Het overige nieuws

Grensgevallen
Lommel - Menwedstrijd: Sandmann wint marathon vierspannenZoomOp de menwedstrijd Driving Valkenswaard International in Borkel-en-Schaft heeft de Duitser Christoph Sandmann de marathon bij de vierspannen gewonnen vóór de Australiër Boyd Exell. De Belg Edouard Simonet (foto), die voor het Neerpeltse span van Groenen reed, werd uitgeschakeld. Morgen wordt de vaardigheidsproef gereden. (Foto's Rik Vander Sanden) Meer (spectaculaire) foto's
Menwedstrijd: Sandmann wint marathon vierspannenMenwedstrijd: Sandmann wint marathon vierspannen
Menwedstrijd: Sandmann wint marathon vierspannenMenwedstrijd: Sandmann wint marathon vierspannen
Zoom

De kaaskraam

Zaterdag 30 april 2016
300 woorden van Rudi
Lommel - De kaaskraamWoensdag is marktdag, maar ook werkdag. Daarom vinden de mannen ‘s morgens naast hun bord soms een boodschappenlijstje. Driehonderd grammen van dit en zoveel van dat. Dat loopt meestal prima, maar als ik het lijstje opmaak, loopt het wel eens fout. De oorzaak? Ik moet er eerlijk in zijn. Het is mijn geschrift. Ondanks het vele schrijven, zal ik nooit een hoofdprijs schoonschrift winnen. Zelfkennis is het begin van alle wijsheid, zo zeggen ze toch.
Een paar weken geleden haalde onze jongste bij de (…) Het hele nieuwsbericht
De komende drie jaar zullen de Boslandpartners samen met Nolimpark en de bedrijven Sibelco en VBM hun industrieterreinen groener inrichten om de lokale natuur alle kansen te geven. Daarvoor krijgen zij 350.000 euro steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en 133.000 euro van het Agentschap voor Natuur en Bos. Dit initiatief kadert in het grotere Interreg-project 2B Connect dat werkt aan de grensoverschrijdende verbinding van natuurgebieden en (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Heden en verleden ontmoeten elkaarZoomAfgelopen week vond op de Duitse militaire begraafplaats de eerste lerarendag van Huis over Grenzen plaats waarbij de organisatie leerkrachten uit heel Vlaanderen uitnodigde om kennis te maken met haar educatief aanbod rond vredes- en herinneringseducatie. Nieuwe projecten werden uit de doeken gedaan, en de leerkrachten ontmoetten tijdens een rondleiding de mensen achter de kruisjes. Vervolgens kwam, in samenwerking met het Huis van de Wereld en het huisvandeMens, Qasim - een Iraakse vluchteling - zijn verhaal vertellen en de dialoog aangaan over mensenrechten. Meer weten over Huis over Grenzen en haar projecten.

Lezing over vluchtelingen WO II

Vrijdag 29 april 2016
Lommel - Lezing over vluchtelingen WO IIZoomMensen op de vlucht voor oorlogsgeweld... We worden er dagelijks mee geconfronteerd en we maken er ons (misschien) zorgen over. Maar 76 jaar geleden waren begrippen zoals 'oorlogsgeweld' en 'vluchten' plots keiharde realiteit voor onze ouders en grootouders. Op 10 mei 1940 viel het Duitse leger immers België binnen. 76 jaar later verhaalt historicus Pieter Serrien de gebeurtenissen van die periode met bijzondere aandacht voor de vele Belgische vluchtelingen van toen. Iedereen is welkom op de Duitse Militaire Begraafplaats dinsdag 10 mei om 19.30u voor de lezing van Pieter Serrien. De lezing is een organisatie van Huis over Grenzen en de toegangsprijs bedraagt 7,50 euro. (Foto Erfgoed Lommel)

Video Star failliet

Vrijdag 29 april 2016
De rechtbank van Koophandel heeft Video Star uit Lommel failliet verklaard. Als curator werd Thierry Bielen aangesteld. Video Star werd op 2 januari 1991 opgericht.

Menwedstrijd tegenover Perjanneke

Donderdag 28 april 2016
Grensgevallen
Lommel - Menwedstrijd tegenover PerjannekeZoomWie van Achel naar Valkenswaard rijdt, heeft links achter de rotonde bij Perjanneke zeker al die tenten in de weide zien staan. Dat heeft te maken met de menwedstrijd Driving Valkenswaard International. De openingsproef vandaag (dressuur) werd gewonnen door de Fransman Michael Sellier (foto's).
De gemeente Valkenswaard heeft overigens verkeersmaatregelen genomen in verband met deze wedstrijden, die tot en met zondag duren. Klein Schaft wordt afgesloten voor alle verkeer (…) Het hele nieuwsbericht
Menwedstrijd tegenover PerjannekeMenwedstrijd tegenover Perjanneke
Menwedstrijd tegenover PerjannekeMenwedstrijd tegenover Perjanneke
Zoom
Lommel - EMJ weert handtassen en rugzakken uit sporthalZoals de grote zomerfestivals heeft ook het Europees Muziekfestival voor de Jeugd in overleg met politie en gemeentebestuur een aantal veiligheidsmaatregelen getroffen. Zo zijn gedurende het 64ste EMJ rugzakken en handtassen absoluut verboden in de sporthal van Dommelhof in Neerpelt. "Deze preventieve maatregelen kaderen in het huidige lokaal en nationaal beleid bij grote evenementen," aldus een mededeling van het festival.
Lommel - RC Car Wreckers trekken naar LommelZoomEnkele weken geleden hielden de RC Car Wreckers, die zich bezighouden met races voor miniatuurauto's, een indoor track day in de LRV-hal in de Ballaststraat in Overpelt. Nu gaan ze een eigen terrein "aankleden" in de Buntstraat in Lommel. De werken zijn gisteren begonnen. (Foto Vivi Vaesen)

Klas van Provil valt in de prijzen

Donderdag 28 april 2016
Lommel - Klas van Provil valt in de prijzenZoomDe leerlingen van 4 Sportwetenschappen in Provil hebben afgelopen week de wedstrijd PlaneetZee[!]Work gewonnen. Dat is een project waarbij klassen uit de hogere graad van het secundaire onderwijs een workshop kunnen volgen in een labo van een mariene onderzoeksgroep. Na afloop van de workshop plaatsen de leerlingen hun bevindingen op een wetenschappelijke poster. Drie teams met de beste poster worden geselecteerd en mogen (…) Het hele nieuwsbericht
Auto Demontage Overpelt: dat is de naam van de bvba die door Yannick Hoogaars werd opgericht. De maatschappelijke zetel is gevestigd aan de Louis Pasteurstraat in Lommel. Doel van de vennootschap is onder meer het slopen van wrakken, handel in auto's en lichte bestelwagens én de exploitatie van pleziervoertuigen, cruiseschepen en rondvaartboten.

Neos Lommel bezocht Den Bosch

Woensdag 27 april 2016
Lommel - Neos Lommel bezocht Den BoschZoomGisteren vertrok Neos met een volle bus naar Den Bosch, met als eerste halte het Provinciehuis (foto). Dit gebouw is van architect Maaskant die architectuur zag als 'moeder van de kunsten'. Binnen een bouwwerk kunnen kunstwerken opgenomen worden doch ondergeschikt aan het gebouw, ze moesten er als het ware in opgaan. Ook in het Provinciehuis streefde hij naar de realisering van dit idee. Na het middagmaal werd ook de mooie Sint-Janskathedraal bezocht. Het enorme orgel, het houtsnijwerk (…) Het hele nieuwsbericht

Vzw Uitmuntend Limburg opgericht

Woensdag 27 april 2016
Limburg.net, de provincie Limburg, de vzw Rimo, de nv Mediahuis en de vzw FairFin hebben de vzw Uitmuntend Limburg opgericht. De zetel van de vereniging is gevestigd in Centrum-Zuid in Houthalen-Helchteren. De vereniging stelt zich tot doel om bij te dragen aan een duurzame samenleving door mensen, lokale overheden en organisaties in de provincie Limburg en de stad Diest te sensibiliseren en te motiveren tot een actieve bijdrage aan duurzaamheid, gemeenschapszin en lokale producten. Om het gedrag van de deelnemers te sturen gebruikt de vereniging een puntensysteem in een provinciaal waarderend netwerk dat functioneert volgens de principes van een gemeenschapsmunt.

Sus Van Engeland overleden

Woensdag 27 april 2016
Lommel - Sus Van Engeland overledenMaandag is Sus Van Engeland overleden, de echtgenoot van Fina Meuris. Hij was 91 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (12 uur) plaats in de aula van funerarium Witters in Lommel. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur).
Drie vennootschappen uit Valkenswaard hebben de bvba SteigermeubelsXL opgericht met zetel aan de Luikersteenweg in Lommel. De vennootschap heeft onder meer tot doel de winkelverkoop van producten voor in en om het huis, alsmede de productie van en handel in (steigerhouten) meubels. SteigermeubelsXL heeft een maatschappelijk kapitaal van 18.500 euro.

Victor Cuypers overleden

Dinsdag 26 april 2016
Lommel - Victor Cuypers overledenIn WZC Hoevezavel is zondag Victor Cuypers overleden, de weduwnaar van Florentina Bensch en de levenspartner van Maria Claes. Hij was 79 jaar. De afscheidsdienst vindt vrijdag (11 uur) plaats in uitvaartcentrum Severens in Lommel. Begroetingsmoment: donderdag (18-18.30 uur).

Kerkuil overleeft schuurbrand

Dinsdag 26 april 2016
Vandaag gelezen
Lommel - Kerkuil overleeft schuurbrandZoomIn het Nederlands-Limburgse Echt is na een schuurbrand een kerkuil gevonden die de brand overleefd had. In de schuur die afbrandde hing een kerkuilnest waar een koppel kerkuilen zijn intrek in had genomen. Toen de schuur in lichterlaaie stond, werd gevreesd voor het leven van de uilen. Iedereen hoopte dat ze zich tijdig uit de voeten hadden gemaakt. Toen er in een naburige schuur een gewonde kerkuil werd gevonden, bleek dat het ging om het vrouwtje dat vermoedelijk zo lang mogelijk haar nest (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
De eengemaakte Nederlandstalige vertaling van het "Onze Vader" wordt op 27 november, het begin van de advent, ingevoerd in de rooms-katholieke Kerk. Dat gebeurt tegelijk in Nederland en in België, meldt de VRT. De katholieke scholen in ons land zullen in september al de nieuwe vertaling aanleren. Lees meer bij deredactie.be

John Cleese was in Eindhoven

Maandag 25 april 2016
Grensgevallen
Lommel - John Cleese was in EindhovenZoomin Eindhoven heeft de Britse komiek John Cleese (76) vandaag het Dommeltunneltje officieel geopend. Op de muren van die fietstunnel hebben graffitikunstenaars de voorbije weken muurschilderingen van Cleese's beroemde "Silly Walks" gespoten (foto). Op de vraag waarom Cleese - ook bekend van onder meer Monty Python en Fawlty Towers - dat kwam doen, kwam het antwoord: "Ik heb geen idee". Het is aan een gemeenteambtenaar te danken dat Cleese naar Eindhoven kwam. Die ambtenaar (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Dilissen Transport

Maandag 25 april 2016
Bvba Veco uit Lommel en bvba Dilissen Logistics uit Overpelt hebben de bvba Dilissen Transport opgericht met zetel aan de Leo Baekelandlaan in Overpelt. De vennootschap heeft onder meer tot doel het vervoer per spoor, te water, langs de weg en de lucht én het organiseren van opleidingen inzake alles wat met transport te maken heeft.
Afgelopen weekend werden er in heel Limburg 88 verkeersongevallen gemeld, waarvan 19 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 2 zwaar- en 20 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen nam de politie 55 ademtesten af, waarvan er 6 (of 11%) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 22 gevallen van vluchtmisdrijf. Tijdens de alcoholcontroles in het kader van de SLim-acties werden 26 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken.

Zondag is het 1 mei

Maandag 25 april 2016
Lommel - Zondag is het 1 meiZoom(Foto Albert Agten)

De flitsers van de week

Maandag 25 april 2016
Lommel - De flitsers van de weekDeze week wordt er door de lokale politie al zeker geflitst aan de Gestelsedijk, de Adelberg, in Lutlommel en op de N71.

Lise Leppens deed mee en won

Maandag 25 april 2016
Lommel - Lise Leppens deed mee en wonZoomOp de trekking van de wedstrijd 'Doe mee en win!' van 22 april werd Lise Leppens uitgeloot als winnares. Zij ontvangt van BouweninLommel.be een cheque van € 500,00. Proficiat Lise! Ben jij ook aan het bouwen of verbouwen? 'Doe mee en win!' op de volgende trekking. Meer info en inschrijven op www.bouweninlommel.be. Op de foto: winnares Lise Leppens met partner op hun bouwwerf aan de Konijnenpijp 69 in Lommel.

NMBS vernieuwt app

Maandag 25 april 2016
Het is maar dat je 't weet
De NMBS heeft haar app voor het reizigersverkeer vernieuwd. De routeplanner - voor iPhone en iPad, Android en Windows Phone - werd aangepast om het traject van de gekozen trein nog nauwkeuriger weer te geven, meldt de spoorwegmaatschappij. De gebruiksvriendelijkheid is verhoogd, informatie bij hinder of storingen wordt beter weergegeven en nu kan je via een iPad vervoersbewijzen kopen.

Aantal starters kent terugval

Maandag 25 april 2016
Het aantal starters kent in maart 2016 een terugval in vergelijking met de eerste twee maanden van dit jaar maar blijft wel op het hoogste niveau voor de maand maart sinds 2011. Dat meldt VOKA Limburg.

Wat een moeder lijden kan

Maandag 25 april 2016


Vandaag tien jaar geleden bracht Bruce Springsteen de cd ‘We Shall Overcome: The Seeger Sessions’ uit. Het was zijn eerste en vooralsnog enige album zonder eigen werk. De plaat bevatte alleen folksongs en traditionals die Pete Seeger populair had gemaakt. Daar was ‘Mrs. McGrath’ bij. Lees op de Jukeboxkalender hoe dit lied uit de Eerste Wereldoorlog het verdriet van een moeder beschrijft.

De republiek

Zondag 24 april 2016


Vandaag honderd jaar geleden begon in Dublin de Paasopstand. De rebellen riepen de Ierse Republiek uit, maar bleken geen partij over de Britse overmacht. De revolutie heeft wel veel teweeggebracht en zindert eigenlijk tot vandaag door. Achter deze link lezen we over de songs die deze herinnering levend houden, zoals het door een pastoor geschreven ‘Foggy Dew’, hier in de uitvoering van Sinead O’Connor en The Chieftains

Drugs gesmokkeld met helikopter

Zaterdag 23 april 2016
Grensgevallen
In Engeland heeft de politie twee Eindhovenaren gearresteerd die met een helikopter 100 kilo verdovende middelen naar Kent hadden gesmokkeld. Het ging om 40 kilo cocaïne en 60 kilo heroïne. De straatwaarde van de drugs loopt in de miljoenen. De politie zag hoe de drugs in Kent gedropt werden en hield daar een 38-jarige man uit North Kensington aan. De helikopter werd na het afleveren van de drugs teruggevonden bij de Redhill Aerodrome in Surrey. Daar werden de twee Eindhovenaren van 26 (…) Het hele nieuwsbericht

Apocalypse now?

Zaterdag 23 april 2016
Chel mag het zeggen
Lommel - Apocalypse now?Ik ben bang dat het zo ver is! Mijn masker dreigt afgerukt te worden en dan zal mijn werkelijke hardvochtige gezicht te voorschijn komen. Gisteren, toen ik weer eens met de auto op weg was, hoorde ik op de radio iemand die klonk alsof hij het kon weten, verslag uitbrengen van een wetenschappelijk onderzoek. Daaruit, zo zei de man, was gebleken dat mensen die vielen over spel- en taalfouten, kleinzerige, onverdraagzame lui waren. Hij klonk triomfantelijk. Daar heb ik een oor voor. Het bericht was zo confronterend (…) Het hele nieuwsbericht
Tribunaliteiten
Moet een valsebommelder betalen voor de tussenkomst van de politie en waarom een echte bommenlegger dan niet?
Dat vroeg het hof van beroep van Gent zich af toen het te maken kreeg met de onrustwekkende verdwijning van een dame op weg naar haar huisarts. Dertig politiemensen gingen aan de slag. Er volgde een zoektocht naar telefoongegevens, ondervragingen, bijstand van tolken enz. Op de avond van de verdwijning kwam er al een anonieme oproep. Een Afrikaanse mannenstem vroeg: ‘Ken jij H.A.? 50.000 euro (…) Het hele nieuwsbericht

Pizzeria M&Z failliet

Vrijdag 22 april 2016
De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft gisteren Pizzeria M&Z in Lommel failliet verklaard.

Waarschuwing voor nepmails

Vrijdag 22 april 2016
Het is maar dat je 't weet
Wie een mail krijgt van 'Intrum Justitia' met als onderwerp 'Intrum Justitia' of 'openstaande factuur' moet goed opletten. Het gaat om valse mails met een bijlage (factuur) of een link (download factuur) die kwaadaardige software bevat. Open deze bijlage of link niet, zegt de politiezone Noordoost Limburg.
"We blijven waarschuwen, omdat er nog altijd personen zijn die deze bijlage of link wel openen en zo hun pc met een virus besmetten. Dit virus is een zogeheten Cryptolocker, een vorm van malware dat de bestanden op een computer als het ware gijzelt. Tegen betaling wordt de computer weer vrijgegeven", luidt het.
Advies: verwijder de mail, maak geen geld over en open vooral de bijlage of link niet.

Vick Vandebroek overleden

Vrijdag 22 april 2016
Lommel - Vick Vandebroek overledenGisteren is Vick Vandebroek overleden, de weduwnaar van Ann Mertens. Hij was 85 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de kerk van Lommel-Centrum. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake.
Lommel - Info-avond tabakstop Levensloop LommelZoomAfgelopen maandag organiseerde de werkgroep Missie van Levensloop Lommel een info-avond omtrent tabakstop in de Soeverein. Zestien geïnteresseerden kwamen luisteren naar drie boeiende sprekers. Allereerst kwam Cindy Daems aan het woord, zij is 4 jaar geleden ook dankzij deze cursus gestopt. Daarna volgden nog uiteenzettingen van Ivan Rademakers (over Longkanker en CPOD) en één van Karlien Kuyken (over verslaving). Het was zeker en vast een enorm leerrijke avond. Reeds 11 (…) Het hele nieuwsbericht

Ambassadeurs bezoeken Leopoldsburg

Donderdag 21 april 2016
Lommel - Ambassadeurs bezoeken LeopoldsburgZoomDe ambassadeurs van de stad lichting 2016 gingen vandaag op verplaatsing. Op uitnodiging van Philippe Valenne bezochten ze het militair museum in Leopoldsburg. (Bijdrage Luc Verhoeven)

Tussenadvies over N69

Donderdag 21 april 2016
Grensgevallen
De Nederlandse Raad van State heeft een tussenadvies afgegeven over het "Provinciaal Inpassingsplan Nieuwe Verbinding Grenscorridor N69". Het besluit voor de aanleg van een nieuwe verbindingsweg tussen Eindhoven en de Belgische grens en de inpassing in de omgeving moet op een aantal punten nader gemotiveerd worden en enkele administratieve regels moeten aangepast worden. De provincie heeft zes maanden de tijd om de Raad van State op de hoogte stellen van de uitkomsten. Het provinciebestuur van Noord-Brabant is blij met het tussenadvies dat de aanleg van de nieuwe weg niet lijkt te hypothekeren.

Ten strijde tegen de hondendrol

Donderdag 21 april 2016
Vandaag gelezen
Burgemeester Manuela Carmena van Madrid heeft genoeg van honden die de stoepen, parken en andere publieke ruimtes bevuilen. De baasjes zullen versteld staan van de nieuwe regels, zegt ze. De minimumboete voor clandestien gelegde en niet opgeruimde hondendrollen is 751 euro. Wie dat geld niet heeft, mag de boete afkopen door in het weekeinde een werkstraf te doen, zoals vegen of ander schoonmaakwerk.
In de Madrileense voorstad Brunete hebben ze het anders aangepakt. Daar hielden toezichthouders (…) Het hele nieuwsbericht

Motorscreening op crossterrein

Donderdag 21 april 2016
Nu zaterdag vindt er een motorscreening plaats in de Marie Curiestraat op het motorcrossterrein, van 9 tot 12 uur, of van 13 tot 16 uur. Er zijn nog enkele vrije plaatsen, inschrijven kan via de website of 011/238043. Het initiatief gaat uit van de provincie Limburg samen met de politiezones. De vaardigheidsoefeningen gebeuren onder begeleiding van ervaren instructeurs. Motorrijders en scooterrijders vanaf 125 cc zijn welkom. De motorscreening zal ook bij regenweer doorgaan.

Mariette Haesendonckx overleden

Donderdag 21 april 2016
Lommel - Mariette Haesendonckx overledenGisteren is Mariette Haesendonckx overleden, de weduwe van Jos Beyens. Zij was 88 jaar en wordt woensdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lommel-Heeserbergen. Begroetingsmoment: dinsdag (18-18.45 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Pierre Maes overleden

Donderdag 21 april 2016
Lommel - Pierre Maes overledenZondag is Pierre Maes overleden, de weduwnaar van Gerarda Berkmans. Hij was 79 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Maria Cochet overleden

Woensdag 20 april 2016
Lommel - Maria Cochet overledenMaandag is Maria Cochet overleden, de echtgenote van Jackie Hendriks. Zij was 67 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (12.30 uur) plaats in de kerk van Lommel-Centrum. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Remi Vermierdt overleden

Woensdag 20 april 2016
Lommel - Remi Vermierdt overledenVandaag is in Mol de uit Lommel afkomstige Remi Vermierdt overleden. Hij was 65 jaar. Zijn lichaam wordt ter beschikking gesteld van de wetenschap.
De gemeenten Lommel en Overpelt organiseren straks om 20u in het parochiehuis van Lommel-Barrier een hoorzitting over de verkeerssituatie in de Siberiëstraat. Die straat zou eerder op de gemeentegrens afgesloten worden met paaltjes, maar daar gingen bewoners niet mee akkoord. Nu willen de gemeenten in de straat alleen plaatselijk verkeer toelaten en een maximumsnelheid van 50km/u instellen.

Mina Dekkers overleden

Dinsdag 19 april 2016
Lommel - Mina Dekkers overledenVandaag is Mina Dekkers overleden, de weduwe van Henri Lourdaux. Zij was 91 jaar en wordt dinsdag begraven na de uitvaartliturgie (11 uur) in de kerk van Lommel-Centrum. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake.
Lommel - Dienstencentrum 't Trefpunt op FacebookZoomSinds 6 april kunt u dienstencentrum 't Trefpunt ook volgen op Facebook. Via een Facebookpagina houden ze u op de hoogte van hun dienst- en hulpverlening, activiteiten, vormingen en cursussen. Op deze manier hopen ze dat er meer mensen, in het bijzonder senioren en hun mantelzorgers, het dienstencentrum leren kennen en/of beroep doen op hun thuiszorgdiensten. Bent u niet opgegroeid met Facebook, (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Nieuwe elektrische wagen stadsbestuurZoomHet stadsbestuur nam afgelopen week een gloednieuwe, elektrische dienstwagen in gebruik. De nieuwe Nissan Leaf is het tweede elektrische voertuig binnen het wagenpark van de stad. Eerder werd al een elektrische bestelwagen in gebruik genomen bij de dienst stadswerken. “Door een elektrisch voertuig aan te kopen, geven we het goede voorbeeld in de vermindering van CO2-uitstoot”, zegt schepen van stadswerken Jean Kuyken. (Foto stad Lommel)

Het hart op de tong

Dinsdag 19 april 2016
Lommel - Het hart op de tongWa ’n komma kan dün!  “Wocht, nie knallën óp Abdéslam!”  of  “Wocht nie, knallên óp Abdéslam!”
Pjèrkën

Van Abbe-museum 80 jaar

Maandag 18 april 2016
Grensgevallen
Lommel - Van Abbe-museum 80 jaarZoomHet bekende Van Abbe-museum in Eindhoven mocht 80 kaarsjes uitblazen afgelopen weekend, en was daarom 80 uur aan één stuk geopend. Er loopt momenteel (nog tot september) een tentoonstelling van kunst uit de tachtiger jaren. (Foto's Albert Agten)

Secretaressendag komt er aan

Maandag 18 april 2016
Lommel - Secretaressendag komt er aanZoom(Foto Albert Agten)

André Smeets overleden

Maandag 18 april 2016
Lommel - André Smeets overledenGisteren is André Smeets overleden, de echtgenoot van Yvonne Valkenborg. Hij was 82 jaar en wordt zaterdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de kerk van Lommel-Centrum.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 88 verkeersongevallen gemeld, waarvan 14 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 3 zwaargewonden en 15 lichtgewonden.
Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 47 ademtesten afgenomen, waarvan er 9 (of 19%) positief bleken. Van 5 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 11 gevallen van vluchtmisdrijf.

De weekflitsers

Maandag 18 april 2016
Lommel - De weekflitsersMet dit mooie weer komt ook de flitswagen van de politie graag buiten... U kunt hem tegenkomen op de volgende plaatsen deze week: de Koning Albertlaan, Luikersteenweg, Kerkhoven en de Siberiëstraat.
Op zondag 24 april is het in heel Vlaanderen Erfgoeddag. Dit jaar staan ‘rituelen’ centraal. In Noord-Limburg werken de erfgoedverenigingen van Hechtel-Eksel, Lommel en Overpelt samen voor een uitdagend programma in en rond de Grote Hof in Overpelt rond de rituelen van de Noord-Limburgse schutterijverenigingen. Die activiteit vormt de start voor het feestprogramma rond ’10 jaar Bosland’.
Om 13.30 uur verzorgen enkele schutterijen die momenteel nog steeds actief zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Henri Sneyers overleden

Zondag 17 april 2016
Lommel - Henri Sneyers overledenGisteren is Henri Sneyers overleden, de weduwnaar van Yvonne Gevers. Hij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Kerkhoven.

René Lavreysen overleden

Zondag 17 april 2016
Lommel - René Lavreysen overledenVrijdag is René Lavreysen overleden. Hij was 78 jaar en wordt begraven na de afscheidsviering in besloten kring. Begroetingsmoment: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Nieuwe vennootschap: Zen-Joy

Zaterdag 16 april 2016
Veerle Van Broekhoven en Joyce Vanduffel, beiden uit Lommel, hebben de bvba Zen-Joy opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Wanstraat in Lommel. Doel van de vennootschap is onder meer de uitbating van kapsalon(s) en/of beautysalon(s) en detailhandel in cosmetica en toiletartikelen.
De gemiddelde prijs van een woning in Limburg is nog altijd minder dan 275.000 euro, meldt TVL. In 13 Limburgse gemeenten (Lommel, Hamont-Achel, Overpelt, Peer, Meeuwen-Gruitrode, Beringen, As, Leopoldsburg, Tongeren, Halen, Gingelom, Heers, Heusden-Zolder) kan je gemiddeld nog voor minder dan 200.000 euro een huis kopen. Dat blijkt een onderzoek van het economisch magazine Trends. Limburg is de enige Vlaamse provincie waar je op het hele grondgebied gemiddeld nooit meer dan 275.000 euro betaalt voor een woonhuis.

Nelly Jansen overleden

Zaterdag 16 april 2016
Lommel - Nelly Jansen overledenGisteren is Nelly Jansen overleden, de weduwe van Willem Geboers. Zij was 91 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lommel-Kolonie. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.45 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.
Op het grondgebied van Lommel gebeurden vorig jaar 126 verkeersongevallen. Daarbij vielen 168 slachtoffers: 2 doden, 17 zwaargewonden en 149 lichtgewonden.

Voordrinken

Zaterdag 16 april 2016
300 woorden van Rudi
Lommel - VoordrinkenHet festivalseizoen start in Lommel. Op een fraai festivalterrein nota bene. Daydream haalde vandaag de krant met festivaltentjes in karton. Schitterend, maar deze zin uit het artikel baart me zorgen. “Omdat de tenten door de bedenkers zelf worden opgezet, heeft u meer tijd om in te pilsen.” In te wàt? Op dergelijke woorden moeten straffen staan. Niemand bestelt hier een pils. “Inpinten” slaat ook nergens op, maar voordrinken of indrinken klinkt toch beter.
Toen ik (…) Het hele nieuwsbericht

Flitsmarathon volgende week

Vrijdag 15 april 2016
Het is maar dat je 't weet
In veel landen lanceert de politie op woensdag en donderdag van volgende week een flitsmarathon. Ook in ons land!

Kleurrijke huisvuilophaling

Vrijdag 15 april 2016
Lommel - Kleurrijke huisvuilophalingZoomSinds de invoering van het nieuwe systeem van huisvuilophaling 'Optimo', zien onze Lommelse straten er héél wat kleurrijker uit... (Foto Georges Bleyen)
Lommel - Bovenzonale verkeersactie van politieZoomGisternamiddag en -avond hebben agenten van de politiezones HANO, Kempenland en Lommel een bovenzonale verkeersactie gehouden op 3 verschillende standplaatsen binnen die zones. Samen met Vlabel (Vlaamse belastingsdienst) en de Douane werden er 134 voertuigen gecontroleerd met volgende resultaten:
- 2 onmiddellijke inningen (gebruik GSM/ rij- & rusttijden),
- 7 PV's verkeer (rijbewijs/ keuring/ verzekering...),
- 1 PV alcohol in het verkeer met inname rijbewijs voor de duur (…) Het hele nieuwsbericht

Toiletten maar geen riolering

Donderdag 14 april 2016
Vandaag gelezen
India bouwt in hoog tempo toiletten, maar riolering ontbreekt. Sinds de campagne Swachh Bharat (Clean India) van start ging in 2014 zijn er meer dan vijf miljoen toiletten gebouwd. Uit een recent onderzoek van de overheid blijkt echter dat in veel dorpen geen goede afvoer van afvalwater is geregeld. In veel steden kan de riolering de hoeveelheid afvalwater niet aan, en worden de gemeenschappelijke toiletten niet goed schoongemaakt. Milieuactiviste Sunita Narain: "Het probleem is dat we toiletten met (…) Het hele nieuwsbericht

Pech voor treinreizigers

Donderdag 14 april 2016
Op een bewaakte overweg in Geel is gisteren een zestiger zwaargewond geraakt toen zijn auto gegrepen werd door een trein. Daardoor was er ruim drie uur lang geen treinverkeer mogelijk tussen Herentals en Mol. Er werden vervangbussen ingelegd.

Gust Van Elslander overleden

Donderdag 14 april 2016
Lommel - Gust Van Elslander overledenVandaag is in het ziekenhuis in Genk Gust Van Elslander overleden, de weduwnaar van Suzy Diemel. Hij was 83 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in besloten kring.
Grensgevallen
Eindhoven Airport realiseerde een passagiersgroei ten opzichte van 2015 van 14 % over de eerste 3 maanden van 2016. In de periode januari tot en met maart maakten 923.059 passagiers gebruik van de luchthaven, 110.961 meer dan in de eerste drie maanden van 2015. De groei is het gevolg van frequentieverhogingen en een toename van de bezettingsgraad per vlucht. Over geheel 2016 verwacht de luchthaven een groei van 6% te gaan realiseren tot 4,6 miljoen passagiers (2015: 4,3 miljoen passagiers).

Fien Geuens overleden

Donderdag 14 april 2016
Lommel - Fien Geuens overledenGisteren is de uit Eksel afkomstige Fien Geuens overleden, de weduwe van Jozef Tips. Zij was 93 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van funerarium Witters in Lommel. Maandag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Lommel-Kerkhoven.
Lommel - Mallorca met cursisten Spaans en kokenZoomVan 1 tot 7 april verkenden een twintigal cursisten van CVO-Lino samen met leerkracht Spaans Linde Geboers Mallorca. Met minibusjes reisden ze het hele eiland rond van Portocristo naar de grotten van Drach, een boottocht naar Cala Ratjada, een trip naar Cap de Formentor, het heiligdom van Lluc, een bezoek aan Palma en nog veel meer... De gerechten uit de verfijnde Spaanse keuken werden doorgespoeld met lekkere wijnen. (Foto Jacky Geboers)

Frans Pero overleden

Woensdag 13 april 2016
Lommel - Frans Pero overledenIn WZC Kapittelhof is gisteren Frans Pero overleden, de weduwnaar van Ivonne Fourneau. Hij was 87 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Lommel-Barrier.

Pierre Geenen overleden

Dinsdag 12 april 2016
Lommel - Pierre Geenen overledenVandaag is de uit Lommel afkomstige Pierre Geenen overleden, de weduwnaar van Louisa Kuntscher. Hij was 87 jaar. De afscheidsviering gevolgd door de bijzetting in het columbarium op de begraafplaats van Mol-Wezel vindt in beperkte kring plaats.

Willy Vanderbemden overleden

Dinsdag 12 april 2016
Lommel - Willy Vanderbemden overledenVandaag is Willy Vanderbemden overleden, de echtgenoot van Ursula Wiesenthal. Hij was 92 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besioten kring plaats. Begroetingsmoment: donderdag (19.30-20 u.) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.
Zondag 15 mei vindt de ‘Ford Lommel Proving Ground fietsdag’ plaats. Naar jaarlijkse gewoonte maken Ford prototypes voor één dag plaats voor fietsers en skeelers op Ford’s testbanen in Lommel. Het is een unieke kans om de 80 kilometer wegen tellende infrastructuur te ontdekken. De toegang is gratis, de poorten zijn geopend van 9 tot 16 uur.

Smiley (76)

Dinsdag 12 april 2016
Lommel - Smiley (76)ZoomEmilie Boogers maakte deze smiley-foto in Zuid-Afrika, op de panoramische route bij de 3 Rondavels.
Studenten van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) zijn gestart met de bouw van een bierkrattenbrug over de Dommel in Eindhoven. De brug moet een overspanning krijgen van tenminste 27 meter en een uur blijven staan, om het record van de TU Delft te doorbreken. Op zaterdag 23 april moet de brug af zijn.

Bosland speelt morgen buiten

Dinsdag 12 april 2016
Lommel - Bosland speelt morgen buitenZoomMorgennamiddag is er dit jaar de Buitenspeeldag: geen huiswerk, niets op tv, ideaal dus om de natuur in te trekken. Naast de avontuurlijke wandelingen en speelbossen die steeds te ontdekken vallen in Bosland zijn er tijdens deze namiddag drie leuke activiteiten waar kinderen rasecht buitenspeelplezier kunnen beleven. En omdat Bosland dit jaar 10 jaar bestaat gaan de activiteiten door midden in de natuur, voor nog meer puur natuur buitenplezier.
1. Lachen op de LOLympische spelen: de (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Lezing over Charlotte Brontë in RaadhuisZoom2016 is het Charlotte-Brontë-jaar, ze werd immers in 1816 geboren. Morgen - woensdag - kunt u in het Raadhuis terecht voor een boeiende lezing door auteur Jolien Janzing. Charlotte Brontë werd beroemd met haar roman Jane Eyre. Haar zus Emily schreef het onvergetelijke Woeste Hoogten. Het werk van Charlotte, Emily en hun jongere zus Anne wordt nog regelmatig verfilmd en verschijnt in vele vertalingen. Minder bekend is dat Charlotte en Emily school hebben gelopen in Brussel om (…) Het hele nieuwsbericht

Pater Octaviaan overleden

Dinsdag 12 april 2016
In Herentals is vrijdag pater Octaviaan (Leo) De Vleeshouwer overleden. Hij verbleef in Lommel-Werkplaatsen en was kapelaan in Lommel-Centrum. De uitvaartliturgie vindt donderdag om 11u plaats in de Sint-Pieterskerk in Vorselaar.

De uitvinding van rock-'n-roll

Dinsdag 12 april 2016


Vandaag is het al 62 jaar geleden dat Bill Haley & His Comets ‘Rock Around The Clock’ opnamen. Je zou kunnen zeggen dat daarmee de rock-‘n-roll werd uitgevonden, maar volgens de Jukeboxkalender klopt dat niet helemaal. In elk geval werd het een van de meest verkochte plaatjes aller tijden. En dat terwijl het eigenlijk een cover was en oorspronkelijk alleen maar op een B-kantje verscheen.
Aerts Coating trekt een nieuwbouw op in het Kristalpark. Er komt onder meer een nieuwe toonzaal. Daarmee is een investering van zo'n 1 miljoen euro gemoeid. Aerts Coating is verdeler van verf en producten voor binnenhuisinrichting.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 83 verkeersongevallen gemeld, waarvan 20 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 23 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 55 ademtesten afgenomen, waarvan er 14 (of 25%) positief bleken. Van 6 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 14 gevallen van vluchtmisdrijf. In het kader van de SLim-controleacties van afgelopen weekend werd er 20 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken.

Angst is slechte raadgever...

Maandag 11 april 2016
Lommel - Angst is slechte raadgever...Zoom(Foto Albert Agten)

Strijd tegen pesten gaat verder

Maandag 11 april 2016
Sinds dit schooljaar biedt de stad samen met de vzw Arktos alle Lommelse lagere scholen de mogelijkheid om te starten met het cursusaanbod 'Pitstop basis'. “Doel van de cursus is om leerlingen en leerkrachten te ondersteunen in de strijd tegen pesten en op een actieve manier aan de slag te gaan met het thema weerbaarheid”, zegt schepen van onderwijs Kris Verduyckt. “De stedelijke basisscholen ’t Stekske en De Schommel namen afgelopen maanden deel. De reacties en ervaringen (…) Het hele nieuwsbericht

Een winkel in het web

Zondag 10 april 2016
Het is geen nieuws, de vaststelling dat de voorbije jaren het aantal handelszaken in winkelstraten is gedecimeerd. De ene handelaar na de andere lijkt er mee op te houden - om diverse redenen, maar ook omdat online winkelen erg in opmars is. Wat kan een handelaar daar tegen doen? Meer service bieden, zeggen velen. Of zelf een online winkel beginnen, beweren anderen. Jeroen Sels van Sels TV is er nu mee begonnen, met zo'n webshop. Vooral, zegt hij, om klanten te bedienen die van erg ver bleken te komen. Maar (…) Het hele nieuwsbericht
In de eerste race van het Belcar Uithoudingskampioenschap, vandaag op het circuit van Terlamen, is Overpeltenaar Dylan Derdaele (foto) 6de geëindigd, Neerpeltenaar Bart Ooms 8ste, Niels Lagrange 11de en Patrick Beliën 13de. In hun eigen categorie werd Derdaele 3de, Ooms 4de, Lagrange 2de en Beliën 1ste.

Geen winst vandaag voor HVL

Zondag 10 april 2016
Lommel - Geen winst vandaag voor HVLZondagvoormiddag verloren de -14jarigen van handbal HVL thuis van Tessenderlo met 14-23. Ook de -16jarigen konden hun wedstrijd niet winnen. Ze verloren thuis met 16-21 van Houthalen.

Klemgereden na achtervolging

Zondag 10 april 2016
Afgelopen nacht is een automobilist na een achtervolging door zes politieploegen klem gereden in Mol. Het voertuig was met valse kentekenplaten opgemerkt in Oud-Turnhout. De man, een twintiger, zal niet enkel vervolgd worden voor het gebruik van die valse nummerplaten maar ook voor snelheids- en andere verkeersovertredingen.

Communicantjes in Balendijk

Zondag 10 april 2016
Lommel - Communicantjes in BalendijkZoomHet waren er niet veel, maar toch weer mooi om zien vandaag, de communicantjes van het jaar. (Foto Annie Teuwens)
Vandaag gelezen
De enige radiotherapiemachine in heel Oeganda is stuk. De machine, die uit 1995 dateert, is waarschijnlijk niet meer te repareren, zegt directeur Jackson Orem van het kankerinstituut in het ziekenhuis van Mulago. Kankerpatiënten die bestraling nodig hebben moeten wachten tot er volgend jaar een nieuwe machine wordt geïnstalleerd, of uitwijken naar Kenia - mits ze dat kunnen betalen.
Vorig jaar werden 44.000 nieuwe patiënten geregistreerd - uit Oeganda, maar ook uit omringende landen die zelf de apparatuur niet hebben. Volgens het ziekenhuis wordt 75 procent van hen getroffen door het feit dat de machine nu kapot is. (Bron: ii.nl)

Winst voor -12 in het handbal

Zaterdag 9 april 2016
Lommel - Winst voor -12 in het handbalDe -12 jarigen van Handbal HVL wonnen deze voormiddag tegen Houthalen. De uitslagen van de wedstrijden waren 6-4, 6-4 en 5-4.

Jan Molenberghs overleden

Zaterdag 9 april 2016
Lommel - Jan Molenberghs overledenGisteren is de uit Lommel afkomstige Jan Molenberghs overleden, de echtgenoot van Julia Gielen. Hij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Koersel. Dinsdag (18.30 uur) is er daar een avondwake.

Bezorgde boodschap aan Pelt

Zaterdag 9 april 2016
Chel mag het zeggen
Lommel - Bezorgde boodschap aan PeltAan de oostelijke grens van Lommel liggen twee vredige dorpjes, van elkaar gescheiden door hun gemeenschappelijk dialect en de al even vredig voortkabbelende Dommel. De bevolking leeft er eenvoudig en de tijd sloft er op bordeelsluipers door de eeuwen heen. Je moet er niet teveel willen veranderen, daar in die Pelten. Daar houden de bewoners niet van. Toen in de jaren zeventig de gemeentefusies doorgevoerd werden, waren ze logisch en consequent genoeg om het feit dat het gemeentehuis van Neerpelt bijna ‘met (…) Het hele nieuwsbericht

Contractbreuk door ziekte

Vrijdag 8 april 2016
Tribunaliteiten
"Je kan misschien aan de greep van mensen ontsnappen, maar niet aan de greep van een stuk papier waarop je handtekening staat", schreef de Vlaamse auteur Ward Ruyslinck. Dat ondervond een dame die samen met haar man aan de kust een handelszaak overnam om er een horecazaak te openen. Na de ondertekening van het contract kreeg zij van haar dokter te horen dat bij de verwijdering van twee huidvlekken een agressieve huidkanker was vastgesteld. Vijf jaar eerder had zij hier ook al mee te maken. Een chirurgisch (…) Het hele nieuwsbericht
In het Mariaziekenhuis is vandaag Helena Van Wijngaerden overleden. Ze was 90 jaar.
Door de terreurdreiging kunnen er voorlopig geen voorstellingen meer plaatsvinden in Zaal VITO in Mol. Verenigingen die al iets hadden gepland, moeten op zoek naar een alternatief. Zaal VITO is de congres-, theater- en concertzaal van de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek (VITO) en het Studiecentrum voor Kernenergie (SCK) in Mol. Ook diverse lokale verenigingen maken gebruik van de zaal. Voorlopig kan dat niet meer.
Grensgevallen
De politie zoekt getuigen van een zware mishandeling, die op Paasdag plaatsvond op het Eurocircuit in Valkenswaard. Daarbij raakte een 30-jarige man uit Kortrijk zeer ernstig gewond. Rond 20 uur kregen agenten een melding van een vechtpartij, waarbij een man door meerdere personen geslagen zou zijn. Ter plaatse werd het slachtoffer bewusteloos aangetroffen en werd de ernst van de situatie duidelijk. De man werd in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis in Tilburg. Als gevolg van de (…) Het hele nieuwsbericht

Giel Hendriks overleden

Vrijdag 8 april 2016
Lommel - Giel Hendriks overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Giel Hendriks overleden, de weduwnaar van Mia Driesmans. Hij was 90 jaar. De afscheidsplechtigheid, gevolgd door de crematie en de asverstrooiing, zullen in intieme kring plaatsvinden.
Lommel - Opnames nieuwe VTM-reeks in BoslandZoomZe zijn de 'Beste Kijkers', swingen als The Lynn Sisters en zijn ook nog eens tientallen andere personages in 'Tegen de Sterren' op. Maar binnenkort spelen boezemvriendinnen Nathalie Meskens en Tine Embrechts ook samen de hoofdrollen in 'Gina & Chantal'. De opnames van deze nieuwe VTM 'feel good' reeks starten deze zomer in Lommel, Overpelt en Hechtel-Eksel. 'Gina & Chantal' wordt gemaakt door Sylvester Productions, het productiebedrijf dat eerder de reeks 'Crème de la Crème' in Lommel draaide. UPDATE  Drie Noord-Limburgse gemeenten en de provincie betalen samen 149.000 euro om de natuur van Bosland in de kijker te zetten. Lommel betaalt 66.000 euro, Hechtel-Eksel en Overpelt elk 33.000 euro en de provincie 50.000 euro. (Foto VTM)

Anna Faes overleden

Donderdag 7 april 2016
Lommel - Anna Faes overledenGisteren is de uit Lommel afkomstige Anna Faes overleden, de weduwe van Leopold Meus. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Hulsmans & Laenen in Leopoldsburg.

Basketplein wordt voetbalplein

Donderdag 7 april 2016
Lommel - Basketplein wordt voetbalpleinZoomIn Kattenbos wordt op initiatief van het jeugdbestuur van Kattenbos Sport het basketpleintje volgende week afgebroken, en maakt het plaats voor twee voetbalpleintjes van 25x35 meter voor de Duiveltjes. De werken zijn al aangevat met het snoeien van de bomen en de opruiming van alle vogelkers door de stadswerken. Volgende week worden de betontegels verwijderd en afgegraven en klaargemaakt om in te zaaien. Ook de omheining aan de voor- en zijkant wordt vervangen. (foto Kattenbos Sport)
Tijdens het eerste kwartaal van dit jaar waren er in Limburg 192 faillissementen, een daling met 22,5 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De daling was het grootst in de zakelijke dienstverlening, de transportsector en de bouw. De horeca blijft het zwakke broertje.

Openbare verkoping: Rozenstraat

Donderdag 7 april 2016
Morgennamiddag wordt in hotel Carré de woning gelegen Rozenstraat 14 openbaar verkocht na hoger bod. Ze staat op een perceel van 23a02ca en heeft een KI van 718 euro. Na het hoger bod is de inzetprijs gebracht op 146.200 euro.

Wie en wanneer?

Woensdag 6 april 2016
Lommel - Wie en wanneer?ZoomEen foto van een trouwstoet(je)... Op de voorgrond een STOP-verkeersbord, op de achtergrond een oude boerderij. Rechts een nauwelijks zichtbare hoek van een gebouw met reclameplaten voor "BUTAGAZ" en - vermoedelijk, want moeilijk te lezen - KINDERWAGENS. Deze foto dook in Eksel op in het archief van een voormalig pastoor. Wie herkent deze plek, en om welke mensen zou het gaan? Je mag op dit bericht hieronder reageren of je tip mailen naar redactie[!]internetgazet.be, wij sturen die dan door naar de onderzoekers in Hechtel-Eksel.
Lommel - Verhalen over het Lommelse verledenZoomHet eerste nummer van de 42ste jaargang van het heemkundig tijdschrift ‘Te Lomelle op die Campine’ rolde net van de drukpersen. Alex Lefevere vertelt het verhaal van de Withoef en hoe Stevensvennen in cultuur werd gebracht. Is er een verband tussen een Horta-huis in Brussel dat nu op de werelderfgoedlijst van Unesco prijkt, en de Withoef? Jos Jansen toont aan dat we Engelse woorden en uitdrukkingen niet nodig hebben om gedachten en feiten accuraat weer te geven. Dat kan volgens hem heel verstaanbaar gebeuren in onze rijke moedertaal.
En de werkgroep Familiekunde zet de honderdjarige Lisa Luyckx in de bloemetjes. Voor meer info over dit tijdschrift kan je Erfgoed Lommel contacteren.

Verhalen over het Lommelse verleden
Zoom

Martin Lodewijckx overleden

Woensdag 6 april 2016
Lommel - Martin Lodewijckx overledenZoomGisteren is de uit Lommel afkomstige Martin Lodewijckx overleden, de echtgenoot van Marleen Van Beckhoven. Hij was 62 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo.
Lommel - Nieuw project ophaal huisvuil van startZoomSinds maandag is het Optimo-project in werking. Opgelet dus met het buitenzetten van de vijf verschillende zakken, telkens op dezelfde dag. En enkel de zakken die u onlangs ontving zijn geldig, die van vorig jaar dus niet meer! (Foto Robert Boons)

Fabienne Schepens overleden

Dinsdag 5 april 2016
Lommel - Fabienne Schepens overledenGisteren is Fabienne Schepens overleden, de weduwe van Hubert Poelmans. Zij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Heeserbergen.

Paasfeest Ziekenzorg Kerkhoven

Dinsdag 5 april 2016
Lommel - Paasfeest Ziekenzorg KerkhovenZoomNa het paasontbijt voor de thuisgebonden zieken was het afgelopen donderdag de beurt aan de andere leden van Ziekenzorg Kerkhoven om te genieten van een gezellig paasfeest. Na de koffie en gebak volgde een mooie eucharistieviering die werd voorgegaan door pastoor Willy. Voor de mopjes en meezingers zorgde Jan Moonen, nadien nog bijgestaan door de mannen en vrouwen van Berkenhof. En zo kon iedereen na een heerlijke lunch tevreden naar huis. (Bijdrage Frieda Willekens)
Paasfeest Ziekenzorg KerkhovenPaasfeest Ziekenzorg Kerkhoven
Zoom

Guido Van Gerwen overleden

Dinsdag 5 april 2016
Vrijdag is de uit Hamont afkomstige Guido Van Gerwen overleden. Hij was 72 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt vrijdag (15.30 uur) plaats in funerarium Witters in Lommel.

Michel Mannaerts overleden

Dinsdag 5 april 2016
Lommel - Michel Mannaerts overledenGisteren is Michel Mannaerts overleden, de echtgenoot van Lucienne Mannaerts. Hij was 77 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Kerkhoven. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Pjèrkën vraagt het zich af

Dinsdag 5 april 2016
Prietprouwët
Lommel - Pjèrkën vraagt het zich afTeegëworrig hààwë z-ët në mënüüt stil na ë gëmis, mèr vrügër was ër mi ’n bëgrafënis niks mis. Wit-ëgéliej sóms wá-t béstën is?
              Pjèrkën
Afgelopen weekend werden er in heel Limburg 56 verkeersongevallen gemeld, waarvan 11 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 12 lichtgewonden. Bij die ongevallen nam de politie in totaal 33 ademtesten af, waarvan er 5 (of 15%) positief bleken. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 15 gevallen van vluchtmisdrijf.

De ezeltjes van Kerkhoven

Maandag 4 april 2016
Lommel - De ezeltjes van KerkhovenZoomIn een weide in Kerkhoven staan enkele ezels. Ze danken hun naam aan hun soms halsstarrige karakter, maar is dit wel correct? Oorspronkelijk zijn ezels eigenlijk bergbewoners; bij gevaar was het voor hen vanwege het landschap geen optie om op de vlucht te slaan. In plaats daarvan versteenden ze als het ware, een eigenschap die de gedomesticeerde ezels nu nog aliijd hebben. De mens begreep deze oorspronkelijke eigenschap niet en zei dan maar "zo koppig als een ezel". Wat zouden de ezels van ons zeggen als ze konden spreken? (Pierre Rutten)

Trui Nijs overleden

Zondag 3 april 2016
Lommel - Trui Nijs overledenDonderdagnacht is in Oostduinkerke Trui Nijs overleden, de weduwe van Joseph Roosen. Ze was 99 jaar. Donderdag wordt ze bijgezet in het familiegraf op de begraafplaats van Lommel-centrum.

Niels Lagrange is terug

Zondag 3 april 2016
Lommel - Niels Lagrange is terugZoomNiels Lagrange (links op de foto) is na vier jaar terug in de autosport. En hoe! Vandaag haalde hij op het circuit van Spa-Francorchamps in zijn eerste race van dit seizoen een 2de plaats in de BMW M235i Racing Cup, samen met zijn copiloot John Rasse (rechts).

Ook paars is lentekleur

Zondag 3 april 2016
Lommel - Ook paars is lentekleurZoomDe heide bloeit weer op de Duitse militaire begraafplaats, ook daar is het lente! (Foto Annie Teuwens)
Lommel - Lentekriebels achter het stuur?Opgelet dan, want vanaf morgen staat de flitswagen van de lokale politie opgesteld in de Siberiëstraat, Karrestraat, de N71 en in Werkplaatsen.

Jos Ulenaers overleden

Zaterdag 2 april 2016
Lommel - Jos Ulenaers overledenGisteren is Jos Ulenaers overleden, de echtgenoot van Rosette Geenen. Hij was 73 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in besloten kring. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Lommel-Kerkhoven waarna mogelijkheid tot laatste groet in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Teutenmarkt gaat weer van start

Zaterdag 2 april 2016
Lommel - Teutenmarkt gaat weer van startZoomVanaf morgen - zondag - kunt u weer iedere week van 9 tot 17 uur terecht op het marktplein voor de wekelijkse Teutenmarkt.

Gazettenman

Zaterdag 2 april 2016
300 woorden van Rudi
Lommel - GazettenmanHet blijft een gek beeld als je ze daar ziet staan. Maar ik moet toegeven, ik ben ook zo’n man die wel eens voor een kledingzaak staat te wachten. De rest van het gezin is dan binnen. Wegens geen zin in al dat gewring en de pokkenherrie van muziek die je er wel eens hoort. Ik heb al wel eens gedacht om een praatje te maken met zo een shop-not-genoot. “Al lang aan het wachten?” Maar dat doe je ook weer niet. We turen allemaal op onze smartphone, die er wel voor uitgevonden lijkt.
Maar soms (…) Het hele nieuwsbericht
Gazettenman
Zoom

Oplossing van de maand

Zaterdag 2 april 2016
Prijsvraag van de maand
Lommel - Oplossing van de maandWe vroegen naar het gebouw dat regelmatig opdook in 'Tegen de sterren op', en uiteraard was dit het Burgemeestershuis! Winnaar van het mooie boeketje bij Ixora is Johny Persoons uit de Hopstraat. Proficiat!

Het weer in Lommel in maart

Vrijdag 1 april 2016
Hierbij de cijfertjes van het maandverloop van het weer, opgemeten hier in Lommel in de Barrier (via het amateurweerstation Aquila). De gemiddelde temperatuur was minimum 2° en max 10°, er viel 63,9 liter water en de gemiddelde luchtdruk bedroeg 1016,5. Meer info op de website van Aquila. (Bijdrage Georges Bleyen)

Amelie Kemps overleden

Vrijdag 1 april 2016
Lommel - Amelie Kemps overledenGisteren is Amelie Kemps overleden, de weduwe van Gust Meganck. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Kerkhoven.

Lommel - Wim Vanlessen danst op muziek van RavelZoomOp woensdag 1 juni zal Neerpeltenaar Wim Vanlessen in de Vlaamse Opera van Antwerpen dansen op muziek van Ravel. Hij zal te zien zijn in de uitvoering van de ‘Boléro’ in een choreografie van Béjart. Om Neerpeltenaren de kans te geven deze uitvoering bij te wonen, wordt een beperkt aantal kaarten gereserveerd. Er zal ook een bus worden ingelegd. Meer inlichtingen, o.m. over de prijs, geeft Yvo Vanlessen (yvo.vanlessen[!]skynet.be) (011 64 35 83). Reageren voor 11 april. (Foto: Johan Persson)

Alweer een nieuwe vraag

Vrijdag 1 april 2016
Lommel - Alweer een nieuwe vraagHet is weer de eerste van de maand, en dus weer tijd voor een nieuwe vraag. Welk Lommels gebouw heeft u de afgelopen weken regelmatig zien verschijnen in het VTM-programma 'Tegen de sterren op'? Antwoorden voor 24.00 uur vanavond via internetgazet.lommel[!]telenet.be, en maak weer kans op een prachtig boeket van Ixora.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen