Het overige nieuws

Chinezen verzot op Limburgs bier

Dinsdag 31 januari 2017
Chinezen zijn verzot op Limburgs bier, meldt TVL. Brouwerij Cornelissen uit Opitter zal dit jaar tien procent van zijn omzet halen uit de export naar China. 2017 moet voor de zesde generatie van de familiebrouwerij het jaar van de verre export worden.

Het weer in januari

Dinsdag 31 januari 2017
De gemiddelde temperaturen bedroegen in januari: minimum –1,4 en maximum 3,9. Een koude maand dus met achttien vriesnachten en drie ijsdagen. De neerslag was eerder normaal met 60,1 lit/m2 en er was een hoge barometer van 1027,6 Hpa, wat ons verschillende zonnige dagen leverde. (Bijdrage Georges Bleyen)

Klare taal van ons Pjérkën

Dinsdag 31 januari 2017
Lommel - Klare taal van ons PjérkënSóms vërstòn-ëkik van iejt zjüst gënoeg vur-t ónbëgrijpëlëk të vijnën.
            Pjérkën
Lommel - Huismus meest geteld in Vlaamse tuinenZoomLiefst 22.950 mensen hebben afgelopen weekend minstens 443.000 vogels geteld in 15.403 tuinen tijdens Het Grote Vogeltelweekend van Natuurpunt. Maar met gemiddeld 27 vogels per tuin waren de Vlaamse tuinen leger dan ooit. In Limburg waren het gemiddeld 29 vogels per tuin.
De huismus (foto) haalde het met grote voorsprong van de merel, die in Vlaanderen op een tweede plek belandde, en van de kauw, die doorstoot naar een derde plaats. De vink en de koolmees, die de afgelopen (…) Het hele nieuwsbericht

Internen huldigden opvoeders

Maandag 30 januari 2017
Lommel - Internen huldigden opvoedersZoomMeer dan 400 Limburgse internen van verschillende Limburgse katholieke internaten hebben vorige week in Hasselt hun opvoeders gehuldigd tijdens een midwinter-event. Daarbij waren ook internen die in het internaat van WICO-campus Salvator verblijven.
De internen konden tijdens het evenement schaatsen, zwemmen of naar een binnenspeeltuin, waarna een gezellig avondmaal volgde. "Voor de internen is de internaatsopvoeder niet alleen de opvoeder, maar ook de studiebegeleider, psycholoog, (…) Het hele nieuwsbericht

Infosessie voor groepsbegeleiders

Maandag 30 januari 2017
Begeleiders van groepsuitstappen hebben een grote verantwoordelijkheid. Daarom biedt het provinciebestuur vier gratis informatieve sessies aan over de rechten en plichten van groepsbegeleiders in het verkeer. De deelnemers ontvangen tevens een volledige uitrusting. De infosessies vinden plaats op 11, 15, 18 een 22 mei, telkens van 19 tot 21 uur in het provinciehuis. Inschrijven voor deze infosessies is verplicht. De inschrijvingsperiode loopt van 30 januari tot 21 april 2017.
Meer info

Ria Verhuijsen overleden

Maandag 30 januari 2017
Lommel - Ria Verhuijsen overledenIn WZC De Bekelaar in Lommel is zaterdag Ria Verhuijsen overleden, de weduwe van Kees Klomp. Ze was 72 jaar. De afscheidsdienst en de begraving zullen in intieme kring plaatsvinden. Laatste groet: donderdag van 19 tot 20u in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Ook in de Leopoldlaan?

Maandag 30 januari 2017
Lommel - Ook in de Leopoldlaan?ZoomEen hele maand géén alcohol drinken... een uitdaging! (Foto Albert Agten)

De weekflitsers

Maandag 30 januari 2017
Lommel - De weekflitsersDe mobiele flitser van de lokale politie is deze week o.a. aanwezig in: Driehoek, de Kerkhovensesteenweg en op de N71 en N74.
En nog steeds de herinnering aan iedereen, buiten de bebouwde kom is het vanaf dit jaar overal maximum 70km/u, behalve indien anders aangegeven!

Maria Limberg overleden

Maandag 30 januari 2017
Lommel - Maria Limberg overledenZaterdag is de uit Overpelt afkomstige Maria Limberg overleden, de weduwe van Jean Diels en de partner van Jan Tips. Zij was 83 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de aula van funerarium Witters in Lommel. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur).

De Vlaamse strip 'gestript'

Maandag 30 januari 2017
Lommel - De Vlaamse strip 'gestript'ZoomLommelse stripliefhebbers Fred Kemps en Eric-Jan Scharlee nemen je nu woensdag 1 februari in de Bibliotheek mee in de boeiende wereld van strips, ook wel de negende kunst genoemd, tijdens een lezing naar aanleiding van de eerste Lommelse Stripbeurs op zondag 12 februari 2017.
Eric-Jan Scharlee start met een chronologische en thematische uiteenzetting over het ontstaan en de evolutie van de Vlaamse strip. Aan de hand van uitvoerig beeldmateriaal worden generaties van geesteskinderen van Vlaamse (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Poets overleden

Maandag 30 januari 2017
Op 19 januari is Maria Poets overleden. Zij was 93 jaar. De afscheidsplechtigheid vond plaats in beperkte kring.

Win een dvd - of een boek

Zondag 29 januari 2017
Lommel - Win een dvd - of een boekZoomEen dvd winnen, of een boek, kunt u door een tekst te verzinnen voor het lege tekstballonnetje hierboven. Deze week gaat het over de goede voornemens die u ongetwijfeld gemaakt hebt. Wat zegt de man die door Stijn Lodewijks is getekend?
Mail uw inzending vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u de winnaar!

Uitslagen HVL afgelopen weekend

Zondag 29 januari 2017
Lommel - Uitslagen HVL afgelopen weekendDit weekend speelden de -16j. op zondagvoormiddag thuis met succes tegen Sint-Truiden. De -12j. wonnen in de namiddag ook hun wedstrijd in en tegen Kortessem. De meisjes -16j. verloren in datzelfde Kortessem hun competitiewedstrijd.

Nieuwjaarsdrink Saris

Zondag 29 januari 2017
Lommel - Nieuwjaarsdrink SarisZoomHet nieuwe jaar is enkele oud weken oud maar de lidorganisaties van de Stedelijke Adviesraad Internationale Samenwerking (SARIS) verzamelden voor hun jaarlijkse nieuwjaarsvergadering. Ze startten het jaar op een leuke manier met een glaasje bubbels en een etentje in sociaal restaurant ‘t Groote Verschil.  Nieuwjaarswensen werden uitgewisseld, dankwoorden werden uitgesproken en de eerste afspraken voor de activiteiten in het nieuwe jaar werden gemaakt. (Foto Annie Teuwens)

Nieuwe uitbaters 'Meerpaal'

Zondag 29 januari 2017
Lommel - Nieuwe uitbaters 'Meerpaal'ZoomSinds deze week heeft 'De Meerpaal' nieuwe uitbaters, nl. Leslie Kaerts en Stijn Mannaerts. Leslie heeft al de nodige ervaring in de horeca, en rekent erop om ook van deze zaak een succes te maken. (Foto Robert Boons)
Het is maar dat je 't weet
Vanaf komende woensdag 1 februari verhoogt De Lijn de tarieven van abonnementen, Lijnkaarten en sms-tickets. De prijs van een biljet, m-ticket en dag- & meerdagenpas wijzigt niet. Meer info

De democratie is onverbiddelijk

Zondag 29 januari 2017
Vandaag gelezen
"De democratie is een uitvinding van pakweg 2500 jaar geleden. Het heeft ons veel moois gebracht, maar in tijden van Trump zien we dat dit systeem ook onverbiddelijk is. Leiders die hun waanfeiten zo overtuigend weten te brengen dat een meerderheid van de kiesgerechtigden er in gaat geloven, krijgen ook daadwerkelijk de kans hun luchtkasteel te gaan creëren. Met alle gevolgen van dien, vooral voor onze kinderen. Amerika levert een scherpe waarschuwing." (Hoogleraar journalistiek Bart Brouwers op E52.nl)

En wie won de dvd?

Zaterdag 28 januari 2017
Lommel - En wie won de dvd?ZoomHet is Steven Snoekx. Hij mag een dvd tegemoet zien omdat hij het meest humoristische tekstje instuurde. Het aantal inzendingen voor de lege tekstballon was groot. Vele mailers maakten combinaties van letters uit de drie gemeentenamen, anderen zagen de fusie in een groter verband, met Lommel erbij en zo. Wat heel veel terugkwam: Peltenham of Pelterham - niet zo uitzonderlijk, want in Engeland kennen ze bv. Tottenham, Birmingham,... Ook vaak ingezonden: Grevenbroek of iets daarrond. En Toverpelt, Droomland, Hanover... Het was de moeite!
Morgen een nieuwe opgave.

Altijd maar vragen

Zaterdag 28 januari 2017
Chel mag het zeggen
Lommel - Altijd maar vragenAf en toe zit ik te prakkeseren. Nee, het is geen doemdenken. Ik word er ook niet depressief van of zo. Ik stel me gewoon vragen. En er komen er alsmaar bij, zonder dat ik echt een antwoord vind.
Vannacht was het weer zo ver. Om half vier werd ik wakker. In mijn droom had ik pas een bijzonder lelijk vrouwmens ontmoet. Net toen ik dacht: “Die ken ik toch”, en toen ik een naam uit mijn geheugenbank wou oproepen, schoot ik wakker. Zo gaat het altijd. Dromen brengen nooit bruikbare informatie aan. (…) Het hele nieuwsbericht

Eén bod voor aankoop Begijnhof

Vrijdag 27 januari 2017
De termijn om een bod uit te brengen op de huisjes en het poortgebouw van het Begijnhof in Hasselt is vandaag verstreken. “Er heeft één partij een bod ingediend. Het bod werd uitgebracht door de UHasselt, die dit eerder op de dag al zelf communiceerde”, aldus gedeputeerde van Cultuur en Erfgoed Igor Philtjens.
Het bod zal nu worden geanalyseerd door de beoordelingscommissie. Eerst komt er een onderzoek naar de ontvankelijkheid van de bieding. Daarna komt er een (…) Het hele nieuwsbericht

Vogels tellen, dit weekend

Vrijdag 27 januari 2017
Lommel - Vogels tellen, dit weekendZoomMogen en overmorgen is het zover: dan vraagt Natuurpunt om de vogels in je tuin te tellen. Met maar een half uurtje werk neem je deel aan het grootste vogelonderzoek in Vlaanderen. Leer nog snel de vogels herkennen, en krijg last minute voedertips op www.vogelweekend.be.(Foto David Verdonck)

Nieuwe bvba: Nextconomy

Vrijdag 27 januari 2017
Hugo Ruts uit Leiden (Nl) en Marleen Deleu uit Lommel hebben de bvba Nextconomy opgericht met zetel aan de Kerkstraat in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het ontwikkelen van journalistieke producties en het verstrekken van advies inzake personeelszaken, sociaal recht en telemarketing.

Is hotel mama gratis?

Vrijdag 27 januari 2017
Tribunaliteiten
Lommel - Is hotel mama gratis?Voor de rechtbank van eerste aanleg van West-Vlaanderen stond een zekere J.T.. Tegenover hem stond zijn moeder. Ze had hem eerder uit huis gezet via de vrederechter en nu eiste ze van hem 3.015 euro. Aan de rechtbank legde zij uit dat zij met haar drie kinderen had afgesproken dat zij per maand 250 euro betaalden voor kost en inwoon. J.T. had maar af en toe betaald. Hij moest 21 maanden betalen of 5.250 euro, maar betaalde slechts 2.040 euro. Zijn moeder had voor hem ook nog een verkeersboete, verkeersbelasting en (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Secteur 4

Vrijdag 27 januari 2017
Johan Vansummeren en Jasmine Van Grieken, beiden uit Lommel, hebben de bvba Secteur 4 opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Weidestraat in Lommel en heeft een maatschappelijk kapitaal van 18.600 euro. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer managementactiviteiten, projectmanagement, sportbegeleiding en de verhuur van feestzalen.

Nand Geyzen overleden

Vrijdag 27 januari 2017
Lommel - Nand Geyzen overledenMaandag is Nand Geyzen overleden, de echtgenoot van Katrien Kelgtermans. Hij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de kerk van Lommel-Centrum. Begroetingsmoment: zaterdag (17.30-18 uur) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Ook 's winters is De Malpie mooi

Donderdag 26 januari 2017
Lommel - Ook 's winters is De Malpie mooiZoomOok op deze winterdagen is De Malpie erg mooi en je kan er lang wandelen. Het natuurgebied in Valkenswaard bestaat uit een grote heide en verschillende vennen, zoals het Molenven, het Wasven, het Pastoorsven, de Vaarvennen en het Groot Malpieven. Sommige vennen, met name het Molenven en het Pastoorsven, zijn destijds vermoedelijk aangelegd of gebruikt als visvijvers. De Vaarvennen hebben een natuurlijke oorsprong: ze zijn gevormd als stroomdalvennen, samenhangend met het nabije Dommeldal. Het heidegebied is een van de laatst overgebleven oorspronkelijke Brabantse heidegebieden. Drone.nl maakte via een drone een mooi filmpje over het gebied.
"Ik heb God zien schreien." Dat is de titel van de bundel cursiefjes van de Overpeltse pastoor Theo Borgermans die vandaag verscheen. De cursiefjes spelen zich onder meer af op school, in het ziekenhuis, het bejaardenhuis en de gevangenis. Als priester is Theo Borgermans erg gevoelig voor de kleine kanten in Kerk en samenleving. Als priester-journalist heeft hij daarenboven een scherpe opmerkingsgave. De combinatie van deze twee resulteert in deze ‘cursiefjes’, uit het leven (…) Het hele nieuwsbericht

Ludo Schalley overleden

Donderdag 26 januari 2017
Lommel - Ludo Schalley overledenVandaag is de uit Overpelt afkomstige Ludo Schalley overleden. Hij was 57 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats. Zijn asurne wordt bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum.Begroetingsmoment: maandag (18-18.45 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Bisdom Hasselt schorst diaken

Donderdag 26 januari 2017
Het bisdom Hasselt heeft een diaken geschorst wegens een melding van mogelijk grensoverschrijdend gedrag tegenover - op het ogenblik van de feiten - wellicht minderjarige personen.
De feiten zouden dateren van ongeveer 15 jaar geleden. De man, die recent tot diaken is gewijd, stond in die periode in het onderwijs. De slachtoffers hebben zich gemeld korte tijd na de diakenwijding bij het Opvangpunt Misbruik in de Kerk, dat de bisschop op de hoogte bracht. Het bisdom heeft meteen gereageerd en de (…) Het hele nieuwsbericht

Zaterdag topmusical in De Adelberg

Donderdag 26 januari 2017
Lommel - Zaterdag topmusical in De AdelbergZoomNu zaterdag presenteert CC De Adelberg de topmusical 'De Rozenoorlog' met o.a. Lucas Van den Eynde en Maike Boerdam. Het wordt algemeen beschouwd als de beste voorstelling die Judas TheaterProducties tot nu toe maakte. De Rozenoorlog, gebaseerd op de bestseller The War of the Roses  van Warren Adler, is het verhaal over het echtpaar Bob en Barbara Van Rozen. Wat doe je als de liefde een sleur wordt en je vaststelt dat je binnen je huwelijk een beetje op elkaar bent uitgekeken? Voor de Van Rozens (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Kla4tje met knappe prestatie op de plankenZoomGisterennamiddag vond in CC De Adelberg 'Poëzietaart' plaats, een jaarlijks weerkerende namiddag met poëzie en muziek voor een 'iets ouder' publiek. In het voorprogramma van Frank Cools brachten dertig leerlingen van het zesde studiejaar van het Kla4tje, onder leiding van juffen Els en Liesbeth, een mooi programma. Veel meer foto's op onze Facebookpagina (Foto's Jan Buyens)
Kla4tje met knappe prestatie op de plankenKla4tje met knappe prestatie op de plankenKla4tje met knappe prestatie op de planken
Zoom

Madeleine Theunis overleden

Woensdag 25 januari 2017
Lommel - Madeleine Theunis overledenMaandag is Madeleine Theunis overleden, de weduwe van August Corens. Zij was 79 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Heide-Heuvel. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.
Lommel - WICO-campus Sint-Jozef ging langlaufenZoomSneeuw in de Ardennen, dus trokken de leerlingen van de eerste graad van WICO-campus Sint-Jozef afgelopen vrijdag naar Rocherath voor een gezonde dosis winterpret. De leerlingen lieten zich van hun sportiefste kant zien en kozen om 3, 6 of 13 km te gaan langlaufen. Het was een heerlijke dag: stralende zon, helder blauwe lucht, goede sneeuw én goed gezelschap!

Donderdag Gedichtendag

Dinsdag 24 januari 2017
Donderdag is het weer Gedichtendag. Twee jaar geleden bracht Musica een dichtbundel uit met teksten over de relatie tussen mens, klank en omgeving, waaronder twee mooie bijdragen van Maud Vanhauwaert. Iedereen die op Gedichtendag - overmorgen dus - naar Klankenbos Neerpelt komt, krijgt een exemplaar van deze dichtbundel cadeau, af te halen tussen 9u en 17u bij Musica in het Dommelhofpark. Het laat zich niet vangen
Het is maar dat je 't weet
Sinds kort kan men op het internet een woordenboek raadplegen over de dialecten in beide Limburgen. Het e-WLD bevat de inhoud van de drie delen van het Woordenboek van de Limburgse Dialecten, die in druk in 39 afleveringen zijn verschenen tussen 1983 en 2008. Geïnteresseerden kunnen er de Limburgse trefwoorden opzoeken voor bepaalde begrippen, zoals ‘appelstroop’ of ‘persstro’. Daarbij worden ook de verschillende fonetische varianten, de zogenoemde dialectopgaven, van de trefwoorden getoond. Het is ook mogelijk alle trefwoorden van één bepaalde Limburgse plaats op te zoeken.
Het e-WLD bevat 17.539 begrippen, 137.231 trefwoorden en 1.759.090 dialectopgaven, verzameld in ruim 1000 Limburgse plaatsen ofwel dialecten (iedere plaats vertegenwoordigt een eigen dialect). Kijk bijvoorbeeld eens naar de woorden waarmee in beide Limburgen een merel wordt benoemd. Of een lieveheersbeestje...

G-bowling in Lommel

Dinsdag 24 januari 2017
Lommel - G-bowling in LommelZoomG-sport is iets dat écht wel floreert in onze stad. We hebben al de basket, de judo, voetbal en enkele anderen, en nu is daar ook G-bowling! Dus,ben je even anders en wil je toch een toffe sport beoefenen, kom dan zeker eens kijken in bowling Antares aan de Sationsstraat. De vereniging Mispo oefent er danom de veertien dagen tussen 9h50 en 12h30. Heb je interesse kom dan eens een kijkje nemen, er zijn nog twee banen vrij. Meer info op hun website. (Bijdrage Clement Willekens)

Waar blijft 'ie het halen...

Dinsdag 24 januari 2017
Lommel - Waar blijft 'ie het halen...Bëpòldë polëtie(k)ërs wèjërën èèvë lòòstig van dë európottën as ötgëhóngërdë zwèr’vërs van ’n hotdogkrààm.
              Pjèrkën

Marina Huysmans overleden

Maandag 23 januari 2017
Gisteren is de uit Lommel afkomstige Marina Huysmans overleden. Zij was 62 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (12 uur) plaats in aula Eikenveld in Winksele-Delle (Herent). Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19.30 uur).

François Claes overleden

Maandag 23 januari 2017
Lommel - François Claes overledenWoensdag is François Claes overleden, de echtgenoot van Maddy Wouters. Hij was 74 jaar. De afscheidsplechtigheid gevolgd door de asbijzetting op de begraafplaats van Kerkhoven vindt in besloten kring plaats.

Het blijft vriezen

Maandag 23 januari 2017
Lommel - Het blijft vriezenZoom(Foto Albert Agten)

Erwin Joos overleden

Maandag 23 januari 2017
Lommel - Erwin Joos overledenDe afscheidsviering van Erwin Joos, de echtgenoot van Petra Spierings, die vrijdag om het leven kwam tijdens afbraakwerken in Herenthout, vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Kerkhoven waarna gelegenheid tot groeten. Erwin Joos was 43 jaar.

Wie wint de dvd - of het boek?

Zondag 22 januari 2017
Lommel - Wie wint de dvd - of het boek?ZoomDat wordt iemand die de mooiste tekst bedenkt voor het lege tekstballonnetje in bovenstaande cartoon van Stijn Lodewijks. Laat je verbeelding de vrije loop en mail je tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. Zaterdag hoor je of je gewonnen hebt!

Tweemaal verlies voor HVL

Zondag 22 januari 2017
Lommel - Tweemaal verlies voor HVLAfgelopen zaterdagvoormiddag verloren de jongens-16 hun wedstrijd in en tegen de buren van Nelo. Later op de dag moesten de meisjes-16 zich gewonnen geven tegen Hamont.

David Gaethofs overleden

Zondag 22 januari 2017
Lommel - David Gaethofs overledenGisteren is David Gaethofs overleden. Hij was 47 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur).

Vormelingen zingen Driekoningen

Zondag 22 januari 2017
Lommel - Vormelingen zingen DriekoningenZoomDe vormelingen van Balendijk zongen Driekoningen t.v.v. de St.Vincentiusvereniging en het mooie bedrag van 305 euro zal volledig naar de kansarmen van Lommel gaan. Een dikke proficiat! (Bijdrage Willy Machielsen)

Wie won de DVD?

Zondag 22 januari 2017
Lommel - Wie won de DVD?ZoomHet is Maurice Kohlen, die een plezierig tekstje had voor het lege tekstballonnetje. Hij mag deze week zijn prijs verwachten! Het aantal inzendingen rond "Schat, staat de Bokma koud" was niet te tellen en veel lezers hadden iets gezien in "ijsblokjes"... Straks een nieuwe opgave!
Lommel - Nieuwjaarsreceptie parochie LutlommelZoomGisteren stond de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de parochie van Lutlommel weer op de agenda. Een zestigtal vrijwilligers kwam samen in de Hanekap voor een aangename babbel, een smakelijk hapje en een lekker drankje. Meer is er niet nodig om de vrijwilligers eens te bedanken voor al hun werk van het voorbije jaar. (Bijdrage Lander Bleux)
Nieuwjaarsreceptie parochie LutlommelNieuwjaarsreceptie parochie LutlommelNieuwjaarsreceptie parochie Lutlommel
Zoom

Topkerel...

Zaterdag 21 januari 2017
300 woorden van Rudi
Lommel - Topkerel...“What’s in a name?” Het was Shakespeare die deze woorden in de mond van Juliet legde. De familienaam van haar geliefde Romeo, een rivaliserende familie, deed er volgens haar niet toe. En een roos blijft een roos, wist hij ook nog te vertellen. Zonder die naam blijft het nog altijd een mooie geurende bloem. Hij kon het nogal uitleggen, de William. Nog langer geleden wisten de Romeinen, die vrij tuk op spreekwoorden waren, ons dit te vertellen: ‘Nomen est omen’. Het (…) Het hele nieuwsbericht

Lommelaar ontwierp EMJ-affiche

Vrijdag 20 januari 2017
Lommel - Lommelaar ontwierp EMJ-afficheZoomDe affiche die het 65ste Europees Muziekfestival voor de Jeugd aankondigt is dit jaar ontworpen door Glenn Mermans (18) uit Lommel, een student van WICO Mater Dei in Overpelt. Glenn volgde daar de richting ‘Publiciteit’ en is thans bezig aan het specialisatiejaar ‘Logistiek’. “In het 5de jaar middelbaar onderwijs kregen we de kans een EMJ-affiche te ontwerpen,” zegt Glenn. “Natuurlijk ben ik blij dat mijn ontwerp uiteindelijk gekozen werd. Op de affiche staat een viool die ik omvormde tot een muzikant die aan het fluiten is. Ik koos ervoor een viool te verpersoonlijken tot een vrolijke, jeugdige muzikant, omdat het 65ste EMJ (28 april – 1 mei) een instrumentaal festival is dat ook vrolijkheid en uitbundigheid uitstraalt."
Lommelaar ontwierp EMJ-affiche
Zoom

Eddy Vanhulsel overleden

Vrijdag 20 januari 2017
Lommel - Eddy Vanhulsel overledenVandaag is Eddy Vanhulsel overleden, de echtgenoot van Josefien Lambrechts. Hij was 62 jaar en wordt woensdag gecremeerd, na de uitvaartliturgie in de parochiekerk van Lommel-Heeserbergen. Begroetingsmoment: dinsdag (18-18.45 uur) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Op MegaKamp bij Sint-Oda

Vrijdag 20 januari 2017
Wie zich tijdens de zomervakantie nuttig wil maken bij personen met een diep of ernstig mentale handicap, kan bij St.-Oda in Overpelt terecht. Jaarlijks organiseert men daar kampen voor vrijwilligers. Vele jongeren schreven zich al in voor een van de Megakampen, maar er zijn er nog meer welkom om een handje te komen toesteken. MegaKampers gaan met de bewoners van St.-Oda wandelen, fietsen, zwemmen en nog zoveel meer en overnachten als echte kampeerders in tenten op de campus. Als jongere (…) Het hele nieuwsbericht

Mannen gezocht voor Overdagkoor

Vrijdag 20 januari 2017
Lommel - Mannen gezocht voor OverdagkoorEen week geleden meldden we u reeds de oprichting van een 'Overdagkoor'. Hierop kwamen erg veel reacties, zodat de initiatiefnemers nu melden dat het er ook effectief gaat komen. De eerste samenkomst is voorzien op dinsdag 31 januari aanstaande om 13.30 uur in 't Pelterke in Overpelt. Voorlopig is er een overaanbod aan vrouwen, dus worden er nog vooral mannen gezocht... Meer info en inschrijven via Peter Okhuijsen  (pokhuysen[!]hotmail.com) of  Willy Reynders (willyreynders[!]outlook.com)

Patric Sels overleden

Vrijdag 20 januari 2017
Lommel - Patric Sels overledenZondag is Patric Sels overleden. Hij was 59 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats waarna zijn asurn zal worden bijgezet op de begraafplaats van Lommel-Centrum. Begroetingsmoment: vandaag (19.30-20.15 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Mieke Berkmans overleden

Vrijdag 20 januari 2017
Lommel - Mieke Berkmans overledenGisteren is Mieke Berkmans overleden, de weduwe van Charles Engelen. Zij was 91 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: maandag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Nieuwe bvba: Xp4g

Vrijdag 20 januari 2017
Jean Marie Feuillat, Ingrid Van Herck en Kresten Van Diest, allen uit Lommel, hebben de bvba Xpeer4growt, afgekort Xp4g, met zetel aan de Luikersteenweg in Lommel opgericht. Het gaat onder meer om een consultancy-, beheers- en managementvennootschap.

Aan de treinreizigers

Vrijdag 20 januari 2017
Het is maar dat je 't weet
Vanaf morgen/zaterdag om 01.30u tot zondag 18u rijden er geen treinen tussen Herentals en Lier. Er worden nieuwe brugliggers geplaatst op de E 313-snelwegbrug. Hou rekening met een vervangende busdienst en extra reistijd tijdens dit weekend.

Lommelse poëzieweek komt eraan

Donderdag 19 januari 2017
Lommel - Lommelse poëzieweek komt eraanZoomNaar goede gewoonte doet ook onze stad mee met de nationale 'Gedichtenweek'. Zo kunt u volgende week dinsdagnamiddag in De Adelberg terecht voor een fijne namiddag met poëzie door de kinderen van het Kla4tje, en nadien liedjes uit vervlogen tijden van o.a. Marva, Bobbejaan Schoepen, Heintje en vele anderen door Frank Cools. Woensdagavond is er dan een heuse poëzieavond 'De dichter is een koe' met Sabine Goethals, Hermitage en stadsdichter van Antwerpen Maarten Inghels. Voor beide voorstellingen zijn er nog tickets verkrijgbaar.

Annita Creemers overleden

Donderdag 19 januari 2017
Lommel - Annita Creemers overledenMaandag is Annita Creemers overleden, de echtgenote van Gust Geerts. Zij was 64 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats en wordt gevolgd door de asverstrooïng op de begraafplaats van Lommel-Kolonie. Begroetingsmoment: zondag (11-11.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat..

120 standhouders op de Vakantiebeurs

Woensdag 18 januari 2017
Lommel - 120 standhouders op de VakantiebeursZoomLiefst 120 standhouders zijn er zondag te bezoeken op de Noord-Limburgse Vakantiebeurs, die door Pasar georganiseerd wordt in de Posthoorn in Hamont-Achel. De beurs is elk jaar al een publiekstrekker, maar 120 standhouders is toch een groot aantal. Bij hen B&B's, hotels, reisbureaus, VVV's, toeristische diensten... Wie er dit jaar op uit wil trekken, kan er zijn voordeel doen. Bovendien kan men met een inkomticket onder meer enkele weekendtrips winnen. Een ticket kost 2,5 euro, voor Pasar-leden is dat 2 euro. Meer info

Vingerafdruk af te lezen van foto

Woensdag 18 januari 2017
Het is maar dat je 't weet
Digitale fotografie is zo ver gevorderd dat vingerafdrukken kunnen worden gekopieerd van een foto. Dat zegt het Japanse Instituut voor Informatica (NII). Het waarschuwt ervoor dat scherpe foto's, waarop iemand bijvoorbeeld het populaire vredesteken maakt (met twee vingers een V maken) gebruikt kunnen worden voor identiteitsdiefstal. Een experiment toonde aan dat een vinger, gefotografeerd van op een afstand van drie meter met een goede digitale camera, gemakkelijk kon worden "gereproduceerd". (Bron: dpreview.com)

Appartementen fors duurder

Woensdag 18 januari 2017
Een appartement kopen is weer fors duurder geworden in Limburg. Het afgelopen jaar steeg de prijs van een appartement in onze provincie met 13 procent, gemiddeld betaal je nu zo een 197.000 euro. Dat meldt TVL.
Het is maar dat je 't weet
Lommel - 38% van Vlaamse broedvogels in gevaarZoomOp basis van een evaluatie van 161 Vlaamse broedvogelsoorten blijkt dat 38% ‘ernstig bedreigd’, ‘bedreigd’ of ‘kwetsbaar’ is. Minder dan de helft van de soorten wordt momenteel als niet in gevaar beschouwd. Lees meer bij Natuurpunt. Op de foto: een kievit. (Foto © Wim Dirckx)

Gusta Vervoort overleden

Woensdag 18 januari 2017
Lommel - Gusta Vervoort overledenGisteren is Gusta Vervoort overleden, de weduwe van Jan Michiels. Zij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Lommel-Centrum. Begroetingsmoment: vrijdag (19.30-20 uur) in funerarium Witters in Lommel.

'Te rap kapot'

Dinsdag 17 januari 2017
Het is maar dat je 't weet
Wil je smartphone na 1 jaar niet meer updaten? Is je wasmachine al na enkele jaren defect en is het vervangstuk te duur? Geef dit dan door aan het meldpunt "Te rap kapot" van Test-Aankoop. Wanneer er voldoende meldingen zijn over hetzelfde toestel, kunnen zij de problematiek aankaarten en zelfs onderhandelingen voeren met fabrikanten over een tegemoetkoming voor de gedupeerden. Volg deze en andere weetjes via www.klimaatnieuws.be!

Drika Huysmans overleden

Dinsdag 17 januari 2017
Lommel - Drika Huysmans overledenZondag overleed Drika Huysmans, de echtgenote van Louis Jansen. Zij was 86 jaar en wordt vrijdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de dekenale kerk van Lommel-Centrum. Begroetingsmoment: donderdag (19.30-20 ,uur) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Frans Vandenberk overleden

Dinsdag 17 januari 2017
Lommel - Frans Vandenberk overledenZondag is Frans Vandenberk overleden, de echtgenoot van Maria Wellens. Hij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kattenbos. Begroetingsmoment: vrijdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Singles Night in het museum

Maandag 16 januari 2017
Het is maar dat je 't weet
Op zaterdag 11 februari organiseert het Gallo-Romeins Museum in Tongeren voor de vierde keer een ‘Singles Night’. Alleenstaanden die op een fijne manier een vleugje cultuur willen opsnuiven, leren in het museum andere singles kennen. Luchtige activiteiten, animatie, opdrachten en muziek loodsen de aanwezigen doorheen de tentoonstelling ‘Timeless Beauty’ en, wie weet, in elkaars armen.
De tentoonstelling focust op het schoonheidsideaal van de vrouw in de (…) Het hele nieuwsbericht

Filip Biddeloo overleden

Maandag 16 januari 2017
Lommel - Filip Biddeloo overledenGisteren is Filip Biddeloo overleden, de echtgenoot van Christa Cuijvers. Hij was 45 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Win een dvd - of een boek!

Maandag 16 januari 2017
Lommel - Win een dvd - of een boek!ZoomEr zijn koude dagen op komst. En dat inspireerde cartoonist Stijn Lodewijks tot bovenstaande cartoon. Wie levert de beste tekst voor het lege tekstballonnetje? Mail hem voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail com, vermeld ook uw postadres en misschien wordt u wel de winnaar!
Lommel - Eedaflegging Trump beroert iedereenZoom(Foto Albert Agten)
Lommel - Het wordt koud: vergeet de vogels nietZoomTotnogtoe was het opvallend rustig op de voederplanken in de Vlaamse tuinen. Met de winterprik en de stevige nachtvorst die zich momenteel aandient, zou daar plots en grondig verandering in kunnen komen. “Door (extra) te voederen help je de vogels deze barre periode door”, zegt Gerald Driessens, vogelexpert van Natuurpunt.
De winter is voor vogels een taaie periode: insecten verdwijnen onder de grond, bessen zijn geplukt, regen en sneeuw maken het moeilijk om zaden te vinden. (…) Het hele nieuwsbericht

Motie rond spoorlijnen

Maandag 16 januari 2017
Woensdagnamiddag wordt in de plenaire zitting van het Vlaams parlement een motie voorgelegd om de Vlaamse regering ertoe aan te zetten dat ze bij de federale regering aandringt om de Vlaamse spoorstrategie te realiseren. Daarin zitten 3 Limburgse items: lijn 15 Hasselt-Neerpelt, lijn 15 Antwerpen-Hasselt met aanleg van een 2de spoor tussen Zonhoven en Balen en lijn 19 Mol-Neerpelt-Hamont. De motie wordt ingediend door Joris Vandenbroucke, sp.a-fractieleider. De zitting is live te volgen via www.vlaamsparlement.be.

Openbare verkoping: Gelderhorsten

Maandag 16 januari 2017
Morgennamiddag wordt in hotel Carré de woning gelegen Gelderhorsten 183 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 9a89ca en heeft een K.I. van 376 euro.

Liza Pouders overleden

Zondag 15 januari 2017
Vandaag is Liza Pouders overleden, de weduwe van Eugene Van Hooghten. Zij was 86 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats waarna haar asurn wordt bijgezet in het graf van haar overleden echtgenoot op de begraafplaats van Lommel-Werkplaatsen. Begroetingsmoment: donderdag (18-18.45 uur) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Wie won de dvd?

Zondag 15 januari 2017
Lommel - Wie won de dvd?ZoomHet is François Pennemans. Hij had bovenstaand tekstje voor het lege tekstballonnetje bedacht en krijgt van ons een dvd toegestuurd. Er waren nog andere plezierige inzendingen:
- Verdampt! (Rolf Ziemann)
- Ik ben alleen maar een recept van Pascale Naessens aan het maken! (Ann Hannes)
- Ben ik gestopt met roken, is het nog niet goed (Tiens Mevissen)
- Wacht, ik kom meespelen! (Willy Cochet)
enz. enz.....

Recordaantal vacatures in Limburg

Zondag 15 januari 2017
De VDAB heeft in Limburg een recordaantal vacatures in vijftien jaar gehad, meldt TVL. Bijna 24.000 vacatures ontving de VDAB. Dat is een stijging met ruim 35 procent. Daarmee doet Limburg beter dan alle andere Vlaamse provincies.

Mady Leurs overleden

Zaterdag 14 januari 2017
Lommel - Mady Leurs overledenDonderdag is de uit Lommel afkomstige Mady Leurs overleden, de echtgenote van Jaak Goyens. Zij was 57 jaar. De afscheidsplechtigheid en het bijzetten van haar urne in het columbarium van de begraafplaats van Bocholt vinden in intieme kring plaats.

Brillen bij de Marine

Zaterdag 14 januari 2017
Chel mag het zeggen
Lommel - Brillen bij de MarineJansen, ongetwijfeld een van de meest voorkomende namen in ons taalgebied. Een mooie naam ook. ‘Zoon van Jan’ betekent hij eigenlijk. En je hebt ze in een grote diversiteit van uitvoeringen: met één, twee of zelfs drie s’en. In Lommel zijn ze daarenboven met die naam erg goed bedeeld. Kijk maar eens in de telefoongids.
Bij twee exemplaren van die soort zat ik deze middag de krant te lezen. ‘Fons’ heet de ene. Hij is zeeman-op-rust en met zijn eenheid van de Belgische (…) Het hele nieuwsbericht

Ludo Van Meensel overleden

Vrijdag 13 januari 2017
Lommel - Ludo Van Meensel overledenOp 3 januari overleed in Heppen de uit Lommel afkomstige Ludo Van Meensel. Hij was 59 jaar. Maandag (19-19.30 uur) is er gelegenheid tot groeten in aula De Vloot in Leopoldsburg. Aansluitend is er daar een avonddienst.

Alda Fonteyn overleden

Vrijdag 13 januari 2017
Woensdag is Alda Fonteyn overleden, de weduwe van August Vanbroeckhoven. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de kerk van Lommel-Centrum. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Lommel.

Een onbetaalbaar zicht

Vrijdag 13 januari 2017
Tribunaliteiten
Lommel - Een onbetaalbaar zicht‘Mehr Licht.’ Met die woorden blies de Duitse dichter Goethe zijn laatste adem uit. Meer licht, dat was ook wat de kopers van een penthouse in Antwerpen hadden gewild. Ze waren afgegaan op een advertentie die het had over een luxueus penthouse met prachtig zonneterras. Het was uitzonderlijk gelegen, met zicht op de statige Frankrijklei en het theaterplein in Antwerpen, stond er nog te lezen. Het appartement ging van de hand voor 285.000 euro, maar vier maanden na de akte bij de notaris trokken (…) Het hele nieuwsbericht

Natuursteenhandel failliet

Vrijdag 13 januari 2017
De rechtbank van Koophandel heeft natuursteenhandel Natural Stone Company uit Lommel failliet verklaard. In deze zaak is curator Bielen aangesteld.

Alice Haagdoren overleden

Vrijdag 13 januari 2017
Lommel - Alice Haagdoren overledenGisteren is in WZC Kapittelhof Alice Haagdoren overleden, de weduwe van Fons Weyen. Zij was 93 jaar en wordt woensdag gecremeerd, na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de kerk van Lommel-Centrum. Begroetingsmoment: dinsdag (18-18.45 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Immokantoor Dreamersforlife failliet

Donderdag 12 januari 2017
De rechtbank van Koophandel heeft vandaag immokantoor Dreamersforlife uit Lommel failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten ingediend worden voor 12 februari.

Overdagkoor Noord Limburg

Donderdag 12 januari 2017
Lommel - Overdagkoor Noord LimburgZingen kan iedereen, maar niet iedereen kan altijd. De meeste koren repeteren ook 's avonds, en daarom hebben een aantal mensen het plan opgevat om een zanggroep op te starten waarbij de repetities overdag georganiseerd worden. Hiervoor zijn ze op zoek naar zangers en zangeressen uit de hele regio Noord-Limburg. Zij willen beginnen met een licht populair repertoire, en het kunnen lezen van noten is niet noodzakelijk, enthousiasme wel. De voorkeur voor repeteren gaat naar de dinsdag om 13.30 uur en de (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: KidsSport

Donderdag 12 januari 2017
Bram Geers uit Hamont-Achel en Kevin Wielockx uit Lommel hebben de vennootschap onder firma KidsSport opgericht met zetel aan de Oude Weg in Hamont-Achel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer sportkampen voor kinderen, het geven van sportlessen, personal training en revalidatietraining.
Het is maar dat je 't weet
De FOD Mobiliteit en Vervoer zal de regularisatieperiode voor de inschrijving van bromfietsen en lichte vierwielers (zoals brommobielen, quads en golfkarretjes) uitzonderlijk met één jaar verlengen. Op 10 december 2016 eindigde de eerste overgangsperiode. In totaal werden vorig jaar 71.690 voertuigen geregulariseerd. Daarnaast is voor 43.555 voertuigen enkel de eerste stap van de regularisatie doorlopen.
Sinds 31 maart 2014 moeten alle nieuwe bromfietsen worden ingeschreven bij de (…) Het hele nieuwsbericht

Gerarda Biliën overleden

Donderdag 12 januari 2017
Lommel - Gerarda Biliën overledenDinsdag is de uit Overpelt afkomstige Gerarda Biliën overleden. Zij was 78 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt maandag (10.30 uur) plaats in de aula van funerarium Witters in Lommel. Begroetingsmoment: zondag (18.30-19 uur).

Diego Hermans overleden

Donderdag 12 januari 2017
Lommel - Diego Hermans overledenDe afscheidsplechtigheid van Diego Hermans (27), die woensdag overleed na een val van een stelling in Hasselt, vindt in beperkte familiekring plaats. Maandag (19-19.30 uur) is er gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Lommel. Diego Hermans was de partner van Shana Veuskens en vader van twee kinderen.

Indoorhockeytornooi van Phoenix

Woensdag 11 januari 2017
Komend weekend organiseert de Neerpeltse Hockeyclub Phoenix weer haar jaarlijks Indoortornooi. Na de succesvolle editie van vorig jaar zal het tornooi ook deze keer plaatsvinden in de indrukwekkende arena van de Soeverein in Lommel, waar men beschikt over 3 indoorvelden naast elkaar. Maar liefst 67 teams en meer dan 500 jeugdspelers van 13 verschillende clubs uit België en Nederland nemen deel in 11 poules. Er wordt gespeeld in teams van 6 tegen 6 volgens de regels van indoorhockey. Voor (…) Het hele nieuwsbericht

Boek 'Limburg 1995-2015' voorgesteld

Woensdag 11 januari 2017
Vandaag is het boek "Limburg 1995 – 2015: 95 tendensen en 15 toekomstvisies" voorgesteld. Het vormt het voorlopige sluitstuk van de boeken die eerder verschenen als terugblik op het gouverneurschap van gouverneur Louis Roppe ("Limburg 1950 - 1975") en het gouverneurschap van gouverneur Harrie Vandermeulen ("Limburg 1975 - 1995").
Gouverneur Herman Reynders: "Dit gedocumenteerde en prachtig geïllustreerde boek past in een rijke provinciale traditie en omvat de periode 1995-2015. Een zeer (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwjaarsreceptie Neos

Woensdag 11 januari 2017
Lommel - Nieuwjaarsreceptie NeosZoomTradities zijn er om in ere te houden, dus trakteerde Neos haar leden op een nieuwjaarsreceptie. Er waren maar liefst 96 leden aanwezig. In de fijn verzorgde zaal genoten ze van een hapje en een drankje. De voorzitter deed het welkomstwoord en had een speciale vermelding voor het oudste lid, dat 96 jaar is. Na dit officiële gedeelte kon iedereen genieten van een lekker kopje koffie en gebakje en intussen kijken naar de foto's van het voorbije jaar. Het is dus weer een gezellige namiddag geworden... (Bijdrage Hélène Vissers)
Nieuwjaarsreceptie Neos
Zoom

Limburgse pool voor truckers

Woensdag 11 januari 2017
De transportbedrijven TDL, Alders Transport, Transport Lux en Multimodal Transports and Logistics (MTL) hebben een werkgeversgroepering opgericht waarmee zij vrachtwagenchauffeurs met elkaar kunnen delen. De
groepering  werd opgericht onder de vorm van een VZW, waarin alle vrachtwagenbestuurders een contract van onbepaalde duur krijgen. In functie van o.a. de wens van de chauffeur naar deeltijdse arbeidsinzet, de gelijktijdige tewerkstelling in verschillende niches van de transportactiviteit of de (…) Het hele nieuwsbericht
De Kerstvakantie lokte heel wat dag- en verblijfstoeristen naar Limburg. Dat blijkt uit een bevraging die Toerisme Limburg hield bij 198 logiesuitbaters en attracties. De resultaten van de steekproef tonen aan dat de Limburgse logies- en attractiehouders tevreden zijn over de afgelopen kerstvakantie. Zo bevestigt meer dan 70 % van de bevraagde logiesuitbaters dat deze eindejaarsperiode even goed of beter is dan die van 2015. Ook de attracties scoren goed.
“Hiermee trekken we de (…) Het hele nieuwsbericht

Schrijf eens een sprookje

Woensdag 11 januari 2017
Sprookjespark De Efteling in het Nederlandse Kaatsheuvel is op zoek naar nieuwe sprookjes en roept iedereen op om mee te zoeken, maar vooral ook om mee te schrijven. Met de 'Sprookjesschrijfwedstrijd der Lage Landen' mag iedereen in Nederland en Vlaanderen een verhaal insturen. De ingestuurde verhalen worden door boekenschrijver Paul van Loon en prinses Laurentien gebruikt voor een nieuw sprookjesboek: de "Sprookjessprokkelaar". De opdracht luidt: schrijf een sprookje van maximaal 1001 woorden, dat zich afspeelt in de toekomst. De sprookjesverhalen kunnen worden ingestuurd tot en met 11 maart dit jaar. In mei worden de winnaars bekend gemaakt. Meer info

Nieuwe bvba: Immo Peels

Woensdag 11 januari 2017
Johannes Peels en Johanna Verhoeven, beiden uit Lommel, hebben de bvba Immo Peels opgericht met zetel aan de Luikersteenweg en met een maatschappelijk kapitaal van 100.000 euro. Het gaat om een onderneming in onroerende goederen.

Oppassen met bronwater in Banneux

Dinsdag 10 januari 2017
Het is maar dat je 't weet
Een man die elke week een aantal flessen vult met gratis water uit de openbare bron bij de kerk in Banneux, trof nu ineens water met een sterke chloorsmaak en hij kreeg maagklachten. Hij maakte zijn beklag bij de krant "La Meuse", die naar de kerk stapte. Daar zei men dat het water niet bedoeld is om te drinken, hoewel bedevaartgangers dat sinds 1933 doen en de kerk weet dat. Het water wordt niet voor niets tweemaal per maand gecontroleerd. Alleen bij hevig noodweer is het wel eens even slecht. Elke week worden ook de buizen met chloor schoongemaakt. De krant waarschuwt de mensen om voorzichtig te zijn. (Bron: WaalsWeekblad.be)

Nieuwe bvba: Groep Cuypers

Dinsdag 10 januari 2017
Tom Cuypers uit Lommel, Anne Cuypers uit Heusden-Zolder en Jan Cuypers uit Balen hebben de bvba Groep Cuypers opgericht met zetel aan de Kerkhovensesteenweg. Doel van de vennootschap is onder meer bijdragen tot de vestiging en de ontwikkerling van ondernemingen

Gerard Linsingh overleden

Dinsdag 10 januari 2017
Lommel - Gerard Linsingh overledenVandaag is Gerard Linsingh overleden, de echtgenoot van Mien Dirkx. Hij was 87 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: vrijdag (19.30-20.15 uur) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Theater in De Adelberg

Dinsdag 10 januari 2017
Lommel - Theater in De AdelbergZoomIn het voorjaar kleuren bekende acteurs en regisseurs het theaterpodium van De Adelberg in, samen met verrassend fris en veelbelovend talent. Nu zaterdag kunt u alvast terecht voor Hele dagen in de bomen van regisseur Piet Arfeuille (Theater Malpertuis). Hij maakte een beeldende en poëtische voorstelling over een moeder die na een stilte van 5 jaar haar jongste zoon bezoekt in Parijs. Ze maakt kennis met de vriendin van haar zoon en samen gaan ze een nacht in die even memorabel als absurd (…) Het hele nieuwsbericht

Jaak Geuens overleden

Dinsdag 10 januari 2017
Lommel - Jaak Geuens overledenVandaag is Jaak Geuens overleden, de echtgenoot van Yvonne Dekkers. Hij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de kerk van Lommel-Centrum. Begroetingsmoment: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Ook in 2017 heeft Pjèrkën gelijk

Dinsdag 10 januari 2017
Prietprouwët
Lommel - Ook in 2017 heeft Pjèrkën gelijkLiefdë is vur veul miensën iejt gèèvë wor dè zë gén bënul van hémmën.
           Pjèrkën
Grensgevallen
Een arbeidsmakelaar die bij de gemeente Valkenswaard vast in dienst is, heeft afgelopen jaar 36 langdurig werklozen aan een baan geholpen. Dat zei burgemeester Ederveen vanavond in zijn nieuwjaarstoespraak. "Talenten van mensen willen we immers niet verloren laten gaan. Of het nu gaat om werk of om plezier," aldus Ederveen.
Het economisch herstel wint aan kracht. Voor het achtste kwartaal op rij stijgt het ondernemersvertrouwen in onze provincie, meldt TVL op basis van een studie van VKW en Unizo Limburg. Om het hoogste niveau sinds 2011 vast te houden, vragen de werkgeversorganisaties dringend een verlaging van de vennootschapsbelasting.

Alice Kuppens overleden

Maandag 9 januari 2017
Lommel - Alice Kuppens overledenVandaag is Alice Kuppens overleden. Zij was 67 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: donderdag (18-18.45 uur) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Groot-Pelt einde dit jaar?

Maandag 9 januari 2017
Lommel - Groot-Pelt einde dit jaar?Zoom('Foto Albert Agten)

Frans Serroeyen overleden

Maandag 9 januari 2017
Lommel - Frans Serroeyen overledenVrijdag is Frans Serroeyen overleden, de weduwnaar van Maria Schepens. Hij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de kerk van Lommel-Centrum. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Lommel.

Lilianne Vangerven overleden

Maandag 9 januari 2017
Zaterdag is Lilianne Vangerven overleden. Zij was 62 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt vrijdag (13.30 uur) plaats in funerarium Witters in Lommel. Begroetingsmoment: donderdag (18-18.30 uur).

Suzanne Meuffels overleden

Maandag 9 januari 2017
Gisteren is in WZC De Bekelaar Suzanne Meuffels overleden, de weduwe van Jacky Cochet. Zij was 68 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt donderdag (14 uur) plaats in uitvaartcentrum Severens in Lommel. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.30 uur).

Jenny Van Neylen overleden

Maandag 9 januari 2017
Lommel - Jenny Van Neylen overledenVrijdag is Jenny Van Neylen overleden, de weduwe van Jan Van De Weyer. Zij was 80 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in beperkte kring plaats. Donderdag (19-19.30 uur) is er gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Lommel.
Lommel - Lommel goed vertegenwoordigd in OlmenZoomIn derde provinciale C in de provincie Antwerpen speelt Zwaluwen Olmen en hierbij zijn meerdere Lommelaars actief. Olmen speelt momenteel aan de kop van de ranking en dat blijft niet onopgemerkt. Ze spelen goed voetbal en hebben de laatste acht wedstrijden gewonnen. Bij deze Antwerpse club zijn maar liefst vijf Lommelaars actief: Mehmed Arslan, Ali Burhan, Jelle Claes, Tim Mannaerts en Beau Stultiens, in Olmen beter gekend als 'buske Lommel'.

Leonie Pairoux overleden

Maandag 9 januari 2017
Lommel - Leonie Pairoux overledenDonderdag overleed de uit Lommel afkomstige Leonie Pairoux, de levenspartner van Georges Stinkens. Zij was 58 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur) in funerarium Bussels in Neeroeteren.

Wie wint de dvd - of het boek?

Zondag 8 januari 2017
Lommel - Wie wint de dvd - of het boek?ZoomSinds de elektronische sigaret haar intrede heeft gedaan - we gaan het hier niet over het gezondheidsaspect hebben - wordt Limburg overspoeld door dampshops, zo stond laatst in de kranten. Stijn Lodewijks zag er inspiratie in voor bijgaande cartoon. Wat zegt de man in de dampshop wanneer hij die demonstranten voor de deur ziet?
Mail uw tekst voor dat tekstballonnetje vóór zaterdagmiddag naar wineendvd[!]gmail.com en u kunt een dvd winnen - of een boek. Graag ook uw postadres vermelden!
Grensgevallen
Lommel - Wandelen langs het TrepkespèèjkeZoomIn januari is het Trèpkespèèjke de "wandeling van de maand" in Valkenswaard. Dat is een wandeling van 6,6 tot 6,8 kilometer in de bebouwde kom en in het buitengebied van Borkel-en-Schaft. Start- en eindpunt liggen op het Mgr. Kuijpersplein, vóór de St.-Servatiuskerk in Borkel-en-Schaft. De wandelroute voert ook langs de Dommel (foto). Ze valt hier voor een deel samen met de oude smokkelroute die in 1831 ontstond, na de vaststelling van de grens tussen Nederland en (…) Het hele nieuwsbericht
Bestuurders opgelet! Er hangt momenteel in Lommel op meerdere plaatsen dichte tot zeer dichte mist, meldt de lokale politie. Deze nacht kunnen er ook nog ijs- of rijmplekken ontstaan. Op sommige plaatsen blijven de wegen en de voetpaden dus zeer glad.

En wie won de dvd?

Zondag 8 januari 2017
Lommel - En wie won de dvd?ZoomHet is Walter Reijnders! Hij stuurde bovenstaand tekstje in. Straks een nieuwe opgave!
Lommel - Alle voetbalwedstrijden afgelastZoomHet P.C. Limburg heeft vanmorgen ALLE voetbalwedstrijden van vandaag in de provincie afgelast.Dat heeft uiteraard te maken met het winterweer en de staat van de velden, zoals op de foto. (Foto Johan Janssen)

Basketbal: algemene afgelasting

Zaterdag 7 januari 2017
Er is vandaag ook geen basketbal. De Vlaamse basketliga heeft tot een algemene afgelasting beslist omwille van de gevaarlijke toestand op de wegen. De afgelasting geldt zowel voor de jeugd als voor de seniors, landelijk en provinciaal en alleen voor vandaag. Over de wedstrijd morgen zal vanavond een beslissing worden genomen.

Jos Vandersteen overleden

Zaterdag 7 januari 2017
Lommel - Jos Vandersteen overledenGisteren is Jos Vandersteen overleden, de echtgenoot van Maria Strackx. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: dinsdag (18-18.45 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Voetbal: nieuwe afgelastingen

Zaterdag 7 januari 2017
Het PC Limburg heeft beslist alle voetbalwedstrijden van zaterdag 7 januari af te gelasten (jeugd, reserven, vrouwen, G-voetbal, KLBS, eerste elftallen). Voor morgen/ zondag worden alle jeugdwedstrijden en G-voetbal afgelast. De wedstrijden van de eerste elftallen gaan in principe wel door. Hier beslist de scheidsrechter ter plaatse.

Het bakske

Zaterdag 7 januari 2017
300 woorden van Rudi
Lommel - Het bakskeHet was een eindejaarsdag. We zaten in een fijne zaak aan het Marktplein voor een koffie en een kerstbier. Toen plots mijn telefoon rinkelde en nogal lawaai maakte. We hadden bekijks. Dju toch, vergeten op stil te zetten natuurlijk. Aan de tafel achter ons zaten een man en een vrouw een smakelijke verse kop soep te eten. De man zag dat we allebei tegelijk op onze telefoon iets aan het intypen waren. Hij zei halfluid tegen zijn partner, zodat wij het ook hoorden, het volgende: “Amai, dat moet plezant (…) Het hele nieuwsbericht

Mariaziekenhuis: verdere groei

Vrijdag 6 januari 2017
Het Mariaziekenhuis gaat dit jaar alles in het werk stellen om de zogenaamde NIAZ/ Qmentum-accreditering te behalen. Dat zei algemeen directeur Bernard Himpens vanavond in zijn nieuwjaarstoespraak voor ziekenhuispersoneel en relaties. Dat internationale kwaliteitslabel betekent dat het ziekenhuis kan aantonen dat het op herhaalde wijze een hoog niveau van kwalitatieve zorg kan voortbrengen én over een werkcultuur beschikt die gericht is op continue verbetering.
2017 zal voor de ziekenhuizen (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Max Nagl Motorsport

Vrijdag 6 januari 2017
De Duitse motorcrosser Maximilian Nagl uit Weilheim (Duitsland) en de vennootschap Max Nagl Motorsport Gmbh hebben de bvba Max Nagl Motorsport opgericht met zetel aan de Nieuwe Dijk in Lommel. Doel van de vennootschap is onder meer groot- en kleinhandel in motorvoertuigen en in roerende goederen.

Toch maar opletten

Vrijdag 6 januari 2017
Vaststellingen van een lezer die eens naging waar men sinds 1 januari nog 90 km/u kan rijden op bekende gewestwegen:
- Overpelt, Napoleonweg: er staan geen borden. Dus waar vroeger 90 was toegelaten, nu nog 70.
- Lommel, Norbert Neecklaan: er staan geen borden. Dus 70 in plaats van 90 vroeger, tussen Kruiskiezel en de brandweer;
- Lommel, Luikersteenweg: er staan geen borden. Dus 70 in plaats van 90 vroeger, op het deel Kruiskiezel tot aan het kruispunt met de Ringlaan.
Misschien zijn er nog andere gewestwegen waar er wijzigingen zijn aangebracht aan de snelheidsregimes? Laat het ons weten! 

Zaterdagvoormiddag geen voetbal

Vrijdag 6 januari 2017
Het Provinciaal Comité Limburg heeft beslist om alle wedstrijden die op zaterdag 7 januari voor 12.00 uur starten, af te gelasten vanwege de koude en het verwachte risico op gladde wegen. Het gaat om alle vriendschappelijke, provinciale en gewestelijke competitie- en bekerwedstrijden van de jeugd, vrouwen, reserven en G-voetbal. Het PC wil geen risico nemen met de koude en gladde wegen. “De algemene afgelasting geldt dus alleen zaterdagvoormiddag”, luidt het.
Zondag 15 januari start in de bossen rond de voetbalvelden van SV Herkol in Neerpelt de tweede manche van het Teutenbosloopcriterium. Deze loop wordt georganiseerd door KWB Boseind en de gemeentelijke sportdienst van Neerpelt. De start van de 1 km is om 10 uur en die van 3-6-9-12 km om 10u10.
Het Teutenbosloopcriterium is een reeks van acht recreatieve boslopen georganiseerd door de sportdiensten en atletiekclubs uit Lommel, Neerpelt, Overpelt, Hamont-Achel en Hechtel-Eksel. Deelnemen kost 2 (…) Het hele nieuwsbericht

Met de auto naar Antwerpen?

Donderdag 5 januari 2017
Het is maar dat je 't weet
Vanaf 1 februari wordt in Antwerpen de lage-emissiezone (LEZ) ingevoerd. Dat heeft gevolgen voor auto's die de stad willen binnenrijden. Kunt u dat met uw auto nog zonder problemen? Hier vindt u een antwoord op die vraag.
Lommel - Geslaagde actie Steunfonds FilipijnenZoomDe jaarlijkse speculaasverkoop voor het Steunfonds Filipijnen aan de kerken in Noord-Limburg heeft in totaal 3.653 euro netto opgebracht voor de kinderorganisatie SALINLAHI. Dit geld gaat integraal naar deze koepelorganisatie van verenigingen die werken rond het belang van het kind.  
Salinlahi wil de komende jaren een proces van verandering teweegbrengen en culturele jongerengroepen oprichten. Met hun straattheaters en protestacties wil men bijdragen aan een sterker (…) Het hele nieuwsbericht

Slecht weer op komst

Donderdag 5 januari 2017
Het is maar dat je 't weet
Het wordt deze nacht zeer koud. De vochtige lucht kan zo tegen de ochtend aanvriezen en zorgen voor gevaarlijke situaties op de weg. Vrijdagavond wordt dan nog een regen- of sneeuwzone verwacht. De koude en het slechte weer duren zeker tot zaterdag.
Vandaag gelezen
"Canadees onderzoek onder 6,6 miljoen mensen toont aan dat dementie vaker voorkomt bij mensen die dicht langs drukke verkeerswegen wonen. Liefst 7 tot 11% van de gevallen van dementie binnen 50 meter van een drukke weg kan worden veroorzaakt door het verkeer.  (...) Uitlaatgassen worden ook gelinkt aan hart- en vaatziekten, zoals astma, longkanker en hartaandoeningen, en ze zouden een negatief effect hebben op de cognitieve ontwikkeling van kinderen. Met de toenemende bevolkingsgroei en urbanisatie (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Rotary serveert nieuwjaarsdiner voor BiehalZoomGisteren hing er een gezellige sfeer in ’t Groote Verschil in Lutlommel. De medewerkers van het Sociaal Tewerkstellingscentrum De Biehal en hun familie genoten er van een lekker nieuwjaarsdiner. De leden van Rotary Club Neerpelt-Dommelvallei serveerden er een overheerlijk nieuwjaarsdiner. Het was de eerste keer dat deze club een nieuwjaarsdiner organiseerde voor medewerkers van De Biehal. Ook de kinderen hebben genoten van een lekkere maaltijd, want overal zag je tevreden gezichtjes. (Bijdrage vzw De Biehal STC)
Rotary serveert nieuwjaarsdiner voor BiehalRotary serveert nieuwjaarsdiner voor Biehal
Zoom

(Brom)fietsen moeten verlicht zijn

Donderdag 5 januari 2017
Het is maar dat je 't weet
U hebt het ongetwijfeld al eens meegemaakt: als chauffeur plotseling in het donker geconfronteerd worden met een of meer fietsers waarvan de fiets niet verlicht is. Dat is écht schrikken hoor. En boos worden.
Want het is een kleine moeite, het licht op (brom)fietsen in orde brengen. En het kan levens redden. Vandaar dat de gouverneur een thema-actie rond de "verlichting ven zwakke weggebruiikers en bromfietsers" aankondigt. Dat betekent dat er in dat verband volgende week veel zal gecontroleerd worden. En dat kinderen 's morgens op weg naar school vaak politie zullen zien staan die nagaat of de fietsverlichting wel brandt. "Fietsverlichting is nog maar een minimum; fluo-vestjes en andere fluo-gadgets met verlichting combineren is nog beter," zegt het persbericht van de provincie.

Alfons Van Nooten overleden

Donderdag 5 januari 2017
Lommel - Alfons Van Nooten overledenIn WZC Hoevezavel is gisteren Alfons Van Nooten overleden, de levensgezel van wijlen Suzanne Schreppers. Hij was 87 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats waarna zijn asurn wordt bijgezet in het urnenveld op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Bijna 6.000 nieuwe ondernemingen

Woensdag 4 januari 2017
Het voorbije jaar stelden we bijna maandelijks vast dat het aantal starters in Limburg sterk boven het aantal starters van de voorbije jaren uitstak. Dit kunnen we nu ook officieel bevestigen. Met 5.908 starters is 2016 het beste jaar van de 21ste eeuw, stelt VOKA.
"In 2015 waren we trots dat Limburg voor het eerst in vijf jaar terug meer dan 5.000 startende ondernemingen kende. In 2016 deden we er een serieuze schep bovenop. Enkel in de maanden juli en december werd het maandelijks recordaantal starters van de voorbije vijf jaar niet verbroken. Met tien van de twaalf maanden die telkens een record aantal starters kenden, is 2016 dus geëindigd als een absoluut topjaar voor starters".

Niet genoeg acteurs

Woensdag 4 januari 2017
Om over na te denken
"Een serie met alleen maar Limburgers is gewoonweg onmogelijk, daarvoor zijn er niet voldoende acteurs."
(Producer Saskia Verboven van productiehuis 'De Mensen' over de Eén-serie 'Beau Séjour', vandaag in 'Het Laatste Nieuws')
In Limburg is het aantal faillissementen vorig jaar gedaald met 14 procent. Dat blijkt uit cijfers van Graydon Belgium. Nationaal daalde het aantal faillissementen met 5,1 procent. In 2016 gingen in ons land 10.066 bedrijven over de kop.

'Pak mee, pak mee, Marie-Josée'

Dinsdag 3 januari 2017
Lommel - 'Pak mee, pak mee, Marie-Josée'ZoomAan alle mooie sprookjes komt een einde, ook aan dat van marktkramer Marcel Willekens (links op de foto). Met een meer dan 50 jaar actieve loopbaan op de markt met groenten en fruit, kan hij met enige trots terugblikken op die heerlijke momenten op meerdere jaarmarkten en zijn wekelijkse markten in Leopoldsburg, Lommel en Hamont. Hij trad in de voetsporen van zijn vader, die met paard en kar zijn waren aan de man bracht. Wie Marcel kent, weet dat hij dit altijd met veel overgave en goesting (…) Het hele nieuwsbericht

Henri Brusselaers overleden

Dinsdag 3 januari 2017
Lommel - Henri Brusselaers overledenGisteren is Henri Brusselaers overleden, de echtgenoot van Mia Vandeweerdt. Hij was 79 jaar en wordt zaterdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de kerk van Lommel-Centrum. Begroetingsmoment: vrijdag (17.30-18.15 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.
In 2016 is het aantal werklozen in Limburg gedaald met 7,6 procent. Dat blijkt uit cijfers van de VDAB en van Vlaams minister van Werk Philippe Muyters. In heel Vlaanderen gaat het om een daling met 5,9%.

Henri Sevens overleden

Maandag 2 januari 2017
Lommel - Henri Sevens overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren apotheker Henri Sevens overleden, de echtgenoot van Thérèse Cuypers. Hij was 70 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Heeserbergen. Donderdag om 19u is er daar een avondwake.
Lommel - De beste wensen uit de LeopoldlaanZoom(Foto Albert Agten)

Vraag van de maand: oplossing

Maandag 2 januari 2017
Lommel - Vraag van de maand: oplossingHet was weer niet zo erg moeilijk deze keer. De naam die we zochten was uiteraard Charlotte van der Seijs. Op een enkele uitzondering na had iedereen het bij het rechte eind, en winnaar werd Liesbeth Sels uit de Ruiterijstraat. Zij mag haar boeketje gaan ophalen bij Ixora in de Vreyshorring.

Win een dvd! Of een boek!

Zondag 1 januari 2017
Lommel - Win een dvd! Of een boek!ZoomIn verschillende gemeenten gold op oudejaarsavond een vuurwerkverbod. In hoeverre dat werd nageleefd was moeilijk te controleren. De cartoon van Stijn Lodewijks speelt op dat vuurwerkverbod in. Wat zegt de begeleider van die jongen die klaarblijkelijk iets aan de hand had tegen de politieagent?
Stuur uw suggestie voor dit tekstballonnetje naar wineendvd[!]gmail.com. Doe dat voor zaterdagmiddag, en u maakt kans op een dvd of een boek! Zaterdagnamiddag maken we de winnaar bekend. Nog dit: vergeet niet uw postadres te vermelden, zodat we bij winst de dvd of het boek kunnen versturen.

Eerste prijsvraag van 2017

Zondag 1 januari 2017
Prijsvraag van de maand
Lommel - Eerste prijsvraag van 2017Ook in het nieuwe jaar weer iedere maand een nieuwe prijsvraag! Deze maand vragen we naar de naam van de dame die in 2008 haar vermogen van 700.000 euro doneerde aan de Stad Lommel om hiermee de activiteiten van het Glasmuseum verder uit te breiden. Antwoorden vóór 24.00 uur vanavond via internetgazet.lommel[!]telenet.be.

Een voorspoedig 2017!

Zondag 1 januari 2017
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Een voorspoedig 2017!ZoomRedactie en medewerkers van de Internetgazet wensen u van ganser harte een heel voorspoedig 2017. En hou het gezond!
16/03

Diane, gefeliciteerd met je verjaardag!!

Cor Wevers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel