Het overige nieuws

Antonie Wellens overleden

Donderdag 29 februari 2024
Beringen - Antonie Wellens overleden
In WZC Toermalien in Genk is vandaag Antonie Wellens overleden, de echtgenote van Arnold Nulmans. Zij was 88 jaar en afkomstig uit Paal. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: zaterdag (19-19.30 uur) in UCAS aan de Weg naar As in Opglabbeek.

Alka Food failliet verklaard

Donderdag 29 februari 2024
De rechtbank in Hasselt heeft vandaag het faillissement uitgesproken van Alka Food uit Beringen. Schuldvorderingen moeten voor 30 maart ingediend worden.

Theo Nulens overleden

Donderdag 29 februari 2024
Beringen - Theo Nulens overleden
Theo Nulens uit Koersel, weduwnaar van José Mertens, is overleden.
(° Koersel op 19 maart 1932 † Heusden-Zolder op 29 februari 2024)
Uitvaart: woensdag 6 maart 2024 om 10.30 uur in de parochiekerk te Koersel

Schrikkeldag eerst niet op 29 februari

Donderdag 29 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Wist je dat 29 februari nog geen 500 jaar bestaat als datum? Daarvoor was er wel al een schrikkeldag, maar niet op 29 februari. In plaats daarvan werd er tussen 23 en 24 februari een tweede 24 februari toegevoegd. Dat is de schrikkeldag in de Juliaanse kalender, ingevoerd door Julius Caesar in 45 voor Christus. Die voegde een extra dag elke vier jaar toe om de kalender beter af te stemmen op het zonnejaar. De aarde draait namelijk niet in 365 dagen rond de zon, maar wel in 365 dagen 5 uur, 48 minuten en 46 (…) Het hele nieuwsbericht

Omgevingsvergunning voor Corda Arena

Donderdag 29 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Omgevingsvergunning voor Corda ArenaZoomVlaams minister van Omgeving Zuhal Demir heeft aan Corda Campus NV, een dochter van de Limburgse Reconversiemaatschappij (LRM), een omgevingsvergunning afgeleverd voor een hypermoderne digitale arena op Corda Campus in Hasselt. De Corda Arena wordt met zijn 10.000 m² de eerste en grootste digitale arena van het vasteland. Buiten de hoogtechnologische toepassingen en de multifunctionele indeling van de arena, zal de helft van het volume bestaan uit verhuurbare kantoorunits die bij (…) Het hele nieuwsbericht
Omgevingsvergunning voor Corda Arena
Zoom

Marcella Moris overleden

Donderdag 29 februari 2024
Beringen - Marcella Moris overleden
Marcella Moris uit Heusden-Zolder is overleden.
(° Lommel op 16 januari 1946 † Heusden-Zolder op 29 februari 2024)
Begroeting: dinsdag 5 maart 2024 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: woensdag 6 maart 2024 om 11.15 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Pa post portretten

Donderdag 29 februari 2024
Tribunaliteiten
Beringen - Pa post portrettenOm hoe laat gaat uw kind slapen? Eet het voldoende fruit en moet het naar de kapper? Nog moeilijker: wie beslist daarover? U of uw ex-partner? In wetboeken vinden gescheiden levende ouders geen antwoord op deze vragen, want elk tijdperkje heeft zijn eigen pedagogische vraagstukken. Vandaar dat soms rechters moeten beslissen. In een recente uitspraak van het Hof van Beroep van Gent ging het bijvoorbeeld over de vraag van een jong meisje om een tijdelijke tatoeage aan te brengen op een onschuldige plaats. Kort boven (…) Het hele nieuwsbericht

Steeds meer Belgen combineren 2 banen

Donderdag 29 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Vijf procent van de Belgen combineert twee banen. Dat is maar liefst een kwart meer dan tien jaar geleden. Opvallend, bijna 68 procent meer 65-plussers heeft tegenover tien jaar geleden een tweede baan. (Visie)
Het is maar dat je 't weet
Meer dan 7.000 Belgen vieren om de 4 jaar hun schrikkelverjaardag. Op 1 januari 2023 telde België 7.220 personen die op 29 februari jarig zijn. Proportioneel gezien wonen de meesten van hen in de provincie Namen met 0,069% van de bevolking, gevolgd door Henegouwen met 0,066% en Luik met 0,064%. De provincie met het kleinste aantal schrikkeljarigen is Limburg: 0,053% van de bevolking. (Statbel)

50 wietplantages en drugslabs ontdekt

Woensdag 28 februari 2024
Beringen - 50 wietplantages en drugslabs ontdektIn Limburg zijn vorig jaar 50 cannabisplantages en drugslabs opgerold dankzij het anonieme drugsmeldpunt. Het aantal meldingen via dat telefoonnummer - het gratis nummer 0800 20877 - is het afgelopen jaar fors gestegen. Dat is vandaag gezegd bij de voorstelling van het jaarverslag van de Limburgse federale gerechtelijke politie.

Gezonder met regel '3-30-300'

Woensdag 28 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Gezonder met regel '3-30-300'ZoomDe kwantitatieve regel ‘3-30-300’ is een zeer goede maatstaf voor een gezonde en leefbare omgeving. Dat blijkt uit een wetenschappelijk onderzoek van de KU Leuven in opdracht van Agentschap voor Natuur en Bos.  
Het ‘3-30-300’-concept verduidelijkt dat verschillende aspecten een rol spelen bij de impact van stedelijk groen:
- de ‘3’ stelt dat vanuit elk huis minstens drie goed ontwikkelde bomen zichtbaar moeten zijn. Hiermee wordt het (…) Het hele nieuwsbericht

Branko Gronski weg bij KVK Beringen

Woensdag 28 februari 2024
Beringen - Branko Gronski weg bij KVK BeringenBranko Gronski trekt eind dit seizoen de deur achter dicht bij eersteprovincialer KVK Beringen. Hij verkast naar reeksgenoot FC Helson.

Singel 'meisje meisje' van Fred Klee

Woensdag 28 februari 2024
Beringen - Singel 'meisje meisje' van Fred KleeZoomVandaag verscheen de eerste singel uit het album Bar La Florette van Fred Klee en de Voyageurs. Deze CD vormt het sluitstuk van de muziektheatervoorstelling Radio Cachot 3: Hé Kaffer. Deze gaat vrijdag 1 maart in première in GC Den Egger in Scherpenheuvel.

Aanpassing kruispunt Craenenhoefweg

Woensdag 28 februari 2024
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Aanpassing kruispunt CraenenhoefwegZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat het kruispunt van de Craenenhoefweg en de Leopoldsburgsesteenweg (N73) in Heppen vernieuwen en veiliger maken. Er komen verkeerslichten met een conflictvrije regeling en veilige fiets- en voetgangersoversteekplaatsen. "De Craenenhoefweg maakt op termijn deel uit van het bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk en vormt dan een verbinding tussen N73 en de fietssnelweg F754 Beringen – Leopoldsburg, parallel aan de spoorweg. Daardoor zullen in de toekomst meer fietsers het kruispunt gebruiken. Het is uiteraard wenselijk dat zij conflictvrij en veilig kunnen oversteken,” legt Vlaams minister voor Mobiliteit en Openbare werken Peeters uit.

'Pas op met gebruik van pesticiden'

Woensdag 28 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
"Het is belangrijk dat we als samenleving eindelijk meer nadenken over de gevolgen van het gebruik van pesticiden op onze gezondheid. Vooral jonge boeren zouden twee keer na moeten denken over welke producten ze gebruiken. Het kan van groot belang zijn voor hun gezondheid op lange termijn.”
Voormalig VRT-journaliste Siel Van der Donckt die op 58-jarige leeftijd Parkinson kreeg en dat o.m. wijt aan omgevingsfactoren zoals pesticiden, waaronder glyfosaat. (Bron: VRTnieuws)

Winter kleurt lentetaferelen

Woensdag 28 februari 2024
Beringen - Winter kleurt lentetaferelenZoomGust Ischen maakte een fietstocht en legde het lentegevoel al goed vast.
Winter kleurt lentetaferelenWinter kleurt lentetaferelen
Winter kleurt lentetaferelenWinter kleurt lentetaferelen
Zoom

Goudhaantje

Woensdag 28 februari 2024
Puur natuur
Beringen - GoudhaantjeZoomHet goudhaantje is samen met het Vuurgoudhaantje het kleinste vogeltje van Europa. Over het vuurgoudhaantje volgende week meer. Het vogeltje meet amper 8 cm en weegt niet meer dan 5 à 6 gram. Het vaakst zie je ze in de winter of vroege lente zoals nu. Ze leven het meest in het naaldbos maar je kan ze ook zien in struiken kort aan het bos. Het meest opvallend aan het vogeltje is zijn kruin met een geel streepje met aan beide zijden een zwart streepje. (Johan Put)
GoudhaantjeGoudhaantje
Zoom

'De wolf is belangrijk'

Dinsdag 27 februari 2024
Vandaag gelezen
"De wolf is belangrijk in ons ecosysteem. Wolven houden de herten en everzwijnen mee in toom en omdat ze de zieke dieren er eerst uithalen, blijven die populaties gezond."
(Koen Van Muylem, Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, in een reactie op het CD&V-voorstel om de absolute bescherming van de wolf in Vlaanderen op te heffen).

Dirk Theunis overleden

Dinsdag 27 februari 2024
Beringen - Dirk Theunis overleden
Dirk Theunis is overleden.
(° 5 januari 1961 te Koersel † 25 februari 2024 te Heusden-Zolder) 
Begroeting: funerarium van Franken Uitvaartzorg, Koerselsebaan 37 te Heusden-Centrum op donderdag 29 februari 2024 tussen 18.30 uur en 19 uur.
De crematie, gevolgd door de afscheidsviering voor Dirk zullen in besloten kring plaatsvinden. Nadien zal de urne geplaatst worden in het columbarium.

Denis Stuyck overleden

Dinsdag 27 februari 2024
Beringen - Denis Stuyck overleden
Denis Stuyck uit Koersel, weduwnaar van Rozette Poel † 2003 en levensgezel van Gerarda Geypen † 2023, is overleden. 
(° Paal op 24 december 1932 † Stal op 26 februari 2024) Begroeting: donderdag 29 februari 2024 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Opnieuw wisselvallig

Dinsdag 27 februari 2024
Weerbericht
Beringen - Opnieuw wisselvalligStoringen verbonden aan depressies ten zuiden van IJsland naderen gestaag onze streken en verdrijven de wig van hoge luchtdruk, die nog even voor droog weer kan zorgen. Komende nacht mogen we de eerste regendruppels verwachten en morgen valt er geregeld regen. Daarna komt een depressie erg dicht bij onze regio te liggen en zorgt voor onstabiele ontwikkelingen met een aantal buien op vrijdag en tijdens het weekend.
Vandaag zorgt een wig van hoge luchtdruk voor een zonnige namiddag met enkele (…) Het hele nieuwsbericht

Romain Maes overleden

Dinsdag 27 februari 2024
Beringen - Romain Maes overledenGisteren is in Houthalen Romain Maes overleden, de partner van Mientje Roman. Hij was 78 jaar en afkomstig uit Koersel. Het afscheid vindt plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Zijn urne wordt bijgezet op de begraafplaats van Heppen.

KVK Beringen trekt middenvelder aan

Dinsdag 27 februari 2024
Beringen - KVK Beringen trekt middenvelder aanKasper Haenen zal komend seizoen de kleuren van KVK Beringen verdedigen. De middenvelder komt over van reeksgenoot Herk FC.

Gerard Vanvelthoven overleden

Maandag 26 februari 2024
Beringen - Gerard Vanvelthoven overleden
Gerard Vanvelthoven uit Paal, echtgenoot van Jeannine Truyens, is overleden.
(° Hechtel op 9 april 1943 † Hasselt op 24 februari 2024) Begroeting: vrijdag 1 maart 2024 - funerarium - PAAL van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: zaterdag 2 maart 2024 om 11.15 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents Beringen-Mijn.

Peer SV verliest van Koersel B

Zondag 25 februari 2024
Beringen - Peer SV verliest van Koersel BIn vierdeprovinciale B heeft Peer SV vanmiddag met 0-1 verloren van Weerstand Koersel B. Hermans scoorde het doelpunt in de 18de minuut. De scheidsrechter trok zes gele kaarten.

Kolenwasserij be-MINE

Zondag 25 februari 2024
Beringen - Kolenwasserij be-MINEZoomJens Veraa maakte deze mooie foto van de kolenwasserij. Momenteel staat kolenwasserij 4 te koop, de andere delen worden omgevormd tot be-MINE PIT en be-Nature.

Nieuwe single voor Leopold 3

Zondag 25 februari 2024
Showbizz
Beringen - Nieuwe single voor Leopold 3ZoomLeopold 3 geeft op 30 maart een eenmalige reünieconcert in het sportpaleis. En er komt op 1 maart een nieuwe singel, dat maakten Patrick Claesen en Erik Goossens vandaag bekend via sociale media. Leopold 3 was begin jaren negentig heel populair. Met Stefan Wuyts op drum, Patrick Claesen op keyboards en met Erik als zanger werd de band al snel een begrip. Verschillende hits volgden elkaar op met Volle Maan als de grootste. Stefan Wuyts woonde destijds nog in Paal en runde er platenzaak MVC, (…) Het hele nieuwsbericht

Hoepertingen - KVK Beringen: 1-1

Zondag 25 februari 2024
Beringen - Hoepertingen - KVK Beringen: 1-1De Beringse beren kwamen deze namiddag niet verder van een 1-1 gelijkspel in Hoepertingen. Beringen kwam in de 29' minuut op voorsprong dankzij een goal van Thomas Driessen. Vlak na rust maakte de thuisploeg de gelijkmaker. Arne Bens kreeg in de slotfase nog een rode kaart.
Beringen - KFC Paal-Tervant verliest van leiderKFC Paal-Tervant verloor gisteren van leider Lindelhoeven met het kleinste verschil. "Het was een match met weinig doelkansen. We waren te zwak om meer te kunnen claimen. Een duidelijke penaltyfout in de laatste minuut werd voor ons niet gefloten", zegt ondervoorzitter Jos Van Winge. 

Geen doelpunten voor FC Turkse

Zondag 25 februari 2024
Beringen - Geen doelpunten voor FC TurkseZoomFC Turkse mocht gisterenavond naar de buren van K.ESK Leopoldsburg, het bleef 0-0. 

Nederlaag voor Stal Sport

Zondag 25 februari 2024
Wedstrijdverslag
Beringen - Nederlaag voor Stal SportDe 1-3 eindstand die op het bord kwam, gaf een juiste weergave van het spelpeil van de wedstrijd. "Bocholt combineerde veel beter dan Stal en waar de Heerbaanjongens dat in de eerste helft nog konden wegsteken achter een tomeloze inzet, kregen zij in de tweede helft het deksel op de neus. Het begon nochtans goed, met in de vijfde minuut al een mooie kopbal van Wout Deelkens, die door de bezoekende doelman uit de benedenhoek werd gehaald. Bocholt reageerde meteen, want in minuut 9 moet thuisdoelman Yannick Helsen (…) Het hele nieuwsbericht

Koersel pakt 3 punten tegen Bregel

Zondag 25 februari 2024
Wedstrijdverslag
Beringen - Koersel pakt 3 punten tegen Bregel"Twintig minuten had Koersel nodig om de match in handen te nemen. Toen stond Bregel al 0-1 voor nadat doelman Reckers verrast was geworden door een vrijschop (18’) van bezoeker Vermeulen in de korte hoek en nadat 2 verdedigers al geel hadden gepakt. Achteraf rehabiliteerde onze doelman zich met een paar sterke tussenkomsten. Al was de Weerstand al een paar keer dicht bij de gelijkmaker geweest in de 23’, dan was het wachten tot voorbij het halfuur aleer Geys laag in de hoek binnenknalde van (…) Het hele nieuwsbericht

Lucien Biesmans overleden

Zaterdag 24 februari 2024
Beringen - Lucien Biesmans overleden
Lucien Biesmans uit Beringen, echtgenoot van Fanny Lochtenberg, is overleden.
(° Lummen op 28 januari 1939 † Heusden-Zolder op 23 februari 2024)
Begroeting: woensdag 28 februari 2024 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Nicole Vanoirbeek

Zaterdag 24 februari 2024
Beringen - Nicole VanoirbeekNicole Vanoirbeek, echtgenote van Guido De Wit, is overleden
(° 19 oktober 1958 te Koersel † 21 februari 2024 te Heusden-Zolder)
Lid van wandelclub De Mijnlamp.
Begroeting: funerarium van Franken uitvaartzorg, Koerselsebaan 37 te Heusden-Centrum op woensdag 28 februari 2024 tussen 18.30 uur en 19 uur.
De crematie, gevolgd door de afscheidsviering voor Nicole in de aula van Franken Uitvaartzorg zullen in besloten kring plaatsvinden. Nadien zal de urne een liefdevolle plaats krijgen thuis bij haar echtgenoot.

You Can Dance in Disneyland Parijs

Zaterdag 24 februari 2024
Beringen - You Can Dance in Disneyland ParijsZoomDe Beringse dansgroep You Can Dance mocht onlangs optreden in Disneyland Parijs. Ralf Oehme ging mee als foto- en videograaf. Zijn filmpjes van de optredens zijn te bekijken via deze link. 

Verbreding Albertkanaal

Zaterdag 24 februari 2024
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Verbreding AlbertkanaalZoomHet Albertkanaal is door de jaren verschillende keren verbreed, is Beringen was er aan de brug nog een versmalling die werd weggewerkt bij de bouw van de nieuwe brug in het centrum. Daarbij moest ook het witte bedrijfsgebouw wijken voor de welvaart van morgen.

Gemeentehuis Paal

Zaterdag 24 februari 2024
Uit de oude doos
Beringen - Gemeentehuis PaalZoomIn het voormalig gemeentehuis van Paal is nu een schooltje van BO De Brug gevestigd. Het Meer, zoals de vestiging in Paal nu genoemd wordt, stelt op Erfgeoddag 21 april de deuren open voor het publiek. Voor veel Palenaren nog eens de kans om in het gebouw te gaan kijken. Er zal onder andere een tentoonstelling zijn over het voormalig kasteel in het park van Paal. Het Meer zoekt daarom nog oude foto's van mensen die er destijds getrouwd zijn of er waren voor een andere gelegenheid. Info via hput[!]telenet.be.

Lentedagen

Zaterdag 24 februari 2024
Beringen - LentedagenZoomBij mens en dier begint het lentegevoel te kriebelen...

Wisselvallige periode

Vrijdag 23 februari 2024
Weerbericht
Beringen - Wisselvallige periodeDepressies, storingen en buienlijnen bepalen het weerbeeld tijdens het weekend. Nadien nemen de neerslagkansen wat af en zijn er zowaar ook enkele droge dagen in het verschiet.
Morgen/zaterdag is het best wel fris in de ochtend bij minima rond 3 of 4 graden. De atmosfeer is licht onstabiel, waarbij er naast opklaringen ook stapelwolken ontstaan, die af en toe een bui lossen. Bij een matige zuidelijke wind liggen de maxima rond 8 graden. Zondag is het droog in de ochtend, maar de wolken (…) Het hele nieuwsbericht

Fietser gewond in Beringen-Mijn

Vrijdag 23 februari 2024
Beringen - Fietser gewond in Beringen-MijnOp  de hoek van de Sint-Barbarastraat en de Koolmijnlaan in Beringen-Mijn zijn deze namiddag een fietser en een auto bij een ongeval betrokken. Een 32-jarige man uit Leopoldsburg werd gewond naar het ziekenhuis gebracht.

Louis Theuwis overleden

Vrijdag 23 februari 2024
Beringen - Louis Theuwis overledenGisteren is Louis Theuwis overleden, de echtgenoot van Germaine Schildermans. Hij was geboren in Overpelt en werd 85 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens aan de Leopoldlaan 53 in Pelt. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.

Jeanine Heeren overleden

Vrijdag 23 februari 2024
Beringen - Jeanine Heeren overledenDinsdag is in Tongeren Jeanine Heeren overleden. Zij was 79 jaar en afkomstig uit Koersel.  Het afscheid vindt plaats in inrtieme kring.

Stikstofdecreet vanaf morgen van kracht

Donderdag 22 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Vandaag werd het stikstofdecreet gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. Daarmee worden alle reductiemaatregelen om de hoeveelheid stikstof terug te dringen voor het eerst in de geschiedenis van Vlaanderen juridisch verankerd. Het decreet treedt in werking op de dag die volgt op de bekendmaking ervan in het Belgisch Staatsblad, dus morgen. Dat wil zeggen dat omgevingsvergunningsaanvragen na 23 februari 2024 volgens het nieuwe beoordelingskader gewikt en gewogen zullen worden, zo laat Vlaams minister (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - 'Laat je toekomst niet stelen door je gsm'Zoom
Deze emotionele videoclip van Pommelien Thijs ondersteunt een nieuwe verkeerscampagne die wijst op het gevaar van gsm'en op de fiets. Een gelijkaardig verhaal en videoclip zagen we al in Nederland met Snelle en Smoorverliefd. Of het nu bewust of onbewust is: foutief gedrag ligt meestal aan de basis van een verkeersongeval. De voornaamste killers zijn genoegzaam bekend: rijden onder invloed, onaangepaste of overdreven snelheid én afleiding. Om over deze problematiek van het gebruik (of misbruik) van de smartphone in het verkeer zeer doelgericht te sensibiliseren, ging Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters in zee met de VRT voor een nieuwe grootschalige campagne met als titel ‘Het beste moet nog komen’. Het gezicht van de spraakmakende campagne: Pommelien Thijs, die in de rol van Eva kruipt.

Daar is Louis!

Donderdag 22 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Storm Louis trekt vanavond over ons land. De voorspellingen van het KMI geven aan dat onze provincie binnen code oranje valt. Dit betekent dat we ook in Limburg een vrij krachtige tot zeer krachtige wind (5 tot 7 Beaufort) mogen verwachten. Zeer lokaal en zeer tijdelijk kunnen deze snelheden hoger liggen, bijvoorbeeld in geval van zware (onweers)buien.
Plaatselijke schade of hinder is mogelijk. Het noodnummer 1722 is actief voor hulp van de brandweer waarbij er niemand in (…) Het hele nieuwsbericht

Europese Dag van het Slachtoffer

Donderdag 22 februari 2024
Beringen - Europese Dag van het SlachtofferZoomHet is vandaag 20/2 de Europese Dag van het Slachtoffer. Was jij al eens het slachtoffer van een woningbrand, een verkeersongeval, een ramp of een misdrijf? Dan had je naast noodhulp ook vast nood aan hulp met de aangifte, met het invullen van allerlei administratie... Misschien had je ook nood aan mentale steun... Wist je dat je al deze informatie kunt terugvinden op www.slachtofferzorg.be? Je vindt er informatie op juridisch, praktisch en emotioneel vlak. Ook jouw naasten, nabestaanden van slachtoffers en getuigen kunnen op deze website terecht. Neem er zeker eens een kijkje!

Woninginbraak in Kwaadmechelen

Woensdag 21 februari 2024
Kort nieuws van bij de buren
In Kwaadmechelen is ingebroken in een woning aan de Heidestraat. De daders doorzochten het hele huis. Volgens de eerste vaststellingen is er niets gestolen.

Amstel Gold Race blijft...

Woensdag 21 februari 2024
De visie van Fobie
Beringen - Amstel Gold Race blijft...ZoomWant de gemeenteraad van Vaals heeft gisteravond een voorstel van het gemeentebestuur verworpen. In dat voorstel werden grootschalige fietsdoortochten in de gemeente - zoals de Amstel Gold Race - verboden. (Cartoon: Fobie)

Onstuimige donderdag

Woensdag 21 februari 2024
Weerbericht
Beringen - Onstuimige donderdagEen uitloper van een hogedrukgebied, uitgestrekt van de Atlantische Oceaan tot Frankrijk, kan nog tijdelijk voor droog weer zorgen in onze regio. Storingen naderen echter gestaag en stilaan en uiteindelijk komt er ook regen opzetten. Eerst is dat een drupje motregen, maar vanaf woensdagnamiddag wordt dat meer intense regen. Donderdag wordt het erg onstuimig: niet alleen valt er flink wat regen, maar het gaat ook erg hard waaien met windstoten tussen 70 en 90 km/u. De temperaturen blijven zowel overdag als tijdens (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Vastgoed: huis duurder, flat goedkoperZoomHoewel Hasselt in 2023 de goedkoopste provinciehoofdstad was in Vlaanderen om een huis te kopen, steeg de algemene prijs van een huis in Limburg met gemiddeld 3,9 procent. Een huis kostte daar gemiddeld 307.935 euro. In Tongeren, Gingelom, Sint-Truiden, Heers en Dilsen-Stokkem betaal je het minst voor een huis, in Diepenbeek, Lummen, Alken, Hasselt en Hamont-Achel het meest.
De prijs voor een appartement steeg afgelopen jaar het meest in Limburg. Een appartement in de provincie (…) Het hele nieuwsbericht
Vandaag gelezen
Terwijl de arbeidsmarkt smeekt om opleidingen bouw, houtbewerking en elektriciteit, bieden scholen straks meer sport-, kunst- en kantoorrichtingen aan. ‘Er is een mismatch tussen het onderwijsaanbod en de werkvloer.’
(De Tijd)

Tjiftjaf is al terug

Woensdag 21 februari 2024
Puur natuur
Beringen - Tjiftjaf is al terugZoomEén van de eerste zangvogels welke terugkomen in het voorjaar vanuit warmere oorden is de tjiftjaf. Maar dit jaar is hij er erg vroeg bij. Vandaag deze zangvogel al kunnen spotten. Het is ook één van de weinige vogels die zijn eigen naam zingt. Je vindt hem meestal in dicht stuikgewas en aan de rand van het bos. Hij kan geen 2 seconden blijven zitten en is bijgevolg ook niet makkelijk te fotograferen. De tjiftjaf voedt zich met insecten, rupsen, larven en muggen. (Johan Put)

Over bomen...

Dinsdag 20 februari 2024
Vandaag gelezen
Beringen - Over bomen...Zoom"Men beseft nog te weinig dat de helft van het organisme “boom” niet zichtbaar is, maar onder het maaiveld (onder de grond) zit. Beide helften zijn perfect in evenwicht: als je aan de ene helft morrelt, gewild of ongewild, dan gaat dat zijn repercussies hebben op de andere helft."
Jef Van Meulder, van de Limburgse Bomenwerkgroep

960 euro boete voor sluikstorter

Dinsdag 20 februari 2024
Kort nieuws van bij de buren
In Lummen heeft een man een boete van 960 euro gekregen voor sluikstorten. De man werd vier opeenvolgende dagen betrapt door camerabeelden.

Henri Vanhees overleden

Dinsdag 20 februari 2024
Beringen - Henri Vanhees overleden
Henri Vanhees uit Koersel, echtgenoot van Maria Remen, is overleden.
(° Koersel op 14 februari 1931 † Koersel op 19 februari 2024) Begroeting: donderdag 22 februari 2024 - funerarium - KOERSEL van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: zaterdag 23 februari 2024 om 10.30 uur in de parochiekerk te Koersel.

Melkpad tijdelijk afgesloten

Maandag 19 februari 2024
Beringen - Melkpad tijdelijk afgeslotenZoomVanaf vandaag t.e.m. 15/03 is het Melkpad in Koersel afgesloten voor al het verkeer. Dit is omwille van werken die betrekking hebben op het vernatten van de Zwarte Beek.

Gemeenteraad kort

Maandag 19 februari 2024
Gemeenteraad
Beringen - Gemeenteraad kortZoomDe gemeenteraad keurde vanavond de overeenkomst met het Family Justice Center Limburg (Veilig Huis Limburg) goed. Het Veilig Huis / FJC is een samenwerkingsverband van OCMW's, het openbaar ministerie, politiezones, het CGG en de CAD-werking, de Vlaamse overheid, de provincie Limburg, CAW Limburg, Vetrouwenscentrum Kindermishandeling, ... . De werking is gebaseerd op een ketenaanpak van gezinnen waarin sprake is van intrafamiliaal geweld en eergerelateerd geweld

Afstand van gronden

Maandag 19 februari 2024
Beringen - Afstand van grondenDe gemeenteraad keurde een hele reeks overdrachten van gronden goed. De meeste zijn voor het plaatsen van elektriciteitscabines. In dat kader stelde Erik Gilissen een vraag over de stand van zaken over de uitrol van elektriciteitscabines. Schepen Jean Vanhees beloofde om dat te onderzoeken.

Gemeenteraad kort

Maandag 19 februari 2024
Gemeenteraad
Beringen - Gemeenteraad kortBegin januari 2024 startte de volledige uitrol van het Vastgoedinformatieplatform in Vlaanderen voor de behandeling van de ‘Vastgoedinlichtingen voor overdracht’. De gemeenteraad keurde de toetredingsovereenkomst tot het Vastgoedinformatieplatform goed. Hierbij wordt ook goedkeuring verleend aan het verwerkerscontract zoals van toepassing op deze samenwerking, zoals wettelijk opgelegd in het kader van de GDPR.

Gemeenteraad kort

Maandag 19 februari 2024
Gemeenteraad
Beringen - Gemeenteraad kortZoomDe gemeenteraad keurde een investeringssubsidie goed aan het Kerkbestuur Sint-Brigida Koersel voor de veiligheidscoördinatie voor onderhoudswerken aan de tuin van de pastorij en voor fase 3 voor de renovatiewerken aan de kerk.

Botsing in Ham: twee gewonden

Maandag 19 februari 2024
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag kwam het tot een aanrijding tussen twee auto's op de Staatsbaan in Ham. Daarbij zijn twee gewonden gevallen. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Mathilde 'Teeke' Biesmans overleden

Maandag 19 februari 2024
Beringen - Mathilde 'Teeke' Biesmans overleden
Mathilde 'Teeke' Biesmans uit Heusden-Zolder is overleden.
(° Heusden op 20 februari 1940 † Heusden-Zolder op 17 februari 2024)
Begroeting: vrijdag 23 februari 2024 - funerarium - KOERSEL van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Julienne Caers overleden

Maandag 19 februari 2024
Beringen - Julienne Caers overleden
Julienne Caers uit Koersel, weduwe van Karel Lemmens, is overleden.
(° Kwaadmechelen op 5 mei 1948 † Koersel op 17 februari 2024) Begroeting: donderdag 22 februari 2024 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Eddy Vanderstraeten overleden

Maandag 19 februari 2024
Beringen - Eddy Vanderstraeten overleden
Eddy Vanderstraeten uit Hulst is overleden.
(° Koersel op 19 februari 1966 † Hulst op 16 februari 2024) Begroeting: woensdag 21 februari 2024 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Tien bestuurders onder invloed

Maandag 19 februari 2024
Kort nieuws van bij de buren
Bij een controle in Diest zijn het voorbije weekend tien bestuurders onder invloed betrapt. Op de Halensebaan reed één op drie gecontroleerde bestuurders te snel.

De zoute waarheid

Maandag 19 februari 2024
Gezondheid
Beringen - De zoute waarheidZout dient als smaakmaker en wordt door velen gebruikt, zelfs als we het niet bewust toevoegen aan onze voeding. Het is moeilijk te vermijden omdat het vaak van nature aanwezig is in voedingsmiddelen of al tijdens het bereidingsproces wordt toegevoegd.
Wat doet zout met ons lichaam? Wanneer zout in onze bloedbaan terechtkomt, fungeert het als een magneet voor water. Als we te veel zout consumeren, kan ons lichaam meer water vasthouden om het extra zout te verdunnen. Dit kan leiden tot een (…) Het hele nieuwsbericht

Lentekriebels op twee wielen

Maandag 19 februari 2024
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - Lentekriebels op twee wielenAls de veldrijders hun zoveelste goedbetaald modderbad achter de rug hebben en hun laatste opdracht op de kalender verschijnt, dan zijn de wegrenners al bijna 2 maanden bezig om zich voor te bereiden op het wegseizoen. Sommigen vliegen er al meteen stevig in alsof de Ronde van Frankrijk en het wereldkampioenschap morgen al verreden worden. Het zijn lentekriebels op twee wielen. Ze moeten er al vroeg staan want wie wacht tot op 21 maart, als de lente officieel begint, fietst grandioos achter de wielerfeiten aan (…) Het hele nieuwsbericht

Extra campagne 'Veilig naar school'

Maandag 19 februari 2024
Beringen - Extra campagne 'Veilig naar school'ZoomVandaag gaan 150 000 Limburgse kinderen terug naar school na een deugddoende krokusvakantie. Voorbijgaande jaren vond de “Veilig naar school”-actie enkel plaats in september. Vanaf dit jaar organiseert de gouverneur in samenwerking met het provinciebestuur, de burgemeesters, de politiediensten en het parket de “Veilig naar school”-actie ook na de krokusvakantie. Het organiseren van regelmatige acties voor veilig schoolverkeer draagt bij aan een consistentere boodschap. Dit vergroot (…) Het hele nieuwsbericht

Goud van Arne Baers

Maandag 19 februari 2024
Kampioen in de kijker
Palenaar Arne Baers is de eerste in de eindstand van de Trimetal Rookie Trophy U23 heren. Hij wint het eindklassement bij de beloften dankzij een nieuwe podiumplaats (3de) in de achtste en laatste manche in Brussel. Arne heeft er een mooi seizoen opzitten bij Charles Liégeois Roastery CX.

Twee woninginbraken in Engsbergen

Maandag 19 februari 2024
Kort nieuws van bij de buren
In Engsbergen in Tessenderlo zijn het voorbije weekend twee woninginbraken gepleegd. In het ene huis maakten de daders 2.000 euro buit. In de andere woning gingen zij met het spaargeld van de kinderen aan de haal. Ook de kat is weg. De politie vermoedt dat het in de twee gevallen om dezelfde daders gaat.

Gemeenteraad

Maandag 19 februari 2024
Beringen - GemeenteraadHet is vanavond gemeenteraad. Zo worden een aantal punten besproken over Toerisme Beringen waarbij uit een rapport bleek dat er een vermoeden bestaat van gemeentelijk belang. Groen heeft als oppositie ook een aantal voorstellen uitgewerkt, onder ander over paalkamperen. De gemeenteraad is te volgen via de website van de stad en u krijgt ook meteen verslag op de Internetgazet.
Kenny Ponet van Weerstand Koersel zal komend seiizoen de kleuren van Torpedo Hasselt verdedigen.

E. Louwel verliest van Stal Sport

Zondag 18 februari 2024
Beringen - E. Louwel verliest van Stal SportIn derdeprovinciale heeft Eendracht Louwel gisterenavond met 0-1 verloren van Stal Sport. Hermans scoorde het doelpunt in de 7de minuut. Roex en Knevels van Eendracht Louwel kregen geel. Hermans en Vanzeir van Stal Sport eveneens.

Gelijkspel voor Weerstand Koersel

Zondag 18 februari 2024
Beringen - Gelijkspel voor Weerstand KoerselIn eerste provinciale is Weerstand Koersel niet verder geraakt dan een 2-2 gelijkspel bij Eendracht Mechelen-aan-de-Maas. In de 47ste minuut kwam Koersel op voorsprong via een owngoal van Czifrik. In de 67ste minuut hing Janssen de bordjes gelijk. Drie minuten later maakte Coenen de 1-2. Aykac scoorde kort voor affluiten de gelijkmaker.

Lindelhoeven VV laat punten liggen

Zondag 18 februari 2024
Beringen - Lindelhoeven VV laat punten liggenLindelhoeven VV is vanmiddag niet verder geraakt dan een 2-2 gelijkspel op het veld van FC Turkse in Beringen. In de 50ste minuut kwam FC Turkse op voorsprong via Caliskan. In de 82ste minuut hing Goudsmet de bordjes gelijk maar zes minuten later kwam FC Turkse opnieuw op voorsprong via Bilican. In de 89ste minuut scoorde Mues de 2-2.

KVK Beringen verslaat Meeuwen SK

Zondag 18 februari 2024
Beringen - KVK Beringen verslaat Meeuwen SKKVK Beringen heeft gisterenavond op het nippertje een 2-1 overwinning behaald tegen Meeuwen SK. Meeuwen kwam in de 23ste minuut op voorsprong. Wouters hing in de 52ste minuut de bordjes gelijk. In de 91ste minuut scoorde Er de 2-1.

Paal-Tervant - Maasland NO 3-3

Zondag 18 februari 2024
Beringen - Paal-Tervant - Maasland  NO 3-3FC Paal-Tervant kwam gisterenavond tegen Maasland NO 0-2 achter maar heeft uiteindelijk 3-3 gelijkgespeeld. Brouns en Henkens hadden Maasland NO op een dubbele voorsprong gebracht maar Thoelen en Hayen zorgden voor de 2-2 stand. Daarop bracht Brouns de Maaslanders opnieuw op voorsprong maar Maes scoorde vlak voor affluiten de gelijkmaker.

Stem voor Lara

Zondag 18 februari 2024
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Stem voor LaraZoomWe stellen vandaag graag Lara Snithong uit Ham voor. Zij heeft uw stem nodig als kandidaat Miss België. Deze 18-jarige staat dankzij een wildcard in de finale op zaterdag 24 februari. Ze zit momenteel op kot en studeert momenteel aan de KULeuven voor kinesitherapie. Lara is half Thais-half Belgisch en heeft een identieke tweelingzus, ook nog een andere zus en een broer. En in Thailand is er ook nog veel familie die mee supportert. Ze schreef zich vorig jaar in voor Miss België, (…) Het hele nieuwsbericht

Een lente- of herfstgevoel?

Zondag 18 februari 2024
Beringen - Een lente- of herfstgevoel?ZoomDe zachte temperaturen en de vele bloemen die momenteel al in perken en parken staan te bloeien geven ons een heus lentegevoel. Maar vandaag krijgen we echter een grijze en natte dag en ook de komende dagen zal het eerder herfst zijn dan lente. (foto's Gust Ischen) 
Een lente- of herfstgevoel?Een lente- of herfstgevoel?
Een lente- of herfstgevoel?Een lente- of herfstgevoel?
Zoom

Stal Sport wint met 0-1

Zondag 18 februari 2024
Wedstrijdverslag
Beringen - Stal Sport wint met 0-1Op bezoek bij het nummer 3 in de klassering, was het de vraag of Stal Sport zou kunnen standhouden op het Louwelse kunstgras. Nochtans verliep de wedstrijd vrij evenwichtig, met opvallend weinig doelgevaar. We noteerden in de eerste helft welgeteld één kansje voor de thuisploeg in de 20ste minuut. Een voorschot vanop rechts mondde uit in een schot dat echter naast zoefde. Logisch dus dat het aan de rust nog steeds 0-0 stond. Ook de tweede helft verliep evenwichtig, met naarmate de wedstrijd (…) Het hele nieuwsbericht

Sandra Carmans overleden

Zaterdag 17 februari 2024
Beringen - Sandra Carmans overleden
Sandra Carmans uit Zelem, echtgenote van Jan Loozen, is overleden.
(° Koersel op 22 januari 1971 † Hasselt op 16 februari 2024) Begroeting: donderdag 22 februari 2024 - funerarium - PAAL van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: vrijdag 23 februari 2024 om 11.15 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

René Gielen overleden

Zaterdag 17 februari 2024
Beringen - René Gielen overleden
René Gielen uit Paal, echtgenoot van Irma Verboven, is overleden.
(° Tessenderlo op 16 maart 1942 † Paal op 16 februari 2024) Begroeting: woensdag 21 februari 2024 - funerarium - PAAL van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: donderdag 22 februari 2024 om 10.30 uur in de parochiekerk te Paal.

Willy Vangeel overleden

Zaterdag 17 februari 2024
Beringen - Willy Vangeel overleden
Willy Vangeel uit Beverlo, echtgenoot van Jeannine Van Nijlen, is overleden.
(° Beringen op 3 april 1939 † Beverlo op 16 februari 2024) 
Uitvaart: zaterdag 24 februari 2024 om 10:30 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.
Liever geen bloemen of kransen, maar een vrije gift aan Kom op tegen Kanker op BE 82 4300 3000 0168.

Waar is de tijd?

Zaterdag 17 februari 2024
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Waar is de tijd?ZoomDe vraag ligt vaak op onze lippen in deze rubriek. Vandaag terug naar het handelsleven in Koersel.
Waar is de tijd?
Zoom

In de nacht...

Zaterdag 17 februari 2024
Gekleurde Woorden
Beringen - In de nacht...ZoomDe gekleurde woorden kleuren deze week iets donkerder.

Kampioenenhulde

Zaterdag 17 februari 2024
100 jaar Beringen FC
Beringen - KampioenenhuldeZoomHet jaar is ons onbekend maar het is de kampioenenhulde van de scholieren en junioren van K Beringen FC aan het Casino van Beringen. (foto Citévolk Spreekt)

Wisselvallig, maar nog steeds zacht

Vrijdag 16 februari 2024
Weerbericht
Beringen - Wisselvallig, maar nog steeds zachtWe zijn al de helft van februari gepasseerd en hoewel de temperaturen op langere termijn wat lager uitkomen, is er in de verschillende weermodellen geen winterweer in zicht. De rest van de maand liggen de maxima rond of iets boven de normale waarden. Om te stellen dat er geen winter meer komt, is echter nog wat voorbarig. De koude lucht bevindt zich niet zo heel ver af en de wind moet maar even naar een noordelijke sector draaien om de koude lucht tot in onze streken te laten doordringen. Op korte termijn is het (…) Het hele nieuwsbericht

Man (37) gewond bij botsing

Vrijdag 16 februari 2024
Beringen - Man (37) gewond bij botsingGisterenavond rond 17.15 uur botsten een auto en een fietser in de Helzoldlaan in Houthalen-Helchteren. Een 37-jarige man uit Beringen raakte daarbij gewond.
Beringen - Vlaamse regering vindt akkoord met boerenZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Boeren en motorcrossers betogen samen

Donderdag 15 februari 2024
Beringen - Boeren en motorcrossers betogen samenZoomBoeren en motorcrossers slaan de handen in elkaar en gaan nu zaterdag samen actie voeren in Mol. Deze week geraakte Immers bekend dat de vergunning voor het Hondapark in Olmen opnieuw werd ingetrokken. Voor onze Belgische motorcrossers is er haast geen ruimte meer in eigen land. Ze moeten noodgedwongen meer en meer in het buitenland trainen. Liam Everts en Marnicq Bervoets roepen op om de actie te steunen.  
“België , motorcross, de boeren: we worden niet met de kogel vermoord, wij worden mentaal vermoord”, zegt Marnicq Bervoets in een reactie op sociale media. 
De actie zal nu zaterdag om 13u plaatsvinden op de parking van de Alma (McDonalds) in Mol. De organisatie roept op om met een crossmotor te komen. 
“Er is een samenspraak met de politie waarbij de motoren mogen gestart worden maar er wordt niet gereden. Het gaat dan ook om een vreedzame betoging samen met de boeren die beloofd hebben om massaal aanwezig te zijn”, klinkt het vanuit een nieuwe actiegroep.
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Nieuwe toekomst voor Schaliënmolen TessenderloZoomMatthias Diependaele, Vlaams minister van Onroerend Erfgoed, beëindigt de opheffingsprocedure van de bescherming als monument en dorpsgezicht van de Schaliënmolen in Tessenderlo. Tijdens het openbaar onderzoek dat daarop volgde werd een voorstel ingediend om de molen op de oorspronkelijke plek windmaalvaardig herop te bouwen, met steun vanuit de molenerfgoedverenigingen. Om dit initiatief alle kansen te geven, werd de beslissing over de definitieve opheffing uitgesteld tot begin 2024. Ondertussen (…) Het hele nieuwsbericht

Elly Saenen overleden

Donderdag 15 februari 2024
Beringen - Elly Saenen overleden
Elly Saenen uit Beringen-Mijn is overleden.
(° Koersel op 20 april 1953 † Beringen-Mijn op 14 februari 2024) Begroeting: dinsdag 20 februari 2024 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: woensdag 21 februari 2024 om 11.15 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Pina Serrani overleden

Donderdag 15 februari 2024
Beringen - Pina Serrani overleden
Pina Serrani uit Stal, echtgenote van Yvan Verhagen, is overleden.
(° Genk op 14 januari 1953 † Stal op 14 februari 2024)
Begroeting: maandag 19 februari 2024 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Irma Colemont overleden

Donderdag 15 februari 2024
Beringen - Irma Colemont overledenIn WZC Prinsenhof in Beringen is dinsdag Irma Colemont overleden. Zij was 73 jaar en afkomstig uit Wijchmaal. Het afscheid vindt zaterdag (13 uur) plaats op de begraafplaats van Houthalen. Begroeting: vrijdag (18.30 -19 uur) in funertarium Witters en Baers aan de Herebaan-West in Houthalen.

Max en Luna populairste hondennamen

Donderdag 15 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Max en Luna populairste hondennamenZoomMax en Luna zijn de populairste hondennamen in Vlaanderen, Simba en Nala de meest gekozen kattennamen. Max en Luna zijn de populairste hondennamen in Vlaanderen, dat blijkt uit cijfers van het platform DogID. Op het moment dat je een hond aankoopt, is het verplicht om je viervoeter daar te registreren. De populairste honden- en kattennamen van 2023:
- Honden (reu
) Max, Milo, Jack, Ollie, Marcel, Charlie, Balou, Cooper, Oscar, Maurice.
- Honden (teef) Luna, Nala, Mila, Lola, Stella, Pippa, Bella, Billie, Odette, Bo.
- Katten
(kater) Simba, Felix, Milo, Leo, Marcel, Oscar, Maurice, Boris, Loki, Max.
- Katten (kattin)
Nala, Luna, Mila, Lola, Lily, Marie, Molly, Lilly, Odette en Stella.

Glenn Claes in Café Akoestika

Donderdag 15 februari 2024
Beringen - Glenn Claes in Café AkoestikaZoomVrijdagavond 23 februari om 20u is er een gratis optreden van Glenn Claes in Café Akoestika bij Radio Benelux in de Deurnestraat in Paal. De Beringse zanger, winnaar van de eerste editie van The Voice Vlaanderen, brengt een akoestische set.

Nieuwe bestuursleden kerkraad gezocht

Donderdag 15 februari 2024
Beringen - Nieuwe bestuursleden kerkraad gezochtZoomDe kerkraad van Beringen-Centrum is op zoek naar extra bestuursleden van de kerkraad bij kerkfabriek Sint-Pieters Banden Beringen. "Wij zijn op zoek naar enthousiaste en betrokken personen die willen bijdragen aan de werking van de kerkfabriek in Beringen. Als lid van de kerkraad speel je een belangrijke rol in het beheer van het patrimonium. Zo bestaat de functie uit het bijdragen aan de besluitvorming van de kerkraad, meedenken en meewerken aan de organisatie van het Kerkfabriek en het bijdragen aan het (…) Het hele nieuwsbericht

René Vanhoudt overleden

Woensdag 14 februari 2024
Beringen - René Vanhoudt overleden
René Vanhoudt is overleden.
( ° 7 juni 1939 te Koersel † 13 februari 2024 te Heusden-Zolder)
Begroeting: funerarium van Franken Uitvaartzorg, Koerselsebaan 37 te Heusden-Centrum op vrijdag 16 februari 2024 tussen 18.30 uur en 19 uur.
De crematie, gevolgd door de afscheidsviering voor René in de aula van Franken Uitvaartzorg zullen in besloten kring plaatsvinden. Gevolgd door de verstrooiing van zijn assen op de begraafplaats van Koersel.

Uitzonderlijk hoge maxima

Woensdag 14 februari 2024
Weerbericht
Beringen - Uitzonderlijk hoge maximaStoringen bevinden zich vlakbij onze streken en zorgen voor veel wolken en soms ook neerslag. Er wordt echter bijzonder zachte lucht aangevoerd. Donderdag is dat erg warme lucht vanuit het zuiden en kan het recordwarm worden. De neerslagkansen zijn dan ook beperkt. De volgende dagen wordt het wat minder zacht, maar de maxima blijven meestal in de dubbele cijfers.
Vandaag is het zwaar bewolkt tot betrokken en zo nu en dan valt er wat lichte regen of motregen. Er komen echter ook langere droge (…) Het hele nieuwsbericht

Natasha Pulley: 'Stad 40'

Woensdag 14 februari 2024
Het boek van de maand
Beringen - Natasha Pulley: 'Stad 40'ZoomWe hebben Jan Feys van boekhandel "Malpertuis" in Genk zover gekregen dat hij iedere maand op de Internetgazet één boek voorstelt aan de lezer. Deze maand is dat "Stad 40" van Natasha Pulley. Hier gaat-ie! 
Wie graag een stevige, confronterende en aangrijpende thriller leest, komt met ‘Stad 40’ absoluut aan zijn trekken.
Het verhaal speelt zich af in het Rusland van de jaren ’60, wanneer de nucleaire ontwikkeling en wedloop met de Verenigde Staten in volle (…) Het hele nieuwsbericht

Frankrijk en Spanje het populairst

Woensdag 14 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
De twee populairste buitenlandse vakantiebestemmingen voor Belgen zijn vorig jaar nog populairder geworden. De Belgen maakten tijdens de zomer van 2023 2,38 miljoen reizen naar Frankrijk, een stijging van 14% ten opzichte van 2022. Dit is meer dan een derde (34,3%) van het totale aantal reizen naar het buitenland. Spanje is een andere bestemming die steeds populairder wordt. Er werden 790.000 reizen naar Spanje gemaakt, een stijging van 9,4% ten opzichte van 2022.
Gezondheid
Beringen - Sterfte door darmkanker kleiner door koffieZoomOnderzoekers hebben een sterk verband gevonden tussen meer koffiedrinken en minder kans op sterfte bij darmkanker. Dat blijkt uit nieuw Nederlands onderzoek mogelijk gemaakt door het Wereld Kanker Onderzoek Fonds. De bevindingen geven hoop op meer kans op overleving bij darmkanker, met behulp van een toegankelijke stap: meer koffiedrinken.
Uit het nieuwe onderzoek blijkt dat deelnemers die meer dan 4 kopjes koffie per dag dronken - in vergelijking met deelnemers die minder dan 2 kopjes per dag dronken - 32 procent minder kans hadden op terugkeer van darmkanker na behandeling. Daarnaast hadden ze minder kans op sterfte bij darmkanker, waarbij blijkt dat 3 tot 5 kopjes per dag het beste zijn om die kans te verkleinen.
Uit eerder onderzoek was al gebleken dat koffie de kans op lever- en baarmoederhalskanker verkleint. (Bron: Wageningen University & Research)(Foto Pexels)

Kleur je dag rood voor Valentijn!

Woensdag 14 februari 2024
Uit de oude doos
Beringen - Kleur je dag rood voor Valentijn!ZoomRood is en blijft de kleur van de liefde, dat zien we mooi op dit kaartje uit de jaren veertig. Wij wensen alle verliefden en geliefden een fijne Valentijnsdag!

Nonnetje...

Woensdag 14 februari 2024
Puur natuur
Beringen - Nonnetje...ZoomNog een wintergast die in onze streken verblijft om de koude in het Hoge Noorden te ontvluchten is het Nonnetje. Het is een relatief kleine eendensoort uit de familie van de zaagbekken, die zo genoemd worden omdat de snijtanden van de snavel getand zijn. Nog enkele weken en deze prachtige witte eend vertrekt weer naar Finland, Rusland en Siberië. (Johan Put)
Nonnetje...Nonnetje...
Zoom

Lentegevoel

Dinsdag 13 februari 2024
Beringen - LentegevoelZoomVandaag kregen we een mooie zonnige dag met een hoog lentegevoel. De winter lijkt ver weg. Morgen wordt het een stukje minder met veel wolken en wat regen maar met milde temperaturen. En voor donderdag gaat we volgens onze weerman tot 17°. En de natuur ontwaakt al volop. (foto Lutgart Aerts) 

Alice Hendrickx overleden

Dinsdag 13 februari 2024
Beringen - Alice Hendrickx overleden
Alice Hendrickx uit Paal, weduwe van Roger Claes († 1958) en Alfons Vansteenbroek († 2014), is overleden.
(° Beringen op 26 oktober 1932 † Paal op 6 februari 2024)
Uitvaart: heeft plaats gehad in intieme kring.

Maria Oeijen overleden

Dinsdag 13 februari 2024
Beringen - Maria Oeijen overleden
Maria Oeijen uit Beringen, echtgenote van Leonard Volders, is overleden.
(° Beringen op 30 november 1937 † Heusden-Zolder op 11 februari 2024)
Begroeting: vrijdag 16 februari 2024 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: zaterdag 17 februari 2024 om 10.30 uur in de dekenale kerk te Beringen-Centrum.

Minder geboorten in 2023

Dinsdag 13 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
In 2023 werden voorlopig ongeveer 110.400 geboorten geregistreerd in België. Dat zijn zo’n 5.200 geboorten minder dan gemiddeld in de periode 2019-2022, ofwel een daling met 4,5%.
De regionale verschillen zijn groot: de cijfers tonen een daling in het Vlaamse Gewest (-2,3%) en in het Waalse Gewest (-5,0%) en een nog steviger daling in het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest (-12,0%) ten opzichte van de periode 2019-2022. Dat blijkt uit een eerste, voorlopig overzicht van het aantal geboorten in het jaar 2023 van Statbel, het Belgische statistiekbureau.

96 kaarsjes voor Marie

Dinsdag 13 februari 2024
Promotekst
Beringen - 96 kaarsjes voor MarieZoomMarie vierde vandaag haar 96ste verjaardag met haar vriendinnen Liesbeth en Antoinette. Marie woont tegenover Het Voorste Huis in Beringen en bijna dagelijks komt ze langs voor een tasje koffie of een hapje. Samen met haar vriendinnen zitten ze altijd op hun vaste stek, tafel 16.

Vakbondsactie bij Friesland Campina

Dinsdag 13 februari 2024
Kort nieuws van bij de buren
De vakbonden hebben deze ochtend een actie gehouden bij Friesland Campina aan de Zwarte Ring in Meldert. De afgevaardigden deelden flyers uit met informatie over de aangekondigde herstructureringsplannen. Het melkbedrijf kondigde vorig jaar het ontslag aan van 58 personen. Voor de site in Lummen wordt ook gevreesd voor het verdwijnen van de personeelsafdeling.
Beringen - Boeren gaan Antwerpse haven blokkerenZoomVandaag gaan jonge boeren de haven van Antwerpen blokkeren. Met deze actie willen de Vlaamse landbouwers hun volharding tonen en blijvende druk uitoefenen op de politieke onderhandelingen. De acties zullen ongetwijfeld de ochtendspits in de war sturen. Pendelaars vanuit Limburg checken best eerst de verkeersinformtatie vooraleer richting Antwerpen te vertrekken.

Limburgs Loopcriterium 2024

Dinsdag 13 februari 2024
Beringen - Limburgs Loopcriterium 2024ZoomVorig jaar namen 743 lopers deel aan het Limburgs Loopcriterium en ook dit jaar kan je weer lopen in vijf gemeenten. Noteer alvast volgende data in agenda voor 2024: Leopoldsburg: 10 maart, Ham: 2 juni, Beringen: 29 september, Halen: 20 oktober en Tessenderlo sluit het loopjaar af op 8 december. Zowel de startende lopers als de meer geoefende lopers kunnen genieten van een mooi en uitdagend parcours door de bossen van de deelnemende gemeenten. Je kan kiezen tussen verschillende afstand. En wie vier van de vijf boslopen uitloopt maakt kan op een prijs.

Nieuwe vuilzakken af te halen

Maandag 12 februari 2024
Beringen - Nieuwe vuilzakken af te halenZoom
Vanaf vandaag kan je je tegoed aan vuilzakken voor 2024 afhalen op de verschillende verdeelpunten. Deze zijn: Recyclagepark, AD Delhaize Koersel, Amerikaanse Stock Paal, Brico Beringen, Spar Beringen-Mijn, Hand Home Klus Beverlo en Carrefour Market Beringen.

Chenna Biesemans overleden

Maandag 12 februari 2024
Beringen - Chenna Biesemans overledenChenna Biesemans uit Beringen-Mijn, weduwe van Willem Vanierschot, is overleden.
(° Oostham op 17 januari 1933 † Beringen-Mijn op 9 februari 2024) Uitvaart: in intieme kring. 
Liever geen bloemen of kransen. 

Walter Block overleden

Maandag 12 februari 2024
Beringen - Walter Block overledenWalter Block, weduwnaar van Godelieve De Nil, is overleden.
(° Antwerpen op 8 december 1935 † Heusden-Zolder op 9 februari 2024)
Uitvaart: vrijdag 16 februari 2024 om 10.30 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Jean Engelen overleden

Maandag 12 februari 2024
Beringen - Jean Engelen overledenIn Mol is zaterdag Jean Engelen overleden, de weduwnaar van Hilda Grobben, die in 2020 stierf. Hij was geboren in Beverlo en werd 79 jaar. Het afscheid zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: vrijdag 16 februari (19-19.30u) in funerarium Vanhoof, Turnhoutsebaan, Mol.

Ondertussen, aan de kust...

Maandag 12 februari 2024
De visie van Fobie
Beringen - Ondertussen, aan de kust...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Beringen - Nieuwe singel en videoclip voor StarheadZoomStarhead feat. Loco Kids heeft met ‘Make It Bounce’, een nieuwe clip. In de videoclip ontpopt Starhead zich tot fitness- en danscoach, de combinatie met kleurrijke 80’s vibes brengt de videoclip nog meer tot leven. De singel werd geproduceerd door Serge Ramaekers, één van de meest gekende Belgische producers met tal van nationale én internationale hits op zijn palmares. 

Ondertussen, in de VS...

Maandag 12 februari 2024
De visie van Fobie
Beringen - Ondertussen, in de VS...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Volleybal: Beverlo - Gembloux 3-0

Zondag 11 februari 2024
In nationale 2 dames B van het volleybal heeft Beverlo Gembloux geklopt met 3-0. Setstanden: 25-17, 26-24, 25-14.

Buien vanuit het zuidwesten

Zondag 11 februari 2024
Weerbericht
Beringen - Buien vanuit het zuidwestenVannacht verdwijnen de buien in Vlaanderen en zijn er bredere opklaringen. De minima komen uit op een graad of 5. De wind neemt daarbij wat in kracht af.
Morgen is het droog in de ochtend en zijn er opklaringen, afgewisseld met wolkenvelden. We krijgen ook de zon te zien. Na de middag zijn er meer stapelwolken en kan er lokaal een bui tot ontwikkeling komen. De grootste kans op een bui is voorbehouden voor het binnenland en de Ardennen. Na een frisse start, klimt het kwik tot een graad of 8. De wind waait matig uit een westelijke sector. 
Dinsdag wordt een overwegend droge dag bij een afwisseling van wolken en zon. Na de middag komt er wel meer hoge bewolking opzetten. Er staat een matige zuidzuidwestenwind en de maxima liggen rond 10 graden.
Michel NULENS
Beringen - KFC Paal-Tervant wint van As-Niel UtdKFC Paal-Tervant heeft gisteren met 2-3 gewonnen van As-Niel Utd. Lowie bracht As-Niel op het halfuur op voorsprong. Paal-Tervant liep dan uit tot 1-3 met drie doelpunten van Hayen. Op het einde van de wedstrijd scoorde Devon Maes de 2-3.
Wedstrijdverslag
Beringen - Stal Sport onderuit bij Exc. HamontStal Sport moest vandaag het onderspit delven bij Excelsior Hamont en verloor met 4-0. De Stalse voorzitter Vanhees blikt terug: "Een logische nederlaag werd het vandaag in Hamont. Ondanks het feit dat Stal niet echt onder lag tegen de thuisploeg, werd het gebrek aan efficiëntie door de Hamontenaren genadeloos afgestraft. Zeker de eerste helft verliep evenwichtig, met heel wat kansen voor Stal. Zo werd Ruben Bijloos al in de tweede minuut richting doel gestuurd, maar hij kon niet afronden. Op het (…) Het hele nieuwsbericht

Treingezellen

Zondag 11 februari 2024
Tegenligger
Beringen - TreingezellenZoomMorgen vieren de Duitsers Rosenmontag. Het is een jarenlange gewoonte dat ik dat op de trein vier met mijn treingezellen. Die maandag, die vlak voor aswoensdag valt, is zowat het hoogtepunt van alle carnavalsvierders. Op de trein vieren we dat uiteraard beperkt. Niemand komt verkleed, want na een werkdag kan je je moeilijk nog eens snel omkleden. Het is de bedoeling om met de treingezellen bij te praten bij een biertje, wijntje of iets fris.
Maar de tijden zijn veranderd. Waar we vroeger met (…) Het hele nieuwsbericht

Zon en regen op het menu

Zondag 11 februari 2024
Beringen - Zon en regen op het menuZoomHet weermenu voor de komende dagen geeft nog een afwisseling van zon en regen en dan is er net als vandaag een kans op een mooie regenboog. (Gust Ischen)
Zon en regen op het menu
Zoom
Beringen - Heusden 06 - Weerstand Koersel B  2-2Weerstand Koersel B is niet verder geraakt dan een 2-2 gelijkspel op het veld van Heusden 06. Na twee minuten bracht Piens Koersel B op voorsprong maar in de 20ste minuut hing Quintens de bordjes gelijk. Vier minuten later scoorde Thoelen de 2-1. In de 94ste minuut kon Vanderhoeven gelijkmaken.
Beringen - Eetdag ten voordele van nieuwe moskeeZoomIn de Kardijk Beverlo werd vandaag een eetdag gehouden voor de bouw van de nieuwe moskee van BIF Leopoldsburg. In Heppen wordt momenteel een voormalig tankstation omgebouwd tot een moskee met bijhorende faciliteiten zoals een cafetaria, jeugdhuis en klaslokalen. (foto Kenan Ayaz - foto's onderaan: BIF Leopoldsburg)
Eetdag ten voordele van nieuwe moskeeEetdag ten voordele van nieuwe moskee
Zoom

KFC Helson verslaat KVK Beringen

Zaterdag 10 februari 2024
Beringen - KFC Helson verslaat KVK BeringenKFC Helson heeft KVK Beringen vanavond puntenloos naar huis gestuurd. Het won met 2-0. Een gevleide overwinning. De ruststand was 1-0. Moerenhout had de thuisploeg in de 13de minuut op voorsprong gebracht en hij was het ook die in de 70ste minuut op strafschot de 2-0 maakte. KVK Beringen miste voor deze wedstrijd meerdere basisspelers.

Carnaval in wolvengebied

Zaterdag 10 februari 2024
Beringen - Carnaval in wolvengebiedZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Beringen - Welke school wil speelplaats vergroenen?ZoomOp donderdag 15 februari gaat de nieuwe projectoproep van ‘Natuur in je School’  van minister Zuhal Demir van start. Vlaamse scholen kunnen vanaf dan tot 13 mei een voorstel indienen om hun speelplaats te ontharden en te vergroenen met steun. Daarvoor voorziet Demir een investeringsbudget van 5 miljoen euro. Met die steun kunnen scholen de oppervlakte of kwaliteit van de natuur op hun domein aanzienlijk vergroten, of via ontharding en vergroening bijdragen aan klimaatadaptatie (…) Het hele nieuwsbericht

Weerstand Koersel - Herkol: 3-0

Zaterdag 10 februari 2024
Wedstrijdverslag
Beringen - Weerstand Koersel - Herkol: 3-0Pas in de slotfase legde SV Herkol, met een overvloed aan jonge spelers, zich neer bij de nederlaag. In de 1ste helft hielden beide ploegen mekaar in evenwicht en meer dan schampschoten vielen er niet te noteren. De wedstrijd brak open toen Cerigioni in één tijd een vrijschop van Putzeys overhoeks op de slof nam: 1-0 (50’). Vijf minuutjes later liet dezelfde speler de kans liggen om de wedstrijd te beslissen…. En het was wachten tot 5 minuutjes voor affluiten aleer Olivier Asnong op aangeven van de ingevallen Bartels alle twijfel kon wegnemen : 2-0 (85’). Na een solo van 50 meter deed Olivier nog een duit bij in het zakje: 3-0. (Jan Luts) 

Wereldpeulvruchtendag

Zaterdag 10 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Vandaag is het Wereldpeulvruchtendag. Leve de bonen, kikkererwten en linzen! De Verenigde Naties hebben deze dag ingesteld omdat peulvruchten een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan een gezonde voeding: ze zorgen voor een verbetering van de bodemvruchtbaarheid en hebben een positieve invloed op het milieu. Peulvruchten

Vanachter de barricade

Zaterdag 10 februari 2024
Gekleurde Woorden
Beringen - Vanachter de barricadeZoomVandaag laat Edith zich inspireren door oorlog.

Opening cafetaria Ocura

Zaterdag 10 februari 2024
Uit de oude doos
Beringen - Opening cafetaria OcuraZoomDe cafetaria van WZC Ocura werd vorig jaar vernieuwd. Vandaag terug in de tijd naar de opening eind jaren tachtig.

Koersel huis Dompas

Zaterdag 10 februari 2024
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Koersel huis DompasZoom"Imposant boerenburgerhuis, uit eerste helft 19de - midden 19de eeuw. Dubbelhuis van negen traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak", zo omschrijft het Agentschap Onroerend Erfgoed dit verdwenen gebouw.

Een veilig carnaval!

Vrijdag 9 februari 2024
Beringen - Een veilig carnaval!ZoomVandaag werd in de Beringse basisscholen carnaval gevierd en dat moest uiteraard allemaal veilig gebeuren. Deze jonge kerel zorgde voor het verkeer aan 't Klavertje in Koersel. (foto Corry Reynders)

Landbouw en natuur

Vrijdag 9 februari 2024
Vandaag gelezen
"Landbouwers gebruiken zowat 44.000 hectare grond in bos of natuurgebied. Omgekeerd ligt 15.000 hectare 'beheerde' natuur op landbouwgrond. Tegelijk nemen paarden, alpaca's en andere hobbydieren van private eigenaars veel meer schaarse landbouwgrond in."
(Apache)

Politie vol lof voor de boeren

Vrijdag 9 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Politie CARMA en de Federale Politie Limburg waarderen het professionele gedrag van de boeren tijdens de protestactie vandaag in Genk. Dat hebben ze vanmiddag laten weten. Aan de demonstratie ging vorige week overleg vooraf.
De politie kijkt vandaag tevreden terug op het verloop van het protest. Vanuit heel Limburg kwamen boeren via diverse invalswegen naar Genk, wat lokaal voor verkeershinder zorgde. De tractorcolonnes verplaatsten zich echter zonder noemenswaardige incidenten richting Thor Park. Rond (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
De Limburgse Vincentius verenigingen hebben vorig jaar elke maand 4.112 gezinnen geholpen met steunpakketten, dat is een recordaantal. Het aantal kinderen en alleenstaanden dat geholpen wordt, is bijzonder hoog. De organisatie trekt aan de alarmbel, want er is nood aan nog meer financiële steun.

Kinderfilms tijdens krokusvakantie

Vrijdag 9 februari 2024
Beringen - Kinderfilms tijdens krokusvakantieZoomVandaag begint de krokusvakantie en dan staan er traditiegetrouw extra veel kinderfilms geprogrammeerd in The Roxy Theatre. Het is al decennialang een ideaal moment om met de kinderen naar onze dorpscinema te trekken voor een leuke kinderfilm. Wat dacht je van Kattekwaad in het Museum of Wonka? 

Verkeershinder door boerenprotest

Donderdag 8 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Meer dan 500 boeren zullen morgenvoormiddag met hun tractoren naar Genk trekken om actie te voeren tegen de opgelegde milieumaatregelen. Ze trekken in negen colonnes vanuit heel Limburg naar de Onderwijslaan in Genk. Een delegatie boeren wil dan gaan praten met de Europese ministers die op dat moment vergaderen op het Thor Park. De actie van de landbouwers zal verkeershinder tot gevolg hebben.

Bijna 1 op 5 loopt risico op armoede

Donderdag 8 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
2.150.000 landgenoten, of 18,6% van de Belgische bevolking, lopen een risico op armoede of sociale uitsluiting. Dat blijkt uit de nieuwe armoedecijfers voor 2023 die Statbel, het Belgische statistiekbureau, vandaag publiceert op basis van de enquête naar de inkomens en levensomstandigheden.

Emma Sannen overleden

Donderdag 8 februari 2024
Beringen - Emma Sannen overledenOp 2 februari is in Hasselt Emma Sannen overleden, de echtgenote van Jef Truyers. Zij was 91 jaar en afkomstig uit Koersel. Het afscheid vindt vrijdag (14 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.
Beringen - Steprijdster (25) gewond bij aanrijdingOp het kruispunt van de Posthoornstraat en de Koolmijnlaan is een steprijdster aangereden door een auto. De 25-jarige vrouw uit Beringen raakte daarbij gewond.

Ronny Vanryckeghem overleden

Donderdag 8 februari 2024
Beringen - Ronny Vanryckeghem overledenRonny Vanryckeghem uit Paal/Thiewinkel is overleden. Vader van Brent Vanruyckeghem. 
(°Koersel 25 juli 1965 † februari 2024 Heusden-Zolder). 
Het afscheid, gevolgd door de plaatsing van de urne in het columbarium op de begraafplaats te Thiewinkel, heeft plaats in intieme kring.

Josee Van Sweevelt overleden

Donderdag 8 februari 2024
Beringen - Josee Van Sweevelt overledenJosee Van Sweevelt, echtgenote van wijlen Warke Schraepen, is overleden.
(° Beverlo 30 september 1937 † Heusdens-Zolder 4 februari 2024)
Begroeting: Funerarium van Franken uitvaartzorg, Koerselsebaan 37 te Heusden-Centrum op vrijdag 9 februari 2024 tussen 19 uur en 19.30 uur.     
Afscheid in intieme kring.                                                            

Flink wat hemelwater

Woensdag 7 februari 2024
Weerbericht
Beringen - Flink wat hemelwaterEen storing schuift over onze streken, trekt daarna naar het zuiden, maar keert op haar stappen terug en trekt opnieuw over onze regio. Dit alles gebeurt de komende 24 uur. Hierbij valt er ook flink wat neerslag, tussen 20 en 30 mm. Ook in het weekend valt er nog wat regen, maar zijn de hoeveelheden beduidend minder.
Morgen is het koud in de ochtend bij temperaturen van slechts enkele graden boven het vriespunt. Er komt, na droog weer in de nacht, al vlug regen opzetten. Samen met de regen wordt (…) Het hele nieuwsbericht

Raf Theunis overleden

Woensdag 7 februari 2024
Beringen - Raf Theunis overledenRaf Theunis uit Beringen is overleden.
(° Koersel op 24 augustus 1964 † Hasselt op 4 februari 2024)   Begroeting: vrijdag 9 februari 2024 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 19.30 tot 20.00 uur 
Uitvaart: maandag 12 februari 2024 om 13.30 uur op de begraafplaats te Beringen-Centrum.

Frans Poel overleden

Woensdag 7 februari 2024
Beringen - Frans Poel overledenFrans Poel uit Beringen, weduwnaar van Lieske Loots, is overleden; 
(° Zelem op 21 juli 1934 † Beringen-Mijn op 7 februari 2024)  Begroeting: maandag 12 februari 2024 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: dinsdag 13 februari 2024 om 10.30 uur in de dekenale kerk te Beringen-Centrum.

Film Holy Rosita met Daphne Agten

Woensdag 7 februari 2024
Beringen - Film Holy Rosita met Daphne AgtenZoomMaandagavond 12 februari is er weer een speciale Elan-filmavond in The Roxy Theatre in aanwezigheid van hoofdrolspeelster Daphne Agten. Rosita is een goedlachse, graag geziene vrouw met een vurige kinderwens. De mensen rond haar vinden dat onverantwoord omdat ze amper voor zichzelf kan zorgen. Wanneer het Rosita dan toch lukt om zwanger te worden, kiest ze ervoor haar zwangerschap geheim te houden. Voor de film is er een Q&A met hoofdactrice Daphne Agten.

Twee Beringse kandidaten voor CD&V

Woensdag 7 februari 2024
Verkiezingen
De verkiezingen van 9 juni naderen en stilaan worden de namen bekend. Voor CD&V zijn er twee Beringenaren die om uw stem vragen. Schepen Ann-Sofie Vanoverstijns is voor Limburg tweede opvolger bij de verkiezingen voor het Federaal parlement. Burgmeester Thomas Vints staat op plaats 7 voor het Vlaams parlement.

Blauwe kiekendief

Woensdag 7 februari 2024
Puur natuur
Beringen - Blauwe kiekendiefZoomDe blauwe kiekendief is een middelgrote roofvogel. En zoals met de meeste roofvogels het geval is, is het vrouwtje merkelijk groter dan het mannetje. Het mannetje is lichtgrijs met blauwgrijze kop en zwarte vleugelpunten. Het vrouwtje daarentegen is bruin aan de bovenkant. Haar onderzijde is een lichtbruin met donkerbruine strepen. Mooi dat er in Stal ook vaak een koppel vertoeft. (Johan Put)
Blauwe kiekendiefBlauwe kiekendiefBlauwe kiekendief
Zoom
Beringen - Ongeval met gewonde op PaalsesteenwegDeze namiddag gebeurde er een ongeval op de Paalsesteenweg waarbij drie auto's betrokken waren in een kop-staartbotsing. Eén persoon moest hierbij door de brandweer uit zijn wagen bevrijd worden. De man werd overgebracht naar het ziekenhuis. Door het ongeval was de steenweg een tijdje afgesloten en dat zorgde voor lange files in de buurt. 

Spoorwegfiets terug naar Zolder

Dinsdag 6 februari 2024
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Spoorwegfiets terug naar ZolderZoomZLDR Luchtfabriek is sinds vandaag een blikvanger rijker: een mijnspoorfiets. Tijdens de mijnexploitatie stonden zulke fietsen in het ondergrondse magazijn om bijvoorbeeld de werkleiders zich snel te laten verplaatsen over de sporen, tot in de uithoeken van de mijngangen.. Maar ze werden ook gebruikt voor het vervoer van licht gewonde mijnwerkers - onderaan dit exemplaar staat trouwens nog 'gekwetste' geschreven. Er was dan ook plaats voor twee mijnwerkers.
Na de stopzetting van de exploitatie (…) Het hele nieuwsbericht

Dolle chauffeur ingerekend

Dinsdag 6 februari 2024
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Dolle chauffeur ingerekendOp de Tessenderloseweg in Diest probeerde een bestuurder het voorbije weekend de politiecontrole te ontwijken en nam de vlucht. Na een achtervolging met drie politievoertuigen kon de wagen tot staan gebracht worden in Tessenderlo. Tijdens deze dolle rit had de bestuurder getracht in te rijden op de politievoertuigen en bracht hij ook andere weggebruikers in gevaar. Het voertuig bleek niet verzekerd en niet geldig ingeschreven. Het voertuig werd getakeld. De bestuurder mag zich verwachten aan een proces-verbaal voor weerspannigheid en een resem verkeersinbreuken. Hij had zijn rijbewijs sinds begin dit jaar.

Paddentrek komt op gang

Dinsdag 6 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Paddentrek komt op gangZoomDe komende dagen komt op alle natte plekken in Limburg de paddentrek weer op gang. De padden verlaten dan hun winterschuilplaats en trekken naar vijvers en poelen om zich voort te planten. Die tocht is niet zonder risico. Ze moeten vaak de weg oversteken en daar kunnen ze overreden worden. In 22 Limburgse gemeenten, verspreid over 41 locaties, helpen vrijwilligers de padden elk jaar de weg oversteken: ze plaatsen schermen (foto) die de padden tegenhouden. De dieren worden dan in emmers gevangen en naar de overkant gebracht. (Foto Josh Vandijck)

Hulp blijft nodig

Dinsdag 6 februari 2024
Beringen - Hulp blijft nodigZoomDeze week is het 1 jaar geleden dat Turkije en Syrië getroffen werden door zware aardbevingen. Ondanks de al verleende hulp blijven de noden in de getroffen gebieden aanzienlijk en is er nog een lange weg te gaan om de situatie ter plaatse te normaliseren. In Turkije wonen momenteel meer dan 400.000 mensen nog steeds in een tijdelijk onderkomen, zoals tenten en wooncontainers, waarbij toegang tot schoon water beperkt is. Er blijft een dringende behoefte aan steun voor het herstel van de lokale economie (…) Het hele nieuwsbericht

Mir'aj of Hemelvaart

Dinsdag 6 februari 2024
Beringen - Mir'aj of HemelvaartZoomDe moslims vieren vandaag Mir'aj of Hemelvaart. De zogenaamde Nachtreis verwijst naar een reis die de profeet Mohammed volgens de islamitische traditie gemaakt zou hebben op het hemelse dier Buraq. Volgens de overlevering verscheen Djibriel (Gabriël) op een nacht aan Mohammed. Mohammed mocht in die nacht Buraq bestijgen om zo met Djibriel naar Jeruzalem te gaan. Daar aangekomen bond Mohammed Buraq met een touw vast aan een ring in de Westmuur. Na een gezamenlijke salat (gebed) te hebben verricht (…) Het hele nieuwsbericht

Volleybal: Brabo – Stalvoc 3-1

Maandag 5 februari 2024
In nationale 3 C mannen van het volleybal heeft Stalvoc Beverlo met 3-1 verloren van Brabo Antwerp. Stalvoc staat zevende in de stand.

Zuigelingensterfte neemt verder af

Maandag 5 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
In 2021 werden 936 baby’s dood geboren, of stierven ze binnen het jaar na geboorte. In 2000 ging het nog om 1.048 baby’s, of een daling van 11%. Dat blijkt uit zopas gepubliceerde resultaten van Statbel, het Belgische statistiekbureau.
Tegenover meer dan twintig jaar geleden steeg het aantal doodgeborenen met 22%, terwijl het aantal overleden baby’s jonger dan een jaar afnam, met 39%. In 2021 werden 597 baby’s stilgeboren. Dat aantal nam toe sinds 2000, toen er 488 baby’s levenloos werden geboren. Het aantal baby’s dat stierf jonger dan een jaar, is afgenomen in ruim twintig jaar tijd, van 560 in 2000 naar 339 in 2021.

Vera Claes overleden

Maandag 5 februari 2024
Beringen - Vera Claes overleden
Vera Claes, levenspartner van Roger Smets, is overleden.
(° 10 mei 1965 te Koersel † 2 februari 2024 te Hasselt)
Begroeting: funerarium van Franken uitvaartzorg, Koerselsebaan 37 te Heusden-Centrum op donderdag 8 februari 2024 tussen 18.30 en 19 uur.
De afscheidsviering voor Vera in de aula van Franken Uitvaartzorg zal in besloten kring plaatsvinden. Gevolgd door de begraving op de begraafplaats van Koersel.

Jules Joris overleden

Maandag 5 februari 2024
Beringen - Jules Joris overledenOp 29 januari is Jules Joris overleden. Hij was 88 jaar en afkomstig uit Koersel. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Zijn urne wordt bijgezet op de begraafplaats van Tongeren-Centrum.
Gezondheid
Beringen - Is koffie gezond? Of toch beter thee?Veel mensen genieten wel eens graag van een warme drank. Of dat nu koffie is of thee - dat maakt ieder voor zich uit. Maar hoe gezond zijn deze dranken voor ons lichaam?
Koffie bevat cafeïne en het is net dat deeltje waar we ons zorgen over maken. Cafeïne is een stofje dat een stimulerend effect heeft op ons zenuwstelsel. Zo kan het zorgen voor een verhoogde alertheid en verbeterde concentratie. Maar overmatig gebruik kan leiden tot bijwerkingen zoals nervositeit, slapeloosheid, (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Basket: Zolder - Miners Beringen 81-55In tweede landelijke A van het basket heeft Miners Beringen met 81-55 verloren van Zolder. Quarters: 19-19, 25-16 (44-35), 15-7 (59-42), 22-13.

Thé Dansant (2)

Maandag 5 februari 2024
Beringen - Thé Dansant (2)ZoomDe Turbien werd gisteren voor de tweede dag op rij omgetoverd tot een technotempel voor het partyconcept Thé Dansant. Het kinky fotoverslag van Stephan Volders kan je bekijken op onze Facebookpagina.

Testosteron

Maandag 5 februari 2024
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - TestosteronDe aandachtige lezer, als die er al zijn, zal gemerkt hebben dat een nieuwe foto van mij in de rubriek is opgenomen. Het is de eerste wissel van mijn beeltenis sinds de start van Losse Flodders in augustus 2017. Zo snel vliegt de tijd! Ik heb nu tientallen foto’s laten maken en ben in die lange lijst koortsachtig op zoek gegaan naar dat ene wonderbeeld dat mij jonger zou laten lijken dan ik in feite ben. Tevergeefs! De tand des tijds spaart niemand. Wie mijn leeftijd wil schatten zal ik een tip van (…) Het hele nieuwsbericht

Marcel Maras overleden

Maandag 5 februari 2024
Beringen - Marcel Maras overledenMarcel Maras uit Beringen, weduwnaar van Angèle Baert is overleden.
(° Stekene 26/01/1931 † Beringen 03/02/2024)
Groeten: donderdag 8 februari van 18.30 uur tot 19.00 uur in uitvaartcentrum Hulsmans-Laenen, Generaal Lemanstraat 17 3970 Leopoldsburg.
De afscheidsplechtigheid zal plaatshebben in aula “De Vloot” Koningin Louisa Marialaan 175, Leopoldsburg op vrijdag 9 februari 2024 om 11.00 uur, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats te Heppen.

Sam Steegmans overleden

Maandag 5 februari 2024
Beringen - Sam Steegmans overleden
Sam Steegmans uit Paal, echtgenoot van Els Gils, is overleden.
(° Beringen, 9 juli 1981 † Hasselt, 3 februari 2024)
Begroeting: donderdag 8 februari 2024 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: Vrijdag 9 februari om 10u in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Tieke Holten overleden

Maandag 5 februari 2024
Beringen - Tieke Holten overleden
Tieke Holten uit Paal, weduwe van Johan Maes, is overleden.
(° Turnhout, 25 juli 1931 † Beringen-Mijn, 3 februari 2024) Begroeting: vrijdag 9 februari 2024 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: zaterdag 10 februari 2024 om 10.30 uur in de parochiekerk te Tervant.

Twee ongevallen in Paal

Maandag 5 februari 2024
Beringen - Twee ongevallen in PaalIn de Buitingstraat zijn vrijdag rond 18 uur een bus en een auto gebotst. Een 21-jarige bestuurder uit Heusden-Zolder raakte hierbij gewond. En op de oprit van de E313 kwam zaterdagavond een auto tegen een vangrail terecht. De bestuurder kwam er met de schrik vanaf.
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Dit jaar al 15 doden door woningbrandenIn januari vielen er in ons land liefst 10 dodelijke slachtoffers door woningbranden; deze maand zijn er dat al vijf. In het hele jaar 2022 overleden er 7 Belgen bij woningbranden. De vzw Oscare, het nazorg- en onderzoekscentrum voor brandwonden en littekens in België, dringt erop aan om voldoende rookmelders te plaatsen in je woning, maar vooral ook er voor te zorgen dat je rookmelders hoorbaar zijn.
Andere maatregelen die je kan nemen: zorg voor een vluchtweg vrij van rommel; leg een zaklamp op de slaapkamer (en zorg dat de batterijen geladen zijn); zorg voor de sleutel van je voordeur op de deur of in de buurt ervan. Sluit bij een brand onderweg naar buiten de binnendeuren. Buiten bel je 112 en ga je niet meer terug naar binnen.
Beringen - Koersel klimt naar de tweede plaats
Door de 4-0 overwinning van vanmiddag tegen Hand in Hand Hoepertingen klimt Weerstand Koersel in de rangschikking op naar de tweede plaats. "Hand in Hand Hoepertingen stak Koersel dadelijk een handje toe. Asnong kon een miskleun in de verdediging afstraffen in de 2de minuut : 1-0. In een zetel tastte Koersel de mogelijkheden af en in de 20ste minuut ontvouwde de thuisploeg een schitterende combinatie door het hart van de verdediging: 2-0. Amper een goede minuut later snoepte Asnong de bal af van een verdediger en presenteerde het 3de doelpunt aan Putzeys.In de 2de helft was er één merkwaardig moment: Ballet viel in, kreeg de bal toegespeeld en schoot vanuit de draaiing de 4-0 op het  scorebord", vertelt Jan Luts van Weerstand Koersel.
Beringen - FC Turkse wint verdiend van KFC HechtelFC Turkse is met 1-3 gaan winnen bij KFC Hechtel. De ruststand was 1-0. Prenen maakte het doelpunt. Voor FC Turkse scoorden Kardes, O. Teker en Kislali. 
Beringen - KVK Beringen de boot in tegen Herk FCKVK Beringen heeft vanmiddag een 5-2 nederlaag geleden op het veld van Herk FC. Daarmee komt voor KVK een einde aan een reeks van zes overwinningen op rij. Aan de rust leidde Herk FC met 2-1. Voor KVK Beringen scoorden Er en Hulsmans.

Wie weet meer over deze foto?

Zondag 4 februari 2024
Uit de oude doos
Beringen - Wie weet meer over deze foto?Zoom
In het Kon. Museum Kamp van Beverlo werd deze foto gevonden. "Die zou genomen zijn na het bombardement op het Kamp (28 mei 1944). We kunnen echter niet de huizen lokaliseren. Is dit eigenlijk wel in Leopoldsburg? En zo ja - waar? Meer waarschijnlijk is dit een beeld uit Beverlo (de begrafenis na het bombardement van 12 mei '44)?", vraagt het museum zich af. Iemand een idee?
UPDATE "Het is in Leopoldsburg hoek Engelbert Adanglaan en Nicolaylaan", laat het museum weten. 

Wedstrijdverslag
Beringen - Stal Sport wint overtuigend tegen LommelWegens het overlijden van jeugdtrainer Nico Leyssens begon de wedstrijd met een minuut stilte. Maar eenmaal afgetrapt, zat er meteen vuur in de match. "Het waren aanvankelijk de bezoekers van Verbroedering Lommel die het overwicht hadden, maar na een kwartier herstelde de thuisploeg het evenwicht. En direct konden onze jongens scoren via Jeroen Segers. Die voorsprong werkte inspirerend en een kwartiertje later kon Hans Hermans de 0-2 op het bord zetten toen de bezoekende doelman een hard schot afweerde in (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Gevleide zege van Kadijk bij Paal-TervantIn tweede provinciale B heeft Kadijk SK vanavond een gevleide zege behaald bij FC Paal-Tervant. Uitslag: 0-1. Het doelpunt viel in de 21ste minuut en werd gescoord door Noah Vankemenade op aangeven van Jarju. 
Beringen - BFTP houdt nieuwjaarsreceptie in LimburgZoomDe BFTP, de Belgian Federation of Tourist Press, hield vandaag hun nieuwjaarsreceptie in Leopoldsburg. De groep combineerde een feestmaal met een bezoek aan het museum Liberation Garden. De Belgian Federation of Tourist Press werd in 1991 opgericht en verenigt journalisten, persvoorlichters, docenten toerisme en gidsen, kortom vertegenwoordigers die elk op een specifiek terrein hun kennis in verband met toerisme overdragen. Schepen van Toerisme Marleen Kauffmann uit Leopoldsburg verwelkomde de (…) Het hele nieuwsbericht

Jules Vanherle overleden

Zaterdag 3 februari 2024
Beringen - Jules Vanherle overleden
Jules Vanherle uit Beringen-Mijn is overleden.
(° Hasselt op 20 januari 1948 † Beringen-Mijn op 1 februari 2024) Begroeting: woensdag 7 februari 2024 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Mil Vanoirbeek overleden

Zaterdag 3 februari 2024
Beringen - Mil Vanoirbeek overleden
Mil Vanoirbeek uit Koersel, echtgenoot van Rita Liguori, is overleden.
(° Beverlo, 17 mei 1954 † Koersel, 2 februari 2024)
Begroeting: woensdag 7 februari 2024 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur.
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Maria Damen overleden

Zaterdag 3 februari 2024
Beringen - Maria Damen overleden
Maria Damen uit Beverlo, weduwe van Pol Maes, is overleden.
(° Hamont op 17 juli 1928 † Heusden-Zolder op 1 februari 2024) Begroeting: woensdag 7 februari 2024 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Grijs weekend met hoge maxima

Zaterdag 3 februari 2024
Weerbericht
Beringen - Grijs weekend met hoge maximaTussen depressies over het noorden van Europa en een hogedrukgebied, uitgestrekt van de Atlantische Oceaan via Frankrijk tot de Alpenlanden, overheerst een westelijke tot zuidwestelijke luchtstroming in onze streken. Er wordt bijzonder zachte lucht aangevoerd, maar die wordt vergezeld van storingen. Eerst zijn de storingen relatief zwak, na het weekend worden ze actiever met beduidend meer neerslag.
Vandaag domineert zo een zwakke storing het weerbeeld met vooral veel wolken en af en toe (…) Het hele nieuwsbericht
Welke waren op 1 januari de tien grootste gemeenten van Limburg?
1. Hasselt - 80.786 inwoners
2. Genk - 67.838
3. Beringen - 48.328
4. Sint-Truiden - 41.441
5. Maasmechelen - 40.174
6. Heusden-Zolder - 35.014
7. Lommel - 34.891
8. Pelt - 34.410
9. Bilzen - 32.769
10. Tongeren - 32.116. 

Wind als een waaiend blad

Zaterdag 3 februari 2024
Gekleurde Woorden
Beringen - Wind als een waaiend bladZoomLambert en Edith brengen ons elke zaterdag 'gekleurde woorden'.

Jongensschool Paal

Zaterdag 3 februari 2024
Uit de oude doos
Beringen - Jongensschool PaalZoomVandaag terug in de tijd met één van de klasjes van meester Luyten in Paal. De locatie van de voormalige jongensschool zal volgend jaar als de nieuwbouw van De Buiteling klaar is, omgevormd worden tot een woonzone.

Koersel Dorp

Zaterdag 3 februari 2024
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Koersel DorpZoomVan het landelijke boerendorpje is ondertussen niets meer overgebleven...

Beringen telt 48.328 inwoners

Vrijdag 2 februari 2024
Beringen telde op 1 januari 48.328 inwoners. Dat blijkt uit gegevens van de FOD Binnenlandse zaken.
Beringen - Voetgangster (35) gewond bij aanrijdingEen 35-jarige voetgangster uit Beringen raakte gewond toen zij op de Koolmijnlaan aangereden werd door een auto. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag.

Inbraak in Hamse school

Vrijdag 2 februari 2024
Kort nieuws van bij de buren
In Oostham is ingebroken in een school aan de Schoolstraat. De inbraak is vanmorgen vastgesteld. Volgens de eerste vaststellingen is er echter niets weg.

Zacht winterweer

Vrijdag 2 februari 2024
Beringen - Zacht winterweerZoomWe kennen al enkele dagen zacht winterweer met temperaturen rond de 10* of meer. Ook dit weekend blijft het weer een hoogvlieger. (Gust Ischen)

Mocktails maken in de bib

Vrijdag 2 februari 2024
Beringen - Mocktails maken in de bibZoomFebruari is al sinds 2017 beter bekend als dé alcoholvrije maand, oftewel Tournée Minérale. Ook stad Beringen roept haar inwoners op om actief deel te nemen. In de bibliotheek kan je daarom op zaterdag 3 februari lekkere mocktails leren maken. Van 10.00 tot 13.00 uur kan je zaterdag binnenspringen in onze bib. Dankzij een leuke samenwerking met zorGGroep Zin proef je gratis een cocktail zonder alcohol. Het recept krijg je mee naar huis, zodat je ook zelf aan de slag kan.


Het is maar dat je 't weet
In vijf jaar tijd hebben elektrische en hybride personenwagens het marktaandeel van benzinewagens overschreden. Dat blijkt uit een eerste, voorlopige balans van het aantal inschrijvingen van motorvoertuigen die opgesteld werd door Statbel, het Belgische statistiekbureau.
Hybride en elektrische wagens blijven met een marktaandeel van 59% in 2023 de populairste nieuwe wagens in België. In 2019 waren ze goed voor slechts 8% van de verkoop. In 2023 waren 284.608 van de in totaal 481.079 (…) Het hele nieuwsbericht

Soprodal failliet verklaard

Donderdag 1 februari 2024
Vandaag is in Hasselt het faillissement uitgesproken van de firma Soprodal uit Beringen. Soprodal is bekend van de merken Galenco en Biodermal. Schuldvorderingen tegen de producent van cosmetica en toilet- en verzorgingsproducten kunnen tot 2 maart ingediend worden.

Eén op vijf kan niet met vakantie

Donderdag 1 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
21,6% van de Belgische bevolking - wat neerkomt op 2.495.000 personen - heeft onvoldoende financiële middelen om zich een week vakantie te veroorloven. Dat blijkt uit de eerste resultaten van de enquête naar inkomens en levensomstandigheden in 2023. Tijdens die enquête werden meer dan 6.400 gezinnen door Statbel, het Belgische statistiekbureau, bevraagd over hun financiële mogelijkheden.
Beringen - Tim Strijbosch verlaat KFC Paal-TervantTim Strijbosch van KFC Paal-Tervant verkast volgend seizoen naar KFC Kaulille.

Nico Leyssens overleden

Donderdag 1 februari 2024
Beringen - Nico Leyssens overleden
Nico Leyssens uit Koersel, papa van Jordy en Thomas, is overleden. Nico was lid van het jeugdbestuur van Stal Sport en trainer U15.
(° Koersel, 5 april 1976 † Koersel, 31 januari 2024)
Begroeting: dinsdag 6 februari 2024 - funerarium - KOERSEL van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van Uitvaartcentrum Convents. 
Het is maar dat je 't weet
Minister van mobiliteit Lydia Peeters gaat de interfederale werkgroep Wegcode vragen zich te buigen over duidelijker normen voor de sterkte en de afstelling van fietslichten: “Verkeerd afgestelde fietsverlichting kan tegenliggers verblinden en zo voor gevaarlijke omstandigheden zorgen. We moeten fietsers hier daarom voldoende over informeren én sensibiliseren”, aldus de minister. Zij beklemtoont dat de Wegcode vandaag al stelt dat fietsers een “niet-verblindend licht moeten voeren.” Aanleiding voor het ministerieel verzoek is het stijgende aantal klachten over verblindende fietslichten op elektrische fietsen. 

Peter Bleux overleden

Donderdag 1 februari 2024
Beringen - Peter Bleux overledenPeter Bleux uit Zolder, levenspartner van Jessy Claes, is overleden.
(° Koersel 30 januari 1974 † Hasselt 30 januari 2024)
Groeten: In het funerarium, Inakker 108, 3550 Zolder op zaterdag 3 februari 2024 van 18 tot 19 uur.
Begrafenis: In de aula, Inakker 108, 3550 Zolder-Centrum op maandag 5 februari 2024 om 11 uur. Samenkomst in de aula vanaf 10.45 uur.
Beringen - Minister bezoekt boeren op het KlaverbladZoomVlaams minister van Landbouw Jo Brouns bezocht deze namiddag de protesterende boeren op het Klaverblad in Lummen. Hij herhaalde dat hij zich wil blijven inzetten voor duurzame landbouw en betere middelen voor de Belgische landbouw. De minister gaat de komende weken ook nog de boer op om in dialoog te treden met de boeren. Zo is hij op vrijdag 9 februari te gast in Hechtel-Eksel, op maandag 12 februari in Oudsbergen en op vrijdag 16 februari in Halen.

Kans op blokkade grensovergang E314

Donderdag 1 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
De kans bestaat dat de grensovergang op de E314 vanavond geblokkeerd zal worden door demonstrerende boeren uit België en Nederland. Dat meldt de VRT. Het zou gaan om 600 boeren: 400 vanuit België en nog eens 200 Nederlandse boeren. Mocht de blokkade werkelijkheid worden, dan zou er grote verkeersoverlast ontstaan.

88 procent Limburgers doet job graag

Donderdag 1 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
88 procent van de Limburgers doet zijn job graag. Dat blijkt uit onderzoek van het ACV. Vooral de vele sociale contacten op de werkvloer worden op prijs gesteld. Werknemers gaan vooral op zoek naar 'plezier op het werk'. Ook de waardeing door de werkgever is heel belangrijk, belangrijker zelf dan het loon, aldus het onderzoek.
Beringen - VOKA roept op om acties stop te zettenZoomDe protestacties van de boeren kunnen over het algemeen op veel sympathie rekenen, zeker van de gewone burger. Voka - KvK Limburg is minder te spreken over deze acties en roept op om de wilde protestacties onmiddellijk te beëindigen. "Bedrijven zijn geblokkeerd, leveringen moeten worden uitgesteld of geannuleerd, medewerkers geraken niet meer op hun werk of bij klanten, de openbare weg wordt afgesloten voor het verkeer. We hebben begrip voor de landbouwers die geconfronteerd worden met extra (…) Het hele nieuwsbericht
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen