Het overige nieuws

Geen brooddoos

Vrijdag 31 augustus 2018
Vandaag gelezen
Blinkende prinsessenboekentassen of stoere trolleys. Wanneer de media het begin van het nieuwe schooljaar portretteren, zijn het dergelijke volmaakte taferelen die in de kranten en op televisie passeren. Over traantjes bij afscheid van mama en/of papa bij het betreden van de eerste kleuterklas zal ook wel worden gesproken.
Maar weg uit beeld is het kind dat geen brooddoos bij zich heeft of die ochtend moet vertrekken onder slaande ruzie, te midden van alle stress. Weg uit beeld is het kind dat het (…) Het hele nieuwsbericht

Update ziekte van Newcastle

Vrijdag 31 augustus 2018
Beringen - Update ziekte van NewcastleZoomVanaf 1 september wordt het mogelijk voor hobbykwekers om, onder strikte voorwaarden, met hun dieren deel te nemen aan tentoonstellingen en andere niet-commerciële verzamelingen. Alle pluimvee dat wordt aangevoerd op de niet-commerciële verzameling dient individueel geïdentificeerd te zijn met een gesloten pootring. Alle pluimvee dat aanwezig is op de niet-commerciële verzameling is ten minste drie weken en ten hoogste 9 maanden vóór de aanvang van de verzameling (…) Het hele nieuwsbericht

Muziek spelen: een heel smal rotspad

Vrijdag 31 augustus 2018
Vandaag gelezen
"In de muziek loop je op een heel smal rotspad. Aan je rechterhand gaapt het ravijn van de commercie. Aan de linkerkant heb je de rotswand van je muzikale geweten. Het is af te raden met je hoofd tegen die rotswand aan te blijven stoten, maar je wilt ook niet in dat ravijn storten. Het is dus zaak een goede middenweg te vinden.
Dat heb ik altijd nagestreefd. En als je dat doet, gaat het publiek blij naar huis."
(De Nederlandse jazzpianist Louis Van Dijk (76) in Het Parool)

Natuur is kunst

Donderdag 30 augustus 2018
Vandaag gezien
Beringen - Natuur is kunstZoomHet avondrood in Beringen, natuur als een abstract schilderij. (Gust Ischen)

Vandalen stichten brand in schoolgebouw

Donderdag 30 augustus 2018
Beringen - Vandalen stichten brand in schoolgebouwDe brandweer kreeg vanavond een oproep voor een brand in het oude schoolgebouw van Sint-Lutgarte in Beringen. Het ging om een smeulend vuurtje aangestoken door vandalen. De twee leegstaande scholen in het centrum zijn al vaker het doelwit geweest van vandalen. De stad werkt daarom aan een tijdelijke oplossing om de site van Sint-Lutgarte een herbestemming te geven.

Paal kermis

Donderdag 30 augustus 2018
Beringen - Paal kermisZoomDit weekend is het Paal kermis, hiermee wordt traditioneel Paal Zomert afgesloten. Negen weekends lang organiseerde de horeca in Paal verschillende muzikale evenementen. Zaterdag, zondag en maandag kan je in Paal weer lustig kermis vieren. Zaterdagavond is er een kermisparty in De Stam.

Gezocht: 300 huishoudhulpen

Woensdag 29 augustus 2018
Om aan de stijgende vraag te kunnen voldoen zoekt het Poetsbureau 300 extra huishoudhulpen. Het Poetsbureau heeft zijn hoofdkantoor in Paal maar heeft onder andere ook kantoren in Achel, Houthalen-Helchteren en Tongeren.
Beringen - Drive-In Movies draaien op volle toerenZoomIn Koersel zijn het deze week weer de jaarlijkse Drive-In Movies van Club 9 en The Roxy Theatre. En het publiek kan de films duidelijk smaken. Je kan in Koersel nog tot en met zondag naar films in open lucht gaan kijken.
Drive-In Movies draaien op volle toerenDrive-In Movies draaien op volle toeren
Zoom

Zittenblijven nergens goed voor

Woensdag 29 augustus 2018
Peter van Limpt (47) geeft les in het Agnetencollege in Peer. Hij ziet "een groot probleem" in ons huidige onderwijssysteem: het zittenblijven. "Als een leerling moet blijven zitten, moet hij alle vakken opnieuw doen terwijl hij dikwijls maar voor 3 à 4 vakken een tekort had. Die leerling moet dan een heel jaar ook alle andere vakken volgen waarvan hij al bewezen heeft dat hij ze kan." Elk jaar blijven er zo in het secundair onderwijs ruim 15.000 leerlingen zitten, in het lager onderwijs een 10.000. (…) Het hele nieuwsbericht

Platina voor Tina en Michel

Woensdag 29 augustus 2018
Beringen - Platina voor Tina en MichelZoomWe hebben het even moeten opzoeken want 70 jaar getrouwd, je komt het niet alle dagen tegen maar Tina Schroyen en Michel Wozniak vierden vandaag hun platina bruiloft. In woonzorgcentrum Ocura waar het paar verblijft, werd getoast samen met kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen, buren en vrienden. Ook het stadsbestuur kwam de gepaste geschenken overhandigen. Met het trouwboekje van 28 augustus 1948 afgeleverd in Beverloo werd nog goed gelachen bij het lezen van de taken van het echtpaar. Gelukkig leven we niet meer in 1948. Proficiat aan Tina en Michel.
Platina voor Tina en MichelPlatina voor Tina en Michel
Platina voor Tina en MichelPlatina voor Tina en Michel
Zoom

Lichte stijging levensverwachting

Woensdag 29 augustus 2018
In 2017 bedroeg de levensverwachting bij de geboorte in België 83,7 jaar voor vrouwen en 79,0 jaar voor mannen. Dat laat STATBEL vandaag weten. Voor de hele bevolking bedroeg de levensverwachting bij de geboorte 81,4 jaar. Ten opzichte van 2016 is er sprake van een stijging van 0,1 jaar voor beide geslachten samen. In Vlaanderen (82,2 jaar) ligt de levensverwachting bij de geboorte hoger dan in Brussel (81,2 jaar) en in Wallonië (79,8 jaar). Met de driejaarlijkse sterftetafels 2015-2017 kunnen (…) Het hele nieuwsbericht

André Vanpol overleden

Woensdag 29 augustus 2018
Beringen - André Vanpol overledenGisteren is de uit Lommel afkomstige André Vanpol overleden, de levensgezel van Agnes Postelmans. Hij was 67 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Wietplantage met 700 planten ontdekt

Woensdag 29 augustus 2018
Beringen - Wietplantage met 700 planten ontdektAfgelopen maandag ontdekte de politie een wietplantage met 700 planten in een stal achter een woning in de Vinnehoekstraat in Lummen. Eén verdachte werd gearresteerd en door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

Yvonne Jansen overleden

Woensdag 29 augustus 2018
Beringen - Yvonne Jansen overleden
Maandag is Yvonne Jansen overleden, de echtgenote van Guido Vangenechten. Zij was 70 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in het funerarium in Koersel.

KMI waarschuwt met code geel

Woensdag 29 augustus 2018
Beringen - KMI waarschuwt met code geelOf het allemaal zo erg zal zijn, valt af te wachten, maar het KMI heeft code geel afgekondigd omdat er een onweerszone vanuit Frankrijk over onze streken komt. En die zou veel regen kunnen meebrengen. Voor Limburg wordt dat pas na de middag verwacht. Maar Binnenlandse Zaken heeft alvast het nummer 1722 geactiveerd voor niet dringende hulpoproepen.

Pasta met witte vis en kerstomaatjes

Woensdag 29 augustus 2018
Inge's keukengeheimen
Beringen - Pasta met witte vis en kerstomaatjesZoomIk denk dat het ondertussen al opvalt maar hier in huis zijn we echte pasta-eters. Dus deze keer een poepsimpel gerechtje met uiteraard,… pasta. Nu met het warme weer hadden we een teveel aan kerstomaatjes in de serre. De buren hebben wij al blij gemaakt met eigen gekweekte snoeptomaatjes en de rest wordt dan omgetoverd in een lekker vers gerechtje. vandaag één van mijn simpelste gerechtjes, maar o zo lekker.
Ingrediënten: 2 teentjes look – 2uien – 500gr (…) Het hele nieuwsbericht
Pasta met witte vis en kerstomaatjes
Zoom

Openbare verkoping: Hasseltsesteenweg

Woensdag 29 augustus 2018
Morgennamiddag wordt in café Het Vijgeblad aan de Paalsesteenweg een duplexappartement, gelegen Hasseltsesteenweg 76 bus 5 en +66, openbaar verkocht

Versterking voor Weerstand Koersel

Dinsdag 28 augustus 2018
Beringen - Versterking voor Weerstand KoerselWeerstand Koersel heeft twee nieuwe spelers aangetrokken: Mitchell Colemont van Bilzen-Waltwilder en Lennert Renders van Diest.
Li Tianqi uit Shanghai (China) heeft de bvba Belgium Premium Sports Connection opgericht met zetel aan de Everselstraat in Beringen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de import en export van paarden en de uitbating van een manege.

Bebouwde oppervlakte van 11 tot 42 %

Dinsdag 28 augustus 2018
Het percentage van de bebouwde oppervlakte van de totale gemeentelijke oppervlakte verschilt erg per gemeente. In Peer en Meeuwen-Gruitrode is dat 11 procent, in Hechtel-Eksel 12 procent en in Tongeren en Bocholt 14 procent. In Hamont-Achel en Neerpelt is dat 17 procent, in Houthalen-Helchteren 18 procent, in Lommel 19 procent. In Overpelt bedraagt de bebouwde oppervlakte 22 procent, in Beringen 24 procent, in Opglabbeek 25 procent en in Leopoldsburg 42 procent.
De samenleving zet de enige echte potentiële energie voor haar toekomst op het spel: de hersens van jongeren. Dat zegt dr. Lieve Van Ermen, cardiologe en oud-senator, naar aanleiding van de toenemende tolerantie ten opzichte van cannabisgebruik. "Door omwille van het winstbejag de gezondheid te verkwanselen aan cannabis zet onze maatschappij de ontwikkeling van die jonge brains, hun geheugen en abstract denkvermogen op het spel", schrijft de cardiologe in een open brief. Volgens haar is in sommige families 10 tot 25 procent van de gezinsleden genetisch kwetsbaar voor psychose, waarvoor cannabis de trigger is. "De wietconsument kost de maatschappij enorm veel méér aan hospitalisatie, opnames, medicatie en uiteindelijk invaliditeit," aldus dr. Van Ermen.

Gouden bruiloft voor Rita en Robert

Dinsdag 28 augustus 2018
Beringen - Gouden bruiloft voor Rita en RobertZoomIn de Zandstraat in Koersel vierden Robert Daniels en Rita Clerckx hun gouden bruiloft. Robert (73) werkte jarenlang op de mijn, onder meer in het magazijn, terwijl Rita (71) voor het huishouden zorgde en de zorg voor de drie kinderen op zich nam. Rita was ook een goede naaister en maakte zelf heel wat kleren voor het gezin. Sinds Robert op pensioen is, leggen ze zich toe op hun hobby’s: Robert als voetbalscheidsrechter (al 43 jaar) en Rita in het bestuur van Femma en thuis op haar computer, waar ze (…) Het hele nieuwsbericht

Drie auto's uitgebrand

Maandag 27 augustus 2018
In de wijk Broedersveld in Lummen zijn vanochtend rond 2.30 uur drie auto's uitgebrand. Twee auto's werden in brand gestoken. Het vuur sloeg over naar een derde voertuig dat in de onmiddellijke buurt geparkeerd stond.

Brandstofdiefstal in Paal

Maandag 27 augustus 2018
Beringen - Brandstofdiefstal in PaalIn de Meelbergstraat in Paal is brandstof uit een vrachtwagen gestolen. De diefstal is vanochtend  vastgesteld.

Jos Vertessen overleden

Maandag 27 augustus 2018
Beringen - Jos Vertessen overledenZaterdag is Jos Vertessen overleden, de echtgenoot van Mia Vanschooren. Hij was 65 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Stal Sport klopt Hamont 99

Maandag 27 augustus 2018
Beringen - Stal Sport klopt Hamont 99Stal Sport heeft Hamont 99 verslagen met 4-0. W. Koersel speelde 1-1 gelijk op het veld van Achel VV. FC Paal-Tervant B verloor met 5-2 bij SV Breugel.

Strijd om de Gouden Helm

Maandag 27 augustus 2018
Beringen - Strijd om de Gouden HelmZoomVoor de laatste keer dit seizoen konden de speedwayliefhebbers hun hartje nog eens ophalen in het Helzoldstadion in Heusden-Zolder. De speedwayclub mocht uit een groot deel van Europa racers verwelkomen die streden om de Gouden Helm. En zoals steeds verkochten ze hun huid weer allemaal duur en werden er vlijmscherpe races afgewerkt. Stephan Volders maakte dit fotoverslag.

Jos Brech gearresteerd in Spanje

Zondag 26 augustus 2018
Beringen - Jos Brech gearresteerd in SpanjeZoomDe 55-jarige Jos Brech, die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen, is vanmiddag in Spanje aangehouden. Hij zit vast in een Spaanse politiecel en zal op termijn worden overgeleverd aan Nederland. Dat meldt de Nederlandse politie vanavond.
De Spaanse politie kwam de verdachte op het spoor na een tip van een getuige. Die zei dat hij de man herkende aan de hand van de foto’s die afgelopen woensdag vrijgegeven waren tijdens een persconferentie van de Nederlandse politie. Daar werd bekend dat het DNA-spoor dat op de vermoorde Nicky Verstappen werd gevonden, afkomstig was van Brech.

Summer Evening fotoalbum

Zondag 26 augustus 2018
Beringen - Summer Evening fotoalbumZoomWe blikken vandaag nog eens terug op het Summer Evening Festival in Beverlo met dit fotoverslag van Patrick Knuyt.

Einde werken E313

Zondag 26 augustus 2018
Beringen - Einde werken E313ZoomNetjes binnen de afgesproken tijd is de E313 tussen Beringen en Lummen helemaal klaar. De afgelopen vijf maanden is hard gewerkt aan de aanleg van spitsstroken tussen Beringen en het Klaverblad. Ook de oprit richting Hasselt is terug open. Het volgende project dat in Beringen nu in uitvoering is, is de heraanleg van de Paalsesteenweg vanaf de op- en afrit richting Industrieweg. (Foto: Gust Ischen)
Puur natuur
Het zoeken naar en vinden van wolvenkeutels is essentieel in wolvenonderzoek, schrijft naturetoday.com. "Enerzijds kunnen wolven op individu gevolgd worden middels DNA-onderzoek. Anderzijds is de plek van de keutel ontzettend belangrijk. Rondtrekkende wolven die zich nog niet hebben gevestigd laten weinig sporen na, maar territoriale wolven markeren het gebied door keutels vol in het zicht op zandpaden, het liefst zelfs kruisingen, te leggen." 

Openbare verkoping: Leysestraat

Zondag 26 augustus 2018
Morgennamiddag wordt in het Thierbrau-hof de woning Leysestraat 43 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van2a19ca en heeft een K.I. van 661 euro.

Auto's beschadigd door waterlek

Zaterdag 25 augustus 2018
Als gevolg van een groot waterlek in de Ernest Claesstraat in Zolder hebben afgelopen nacht enkele auto's schade opgelopen. Er onstond zoveel druk op het water dat kiezelsteentjes tegen de auto's vlogen.

Fris zomerweer

Zaterdag 25 augustus 2018
Weerbericht
Beringen - Fris zomerweerNoordwestelijke hoogtestromingen transporteren koele en onstabiele lucht naar onze streken. Het weekend wordt fris met vooral vandaag kans op buien. Na het weekend is het eerder wisselvallig, maar het wordt wel wat zachter.
Vandaag wisselen stapelwolken en zon elkaar af. Er komen buien opzetten, die na de middag kunnen vergezeld worden van een donderslag. Tegen de avond nemen de buien af. De maxima liggen slechts rond 17 graden en er staat een matige wind uit het westen.
Morgen is de kans (…) Het hele nieuwsbericht

Leontine Verhesen overleden

Zaterdag 25 augustus 2018
Beringen - Leontine Verhesen overledenIn Paal overleed op 17 augustus Leontine  Verhesen, de echtgenote van Henri Swerts. Zij was 85 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Groeten uit Uden-Veghel

Zaterdag 25 augustus 2018
Vakantiefoto
Beringen - Groeten uit Uden-VeghelZoomGust Ischen is op vakantie in het Natuurpark De Maashorst. Op fietstocht tussen de bloeiende heide zag hij plots een prachtige valk opvliegen. En die werd mooi digitaal gevangen.

Rosa Dreesen overleden

Zaterdag 25 augustus 2018
Op 17 augustus overleed in Koersel de uit Houthalen afkomstige Rosa Dreesen, de weduwe van Frans Beckers. Zij was 88 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Aan het water

Zaterdag 25 augustus 2018
Lens op Beringen
Beringen - Aan het waterZoomVandaag nog een mooi tafereel aan het water met een reiger. (Inge Jespers en Bart Liesenborgs)

Aan zee met Edith

Zaterdag 25 augustus 2018
Gekleurde Woorden
Beringen - Aan zee met EdithZoomVandaag nog een mooi vakantiegevoel aan zee gebracht door  Edith.

Economat Beringen-Mijn

Zaterdag 25 augustus 2018
Uit de oude doos
Beringen - Economat Beringen-MijnZoomDe economat, was de winkel van de mijn. Het was een kleine supermarkt in de Stationsstraat van Beringen-Mijn. Het gebouw wordt momenteel verbouwd tot een Turks restaurant. Citévolk Spreekt werkt momenteel aan een expo rond de middenstand van Beringen-Mijn. Heb jij nog foto's van winkels of andere zaken gelinkt aan de middenstand van Beringen-Mijn, laat het ons weten via beringen[!]internetgazet.be

Het kasteel van het 'kanon'

Zaterdag 25 augustus 2018
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Het kasteel van het 'kanon'ZoomOp deze foto zien we het kasteel Quanonne in Koersel. Het wordt in de volksmond 'het kanon' genoemd. Oorspronkelijk was het kasteeltje een herenhoeve, die in 1770 werd gebouwd door de familie Peeten. Dit betrof notabelen en grootgrondbezitters uit Aarschot. In 1850 werd de hoeve verbouwd tot een neoclassicistisch herenhuis onder leiding van Frederik Quanonne. Toen werd ook een mooi park aangelegd. Na 1930 kwam kasteeltje in handen van particulieren. Het werd een dokterswoning en herberg. In 1954 kochten de (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - 'Fietsen door het water' in  top-100 van 'Time'ZoomHet unieke fietspad "Fietsen door het water" in het domein Bokrijk wordt nu ook aanbevolen door het gerenommeerde Amerikaanse weekblad "TIME Magazine". Volgens het blad is het fietspad een van de 100 meest fantastische plekken ter wereld om te bezoeken.
"Fietsen door het Water" viel de voorbije maanden al verschillende keren in de prijzen, ook in het buitenland. Zo won het pad de Australische World Landscape Awards en kreeg het goud op de Internationale designwedstrijd van Los Angeles.
Gedeputeerde van toerisme Igor Philtjens is tevreden: "TIME Magazine is het grootste opinie- en nieuwsblad ter wereld, met een wekelijks bereik van ruim 20 miljoen lezers en 45 miljoen websitebezoekers per maand. Ons doel om Limburg op de kaart te zetten, is nu zeker gelukt!" (Bron: Radio 2; foto Toerisme Limburg)

Armando Grasso overleden

Vrijdag 24 augustus 2018
Beringen - Armando Grasso overledenGisteren is de uit Koersel afkomstige Armando Grasso overleden. Hij was 65 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

1 jaar stadslogo

Vrijdag 24 augustus 2018
Beringen - 1 jaar stadslogoZoom
Vandaag werd het 1-jarig bestaan van het stadslogo gevierd. In de stedelijke kinderopvang werden aan alle kinderen ballonnen uitgedeeld. Karolien Heylen, kinderverzorgster van de Bambi, nam deze ochtend de eerste ballonnen in ontvangst. Alle Beringse kinderen die in augustus één jaar zijn of worden, waren uitgenodigd voor een stukje taart maar daarvoor schreef niemand zich in. Toevallige bezoekers Kamil en zijn broer Junid mochten dan samen met papa de verjaardagstaart aansnijden. (Patrick Knuyt)


1 jaar stadslogo1 jaar stadslogo1 jaar stadslogo
Zoom

W. Koersel wint oefenwedstrijd

Vrijdag 24 augustus 2018
Weerstand Koersel heeft zijn oefenwedstrijd op het veld van KVV Heusden-Zolder gewonnen met 1-2. Paal-Tervant versloeg SK Deurne. Uitslag: 2-1.

Vrachtwagen ramt verkeersborden

Vrijdag 24 augustus 2018
Beringen - Vrachtwagen ramt verkeersbordenIn Tervant ramde een vrachtwagen enkele verkeersborden. De bestuurder reed gewoon door. Een alerte visser zag het gebeuren en verwittigde de politie. Die stelt een onderzoek in.

Inbraak in Langestraat mislukt

Donderdag 23 augustus 2018
Beringen - Inbraak in Langestraat misluktOnbekenden probeerden binnen te dringen in een woning aan de Langestraat in Beverlo. Er is schade vastgesteld aan een hor. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.

Diana Vansingel overleden

Donderdag 23 augustus 2018
Beringen - Diana Vansingel overledenVandaag is de uit Koersel afkomstige Diana Vansingel overleden. Zij was 52 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: maandag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo.

Freddy Giraerts overleden

Donderdag 23 augustus 2018
Beringen - Freddy Giraerts overledenIn Valkenswaard is Freddy Giraerts, weduwnaar van Hugone Lemmens, overleden. Hij was 64 jaar. Begroeting woensdag 29 augustus in het funerarium Convents in Paal om 19u. Het afscheid vindt plaats op donderdag 30 augustus om 11u in de aula van uitvaartcentrum Convents.

KESK Leopoldsburg - KVK Beringen 1-1

Woensdag 22 augustus 2018
1-1: dat is de uitslag van de oefenwedstrijd tussen KESK Leopoldsburg en KVK Beringen. Pruna (KVK) miste een strafschop.

Zware straf gevraagd voor overvallers

Woensdag 22 augustus 2018
Beringen - Zware straf gevraagd voor overvallersVoor de strafrechter in Hasselt zijn vandaag vier drugsverslaafden verschenen die medio juni een overval pleegden op dagbladhandel Miranda in de Meylandtlaan en een nachtwinkel aan de Diestersteenweg in Kermt. Het gaat onder meer om een man uit Lummen die - ondanks zijn elektronisch toezicht - zijn appartement ter beschikking stelde aan drugsgebruikers uit Hasselt, Beringen en Houthalen-Helchteren. Ze moesten hun drugsschulden betalen en daarom gaf de Lummenaar hen een alarmpistool en bandana's om (…) Het hele nieuwsbericht

Doorbraak na DNA-onderzoek

Woensdag 22 augustus 2018
Grensgevallen
Beringen - Doorbraak na DNA-onderzoekZoomTwintig jaar geleden verdween de 11-jarige Nicky Verstappen tijdens een zomerkamp in het Nederlands-Limburgse Brunssum. Een dag na zijn vermissing werd hij dood aangetroffen. Hij was seksueel misbruikt en vermoord. Onderzoek naar de dader leverde al die tijd niets op, tot dit jaar. In februari stonden ruim 14.000 mannen in de streek op verzoek van de politie op vrijwillige basis DNA af. Toen dat geen resultaat opleverde, werd bekend dat er nog 3000 mannen telefonisch benaderd zouden (…) Het hele nieuwsbericht

Willy Berrevoets overleden

Woensdag 22 augustus 2018
Beringen - Willy Berrevoets overledenVandaag is Willy Berrevoets overleden, de echtgenoot van Josée Vanherck. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur).

Albert Tielens overleden

Woensdag 22 augustus 2018
Beringen - Albert Tielens overledenGisteren is Albert Tielens overleden, de echtgenoot van Maria Willekens. Hij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Stal. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Koersel.

Dozen met vlees gedumpt

Woensdag 22 augustus 2018
Vandaag gezien
Beringen - Dozen met vlees gedumptZoomAan de glasbakken in de Randstraat in Beringen-Mijn werd vandaag vlees gedumpt. Een restje van het offerfeest? Glas is het alleszins niet. De politie stelt een onderzoek in.

Weer lange file bij werken E313

Woensdag 22 augustus 2018
Beringen - Weer lange file bij werken E313ZoomDoor een defecte vrachtwagen op de werfzone in Beringen stond er deze namiddag weer een lange file vanuit Ham richting Beringen. De wachttijd liep op tot 45 minuten. Het is al de tweede keer op korte tijd dat een defecte vrachtwagen op de versmalde rijstroken in panne valt.
Vanmorgen rond 8 uur werd een kind binnengebracht in de politiepost in Diest. Een vrouw had de peuter in de Hasseltsestraat aangetroffen. Het goedlachse meisje kon de agenten noch aan haar naam, noch aan haar adres helpen. Een zestal politiemensen gingen de straat op met een foto van het kind. De bedienden ontfermden zich ondertussen over de kleine, die het politiehuis blijkbaar een leuke speeltuin vond. Ze haalden de hoognodige pampers in het nabijgelegen ziekenhuis. Rond 10 uur kon de politie het meisje (…) Het hele nieuwsbericht

Mosselen met een oosters tintje

Woensdag 22 augustus 2018
Inge's keukengeheimen
Beringen - Mosselen met een oosters tintjeZoomVandaag toveren we mosseltjes op onze tafel, voor een keer eens anders dan normaal. Als kind was het altijd de papa die de mosselen proper maakte. Was me dat een fascinerend tafereel, al die schelpen in een grote emmer... Papa deed er altijd water, zout, bloem en melk in, want volgens hem werden de mosselen daar dikker van en met het zout bleven ze leven. (als kind geloof je toch echt alles, hé). Zo mochten de mosselen dan enkele uren blijven staan. Dan ging hij met een stok roeren (vraag me niet waarvoor (…) Het hele nieuwsbericht
Mosselen met een oosters tintje
Zoom

Juwelen gestolen uit flat

Dinsdag 21 augustus 2018
Beringen - Juwelen gestolen uit flatOnbekenden drongen binnen in een appartement op de Kolmen in Tessenderlo. De buit bestaat uit juwelen en kleding. De inbraak is deze namiddag vastgesteld.

Jan Van Moer overleden

Dinsdag 21 augustus 2018
Beringen - Jan Van Moer overledenZondag is in Beringen Jan Van Moer overleden, de weduwnaar van Marie-Jeanne Bastiaens. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (13 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: donderdag (19.30-20 uur).

Vandaag offerfeest bij de moslims

Dinsdag 21 augustus 2018
Beringen - Vandaag offerfeest bij de moslimsZoomVanaf 1 januari wordt onverdoofd slachten wettelijk onmogelijk. Vandaag, op het Offerfeest dat door de moslims gevierd wordt, mag het nog, maar alleen in duurzame slachtinrichtingen. Het inspireerde Fobie tot bovenstaande cartoon. 

Nieuwe bvba: Gyprocwerken Snyers

Maandag 20 augustus 2018
Tim Snyers en Sara Pitrelli, beiden uit Beverlo, hebben de bvba Gyprocwerken Snyers opgericht met zetel aan de Kroonstraat in Beverlo. Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 18.600 euro.

Recordaantal overgezette amfibieën

Maandag 20 augustus 2018
Puur natuur
Beringen - Recordaantal overgezette amfibieënZoomIn het voorjaar werden in heel Vlaanderen 235.669 amfibieën veilig de weg overgezet tijdens hun trektocht naar de voortplantingspoelen. Dat waren er nooit méér. Het ging vooral om Gewone padden (65%), Bruine kikkers (21%) en Alpenwatersalamanders (5%). Maar ook zeldzame soorten als de Rugstreeppad (47 exemplaren), Heikikker (106) en Kamsalamander (216) werden geregistreerd. Het vorige record werd gevestigd in 2006, toen 200.687 amfibieën konden worden gered.
De hoogste aantallen (…) Het hele nieuwsbericht

Lukas in The Roxy Theatre

Maandag 20 augustus 2018
Showbizz
Beringen - Lukas in The Roxy TheatreZoomNa enkele screenings afgelopen weekend in Frankrijk brengt The Roxy Theatre in Koersel morgen één van de eerste voorstellingen in België van 'LUKAS', de nieuwe film van Jean-Claude Van Damme op de MEN's MOVIE NIGHT. Kevin Janssens en Sam Louwyck hebben eveneens een rol in deze actiefilm die vanaf woensdag in de zalen komt. "Lukas (Van Damme) werkt als uitbater in een nachtclub. Hij is al in de vijftig en deelt nog regelmatig klappen uit. Ondertussen heeft hij er moeite mee zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Gemiddeld inkomen: 16.733 euro

Maandag 20 augustus 2018
Het gemiddeld inkomen per inwoner in Beringen bedraagt 16.733 euro. Dat is minder dan in Tessenderlo, Ham, Hechtel-Eksel, Leopoldsburg en Heusden-Zolder maar meer dan in Houthalen-Helchteren.
Beringen - Vijf drugsdealers betrapt op PukkelpopOp Pukkelpop zijn vijf drugsdealers betrapt. Het dealen betrof verschillende soorten drugs: MDMA, ketamine, cocaïne, cannabis, XTC en speed. Er werden ook 86 meerderjarige druggebruikers betrapt. Zij kregen een boete variërend van 75 tot 600 euro naargelang de hoeveelheid die zij bij zich hadden. De vaststellingen lastens minderjarigen zullen verder worden onderzocht door het parket.

Bouwsector vindt 'geen' personeel

Maandag 20 augustus 2018
Beringen - Bouwsector vindt 'geen' personeelZoomDe krapte op de arbeidsmarkt is een groeiend probleem voor de Limburgse bouwsector. Dat zeggen VOKA-Limburg en de Confederatie Bouw Limburg. Ook dit jaar blijkt de krapte op de arbeidsmarkt een rem te zijn op verdere groei van bedrijven. Het aantal Limburgse bouwondernemingen dat beroep doet op buitenlandse arbeidskrachten daalt lichtjes in 2018 (63% ten opzichte van 65% in 2017). Dat de krapte op de arbeidsmarkt zich genadeloos doorzet,  zien we ook in de beweegredenen om in zee te gaan met (…) Het hele nieuwsbericht

Bertrand Sikivie overleden

Maandag 20 augustus 2018
Beringen - Bertrand Sikivie overledenIn Paal is zaterdag Bertrand Sikivie overleden, de weduwnaar van Justine Houben. Hij was 97 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Jeuk (Gingelom).

Bijna 24.000 personenwagens

Zondag 19 augustus 2018
In Beringen zijn 23.959 personenwagens ingeschreven. Het aantal dieselrijders is goed voor 63,8 procent

KVK Beringen verslaat Herkol

Zaterdag 18 augustus 2018
Beringen - KVK Beringen verslaat HerkolKVK Beringen heeft vanavond in Neerpelt met 1-4 gewonnen van Herkol voor de Beker van Limburg. Mario Pruna scoorde drie keer voor de bezoekers.

Heerlijk zomerweer

Zaterdag 18 augustus 2018
Weerbericht
Beringen - Heerlijk zomerweerMet het opbouwen van een wig van hogedruk vanuit het westen tot over onze streken, stabiliseert de atmosfeer en nemen de neerslagkansen sterk af. Bovendien is er de volgende dagen ook veel ruimte voor de zon. De zomer is terug in onze streken, al zijn de temperaturen eerder wat bescheiden. Vandaag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. De zon kan bij momenten flink aanwezig zijn en duwt het kwik richting 24 graden. Er staat hierbij een zwak briesje uit het zuidwesten. Morgen krijgt de zon wat meer ruimte en dat (…) Het hele nieuwsbericht

950 vroegtijdige schoolverlaters

Zaterdag 18 augustus 2018
Volgens de meest recente cijfers telt Limburg 950 vroegtijdige schoolverlaters. In Beringen zijn er dat 69. De andere gemeenten: Bocholt (8), Hamont-Achel (11), Hechtel-Eksel (11), Houthalen-Helchteren (39), Leopoldsburg (19), Lommel (41), Meeuwen-Gruitrode (7), Neerpelt (15), Opglabbeek (7),  Overpelt (12), Peer (19) en Tongeren (39).

Vossenhoek Beverlo

Zaterdag 18 augustus 2018
Lens op Beringen
Beringen - Vossenhoek BeverloZoomBeringen heeft nog veel plekjes met mooie natuur. Ook in de buurt van de Vossenhoek in Beverlo vinden we nog veel groen. En dat weet deze reiger ook. (Inge Jespers en Bart Liesenborgs)

Over een zeer gesloten kind

Zaterdag 18 augustus 2018
Gekleurde Woorden
Beringen - Over een zeer gesloten kindZoomElke zaterdag presenteren we een gedicht van Edith Oeyen op een foto van Lambert Reynders.

Groote Markt Beeringen

Zaterdag 18 augustus 2018
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Groote Markt BeeringenZoomGust maakt ook deze week weer een mooie duofoto. Vandaag een blik op de markt van Beringen.

Bezoek aan de mijn

Zaterdag 18 augustus 2018
Uit de oude doos
Beringen - Bezoek aan de mijnZoomNu zondag is het weer mijnzondag, dan kan je het mijnmuseum en de oude mijngebouwen met een gids bezoeken. Een bezoek aan de mijn is altijd populair geweest. Op deze foto zijn we een groep uit Paal tijdens een bezoek aan de mijn. (foto Marcel Enkels)

Avondrood Beringen

Vrijdag 17 augustus 2018
Vandaag gezien
Beringen - Avondrood BeringenZoomEen mooie zonsondergang vastgelegd door Gust Ischen.

Julien Delarbre overleden

Vrijdag 17 augustus 2018
Beringen - Julien Delarbre overledenVandaag is Julien Delarbre overleden, de echtgenoot van Jeanne Ambroos. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Sproeien mag weer

Vrijdag 17 augustus 2018
Op advies van de Vlaamse Droogtecommissie heeft de gouverneur vandaag het gebruik van leiding-, grond- en regenwater weer toegelaten, behalve wanneer het gaat om water van onbevaarbare waterlopen. Voor de kanalen Bocholt-Herentals, Kanaal van Beverlo en de Zuid-Willemsvaart blijft een captatie- en recreatieverbod van kracht vanwege de aanwezigheid van blauwalg.
Ook het kampvuurverbod is opgeheven.
Beringen - Brandstichting in oude rijkswachtkazerneIn de oude rijkswachtkazerne aan de Koerselsesteenweg is vanochtend brand gesticht. Op de eerste verdieping stond hout in brand. De brandweer, die gealarmeerd was door een buurtbewoner, kon de schade beperken. De kazerne staat al jaren leeg en is al regelmatig het doelwit geweest van vandalisme en brandstichting. Ook zoeken clochards er regelmatig onderdak. De kazerne zal op termijn afgebroken worden om plaats te maken voor woningen en appartementen. Een tijdje terug namen we nog onderstaande foto's.
Brandstichting in oude rijkswachtkazerneBrandstichting in oude rijkswachtkazerneBrandstichting in oude rijkswachtkazerne
Brandstichting in oude rijkswachtkazerneBrandstichting in oude rijkswachtkazerneBrandstichting in oude rijkswachtkazerne
Zoom

Auto tegen gevel

Vrijdag 17 augustus 2018
Beringen - Auto tegen gevelZoom
Aan de Bredonkstraat in Koersel kwam gisterenavond een auto tegen een gevel van een huis terecht na een botsing met een andere wagen. De twee bestuurders en een passagier, allen uit Beringen, raakten daarbij gewond.Eén wagen kwam met een flinke dreun tot stilstand op de hoek van een huis. De woning werd gestut.

60 jaar huwelijk voor Louis en Maria

Vrijdag 17 augustus 2018
Beringen - 60 jaar huwelijk voor Louis en MariaZoomOp 16 augustus 1958 huwden Engelen Louis en Vanhove Maria in Heusden. Ze leerden elkaar kennen op de braderie in Heusden cité. De burgemeester van Heusden-Zolder, Mario Borremans kwam op 15 augustus de diamanten jubilarissen bij hun dochter Ria in Koersel feliciteren met geschenkbonnen en een telegram van de koning. Louis was ondergronds mijnwerker en Maria zorgde voor het huishouden. Ook hebben ze twee kleinkinderen Bindu en Bijoy en één achterkleinkind Caitlin. Louis zaagt graag hout voor (…) Het hele nieuwsbericht
60 jaar huwelijk voor Louis en Maria
Zoom

René Ooms overleden

Donderdag 16 augustus 2018
Beringen - René Ooms overledenVandaag is in Stal-Koersel de uit Hechtel afkomstige René Ooms overleden. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo.

Lange file op E313

Donderdag 16 augustus 2018
Beringen - Lange file op E313ZoomDeze namiddag stond er lang een lange file op de E313 richting Hasselt. Oorzaak was een defecte vrachtwagen in Paal. (foto: Gust Ischen)

Einde kampseizoen

Donderdag 16 augustus 2018
Vandaag gezien
Beringen - Einde kampseizoenZoomAfgelopen weekend vertrokken de laatste kampeerders aan het Koersels Kapelleke. De afgelopen zes weken was het gezellig druk in de bossen met groepen scouts en Chiro. Vandaag staan alleen nog deze toiletten als stille getuigen in de bossen.

Werken Infrax Beverlosesteenweg

Donderdag 16 augustus 2018
Beringen - Werken Infrax BeverlosesteenwegZoomTussen de brug van Tervant en de Kruisbaan-Olmsesteenweg voert Infrax werken uit langs de Beverlosesteenweg. Het verkeer moet er over één rijstrook. Verkeerslichten zorgen voor de afhandeling. UPDATE de werken zijn achter de rug

En zijn naam is August

Donderdag 16 augustus 2018
Beringen - En zijn naam is AugustZoomDe nieuwe wolf (foto) die nu in Leopoldsburg is gesignaleerd en bij wolvin Naya verblijft, gaat August heten. Dat heeft het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) beslist. Het is een verwijzing naar de maand augustus. Al zouden wij hem dan liever Gust noemen! (Foto INBO)

José Goossens overleden

Donderdag 16 augustus 2018
Beringen - José Goossens overledenGisteren is José Goossens overleden, de weduwe van André Glazenmakers. Zij was 95 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Dekens krijgen secretaris

Donderdag 16 augustus 2018
De dekens krijgen een dekenale secretaris. Die nemen administratieve en organisatorische taken van de deken over en moeten de werkdruk van de dekens verminderen. Zeven van de vijftien dekens hebben het bisdom al laten weten dat zij een secretaris willen. Het gaat onder meer om de deken van Bree en Tongeren. De eerste dekenale secretarissen gaan vanaf 1 december aan de slag.

Tunnel onder kruispunt provinciehuis

Donderdag 16 augustus 2018
Beringen - Tunnel onder kruispunt provinciehuisZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer en De Lijn gaan het kruispunt van de Grote Ring met de Universiteitslaan in Hasselt herinrichten. Er komt een tunnel voor het openbaar vervoer onder het kruispunt. Deze tram- en bustunnel is onderdeel van het Spartacusproject en zal in de toekomst gebruikt worden door de nieuwe sneltrams. Ook komen er nieuwe fiets- en voetgangerstunnels aan het kruispunt. Maandag starten de voorbereidende werkzaamheden.
Langs de Universiteitslaan en de Koning Boudewijnlaan leggen AWV (…) Het hele nieuwsbericht

Gebruikers dienstencheques

Donderdag 16 augustus 2018
In Beringen zijn er volgens de meest recente cijfers 3.431 gebruikers van dienstencheques. De andere gemeenten: Bocholt (1.088), Hamont-Achel (1.433), Hechtel-Eksel (1.120), Houthalen-Helchteren (1.913), Leopoldsburg (1.312), Lommel (2.834), Meeuwen-Gruitrode (1.128), Neerpelt (1.833), Opglabbeek (860), Overpelt (1.530), Peer (1.479) en Tongeren (3.141).

Een groen blaadje

Woensdag 15 augustus 2018
Vandaag gezien
Beringen - Een groen blaadjeZoomDe schapen op de terril van Beringen zijn op zoek naar een lekker groen blaadje want het lekkere gras op de terril is door de droogte zo goed als helemaal op. We zagen de schapen vandaag helemaal beneden, knabbelend aan een lekker groen blaadje.

'Vergiet op een pasfoto mag niet'

Woensdag 15 augustus 2018
Het is maar dat je 't weet
Mensen mogen geen vergiet op hun hoofd zetten op hun pasfoto voor een identiteitsbewijs. Dat heeft de Nederlandse Raad van State vandaag bepaald. De zaak was aangespannen door een vrouw die aanhanger is van de Kerk van het Vliegende Spaghettimonster. Die "Kerk" is begin deze eeuw bedacht door een Amerikaan uit protest tegen gevestigde godsdiensten. Aanhangers vereren een godheid die gemaakt is van spaghetti en gehaktballen. Om hem te eren, dragen ze een vergiet op hun hoofd. Meer bij ed.nl

Oostenrijkse 'Spätzle'

Woensdag 15 augustus 2018
Inge's keukengeheimen
Beringen - Oostenrijkse 'Spätzle'ZoomInge ging vorige week op vakantie in Oostenrijk en zelfs dan was er nog tijd en heel veel goesting om een potje te koken. "Op zoek naar iets typisch van daar, winkel in winkel uit en wat kwam er heel veel terug? Spätzle. Maar wat is dit nu eigenlijk? Een soort pasta, afkomstig van het zuiden van Duitsland en Oostenrijk. Je kan het met vanalles eten, maar blijkbaar is de grote favoriet overal kaas. Dus kaas zal het worden!. De uitdaging is om verse Spätzle te maken i.p.v. de (…) Het hele nieuwsbericht
Oostenrijkse 'Spätzle'
Zoom

De bijverdiensten van de politici

Dinsdag 14 augustus 2018
Het Belgische Staatsblad heeft de jaarlijkse lijst met mandaten van politici gepubliceerd. De Beringse politici zitten niet in de top van de betaalde mandaten. Koploper in Beringen is Anne Cuypers-Wouters (CD&V) met 9 mandaten waarvan 7 bezoldigd. Dan volgen: Freddy Pirens (sp-a): 9 mandaten waarvan 6 bezoldigd, Mark Bex (CD&V): 9 mandaten waarvan 5 bezoldigd, Webers Maurice (sp-a): 6 mandaten waarvan 4 (…) Het hele nieuwsbericht

Woninginbraak in Stal

Dinsdag 14 augustus 2018
Beringen - Woninginbraak in StalAan de Heerbaan in Stal drongen dieven binnen een woning. Om in het huis te geraken forceerden zij een raam. Er is geld gestolen.

Johannes Rogghe overleden

Dinsdag 14 augustus 2018
Beringen - Johannes Rogghe overledenGisteren is de uit Beverlo afkomstige Johannes Rogghe overleden. Hij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10 uur) plaats in de parochiekerk van Boven-Lo (Kessel-Lo). Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19.30 uur) in funerarium Pues in Heverlee.

Betere samenwerking mens/robot

Maandag 13 augustus 2018
Betere samenwerking tussen mensen en robots versterkt de concurrentiepositie van KMO's. Dat blijkt uit een nieuw interregionaal project dat tot doel heeft KMO's te ondersteunen die nieuwe technologieën, zoals robots die samenwerken met mensen, in hun productie integreren. Dat heeft Flanders Make aangekondigd, het Lommelse onderzoekscentrum voor de maakindustrie dat het project leidt.
Het nieuwe project biedt KMO’s in de automobiel- en voedingsindustrie de kans om via (…) Het hele nieuwsbericht

60 jaar huwelijk voor Yvonne en Gust

Maandag 13 augustus 2018
Beringen - 60 jaar huwelijk voor Yvonne en GustZoomGust Wouters en Yvonne Lemmens vierden afgelopen weekend hun 60-jarig huwelijk. Het koppel uit de Heidestraat in Korspel werd ontvangen door de burgemeester in OC De Buiting. Met familie en vrienden werd in het Groene Genoegen 's avonds flink gefeest. (Patrick Knuyt)
60 jaar huwelijk voor Yvonne en Gust60 jaar huwelijk voor Yvonne en Gust60 jaar huwelijk voor Yvonne en Gust
60 jaar huwelijk voor Yvonne en Gust60 jaar huwelijk voor Yvonne en Gust
Zoom

Frans Schepens overleden

Maandag 13 augustus 2018
Beringen - Frans Schepens overledenIn Korspel is gisteren Frans Schepens overleden. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uu) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Leni Knops overleden

Maandag 13 augustus 2018
Beringen - Leni Knops overledenIn Paal is gisteren Leni Knops overleden, de weduwe van Alfred Scalabrin en van Frans Verluyten. Zij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hulst-Tessenderlo. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo.

Paula Lenaert overleden

Maandag 13 augustus 2018
Beringen - Paula Lenaert overledenGisteren is Paula Lenaert overleden, de echtgenote van Freddy Moons. Zij was 64 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (12.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Alois Willems overleden

Maandag 13 augustus 2018
Gisteren is Alois Willems overleden, de echtgenoot van Fien Schildermans. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Limburgse export naar Iran halveert

Maandag 13 augustus 2018
De Limburgse export naar Iran daalde spectaculair sinds de Amerikaanse president Donald Trump economische sancties tegen het land aankondigde. Dat blijkt uit een rondvraag door Voka – KvK Limburg bij de belangrijkste Limburgse exporteurs naar Iran. Het Hoeseltse Power Tools Distribution zet de Iraanse export zelfs helemaal stop.
In de eerste zeven maanden van 2017 werden er in Limburg nog voor bijna 12 miljoen euro certificaten van oorsprong aangevraagd voor Iran, dit jaar is dat slechts 6,8 miljoen euro.

Wereldmuziek op folkfestival Ham

Maandag 13 augustus 2018
Beringen - Wereldmuziek op folkfestival HamZoomOok op dag 2 en 3 van het folkfestival in Ham was de affiche aantrekkelijk gevuld met gevarieerde wereldmuziek. Op zaterdag wordt er altijd begonnen met een kort bal in zaal Sint-Jan. Dit jaar met muziek van La Compagnie d’Elias. Maar ook in de festivaltent werden traditiegetrouw vaak wat stoelen aan de kant geschoven om tijdens de concerten te dansen; Niet elk optreden leent zich daartoe zoals dat het geval was bij Richard Curran, Seyir Trio, Embrun en Raphaël De Cock met het Halewyn Project. (…) Het hele nieuwsbericht

KVK Beringen verliest in Reppel

Zondag 12 augustus 2018
Beringen - KVK Beringen verliest in ReppelIn de Beker van Limburg heeft KVK Beringen met 2-1 verloren in Reppel. Turkse FC verloor van Lindelhoeven VV met 2-3. Stal Sport ging met 1-0 onderuit op het veld van Sp. Grote Heide.

Plankenpad wordt hersteld

Zondag 12 augustus 2018
Beringen - Plankenpad wordt hersteldZoomHet plankenpad aan het Koersels Kapelleke zal binnenkort hersteld worden. Het is nog even wachten op een lading nieuwe plankjes en dan kunnen wandelaars weer volop genieten van het mooie wandelpad in de vallei van de Zwarte Beek.

Kans op onweer

Zondag 12 augustus 2018
Vannacht trekt een storing van west naar oost door het land met regen en buien. Plaatselijk is er daarbij kans op onweer. Morgen verwacht het KMI regelmatig buien die soms stevig en onweerachtig zijn. Hier en daar kan er ook hagel vallen. Binnenlandse Zaken heeft inmiddels het noodnummer 1722 voor niet-dringende brandweerinterventies geactiveerd.

Dieven laten ramen achter

Zondag 12 augustus 2018
In een nieuwbouw aan de Nieuwstraat in Zolder verwijderden dieven de dakvensters. De dieven werden opgeschrikt waardoor ze de ramen moesten achterlaten.

Gouden bruiloft Harry en Lieve

Zondag 12 augustus 2018
Beringen - Gouden bruiloft Harry en LieveZoom Lieve Gheys en Harry Klop uit de Onze-Lieve-Vrouwstraat vierden gisteren hun gouden bruiloft. Lieve werd geboren in Beringen in 1947 en Harry in Heusden in hetzelfde jaar. Ze hebben elkaar voor het eerst ontmoet in dancing Van Ende in Heusden en trouwden op 9 augustus 1968 in Beringen.
Lieve volgde lagere school in Beringen–Mijn en begon later in de springstoffenfabriek van Balen te werken. Nog later vond ze een baan in Herentals bij koekjesfabriek De Beukelaer. Als laatste werkte ze op de (…) Het hele nieuwsbericht
Gouden bruiloft Harry en LieveGouden bruiloft Harry en Lieve
Zoom

Gouden bruiloft Jean en Ursula

Zondag 12 augustus 2018
Beringen - Gouden bruiloft Jean en UrsulaZoomAerts Petrus (roepnaam Jean) en Ursula Sneyers vierden gisteren hun gouden bruiloft en werden in de bloemetjes gezet door burgemeester Maurice Webers. Jean werd geboren in Balen in 1937 en Ursula in Beringen in 1940. De jubilarissen leerden elkaar kennen in dancing ‘Esmeralda’ in Peer. Ze huwden op 25 juli 1968 in Beringen.
Jean volgde school tot zijn 14de jaar en besloot toen te gaan werken als glassnijder in de glasfabriek Glaverbel in Mol. Ursula volgde school tot haar 18de en (…) Het hele nieuwsbericht
Gouden bruiloft Jean en UrsulaGouden bruiloft Jean en Ursula
Zoom

Genieten op de terrils

Zondag 12 augustus 2018
Vandaag gezien
Beringen - Genieten op de terrilsZoomOok al is het gras overal dor, toch is en blijven de terrils kleurrijk! En een plaatsje voor een rustige en gezellige babbel. (Gust Ischen)
Genieten op de terrilsGenieten op de terrils
Genieten op de terrilsGenieten op de terrils
Zoom

René Theunis overleden

Zaterdag 11 augustus 2018
Beringen - René Theunis overledenGisteren is René Theunis overleden, de weduwnaar van Min Vangenechten. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Het circus

Zaterdag 11 augustus 2018
Gekleurde Woorden
Beringen - Het circusZoomEdith haalt deze week haar inspiratie in het circus.

Hotel du Cerf

Zaterdag 11 augustus 2018
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Hotel du CerfZoomHotel Het Hert in het centrum van Beringen is nog altijd een rots in de branding en een van de meest herkenbare gebouwen in het centrum. Vroeger hotel, café en restaurant, vandaag nog altijd een gezellige brasserie.

't Kaffeeke Paal

Zaterdag 11 augustus 2018
Uit de oude doos
Beringen - 't Kaffeeke PaalZoomVandaag nog een foto uit het archief van Bart Alenteyns en het 't Kaffeeke. Vanavond is er in Karteria een reüniefuif, tien jaar na de sluiting van het legendarische café. Welke herinneringen heb jij nog?

Extra opvang voor pleegzorg nodig

Vrijdag 10 augustus 2018
In Limburg zijn er extra opvangplaatsen voor pleegzorg nodig. Momenteel staan er in Limburg 58 kinderen op de wachtlijst voor opname in een pleeggezin.

Minder sterke bevolkingsgroei

Vrijdag 10 augustus 2018
In Limburg wordt een minder sterke bevolkingsgroei verwacht dan in Vlaanderen, met Beringen als sterkste groeier.  Bovendien zal het aantal ouderen in onze provincie spectaculair stijgen. Naast deze sterke vergrijzing zal ook de tendens van ontgroening van de bevolking zich verderzetten. Het jonge noorden en het oudere zuiden zijn in Limburg definitief verleden tijd. (Statistiek Vlaanderen)

Voetganger aangereden

Vrijdag 10 augustus 2018
Beringen - Voetganger aangeredenOp de Westlaan in Heusden-Zolder is gisterenavond rond 22.30 uur een voetganger door een auto gegrepen bij het oversteken van de rijbaan. Overbrenging van de zestiger naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Vrouw (84) gewond bij botsing

Vrijdag 10 augustus 2018
Een 84-jarige vrouw uit Leopoldsburg is gewond geraakt bij een kop-staartaanrijding op de Heppensesteenweg in Beverlo. Het ongeval gebeurde deze voormiddag.

Bliksem treft schoorsteen

Vrijdag 10 augustus 2018
Beringen - Bliksem treft schoorsteenGisterenmiddag werd de brandweer van Beringen opgeroepen voor een blikseminslag op de schoorsteen van een appartementsblok in de Onze-Lieve-Vrouwstraat in Beringen. Enkele stukken van de schouw vielen op geparkeerde auto's. In het appartement zelf was er geen schade. Er werd ook niemand gewond.
Beringen - Droogtemaatregelen blijven van krachtZoomEnkele regen- en onweersbuien doorbraken de droogteperiode. Dit bracht wat verkoeling maar de natuur heeft nog steeds stevige dorst. De gevallen hoeveelheid neerslag is momenteel nog onvoldoende om de droogte te herstellen. "Samen met onze partners volgen we de situatie op de voet maar we onderstrepen dat de genomen maatregelen van kracht blijven tot tegenbericht", laat Noodplanning en Crisisbeheer Limburg weten.

Rustig zomerweer

Vrijdag 10 augustus 2018
Weerbericht
Beringen - Rustig zomerweerAan de voorzijde van een storing die onze regio na het weekend bereikt, zorgt een mobiele wig van hogedruk voor rustig en vrij zonnig weer tijdens het weekend. Later wordt ook warme lucht aangevoerd en bereikt het kwik zomerse waarden. Na het weekend staan regen en buien op het programma en wordt het terug kouder. Het wordt bovendien vrij winderig. Vandaag wisselen wolken en opklaringen elkaar af en het blijft meestal droog. Met een matige tot soms vrij krachtige zuidwestenwind stagneert het kwik op (…) Het hele nieuwsbericht

Radio 2 komt naar be-MINE

Vrijdag 10 augustus 2018
Beringen - Radio 2 komt naar be-MINEZoom
Daan en Sander trekken deze zomer doorheen Limburg met de Radio 2-wagen en het Limburgsymbool. Elke dag houden ze halt in een Limburgse gemeente. Woensdag 15 augustus zijn te gast op be-MINE. Tussen 9u30 en 13u ben jij welkom voor een babbel. Iets te vertellen over je hobby, je vakantie,... Of wil je ons iets tonen? Kom maar langs!

Gratis wandelkaarten Natuurpunt

Vrijdag 10 augustus 2018
Beringen - Gratis wandelkaarten NatuurpuntZoomWie graag in de natuur gaat wandelen kan via de website van Natuurpunt gratis wandelkaarten downloaden. In onze regio kan je 15 wandelingen downloaden in de natuurgebieden van de Vallei van de Zwarte Beek, de Grote Beek en Veldhovenheide. Meer via deze link.

Nat en droog

Donderdag 9 augustus 2018
Vandaag gezien
Beringen - Nat en droogZoomOp deze foto van Patrick Knuyt is goed te zien hoe de droogte haar sporen heeft nagelaten. Maar de natuur zal zich gelukkig herstellen en het geel zal langzaam terug groen worden.

Vaklui gezocht

Donderdag 9 augustus 2018
Vandaag gelezen
"Ik zoek een elektricien om de stroom te herstellen tussen mensen die niet meer met elkaar praten, een oogarts om de boze blik van de mensen te veranderen, een kunstenaar om een glimlach op het gezicht van de mensen te tekenen en een metser om aan de vrede te bouwen." (Bron: Kerk & Leven)

Voor fusies en behoud provincie

Donderdag 9 augustus 2018
In vergelijking met zes jaar geleden wint de gemeentelijke fusiegedachte duidelijk terrein bij ondernemers. Voor 12 priocent is dit zelfs voornaamste manier om de werking van gemeenten efficiënter te maken. Maar niet minder dan 2 op 5 ondernemers vindt dat zijn gemeente best zou fuseren.Naast de gemeenten die volgend jaar al Oudsbergen en Pelt gaan vormen, is er ook in Maaseik, Diepenbeek, Bilzen, Bree, Lummen, Tessenderlo, Hamont-Achel en Alken 50 procent of meer van de ondernemers overtuigd. De Limburgse ondernemers en bedrijfsleiders willen ook het behoud van de provincie Limburg. (Unizo)

Opgelet: code oranje

Donderdag 9 augustus 2018
Beringen - Opgelet: code oranjeHet KMI waarschuwt opnieuw met code oranje voor deze namiddag. "In de loop van dag kan lokaal felle regenval voorkomen, alsook stevige regen- en onweersbuien vanuit Frankrijk met kans op zeer zware windstoten", laat het KMI weten.

Het gras is op!

Woensdag 8 augustus 2018
Vandaag gezien
Beringen - Het gras is op!ZoomOp deze foto zien we een weide waar het gras helemaal is verdwenen. De paarden worden nu gevoederd met het wintervoer.

Elektronisch materiaal gestolen

Woensdag 8 augustus 2018
Beringen - Elektronisch materiaal gestolenIn een woning aan de Deurnestraat in Paal kwamen dieven over de vloer. Er is elektronisch materiaal gestolen.

Nieuwe bvba: UR Cleaning

Woensdag 8 augustus 2018
Reyhan Ceylan uit Beverlo heeft de bvba UR Cleaning opgericht met zetel aan de Heppensesteenweg in Beverlo. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het schoonmaken van gebouwen, ICT activiteiten en groothandel in suiker, chocolade en suikerwerk.

Remi Enckels overleden

Woensdag 8 augustus 2018
Beringen - Remi Enckels overledenMaandag is in Peer Remi Enckels overleden. Hij was 61 jaar. De uitvaartlitirgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Paal. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in Home Monsheide in Peer.

Paula Stas overleden

Woensdag 8 augustus 2018
Beringen - Paula Stas overledenMaandag is de uit Koersel afkomstige Paula Stas overleden, de echtgenote van André Frederix. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Runkst-Hasselt.

Groeten uit Canada

Woensdag 8 augustus 2018
Vakantiefoto
Beringen - Groeten uit CanadaZoomDeze mooie foto is gemaakt in Newfoundland in Canada op 28 juni tijdens een boottochtje rond de ijsbergen. "Ferm ingeduffeld tegen de koude terwijl jullie in België het al veel te warm hadden", zegt Katrien Vanherck.

Alternatief: rijst telen

Dinsdag 7 augustus 2018
Rijst telen is voor landbouwers een alternatief in tijden van droogte en hitte, zegt Jan Veerhuis uit het Nederlandse Bosschenhoofd. "Rijst is niet alleen om op te eten. De wortels zijn een uitstekende bodembemester. Een boer kan dus bijvoorbeeld het ene jaar maïs, het tweede jaar aardappelen en het derde jaar rijst oogsten. Van het stro kan je karton maken en van het rijstkaf en de te kleine rijstkorrels plastic." (Bron: omroepbrabant.nl)

Waldemar Szablinski overleden

Dinsdag 7 augustus 2018
Beringen - Waldemar Szablinski overledenGisteren is Waldemar Szablinski overleden, de echtgenoot van Magdalena Szablinska. Hij was 46 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in het funerarium Convents in Paal.

De kleuren van de natuur

Dinsdag 7 augustus 2018
Beringen - De kleuren van de natuurZoomEen icarusblauwtje op een korenbloem, gefotografeerd door Chantal Serwy. Een prachtige kleurencombinatie!
Beringen - Blauwalg in het Kanaal naar BeverloZoomEr is blauwalg aangetroffen in het Kanaal naar Beverlo. Dat kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Daarom: niet kayakken, kanovaren of vissen en al zeker niet zwemmen in het kanaal. Laat er ook je hond niet in zwemmen.

Meer oproepen over eenzaamheid

Dinsdag 7 augustus 2018
Tele-Onthaal krijgt meer oproepen binnen over eenzaamheid en... de warmte. De vakantieverhalen op sociale media maken de confrontatie met de eigen problemen en neerslachtige gevoelens groter. Door de warmte komen mensen minder buiten waardoor ze ook minder in contact komen met anderen. De warmte maakt mensen moe en en laat ze zich minder goed in hun vel voelen. Daarbij komt dat vrienden en hulpverleners nu vaak met vakantie zijn... (Bron: Radio 2).

Gaatjesboorder slaat toe

Dinsdag 7 augustus 2018
Gisterenavond is een gaatjesboorder binnengedrongen in een woning aan de Zandhoefstraat in Paal. Of hij er buit kon maken, is niet geweten.
Beringen - Vechtersbazen melden zich bij politieTwee broers uit Beringen hebben zich gisteren bij de politie gemeld naar aanleiding van de vechtpartij afgelopen zaterdag in de Stationsstraat. Ze werden bij de onderzoeksrechter voorgeleid. Eén van hen werd onder aanhoudingsmandaat geplaatst, de andere kreeg strikte voorwaarden opgelegd. Bij de vechtpartij vielen twee gewonden. De oorzaak van de vechtpartij zou vermoedelijk liggen in een vete tussen twee families.

Tegen boom: vrouw gewond

Dinsdag 7 augustus 2018
Een 37-jarige vrouw uit Beringen verloor gisteren de controle over haar voertuig op de Diestsebaan in Diest en belandde tegen een boom. Zij werd licht gewond. Haar voertuig raakte zwaar beschadigd.

Noodnummer 1722 geactiveerd

Dinsdag 7 augustus 2018
Beringen - Noodnummer 1722 geactiveerdHet noodnummer 1722 is geactiveerd. Dat is het nummer dat je moet bellen voor hulp van de brandweer bij stormschade of wateroverlast. De Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken activeert tijdens storm of wateroverlast het telefoonnummer 1722 voor niet-dringende interventies van de brandweer. Het nummer 1722 moet ervoor zorgen dat de noodcentrales 112 niet overbelast geraken bij onweer en dat mensen die in levensgevaar zijn niet nodeloos moeten wachten.
Beringen - Nieuw meldpunt voor verloren huisdierenEr is een nieuw centraal meldpunt opgestart voor vermiste huisdieren in België. Het gaat om een eenvoudige, efficiënte website ontwikkeld door het piepjonge bedrijfje Huskii uit Heusden-Zolder. Op het meldpunt kan iedereen niet alleen gratis zijn huisdier melden dat vermist is, meteen kun je ook snel opzoeken welke huisdieren in de buurt vermist zijn als je bijvoorbeeld zelf één aantreft. Of je kunt een gevonden huisdier ook zelf melden. Dit is de website: www.ikbenvermist.be

Yanina Cornelis overleden

Dinsdag 7 augustus 2018
Beringen - Yanina Cornelis overledenIn Koersel is zondag Yanina Cornelis overleden. Zij was 29 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats.

Zweven over de Avonturenberg

Maandag 6 augustus 2018
Vandaag gezien
Beringen - Zweven over de AvonturenbergZoomMet dit zomers weer moet het heerlijk zijn om door de lucht te vliegen en te genieten van de zachte avondbries. (Gust Ischen)

KMI waarschuwt met code geel

Maandag 6 augustus 2018
Beringen - KMI waarschuwt met code geelMorgen/dinsdag wordt het zeer warm met maxima tot 36 of 37 graden. Het is zonnig met in eerste instantie meer hoge wolkenvelden vanuit het westen. Later op de dag ontstaan er stapelwolken en is al een eerste onweer mogelijk in het westen. "Dinsdagavond en in de nacht naar woensdag wordt het wisselend tot soms zwaarbewolkt met kans op regen- of onweersbuien. De onweders kunnen gepaard gaan met felle rukwinden, hagel en en lokale wateroverlast", waarschuwt het KMI.

Brigitte Theunis overleden

Maandag 6 augustus 2018
Beringen - Brigitte Theunis overledenGisteren is Brigitte Theunis overleden, de echtgenote van Bèr Snokx. Zij was 68 jaar. Het afscheid vindt in beperkte kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: donderdag (19.30-20 uur).

Elk nadeel heb zijn voordeel

Maandag 6 augustus 2018
Vandaag gezien
Beringen - Elk nadeel heb zijn voordeelZoomHet is de meest gekende uitspraak van Johan Cruijf. De hitte en de droogte hebben weinig voordelen voor de boeren, behalve dat het stro heel goed droogt.  

Smakelijke groeten uit Montisi

Maandag 6 augustus 2018
Vakantiefoto
Beringen - Smakelijke groeten uit MontisiZoomHet lijkt op een modern schilderij, maar het is een straatje in het Italiaanse Montisi (Toscane) waar de tafels gedekt staan voor een groot feestmaal. De Vlaming is een Bourgondiër maar dat geldt zeker ook voor de Italiaan. De liefde voor het eten is daar een stukje erfgoed. Luc Savelkoul genoot er van een waar Breughelfeest onder de zon.
Momenteel is het slecht gesteld met de heide. Dat zegt het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB). Meer dan 1/3 is verdord en zal niet uitschieten en bloeien. Alleen de oudere heide zal een beetje bloeien, maar zal snel dor zijn.
"De insecten hebben het dus extreem moeilijk om nectar te vinden. De bijenkasten die jaarlijks geplaatst worden voor lekkere heidehoning zijn dit jaar afgezegd.
"Dieren die zich kunnen verplaatsen vinden gelukkig water bij de grote ontginningsplassen. De andere zullen (…) Het hele nieuwsbericht

Eén jaar Losse Flodders

Maandag 6 augustus 2018
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - Eén jaar Losse Flodders‘Tempus Fugit’, het is Latijn voor ‘De tijd vliegt’. Een jaar geleden, de maandag na Paal op Stelten, verscheen mijn eerste tekst in de rubriek Losse Flodders. Eigenlijk was ik van plan om in de maanden juli en augustus in dit luilekkerland de lekkere luierik uit te hangen en geen columns te schrijven. Maar ik kon er toch niet om heen om deze eerste verjaardag geruisloos te laten passeren. Het wordt wel een light-zomerversie.
Ik heb me wel voorgenomen om niets te (…) Het hele nieuwsbericht

Pieter Timmers toch niet naar EK

Maandag 6 augustus 2018
Pieter Timmers gaat dan toch niet naar het EK in Glasgow voor de 50 meter vrije slag. Zijn trainer hoopte nog dat Pieter hersteld zou zijn van zijn virale hersenvliesontsteking. "Het gaat de goeie kant op met de gezondheid, maar voor competitie is het nog te vroeg", laat Pieter weten.

The Voice Senior

Maandag 6 augustus 2018
Showbizz
Beringen - The Voice SeniorZoomBinnenkort laten muzikale 60-plussers zien wat ze waard zijn op het podium van The Voice. In het allereerste seizoen van The Voice Senior overstijgt het zangtalent dan ook alle leeftijdsgrenzen. Op gebied van coaching kunnen de kandidaten alvast rekenen op één van de meest energieke 60-plussers uit de Vlaamse rockscene. Niemand minder dan opper-Kreuner Walter Grootaers, gisteren nog in actie bij Paal op Stelten, maakt immers zijn debuut als coach. Hij neemt naast 3 collega-coaches, die (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Jonge Lions en Ferre toch niet naar A-divisieZoomDe Belgische basketbaljongens – met Ferre Vanderhoydonck - zijn zondag in het Macedonische Skopje op de derde plaats geëindigd op het EK basket voor spelers onder 18 jaar. Eerst hadden ze in de halve finale met 70-73 verloren van Slovenië. Het werd dus een kleine finale om het brons en daarin versloegen ze Estland met 73-67. Bij de rust stond het 38-33. Nu ze derde geëindigd zijn, waren ze normaal gepromoveerd samen met de Fransen en Slovenen naar de A-divisie.  (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Bekkers overleden

Zondag 5 augustus 2018
Beringen - Maria Bekkers overledenGisteren is Maria Bekkers overleden, de weduwe van Antoine Wils. Zij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Korspel. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.
Beringen - Naar het ziekenhuis na steekpartijBij een ruzie tussen twee families in de Stationsstraat werd gisteravond een mes bovengehaald. Eén persoon werd daarmee gestoken en moest naar het ziekenhuis worden overgebracht. Een man die met een hamer op het hoofd werd geslagen, werd eveneens gewond.

Diploma blijft belangrijk

Zondag 5 augustus 2018
Of een schoolverlater erin slaagt snel werk te vinden, hangt voor een groot deel af van het behaalde diploma. Van de jongeren die afzwaaien met een masterdiploma, is na een jaar nog slechts 3,9% op zoek naar een job. Bij de professionele bachelor (PBA) ligt dit met 4,2% in dezelfde lijn. Bij degenen die helemaal geen diploma hebben, is dat 31,9%.  Dat blijkt uit het jaarlijkse schoolverlatersrapport van de VDAB

Nog even tropisch warm

Zaterdag 4 augustus 2018
Beringen - Nog even tropisch warmOnder impuls van hogedrukgebieden en de aanvoer van lucht uit subtropische streken volgt nog een aantal dagen met veel zon en tropische temperaturen. De huidige weerkaarten zien een kentering in het weerbeeld vanaf 9 augustus en dat zou wel eens gepaard kunnen gaan met veel klank en lichtspel. Vandaag is het uitermate zonnig in de ochtend. Na de middag komen er enkele wolkenvelden voor, maar het blijft droog. Het wordt tropisch warm bij maxima rond 32 graden. Morgen is er wat bewolking aanwezig, maar de zon kan (…) Het hele nieuwsbericht

Agnes Engelen overleden

Zaterdag 4 augustus 2018
Beringen - Agnes Engelen overledenVandaag is Agnes Engelen overleden, de weduwe van François Vanden Eynde. Zij was 78 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (12.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Jonge Lions naar halve finale

Zaterdag 4 augustus 2018
Beringen - Jonge Lions naar halve finaleIn het basketbal speelt de nationale ploeg U18, met Ferre Vanderhoydonck van Miners Beringen, de halve finale van het EK in Skopje. In de kwartfinale versloegen ze Portugal met 54-67. Vanavond spelen ze tegen Slovenië. Bij winst nemen de Lions het morgen in de finale op tegen Nederland of Estland, bij verlies spelen ze om de derde plaats. De eerste drie ploegen van het EK promoveren volgend jaar naar de A-divisie. De wedstrijd is live te volgen via www.fiba.basketball

Emile Vanzonhoven overleden

Zaterdag 4 augustus 2018
Beringen - Emile Vanzonhoven overledenGisteren is Emile Vanzonhoven overleden, de echtgenoot van Maria Volders. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in het funerarium in Paal.

De heuvels van Paal

Zaterdag 4 augustus 2018
Lens op Beringen
Beringen - De heuvels van PaalZoomWie de holle wegen wandeling in Paal volgt, komt dit mooi zicht over de heuvels van Paal tegen. (Inge Jespers en Bart Liesenborgs)

De autostrade

Zaterdag 4 augustus 2018
Uit de oude doos
Beringen - De autostradeZoomOp deze foto zien we nog de autobaan in Paal in de jaren '60. Het verkeer is ondertussen een stukje drukker en momenteel wordt er flink gewerkt om tussen Paal en Lummen spitsstroken te leggen.

Zicht op de kerk

Zaterdag 4 augustus 2018
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Zicht op de kerkZoomVandaag houden we met deze rubriek nog eens halt in het centrum van Beringen. Heb jij nog oude foto's of postkaarten van Beringen voor deze rubriek? Geef een seintje via beringen[!]internetgazet.be

De zomer van 2018

Zaterdag 4 augustus 2018
Gekleurde Woorden
Beringen - De zomer van 2018ZoomDe hete zomer van 2018, we zullen hem nog lang herinneren. Ook Edith vond deze week inspiratie in de hitte.

Nieuwe bvba: Rohecon

Vrijdag 3 augustus 2018
Stefaan Roels en Greet Heynen, beiden uit Beringen hebben de bvba Rohecon opgericht met zetel aan de Hekstraat in Beringen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het beheer van apotheken, gedragstherapie bij honden en speur- en ontwikkelingswerk oo natuurwetenschappelijk gebied.
In 2017 zijn in ons land 109.629 personen overleden, tegenover 108.056 in 2016, namelijk een stijging van 1,5%. Hoewel er een lichte stijging was in 2017, blijft het algemene sterftecijfer conform het gemiddelde van de laatste 10 jaar met een brutosterftecijfer van 9,7 promille (9,6 in 2016).(Dienst Statistiek)

Silleke Kwanten overleden

Vrijdag 3 augustus 2018
Beringen - Silleke Kwanten overledenIn WZC Corsala in Koersel is vandaag de uit Neerpelt afkomstige Silleke Kwanten overleden, de weduwe van Jan Bloemen. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Overpelt-Lindel. Begroetingsmoment: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Groeten uit Schotland

Vrijdag 3 augustus 2018
Vakantiefoto
Beringen - Groeten uit SchotlandZoomPatrick Cosemans maakt een trip door Schotland. En daar hoort doedelzakmuziek bij! Uw vakantiefoto is ook welkom op beringen[!]internetgazet.be.
Vanaf 9 augustus mogen handelaars geen extra kosten meer aanrekenen voor elektronische betalingen met de bankkaart, via overschrijving of via domiciliëring. Dit verbod geldt zowel voor betalen in de winkel als voor betalen op internet en dus ook voor vrije beroepen, overheidsdiensten, gemeentebesturen, intercommunales en andere organisaties. Meer info

Fietsster (59) gewond bij aanrijding

Donderdag 2 augustus 2018
Op de Ringlaan in Zolder raakten deze namiddag rond 14.15 uur een auto en een 59-jarige fietsster in een aanrijding betrokken. De fietsster werd daarbij gewond.

Woninginbraak in Meelbergstraat

Donderdag 2 augustus 2018
Beringen - Woninginbraak in MeelbergstraatDieven drongen via een openstaand raam binnen in een huis aan de Meelbergstraat in Paal. De buit bestaat uit een sierdolk, een camera en geld.

Jaak Schuyten overleden

Donderdag 2 augustus 2018
Beringen - Jaak Schuyten overledenIn Beverlo is vandaag Jaak Schuyten overleden, de echtgenoot van Mickey Kennes. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt donderdag 9 augustus (12.30u) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur).

Maria Schepkens overleden

Donderdag 2 augustus 2018
Beringen - Maria Schepkens overledenGisteren is Maria Schepkens overleden, de weduwe van Louis Croonenborghs. Zij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Beverlo. Dinsdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenhed tot groeten in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

1.388 werklozen in Beringen

Donderdag 2 augustus 2018
Beringen - 1.388 werklozen in Beringen	In juli telde de VDAB 1.388 werklozen in Beringen, dat is een daling van 6,8% ten opzichte van vorig jaar. Hiermee scoort Beringen iets minder dan het Limburgs en Vlaamse gemiddelde. In Limburg was de daling 7,7% en in Vlaanderen 8,5%. De grootste daling is bij de -25 jarigen. Bij de 5O-plussers steeg de werkloosheid licht met 1,76%.

Jonge Lions naar kwartfinale

Donderdag 2 augustus 2018
De nationale ploeg U18 speelde op het EK basketbal haar laatste groepswedstrijd tegen Georgië. Aan de rust stond het 34-35. Gelukkig speelden de jonge Lions gretiger in de tweede helft zodat ze alsnog met 58-81 wonnen. Ferre Vanderhoydonck (Miners Beringen) speelde de laatste 4 minuten. Ze stoten zo door naar de kwartfinales waar morgennamiddag Portugal wacht.

Water van Aquafin voor landbouwers

Donderdag 2 augustus 2018
Landbouwers en fruittelers die water nodig hebben voor hun gewassen en fruitbomen, kunnen dat gaan oppompen bij Aquafin. In Limburg kan dat in Lanaken, Genk, Kuringen-Hasselt, Bree, Lommel en Halen, meldt Radio2.
"Normaal gezien lozen we het gezuiverd afvalwater in waterlopen", zegt Sabine Schellens van Aquafin. "We kunnen wel niet al ons afvalwater voorbehouden voor landbouwers want dan komen die waterlopen droog te staan. Daarom vragen we geïnteresseerden contact met ons op te nemen, dan (…) Het hele nieuwsbericht

Clémence Vaes overleden

Donderdag 2 augustus 2018
Beringen - Clémence Vaes overledenOp 30 juli overleed in WZC Hogevijf in Hasselt de uit Koersel afkomstige Clémence Vaes, de weduwe van Mathieu Storms. Zij was 86 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Kiewit-Hasselt.

Groeten uit Orvieto

Donderdag 2 augustus 2018
Vakantiefoto
Beringen - Groeten uit OrvietoZoomWe kregen van Stephan Volders uit Koersel deze mooie vakantiefoto uit het Italiaanse Orvieto.

Leopoldsburg- Koersel 1-2

Woensdag 1 augustus 2018
In een vriendschappelijke wedstrijd heeft ESK Leopoldsburg met 1-2 verloren van W. Koersel. Aan de rust was de stand 0-1.

Nieuwe bvba: Apollo Arts

Woensdag 1 augustus 2018
Ufuk Kazan uit Beverlo heeft de bvba Apollo Arts opgericht met zetel aan de Koolmijnlaan in Beverlo. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van een benzinestation, transport, koerierdienst en expeditiebedrijf.

Advocatenkantoor failliet

Woensdag 1 augustus 2018
De rechtbank van Koophandel heeft advocatenkantoor Dirk Peeters uit Koersel failliet verklaard. Ilse Roox is als curator aangesteld.

Bijna 9 procent meer starters

Woensdag 1 augustus 2018
Voor de eerste zes maanden van 2018 is het aantal Limburgse starters opnieuw sterk toegenomen in vergelijking met de voorbije jaren. Dat zegt Voka-KvK Limburg. In juni ligt het aantal startende ondernemingen 8,83% hoger in vergelijking met juni 2017. Wat het eerste semester van 2018 betreft ligt het aantal starters alweer ruim een tiende hoger dan het recordjaar 2017.

Winst voor Belgian Lions

Woensdag 1 augustus 2018
Beringen - Winst voor Belgian LionsIn hun vierde groepswedstrijd op het EK in Skopje speelden de Belgian Lions U18 tegen Georgië. De eerste helft zag er alles behalve rooskleurig uit voor onze jonge leeuwen. Ze keken op tegen een achterstand van 10 punten (31-41). Na drie minuten in het derde kwart kregen onze jongens 41-41 op het bord en op het einde van dit kwart stond het 67-46 voor België. Dit was een duidelijk voorbeeld van erop en erover. De eindstand werd 83-65. Ferre Vanderhoydonck (Miners Beringen) speelde de laatste 4 minuten.

Gilbert Beerten overleden

Woensdag 1 augustus 2018
Beringen - Gilbert Beerten overledenGisteren is de uit Beverlo afkomstige Gilbert Beerten overleden, de echtgenoot van Frieda Noels. Hij was 61 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in aula Heyduin in Mol. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats in Olmen.

Albert Theunckens overleden

Woensdag 1 augustus 2018
Beringen - Albert Theunckens overledenGisteren is in Beringen Albert Theunckens overleden, de weduwnaar van Maria Valgaerts. Hij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Berg-Tessenderlo. Begroetingsmoment: vrijdag (20-20.30 uur) in uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo.

Vasco Veronesi overleden

Woensdag 1 augustus 2018
Beringen - Vasco Veronesi overledenOp 29 juli overleed Vasco Veronesi, de echtgenoot van Louisa Janssens. Hij was 92 jaar. Veronesi woonde in Averbode maar voorheen in Beringen. Vrijdag (10.30 uur) is er een herdenkingsmis in Huyze Honighdries in Averbode. Begroetingsmoment: vrijdag (12 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Videoverslag werken E313

Woensdag 1 augustus 2018
Beringen - Videoverslag werken E313ZoomVandaag kreeg de pers de kans om de werf op de E313 te bezoeken. We maakten nog dit videoverslag.

Werken met de zeis

Woensdag 1 augustus 2018
Beringen - Werken met de zeisZoomHandwerktuigen worden wel eens als oudbollig of weinig efficiënt afgedaan. Maar de laatste jaren winnen ze weer terrein. Een inspannende ontspanning in de frisse buitenlucht met aandacht voor groepsdynamiek. Zeis en bijl brengen rust via ritme en dat in het hart van een Vlaanderens grootste natuurgebieden, de Vallei van de Zwarte Beek. Deelnemers leren veilig en correct werken met de zeis en hoe ze te onderhouden. Gaandeweg ervaar je waar en wanneer het gebruik van handwerktuigen een meerwaarde (…) Het hele nieuwsbericht

Groeten uit Gent

Woensdag 1 augustus 2018
Vakantiefoto
Beringen - Groeten uit GentZoomGent is één van de mooiste steden in België en een favoriete plek voor veel Belgen om een daguitstap te maken. Hans Put is alvast een grote fan van Gent.

Gegrilde groentjes op gekruide olie

Woensdag 1 augustus 2018
Inge's keukengeheimen
Beringen - Gegrilde groentjes op gekruide olieZoomZomer en volop zon, dus ons serreke staat in volle bloei en er is oogst. Veel oogst. Opeens schep ik elke avond paniekerig kilo’s groenten op onze borden en probeer elke gast naar huis te sturen met monstrueuze courgettes en zakken vol met tomaten. Dus Inge ging weer eens experimenteren als we augurken kunnen inmaken, zongedroogde tomaatjes kunnen maken, dan lukt ons dat misschien met aubergines, courgettes ed. ook. Het was simpeler als ik dacht. Groentjes snijden en in de oven (ja dat was puffen met dit (…) Het hele nieuwsbericht
29/01
Erna Gevers

Proficiat met je 57ste verjaardag

Louis Beerten
20/01
Digipunt Beringen

Groeten aan de bezoekers van Digipunt Beringen in de bib!

Miet Vandebroek
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen