Het overige nieuws

Typelessen in Scholengroep De Kabass

Donderdag 29 februari 2024
Lommel - Typelessen in Scholengroep De KabassZoomOnze kinderen groeien op in een digitale wereld. In de basisscholen van scholengemeenschap De Kabass wordt er veel gebruikgemaakt van Chromebooks en laptops. Het is dan ook belangrijk dat er naast de schrijfvaardigheid ingezet wordt op het leren typen.
In de basisscholen van De Kabass krijgt elk kind de kans om op een speelse manier blind te leren typen. De leerlingen van het vierde leerjaar krijgen gedurende tien weken typeles van juf Myriam. Aan de hand van kleuren en prenten leert ze hen de (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuw: Stal De Heuvelhoeve

Donderdag 29 februari 2024
Cédric Poets uit Lommel en Maud De Waard uit Eindhoven hebben de besloten vennootschap Stal De Heuvelhoeve opgericht met zetel aan de Slinkerstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het organiseren van paardrijlessen en het uitbaten van een manège en van een zorgboerderij.

Paul Lambregts overleden

Donderdag 29 februari 2024
Lommel - Paul Lambregts overledenGisteren is Paul Lambregts overleden, de echtgenoot van Monique Peeters. Hij was geboren in Meerhout en werd 78 jaar. Donderdag (10u) is er een afscheidsplechtigheid in het crematorium. Begroeting: woensdag (20-20.30u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.

Schrikkeldag eerst niet op 29 februari

Donderdag 29 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Wist je dat 29 februari nog geen 500 jaar bestaat als datum? Daarvoor was er wel al een schrikkeldag, maar niet op 29 februari. In plaats daarvan werd er tussen 23 en 24 februari een tweede 24 februari toegevoegd. Dat is de schrikkeldag in de Juliaanse kalender, ingevoerd door Julius Caesar in 45 voor Christus. Die voegde een extra dag elke vier jaar toe om de kalender beter af te stemmen op het zonnejaar. De aarde draait namelijk niet in 365 dagen rond de zon, maar wel in 365 dagen 5 uur, 48 minuten en 46 (…) Het hele nieuwsbericht

Omgevingsvergunning voor Corda Arena

Donderdag 29 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Omgevingsvergunning voor Corda ArenaZoomVlaams minister van Omgeving Zuhal Demir heeft aan Corda Campus NV, een dochter van de Limburgse Reconversiemaatschappij (LRM), een omgevingsvergunning afgeleverd voor een hypermoderne digitale arena op Corda Campus in Hasselt. De Corda Arena wordt met zijn 10.000 m² de eerste en grootste digitale arena van het vasteland. Buiten de hoogtechnologische toepassingen en de multifunctionele indeling van de arena, zal de helft van het volume bestaan uit verhuurbare kantoorunits die bij (…) Het hele nieuwsbericht
Omgevingsvergunning voor Corda Arena
Zoom

Marcella Moris overleden

Donderdag 29 februari 2024
Lommel - Marcella Moris overleden
Marcella Moris uit Heusden-Zolder is overleden.
(° Lommel op 16 januari 1946 † Heusden-Zolder op 29 februari 2024)
Begroeting: dinsdag 5 maart 2024 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: woensdag 6 maart 2024 om 11.15 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Pa post portretten

Donderdag 29 februari 2024
Tribunaliteiten
Lommel - Pa post portrettenOm hoe laat gaat uw kind slapen? Eet het voldoende fruit en moet het naar de kapper? Nog moeilijker: wie beslist daarover? U of uw ex-partner? In wetboeken vinden gescheiden levende ouders geen antwoord op deze vragen, want elk tijdperkje heeft zijn eigen pedagogische vraagstukken. Vandaar dat soms rechters moeten beslissen. In een recente uitspraak van het Hof van Beroep van Gent ging het bijvoorbeeld over de vraag van een jong meisje om een tijdelijke tatoeage aan te brengen op een onschuldige plaats. Kort boven (…) Het hele nieuwsbericht

Steeds meer Belgen combineren 2 banen

Donderdag 29 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Vijf procent van de Belgen combineert twee banen. Dat is maar liefst een kwart meer dan tien jaar geleden. Opvallend, bijna 68 procent meer 65-plussers heeft tegenover tien jaar geleden een tweede baan. (Visie)
Het is maar dat je 't weet
Meer dan 7.000 Belgen vieren om de 4 jaar hun schrikkelverjaardag. Op 1 januari 2023 telde België 7.220 personen die op 29 februari jarig zijn. Proportioneel gezien wonen de meesten van hen in de provincie Namen met 0,069% van de bevolking, gevolgd door Henegouwen met 0,066% en Luik met 0,064%. De provincie met het kleinste aantal schrikkeljarigen is Limburg: 0,053% van de bevolking. (Statbel)

50 wietplantages en drugslabs ontdekt

Woensdag 28 februari 2024
Lommel - 50 wietplantages en drugslabs ontdektIn Limburg zijn vorig jaar 50 cannabisplantages en drugslabs opgerold dankzij het anonieme drugsmeldpunt. Het aantal meldingen via dat telefoonnummer - het gratis nummer 0800 20877 - is het afgelopen jaar fors gestegen. Dat is vandaag gezegd bij de voorstelling van het jaarverslag van de Limburgse federale gerechtelijke politie.

Gezonder met regel '3-30-300'

Woensdag 28 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Gezonder met regel '3-30-300'ZoomDe kwantitatieve regel ‘3-30-300’ is een zeer goede maatstaf voor een gezonde en leefbare omgeving. Dat blijkt uit een wetenschappelijk onderzoek van de KU Leuven in opdracht van Agentschap voor Natuur en Bos.  
Het ‘3-30-300’-concept verduidelijkt dat verschillende aspecten een rol spelen bij de impact van stedelijk groen:
- de ‘3’ stelt dat vanuit elk huis minstens drie goed ontwikkelde bomen zichtbaar moeten zijn. Hiermee wordt het (…) Het hele nieuwsbericht

'Pas op met gebruik van pesticiden'

Woensdag 28 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
"Het is belangrijk dat we als samenleving eindelijk meer nadenken over de gevolgen van het gebruik van pesticiden op onze gezondheid. Vooral jonge boeren zouden twee keer na moeten denken over welke producten ze gebruiken. Het kan van groot belang zijn voor hun gezondheid op lange termijn.”
Voormalig VRT-journaliste Siel Van der Donckt die op 58-jarige leeftijd Parkinson kreeg en dat o.m. wijt aan omgevingsfactoren zoals pesticiden, waaronder glyfosaat. (Bron: VRTnieuws)

'De wolf is belangrijk'

Dinsdag 27 februari 2024
Vandaag gelezen
"De wolf is belangrijk in ons ecosysteem. Wolven houden de herten en everzwijnen mee in toom en omdat ze de zieke dieren er eerst uithalen, blijven die populaties gezond."
(Koen Van Muylem, Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, in een reactie op het CD&V-voorstel om de absolute bescherming van de wolf in Vlaanderen op te heffen).

Nieuwe vennootschap: Rafo's Windows

Dinsdag 27 februari 2024
Rafayel Sargsyan en Shana Schildermans, beiden uit Lommel, hebben de besloten vennootschap Rafo's Windows opgericht met zetel aan de Hees. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het reinigen van gebouwen en het lappen van ramen.

Nieuwe vennootschap: Jakemo

Dinsdag 27 februari 2024
Kevin Janse uit Lommel heeft de besloten vennootschap Jakemo opgericht met zetel aan de Luikersteenweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de handel in en de montage van binnen- en buitenzonnewering en de handel en montage van garagedeuren, luifels, horren en beveiliging.

Nieuwe vennootschap: Calistherapy

Dinsdag 27 februari 2024
Mathias Vaesen (36) uit Lommel heeft de besloten vennootschap Calistherapy opgericht met zetel aan de Molenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onderr meer kinesitherapie, logopedie, ergotherapie, orthopedie en podologie.

Zwarte gaten

Dinsdag 27 februari 2024
Tegenligger
Lommel - Zwarte gatenZoomGert Cuppens maakt voor zijn werkverplaatsingen gebruik van de trein. En dat is in ons land altijd een avontuur...
Er zijn een viertal modellen van treinen die tussen Hamont en Antwerpen pendelen. Het model dat ik het langste gewend ben, is de dieseltrein. Dit is het enige model waarbij je niet van de ene wagon naar de andere kan overstappen tijdens het rijden. Dan is er nog de elektrische dubbeldekker. En heel af en toe zie je het laatste nieuwe elektrische model. Doorgaans rijdt die enkel tussen Mol (…) Het hele nieuwsbericht
Zwarte gaten
Zoom
Nog 1300 tickets zijn beschikbaar voor deelname aan de BoslandTrail 2024. Dat is vandaag bekend geworden. Vorige woensdag pas werd de nieuwe editie aangekondigd waarbij de vertreklocatie van Hechtel-Eksel naar de Lommelse Soeverein wijzigt. Zaterdag zouden de inschrijvingen starten, maar vlak na de opening crashte de inschrijvingswebsite waardoor de organisatie zich genoodzaakt zag de start naar zondag te verschuiven. ‘Op zaterdagochtend hadden we erop gerekend heel wat mensen te verwelkomen (…) Het hele nieuwsbericht

Opnieuw wisselvallig

Dinsdag 27 februari 2024
Weerbericht
Lommel - Opnieuw wisselvalligStoringen verbonden aan depressies ten zuiden van IJsland naderen gestaag onze streken en verdrijven de wig van hoge luchtdruk, die nog even voor droog weer kan zorgen. Komende nacht mogen we de eerste regendruppels verwachten en morgen valt er geregeld regen. Daarna komt een depressie erg dicht bij onze regio te liggen en zorgt voor onstabiele ontwikkelingen met een aantal buien op vrijdag en tijdens het weekend.
Vandaag zorgt een wig van hoge luchtdruk voor een zonnige namiddag met enkele (…) Het hele nieuwsbericht

Veneranda Hart overleden

Dinsdag 27 februari 2024
Lommel - Veneranda Hart overledenGisteren is Veneranda Hart overleden. Ze was geboren in Forenza (It.) en werd 86 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Begroeting: zaterdag (13-13.30u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.

Vijf inbraken in Mol

Dinsdag 27 februari 2024
Kort nieuws van bij de buren
In Mol zijn vijf woninginbraken gepleegd. De dieven sloegen onder meer toe in de Paviljoenstraat en aan het Bosveld. Zij maakten onder meer geld buit.

Benny Hendrikx overleden

Dinsdag 27 februari 2024
Lommel - Benny Hendrikx overledenZondag is Benny Hendrikx overleden. Hij was 59 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.
Lommel - Tekort aan plasma(donoren) in LimburgZoomEr is dringend nood aan meer plasmadonoren in Limburg. Er is begin van het jaar al een oproep geweest waardoor er even een toename was van plasmadonatie, maar dat is terug stil gevallen.
"Jaarlijks hebben we steeds meer en meer plasma nodig. Plasma wordt voor heel veel doeleinden gebruikt . De onwetendheid over plasma is erg groot. Voor kankerpatiënten, bij brandwonden, immuunziekten, antistollingsziekten of prematuren is plasma onontbeerlijk. Ook in medicatie en verzorgingsproducten zit vaak (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Repeteren op zondag, voor Cinema CantoZoomHet koor Lokomotief repeteerde gisteren uitzonderlijk op een zondag. Als je zeven topmuzikanten (combo en strijkkwartet) én het koor wil samen krijgen om te repeteren, dan is het soms puzzelen geblazen met die drukke agenda's. Een lange, maar gezellige repetitie gaf alvast wat voorpret voor het volgende concert Cinema Canto op zondag 3 maart om 15 uur in de Moffel. Tijdens dit concert laat koor Lokomotief je de mooiste filmscènes opnieuw beleven op de tonen van bekende en minder bekende filmsongs. (AG)

Het oma-effect

Maandag 26 februari 2024
300 woorden van Rudi
Lommel - Het oma-effectIn de stad was ik getuige van het oma-effect. Achteraf besefte ik dat het wellicht een universeel effect is, maar net zoals met veel zaken in het leven moet je ermee geconfronteerd worden om het klaar en duidelijk te zien.
We zaten in een koffiezaak waar ook verse soep op het menu stond. We zagen een dampende kom soep passeren. Het rook zoals de soepgeur die in mijn neus drong als ik vroeger over de grote kiezel met de fiets naar school reed. In heel wat huishoudens werd de soep ’s morgens vroeg al (…) Het hele nieuwsbericht

Dat komt van dat schrikkelen

Maandag 26 februari 2024
Lommel - Dat komt van dat schrikkelenZoomWie nog niet weet dat we in een schrikkeljaar zitten, heeft even op een andere planeet geleefd. Want we worden er sinds enkele weken mee om de oren geslagen. En iedereen weet wel wat een schrikkeljaar is, maar kent iemand het woord schrikkelen? Dat kan drie betekenissen hebben: nalaten, overslaan of verzuimen. Je zou er uit kunnen afleiden dat niet-schrikkeljaren een dag overslaan, maar zo is dat niet: een hele dag is teveel. Het heeft met het zonnejaar, de Egyptenaren en Caesar te maken. National Geographic heeft er ooit een heel interessant verhaal rond geschreven, en dat kan je hier lezen.
Jordi Meeus is vandaag 12de geëindigd in Kuurne-Brussel-Kuurne, een wedstrijd die gewonnen werd door Wout Van Aert. Gisteren was er de Omloop Het Nieuwsblad, maar in die deelnemerslijst hebben we Jordi niet aangetroffen.
Lommel - Driepunter voor Verbroedering LommelIn derde provinciale B heeft Verbroedering Lommel vanmiddag verdiend met 0-2 gewonnen op het veld van KFC Opitter. Diepvens scoorde op het half uur de 0-1. Eryilmaz legde kort voor affluiten de eindstand vast.

Het voetbalweekend van Lommel

Zondag 25 februari 2024
Lommel - Het voetbalweekend van LommelZaterdag 24 februari
- Kattenbos Sport – Kadijk SK: 1 - 2
- Kab. Opglabbeek – Lutlommel VV: 1 - 2

Zondag 25 februari: 
- Opitter FC – Verbr. Lommel 0 - 2
- Jong Genk – Lommel SK 1 - 1
In de Sluitingsprijs in Oostmalle, de laatste wedstrijd van het veldritseizoen, is Laura Verdonschot tweede geworden. Winnares werd de Nederlandse Lucinda Brand. 
Lommel - 3-1 winst voor Heren B Lovoc tegen HamZoomGisterenavond speelden de Heren B (foto) van Lovoc, derde laatste in promo 3 heren B, tegen het nummer 3 Fit VBC Ham B. Lovoc was verre van compleet. Vader Joeri en zoon Gijs zetten de pass in een 2-4 systeem, wat de ploeg duidelijk niet gewend was. Set 1 ging verloren met 16-25, vooral omdat het systeem nog niet draaide door verwarringen en misverstanden. In set 2 ging het al wat vlotter. De set werd zeer spannend, en Lovoc won die met 30-28. Lovoc ging op dit elan verder en won ook sets 3 en 4 (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Kattenbos Sport verliest van Kadijk SK An tweedeprovinciale B moest Kattenbos Sport gisterenavond met 1-2 de duimen leggen voor Kadijk SK A. Kuijlaars bracht Kattenbos op het kwartier op voorsprong. In de 20ste minuut nette Molenberghs de gelijkmaker. Een kwartier later legde Dierickx de eindstand vast. Van Casand van Kattenbos Sport kreeg kort voor affluiten een rode kaart voor fout op Jarju.
Lommel - Kabouters de boot in tegen Lutlommel VVIn derde provinciale B heeft Kabouters Opglabbbeek gisterenavond met 1-2 verloren van leider Lutlommel VV. De bezoekers hadden aan de Kabouters een lastige klant en hadden het geluk aan hun zijde. Stieners scoorde in de 21ste minuut de 1-0. Op het halfuur hingen de bordjes gelijk door een owngoal van Vanbuel. Vanpol scoorde kort na de rust de winninggoal.

Zaaien met de Zadenbib

Zaterdag 24 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
De lente is in aantocht, en dat betekent dat het tijd is om te beginnen met zaaien! De Zadenbib Noord-Limburg staat klaar om je hiermee te helpen. De rekjes van de bib zijn gevuld met een grote diversiteit aan zaden van bloemen, groenten, kruiden en sierplanten.
Ga gerust langs in één van de deelnemende bibliotheken in Hamont-Achel, Pelt, Lommel, Peer, Bocholt of Eksel. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek om zaden te ontlenen. De zakjes kan je gratis meenemen. Heb je (…) Het hele nieuwsbericht

Emmy Van Broekhoven overleden

Zaterdag 24 februari 2024
Lommel - Emmy Van Broekhoven overledenDonderdag is Emmy Van Broekhoven overleden, de weduwe van de in 2022 gestorven Tony Aerts. Zij was 76 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Centrum. Begroeting: dinsdag (20-20.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aa de Schansstraat.

Opschorting voor bezit kinderporno

Vrijdag 23 februari 2024
Lommel - Opschorting voor bezit kinderpornoEen 23-jarige Lommelaar heeft opschorting van straf gekregen voor het bezit van kinderporno en het versturen van een foto van zijn geslachtsdeel naar een 12-jarige. De militair kwam met zijn slachtoffer in contact via TikTok.

Wijkrestaurant Samana Kerkhoven

Vrijdag 23 februari 2024
Lommel - Wijkrestaurant Samana KerkhovenZoomGisteren was Samana Kerkhoven weer helemaal klaar om te starten met het eerste wijkrestaurant van dit jaar. Een volle zaal, lekker eten in een gezellige sfeer en dat aan een zeer democratische prijs, dat alles maakte dit wijkrestaurant tot een groot succes. Wil je ook eens deelnemen? Dat kan op donderdag 28 maart, want dan is het volgende wijkrestaurant in Kerkhoven. Iedereen welkom. (Bijdrage Frieda Willekens)
Het Europees Muziekfestival voor de Jeugd is op zoek naar een tiental gastgezinnen in Noord-Limburg die Oekraïense kinderen willen opvangen tijdens het festivalweekend van 26 tot 29 april.  
Geïnteresseerden kunnen mailen naar emj.overnachting[!]gmail.com. 

Wisselvallige periode

Vrijdag 23 februari 2024
Weerbericht
Lommel - Wisselvallige periodeDepressies, storingen en buienlijnen bepalen het weerbeeld tijdens het weekend. Nadien nemen de neerslagkansen wat af en zijn er zowaar ook enkele droge dagen in het verschiet.
Morgen/zaterdag is het best wel fris in de ochtend bij minima rond 3 of 4 graden. De atmosfeer is licht onstabiel, waarbij er naast opklaringen ook stapelwolken ontstaan, die af en toe een bui lossen. Bij een matige zuidelijke wind liggen de maxima rond 8 graden. Zondag is het droog in de ochtend, maar de wolken (…) Het hele nieuwsbericht

'Beyond the Edge' in première

Vrijdag 23 februari 2024
Vanavond gaat in Tongeren "Beyond the Edge" in première, een voorstelling van choreograaf en circusartiest Piet Van Dycke. In "Beyond the Edge" bewegen de artiesten over een levensgrote installatie van ladders en zoeken ze hun grenzen op. 
De voorstelling - met acht Limburgse jongeren - gaat over hoogtes en het opzoeken van grenzen. Choreograaf Piet Van Dycke werkt voor de voorstelling voor het eerst samen met jongeren tussen 13 en 24 jaar. Alle acht hebben ze een verschillende achtergrond (…) Het hele nieuwsbericht

Diamanten priesters Frans en Jef

Vrijdag 23 februari 2024
Lommel - Diamanten priesters Frans en JefZoomGisteren was het precies 60 jaar geleden dat Frans Jackers en Jef Deferme in Kattenbos tot priester werden gewijd. Ze vierden dus hun diamanten priesterjubileum, en dit met een eucharistieviering in de kerk van het Heilig Sacrament in Kattenbos met aansluitend een gezellige receptie.
Frans Jackers (°1936) werd geboren in Zichen-Zussen-Bolder en deed zijn humaniorastudies in Kattenbos. Na zijn studies filosofie en theologie was hij bijna zijn hele priesterleven werkzaam in het bisdom Brugge. (…) Het hele nieuwsbericht
Diamanten priesters Frans en JefDiamanten priesters Frans en Jef
Diamanten priesters Frans en JefDiamanten priesters Frans en Jef
Zoom

Stikstofdecreet vanaf morgen van kracht

Donderdag 22 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Vandaag werd het stikstofdecreet gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. Daarmee worden alle reductiemaatregelen om de hoeveelheid stikstof terug te dringen voor het eerst in de geschiedenis van Vlaanderen juridisch verankerd. Het decreet treedt in werking op de dag die volgt op de bekendmaking ervan in het Belgisch Staatsblad, dus morgen. Dat wil zeggen dat omgevingsvergunningsaanvragen na 23 februari 2024 volgens het nieuwe beoordelingskader gewikt en gewogen zullen worden, zo laat Vlaams minister (…) Het hele nieuwsbericht

Samana Kattenbos speelde Hoger Lager

Donderdag 22 februari 2024
Lommel - Samana Kattenbos speelde Hoger LagerZoomSamana Kattenbos heeft er vandaag een fijne namiddag opzitten. Ze kwamen gezellig samen in het Klosterhof om 'Hoger Lager' te spelen. Er was goed overleg binnen de ploegen, en het werd erg spannend. Met een gelijkspel tot gevolg. Na het spelletje was er nog tijd voor een lekkere apfelstrudel met ijs en slagroom, en een kopje koffie of thee. Een top namiddag! (MdV)
Samana Kattenbos speelde Hoger Lager
Zoom

Zwaargewonde bij ongeval op Ringlaan

Donderdag 22 februari 2024
Lommel - Zwaargewonde bij ongeval op RinglaanZoomEen slippende auto heeft in de vooravond een verlichtingspaal geraakt op de Ringlaan. De paal is omgevallen. De bestuurder liep zware verwondingen op en is naar het ziekenhuis in Pelt gebracht. De politie moest het verkeer omleiden.

Samenwerking Ballasthoeve & Depolim

Donderdag 22 februari 2024
Promotekst
Lommel - Samenwerking Ballasthoeve & DepolimZoomTwee Noord-Limburgse bedrijven uit de recreatiesector slaan de handen in elkaar. Depolim Motorhomes uit Lommel en Camping De Ballasthoeve uit Pelt gaan een samenwerking aan om het toerisme in de regio nog extra te promoten. Depolim gaat twee caravans leveren die door De Ballasthoeve zullen verhuurd worden om hiermee de toenemende vraag naar kamperen in te vullen. Sinds corona wil iedereen wel eens proeven hoe het is op een camping en hiervoor kan men zeker terecht bij De Ballasthoeve, in 2022 door ACSI nog uitgeroepen tot beste “Kleine camping van het jaar”.
Bij de foto: de overhandiging van de sleutels van de eerste caravan tussen Rudi Stevens van Depolim en Wendy van camping De Ballasthoeve.
Lommel - 'Laat je toekomst niet stelen door je gsm'Zoom
Deze emotionele videoclip van Pommelien Thijs ondersteunt een nieuwe verkeerscampagne die wijst op het gevaar van gsm'en op de fiets. Een gelijkaardig verhaal en videoclip zagen we al in Nederland met Snelle en Smoorverliefd. Of het nu bewust of onbewust is: foutief gedrag ligt meestal aan de basis van een verkeersongeval. De voornaamste killers zijn genoegzaam bekend: rijden onder invloed, onaangepaste of overdreven snelheid én afleiding. Om over deze problematiek van het gebruik (of misbruik) van de smartphone in het verkeer zeer doelgericht te sensibiliseren, ging Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters in zee met de VRT voor een nieuwe grootschalige campagne met als titel ‘Het beste moet nog komen’. Het gezicht van de spraakmakende campagne: Pommelien Thijs, die in de rol van Eva kruipt.

Loli Benito overleden

Donderdag 22 februari 2024
Lommel - Loli Benito overledenVandaag is Loli Benito overleden, de weduwe van Lolo Vergara. Ze was geboren in Itero Del Castillo (Spanje) en werd 99 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in familiekring. Begroeting: maandag (15.30-16.30u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.

Daar is Louis!

Donderdag 22 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Storm Louis trekt vanavond over ons land. De voorspellingen van het KMI geven aan dat onze provincie binnen code oranje valt. Dit betekent dat we ook in Limburg een vrij krachtige tot zeer krachtige wind (5 tot 7 Beaufort) mogen verwachten. Zeer lokaal en zeer tijdelijk kunnen deze snelheden hoger liggen, bijvoorbeeld in geval van zware (onweers)buien.
Plaatselijke schade of hinder is mogelijk. Het noodnummer 1722 is actief voor hulp van de brandweer waarbij er niemand in (…) Het hele nieuwsbericht

De zesde Bosland Trail: alle details

Donderdag 22 februari 2024
Lommel - De zesde Bosland Trail: alle detailsZoomWe kondigden het gisterenavond al aan: op 23 en 24 augustus 2024 zal de 6e editie van de Bosland Trail plaats vinden, volgens de organisatie de grootste ééndagstrail van de Benelux. De eerste editie vond plaats in 2018 met zo'n 1.300 deelnemers, dat aantal steeg met de jaren. De grootste nieuwigheid bij deze editie is dat de start (en aankomst) verschoven wordt van Hechtel-Eksel naar de Soeverein te Lommel. Een unieke (…) Het hele nieuwsbericht
De zesde Bosland Trail: alle detailsDe zesde Bosland Trail: alle details
Zoom

Louis Bosmans overleden

Woensdag 21 februari 2024
Lommel - Louis Bosmans overledenGisteren is Louis Bosmans overleden, de echtgenoot van José Wielockx. Hij was 81 jaar. Dinsdag (11.30u) is er een afscheidsplechtigheid in het crematorium. Begroeting: maandag (17.30-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat. Online condoleren via uitvaartzorg-severens.be.

Dieven weg met drank

Woensdag 21 februari 2024
Lommel - Dieven weg met drankDieven hebben drank gestolen in een poolhouse aan de Molsekiezel. De politie kreeg deze voormiddag melding van de feiten.

Amstel Gold Race blijft...

Woensdag 21 februari 2024
De visie van Fobie
Lommel - Amstel Gold Race blijft...ZoomWant de gemeenteraad van Vaals heeft gisteravond een voorstel van het gemeentebestuur verworpen. In dat voorstel werden grootschalige fietsdoortochten in de gemeente - zoals de Amstel Gold Race - verboden. (Cartoon: Fobie)

Onstuimige donderdag

Woensdag 21 februari 2024
Weerbericht
Lommel - Onstuimige donderdagEen uitloper van een hogedrukgebied, uitgestrekt van de Atlantische Oceaan tot Frankrijk, kan nog tijdelijk voor droog weer zorgen in onze regio. Storingen naderen echter gestaag en stilaan en uiteindelijk komt er ook regen opzetten. Eerst is dat een drupje motregen, maar vanaf woensdagnamiddag wordt dat meer intense regen. Donderdag wordt het erg onstuimig: niet alleen valt er flink wat regen, maar het gaat ook erg hard waaien met windstoten tussen 70 en 90 km/u. De temperaturen blijven zowel overdag als tijdens (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Vastgoed: huis duurder, flat goedkoperZoomHoewel Hasselt in 2023 de goedkoopste provinciehoofdstad was in Vlaanderen om een huis te kopen, steeg de algemene prijs van een huis in Limburg met gemiddeld 3,9 procent. Een huis kostte daar gemiddeld 307.935 euro. In Tongeren, Gingelom, Sint-Truiden, Heers en Dilsen-Stokkem betaal je het minst voor een huis, in Diepenbeek, Lummen, Alken, Hasselt en Hamont-Achel het meest.
De prijs voor een appartement steeg afgelopen jaar het meest in Limburg. Een appartement in de provincie (…) Het hele nieuwsbericht
Vandaag gelezen
Terwijl de arbeidsmarkt smeekt om opleidingen bouw, houtbewerking en elektriciteit, bieden scholen straks meer sport-, kunst- en kantoorrichtingen aan. ‘Er is een mismatch tussen het onderwijsaanbod en de werkvloer.’
(De Tijd)

Lommel SK verliest van Jong PSV

Dinsdag 20 februari 2024
Lommel - Lommel SK verliest van Jong PSVLommel SK heeft vandaag in een oefenwedstrijd met 4-0 verloren van Jong PSV. Zondag speelt Lommel SK in Geel een competitiewedstrijd tegen Jong Genk.

Over bomen...

Dinsdag 20 februari 2024
Vandaag gelezen
Lommel - Over bomen...Zoom"Men beseft nog te weinig dat de helft van het organisme “boom” niet zichtbaar is, maar onder het maaiveld (onder de grond) zit. Beide helften zijn perfect in evenwicht: als je aan de ene helft morrelt, gewild of ongewild, dan gaat dat zijn repercussies hebben op de andere helft."
Jef Van Meulder, van de Limburgse Bomenwerkgroep
Lommel - Auto tegen boom op KerkhovensesteenwegVanmorgen rond 7.30 uur verloor een 58-jarige man uit Nieuwerkerken op de Kerkhovensesteenweg de controle over het stuur en botste met zijn auto tegen een boom. De man raakte gewond.

Ilda Berckmans overleden

Dinsdag 20 februari 2024
Lommel - Ilda Berckmans overledenGisteren is Ilda Berckmans overleden, de weduwe van de in 2015 gestorven Frans Poels. Zij was 92 jaar. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Lisa Maes overleden

Dinsdag 20 februari 2024
Lommel - Lisa Maes overledenVandaag is Lisa Maes overleden, de echtgenote van Arnold Royackers. Ze was 87 jaar oud. Dinsdag wordt ze gecremeerd, na een afscheidsliturgie (om 10.30u)  in de Sint-Pietersbandenkerk in Lommel-Centrum. Begroeting: maandag (20-20.30u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.
Lommel - Wandelen en ontbijten met Okra BarrierZoomDe eerste ontbijtwandeling van OKRA trefpunt Barrier is een feit. Gids Ludo Vreys leidde de talrijke deelnemers afgelopen zaterdag vanaf 07.45 uur op een boeiende en leerrijke manier langs zowel gekende - met natuurlijk de gekende hangbrug over de Dommel - als nog niet ontdekte paadjes van de natuurgebieden het Hageven en de Plateaux (resp. Lommel/Pelt - Valkenswaard/Luyksgestel). Waterdicht schoeisel was wel degelijk een must! Want de ongeveer 8 km lange lus was bij wijlen wel erg drassig. De (…) Het hele nieuwsbericht
Wandelen en ontbijten met Okra BarrierWandelen en ontbijten met Okra Barrier
Wandelen en ontbijten met Okra BarrierWandelen en ontbijten met Okra Barrier
Wandelen en ontbijten met Okra Barrier
Zoom
Lommel - Valentijnswandeling met Okra WerkplaatsenZoomAfgelopen woensdag, met Valentijn, was het weer niet al te best. Toch trokken een tiental leden van Okra Werkplaatsen, voorzien van een paraplu en laarzen, erop uit om een ongeveer 4 km lange Valentijnswandeling te maken. Voor hun vertrek kregen ze een lekker aperitiefje aangeboden om te klinken op de vriendschap. Tijdens de tocht volgden koekjes en en een lekkere kom soep. Bij hun terugkomst werden ze verwelkomd in een warme ruimte, en tijdens een gezellige babbel kregen ze nog broodjes met een (…) Het hele nieuwsbericht
Valentijnswandeling met Okra WerkplaatsenValentijnswandeling met Okra Werkplaatsen
Zoom

Elza De Locht overleden

Maandag 19 februari 2024
Lommel - Elza De Locht overledenGisteren is Elza De Locht overleden. Ze was 84 jaar. Het afscheid zal in besloten kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.

Angèle Mennen overleden

Maandag 19 februari 2024
Lommel - Angèle Mennen overledenZaterdag is Angèle Mennen overleden, de echtgenote van Sus Loomans. Ze was 64 jaar. Vrijdag (11u30) is er een afscheidsplechtigheid in het crematorium. Begroeting: donderdag (20-20.30u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.

De zoute waarheid

Maandag 19 februari 2024
Gezondheid
Lommel - De zoute waarheidZout dient als smaakmaker en wordt door velen gebruikt, zelfs als we het niet bewust toevoegen aan onze voeding. Het is moeilijk te vermijden omdat het vaak van nature aanwezig is in voedingsmiddelen of al tijdens het bereidingsproces wordt toegevoegd.
Wat doet zout met ons lichaam? Wanneer zout in onze bloedbaan terechtkomt, fungeert het als een magneet voor water. Als we te veel zout consumeren, kan ons lichaam meer water vasthouden om het extra zout te verdunnen. Dit kan leiden tot een (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Bjorn bakt lekkerste croissants van LimburgZoomVanochtend kreeg bakker Bjorn van bakkerij Van Roey in Kerkhoven bezoek van actrice Joke Emmers, met het goede nieuws dat hij de lekkerste croissants van Limburg maakt. Of tenminste volgens de MNM-luisteraars. Bjorn was natuurlijk blij verrast. Hij wist wel dat hij genomineerd was voor de wedstrijd, maar er zijn zoveel bakkers in Limburg dat hij er niet over nagedacht had dat hij wel eens kon winnen. De trofee was dus echt wel een aangename verrassing. Zijn croissants, zowel de gewone als de (…) Het hele nieuwsbericht

Gezien op de Koning Leopoldlaan

Maandag 19 februari 2024
Lommel - Gezien op de Koning LeopoldlaanZoomDat zal wel een waarheid als een koe zijn... 

Extra campagne 'Veilig naar school'

Maandag 19 februari 2024
Lommel - Extra campagne 'Veilig naar school'ZoomVandaag gaan 150 000 Limburgse kinderen terug naar school na een deugddoende krokusvakantie. Voorbijgaande jaren vond de “Veilig naar school”-actie enkel plaats in september. Vanaf dit jaar organiseert de gouverneur in samenwerking met het provinciebestuur, de burgemeesters, de politiediensten en het parket de “Veilig naar school”-actie ook na de krokusvakantie.
Het organiseren van regelmatige acties voor veilig schoolverkeer draagt bij aan een consistentere boodschap. Dit (…) Het hele nieuwsbericht

Woninginbraak in Mortels

Zondag 18 februari 2024
Lommel - Woninginbraak in MortelsIn Mortels is er ingebroken in een woning. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten. De politie kreeg vrijdagnamiddag melding van de feiten.
Lommel - Verbr. Lommel verliest van KaboutersIn derdeprovinciale B moest Verbroedering Lommel met 1-2 de duimen leggen voor Kabouters Opglabbeek A. Willekens bracht Verbroedering Lommel in de 20ste minuut op voorsprong. Daarna scoorden Sieners en Hilven voor de Kabouters.

Nipt verlies voor Grenstrappers

Zondag 18 februari 2024
Lommel - Nipt verlies voor GrenstrappersGrenstrappers Lommel Kolonie heeft vanmiddag met 0-1 verloren van SK Heusden06. De ruststand was 0-0. Het doelpunt viel in de 70ste minuut. Zaterdag 2 maart spelen de Grentrappers uit bij KFC HJamont 99 B.
Lommel - Lutlommel VV legt er acht in het mandjeLutlommel VV heeft gisteren een 8-0 overwinning behaald tegen een zwak VK Gestel uit Lummen. De doelpuntenmakers waren Jacobs (3), Vanpol (2), Maxhuni (2) en Dilissen. Komende zaterdag speelt Lutlommel VV uit bij Kabouters Opglabbeek A.

Jordi Meeus 135ste in Portugal

Zondag 18 februari 2024
Jordi Meeus is vandaag in de lastige laatste rit in de Ronde van de Algarve in Portugal 135ste geworden. Het Lommelse spurtkanon had een achterstand van ruim 24 minuten op de ritwinnaar, zijn ploegmaat Daniel Martinez. Rondewinnaar is Remco Evenepoel geworden.

Extra techniektrainingen bij Lovoc

Zondag 18 februari 2024
Lommel - Extra techniektrainingen bij LovocZoom'Teach them and they'll grow'! Met die gedachte in het achterhoofd organiseert volleyclub Lovoc tweewekelijkse extra techniektrainingen voor de eigen leden. Beurtelings voor U11-U13  en U15-U17. Gedurende 1,5 uur worden de spelers ondergedompeld in allerlei leuke oefeningen, om bij te leren en de balvaardigheid, sprongkracht en technieken bij te schaven. Ondanks het harde werk zijn de leden allemaal heel enthousiast, ze vinden het heel leuk en gaan met sprongen vooruit. Dat komt alleen (…) Het hele nieuwsbericht
Extra techniektrainingen bij LovocExtra techniektrainingen bij LovocExtra techniektrainingen bij Lovoc
Extra techniektrainingen bij Lovoc
Zoom
Lommel - Het Lommelse voetbalweekend (17-18 februari)Zaterdag 17 februari: 
- Lommel United WS – Thes Sport Tessenderlo (Dames): 2 - 0
- Lommel SK – KV Oostende: 0 - 1
- Lutlommel VV – VK Gestel: 8 - 0
- KRC Peer – Kattenbos Sport: 3 - 1

Zondag 18 februari: 
- GT Lommel Kolonie – SK Heusden 06: 0 - 1
- Verbr. Lommel – Kab. Opglabbeek: 1 - 2
Lommel - Kattenbos maat te klein voor KRC PeerKattenbos Sport ging met 3-1 de boot in op het veld van KRC Peer. Na 20 minuten stond KRC Peer al 2-0 voor met doelpunten van De Poorter en Ja. Bleyen. In de 70ste minuut kon Kattenbos tegenprikken via Hoes. In de 88ste minuut nam de ingevallen Luijs alle hoop voor Kattenbos Sport weg met een derde doelpunt voor de thuisploeg.

Pasta en pizza's voor Elkeen

Zondag 18 februari 2024
Lommel - Pasta en pizza's voor ElkeenZoomElkeen is een OOOC, wat staat voor onthaal-, oriëntatie- en observatiecentrum. Ze zijn een voorziening binnen de jeugdzorg. Elkeen vangt kinderen en jongeren op van 3 tot 18 jaar bij wie het thuis niet van een leien dakje loopt. Samen met het kind / de jongere en het gezin kijken ze hoe de problemen zijn ontstaan en zoeken ze samen naar oplossingen. Ze begeleiden kinderen die geplaatst werden in Elkeen of werken aan huis. Ook hebben ze een crisisbed beschikbaar voor acute situaties.
Om wat (…) Het hele nieuwsbericht

Geert Leroy overleden

Zondag 18 februari 2024
Lommel - Geert Leroy overledenGisteren is Geert Leroy overleden, de echtgenoot van Rita Samyn. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Centrum. Begroeting: vrijdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat. Condoleren: www.uitvaartzorg-severens.be
In de laatste manche van de X2O-Trofee in Brussel, een zware cross met veel ploegen door de modder en de regen, werd Laura Verdonschot vandaag zevende. De winst ging, net als gisteren in Sint-Niklaas, naar de Nederlandse Lucinda Brand. Verdonschot sluit het regelmatigheidskampioenschap als eerste Belgische af op de vijfde plaats.
Francesca Baroni eindigde op de 11de plaats en sluit het kampioenschap af op plaats 14.
Lommel - Jongens U15 naar finale Beker van LimburgZoomDe jongens U15 van volleyclub Lovoc gaan naar de finale Beker van Limburg!
Vandaag speelden ze, aangemoedigd door een grote schare thuis-supporters, hun halve finale tegen Stalvoc Allimex Beverlo. Lovoc won vrij eenvoudig met 3-0 (25-13, 25-13, 25-12). De jongens mogen zich dus opmaken voor de finale in de Steengoed Arena in Maaseik, op Paaszaterdag 30 maart om 12 uur, waar ze hun leeftijdsgenoten van Mavo Dilsen-Stokkem in de ogen kijken voor de titel Limburgs Bekerwinnaar. Benieuwd wat dat gaat geven.
(LdB)
Jongens U15 naar finale Beker van LimburgJongens U15 naar finale Beker van LimburgJongens U15 naar finale Beker van LimburgJongens U15 naar finale Beker van LimburgJongens U15 naar finale Beker van Limburg
Zoom
In de Waaslandcross in Sint-Niklaas, de slotmanche van de Exact Cross, werd Laura Verdonschot tweede, op 26 seconden van de ongenaakbare winnares Lucinda Brand. De Nederlandse reed solo naar de zege, terwijl Laura Verdonschot kon profiteren van een wegglibberende Annemarie Worst en zo de tweede plaats claimde, voor Worst.
Francesca Baroni van de Lommelse ploeg Hubo Remotive werd 12de.
Lommel - Derde plaats voor Mia Bean in het judoZoomVandaag heeft de Lommelse judoka Mia Bean van judoteam Agglorex brons behaald op het Belgisch Kampioenschap jeugd in Herstal. Ze kwam uit in de reeks meisjes onder de 15 jaar en moest maar liefst vier wedstrijden kampen. In haar kamp om het brons wist ze met een mooie overnametechniek de overwinning binnen te halen. “Wij hebben tijdens de laatste trainingen nog hard gewerkt op tactiek en dit resulteerde vandaag in een mooie bronzen medaille”, aldus een tevreden coach Jean-Jacques Melotte.
Derde plaats voor Mia Bean in het judo
Zoom
In de vierde rit van de Ronde van de Algarve, een individuele tijdrit over een golvend parcours van 22 km, eindigde Jordi Meeus op de 130ste plaats, op 4:46 van ritwinnaar en wereldkampioen Remco Evenepoel. Evenepoel was 17 seconden sneller dan de nummer twee Magnus Sheffield en pakt de leiderstrui. Jordi klimt enkele plaatsjes, naar de 132ste plaats, op 28:03 van leider Evenepoel.

Betoging door motorcrossers en boeren

Zaterdag 17 februari 2024
Kort nieuws van bij de buren
Lommel - Betoging door motorcrossers en boerenZoomIn Mol werd deze middag met veel kabaal een protestactie gehouden door boeren en motorcrossers. Een nieuwe Facebookgroep die enkele dagen geleden ontstond haalde al snel 2000 leden. Frank Janssen is één van de organisatoren: "We hebben in België nog slechts 4 motorcrossterreinen voor 5000 sportbeoefenaars. De regering speelt een spelletje met ons, dan wel een vergunning, dan weer niet. Het is genoeg geweest, (…) Het hele nieuwsbericht

Ein Glühwein? Prosit!

Zaterdag 17 februari 2024
Chel mag het zeggen
Lommel - Ein Glühwein? Prosit!Al bijna heel mijn volwassen leven heb ik me opgewonden over de stiefmoederlijke manier waarop de Duitse taal – nochtans één van de drie officiële talen van dit land – bij ons behandeld wordt. Vergeleken met de aandacht die er in ons middelbaar onderwijs aan Frans en Engels besteed wordt, is het voor een oud-leraar Duits effenaf om te huilen.
En toch wordt Duits in Europa – toch ons continent? – meer gesproken dan het ‘almachtige’ Engels! Zo’n honderd (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - 1-3 verlies voor liefhebbers heren LovocZoomGisteren speelden de liefhebbers heren van Lovoc thuis tegen leider Hoevoc uit Genk. De heenwedstrijd, in de hoogste reeks heren 1 VKS, wonnen de Lommelse heren in Genk met 2-3. Maar gisteren was Hoevoc met 1-3 de sterkste (16-25, 18-25, 25-19 en 14-25). Hoevoc verstevigt hierdoor zijn leiderspositie, Lovoc staat voorlopig op de tweede plaats. (LdB)
1-3 verlies voor liefhebbers heren Lovoc1-3 verlies voor liefhebbers heren Lovoc1-3 verlies voor liefhebbers heren Lovoc
Zoom

Wisselvallig, maar nog steeds zacht

Vrijdag 16 februari 2024
Weerbericht
Lommel - Wisselvallig, maar nog steeds zachtWe zijn al de helft van februari gepasseerd en hoewel de temperaturen op langere termijn wat lager uitkomen, is er in de verschillende weermodellen geen winterweer in zicht. De rest van de maand liggen de maxima rond of iets boven de normale waarden. Om te stellen dat er geen winter meer komt, is echter nog wat voorbarig. De koude lucht bevindt zich niet zo heel ver af en de wind moet maar even naar een noordelijke sector draaien om de koude lucht tot in onze streken te laten doordringen. Op korte termijn is het (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Pools overleden

Vrijdag 16 februari 2024
Lommel - Maria Pools overledenIn WZC Ploegdries is gisteren Maria Pools overleden, de echtgenote van Willem Jansen. Zij was 95 jaar en afkomstig uit Genk.. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Centrum.

Okra lost problemen op

Vrijdag 16 februari 2024
Lommel - Okra lost problemen opZoomOkra Lommel organiseert veel activiteiten. Vandaag kwamen heel wat alleenstaanden samen in Den Dribbel in de Soeverein. Dat doen ze iedere maand, en het is altijd heel gezellig. Bij een grote pint, of een ander drankje, werden weer heel wat problemen opgelost. (Foto Robert Boons)
In de derde rit van de Ronde van de Algarve, die eindigde op een massaspurt, is Jordi Meeus vandaag 154ste geworden. De rit werd gewonnen door Wout Van Aert. Jordi staat op plaats 136, op 23:21 van leider Daniel Felipe Martinez. Remco Evenepoel staat met 4 seconden achterstand op plaats 2.

Roger Geys overleden

Vrijdag 16 februari 2024
In Mol is gisteren Roger Geys overleden, de  echtgenoot van Julienne Vanarwegen. Hij was 88 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Jef Luyckx overleden

Vrijdag 16 februari 2024
In WZC De Bekelaar is vandaag Joseph Luyckx overleden, de weduwnaar van de in 2003 gestorven Maria Janssens. Hij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Heide-Heuvel.

Steun de basketdames C!

Vrijdag 16 februari 2024
Lommel - Steun de basketdames C!ZoomKomende zondag spelen de dames C van basketbalclub Croonen Lommel om 13u hun derby tegen Leopoldsburg C. Dat gebeurt in de sporthal van de Soeverein. De twee 'jeugdige' ploegen staan, met het mes tussen de tanden, klaar om de strijd tegen elkaar aan te gaan. De Lommelse dames zijn hier duidelijk de underdog, aangezien de tegenstanders van Leopoldsburg hun koers richting titel gezet hebben. Maar wie er nu denkt dat de dames C zich zomaar gewonnen gaan geven, heeft het grondig mis. Als bloeddorstige pitbulls - je ziet dat op de foto - gaan ze proberen om eens goed in de kuiten van de tegenpartij te bijten! Met twee ervaren en ook niet meer zo'n 'jeugdige' referees, zou dit wel eens een hele mooie wedstrijd kunnen worden. Maar wat is een team zonder achterban? Daarom: allen daarheen! (JM) UPDATE Helaas hebben de dames verloren: 32-48. Maar Leopoldsburg staat dan ook wel aan de leiding in hun reeks.
Lommel - Vlaamse regering vindt akkoord met boerenZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)
In de tweede rit van de Ronde van de Algarve is Jordi Meeus vandaag 147ste geworden op bijna een kwartier van ritwinnaar  Daniel Martinez. Het was een bijzonder zware rit; de winnaar van gisteren, Gerben Thijssen, eindigde vandaag pas 153ste.
Lommel - Okra-Werkplaatsen bezocht biostoomcentraleZoomAfgelopen vrijdagvoormiddag brachten de leden van Okra-Werkplaatsen onder begeleiding van een gids een bezoek aan de biostoomcentrale in Beringen. Na een filmvoorstelling werden ze allemaal in een gepaste outfit gestoken en kon de rondleiding beginnen. Het werd een boeiende voormiddag en alle deelnemers zagen dat het goed was.

Mijovic (Lommel SK) naar AS Trencin

Donderdag 15 februari 2024
Lommel - Mijovic (Lommel SK) naar AS TrencinDe 20-jarige aanvaller Lazar Mijovic van Lommel SK trekt op uitleenbasis naar het Slovaakse AS Trencin, de nummer 5 van de Fortuna Liga. Hij hoopt er meer speelminuten te vergaren om zo extra stappen in de juiste richting te zetten voor zijn ontwikkeling.

Max en Luna populairste hondennamen

Donderdag 15 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Max en Luna populairste hondennamenZoomMax en Luna zijn de populairste hondennamen in Vlaanderen, Simba en Nala de meest gekozen kattennamen. Max en Luna zijn de populairste hondennamen in Vlaanderen, dat blijkt uit cijfers van het platform DogID. Op het moment dat je een hond aankoopt, is het verplicht om je viervoeter daar te registreren. De populairste honden- en kattennamen van 2023:
- Honden (reu
) Max, Milo, Jack, Ollie, Marcel, Charlie, Balou, Cooper, Oscar, Maurice.
- Honden (teef) Luna, Nala, Mila, Lola, Stella, Pippa, Bella, Billie, Odette, Bo.
- Katten
(kater) Simba, Felix, Milo, Leo, Marcel, Oscar, Maurice, Boris, Loki, Max.
- Katten (kattin)
Nala, Luna, Mila, Lola, Lily, Marie, Molly, Lilly, Odette en Stella.

Theo Wilms overleden

Woensdag 14 februari 2024
Lommel - Theo Wilms overleden
Gisteren is Theo Wilms overleden, de echtgenoot van Maria Nys. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Grensgevallen
UPDATE Wellicht vanaf februari 2027 gaat Eindhoven Airport gedurende vijf maanden dicht. Oorzaak is de beslissing van het Nederlandse ministerie van Defensie, eigenaar van het vliegveld, om de start- en landingsbaan volledig te vernieuwen, meldt Eindhovens Dagblad. De definitieve beslissing wordt vóór eind februari verwacht.
Naast die renovatie wordt ook het systeem om bij mist te kunnen landen - kostprijs 10 mio euro - sterk verbeterd. En voor het (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Een culturele dans tussen N.-Limburg en Z.-AfrikaZoomAnnick Helsen (foto) is afkomstig van Peer, woonde verscheidene jaren in Lommel en liet een tijd geleden samen met haar partner, die afkomstig is van Pelt, Noord-Limburg achter zich voor een onvergetelijk avontuur aan de andere kant van de wereld: Zuid-Afrika. Ze gaat voortaan af en toe vanuit dat verre land een column voor de Internetgazet schrijven. Dit is de eerste.
De keuze voor Zuid-Afrika was er een van hart en ziel. De kleurrijke cultuur, de betoverende landschappen en de (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Verhoeven overleden

Woensdag 14 februari 2024
Gisteren is Maria Verhoeven overleden. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt begraven in het urnenveld op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Woninginbraak op Einde

Woensdag 14 februari 2024
Lommel - Woninginbraak op Einde
Er is een woninginbraak gepleegd op Einde. Over de buit is niets geweten. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.

Uitzonderlijk hoge maxima

Woensdag 14 februari 2024
Weerbericht
Lommel - Uitzonderlijk hoge maximaStoringen bevinden zich vlakbij onze streken en zorgen voor veel wolken en soms ook neerslag. Er wordt echter bijzonder zachte lucht aangevoerd. Donderdag is dat erg warme lucht vanuit het zuiden en kan het recordwarm worden. De neerslagkansen zijn dan ook beperkt. De volgende dagen wordt het wat minder zacht, maar de maxima blijven meestal in de dubbele cijfers.
Vandaag is het zwaar bewolkt tot betrokken en zo nu en dan valt er wat lichte regen of motregen. Er komen echter ook langere droge (…) Het hele nieuwsbericht

Natasha Pulley: 'Stad 40'

Woensdag 14 februari 2024
Het boek van de maand
Lommel - Natasha Pulley: 'Stad 40'ZoomWe hebben Jan Feys van boekhandel "Malpertuis" in Genk zover gekregen dat hij iedere maand op de Internetgazet één boek voorstelt aan de lezer. Deze maand is dat "Stad 40" van Natasha Pulley. Hier gaat-ie! 
Wie graag een stevige, confronterende en aangrijpende thriller leest, komt met ‘Stad 40’ absoluut aan zijn trekken.
Het verhaal speelt zich af in het Rusland van de jaren ’60, wanneer de nucleaire ontwikkeling en wedloop met de Verenigde Staten in volle (…) Het hele nieuwsbericht

Frankrijk en Spanje het populairst

Woensdag 14 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
De twee populairste buitenlandse vakantiebestemmingen voor Belgen zijn vorig jaar nog populairder geworden. De Belgen maakten tijdens de zomer van 2023 2,38 miljoen reizen naar Frankrijk, een stijging van 14% ten opzichte van 2022. Dit is meer dan een derde (34,3%) van het totale aantal reizen naar het buitenland. Spanje is een andere bestemming die steeds populairder wordt. Er werden 790.000 reizen naar Spanje gemaakt, een stijging van 9,4% ten opzichte van 2022.
Gezondheid
Lommel - Sterfte door darmkanker kleiner door koffieZoomOnderzoekers hebben een sterk verband gevonden tussen meer koffiedrinken en minder kans op sterfte bij darmkanker. Dat blijkt uit nieuw Nederlands onderzoek mogelijk gemaakt door het Wereld Kanker Onderzoek Fonds. De bevindingen geven hoop op meer kans op overleving bij darmkanker, met behulp van een toegankelijke stap: meer koffiedrinken.
Uit het nieuwe onderzoek blijkt dat deelnemers die meer dan 4 kopjes koffie per dag dronken - in vergelijking met deelnemers die minder dan 2 kopjes per dag dronken - 32 procent minder kans hadden op terugkeer van darmkanker na behandeling. Daarnaast hadden ze minder kans op sterfte bij darmkanker, waarbij blijkt dat 3 tot 5 kopjes per dag het beste zijn om die kans te verkleinen.
Uit eerder onderzoek was al gebleken dat koffie de kans op lever- en baarmoederhalskanker verkleint. (Bron: Wageningen University & Research)(Foto Pexels)

Aloha bezorgd rond ontwikkeling kind

Dinsdag 13 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Vanaf dinsdag 20 februari kan je in het Huis van het Kind in Hamont-Achel wekelijks terecht voor Aloha. Daar zoekt men naar een antwoord op iedere vraag of zorg rond de ontwikkeling of een (vermoeden van een) beperking bij kinderen.
Voor de regio Noord-Limburg werd het Huis van het Kind Hamont-Achel voorgesteld als uitvalsbasis door Gezin Centraal. Het is een toegankelijke en mooie locatie en er komen verschillende diensten in samen zoals het consultatiebureau, (…) Het hele nieuwsbericht

Minder geboorten in 2023

Dinsdag 13 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
In 2023 werden voorlopig ongeveer 110.400 geboorten geregistreerd in België. Dat zijn zo’n 5.200 geboorten minder dan gemiddeld in de periode 2019-2022, ofwel een daling met 4,5%.
De regionale verschillen zijn groot: de cijfers tonen een daling in het Vlaamse Gewest (-2,3%) en in het Waalse Gewest (-5,0%) en een nog steviger daling in het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest (-12,0%) ten opzichte van de periode 2019-2022. Dat blijkt uit een eerste, voorlopig overzicht van het aantal geboorten in het jaar 2023 van Statbel, het Belgische statistiekbureau.

Unified bowlingtoernooi van MISPO

Maandag 12 februari 2024
Lommel - Unified bowlingtoernooi van MISPOZoomMISPO, wat staat voor MIndervalide SPOrters is een van oorsprong Balense bowlingclub voor mensen met een mentale of fysieke beperking die op een gezellige en gezonde wijze hun favoriete sport beoefenen. Zij spelen in bowling Antares in Lommel.
Afgelopen zaterdag organiseerden ze in Antares een Unified bowlingtoernooi. De G-sporters speelden samen met valide personen, en die G-sporters toonden wat ze in hun mars hebben. Zowel de sporters als de partners hebben er enorm van genoten. (…) Het hele nieuwsbericht
Unified bowlingtoernooi van MISPO
Zoom

Ondertussen, aan de kust...

Maandag 12 februari 2024
De visie van Fobie
Lommel - Ondertussen, aan de kust...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Rudy van 't Hooft overleden

Maandag 12 februari 2024
Lommel - Rudy van 't Hooft overledenGisteren is Rudy van ‘t Hooft overleden, de levenspartner van Martine Vereyken. Hij was geboren in Groenlo (Ned.) en werd 77 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (20-20.30u) in uitvaartcentrum Severens aan de Leopoldlaan 53 in Pelt. Online condoleren via www. uitvaartzorg-severens.be.

Sportmix in de sportregio N.-Limburg

Maandag 12 februari 2024
Lommel - Sportmix in de sportregio N.-LimburgZoomOp zondag 3 maart organiseert Sportregio Noord-Limburg - met de gemeenten Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel en Pelt - Sportmix. Dit is een sportieve voormiddag waarbij kinderen samen met oma en opa kunnen deelnemen aan tal van leuke sporten. Tijdens de Sportmix maken kinderen samen met hun grootouder kennis met verschillende sporten. Op het programma staan onder andere een rolstoelparcours, G-spelen, boogschieten, oude Vlaamse spelen, kantelmuur, stuntvalmat en Nelson’s balspelen. Daarnaast kunnen er ook virtual reality games gespeeld worden én is er LEGO voorzien.
Sportmix gaat door op zondag 3 maart van 10.00 tot 12.00 uur in sportcentrum Dommelhof, Toekomstlaan 5 in Pelt. Deelname kost 2 euro per persoon inclusief consumptie. Inschrijven gebeurt ter plaatse.
Lommel - Zilver en brons voor judoteam AgglorexZoomAfgelopen weekend vond in het Oost-Vlaamse Zele het Kampioenschap van Vlaanderen judo voor de jeugd plaats. Judoteam Agglorex Lommel wist hier 2 medailles te bemachtigen. Bij de meisjes onder de 15 jaar kon Mia Bean (foto onder) een mooie bronzen medaille behalen en bij de heren onder de 21 jaar bemachtigde Yusuf Saadi (foto boven) zilver. Beiden zijn hierdoor automatisch geplaatst voor het Belgisch Kampioenschap dat volgende week in Herstal zal doorgaan. Yusuf zal (…) Het hele nieuwsbericht
Zilver en brons voor judoteam Agglorex
Zoom

Ondertussen, in de VS...

Maandag 12 februari 2024
De visie van Fobie
Lommel - Ondertussen, in de VS...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Over kussen en krokussen

Maandag 12 februari 2024
Lommel - Over kussen en krokussenZoomZoek dan maar eens een onderschrift bij de tekst op dit bord in de Koning Leopoldlaan. De link met krokussen ligt voor de hand, en met Valentijn ook. Met Valentijn kus je je lief en kust jouw lief jou. Maar "kust ze" heeft meestal een andere betekenis. Daar kunnen we in dit onderschrift niet op ingaan. Dus houden we het maar op "kus haar met Valentijn!"

Buien vanuit het zuidwesten

Zondag 11 februari 2024
Weerbericht
Lommel - Buien vanuit het zuidwestenVannacht verdwijnen de buien in Vlaanderen en zijn er bredere opklaringen. De minima komen uit op een graad of 5. De wind neemt daarbij wat in kracht af.
Morgen is het droog in de ochtend en zijn er opklaringen, afgewisseld met wolkenvelden. We krijgen ook de zon te zien. Na de middag zijn er meer stapelwolken en kan er lokaal een bui tot ontwikkeling komen. De grootste kans op een bui is voorbehouden voor het binnenland en de Ardennen. Na een frisse start, klimt het kwik tot een graad of 8. De wind waait matig uit een westelijke sector. 
Dinsdag wordt een overwegend droge dag bij een afwisseling van wolken en zon. Na de middag komt er wel meer hoge bewolking opzetten. Er staat een matige zuidzuidwestenwind en de maxima liggen rond 10 graden.
Michel NULENS

Jordi Meeus 8ste in Almeria

Zondag 11 februari 2024
Lommel - Jordi Meeus 8ste in AlmeriaZoomIn de 39ste editie van de Clásica de Almería is Jordi Meeus achtste geworden, twee plaatsen hoger dan Wout Van Aert die in een hectische finale zijn ploeggenoot, de Nederlander Olav Kooij, naar de overwinning loodste. De spurt werd nog ontsierd door een zware valpartij van enkele renners.

V. Lommel geeft 0-3 voorsprong weg

Zondag 11 februari 2024
Lommel - V.  Lommel geeft 0-3 voorsprong wegVerbroedering Lommel is vanmiddag niet verder geraakt dan een 3-3 gelijkspel bij VK Gestel in Lummen. Verbroedering Lommel kwam 0-3 voor met doelpunten van Eryilmaz (2) en Sedjo maar daarna maakte VK Gestel drie doelpunten in twaalf minuten.

Grenstrappers verslaan Pelt B

Zondag 11 februari 2024
Lommel - Grenstrappers verslaan Pelt BGrenstrappers Lommel-Kolonie heeft vanmiddag met 3-0 gewonnen van Pelt B. Willekens, Verstraelen en Baselmans zorgden voor de doelpunten. De scheidsrechter trok zeven (!) gele kaarten.

Treingezellen

Zondag 11 februari 2024
Tegenligger
Lommel - TreingezellenZoomMorgen vieren de Duitsers Rosenmontag. Het is een jarenlange gewoonte dat ik dat op de trein vier met mijn treingezellen. Die maandag, die vlak voor aswoensdag valt, is zowat het hoogtepunt van alle carnavalsvierders. Op de trein vieren we dat uiteraard beperkt. Niemand komt verkleed, want na een werkdag kan je je moeilijk nog eens snel omkleden. Het is de bedoeling om met de treingezellen bij te praten bij een biertje, wijntje of iets fris.
Maar de tijden zijn veranderd. Waar we vroeger met (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Lutlommel VV klopt Eendracht LouwelLutlommel VV heeft gisterenavond met 3-1 gewonnen van Eendracht Louwel. Louwel kwam in de 35ste minuut op voorsprong via Joren Caelen. In de 65ste miunuut viel de 1-1, een onwgoal van Swennen. Meeus scoorde in de 86ste minuut de 2-1. Vanpol legde in de 91ste minuut de eindcijfers vast.
Lommel - Biljarten: KMV Neerpelt wint bekerfinaleZoomGisteravond vond in het lokaal van biljartclub “De Ketsers” in Hechtel de finale plaats van hun biljarttornooi. Deze finale ging tussen KMV Neerpelt bc en bc Hand in hand uit Lommel. Na een spannende avond waren het uiteindelijk de Neerpeltenaren die de beker mee naar hun clublokaal De Kentings mochten nemen. De winnende ploeg bestond uit Franky van Ampting, Gerard Hensen en Erwin Jansen. Proficiat! (Erwin Vanbuel)

Noepjestaart

Zondag 11 februari 2024
300 woorden van Rudi
Lommel - NoepjestaartIk zie ze meteen als ik mijn fiets parkeer aan het station. Twee jongemannen met elk een rugzak op hun rug. Een van hen draagt een grote plastic tas in zijn rechterhand. Daarin zit een vierkante doos. Het lijkt wel een vlaaidoos. Dat weet ik omdat we vroeger op zondag altijd een buurvrouw van de bakker naar huis zagen fietsen. De vorm van die plastic tas zag er hetzelfde uit. 'Mevrouw Vlaai' hadden we haar gedoopt. We begrepen niet hoe ze die taart in balans kon houden op de fiets.
Het is pokkedruk in de (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Kattenbos komt met 4-0 nog goed wegEen zwak Kattenbos Sport heeft gisterenavond met 4-0 verloren van St. Elen. De score had nog hoger kunnen oplopen. Na amper een half uur stond St. Elen al 2-0 voor. Cochet (T1 Kattenbos), Weyns (T2 Kattenbos) en de Kattenbos-spelers Mannaerts en Ten Hoeve kregen geel.
Lommel - Het Lommelse voetbalweekend (9-11 februari)Vrijdag 9 februari: 
 - Vlug & Vrij Stokkem – Lommel United WS: 5 - 0 (forfait)

Zaterdag 10 februari: 
- Zulte Waregem – Lommel SK: 0 - 3
- St Elen – Kattenbos Sport: 4 - 0
- Lutlommel VV – E. Louwel: 3 - 1

Zondag 11 februari: 
- VK Gestel – Verbr. Lommel: 3 - 3 
- GT Lommel Kolonie – Esperanza Pelt B: 3 - 0

OV4 LEF omarmt leerlingen

Zondag 11 februari 2024
Lommel - OV4 LEF omarmt leerlingenZoomCampus X plus en SBSO Helix van GO! Scholengroep Xpert slaan de handen in elkaar en starten samen opleidingsvorm OV4 LEF, regulier secundair onderwijs met een buitengewone omkadering. Vanaf september 2024 zijn leerlingen met een motorische beperking (type 4) of ASS, autismespectrumstoornis (type 9) welkom in de A- en B stroom van het 1e leerjaar secundair onderwijs. OV4 LEF is het antwoord op de groeiende behoefte aan onderwijs dat alle leerlingen omarmt, ongeacht hun uitdagingen. Door (…) Het hele nieuwsbericht

Losar, Tibetaans nieuwjaar

Zondag 11 februari 2024
Zomaar even tussendoor
Lommel - Losar, Tibetaans nieuwjaarZoomGisteren, 10 februari, was het Tibetaans nieuwjaar, of Losar Tashi Delek. Losar wordt wereldwijd gevierd en is de belangrijkste feestdag in Tibet. In Vlaanderen werd dit gevierd in Schoten, waar fotograaf Stefan Ackx te gast was om mee te vieren en te fotograferen. Het jaar van de hout draak 2151, dat gisteren begon, biedt kracht, wijsheid en voorspoed.
Losar staat symbool voor reiniging en het nieuwe verwelkomen. Er wordt als het ware een nieuw leven begonnen. De huizen worden (…) Het hele nieuwsbericht
Losar, Tibetaans nieuwjaarLosar, Tibetaans nieuwjaar
Losar, Tibetaans nieuwjaarLosar, Tibetaans nieuwjaar
Zoom

Laura Verdonschot derde in Lille

Zondag 11 februari 2024
Lommel - Laura Verdonschot derde in LilleZoomIn de zevende en voorlaatste rit van de Soudal Ladies Trophy in Lille, de Krawatencross, is Laura Verdonschot vanmiddag derde geworden. Winnares werd Fem van Empel.
Lommel - Het foute dartstoernooi van DC ShotgunZoomGisteren vond in buurthuis 't Zand het Foute Dartstoernooi plaats van DC Shotgun. 56 heren en 19 dames kwamen meedoen, sommige verkleed in carnavalsoutfit. Het is de tweede keer dat Shotgun een fout dartstoernooi organiseert, op de zaterdag voor carnaval. Wat een dartstoernooi fout maakt? De dartsborden hangen niet zoals het hoort, met de 20 naar boven. Ze hangen gedraaid en op de 13 blokken allemaal anders, wat het voor de spelers en tellers een stuk moeilijker maakt, maar wel heel leuk is om (…) Het hele nieuwsbericht
Het foute dartstoernooi van DC ShotgunHet foute dartstoernooi van DC ShotgunHet foute dartstoernooi van DC ShotgunHet foute dartstoernooi van DC Shotgun
Het foute dartstoernooi van DC ShotgunHet foute dartstoernooi van DC Shotgun
Zoom

Carnaval in wolvengebied

Zaterdag 10 februari 2024
Lommel - Carnaval in wolvengebiedZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Laura Verdonschot 2de in Middelkerke

Zaterdag 10 februari 2024
In de Noordzeecross in Middelkerke is Laura Verdonschot vanmiddag tweede geworden. Ze had 1'15" achterstand op de Nederlandse Lucinda Brand.
Lommel - Welke school wil speelplaats vergroenen?ZoomOp donderdag 15 februari gaat de nieuwe projectoproep van ‘Natuur in je School’  van minister Zuhal Demir van start. Vlaamse scholen kunnen vanaf dan tot 13 mei een voorstel indienen om hun speelplaats te ontharden en te vergroenen met steun. Daarvoor voorziet Demir een investeringsbudget van 5 miljoen euro. Met die steun kunnen scholen de oppervlakte of kwaliteit van de natuur op hun domein aanzienlijk vergroten, of via ontharding en vergroening bijdragen aan klimaatadaptatie (…) Het hele nieuwsbericht

Wereldpeulvruchtendag

Zaterdag 10 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Vandaag is het Wereldpeulvruchtendag. Leve de bonen, kikkererwten en linzen! De Verenigde Naties hebben deze dag ingesteld omdat peulvruchten een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan een gezonde voeding: ze zorgen voor een verbetering van de bodemvruchtbaarheid en hebben een positieve invloed op het milieu. Peulvruchten

Mathieu Cornelissen overleden

Vrijdag 9 februari 2024
Lommel - Mathieu Cornelissen overledenGisteren is Mathieu Cornelissen overleden, de echtgenoot van Christine Hanson. Hij was 76 jaar en afkomstig uit Kaullille. Het afscheid vindt zaterdag 17 februari (11.30 uur) plaats in de aula van crematorium Stuifduin. Begroeting: vrijdag (20-20.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Met Neos naar AIDA

Vrijdag 9 februari 2024
Lommel - Met Neos naar AIDAZoomZeven Lommelse Neos-vrouwen gingen met Neos Nationaal voor een tweedaagse naar Rotterdam want de Disneymusical AIDA (nee, niet de meest geliefde opera aller tijden, Giuseppe Verdi's Aïda), wilden ze zeker niet missen. En het was een topper! Ook het bezoek aan Rotterdam, Den Haag en Scheveningen was, onder leiding van gids Jef, een aangename ervaring. Niemand zal het bezoek aan de Euromast in Rotterdam ooit vergeten omwille van de stormwind die hen bijna naar beneden blies. Maar het hoogtepunt (…) Het hele nieuwsbericht
Met Neos naar AIDAMet Neos naar AIDA
Zoom

Femma Kolonie bestaat 90 jaar

Vrijdag 9 februari 2024
Lommel - Femma Kolonie bestaat 90 jaarZoomFemma Kolonie bestaat 90 jaar, en dat werd gisterennamiddag gevierd met een gezellig samenzijn, met lekkere hapjes en drankjes. Juist voor corona zijn ze eigenlijk gestopt met het organiseren van activiteiten. Nu sporten ze alleen nog maar: turnen op maandag en aerobic op woensdag. En Rosette Spooren regelt dat allemaal alleen, of in samenspraak met Lucienne. Zij twee zijn nu de kernleden van Femma Kolonie. Maar dit jaar bestaan ze dus 90 jaar, en dat konden ze toch niet zomaar laten voorbijgaan! En (…) Het hele nieuwsbericht
Femma Kolonie bestaat 90 jaarFemma Kolonie bestaat 90 jaar
Zoom

Landbouw en natuur

Vrijdag 9 februari 2024
Vandaag gelezen
"Landbouwers gebruiken zowat 44.000 hectare grond in bos of natuurgebied. Omgekeerd ligt 15.000 hectare 'beheerde' natuur op landbouwgrond. Tegelijk nemen paarden, alpaca's en andere hobbydieren van private eigenaars veel meer schaarse landbouwgrond in."
(Apache)

Politie vol lof voor de boeren

Vrijdag 9 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Politie CARMA en de Federale Politie Limburg waarderen het professionele gedrag van de boeren tijdens de protestactie vandaag in Genk. Dat hebben ze vanmiddag laten weten. Aan de demonstratie ging vorige week overleg vooraf.
De politie kijkt vandaag tevreden terug op het verloop van het protest. Vanuit heel Limburg kwamen boeren via diverse invalswegen naar Genk, wat lokaal voor verkeershinder zorgde. De tractorcolonnes verplaatsten zich echter zonder noemenswaardige incidenten richting Thor Park. Rond (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Het Lommelse voetbalweekend (9-11 februari)Ladies first, en dus mogen de dames van Lommel United WS vanavond (vrijdag) om 20 uur aftrappen op het veld van Vlug & Vrij Stokkem. Daags nadien trekt Lommel SK naar Zulte Waregem (Lommel staat in het klassement op slechts 4 punten van de tegenstander). Kattenbos Sport (voorlaatste in 2e Prov) speelt op verplaatsing tegen St. Elen. Lutlommel VV mag thuis spelen tegen E. Louwel. Zondagnamiddag trekt Verbroedering Lommel naar VK Gestel, Grens Trappers Lommel Kolonie ontvangt het B-team van Esperanza.
Het is maar dat je 't weet
De Limburgse Vincentius verenigingen hebben vorig jaar elke maand 4.112 gezinnen geholpen met steunpakketten, dat is een recordaantal. Het aantal kinderen en alleenstaanden dat geholpen wordt, is bijzonder hoog. De organisatie trekt aan de alarmbel, want er is nood aan nog meer financiële steun.

Save the date: opendeurdag Akindo

Donderdag 8 februari 2024
Lommel - Save the date: opendeurdag AkindoZoomBenieuwd naar het reilen en zeilen achter de schermen van Akindo? Op 10 maart 2024 gooit Akindo de deuren wagenwijd open tijdens de Akindo opendeurdag! Je bent welkom van 10u30 tot 13u30. Elk uur staat er een rondleiding op het programma, je kan deelnemen aan de fotozoektocht en er is randanimatie voorzien. Place to be: Werkplaatsen 65 Lommel.
Mis dit niet - het avontuur begint hier!
Tot dan!
Lommel - Noorderhart-ziekenhuis behoudt kwaliteitsnormZoomHet Noorderhart Mariaziekenhuis heeft met succes de audit van Qualicor Europe (voorheen NIAZ) doorlopen. Dat betekent dat de accreditatiestatus van het ziekenhuis met vijf jaar is verlengd.
Algemeen directeur Hans Ramaekers: “Ondanks de uitdagingen van de COVID- periode heeft het ziekenhuis zijn kwaliteitswerking kunnen handhaven en versterken. Dit werd bevestigd door de zes auditoren van Qualicor tijdens de evaluatie afgelopen november."  Vandaag werd de accreditatieverlenging gevierd met friet voor alle medewerk(st)ers...

Jan Emmers overleden

Donderdag 8 februari 2024
Gisteren is Jan Emmers overleden, de echtgenoot van Paula Devogelaere. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Rudi Mertens overleden

Donderdag 8 februari 2024
Lommel - Rudi Mertens overledenDinsdag is Rudi Mertens overleden, de echtgenoot van Marianne Snoeijen. Hij was 61 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (10 uur) plaats in de aula van crematorium Stuifduin. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Mathieu Heylen overleden

Donderdag 8 februari 2024
Lommel - Mathieu Heylen overledenGisteren is Mathieu Heylen overleden, de weduwnaar van Rosa Theuwissen, die in 2012 stierf. Hij was 91 jaar. Woensdag (13u) is er een uitvaartplechtigheid in het crematorium. Begroeting: dinsdag (20-20.30u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.
Lommel - Neos op weg naar een duurzamer planeetZoomHet was een regenachtige donderdagnamiddag vandaag. Ongeveer veertig geïnteresseerden van Neos Lommel kwamen naar het Lommelse raadhuis om te luisteren naar een boeiende spreker: Marcel Van de Velde. Tijdens zijn actieve carrière oefende hij verschillende functies in onze industrie uit, sinds zijn pensioen trekt hij de kar 'duurzaamheid'.
Marcel had om te starten een boodschap voor iedereen: de oplossing voor alle klimaat- en de opwarmingsproblemen ligt bij onszelf. (…) Het hele nieuwsbericht
Neos op weg naar een duurzamer planeet
Zoom

Verkeershinder door boerenprotest

Donderdag 8 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Meer dan 500 boeren zullen morgenvoormiddag met hun tractoren naar Genk trekken om actie te voeren tegen de opgelegde milieumaatregelen. Ze trekken in negen colonnes vanuit heel Limburg naar de Onderwijslaan in Genk. Een delegatie boeren wil dan gaan praten met de Europese ministers die op dat moment vergaderen op het Thor Park. De actie van de landbouwers zal verkeershinder tot gevolg hebben.

Bijna 1 op 5 loopt risico op armoede

Donderdag 8 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
2.150.000 landgenoten, of 18,6% van de Belgische bevolking, lopen een risico op armoede of sociale uitsluiting. Dat blijkt uit de nieuwe armoedecijfers voor 2023 die Statbel, het Belgische statistiekbureau, vandaag publiceert op basis van de enquête naar de inkomens en levensomstandigheden.
Bedrijfsnieuws
Het waterzuiveringsbedrijf Blue Foot Membranes uit Lommel heeft een nieuwe financieringsronde achter de rug die 10 miljoen euro heeft opgeleverd. Dat geld moet volgens het bedrijf Blue Foot in staat stellen om zijn innovatieve membraantechnologie voor waterhergebruik wereldwijd uit te breiden. Dankzij die geavanceerde technologie wordt afvalwater hergebruikt in zowel industrieën als gemeenten, wat niet alleen de CO2-uitstoot vermindert, maar ook leidt tot aanzienlijke kostenbesparingen op lange termijn.
In de galerij van CC De Adelberg pronkt nog tot zondag 25 februari de tentoonstelling van Natasja Mabesoone, Nienke Baeckelandt en Jill Vandorpe. Het drietal opende de tentoonstelling op gedichtendag, geleid door het prachtige proza van Anne Marijn Voorhorst. Bekijk hier de volledige video.
Curator Korneel Detailleur is één van de kunstenaars die exposeerde in Symphony in Yellow. Hiermee zet De Adelberg een cyclus voort, waarbij kunstenaars telkens een nieuwe tentoonstelling samenstellen. De tentoonstelling kan bekeken worden tijdens de openingsuren.
Lommel - Twee nieuwe spelers voor Kattenbos SportKattenbos Sport heeft twee nieuwe spelers aangetrokken: Nassim Achenteh van FC Eindhoven en Joey van Casand (Una).

Geen straf voor bezit van vals geld

Woensdag 7 februari 2024
Lommel - Geen straf voor bezit van vals geldEen 18-jarige jongeman uit Lommel die 33 valse bankbiljetten van 50 euro bij zich had heeft van de rechtbank opschorting van straf gekregen, dit om zijn toekomst niet te hypothekeren: hij wil namelijk politieagent worden.

Auto tegen boom op Ringlaan

Woensdag 7 februari 2024
Lommel - Auto tegen boom op RinglaanOp de Ringlaan (N71) botste vanochtend een auto tegen een boom. De bestuurster die onwel zou zijn geworden raakte daarbij gewond.

Flink wat hemelwater

Woensdag 7 februari 2024
Weerbericht
Lommel - Flink wat hemelwaterEen storing schuift over onze streken, trekt daarna naar het zuiden, maar keert op haar stappen terug en trekt opnieuw over onze regio. Dit alles gebeurt de komende 24 uur. Hierbij valt er ook flink wat neerslag, tussen 20 en 30 mm. Ook in het weekend valt er nog wat regen, maar zijn de hoeveelheden beduidend minder.
Morgen is het koud in de ochtend bij temperaturen van slechts enkele graden boven het vriespunt. Er komt, na droog weer in de nacht, al vlug regen opzetten. Samen met de regen wordt (…) Het hele nieuwsbericht

Laura Verdonschot wint in Maldegem

Woensdag 7 februari 2024
Laura Verdonschot heeft vandaag in Maldegem de veldrit gewonnen. De Nederlandse topconcurrentie was nagenoeg helemaal afwezig.

Paarden verwaarloosd in Balen

Woensdag 7 februari 2024
Kort nieuws van bij de buren
Het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum uit Heusden-Zolder heeft gisteren vier paarden moeten ophalen in Balen. Ze hadden geen eten en geen zuiver drinkwater. Enkele weken geleden was het opvangcentrum er ook al moeten langsgaan, omdat er in dezelfde weide een pasgeboren veulentje in de sneeuw lag.

55ste veldloop DALO was een succes

Dinsdag 6 februari 2024
Lommel - 55ste veldloop DALO was een succesZoomAfgelopen zondag organiseerde DALO de 55ste veldloop op de terreinen van Provil, meteen de laatste van negen wedstrijden van het LCC (Limburgs Cross Criterium). Deze veldloop was een groot succes. Er namen maar liefst 508 atleten deel, waaronder 62 van DALO. De atleten kregen massale steun van de talrijk opgekomen supporters. De start werd gegeven door niemand minder dan Willy Polleunis (derde foto onder). Willy behaalde ooit zes Belgische titels en nam drie keer deel aan de Olympische Spelen. (…) Het hele nieuwsbericht
55ste veldloop DALO was een succes55ste veldloop DALO was een succes55ste veldloop DALO was een succes
55ste veldloop DALO was een succes
Zoom

Een poëzietaart met Les Triadours

Dinsdag 6 februari 2024
Lommel - Een poëzietaart met Les TriadoursZoomLes Triadours, dat zijn Lommelaren Mireille Vaessen en Sam Pasternak, aangevuld met Martine de Kok. In 2022 waren ze nog de grote winnaars van het Concours De La Chanson: Prix Liesbeth List in Nederland. Dit trio bracht deze namiddag een heerlijke poëzietaart in een uitverkochte zaal in De Adelberg, met de naam 'Retour Bxl-Paris'. In de voorstelling werd het publiek meegenomen op een muzikale reis doorheen het repertoire van twee chansonniers pur sang: Edith Piaf en Jacques Brel. Twee (…) Het hele nieuwsbericht
Een poëzietaart met Les TriadoursEen poëzietaart met Les TriadoursEen poëzietaart met Les TriadoursEen poëzietaart met Les Triadours
Een poëzietaart met Les TriadoursEen poëzietaart met Les Triadours
Zoom

Maria Tombeur overleden

Dinsdag 6 februari 2024
Lommel - Maria Tombeur overledenVandaag is Maria Tombeur overleden, de weduwe van Jaak Baeten, die in 2010 stierf. Ze was geboren in Lommel en werd 97 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Peer-Centrum. Begroeting: vrijdag (19-19.30u) in uitvaartcentrum Jaeken, Kerkstraat 3 in Peer. Online condoleren via www.uitvaartzorg-jaeken.be.

Paddentrek komt op gang

Dinsdag 6 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Paddentrek komt op gangZoomDe komende dagen komt op alle natte plekken in Limburg de paddentrek weer op gang. De padden verlaten dan hun winterschuilplaats en trekken naar vijvers en poelen om zich voort te planten. Die tocht is niet zonder risico. Ze moeten vaak de weg oversteken en daar kunnen ze overreden worden. In 22 Limburgse gemeenten, verspreid over 41 locaties, helpen vrijwilligers de padden elk jaar de weg oversteken: ze plaatsen schermen (foto) die de padden tegenhouden. De dieren worden dan in emmers gevangen en naar de overkant gebracht. (Foto Josh Vandijck)
Lommel - Bericht voor alle cantusliefhebbersZoomNa het overweldigende succes van vorig jaar is Davidsfonds Lommel verheugd om aan te kondigen dat de ticketverkoop voor de tweede editie van de Beiaardcantus op woensdag 7 februari van start gaat! Deze tweede editie gaat door op zaterdag 18 mei om 18 uur. Mis deze unieke kans niet om samen met vrienden en medestudenten te genieten van een onvergetelijke avond vol muziek, gezelligheid en, natuurlijk, het kenmerkende geluid van de prachtige Lommelse beiaard! Wat kan je verwachten?
- Een geweldige (…) Het hele nieuwsbericht

Zuigelingensterfte neemt verder af

Maandag 5 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
In 2021 werden 936 baby’s dood geboren, of stierven ze binnen het jaar na geboorte. In 2000 ging het nog om 1.048 baby’s, of een daling van 11%. Dat blijkt uit zopas gepubliceerde resultaten van Statbel, het Belgische statistiekbureau.
Tegenover meer dan twintig jaar geleden steeg het aantal doodgeborenen met 22%, terwijl het aantal overleden baby’s jonger dan een jaar afnam, met 39%. In 2021 werden 597 baby’s stilgeboren. Dat aantal nam toe sinds 2000, toen er 488 baby’s levenloos werden geboren. Het aantal baby’s dat stierf jonger dan een jaar, is afgenomen in ruim twintig jaar tijd, van 560 in 2000 naar 339 in 2021.

Nieuwe vennootschap: JVD-Invesco

Maandag 5 februari 2024
Jelle Vandonink uit Lommel heeft de besloten vennootschap JVD-Invesco opgericht met zetel aan de Binnensingel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer human resources, marketing, het verkopen van goederen op basis van commissie en e-commerce.

Koepeltjes vol met kunst

Maandag 5 februari 2024
Lommel - Koepeltjes vol met kunstZoomHet lijkt wel alsof ze als paddenstoelen uit de grond geschoten zijn: plexi koepeltjes gevuld met kunst uit de kinderateliers van Kunstacademie Noord-Limburg. Ze werden al gesignaleerd in Oudsbergen, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Peer, Bocholt, Pelt en Lommel. De koepeltjes werden zaterdag geplaatst naar aanleiding van de ‘Dag van de Academies’ maar zullen nog een tijdje blijven staan. Aan deze sfeervolle installaties is immers een wedstrijd verbonden. Wie een leuke prijs wil winnen, kan een wedstrijdformulier afhalen in de hoofdbibliotheken van de deelnemende gemeenten. Veel succes!
Koepeltjes vol met kunstKoepeltjes vol met kunstKoepeltjes vol met kunst
Zoom
Gezondheid
Lommel - Is koffie gezond? Of toch beter thee?Veel mensen genieten wel eens graag van een warme drank. Of dat nu koffie is of thee - dat maakt ieder voor zich uit. Maar hoe gezond zijn deze dranken voor ons lichaam?
Koffie bevat cafeïne en het is net dat deeltje waar we ons zorgen over maken. Cafeïne is een stofje dat een stimulerend effect heeft op ons zenuwstelsel. Zo kan het zorgen voor een verhoogde alertheid en verbeterde concentratie. Maar overmatig gebruik kan leiden tot bijwerkingen zoals nervositeit, slapeloosheid, (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Nieuwe T1 bij Grenstrappers KolonieNiels Hakkens is de nieuwe T1 bij vierdeprovincialer Grenstrappers Lommel Kolonie, dit tot het einde van het seizoen.
Lommel - Kattenbos Sport trekt verdediger aanTweedeprovincialer Kattenbos Sport heeft een verdediger aangetrokken: de Nederlander Mick Schoonheijm.

Een Leopoldquiz op de Leopoldlaan

Maandag 5 februari 2024
Lommel - Een Leopoldquiz op de LeopoldlaanZoomHoe zou het komen dat er deze week op "het bord" reclame wordt gemaakt voor de Leopoldquiz? Ha, omdat dat een organisatie is van de Vriendenkring Koning Leopoldlaan, tiens. Volgende vrijdag gaat al de 11de editie van start, om 20u in Klosterhof. Op het programma staan acht quizrondes, en een daarvan heet "de spreukenbordronde". Tot dusver zijn er 44 ploegen ingeschreven. Er is nog plaats voor één ploeg van max. 6 personen. Inschrijven kan nog via leopoldquiz[!]gmail.com en kost 25 euro. Wie eerst komt, eerst maalt!
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Dit jaar al 15 doden door woningbrandenIn januari vielen er in ons land liefst 10 dodelijke slachtoffers door woningbranden; deze maand zijn er dat al vijf. In het hele jaar 2022 overleden er 7 Belgen bij woningbranden. De vzw Oscare, het nazorg- en onderzoekscentrum voor brandwonden en littekens in België, dringt erop aan om voldoende rookmelders te plaatsen in je woning, maar vooral ook er voor te zorgen dat je rookmelders hoorbaar zijn.
Andere maatregelen die je kan nemen: zorg voor een vluchtweg vrij van rommel; leg een zaklamp op de slaapkamer (en zorg dat de batterijen geladen zijn); zorg voor de sleutel van je voordeur op de deur of in de buurt ervan. Sluit bij een brand onderweg naar buiten de binnendeuren. Buiten bel je 112 en ga je niet meer terug naar binnen.

Inbraak in Don Boscostraat

Zondag 4 februari 2024
Lommel - Inbraak in Don BoscostraatIn de Don Boscostraat is ingebroken in een voertuig. Of de daders buit hebben gemaakt, is niet geweten.
Lommel - De Lommelse voetbaluitslagen (3-4 februari)Zaterdag 3 februari: 
- SK Lommel – Dender: 2 - 2
- Stal Sport – V. Lommel: 6 - 2
- Wijchmaal - Lutlommel: 0 - 5
- Membruggen - Lommel United WS (dames): 7 - 2

Zondag 4 februari: 
- Kattenbos  – Anadol: 3 - 4
- Zelo Halen – Lommel Kolonie: 0 - 8

Grenstrappers scoren acht keer

Zondag 4 februari 2024
Lommel - Grenstrappers scoren acht keerGrenstrappers Lommel Kolonie is bij Zelo Halen A gaan winnen met 0-8. Baselmans maakte vier doelpunten, Janssens twee. De andere goals werden gescoord door Van De Moosdijk en Willekens.
Lommel - Kattenbos Sport verliest van AnadolIn tweede provinciale B heeft Kattenbos met 3-4 verloren van KFC Anadol uit Heusden-Zolder. Aan de rust was de stand 1-3. De doelpunten van Kattenbos Sport werden gemaakt door Luits, Hoeben en Vreysen. De wedstrijd trok 120 supporters.
Lommel - Lutlommel legt er vijf in het mandjeLutlommel VV heeft vanavond makkelijk met 0-5 gewonnen op het veld van Sporting Wijchmaal. Niels Vanpol was de man van de match. Hij maakte twee doelpunten. Lutlommel VV speelt zaterdag thuis tegen Eendracht Louwel. Sporting Wijchmaal speelt komend weekend uit bij Sporting Grote Heide.

Dames A Lovoc winnen van Bepavoc

Zondag 4 februari 2024
Lommel - Dames A Lovoc winnen van BepavocZoomSpeeldag 11 in Promo 2 bij de dames A van volleyclub Lovoc. Hekkensluiter Bepavoc Beringen kwam gisteren op bezoek. In sporthal 't Park in Paal werd in de heenronde nipt met 2-3 gewonnen. Voor een duidelijkere overwinning zouden de Lommelse dames, sterk uitgedund, uit een ander vaatje moeten tappen tegen de enthousiaste Beringse tegenstander. Vechten moesten ze!
Sets 1 en 2 gingen redelijk gelijk op, tot Lovoc tegen het eind het gaspedaal wat verder induwde, en de Lommelse youngsters hun (…) Het hele nieuwsbericht
Dames A Lovoc winnen van BepavocDames A Lovoc winnen van BepavocDames A Lovoc winnen van BepavocDames A Lovoc winnen van Bepavoc
Dames A Lovoc winnen van BepavocDames A Lovoc winnen van BepavocDames A Lovoc winnen van Bepavoc
Zoom
Lommel - Daar is de allereerste winst voor U13BZoomDe derde wedstrijd van hun jonge leven, en daar is de allereerste winst! Vandaag moesten de jongens en meisjes U13B van Lovoc - nu ja, één jongen was er helaas niet bij - het veld op tegen Tectum Achel E. In een spannende vijfsetter wist het jonge Lovoc-team de winst, mét drie-passenspel, naar zich toe te trekken. Setstanden 15-25, 25-19, 16-25, 26-24 en 15-9. Dat belooft! (LdB)

Vrouw doodgestoken in Eindhoven

Zondag 4 februari 2024
Grensgevallen
In Eindhoven is afgelopen nacht een vrouw doodgestoken. Ze werd rond 3 uur zwaargewond aangetroffen in het stadscentrum en kon niet meer gered worden. De dader is voortvluchtig.
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts heeft via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) 50.279 euro uitgetrokken voor werken in de Vrije Basisschool Den Heuvel in Lommel. “Een investering die meer dan welkom is en die de
onderwijskwaliteit zeker zal verhogen,“ aldus schepen Karel Wieërs.
Wedstrijdverslag
Lommel - Stal Sport wint overtuigend tegen LommelWegens het overlijden van jeugdtrainer Nico Leyssens begon de wedstrijd met een minuut stilte. Maar eenmaal afgetrapt, zat er meteen vuur in de match. "Het waren aanvankelijk de bezoekers van Verbroedering Lommel die het overwicht hadden, maar na een kwartier herstelde de thuisploeg het evenwicht. En direct konden onze jongens scoren via Jeroen Segers. Die voorsprong werkte inspirerend en een kwartiertje later kon Hans Hermans de 0-2 op het bord zetten toen de bezoekende doelman een hard schot afweerde in (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - BFTP houdt nieuwjaarsreceptie in LimburgZoomDe BFTP, de Belgian Federation of Tourist Press, hield vandaag hun nieuwjaarsreceptie in Leopoldsburg. De groep combineerde een feestmaal met een bezoek aan het museum Liberation Garden. De Belgian Federation of Tourist Press werd in 1991 opgericht en verenigt journalisten, persvoorlichters, docenten toerisme en gidsen, kortom vertegenwoordigers die elk op een specifiek terrein hun kennis in verband met toerisme overdragen. Schepen van Toerisme Marleen Kauffmann uit Leopoldsburg verwelkomde de (…) Het hele nieuwsbericht

Laura Verdonschot 5de op WK

Zaterdag 3 februari 2024
Op het WK veldrijden in het Tsjechische Tábor is Laura Verdonschot vijfde geworden, als eerste Belgische. Wereldkampioene werd Fem van Empel.

Grijs weekend met hoge maxima

Zaterdag 3 februari 2024
Weerbericht
Lommel - Grijs weekend met hoge maximaTussen depressies over het noorden van Europa en een hogedrukgebied, uitgestrekt van de Atlantische Oceaan via Frankrijk tot de Alpenlanden, overheerst een westelijke tot zuidwestelijke luchtstroming in onze streken. Er wordt bijzonder zachte lucht aangevoerd, maar die wordt vergezeld van storingen. Eerst zijn de storingen relatief zwak, na het weekend worden ze actiever met beduidend meer neerslag.
Vandaag domineert zo een zwakke storing het weerbeeld met vooral veel wolken en af en toe (…) Het hele nieuwsbericht
Welke waren op 1 januari de tien grootste gemeenten van Limburg?
1. Hasselt - 80.786 inwoners
2. Genk - 67.838
3. Beringen - 48.328
4. Sint-Truiden - 41.441
5. Maasmechelen - 40.174
6. Heusden-Zolder - 35.014
7. Lommel - 34.891
8. Pelt - 34.410
9. Bilzen - 32.769
10. Tongeren - 32.116. 

Een nummerplaat ontschrappen

Zaterdag 3 februari 2024
Chel mag het zeggen
Lommel - Een nummerplaat ontschrappenNieuwpoort. Donderdag in de late namiddag. Ik ben moe na een lange wandeling over de dijk en gedreven door de scherpe en venijnig koude wind spring ik even binnen in een klein cafeetje voor een kopje warme choco. Ja écht! Een klant die de krant zit te lezen, berispt de waardin omdat ze te lang weg bleef naar zijn zin. Zijn glas was immers al een tijdje bijna leeg en hij bleek van continuïteit te houden.
Ik ga jullie een poging besparen om haar reactie fonetisch weer te geven. Haar sappig (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Het Lommelse voetbalweekend (3-4 februari)In de Challenger Pro League is het een belangrijke match voor SK Lommel, dat thuis tegen Dender speelt. Beide ploegen tellen immers evenveel punten, maar als Dender wint, zakt Lommel een plaats. Zaterdag speelt ook Verbroedering Lommel uit tegen Stal. Leider Lutlommel speelt uit tegen Wijchmaal. Twee Lommelse matchen op zondag, Kattenbos ontvangt Anadol, Lommel Kolonie mag naar Zelo Halen.

Henri Verhoeven overleden

Vrijdag 2 februari 2024
Lommel - Henri Verhoeven overledenVandaag is Henri Verhoeven overleden, de echtgenoot van Alice Schouteden. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-19.30) in funerarium Witters.

Lommel telt 34.891 inwoners

Vrijdag 2 februari 2024
Op 1 januari jongstleden telde de stad Lommel 34.891 inwoners. Dat blijkt uit gegevens van de FOD Binnenlandse zaken.

Joske Van Broekhoven overleden

Vrijdag 2 februari 2024
Lommel - Joske Van Broekhoven overledenWoensdag is Joske Vanbroekhoven overleden, de echtgenoot van Lidziya Vladimirovna. Hij was geboren in Mol en werd 77 jaar. Woensdag (11.30u) is er een afscheidsdienst in het crematorium. Begroeting: dinsdag (20-20.30u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.

Waarom pannenkoeken met Lichtmis?

Vrijdag 2 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Vandaag is het Lichtmis. Waarom eten wij vandaag pannenkoeken? Dat wordt op twee manieren verklaard. 2 februari was vroeger één van de twee dagen waarop de plattelandsbevolking van werk of hoeve kon veranderen – de andere dag was 11 november (Sint-Maarten). Dat werd ’s avonds gevierd met een soort haardkoeken, die later evolueerden naar pannenkoeken.
De vorm en kleur van de pannenkoeken worden daarnaast gezien als een verwijzing naar de zon en dus naar het licht (en (…) Het hele nieuwsbericht

Achterbouw uitgebrand in Driehoek

Vrijdag 2 februari 2024
Lommel - Achterbouw uitgebrand in Driehoek
In Driehoek in Lutlommel is vanochtend rond 4 uur een achterbouw uitgebrand. De woning bleef gevrijwaard. Een bewoner liep brandwonden op toen hij materiaal probeerde te redden en is voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.
Het is maar dat je 't weet
In vijf jaar tijd hebben elektrische en hybride personenwagens het marktaandeel van benzinewagens overschreden. Dat blijkt uit een eerste, voorlopige balans van het aantal inschrijvingen van motorvoertuigen die opgesteld werd door Statbel, het Belgische statistiekbureau.
Hybride en elektrische wagens blijven met een marktaandeel van 59% in 2023 de populairste nieuwe wagens in België. In 2019 waren ze goed voor slechts 8% van de verkoop. In 2023 waren 284.608 van de in totaal 481.079 (…) Het hele nieuwsbericht

Eén op vijf kan niet met vakantie

Donderdag 1 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
21,6% van de Belgische bevolking - wat neerkomt op 2.495.000 personen - heeft onvoldoende financiële middelen om zich een week vakantie te veroorloven. Dat blijkt uit de eerste resultaten van de enquête naar inkomens en levensomstandigheden in 2023. Tijdens die enquête werden meer dan 6.400 gezinnen door Statbel, het Belgische statistiekbureau, bevraagd over hun financiële mogelijkheden.

Ilian Luyten weg bij Lutlommel VV

Donderdag 1 februari 2024
Lommel - Ilian Luyten weg bij Lutlommel VVIlian Luyten van Lutlommel VV zal komend seizoen de kleuren van KFC Kaulille verdedigen.

Inbraak in Stationsstraat

Donderdag 1 februari 2024
Lommel - Inbraak in StationsstraatVanochtend is een inbraak vastgesteld in een pand aan de Stationsstraat. Over de buit is niets geweten.
Het is maar dat je 't weet
Minister van mobiliteit Lydia Peeters gaat de interfederale werkgroep Wegcode vragen zich te buigen over duidelijker normen voor de sterkte en de afstelling van fietslichten: “Verkeerd afgestelde fietsverlichting kan tegenliggers verblinden en zo voor gevaarlijke omstandigheden zorgen. We moeten fietsers hier daarom voldoende over informeren én sensibiliseren”, aldus de minister. Zij beklemtoont dat de Wegcode vandaag al stelt dat fietsers een “niet-verblindend licht moeten voeren.” Aanleiding voor het ministerieel verzoek is het stijgende aantal klachten over verblindende fietslichten op elektrische fietsen. 

Kans op blokkade grensovergang E314

Donderdag 1 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
De kans bestaat dat de grensovergang op de E314 vanavond geblokkeerd zal worden door demonstrerende boeren uit België en Nederland. Dat meldt de VRT. Het zou gaan om 600 boeren: 400 vanuit België en nog eens 200 Nederlandse boeren. Mocht de blokkade werkelijkheid worden, dan zou er grote verkeersoverlast ontstaan.

88 procent Limburgers doet job graag

Donderdag 1 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
88 procent van de Limburgers doet zijn job graag. Dat blijkt uit onderzoek van het ACV. Vooral de vele sociale contacten op de werkvloer worden op prijs gesteld. Werknemers gaan vooral op zoek naar 'plezier op het werk'. Ook de waardeing door de werkgever is heel belangrijk, belangrijker zelf dan het loon, aldus het onderzoek.

VOKA wil dat de blokkades stoppen

Donderdag 1 februari 2024
Lommel - VOKA wil dat de blokkades stoppenZoomDe bedrijven in de buurt van het Klaverblad in Lummen hadden vooraf maatregelen genomen tegen de blokkades van de boeren van vanmorgen. Dat blijkt uit een rondvraag door ondernemersorganisatie VOKA-KvK-Limburg bij tientallen bedrijven, vooral in de cluster rond het Klaverblad. Door de blokkades kunnen personeelsleden moeilijk op het werk geraken, en kunnen bedrijven ook amper beleverd worden. Daar hebben ze dus zoveel mogelijk op ingespeeld.
VOKA zegt nog altijd begrip te hebben voor het standpunt van de boeren maar vraagt hen ook redelijk te blijven in hun acties en het economische knooppunt in Limburg niet verder nodeloos te belasten.
16/03

Diane, gefeliciteerd met je verjaardag!!

Cor Wevers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel