Het overige nieuws

Vuurwerkpijl op auto

Zondag 31 december 2023
Een autobestuurder die vanavond door de Wanstraatreed schrok even toen een vuurwerkpijl op het dak van zijn auto belandde. Hij kwam met de schrik vrij. Het incident gebeurde ter hoogte van de Doorgangsstraat.

Ondertussen, in Bethlehem...

Zondag 31 december 2023
Lommel - Ondertussen, in Bethlehem...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Huidhonger?

Zondag 31 december 2023
Vandaag gelezen
Huidhonger is niet verdwenen: in navolging van Japanse ‘cuddle cafés’ openen knuffelcoaches in Amsterdam hun deuren. Je kunt er tegen betaling terecht voor een uurtje tegen elkaar aan liggen, diep in elkaars ogen kijken of een aai over de bol. Seks is uit den boze.
                                                                                  (Het Parool)

Vuurwerk bij storm?

Zondag 31 december 2023
De visie van Fobie
Lommel - Vuurwerk bij storm?Zoom                                                                    (Cartoon: Fobie)

Weg van thuis op 25,2 jaar

Zondag 31 december 2023
Het is maar dat je 't weet
De gemiddelde leeftijd waarop jongeren het ouderlijk huis verlaten bedraagt 25,2 jaar. 63% van de jongeren doen dat op een leeftijd tussen de 21 en 28 jaar. Daarnaast is 15% een vroege nestverlater: ze zijn dan 21 jaar of jonger. 22% verlaat het huis pas op de leeftijd van 28 jaar of ouder. 
In de populatie thuisverlaters zijn er iets meer mannen dan vrouwen en heeft 5% niet de Belgische nationaliteit. 47% van de jongeren die het ouderlijk huis verlaten zijn hooggeschoold. (Statistiek Vlaanderen)

Meisjes U17A zesde op Steengoedcup

Zaterdag 30 december 2023
Lommel - Meisjes U17A zesde op SteengoedcupZoomHoogstaand volleybal, afgelopen twee dagen in de Steengoedarena in Maaseik, en een drukke tweedaagse voor de meisjes U17A van volleyclub Lovoc. Zij namen net als vorig jaar, samen met negen andere U17 meisjesteams, deel aan de prestigieuze Steengoedcup in Maaseik, een hoogstaand toernooi voor U17-teams.
Op dag één stond de poulefase op het programma. In de eerste wedstrijd was DVH Optimasi Hasselt met 1-2 net te sterk. Tegen uiteindelijke winnaar Stalvoc Allimex (…) Het hele nieuwsbericht
Meisjes U17A zesde op SteengoedcupMeisjes U17A zesde op Steengoedcup
Zoom

Dode door vuurwerk

Zaterdag 30 december 2023
Het is maar dat je 't weet
In het Nederlands-Limburgse Neeritter, niet ver van Maaseik, is vanavond een 36-jarige man om het leven gekomen bij het afsteken van vuurwerk. Dat meldt de Nederlandse politie. Een tweede betrokkene werd zwaargewond.

Frans de Groot overleden

Zaterdag 30 december 2023
Lommel - Frans de Groot overledenGisteren is Frans de Groot overleden, de echtgenoot van Liane van den Bosch. Hij was geboren in Schijndel (Ned.) en werd 85 jaar. Zaterdag (10u) is er een afscheidsplechtigheid in de aula van het crematorium, waarna gelegenheid tot condoleren. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.

Auto-inbraak in Sportveldenstraat

Zaterdag 30 december 2023
Lommel - Auto-inbraak in SportveldenstraatIn de Sportveldenstraat is vandaag een inbraak gepleegd in een auto. Uit de wagen is een portefeuille gestolen.

Geen vuurwerkshow in Hasselt

Zaterdag 30 december 2023
Door de aanhoudende wind en wisselende weersomstandigheden heeft Winterland Hasselt beslist om de voorziene vuurwerkshow van oud naar nieuw te schrappen.

De spoorwegkathedraal

Zaterdag 30 december 2023
Tegenligger
Lommel - De spoorwegkathedraalZoom(door Gert Cuppens)
Wie googelt op de termen “top 20 railway stations” komt gegarandeerd op lijsten uit waar Antwerpen Centraal Station bij de mooiste stations ter wereld vermeld wordt. Voor het Amerikaanse "Newsweek" krijgt dit station een verdienstelijke vierde plaats. Op de website "World’s 20 Most Beautiful Train Stations – Fodors Travel Guide" staat Antwerpen CS zelfs op nummer 1.
Dit station wordt ook wel vaak een spoorwegkathedraal genoemd en (…) Het hele nieuwsbericht

De Maaslandstier is gered!

Zaterdag 30 december 2023
Lommel - De Maaslandstier is gered!Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Adelheid Waelbers overleden

Zaterdag 30 december 2023
Lommel - Adelheid Waelbers overledenDinsdag is Adelheid Waelbers overteden. Zij was 89 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid vindt donderdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Commeyne in Roeselare.

Solidariteit alom

Vrijdag 29 december 2023
De visie van Fobie
Lommel - Solidariteit alomZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
Naar jaarlijkse gewoonte telt Voka – KvK Limburg de pagina’s van het Belgisch Staatsblad. Er van uitgaande dat ze elke pagina gelezen hebben aan een snelheid van drie minuten per pagina, hebben ze meer dan 250 dagen moeten lezen. Behoorlijk wat tijd, maar iedere Belg wordt geacht de wet te kennen.
2023 komt daarmee in de buurt van 2021, het recordjaar. Ook de Europese regelgeving en rapporteringslasten zijn stevig toegenomen. Voka – Kamer van Koophandel Limburg pleit voor (…) Het hele nieuwsbericht

Graffiti gespoten op woning in Enneven

Donderdag 28 december 2023
Lommel - Graffiti gespoten op woning in EnnevenOp de gevel van een huis in Enneven zijn graffiti gespoten. De politie kreeg vanmiddag kennis van de feiten.

Verkoop vuurwerk in Limburg hoog

Donderdag 28 december 2023
Het is maar dat je 't weet
Vuurwerkwinkels in Limburg verkopen ook dit jaar weer veel vuurwerk. Nochtans heerst er een vuurwerkverbod in 24 Limburgse gemeenten. Een groot deel gaat de grens over naar Nederland omdat daar geen knalvuurwerk of pijlen meer mogen verkocht worden. Vanuit Nederland wordt dan weer gesignaleerd dat er veel minder vuurwerk verkocht is dan in vorige jaren. (Radio 2 e.a.)

Jean Friet overleden

Donderdag 28 december 2023
Lommel - Jean Friet overledenGisteren is Jean Friet overleden, de echtgenoot van Yvonne Vanden Eynde. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag 4 januari (20-20.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.

Germaine Weckx overleden

Donderdag 28 december 2023
Lommel - Germaine Weckx overledenDinsdag is in WZC Ploegdries in Lommel Germaine Weckx overleden, de weduwe van Jef Branders. Ze was geboren in Overpelt en werd 91 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in familiekring, waarna de asverstrooiing op de begraafplaats van Overpelt-Fabriek. Begroeting: vrijdag 5 januari (19.30-20uur). Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.

Pierre Jansen overleden

Donderdag 28 december 2023
Lommel - Pierre Jansen overledenVandaag is Pierre Jansen overleden, de weduwnaar van Georgette Haesendonckx. Hij was 94 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag 5 januari (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.

Theo Schaekers overleden

Woensdag 27 december 2023
Lommel - Theo Schaekers overledenVandaag is Theo Schaekers overleden, de weduwnaar van Marie Therese Grosjean, die vijf jaar geleden stierf. Hij was geboren in Maaseik en werd 78 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatshebben; na afloop wordt de urn bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum. Begroeting: woensdag (20-20.30u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Nieuwe vennootschap: Joren Martens

Woensdag 27 december 2023
Joren en Jacobus Martens hebben de besloten vennootschap Joren Martens opgericht met zetel in Vriesput. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer bouw- en aannemerswerken, afbraak- en renovatiewerken, het reinigen van gevels, het waterdicht maken van daken en terassen en het bouwrijp maken van terreinen.

O.L.S. 2024 definitief in Beekdaelen

Woensdag 27 december 2023
Lommel - O.L.S. 2024 definitief in BeekdaelenZoomHet Oud Limburgs Schuttersfeest zal volgend jaar op de eerste zondag van juli in de Nederlands-Limburgse fusiegemeente Beekdaelen worden georganiseerd. Dat is vandaag bekendgemaakt. Aanvankelijk zou schutterij Sint-Antonius uit Nederweert, die het OLS dit jaar won, de organisatie op zich nemen, maar ze gooide enkele dagen geleden de handdoek in de ring. Dat zorgde voor een reeks alternatieve voorstellen, waarbij dat van de schutterijen uit Beekdaelen het uiteindelijk haalde. Het O.L.S. is een jaarlijks schuttersfeest voor schutterijen die de buks hanteren.

Stan Vandecraen overleden

Woensdag 27 december 2023
Lommel - Stan Vandecraen overledenGisteren is Stan Vandecraen overleden, de weduwnaar van Maria Van Endert, die twee jaar geleden stierf. Hij was 92 jaar. Vrijdag 5 januari (11.30u) is er een afscheidsdienst in het crematorium. Begroeting: donderdag 4 januari (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.

Hanne haalde hoogste 'outshot' darts

Woensdag 27 december 2023
Lommel - Hanne haalde hoogste 'outshot' dartsZoomEen outshot met 134 punten, dat is wat Hanne Caeyers (grote foto) gisteren gedaan wist te krijgen op het tweede kersttoernooi van DC Shotgun in Buurthuis 't Zand. Met die score gooide ze met T20 + T14 + D16 haar spelletje uit. Straffe prestatie van Hanne! Ze werd daar dan ook gepast voor in de bloemetjes gezet.
Maar er werden nog meer straffe prestaties neergezet, op het open dartstoernooi voor heren en dames dat Shotgun organiseerde. 84 heren en 26 dames kwamen zich (…) Het hele nieuwsbericht
Hanne haalde hoogste 'outshot' dartsHanne haalde hoogste 'outshot' dartsHanne haalde hoogste 'outshot' darts
Hanne haalde hoogste 'outshot' dartsHanne haalde hoogste 'outshot' darts
Zoom

Op weg naar 6 januari

Woensdag 27 december 2023
Lommel - Op weg naar 6 januariZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Fietsen rond Manhattan

Woensdag 27 december 2023
Van onze man in New York
Lommel - Fietsen rond ManhattanZoomVeel steden willen fietsvriendelijker worden, ook New York City, zegt onze man in New York, Dirk Vandenberk: "Men werkt al jaren om het mogelijk te maken om letterlijk rond het eiland van Manhattan te kunnen wandelen en fietsen. Op veel plaatsen, waar er genoeg ruimte is tussen de oevers en wegen die het eiland omringen, zijn er al fiets- en wandelpaden aangelegd. Er zijn echter grote stukken waar er niet genoeg ruimte voorhanden is om dit 52 km lange project, Manhattan Greenway genaamd, aan land te verwezenlijken. Aan de oever van de ‘East River’ in midtown Manhattan is zopas een nieuw stuk van deze rondweg geopend (foto's). Het nieuwe gedeelte is volledig op pijlers in de rivier gebouwd. Men heeft er vijf jaren aan gewerkt en de kosten zijn opgelopen tot bijna 190 miljoen dollar. Nu maar afwachten of er nog geld zal vrijkomen om de nog ontbrekende stukken snel in te vullen."
Fietsen rond Manhattan
Zoom

Zacht tot volgend jaar

Dinsdag 26 december 2023
Weerbericht
Lommel - Zacht tot volgend jaarNa de invloed van een mobiel wigje van hoge druk is het opnieuw de beurt aan depressies en storingen om het weerbeeld te bepalen. Het gaat daarbij ook stevig waaien en bij momenten zijn er zware windstoten. De temperaturen blijven erg hoog - alvast tot het einde van het jaar is er geen winter in zicht, al wordt het laatste weekend van dit jaar wel iets koeler.
Morgen verlaat lichte regen in de ochtend de regio. Daarna is het overwegend droog met later mogelijk ook enkele opklaringen. Het gaat (…) Het hele nieuwsbericht

Woninginbraak in Lutlommel

Dinsdag 26 december 2023
Lommel - Woninginbraak in LutlommelIn Lutlommel is gisteren ingebroken in een woning. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten.
Het is maar dat je 't weet
Limburgers die buitenshuis willen gaan feestvieren tijdens oudejaarsnacht, kunnen ook dit jaar gebruikmaken van Feestbussen die de hele nacht blijven rijden tot in het nieuwe jaar. 
In totaal rijden dit jaar op 31 december en 1 januari 25 bussen uit over 20 lijnen. De bussen vervoeren de feestvierders over zowel lange trajecten naar de grotere uitgaanscentra als korte trajecten naar lokale feesten. “Het project is een mooie samenwerking tussen het Limburgs provinciebestuur, (…) Het hele nieuwsbericht

Naar duurzame energie bij kerken

Dinsdag 26 december 2023
Op 18 januari 2024 organiseren de afdeling Erfgoed van de provincie Limburg en het Platform Toekomst Parochiekerken een inspirerend netwerkmoment voor gemeenten, steden, kerkbesturen en andere geïnteresseerden rond het thema duurzame energie.
Hoe kan de parochiekerk energiezuiniger gemaakt worden? Hoe de ecologische voetafdruk verminderen? Wat is energiedelen en wat zijn energiegemeenschappen? Hoe past energie in een neven- of herbestemming? Programma en inschrijven

Nat en warm...

Dinsdag 26 december 2023
De visie van Fobie
Lommel - Nat en warm...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: Learning Path

Dinsdag 26 december 2023
Carl Vlems (46) uit Lommel en Jo Dens (42) uit Koersel hebben de besloten vennootschap Learning Path opgericht met zetel aan het Zinktrekkersplein in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer coaching en trainingen voor diverse doeleinden.

Moslims vieren kerst mee in kerk

Maandag 25 december 2023
In de kerken van Lommel-Centrum en Heide-Heuvel heeft een afvaardiging van de moslimgemeenschap gisterenavond mee Kerstmis gevierd met de katholieke gemeenschap. De moslims hadden een vredesboodschap meegebracht.

Kinderen vieren kerstmis

Maandag 25 december 2023
Lommel - Kinderen vieren kerstmisZoomZowel in de kerk van Lommel-Centrum als die van Heide-Heuvel was er vandaag een gezinsviering waaraan heel wat jonge gezinnen met kinderen deelnamen.

Verzamelen ze ook kerstzegels?

Maandag 25 december 2023
Lommel - Verzamelen ze ook kerstzegels?ZoomWaarschijnlijk wel, maar tijdens het gezellige kerstfeestje vorige week donderdag, als afsluiting van het jaar 2023, hadden de leden van de Koninklijke Postzegelkring ‘De Eik’ het vast over andere leuke dingen. Nadat de voorzitter iedereen hartelijk welkom had geheten, werd teruggekeken naar de activiteiten van het voorbije jaar. Maar er werd ook al vooruitgekeken naar 2024. Bpost heeft onlangs het nieuwe postzegeluitgifteprogramma voor het komende jaar bekendgemaakt. Hierin zijn twee (…) Het hele nieuwsbericht

Aloïs Theunis overleden

Maandag 25 december 2023
Lommel - Aloïs Theunis overledenZaterdag is Aloïs Theunis overleden, de echtgenoot van Caroline Willekens. Hij was 96 jaar en afkomstig uit Leopoldsburg. Het afscheid vindt plaats in intieme kring gevolg door de asverspreiding op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Vermogensongelijkheid

Maandag 25 december 2023
Vandaag gelezen
"Als er in het jaar nul al economen waren geweest, zou een van hen in Bethlehem vast een plotselinge, plaatselijke piek in de vermogensongelijkheid hebben gemeten. Drie Wijzen leverden bij de ouders van een pasgeborene in een stal ongevraagd een klein fortuin af. Mooie geschenken: wierook, mirre en goud. Maar hoe kwamen die Wijzen er zelf eigenlijk aan?"
(Maarten Schinkel in de NRC)

Kerstmis anno 2023

Maandag 25 december 2023
Lommel - Kerstmis anno 2023Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Fijne feestdagen gewenst!

Maandag 25 december 2023
Lommel - Fijne feestdagen gewenst!ZoomWe sluiten ons graag aan bij de wensen van de Koning Leopoldlaan!

Basket: Lommel B wint van Beringen

Zondag 24 december 2023
Lommel - Basket: Lommel B wint van BeringenZoomCroonen Lommel B – Miners Beringen A 90-81
Quarters : 19-19, 16-21 (35-40), 24-14 (59-54), 31-27 (90-81). 
Lommel B versloeg gisteravond Miners Beringen A in de laatste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar in tweede landelijke A. De heren B van BBC Lommel werkten een zeer matige eerste helft af tegen een gretig Beringen, dat kon rekenen op een sterke Ward Looyens. In zowel het eerste als het tweede quarter werd er onzuiver afgewerkt en stond de defensie niet (…) Het hele nieuwsbericht
Basket: Lommel B wint van BeringenBasket: Lommel B wint van BeringenBasket: Lommel B wint van BeringenBasket: Lommel B wint van BeringenBasket: Lommel B wint van Beringen
Basket: Lommel B wint van Beringen
Zoom

Kerst bij Rembrandt

Zondag 24 december 2023
Lommel - Kerst bij RembrandtZoomRembrandt schilderde dit prachtige kersttafereel in 1647. Behoorlijk indrukwekkend...
Vandaag gelezen
Vanaf 1 januari zijn smartphones verboden in klaslokalen op de middelbare school in Nederland. Het verbod moet de concentratie en de prestaties van leerlingen verbeteren, aldus een rapport aan de overheid.
(De Volkskrant)

Kerstmis in Midden-Limburg

Zondag 24 december 2023
Lommel - Kerstmis in Midden-LimburgZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Lommel - Twee inbraken in Keizer KarelstraatIn de Keizer Karelstraat is gisterenavond ingebroken op twee plaatsen. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten.

Erwin Timmers overleden

Zondag 24 december 2023
Lommel - Erwin Timmers overledenGisteren is Erwin Timmers overleden. Hij was 53 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Kerstmis aan zee

Zondag 24 december 2023
Lommel - Kerstmis aan zeeZoomIn Oostende is gisteren een jonge dolfijn aangespoeld...  (Cartoon: Fobie)
Gezondheid
Lommel - Een gezonde balans in het nieuwe jaarVoortaan brengt Anouk Mertens als diëtiste op de Internetgazet om de twee weken een rubriekje dat iedereen kan interesseren. Vandaag: voeding en alcohol.
Het nieuwe jaar is traditioneel het moment waarop velen van ons reflecteren op het afgelopen jaar en nieuwe doelen stellen voor de toekomst. Een veelvoorkomend thema is het streven naar een gezondere levensstijl, waarbij voeding en alcohol vaak centrale rollen spelen. En dan worden dikwijls goede maar onhaalbare voornemens gemaakt, (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Op zijn paasbest naar de kersttafelZoom                                                               (Cartoon: Dirk Van Bun)

1,6 miljoen euro in Trevi-fontein

Zaterdag 23 december 2023
Vandaag gelezen
Lommel - 1,6 miljoen euro in Trevi-fonteinZoomUit de Trevifontein hebben de Romeinse stadsdiensten dit jaar in totaal ruim 1,6 miljoen euro aan munten opgevist, een recordbedrag. Wat ze ook opvisten: horloges, ringen, en... gebitten.
Wanneer men met de rug naar de fontein staat, de ogen sluit, aan Rome denkt en met de rechterhand over de linkerschouder een muntje in het water gooit, zal men ooit terugkeren naar Rome, luidt de legende. Het werpen van twee muntjes zou de gooier in staat stellen zijn geliefde te ontmoeten in Rome. Drie muntjes gooien zou leiden tot een huwelijk of... echtscheiding. (Bron: Il Messaggero, foto Pexels)

Lena Beckers overleden

Zaterdag 23 december 2023
Lommel - Lena Beckers overledenVandaag is Lena Beckers overleden, de weduwe van Pierre Geboers. Ze was geboren in Grote-Brogel en werd 89 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (18-18.30u) in uitvaartcenrum Severens in de Schansstraat. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.

Zacht, winderig en nat

Zaterdag 23 december 2023
Weerbericht
Lommel - Zacht, winderig en natIn een strakke westelijke tot noodwestelijke luchtstroming worden storingen geregeld naar onze streken gestuurd. Er wordt ook erg zachte lucht aangevoerd, waarbij de maxima in de dubbele cijfers uitkomen. Het zal wel al duidelijk zijn dat Kerstmis 2023 groen zal verlopen. 
Zondag brengt een storing veel wolken en perioden met regen. In de avond zijn er wat meer drogere perioden. Met wat geluk verloopt Kerstavond meestal droog. Het is wel erg zacht bij maxima rond 11 of 12 graden en er staat een (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Eén op vijf te snel op Koning LeopoldlaanBij een snelheidcontrole op de Koning Leopoldlaan waar een snelheidsbeperking geldt van 50 km per uur zijn 113 bestuurders geflitst. Aan de controlepost passeerden 577 voertuigen. Dat is 20 procent.

Tweede beiaardcantus op 18 mei

Zaterdag 23 december 2023
Lommel - Tweede beiaardcantus op 18 meiZoomDe tweede editie van de beiaardcantus, een initiatief van Davidsfonds Lommel, heeft plaats op zaterdag 18 mei. Dat meldt DF-voorzitter Rik Blervacq in de nieuwsbrief van het Davidsfonds. (Archieffoto)

Laura Verdonschot 5de in Antwerpen

Zaterdag 23 december 2023
In de Sint-Annekescross in Antwerpen is Laura Verdonschot vanmiddag op de vijfde plaats geëindigd. De wedstrijd werd gewonnen door de Nederlandse Fem van Empel.

Vrede op aarde

Zaterdag 23 december 2023
Lommel - Vrede op aardeZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Een kerstcolumn!

Zaterdag 23 december 2023
Chel mag het zeggen
Lommel - Een kerstcolumn!Nooit liggen de winkels zo vol als nu. Zelden was mijn inspiratiezolder zo leeg. Je kunt als bescheiden columnist in deze periode toch bijna niet anders dan meehuilen met de wolven in het winterse bos. Ik bedoel: je lezers verwachten toch van je dat je mee galoppeert in de eindejaarswensenrace!
En kijk, dan komt mijn recalcitrante aard onvermijdelijk weer naar boven. Als iets er iets per se moet, dan is er meer dan één Brabants trekpaard nodig om de voor naast de vorige even recht te ploegen. Dat (…) Het hele nieuwsbericht

Zuster Maria Verkoyen overleden

Zaterdag 23 december 2023
Lommel - Zuster Maria Verkoyen overledenWoensdag is zuster Maria Verkoyen van de congregatie van de Grauwzusters Franciscanessen overleden. Zij was 98 jaar en afkomstig uit Lommel. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (14.30 uur) plaats in de Virga Jessebasiliek aan de Kapelstraat in Hasselt.

Laura Verdonschot derde in Mol

Vrijdag 22 december 2023
In de Zilvermeercross in Mol is Laura Verdonschot vandaag derde geworden. De cross werd gewonnen door de Nederlandse Lucinda Brand

Nieuwe vennootschap: NVK Voegwerken

Vrijdag 22 december 2023
Nick Van Kuyck (34) uit Lommel heeft de besloten vennootschap NVK Voegwerken opgericht met zetel aan de Sint-Jorisstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer voegwerken, gevelrestauratie, schrijnwerk, dakwerkzaamheden, isolatiewerkzaamheden en landschapsverzorging.

Nieuw: Van Den Hoven Beheer

Vrijdag 22 december 2023
Petrus Van Den Hoven uit Lommel heeft de besloten vennootschap Van Den Hoven Beheer opgericht met zetel aan de Sint-Barbarastraat. Tot het doel van de venootschap behoren onder meer management en consultancy, dakwerkzaamheden, binnen- en buitenschrijnwerk en vervaardiging en plaatsing van metalen constructies en delen ervan.

Samana Kerkhoven vierde Kerstfeest

Vrijdag 22 december 2023
Lommel - Samana Kerkhoven vierde KerstfeestZoomGisteren waren de kernleden van Samana Kerkhoven al vroeg in de weer om zaal Heidegalm mooi te versieren voor het Kerstfeest. Een 90-tal leden kwam opdagen. Na het welkomstwoord was er een sfeervolle eucharistieviering voorgegaan door pastoor Willy. Daarna werden de buikjes gevuld met een heerlijke soep, kalkoenrollade met peren en besjes en een bavarois van chocolade en nootjes. Rustling Cane verzorgde de ontspanning en in de pauze was er nog een lekker gebakje met koffie. Om 16 uur ging (…) Het hele nieuwsbericht
Samana Kerkhoven vierde Kerstfeest
Zoom

Kerstviering in De Bekelaar

Vrijdag 22 december 2023
Lommel - Kerstviering in De BekelaarZoomVandaag was er in WZC De Bekelaar een druk bijgewoonde misviering voor Kerstmis, die werd opgeluisterd door het Sint-Ceciliakoor van Lommel-centrum. (Foto's Robert Boons)
Kerstviering in De Bekelaar
Zoom

Chinese link bij het Vlaams Belang!

Vrijdag 22 december 2023
Lommel - Chinese link bij het Vlaams Belang!Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Leonie Wouters overleden

Vrijdag 22 december 2023
Lommel - Leonie Wouters overledenVandaag is Leonie Wouters overleden, de weduwe van Henri Theunis. Ze was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (20 -20.30u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.

Pierre Geboers overleden

Vrijdag 22 december 2023
Lommel - Pierre Geboers overleden
Gisteren is Pierre Geboers overleden, de weduwnaar van Leonie Vreys. Hij was geboren in Antwerpen en werd 92 jaar. Vrijdag om 10u is er een afscheidsplechtigheid in het crematorium. Begroeting: donderdag (20-20.30u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.

Grootschalige politieactie

Vrijdag 22 december 2023
Lommel - Grootschalige politieactieIn september waren aspirant-hoofdinspecteurs van de Limburgse politieschool PLOT aanwezig op een studiedag rond proactief werken. Tijdens hun opleiding moesten ze een actieplan rond een actuele politionele uitdaging uitwerken. De lokale politiezone LRH nam het voortouw in dit initiatief en zorgde ervoor dat een grootschalige politieactie in de steigers kon worden gezet. Aan deze provinciale actie namen uiteindelijk 11 lokale politiezones  deel, in samenwerking met de Federale Wegpolitie Limburg, (…) Het hele nieuwsbericht

Fietsvergoeding gaat omhoog

Donderdag 21 december 2023
Het is maar dat je 't weet
Volgend jaar gaat de fietsvergoeding omhoog. Wie van en naar het werk fietst kan daar volgend jaar 0,35 euro per kilometer voor krijgen. De Kamer keurde vandaag een wetsontwerp van Vincent Van Peteghem in die zin goed.

Kerstmannetjes bij Samana Lutlommel

Donderdag 21 december 2023
Lommel - Kerstmannetjes bij Samana LutlommelZoomBij Samana Lutlommel hebben ze een creagroep. Iedere eerste maandag van de maand maken ze, samen met 'crea-juf' Elza Vanderheyden, fijne dingen, zoals de leuke kerstmannnetjes en kerstvrouwtjes op de foto. Die mannetjes waren speciaal gemaakt als cadeautjes voor de ca. 130 deelnemers aan het eerste kerstfeest van Samana Lutlommel sinds corona. Ze waren samengekomen in de Hanekap voor een gezellig samenzijn, en natuurlijk een heerlijk kerstdiner, met wintersoep, varkenshaasje met mosterdsaus en (…) Het hele nieuwsbericht
Kerstmannetjes bij Samana LutlommelKerstmannetjes bij Samana Lutlommel
Kerstmannetjes bij Samana LutlommelKerstmannetjes bij Samana Lutlommel
Kerstmannetjes bij Samana LutlommelKerstmannetjes bij Samana Lutlommel
Zoom

Goed nieuws voor lezers in Spanje

Donderdag 21 december 2023
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Goed nieuws voor lezers in SpanjeInternetgazet is voortaan in Spanje weer goed te lezen. Dat vernemen we van mensen die daar verblijven. Sinds zowat een jaar was de Internetgazet in Spanje moeilijk bereikbaar. Waaraan dat lag weten we niet - we hebben tot op hoog niveau geprobeerd de oorzaak te vinden en daar iets aan te doen, maar allemaal boter aan de galg. Vanavond bereikte ons het bericht dat het allemaal weer goed is gekomen. ¡Bienvenidos de nuevo, lectores de España! 

Zorgwoningen in de aandacht van Okra

Donderdag 21 december 2023
Lommel - Zorgwoningen in de aandacht van OkraZoomAfgelopen dinsdagmorgen bezocht het team van Okra Lommel-centrum het bedrijf Noust in het Kristalpark Lommel, een expert in modulair bouwen. Na ontvangst door de bedrijfsleider / eigenaar, met onder andere een overzicht over het ontstaan en de groei van het bedrijf, volgde een rondleiding door de bedrijfshal, waarin ze de opbouw zagen van een aantal units. Het bezoek werd afgesloten met een gezamenlijk en heerlijk ontbijt.
Noust zorgt voor de ultieme buitenbeleving in je eigen tuin, door het (…) Het hele nieuwsbericht
Zorgwoningen in de aandacht van Okra
Zoom

Nieuw: Leysen Betonboringen

Donderdag 21 december 2023
Philip (49), Jonas (26), Bram (24) en Daan (20) Leysen, allen uit Lommel, hebben de besloten vennootschap Leysen Betonboringen opgericht met zetel aan de Turfveldstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer betonboringen, algemene schrijnwerkerij, bouwwerkzaamheden, slopingswerken, het vervaardigen en plaatsen van houten vensterluiken, het plaatsen van centrale verwarming en het schilderen van gebouwen.

Starters: beste november in jaren

Donderdag 21 december 2023
Economisch nieuws
In november 2023 kwamen er 599 nieuwe Limburgse bedrijven bij. Dat zijn 8,9% meer starters dan een jaar geleden. Dit is het beste cijfer voor november sinds 2017. Door deze stijging daalt het totale (voorlopige) verschil licht naar -4,01%, maar het is zo goed als zeker dat we voor 2023 niet meer de kaap van 9000 starters zullen overschrijden zoals dat de afgelopen twee jaar wel het geval was, zegt VOKA.

Zes op tien te snel in Schamprood

Donderdag 21 december 2023
Lommel - Zes op tien te snel in SchamproodBij een snelheidscontrole in Schamprood - waar een snelheidsbeperking van 30 km per uur geldt - reden 80 van de 129 gecontroleerde voertuigen te snel. Dat is 62 procent.

Virginie Cluysen overleden

Donderdag 21 december 2023
Lommel - Virginie Cluysen overledenDinsdag is Virginie Cluysen overleden, de weduwe van de in 1985 gestorven Marcel Janssens. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11.30 uur) plaats in de aula van crematorium Stuifduin. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Daar is corona weer

Woensdag 20 december 2023
De visie van Fobie
Lommel - Daar is corona weerZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Lommel - Samana Kerkhoven vergeet chronisch zieken nietZoomIn de Kerstperiode is het bij Samana de gewoonte om de zieken die aan huis gebonden zijn een bezoekje te brengen, met een geschenkje en de beste wensen. Zo trokken de kernleden ven Samana Kerkhoven deze week elk naar 'hun' zieken om die wensen over te brengen. Het is vooral van het bezoek dat de zieken genieten, het cadeautje maakt hen extra gelukkig. Samana Kerkhoven wenst dan ook alle leden fijne Kerstdagen en een voorspoedig Nieuwjaar! (Frieda Willekens)

Kerstfeest Samana centrum

Woensdag 20 december 2023
Lommel - Kerstfeest Samana centrumZoomGisteren waren heel wat vrijwilligers in het Klosterhof aan de slag om ongeveer 90 leden van Samana centrum een fijn kerstgebeuren te bezorgen tijdens hun jaarlijks kerstfeest. En ze hadden echt hun uiterste best gedaan. Na de verwelkoming door de voorzitster kwam er een mooie kerstbezinning die iedereen echt aansprak. De feestmaaltijd was, naar goede gewoonte, smaakvol en lekker. Het orkest 'Shake Hands' zorgde voor het muzikaal gedeelte. Op de toppers uit de jaren 60/70 werd er zelfs duchtig gedanst. Tussendoor werd er nog een tasje koffie met versnaperingen geserveerd. Na deze gezellige namiddag ging iedereen, ondanks de fikse regenbuien, met een warm hart naar huis. (Jan Gybels)

Auto gekanteld in Lommel-Barrier

Woensdag 20 december 2023
Lommel - Auto gekanteld in Lommel-BarrierIn Leuken is vanavond een auto op zijn kant beland. De bestuurder raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

Hubspotter voorgesteld

Woensdag 20 december 2023
Lommel - Hubspotter voorgesteldZoomVandaag werd de website Hubspotter.be voorgesteld. Dat is een nieuw platform voor studie-, werk-, en ontspanningsplekken in Limburg. Hubspotter is er om Limburgse studenten te helpen bij hun zoektocht naar de ideale studie-en ontspanningsplek. "Onze missie is simpel: we maken het leven van de student en lerende gemakkelijker, zodat ze overal en altijd de juiste plek vinden om te studeren en te chillen. Zo wordt studeren en ontspannen in Limburg leuker en gemakkelijker én kunnen de studenten zich volledig focussen op hun succes", zegt Laika Kolmer, voorzitter van de studentenraad AUHL.
Lommel - Negen schutterijen willen OLS organiserenNegen schutterijen van de Nederlands-Limburgse gemeente Beekdaelen willen het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) organiseren. Die organisatie was onzeker geworden nadat de Sint-Antoniusschutterij van Nederweert, die het OLS vorig jaar won, de handdoek in de ring gooide. Nu hebben de schuttersverenigingen van Beekdaelen - Schimmert, Vaesrade, Sweikhuizen, Puth, Schinnen, Oirsbeek, Amstenrade, Doenrade en Merkelbeek - voorgesteld dat zij die taak overnemen. De fusiegemeente Beekdaelen viert volgend jaar haar vijfjarig bestaan, dus dat komt goed uit.
Het OLS-bestuur moet het voorstel nog goedkeuren.
Lommel - Samana en Okra Heide-Heuvel vierden KerstZoomNaar jaarlijkse traditie vierden Samana en OKRA Heide-Heuvel gisteren gezamenlijk kerstfeest. Een gezellige en fijne samenkomst voor de 72 deelnemers die van deze hartverwarmende activiteit genoten hebben in deze donkere dagen. Naast het fijne kerstdiner werd ook het optreden van de Rocky Band van Sint-Oda met enthousiasme onthaald. (Jos Bastiaens)
Het is maar dat je 't weet
De afgelopen twee jaar ondervroeg Statbel, het Belgische statistiekbureau, elk kwartaal zo'n 5.000 Belgen tussen 16 en 74 jaar over hun persoonlijk welzijn en levensomstandigheden. 40% van de Belgen ondervond moeilijkheden om rond te komen in het derde kwartaal van 2023.
Dat zijn er meer dan precies twee jaar geleden, toen de metingen voor deze enquête zijn begonnen. Op dat moment vond 36% het eerder moeilijk, moeilijk of zeer moeilijk om rond te komen.
Als we de evolutie over deze twee (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Noorderhart nu coördinerend centrum borstkankerNoorderhart Mariaziekenhuis heeft van het Vlaams Ministerie van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin officieel de erkenning voor het “coördinerend gespecialiseerd oncologisch zorgprogramma voor borstkanker” ontvangen. “Een mijlpaal die de voortdurende inzet en toewijding van ons borstchirurgisch team en ons multidisciplinaire zorgteam weerspiegelt,” zegt algemeen directeur Hans Ramaekers. “Sinds de initiële erkenning als satelliet borstkliniek in 2014 (…) Het hele nieuwsbericht

Klimaatbedenkingen

Dinsdag 19 december 2023
Tegenligger
Lommel - KlimaatbedenkingenZoom(door Gert Cuppens)
De grote klimaatconferentie COP28 is nog niet zo lang geleden geëindigd. Wat daar het meeste aandacht trok, was de discussie over hoe men zo snel mogelijk het gebruik van fossiele brandstoffen kon beëindigen. En het spreekt voor zich dat openbaar vervoer en elektrische treinen daarin een hoofdrol spelen.
Samen met mij zijn er heel wat pendelaars die dagelijks de trein nemen om naar het werk te gaan. Dat betekent dan ook heel wat auto’s minder in het verkeer. (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Mooie kerstboompjes bij Samana KerkhovenZoomBij Samana Kerkhoven hebben de dames vandaag hard, maar creatief gewerkt. Ze knutselden mooie kerstversieringen, en het resultaat mocht er echt wel zijn. Het werden sfeervolle kerstbomen. Hun huizen zullen weer iets meer Kerst ademen dan voorheen. (Frieda Willekens)

Limburg.net: geleidelijke heropstart

Maandag 18 december 2023
Lommel - Limburg.net: geleidelijke heropstartGeleidelijk start Limburg.net weer op. Vanaf morgen, 19 december, is de klantendienst weer beperkt bereikbaar. Er wordt wel gevraagd om alleen te bellen met dringende vragen. Kan je vraag wachten, stel dan je telefoontje uit. Ook de website is weer online, net als mijn Limburg.net. Meldingen kunnen hier worden doorgegeven. Verder zijn nog niet alle functionaliteiten beschikbaar, zoals aanvragen en betalingen. "We werken er hard aan om ook die weer beschikbaar te maken," zeggen ze bij Limburg.net.

Woninginbraak in Heeserbergen

Maandag 18 december 2023
Lommel - Woninginbraak in HeeserbergenEr is ingebroken in een huis aan de Buizerdstraat. Wat er werd gestolen is niet geweten. De inbraak is zaterdagavond vastgesteld.

Lommelse kracht in De Slimste Ploeg

Maandag 18 december 2023
Lommel - Lommelse kracht in De Slimste PloegZoomTja, die club van Bruudruuster heeft zich eens te meer van haar slimste kant laten zien. Maar of hun broodje daarmee gebakken is? Eerder geroosterd! Overigens: wie zich eens wil meten met Bruudruuster kan daarvoor terecht op de elfde editie van de Leopoldquiz. Die quiz - een organisatie van de Vriendenkring Koning Leopoldlaan - vindt plaats op vrijdag 9 februari in Het Klosterhof. Er zijn nog enkele plaatsjes beschikbaar! Meer info/inschrijven via leopoldquiz[!]gmail.com.
Lommel - Damesvoetbal: pandoering voor LommelIn tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Lommel Utd WS met 7-0 verloren van Zepperen-Brustem. Lommel Utd WS staat achtste in de stand.

Houthalen VV wint van Kattenbos

Zondag 17 december 2023
Lommel - Houthalen VV wint van KattenbosIn Tweede Provinciale heeft Houthalen VV Kattenbos Sport verslagen met 4-1 . Na vijf minuten scoorde Paredis de 1-0. Vreysen hing in de 27ste minuut de bordjes gelijk. In de 50ste minuut maakte Kaddouri er 2-1 van. In de 60ste minuut bracht Farroni de stand op 3-1 en in de 90ste minuut zorgde Pellegriti voor de eindstand.

Exc. Hamont verliest van V. Lommel

Zondag 17 december 2023
Lommel - Exc. Hamont verliest van V. LommelIn Derde Provinciale heeft Exc. Hamont met 2-3 verloren van Verbroedering Lommel.

Laura Verdonschot 9de in Namen

Zondag 17 december 2023
In de 8ste manche van de wereldbeker veldrijden is Laura Verdonschot vanmiddag 9de geworden. De rit werd gewonnen door Ceylin del Carmen Alvarado.

Lou Engelen overleden

Zondag 17 december 2023
Lommel - Lou Engelen overledenVrijdag is Lou Engelen overleden, de weduwnaar van Lène Van Werde. Hij was geboren in Maarheeze en werd 89 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsplechtigheid (om 11.30u) in het crematorium in Lommel. Daarna wordt de urn geplaatst op de begraafplaats van Lommel-Centrum. Begroeting: woensdag (19-19.30u) in funerarium Witters in Lommel.

Aderlatingen

Zondag 17 december 2023
300 woorden van Rudi
Lommel - AderlatingenIk sta in de gang van het ziekenhuis. In mijmer- en wachthouding. Hospitaal, ziekenhuis, kliniek, gasthuis. Woorden genoeg voor een plaats waar je niet wil zijn. Het ene woord is al ouder dan het andere. Ik denk aan ons bezoek aan het Brugse Sint-Janshospitaal uit de 12e eeuw. Nu is het een knap museum. Daar las ik over aderlatingen, die door een barbier-chirurgijn werden uitgevoerd. Ze waren tegelijkertijd kapper, drogist, tandarts, dokter en apotheker. De mensen waren ervan overtuigd dat een zieke kon genezen (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Minimalistische muziek met Bl!ndmanZoomSinds de jaren '80 is 'minimal music' een grote inspiratiebron voor Eric Sleichim, de artistieke en muzikale leider van Bl!ndman, een ensemble, exclusief samengesteld uit kwartetten, uniek in de muziekwereld. Zij concerteerden vrijdagavond in de kleine zaal van De Adelberg.
Al vanaf het begin van hun bestaan zijn de minimalisten de buitenbeentjes van de klassieke muziekscene. Met hun eenvoudige, repetitieve patronen introduceerden ze een nieuwe luisterervaring die volledig in lijn lag (…) Het hele nieuwsbericht
Minimalistische muziek met Bl!ndmanMinimalistische muziek met Bl!ndman
Minimalistische muziek met Bl!ndmanMinimalistische muziek met Bl!ndman
Minimalistische muziek met Bl!ndman
Zoom

Kerstsfeer op den Heuvel

Zondag 17 december 2023
Lommel - Kerstsfeer op den HeuvelZoomAl meer dan 25 jaar zet KWB Heide-Heuvel zijn kerststal op aan de kerk van Heide-Heuvel. Met deze keer splinternieuwe beelden (foto onder). Dank zij de hulp van de leden op de foto, gebeurt deze opbouw nog altijd met evenveel enthousiasme als bij de eerste keer in de jaren 90. (HVE)
Kerstsfeer op den Heuvel
Zoom

Op de foto met Zuhal Demir

Zondag 17 december 2023
Lommel - Op de foto met Zuhal DemirZoom'Zuhal. Een beetje rebelsheid kan de wereld veranderen': dat is het boek van mijnwerkersdochter Zuhal Demir waarin ze voor het eerst een inkijk geeft in haar moeilijke jeugd en het begin van haar politieke carrière. Hoe ze zich een weg baande van de cité in Waterschei naar de toppolitiek in Brussel, waar ze nu minister is. Gisteren was ze te gast in de Standaard Boekhandel in de Kerkstraat voor een boekenbabbel en kon je haar gesigneerde boek kopen. (Foto Peter Luykx)

Volley: He-Voc wint van Lommel

Zaterdag 16 december 2023
Lommel - Volley: He-Voc wint van Lommel
In de Beker van Limburg in het volleybal hebben de heren van He-Voc met 3-2 gewonnen van tweedeprovincialer Lommel. Setstanden: 25/19, 18/25, 21/25, 25/10 en 15/8.
Lommel - Levende dieren in kerststal KWB KattenbosZoomDe kerststal van KWB Kattenbos op de Oude Diestersebaan, aan het Eymardinstituut, kreeg er vandaag enkele bewoners bij. Er kwamen New Hampshire kippen, twee ganzen, twee alpaca's en twee geitjes de kerstfiguren vergezellen. Vanaf 27 tot en met 30 december kan je dagelijks vanaf 19 uur terecht voor een gezellig Kerstcafé in de tent bij de Kerststal met levende dieren.
Op zaterdag is 23 december viert KWB Kattenbos Kerst. Vanaf 18u30 is er een Kerstdorp in de gezellige kersttent met hapjes en (…) Het hele nieuwsbericht
Levende dieren in kerststal KWB KattenbosLevende dieren in kerststal KWB KattenbosLevende dieren in kerststal KWB Kattenbos
Levende dieren in kerststal KWB Kattenbos
Zoom

Lutlommel klopt Bocholt B

Zaterdag 16 december 2023
Lommel - Lutlommel klopt Bocholt BIn Derde Provinciale heeft Lutlommel VV vanavond met 4-1 gewonnen van Bocholter B. Voor Lutlommel scoorden Vanden Boer (2), Jacobs en Maes. Peters scoorde voor Bocholt B.

Kando vierde kerst

Zaterdag 16 december 2023
Lommel - Kando vierde kerstZoomKando vierde vandaag Kerst in het Klosterhof, maar ook de afsluiting van 75 jaar Kando Lommel en Limburg. Er was een bezinning, heerlijk eten - met onder andere kalkoenrollade, zeewolf in roomsaus, kroketjes en 'coupe jubilé' - en muziek met Benny Mols van B&M Music. Hij speelde synthesizer en accordeon en zong allerlei nummers om de gezelligheid er in te brengen. (Foto's Robert Boons). Meer foto's op onze Facebookpagina.
Kando vierde kerstKando vierde kerstKando vierde kerst
Kando vierde kerstKando vierde kerst
Zoom

Theresia Vandenkieboom overleden

Zaterdag 16 december 2023
Lommel - Theresia Vandenkieboom overledenGisteren is Theresia Vandenkieboom overleden, de echtgenote van Jan Vandebriel. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Wi!tters.
Het is maar dat je 't weet
In 2022 startten in het Vlaamse en Brusselse Gewest toch nog in totaal 529 ondernemingen een landbouwactiviteit op. Tussen 2010 en 2019 daalde het aantal starters met uitzondering van de jaren 2014 en 2017. Sinds 2019 stijgt het aantal startende landbouwbedrijven opnieuw.
In 2022 stopten 728 landbouwbedrijven hun activiteiten. Algemeen genomen daalde het aantal stoppende landbouwbedrijven van 2010 tot 2016 en steeg dat aantal weer vanaf 2018. In 2017 en 2021 was er telkens sprake van een duidelijke piek in het aantal stoppende bedrijven. (Departement Landbouw en Visserij)

Kinderen hebben het niet gemakkelijk

Zaterdag 16 december 2023
Om over na te denken
„Ik ben nog christelijk opgevoed en ik zou daar niet naar terug willen, maar het gaf me wel een kader. Je wist wat belangrijk was in het leven. Het is voor kinderen nu helemaal niet meer vanzelfsprekend om te leren welke waarden ertoe doen, in het gezin, op school, onder je leeftijdsgenoten.”
Kinderarts Elise van de Putte in de NRC

Neos Lommel terug naar de sixties

Vrijdag 15 december 2023
Lommel - Neos Lommel terug naar de sixtiesZoomHet leek wel of Neos Lommel afgelopen donderdag in het Raadhuis in een tijdmachine gestopt werd en terug ging naar de jaren zestig. Alles tussen 1958 (Expo) en 1973 (Economische Crisis) kwam aan bod met spreker Korneel De Rynck, een vlotte jonge spreker die historicus en schrijver is. Een dikke veertig leden trotseerden de kou en vernamen hoe in dat decennium er eigenlijk weinig werkloosheid was, waardoor de inkomsten van de gezinnen stegen en er meer mogelijkheden geboden werden zowel voor de (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuw: DN Tuin- en Klinkerwerken

Vrijdag 15 december 2023
Dani Neyens uit Lommel heeft de besloten vennootschap DN Tuin- en klinkerwerken opgericht met zetel aan de Kerkhovensesteenweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer tuin- en klinkerwerken, landschapsverzorging, het plaatsen van vloer- en wandtegels, het plaatsen van omheiningen en poorten en allerhande kleine kluswerken.

Wonen in Limburg het goedkoopst

Vrijdag 15 december 2023
Het is maar dat je 't weet
In het Vlaams Gewest waren huizen en appartementen in het derde kwartaal van 2023 het duurst in de provincie Vlaams-Brabant: een huis in gesloten of halfopen bebouwing kostte er 355.000 euro, voor een huis in open bebouwing was de mediaanprijs er 462.500 euro. Appartementen kostten er 259.600 euro.
In Limburg waren de huizen en appartementen het goedkoopst: 255.000 voor een huis in gesloten of halfopen bebouwing en 320.000 euro voor een open bebouwing. De mediaanprijs voor appartementen bedroeg er 236.250 euro. (Statbel)
De raadkamer in Hasselt heeft vandaag Michel Dylst, voormalig voorzitter van de KS Vriendenkring, samen met twee ex-bestuursleden, zijn ex-vrouw, een vriend en een ex-mijnwerker doorverwezen naar de correctionele rechtbank. Ze worden er van verdacht dat ze tussen 2020 en 2022 2,5 miljoen euro van de vzw KS Vriendenkring verduisterd hebben.  
Een deel van dat geld zou gebruikt zijn voor seksfeesten en renovaties aan de woning van Dylst. Zijn ex-vrouw kreeg 210.000 euro geld van (…) Het hele nieuwsbericht

Feesten voor het goede doel

Vrijdag 15 december 2023
Lommel - Feesten voor het goede doelZoomFeesten voor het goede doel, wie heeft daar nu geen zin in! Dat kan volop in Feestland, in de de tent op de parking tussen de Kroon en het Tuincafé.
Nadat je zaterdagavond het verjaardagsfeest van het cultureel centrum hebt bijgewoond op het Hertog Janplein kan je bij Feestland vanaf 20 uur terecht voor een spetterend feestje met Funky D. Zij brengen een interactieve show waarbij het publiek centraal staat. Ook zondagnamiddag, nadat je de kerstinkopen hebt gedaan en de kraampjes op het (…) Het hele nieuwsbericht

Samana Kattenbos vierde Kerst

Vrijdag 15 december 2023
Lommel - Samana Kattenbos vierde KerstZoomSamana Kattenbos vierde samen met de leden een geslaagd Kerstfeest. Met muziek van het Schlagershof, lekker eten en als afsluiter een tombola. De kernleden, allemaal uitgedost in 'foute' kersttruien - helemaal in het thema -, werden verrast met een mooie kerstroos. Een geslaagd kerstfeest. (MDV)
Samana Kattenbos vierde Kerst
Zoom

Rustig weer in het weekend

Vrijdag 15 december 2023
Weerbericht
Lommel - Rustig weer in het weekendDe kern van een krachtig hogedrukgebied komt over het noorden van Frankrijk te liggen en kan tot maandag het weerbeeld in onze regio domineren. We bevinden ons wel aan de noordelijke flank van het hogedrukgebied, waardoor er toch nog vochtige zeelucht tot onze streken kan doordringen. Vanaf dinsdag nemen de neerslagkansen opnieuw toe. Het blijft de hele periode vrij zacht.
Vandaag blijft het droog en na de middag komen er stilaan wat meer opklaringen opzetten. Het is wel nog niet zeker of de zon vaak (…) Het hele nieuwsbericht

Lemmens Invest failliet

Donderdag 14 december 2023
De rechtbank in Hasselt heeft vandaag de Lommelse holding Lemmens Invest failliet verklaard. An Noë en Bert Vandenreyt zijn aangesteld als curatoren. Schuldvorderingen moeten ingediend worden voor 13 januari 2024.

Rovi Events failliet verklaard

Donderdag 14 december 2023
De rechtbank in Hasselt heeft vandaag het faillissement uitgesproken van Rovi Events uit Lommel. Schuldvorderingen moeten voor 13 januari ingediend worden.

In de ban van de martelmoord

Donderdag 14 december 2023
Vandaag gelezen
"Limburg is in de ban van de martelmoord. Hoe is het zover kunnen komen met de drugscriminaliteit? In de drugsstatistieken zijn vrouwen van Marokkaanse origine zwaar ondervertegenwoordigd. Nochtans groeiden die vrouwen op in hetzelfde gezin als hun broers. Wat bepaalt of een persoon de foute keuzes maakt in het leven: omstandigheden of eigen wil?'"
(Politicoloog Fouad Gandoul in De Tijd)

Een duur brood

Donderdag 14 december 2023
Lommel - Een duur broodZoomEn dan was er die Lommelse lezer die naar Lutlommel reed voor een brood, en zowel op de heen- als op de terugweg geflitst werd voor overdreven snelheid in een zone 30. Een duur brood... Het was gelukkig wel gesneden.

Pierre Kuypers overleden

Donderdag 14 december 2023
Lommel - Pierre Kuypers overledenGisteren is Pierre Kuypers overleden, de echtgenoot van Annie Swinters. Hij was 80 jaar en afkomstig uit Lommel. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Neeroeteren,

Selectie Red Wolves voor Cyprus

Donderdag 14 december 2023
Lommel - Selectie Red Wolves voor CyprusHandbalbondscoach Yérime Sylla heeft vanmorgen zijn definitieve selectie voor de belangrijke EK-barragewedstrijd tegen Cyprus bekend gemaakt. Die wedstrijd wordt op woensdag 10 januari om 18.00 u in de Alverberg in Hasselt gespeeld. De return wordt op zondag 14 januari 2024 om 16.00 u Belgische tijd gespeeld. De winnaar plaatst zich voor de EK-kwalificatiecampagne die in het najaar 2024 van start gaat. In aanloop van de belangrijke interland gaan de Red Wolves van 4 tot 8 januari op stage op de Faeröer-eilanden.
Opvallend is dat van Achilles Bocholt geen enkele speler geselecteerd is. Van Sporting Pelt behoren Nick Dekens, Louis Delpire, Robbe Spooren en Seppe Vandenboer tot de uitverkorenen. Hubo Handbal levert Louis Marchal en Arthur Vanhove.
Lommel - Ook vandaag nog problemen bij Limburg.netDe problemen die bij Limburg.net dinsdagnacht veroorzaakt werden door een hacker blijven ook vandaag nog aanhouden. Dat bevestigt directeur Kris Somers. De kantoren en de website blijven onbereikbaar. De bemande containerparken zijn open, maar omdat alles manueel geregistreerd moet worden, kunnen er vertragingen ontstaan.

Aquibon Barry overleden

Donderdag 14 december 2023
In Genk is dinsdag Aguibon Macky Bah Barry overleden. Hij was het zoontje van Muktur Barry en Aissaton en werd 10 dagen oud. Zaterdag wordt hij begraven in besloten kring. Condoleren via www.uitvaartcentrum-vandebosch.be.
Lommel - PXL-student gaat als steward 'van de grond'ZoomDe 20-jarige Lommelaar Rico Valkenborgh is student communicatie aan de Hogeschool PXL, maar tijdens de weekends gaat hij ook 'van de grond' als student-steward bij TUI fly Belgium.
Zijn grote droom was om piloot te worden. Helaas moest hij die droom laten varen omdat hij deels kleurenblind is. Hij besloot dan maar om als steward aan de slag te gaan om toch in het luchtruim te kunnen vertoeven. Het werd een hele drukke periode: van maandag tot vrijdag op PXL, en in het weekend kreeg hij les (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Starten met imkeren, met De HeidebloemZoomDe Koninklijke Lommelse Imkersbond 'De Heidebloem' heeft voor het eerst in jaren een cursus ingericht voor beginnende imkers, samen met het ministerie van landbouw. Liefst 28 deelnemers schreven zich in om te starten met imkeren.
Onder leiding van Shirly, Ton en Hugo krijgen ze zeven theoretische lessen die doorgaan in de Soeverein. In deze lessen leren de studenten over het nut van de honingbij, de groei van een bijenvolk, imkermateriaal, oogsten en verzorgen van honing en bijengezondheid (…) Het hele nieuwsbericht

Weg met portefeuille en sleutels

Woensdag 13 december 2023
Lommel - Weg met portefeuille en sleutelsIn een woning aan de Albert Servaesdreef zijn een portefeuille en sleutels gestolen. De diefstal is deze namidddag vastgesteld.

100 doden in zone-30

Woensdag 13 december 2023
Om over na te denken
Vorig jaar zijn 100 mensen om het leven gekomen op zone-30 wegen in Nederland. Dat is een stijging van 86% ten opzichte van de periode 2019-2021.

Rosa Cools overleden

Woensdag 13 december 2023
Lommel - Rosa Cools overledenUPDATE Gisteren is Rosa Cools overleden, de echtgenote van Gerard Meus. Ze was 86 jaar. Zaterdag (11.30u) wordt afscheid genomen in het crematorium. Begroeting: vrijdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Limburg.net gehackt: storing in recyclageparkenOmwille van technische problemen is Limburg.net tijdelijk onbereikbaar. Ook de recyclageparken ervaren hinder. Stel je bezoek uit, mocht het niet dringend zijn. UPDATE Dat meldde Limburg.net vanmiddag. Vanavond werd bekendgemaakt dat de onderneming gehackt werd: "Op 13 december rond 01.00 uur ‘s nachts is Limburg.net gehackt. Limburg.net heeft onmiddellijk de noodprocedure opgestart en heeft uit veiligheidsoverwegingen zelf al haar systemen platgelegd. Het kantoor van Limburg.net is hierdoor momenteel niet bereikbaar. Specialisten onderzoeken de situatie en doen er alles aan om de digitale dienstverlening zo snel mogelijk terug operationeel te krijgen. Deze problemen hebben geen enkele impact op de gewone huis-aan-huis ophaling. Ook de bemande recyclageparken blijven open, met aangepaste dienstverlening. Enkel het onbemande park is gesloten omdat er geen toegangscontrole mogelijk is."
De Federale Gerechtelijke politie Limburg (FGP Limburg) heeft vorige donderdagavond vijf Albanezen gearresteerd die er van verdacht worden, deel uit te maken van een inbrekersbende. De bende zou woninginbraken hebben gepleegd in heel België.
FGP Limburg voerde onderzoek naar aanleiding van een woninginbraak in Beverlo. Op zeer korte tijd kon een dievenbende in beeld worden gebracht, bestaande uit Albanese onderdanen, die opereerde vanuit de Brusselse regio. De bende liet zich in met (…) Het hele nieuwsbericht

Studeerplekken in Lommel

Woensdag 13 december 2023
Naar aanleiding van de kerstexamens wijst de stad studenten op de mogelijkheid om te blokken in rustige ruimtes die hen ter beschikking gesteld worden. Hier lees je er meer over.

Philomene Lodewijks overleden

Dinsdag 12 december 2023
Lommel - Philomene Lodewijks overledenVandaag is Philomene Lodewijks overleden, de weduwe van de in 2005 gestorven Jef Maes. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Centrum. Begroeting op maandag 18 december (19-19.30u) bij funerarium Witters op de Adelberg.

Rosa Cools overleden

Dinsdag 12 december 2023
Lommel - Rosa Cools overledenVandaag is Rosa Cools overleden, de echtgenote van Gerard Meus. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11.30 uur) plaats in crematorium Stuifduin. Begroeting: vrijdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Het wordt kouder

Dinsdag 12 december 2023
Weerbericht
Lommel - Het wordt kouderWisselvallig en zacht weer maakt de komende dagen plaats voor meestal droog en kouder weer. Een hogedrukgebied komt over ons land te liggen en houdt de neerslagkansen sterk beperkt. Wel is er kans op nevel, mist en lage bewolking, waaruit soms toch nog een spat motregen kan vallen. Het weekend verloopt droog met ook wat meer kans op zon.
Vandaag is het zwaar bewolkt tot betrokken en vallen verspreid enkele buien. Tussendoor zijn er echter ook wel droge perioden met soms een streepje zon. De (…) Het hele nieuwsbericht

Protest tegen hotelplan van Tops

Dinsdag 12 december 2023
Grensgevallen
Paardensportondernemer Jan Tops wil bij zijn Tops International Arena in Valkenswaard een hotel annex zwembad bouwen. Dat hotel zou 60 kamers krijgen, volgens Tops noodzakelijk om zijn gasten de mogelijkheid te bieden te overnachten. Gemeente en provincie zijn daar voor te vinden. Maar er is protest tegen de plannen ontstaan. De natuur- en landschapsorganisatie Groen en Heem wil er absoluut niet van weten, zo bleek bij de Nederlandse Raad van State waar de organisatie een spoedprocedure is gestart. De staatsraad doet begin januari een spoeduitspraak; op de uitspraak ten gronde is het nog langer wachten.

Inbrekers slaan toe in villawijk

Dinsdag 12 december 2023
Lommel - Inbrekers slaan toe in villawijkIn de Dirk Boutsdreef is ingebroken in een woning. De daders gingen er met een laptop en een gsm aan de haal. Vermoedelijk dezelfde daders probeerden ook een slag te slaan in de Albert Servaesdreef maar dat mislukte. De politie kreeg deze voormiddag melding van de feiten.
Het moest er eens van komen: de Kunstacademie Noord-Limburg pakt uit met een naaktkalender! Voor de India-actie moesten de beeldende kunstenaars van de Kunstacademie een nieuwe hit bedenken en liefst iets wat in het oog springt. Zo kregen ze het idee om een naaktkalender uit te brengen.
Deze verjaardagskalender is gevuld met juweeltjes: zorgvuldig geselecteerde modelschetsen van de leerlingen uit de ateliers tekenkunst en model. Een drukwerk van hoge kwaliteit, waardoor je de kunstwerken ook nog apart zou kunnen inkaderen. Een gedurfd, stijlvol cadeau waarmee je zeker scoort. Hier een voorproefje...

Invallen in onderzoek naar drugs

Dinsdag 12 december 2023
Een grootscheepse actie onder leiding van de Tongerse onderzoeksrechter heeft vanochtend geleid tot verschillende arrestaties in Limburg, Luik en Nederland. De actie kadert in een onderzoek naar een criminele organisatie die zich bezighoudt met het internationaal transport van verdovende middelen en met de opzet en organisatie van locaties voor de productie en stockage van synthetische drugs. Dat meldt het parket Limburg.
In dit internationaal onderzoek werkte de Federale Gerechtelijke (…) Het hele nieuwsbericht

De jongste jeugd van Lovoc

Dinsdag 12 december 2023
Lommel - De jongste jeugd van LovocZoomVorige zondag trokken de allerjongste volleyspelers van Lovoc (balgewenning en enkele starters) naar Runkst voor een leuk Start2Volley toernooi. Met 23 waren ze, en vijf trainers, om samen met de kinderen van vele andere Limburgse clubs hun volleyskills, maar vooral hun balvaardigheid bij te schaven. Mikken, gooien, vangen, toetsen, alles passeerde de revue in vele leuke spelletjes tegen elkaar. Winnen of verliezen? Niet belangrijk. Dingen bijleren en vooral plezier beleven waren veel belangrijker! (…) Het hele nieuwsbericht

François Theunis overleden

Maandag 11 december 2023
Lommel - François Theunis overledenVandaag is François Theunis overleden, de echtgenoot van Christiane Lohr. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Opnieuw meer huwelijken

Maandag 11 december 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 werden in het Vlaamse Gewest 26.571 huwelijken gesloten. Tussen 2000 tot 2020 schommelde het jaarlijkse aantal huwelijken rond de 25.000. In 2020 viel dat aantal terug tot 19.145. Dat was mede het gevolg van de ingevoerde beperkingen op het organiseren van huwelijksfeesten in de context van de Covid-19-pandemie.
In 2022 werden ook 23.179 wettelijke samenwoningen afgesloten. Tussen 2000 en 2011 steeg dat aantal van 2.040 tot 23.532. Sindsdien is het nagenoeg stabiel gebleven, met een (…) Het hele nieuwsbericht

200.000 lichtjes in de Pijnvenstraat

Maandag 11 december 2023
Lommel - 200.000 lichtjes in de PijnvenstraatZoomOp zoek naar een huis, prachtig versierd in de kerstsfeer in Lommel? Ga dan eens langs in de Pijnvenstraat 82 in Kerkhoven, want daar is het huis helemaal rondom versierd met ongeveer 200.000 lampjes. Ieder jaar worden het er wat meer, vertrouwde de trotse bewoner ons toe. Hoe lang zou hij daarmee bezig zijn, om dat allemaal zo netjes te plaatsen, en dan hopen dat alle lampjes branden? (DB)
200.000 lichtjes in de Pijnvenstraat
Zoom

Marijke Buets overleden

Maandag 11 december 2023
Lommel - Marijke Buets overledenOp 8 december overleed Marijke Buets (89), de weduwe van Joop Vermeulen. Voor ze in Leopoldsburg woonde, woonde zij in Lommel. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Trien Grevendonk overleden

Maandag 11 december 2023
Lommel - Trien Grevendonk overledenOp 8 december is Trien Grevendonk overleden, de weduwe van de in 2000 gestorven Vic Mertens. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Thieu Vandebriel overleden

Maandag 11 december 2023
Lommel - Thieu Vandebriel overledenVandaag is Thieu Vandebriel overleden, de echtgenoot van Jacqueline Van Otterdijk. Hij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Centrum. Begroeting: vrijdag (17.30-18 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

OLS volgend jaar niet in Nederweert

Maandag 11 december 2023
Lommel - OLS volgend jaar niet in NederweertHet Oud-Limburgs Schuttersfeest (OLS) zal volgend jaar, op de eerste zondag van juli, niet in Nederweert plaatsvinden: de organiserende schutterij Sint-Antonius uit die gemeente heeft zich teruggetrokken. Dat is bij het OLS als een bom ingeslagen.
"Het is de eerste keer in de historie van ons OLS dat dit gebeurt," schrijft de federatiesecretaris aan de leden-schutterijen. "Hier hebben we geen draaiboeken of reglementen voor. De federatie heeft dan ook direct een team samengesteld dat al aan de slag is (…) Het hele nieuwsbericht
De N-VA afdeling Lommel heeft een nieuwe voorzitter en ondervoorzitter aangeduid. Kris Vanden Boer is voorzitter, Karel Wieërs ondervoorzitter.

Matigen is de sleutel

Maandag 11 december 2023
Gezondheid
Lommel - Matigen is de sleutelVoortaan brengt Anouk Mertens als diëtiste op de Internetgazet om de twee weken een rubriekje dat iedereen kan interesseren. Vandaag: cholesterol.
Klopt het dat cholesterol slecht is voor ons lichaam?
Cholesterol is een beetje als een superheld in ons lichaam. Het helpt bij het bouwen van cellen en maakt hormonen, maar te veel ervan kan problemen veroorzaken. Ons lichaam maakt zelf al een groot deel van de cholesterol aan waardoor we niet meer zoveel nodig hebben uit (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - 'Witteren' is door de Unesco erkend...Zoom...en dan wel als immaterieel erfgoed. Of dat vloeiend gegaan is, zoals aan de Kon. Leopoldlaan gevraagd wordt? Zeker niet; we hebben er jaren op moeten wachten en er zijn heel wat witteraars die dat helaas niet meer hebben mogen meemaken. Maar we zijn er dus wel blij mee. Eindelijk erkenning!
Wie daar ook blij mee is: de buren van Bergeijk. Want volgens hen geldt die erkenning ook voor hen omdat zij witteren in natuurgebied De Plateaux. Alleen noemen zij dat anders: ze hebben het (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Lady Linn in concert in de AdelbergZoomHet is al lang geen geheim meer dat Lady Linn een unieke stem heeft. In alle mogelijke stijlen komt ze tot haar recht. Dat bewees ze gisterenvond in de Adelberg, waar ze met haar 'Trilogy Tour' een prachtig optreden gaf waarin naast nieuw werk ook enkele klassiekers uit het oudere repertoire gebracht werden, waarbij 'I don't wanna dance' niet mocht ontbreken. Haar grote affiniteit met jazz, soul en dance steekt ze daarbij niet onder stoelen of banken. Ze werd daarbij omringd door haar (…) Het hele nieuwsbericht
Lady Linn in concert in de AdelbergLady Linn in concert in de Adelberg
Zoom

Janny van de Krol overleden

Zondag 10 december 2023
Lommel - Janny van de Krol overledenVandaag is Janny van de Krol overleden, de weduwe van Rien Schoondermark. Ze was geboren in Maarsseveen (Ned.) en werd 89 jaar. De afscheidsdienst gebeurt in intieme familiekring, waarna de asverstrooiing zal plaatsvinden op de begraafplaats van Lommel-Centrum. Begroeting: dinsdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.

Lommel-Kolonie klopt Helson B

Zondag 10 december 2023
Lommel - Lommel-Kolonie klopt Helson BGrenstrappers Lommel-Kolonie heeft deze namiddag met 5-3 gewonnen van Helson B .De doelpunten: Willekens 1-0, Van De Moosdijk 2-0, Knapen 3-0 (own), Verstraelen 4-0, Karkide 4-1, Verstraelen 5-1, Eroglu 5-2, Karkide 5-3.
Lommel - Verbroedering Lommel wint van OpitterVerbroedering Lommel heeft thuis met 4-1 gewonnen van FC Opitter. Voor Verbroedering scoorden Eryilmaz, Pennemans, Sejdo en Maes.

Kadijk en Kattenbos spelen gelijk

Zaterdag 9 december 2023
Lommel - Kadijk en Kattenbos spelen gelijkZoomKadijk SK heeft vanavond 2-2 gelijkgespeeld tegen Kattenbos Sport. Voor Kadijk scoorde Dawda Jarju tweemaal. (Foto Albert Loos)

Lutlommel VV klopt FC Kaulille

Zaterdag 9 december 2023
Lommel - Lutlommel VV klopt FC KaulilleIn Derde Provinciale heeft Lutlommel VV met 2-1 gewonnen van FC Kaulille. Voor Lutlommel scoorde Vanpol de twee doelpunten. K. Daniëls scoorde voor Kaulille.

Nand Scheveneels overleden

Zaterdag 9 december 2023
Lommel - Nand Scheveneels overledenGisteren is Nand Scheveneels overleden. Hij was 92 jaar en afkomstig uit Lommel. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Strooiendorp. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Jan Maes overleden

Zaterdag 9 december 2023
Lommel - Jan Maes overledenGisteren is Jan Maes overleden, de echtgenoot van Françoise Hermans. Hij was 83 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een afscheidsdienst (om 10u) in het crematorium. Begroeting: donderdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.

De 3-30-300 regel

Zaterdag 9 december 2023
Vandaag gelezen
"Kent iemand de 3-30-300 regel? Het is een bijna universele regel, opgesteld voor de openbare besturen. En hij luidt: 'Vanuit elk huis moeten drie grote bomen zichtbaar zijn, er moet 30 % boomkruinbedekking zijn in de buurt en het dichtstbijzijnde waardevolle park of groene ruimte moet binnen de 300 meter van je woonplaats zijn.'
In sommige Limburgse dorpen dwepen ze met de regel: 0-0-0".
(Limburgse Bomenwerkgroep)

Laura Verdonschot 3de in Essen

Zaterdag 9 december 2023
Laura Verdonschot is vandaag 3de geworden in de Exact Cross in Essen. De veldrit werd gereden in een ware modderpoel. Ze werd gewonnen door Marion Norbert Riberolle.

Jenny Jeuris overleden

Zaterdag 9 december 2023
Lommel - Jenny Jeuris overledenGisteren is Jenny Jeuris overleden, de echtgenote van Lambert Caubergh. Ze was geboren in Lommel en werd 51 jaar. Woensdag (10u) is er een afscheidsplechtigheid in aula De Sprink aan de Brogelerweg 24 in Bocholt, waarna de urne zal bijgezet worden in het columbarium op de begraafplaats van Bocholt. Begroeting: dinsdag (19-20u) bij uitvaartzorg Vanhove in Bocholt.

Binnenkort breekt de vrede uit!

Zaterdag 9 december 2023
Chel mag het zeggen
Lommel - Binnenkort breekt de vrede uit!Nog zestien keer slapen. Sinterklaas is een paar dagen geleden in gestrekte draf over de talloze zonnepanelen naar de haven gesneld waar zijn stoomboot met stampende motoren klaar lag om hem terug naar Spanje te brengen. Zijn knechten stonden al lang niet meer op het dek te lachen: het was immers bar koud hier en het kon niet vlug genoeg gaan. En de kerstman was al in aantocht hoor! Zijn kudde rendieren stond al ingespannen vóór de volgepakte koets te trappelen van ongeduld. Jaja, de concurrentie is (…) Het hele nieuwsbericht

Damesvoetbal: Alken B - Lommel 5-0

Zaterdag 9 december 2023
Lommel - Damesvoetbal: Alken B - Lommel 5-0In tweede provinciale van het damesvoetbal verliest  Lommel Utd WS de wedstrijd tegen Alken B met 5-0. Lommel gaf forfait. Lommel Utd WS staat zevende in de stand.

Pluimvee moet weer afgeschermd

Vrijdag 8 december 2023
Het is maar dat je 't weet
Pluimvee moet vanaf morgen weer worden afgeschermd om te voorkomen dat de dieren worden besmet met het vogelgriepvirus. Dat heeft minister van Landbouw David Clarinval vanavond bekendgemaakt nadat in Diksmuide een tweede besmetting met vogelgriep werd vastgesteld.

Wist je al...

Vrijdag 8 december 2023
...dat het treinkaartje vanaf februari weer duurder wordt? De NMBS maakte vandaag bekend dat de tarieven vanaf die datum met 5,9 procent zullen stijgen.

Laura Spadafora overleden

Vrijdag 8 december 2023
Lommel - Laura Spadafora overledenGisteren is  Laura Spadafora overleden, de partner van Michel Lantmeters. Zij was 35 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans-Lantmeeters in Genk. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur).

Vredeslicht komt naar Limburg

Vrijdag 8 december 2023
Kerk
Lommel - Vredeslicht komt naar LimburgZoomHet Vredeslicht dat door een 12-jarig Palestijns meisje werd aangestoken in Bethlehem, wordt op maandag 11 december vanuit de basiliek van Tongeren over de zeven dekenaten van het bisdom Hasselt verdeeld.
Elk jaar ontsteekt een kind aan het begin van de maand december in Bethlehem het Vredeslicht. Dan gaat dit licht per vliegtuig naar Oostenrijk zonder dat de vlam gedoofd wordt. Vervolgens geven mensen het licht door aan elkaar over heel Europa en intussen ook ver (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Inbraak in Sint-Jan BerchmansstraatVanmorgen is een inbraak vastgesteld in een woning aan de Sint-Jan Berchmansstraat. Wat er is gestolen, is niet geweten. In een weide aan de Ankerstraat is ingebroken in een barak.

Rachel Meynen overleden

Vrijdag 8 december 2023
Lommel - Rachel Meynen overledenOp 2 december is in Balen Rachel Meynen overleden, de echtgenote van Kelly Stevens. Zij was 56 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Ivo Ubachs overleden

Vrijdag 8 december 2023
Lommel - Ivo Ubachs overledenVandaag is Ivo Ubachs overleden, de partner van Greta Geypen. Hij  was geboren in Mechelen-aan-de-Maas en werd 75 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsplechtigheid (om 11.30u) in het crematorium. Begroeting: donderdag (20-20.30u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.

André Willekens overleden

Vrijdag 8 december 2023
Lommel - André Willekens overledenVandaag is André Willekens overleden, de weduwnaar van Maria Claes. Hij was 94 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in familiekring. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.

Zacht weer, maar erg wisselvallig

Vrijdag 8 december 2023
Weerbericht
Lommel - Zacht weer, maar erg wisselvalligEen storing trekt op zaterdag over onze streken met flink wat regen en wind. Ook zondag is het nog erg winderig, maar wel vaker droog. De dagen nadien is het nog enige tijd zacht, maar wisselvallig met regen of buien. Halfweg volgende week wordt het droger, maar ook gevoelig kouder.
Vandaag is het grijs en mistig met soms wat motregen. Na de middag wordt het stilaan overwegend droog en tegen de avond zijn er enkele opklaringen mogelijk. Bij een zwakke tot soms matige zuidwestenwind liggen de maxima (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Bijna een op de twee grote bedrijven gebruikt artificiële intelligentie (AI). Artificiële intelligentie is in de afgelopen maanden in een stroomversnelling geraakt en is in korte tijd voor iedereen toegankelijk geworden. Deze doorbraak is ook duidelijk zichtbaar in de bedrijfswereld, zoals blijkt uit de laatste resultaten van de enquête over het gebruik van ICT en e-commerce in bedrijven uitgevoerd door Statbel, het Belgische statistiekbureau. In de loop van dit jaar gebruikte bijna een op de zeven bedrijven (13,8%) artificiële intelligentie. Bij bedrijven met meer dan 250 werknemers geldt dit voor een op de twee (47,9%).

Jos Jordaens overleden

Donderdag 7 december 2023
Lommel - Jos Jordaens overledenDinsdag is Jos Jordaens overleden, de partner van Chantal Verelst. Hij was 64 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11.30 uur) plaats in crematorium Stuifduin.

Marina Jansen overleden

Donderdag 7 december 2023
Lommel - Marina Jansen overledenVandaag is Marina Jansen overleden, de echtgenote van Patrick Vanderlocht. Zij was 61 jaar. He afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.
Het is maar dat je 't weet
Zelfstandig ondernemerschap is steeds aantrekkelijker voor personen jonger dan 30 jaar. In 2021 waren 128.177 Belgen onder de 30 jaar zelfstandig ondernemer. Dat is een stijging van 15,9% ten opzichte van 2017, toen het er 110.632 waren. Met een stijging van 22,2% was Vlaanderen het gewest met de grootste toename van het aantal jonge ondernemers.(Statbel)

Vakantiegroeten uit Ecuador

Woensdag 6 december 2023
Lommel - Vakantiegroeten uit EcuadorZoomFrans Hendrickx en zijn vrouw Mercy zijn momenteel op jaarlijkse vakantie bij de familie in de stad Loja, in het zuiden van Ecuador. Ze genieten er van de mooie omgeving, zowel in de natuur als in de stad. Ecuador ligt onder de evenaar, dus is het daar bijna zomer. De temperatuur is er nu heel aangenaam. De stad Loja is mooi versierd voor de kerst- en eindejaarsfeesten. Alles is er dus prima.
Zij sturen veel groetjes aan familie en vrienden.

Inbraakpoging in Pijlstraat

Woensdag 6 december 2023
Lommel - Inbraakpoging in PijlstraatIn de Pijlstraat poogden dieven binnen te dringen in een woning. De feiten zijn gisterennamiddag vastgesteld.

Wat als een drugsdealer ziek is?

Woensdag 6 december 2023
Tribunaliteiten
Lommel - Wat als een drugsdealer ziek is?De man die voor het arbeidshof van Gent stond had negentien maanden ziekte-uitkeringen ontvangen. Achteraf bleek, ziek als hij was, dat hij in die periode toch aan het werk was. Dat leidde de ziekenkas af uit een vonnis van de correctionele rechtbank dat hem veroordeelde voor drugshandel tijdens twaalf van die negentien maanden. De ziekenkas eiste daarom 15.621 euro terug. De dealer vocht de beslissing van de ziekenkas aan en uiteindelijk moest het arbeidshof dus oordelen. Volgens het arbeidshof moest de man (…) Het hele nieuwsbericht

Minder geboorten dan overlijdens

Woensdag 6 december 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 waren er opnieuw minder geboorten dan overlijdens in het Vlaamse Gewest: 63.284 geboorten tegenover 67.528 overlijdens. Dat resulteerde in een negatief natuurlijk saldo van -4.244. Ook in 2020 overschreed het aantal overlijdens het aantal geboorten. Er waren toen 70.919 overlijdens tegenover 62.798 geboorten met een negatief natuurlijk saldo van -8.121. Tussen 2000 en 2019, en in 2021, waren er steeds meer geboorten dan overlijdens in het Vlaamse Gewest. Dat gaf telkens een positief natuurlijk saldo. (Agentschap Zorg en Gezondheid)

Lachende koeien aten bieten

Dinsdag 5 december 2023
Vandaag gelezen
"Koeien die bieten eten, lachen de hele dag. Een lachende koe wappert met haar oren."
Boer Jos van der Linden (100) in De Volkskrant.

De Sint bij Het Kompas

Dinsdag 5 december 2023
Lommel - De Sint bij Het KompasZoomHet is bijna 6 december, de Sint heeft het momenteel dus wel erg druk. Zo was hij deze namiddag ook te gast in het Kompas, het Huis van het Kind. Dat is het centrale aanspreekpunt en de lokale informatie- en ondersteuningsplaats voor gezinnen waar wordt samengewerkt rond gezinsondersteuning. Ook kinderen en jongeren van 0 tot 24 jaar kunnen er terecht. (Foto Robert Boons)

Ook bij Kando Lommel kwam de Sint

Dinsdag 5 december 2023
Lommel - Ook bij Kando Lommel kwam de SintZoomOnlangs is de Sint ook bij Kando Lommel op bezoek geweest. Dat is een vereniging die zich inzet voor mensen met een handicap. Iedereen mocht met de Sint en zijn Zwarte Pieten op de foto en kreeg een heerlijk stuk chocolade. En die ontmoeting met dat hoog bezoek toverde bij iedereen een blij gezicht!

Stijgende temperaturen

Dinsdag 5 december 2023
Weerbericht
Lommel - Stijgende temperaturenDe volgende dagen komen we in een westcirculatie terecht. Daarbij worden geregeld Atlantische storingen over onze regio gestuurd en wordt ook erg zachte lucht aangevoerd. In het weekend kan het kwik ruim boven 10 graden uitkomen, maar de hogere neerslagkansen moeten we er wel bijnemen. Op korte termijn zijn er drogere momenten.
Vandaag overheersen de wolken het weerbeeld en komt er op veel plaatsen nevel en mist voor. Daarbij valt ook geregeld wat motregen. Na de middag zijn er stilaan wat meer (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Internationale dag van de vrijwilligerZoomVandaag, 5 december, is het Internationale dag van de vrijwilliger. Op deze dag worden vrijwilligers gevierd en in de bloemetjes gezet. Want vrijwilligers zijn erg belangrijk in onze samenleving. Door hun inzet in de sport, de zorg, het onderwijs, de culturele sector, de welzijnssector of het verenigingsleven in het algemeen kunnen activiteiten en taken waar geen of minder geld voor is, toch plaatsvinden. Vrijwilligerswerk is bovendien prettig om te doen en het levert vaak leuke en boeiende ervaringen op.
Vrijwilligers, jullie verdienen een dikke duim!
Het is maar dat je 't weet
De resultaten van leerlingen in het onderwijs in Vlaanderen gaan er verder op achteruit. Dat blijkt uit het nieuwe PISA-onderzoek dat vanmorgen is bekendgemaakt.
De resultaten van de Vlaamse leerlingen gaan significant achteruit voor zowel wiskunde, lezen als wetenschappen. De daling is telkens scherper dan gemiddeld binnen de OESO. Er zijn slechts 4 landen (Nederland, Finland, IJsland, Griekenland) waar de resultaten voor wetenschappen en voor lezen respectievelijk sinds 2006 en 2009 nog (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Van Broeckhoven overleden

Dinsdag 5 december 2023
Lommel - Maria Van Broeckhoven overledenGisteren is Maria Van Broeckhoven overleden, de echtgenote van Louis Geens. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.
Kerk
Vorig jaar waren er in de parochies en pastorale eenheden 657 benoemde leken werkzaam. Daarnaast waren er in de caritatieve sector (ziekenhuizen, woonzorgcentra, voorzieningen voor mensen met een handicap 1.223 benoemde leken pastoraal werkzaam. Het aantal vrijwilligers in de parochies bedroeg vorig jaar 125.478. (Jaarverslag katholieke Kerk van België)
Zizou Bergs is op de ATP-ranglijst gestegen van de 153ste naar de 129ste plaats. Hij wordt daarmee de tweede Belg op die lijst, na David Goffin, die drie plaatsen zakt naar de 111de plaats In februari stond Bergs nog 112de, maar half oktober zakte hij naar de 185ste plek.

Meisjes U15A Lovoc herfstkampioen

Maandag 4 december 2023
Lommel - Meisjes U15A Lovoc herfstkampioenZoomZaterdag 2 december 2023, de dag waar de meisjes U15A van Lovoc heel de maand november naar toe hebben gewerkt. Maar liefst drie oefenwedstrijden gingen vooraf aan de belangrijke match tegen het nummer 2 Fit VBC Ham A. Om 14u30 begonnen de twee teams aan de allesbeslissende kampioenenmatch.
Set 1 begon moeilijk voor Lovoc, de meisjes liepen voortdurend achter de feiten aan. Receptionele fouten en te voorzichtig spel brachten Ham op 23-16. Maar toen schoot de Lommelse motor op gang, in een mum (…) Het hele nieuwsbericht

Kamal vraagt: 'Mag ik even?'

Maandag 4 december 2023
Lommel - Kamal vraagt: 'Mag ik even?'Zoom'The drop in the emmer' van Theo Francken, schrijver Herman Brusselmans die voor het eerst vader werd en zijn zoon Roman noemt, een onderzeeër vol miljardairs die implodeert op weg naar de Titanic - wat zouden hun laatste woorden geweest zijn? -, de gelijkenissen tussen een woonzorgcentrum en Tomorrowland,... de eindejaarsconference 'Mag ik even' van Kamal Kharmach, waarin hij het afgelopen jaar kritisch onder de loep neemt, ziet er weer veelbelovend uit. Afgelopen zaterdag was hij met (…) Het hele nieuwsbericht
Het hof van beroep in Antwerpen heeft het wrakingsverzoek afgewezen dat door de verdediging van oud-Lommelaar Flor Bressers was ingediend tegen de rechters die over Bressers moeten oordelen in een grote drugszaak.
Bressers was één van de meest gezochte Belgische drugscriminelen tot het FAST-team van de federale politie hem in februari 2022 op het spoor kwam in een penthouse in Zürich. Hij moet hier vier jaar cel uitzitten en riskeert daar bovenop zware veroordelingen in twee nog lopende drugsdossiers.

Ad Hubregsen overleden

Maandag 4 december 2023
Lommel - Ad Hubregsen overledenZaterdag is Ad Hubregsen overleden, de echtgenoot van Maria Hopstaken. Hij was geboren in Aardenburg (Ned.) en werd 93 jaar. De uitvaart wordt in besloten kring gehouden, waarna de urn begeleid wordt naar de begraafplaats van Kattenbos. Schriftelijk condoleren: p/a Vlasstraat 34, 3920 Lommel.

Grenscontroleactie kent succes

Maandag 4 december 2023
Lommel - Grenscontroleactie kent  succesZoomAfgelopen zaterdag, tussen 16u00 en 02u00, bundelden de politiezones PZ Lommel, PZ Hano en PZ Kempenland, in samenwerking met VLABEL, hun krachten met de Nederlandse collega’s van de eenheid Oost-Brabant voor een grootschalige grensoverschrijdende controleactie, meldt politie Lommel.
Gerechtelijk: er werden 5 pv's opgesteld voor verdovende middelen, waarbij twee personen worden verdacht van drugshandel. Een van deze personen moet voor de onderzoeksrechter verschijnen; 1 pv wegens het niet (…) Het hele nieuwsbericht

Paula Hoekx overleden

Maandag 4 december 2023
Lommel - Paula Hoekx overledenGisteren is Paula Hoekx overleden, de weduwe van de vorig jaar gestorven Arthur Dingens. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11.30 uur) plaats in de aula van crematorium Stuifduin.
Om over na te denken
Het aantal kinderen en jongeren die nood hebben aan crisishulp bereikte vorig jaar een recordhoogte met meer dan 15.000 oproepen. Vooral tienermeisjes vragen intensieve aandacht. Tussen 2017 en 2022 steeg het aantal vragen voor deze specifieke groep met 71%. Dat zou te maken hebben met de impact van sociale media op hun zelfbeeld.
(Bron: Het Laatste Nieuws)

Smeulende isolatie geblust

Maandag 4 december 2023
Lommel - Smeulende isolatie geblustIn een woning aan de Kerkhovensesteenweg is vanmorgen de isolatie in een muur beginnen smeulen omdat de schoorsteenpijp oververhit was geraakt. De brandweer heeft de woning geventileerd.
Het is maar dat je 't weet
De meeste jongeren blijven dicht tot zeer dicht bij de ouders wonen. 45 procent blijft binnen een afstand van 5 kilometer en 13 procent zelfs binnen een afstand van 1 km. De gemiddelde afstand bedraagt 14km. Bij hooggeschoolde jongeren ligt de gemiddelde afstand wat hoger. (Statistiek Vlaanderen)

Over een Lijn en een streep...

Maandag 4 december 2023
Lommel - Over een Lijn en een streep...Zoom...vandaag gezien op de Koning Leopoldlaan.

De kracht van verbeelding

Zondag 3 december 2023
Vandaag gelezen
"Wie de wereld wil begrijpen, of zelfs veranderen, heeft verbeelding nodig."
Filmcriticus Gawie Keyser in de NRC.
Lommel - Grenstrappers verliezen bij Heusden 06Grenstrappers Lommel-Kolonie zijn bij Heusden 06 gaan verliezen met 4-0.

Lutlommel VV wint bij VK Gestel

Zondag 3 december 2023
Lommel - Lutlommel  VV wint bij VK GestelIn Derde Provinciale is Lutlommel VV bij VK Gestel gaan winnen met 2-3. De doelpunten: Vanpol 0-1, Vanpol 0-2, Saenen 1-2,  Vanpol 1-3, Manus 2-3.

Pierre Jansen overleden

Zondag 3 december 2023
Lommel - Pierre Jansen overledenGisteren is Pierre Jansen overleden, de echtgenoot van Annie Haegdons. Hij was 80 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsplechtigheid (om 10u) in het crematorium. Begroeting: woensdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Broodstress

Zondag 3 december 2023
300 woorden van Rudi
Lommel - BroodstressOp een zondagochtend stond ik ietwat vervelend te dralen bij de deur. “Welk brood?”, vroeg ik kortaf. “Breng maar een donker mee”, zei mijn vrouw. “Je kiest maar.”
“Een donker brood schat? Ze hebben daar zoveel soorten donkere broden dat ge er bijna niets meer ziet.” Mijn overdreven reactie wees duidelijk op een acuut geval van broodstress.
Geef nu zelf toe. Tarvo, zeven granen, acht granen, negentien granen, molenaars, tijgerwit, tijgergrijs, (…) Het hele nieuwsbericht
Zizou Bergs (ATP 153) heeft vandaag in Yokkaichi (Japan) het Challenger-tennistornooi gewonnen, het zevende uit zijn carrière. In de finale versloeg hij de Amerikaan Michael Mmoh (ATP 114) in twee sets: 6-2, 7-6 (7/2). Daar had hij vorig jaar in Italië nog van verloren.
Vandaag gelezen
"Slechts 6 procent van de werknemers in de Limburgse bedrijven beschikt over een universitair diploma. Over heel Vlaanderen is dit gemiddeld 11 procent."
(Wouter Vanderbiesen van POM-Limburg in het POM-blad)
Het is maar dat je 't weet
In 2022 stopten 728 landbouwbedrijven hun activiteiten. Het aantal stoppende landbouwbedrijven daalde van 2010 tot 2016 en steeg dat aantal weer vanaf 2018. In 2017 en 2021 was er telkens sprake van een duidelijke piek. (Departement Landbouw en Visserij)

K. Opglabbeek A - V. Lommel 0-0

Zaterdag 2 december 2023
Lommel - K. Opglabbeek A - V. Lommel 0-0Kabouters Opglabbeek A en Verbroedering Lommel hebben vanavond 0-0 gelijkgespeeld.

Kattenbos wint van KRC Peer

Zaterdag 2 december 2023
Lommel - Kattenbos wint van KRC PeerIn Tweede Provinciale heeft Kattenbos Sport met 4-0 gewonnen van KRC Peer. De doelpunten werden gescoord door Vreysen (3) en Je. Claes. De 17-jarige Rune Vandenberk maakte zijn debuut bij Kattenbos.

Harry Mertens overleden

Zaterdag 2 december 2023
Lommel - Harry Mertens overledenZoomOp 2 december is in Den Haag Harry Mertens overleden. Hij was chansonnier en kunstenaar. Harry bracht zijn jeugd door in Lommel.

'Combineer studierichting met AI'

Zaterdag 2 december 2023
Grensgevallen
Lommel - 'Combineer studierichting met AI'ZoomDe Amerikaan Ian Goodfellow (foto) heeft gisteren op de TU Eindhoven de Holst Memorial Lecture Award ontvangen. Dat is een prestigieuze prijs die al sinds 1977 wordt toegekend aan een belangwekkend onderzoeker in de technische wetenschap. Goodfellow krijgt de prijs voor zijn onderzoek naar kunstmatige intelligentie, met name in de richting van generatieve AI. Generatieve AI bestaat uit getrainde algoritmes die onder andere tekst, afbeeldingen en audio kunnen voorspellen en genereren. ChatGPT is veruit de bekendste en meest gebruikte generatieve AI-tool.
Ian Goodfellow is op dit moment hoofdonderzoeker bij Deepmind, een Brits bedrijf gespecialiseerd in kunstmatige intelligentie dat in 2014 werd overgenomen door Google. Goodfellow adviseerde de studenten in de zaal om een multidisciplinaire carrière na te streven. “Denk aan een combinatie als AI en recht of AI en medicijnen.” (Foto TU/E)

Een winters weekend

Zaterdag 2 december 2023
Weerbericht
Lommel - Een winters weekendTijdelijk kan een hogedrukgebied zich ontfermen over het weerbeeld in onze streken. Het is daarbij overwegend droog, maar er zijn lage wolken en vooral de temperaturen hebben winterse waarden. In de nacht vriest het algemeen. Zondag komt een storing opzetten. De eerste neerslag hierop valt als sneeuw, maar later wordt dat regen en sneeuw en nog later regen. Na het weekend bereiken Atlantische storingen onze regio en wordt het stilaan zachter. Daarbij wordt het ook regenachtig.
Vandaag is (…) Het hele nieuwsbericht

Levensverwachting bedraagt 82,6 jaar

Zaterdag 2 december 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 bedroeg de levensverwachting in het Vlaamse Gewest 82,6 jaar. Bij mannen ging het om 80,7 jaar, bij vrouwen om 84,6 jaar. Bij mannen is dat iets hoger dan in 2021, bij vrouwen iets lager. Vorig jaar lag de levensverwachting 3,9 jaar hoger bij vrouwen dan bij mannen.
In de periode 2000-2019 is de levensverwachting trendmatig toegenomen: van 78,5 jaar in 2000 naar 82,7 jaar in 2019 voor de totale bevolking (+4,2 jaar). Die stijging ligt hoger bij mannen (+5,1 jaar) dan bij vrouwen (+3,3 jaar). (…) Het hele nieuwsbericht

Celine Motmans overleden

Vrijdag 1 december 2023
Lommel - Celine Motmans overledenGisteren is Celine Motmans overleden, de weduwe van de in 2020 gestorven Jan Smeekens. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt woensdag (10 uur) plaats in de aula van crematorium Stuifduin. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Maria Roosen overleden

Vrijdag 1 december 2023
Lommel - Maria Roosen overledenVandaag is Maria Roosen overleden, de echtgenote van Jef Kimpen. Ze was 82 jaar. Donderdag (10.30u) is er een uitvaartplechtigheid in de parochiekerk van Kerkhoven. Begroeting: woensdag (20-20.30u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Oudejaar gratis met De Lijn

Vrijdag 1 december 2023
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Oudejaar gratis met De LijnIn de oudejaarsnacht kan je gratis naar je feestje en weer naar huis rijden met De Lijn. Ook op nieuwjaarsdag rij je gratis. Dat kan dankzij de financiële tussenkomst van Stad Lommel en Provincie Limburg. Bovendien komt er een speciale feestbus op lijn 428: Werkplaatsen-Heeserbergen-Lutlommel-Barrier-Overpelt-Neerpelt. Je moet je wel op de website van De Lijn registreren voor een gratis ticket: www.delijn.be/oudjaar.
Lommel - Leerlingen op bezoek in Overkop-huisZoomDe leerlingen van van het eerste jaar van Wico Campus Lommel hebbben een bezoek gebracht aan het OverKop-huis. Via een quiz hebben ze kennis kunnen maken met de werking van het OverKop-huis en het JAC. Daarna was het tijd om zelf te ontdekken wat er allemaal te beleven valt in het OverKop-huis. 
Bedrijfsnieuws
De groep achter Staf Cars heeft het reisbureau Snowtravel uit Hasselt overgenomen, dat gespecialiseerd is in skireizen. Beide bedrijven werkten al geruime tijd samen.
Het is maar dat je 't weet
Bij tankstation Van Raak bij Poppel is er door de overvloedige regenval water in de ondergrondse opslagtank gelekt. Daardoor zijn gisteravond verscheidene auto's na het tanken bij Van Raak stilgevallen, want ze kregen een mix van benzine en water in hun tank. Toen dat duidelijk werd heeft de uitbater de pompen stilgelegd. De auto's moesten getakeld worden.
Lommel - Zwarte Piet op bezoek in wijkrestaurant LutlommelZoomAfgelopen dinsdag was Zwarte Piet op bezoek in het wijkrestaurant in Lutlommel. Piet kwam zelfs mee helpen opdienen, en kreeg als dank een bord met lekkere frietjes met een brochette en sla erbij.
16/03

Diane, gefeliciteerd met je verjaardag!!

Cor Wevers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel