Het overige nieuws

Afvaleilanden bij campus Vox

Dinsdag 30 november 2021
Pelt - Afvaleilanden bij campus VoxZoomOp campus VOX werden vandaag vier afvaleilanden geleverd door de gemeente. De leerlingen van de campus nemen actief en enthousiast deel aan het project Mooimakers en streven naar een nette schoolomgeving, zegt de directie. Elke week trekt een klas eropuit om in de buurt en de omgeving rond De Koel op te ruimen. Dankzij de gemeente Pelt kwamen er nu afvaleilanden en leren de leerlingen bewust te sorteren. De afvaleilanden werden officieel ingehuldigd door de campusdirecties en Anja Snoekx van de gemeente.

Politie rolt crimineel netwerk op

Dinsdag 30 november 2021
Grensgevallen
In samenwerking met de Belgische en de Duitse collega's heeft de Nederlandse politie vandaag een crimineel drugsnetwerk opgerold dat vooral actief was met de productie van synthetische drugs. 
Er werden acht mannen gearresteerd, van 29 tot 54 jaar oud. Een van hen, die als hoofdverdachte wordt beschouwd, zat nog in de gevangenis en zou morgen worden vrijgelaten. Het gaat om een Eindhovenaar.
Bij huiszoekingen - o.m. in Valkenswaard, Waalre, Eindhoven, Heeze en Weert - werd o.m. een kilo drugspoeder aangetroffen. De bende zou ook geld voor een kleine 5 miljoen euro hebben witgewassen.

Katleen Hendrikx overleden

Dinsdag 30 november 2021
Pelt - Katleen Hendrikx overledenGisteren is huisarts Katleen Hendrikx overleden, de echtgenote van Patrick Hagers. Zij was 43 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Grote Heide. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Pas er een mouw aan

Dinsdag 30 november 2021
Grensgevallen
Aan de TU Eindhoven hebben studenten een slimme mouw ontwikkeld die taal omzet in trillingen, waardoor de drager kan "voelen" wat er gezegd wordt. Op die manier kan de mouw mogelijkheden bieden voor slechthorende of dove mensen. Die moeten dan een triltaal aanleren die gebaseerd is op de 39 klanken van de Engelse taal. Er wordt ook aan andere talen gewerkt. Een verdere ontwikkeling zou kunnen zijn dat de mouw via een camera zou kunnen zien wat er achter je gebeurt en via een trilling doorgeven wat dat precies is.

Pieter Pellens overleden

Dinsdag 30 november 2021
Pelt - Pieter Pellens overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is vandaag Pieter Pellens overleden, de echtgenoot van Josephine Vanduffel. Hij was afkomstig van SInt-Huibrechts-Lille en werd 89 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een eucharistieviering in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.

Vandebeeck en Vandeboer geselecteerd

Dinsdag 30 november 2021
Pelt - Vandebeeck en Vandeboer geselecteerdDoor Vandebeeck en Seppe Vandeboer, die voor Sporting Pelt spelen, zijn door KBHB-bondscoach Yérime Sylla geselecteerd voor twee vriendschappelijke wedstrijden die de Red Wolves tussen Kerst en nieuwjaar gaan spelen tegen Italië en Saoedi-Arabië. Op die manier wil Sylla "inzicht krijgen in het potentieel en spelers die op korte termijn kunnen doorgroeien naar de Red Wolves", aldus de KBHB.   
Pelt - Meer subsidies voor anti-wolf-omheiningenZoomOp initiatief van Vlaams minister Zuhal Demir heeft de Vlaamse regering vrijdag besloten de nieuwe steunmaatregelen voor wolfwerende ingrepen retroactief tot 16 juli 2021 mogelijk te maken. Het gaat  om uitgebreide subsidieregels voor niet-professionele veehouders.  

Bloemen bij de boosterprik

Maandag 29 november 2021
Pelt - Bloemen bij de boosterprikZoomIedere medewerker van Noorderhart - werkzaam in het ziekenhuis of MS Reva - die de komende weken een boosterprik laat zetten, krijgt een mooi boeket bloemen en een bedankkaartje. Dat heeft algemeen directeur Hans Ramaekers bekendgemaakt. "Onze medewerkers zetten zich nu al bijna twee jaar dag in dag uit in voor al onze patiënten en dat verdient onze oprechte waardering," zegt hij. "Daarnaast vinden we het belangrijk dat de derde prik gezet wordt. Op die manier dragen wij als Noorderhart ons (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Unizo-dossier overhandigd aan gemeentebestuurZoomVrijdag overhandigde UNIZO Pelt het tussentijds rapport over het ondernemersbeleid en een relanceplan voor de heropleving van lokale economie aan het gemeentebestuur (foto). Thema's die er in aan bod komen zijn o.a. toekomstgericht ondernemen met duurzaamheid en digitalisering, lokale mobiliteit, fiscaliteit en ruimtelijke ordening. (Foto Unizo)

Inbraak in Koningsstraat

Maandag 29 november 2021
Pelt - Inbraak in KoningsstraatDeze voormiddag werd een inbraak in een woning in de Koningsstraat vastgesteld. De dader kwam binnen via een zijraam. Het is nog niet duidelijk wat er werd gestolen.

Christ Van Helden overleden

Maandag 29 november 2021
Pelt - Christ Van Helden overledenZaterdag is Christ Van Helden overleden, de echtgenoot van Gerda Verhaeren. Hij was afkomstig van Achel en werd 85 jaar. De afscheidsviering en de crematie vinden plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.

Zebracinema: 'Dear Comrades!'

Maandag 29 november 2021
Pelt - Zebracinema: 'Dear Comrades!'Zoom"Dear Comrades!" - Andrey Konchalovskiy - Rusland - 2021 - 121'
Een Russische historische dramafilm uit 2020 over het bloedbad in Novocherkassk. Dit aangrijpende verhaal is gesitueerd in 1962 toen Chroesjtsjov in Rusland aan de macht was en een arbeidersstaking bloedig werd neergeslagen. Een geschiedenis die jarenlang in de doofpot werd gestopt.
De in prachtig zwart-wit beelden geschoten film werd op het Filmfestival van Venetië in september dit jaar bekroond met de speciale juryprijs en is verkozen als de Oscar-inzending voor Rusland.
Morgen om 20.15u in Dommelhof. Tickets hier bestellen

Geannuleerd: dorpsrestaurants

Maandag 29 november 2021
Het Dienstencentrum BinnenHOF deelt mee dat de dorpsrestaurants van december in heel Pelt geannuleerd zijn. Heb je een bonnetje gekocht voor één van deze dorpsrestaurants dan mag je het bonnetje met naam en rekeningnummer binnenbrengen in Dienstencentrum BinnenHOF. Zij zorgen dan voor een terugbetaling.

25 coronapatiënten in ziekenhuis

Maandag 29 november 2021
Pelt - 25 coronapatiënten in ziekenhuisVanmorgen waren er 25 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, waarvan 5 op intensieve zorg. In Noorderhart Revalidatie & MS zijn er twee patiënten met COVID-19.

Afgelast: hanenkaarten

Maandag 29 november 2021
Het hanenkaarten van komende zaterdag in De Bosuil in SHL gaat vanwege corona niet door.

Zjefke moet zich bèter waasse

Maandag 29 november 2021
Pelter Hükske
Pelt - Zjefke moet zich bèter waasseZoomOp nen achtermiddig zit de juffrouw tigge Zjefke, dettie es inne klas moet bliêve zitte as’t belt. Lüstert wa ze ‘m te zeggen hit. En vertèllet vort - in oas schoeën Pèlter dialect. En had ullie goe en blieft vursichtig. Tot tekomede wèèk! (Fons Tuyaerts)

Als we maar gezond zijn

Zondag 28 november 2021
Pelt - Als we maar gezond zijnZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Nieuw: Vossen dierenvoeders

Zondag 28 november 2021
Xavier Vossen uit Pelt heeft de besloten vennootschap Vossen dierenvoeders opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Weidenstraat.
Pelt - Interclub judo: zilver voor judoteam OkamiZoomAfgelopen weekend vond de laatste dag van het Vlaams Interclubkampioenschap judo plaats. Judoteam Ōkami startte als een wervelwind en klopte judoclubs Zonhoven, Geetbets en Tienen op indrukwekkende wijze. De laatste kamp, tegen judoclub Lummen, zou beslissen over de titel. Na stuk voor stuk spannende kampen moest Ōkami uiteindelijk zijn meerdere erkennen in Lummen: 4-2.
Desondanks kan het team terugkijken op een geslaagde interclubcampagne en mag het terecht trots zijn op de behaalde ziveren medaille!

De Sint kwam in de straten

Zondag 28 november 2021
Pelt - De Sint kwam in de stratenZoomOndanks het slechte weer maakte Sinterklaas zijn traditionele ronde langs de huizen in het Herent. Geen bezoekje in de huiskamer, dat bewaart hij voor de nacht van 5 op 6 december wanneer iedereen in bed ligt. Vandaag sprak hij de kinderen toe aan de straatkant. We hebben de Sint vandaag in één straat met twee verschillende voertuigen gezien, maar wellicht had het eerste een lekke band of zo. (Foto: Deborah Porcu)

Dertig asbestplaten gedumpt

Zondag 28 november 2021
Pelt - Dertig asbestplaten gedumptEen onbekende heeft in de Tussenstraat in Neerpelt dertig asbestplaten gedumpt. Het sluikstort is deze voormiddag ontdekt.
Pelt - Grote-Brogel verslaat Lindelhoeven BSporting Grote-Brogel heeft vanmiddag de punten thuis gehouden tegen Lindelhoeven VV B. Uitslag: 4-3.
Pelt - Daar is de omikron-variant van het coronavirusZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Toke Meijlaers overleden

Zondag 28 november 2021
Pelt - Toke Meijlaers overledenVandaag is Toke Meijlaers overleden, de weduwe van Arnold Vrijssen. Ze was 99 jaar. De uitvaartdienst heeft plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens.
Pelt - Politie waarschuwt voor valse bankbiljettenEr zijn momenteel valse bankbiljetten van 50 euro in omloop, waarschuwt de lokale politie van Lommel. In Lommel zijn ze al opgedoken: de afgelopen dagen werd er al op vier plaatsen mee betaald. "Doe best een extra controle op deze biljetten," aldus de waarschuwing.

Josée Gilis overleden

Zondag 28 november 2021
Pelt - Josée Gilis overledenGisteren is Josée Gilis overleden, de echtgenote van Joannes Hammer. Ze was afkomstig van Leuven en werd 75 jaar. De uitvaartdienst zal in intieme kring plaatshebben. Begroeting: woensdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens. Rouwadres: Zonnedauwlaan 27, 3900 Pelt.

Kadijk klopt Houthalen VV

Zaterdag 27 november 2021
Pelt - Kadijk klopt Houthalen VVKadijk heeft vanavond Houthalen VV verslagen met 3-1, na doelpunten van Michael Loenders, Stijn Molenberghs en Gwenn Dierckx. 

Een teller langs de fietssnelweg

Zaterdag 27 november 2021
Pelt - Een teller langs de fietssnelwegZoomMomenteel wordt de "fietssnelweg" tussen Pelt en Hasselt gerealiseerd. Onderweg zal de fietser deze informatiepanelen tegenkomen. Deze foto werd gemaakt in Pelt. 
Pelt - Handbal: wedstrijd Sporting-Bevo stopgezetDe handbalwedstriujd Sporting Pelt-Bevo, die vanavond zou gespeeld worden in de sporthal van Dommelhof, is uiteindelijk stopgezet omwille van een lichtpanne, zo meldt Sporting. Op dat ogenblik was de stand nog 0-0. UPDATE Een verslag van Sven Spooren: 
De wedstrijd tussen Sporting Pelt en BEVO werd na 23 seconden en bij 0-0 stil gelegd omdat plots 1/3 van de verlichting uitgevallen was. Na een 23 minuten was 90% van de verlichting hersteld en dat was zeker en (…) Het hele nieuwsbericht
Handbal: wedstrijd Sporting-Bevo stopgezet
Zoom

Nummer vierhonderd vijfenveertig

Zaterdag 27 november 2021
Chel mag het zeggen
Pelt - Nummer vierhonderd vijfenveertigIk zal het niet ontkennen: het doet me goed als ik verneem dat mensen mijn stukjes leuk vinden. Of ik dan in een poel van van neerslachtigheid wegzink als iemand meldt dat ze het maar niks vindt? Nee hoor. Echt niet. Zo meldde een dame dat ze mijn laatste bescheiden bijdrage aan de Internetgazet aangenaam vond, maar de vorige – dat zijn er vierhonderd vierenveertig! – niet. Het zij zo. Tot nu toe heb ik er mijn slaap niet voor gelaten. Wel fijn dat ze die allemaal gelezen blijkt te hebben. Jammer dat (…) Het hele nieuwsbericht

Gewonde man voor deuren ziekenhuis

Vrijdag 26 november 2021
Grensgevallen
In Eindhoven hebben onbekenden vanmorgen rond half zes een zwaargewonde man neergelegd bij de ingang van het Catharinaziekenhuis. Daarna vluchtten ze in een auto. De gewonde man werd in het ziekenhuis opgenomen en is nog in leven. De politie denkt dat hij eerder vorige nacht betrokken was bij een krachtige plofkraak in het Duitse Neuss, en daarbij zwaargewond raakte. 

Herk FC - Herkol verdaagd

Vrijdag 26 november 2021
Pelt - Herk FC - Herkol verdaagdIn eerste provinciale wordt de wedstrijd Herk FC -Herkol SV uitgesteld. De reden: corona bij Herk.

Inbraakpoging in Onderwijslaan

Vrijdag 26 november 2021
In de Onderwijslaan in Neerpelt hebben dieven een inbraakpoging ondernomen. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.

16-jarige gewond bij verkeersongeval

Vrijdag 26 november 2021
Pelt - 16-jarige gewond bij verkeersongevalOp de Leopoldlaan ter hoogte van De Koel botsten gisternamiddag rond 16u een scooter en een auto. De scooterrijder, een 16-jarige uit Pelt, werd daarbij gewond. De automobilist, een 37-jarige Peltenaar, bleef ongedeerd.

Mia Sevens overleden

Vrijdag 26 november 2021
Pelt - Mia Sevens overledenVandaag is Mia Sevens overleden, de weduwe van Louis Triki. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat.

24 coronapatiënten in ziekenhuis

Vrijdag 26 november 2021
Pelt - 24 coronapatiënten in ziekenhuisMomenteel zijn er 24 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, waarvan 4 op intensieve zorg. In Noorderhart Revalidatie & MS zijn er twee patiënten met COVID-19.

Afgelast: kerstfeest OKRA Lille

Vrijdag 26 november 2021
Het kerstfeest van OKRA Lille dat voorzien was voor 9 december kan niet doorgaan. De huldiging van de 80- en 90-jarigen wordt hierdoor verschoven naar een latere nog te bepalen datum, maar wordt zeker niet vergeten.

Lindelhoeven - Grote Heide uitgesteld

Donderdag 25 november 2021
Pelt - Lindelhoeven - Grote Heide uitgesteldDe voetbalwedstrijd Lindelhoeven VV - Sporting Grote Heide van zaterdagavond wordt uitgesteld. Lindelhoeven VV is getroffen door corona; zowel enkele spelers als stafleden zijn positief getest. De wedstrijd wordt normaal ingehaald op woensdag 8 december om 19.30u. 

Kraamspelonk voor sterren

Donderdag 25 november 2021
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Kraamspelonk voor sterrenZoomDeze dramatische foto biedt een kijkje in een grot van ronddwarrelend stof en gas waar duizenden sterren worden gevormd. De foto, gemaakt door een camera aan boord van NASA's Hubble-ruimtetelescoop, is het scherpste beeld dat ooit is gemaakt van dit gebied, dat de Orionnevel wordt genoemd. Meer dan 3.000 sterren van verschillende grootte staan op deze foto. Sommige van hen zijn nog nooit in zichtbaar licht gezien. Deze sterren bevinden zich in een dramatisch stof-en-gas landschap van plateaus, (…) Het hele nieuwsbericht

Overlegcomité morgen weer bijeen

Donderdag 25 november 2021
Pelt - Overlegcomité morgen weer bijeenZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Ritten vallen weg bij De Lijn

Donderdag 25 november 2021
Commentaar
Pelt - Ritten vallen weg bij De LijnDe vierde coronagolf woedt volop. Ook De Lijn ondervindt dag na dag meer de gevolgen. De voorbije weken vielen er meer en meer collega’s, waaronder ook heel wat chauffeurs, uit omwille van ziekte of quarantaine. Bij de chauffeurs ligt de uitval de laatste dagen op gemiddeld 12 procent. Daardoor kunnen momenteel niet alle geplande ritten gereden worden, want chauffeurs die plots uitvallen door ziekte of quarantaine kunnen niet onmiddellijk vervangen worden. Het gevolg is dat er op verschillende plaatsen ritten wegvallen.

'Een tsunami aan besmettingen'

Donderdag 25 november 2021
Vandaag gehoord
"We worden momenteel overspoeld door een ware tsunami aan coronabesmettingen."
(Een apotheker in Pelt)

Afgelast: kerstfeest OKRA

Donderdag 25 november 2021
Het geplande kerstfeest Okra Neerpelt-centrum van 15 december kan niet doorgaan door de zeer slechte coronacijfers. Verdere afhandeling en terugbetaling zal besproken worden op de volgende bestuursvergadering, zo meldt het bestuur.

Afgelast: toneel KLJ Herent

Donderdag 25 november 2021
De geplande toneelvoorstelling van KLJ-Herent is afgelast. Bij een van de toneelspelers werd een coronabesmetting vastgesteld. Er wordt nog bekeken of de voorstelling op een later tijdstip kan doorgaan dan wel of men de tickets dadelijk gaat terugbetalen.  

De visie van Fobie

Donderdag 25 november 2021
Pelt - De visie van FobieZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)
Pelt - Fietssnelwegen.be verhoogt gebruiksgemakZoomAlle fietssnelwegeninfo kunt u voortaan vinden op één website met routeplanner: Fietssnelwegen.be. Deze officiële overheidswebsite over fietssnelwegen en fietsostrades bevat nu meer en duidelijker kaartmateriaal, een geïntegreerde routeplanner én ook fietssnelweginformatie uit Brussel. De vernieuwde website verhoogt het gebruiksgemak van de fietsers.
De website is een gezamenlijk initiatief van de 5 Vlaamse provincies.  

De tijden veranderen

Dinsdag 23 november 2021
Pelt - De tijden veranderenZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Viaduct Boorsem wordt vernieuwd

Dinsdag 23 november 2021
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer laat het viaduct van Boorsem grondig renoveren; de weg wordt vernieuwd vanaf het gewapend beton. Het viaduct wordt vervolgens volledig opgebouwd met een nieuwe rijweg en fietspaden.
"Er komen ook nieuwe vangrails en leuningen, de trappen krijgen een opknapbeurt. Gelijktijdig krijgt de snelweg een nieuw geluidsreducerend wegdek, over een afstand van 8 kilometer, tussen het ecoduct Kikbeek in Maasmechelen en de Nederlandse grens”, zegt minister van Openbare (…) Het hele nieuwsbericht

Aperitivo-concert van EMJ afgelast

Dinsdag 23 november 2021
Het EMJ laat weten dat, omwille van de bijzonder hoge Covid-besmettingscijfers in onze regio, het geplande Aperitivo-concert van zondag 28 november afgelast wordt. Het concert zou in CC Palethe doorgaan en was bedoeld als kick off voor de volgende editie van het Europees Muziekfestival. Verschillende festivaldeelnemers zouden er optreden.
Pelt - Opgepast voor phishing rond Black FridayVrijdag is het weer Black Friday, een koopjesdag die overgewaaid is uit de Verenigde Staten. Maandag volgt dan Cyber Monday, de start van de kerstverkoop bij online winkels. Op Black Friday en Cyber Monday kan je zogenaamd mooie koopjes doen, maar ook cybercriminelen maken van deze periode gebruik om je te overstelpen met phishingberichten. Elk jaar zien we dat er rond deze periode en tijdens de feestdagen in het algemeen veel phishingberichten de ronde doen. Waar moet je op letten? Is de (…) Het hele nieuwsbericht

Annie Vriens overleden

Dinsdag 23 november 2021
Pelt - Annie Vriens overledenVandaag is Annie Vriens overleden, de weduwe van Urbanus Janssen. Zij was 87 jaar en afkomstig van Hamont. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Begroeting: zondag (11-11.30 uur) bij Uitvaartzorg Severens in Overpelt.

Tijd voor de boosterprik

Dinsdag 23 november 2021
Pelt - Tijd voor de boosterprikZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Ogen open houden in het bos

Dinsdag 23 november 2021
Puur natuur
Pelt - Ogen open houden in het bosZoomIn de herfst is het bos het mooist. En dan moet je daar je ogen open houden, dan zie je veel mooie dingen. "Ik ben deze namiddag gaan wandelen in het Hobos," zegt Veerle Achten. "Ik wandel daar regelmatig. En elke keer opnieuw verrast het domein me, elke keer opnieuw ontdek ik er nieuwe kleuren, structuren en vormen. Elk seizoen is anders, elk moment van de dag is anders. Deze keer koos ik toevallig een route met een ongelooflijke pracht aan paddestoelen, mossen en schimmels."
Ogen open houden in het bosOgen open houden in het bosOgen open houden in het bosOgen open houden in het bos
Zoom
Pelt - 26 patiënten met Covid-19 in ziekenhuisVanmorgen lagen er 26 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt. Op de afdeling intensieve zorgen werden 6 van hen verpleegd.
Ook in de afdeling Revalidatie & MS zijn er inmiddels 2 Covid-19-patiënten. Bij nog twee andere patiënten is er een vermoeden van COVID-19.

Robin Dehasque overleden

Dinsdag 23 november 2021
Pelt - Robin Dehasque overledenIn Pelt is op 18 november Robin Dehasque overleden, de vriend van Stephanie Desair. Hij was 29 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Opgepast voor eerste gladheid

Maandag 22 november 2021
Pelt - Opgepast voor eerste gladheidZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer waarschuwt voor kans op gladheid de komende nacht en morgenochtend. Het roept op tot extra voorzichtigheid bij deze eerste kleine winterprik. De strooiwagens staan alvast klaar. Het KMI en het Agentschap Wegen en Verkeer roepen deze winter ook de hulp in van weggebruikers bij de gladheidbestrijding. Via de KMI-app kan iedereen zelf waarnemingen doorsturen.

Truus Fleuren overleden

Maandag 22 november 2021
Pelt - Truus Fleuren overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is vandaag Truus Fleuren overleden, de weduwe van Sus Smolders. Ze was afkomstig van Eindhoven en werd 93 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in familiekring waarna de asverstrooiing op de begraafplaats De Roosen in Pelt. Online condoleren: www.uitvaartzorg-severens.be.

Inbraak in de Meidoornstraat

Maandag 22 november 2021
Pelt - Inbraak in de MeidoornstraatGisteren werd er ingebroken in een woning in de Meidoornstraat. De dader kwam binnen langs een slaapkamerraam aan de achterzijde. Er werden juwelen  met grote emotionele waarde buitgemaakt. 

Oppassen voor de vogelgriep

Maandag 22 november 2021
Pelt - Oppassen  voor de vogelgriepZoomEnkele dagen geleden zijn maatregelen aangekondigd om de vogelgriep buiten het land te houden. Deze maatregelen worden in de eerste plaats genomen om uw dieren maximaal te beschermen tegen die vogelziekte, die zeer besmettelijk, pijnlijk en dodelijk is voor deze dieren. Het vogelgriepvirus wordt gemakkelijk door contact met wilde vogels of hun uitwerpselen overgedragen. De voorzorgsmaatregelen zijn bedoeld om wilde vogels buiten uw kippenren of vogelhok te houden. 
Welke zijn deze (…) Het hele nieuwsbericht

Elly Leten overleden

Maandag 22 november 2021
Pelt - Elly Leten overledenOp 18 november overleed Elly Leten, de echtgenote van Jos Bollen. Zij was 59 jaar en afkomstig van Neerpelt. Het afscheid gevolgd door de begraving op de begraafplaats van Peer-Centrum vindt donderdag plaats. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Verlies in de laatste seconden

Maandag 22 november 2021
De dames van handbalclub DHCO hebben gisteren in de laatste seconden de wedstrijd tegen HC Eynatten-Raeren verloren. Het was de eerste overwinning in de eerste divisie handbal voor de Waalse meisjes. De uitslag: 21-20. Bij de rust was het 11-10.

Sus en zèn opstêl

Maandag 22 november 2021
Pelter Hükske
Pelt - Sus en zèn opstêlZoomDe miester gèft in’t derde en opstêl: ‘Ich wèr direkteur van e groët fabriek.’ En de jung moete schriêve wa ze daan zowwe doên. Lüstert - en vertèllet vort. En had ullie goe! Tot tekomede wèèk. (Fons Tuyaerts)
Pelt - Zebracinema: 'The Man Who Sold His Skin'Zoom"The Man Who Sold His Skin" - Kaouther Ben Hania - 2021 - 104'
Sam Ali is een jonge Syriër, gevoelig en impulsief, die naar Libanon vlucht, weg van de oorlog. Om verder naar Europa te kunnen reizen en met de liefde van zijn leven samen te kunnen zijn, accepteert hij zijn rug te laten tatoeëren door één van de meeste besproken hedendaagse kunstenaars ter wereld. Met een lichaam getransformeerd in een prestigieus kunstwerk, zal Sam ondervinden dat deze beslissing alles behalve vrijheid betekent. 
Als kijker worden we geconfronteerd met kritische reflecties over de elitaire kunstwereld maar vooral met serieuze kwesties rond mens en vrijheid en sardonische politieke commentaren.
Morgen om 20.15u in Dommelhof. Koop hier je tickets (en je mondmasker niet vergeten)

Vrijdag weer een Lightrun

Maandag 22 november 2021
Pelt - Vrijdag weer een LightrunZoomVrijdagavond 26 november zal er aan het Dommelhof een Lightrun georganiseerd worden door atletiekclub SACN. De eerste editie vond plaats in november 2019; dat jaar ging de opbrengst naar Autisme Leeft. Dit jaar is er gekozen voor de ouderen uit het rusthuis Sint-Jozef. Zij sparen namelijk voor een belevenistafel voor mensen met dementie. Om hen een duwtje in de rug te geven gaan de deelnemers aan dit evenement in en rond het Dommelhof lopen. De piste en de bossen zullen verlicht worden en ook zal er hier en daar een muzikant aanwezig zijn. Iedereen is welkom!

Met werkgroep Isis naar de heide

Zondag 21 november 2021
Pelt - Met werkgroep Isis naar de heideZoomDe gidsen van Werkgroep Isis vzw namen dit najaar 651 leerlingen van het basisonderwijs mee naar de heide in Lommel, Pelt en Hamont voor een educatieve activiteit. Hoe ontstond de heide? Waarom is er zo veel heide verdwenen? Waarom willen we de heide 'beheren'? Wat is biodiversiteit? Wat hebben de heidevlinder en de nachtzwaluw nodig in hun biotoop? De kinderen stropen na de heidewandeling de mouwen op en gaan kloek aan de slag. Door boompjes uit te trekken en door het pijpenstrootje uit te trekken helpen ze de heide open te houden.

Tweemaal vier generaties Stevens

Zondag 21 november 2021
Pelt - Tweemaal vier generaties StevensZoomTweemaal vier generaties Stevens in Pelt, met bompa Victor Stevens, zoon Danny, kleinzoon Igor en de achterkleinzonen Victor en Mathieu.
Pelt - Judoteam Okami leidt in interclub judoZoomGisteren startte het Vlaams interclubkampioenschap judo. Na vier overwinningen op rij tegen respectievelijk Judoclub Gruitrode, Stevoort, De Bres en Arendonk deelt Judoteam Ōkami momenteel de koppositie met Lummen. Komende zaterdag 27 november is er al de finaledag: met onder andere het rechtstreekse duel tussen Ōkami en Lummen belooft het een razend spannende strijd te worden!

Online quizzen met wielerclub

Zondag 21 november 2021
De online quiz van wtc Allemaal op de fiets SHLille kan virusvrij doorgaan. Het clubfeest op 27 november werd omwille van de stijgende coronabesmettingen afgelast, want het bestuur wil de gezondheid van de leden niet in gevaar brengen. De online quiz voor de leden kan vrijdag gewoon doorgaan. Niet-leden kunnen die quiz op zondag 28 november om 19 uur online spelen. Enkel de link aanklikken op de website van wtc Allemaal op de fiets is voldoende. (…) Het hele nieuwsbericht

Lindelhoeven B - Ellikom 1-5

Zondag 21 november 2021
Pelt - Lindelhoeven B - Ellikom 1-5Lindelhoeven VV B heeft deze namiddag thuis met 1-5 verloren van Sporting Ellikom.
Pelt - Sporting Grote Heide  - Stal Sport 2-2Sporting Grote Heide is thuis tegen Stal Sport niet verder gekomen dan een 2-2 gelijkspel.

Handbal: Sporting wint van Visé

Zaterdag 20 november 2021
Pelt - Handbal: Sporting wint van ViséNa een schitterende wedstrijd heeft Sporting Pelt in de BENE-league Visé verslagen met 39-29. UPDATE Een verslag van Sven Spooren:
De heenronde werd afgesloten met een prachtige zege tegen rechtstreekse concurrent Visé. Een ‘man of the match’ uitkiezen was eigenlijk een oneerlijke opdracht want dit was een teamprestatie zoals je dat in een teamsport wil zien! Strijdlust, kwaliteit, veel inzet, mooie acties, het publiek dat erachter stond, mooie (…) Het hele nieuwsbericht

Kadijk wint van Wijchmaal

Zaterdag 20 november 2021
Pelt - Kadijk wint van WijchmaalKadijk heeft vanavond sporting Wijchmaal verslagen met 0-3, na doelpunten van Gwenn Dierckx, Stijn Molenberghs en Roy Van Chaze.

Fors verlies voor Sparta Lille

Zaterdag 20 november 2021
Pelt - Fors verlies voor Sparta LilleSparta Lille heeft vanavond met 7-0 verloren van Maasland NO A.

Park Houthalen - LHVV 2-1

Zaterdag 20 november 2021
Pelt - Park Houthalen - LHVV 2-1Park Houthalen heeft Lindelhoeven VV verslagen met 2-1. Park kreeg in de eerste helft tegen Lindelhoeven genoeg kansen om op voorsprong te komen, maar faalde telkens voor doel. In de 54ste minuut kreeg de thuisploeg het deksel op de neus. Vanbuel zorgde met een knap afstandsschot voor de 0-1. In de 65ste minuut waren de bordjes terug in evenwicht na een penaltydoelpunt van Ospitalieri. In een uiterst spannend slotoffensief trok Park uiteindelijk aan het langste eind: Grossi zette in de slotminuten de 2-1 eindstand op het scorebord.

Esperanza Pelt klopt Diest

Zaterdag 20 november 2021
Pelt - Esperanza Pelt klopt DiestEsperanza Pelt heeft vanavond KFC Diest verslagen met 0-3, na doelpunten van Henri Odutayo en Jens Meeus (2). Odutayo schoot voor de rust nog een kans naast en in de slotfase vergaten Kobe Alen en Jens Meeus de 0-4 te scoren, en dit zonder Jan Smolders, Johan Ella Ella en Gijs Brouwers... Esperanza duikt daardoor de top-drie binnen. UPDATE Een verslag van Esperanza:  
Op de Warande in Diest, een nostalgisch stadion, begon de thuisploeg het (…) Het hele nieuwsbericht

Fakkeltocht geannuleerd door corona

Zaterdag 20 november 2021
Kerk
De Fakkeltocht 2021 die dit jaar op vrijdag 26 november in Overpelt zou worden georganiseerd gaat niet door. Dat hebben de interdiocesane Jeugddienst Hasselt en de dienst parochiecatechese en gezinspastoraal van het bisdom Hasselt beslist. De Fakkeltocht die jaarlijks georganiseerd wordt de vrijdag voor het begin van de advent in een van de Limburgse gemeenten kon telkens rekenen op de aanwezigheid van zo’n 1.000 jongeren. “Het evenement op zich zou volgens de huidige geldende maatregelen in (…) Het hele nieuwsbericht

Weer overwinning voor Esperanza-dames

Zaterdag 20 november 2021
De dames van Esperanza Pelt zijn gisteren bij Diepenbeek gaan winnen met 1-5.

Hulplijn 1712 bij huiselijk geweld

Vrijdag 19 november 2021
Vrouw & Maatschappij, CD&V Pelt, CAW Limburg en Lokale Politie HANO vragen vandaag aandacht voor de hulplijn 1712 die er is om te helpen wanneer een kind getuige is van gewelddaden gepleegd op één van de ouders. Die kinderen worden vandaag zelden erkend als slachtoffer en worden vaak over het hoofd gezien bij het nemen van maatregelen. Getuige zijn van geweld op een jonge leeftijd heeft nochtans verstrekkende en ernstige gevolgen op de psychische en emotionele toestand en de (…) Het hele nieuwsbericht

Herkol SV - Bregel Sport uitgesteld

Vrijdag 19 november 2021
Pelt - Herkol SV - Bregel Sport uitgesteldDe wedstrijd tussen Herkol SV en Bregel Sport in eerste provinciale is uitgesteld. De reden: Herkol kampt met corona.

Louis Meekers overleden

Vrijdag 19 november 2021
Pelt - Louis Meekers overledenWoensdag is Louis Meekers overleden, de echtgenoot van Iren Haghverdiyeva. Hij was 67 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne krijgt een plaats in het columbarium op begraafplaats De Roosen. Begroeting: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat.

Godelieve Vrolix overleden

Vrijdag 19 november 2021
Pelt - Godelieve Vrolix overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is gisteren Godelieve Vrolix overleden, de echtgenote van Jean Coenen. Ze was afkomstig van Sint-Huibrechts-Lille en werd 77 jaar. De afscheidsviering en de begraving zullen in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: woensdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens.
Pelt - Weer meer coronapatiënten in MariaziekenhuisVanmorgen waren er 29 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, waarvan 5 op intensieve zorg. Er was 1 patiënt met vermoeden van COVID-19 opgenomen.

Meld nesten van Aziatische hoornaar

Vrijdag 19 november 2021
Pelt - Meld nesten van Aziatische hoornaarZoomMet de herfst volop in actie kan je de nesten van de Aziatische hoornaar makkelijk spotten. Deze invasieve exoot is al sinds 2017 in het land. De grote nazomernesten bevinden zich in de top van hoge bomen, net onder de kruin, en kunnen een diameter van 1m bereiken. Ze zijn ovaal- of peervormig en hebben een bruine kleur. In de zomer zijn ze verscholen in een dicht bladerdak maar éénmaal de bladeren beginnen te vallen kan je er niet naast kijken. Meld een mogelijke waarneming van een nest steeds op (…) Het hele nieuwsbericht

De wondere wereld van de wateringen

Donderdag 18 november 2021
Pelt - De wondere wereld van de wateringenZoomKen je de Noord-Limburgse vloeiweiden? Dat zijn kunstmatig bevloeide graslanden die aaneengesloten in een gebied wateringen genoemd worden. Het zijn overblijfselen van een irrigatieproject. De Noord-Limburgse wateringen stammen al van het midden van de 19de eeuw en leidden tot een bijzonder landschap met een unieke vegetatie. In het artikel “De wateringen in Noord-Limburg” lichten Robert Berten en Albert Jansen van de Limburgse Plantenwerkgroep deze bevloeiingssystemen en de positieve gevolgen die ze hebben voor de biodiversiteit toe. Zeker lezen!

Asfalteringswerken achter de rug

Donderdag 18 november 2021
Pelt - Asfalteringswerken achter de rugZoomDe asfalteringswerken op de Noord-Zuid op de grens van Pelt en Hechtel-Eksel zijn vrijwel achter de rug. Tijdens de werken moest het verkeer richting Hasselt over de pechstrook passeren. Guido Thienpont maakte deze foto van op de brug boven de snelweg.

Dood aangetroffen in woning

Donderdag 18 november 2021
Pelt - Dood aangetroffen in woningIn een woning aan het Juffrouwkensveld - dat is tussen de Ringlaan in Overpelt en de spoorlijn - is in de vooravond een dode aangetroffen. Het gaat om een jongeman. Een wetsdokter is vanavond ter plaatse afgestapt. Er zijn geen aanwijzingen van kwaad opzet. Er volgen nu een autopsie en een toxicologisch onderzoek om de doodsoorzaak vast te stellen.

Veel inbraken in auto's in Eindhoven

Donderdag 18 november 2021
Grensgevallen
Afgelopen maand hebben onbekenden in Eindhoven in 168 auto's ingebroken. In heel 2021 waren er tot dusver in die stad al 897 inbraken in auto's.

'Dag van de natuur' in het Hageven

Donderdag 18 november 2021
Pelt - 'Dag van de natuur' in het HagevenZoomOp zaterdag 27 november, de Dag van de Natuur, nodigt Natuurpunt Pelt iedereen uit om mee te komen helpen in het Hageven (foto). Want werken in de natuur is gezond en vele handen maken het werk licht.
Het hele jaar door voert Natuurpunt beheerswerken uit in haar natuurgebieden. Er wordt gemaaid om gronden interessanter te maken voor orchideeën, wilgen geknot om de steenuil broedholtes te geven en houtkanten en bossen verjongd voor vlinders. Het beheer in Natuurpuntgebieden (…) Het hele nieuwsbericht

Jef Elen overleden

Donderdag 18 november 2021
Pelt - Jef Elen overledenGisteren is Jef Elen overleden, de echtgenoot van Paula Maas. Hij was afkomstig van Overpelt en werd 87 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: dinsdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.

27 coronapatiënten in Mariaziekenhuis

Donderdag 18 november 2021
Pelt - 27 coronapatiënten in MariaziekenhuisVanmorgen waren er 27 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, waarvan 5 op intensieve zorg. Er was 1 patiënt met vermoeden van COVID-19 opgenomen.
In Nederland verwacht de Universiteit van Wageningen dat men in dat land afstevent op "code zwart", wat betekent dat straks patiënten, die nog maar een kleine kans hebben op overleving, niet meer op de intensive care terecht kunnen.

Tom Laureys overleden

Woensdag 17 november 2021
Pelt - Tom Laureys overledenIn het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk is zaterdag Tom Laureys overleden. Hij was afkomstig van Antwerpen en werd 48 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring worden gehouden. Begroeting: zondag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Vandebosch. 

Houthalen VV - Sparta Lille 3-1

Woensdag 17 november 2021
Pelt - Houthalen VV - Sparta Lille 3-1In derde provinciale B heeft Houthalen VV vanavond zijn inhaalwedstrijd tegen Sparta Lille gewonnen. Uitslag: 3-1.

Park Houthalen - Sp. Grote Heide 2-0

Woensdag 17 november 2021
Pelt - Park Houthalen - Sp. Grote Heide 2-0In tweede provinciale A heeft Park Houthalen vanavond zijn inhaalwedstrijd tegen Sporting Grote Heide gewonnen. Uitslag: 2-0.

RC Reppel - Lindelhoeven VV 0-1

Woensdag 17 november 2021
Pelt - RC Reppel - Lindelhoeven VV 0-1In een inhaalwedstrijd in tweede provinciale A heeft RC Reppel vanavond thuis verloren van Lindelhoeven VV. Uitslag: 0-1.

Kwart eeuw Sint-Vincentius

Woensdag 17 november 2021
De provinciale raad Sint-Vincentius Limburg bestaat 25 jaar. Dat wordt op 28 november in C-Mine in Genk gevierd. De provinciale raad ondersteunt de 37 voedselbanken in onze provincie die samen 1.100 vrijwilligers tellen en maandelijks ruim 10.000 mensen helpen met verse voeding, kleding of onderhouds- en verzorgingsproducten. Het aantal hulpvragers neemt jaarlijks toe. ‘Dat wij groeien is het bewijs dat het armoedebeleid in Vlaanderen niet werkt”, stelt de organisatie. Sint-Vincentius doet (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe coronamaatregelen

Woensdag 17 november 2021
Pelt - Nieuwe coronamaatregelenHet Overlegcomité heeft nieuwe maatregelen aangekondigd in verband met de strijd tegen het coronavirus. Die maatregelen gaan zaterdag in en gelden voorlopig tot 28 januari. Op de site van VRTnieuws hebben ze alles op een rijtje gezet. Lees meer bij VRTnieuws
Het is maar dat je 't weet
Morgen voert de politie een protestactie op de Kempischesteenweg in Kiewit (Hasselt). De hele voormiddag zijn er extra verkeerscontroles. Het ziet er naar uit dat de ochtendspits door de politieactie zwaar verstoord wordt.

Enorme afname Europese broedvogels

Woensdag 17 november 2021
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Enorme afname Europese broedvogelsZoomEén op de zes individuen van onze Europese broedvogels is de laatste 40 jaar verdwenen. Dat blijkt uit een nieuwe studie, meldt Natuurpunt. Met andere woorden: sinds 1980 zijn we in de EU ongeveer 600 miljoen broedvogels kwijtgeraakt. De grootste daling is verrassend genoeg te zien bij de huismus, gevolgd door gele kwikstaart, spreeuw (foto) en veldleeuwerik. Meer info (Foto Marcella Stappers)

Angèle Truijens overleden

Woensdag 17 november 2021
Pelt - Angèle Truijens  overledenIn WZC Immaculata is gisteren Angèle Truiijens overleden, de weduwe van Gerard Vanhoudt. Ze was afkomstig van Overpelt en werd 88 jaar. De afscheidsviering en de begraving vinden plaats in familiekring. Begroeting: vrijdag (17.30-18.30u) in uitvaartcentrum Severens.

Wintertocht afgelast

Woensdag 17 november 2021
Wandelclub De Bokkenrijders Overpelt heeft omwille van de coronatoestanden besloten de Wintertocht die normaal op 28 november zou doorgaan te annuleren.

Dora Jalon overleden

Woensdag 17 november 2021
Pelt - Dora Jalon overledenIn WZC Sint-Jozef is Dora Jalon overleden, de weduwe van Jan Hermans. Ze was afkomstig van Overpelt en werd 93 jaar. De uitvaartdienst heeft plaats in besloten kring. Begroeting: maandag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens. Online condoleren: www.uitvaartzorg-severens.be.

Jaarrapport Kerk gepubliceerd

Woensdag 17 november 2021
Kerk
Vandaag verscheen het vierde jaarrapport van de katholieke Kerk in België, dat terugblikt op het coronajaar 2020. In een jaar waarin de inspanningen van de zorgsector uitzonderlijk belangrijk waren, zoomt het rapport in op het waardevolle werk van de 550 pastores (waarvan 68 % vrouwen) en de 4.587 pastorale vrijwilligers (goed voor 55.044 uur vrijwilligerswerk/maand) in ziekenhuizen en rust- en verzorgingstehuizen. Ondanks de contactbeperkingen probeerden ze er te zijn voor ouderen en zieken, voor (…) Het hele nieuwsbericht

Gust Geijsels overleden

Woensdag 17 november 2021
Pelt - Gust Geijsels overledenIn Heusden-Zolder is op 12 november Gust Geijsels overleden, de echtgenoot van Maria Hermans. Hij was 78 jaar en afkomstig van Overpelt. Het afscheid vindt vrijdag plaats. Zijn urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats in Koersel.

'Moreel niet verantwoord'

Dinsdag 16 november 2021
Vandaag gelezen
"Je kunt niet 36.000 mensen laten feesten, terwijl honderd meter verderop mensen op de IC vechten voor hun leven en zorgmedewerkers dreigen om te vallen. Dat is moreel niet verantwoord”. (Dirigent André Rieu over het afgelasten van zijn kerstshows in Maastricht, vandaag in De Limburger)

Schrijf nu je brief naar de Sint!

Dinsdag 16 november 2021
Pelt - Schrijf nu je brief naar de Sint!Zoom
Bpost heeft een aantal bussen getooid in Sinterklaasornaat. Dat betekent dat de kinderen hun brieven met wensen weer mogen sturen. Ze kunnen tot 29 november 2021 een brief naar de Sint schrijven. Elk kind dat een brief schrijft of een tekening naar de Sint stuurt, krijgt een brief en een cadeautje terug. Wat dat cadeautje is, moet een verrassing blijven. Maar om je geschenk te ontvangen, moet je je adres op de achterkant van de envelop schrijven, zodat je geschenk thuis aankomt!
Het adres: Sinterklaas Spanjestraat 1 0612 Hemel
Pelt - Fietsster (44) gewond bij verkeersongevalBij een botsing tussen een personenwagen en twee fietsers, vanmorgen rond 8.20u in de Heerstraat, werd een 44-jarige fietsster uit Pelt gewond. De 33-jarige autobestuurder uit Genk en een fietser van 9 jaar uit Pelt bleven ongedeerd.

22.698 Limburgers in kunstonderwijs

Dinsdag 16 november 2021
In het schooljaar 2020-2021 zijn er 22.698 Limburgers ingeschreven in het deeltijds kunstonderwijs. Dat is het laagste cijfer van de drie voorbije schooljaren. De coronacrisis zit daar wellicht voor iets tussen. Het deeltijds kunstonderwijs is veel populairder bij meisjes/vrouwen dan bij jongens/mannen. Beeldende en audiovisuele kunst is in Limburg het meest gevolgde domein, gevolgd door muziek. (Bron: Provincie Limburg).

Marie-Thérèse Magnette overleden

Dinsdag 16 november 2021
Pelt - Marie-Thérèse Magnette overledenIn WZC Sint-Jozef is zaterdag Marie-Thérèse Magnette overleden, de weduwe van Jan Joosten. Ze was afkomstig van Sint-Huibrechts-Lille en werd 88 jaar. De uitvaart zal plaatsvinden in besloten kring. Rouwadres: fam. Joosten, Heerstraat 27, 3910 Pelt.

Theo Reymen overleden

Dinsdag 16 november 2021
Pelt - Theo Reymen overledenZaterdag is Theo Reymen overleden, de weduwnaar van de in 2007 overleden Lutgarde Maes. Hij was 98 jaar en afkomstig van Sint-Huibrechts-Lille Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Mady Smets overleden

Dinsdag 16 november 2021
Pelt - Mady Smets overledenZondag is Mady Smets overleden, de echtgenote van Jef Van Bree. Zij was afkomstig van Vechmaal en werd 77 jaar. Zaterdag wordt ze gecremeerd, na een eucharistieviering (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Begroeting: vrijdag (19.30-20.30u) in uitvaartcentrum Severens of zaterdag na afloop van de eucharistieviering. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be. 
Pelt - Fleur Swennen weer Belgisch schaakkampioeneZoomOok het Belgisch jeugdkampioenschap schaken werd getroffen door de coronamaatregelen. Slechts 10 van de 13 NSK-schakers konden deelnemen.
De verwachtingen voor dit kampioenschap waren hoog gespannen. De vraag was: hoe gaat regerend  kampioene Fleur Swennen - die voor de laatste keer kon deelnemen, vanwege haar leeftijd - het aanpakken tussen al dat geweld van sterke spelers met meer dan 2000 ELO punten? Wel, zij deed het schitterend. Met vier overwinningen en drie verliespartijen kroonde ze (…) Het hele nieuwsbericht

Marie-José Jannis overleden

Maandag 15 november 2021
Pelt - Marie-José Jannis overledenGisteren is Marie-José Jannis (86)overleden, de weduwe van de in 2010 gestorven Louis Heylen. Zij woonde in Pelt en was afkomstig van Eksel. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Jan Van Broekhoven overleden

Maandag 15 november 2021
Pelt - Jan Van Broekhoven overledenOp 11 november is Jan Van Broekhoven overleden, de echtgenoot van Fina Verslegers. Hij was 77 jaar en afkomstig van Neerpelt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring waarna hij begeleid wordt naar de begraafplaats in Gruitrode. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.
Pelt - Weer 26 coronapatiënten in MariaziekenhuisVanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis weer 26 patiënten met COVID-19 opgenomen; vijf onder hen werden verpleegd op de afdeling intensieve zorg.
Kort nieuws van bij de buren
Pelt - Wie wil cavia's of konijnen adopteren ?ZoomIn het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum Heusden-Zolder wachten momenteel honderden diertjes op een nieuwe warme thuis, nadat ze in beslaggenomen zijn bij mensen die het niet zo nauw namen met het dierenwelzijn. Meer bepaald gaat het om ongeveer 300 cavia's. Daarvoor kun je een afspraak maken via info[!]vogelenzoogdierenopvangcentrum.be. Daarnaast zijn er ook nog ongeveer 180 konijnen te adopteren. Een volledig overzicht van dieren die kunnen geadopteerd worden vind je op de website van de Vlaamse overheid.

Stakingsacties bij politie

Maandag 15 november 2021
Pelt - Stakingsacties bij politieZoomDe politievakbonden hebben een stakingsaanzegging ingediend voor prik- en stiptheidsacties. In Limburg zal de politie nu donderdag en volgende week dinsdag en donderdag acties houden. De politiebonden zeggen dat het personeel al 20 jaar geen opslag meer heeft gehad en dat minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) een verbetering van het statuut en het loon had beloofd. Het zou vooral gaan om stiptheidsacties en verkeerscontroles.

Marcel Witters overleden

Maandag 15 november 2021
Pelt - Marcel Witters overledenUPDATE Op 29 oktober is Marcel Witters overleden, de echtgenoot van Lisette Deboel. Hij was 76 jaar en voorzitter van Okra-Boseind. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be. Begroeting: dinsdag 16 november (19.30-20u) in Uitvaartcentrum Severens.
Pelt - Al tien jaar volkstuin 'D'n Goeien Oard'ZoomDe volkstuinen in de Nachtegaalstraat kunnen in het tiende jaar van hun bestaan terugblikken op mooie realisaties. Na de moeilijke coronajaren en lange tijd zonder bijeenkomsten maakten de tuiniers nu een frisse opstart met een impulsfeest in zaal De Kentings.
Van de 27 tuinen zijn er nog 3 beschikbaar voor nieuwe tuiniers. Er wordt gestreefd naar zo goed mogelijk ecologisch tuinieren. Ieder tuintje is ongeveer 1 are groot. Men denkt er ook aan kleinere tuintjes aan te bieden op maat of behoefte van de nieuwe tuiniers. Tevens kunnen personen met “groene vingers” en met een goesting in openluchtactiviteit er hun gading vinden. Neem desgevallend contact op met Paul Verheyen, tel. 011 640222.

Zebracinema: 'Deux'

Maandag 15 november 2021
Pelt - Zebracinema: 'Deux'Zoom
"Deux" - Filippo Meneghetti - België, Frankrijk, Luxemburg - 2019 - 95'
Nina en Madeleine zijn twee gepensioneerde vrouwen die al decennia lang verliefd op elkaar zijn. Voor de buitenwereld, inclusief de familie van Madeleine, zijn ze simpelweg buren op de bovenste verdieping van hun appartementencomplex. Ze bewegen zich vrijelijk tussen beide appartementen en delen hun dagelijkse leven. Op een dag komt hun relatie echter op zijn kop te staan, als door een onverwachte gebeurtenis de (…) Het hele nieuwsbericht

Ne nowwe vrijer

Maandag 15 november 2021
Pelter Hükske
Pelt - Ne nowwe vrijerZoomZjanien it ne nowwe vrijer. En ze wilt dä urst heur ma vertèlle. Vurdä heure pa ’t wit. Ma is nowsgirrig natürlek. Lüstert mer ‘s. En… had ullie goe. Blieft vursichtig en tot tekomede wèèk! (Fons Tuyaerts)
Pelt - WICO-leraren betrokken bij Erasmus+ZoomEnkele leraren van WICO Juniorcampus trokken afgelopen week naar Tilburg voor een bezoek aan De Rooi Pannen, een school die uitblinkt in projectonderwijs. In het kader van een Erasmus+ project verdiept WICO zich samen met nog zeven andere Vlaamse eerstegraadsscholen in thema's uit de vernieuwing van het secundair onderwijs, zoals bv. projectonderwijs, vakkenintegratie, zelfgestuurde tijd, enz. Door scholen in het buitenland te bezoeken of door cursussen te volgen, kijken zij hoe ze deze vernieuwingen (…) Het hele nieuwsbericht
De inhaalwedstrijd in Tweede Provinciale tussen Park Houthalen en Sporting Grote Heide wordt woensdag 17 november om 20u gespeeld in Houthalen.
Pelt - Lindelhoeven VV B wint in MolenbeerselLindelhoeven VV B heeft vanmiddag met 0-2 gewonnen op het veld van HO Molenbeersel.

De Sint is in het land

Zondag 14 november 2021
Pelt - De Sint is in het landZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Turkse FC wint van Grote Heide

Zondag 14 november 2021
Pelt - Turkse FC wint van Grote HeideTurkse FC heeft Sporting Grote Heide verslagen met 4-1.

LHVV verslaat Racing Peer

Zondag 14 november 2021
Pelt - LHVV verslaat Racing PeerLindelhoeven VV heeft vanmiddag met 3-0 KRC Peer verslagen.
Pelt - Twee rode kaarten voor winnend EsperanzaEsperanza Pelt heeft deze namiddag met 3-2 gewonnen van Zwarte Leeuw. De wedstrijd leek soms op een veldslag met een zwakke scheidsrechter, die rood gaf aan de Esperanzaspelers Kevin Geebelen en Johan Elba Elba. De Peltse doelpunten werden gescoord door Jens Meeus, Henry Odutayo en Carlo Palmans. Twee doelpunten van Odutayo werden om onduidelijke redenen afgekeurd.

Sparta Lille klopt Lutlommel A

Zondag 14 november 2021
Pelt - Sparta Lille klopt Lutlommel ASparta Lille heeft vanmiddag de punten thuis gehouden tegen Lutlommel A. Het won met 3-1.

Dames U19 herfstkampioen

Zondag 14 november 2021
Pelt - Dames U19 herfstkampioenZoomDe U19 meisjes G2 van hockeyclub Phoenix mochten zich deze week tot herfstkampioen kronen in hun competitie. Ook gisteren werden ze in hun laatste wedstrijd van het seizoen gesteund door hun trouwe supporters die ook nu weer een leuke wedstrijd te zien kregen en hun team met veel kabaal naar de overwinning stuwden. (Foto's Bert Peeters)
Dames U19 herfstkampioenDames U19 herfstkampioen
Zoom

Kadijk wint van Opitter

Zondag 14 november 2021
Pelt - Kadijk wint van OpitterKadijk heeft vanmiddag Opitter verslagen. Uitslag: 3-1. Voor Kadijk scoorden Stijn Molenberghs en Martijn Nijs (2). Meer foto's
Pelt - Zilver voor NWC-duo in Ardèche-marathonGisteren werd de internationaal befaamde Ardèche-kajakmarathon georganiseerd van Vallon Pont d’Arc tot Saint-Martin-d’Ardèche over een afstand van 32 km. Het NWC-gelegenheidsduo Hermien Peters en Davy Theys wist er een tweede plaats te veroveren in de categorie K2 Mix. Zij legden de afstand af in een tijd van 1u 51’01” en moesten enkel het Franse duo Lou Boisnard en Hector Henot (1u 50’45”) laten voorgaan. Nog vanwege NWC nam Tom Verduyckt deel samen met zijn Mechelse K2-partner Kilian Meersmans in de categorie K2 heren. Zij werden in hun categorie 12de in een tijd van 1u54’21”. In totaal haalden 285 boten de finish.

Damesvoetbal: Elen - Sparta Lille 6-0

Zaterdag 13 november 2021
Pelt - Damesvoetbal: Elen - Sparta Lille 6-0In tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Sparta Lille zwaar verloren in Elen. Uitslag: 6-0.
Pelt - Damesvoetbal: Wiemismeer - Kadijk 10-2In tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Kadijk vanavond met 10-2 verloren op het veld van Wielmismeer.
Pelt - Topper in het damesvoetbal eindigt onbeslistDe topper in het damesvoetbal tussen Eendracht Louwel en Esperanza Pelt is vandaag op een gelijkspel geëindigd: 2-2. De twee Peltse doelpunten werden gescoord door Janna Van Hove, in de 4de en de 12de minuut. Het gelijkspel is voor Louwel het eerste puntenverlies van het seizoen. Pelt volgt op vijf punten en mag ook spreken van een geslaagde heenronde.

Nipt verlies voor Sporting Pelt

Zaterdag 13 november 2021
Pelt - Nipt verlies voor Sporting PeltIn de BENE-league van het handbal is Sporting Pelt vanavond nipt gaan verliezen van Kras/volendam. Uitslag: 32-31. In de stand, die door Kembit-Lions wordt aangevoerd, staat Sporting op de 4de plaats, met 6 punten achterstand. 

Varkens omgekomen door gassen

Zaterdag 13 november 2021
Deze voormiddag zijn op een boerderij aan de Broeseinderdijk enkele varkens omgekomen door gassen die vrijkwamen uit een mestput. De brandweer heeft de stal geventileerd.

Mia Janssenswillen overleden

Zaterdag 13 november 2021
Pelt - Mia Janssenswillen overledenIn WZC Immaculata is gisteren Mia Janssenswillen overleden, de echtgenote van Frans Van Hees. Ze was 85 jaar. De uitvaart wordt in besloten kring gehouden. Begroeting: dinsdag (19-19.30u) in uitvaartcentrum Vandebosch

Frans Moyson overleden

Zaterdag 13 november 2021
In WZC Immaculata is vandaag Frans Moyson overleden, de echtgenoot van Jenny De Leeuw. Hij was afkomstig van Steenhuffel en werd 89 jaar. De uitvaartdienst heeft plaats in intieme kring.

Barbara Dekkers overleden

Zaterdag 13 november 2021
Pelt - Barbara Dekkers overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is gisteren Barbara Dekkers overleden, de weduwe van Jean Schreurs en de levenspartner van Jef Brouckmans. Ze was 90 jaar. De afscheidsviering en de begraving op de begraafplaats van Pelt-Centrum vinden in besloten kring plaats. Begroeting: maandag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.

Theodoor Verwielen overleden

Zaterdag 13 november 2021
Pelt - Theodoor Verwielen overledenOp 8 november is Theodoor Verwielen overleden, de echtgenoot van Maria Moris. Hij was 84 jaar en afkomstig van Sint-Huibrechts-Lille. Het afscheid vindt plaats in intieme kring wegens corona en thuisquarantaine. Later is er een herdenkingsviering in de parochiekerk van Grote-Brogel.

Krijg de klere!

Zaterdag 13 november 2021
Chel mag het zeggen
Pelt - Krijg de klere!Ja ik weet het. Ik lijk weer de Nederlandse toer op te gaan. Wij in Vlaanderen gebruiken die uitdrukking immers nauwelijks. Wij weten wel wat het betekent natuurlijk. Wij weten trouwens altijd wat Hollandse uitspraken betekenen. Zij daarentegen begrijpen nooit wat wij bedoelen. Maar dat terzijde.
Vandaag wil ik het over kleren hebben. Gewoon omdat ik, zoals zoveel mannen, een behoorlijke hekel heb aan het uit- en aantrekken van kledingstukken. Hoe dat komt is me, op mijn zesenzeventigste, nog altijd (…) Het hele nieuwsbericht

Ophokplicht vanaf maandag

Zaterdag 13 november 2021
Pelt - Ophokplicht vanaf maandagZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

KFC Eksel - Herkol 2-2

Vrijdag 12 november 2021
Pelt - KFC Eksel  - Herkol 2-2KFC Eksel en SV Herkol hebben vanavond op het terrein van Eksel 2-2 gelijk gespeeld. Er waren ruim 300 toeschouwers. De ruststand was 0-2. Door het gelijkspel blijft Eksel ongeslagen.

Postkantoren blijven maandag dicht

Vrijdag 12 november 2021
Het is maar dat je 't weet
Komende maandag - koningsdag - blijven de postkantoren dicht. Kranten, brieven en pakjes worden wel bezorgd.

Vanaf maandag pluimvee ophokken

Vrijdag 12 november 2021
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Vanaf maandag pluimvee ophokkenZoomVanaf maandag moeten pluimveehouders hun dieren ophokken. Die maatregel wordt genomen nadat er in Schilde vogelgriep is vastgesteld bij een wilde gans. Dat melden het Federaal Voedselagentschap en federaal minister van landbouw David Clarinval. Ophokken kan ook door netten boven de kippenren te spannen. Het belangrijkste is dat je je pluimvee afschermt van wilde vogels, zodat die niet in contact kunnen komen met je pluimvee. Daarnaast raadt het FAVV aan om je dieren binnen eten en drinken te geven, zodat wilde vogels buiten geen graantje komen meepikken. Het FAVV benadrukt dat het vogelgriepvirus niet gevaarlijk is voor de mens, mocht je eieren of vlees eten van besmette dieren. “Het vogelgriepvirus is een virus dat alleen vogels treft. Dus eieren en gevogelte kunnen in alle veiligheid geconsumeerd worden.”
Grensgevallen
Pelt - Meer politie door coronamaatregelen in NederlandPolitie Lommel gaat meer patrouilles inzetten om na te gaan of er door de pas aangekondigde tijdelijke lockdown in Nederland 's avonds meer Nederlanders naar hier komen. Het gaat om twee extra ploegen. Politiezone HANO houdt het voorlopig bij de twee gebruikelijke weekendpatrouilles, maar versterking wordt achter de hand gehouden. De lockdown in Nederland houdt onder meer in dat de horeca daar vroeger - al om 20u - moet sluiten.
Pelt - Het gaat (weer) de verkeerde kant uitMet Covid-19 gaat het in onze regio weer de verkeerde kant uit. Vanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 26 (!) patiënten met het coronavirus opgenomen. Zes van hen verbleven op de afdeling intensieve zorgen, waarmee de "Covid-bedden" op die afdeling bezet zijn.

Marie-Louise Bloemen overleden

Vrijdag 12 november 2021
Pelt - Marie-Louise Bloemen overledenGisteren is Marie-Louise Loeke Bloemen overleden. Zij was 75 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de decanale kerk van Overpelt-Centrum. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat.

Ondertussen, in Gent...

Vrijdag 12 november 2021
Pelt - Ondertussen, in Gent...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Banieren voor de Rare Vogels

Donderdag 11 november 2021
Pelt - Banieren voor de Rare VogelsZoomVandaag start het carnavalsseizoen. Bij het begin van het nieuwe carnavalsjaar overhandigde schepen van cultuur Niels Valkenborgh namens de gemeente nieuwe banieren aan carnavalsvereniging De Rare Vogels van de Grote Heide. Ondervoorzitter Rik Boons en secretaris Chris Didden namen ze namens de vereniging in ontvangst. De banieren zullen tijdens het carnavalsseizoen gehangen worden op en rond het Regenboogplein om de festiviteiten rond carnaval mee op te fleuren.
De banieren zijn op maat (…) Het hele nieuwsbericht

België kleurt weer donkerrood

Donderdag 11 november 2021
Pelt - België kleurt weer donkerroodZoomOp de ECDC-kaart, die elke donderdag gepubliceerd wordt en aangeeft hoe het zit met de aanwezigheid van het coronavirus in Europa, kleuren België en Nederland sinds vandaag weer donkerrood. Dat is geen goede situatie. En het zou nog erger zijn als we al niet met zovelen ingeënt waren. Alleen Frankrijk, Italië en het grootste deel van Spanje zien er nog relatief goed uit. 

Roger Snoekx overleden

Donderdag 11 november 2021
Pelt - Roger Snoekx overleden
Vandaag is Roger Snoekx overleden. Hij was 74 jaar en afkomstig van Neerpelt. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Alles moest wijken voor de muziek

Donderdag 11 november 2021
Vandaag gelezen
Pelt - Alles moest wijken voor de muziekZoom"Ach, mijn pa is mijn beste vriend, alleen is hij nooit zo in muziek geïnteresseerd geweest. Toen ik op mijn 15de tot het besluit was gekomen dat alles moest wijken voor de muziek, en dat ik dus uit Neerpelt zou vertrekken, dacht hij dat ik krankzinnig was geworden. 'Jij staat hier morgen terug!' - 'Nee, ik ben weg!' De middelbare school hebben mijn ouders me nog met moeite laten afmaken, daarna heb ik een paar jaar in m'n eentje Europa afgereisd als straatmuzikant. Mooie tijden, ik heb er veel van geleerd."
(Joost Zweegers in Humo. Morgen komt zijn nieuwe (zesde) LP uit, 'Holler and Shout'.) (Archieffoto)

KRC Peer - Sporting Grote Heide 4-0

Woensdag 10 november 2021
Pelt - KRC Peer - Sporting Grote Heide 4-0In tweede provinciale heeft KRC Peer Sporting Grote Heide verslagen met 4-0. De doelpuntenmakers waren Kozulu, Corthouts en Buntinx (2).

Rustig novemberweer

Woensdag 10 november 2021
Weerbericht
Pelt - Rustig novemberweerHogedrukgebieden over het Europese vasteland verzwakken storingen die vanaf de Atlantische Oceaan naar onze regio afzakken, waardoor er enkel nog wolkenvelden overblijven. In het weekend wordt de kans op wat neerslag echter wat groter. De temperaturen zijn normaal of zelfs iets boven normaal voor de tijd van het jaar.
Vandaag is er flink wat zon en het blijft droog. Er komen ook enkele wolkenvelden voor, maar de zon kan steeds domineren. Bij weinig wind liggen de maxima rond 10 of (…) Het hele nieuwsbericht

Morgen geen afvalophaling

Woensdag 10 november 2021
Pelt - Morgen geen afvalophalingDe voor morgen voorziene ophaling van het huishoudelijk afval gaat vanwege Wapenstilstand niet door. Zaterdag komt er een inhaalophaling.

Een verschrikkelijke ziekte

Woensdag 10 november 2021
Vandaag gelezen
Pelt - Een verschrikkelijke ziekte"Covid-19 is een ziekte, die het hele lichaam en niet alleen de longen aanvalt. Vele organen worden zwaar beschadigd - en momenteel weten we nog helemaal niet hòe zwaar, en of ze ooit weer genezen kunnen." (Duitse wetenschapper Stefan Schreiber in Der Spiegel)
Pelt - Weer 18 coronapatiënten in MariaziekenhuisVorige week dinsdag waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 19 patiënten opgenomen met een Covid 19-besmetting. Dat aantal zakte in de afgelopen dagen enigszins, maar vanmorgen waren het er weer 18. Drie van hen werden verpleegd op de afdeling intensieve zorgen. We zijn nog niet van dat virus af...

Met wandelgroeten uit... Heers

Dinsdag 9 november 2021
Pelt - Met wandelgroeten uit... HeersZoomHeers. Een uitgestrekt dorp in Zuid-Limburg. Oud-gouverneur Louis Roppe werd er geboren. Veel is er niet te zien, behalve een verwaarloosd kasteel dat nu door Vlaanderen aangekocht is en gerestaureerd zal worden. En toch kunnen in Heers mooie foto's gemaakt worden, zoals deze van Leon Van Ham, die er ging wandelen. 

Maurice Vangerven overleden

Dinsdag 9 november 2021
Pelt - Maurice Vangerven overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is gisteren Maurice Vangerven overleden, de echtgenoot van Annie Aerts. Hij was 80 jaar. De uitvaartdienst heeft plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens. 

Hubertine Paesen overleden

Dinsdag 9 november 2021
Pelt - Hubertine Paesen overledenZaterdag is Hubertine Paesen overleden, de weduwe van Guillaume Janssen, die in 2009 overleed. Ze was 91 jaar. De afscheidsdienst en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: donderdag (19-20u) in funerarium Creemers in Hamont. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.
Pelt - Vogeltentoonstelling in OC De VrankenZoomNatuur– en Vogelvrienden Pelt organiseerde afgelopen weekend in de zaal van O.C. De Vranken haar jaarlijkse tentoonstelling voor siervogels. Wat de bezoekers te zien kregen was het resultaat van intense verzorging en toewijding, het harde werk van vele uren, dagen, weken en zelfs jaren. Deze vogelkwekers willen naar eigen zeggen hand in hand gaan met de natuur en vogelsoorten in stand houden die hier door de veranderende klimatologische omstandigheden in hun natuurlijke habitat niet meer dreigen voor te komen. Aan de tentoonstelling was ook een wedstrijd verbonden De diverse soorten vinken, merels, duiven, parkieten, mussen en nog andere exoten werden gekeurd en de kampioenbatch werd overhandigd aan de fiere eigenaars. Voorzitter Willy Paesen kon terugblikken op een meer dan geslaagde tentoonstelling 2021. (Jochen Heyligen)
Pelt - Meer besmettingen dan in grensgemeentenHet ziet er niet goed uit voor wat betreft het aantal coronabesmettingen in Noord-Limburg. Momenteel zijn er zelfs méér besmettingen dan in de ons omringende grensgemeenten, en dat is lang geleden. In de Eerstelijnszone is de incidentie opgelopen tot 711/100.000 inwoners per week, veel hoger dan de piek in oktober 2020 en hoger dan de cijfers nationaal. In de grensgemeenten bedraagt die incidentie 487/100.000 inwoners per week, ook veel te hoog.
Merkwaardig is dat het aantal ziekenhuisopnames alsnog beperkt blijft, ondanks het feit dat de aanwezigheid van het virus nagenoeg verdrievoudigd is ten opzichte van het voorjaar. Die lagere ziekenhuisopnames hebben we te danken aan het grote aantal gevaccineerden.

Zebracinema: 'Quo vadis, Aida?'

Maandag 8 november 2021
Pelt - Zebracinema: 'Quo vadis, Aida?'Zoom"Quo vadis, Aida?" - Jasmila Žbanic - Nederland - 2020 - 100'
Aïda werkt in Srebrenica op de Nederlandse VN-basis als tolk in dienst van de Verenigde Naties. Samen met haar gezin en 20.000 andere Bosnische moslims zoekt zij een veilig onderkomen vanwege het oprukkende Bosnisch-Servische leger. De film toont de uren voorafgaand aan de dramatische evacuatie van de vluchtelingen. Tot dan is Aïda er zeker van dat de VN haar zal beschermen, maar als de chaos steeds groter wordt, probeert ze uit alle macht zelf haar man en zonen te redden. Meer dan 8.000 Bosnische vluchtelingen worden omgebracht.
Morgen om 20.15u in Dommelhof. Hier tickets reserveren (Tijdens de film moet een mondmasker worden gedragen)

Josée Van Baelen overleden

Maandag 8 november 2021
Pelt - Josée Van Baelen overledenOp 4 november overleed Josée Van Baelen, de weduwe van de in 2007 overleden Louis Gonnissen. Zij was 93 jaar en afkomstig van Neerpelt. Het afscheid vindt woensdag (12.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.

Elly Rabijns overleden

Maandag 8 november 2021
Pelt - Elly Rabijns overledenOp 5 november is Elly Rabijns overleden. Zij was 52 jaar en afkomstig van Neerpelt. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Stal-Koersel.

De pórt van Sinte-Pieter

Maandag 8 november 2021
Pelter Hükske
Pelt - De pórt van Sinte-PieterZoomSinte Pieter zit achter zènne büro wa in den Humo te lèèze. ‘t Is now wa rustiger gewore. Mer dor dieë Corona is’t verschrikkelek druk gewist. Mer op ne kieër wèrd er toch wir ón port geklopt. Lüstert wa er gebeurt. En vertèllet vort - in oas schoeë Pèlter! Had ullie goe, en tot tekomede wèèk. (Fons Tuyaerts)

LHVV B klopt Maasland NO B

Zondag 7 november 2021
Pelt - LHVV B klopt Maasland NO BLindelhoeven B heeft vandaag FC Maasland NO B verslagen met 3-1.

Esperanza verslaat De Kempen

Zondag 7 november 2021
Pelt - Esperanza verslaat De KempenEsperanza Pelt heeft KFC De Kempen verslagen met 0-4. Bij de rust was het 0-2. Een verslag uit het Peltse kamp:
De wedstrijd kon niet beter beginnen voor Pelt, Niek Vandenputte scoorde na drie minuten spelen na een mooie aanval op assist van Jan Smolders, 0-1. De thuisploeg reageerde meteen en kreeg een uitstekende kans op de gelijkmaker, maar die ging gelukkig naast. Wat later een tweede mogelijkheid, ook deze poging ging over. Op het kwartier een knappe crossbal van Carlo Palmans naar (…) Het hele nieuwsbericht

Herkol klopt Schoonbeek-Beverst

Zondag 7 november 2021
Pelt - Herkol klopt Schoonbeek-BeverstHerkol heeft vanmiddag met 2-0 gewonnen van Schoonbeek-Beverst

Alda Groenen overleden

Zondag 7 november 2021
Pelt - Alda Groenen overledenIn WZC SInt-Jozef in Neerpelt is vandaag Alda Groenen overleden, de echtgenote van Jean Bielen. Ze was afkomstig van Kaulille en werd 81 jaar. De afscheidsviering en de crematie vinden plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag in uitvaartcentrum Severens, na afloop van de avondwake (om 18.30u) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille.

Kadijk - Exc. Hamont 8-2

Zondag 7 november 2021
Pelt - Kadijk - Exc. Hamont 8-2Kadijk heeft Excelsior Hamont verslagen met 8-2. Bij de rust was het al 6-0.

Lucie Van Cranenbroek overleden

Zondag 7 november 2021
Pelt - Lucie Van Cranenbroek overledenGisteren is Lucie Van Cranenbroek (76) overleden, de echtgenote van Fons Quanten. Zij woonde in Snt-Huibrechts-Lille en was afkomstig van Hamont. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat in Overpelt.
Omwille van de steeds stijgende cijfers en de slechte coronasituatie wordt de Dommeltocht van vzw De Dommeltrippers van zaterdag 13 november afgelast. "Spijtig voor onze wandelaars maar in deze omstandigheden wenst onze club liever niet te organiseren," zegt secretaris Fons Swinnen.. Info: www.dommeltrippers.be of op de Facebook-pagina van de wandelclub.
Het Lilse popkoor NewSound telt momenteel een 27-tal pittige dames die pop-rock muziek zingen, tweejaarlijks een uniek concert organiseren en ook regelmatig te gast zijn bij onze Noorderburen. Alle arrangementen worden door hun dirigent Marco Mariën zelf geschreven wat op zich al een uniek geluid teweegbrengt. Kortom, een veelzijdig en onderscheidend popkoor, een toffe bende waar je kan zingen en swingen.
Met zijn roots in Hamont-Achel heeft popkoor NewSound na meer dan 25 jaar andere horizonten (…) Het hele nieuwsbericht

Meer toeristen bezoeken Limburg

Zaterdag 6 november 2021
Pelt - Meer toeristen bezoeken LimburgZoomHet typische Belgische herfstweer houdt gasten niet tegen om ook na de zomer en tijdens de herfstvakantie massaal naar Limburg af te zakken. Dat blijkt uit een bevraging van Visit Limburg bij de Limburgse toeristische sector. “De trend van de zomer blijft voelbaar tijdens de herfstvakantie. Het nazomerse weer in september en oktober en de ‘top-of-mind’-positie van Limburg als vakantiebestemming zorgden voor een succesvolle seizoensverlenging”, aldus Igor Philtjens, gedeputeerde en voorzitter van Visit Limburg. “De gemiddelde bezettingsgraad van 65,1% is zelfs een stijging van 15,1% t.o.v. 2019. Het is het zoveelste bewijs dat Limburg de afgelopen jaren hard heeft gewerkt aan een plek in het binnenlands toerisme die we niet meer afgeven.” (foto Visit Limburg)
Pelt - Het moeten niet altijd paddenstoelen zijn...ZoomVandaag gezien in een bos in het Hènt.

Jef Vangansewinkel overleden

Zaterdag 6 november 2021
Pelt - Jef Vangansewinkel overledenGisteren is Jef Vangansewinkel overleden, de echtgenoot van Mia Van den Broek. Hij was 89 jaar en afkomstig van Grote Brogel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt begraven op begraafplaats De Roosen. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Herfstfeest van Okra 't Hent

Zaterdag 6 november 2021
Pelt - Herfstfeest van Okra 't HentZoomVele maanden lag het verenigingsleven stil, vanwege die explosieve uitbreiding van het coronavirus. Maar stilaan komt men weer samen. Zoals Okra 't Hent. Daar vierde men tijdens het herfstfeest het 30- jarig bestaan van de afdeling en werden de bestuursleden bedankt voor de jarenlange inzet. (Maria Goekens)

Overdagkoor zong in Antwerpen

Zaterdag 6 november 2021
Pelt - Overdagkoor zong in AntwerpenZoom"Overdagkoor Daytime" verzorgde gisteren voor een leuke sfeer in een afgeladen volle Handelsbeurs in Antwerpen, het epicentrum van de World Choir Games 2021. In het juryoptreden in de voormiddag (foto) loofde de vakjury o.l.v. de Nederlander Hans Vanden Brandt vooral de mooie blending in het koor en de hartverwarmende sound. Het koor, o.l.v. Paulus van den Bemt, organiseert op 23 november om 13.30u in De Reppe (Jeugdlaan, achter de bib) een sing-in voor belangstellenden die ook overdag zouden willen zingen.
Kort nieuws van bij de buren
Pelt - Mondmasker weer verplicht in NederlandIn Nederland is vanaf vandaag het mondmasker weer verplicht in onder meer winkels, bibliotheken en stations. Het coronatoegangsbewijs moet weer worden getoond op buitenterrassen, in sportscholen, zwembaden en doorstroomlocaties zoals musea en bij binnensporten.

Damesvoetbal: Pelt klopt Beringen

Vrijdag 5 november 2021
In de Eerste Provinciale van het damesvoetbal heeft Esperanza Pelt vandaag Fufo Beringen verslagen. Uitslag: 11-1. De ruststand was 4-0. Voor Esperanza scoorden Emily Dirx (3), Sanne Lehaen (3), Tessa Vanden Boer (2), Eleana Cimmino, Janna Van Hove  en Caro Verweyen.

Een kind mag niet meeroken

Vrijdag 5 november 2021
Tribunaliteiten
Pelt - Een kind mag niet meerokenVoor de familierechtbank van Dendermonde streed een vader voor meer contact met zijn driejarig zoontje. De rechtbank had zijn vaderschap twee jaar na de geboorte erkend, maar de moeder verweet hem dat hij niet de minste ervaring had met het kind. De vader gaf aan dat hij het goed voor had met zijn zoontje en openstond voor een geleidelijke opbouw van contact met hem. De rechtbank kon dit slechts beamen. Bovendien, zo stelde de rechtbank, heeft elk kind het recht om zoveel mogelijk met elke ouder samen te zijn en (…) Het hele nieuwsbericht
Zondagvoormiddag om 10.30u staan bij "De Vier Jaargetijden" in het Hubertustheater in de Stationsstraat in Pelt lokale talenten op het podium. Jolien Thijs en Marco Cirone zingen de mooiste songs uit het oeuvre van The Beatles en begeleiden zichzelf op piano en gitaar. Ze gaan van een intieme setting naar een symfonische bewerking met celliste Vera Baliko, violisten Fryderyk Sevens en Ruth Boukaert en altvioliste Marjan Bosmans. Tickets kosten 15 euro.

Vergeet de vogels niet

Vrijdag 5 november 2021
Pelt - Vergeet de vogels nietZoomHet is november. De meeste wintergasten uit het hoge noorden arriveren nu in onze contreien. Help ze nu samen met onze standvogels de winter door! Tijd dus om de voedertafel te installeren... Op de foto: een Vlaamse gaai. (Foto Pierre Rutten)

Mark Verbeek overleden

Vrijdag 5 november 2021
Pelt - Mark Verbeek overledenGisteren is Mark Verbeek overleden. Hij was 55 jaar. Woensdag wordt hij begraven, na een afscheidsliturgie (om 10.30u) in de Sint-Martinuskerk van Overpelt-Centrum. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.

Infosessie voor verhuurders

Vrijdag 5 november 2021
Wie tegenwoordig een woning verhuurt of wil verhuren, moet meer doen dan alleen maar een huurcontract opmaken. Als eigenaar kan je dan ook met een aantal vragen geconfronteerd worden. Aan welke kwaliteitsnormen moet de woning voldoen, bv. op vlak van dakisolatie en dubbele beglazing? Kan je als verhuurder premies aanvragen? Aan welke verplichtingen moet je voldoen volgens de huurwet? Is verhuren via het sociaal verhuurkantoor een optie? Is er professioneel advies mogelijk als ik mijn huurwoning wil (…) Het hele nieuwsbericht

Joris Linden overleden

Vrijdag 5 november 2021
Pelt - Joris Linden overledenWoensdag is Joris Linden overleden. Hij was 31 jaar en afkomstig van Neerpelt. Het afscheid vindt dinsdag om 10.30u met militaire eer plaats in Aula 't Sant in Hechtel. Joris was actief bij de 10de Wing in Kleine-Brogel. Zijn urn wordt begraven op de begraafplaats van Hechtel-Eksel. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van Aula 't Sant.
Pelt - Voetbalwedstrijd Reppel-LHVV uitgesteldIn Tweede Provinciale van het voetbal is de wedstrijd Reppel-LHVV van komende zondag uitgesteld vanwege coronaperikelen.
Vanwege personeelstekort in het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt heeft men een volledige afdeling van 29 bedden moeten sluiten. Het resterende personeel wordt nu ingezet op andere afdelingen. Momenteel zijn er 14 patiënten met COVID-19 in het ziekenhuis opgenomen. Twee van hen verblijven op de afdeling intensieve zorg. Er zijn vijf patiënten met een vermoeden van COVID-19.

Charlotte Elen overleden

Donderdag 4 november 2021
Pelt - Charlotte Elen overledenGisteren is Charlotte Elen overleden, de weduwe van Wllly Corthout. Zij was 70 jaar en afkomstig van Neerpelt. De afscheidsviering vindt woensdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans-Laenen in Leopoldsburg.
Politie CARMA heeft het koppel geïdentificeerd dat gisteren in de publiciteit kwam naar aanleiding van een naaktvideo die werd opgenomen in de Sint-Michielskerk in Bree. De twee werden verhoord en gaven de feiten toe. In het kader van de M-werking van het parket Limburg werden ze na hun verhoor onmiddellijk voorgeleid bij de parketmagistraat. De magistraat wees beiden terecht en legde hen een procedure bemiddeling en maatregelen op in overleg met de dienst justitiehuizen, aldus het parket (…) Het hele nieuwsbericht

Buien, nadien droger

Donderdag 4 november 2021
Weerbericht
Pelt - Buien, nadien drogerLangs de oostelijke flank van een hogedrukgebied met kern ten westen van Ierland, wordt in een noordelijke luchtstroming koude en onstabiele lucht naar onze streken gestuurd. De volgende dagen krijgen we wat meer invloed van het hogedrukgebied en is het tijdelijk meestal droog. Zondag nemen de neerslagkansen opnieuw toe.
Vandaag is het droog, maar mistig in de ochtend. Nadien volgen er enkele opklaringen, maar vooral na de middag vallen er ook lokaal buien. Het is eerder koud bij maxima rond 9 (…) Het hele nieuwsbericht
De "Red Wolves" hebben vanavond hun eerste wedstrijd voor het wereldkampioenschap 2023 verloren van Griekenland. Uitslag: 27-29. Aanstaande zondag om 17u spelen de Belgen in en tegen Kosovo.

Denk je corona te hebben?

Woensdag 3 november 2021
Pelt - Denk je corona te hebben?Wie zich ziek voelt en denkt corona te hebben, hoeft niet meer per se de huisarts te bellen voor een PCR-coronatest. Vanaf vandaag kan je online nagaan of je je het best laat testen. Als dat het geval is, krijg je een testcode waarmee je naar een testcentrum kan gaan. Bedoeling is om druk bij te huisartsen weg te halen. Meer info bij vrtnieuws.be

Martin Luijten overleden

Woensdag 3 november 2021
Pelt - Martin Luijten overledenGisteren is Martin Luijten overleden, de weduwnaar van Mia Maes. Hij was 88 jaar en afkomstig van Overpelt. Het afscheid vindt maandag (13.30 uur) plaats in de aula van crematorium in Lommel.

John Govers overleden

Woensdag 3 november 2021
Pelt - John Govers overledenGisteren is John Govers overleden, de echtgenoot van Ingrid Rutten en vader van drie kinderen. Hij was 49 jaar en afkomstig van Neerpelt. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant. Zijn urne wordt in familiekring begraven op de begraafplaats aan de Sint-Bernardusstraat.

'Elke 100-jarige zijn benkske'

Dinsdag 2 november 2021
Pelt - 'Elke 100-jarige zijn benkske'ZoomWe kregen nogal wat reacties op ons "benkskesbericht" over de mogelijkheid om, zoals in Valkenswaard, een zitbank te adopteren. "In meerdere regio's in Nederland is het de gewoonte om een 100-jarige te eren met een zitbankje, dat dan meestal geplaatst wordt in de buurt waar de persoon het grootste deel van zijn leven doorgebracht heeft of momenteel verblijft," signaleert Eric Swinnen. "Misschien is dat wel een idee voor de gemeente? Men zou vanuit de buurt kunnen samenleggen voor een benkske voor hun 100-jarige en de gemeente zou wat kunnen bijpassen..." (Foto Leon Alders)

Drie ton CO2 per koe

Dinsdag 2 november 2021
Pelt - Drie ton CO2 per koeZoomKoeien leveren de voedzame zuivelproducten waar we vandaag goed op gedijen - boordevol hoogwaardige eiwitten, micronutriënten en essentiële vetzuren die ons lichaam nodig heeft. Melkkoeien zorgen ook voor het levensonderhoud en de voedselzekerheid van meer dan een miljard mensen over de hele wereld. Maar koeien produceren methaan, een broeikasgas met negatieve gevolgen voor onze planeet. Bijna 60% van de uitstoot, die wereldwijd vrijkomt bij de productie van melk, komt in de vorm van (…) Het hele nieuwsbericht

Jos Aerts overleden

Dinsdag 2 november 2021
Pelt - Jos Aerts overledenVandaag is Jos Aerts overleden, de echtgenoot van Annie Aerts. Hij was afkomstig van Meerhout en werd 72 jaar. De uitvaartplechtigheid heeft plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18.30-19u) in uitvaartcentrum Severens. Rouwadres: familie Aerts, Heuvelerweg 33, 3910 Pelt.
Pelt - Aantal coronapatiënten stijgt weerVanmiddag waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 19 patiënten met COVID-19, waarvan drie op intensieve zorg. Dat is bijna dubbel zoveel als vrijdag. Het besmettingscijfer in de Eerstelijnszone Noord-Limburg ligt nu bijna 50% hoger dan de piek in oktober 2020. Het blijft dus belangrijk om de persoonlijke contacten te beperken: door bijvoorbeeld te telewerken, een mondmasker te dragen indien u toch naar de winkel moet en zeker niet op bezoek te gaan bij ouderen en andere risicopersonen.  

Woninginbraak in Anjerstraat

Maandag 1 november 2021
Pelt - Woninginbraak in AnjerstraatEr is ingebroken in een huis aan de Anjerstraat in Neerpelt. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten.

Dan open je de voordeur...

Maandag 1 november 2021
Pelt - Dan open je de voordeur...Zoom...en dan krijg je dit te zien. Sinds Halloween enkele jaren geleden vanuit de VS naar hier overwaaide, zijn de kinderen niet meer te houden. En sommige volwassenen ook niet... (Foto Leon Alders)

Ledenfeest bij OKRA Lindel-Hoeven

Maandag 1 november 2021
Pelt - Ledenfeest bij OKRA Lindel-HoevenZoomIn zaal Den Drossaerd vierde Okra Lindel-Hoeven zijn ledenfeest. Dat was enige tijd geleden, want vanwege corona mochten feesten niet plaatsvinden.

Driek en z’n GASboete

Maandag 1 november 2021
Pelter Hükske
Pelt - Driek en z’n GASboeteZoomDriek en Zjanien zien aal hennig wa joare getrowd. En Zjanien zit mei en daan te zaage dä Driek ter nie veul mieër oan düt, dettie ‘r gin goesting mier een hit. Now hit ze hüre zegge degge es ne kiêr iet anders moet doên, iet geliek vrüger.
Lüstert mer es hoe di aaflupt.. En had ullie goe! Blieft vursichtig en gezoond. Tot tekomede wèèk! (Fons Tuyaerts)
21/06

Wij willen via deze weg Jetje een heel gelukkige 60 ste verjaardag wensen!

Familie Verbruggen-Bleyen
21/06

Proficiat aan Stina en Jef een goede gezondheid en nog veeeel jaartjes samen

Lieset en Sus Hensen-Van Baelen B
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt