Het overige nieuws

Maria Mertens overleden

Vrijdag 30 april 2021
Lommel - Maria Mertens overledenGisteren is Maria Mertens overleden, de echtgenote van Victor Delbroek. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir wil de nesten en jongen van een aantal broedvogelsoorten op landbouwpercelen beter beschermen. Naast bruine en grauwe kiekendief, kwartelkoning, velduil en grauwe gors gaat het vanaf dit jaar ook over blauwe kiekendief, steppekiekendief, grutto en wulp. Allemaal bedreigde, zeldzame vogelsoorten die kunnen broeden op landbouwgronden die niet in natuurbeheer zijn. Elke eigenaar, pachter of gebruiker van een landbouwperceel die bereid is om extra inspanningen te leveren door na de gebruikelijke datum te maaien of te oogsten, kan een compensatie krijgen voor de gemiste inkomsten.

De grenzen van het biechtgeheim

Vrijdag 30 april 2021
Tribunaliteiten
Lommel - De grenzen van het biechtgeheimZijn laatste gesprekken die avond had de man met een priester. Hij leefde gescheiden van zijn echtgenote en had psychische problemen. Al twintig jaar was de priester zijn vriend en vond hij steun bij hem.
’s Anderendaags vond zijn echtgenote hem in zijn auto, in de garage van zijn woning. Gestikt. Naast hem foto’s van het koppel in betere tijden.
Drie keer belde de man op de bewuste avond met de priester, Via sms'jes liet hij ook weten dat hij niet verder kon zonder zijn vrouw en hij (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak in fietsenwinkel

Vrijdag 30 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
De voorbije nacht is ingebroken in het magazijn van een fietsenwinkel aan de Molsesteenweg in Balen. Zij gingen er met een aantal fiefsen aan de haal.
De vaccinatieteller
Lommel - Wekelijkse vaccinatieteller updateZoomOp dit ogenblik zijn 7.37% van de volwassen Lommelaars volledig gevaccineerd, oftewel 2.071 van de 28.115 mensen. 29.59% van de volwassen Lommelaars hebben al een eerste prik gehad, 8.320 van de 28.115 mensen. Dat zijn toch weer 914 mensen extra sinds vorige week. Dagelijkse updates kan je nog steeds volgen via deze website.

Opgepast: code oranje

Vrijdag 30 april 2021
Lommel - Opgepast: code oranjeHet Agentschap Natuur en Bos heeft code oranje in de Limburgse natuur afgekondigd. Voor Heusden-Zolder geldt dat niet alleen in de natuurgebieden die ANB zelf beheert, maar ook in alle andere gebieden. Het is erg droog, de natuurwachters hadden op regen gehoopt, maar de voorspelde neerslag is uitgebleven. Er mag nog wel gewandeld worden in de natuur, maar vuur maken of sigarettenpeuken weggooien is uit den boze. Het publiek wordt ook opgeroepen om als het een rookwolk in de natuur ziet, meteen de brandweer te bellen.
Lommel - Verkoop stickers loopt niet goedZoomDonderdag 22 april ging de jaarlijkse stickeractie van het Rode Kruis van start. Om de actie op een coronaveilige manier te laten verlopen, verkopen de vrijwilligers geen stickers aan kruispunten maar kan je hen vinden op vaste standplaatsen in openlucht. Daarnaast is de sticker ook te koop via lokale handelaars, Delhaize en www.koopdesticker.be. Na één week levert dit echter nog niet het verhoopte resultaat op. Als de verkoop zo doorgaat, verwacht men een opbrengst van minder dan de helft vergeleken met andere jaren. Om je lokale afdeling van het Rode Kruis te steunen heb je nog tot 6 mei de tijd om stickers te kopen.
Lommel - Nieuwe single voor Marjan BergerZoom'Onze' Marjan Berger komt weer met een prachtige nieuwe single, met als titel 'Bloubergse strand', en hierboven kan je de bijhorende clip bekijken. Ook nog dit: nu zondag tussen 10 en 12 is Marjan te gast bij Herbert op MENT TV. Niet te missen dus...

Toetsen en stokken op het podium

Donderdag 29 april 2021
Lommel - Toetsen en stokken op het podiumZoomDe nieuwe mobiele beiaard van Jan Verheyen, de toerbeiaard, stond vorige week opgesteld op het podium van de (lege) schouwburg Rex in Mol. Jan had daar collega-muzikanten van de Molse muziekacademie uitgenodigd om samen te spelen. Deze concerten worden de volgende vier vrijdagavonden om 20 uur uitgezonden op de Facebookpagina het YouTube-kanaal en de website van Bells Lab.
Het eerste concert is morgen/vrijdagavond. Het is een klassiek (…) Het hele nieuwsbericht

Lente-wandeltocht in Werkplaatsen

Donderdag 29 april 2021
Lommel - Lente-wandeltocht in WerkplaatsenSinds 23 april tot en met 3 mei kan je komen genieten van de prachtige Lentetocht, die OKRA-Centrum en -Werkplaatsen i.s.m. Falos & Milieu 2000 hebben uitgetekend. Het startpunt is gelegen aan het parochiecentrum De Moffel in de Martinus Van Gurplaan. Op deze locatie zal ook een wandelplannetje uithangen en de pijlen blijven de ganse periode hangen. Je kan kiezen tussen vijf uitgestippelde wandelingen van 3, 5, 8 en 12 km + 3 km voor andersvalide mensen. Inschrijven is niet nodig, gewoon komen wandelen! Meer info is te bekomen bij Louis Sannen (0476 95 09 63) of Fons Geboers (0476 85 69 19).

Vrachtwagen rijdt fietsster aan

Donderdag 29 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Een vrachtwagen reed gisterennamiddag een 38-jarige fietsster aan op de Turnhoutsebaan in Mol. De vrouw, die vergezeld was van haar dochter, raakte daarbij gewond. Het meisje kwam er met de schrik vanaf.

François Van Duffel overleden

Donderdag 29 april 2021
Lommel - François Van Duffel overleden
Gisteren is François Van Duffel overleden, de echtgenoot van Marie-Louise Bruyninckx. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt begraven in het urnenveld op de begraafplaats van Lommel-Centrum.
Na "de misleidende campagnes" over de terugdraaiende teller in 2020 stelt Vlaams minister van Energie Zuhal Demir vast dat onder meer energiebedrijf Essent "zich bezondigt aan het verspreiden van misleidende informatie aan de Vlaamse consumenten over de terugverdientijd van thuisbatterijen", zo heeft ze vanmorgen bekendgemaakt. De minister vindt dat onaanvaardbaar en eist dat Essent al haar misleidende communicatiemiddelen onmiddellijk stopzet. “Ik sta versteld dat bedrijven zoals Essent gezinnen met (…) Het hele nieuwsbericht

Hoe veilig is je straat?

Donderdag 29 april 2021
Lommel - Hoe veilig is je straat?ZoomWie geïnteresseerd is in de veiligheid en de leefbaarheid van zijn straat kan zich inschrijven voor de vierde editie van Straatvinken, het burgeronderzoek rond mobiliteit van de Universiteit Antwerpen, HIVA - KU Leuven en de Ringland Academie. Je inschrijven kan hier.
Zodra je ingeschreven bent kan je op donderdag 20 mei van 17 tot 18 uur het verkeer in je straat tellen. Iedereen in heel Vlaanderen kan meedoen. Je telt met (…) Het hele nieuwsbericht

Lena Bergmans overleden

Donderdag 29 april 2021
Lommel - Lena Bergmans overledenGisteren is Lena Bergmans overleden, de weduwe van de in 2019 overleden Jos Willekens. Zij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Haar urne wordt bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Afvalvrij mei

Donderdag 29 april 2021
Lommel - Afvalvrij meiZoomHet is weer zover, Afvalvrij mei staat voor de deur. Limburg.net moedigt in mei iedereen aan om zoveel mogelijk afval te vermijden. Want jij laat je toch niet inpakken, zeker niet door onnodige, nutteloze verpakkingen? Handige tips vind je via deze link.

Lommel SK verliest van OHL

Woensdag 28 april 2021
Lommel - Lommel SK verliest van OHLLommel SK verloor vandaag een vriendschappelijke wedstrijd tegen OH Leuven met 3-1. Rafik Belghali scoorde het Lommelse doelpunt. Twee van de drie doelpunten van OH Leuven werden gescoord door Siebe Schrijvers.

Fernand Janssens overleden

Woensdag 28 april 2021
Lommel - Fernand Janssens overledenVandaag is Fernand Janssens overleden, de weduwnaar van Lucienne Stijven. Hij was 84 jaar en afkomstig van Lommel. Het afscheid vindt dinsdag plaats in intieme kring waarna hij wordt begraven op de begraafplaats in Hechtel.
Op de Koolmijnlaan in Beverlo zijn vanmiddag drie gewonden gevallen bij een kop-staartbotsing tussen drie voertuigen: de gewonden zijn een man uit Lommel en een man en een vrouw uit Wijchmaal.

Anna Geerinckx overleden

Woensdag 28 april 2021
Lommel - Anna Geerinckx overleden
Gisteren is Anna Geerinckx overleden, de weduwe van Pier Bylemans. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

De open terrassen in Lommel

Woensdag 28 april 2021
Lommel - De open terrassen in LommelZoomZoals eerder aangekondigd gaan we nu zaterdag de lijst publiceren van alle terrassen die op 8 mei de deuren openen... Ondertussen kregen we reeds héél wat reacties, en... er zal keuze genoeg zijn, want vele uitbaters staan te trappelen om te openen. Maar misschien hebt u uw horecazaak nog niet aangemeld? Geen probleem, dat kan nog steeds via internetgazet.lommel[!]telenet.be. Graag dus wel ten laatste vrijdag...
Lommel - Strengere controles op naleving coronamaatregelenEr komen strengere controles op de naleving van de coronamaatregelen. De politie gaat daar intensief op toezien. Dat kondigen de burgemeesters van de gemeenten van de Eerstelijnszone (Pelt, Bocholt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel en Peer) aan. Ze roepen hun inwoners op om de coronamaatregelen strikt te blijven opvolgen. Want het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt kan de toestroom nog maar met moeite aan. Vanmorgen lagen er 46 coronapatiënten, van wie er 6 op de afdeling intensieve zorgen (…) Het hele nieuwsbericht

Nelis Lavreysen overleden

Dinsdag 27 april 2021
Lommel - Nelis Lavreysen overledenGisteren is in het Noorderhart Mariaziekenhuis Nelis Lavreysen overleden, de weduwnaar van Maria Ooms. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum. Rouwadres: Knapenhoef 7, 3920 Lommel.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Zuiderring in Mol waar de snelheid begrensd is tot 70 km per uur zijn 86 hardrijders betrapt. Eén van hen ontwikkelde er een snelheid van 146 km per uur. Op de Soef in Balen vlogen 36 laagvliegers tegen de lamp.

Wisselvallig weertje

Dinsdag 27 april 2021
Lommel - Wisselvallig weertjeEen omvangrijke depressie over het zuiden van Europa trekt de volgende dagen naar het noorden van Duitsland en zorgt voor flink wat hemelwater in onze streken vanaf woensdagavond. Na de regen wordt opnieuw koudere lucht aangevoerd. Vóór deze depressie uit, wordt echter warme lucht aangevoerd en kan het kwik hoge waarden bereiken.
Vandaag is het stralend zonnig weer met nauwelijks wolken. Slechts hier en daar komt een stapelwolkje voor of zijn er wat hoge wolkensluiers. Daarbij (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Vier cannabisplantages aangetroffenBij een operatie "cleanhouse" tegen drugsplantages hebben speurders van de Limburgse politiediensten vier plantages aangetroffen, waarvan één grote en een middelgrote., met in totaal 1600 planten. Ze arresteerden één verdachte. Daarnaast namen ze flessen kooldioxide en 0.75 kg speed en hasj in beslag. Er werden huiszoekingen uitgevoerd in onder meer Bilzen, Leopoldsburg, Stokrooie, Lommel, Hamont-Achel, Pelt en As. Dat meldt het parket Limburg.
Onder coördinatie van (…) Het hele nieuwsbericht

Gerda Vandenberk overleden

Dinsdag 27 april 2021
In WZC Kapittelhof is vandaag Gerda Vandenberk overleden, de weduwe van de in 2017 overleden Henri Lyen. Zij was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag plaats in de parochiekerk van Lommel-Centrum.
Lommel - Belangrijke wijziging voor hond en katZoomDat het in België verplicht is om je hond of kat te voorzien van een chip, wist je waarschijnlijk al. Aan de hand van dat chipnummer kan er dan nagegaan worden wie er de eigenaar is, als je trouwe viervoeter bijvoorbeeld beslist om de poten te nemen. Maar vanaf 1 mei is dat niet meer zo gemakkelijk! Dan moet het baasje eerst toestemming hebben gegeven om deze info te delen, zoals bepaald is in de privacywet. Heel belangrijk dus om dat snel te doen als je jouw huisdier vlot wil terugvinden! Goedkeuring geven kan vanaf 1 mei door je aan te melden via dogid.be of catid.be.

Protestlied tegen leidingstraat

Dinsdag 27 april 2021
Lommel - Protestlied tegen leidingstraatZoomDe tijd dat we veel protestliedjes hoorden op de radio ligt al verschillende decennia achter ons maar nu werd deze clip ingeblikt door Guy Swinnen en Naragonia. Ze doen hiermee een oproep om nog klacht in te dienen tegen de leidingstraat die een groot stuk van de Limburgse natuur zal doorkruisen. Het is nu vijf voor twaalf, klacht indienen kan nog tot eind deze maand. Meer info via deze link.

De visie van Fobie

Maandag 26 april 2021
Lommel - De visie van FobieZoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Meer schade dan buit

Maandag 26 april 2021
Lommel - Meer schade dan buitDieven drongen binnen in de kantine van FC Germinal aan de Rozenstraat. Zowel een buiten- als een binnendeur werd geforceerd. De dieven moesten zich tevreden stellen met een fles schuimwijn.

Dichtbundel voor woonzorgcentra

Maandag 26 april 2021
Lommel - Dichtbundel voor woonzorgcentraZoomLeerlingen van Campus X Plus van alle graden en alle onderwijsvormen bundelden zelfgeschreven gedichten rond het thema ‘samen’ en bezorgden deze aan woonzorgcentra in onze stad. De boodschap is duidelijk: SAMEN komen we wel door deze moeilijke coronaperiode heen. Tijdens de maand februari werden de leerlingen van alle onderwijsvormen door hun leerkrachten Nederlands, PAV, Engels en Frans uitgenodigd om zelf een gedicht te schrijven rond het thema ‘samen’. De mooiste gedichten (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - De Bekelaar krijgt duofiets via gulle sponsoringZoomIn 2020 werd in woonzorgcentrum De Bekelaar dankzij sponsoring van het Lapjeshuis een rolstoelfiets aangekocht. En dit was meteen een schot in de roos. Het gebruik van de fiets was zo succesvol dat al snel het idee groeide om een tweede fiets aan te kopen. Dit keer hadden ze hun oog laten vallen op een duo-zitfiets… Bij dit soort fiets fiets kan een bewoner als hij /zij dit wenst ook nog actief meefietsen. Dankzij het harde werk van de bewoners tijdens de 'mannenhobby' maar ook dankzij de warme (…) Het hele nieuwsbericht
De Bekelaar krijgt duofiets via gulle sponsoringDe Bekelaar krijgt duofiets via gulle sponsoring
Zoom

Nieuwe fietsgidsen beschikbaar

Maandag 26 april 2021
Lommel - Nieuwe fietsgidsen beschikbaarZoom
Al voor de zesde keer voor Limburg, en de tweede keer voor Antwerpen, verschijnt er een prachtige fietsgids met 92 kant-en-klare fietsroutes met in totaal 117 stopplaatsen (horecazaken) waar kan gepauzeerd worden. Al deze routes lopen via het fietsroutenetwerk (knooppunten...). De gidsen 'Tips voor Fietsers' zijn volledig gratis af te halen via de toeristische diensten van de deelnemende gemeentes, en in alle deelnemende horecazaken (vanaf 7 mei dus). Al deze verdeelpunten vind je op de website, waar je de gidsen ook kan downloaden.

Grammaticaregels versoepeld

Maandag 26 april 2021
Lommel - Grammaticaregels versoepeldZoomNiet alleen coronamaatregelen maar ook grammaticaregels worden anno 2021 versoepeld. Zo is ‘groter als’ niet langer fout, terwijl dat vroeger ‘groter dan’ moest zijn. Ook de dubbele negatie ‘nooit geen’ of ‘nooit niet’ mag voortaan. De Vriendenkring van de Koning Leopoldlaan combineert beide nieuwe spellingsregels alvast in haar spreuk van de week! (Foto Robert Boons)

De toekomst

Zondag 25 april 2021
Lommel - De toekomstIk zeg ooit dat ik de toekomst kan voorspellen. Stel u daarbij geen beeld voor met een glazen bol, zwevende handen en een doek op mijn hoofd. Nee, ik zie iets gebeuren, een akkefietje of zo bij de mannen en ik weet waar het eindigt. "Ge weet toch dat ik de toekomst kan voorspellen", is dan mijn slagzin om de boel te kalmeren. Maar wat er ging gebeuren nadat ik op zondagavond aan de telefoon het afhaaleten bestelde met vermelding van mijn familienaam, had ik niet kunnen voorspellen.
Ik sta op tijd in de (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Lommel - Gewonden bij ongeval in Borkel en SchaftBij een frontale botsing op de Bergeijkseweg in Borkel en Schaft zijn vanmorgen verscheidene gewonden gevallen. Bij de botsing, die even voor 11u gebeurde, waren twee personenwagens betrokken waarin vier personen zaten. De brandweer moest minstens één inzittende bevrijden. Een traumahelikopter kwam ter plaatse. De Bergeijkseweg is momenteel afgesloten voor het verkeer. UPDATE De weg is inmiddels weer open.

Fernand Schildermans overleden

Zondag 25 april 2021
Lommel - Fernand Schildermans overledenGisteren is Fernand Schildermans overleden, de echtgenoot van Godelieva Geys. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Herman Deckx overleden

Zondag 25 april 2021
Lommel - Herman Deckx overledenVrijdag is Herman Deckx overleden, de echtgenoot van Lea Volders. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne krijgt een plaats in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Overweg in Mol afgesloten

Zaterdag 24 april 2021
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Overweg in Mol afgeslotenSinds gisteravond is de overweg Ginderbuiten in Mol tot volgende week zaterdagochtend afgesloten voor alle verkeer. Spoorwegbeheerder Infrabel voert dan vernieuwingswerken uit aan de overweg. Het verkeer wordt de hele week omgeleid. Het treinverkeer tussen Mol en Hasselt wordt onderbroken of aangepast. Meer info over de aangepaste dienstregeling vind je op www.nmbs.be of de NMBS-app.

Fietsster (19) aangereden

Zaterdag 24 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van Ongelberg en Schoor in Balen is een 19-jarige fietsster aangereden door een auto. Zij raakte daarbij gewond.

Mia Janssen overleden

Zaterdag 24 april 2021
Lommel - Mia Janssen overledenGisteren is Mia Janssen overleden. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Sharon Michiels overleden

Zaterdag 24 april 2021
Lommel - Sharon Michiels overledenDonderdag is Sharon Michiels overleden. Zij was 18 jaar. Het afscheid vindt vrijdag plaats in beperkte kring.
De naamloze vennootschap De Bever uit Lommel heeft de besloten vennootschap De Bever Deco opgericht met zetel aan de Koning Leopoldlaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitvoeren van behangwerken, het behandelen van muren met vochtwerende en waterafstotende producten en het plaatsen van vloerbekleding.
Grensgevallen
Vanaf 3 mei rijdt er weer een buurtbus tussen Eersel, Luijksgestel en Lommel. Dat meldt vervoerder hermes.nl.

Beschermingsmechanisme verlengd

Vrijdag 23 april 2021
Op voorstel van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits wordt het Vlaams beschermingsmechanisme verlengd voor de maanden mei en juni. Wie verplicht gesloten blijft, kan een beroep blijven doen op dat beschermingsmechanisme. Ook wie open is, maar minstens 60% omzetverlies kan aantonen, zoals toeleveranciers en ondernemers uit de reis- en eventsector, kan rekenen op de bescherming via een tussenkomst in de vaste kosten. Horecazaken die hun terras openen, kunnen verder op steun rekenen en de (…) Het hele nieuwsbericht

Droog, zonnig en fris

Vrijdag 23 april 2021
Weerbericht
Lommel - Droog, zonnig en frisEen hogedrukgebied over de Noordzee bepaalt het weerbeeld voor het weekend. Het blijft droog, maar in een noordelijke luchtstroming wordt eerder koele lucht aangevoerd. De restanten van een zwakke storing brengen op zaterdag meer wolkenvelden, maar zondag domineert de zon opnieuw. De nachten zijn echter koud met grondvorst. Na het weekend is het eerst nog droog met ook ruimte voor wat zon, nadien komen er meer wolken opzetten. Op het einde van de week wordt de luchtstroming zuidwestelijk en is er een verandering (…) Het hele nieuwsbericht
De vaccinatieteller
Lommel - Wekelijkse vaccinatieteller updateZoomOndertussen zijn 7.28% van de volwassen Lommelaars volledig gevaccineerd. Dat zijn 2.048 van de 28.115 mensen oftewel 249 mensen extra sinds vorige week. Van de 80-plussers zijn er nu bijna 30% volledig gevaccineerd.
26.34% van de volwassen Lommelaars hebben al een eerste prik gehad. Dat zijn 749 mensen extra sinds vorige week.
Dagelijkse updates kan je nog steeds volgen via de website.

Maria Van Endert overleden

Vrijdag 23 april 2021
Lommel - Maria Van Endert overledenGisteren is Maria Van Endert overleden, de echtgenote van Constant Vandecraen. Zij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt op een later tijdstip plaats in de parochiekerk van Lommel-Barrier waarna haar asurn een plaats krijgt op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Dit weekend 'Erfgoeddag'

Donderdag 22 april 2021
Lommel - Dit weekend 'Erfgoeddag'ZoomVan passeurs, smokkelaars en douaniers. Wat het daglicht niet mocht zien, dat werd ’s nachts gedaan! Dat vat zowat het thema van de (digitale) erfgoeddag van dit jaar samen.
Enerzijds is er een digitale tentoonstelling, o.a. over hoe spannend en gevaarlijk het was om door “den draad” te kruipen? Welke truukjes werden er bij het smokkelen gebruikt? En slaagden douaniers erin om smokkelaars bij de lurven te vatten of trokken ze vaak aan het kortste eind? Leerlingen van 5 STW – (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak in Vredestraat

Donderdag 22 april 2021
Gisteren is ingebroken in een woning aan de Vredestraat. De daders wisten er beslag te leggen op geld. Om binnen te geraken hadden zij een steen door een ruit gesmeten.
Grensgevallen
Om de bestaande Luikerweg in Valkenswaard te koppelen aan de Nieuwe N69 (de omleiding rond de dorpskern van Valkenswaard) wordt komend weekend een gedeelte van de Luikerweg tijdelijk afgesloten voor al het verkeer. Dit gebeurt van vrijdagavond 23 april 19.00 uur tot dinsdagochtend 27 april omstreeks 06.00 uur.
Tussen de Kempervennendreef en Venbergseweg wordt de Luikerweg fysiek afgesloten. Maar al bij de rotondes N613 (Fressevenweg) en N396 (Zuidelijke Randweg) worden verkeersregelaars (…) Het hele nieuwsbericht

De nieuwe sticker is er weer!

Donderdag 22 april 2021
Lommel - De nieuwe sticker is er weer!ZoomVandaag start de 60ste stickeractie van het Rode Kruis. Twee weken lang zal de befaamde sticker voor 5 euro te koop zijn in heel Vlaanderen ten voordele van de lokale Rode Kruisafdeling. Hiermee investeren de vrijwilligers in ambulances, interventiekledij, materiaal voor eerstehulpopleidingen … Je geeft dus zoveel meer dan 5 euro. Al deze kleine bijdragen maken samen een groot verschil waardoor onze vrijwilligers hulp in jouw buurt kunnen blijven bieden. De Studio 100-figuren geven alvast het goede voorbeeld en kruipen voor de gelegenheid in een vrijwilligersjasje.

Btw-verlaging in horeca

Woensdag 21 april 2021
Lommel - Btw-verlaging in horecaZodra de terrassen weer open mogen, komt er een tijdelijke btw-verlaging in de horeca. Dat heeft de federale regering beslist om de horeca te ondersteunen. Zowel op maaltijden als op dranken moet dan tot eind september slechts 6 procent btw worden aangerekend. Het normale btw-tarief voor dranken is 21 procent, voor maaltijden 12 procent.
Seppe Faes uit Mol heeft de besloten vennootschap Faes Automotive opgericht met zetel aan de Rembert Dodoensstraat in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer klein- en groothandel in auto's, lichte vrachtwagens, motors en brommers en het onderhouden en herstellen van voertuigen.

Wolvin is weer drachtig

Woensdag 21 april 2021
Wolvin Noëlla is weer drachtig. Dat melden het Agentschap Natuur en Bos en het INBO, het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek. Er zijn geen foto's van de drachtige wolvin vrijgegeven. Van haar vijf eerste welpen lopen er nog drie rond, alle drie van het mannelijk geslacht; de twee overige, teefjes, kwamen om in het verkeer.

Code 'geel' in natuurgebieden

Woensdag 21 april 2021
Lommel - Code 'geel' in natuurgebiedenHet is de jongste dagen weer erg droog en schraal. Bovendien staan heel wat planten zoals de heide en andere in deze tijd van het jaar er altijd droog bij. Daardoor bestaat er een verhoogd risico op natuurbranden en dus heeft het Agentschap Natuur en Bos code geel afgekondigd. Iedere bezoeker van een natuurgebied wordt dus tot voorzichtigheid aangespoord; ook natuurwachters houden een extra oogje in het zeil.

Tamelijk veel zon

Woensdag 21 april 2021
Weerbericht
Lommel - Tamelijk veel zonHet ene hogedrukgebied trekt weg naar het noordoosten en een ander bouwt op vanuit het noordwesten en komt over de Britse Eilanden te liggen. Tussen beide in trekt er op woensdag een zwak koufront over onze streken. Er volgt opnieuw een langere periode met droog en vrij zonnig weer. Het is tijdelijk wel opnieuw kouder met kans op grondvorst in de vroege ochtend.
Morgen/donderdag zijn er flinke zonnige perioden en het blijft droog. Na een koude start met grondvorst kan het kwik oplopen tot (…) Het hele nieuwsbericht

Miel Vandyck overleden

Dinsdag 20 april 2021
Lommel - Miel Vandyck overledenGisteren is Miel Vandyck overleden, de weduwnaar van Maria Vanvelthoven. Hij was 86 jaar en wordt vrijdag begraven op de begraafplaats van Lommel-Centrum na het afscheid in intieme kring.

Grote flitsmarathon

Dinsdag 20 april 2021
Lommel - Grote flitsmarathonZoomWoensdag is het opnieuw opletten geblazen want in het hele land houden de federale en lokale politie dan weer een flitsmarathon, de veertiende al. Van 6 uur woensdagmorgen tot 6 uur donderdag loop je een grotere kans om gepakt te worden als je te snel rijdt. Hier in de regio staat de flitsauto van de lokale politie op de gemeente- en gewestwegen. De federale wegpolitie houdt controles op de E313 en E314. De vorige flitsmarathon was in oktober vorig jaar. Ondanks de aankondiging vooraf zijn toen in heel het land 35.443 pv's opgemaakt en 331 rijbewijzen ingetrokken.

Dieven laten buit achter

Maandag 19 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Zandstraat in Mol zetten dieven werkmateriaal klaar om mee te nemen maar uiteindelijk bleef de buit ter plaatse achter. Volgens de politie hebben de daders wellicht onraad geroken waarop ze op de vlucht sloegen.

Opdeling onze provincie

Maandag 19 april 2021
Lommel - Opdeling onze provincieZoomHet blijft toch voor enige commotie zorgen, deze mogelijke opdeling... (Foto Robert Boons)

Acht maanden cel voor dief

Maandag 19 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Een 34-jarige dief heeft acht maanden cel en een boete van 800 euro gekregen. In Balen had hij 500 euro gestolen uit de kassa van Bowling Helios.

Inbraak in Rozenstraat

Maandag 19 april 2021
De politie kreeg deze voormiddag melding van een woninginbraak in de Rozenstraat. De zaak wordt onderzocht.

Marcel Theunis overleden

Maandag 19 april 2021
Lommel - Marcel Theunis overledenVandaag is Marcel Theunis overleden. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Rouwadres: fam. Theunis, p./a Schansstraat 4, 3920 Lommel.

Week van de teek

Maandag 19 april 2021
Lommel - Week van de teekZoomHet is de week van de teek. In het tekenseizoen, dat langzaam op gang komt, worden elke week duizenden mensen door teken gebeten. Heb je een teek? Verwijder die dan zo snel mogelijk, dat halveert de kans op ziekte van Lyme. Houd de plek van de beet drie maanden in de gaten. Ga naar je huisarts als je een ring of vlek ziet, of als je last krijgt van andere gezondheidsklachten. En waar bijten teken gewoonlijk? Op de foto: een volgezogen teek, naast een lucifertje. (Archieffoto)
Lommel - Aantal besmettingen stijgt weerHet aantal besmettingen met het coronavirus stijgt weer. In de provincie Limburg stijgt de incidentie tot ± 276/100.000 inwoners per week of een stijging met zowat 15%. Er zijn nog maar zes van de 42 gemeenten in de provincie die een lagere incidentie dan 100/100.000 per week vertonen. 22 Limburgse gemeenten hadden in de afgelopen week een incidentie die hoger lag dan 200/100.000, dat zijn er zeven meer dan vorige week. Limburg staat er dus slechter voor dan twee maanden geleden. Drie gemeenten (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Toch geen staking bij De Lijn morgenEr komt morgen dan toch geen staking bij De Lijn in Limburg. Dat hebben de vakbonden bekendgemaakt. Volgens de bonden heeft constructief overleg met de directie er voor gezorgd dat de staking vermeden kon worden. Op de website van De Lijn is te lezen dat men hoopt dat er geen hinder gaat zijn: "We hopen dat er maandag geen of minieme hinder zal zijn op de dienstverlening." Hoe weet je morgen of je bus rijdt? Kijk op delijn.be/nl/haltes. Daar zie je welke ritten aan je halte zullen passeren.
Lommel - Morgen gaan de scholen weer openZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Jos Timmermans overleden

Zaterdag 17 april 2021
Lommel - Jos Timmermans overledenIn Geel is maandag Jos Timmermans overleden, de weduwnaar van Jenny Waterschoot. Hij was 86 jaar en afkomstig van Lommel. Het afscheid zal vrijdag in familiekring plaatsvinden.
Walter Berkmans en Ilse Claes, beiden uit Lommel, hebben de besloten vennootschap Lore Projects opgericht met zetel aan de Hagelkruisstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verlenen van administratieve prestaties en computerservices, managementactiviteiten en consultancy.

Nieuwe vennootschap: M&J Berkmans

Zaterdag 17 april 2021
Raf Berkmans en Kelly Bosmans, beiden uit Lommel, hebben de besloten vennootschap M&J Berkmans opgericht met zetel in Knapenhoef. Het gaat onder meer om een human resources- en marketingbureau.

Martha Dekkers overleden

Zaterdag 17 april 2021
Lommel - Martha Dekkers overledenDonderdag is in WZC Hoevezavel Martha Dekkers overleden, de weduwe van de in 1996 overleden Arnold Bernaerdts. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring.

Lea Slangen overleden

Zaterdag 17 april 2021
Lommel - Lea Slangen overledenIn WZC Sint-Jozef is vandaag Lea Slangen overleden, de weduwe van Ferdinand Brouwers. Ze was 98 jaar en afkomstig van Lommel. De uitvaartplechtigheid en de begrafenis zullen in kleine kring plaatsvinden. Rouwadres: fam. Brouwers, Sint-Jansstraat 90, 3900 Pelt. 

Mosterd na de maaltijd?

Zaterdag 17 april 2021
Chel mag het zeggen
Lommel - Mosterd na de maaltijd?Een paar seizoenen geleden kreeg ik van mijn broer een jonge vijgenboom. Ik heb hem in mijn bescheiden binnentuintje geplant, goed verzorgd en overvloedig van de juiste meststoffen voorzien. Vorig jaar hingen er al zeker vijftig vruchten aan en nu moet je eens komen kijken! Het is een forse beloftevolle laagstam geworden die mij zeker het volgend jaar door de vastenperiode zal helpen.
Hoezo? Tijdens de vasten, de periode tussen Aswoensdag (voor de jongeren: dat is de woensdag na carnaval) en Pasen, mocht je (…) Het hele nieuwsbericht

Staking bij De Lijn op maandag

Vrijdag 16 april 2021
Lommel - Staking bij De Lijn op maandagZoomDoor een vakbondsactie komende maandag 19 april wordt er aanzienlijke hinder verwacht op de dienstverlening van De Lijn in de provincie Limburg. Naar verwachting zal de staking maandag een aanzienlijke impact hebben op het busvervoer in de hele provincie. Pas maandagochtend zal duidelijk worden in welke mate de stakingsoproep wordt opgevolgd. De stakingsaanzegging is een gevolg van ontevredenheid bij de Limburgse chauffeurs over onder meer een aantal veranderingen die De Lijn in heel Vlaanderen doorvoerde, (…) Het hele nieuwsbericht

Zon met stapelwolken

Vrijdag 16 april 2021
Weerbericht
Lommel - Zon met stapelwolkenEen hogedrukgebied uitgestrekt van Scandinavië tot het Verenigd Koninkrijk zorgt voor een eerder koele, maar vrij droge luchtstroming vanuit het noorden tot het noordoosten. In deze luchtstroming worden wolkenvelden meegevoerd met slechts af en toe een bui. Na de doortocht van een zwakke storing met mogelijk een lokale bui op dinsdag stijgt de luchtdruk opnieuw en wordt het zachter.
Vandaag is er flink wat zon en na een koude start met lichte vorst of grondvorst kan het kwik oplopen tot (…) Het hele nieuwsbericht

Batterijen vatten vuur

Vrijdag 16 april 2021
Lommel - Batterijen vatten vuurGisterenavond hebben enkele batterijen vuur gevat in de testruimte van Flanders Make aan de Oude Diestersebaan. De brandweer was de vuurhaard snel meester.
De vaccinatieteller
Lommel - Wekelijkse vaccinatieteller updateZoomOndertussen hebben 23.68% van de volwassen Lommelaars al een eerste prik gehad. Dat zijn 6.657 van de 28.115 mensen oftewel 1.181 mensen extra sinds vorige week. 6.40% Lommelaars zijn nu volledig gevaccineerd. Dat zijn 1.799 van de 28.115 mensen. Dat zijn amper 63 mensen extra sinds vorige week.
Bij de 80-plussers schiet het nu goed op: 20.96% van hen zijn volledig gevaccineerd. En maar liefst 87% van hen hebben al een eerste prik gehad!
Dagelijkse updates kan je nog steeds volgen via de website.
Grensgevallen
Het aantal fietsers dat in het Nederlandse verkeer omkwam is in 25 jaar nog nooit zo hoog geweest. Vorig jaar waren er dat 229, 26 meer dan in 2019 en één meer dan in 2018. Een derde van alle fietsdoden, 74 personen, verongelukte op een e-bike. Dit blijkt uit cijfers van het Nederlandse bureau voor de statistiek. In totaal waren er vorig jaar in Nederland 610 verkeersdoden te betreuren, 7,7 procent minder dan in 2019.

Nieuwe vennootschap: Kim Stessens

Donderdag 15 april 2021
Kim Stessens uit Lommel heeft de besloten vennootschap Kim Stessens opgericht met zetel aan de Pater Eymardstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer stukadoor- en chapewerken, bezettingswerken en schrijnwerk.

Veroordeeld voor aanranding

Donderdag 15 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Een 22-jarige man uit Mol heeft veertien maanden celstraf waarvan acht met uitstel gekregen omdat hij een meisje had aangerand. Het Openbaar ministerie had twaalf maanden celstraf gevorderd. De man kon opgespoord worden door beelden van de ANPR-camera's.

Marcel Sannen overleden

Donderdag 15 april 2021
Lommel - Marcel Sannen overledenVandaag is Marcel Sannen overleden, weduwnaar van Martha Fourneau en levensgezel van Rosette Maes. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
Lommel - Regering versoepelt coronamaatregelenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Wegwerpmaatschappij

Donderdag 15 april 2021
Vandaag gelezen
"Bij het kopen van schoenen voor onze dochter was de eigenaar van de winkel opmerkelijk openhartig. Hij vertelde dat sneakers voor jongeren zo worden gemaakt dat ze gemiddeld vier maanden meegaan. Aangezien de producenten ervan uitgaan dat jongeren drie paar schoenen hebben, moeten ze elk paar dus na één jaar vervangen. De wegwerpmaatschappij in haar ergste vorm." (Kerk & leven).
De N69, de weg van Lommel-Kolonie naar Valkenswaard, is deze namiddag urenlang afgesloten geweest. Oorzaak was een trekker met oplegger die bij de rotonde in Borkel gekanteld was. De oplegger was volgeladen met geperste tabak. 

106 km per uur in bebouwde kom

Woensdag 14 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Soef in Balen reed een bestuurder 106 km per uur in de bebouwde kom. Hij zal zich later voor de politierechter moeten verantwoorden.
Lommel - Voorzichtige versoepeling coronamaatregelenVermoedelijk vanaf 8 mei mogen de terrassen weer open. Dat besliste het Overlegcomité vandaag. Het is een van de "voorzichtige" versoepelingsmaatregelen die eraan zitten te komen. Hoewel: prijs de dag niet voor het avond is! De besmettingscijfers zijn bij ons weer aan het stijgen, ook over de grens. Strikte toepassing van alle maatregelen blijft voorlopig helaas noodzakelijk...

Openbaar onderzoek naar fietsbrug

Woensdag 14 april 2021
Lommel - Openbaar onderzoek  naar fietsbrugZoomVan vrijdag 16 april tot en met zaterdag 15 mei loopt een openbaar onderzoek over de plannen voor de fietsbrug in Houthalen-Helchteren. Bezwaren indienen kan in die periode via www.houthalen-helchteren.be/bekendmakingen. De brug komt er als snelle ingreep binnen het complex project van de Noord-Zuidverbinding (N74) en zal in Helchteren-Noord de fietssnelweg F74 volgen. Vandaag moeten fietsers en voetgangers daar de Grote Baan oversteken, wat gevaarlijke situaties kan opleveren. De werken aan de fietsbrug starten na de zomer. 

Nog altijd nachtvorst

Woensdag 14 april 2021
Lommel - Nog altijd nachtvorstOndertussen noteren we al half april en nog steeds is het koud. Oorzaak is een hogedrukgebied boven Engeland. Aan de oostelijke flank van dit hoog wordt koude lucht van Arctische oorsprong in een noordelijke stroming naar onze regio gevoerd. De lucht is zelfs voldoende onstabiel om een lokale bui te laten ontstaan. Tijdens de nacht vriest het algemeen. De volgende dagen verplaatst het hoog zich richting Scandinavië, wordt de luchtstroming noordoostelijk en is er meer zon.
Vandaag is er (…) Het hele nieuwsbericht

Fundraiser en kaartjes voor Kevin

Woensdag 14 april 2021
Iedereen heeft ondertussen wel gehoord of gelezen dat Kevin Janssen het slachtoffer werd van zinloos geweld. Kevin is een twintiger met een mentale beperking; zowat iedereen in onze stad kent hem als een altijd even positieve jongeman, altijd bereid om 'iets' te doen, zoals ook in het Barrierspark het vuil opruimen. Maarten Huysmans startte op Facebook een fundraiser om een cadeautje voor Kevin te kopen. Momenteel zijn er op amper twee uur tijd al voor +350 euro donaties binnen gekomen. Ook u (…) Het hele nieuwsbericht

Alfons Bertels overleden

Dinsdag 13 april 2021
Lommel - Alfons Bertels overledenZaterdag overleed Alfons Bertels, de echtgenoot van Alda Vliegen. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Rouwadres: fam. Bertels-Vliegen, Pieter De Coninckstraat 13, 3920 Lommel.

Jef Vandenberk overleden

Maandag 12 april 2021
Lommel - Jef Vandenberk overledenZaterdag is Jef Vandenberk overleden, de echtgenoot van Anna Schelmans. Hij was 96 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Hopelijk vergeten ze niemand...

Maandag 12 april 2021
Lommel - Hopelijk vergeten ze niemand...ZoomDonderdag is het weer zo ver... secretaressendag! (Foto Robert Boons)

Dode bij verkeersongeval Eersel

Maandag 12 april 2021
Grensgevallen
Lommel - Dode bij verkeersongeval EerselBij een botsing tussen twee vrachtwagens op de snelweg in Eersel is een chauffeur om het leven gekomen. De A67 is richting Eindhoven volledig dicht. Het verkeer wordt omgeleid via Breda.

Jef Vereyken overleden

Maandag 12 april 2021
Lommel - Jef Vereyken overledenDonderdag is Jef Vereyken overleden, de weduwnaar van Catharina Wevers. Hij was 95 jaar. Het afscheid vindt donderdag plaats in intieme kring. Zijn urne krijgt een plaats bij zijn kleindochter Pascal.

Wereld Parkinson Dag

Zondag 11 april 2021
Lommel - Wereld Parkinson DagZoomHet is vandaag 'Wereld Parkinson Dag'. Daarbij wordt aandacht gevraagd voor de ziekte van Parkinson. Het is de snelst toenemende hersenziekte, waarbij bepaalde hersencellen langzaam afsterven. Daardoor veranderen bewegingen en het gedrag van wie getroffen is. De meeste mensen met de ziekte van Parkinson zijn ouder dan 65 jaar, maar er worden almaar meer jongere mensen getroffen. Vandaag is het de geboortedag van James Parkinson, de Engelse arts die als eerste de ziekte als een samenhangend geheel herkende en beschreef.
Op Medinet.tv kan je een speciaal programma bekijken over Parkinson met Maarten Cox als muzikale gast.

'Roundup doodt ook hommels'

Zondag 11 april 2021
Het is maar dat je 't weet
Lommel - 'Roundup doodt ook hommels'ZoomDe veelgebruikte onkruidverdelger Roundup doodt ook hommels. De dodelijke werking komt niet van het actieve (en omstreden) bestanddeel glyfosaat, maar van een andere stof in het bestrijdingsmiddel. Dat concluderen onderzoekers op basis van proeven met verschillende formuleringen van glyfosaat. De studie is  gepubliceerd in Journal of Applied Ecology. Meer in de NRC. (Foto Josh Vandijck)

Nog eens drie van Pjèrkën

Zondag 11 april 2021
Prietprouwët
Lommel - Nog eens drie van Pjèrkën
Nog eens een drietal korte van wijlen Jos Jansen..
1) Ók óp në zóndag meugdë wèèkdiêrën eetën.
2) As ‘k Sarko zó zie, dan dén(k)-ëkik dè(t) iej ópjoewt prizëdènt va Frankrijk weurt.
3) Drank halveeërt ’t lèèvë, mèr gë zie dobbël zó veul.
Pjèrkën

Wandelzoektocht Markant

Zondag 11 april 2021
Lommel - Wandelzoektocht MarkantZoomMarkant-Lommel had een mooie wandelzoektocht gemaakt in en rond het centrum van Lommel. Bij het oplossen van de vragen werd de deelnemer echt wel wijzer in eigen stad. De meeste vragen kon je al wandelend oplossen en met een beetje hulp van Google kon je de vragenlijst volledig afwerken. Markant heeft de winnares met de meeste goede antwoorden bedacht met een natje en een droogje! Op alweer naar een volgende activiteit. (Bijdrage Wies Cools)
Lommel - Plots meer Covid-patiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 40 patiënten opgenomen met een Covid-19-besmetting. Gisteren waren er dat nog 28 en op 1 april "slechts" 17. Een en ander zou te maken hebben met de uitbreiding van de Britse variant van het coronavirus. Van de 40 Covid-patiënten liggen er 7 op de intensieve afdeling. 
Lommel - Coronavrij wandelen bij WSV Milieu 2000ZoomVanuit buurthuis Het Zand sturen de parkoersbouwers alle wandelaars de wilde jungle in. Hier en daar tref je een handvol schrale bossen zonder geschiedenis, maar meer nog een filmisch landschap vol natuurlijke kleuren. De leegte, de strakke zandvlaktes, spiegelgladde blauwe waterplassen, een 30 meter hoge uitkijktoren, hier leef je op pieken van pure euforie. Wie in Lommel vraagt naar het mooiste natuurgebied krijgt gegarandeerd de Sahara op zijn bord. Filmers, fotografen, schilders, schrijvers, (…) Het hele nieuwsbericht

Fit en fiet

Zondag 11 april 2021
300 woorden van Rudi
Lommel - Fit en fietAls je zoals wij, of tenminste zoals ik, wat ouder wordt, mag je bepaalde zaken aan je laten voorbijgaan. Zo moet je dan geen gekke dingen meer doen. Dingen waarvan de mensen denken: “Wat staat hij daar te doen?” Het overkwam me toen we met onze neefjes bij de fit-o-meter halt hielden.
Maar laat me eerst iets over het woord fit-o-meter zeggen. Ik ben geen streepjesfan en zeker niet als een woord er twee heeft. En wat staat die ‘o’ daar in het midden te doen? Wie heeft dat woord (…) Het hele nieuwsbericht
Het Noorderhart Mariaziekenhuis heeft een aanbesteding uitgeschreven voor de levering, plaatsing, aansluiting, indienststelling en opvolging van een systeem voor zogenaamde warmtekrachtkoppeling (WKK). Bij WKK wordt tegelijkertijd warmte en elektriciteit geproduceerd met behulp van een motor op één brandstof. Dat kan een fossiele brandstof (stookolie of aardgas) of hernieuwbare brandstof zijn (biogas of biomassa).
De techniek is vooral ontwikkeld voor grote (…) Het hele nieuwsbericht
De vaccinatieteller
Lommel - Wekelijkse vaccinatieteller updateZoom6.17% van de volwassen Lommelaars zijn nu volledig gevaccineerd. Dat zijn 1.736 van de 28.115 mensen. Dat zijn 99 mensen extra sinds vorige week (01/04/2021).
19.48% van de volwassen Lommelaars hebben al een eerste prik gehad. Dat zijn 5.476 van de 28.115 mensen. Dat zijn 1.659 mensen extra sinds vorige week (01/04/2021).
20.59% van de 80-plussers zijn volledig gevaccineerd. Dat zijn 396 van de 1.923 mensen.
Dagelijkse updates kan je steeds volgen via de website.

Wanneer terug een 'pint drinken'?

Zaterdag 10 april 2021
Lommel - Wanneer terug een 'pint drinken'?ZoomDe heropening van de horeca was aangekondigd voor 1 mei,  maar sinds gisteren staat ze weer op losse schroeven en wordt de datum 15 mei naar voor geschoven. Benieuwd wat ze er woensdag op de Veiligheidsraad van gaan zeggen. Ook opvallend in deze is trouwens de vaststelling dat er weer enkel over de horeca wordt gesproken, en over cultuur... geen woord! (Tekening Dirk Van Bun)

Maria Lavreysen overleden

Zaterdag 10 april 2021
Lommel - Maria Lavreysen overledenOp 6 april overleed Maria Lavreysen, partner van Jules De Geyter. Zij was 85 jaar en afkomstig van Lommel. De uitvaartliturgie en de bijzetting in het familiegraf op de begraafplaats van Genk-Centrum vinden in intieme familiekring plaats.
Alle gedeputeerden van Nederlands-Limburg hebben vandaag hun ontslag gegeven. Ook gouverneur Theo Bovens stelt zijn functie beschikbaar. Een en ander heeft te maken met een schandaal over de besteding van provinciale subsidies. Dat werd aan het licht gebracht door de krant NRC. Volgens gedeputeerden en gouverneur ontbreekt nu het vertrouwen om verder te kunnen besturen.

Eduard Verhoeven overleden

Vrijdag 9 april 2021
Lommel - Eduard Verhoeven overledenIn WZC Ploegdries is gisteren Eduard Verhoeven overleden, de weduwnaar van Henny van Herk en de partner van Chris Verbakel. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring.

Etienne Weckx overleden

Vrijdag 9 april 2021
Lommel - Etienne Weckx overledenVandaag is in Paal Etienne Weckx overleden. Hij was 67 jaar en afkomstig van Lommel. Het afscheid vindt woensdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Weekend valt in het water

Vrijdag 9 april 2021
Lommel - Weekend valt in het waterActieve storingen bepalen het weer over onze streken tijdens het weekend. Er wordt daarbij flink wat hemelwater verwacht. Na het weekend wordt het droger dankzij de invloed van een hogedrukgebied. Met een noordelijke luchtstroming is het aanvankelijk wel eerder koud. Later in de week wordt de luchtstroming oostelijk en kan het kwik wat hoger uitkomen. Het is ook meestal droog.
Vandaag is het rustig voorjaarweer met een afwisseling van wolken en zon. De temperaturen zijn vrij normaal voor de (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Justin Vandermeulen weg bij Lommel SKDe 21-jarige aanvaller Justin Vandermeulen trekt de deur achter zich dicht bij Lommel SK. Hij zal komend seizoen de kleuren van KVK Wellen verdedigen.

De service is alles

Donderdag 8 april 2021
Lommel - De service is allesZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Anna Dirx overleden

Donderdag 8 april 2021
Lommel - Anna Dirx overledenVandaag is Anna Dirx overleden, de weduwe van van Jan Maes. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Frans Kerkhofs overleden

Donderdag 8 april 2021
Lommel - Frans Kerkhofs overledenGisteren is Frans Kerkhofs overleden, de echtgenoot van Elsa Schillebeekx. Hij was 86 jaar en afkomstig van Eksel. Het afscheid vindt maandag plaats in intieme kring. Zijn urne wordt begraven in het urnenveld op de begraafplaats van Kerkhoven.

Op bezoek bij Erdogan...

Donderdag 8 april 2021
Lommel - Op bezoek bij Erdogan...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
Op de Zuiderring in Mol is gisterenavond een auto geslipt en tegen een boom beland. De bestuurder, een dertiger, raakte daarbij gewond.

Maria Vanvelthoven overleden

Woensdag 7 april 2021
Gisteren is Maria Vanvelthoven overleden, de echtgenote van Miel Vandyck. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring, gevolg door de teraardebestelling op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Werken in het Wijerken

Woensdag 7 april 2021
De werken in het Wijerken duren iets langer dan voorzien. Proximus zal van 12 tot en met 14 april extra laswerken uitvoeren. Op die dagen is de doorgang van en naar de Gestelsedijk versperd. Tot 12 april, 7 uur is het kruispunt open en kan je er nog wel vlot passeren.   

Jonny Vaes overleden

Dinsdag 6 april 2021
Lommel - Jonny Vaes overledenVandaag is in Lommel Jonny Vaes overleden. Hij was 66 jaar en afkomstig van Neerpelt. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
Lommel - OKRA-centrum bedankt medewerkersZoomGisteren, Paasmaandag, werden de medewerkers/bodes van OKRA Trefpunt Centrum verrast tijdens het ophalen van hun OKRA-magazines én O-KRAntjes. Op een mooi gedekte verzameltafel lag naast hun 'maandelijks pakketje' ook een welgemeend 'dank je wel' in de vorm van een bloemetje én paaseitjes. Deze attentie is een DIKKE merci voor hun maandelijkse inzet ten bate van de leden. Dankzij hen kan OKRA sociale, morele en praktische banden smeden, zodat zij één hechte familie zijn van medioren en senioren. (Bijdrage Stan Bresseleers)

Fernand Bosmans overleden

Dinsdag 6 april 2021
Lommel - Fernand Bosmans overledenGisteren is Fernand Bosmans overleden, de levenspartner van Maria Slegers. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum.
Lommel - Ondertussen, in de trein naar de kust...Zoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Sneeuw en andere grillen

Dinsdag 6 april 2021
Weerbericht
Lommel - Sneeuw en andere grillenOntwaken onder een sneeuwtapijt in april, neen, zo vaak komt dat niet voor. Door de combinatie van een hogedrukgebied ten westen van Schotland en een depressie over Scandinavië wordt in een strakke noordelijke luchtstroming onstabiele en erg koude arctische lucht naar onze streken gestuurd. De volgende dagen wordt de stroming zuidwestelijk en wordt de aangevoerde lucht wat zachter. 
Vandaag was het even schrikken in de ochtend, op veel plaatsen lag er een wit sneeuwtapijt van (…) Het hele nieuwsbericht

Enrico Giribuola overleden

Maandag 5 april 2021
Lommel - Enrico Giribuola overledenZaterdag is Enrico Giribuola overleden, de echtgenoot van Liezet Borrenberghs. Hij was 71 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne krijgt een plaats in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Jan Govers overleden

Maandag 5 april 2021
Lommel - Jan Govers overledenZaterdag is Jan Govers overleden, de weduwnaar van Gilberte Morel. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt donderdag plaats in intieme kring, gevolgd door den asverspreiding op begraafplaats van Lommel-Centrum.

Tineke Grootveld overleden

Maandag 5 april 2021
Lommel - Tineke Grootveld overledenGisteren is Tineke Grootveld overleden, de weduwe van Jos Schoofs. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zij wordt begraven op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Jef Vrancken overleden

Maandag 5 april 2021
Lommel - Jef Vrancken overledenZaterdag is Jef Vrancken overleden. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
Lommel - Erfgoeddag komt er weer bijna aanZoomNet zoals vorig jaar is Erfgoeddag gedwongen tot een digitale editie. Maar daarom zeker niet minder interessant. Ook Erfgoed Lommel deed weer haar best om een mooi programma uit te werken voor 24 april, en de weken nadien!
Enerzijds is er een digitale expo over passeurs, smokkelaars en douaniers en wat ze gemeen hebben. Precies, hun activiteiten spelen zich meestal af tijdens de nacht. Hoe spannend en gevaarlijk was het om door “den draad” te kruipen? Welke truukjes werden er (…) Het hele nieuwsbericht

En dat op een paasmaandag...

Maandag 5 april 2021
Lommel - En dat op een paasmaandag...Zoom                                                                  (Foto Robert Boons)

Marc Van Houdt overleden

Zondag 4 april 2021
Vrijdag is Marc Van Houdt overleden. Hij was 70 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
Lommel - 'Aan het raam zitten is verplicht'Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Voorgoed verloren?

Zondag 4 april 2021
Vandaag gelezen
"Veel oude volkstradities rond Pasen zijn zo goed als verloren gegaan. Zoals een schutterij die huis aan huis spek ophaalde, recepten voor apostelsoep en bijzondere geluiden. Want van witte donderdag tot paaszaterdag was eeuwenlang het geluid van klepperende kinderen te horen. Het is voorgoed verstomd."
(L1.nl)
Lommel - Ophokplicht voor kippen versoepeldZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Alois Geypen overleden

Zaterdag 3 april 2021
Woensdag is Alois Geypen overleden, de echgenoot van Katrien Liefsoens. Hij was 61 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Zijn urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Stevensvennen.

Nieuwe vennootschap: WCS

Zaterdag 3 april 2021
Petrus Willems uit Lommel heeft de besloten vennootschap Willems Consulting Services, verkort WCS, opgericht met zetel in Einde. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer advies op het gebied van public relations en communicatie en consulting- en implementatie services.

Paasrapporten en leedvermaak

Zaterdag 3 april 2021
Chel mag het zeggen
Lommel - Paasrapporten en leedvermaakMijn onderwijscarrière heeft behoorlijk lang geduurd. In de laatste jaren gebeurde het daardoor wel vaker dat een schichtig kijkende leerling samen met zijn vader zijn paasrapport kwam afhalen. Af en toe herkende ik dan die vader ook, want die had ik een paar decennia eerder ook al onder handen gehad. En het is voorgekomen dat zo’n gefrustreerde man, ontsteld over de bedroevende resultaten van zoonlief, zijn nazaat een flinke uitbrander gaf in mijn gezelschap. Eén keer vond ik dat hij toch wat (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuw: Autocenter Lommel

Vrijdag 2 april 2021
Abdülkadir Ata uit Lommel heeft de besloten vennootschap Autocenter Lommel opgericht met zetel in Kopshoeven. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de handel in auto's en lichte bestelwagens, mechanische herstellingen en carrosserie.
Jannick Poets uit Lommel heeft de besloten vennootschap Jannick Poets opgericht met zetel in de Stationsstraat. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het optreden als advocaat, voorlopig bewindvoerder en curator.
Antonio Cairoli en Jillm Cox, beiden uit Sante Marinella (It), hebben de besloten vennootschap Neox België opgericht met zetel aan de Luikersteenweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer diensten op het vlak van bedrijfsbeheer.

Guido Mannaerts overleden

Vrijdag 2 april 2021
Lommel - Guido Mannaerts overledenWoensdag is Guido Mannaerts overleden, de echtgenoot van Antoinette Custers. Hij was 68 jaar en afkomstig van Lommel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt begraven in het urnenveld op de begraafplaats van Hechtel-Eksel.
De vaccinatieteller
Lommel - Wekelijkse vaccinatieteller updateZoomTot nu toe zijn 5.82% van de volwassen Lommelaars volledig gevaccineerd. Dat zijn 1.637 van de 28.115 mensen, oftewel 253 mensen extra sinds vorige week . 13.58% van de volwassen Lommelaars hebben al een eerste prik gehad. Dat zijn 3.817 van de 28.115 mensen. Dat zijn toch 914 mensen extra sinds vorige week. En dan de cijfers voor de 80-plussers: hier zijn 18.98% volledig gevaccineerd, oftewel 365 van de 1.923 mensen.
Dagelijkse updates kan je nog steeds volgen via deze link.

Nieuwe vennootschap: DK-Ecom

Donderdag 1 april 2021
Dennis Kuyken uit Lommel heeft de besloten vennootschap DK-Ecom opgericht met zetel aan Eltenbos. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer detailhandel in allerlei producten via postorderbedrijven of via internet én alle activiteiten van management, consultancy en marketing.

Dierenhandel failliet verklaard

Donderdag 1 april 2021
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag dierenhandel Erwin Brans uit Lommel failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten 1 mei ingediend worden.

Hommels observeren

Donderdag 1 april 2021
Lommel - Hommels observerenZoomHet mooie weer lokt ook de hommels naar buiten - ze zijn op zoek naar nectar op de eerste lentebloemen. Hommels zijn eigenlijk wilde bijen en in België zijn er maar liefst dertig soorten. Een deel daarvan is sterk bedreigd. Natuurpunt vraagt om observaties van hommels bij te houden en door te geven. Je kan deze onschadelijke zoemers trouwens gemakkelijk fotograferen. Meer info via deze link. (foto Marleen Abeels)

Chris Peeters overleden

Donderdag 1 april 2021
Lommel - Chris Peeters overledenIn Lommel is gisteren Chris Peeters overleden, de echtgenote van Theo Hesemans. Zij was 72 jaar en afkomstig van Koersel. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Haar urne wordt bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Jan Jansen overleden

Donderdag 1 april 2021
Lommel - Jan Jansen overledenDinsdag is Jan Jansen, de weduwnaar van Madelein Kuyken, op zijn 92ste verjaardag overleden. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Zijn urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum.
Lommel - Doe mee met de (k)eileuke paasbingoZoomTijdens de paasvakantie kan je samen met Wandelsport Vlaanderen naar buiten trekken voor de (k)eileuke paasbingo. De organisatoren stippelden een wandelroute uit in het Mariapark en omgeving. Kinderen kunnen op zoek gaan naar de paasprentjes die opgenomen zijn in de Paasbingo. Heb je een prentje gevonden tijdens de wandeling? Goed zo! Op naar de volgende! Als dat geen extra stapmotivator is... Daarnaast mag je ook de kleurenplaat aan de achterkant van de paasbingo inkleuren. Deel je wandelfoto (…) Het hele nieuwsbericht

Europa in kleur

Donderdag 1 april 2021
Lommel - Europa in kleurZoom                                                                                (Cartoon: Fobie)

Stijging aantal teken

Donderdag 1 april 2021
Lommel - Stijging aantal tekenZoomSciensano, het Belgisch instituut voor gezondheid, volgt elk jaar tekenbeten op bij de Belgen via hun website en mobiele applicatie ‘TekenNet. Uit de cijfers blijkt dat het aantal tekenbeten in 2020, na enkele jaren met lagere aantallen, terug is toegenomen. Met de start van de lente begint het Agentschap Zorg & Gezondheid opnieuw met de campagne “Wees niet gek. Doe de tekencheck.” Daarnaast onderzoekt TekenNet dit jaar opnieuw de aanwezigheid van ziektekiemen in teken. Sciensano doet daarom een oproep aan iedereen die een tekenbeet oploopt: registreer de beet op TekenNet en stuur de verwijderde teek tussen 1 april en 31 oktober 2021 gratis met de post naar Sciensano. Meer info via deze link.
16/03

Diane, gefeliciteerd met je verjaardag!!

Cor Wevers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel