Het overige nieuws

Smiley (62)

Maandag 31 augustus 2015
Lommel - Smiley (62)ZoomGefotografeerd door Lambert Reynders.

François Maes overleden

Maandag 31 augustus 2015
Lommel - François Maes overledenGisteren is François (Sus) Maes overleden, de echtgenoot van Jenny Jansen. Hij was 66 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in besloten kring waarna de asbijzetting in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Henk Monten overleden

Maandag 31 augustus 2015
Lommel - Henk Monten overledenGisteren is Henk Monten overleden, de weduwnaar van Nelly Leppens. Hij was 83 jaar en wordt woensdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lutlommel.

Nieuwe schooljaar komt eraan

Maandag 31 augustus 2015
Marcel de toogfilosoof
"De school is een pedagogisch verantwoorde gevangenis." ~ Jos Ghysen, Vlaams radio- en TV-figuur.

Nelly Loomans overleden

Zondag 30 augustus 2015
Lommel - Nelly Loomans overledenWoensdag is Nelly Loomans overleden, de weduwe van Henri Lemmens. Zij was 85 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt woensdag om 14.30 uur plaats in de aula van funerarium Witters.

Asielzoekers

Zondag 30 augustus 2015
Marcel de toogfilosoof
"De droom van iedere asielzoeker? Een leefbaar land van herkomst". ~ Gelezen op Facebook
               Marcel

'Om-armen': nieuw jaarthema bisdom

Zaterdag 29 augustus 2015
Lommel - 'Om-armen': nieuw jaarthema bisdomOp 16-17 september wordt in Cultuurcentrum Hasselt het nieuwe jaarthema van het bisdom Hasselt gelanceerd: "Om-armen". Dat gaat over de sociale dimensie van het evangelie. De presentatie van het nieuwe jaarthema gaat onder meer gepaard met een informatiemarkt en het aanbod van materialen en vorming. Inschrijven kan tot 11 september via de website www.bisdomhasselt.be/startavonden.
De politie heeft vandaag in een café in Valkenswaard twee mannen ingerekend die ervan verdacht worden er eerder van de maand een paar honderd euro uit de gokkasten te hebben gestolen. Een werknemer van de drankgelegenheid had de mannen herkend van beveiligingsbeelden van de inbraak.

Der blaue Engel

Zaterdag 29 augustus 2015
Chel mag het zeggen
Lommel - Der blaue Engel Hoe zit het met de voorrangsregels in het Albanese verkeer? De algemene regel lijkt: voorrang heeft wie het laatst remt. Mijn schoonzoon is geboren in Albanië. Ik kan erg goed met hem opschieten. Hij heeft al jaren de Belgische nationaliteit, spreekt vloeiend Nederlands, werkt als ploegbaas in een Hasselts bedrijf, is vader van mijn twee kleinkinderen en, ofschoon hij in Genk woont, trouwe supporter van Lommel United. Ik bedoel maar, het woord ‘Albanees’ hoeft helemaal niemand af te (…) Het hele nieuwsbericht

Hennepkwekerij ontdekt

Zaterdag 29 augustus 2015
De politie heeft een hennepkwekerij opgerold in de Willbrorduslaan in Valkenswaard. De stroom werd er illegaal afgetapt. Er zijn geen arrestaties verricht.

Plaatselijk 96,5 ° Celsius

Zaterdag 29 augustus 2015
Tribunaliteiten
Vochtige vloeren en plassen vindt u in een sauna of zwembad. Wie uitglijdt had dus beter moeten weten. Maar, waar moet een stoomcabinebezoeker in een zwembad zich aan verwachten? Het hof van beroep van Gent kreeg te maken met een dame die een derdegraads brandwonde opliep aan haar rechterkuit in de hamam van een provinciaal zwembad. De rechter in eerste aanleg zag geen fout bij de uitbater van het zwembad, waarop de dame dus naar het hof van beroep van Gent trok. Dat stelde vast dat de stoomuitlaat zich aan de (…) Het hele nieuwsbericht

Slachtoffer van je eigen hart

Zaterdag 29 augustus 2015
Marcel de toogfilosoof
"Zij die te veel hart hebben, worden het slachtoffer van hen die niet genoeg hart hebben." ~ Comtesse Diane de Beausacq, Frans schrijfster (1829-1899)
             Marcel

Carlo Vandenweyer overleden

Vrijdag 28 augustus 2015
Lommel - Carlo Vandenweyer overledenVandaag is Carlo Vandenweyer overleden, de echtgenoot van Mia Geerlings. Hij was 77 jaar en wordt woensdag begraven na de uitvaartdienst (10.30 uur) in het christelijk centrum Rehoboth in Lommel-Kolonie.

Zwembad in Balen gaat dicht

Vrijdag 28 augustus 2015
Zwembad Keiheuvel aan de Kapelstraat in Balen gaat voorgoed dicht. De noodzakelijke renovatiekosten vallen te hoog uit, zegt de uitbater, de familie Detand-Mariën, die het zwembad al sinds 1970 in beheer heeft. De sluiting is een probleem voor scholen, die in het zwembad  terecht konden voor het schoolzwemmen. Overigens heeft half Balen in dat zwembad leren zwemmen.

De waarde van een foto

Vrijdag 28 augustus 2015
"Zonder een foto geloven mensen iets maar half. Met een foto geloven ze het voor duizend procent, ook al is de foto een complete leugen". ~ Eddie Adams, Amerikaans fotograaf (1933-2004)
                Marcel

Actie 'Veilig schoolverkeer'

Donderdag 27 augustus 2015
Van 1 tot 25 september loopt in onze provincie de actie 'Veilig Schoolverkeer'.  De lokale politie besteedt extra aandacht aan overtredingen begaan zowel door volwassenen als door jongvolwassenen en kinderen. ln de schoolomgeving zal de politie bij volwassenen controleren op het dragen van de veiligheidsgordel, het foutief parkeren en op snelheid. De jongeren worden dan weer gecontroleerd op de technische eisen van hun (brom)fiets en op hun (rij)gedrag in het verkeer.

De hoogste wijsheid

Donderdag 27 augustus 2015
Marcel de toogfilosoof
"Te weten dat hij dom is, dat is de hoogste wijsheid van de domme". ~ Friedrich Hebbel, Duits auteur (1816-1863)
               Marcel

Renovatie linkerrijstrook E314

Woensdag 26 augustus 2015
Het Agentschap Wegen en Verkeer zal komend weekend op de E314 in beide rijrichtingen een stuk van de linkerrijstrook vernieuwen. De aannemer zal richting Leuven ter hoogte van complex 30 “Park Midden-Limburg” 2 km renoveren. Richting Nederland zal hij ter hoogte van complex 29 “Houthalen-Helchteren” het wegdek over een lengte van 1.5 km vernieuwen. Het verkeer kan in beide richtingen over de rechterrijstrook blijven rijden. De werkzaamheden starten vrijdagavond 28 augustus om 21.00 uur en moeten ten laatste maandagochtend 31 augustus om 5.00 uur klaar zijn.

CVO kondigt nieuw schooljaar aan

Woensdag 26 augustus 2015
Lommel - CVO kondigt nieuw schooljaar aanZoomDe zomervakantie zit er bijna op. Over een weekje zitten de kinderen weer op de schoolbanken en vanaf maandag 7 september starten de cursussen voor alle leergierige volwassenen. Het CVO LIno-team stond gisteren op de kermismarkt van Lommel om dit nieuwe schooljaar aan te kondigen. 

Hier zit iets in

Woensdag 26 augustus 2015
Marcel de toogfilosoof
"Er zijn twee types mensen op deze wereld: mensen met wie je graag iets drinkt, en mensen waardoor je drinkt". ~ Gelezen op Facebook.
           Marcel

René Dewinter overleden

Dinsdag 25 augustus 2015
Lommel - René Dewinter overledenVandaag is René Dewinter overleden, de echtgenoot van Elisa Joosten. Hij was 88 jaar en wordt zaterdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lommel-Barrier.

Alzheimer heeft ook voordelen

Dinsdag 25 augustus 2015
Lommel - Alzheimer heeft ook voordelenAlzheimer: Ët jénnigstë vurdeeël van dees ziektën is dè gé èl’(k)ën dag joew miensë leeërt kénnën.
                                                                                 Pjèrkën

Wetenschap en geloof

Dinsdag 25 augustus 2015
Marcel de toogfilosoof
Gaat dat eigenlijk wel samen, geloof en wetenschap?  "Juist heel goed, het vult elkaar mooi aan. Wetenschap is veel minder hard dan we denken. Die is immers ook gebaseerd op geloof. Een geloof om een hypothese te toetsen.'' ~ Peter Roelofsma, psycholoog en onderzoeker VU Amsterdam.
                Marcel

Auto en vrachtwagen botsen

Maandag 24 augustus 2015
Op het kruispunt van de Berkterbeemden en de Hooge Berkt in Bergeijk raakten in de vooravond een auto en een vrachtwagen in een aanrijding betrokken. Daarbij is één gewonde gevallen. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis overgebracht.

Zo is dat maar net

Maandag 24 augustus 2015
Lommel - Zo is dat maar netZoom'Feesten als de beesten'... voor sommigen is dit zo dezer dagen. En moest je nog steeds niet weten welk optreden je tijdens de kermis zeker niet wil missen, zoals bv. Stan van Samang, Buscemi of 2-3 Go, raadpleeg dan zeker de enige echte en meest volledige kermiskalender.

64 verkeersongevallen in weekend

Maandag 24 augustus 2015
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 64 verkeersongevallen gemeld, waarvan 14 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 15 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 39 ademtests afgenomen, waarvan er 6 (of 15 %) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 14 gevallen van vluchtmisdrijf.

Pierre Hendriks overleden

Maandag 24 augustus 2015
Lommel - Pierre Hendriks overledenIn WZC Hoevezavel is gisteren Pierre Hendriks (De Trim) overleden, de weduwnaar van Alice Boets. Hij was 81 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats en wordt gevolgd door de asbijzetting op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Gefrustreerd

Maandag 24 augustus 2015
Marcel de toogfilosoof
Lang leve de ouderwetse afgeprinte foto! Gisteren nog eens wat oude, zelf gebrande cd's met foto's en muziek aan het bekijken, en wat stel ik vast? Méér dan de helft van alles wat tien jaar geleden werd gebrand op cd is nu niet meer leesbaar... Goede raad: bewaar uw dierbaarste zaken op andere media dan cd's!
                                                                          Marcel

De cumuls van onze burgemeesters

Zondag 23 augustus 2015
Lommel - De cumuls van onze burgemeestersZoomHoeveel mandaten zouden onze burgemeesters cumuleren? vroegen wij ons af. Het Rekenhof stelt daar ieder jaar een lijst van op; openbare mandatarissen, hoge ambtenaren, leidinggevenden van ministeriële kabinetten enz… zijn wettelijk verplicht periodiek twee documenten in te dienen bij het Rekenhof, nl. een lijst van hun mandaten, ambten en beroepen, enerzijds, en een vermogensaangifte anderzijds. In principe riskeren politici die dat niet doen een strafrechtelijke vervolging door het (…) Het hele nieuwsbericht

Aantal zorgboerderijen toegenomen

Zondag 23 augustus 2015
Het aantal zorgboerderijen in Limburg is vorig jaar toegenomen. In 2014 waren er 108 actief, 10 meer dan het jaar voordien. Een zorgboerderij is een land- of tuinbouwbedrijf waar mensen uit kwetsbare groepen opgevangen worden. De bedrijfsactiviteit van de meeste zorgboerderijen is veelteelt, gevolgd door tuinbouw. Diverse sectoren zoals de geestelijke gezondheidszorg, gehandicaptenzorg, bijzondere jeugdzorg, gezinszorg en onderwijs werken samen met de zorgboerderijen.
Ondanks de stijging van het aantal zorgboerderijen in onze provincie, blijft het aanbod onvoldoende om aan de vraag te beantwoorden, zegt het Steunpunt Groen Zorg Limburg.

Kerk aan eredienst onttrokken

Zondag 23 augustus 2015
De Sint-Antoniuskerk aan de Eindhovenseweg in Valkenswaard wordt vanaf 1 september niet langer gebrukit voor de eredienst. Vandaag werd er de laatste eucharistieviering opgedragen en vond er een sluitingsconcert plaats.

Asielzoekers krijgen geen geld

Zondag 23 augustus 2015
Het bericht dat momenteel op de sociale media gretig wordt gedeeld en dat zegt dat asielzoekers in ons land tot 40 euro per dag zouden krijgen van de overheid, klopt niet. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken heeft dat herhaald. Lees Francken reageert: "Asielzoekers krijgen geen geld"

Wat is realiteit?

Zondag 23 augustus 2015
Marcel de toogfilosoof
"Alles wat we menen te zien, is slechts een droom in een droom". ~ Edgar Allen Poe, Amerikaans schrijver (1809-1849)
                                                                                  Marcel

Werken in Luyksgestel

Zaterdag 22 augustus 2015
Op 27 en 28 augustus is de Lommelsedijk tussen Luyksgestel en de Belgische grens in Lommel afgesloten voor doorgaand verkeer. De kruising Lommelsedijk / Hondsbosserdijk wordt heringericht. Het kruispunt wordt opnieuw geasfalteerd en gelijktijdig ook verhoogd. De Lommelsedijk wordt onderdeel van een gebied waar de maximumsnelheid wordt teruggebracht naar 60 km/uur, een zogenaamde zone 60. De aanpassingen van het kruispunt zijn daar een onderdeel van. Voor doorgaand verkeer wordt een omleiding (…) Het hele nieuwsbericht

Met quad tegen boomstam: zwaargewond

Zaterdag 22 augustus 2015
In een bos in Luyksgestel is gisterennamiddag een bestuurder tegen een boomstam gereden die op de grond lag. De boomstam boorde zich door de wielkast en raakte in de cabine de bestuurder, die daarbij zware verwondingen aan het been opliep. Zijn passagier bleef ongedeerd.

Leine Jansen overleden

Zaterdag 22 augustus 2015
Lommel - Leine Jansen overledenGisteren in WZV Hoevezavel Leine Jansen overleden, de weduwe van Bert Van Och. Zij was 89 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats waarna haar asurne zal worden bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Kolonie.

WK kajak: Artuur Peters wint B-finale

Zaterdag 22 augustus 2015
Vanmorgen heeft NWC-er Artuur Peters met overmacht de B-finale gewonnen in de K1 1000 meter op het WK kajak te Milaan. Artuur, die nipt de A-finale miste, lag van start tot aankomst aan de leiding en eindigde in een tijd van 3'31". Hiermee is hij in de totaaluitslag 10-de geworden op dit WK. Zijn zus Hermien samen met Lize Broekx zijn in hun B-finale van de K2 500 meter 4-de geëindigd (13-de overall) in 1'45". Joeri Weckx werd in de C-finale samen met bootgenoot Jonathan (…) Het hele nieuwsbericht

Woord gehouden

Zaterdag 22 augustus 2015
300 woorden van Rudi
Lommel - Woord gehouden‘Woord houden’, het is een fraaie uitdrukking. Voor de verjaardag van onze jongste zouden we alle drie een tattoo op onze arm laten zetten. Met de nodige koudwatervrees ging ik liggen, maar pijn deed het niet. Het leek meer op de ‘krabkes’ die je als kind kreeg in het medisch centrum. Weet je nog?
Natuurlijk zijn het maar woorden op (papier wou ik bijna zeggen) je arm, maar toch, het delen van die woorden is best bijzonder. De tattoo is een citaat van Michael J. Fox. Ik heb de acteur (…) Het hele nieuwsbericht

Frans Van Bael overleden

Zaterdag 22 augustus 2015
Lommel - Frans Van Bael overledenDonderdag is Frans Van Bael overleden, de weduwnaar van Stans Geerinckx. Hij was 92 jaar en wordt dinsdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30) in de parochiekerk van Lommel-Kerkhoven.

Hilda Goovers overleden

Zaterdag 22 augustus 2015
Lommel - Hilda Goovers overledenOp 14 augustus overleed Hilda Goovers, de echtgenote van J. Waelbers. Zij was 76 jaar. De afscheidsplechtigheid en de crematie vonden plaats in intieme familiekring.

De kermis begint

Zaterdag 22 augustus 2015
Marcel de toogfilosoof
"Een optimist is iemand die denkt dat het kermis is, zodra er ergens een vlag uitsteekt" ~ Fritz Francken, Vlaams schrijver (1893-1969)
            Marcel
De 110.000 euro kostende investering van de twee digitale flitspalen op de N69 in Aalst, tussen Lommel en Eindhoven, is in twee weken tijd terugbetaald. De flitspalen brengen dagelijks zo’n 7.500 euro op. Een Lommelaar die er geregeld passeert heeft eerder al 15.000 euro aan flitsboetes betaald. Dat meldden Nederlandse media deze week.
Vorig jaar werden op de N69  in Aalst, waar een maximumsnelheid geldt van 50 km per uur, 47.000 voertuigen geflitst. Aalst staat daarmee in de top drie (…) Het hele nieuwsbericht

Een origineel geschenk

Vrijdag 21 augustus 2015
Lommel - Een origineel geschenkZoomWat moet je soms al geven als geschenk aan (voor) een baby? Nu, dat is buiten de originele aanpak van Dana Vanden Boer gerekend, die samen met Sanne Geysen voor haar petekindje Thibo deze erg originele 'pampertaart'  maakte.

Jules Claes overleden

Vrijdag 21 augustus 2015
Lommel - Jules Claes overledenGisteren is Jules Claes overleden, de weduwnaar van Tien Schroyen. Hij was 86 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt dinsdag om 11 uur plaats in het uitvaartcentrum Severens waarna zijn asurne wordt bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum.
Op het WK kajak in Milaan zijn de deelnemende leden van NWC er niet in geslaagd zich voor de A-finale te plaatsen. Artuur Peters werd derde in zijn halve finale hetgeen niet voldoende was om zich te plaatsen voor de A-finale. Hij vaart zaterdag de B-finale. Ook Lize Broekx en Hermien Peters kwamen te kort in de halve finale. Zij werden 5de in hun halve finale en varen ook zaterdag de B-finale. Joeri Weckx werd met zijn Harelbeekse partner 7de in de halve finale en dient zaterdag nog de C-finale af te (…) Het hele nieuwsbericht

De filmindustrie volgens Warhol

Vrijdag 21 augustus 2015
Marcel de toogfilosoof
"Eigenlijk zijn het de films die alles beredderen in America, al sinds ze uitgevonden zijn. Ze laten je zien wat je moet doen, hoe en wanneer je het moet doen, hoe je je hierbij moet voelen, en zelfs hoe te bekijken hoe je je hierbij voelt." ~ Andy Warhol, Amerikaans kunstenaar (1928-1987)
                                                                    Marcel

Een wespennest

Donderdag 20 augustus 2015
Vandaag gezien
Lommel - Een wespennestZoomWilly Machielsen deed een minder aangename ontdekking in zijn carport in de Egstraat... In een kartonnen doos had zich een wespennest genesteld!

Vanavond werken op E314

Donderdag 20 augustus 2015
Komende nacht gaat het Agentschap Wegen en Verkeer de linkerrijstrook van de E314 richting Leuven tussen complex 29 “Houthalen-Helchteren” en complex 30 “Park Midden-Limburg” over een lengte van 1.5 km renoveren. Het verkeer kan over de rechterrijstrook blijven rijden. De werkzaamheden starten om 20 uur en moeten ten laatste om 5 uur klaar zijn.

Frieten op het kerkhof

Donderdag 20 augustus 2015
Marcel de toogfilosoof
Ik was onlangs nog eens op de Duitse militaire begraafplaats, zoals al vele keren daarvoor. Altijd een plaats van rust en respect. Tot mijn verbazing stond daar nu een 'frietkot' te prijken aan de ingang. Weliswaar met klaprozen versierd, maar toch... een eigenaardig zicht.
                                                                                   Marcel

'Marie' ook op Lommelse markt

Woensdag 19 augustus 2015
Vandaag gezien
Lommel - 'Marie' ook op Lommelse marktZoomWat een vondeling al niet teweeg brengt. Zo zag Annie Teuwens vandaag op onze wekelijkse markt in het centrum deze suikerbonen voor het vondelingetje in Sint-Truiden 'Marie'. Netjes tussen de aardbeien...

Ode aan Koning Albert I in optocht

Woensdag 19 augustus 2015
Lommel - Ode aan Koning Albert I in optochtZoomVan 22 tot en met 30 augustus vindt in het Noord-Brabantse Heeze de 58ste Brabantsedag plaats, een 9-daags cultuurfestival dat dit jaar het thema ‘Bekend, Beroemd, Bemind…’ heeft. Het hoogtepunt is de cultuurhistorische optocht op 30 augustus waarin Brabants meest bekende, beroemde en beminde figuren centraal staan. Ook Koning Albert I krijgt een belangrijke rol in dit rijdende theaterspektakel. Wagenbouwersgroep Vriendenkring Hopeloos eert de Belgische held met de (…) Het hele nieuwsbericht

Smiley (61)

Woensdag 19 augustus 2015
Lommel - Smiley (61)ZoomDit is een héél mooie smiley. Roger Dalemans fotografeerde hem boven de Chiemsee in Beieren.

Een vondeling

Woensdag 19 augustus 2015
Marcel de toogfilosoof
"Ik ben een vondeling. Maar tot mijn achtste dacht ik, net als alle andere kinderen, dat ik een moeder had, want wanneer ik huilde, was er een vrouw die me zo zachtjes in haar armen wiegde dat mijn tranen stopten met stromen." ~ Hector Malot, Frans schrijver (1830-1907)
              Marcel

Elsa Hesius overleden

Dinsdag 18 augustus 2015
Lommel - Elsa Hesius overledenGisteren is Elsa Hesius overleden, de echtgenote van Tony Claes. Zij was 59 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van het funerarium Witters.

Kajak: naar het WK in Milaan

Dinsdag 18 augustus 2015
Lommel - Kajak: naar het WK in MilaanZoomOp weg naar de Olympische Spelen in Rio volgend jaar moeten de Neerpeltse kajakkers hun selectie afdwingen op het Wereldkampioenschap in Milaan dat van donderdag 20 tot en met zondag 23 augustus wordt gevaren. De nationale kajakploeg zal deelnemen met 8 Belgen waaronder 4 leden van de Neerpeltse Watersportclub. Artuur Peters (Hechtel-Eksel) zal de K1 1000 meter varen, Lize Broekx (Neerpelt) & Hermien Peters (Hechtel-Eksel) de K2 500m en Joeri Weckx (Lommel) zit samen in de boot met de Harelbeekse vaarder Jonathan Delombaerde in de K2 200 meter. Alle info over dit WK is terug te vinden via deze link.

De kern van vergeving

Dinsdag 18 augustus 2015
Marcel de toogfilosoof
"Verzet je tegen de wandaad, maar blijf houden van degene die hem begaat. De kern van de vergeving is niet om boos te zijn op iemand, maar om niet te accepteren wat hij heeft misdaan." ~ Dalai Lama
             Marcel

Smiley (60)

Maandag 17 augustus 2015
Lommel - Smiley (60)ZoomSonja Sleurs fotografeerde deze smiley op de European Indian Motorcycle Rally in Cheltenham, Engeland.

Samen gratis naar FC Eindhoven!

Maandag 17 augustus 2015


De selectie van voetbalclub FC Eindhoven, dat in de Nederlandse Eerste Divisie speelt, telt dit seizoen maar liefst elf Belgen. De club houdt daarom aan het einde van deze maand een speciale actie. Belgen mogen op vrijdag 28 augustus gratis naar de thuiswedstrijd van FC Eindhoven in de Jupiler League tegen MVV Maastricht. De Belgische spelers uit de selectie roepen ons in bovenstaand filmpje op om naar het Jan Louwers Stadion te komen. FC Eindhoven haalde drie punten uit de eerste twee wedstrijden van het seizoen en staat daarmee in de grote middenmoot.

Dood onder eigen bestelwagen

Maandag 17 augustus 2015
Een man uit Mol die vanmiddag een piano kwam leveren voor een huwelijk in de kerk van de H. Familie aan de Heidebergstraat in Kessel-lo (Leuven) is onder zijn eigen bestelwagen beland en overleden. Hij had de handrem onvoldoende opgetrokken waardoor de bestelwagen achteruit bolde. De man probeerde die nog tegen te houden maar kwam onder de wielen van zijn voertuig terecht. De huwelijksinzegening vond plaats in een andere kerk in de buurt. (PG)

Wespenplaag bijna voorbij

Maandag 17 augustus 2015
Lommel - Wespenplaag bijna voorbijZoomDat is althans wat ze ons in de Leopoldlaan laten weten. Hopelijk hebben ze gelijk! (Foto Albert Agten)

Marleen Devroe overleden

Maandag 17 augustus 2015
Lommel - Marleen Devroe overledenZondag is Marleen Devroe overleden, de echtgenote van Cedric Anciaux. Zij was 55 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lommel-Heeserbergen. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Frans Bammens overleden

Maandag 17 augustus 2015
Lommel - Frans Bammens overledenZaterdag is Frans Bammens overleden, de echtgenoot van Julia Theunis. Hij was 87 jaar. De afscheidsdienst vindt in besloten kring plaats waarna de asbijzetting in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Kerkhoven.

62 ongevallen in weekendverkeer

Maandag 17 augustus 2015
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 62 verkeersongevallen gemeld, waarvan 15 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 dode, 1 zwaargewonde en 16 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 45 ademtesten afgenomen, waarvan er 6 (of 13%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 18 gevallen van vluchtmisdrijf.

Karien Vermeulen overleden

Maandag 17 augustus 2015
Lommel - Karien Vermeulen overledenVrijdag is Karien Vermeulen overleden, de echtgenote van Gert Van Endert. Zij was 53 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring.

 

Betje Janssens overleden

Maandag 17 augustus 2015
Lommel - Betje Janssens overledenDonderdag is Betje Janssens overleden, de weduwe van Christ Boonen. Zij wordt woensdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lommel-Barrier. Dinsdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Wie speelt er nog buiten?

Maandag 17 augustus 2015
Marcel de toogfilosoof
"Toen ik klein was bestond er ook al 'Social Media'... alleen heette het toen 'buiten spelen'. ~ Marcel

Biljarter geschorst wegens doping

Zondag 16 augustus 2015
Een biljarter uit Bergeijk is voor anderhalf jaar geschorst omdat hij op doping werd betrapt. De man gaat in beroep tegen de schorsing. In de bloeddrukmiddeltjes die hij gebruikt is een stofje aangetroffen dat op de dopinglijst staat. "Als ik doping had gebruikt, zou ik wereldkampioen geworden zijn", aldus de biljarter.

Terrasgesprekken

Zondag 16 augustus 2015
Marcel de toogfilosoof
Zo op een zomers terras hoor je wel eens wat. De afgelopen dagen werd er druk gepalaverd over de zin of onzin van het vuurwerk met de kermis. Heel wat hevige tegenstanders, maar evenveel voorstanders. Maar ook passeren er al eens frisse en nieuwe ideeën, zoals de kermisattracties dichter bij elkaar en alleen nog op het marktplein en Hertog Janplein plaatsen, aangevuld met de verharde parking achter Belfius-bank en zelfs een stukje Molsekiezel, 'de hoek om'. Om eens over na te denken...
                                                                                     Marcel

Bij de tandarts

Zaterdag 15 augustus 2015
Chel mag het zeggen
Lommel - Bij de tandartsOnderbroekenlol. Nee, ik hou er niet van. Echt niet. O, ik kan best tegen een aangebrande mop hoor. Maar er zijn lui die van geen ophouden weten. Bovendien gaan die moppen altijd over hetzelfde. Sommige hebben een baard van hier tot Oelan-Bator. Andere zijn zo voorspelbaar als de wijzers van een Zwitserse klok. Er zijn er die een ‘clou’ hebben. Andere hebben die zelfs helemaal niet.
Waar ik wel bijzonder veel pret aan kan beleven, zijn spontane gesprekken tussen mensen, ook al zijn die wel eens (…) Het hele nieuwsbericht

Moederdag vandaag

Zaterdag 15 augustus 2015
Marcel de toogfilosoof
"De echtgenote die is er voor de goede raadgevingen; de schoonmoeder die is er voor het goed onthaal, maar niets gaat boven een zachte moeder." ~ Tolstoi, Russisch schrijver en filosoof (1828 - 1910)
                Marcel

Een interessante nieuwssite

Vrijdag 14 augustus 2015
Als we op het internet iets interessants vinden, dan melden we dat hier even. Zo ontdekten we pas de nieuwe nieuwssite ii.nl. Zeer sober, maar o zo overzichtelijk en goed gemaakt. Bovendien is ze gratis toegankelijk: even registreren en klaar is Kees.

Eigenaardig

Vrijdag 14 augustus 2015
Marcel de toogfilosoof
Soms vallen bepaalde zaken in nieuwsberichten niet echt op, maar toen ik deze week las dat er bij de brand op het Blauwe Meer 'extra water moest aangevoerd worden', terwijl het restaurant dat aan het afbranden was vlak naast het zwembad lag, dan is dit op zijn minst toch een beetje 'raar'...
                                                                                               Marcel

Smiley (59)

Donderdag 13 augustus 2015
Lommel - Smiley (59)Zoom                                                         (Foto Bart Timmermans)

Eén op tien huizen te koop

Donderdag 13 augustus 2015
In Luyksgestel staan 100 van de 1.000 woningen te koop. Een verklaring voor dit hoge aantal is er niet. Aan het voorzieningenniveau zal het alleszins niet liggen, is te horen bij het gemeentebestuur: er is een nieuwe basisschool, een grote supermarkt,  cafés en een groot  verenigingsleven.

Frans Bergmans overleden

Donderdag 13 augustus 2015
Lommel - Frans Bergmans overledenVandaag is Frans Bergmans overleden, de echtgenoot van Lisette Schelmans. Hij was 70 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats waarna zij urne wordt bijgezet in het columbarium van de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Folder 'Pure paardenpracht'

Donderdag 13 augustus 2015
Lommel - Folder 'Pure paardenpracht'ZoomTien Noord-Limburgse gemeenten hebben een kleurrijke folder gepubliceerd ter promotie van het ruiter- en mentoerisme in deze regio. De folder, ‘Pure paardenpracht - op ontdekking te paard' is te krijgen bij de toeristische dienst van de betrokken gemeenten. En dat zijn Meeuwen-Gruitrode, Bocholt, Bree, Hechtel-Eksel, Kinrooi, Lommel, Maaseik, Neerpelt en Peer, gemeenten die "een paradijs voor ruitervakanties" worden genoemd.

Over sterren gesproken

Donderdag 13 augustus 2015
Marcel de toogfilosoof
"Als alle vuurwerk is weggewaaid, dat de kinderen zo verrukt, dan blijven de oude, eeuwige sterren in stille majesteit aan de hemel staan". ~ Paul Heyse, Duits auteur (1830-1914)
             Marcel

Doodgereden dier... dood

Woensdag 12 augustus 2015
Marcel de toogfilosoof
Soms kom je al eens van die gênante taalfouten tegen. Zo ook gisteren op Facebook in een artikel uit een lokale Nederlandse krant dat als titel droeg: "Doodgereden dier uit Luttelgeest zo goed als zeker dood".
                                                                              Marcel

Smiley (58)

Dinsdag 11 augustus 2015
Lommel - Smiley (58)ZoomDe supporters van Esperanza Pelt die zondag met de bus naar de wedstrijd tegen Francs Borains reden, zaten voortdurend tegen deze smiley aan te kijken... (Foto Rob Cuyvers)

Campus magneet voor nieuwe bedrijven

Dinsdag 11 augustus 2015
Vorig jaar vestigden zich 13 nieuwe bedrijven op het terrein van de High Tech Campus in Eindhoven. En dit jaar zijn er al twintig grote en kleine bedrijven bijgekomen. Mede dankzij het succes van de High Tech Campus lijkt Zuidoost-Brabant uit te groeien tot een van de technologische hotspots van Europa.
Lommel - Gratis nachtbussen van Pukkelpop naar huisZoomVijf Noord-Limburgse gemeenten (Houthalen-Helchteren, Hechtel-Eksel, Peer, Neerpelt en Lommel)  leggen opnieuw ieder een 300 euro bij om nachtbussen in te leggen vanuit Pukkelpop. De bussen vertrekken na de laatste optredens tegenover de kerk van Kiewit en doen dan de gebruikelijke halteplaatsen in de deelnemende gemeenten aan. (Foto Kris Verduyckt)

Maria Ooms overleden

Dinsdag 11 augustus 2015
Lommel - Maria Ooms overledenGisteren is Maria Ooms overleden, de echtgenote van Nelis Lavreysen. Zij was 76 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats waarna haar asurne zal worden bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Weten wanneer te zwijgen

Dinsdag 11 augustus 2015
Prietprouwët
Lommel - Weten wanneer te zwijgen“As gë van niks wit dan mut-ë ööwë meulën hààwën!”
                  Pjèrkën

Gemengde gevoelens

Dinsdag 11 augustus 2015
Marcel de toogfilosoof
"Gemengde gevoelens: je schoonmoeder in een ravijn zien rijden met je nieuwe auto." ~ H. Youngman, Amerikaans stand up comedian (1906 - 1998)
               Marcel

Zaterdag OLV Hemelvaart

Maandag 10 augustus 2015
Lommel - Zaterdag OLV HemelvaartZoomHet is ze in de Leopoldlaan niet ontgaan, zaterdag is het OLVrouw Hemelvaart. Voor velen tevens moederdag! (Foto Albert Agten)

Lisette Heylen overleden

Maandag 10 augustus 2015
Lommel - Lisette Heylen overledenIn WZC Bocasa in Heusden-Zolder is Lisette Heylen vandaag overleden. Zij was 58 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats. Donderdag om 19 uur is er een avondwake in de parochiekerk van Lommel-Barrier.

François Poets overleden

Maandag 10 augustus 2015
Lommel - François Poets overledenGisteren is François (Frans) Poets overleden, de echtgenoot van Maria Linsen. Hij was 78 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag om 10.30 uur plaats in de parochiekerk van Heeserbergen.

86 weekendongevallen

Maandag 10 augustus 2015
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 86 verkeersongevallen gemeld, waarvan 21 met lichamelijk letsel en 65 met enkel stoffelijke schade. Daarbij vielen 2 doden, 1 zwaargewonde en 14 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 66 ademtesten afgenomen, waarvan er 5 (of 8%) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 20 gevallen van vluchtmisdrijf.

Pierre Haveneers overleden

Maandag 10 augustus 2015
Lommel - Pierre Haveneers overledenIn het Mariaziekenhuis is op 2 augustus Pierre Haveneers overleden, de echtgenoot van Rina Boonen. Hij was 86 jaar. De crematie en het afscheid vonden plaats in besloten kring, conform zijn wens.

Jubileum Stefan Luyten

Maandag 10 augustus 2015
Lommel - Jubileum Stefan LuytenZoomOnze Lommelse zanger én DJ Stefan Luyten vierde zijn jubileum op de planken (25 jaar) met een geweldig optreden vorige week tijdens Kattenbos kermis. Ook enkele andere artiesten waren present, en het werd een geweldige show, waarvan de opbrengst naar Levensloop gaat.

Is sport gezond?

Maandag 10 augustus 2015
Marcel de toogfilosoof
"De grote sport begint waar ze al lang opgehouden is gezond te zijn". ~ Bertold Brecht, Duits auteur
               Marcel
Marcel de toogfilosoof
Twee ver uiteenlopende meningen over voetbal: "Sommige mensen denken dat voetbal een zaak van leven en dood is. Ik ben het daar niet mee eens. Ik kan ze verzekeren dat het een veel serieuzere zaak is." ~ Bill Shankley, Schots voetballer en coach 1913-1981.
En deze: "Voetbal is de belangrijkste onbenulligheid op deze aarde." ~ Dimitri Verhulst, Vlaams schrijver en dichter.
                 Marcel

Tellers gezocht voor De Malpie

Zaterdag 8 augustus 2015
In natuurgebied De Malpie bij Valkenswaard daalt het aantal Klokjesgentianen (plant) en Gentiaanblauwtjes (vlinder) de laatste jaren sterk. Om deze achteruitgang tegen te gaan is het beheer inmiddels aangepast. Om de resultaten in het oog te houden en zo nodig het beheer verder aan te passen, worden de Klokjesgentianen en de eitjes van het Gentiaanblauwtje geteld. Voor het uitvoeren van de telling zoekt men enthousiaste mensen die willen meehelpen. Deze telling vindt plaats op dinsdag 18 en (…) Het hele nieuwsbericht

Summer in the city

Zaterdag 8 augustus 2015
300 woorden van Rudi
Lommel - Summer in the cityIk zit al een tijdje met ‘Summer in the city’ van The Lovin’ Spoonful in mijn hoofd. Een nummer waar je ongewild vrolijk van wordt. De tekst geeft weer wat we door de trillend hete lucht zien, als we op een zwoele dag al mijmerend door het centrum van ons stadje wandelen. We mijmeren wat af in die zomermaanden. Over zomerliedjes en zelfs over bakkebaarden.
Of over de klassieke strandstoelen, die we tegenkomen op het terras van onze bioscoop. Van die stoelen waarbij je zelf dubbel (…) Het hele nieuwsbericht

Geweldige ambiance

Zaterdag 8 augustus 2015
Marcel de toogfilosoof
'Lommel Leeft' leeft nog steeds, ondanks 'De Bom' die 'De Mens' eergisteren op het marktplein dropte. ~ Marcel

Josée Rutten overleden

Vrijdag 7 augustus 2015
Lommel - Josée Rutten overledenGisteren is Josée Rutten overleden, de echtgenote van Victor Craenen. Zij was 70 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats waarna haar asurne een plekje zal krijgen in huiselijke kring. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Lommel-Kattenbos.

Henri Jonkers overleden

Vrijdag 7 augustus 2015
Lommel - Henri Jonkers overledenGisteren is Henri Jonkers overleden, de echtgenoot van Marie-Louise Gijbels. Hij was 64 jaar en wordt dinsdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (om 10.30 uur) in de parochiekerk van Lutlommel. Maandag om 19 uur is er daar een avondwake.

Stanske Cuypers overleden

Vrijdag 7 augustus 2015
Lommel - Stanske Cuypers overledenGisteren is Stanske Cuypers overleden, de weduwe van Louis Van Hout. Zij was 92 jaar en wordt vrijdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lommel-Kerkhoven.

Een simpele gedachte

Vrijdag 7 augustus 2015
Marcel de toogfilosoof
"Het leven is soms al moeilijk genoeg... laat ons dan ook maar simpelweg dansen op de muziek die gespeeld wordt!" ~ Marcel

Voor 10.000 euro buit in tankstation

Donderdag 6 augustus 2015
Sigaretten, tabak, geld en krasloten, samen goed voor zo'n 10.000 euro: dat is de buit van een inbraak gisteren in het Texaco tankstation op Ginderbroek in Mol. Om binnen te geraken werd de deur open gebroken. Van de daders ontbreekt elk spoor.Smiley (57)

Donderdag 6 augustus 2015
Lommel - Smiley (57)ZoomEen afvalbak op de parkeerplaats van een supermarkt in Zuid-Frankrijk. (Foto Max Braak)
De luchthaven Eindhoven Airport verwerkte in het eerste halfjaar méér dan 2 miljoen passagiers. Dat is een stijging van 13 procent ten opzichte van vorig jaar. De resultaten zijn te danken aan een stijging van het aantal bestemmingen van 73 naar 75. Daarnaast was de bezettingsgraad hoger: die steeg naar 139 passagiers per vliegtuig, tegen 131 in hetzelfde halfjaar van 2014.

Woordspelingen

Donderdag 6 augustus 2015
Marcel de toogfilosoof
Gelezen op Facebook bij de vrienden van het 'Bruudruuster Quizteam': "Beetje de dag van de gemiste woordspelingen over Alphen aan de Rijn. Had ik zeker verwacht : "De buurman was in shock maar hield zich kranig", "We maken even een bruggetje naar onze reporter ter plaatse", "Zal de verzekering snel met een vergoeding over de brug komen?" Persoonlijk denk ik dat de vaste woordspelingenbedenker een brugdag heeft genomen ..."
                                                                          
Marcel

Oppassen met die televerkoop

Woensdag 5 augustus 2015
Bedrijven en particulieren worden dezer dagen opgebeld door mensen die zeggen te handelen voor de Cliniclowns. Ze bieden wijnpakketten of cava te koop aan en blijven aandringen, ook nadat je ze hebt afgewimpeld. Het gaat om oplichters. Op de website van de échte Clinclowns is een waarschuwing te lezen; daarin staat dat er momenteel mensen opgebeld worden om wijnpakketten te kopen maar dat dat niks met de Cliniclowns te maken heeft, want zij doen nooit aan televerkoop.

De Schaal van Lommel

Woensdag 5 augustus 2015
Ook dit jaar zal er onder de Lommelse voetbalclubs gestreden worden voor 'De Schaal van Lommel'. De wedstrijden worden op de terreinen van Kattenbos gespeeld, telkens om 19.00 uur. Het programma: woensdag 05/08 Lutlommel VV - Lommel United, donderdag 06/08 Kattenbos - G.T. Kolonie, dinsdag 11/08 Verbroedering - G.T. Kolonie, donderdag 13/08 Kattenbos - Verbroedering. De finalewedstrijden worden gespeeld op zondag 16 augustus. Zaterdag 15 en zondag 16 augustus zullen ook de jeugdwedstrijden plaatsvinden. Supporters op post!

Hoe je iets gedaan krijgt

Woensdag 5 augustus 2015
Marcel de toogfilosoof
Als je een schip wil bouwen, roep dan geen mannen bij elkaar om hout te verzamelen, het werk te verdelen en orders te geven. In plaats daarvan, leer ze verlangen naar de enorme eindeloze zee. ~ Antoine de Saint-Exupéry, Frans auteur.
                 Marcel

'Thuis in Limburg' over Lommel

Dinsdag 4 augustus 2015
Lommel - 'Thuis in Limburg' over LommelZoomHet praatprogramma ‘Thuis in Limburg’ van de Nederlandse TV Limburg staat deze week volledig in het teken van Lommel. Aan de tafel van presentator Eric Kempkens zitten tal van Lommelse gasten. De opnames vonden onlangs plaats aan het Huis van de Stad en ze brengen Lommel mooi in beeld. De Lommelse gasten komen uit diverse sectoren. In de eerste aflevering zit o.a. burgemeester Vanvelthoven, in de tweede aflevering zijn Nadja Matthynssens van het GlazenHuis en Stanislas Emsens van Sibelco (…) Het hele nieuwsbericht
Dinsdag 16 uur. Stand, na het vlindertelweekend: Klein koolwitje 17993 ex.; Atalanta 17995 exemplaren, Twee stuks verschil!
 

Scouts van Beringen op bezoek

Dinsdag 4 augustus 2015
Uit de oude doos
Lommel - Scouts van Beringen op bezoekZoomHet is die tijd van het jaar dat de verschillende jeugdgroeperingen op kamp gaan. Ook vroeger gebeurde dit, en zo kwamen we deze leuke foto tegen van de Scouts van Beringen die op kamp waren in Lommel Kattenbos in 1932.

Toke Pepels overleden

Dinsdag 4 augustus 2015
Donderdag is Toke Pepels overleden, de weduwe van Jan Custers. Zij was 91 jaar. De crematie vond in alle intimiteit plaats.

Tegenspraak

Dinsdag 4 augustus 2015
Marcel de toogfilosoof
"Je moet een vrouw nooit tegenspreken. Je moet alleen maar wachten tot ze dat zelf doet". ~ Humphrey Bogaert, Amerikaans acteur
                  Marcel

Smiley (56)

Maandag 3 augustus 2015
Lommel - Smiley (56)ZoomEen smiley van een wasmachine met een héél grote muil...

17 ongevallen op Limburgse wegen

Maandag 3 augustus 2015
Acht zwaar- en vijftien lichtgewonden: dat is de balans van zeventien ongevallen met gewonden vorig weekend op de Limburgse wegen. De achtendertig chauffeurs die bij de ongevallen betrokken waren moesten een ademtest afleggen. Acht testen vielen positief uit. Zes chauffeurs moesten hun rijbewijs inleveren.

Catharina Bruininx overleden

Maandag 3 augustus 2015
Lommel - Catharina Bruininx overledenVrijdag is Catharina Bruininx overleden, de weduwe van Frans Dirikx. Zij was 92 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in besloten kring waarna de asbijzetting in het columbarium op de begraafplaats van (…) Het hele nieuwsbericht

De boeren zijn boos

Maandag 3 augustus 2015
Lommel - De boeren zijn boosZoomZe hebben de actualiteit weer erg goed gevolgd in de Leopoldlaan. De boeren zijn (terecht) boos omwille van de erg lage prijzen die ze krijgen voor hun vlees en melk. (Foto Albert Agten)

10.000 werklozen minder

Maandag 3 augustus 2015
Volgens cijfers van de RVA kende het aantal werklozen in Limburg het voorbije jaar een daling met 20 procent. Dat betekent dat er 10.000 werklozen minder waren, maar daar waren de werkloze Fordarbeiders nog niet bij gerekend die sinds enkele maanden in de werkloosheidsstatistieken zijn beland. In juni bedroeg het aantal uitkeringsgerechtigde werkzoekenden 35.974.

Mathieu Hurkmans overleden

Maandag 3 augustus 2015
Lommel - Mathieu Hurkmans overledenGisteren is Mathieu Hurkmans overleden. Hij was 68 jaar. De uitvaartdienst vindt in besloten kring plaats waarna de asbijzetting in het columbarium van de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Sahara krijgt zijn eigen run

Maandag 3 augustus 2015
Lommel - Sahara krijgt zijn eigen runZoomOmdat ze van lopen, de natuur en hun stad houden, besloten enkele loopvrienden, Loes Mispoulier, Kris Verduyckt en Nancy Van den Eynde een origineel en fun loopevent te organiseren. De 'Sahara City Run' werd geboren. Het wordt een loopevenement op 10 april 2016 waarbij de nadruk vooral op sportief genot ligt, maar uiteraard zijn ook de hardlopers meer dan welkom. Er worden drie afstanden voorzien (5km, 7,5km en 10km) alsook originele randanimatie om de lopers een niet-alledaagse loopbeleving doorheen (…) Het hele nieuwsbericht

Atalanta leidt in vlindertelling

Maandag 3 augustus 2015
Lommel - Atalanta leidt in vlindertellingZoomUPDATE Bij Natuurpunt lopen de uitslagen van de vlindertelling van afgelopen weekend binnen. Rond 10.45u stond het klein koolwitje op kop voor heel Vlaanderen, rond de middag was het de atalanta (foto). Voor Limburg was dat de citroenvlinder. (Pierre Rutten - foto Marcella Stappers)

Langer werken in Pelt?

Maandag 3 augustus 2015
Marcel de toogfilosoof
Gisteren aan 'den toog' opgevangen: "Hedde gelèzen da se in Pelt miër as e joar langer lèven as hier bè os"? "Ja, khemt  gezien, 'k zal es ne brief noar de regering sturen da ze doar dan ok ma een joar langer moete goan wèrkë!"
                                                                                   Marcel

Vervlogen tijden

Zondag 2 augustus 2015
Marcel de toogfilosoof
Nog een leuke gelezen op de Facebook van 'Ge zijt van Lommel als ge...' Wit da ge vrüger in den Alma de roltrap kon nimmen en ge doar iet kon gon èten." Met ook leuke reacties: "Das wuil 30 jower geleje"; "na de exames ginge we der ète me de klas, fijn, frut me stoofvleès, lèer, of mé nen halleve howen!" ; "Twas de eerste roltrap dak ooit gezien hem. Misschien wel den eerste en enige in Lommel toen."
                Marcel

Alles wordt beter

Zaterdag 1 augustus 2015
Chel mag het zeggen
Lommel - Alles wordt beterIk ben er zeker van. Zelfs Frank Deboosere voorspelt dagenlang echte zomer. Hij doet het met een overtuiging die we niet echt van hem gewend zijn. Ja, er waait tussendoor wel een onweertje voorbij, maar een kniesoor die daarom maalt.
Zomer dus. Weinig wind. Veel zon. Adembenemende topjes en bloedstollend korte rokjes. Gisteren nog zag ik van op een terras zo’n stel lange benen parmantig voorbij stappen. Heb je er als eens op gelet dat de meeste mannen dan doen alsof ze niet kijken? Doen alsof. Maar of (…) Het hele nieuwsbericht
Morgen - zondag - slaan Toerisme Lommel, het GlazenHuis, de Teutenvrienden en de organisatie van Cultuur op het Kerkplein de handen in elkaar om de maandelijkse cultuurmarkt op het Kerkplein om te toveren tot een glasmarkt. Van 13 tot 17 uur kunt u op het Kerkplein kennis maken met twintig verschillende glaskunstenaars die elk hun eigen specialiteit tonen. De meest uiteenlopende technieken komen aan bod komen zoals brandschilderen, glas-in-lood en glaskralen draaien, … Verder zijn er sculpturen, (…) Het hele nieuwsbericht

Een optimistische start van augustus

Zaterdag 1 augustus 2015
Marcel de toogfilosoof
"Het toppunt van optimisme: als je tegen een Belg zegt dat hij nog maar twee maanden te leven heeft, dan kiest hij voor de maanden juli en augustus." ~ Vlaams auteur Myriam Thijs
                 Marcel
30/04

Proficiat dames van Interlommel Petanque met de behaalde titel.

Peter uit Eersel
24/04

Dankjewel voor de liefdevolle verzorging van Truus.

Cornelis Meulenbroeks
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel