Het overige nieuws

Een bedankje aan God

Vrijdag 31 juli 2015
Marcel de toogfilosoof
"Als je ziet hoeveel sporters God bedanken voor hun overwinning en als je tegelijkertijd de ellende in de wereld bekijkt, moet je haast concluderen dat God zich alleen om wielrennen, voetbal en tennis bekommert." ~ Geert Hoste
                Marcel

Het grote vlindertelweekend

Vrijdag 31 juli 2015
Lommel - Het grote vlindertelweekendZoomNatuurpunt organiseert dit weekend het jaarlijks vlindertelweekend. Het is de bedoeling dat je zaterdag en zondag vlinders gaat tellen in je tuin. Op deze speciale website vind je alle instructies hoe je de vlinders in je tuin het best kan spotten en tellen.

Mol pakt parkeerdruk aan

Donderdag 30 juli 2015
De gemeente Mol pakt de parkeerdruk in de stationsomgeving en in het centrum aan. Per 1 augustus wordt de blauwe zone niet alleen ingevoerd in de stationsbuurt maar ook rond de OCMW-site en in de omgeving van de Guido Gezellestraat. Inmiddels plaatste de gemeente borden die verwijzen naar de randparkings.

Maria Claes overleden

Donderdag 30 juli 2015
Lommel - Maria Claes overledenGisteren is Maria Claes overleden, de weduwe van Louis Wouters. Zij was 93 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt maandag om 11 uur plaats in de aula van funerarium Witters.

Al gehoord van 'ghosting'?

Donderdag 30 juli 2015
Marcel de toogfilosoof
Al eens gehoord van 'ghosting'? Ik tot vandaag ook niet. Maar blijkbaar is dit het nieuwe fenomeen waarmee gedoeld wordt op het 'uitmaken' van een relatie via sms, Twitter, Whatsapp of een ander communicatiemiddel. Twee singles ontmoeten elkaar, gaan een paar keer uit, hebben misschien een korte tijd 'iets'. En dan, zonder aanleiding, is er alleen nog oorverdovende stilte. Ondanks herhaalde vragen en voorstellen tot contact. Het heeft altijd bestaan maar nu meer dan ooit en daarom heeft het een naam. 'Dit is het meest schadelijke scenario. We beseffen vanachter de digitale muur soms niet meer dat we met mensen omgaan.' (Gelezen in 'De Morgen')
                                                                                         Marcel

Smiley (55)

Woensdag 29 juli 2015
Lommel - Smiley (55)ZoomDe schaterlach van een microgolfoven... (Foto Jef Lingier)

Over oneindigheid

Woensdag 29 juli 2015
Marcel de toogfilosoof
"Twee dingen zijn oneindig, het universum, en menselijke domheid. Maar van het universum weet ik het nog niet helemaal zeker." ~ Albert Einstein.
               Marcel

Smiley (54)

Dinsdag 28 juli 2015
Lommel - Smiley (54)ZoomEen smiley gevormd door een pop van een lieveheersbeestje. (Foto Frido van Hertum)
Lommel - 'The Marks' op parkconcert HeeserbergenZoomAanstaande vrijdag houdt 'Lommel Leeft' halt in Heeserbergen, dit jaar 'Wijk in de Kijker', en dit met één van de parkconcerten. Vanaf 20.00 uur kunt u aan buurthuis 't Zand terecht voor een optreden van de Lommelse Indira, de eveneens Lommelse 'Sjieklets', die vooral muziek uit de jaren '20 tot '40 brengen, en als afsluiter is er niet de geplande 'Along comes Mary' (moesten verstek laten gaan wegens geboorte van zoontje Abel), maar wél The Marks, met erg gevarieerde muziek van de 50'ies en de 60'ies.

Spreken is zilver, zwijgen...

Dinsdag 28 juli 2015
Prietprouwët
Lommel - Spreken is zilver, zwijgen...“Löstërt goewd na wá dè zë zéggë, mèr nog meeër na dè wá zë vërzwijgën!”
             Pjèrkën

Wat doet rust met een mens?

Dinsdag 28 juli 2015
Marcel de toogfilosoof
“Rust geldt al vanaf de oude Grieken als voorwaarde voor de creativiteit. Plato schreef dat rust eerst in acht genomen moet worden voor je iets nieuws kan verzinnen, voordat je een oplossing bedenkt. Rust is een voorwaarde voor het denken. En die rust vind ik ver te zoeken in onze samenleving. Die lijkt wat op drift te zijn geraakt. De samenleving lijkt eerder gedreven door onrust. Dus het pleidooi voor rust is geen pleidooi 'umsonst', maar een pleidooi om bij die menselijke maat te komen, bij creativiteit en compassie. Je kunt niet voortjakkerend oog hebben voor de nood van een ander.” (Nederlands auteur/filosoof Joke Hermsen)
                      
Marcel

Niet zwemmen in zandputten

Maandag 27 juli 2015
Aan de zandputten van Mol-Rauw zijn nieuwe, drietalige borden geplaatst om eraan te herinneren dat men er niet mag zwemmen, aan watersport mag doen en ook geen barbecue mag houden. Aanleiding om de borden te plaatsen zijn onder meer klachten van buurtbewoners over zwerfvuil. De zandputten zijn niet alleen in trek bij Mollenaars maar ook bij (buitenlandse) toeristen.
Volgens de meest recente cijfers hebben 9.918 Limburgers een wapenvergunning. In ons land zijn 426.939 vuurwapens geregistreerd waarvan 37.022 in Limburg. In de provincies Henegouwen en Luik zijn de meeste wapens geregistreerd.
Lommel - Voor velen is de vakantie halfwegZoomMaar voor anderen is ze bijna gedaan, of misschien moet ze zelfs nog beginnen. In ieder geval: geniet ervan! (Foto Albert Agten)
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 55 verkeersongevallen gemeld, waarvan 17 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 dode, 1 zwaargewonde en 16 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 46 ademtesten afgenomen, waarvan er 8 (of 17%) positief bleken. Van 5 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op bevel van het parket van de procureur des konings. Er waren in totaal 9 gevallen van vluchtmisdrijf.
Vele Limburgse bedrijven kregen de afgelopen weken een factuur van BE Domein Host in de bus. Het gaat om een valse factuur voor de registratie van een domeinnaam op het internet. De bedrijven krijgen de raad die niet te betalen.
Het fenomeen van reclameronselaars die op bedrieglijke wijze geld proberen te verdienen met allerlei publicaties is niet nieuw. Vorige week bijvoorbeeld kwam Adressengids.Vlaanderen al in het nieuws, te meer omdat deze oplichters het logo van de Vlaamse overheid nabootsten.

Alweer hogere belastingen?

Maandag 27 juli 2015
Marcel de toogfilosoof
"Als je je kinderen wil uitleggen wat de belastingdienst doet, moet je gewoon de helft van hun toetje opeten". (Gelezen op Facebook)
               Marcel

Smiley (53)

Zondag 26 juli 2015
Lommel - Smiley (53)ZoomWat twee hommels op een zonnebloem vermogen, mailt Karin Saelmans.

De visie van Fobie

Zondag 26 juli 2015
Lommel - De visie van FobieZoomEn zo zag Fobie de gevolgen van de storm die gisteren vooral in Nederland over het land raasde...
Aan de Leenhofstraat In Mol is gisteravond  een auto onder een trein beland. De automobilist , een man uit Lommel, was op de sporen beland na foute aanwijzingen van zijn navigatiesysteem. Hij kwam er met de schrik vanaf. Op de trein zaten een tiental passagiers. Zij bleven eveneens ongedeerd.

Hebt u ergens spijt van?

Zondag 26 juli 2015
Marcel de toogfilosoof
"Spijt is het verstand dat te laat komt", alweer een quote van Michel Wuyts gisteren tijdens de uitzending van de Tour.
                  Marcel
Vanavond rond 21.30 uur is in Westerhoven (Bergeijk) een auto tegen een boerderij gereden. De chauffeur was dronken en werd aangehouden. Zijn passagier liep verwondingen op en is naar het ziekenhuis overgebracht.

Zwembad Sunparks is weer open

Zaterdag 25 juli 2015
Het subtropische zwembad van Sunparks in Mol is vandaag weer open gegaan. Gisteren moesten 600 zwemmers geëvacueerd worden omdat er rookontwikkeling was in de machinekamer van het zwembad. Die was te wijten aan een technisch defect.
Morgen is het zomercarnaval in het centrum van Bergeijk. De organisatoren hebben aangekondigd dat ze de Braziliaanse tour opgaan. De stoet start 's middags om 11 over 2 in de Rauppstraat en wordt ontbonden in Het Hof. Naast de carnavalsgroepen nemen ook 7 sambagroepen deel.

Prachtfoto's uit Zambia

Zaterdag 25 juli 2015
Lommel - Prachtfoto's uit ZambiaZoomIn mei was Stefan Cruysberghs in Zambia en maakte daar een wondermooie kanotocht op de Zambezi. Hij beleefde ook fantastische safaridagen met unieke actie in het prachtige nationale park South Luangwa. Nu heeft hij zijn beste foto's online gezet, en ze zijn gewoon verbluffend.  Boven en onder enkele voorbeelden, op de site véél meer!
Prachtfoto's uit ZambiaPrachtfoto's uit ZambiaPrachtfoto's uit Zambia
Zoom

Mosselpotten

Zaterdag 25 juli 2015
300 woorden van Rudi
Lommel - Mosselpotten“Ze zijn er weer”. Sommige zinnen kunnen best vaag zijn, toch weet je meteen waar het over gaat. Nee, niet de herhalingen van de Kampioenen, wel de mosselen, onze nationale kost. Alhoewel, niet iedereen eet ze graag. Bij ons is het netjes verdeeld. Twee van de vier zijn er zot van en de andere twee lusten het niet, maar ruiken het wel graag. En ze eten daarbij, als je niet oppast, alle groenten uit je mosselpot.
Een herhaling op tv die wel te pruimen valt, is Goed Volk met Jeroen Meus. Gezien hoe (…) Het hele nieuwsbericht
Mosselpotten
Zoom

Pierre Thielens overleden

Zaterdag 25 juli 2015
Lommel - Pierre Thielens overledenDinsdag is Pierre Thielens overleden, de weduwnaar van Jeanne Goosens. Hij was 92 jaar en wordt dinsdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lommel-Kerkhoven.
Marcel de toogfilosoof
Een mooi stukje 'kinderfilosofie', gisteren gelezen op Facebook.
Eerst kwam er een pitje uit de zon die toen niet aan was. Daar groeide vanzelf een pitje toen het kei donker was. Toen ging de zon aan, wauw dat was mooi.
Het pitje kwam van de zon en viel op de aarde. Daaruit ontstond een hele zeldzame Boom in het midden van de aarde. Dit is een hele belangrijke en zeldzame boom.
Er zijn twee bomen aan elke kant van het midden van de aarde. Na twee jaar kregen allebei de bomen een vrouw en deze (…) Het hele nieuwsbericht
Vandaag zijn 600 personen geëvacueerd uit het overdekte zwembad van bungalowpark Sunparks in Mol. De maatregel werd genomen omdat er rookontwikkeling was in het zwembad.

Rosette Dingens overleden

Vrijdag 24 juli 2015
Lommel - Rosette Dingens overledenGisteren is Rosette Dingens overleden, de weduwe van Gerard Hesemans. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag om 10.30 uur plaats in de parochiekerk van Lommel-Heeserbergen. Dinsdag om 19 uur is er daar een avondwake.

 

Eentje voor deze vrijdag

Vrijdag 24 juli 2015
'Gelooft u dat trouwen op een vrijdag ongeluk brengt ?' - 'Natuurlijk, waarom zou vrijdag een uitzondering zijn?' (Wiet van Broeckhoven)
                                                                     Marcel

1000km reikwijdte

Donderdag 23 juli 2015
Grensgevallen
Lommel - 1000km reikwijdteZoomStudenten van de T.U. Eindhoven hebben een elektro-auto gebouwd die met één batterijlading een reikwijdte van 1000km kan halen. De "Stella Lux Solarmobiel" is 4,52m lang, 1,75m breed en slechts 1,12m hoog. Omwille van de luchtweerstand is onder de wagen in de lengte een middentunnel voorzien. De vier passagiers kunnen links en rechts van die tunnel plaatsnemen. De auto kan een snelheid van 125km per uur halen en weegt slechts 375 kilo. Het bereik van 1000km per batterijlading (…) Het hele nieuwsbericht
Het aantal land- en tuinbouwbedrijven in België daalt ieder jaar. De totale oppervlakte van alle bedrijven samen neemt echter minder snel af. De land- en tuinbouwbedrijven worden met andere woorden gemiddeld almaar groter. In 34 jaar tijd is de gemiddelde oppervlakte van de bedrijven bijna verdriedubbeld, zowel in Vlaanderen (van 8,4 ha in 1980 tot 25,5 ha in 2014) als in Wallonië (van 20,8 ha tot 55,4 ha). Er is dus een verschuiving in het relatieve gewicht van de verschillende (…) Het hele nieuwsbericht

Vijvers in Bergeijk vallen droog

Donderdag 23 juli 2015
Grensgevallen
Het tekort aan regenwater, zomerse temperaturen en een lage grondwaterstand vormen een steeds groter probleem voor natuur en landbouw. Zo ook voor de planten, vissen en andere dieren in de natuurvijvers de Liskes en Pastoorsweijer in Bergeijk. Natuurmonumenten en Waterschap De Dommel zijn bezorgd over de gevolgen van de droogvallende waterpartijen in deze buitengebieden van Bergeijk.
De gebieden bij de Liskes en de Pastoorsweijer kampen met extreem lage waterstanden. Eén voor één (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Lommelse hartpatiënten op uitstapZoomNa de daguitstappen naar Colruyt, het Vlaams parlement, Scherpenheuvel, N.A.C. Houthalen Helchteren en de 5-daagse reis naar de Moezel (Duitsland), bezochten de hartpatiënten afgelopen week de struisvogelboerderij in Noord-Brabant (Nederland) en het Museum Dansant in Hilvarenbeek (foto). Met dank aan voorzitter Frans De Proost en het bestuur voor het rijkgevulde programma.

Een mooie gedachte

Donderdag 23 juli 2015
Marcel de toogfilosoof
"Help iemand zonder lach; geef hem de jouwe" (Amerikaans auteur Zig Ziglar)
                                                                           Marcel

62 weekendongevallen in Limburg

Woensdag 22 juli 2015
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 62 verkeersongevallen gemeld, waarvan 16 met gewonden. Bij deze letselongevallen vielen 25 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 69 ademtesten afgenomen, waarvan er 11 (of 16  procent) positief bleken. Van zes bestuurders is het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 13 gevallen van vluchtmisdrijf.

Smiley (52)

Woensdag 22 juli 2015
Lommel - Smiley (52)Zoom                                             Ingezonden door Gonny Theuwkens

Verboden pesticiden te sproeien

Woensdag 22 juli 2015
Het is maar dat je 't weet
Weinige mensen weten het, maar sinds  januari is het verboden pesticiden te gebruiken op de zone tussen de straatkant en de rooilijn. Meestal is die zone 3m breed en wordt ze door de eigenaar.aangelegd met kiezel of andere verharding. Pesticiden gebruiken op die zone is dus uit den boze, zo zegt het pesticidenreductiedecreet, Een en ander meldt Jelle Van den Berghe in de jongste editie van "Milieu en Natuur", een blad van de provincie. Bij het provinciebestuur is hij het aanspreekpunt voor de (…) Het hele nieuwsbericht

Jan Flemings overleden

Woensdag 22 juli 2015
Lommel - Jan Flemings overledenGisteren is Jan Flemings overleden, de weduwnaar van Catharina Bosmans. Hij was 82 jaar en wordt zaterdag begraven op de begraafplaats van Lommel-Centrum na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Heeserbergen.
UPDATE Op de kruising van de Luikerweg en de Venbergseweg  in Valkenswaard is dinsdag  rond kwart voor middernacht  de bestuurder van een scootmobiel omgekomen bij een aanrijding met een auto. Het slachtoffer is een 53-jarige man uit Valkenswaard.
Het ongeval gebeurde toen de man de rijweg overstak, liet de politie weten.  De man werd aangereden door een auto die bestuurd werd door een 30-jarige man uit Wijchmaal  en op de Luikerweg reed. In de auto zaten naast de bestuurder nog meer passagiers, waaronder twee kinderen.

Uit een kindermond

Woensdag 22 juli 2015
Marcel de toogfilosoof
Ik zat gisteren in brasserie 'Het Stadhuis' een overheerlijke steppegras te eten, toen een dame met haar zoontje van ca. een jaar of tien aan de tafel naast mij plaats nam. Na de gekende discussies over wat hij nu zou eten, vroeg de jongen plots: "Mama, achter dat glas, is dat voor de rijke mensen?". De mama, verrast door deze vraag, maar met een brede glimlach, legde de jongen dan uit dat "iedereen daar mag zitten, ook wij, dan zit je gewoon binnen. En op het terras zit je buiten. En wij... wij zitten half binnen en half buiten." De jongen dacht misschien aan de loges in de voetbal of zo... Het was in ieder geval een grappige en ontwapenende vraag.
                                                                         Marcel

Politie plaatst meer camera's

Dinsdag 21 juli 2015
In Mol plaatst de politie in de loop van het jaar acht ANPR-camera's (automatische nummerplaatlezers). De camera's komen onder meer op het kruispunt van de Zuiderring en de Slagmolenstraat, en op de brug in Donk en Sluis. Eerder werden er al bewakingscamera's geplaatst in het Molse uitgaanscentrum.

De afgelopen vijf jaar is het aantal passagiers op Eindhoven Airport ongeveer verdubbeld tot vier miljoen per jaar. Het aantal bestemmingen is in dezelfde periode gestegen van dertig naar meer dan zeventig. Eindhoven is na Schiphol het tweede vliegveld van Nederland.
De tewerkstelling bij de Limburgse bouwbedrijven gaat zienderogen achteruit. Op drie jaar tijd gingen er hier meer dan duizend jobs verloren. Alleen al in de eerste vier maanden van dit  jaar verdwenen er in Limburg volgens de Bouwunie 348 arbeidsplaatsen in de bouw.
Lommel - CD&V-senioren Noord-Limburg op bezoekZoomBegin juli brachten veertien bestuursleden van de CD&V-senioren uit de regio Noord-Limburg een plaatsbezoek aan Lommel. Stan Bresseleers, voorzitter van CD&V-senioren Lommel, had hiervoor in samenspraak met het regiobestuur onder leiding van regiovoorzitter Mia Houben een mooi en leerrijk programma uitgewerkt. De dag startte met een bezoek aan het Huis van de Stad, waarin Tess Schoenmakers (ambassadeur van Lommel) de nodige toelichting gaf. Vervolgens werd een bezoek gebracht aan het (…) Het hele nieuwsbericht
Marcel de toogfilosoof
"De goedkoopste trots is de nationale trots" ~  Filosoof Arthur Schopenhauer.
"Bij sommige nationale feesten heerst een algemene vreugde die door niemand gedeeld wordt." ~ Otto Weiss, Hongaars musicus.
"België is in 1830 afhankelijk geworden van Walen en Vlamingen." ~ Hugo Olaerts, ex-volksvertegenwoordiger.
                   Marcel
Lommel - Nieuwe speeltuigen in Bosland goedgekeurdZoomVorige week konden in Bosland 11 kinderen kennis maken met de nieuwe realisaties op het terrein. Ze ontdekten als echte ervaringsdeskundigen de avontuurlijke speelelementen langs de verschillende kinderwandelingen binnen Bosland. En ze zagen dat het goed was! In de wandelgebieden het Holven, de Sahara en het Pijnven staan de nieuwe speeltuigen voor nog meer wandelplezier. De uitvoering van dit project wordt 100% gesubsidieerd door LSM voor om en bij de €145.000. 
Lommel - Geen (bouw)verlof in de LeopoldlaanZoomOok in de vakantiemaanden nemen ze in de Leopoldlaan geen verlof, maar blijven ze iedere week weer verrassen met hun knappe vondsten... (Foto Albert Agten)

Het Griekse drama

Maandag 20 juli 2015
Marcel de toogfilosoof
"Ondanks de rijke culturele oudheid scoorde Grieks drama nooit zulke hoge toppen als vandaag: nu in duizenden bedrijven & miljoenen gezinnen." (Gelezen op Facebook)
            Marcel

Smiley (51)

Zondag 19 juli 2015
Lommel - Smiley (51)ZoomHet regent vandaag, dus zijn er nog eens slakken te zien. Nelly Martens zag in haar tuin vanmorgen deze slaksmiley.
Marcel de toogfilosoof
Op Facebook gisteren een heerlijke 'discussie' over de capriolen van Jef Van Limbergen afgelopen juni 37 jaar geleden. Enkele 'schrijfsels': "Iemand vertelde me dat er ooit een persoon op de plaats waar nu een werkkraan op de markt staat een protestactie deed.... en twee weken in weer en wind op die kraan zat".
"Da klopt ! Da was Jef van de kroan ! Jef van Limbergen, echt een sensatie!". "Zijn post en frieten gingen per katrol omhoog...was een ware attractie in Lommel toen. De nationale televisie is toen nog komen filmen" . "Jef kraan noemen de mensen hem sindsdien...we zagen hem vanuit ons klaslokaal zitten! Echt gek!"
                                                                                Marcel
De gemeentebesturen van Mol en Balen blijven ijveren voor een snelle realisatie van vrijliggende fietspaden langs de N136 Postelweg/ Postelsesteenweg van het rondpunt aan de Soef (Balen) tot het kruispunt met Sunparks (Mol). Enkele eigenaars gaan niet akkoord met de vrijwillige verkoop van een stukje van hun perceel. Daardoor dient overgegaan tot gerechtelijke onteigening. Dit neemt veel tijd in beslag. De gemeentebesturen hadden gehoopt nog dit jaar met de werken te starten maar dat zit er niet meer in.
Twaalf gemeenten rond Eindhoven Airport staan kritisch tegen de tweede groeifase van de luchthaven. Ook de Brabantse Milieu Federatie is ronduit tegen. De grootste pijnpunten zijn teveel ruimte voor vliegverkeer in het laatste uur van de dag, te vroege vluchten op zondag én het hoge tempo waarbinnen de luchthaven zich ontwikkelt. Volgens de gemeenten mag het aantal vluchten per jaar maar met 2.000 toenemen.
De Vlaamse provincies worden afgeslankt. Dat heeft de Vlaamse regering gisteren beslist. De afslanking heeft onder meer als gevolg dat er na de verkiezingen van 2018 in Limburg nog maar 30 provincieraadsleden en 4 gedeputeerden zullen zijn. Nu zijn er dat 63 en 6 gedeputeerden. De provincies behouden ook minder bevoegdheden.

Update toernooi LTC

Zaterdag 18 juli 2015
Bij de Heren 1 (sterrencircuit) krijgen we een finale tussen LTC speler Jonas Dierckx en de winnaar van de halve finale tussen C. Heyman (A) en A. Kneepkens (B-15/4). Deze wedstrijd staat gepland voor vandaag zaterdag om 19 uur. Vrijdag waren het vooral de LTC dames die goed presteerden, met winst voor L. Vrijsen, L. Claes, A. Marneffe, E. Schepers en G. Michielsen. (Bijdrage Marc Darquennes)
Lommel - Bar-a-bas, alweer een nieuw jongerencaféZoomIn de Koning Leopoldlaan opende gisteren Bar-a-bas, een nieuw café. Het is gelegen waar eerder Artuur gevestigd was. Deze laatste stopt dan wel met het café, maar gaat boven gewoon verder met de workshops e.d. Uitbater Bas Wouters (foto met pet) zegt "we gaan vooral mikken op de jeugd, want er is al zo weinig voor hen tegenwoordig hier in Lommel." Bedoeling is ook om op regelmatige basis thema-avonden te organiseren met muzikale optredens, jamsessies en meer. Ze zijn er alle (…) Het hele nieuwsbericht
Bar-a-bas, alweer een nieuw jongerencaféBar-a-bas, alweer een nieuw jongerencafé
Zoom

Een kl...-schilderij

Zaterdag 18 juli 2015
Chel mag het zeggen
Lommel - Een kl...-schilderijIk zie ze nog hangen, in de ‘goei kamer’ bij een vroegere buurvrouw: een ingelijst schilderij van een wenende kleuter. Over zijn wangetje bengelde een dikke traan. Wie hier niet bij smolt, had geen hart. Of geen greintje artistiek gevoel in zijn lijf. Kunst is immers emotie.
Duizenden kopieën moeten er van dit kitscherige onding gemaakt zijn. En overal kwam je ze tegen. Zondag zag ik er nog zo eentje op de Teutenmarkt in Lommel. Behalve van een prominent aanwezige traan was deze (…) Het hele nieuwsbericht
Een kl...-schilderij
Zoom

Griekenland en Europa

Zaterdag 18 juli 2015
Marcel de toogfilosoof
Mededeling vanwege de Europese overheid: "De Negende symfonie van Beethoven werd zonet als officieel volkslied vervangen door 'Money, money, money' van ABBA. Dank voor uw begrip." (Gelezen op Facebook)
                   Marcel

Helena Moelans overleden

Vrijdag 17 juli 2015
Lommel - Helena Moelans overledenVandaag is Helena Moelans overleden, de weduwe van Lambert de Graaf. Zij was 89 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na de uitvaartliturgie (om 10.30 uur) in de parochiekerk van Lommel-Kolonie.

Maria Janssens overleden

Vrijdag 17 juli 2015
Lommel - Maria Janssens overledenVandaag is Maria Janssens overleden, de weduwe van Jef Brans. Zij was 83 jaar en wordt donderdag begraven op de begraafplaats van Lommel-Centrum na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lutlommel. Woensdag om 19 uur is er daar een avondwake.
Lommel - Stickers voor het BuurtinformatienetwerkZoomVoorzitter Roger van Beneden was vandaag op stap met het bedelen van de stickers van het Buurtinformatienetwerk. Op de foto heeft uitbaatster Sophie van café 'Onder de Toren' haar sticker net geplakt! (Foto Albert Agten)
Lommel - Boutique 'Elle' feestelijk geopendZoomIn de Kerkstraat opende afgelopen weekend een nieuwe dameswinkel. Boutique 'Elle' heeft naast kleding van maten XS tot XL ook tassen, schoenen en juwelen, kortom alles wat uw ensemble 'compleet' kan maken. En dit voor de leeftijd van 20 tot ... Uitbaatster Ellen Simon is erg trots op haar nieuwe stek, en omschrijft haar winkel als"a touch of Saint-Tropez, much love from Ibiza and a kiss from Capri". Bij deze hete zomer dus zeker een bezoekje waard! (Foto's Jan Buyens)
Boutique 'Elle' feestelijk geopendBoutique 'Elle' feestelijk geopend
Zoom

Vanaken versus Maes

Vrijdag 17 juli 2015
Marcel de toogfilosoof
"Nu al heb ik gemerkt hoe verschillend Peter (Maes) en Michel Preud'homme zijn. Preud'homme straalt rust uit. Hij zal niet snel iemand afmaken voor de groep. Terwijl Peter, tja... noem het gerust de rustige trainer versus de schreeuwer." (een citaat uit een interview met Hans Vanaken uit 'Het Nieuwsblad')
           Marcel

LTC-toernooi in volle gang

Donderdag 16 juli 2015
Lommel - LTC-toernooi in volle gangZoomHet tennistoernooi van LTC in het sportcentrum is volop bezig... En geluk hebben ze met het weer al zeker. In de 1/8 finale was er winst voor de A-spelers Heyman en Cleeren en voor B-15/4 Meekers. UPDATE Gisteren (donderdag) plaatsen zich enkele Lommelse dubbelteams voor de volgende ronde: Witters-Trekels in DG, Hanegreefs-Weckx in DD en Schildermans-Vandenberk en Geuens-Klok bij DH. In de enkel reeksen was er winst voor J.De Roo. In het sterren circuit was (…) Het hele nieuwsbericht
LTC-toernooi in volle gangLTC-toernooi in volle gangLTC-toernooi in volle gang
Zoom
Lommel - Nieuw cateringbedrijf 'Olivello Catering'ZoomMartijn Buijze (foto) en Kirsten van den Berg zijn enige tijd geleden gestart met 'Olivello Catering' in de Molsekiezel 158. Zo te zien zal het zeer zeker gesmaakt worden! Veel succes nog. (Foto's Annie Teuwens)
Nieuw cateringbedrijf 'Olivello Catering'Nieuw cateringbedrijf 'Olivello Catering'
Zoom

Wel erg 'fout' geparkeerd

Donderdag 16 juli 2015
Marcel de toogfilosoof
Gisteren stond er een wagen wel érg fout geparkeerd in de Kerkstraat, wat op de sociale media (Facebook) leidde tot vele commentaren. Enkele hiervan: "de Kerkstraat als winkel-wandelstraat zou de oplossing zijn, maar onder de handelaars zijn er die wat kortzichtig van aard zijn en menen dat de auto moet primeren op de voetganger." En ook nog:  "dieje auto is vanzelf gestopt toen 'm de erbarmelijk slechte staat van de kasseien in de Kerkstraat zag..."
             Marcel

70 cannabisplantages ontmanteld

Woensdag 15 juli 2015
Vorig jaar zijn in Limburg 70 cannabisplantages ontmanteld. Het aantal woninginbraken in onze provincie nam met bijna 3 procent toe en werden 7 procent meer auto's gestolen. Het aantal inbraken in Limburgse handelszaken is met 22 procent gedaald. Eén en ander blijkt uit de criminaliteitsstatistieken 2014.

Van wie is deze poes?

Woensdag 15 juli 2015
Lommel - Van wie is deze poes?ZoomThea Vermaas heeft sinds een paar weken deze zwartwitte poes op visite. Ze is rustig, aanhankelijk en lief, zegt Thea. De poes heeft een klein rond gaatje in haar oor.  Is het jouw poes? Contacteer Thea: thea.vermaas[!]telenet.be.

Vansummeren uit de Tour

Woensdag 15 juli 2015
Johan Vansummeren heeft vandaag in de tweede Pyreneeënrit dan toch moeten opgeven. In één van de eerste ritten kwam hij zwaar ten val en liep daarbij verschillende verwondingen op. Toch probeerde hij zo lang mogelijk door te rijden in functie van de ploeg, maar in de bergen ging het echt niet meer.

Poep van de duivel

Woensdag 15 juli 2015
Marcel de toogfilosoof
De aarde wordt verwoest en geplunderd, de economie wordt voortgedreven door geldzucht, en regeringen zijn te laf om iets te doen. Dat is een zware zonde. Achter al deze pijn, dood en vernietiging ligt wat Basilius van Caesarea al noemde 'de poep van de duivel' - een ongebreidelde jacht naar geld." (Paus Franciscus gaf wereldleiders veeg uit de pan in Bolivia, gelezen in Knack)
                Marcel
Prietprouwët
Lommel - Pjèrkën ongerust over pensioen“Wa héd-ë án në zjob vur-t lèèvën as gë-w kapot mut wér’(k)ën!”
                 Pjèrkën

Moet er nog modder zijn?

Dinsdag 14 juli 2015
Marcel de toogfilosoof
"Mijn vrouw heeft een modderbad genomen, ze zag er 20 jaar jonger uit... tot ze de modder er afspoelden". (Gelezen in 'De Klepperman', tijdschrijft van het Kapittelhof en Hoevezavel)
                Marcel
Ondanks het enorme succes van de zwerfbibliotheek in het Molse station, overweegt de bibliotheek om noodgedwongen met het initiatief te stoppen. Jammer genoeg maken enkelingen misbruik van de onbewaakte boekenkast om massaal boeken te stelen. "We geven het project nog tot 1 oktober de kans. Wanneer er boeken blijven verdwijnen, stopt het verhaal. We roepen alle treinreizigers op om mee een oogje in het zeil te houden. Ook het stationspersoneel engageert zich om de werking van de zwerfbibliotheek meer op te volgen. Het is de bedoeling dat je één boek uit de kast neemt én geen zakken vol. Hopelijk krijgt deze publieke oproep gevolg en kunnen we er toch mee doorgaan. De bibliotheek moet op dit moment de zwerfbibliotheek bijna wekelijks aanvullen", luidt het.

Bergeijk: andere openingsuren

Maandag 13 juli 2015
Grensgevallen
Nederlanders die in het buitenland wonen kunnen sinds mei vorig jaar voor een nieuw identiteitsbewijs in Bergeijk terecht, net over de grens met Lommel. Vooral vanuit België wordt hier veel gebruik van gemaakt. Vandaar dat de gemeente Bergeijk heeft besloten haar openingstijden te verruimen. Voortaan is dat loket ook open op woensdagavond tot 19.00 uur. 
De gemeente werkt sinds oktober vorig jaar volledig op afspraak (via www.bergeijk.nl/afspraak). Uit reacties van de bezoekers, zowel aan (…) Het hele nieuwsbericht
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 57 verkeersongevallen gemeld, waarvan 14 met lichamelijk letsel en 43 met enkel stoffelijke schade. Bij de letselongevallen vielen 1 zwaargewonde en 20 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 46 ademtesten afgenomen, waarvan er 5 (of 11 %) positief bleken. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 17 gevallen van vluchtmisdrijf.

Vaarwel aan de omroepsters

Maandag 13 juli 2015
Lommel - Vaarwel aan de omroepstersZoomU kunt ze nog enkele dagen bewonderen, en dan... dan is het definitief gedaan. Ook op de VRT géén omroepsters meer, tot spijt van wie het benijdt! (Foto Albert Agten)

Marie-José Bammens overleden

Maandag 13 juli 2015
Lommel - Marie-José Bammens overledenGisteren is Marie-José Bammens overleden, de echtgenote van Roger Wijckmans. Zij was 68 jaar en wordt donderdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lutlommel.

Lydie De Veuster overleden

Maandag 13 juli 2015
Lommel - Lydie De Veuster overledenDinsdag is Lydie De Veuster overleden, de weduwe van Eugeen Van Calster. Zij was 91 jaar. De afscheidsviering vindt woensdag (11.30 uur) plaats in uitvaartcentrum Severens en wordt gevolgd door de asverstrooiing op de begraafplaats van Lommel-Stevensvennen.

Moet er nog zand zijn

Maandag 13 juli 2015
Marcel de toogfilosoof
"Elke stommeling kan zijn ogen sluiten, maar wie weet wat de struisvogel ziet in het zand." (naar aanleiding van de start van de zandtapijtententoonstelling deze uitspraak van Iers schrijver Samuel Becket)
                    Marcel
Dit weekend is de prekwalificatie ronde voor het Belgium Circuit EH1 toernooi van LTC van start gegaan. Bij ontbreken van de gekwetste Remko de Rijke, is het aan de zeven ingeschreven Lommelse jeugdspelers om te proberen de toernooi zege binnen de club te houden. Op de hoofdtabel staan naast A-spelers Heyman en Cleeren nog 5 spelers met B-15/4 ranking. Maandag zijn er zeven wedstrijden van de kwalificatie tabel gepland om 17.30 en 19.30 uur. Supporters op post! (Bijdrage Marc Darquennes)
Lommel - Gisteren opende 'De Verdieping'ZoomAl de derde zaak op twee weken tijd die opent (of heropent) rond het marktplein. Eindelijk dus positief nieuws voor al diegenen die wel eens een stapje in de wereld willen zetten in Lommel. Gisteren opende 'De Verdieping' in het pand van de 'Kings', oftewel 'Sergio's Place'. Cindy (Adriaans) en Tinne (Van Wesenmael) gaan er een lap op geven en hopen dat ook u dat doet. Zij mikken op een +25 publiek, en zijn van plan om regelmatig thema-weekends te organiseren, zoals rond 'zomer' of 'rock', kortom alles kan... Veel succes dames! (Foto's Jan Buyens)
Gisteren opende 'De Verdieping'Gisteren opende 'De Verdieping'
Zoom

Over hakken gesproken

Zondag 12 juli 2015
Marcel de toogfilosoof
"Het wordt hoog tijd dat ze de Kerkstraat gaan heraanleggen, want mijn hakken gaan daar altijd 'naar de botten'..." (opgevangen aan de toog).
                   Marcel

Brand in natuurgebied

Zaterdag 11 juli 2015
Vanmorgen is brand uitgebroken in natuurgebied De Malpie in Valkenswaard. De brandweer zette 40 manschappen in om het vuur te bestrijden. In het betrokken natuurgebied gaan geregeld ook Belgische grensbewoners wandelen.

En één foto

Zaterdag 11 juli 2015
300 woorden van Rudi
Lommel - En één fotoΓιωργος Χατζηφωτιαδης. Je moet hem zeker kennen. Het is Giorgos Chatzifotiadis, een 77-jarige Griek die vorige week, totaal ontredderd, de grond opzocht. Het was de vierde bank waar hij aanklopte. De vierde bank waar hij zijn geld niet kreeg. Twee mensen ondersteunden hem gelukkig wel. De foto ging de wereld rond, maar geraakte blijkbaar niet bij de mensen die hem moesten zien.
Als ik Giorgos zo bekijk, is het (…) Het hele nieuwsbericht
En één foto
Zoom

Het groene gras

Zaterdag 11 juli 2015
Marcel de toogfilosoof
"Als het gras aan de overkant echt veel groener is dan het gras aan de kant waar jij staat, dan is de kans heel groot dat het dat het gras aan de overkant kunstgras is en de mensen die er op lopen namaak zijn." (gelezen op internet)
                Marcel

Opvallend 'beest' in centrum

Vrijdag 10 juli 2015
Lommel - Opvallend 'beest' in centrumZoomGisterenavond vond de openingsreceptie plaats van de nieuwe 'Bonten Oss'. Op dezelfde locatie waar vroeger het restaurant met dezelfde naam gehuisvest was, en nadien er enkele andere handelszaken inzaten, verrijst 'Den Bonten Oss' nu, met andere eigenaars weliswaar. Mét een erg opvallende gevel waar u niet kan naast kijken... (Foto Jan Buyens)
Marcel de toogfilosoof
"Pas wanneer onze doelen eigenbelang overstijgen, en ook anderen er hun voordeel uit halen, zullen we uit die prestaties ook voldoening halen". Dit las onze Marcel gisteren in De Morgen. Want ook de krant lezen doet hij iedere dag in één van de vele cafés in het centrum.
                    Marcel

Jacqueline Nuyts overleden

Donderdag 9 juli 2015
Vandaag is in het UZ Gasthuisberg in Leuven Jacqueline Nuyts overleden, de weduwe van Staf Reyns. Zij was 67 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats.

Over rotte appels

Donderdag 9 juli 2015
Marcel de toogfilosoof
"Ze hebben het altijd over rotte appels die het probleem zijn, maar het is de mand zelf die niet deugt." Een duidelijke uitspraak vanwege Nederlands cabaretier Theo Maassen, eentje die op vele vlakken toepasbaar is, ook op de situatie van Griekenland en Europa.
                        Marcel

Alternatief voor belbussen

Woensdag 8 juli 2015
Het gemeentebestuur van Mol is zeer tevreden met het alternatief dat uit de bus is gekomen na het verdwijnen van de belbussen in de gemeente. Zo start De Lijn op dinsdag 1 september met twee nieuwe reguliere busdiensten die zich volledig concentreren op een frequente verbinding van de gehuchten Achterbos, Millegem, Rauw, Sluis en Ginderbuiten met het centrum. Twee van de voormalige belbusjes worden voor deze nieuwe lijnen ingezet. De nieuwe busdienst richt zich op de gehuchten die nu nog niet worden bediend door de bestaande intergemeentelijke buslijnen 430, 84 en 170. Deze buslijnen maken binnen Mol al de verbinding van Wezel, Gompel, Donk, Heidehuizen en Ezaart met het Centrum.

Louis Diepvens overleden

Woensdag 8 juli 2015
Lommel - Louis Diepvens overledenGisteren is Louis Diepvens overleden, de echtgenoot van Fien Pennemans. Hij was 79 jaar en wordt zaterdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lommel-Barrier.

Nogmaals de Tour

Woensdag 8 juli 2015
Marcel de toogfilosoof
Onze toogfilosoof haalde hier enkele dagen geleden  al een citaat van Michel Wuyts aan, maar co-commentator José De Cauwer kan er ook wat van. "Het is steeds meer en meer een tendens naar minder", wist hij gisteren tijdens de rit door België te vertellen.
                    Marcel
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 50 verkeersongevallen gemeld, waarvan 11 met lichamelijk letsel en 39 met enkel stoffelijke schade. Bij de letselongevallen vielen 2 zwaargewonden en 11 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen (zowel met gewonden als met enkel blikschade) werden in totaal 40 ademtesten afgenomen, waarvan er 7 (of 18  procent) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 11 gevallen van vluchtmisdrijf.

Een Grieks citaat

Dinsdag 7 juli 2015
Marcel de toogfilosoof
Naast het weer, ging het de afgelopen tijd vooral over Griekenland. Onze toogfilosoof dacht daarom om ook eens een citaat van de Griekse filosoof Aristoteles 'op te voeren'. "Je hebt een beetje geluk nodig om gelukkig te worden". Toch een mooie, niet? Eentje die de tand des tijds zeker heeft doorstaan.
                                 Marcel
Lommel - Het onderwerp van de laatste weekZoomWaarschijnlijk het onderwerp waarover iedereen het de laatste weken meerdere keren heeft gehad: het weer! (Foto Albert Agten)
Lommel - 't Crème Huys zorgt voor afkoelingZoomSinds korte tijd heeft Lommel er weer een ijsjeszaak bij. In het Crème Huys in de Molsekiezel 160 ontvangen Michel en Herma Bosmans u graag voor een verfrissend ijsje... en niet te vergeten: ondanks de wegenwerken, zijn zij wel degelijk bereikbaar! (Foto Annie Teuwens)

Regina Hanegreefs overleden

Maandag 6 juli 2015
Lommel - Regina Hanegreefs overledenGisteren is Regina Hanegreefs overleden, de weduwe van Albert Van Genechten. Zij was 96 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kerkhoven.

Albertine Hermans overleden

Maandag 6 juli 2015
Lommel - Albertine Hermans overledenWoensdag is Albertine Hermans overleden, de weduwe van Henri Vandenberk. Zij was 97 jaar. De afscheidsplechtigheid vond plaats in intieme kring.
 

Lucia Vandenberk overleden

Maandag 6 juli 2015
Lommel - Lucia Vandenberk overledenDonderdag is Lucia Vandenberk overleden, de weduwe van Petrus (Peer) Vandenberk. Zij was 87 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats waarna de asbijzetting in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Over hypocrisie gesproken

Maandag 6 juli 2015
Marcel de toogfilosoof
Vandaag eentje van de Italiaanse journalist en auteur Giovannino Guareschi"De wereld is vol mensen die water prediken en wijn drinken".
                    Marcel
Op camping Keiheuvel in Balen is gisteravond een stacaravan vernield door brand. Die zou veroorzaakt zijn door een defect aan een ventilator. De brandweer kon de andere caravans in de buurt vrijwaren.
Lommel - Vanavond op Eén: 'Pop Up Live'ZoomVorige week vrijdag vonden de opnames op het Hertog
Janplein reeds plaats, vanavond om 20.30 uur kunt u op Eén deze opnames bekijken, met optredens van Stan Van Samang, Ian Thomas, Belle Perez en anderen. En... misschien herkent u in het publiek wel uzelf, of uw buurman of -vrouw... (Foto Jan Buyens) Fotoalbum Pop Up Live

De koers is begonnen

Zondag 5 juli 2015
Marcel de toogfilosoof
Net zoals vele anderen zat ook onze toogfilosoof gisteren lekker binnen om naar de live-uitzending te kijken van de Tour. En daar hoorde hij de 'grote' Michel Wuyts het volgende orakelen: "Het speelt een grote rol welke rol je speelt'. Denk daar maar eens over na!
                              Marcel

Gilberte Vermassen overleden

Zaterdag 4 juli 2015
Lommel - Gilberte Vermassen overledenOp 80-jarige leeftijd is gisteren Gilberte Vermassen overleden, de weduwe van Pierre Bleyen. Ze wordt begraven op de begraafplaats van Lommel-Kattenbos na de afscheidsviering in besloten kring.

Marcel over zijn stamcafé

Zaterdag 4 juli 2015
Marcel de toogfilosoof
'Ik heb een stamcafé, maar ook nog een half stamcafé, én enkele andere cafés waar ik regelmatig vertoef. Maar de filosoof hang ik daar nooit uit. Het moet wel plezant blijven". Aldus onze huisfilosoof!
                                Marcel

Nomen est omen

Zaterdag 4 juli 2015
Chel mag het zeggen
Lommel - Nomen est omen“Mén bóks zakt aaf”, liet ik me eens in een onbewaakt moment ontvallen. Mijn gezellin – zij is van Beringen, en dat verklaart op zich al veel – wist om de drommel niet waar ik het over had. Terwijl iedereen hier in het geciviliseerde noorden toch weet dat een ‘boks’ een broek is. En dat die niet hoort af te zakken.
“What’s in a name”, that which we call a rose by any other name would smell as sweet?" vroeg Juliet zich vierhonderd jaar (…) Het hele nieuwsbericht

Jan Wouters overleden

Vrijdag 3 juli 2015
Lommel - Jan Wouters overledenGisteren is Jan Wouters overleden, de echtgenoot van Marie-Louise Nicasi. Hij was 81 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats waarna de asbijzetting in het columbarium op de begraafplaats van Kattenbos.
Lommel - Leuk zomers pop-up initiatiefZoomEr wordt de laatste tijd nogal wat 'afgeklaagd' in ons eigenste Lommel, alsof er niks meer goed is... En het is uiteraard een waarheid 'als een koe' dat er tegenwoordig héél wat minder horeca is dan pakweg een tiental jaar geleden. Maar Rob Winnicki en Joren Verpoorten (foto) willen deze neergaande spiraal helpen omkeren, en startten daarom 'Bar-Lounge' Cassu op in zaal Commerce, met terras voor het leegstaande pand van café Modern. Bedoeling is om vanaf nu tot (…) Het hele nieuwsbericht

Toepasselijk bij deze hitte

Vrijdag 3 juli 2015
Marcel de toogfilosoof
Eentje van de Chinese filosoof Lao-Tse (ca. 600 voor Christus): "Wie stilstaat, overwint hitte. Wie holt, overwint kou."
                             
Marcel
Het is maar dat je 't weet
Volgens de officiële cijfers van de Algemene Directie Statistiek – Statistics Belgium telde de wettelijk geregistreerde bevolking in België op 1 januari 2015 in totaal 11.209.044 inwoners, waarvan 5.703.950 vrouwen (51%) en 5.505.094 mannen (49%), wachtregister van asielzoekers niet meegerekend. De totale bevolkingsgroei voor 2014 bedroeg 58.528 personen, wat overeenkomt met een groeicijfer op jaarbasis van 0,5%. Dat cijfer is lichtjes hoger dan dat van 2013. Limburg telde op 1 januari 860.204 inwoners, 3.924 meer dan een jaar eerder.
Lommel - Neos bezoekt Antwerpen... andersZoomOp 30 juni organiseerde Neos een daguitstap naar de stad der Sinjoren, de metropool van Vlaanderen. Deze keer niet naar het MAS, de haven, Rubenshuis, Groenplaats enz. maar ze trokken deze keer met een uiterst gezellige delegatie (een 40-tal leden) op ontdekking naar iets anders, verrassends … in Antwerpen. In de voormiddag werd de begraafplaats het Schoonselhof bezocht. Op deze 85 hectare grote dodenakker hebben tal van beroemdheden hun laatste rustplaats gekregen. Na het zeer verzorgde (…) Het hele nieuwsbericht

Code oranje in de natuur

Donderdag 2 juli 2015
Het Agentschap Natuur en Bos heeft deze voormiddag beslist om voor de natuur- en bosgebieden van code geel naar code oranje over te schakelen. Door de hitte en droogte neemt het brandgevaar toe. Daarom zijn vanaf nu de brandtorens bemand en alle vergunningen voor kampvuren zijn ingetrokken. Het publiek wordt bovendien aangespoord tot extra voorzichtigheid in de natuur en bossen, en gevraagd om bij onheil de hulpdiensten te verwittigen.

Nadenken over vakantie

Donderdag 2 juli 2015
Marcel de toogfilosoof
Vandaag eentje van de Zuid-Afrikaanse auteur Pravina Sookdhew: "De meesten van ons denken beter na over wat we met twee weken vakantie gaan doen, dan over wat we met de rest van ons leven gaan doen".
                                                                                       Marcel
De zomer kondigt zich positief aan voor het toerisme in Limburg. 87 % van de Limburgse logiesuitbaters verwacht evenveel of meer boekingen in vergelijking met 2014. En dat was ook al een uitstekende zomer, ondanks de vele regendagen. In de zomer van 2014 "checkten" 249.690 verblijfstoeristen in Limburg in. Zij waren goed voor 1.116.319 overnachtingen in hotels, gastenkamers, vakantieparken en campings. Gemiddeld bleven de toeristen 4,7 nachten. Zij spendeerden in de zomer alleen al bijna 91 miljoen euro.

16/03

Diane, gefeliciteerd met je verjaardag!!

Cor Wevers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel