Het overige nieuws

Jean Ramaekers overleden

Vrijdag 29 april 2016
Meeuwen-Gruitrode - Jean Ramaekers overleden

Meeuwen-Gruitrode

Vandaag is Jean Ramaekers overleden, de weduwnaar van Caroline Vandeneynde. Hij was 84 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in familiekring plaats. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Gruitrode.

Vzw Uitmuntend Limburg opgericht

Woensdag 27 april 2016
Limburg.net, de provincie Limburg, de vzw Rimo, de nv Mediahuis en de vzw FairFin hebben de vzw Uitmuntend Limburg opgericht. De zetel van de vereniging is gevestigd in Centrum-Zuid in Houthalen-Helchteren. De vereniging stelt zich tot doel om bij te dragen aan een duurzame samenleving door mensen, lokale overheden en organisaties in de provincie Limburg en de stad Diest te sensibiliseren en te motiveren tot een actieve bijdrage aan duurzaamheid, gemeenschapszin en lokale producten. Om het gedrag van de deelnemers te sturen gebruikt de vereniging een puntensysteem in een provinciaal waarderend netwerk dat functioneert volgens de principes van een gemeenschapsmunt.

Jeanne Schurmans overleden

Woensdag 27 april 2016
Meeuwen-Gruitrode - Jeanne Schurmans overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zondag is de uit Meeuwen afkomstige Jeanne Schurmans overleden, de weduwe van Cyrille Bert. Zij was 96 jaar en wordt vrijdag gecremeerd na de afscheidsplechtigheid in de aula van begrafenissen Schraepen-Mathijsen in Zonhoven.

Nieuwe bvba: Sfida

Dinsdag 26 april 2016

Meeuwen-Gruitrode

Tim Kusters en zijn echtgenote Nancy Sinigaglia, beiden uit Meeuwen-Gruitrode, hebben de bvba Sfida opgericht met zetel aan de Lambertus Paulystraat in Meeuwen-Gruitrode. Doel van de vennootschap is onder meer het verlenen van bijstand, advies en leiding aan bedrijven, privé-personen en instellingen, onder meer op het vlak van management, marketing, productie en ontwikkeling.

Kerkuil overleeft schuurbrand

Dinsdag 26 april 2016
Vandaag gelezen
Oudsbergen - Kerkuil overleeft schuurbrandZoomIn het Nederlands-Limburgse Echt is na een schuurbrand een kerkuil gevonden die de brand overleefd had. In de schuur die afbrandde hing een kerkuilnest waar een koppel kerkuilen zijn intrek in had genomen. Toen de schuur in lichterlaaie stond, werd gevreesd voor het leven van de uilen. Iedereen hoopte dat ze zich tijdig uit de voeten hadden gemaakt. Toen er in een naburige schuur een gewonde kerkuil werd gevonden, bleek dat het ging om het vrouwtje dat vermoedelijk zo lang mogelijk haar nest (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
De eengemaakte Nederlandstalige vertaling van het "Onze Vader" wordt op 27 november, het begin van de advent, ingevoerd in de rooms-katholieke Kerk. Dat gebeurt tegelijk in Nederland en in België, meldt de VRT. De katholieke scholen in ons land zullen in september al de nieuwe vertaling aanleren. Lees meer bij deredactie.be
Afgelopen weekend werden er in heel Limburg 88 verkeersongevallen gemeld, waarvan 19 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 2 zwaar- en 20 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen nam de politie 55 ademtesten af, waarvan er 6 (of 11%) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 22 gevallen van vluchtmisdrijf. Tijdens de alcoholcontroles in het kader van de SLim-acties werden 26 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken.

Liza De Backer overleden

Maandag 25 april 2016
Meeuwen-Gruitrode - Liza De Backer overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zaterdag is Liza De Backer overleden, de weduwe van Jaak Gielen en de partner van wijlen Thieu Geys. Zij was 89 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Meeuwen.

Jef Driesen overleden

Maandag 25 april 2016
Meeuwen-Gruitrode - Jef Driesen overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zaterdag is Jef Driesen overleden, de echtgenoot van Nelly Bongaers. Hij was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meeuwen. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Jean Bemelmans overleden

Maandag 25 april 2016
Meeuwen-Gruitrode - Jean Bemelmans overleden

Meeuwen-Gruitrode

Vrijdag is Jean Bemelmans overleden, de echtgenoot van Liza Truyen. Hij was 84 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme familiekring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

NMBS vernieuwt app

Maandag 25 april 2016
Het is maar dat je 't weet
De NMBS heeft haar app voor het reizigersverkeer vernieuwd. De routeplanner - voor iPhone en iPad, Android en Windows Phone - werd aangepast om het traject van de gekozen trein nog nauwkeuriger weer te geven, meldt de spoorwegmaatschappij. De gebruiksvriendelijkheid is verhoogd, informatie bij hinder of storingen wordt beter weergegeven en nu kan je via een iPad vervoersbewijzen kopen.

Aantal starters kent terugval

Maandag 25 april 2016
Het aantal starters kent in maart 2016 een terugval in vergelijking met de eerste twee maanden van dit jaar maar blijft wel op het hoogste niveau voor de maand maart sinds 2011. Dat meldt VOKA Limburg.

Wat een moeder lijden kan

Maandag 25 april 2016


Vandaag tien jaar geleden bracht Bruce Springsteen de cd ‘We Shall Overcome: The Seeger Sessions’ uit. Het was zijn eerste en vooralsnog enige album zonder eigen werk. De plaat bevatte alleen folksongs en traditionals die Pete Seeger populair had gemaakt. Daar was ‘Mrs. McGrath’ bij. Lees op de Jukeboxkalender hoe dit lied uit de Eerste Wereldoorlog het verdriet van een moeder beschrijft.

Meeuwen-Gruitrode

Donderdag 5 mei (11 uur) ontvangen zestien kinderen uit Wijshagen het sacrament van het vormsel. De vormelingen zijn: Boonen Martijn, Creemers Lennert, Huskens Amber, De Graef Leonard, Jablonski Vanessa, Keunen Rune, Lambertz Laetitia, Niesen Stef, Teelen Hanne, Theuwissen Robbe, Thijs Toon, Truyen Lander, Umans Rune, Schouterden Benjamin, Vleeschouwers Diete en Van den Bossche Yannick.

Meeuwen-Gruitrode

In de parochiefederatie Meeuwen-Gruitrode is tijdens de afgelopen veertigdagentijd 8.406 euro ingezameld voor Broederlijk Delen. Er werden onder andere drie koffiestops gehouden; er werd een solidaire maaltijd georganiseerd; er was een collecte in de kerken en er was een narcissenverkoop. Ook de scholen deden een actie.

Meeuwen-Gruitrode

Op 5 mei, Hemelvaart, ontvangen vijf kinderen van Neerglabbeek het sacrament van het vormsel. Dezelfde dag doen er acht kinderen hun eerste communie.

De republiek

Zondag 24 april 2016


Vandaag honderd jaar geleden begon in Dublin de Paasopstand. De rebellen riepen de Ierse Republiek uit, maar bleken geen partij over de Britse overmacht. De revolutie heeft wel veel teweeggebracht en zindert eigenlijk tot vandaag door. Achter deze link lezen we over de songs die deze herinnering levend houden, zoals het door een pastoor geschreven ‘Foggy Dew’, hier in de uitvoering van Sinead O’Connor en The Chieftains
Tribunaliteiten
Moet een valsebommelder betalen voor de tussenkomst van de politie en waarom een echte bommenlegger dan niet?
Dat vroeg het hof van beroep van Gent zich af toen het te maken kreeg met de onrustwekkende verdwijning van een dame op weg naar haar huisarts. Dertig politiemensen gingen aan de slag. Er volgde een zoektocht naar telefoongegevens, ondervragingen, bijstand van tolken enz. Op de avond van de verdwijning kwam er al een anonieme oproep. Een Afrikaanse mannenstem vroeg: ‘Ken jij H.A.? 50.000 euro (…) Het hele nieuwsbericht

Actie zwaar vervoer

Vrijdag 22 april 2016
Meeuwen-Gruitrode - Actie zwaar vervoer

Meeuwen-Gruitrode

Samen met de Federale Wegpolitie werd er vandaag door de politiezone Noordoost Limburg een actie zwaar vervoer georganiseerd. In totaal werden er 42 vrachtwagens gecontroleerd. 38 vrachtwagens waren in orde met de regelgeving. Twee chauffeurs pleegden een inbreuk tegen de rij- en rusttijden, één vrachtwagen was overladen en verder werd er nog één inbreuk vastgesteld tegen de ladingzekering. Deze controles passen binnen het actieplan verkeersveiligheid.

Waarschuwing voor nepmails

Vrijdag 22 april 2016
Het is maar dat je 't weet
Wie een mail krijgt van 'Intrum Justitia' met als onderwerp 'Intrum Justitia' of 'openstaande factuur' moet goed opletten. Het gaat om valse mails met een bijlage (factuur) of een link (download factuur) die kwaadaardige software bevat. Open deze bijlage of link niet, zegt de politiezone Noordoost Limburg.
"We blijven waarschuwen, omdat er nog altijd personen zijn die deze bijlage of link wel openen en zo hun pc met een virus besmetten. Dit virus is een zogeheten Cryptolocker, een vorm van malware dat de bestanden op een computer als het ware gijzelt. Tegen betaling wordt de computer weer vrijgegeven", luidt het.
Advies: verwijder de mail, maak geen geld over en open vooral de bijlage of link niet.

Ten strijde tegen de hondendrol

Donderdag 21 april 2016
Vandaag gelezen
Burgemeester Manuela Carmena van Madrid heeft genoeg van honden die de stoepen, parken en andere publieke ruimtes bevuilen. De baasjes zullen versteld staan van de nieuwe regels, zegt ze. De minimumboete voor clandestien gelegde en niet opgeruimde hondendrollen is 751 euro. Wie dat geld niet heeft, mag de boete afkopen door in het weekeinde een werkstraf te doen, zoals vegen of ander schoonmaakwerk.
In de Madrileense voorstad Brunete hebben ze het anders aangepakt. Daar hielden toezichthouders (…) Het hele nieuwsbericht

Bejaarde fietser omgekomen

Dinsdag 19 april 2016
Deze namiddag is in het centrum van Bocholt een fietser onder een  vrachtwagen terechtgekomen. De fietser overleefde de klap niet. Het slachtoffer is Bèr Vandenbosch (76) uit Bocholt. Een verkeersexpert onderzoekt in opdracht van het parket de precieze omstandigheden van het ongeval.

Nieuwe vennootschap: Leyssen

Dinsdag 19 april 2016

Meeuwen-Gruitrode

Rene en Koen Leyssen én Marijke Drijkoningen hebben de landbouwvennootschap Leyssen opgericht met zetel aan de Schutterslaan in Meeuwen-Gruitrode. Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 500.000 euro. Doel van de vennootschap is de exploitatie van een landbouw- of tuinbouwbedrijf.

Maria Voortmans overleden

Maandag 18 april 2016
Meeuwen-Gruitrode - Maria Voortmans overleden

Meeuwen-Gruitrode

Vrijdag is de uit Ellikom afkomstige Maria Voortmans overleden, de echtgenote van Jef Schraepen. Zij was 80 jaar en wordt donderdag gecremeerd na de afscheidsdienst (11 uur) in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Zolder-Centrum. Woensdag (19 ujur) is er daar een avonddienst.

Martin Schrooten overleden

Maandag 18 april 2016
Meeuwen-Gruitrode - Martin Schrooten overleden

Meeuwen-Gruitrode

In Gruitrode is gisteren Martin Schrooten overleden, de echtgenoot van Annie Reeskens. Hij was 59 jaar. De crematieplechtigheid zal in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 88 verkeersongevallen gemeld, waarvan 14 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 3 zwaargewonden en 15 lichtgewonden.
Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 47 ademtesten afgenomen, waarvan er 9 (of 19%) positief bleken. Van 5 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 11 gevallen van vluchtmisdrijf.
De gemiddelde prijs van een woning in Limburg is nog altijd minder dan 275.000 euro, meldt TVL. In 13 Limburgse gemeenten (Lommel, Hamont-Achel, Overpelt, Peer, Meeuwen-Gruitrode, Beringen, As, Leopoldsburg, Tongeren, Halen, Gingelom, Heers, Heusden-Zolder) kan je gemiddeld nog voor minder dan 200.000 euro een huis kopen. Dat blijkt een onderzoek van het economisch magazine Trends. Limburg is de enige Vlaamse provincie waar je op het hele grondgebied gemiddeld nooit meer dan 275.000 euro betaalt voor een woonhuis.

Drie doden, vijf zwaargewonden

Zaterdag 16 april 2016

Meeuwen-Gruitrode

Vorig jaar zijn er op het grondgebied van Meeuwen-Gruitrode 57 verkeersongevallen gebeurd. Daarbij vielen 77 slachtoffers: 3 doden, 5 zwaargewonden en 69 lichtgewonden.

Flitsmarathon volgende week

Vrijdag 15 april 2016
Het is maar dat je 't weet
In veel landen lanceert de politie op woensdag en donderdag van volgende week een flitsmarathon. Ook in ons land!

Bvba Abré failliet

Vrijdag 15 april 2016

Meeuwen-Gruitrode

De rechtbank van Koophandel heeft de bvba Abré met zetel aan de Hendrik Van Wassenaarstraat in Meeuwen-Gruitrode failliet verklaard. Als curator is Elke Roebben uit Tongeren aangesteld. Schuldvorderingen moeten binnen de dertig dagen worden ingediend.

Oudsbergen - 170 km. per uur: rijbewijs kwijtDe politie heeft op 't Hasseltkiezel in Bree een bestuurder betrapt die met 170 km. per uur reed. Hij mocht zijn rijbewijs onmiddellijk inleveren en zal zich later voor de politierechtbank moeten verantwoorden waar hij naast een fikse boete een bijkomend rijverbod riskeert.

Toiletten maar geen riolering

Donderdag 14 april 2016
Vandaag gelezen
India bouwt in hoog tempo toiletten, maar riolering ontbreekt. Sinds de campagne Swachh Bharat (Clean India) van start ging in 2014 zijn er meer dan vijf miljoen toiletten gebouwd. Uit een recent onderzoek van de overheid blijkt echter dat in veel dorpen geen goede afvoer van afvalwater is geregeld. In veel steden kan de riolering de hoeveelheid afvalwater niet aan, en worden de gemeenschappelijke toiletten niet goed schoongemaakt. Milieuactiviste Sunita Narain: "Het probleem is dat we toiletten met (…) Het hele nieuwsbericht

Lieske Swennen overleden

Donderdag 14 april 2016
Meeuwen-Gruitrode - Lieske Swennen overleden

Meeuwen-Gruitrode

Maandag is de uit Neerglabbeek afkomstige Lieske Swennen overleden, de weduwe van René Mues. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Genk-Bret-Gelieren. Vrijdag (18.30 uur) is er daar een avondwake.
Zondag 15 mei vindt de ‘Ford Lommel Proving Ground fietsdag’ plaats. Naar jaarlijkse gewoonte maken Ford prototypes voor één dag plaats voor fietsers en skeelers op Ford’s testbanen in Lommel. Het is een unieke kans om de 80 kilometer wegen tellende infrastructuur te ontdekken. De toegang is gratis, de poorten zijn geopend van 9 tot 16 uur.

Smiley (76)

Dinsdag 12 april 2016
Oudsbergen - Smiley (76)ZoomEmilie Boogers maakte deze smiley-foto in Zuid-Afrika, op de panoramische route bij de 3 Rondavels.

De uitvinding van rock-'n-roll

Dinsdag 12 april 2016


Vandaag is het al 62 jaar geleden dat Bill Haley & His Comets ‘Rock Around The Clock’ opnamen. Je zou kunnen zeggen dat daarmee de rock-‘n-roll werd uitgevonden, maar volgens de Jukeboxkalender klopt dat niet helemaal. In elk geval werd het een van de meest verkochte plaatjes aller tijden. En dat terwijl het eigenlijk een cover was en oorspronkelijk alleen maar op een B-kantje verscheen.

122 hectare bos bedreigd

Maandag 11 april 2016
Er zijn plannen voor zandwinning op de terreinen van de voormalige kruitfabriek PRB in Kaulille. Daarvoor zou 122 hectare bos moeten verdwijnen. Volgens bevoegd minister Schauvliege is er echter nog niets beslist. De gemeente Bocholt staat achter de plannen.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 83 verkeersongevallen gemeld, waarvan 20 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 23 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 55 ademtesten afgenomen, waarvan er 14 (of 25%) positief bleken. Van 6 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 14 gevallen van vluchtmisdrijf. In het kader van de SLim-controleacties van afgelopen weekend werd er 20 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken.

Meeuwen-Gruitrode

De politie Noordoost-Limburg houdt morgen snelheidscontroles op de Weg naar Opoeteren in Neerglabbeek. Op deze weg wordt - zo blijkt uit eerdere metingen - veel te snel gereden. De jongste tijd zijn er op deze verbindingsweg enkele zware ongevallen gebeurd.

Meeuwen-Gruitrode

In de Sint-Harlindis en Renildisparochie in Ellikom zijn er dit jaar twaalf kinderen die hun eerste communie doen: Bieke Aerden, Maite Brouwers, Nienke de Wal, Lotte Geyskens, Anke Jame, Fie Janssen, Indra Jehoul, Kiara Jehoul, Kato Moons, Maja Pollaris, Ruth Van de Boomen en Maite Vandijck. De gezinsviering met de eerste communicanten is zondag 27 april (10.30 uur).

Zeven vormelingen in Ellikom

Maandag 11 april 2016

Meeuwen-Gruitrode

Karel D'Huys, vicaris-generaal van het bisdom Hasselt, dient zaterdag 16 april (17.30 uur) in de parochiekerk van Ellikom het sacrament van het Vormsel toe aan zeven jongeren: Femke Aerden, Rune Baele, Sien Booms, Yander Camps, Jarne Colaers, Kaat Leen en Senne Krops.
Vandaag gelezen
De enige radiotherapiemachine in heel Oeganda is stuk. De machine, die uit 1995 dateert, is waarschijnlijk niet meer te repareren, zegt directeur Jackson Orem van het kankerinstituut in het ziekenhuis van Mulago. Kankerpatiënten die bestraling nodig hebben moeten wachten tot er volgend jaar een nieuwe machine wordt geïnstalleerd, of uitwijken naar Kenia - mits ze dat kunnen betalen.
Vorig jaar werden 44.000 nieuwe patiënten geregistreerd - uit Oeganda, maar ook uit omringende landen die zelf de apparatuur niet hebben. Volgens het ziekenhuis wordt 75 procent van hen getroffen door het feit dat de machine nu kapot is. (Bron: ii.nl)

Contractbreuk door ziekte

Vrijdag 8 april 2016
Tribunaliteiten
"Je kan misschien aan de greep van mensen ontsnappen, maar niet aan de greep van een stuk papier waarop je handtekening staat", schreef de Vlaamse auteur Ward Ruyslinck. Dat ondervond een dame die samen met haar man aan de kust een handelszaak overnam om er een horecazaak te openen. Na de ondertekening van het contract kreeg zij van haar dokter te horen dat bij de verwijdering van twee huidvlekken een agressieve huidkanker was vastgesteld. Vijf jaar eerder had zij hier ook al mee te maken. Een chirurgisch (…) Het hele nieuwsbericht

Werken op Rode Kruislaan

Donderdag 7 april 2016
Oudsbergen - Werken op Rode KruislaanFase 4 van de werken aan de Rode Kruislaan in Bree gaat de eerstkomende dagen van start. Dat meldt de politiezone Noordoost Limburg.
De rijweg tussen het kruispunt van de Rode Kruislaan met de Gruitroderkiezel en de rotonde aan de Opitterpoort blijft versmald tot één rijstrook in elke richting. Het verkeer wordt naar de overzijde verplaatst. Het kruispunt met de Sint-Jobstraat gaat terug open. De Sint-Jacobstraat wordt volledig afgesloten aan de Rode Kruislaan.
Geen wijzigingen voor de (…) Het hele nieuwsbericht

Geslaagd paasfeest Okra Meeuwen

Donderdag 7 april 2016
Meeuwen-Gruitrode - Geslaagd paasfeest Okra MeeuwenZoom

Meeuwen-Gruitrode

Voor het paasfeest van Okra Meeuwen schreven zich 108 leden in. De animatie was geslaagd en het eten was lekker. En met de tombola waren er weer mooie prijzen te winnen.

Tijdens het eerste kwartaal van dit jaar waren er in Limburg 192 faillissementen, een daling met 22,5 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De daling was het grootst in de zakelijke dienstverlening, de transportsector en de bouw. De horeca blijft het zwakke broertje.

Wie en wanneer?

Woensdag 6 april 2016
Oudsbergen - Wie en wanneer?ZoomEen foto van een trouwstoet(je)... Op de voorgrond een STOP-verkeersbord, op de achtergrond een oude boerderij. Rechts een nauwelijks zichtbare hoek van een gebouw met reclameplaten voor "BUTAGAZ" en - vermoedelijk, want moeilijk te lezen - KINDERWAGENS. Deze foto dook in Eksel op in het archief van een voormalig pastoor. Wie herkent deze plek, en om welke mensen zou het gaan? Je mag op dit bericht hieronder reageren of je tip mailen naar redactie[!]internetgazet.be, wij sturen die dan door naar de onderzoekers in Hechtel-Eksel.

Kaatje Verslegers overleden

Woensdag 6 april 2016
Meeuwen-Gruitrode - Kaatje Verslegers overleden

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren is Kaatje Verslegers overleden, de weduwe van Jaak Vanbaelen. Zij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meeuwen. Zondag (19 uur) is er daar een avondwake.

Truuke Truyen overleden

Woensdag 6 april 2016
Meeuwen-Gruitrode - Truuke Truyen overleden

Meeuwen-Gruitrode

In WZC Kloosterhof is gisteren Gertrudis Truuke Truyen overleden, de weduwe van Karel Dreesen. Ze was 85 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 11.30u) in de parochiekerk van Meeuwen. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Gerard Goossens overleden

Dinsdag 5 april 2016
Oudsbergen - Gerard Goossens overledenZondag is Gerard Goossens overleden, de weduwnaar van Martha Jaenen. Hij was 91 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt vrijdag (15.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment in funerarium Witters in Meeuwen: donderdag (18.30-19 uur).
Meeuwen-Gruitrode - Vijf deelnemers voor Okra-wandelingZoom

Meeuwen-Gruitrode

Deze namiddag daagden vijf Okra-sportleden op voor de wekelijkse wandeling van Okra Meeuwen.  In anderhalf uur werd een afstand van 5,5 km afgelegd.

Annie Hermans overleden

Maandag 4 april 2016
Meeuwen-Gruitrode - Annie Hermans overleden

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren is Annie Hermans overleden, de echtgenote van Jan Neyens. Zij was 71 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Meeuwen.

Noël Bongaerts overleden

Maandag 4 april 2016
Meeuwen-Gruitrode - Noël Bongaerts overleden

Meeuwen-Gruitrode

Vandaag is Noël Bongaerts overleden, de echtgenoot van Mia Vandermeulen. Hij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Wijshagen.
Afgelopen weekend werden er in heel Limburg 56 verkeersongevallen gemeld, waarvan 11 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 12 lichtgewonden. Bij die ongevallen nam de politie in totaal 33 ademtesten af, waarvan er 5 (of 15%) positief bleken. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 15 gevallen van vluchtmisdrijf.
Vanaf vandaag worden het centrum van Bree en de kleine ring heringericht. Dit heeft gevolgen voor de bereikbaarheid van woningen en parkings.
Een kort overzicht:
- Van 4 april tot einde mei is de Pater Lambertusstraat onbereikbaar voor gemotoriseerd verkeer
- De Grauwe Torenwal wordt tweerichtingsverkeer (vermoedelijk tot eind 2016)
- De Parkstraat wordt doodlopend
- Het kruispunt van de Sint-Jobstraat met de Rode Kruislaan gaat open
- De Oudestraat blijft doodlopen.
- De (…) Het hele nieuwsbericht
Meeuwen-Gruitrode - Okra fietstocht naar OpglabbeekZoom

Meeuwen-Gruitrode

Twaalf vrouwen en acht mannen namen deze week deel aan de fietstocht van Okra Meeuwen naar Opglabbeek. Bij thuiskomst stond er 33 km op de teller.

Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen