Het overige nieuws

Aangepaste uren Koersels Kapelleke

Zaterdag 31 oktober 2020
Beringen - Aangepaste uren Koersels KapellekeZoomVanwege de kortere dagen zal het Koersels Kapelletje open zijn van 9 uur tot 18 uur.
Beringen - Ondertussen, bij de speelgoedzaken...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Begrafenisstoet

Zaterdag 31 oktober 2020
Uit de oude doos
Beringen - BegrafenisstoetZoomVandaag een einde terug in de tijd met een begrafenisstoet in Beringen-Mijn met paard en koets. (foto Citévolk Spreekt)

Kerk van Koersel

Zaterdag 31 oktober 2020
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Kerk van KoerselZoomOud en nieuw, vaak heel verschillend soms goed gelijkend. De kerk van Koersel werd recent mooi gerestaureerd, de moderne elementen vallen slechts subtiel op in het groter geheel.

De avonden

Zaterdag 31 oktober 2020
Lens op Beringen
Beringen - De avondenZoom's Avonds is het sinds de overschakeling naar de wintertijd een uurtje rapper donker, een ideaal moment om een mooie foto te maken voor Bart Liesenborgs.

Een griezelige Halloween

Zaterdag 31 oktober 2020
Beringen - Een griezelige HalloweenZoomBen jij ook helemaal in de ban van Halloween? Het Amerikaans feest heeft ook in België zijn intrede gedaan. We kregen deze foto's van Sandy.
Een griezelige HalloweenEen griezelige HalloweenEen griezelige Halloween
Zoom

Als een stervend blad

Zaterdag 31 oktober 2020
Gekleurde Woorden
Beringen - Als een stervend bladZoomMorgen is het Allerheilgen, de dag dat de doden herdacht worden.
In de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus wordt het dragen van een mondmasker vanaf morgen/zaterdag opnieuw verplicht op de recyclageparken van Limburg.net. Aan alle bezoekers wordt gevraagd deze richtlijn te respecteren in het belang van hun eigen gezondheid en deze van de andere aanwezige bezoekers en recyclageparkwachters. Naast deze nieuwe richtlijn blijven de bestaande richtlijnen rond social distancing op het recyclagepark gelden. Zo is er slechts een beperkt aantal voertuigen gelijktijdig op het park toegelaten, wordt iedereen gevraagd om zoveel mogelijk in de wagen te blijven en om steeds minstens 1,5 meter afstand te houden van andere bezoekers en parkwachters.
Beringen - Verstrengde lockdown vanaf zondagnachtDe federale regering heeft vanavond maatregelen bekendgemaakt die de verdere verspreiding van het coronavirus moeten terugdringen en die neerkomen op een verstrengde lockdown. Dit zijn de voornaamste maatregelen:
- Men mag slechts één knuffelcontact thuis uitnodigen, dat ene contact mag niet te vaak wisselen.
- Niet-essentiële winkels gaan dicht, voedingswinkels en supermarkten blijven open. Hamsteren is niet nodig. Niet-essentiële winkels mogen wel een afhaalpunt (…) Het hele nieuwsbericht

Ramen voor nieuwe bib

Vrijdag 30 oktober 2020
Beringen - Ramen voor nieuwe bibZoomVandaag werden de ramen geplaatst voor het nieuwe deel van de bibliotheek in Beringen. Zo kunnen we langzaam aftellen naar de opening van de vernieuwde bib. (foto Patrick Haesevoets)

Een smaakvol B-Magazine

Vrijdag 30 oktober 2020
Beringen - Een smaakvol B-MagazineZoom
B-Magazine, het magazine van de stad Beringen, staat deze maand in het teken van Week van de smaak. 9 Beringse smaakmakers staan er in de kijker met een interview van Philip Reynders van restaurant Oogst van Eden. Je kan het magazine ook online lezen.

Dirk van Tichelt stopt ermee

Vrijdag 30 oktober 2020
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Dirk van Tichelt stopt ermeeZoomDirk van Tichelt stopt met judo, dat maakte hij vandaag bekend op een persconferentie. Na een lange carrière neemt de 36-jarige topjudoka afscheid van de topsport. Dirk blijft in judomiddens het toonbeeld van trainingsbeest vol karakter en wilskracht. Sinds 2012 woont hij in Hulst-Tessenderlo. Op de foto zie je hem als gast bij de Koerselse judoclub in 2018.
Dirk Van Tichelt nam deel aan drie Olympische Spelen. Zijn eerste Spelen in Beijing (2008) eindigde hij op een verdienstelijke vijfde (…) Het hele nieuwsbericht

Het leven anno 2020

Vrijdag 30 oktober 2020
Beringen - Het leven anno 2020Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Geen seniorenweek dit jaar

Vrijdag 30 oktober 2020
Beringen - Geen seniorenweek dit jaarZoomGeen show- of dansnamiddag, wandeling of andere activiteit dit jaar voor de Beringse senioren. Door corona is de jaarlijkse seniorenweek in november afgelast.

Kerkhoffoto's

Vrijdag 30 oktober 2020
Beringen - Kerkhoffoto'sZoomNaar aanleiding van Allerheiligen hebben we vandaag en de komende dagen nog enkele poëtische mijmeringen van Beringse dichters. Robert Leyssens bijt de spits af.

Ongeval in Vrevijverstraat

Donderdag 29 oktober 2020
Beringen - Ongeval in VrevijverstraatIn de Vrevijverstraat in Koersel reed vanmorgen rond 8 uur een automobilist uit Beringen tegen een boom. De wagen ging daarop over de kop. De bestuurder raakte lichtgewond.

Nieuwe vennootschap: Panther Express

Donderdag 29 oktober 2020
El Houcine Naim uit Beringen heeft de besloten vennootschap Panther Express opgericht met zetel aan de Oude Baan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer logistiek management, expeditie, distributie en transport.
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft Global Possible en ATS Bouwgroep, beide uit Beringen, failliet verklaard. Schuldvorderingen kunnen tot 28 november ingediend worden.

Geboorte van de profeet Mohamed

Donderdag 29 oktober 2020
Beringen - Geboorte van de profeet MohamedZoomVandaag 29 oktober 2020, wat voor de hidjra-kalender overeenstemt met de 12de dag van de maand Rabi’ al-awwal 1442, vieren de Belgische burgers van het moslimgeloof de geboorte van de profeet van de islam, Mohamed. Voor de moslims is het vandaag een belangrijke dag.

Bib blijft open

Donderdag 29 oktober 2020
Beringen - Bib blijft openZoomDe pop-upbibliotheek op de site Lutgart in Beringen blijft open, weliswaar met een beperkte dienstverlening en strikte veiligheidsmaatregelen. Je kan nog altijd tijdens de gewone openingsuren terecht voor uitleningen. Er zijn maximaal 15 bezoekers toegelaten, een winkelmandje is verplicht en liefst individueel bezoek of maximaal met 2 personen. Activiteiten, evenementen en lezingen gaan niet door.

Extra fietsinvesteringen voor Limburg

Donderdag 29 oktober 2020
Beringen - Extra fietsinvesteringen voor LimburgZoom
Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters investeert via het Vlaams relanceplan 21 miljoen euro in 29 Limburgse fietsprojecten. Zo zal er onder andere geïnvesteerd worden in het herstellen van jaagpaden, extra lantaars voor fietsveiligheid, het vernieuwen van fietspaden en het vervangen van klinkers door asfalt.

Duivennest op speelplaats

Donderdag 29 oktober 2020
Vandaag gezien
Beringen - Duivennest op speelplaatsZoomDe kinderen van SBS Koersel hebben een leuke attractie op de speelplaats. Een duif heeft er een nest gemaakt en de kleine duiven zien opgroeien is een extra attractie voor de kinderen.

Martine Vanbael overleden

Woensdag 28 oktober 2020
Beringen - Martine Vanbael overledenGisteren is de uit Koersel afkomstige en in Houthalen-Helchteren woonachtige Martine Vanbael overleden, de levenspartner van Georges Van den Bosch. Zij was 60 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium De Vloot in Leopoldsburg.

Julia Baers overleden

Woensdag 28 oktober 2020
Beringen - Julia Baers overledenGisteren is de in Beringen-Mijn woonachtige Julia Baers overleden, de weduwe van de in 2016 overleden Emile Reynders. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Clemence Lefebvre overleden

Woensdag 28 oktober 2020
Beringen - Clemence Lefebvre overledenGisteren is de in Korspel woonachtige Clemence Lefebvre overleden, de weduwe van de in 2015 overleden Louis Snyers. Zij was 96 jaar. De uitvaartliturgie vindt in intieme kring plaats in de parochiekerk van Korspel.

De visie van Fobie

Woensdag 28 oktober 2020
Beringen - De visie van FobieZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Jeugdcompetities stopgezet

Woensdag 28 oktober 2020
UPDATE De jeugdcompetities in het voetbal worden vanwege corona helemaal stopgezet. Dat heeft Voetbal Vlaanderen beslist. De Vlaamse regering had dinsdag al alle sportactiviteiten voor 12-plussers verboden, nu zet Voetbal Vlaanderen ook de competitie van U6 tot U13 voor onbepaalde tijd ‘on hold’. Trainingen en vriendschappelijke wedstrijden in eigen regio blijven voor de allerjongsten (tot U13) wel toegestaan. UPDATE Ook Basket Vlaanderen meldt dat de competitie van de ploegen met spelers -12 (U8, U10 en U12) wordt stopgezet.  

Inbraak in Sint-Jorisstraat

Woensdag 28 oktober 2020
Beringen - Inbraak in Sint-JorisstraatDieven drongen binnen in een woning aan de Sint-Jorisstraat in Paal. Volgens de eerste vaststellingen zou er niets gestolen zijn.
Beringen - Nieuwe maatregelen starten om middernachtDe nieuwe coronamaatregelen gaan al in vanaf middernacht i.p.v. overmorgen/vrijdag om 18u00. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) deze namiddag bekend gemaakt.

Mijnmuseum terug dicht

Woensdag 28 oktober 2020
Beringen - Mijnmuseum terug dichtZoomDoor de verstrengde coronamaatregelen zal het Mijnmuseum gesloten zijn vanaf 29 oktober 2020 tot en met 22 november 2020.

Hogere temperaturen

Woensdag 28 oktober 2020
Weerbericht
Beringen - Hogere temperaturenEen omvangrijke en krachtige depressie nabij IJsland, stuurt in een strakke zuidwestelijke luchtstromingen nog steeds vochtige en gestoorde zeelucht naar onze streken. Op het einde van de week wordt er wel gevoelig zachtere lucht aangevoerd en tijdens het weekend stijgt de luchtdruk tijdelijk.
Vandaag zijn er talrijke wolken in de ochtend met kans op een spat regen of een bui. Nadien is het tijdelijk wat droger en zijn er enkele opklaringen mogelijk. Na de middag komen er echter opnieuw buien (…) Het hele nieuwsbericht

Nu de zwaarden nog

Woensdag 28 oktober 2020
Beringen - Nu de zwaarden nogZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: Mirac 26

Woensdag 28 oktober 2020
Muhammed Mert uit Beringen heeft de besloten vennootschap Mirac 26 opgericht met zetel aan de Laan op Vurten in Beringen. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het optrekken van ruwbouw, het uitvoeren van chape- en voegwerken en schilderwerken.

Nieuwe vennootschap: Casa Reale

Woensdag 28 oktober 2020
Jelani Abdelmalek uit Paal heeft de besloten vennootschap Casa Reale opgericht met zetel in Paal-Dorp. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer traiteur- en cateringdiensten en de uitbating van een pizzeria.

Nieuwe vennootschap: Selo

Woensdag 28 oktober 2020
Selami Yildirim uit Koersel heeft de besloten vennootschap Selo opgericht met zetel aan de Stationsstraat in Beringen. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer dak- en gevelbekleding, elektriciteitswerken, schilderwerken en klusjesdiensten.

De tijd van de Vikingen

Dinsdag 27 oktober 2020
Radio en TV
Morgen kunt u op National Geographic kijken naar twee documentaires over de Vikingen. Om 15u start 'Viking Warrior Queens' (2019). Wetenschapper en National Geographic Explorer Ella Al-Shamahi bewijst met behulp van geavanceerde technologieën dat er meer dan duizend jaar geleden ook vrouwelijke Vikingkrijgers waren. Aansluitend kan je om 16u kijken naar 'Ultimate Viking Sword' (2019). Slechts een aantal Vikingen bezat het angstaanjagende Ulfberht-zwaard. Dit revolutionaire wapen kwam tot stand op een manier die eeuwenlang onbekend zou blijven bij de rivalen van de Vikingen. (National Geographic, 15u)

Nieuwe maatregelen tegen het virus

Dinsdag 27 oktober 2020
Beringen - Nieuwe maatregelen tegen het virusDe Vlaamse regering heeft vanavond nieuwe maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen, zeker nu die verspreiding ongekende proporties aanneemt. De basisregels blijven alleszins behouden: het dragen van een mondmasker, het wassen van de handen en het afstand houden. Maar ook en vooral moet het aantal sociale contacten zoveel mogelijk beperkt blijven tot het absolute minimum. Bovendien gaan volgende maatregelen vrijdag om 18u in voor een periode van minstens 12 (…) Het hele nieuwsbericht

De visie van Fobie

Dinsdag 27 oktober 2020
Beringen - De visie van FobieZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Bjorn Jans uit Paal heeft de besloten vennootschap Bjorn Construct opgericht met zetel aan de Klitsbergstraat in Paal. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de plaatsing van veranda's en zonneweringen én elektriciteits- en schrijnwerkwerkzaamheden.

Fietsers blijven verbod negeren

Dinsdag 27 oktober 2020
Beringen - Fietsers blijven verbod negerenZoomDoor de werken aan de brug in Beringen is er geen fietsverkeer mogelijk op de Kasteletsingel. Toch blijven fietsers dit verbod negeren, dat hebben we de laatste weken verschillende keren opgemerkt. In september verongelukte hier nog een fietser.

Marie Louise Willems overleden

Maandag 26 oktober 2020
Beringen - Marie Louise Willems overledenVandaag is Marie Louise Willems overleden, de echtgenote van Walter Jamar. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: donderdag (19.15-19.45 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Zonnepanelen op 13.000 woningen

Maandag 26 oktober 2020
Beringen - Zonnepanelen op 13.000 woningenZoomAcht Limburgse huisvestingsmaatschappijen investeren samen 35 miljoen euro in zonnepanelen. Ze willen er de komende 3 jaar zo'n 13.000 woningen mee uitrusten. De huurders zullen elke maand tot 30 euro meer huur moeten betalen, maar dat geld verdienen ze terug door een verlaging van hun stroomfactuur. (Radio 2)

Vroeger en nu, voor en na

Maandag 26 oktober 2020
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - Vroeger en nu, voor en naWordt 3/13 2020 (Three/Thirteen) voor ons land een even historisch scharniermoment in zijn geschiedenis als 9/11 2001 (Nine/Eleven) voor de Verenigde Staten en bij uitzondering de hele wereld? Op 13 maart ging België in een bijna volledige lockdown. Dat enkel de ziekenhuizen op meer dan volle toeren draaiden, was een verontrustende vaststelling. Zeker omdat het vandaag nog steeds het geval is. In de VS wordt vaak 9/11 als referentie gebruikt om gebeurtenissen voor en na aan te duiden. Ik heb de indruk (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Openbaarvervoerplan 2021 goedgekeurdZoomDe Limburgse vervoerregioraad keurde vandaag het nieuwe openbaarvervoerplan (OV-plan) voor de vervoerregio Limburg officieel goed. 33 steden en gemeenten stemden in met dit plan dat het toekomstige openbaar vervoernetwerk uittekent. De invoering is voorzien voor januari 2022.
De vervoerregioraad had het OV-plan in juni al voorlopig goedgekeurd. Niet alle Limburgse steden en gemeenten waren toen te vinden voor de nieuwe plannen. Zo was er toen bezorgdheid over de aansluiting van de OV-netten in (…) Het hele nieuwsbericht

Winteruur in het recyclagepark

Maandag 26 oktober 2020
Beringen - Winteruur in het recyclageparkVanaf morgen geldt de winteruurregeling in het recyclagepark. Dat wil zeggen dat het park steeds een uur vroeger dicht gaat. Het park zal dus telkens om 16 uur sluiten, op donderdag om 17 uur.
Beringen - Ziekenhuizen schakelen over naar fase 1BVandaag schakelen de ziekenhuizen over naar fase 1B. Dat betekent dat ze tot 50 procent van hun bedden op intensieve zorg voor Covidpatiënten moeten vrijhouden, en nog eens vier keer zo veel op gewone Covid-afdelingen.
Tussen 15 en 21 oktober waren er in Limburg dagelijks gemiddeld 388 nieuwe besmettingen, een stijging met 74 procent tegenover de zeven dagen voordien. Van de 26.283 uitgevoerde coronatesten in Limburg was 10,3 procent positief. Het reproductiegetal in Limburg bedraagt 1,406, wat betekent dat 100 besmette personen er 140 andere besmetten. In totaal raakten al 14.712 Limburgers besmet in de pandemie.

Boerenwijsheid (26)

Maandag 26 oktober 2020
Beringen - Boerenwijsheid (26)ZoomIs oktober warm en fijn, het zal een scherpe winter zijn, maar is het nat en koel, 't is van een zachte winter een voorgevoel. (foto Marleen Abeels)

Herfstvakantie wordt verlengd

Zondag 25 oktober 2020
#samentegencorona
De Vlaamse scholen krijgen na volgende week een verlengde adempauze tot en met 11 november. Dat heeft Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts beslist in overleg met de vertegenwoordigers van het onderwijsveld, op basis van een nieuw advies van virologen. “Ik verontschuldig mij bij de ouders die nu een oplossing moeten zoeken voor maandag 9 november en dinsdag 10 november”, zegt Weyts. “We doen nu een inspanning van 2 dagen om de scholen daarna opnieuw te kunnen openen tot de (…) Het hele nieuwsbericht

Foto's van op de tatami

Zondag 25 oktober 2020
Beringen - Foto's van op de tatamiZoomBijna alleen coronanieuws dezer dagen, reden waarom fotograaf Rik Vander Sanden zijn judofoto's van afgelopen jaar eens verzamelde. De meeste komen uit Europa (Grand Prix van Boedapest en Den Haag, de Grand Slam van Düsseldorf, de Europacup in Saarbrücken en Luxemburg),... En daar bovenop nog foto's uit enkele Belgische tornooien. (foto Rik Vander Sanden) Meer foto's
Foto's van op de tatamiFoto's van op de tatami
Zoom
Beringen - Morgen overleg gouverneur-burgemeestersMorgen/maandag is er op vraag van de lokale besturen een overleg gepland tussen alle 42 Limburgse burgemeesters en de provinciegouverneur. Op de agenda staat de coronacrisis, de situatie in Limburg en de eventuele noodzaak om bijkomende maatregelen te nemen.

Jos Peeters overleden

Zondag 25 oktober 2020
Beringen - Jos Peeters overledenGisteren is de in Tervant woonachtige Jos Peeters overleden, de echtgenoot van Blondine Vanhoudt. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Emelie Evers overleden

Zondag 25 oktober 2020
Beringen - Emelie Evers overledenVrijdag is de in Paal woonachtige Emelie Evers overleden, de echtgenote van erediaken Louis Vanlommel. Zij was 79 jaar. De uitvaartliturgie vindt in intieme kring plaats in de parochiekerk van Paal. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Paal.

De visie van Fobie

Zaterdag 24 oktober 2020
Beringen - De visie van FobieZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Dak- en thuislozentelling

Zaterdag 24 oktober 2020
Volgende week vrijdag zetten verschillende organisaties en instanties in Limburg zich in om de aantallen dak- en thuislozen in onze provincie in kaart te brengen. “Iedereen telt mee” is een project van de Koning Boudewijnstichting, die LUCAS, KU Leuven en Universiteit Luik aanduidde om het onderzoek te voeren. In Limburg doen ze dit in samenwerking met het Limburgs Steunpunt Lokaal Sociaal Beleid en het provinciebestuur.
Het project wil een zicht krijgen op de aantallen, maar ook op de (…) Het hele nieuwsbericht

Margriet Berrevoets overleden

Zaterdag 24 oktober 2020
Beringen - Margriet Berrevoets overledenVandaag is de uit Paal afkomstige en in Tessenderlo woonachtige Margriet Berrevoets overleden, de weduwe van Benedictus Thielens. Zij was 96 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo.

Dit weekend: winteruur

Zaterdag 24 oktober 2020
Beringen - Dit weekend: winteruurZoomDit weekend nemen we afscheid van de zomer en gaan we over naar het winteruur. Niet vergeten om deze nacht de klok een uurtje terug te zetten en dus een uurtje langer te slapen op zondagochtend. (foto Gust Ischen)

Renovatie Hamsesteenweg

Zaterdag 24 oktober 2020
Beringen - Renovatie HamsesteenwegZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer zal het wegdek van de Hamsesteenweg (N141) in Leopoldsburg renoveren vanaf de gemeentegrens tot aan het kruispunt met de Beringsesteenweg (N72). De rotonde op dit kruispunt krijgt ook een nieuw wegdek. In totaal wordt zo 2 km gewestweg vernieuwd. De werken starten vrijdagavond 23 oktober en zouden maandagochtend 26 oktober klaar moeten zijn. Opgelet: de rotonde in Heppen is ook vanaf zaterdagavond 24/10 om 18u afgesloten tot zondagmiddag voor alle richtingen. Om van Beringen naar Leopoldsburg te rijden, volg je een omleiding via Korspel en Beverlo. (foto Wegen en Verkeer Limburg)

Veel regen en wind

Zaterdag 24 oktober 2020
Weerbericht
Beringen - Veel regen en windEen omvangrijke en krachtige depressie nabij Schotland stuurt in een strakke zuidwestelijke luchtstroming zachte, maar gestoorde lucht naar onze streken. Vooral op zondag zorgt een actieve storing voor een hele tijd neerslag. Na het weekend blijft het wisselvallig met geregeld wat regen of buien, maar er komen ook enkele drogere dagen voor. Het wordt wel iets kouder. 
Vandaag overheersen wolken het weerbeeld. De bewolking is zelfs voldoende dik om af en toe een drupje regen of motregen te (…) Het hele nieuwsbericht

Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Rust

Zaterdag 24 oktober 2020
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Kapel Onze-Lieve-Vrouw van RustZoomVandaag trekt Gust richting Koersel voor deze rechthoekige gecementeerde bakstenen kapel uit de 19de eeuw op de hoek met de Neerstraat.

Chiromeisjes 1965

Zaterdag 24 oktober 2020
Uit de oude doos
Beringen - Chiromeisjes 1965ZoomHet was gisteren de Dag van de Jeugdbeweging. Vandaag gaan we nog even terug naar Beringen-Mijn in 1965.

Tussen de kronkeling...

Zaterdag 24 oktober 2020
Gekleurde Woorden
Beringen - Tussen de kronkeling...ZoomEdith Oeyen zorgt ook vandaag weer voor een poëtische noot.

Luc Kapawa overleden

Vrijdag 23 oktober 2020
Beringen - Luc Kapawa overledenVandaag is de in Tervant woonachtige Luc Kapawa overleden, de echtgenoot van Monique Gijbels. Hij was 61 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Paal.

Auto botst op container

Vrijdag 23 oktober 2020
Beringen - Auto botst op containerIn de Shoebroekstraat in Paal is een auto na een inhaalmanoeuvre tegen een container gereden. De 52-jarige bestuurder uit Bocholt is daarbij gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht.

Café Familie failliet

Vrijdag 23 oktober 2020
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft gisteren het faillissement uitgesproken van het Koerselse café Familie. Schuldvorderingen moeten voor 21 november ingediend worden.

Strenge maatregelen tegen corona

Vrijdag 23 oktober 2020
Beringen - Strenge maatregelen tegen coronaZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)
Grensgevallen
In Kockengen, een dorp in de Nederlandse provincie Utrecht, is vogelgriep uitgebroken. Het ministerie van landbouw heeft daarom over het hele land een ophokplicht voor pluimvee verordend. Het gaat om de zwaarste variant van vogelgriep, H5N8. .

Ik steun de lokale horeca

Vrijdag 23 oktober 2020
Beringen - Ik steun de lokale horecaZoomDe stad Beringen geeft op haar facebookpagina de lokale horeca een steuntje. Ook op de website van de stad vind je een overzicht van de zaken waar je terecht kan voor afhaal.

Oproep om bloed te geven

Donderdag 22 oktober 2020
Beringen - Oproep om bloed te gevenZoomSinds begin september merkt Rode Kruis-Vlaanderen een structurele daling in het aantal donoren. Een gevolg van de stijgende coronacijfers. Op de bloedinzamelingen komen er dagelijks een 200-tal donoren minder langs dan gewoonlijk. Nochtans zijn voldoende bloedgevers nodig om een comfortabele bloedvoorraad op te bouwen. Als deze trend zich verder zet, vreest het Rode Kruis dat de bloedvoorraad zwaar onder druk zal komen te staan. De organisatie roept samen met Vlaams minister Wouter Beke daarom zijn (…) Het hele nieuwsbericht

De visie van Fobie

Donderdag 22 oktober 2020
Beringen - De visie van FobieZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Beringen - Aangereden wolvenwelpen waren in goede conditieZoomVrijdagochtend 9 oktober werd het kadaver van een wolf opgemerkt langs de kant van de N74 ter hoogte van Hechtel-Eksel. Het Natuurhulpcentrum haalde kort nadien het dier op. Daar werden röntgenopnames gemaakt waarop duidelijk meerdere breuken en letsels te zien waren. Nadien werd de jonge wolvin overgebracht naar het INBO in Geraardsbergen voor een autopsie en genetisch onderzoek om 100% duidelijk te maken of de wolf deel uitmaakte van de roedel van Hechtel-Eksel. De tandformule bevestigde dat het een (…) Het hele nieuwsbericht

Lekker afhalen tijdens corona

Donderdag 22 oktober 2020
Beringen - Lekker afhalen tijdens coronaZoomNu de horeca voor een maand gesloten is zetten veel zaken in op afhaal. Om de horecaondernemers te steunen en om de afhaalzaken een extra forum te geven hebben Ilska Mussen en Michiel Bertels de facebookpagina 'Lekker afhalen tijdens corona' opgericht. De groep heeft op enkele dagen al ruim 1400 leden. Een hongerige Bourgondische bende dus!
Meer info via deze link.

Sint-Barbaraviering geannuleerd

Donderdag 22 oktober 2020
Beringen - Sint-Barbaraviering geannuleerdZoomDoor de coronamaatregelen wordt ook de jaarlijkse Sint-Barbaraviering op 4 december in de mijnkathedraal en de bijhorende receptie geannuleerd.
Beringen - Geen Te Deum en herdenking op 11 novemberZoomDoor de verstrengde coronamaatregelen zal de jaarlijkse herdenking van de oorlogsslachtoffers op 11 november dit jaar niet doorgaan. Zowel de publieke momenten aan de verschillende oorlogsmonumenten, de misviering in Paal en de receptie worden geannuleerd. Het schepencollege zal nog wel bloemen neerleggen aan de monumenten. Ook het Te Deum op 15 november in de kerk van Beringen wordt geannuleerd.

Herfstcapriolen

Woensdag 21 oktober 2020
Vandaag gezien
Beringen - HerfstcapriolenZoomHet weer maakt deze week rare capriolen: vandaag kregen we regen, storm, flink wat wind, zeer warme temperaturen voor de tijd van het jaar en tot slot een mooie zonsondergang. (Gust Ischen)

Maria Cox overleden

Woensdag 21 oktober 2020
Beringen - Maria Cox overledenVandaag is Maria Cox overleden, de weduwe van de in 2017 overleden Rik Hermans. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt in intieme familiekring plaats in de parochiekerk van Tervant.

Oude postkaarten en foto's gezocht

Woensdag 21 oktober 2020
Beringen - Oude postkaarten en foto's gezochtZoomDe Alzheimer Liga Vlaanderen wil fijne herinneringen oproepen bij mensen met dementie. Daarom zoeken ze (liefst digitaal) heel veel foto’s, postkaarten en prenten vanuit alle uithoeken van Vlaanderen van de voorbije 100 jaar.
"Geef bij elke afbeelding een woordje uitleg over de plek. Zo helpen we het verhaal met de persoon met dementie. Iedereen kan helpen. Zoek die prenten van lang geleden, scan ze in en noteer voor ons de plek, het jaar of de periode en interessante weetjes over de (…) Het hele nieuwsbericht

Ook gek van Halloween?

Woensdag 21 oktober 2020
Vandaag gezien
Beringen - Ook gek van Halloween?ZoomBen jij net als Marleen Abeels gek van Halloween? Stuur ons dan je griezelige foto naar beringen[!]internetgazet.be We maken dan een leuk album op 31 oktober.

Het bizarste bankje

Woensdag 21 oktober 2020
Vandaag gezien
Beringen - Het bizarste bankjeZoomIk heb me altijd afgevraagd wie hier ooit op dit bankje zou gaan zitten. Het zicht op de geluidsmuur langs de E313 in Paal is niet al te fraai en voor de stilte moet je hier ook al niet zitten. Ik word al gek als ik er voorbij wandel. Maar aan het afval te zien, zijn er blijkbaar toch mensen die van dit plekje houden...(Hans Put)

Marcel Theunis overleden

Woensdag 21 oktober 2020
Beringen - Marcel Theunis overleden
Gisteren is de in Beringen-Mijn woonachtige en eerder in Tervant woonachtige Marcel Theunis overleden, de echtgenoot van Imelie Huybrighs. Hij was 91 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: zaterdag (11.45-12.15 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Dieven doe-het-zelfzaken geklist

Woensdag 21 oktober 2020
Beringen - Dieven doe-het-zelfzaken geklistDe politie heeft twee dieven geklist die eerder deze maand onder meer toesloegen in doe-het-zelfzaken in Beringen en Peer. In Beringen maakten zij voor bijna 800 euro buit, in Peer voor 1.325 euro. Dat maakte het parket van Leuven vandaag bekend.

Aangrijpende docu For Sama

Dinsdag 20 oktober 2020
Beringen - Aangrijpende docu For SamaZoomIn The Roxy Theatre kan je aanstaande maandagavond bij de Elan Filmclub naar een aangrijpende documentaire gaan kijken. Journalist Waad al-Kateab schetst een ontroerend portret van het dagelijkse leven in Syrië, en draagt haar werk op aan haar babydochter Sama, die al dat geweld al van kleins af aan gewoon is. 'For Sama' wordt nu al de documentaire van het jaar genoemd. Na de film wordt een vooraf opgenomen Q&A tussen regisseur Waad al-Kateab en Rudi Vranckx vertoond.

Weer wolvenwelp doodgereden

Dinsdag 20 oktober 2020
Beringen - Weer wolvenwelp doodgeredenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Skatepark terug beperkt open

Dinsdag 20 oktober 2020
Beringen - Skatepark terug beperkt openZoomDoor het toenemend aantal coronabesmettingen zal het skatepark in Beringen vanaf woensdag 21 oktober opnieuw werken met openingsuren en registraties. Let op: het skatepark kan enkel maar openen als er toezichters zijn. Je kan je hiervoor als vrijwilliger (18+) opgeven via jeugdensport[!]beringen.be.

Verkoop perceel bouwgrond

Dinsdag 20 oktober 2020
Beringen - Verkoop perceel bouwgrondZoomStad Beringen organiseert een onderhandse verkoop van bouwgrond via het online biedingsplatvorm COVAST. De bouwgrond (open bebouwing, 5a28ca) ligt op de hoek van Heerbaan/Nieuwendijk, 3582 Koersel - Stal. Biedingen en alle info kan via deze link. startprijs bedraagt 100.000 euro. Bieden kan nog tot en met 16 november.

Herfsttaferelen

Dinsdag 20 oktober 2020
Vandaag gezien
Beringen - HerfsttaferelenZoomEen frisse herfstwandeling levert nu mooie beelden op van de vele paddenstoelen die onze natuur rijk is. Marleen Abeels ging op fotojacht!
HerfsttaferelenHerfsttaferelenHerfsttaferelen
HerfsttaferelenHerfsttaferelenHerfsttaferelen
HerfsttaferelenHerfsttaferelenHerfsttaferelen
Zoom

Duidelijke boodschap

Dinsdag 20 oktober 2020
Beringen - Duidelijke boodschapZoomDe drollen van de honden die niet opgeraapt worden in het park van Paal, dat is niet naar de zin van de spelende kinderen. Een duidelijke boodschap, niet? (foto Marleen Abeels)

Iedereen naar school!

Maandag 19 oktober 2020
Beringen - Iedereen naar school!Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Dieven viseren site Lutgart

Maandag 19 oktober 2020
Beringen - Dieven viseren site LutgartRestaurant Da Luigi op de site Lutgart kreeg inbrekers over de vloer. Ze gingen aan de haal met de kassa. Die werd even later leeg teruggevonden. Op de site werden recent nog pogingen ondernomrn om sloten van handelszaken te forceren.
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Politie legt feestje met 25 feestvierders stilDe politie Beringen/Ham/Tessenderlo legde zondagavond een feest stil in een huis in de Speelstraat in Ham. De politie gaf 25 feestvierders een coronaboete en schreef 9 processen-verbaal uit wegens bezit van verdovende middelen. Zondagavond rond 17 uur kwam de politie uit op een feestje in de Speelstraat in Ham. Ter hoogte van de woning stonden verschillende voertuigen - enkele met Nederlandse nummerplaten – geparkeerd. Ter plaatse troffen de inspecteurs 12 feestvierders aan. Omdat er (…) Het hele nieuwsbericht

Griezelwandeling afgelast

Maandag 19 oktober 2020
Beringen - Griezelwandeling afgelastOp zaterdag 31 oktober stond de griezelwandeling ‘Boe! Beringen’ op de kalender maar door de verstrengde coronamaatregelen is er beslist om dit evenement af te gelasten. ‘Heel spijtig’, licht schepen van evenementen Werner Janssen toe. ‘Er was een heel mooie tocht uitgestippeld, met veel beleving, belichting, tal van figuranten… Maar we kunnen het niet maken om in een periode van verstrengde maatregelen zo veel mensen samen te brengen. Daarom hebben we beslist om ook (…) Het hele nieuwsbericht

Nicole Vanroy overleden

Maandag 19 oktober 2020
Beringen - Nicole Vanroy overledenGisteren is de uit Paal afkomstige en in Ham woonachtige Nicole Vanroy overleden. Zij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo.

Germaine Vanhove overleden

Maandag 19 oktober 2020
Beringen - Germaine Vanhove overledenGisteren is de uit Koersel afkomstige en in Leopoldsburg woonachtige Germaine Vanhove overleden, de weduwe van Louis Bosmans. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Rinus Stadtman overleden

Maandag 19 oktober 2020
Beringen - Rinus Stadtman overledenGisteren is de in Stal woonachtige Rinus Stadtman overleden, de echtgenoot van Anneke Van Der Kroef. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Jozef Reynders overleden

Maandag 19 oktober 2020
Beringen - Jozef Reynders overledenGisteren is de in Tervant woonachtige Jozef Reynders overleden, de weduwnaar van de in 2012 overleden Virginie Haegdorens. Hij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Boerenwijsheid (25)

Maandag 19 oktober 2020
Beringen - Boerenwijsheid (25)ZoomOktober geeft ons wijn en zonnige dagen, maar ook jicht en andere plagen.
Beringen - Aantal besmettingen blijft snel stijgenHet aantal coronavirusbesmettingen blijft snel toenemen. In Beringen werden volgens Sciensano de afgelopen twee weken 180 nieuwe besmettingen vastgesteld (58 meer dan eergisteren), in Lommel 101 (+41), in Houthalen-Helchteren 95 (+46), in Tongeren 66 (+31), in Pelt 87 (+41), in Leopoldsburg 54 (+20), in Hamont-Achel 57 (+21), in Oudsbergen 35 (+7), in Bocholt 32 (+11), in Peer 25 (+9) en in Hechtel-Eksel 21 (+7).
Beringen, Lommel, Houthalen-Helchteren en Pelt zitten nu in de Limburgse top-tien van gemeenten met de meeste besmettingen.

Twee gewonden bij botsing in Stal

Zondag 18 oktober 2020
Beringen - Twee gewonden bij botsing in StalOp het kruispunt van de Drie Gezustersstraat en de Raapstraat in Stal botsten gisterenavond een auto en een bestelwagen. Een vrouw en een meisje, beiden uit Beringen, raakten daarbij gewond.
Beringen - De Ronde in 2020: thuisbeleving...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Zware brand in Heppen

Zondag 18 oktober 2020
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Zware brand in HeppenZoomEen uitslaande brand heeft gisteren in de vooravond grote schade aangericht aan een woning in een zijstraat van de Bivakstraat in Heppen. Het dak is verwoest. In het huis is er rook- en waterschade. Over de oorzaak van de brand is nog niets geweten. De rookpluim was goed te zien vanop de terril in Beringen. (foto Stephan Volders)
Beringen - Interculturele Raad in actie tegen armoedeZoomDe Interculturele Raad van Beringen voerde vandaag aan be-MINE Boulevard een actie rond armoede door onder andere het uitdelen van pakjes soep.

Een groot teken tegen armoede

Zaterdag 17 oktober 2020
Beringen - Een groot teken tegen armoedeZoomEen wit laken met een knoop, dat is het symbool van de Werelddag van verzet tegen armoede. In Beringen kan je er niet naast kijken. (Jean Beerten)

Een kanjer van een paddenstoel

Zaterdag 17 oktober 2020
Vandaag gezien
Beringen - Een kanjer van een paddenstoelZoomDeze paddenstoel groeit als kool in de tuin van Marleen Abeels.
Een kanjer van een paddenstoelEen kanjer van een paddenstoel
Zoom

Op het perkament van de tijd

Zaterdag 17 oktober 2020
Gekleurde Woorden
Beringen - Op het perkament van de tijdZoomZaterdag is gedichtendag bij de Internetgazet Beringen. Edith heeft weer haar gekleurde foto op een foto van Lambert.

Klasfoto Paal

Zaterdag 17 oktober 2020
Uit de oude doos
Beringen - Klasfoto PaalZoom1971, het zesde leerjaar met meester Ackx in de toenmalige jongensschool van Paal. Heb jij nog klasfoto's? Stuur ze gerust naar beringen[!]internetgazet.be

De cementtoren

Zaterdag 17 oktober 2020
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - De cementtorenZoomDe cementtoren is al jaren een baken langs het Albertkanaal. Deze week werd een nieuwe visieplan voor de zone aan het kanaal voorgesteld. Wie weet staan er over enkele jaren nog meer torens...

Vrouw (44) gewond bij botsing

Vrijdag 16 oktober 2020
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Vrouw (44) gewond bij botsingOp de rotonde van de Fonteinstraat en de Diesterstraat in Tessenderlo kwam het deze namiddag tot een aanrijding tussen twee voertuigen gebotst. Een 44-jarige vrouw raakte daarbij gewond.

Christel Vanbael overleden

Vrijdag 16 oktober 2020
Beringen - Christel Vanbael overledenVandaag is de uit Koersel afkomstige en in Leopoldsburg woonachtige Christel Vanbael overleden, de partner van Swa Jennen. Zij was 53 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.
Beringen - Nieuwe maatregelen tegen coronavirusOm de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan heeft het overlegcomité vanavond nieuwe maatregelen bekendgemaakt. Ze gaan maandag in.
- Nauwe contacten (knuffelcontact) worden beperkt tot 1 persoon (per individu) van buiten het huishouden.
- Je mag per huishouden in totaal 4 personen thuis uitnodigen met voldoende afstand. Dit moeten gedurende twee weken dezelfde 4 personen zijn.
- Telewerk wordt de regel, zeker voor de activiteiten die dit (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Vrouw gewond bij botsing in RozenlaanIn de Rozenlaan in Beringen raakten deze namiddag twee voertuigen in een aanrijding betrokken. Daarbij is een vrouw gewond geraakt.

Weer meer corona-opnames

Vrijdag 16 oktober 2020
Beringen - Weer meer corona-opnamesZoomEn Fobie vraagt zich af of de mensen ziekenhuisbedden gaan hamsteren... (Cartoon: Fobie)

Stem voor deze foto

Vrijdag 16 oktober 2020
Beringen - Stem voor deze fotoZoomDe Beringse fotograaf Joris Put is genomineerd door de jury van National Geographic om de juryprijs en de publieksprijs te winnen. "Tijdens onze trip naar de Lofoten - Noorwegen kwamen we voorbij een dichtgevroren meer met een eilandje en een cabin. Het viel me dadelijk op. En het gedacht dit beeld vanuit de licht te kunnen vastleggen deed me al dagdromen", zegt Joris. 
Stem jij ook voor Joris? Klik dan hier. (foto Joris Put)

17' kabaal tegen armoede

Vrijdag 16 oktober 2020
Beringen - 17' kabaal tegen armoedeZoomDe kinderen van Het Mozaïek in Beringen-Mijn zeggen een luid 'neen' tegen armoede.
In Limburg zijn er dit jaar tot op heden al 13 productiesites voor synthetische drugs aangetroffen en ontmanteld. Daarnaast werden er 11 dumpingen van drugsafval ontdekt en 7 stockageplaatsen blootgelegd. In 2019 waren dit 14 drugslabo’s, 5 stockageplaatsen en 23 dumpingen.

17' kabaal tegen armoede

Vrijdag 16 oktober 2020
Beringen - 17' kabaal tegen armoedeZoomOok de burgemeester en het schepencollege van de stad Beringen maken kabaal in het kader van de Werelddag van verzet tegen armoede.

Giro kampt met coronavrees

Donderdag 15 oktober 2020
Beringen - Giro kampt met coronavreesZoom                                                                              (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: ST&V

Donderdag 15 oktober 2020
Seyfullah Unlu uit Koersel heeft de besloten vennootschap ST&V opgericht met zetel aan de Beverlosesteenweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het optrekken van gebouwen, elektriciteitswerken en het plaatsen van centrale verwarming.

Kamerverhuur Pure failliet

Donderdag 15 oktober 2020
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft Kamerverhuur Pure uit Paal failliet verklaard. Schuldvorderingen kunnen tot en met 14 november ingediend worden.

Dans je mee?

Donderdag 15 oktober 2020
Beringen - Dans je mee?ZoomHet liedje 'Jesusalema' staat momenteel hoog in de internationale hitparades, ook bij ons. Het liedje wordt ook vaak gebruikt om dansfilmpjes te maken, zo ook door het zorgpersoneel van residentie Karen in Koersel. (video Sadie Poppe)

Fris voor de tijd van het jaar

Donderdag 15 oktober 2020
Beringen - Fris voor de tijd van het jaarTussen hogedrukgebieden ten noorden en westen van het Verenigd Koninkrijk en depressies over het oosten en zuidoosten van Europa wordt in een koele noordoostelijke luchtstroming droge landlucht over onze streken gestuurd. De neerslagkansen zijn gevoelig lager, maar ook het kwik presteert ondermaats. Na het weekend wordt het zachter, maar de regenkansen nemen opnieuw toe.
Vandaag is het zwaarbewolkt tot betrokken, maar overwegend droog. Mogelijk kan er na de middag een streepje zon voorkomen. De (…) Het hele nieuwsbericht

Finale BK cyclobal afgelast

Donderdag 15 oktober 2020
Beringen - Finale BK cyclobal afgelastZoomDe finalewedstrijden voor het Belgisch kampioenschap cyclobal in de sporthal van Beverlo die op zaterdag waren gepland, zijn door de nieuwe coronamaatregelen afgelast.

Nieuwe vennootschap: Bemm Group

Woensdag 14 oktober 2020
Muhammet Sögut, Alper Yavuz, Beytullah Mert en Enes Hamarat, allen uit Beringen, hebben de besloten vennootschap Bemm Group opgericht met zetel aan de Stationsstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de handel in allerlei producten via internet en traiteurdiensten en catering.

Zondag de Ronde van Vlaanderen...

Woensdag 14 oktober 2020
Beringen - Zondag de Ronde van Vlaanderen...Zoom...zonder publiek op hellingen of langs kasseistroken. (Cartoon: Fobie)

Fietser gewond in Paal-Dorp

Woensdag 14 oktober 2020
In Paal-Dorp kwam het deze voormiddag tot een aanrijding tussen een auto en een 58-jarige fietser uit Beringen. Deze laatste raakte gewond.

Twee opleggers gestolen

Woensdag 14 oktober 2020
Beringen - Twee opleggers gestolenDe voorbije nacht zijn twee opleggers met sportmateriaal gestolen aan de Olmensesteenweg in Beringen. De opleggers zijn inmiddels leeg teruggevonden in Nederland.

Nog drie wolvenwelpen in leven

Woensdag 14 oktober 2020
Beringen - Nog drie wolvenwelpen in levenZoomUit een analyse van nieuwe videobeelden van de dagen vòòr de dood van een van de wolvenwelpen op 9 oktober - het dier werd 's nachts in hechtel-Eksel doodgereden - blijkt dat ze tot dan toch nog met 4 waren. Er blijven nu dus nog 3 welpen over.
Op 16 september verspreidde INBO, het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, beelden van drie spelende wolvenwelpen. Sinds half juli waren er telkens slechts drie welpen samen op beeld. De boswachters en onderzoekers kregen ook (…) Het hele nieuwsbericht

Pierina Sordo overleden

Woensdag 14 oktober 2020
Beringen - Pierina Sordo overledenIn WZC Sporenpark in Beringen is zaterdag Pierina Sordo overleden, de weduwe van de in 2006 overleden Albert Aerts. Zij was 95 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring.

Voorlopig geen amateurvoetbal meer

Dinsdag 13 oktober 2020
Beringen - Voorlopig geen amateurvoetbal meerDe competitie in het amateurvoetbal wordt voorlopig stilgelegd. Dat heeft Voetbal Vlaanderen beslist omdat het met de huidige maatregelen onmogelijk is om veilig wedstrijden te organiseren. Het gaat om de competities van 2e nationale tot en met 4e provinciale en het recreatieve voetbal. Naast het profvoetbal (1A en 1B) kan alleen 1ste nationale (de hoogste amateurreeks met THES en Patro Eisden) nog spelen. Ook jeugdwedstrijden tot de U17 blijven wel nog toegestaan en ook vriendschappelijke matchen, als ze in de eigen regio plaatsvinden.

Weg met twee koelwagens

Dinsdag 13 oktober 2020
Beringen - Weg met twee koelwagensAan een bedrijf aan de Lochtenbergstraat in Koersel zijn twee koelwagens gestolen. Aan de Kasteletsingel is ingebroken in een appartement. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten.

Ondertussen, in Noord-Frankrijk...

Dinsdag 13 oktober 2020
Beringen - Ondertussen, in Noord-Frankrijk...Zoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Lies Ramakers overleden

Dinsdag 13 oktober 2020
Beringen - Lies Ramakers overledenZaterdag is de uit Peer afkomstige Lies Ramakers overleden, de weduwe van de in 2002 overleden Alfons Leyssens. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt in intieme kring plaats in de parochiekerk van Koersel.

Gaby Praet overleden

Dinsdag 13 oktober 2020
Beringen - Gaby Praet overledenGisteren is Gaby Praet overleden, de weduwe van René Dillen. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats
in de parochiekerk van Koersel. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Koersel.

Een kalender van de vliegbasis

Maandag 12 oktober 2020
Beringen - Een kalender van de vliegbasisZoomDe militairen van de vliegbasis van Kleine-Brogel hebben een - mooie - kalender samengesteld met foto's van modellen die op de basis werken. Titel van de kalender: "Kings, Wings, Queens & F-16's". Ze verkopen die kalenders om met de opbrengst goede doelen te kunnen steunen, zoals de MS-Liga Vlaanderen en de vzw Boemerang. Die inkomsten bleven door de coronacrisis achterwege, en dus hebben ze daar op de vliegbasis een andere oplossing gevonden. Een kalender kost in voorverkoop 18,5 euro en kan besteld worden via de webshop van de basis.

Kwaliteit fietspaden in kaart

Maandag 12 oktober 2020
Beringen - Kwaliteit fietspaden in kaartZoomHet provinciebestuur start met een audit van haar functionele fietspaden. Dat zijn fietspaden die gebruikt worden voor functionele verplaatsingen naar het werk, of naar de winkel, bijvoorbeeld. Op basis van de verzamelde gegevens kan men het fietsbeleid beter afstemmen op de noden op het terrein en de behoeften van de fietser. Limburg telt zo’n 2.000 km aan functionele fietspaden. De provincie beheert dat netwerk in overleg met Vlaanderen en in samenwerking met de lokale besturen. Zo keert het (…) Het hele nieuwsbericht

Aantal besmettingen stijgt fors

Maandag 12 oktober 2020
Beringen - Aantal besmettingen stijgt forsHet aantal besmettingen door het coronavirus schiet in onze provincie omhoog. In Beringen werden de afgelopen twee weken 108 besmettingen vastgesteld, in Lommel 47, in Houthalen-Helchteren 40, in Tongeren 35, in Pelt 30, in Leopoldsburg en Hamont-Achel 29, in Oudsbergen 27, in Bocholt 21, in Peer 13 en in Hechtel-Eksel 12. Met uitzondering van de laatste twee gemeenten geldt volgens Sciensano nu voor alle gemeenten code rood. (Lees ook "We zitten in de tweede golf")

Mega World in moeilijke papieren

Maandag 12 oktober 2020
Beringen - Mega World in moeilijke papierenZoomMega World, de keten die recent nog de filialen van Blokker in België overnam, zit in een lastig financieel parket. Het bedrijf van de Nederlandse zakenman Dirk Bron heeft bescherming tegen schuldeisers aangevraagd. Dat maakte de keten bekend op een bijzondere ondernemingsraad. „Er zijn inderdaad wat storingen in ons financieel systeem, maar die worden deze week opgelost. Het zit ons niet mee, met corona en zo. Maar we doen er alles aan om de zaak te redden”, reageerde Dirk (…) Het hele nieuwsbericht

Bevraging over mobiliteitsnetwerk

Maandag 12 oktober 2020
Beringen - Bevraging over mobiliteitsnetwerkZoomAlle Limburgers worden opgeroepen om deel te nemen aan een online bevraging over het toekomstige mobiliteitsnetwerk van Limburg. Niet alleen inwoners, maar ook verenigingen, socio-economische actoren, het onderwijs, belangengroepen, adviesgroepen,... kortom iedereen die een mening heeft over de mobiliteit in Limburg kan waardevolle informatie geven.
In de bevraging gaat het onder andere over het toekomstige gebruik van de auto, de fiets, het openbaar vervoer en het logistiek netwerk, maar er wordt ook (…) Het hele nieuwsbericht

Code oranje voor zaalsporten

Maandag 12 oktober 2020
Beringen - Code oranje voor zaalsportenVanaf woensdag schakelt de sportsector in heel Vlaanderen naar code oranje. Concreet betekent dit dat zaalsporten waarbij geen anderhalve meter afstand bewaard kan worden voor iedereen boven 12 jaar tijdelijk verboden worden. De kleedkamers sluiten, behalve in zwembaden. Dat heeft Vlaams minister van Sport Ben Weyts beslist op vraag van en in overleg met de sportsector. 
Er kunnen vanaf woensdag bijvoorbeeld geen competitiematchen basket meer georganiseerd worden, maar een (…) Het hele nieuwsbericht

Nog geen MijnMarkt in Zolder

Maandag 12 oktober 2020
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Nog geen MijnMarkt in ZolderZoomDe MijnMarkt - de nieuwe naam en vorm van de multiculturele markt - gaat overmorgen woensdag dan toch niet van start. Het gemeentebestuur van Heusden-Zolder heeft vandaag besloten tot nader order geen nieuwe edities van de markt meer te organiseren. De marktleiders hadden heel wat inspanningen geleverd om alles veilig te laten verlopen, maar in de huidige situatie blijkt het niet opportuun te zijn om 1000 mensen tegelijk toe te laten. Aan de hand van de besmettingscijfers zal bekeken worden wanneer de markt opnieuw kan gehouden worden.

Ondertussen, op de collegesite...

Maandag 12 oktober 2020
Beringen - Ondertussen, op de collegesite...ZoomDeze ochtend was men al vroeg in de weer om beton te storten op de collegesite.

Kan het nog dwarser?

Maandag 12 oktober 2020
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - Kan het nog dwarser?Enkele maanden geleden werd in Hasselt een jogger beboet omdat hij enkele meters binnen de groene boulevard zijn mondmasker niet droeg. Tijdens Dwars door Hasselt werden meer dan 2000 lopers toegelaten in het centrum. Wie begrijpt dat? ‘Coronaproof’ wordt dan gezegd. Het is toch schandelijk dat dit soort organisaties wordt toegelaten. Dat is compleet dwars tegen alle voorzorgsmaatregelen in.
Donderdag speelden de Rode Duivels in het Koning Boudewijnstadion voor 7000 toeschouwers terwijl onze (…) Het hele nieuwsbericht

Rode Duivels verliezen koppositie

Maandag 12 oktober 2020
Beringen - Rode Duivels verliezen koppositieZoomIn de Nations League zijn de Rode Duivels hun leidersplaats kwijt, na hun verlies van gisteren. (Cartoon: Fobie)

Gemeenteraad in De Kardijk

Maandag 12 oktober 2020
Beringen - Gemeenteraad in De KardijkVanavond is het gemeenteraad. Die kan gevolgd worden in de Kardijk in Beverlo vanaf 19u30. Op de agenda staan onder andere de vernieuwde overeenkomst met de sportclubs en wegeniswerken aan de Kampweg. De oppositie zal de meerderheid aan de tand voelen over de afsluiting van de overweg in Beverlo. Je krijgt vanavond ook een verslag op de Internetgazet.

Boerenwijsheid (24)

Maandag 12 oktober 2020
Beringen - Boerenwijsheid (24)ZoomOktober met groene blaan (bladeren), duidt een strenge winter aan.

Met de groeten uit... de Ardennen

Zondag 11 oktober 2020
Beringen - Met de groeten uit... de ArdennenZoomIn de Ardennen kon Stefan Cruysberghs een wasbeer fotograferen. De kleine beertjes met Zorro-masker en geringde staart zien er schattig en aaibaar uit, maar dat zijn ze niet. De wasbeer is een invasieve exoot die tijdens WOII in Duitsland geïntroduceerd werd en zich nadien naar de buurlanden verspreid heeft. Waarschijnlijk zitten er al meer dan duizend in de Belgische Ardennen. En af en toe duikt er zelfs eentje op in Vlaanderen. Wasberen zijn vooral 's nachts actief en worden daardoor (…) Het hele nieuwsbericht
In het volleybal (Tweede Promo Mannen) heeft Stalvoc B Beverlo Herk-de-Stad verslagen. Uitslag: 3-0.

Damesvoetbal: Louwel - Fufo 2-2

Zondag 11 oktober 2020
In eerste provinciale van het damesvoetbal speelde Louwel en Fufo Beringen 2-2 gelijk. Aan de rust was de stand 1-0.

Stal Sport verliest van Anadol

Zondag 11 oktober 2020
Beringen - Stal Sport verliest van AnadolStal Sport heeft met 3-0 verloren van FC Anadol. Paal-Tervant verloor met 1-0 van Lindelhoeven VV. Turkse FC speelde 0-0 gelijk tegen Thes Sport B.

De visie van Fobie

Zondag 11 oktober 2020
Beringen - De visie van FobieZoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Een mooie ochtend

Zondag 11 oktober 2020
Vandaag gezien
Beringen - Een mooie ochtendZoomWie deze ochtend vroeg genoeg op was, kon al genieten van een mooie zonsopgang. Het weer is vandaag nog ideaal voor een herfstwandeling. (Bart Liesenborgs)
Beringen - Wedstrijd Weerstand Koersel uitgesteldVanwege de vaststelling van een coronabesmetting bij een speler van Weerstand Koersel is de wedstrijd van vanavond in en tegen Turnhout uitgesteld. Paal-Tervant B verloor met 0-3 van Grenstrappers Lommel Kolonie. KVK Beringen verloor thuis met 0-1 van Racing Mechelen.
Beringen - Zaalvoetbal: Koersel verliest in WellenIn tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft RSC Koersel verloren van U. Wellen. Uitslag: 9-4.

Mooie herfstdag

Zaterdag 10 oktober 2020
Vandaag gezien
Beringen - Mooie herfstdagZoomHet was vandaag een mooie en droge herfstdag, ideaal om te wandelen en paddenstoelen te spotten, zoals Marleen Abeels deed.

A400M Atlas maakte 'welcome flight'

Zaterdag 10 oktober 2020
Beringen - A400M Atlas maakte 'welcome flight'ZoomHet nieuwe militaire vrachtvliegtuig A400M Atlas werd gisteren gespot boven een deel van Limburg. Het maakte een 'welcome flight' doorheen het groothertogdom Luxemburg en België. Dit is het eerste van acht toestellen voor strategische en tactische luchttransport die Melsbroek als thuisbasis zullen krijgen. De A400M, die door Airbus wordt gebouwd, is groter, sneller en heeft een groter vliegbereik dan de huidige C-130's. Het toestel haalt een snelheid van maar liefst 780 km per uur en vliegt op een hoogte van 9.000 meter. Afhankelijk van de lading kan het 4.500 km tot 6.500 km ver vliegen. Het gaat hier om een samenwerking tussen het Belgisch en Luxemburgs leger. (Foto Stephan Volders)
A400M Atlas maakte 'welcome flight'A400M Atlas maakte 'welcome flight'
A400M Atlas maakte 'welcome flight'A400M Atlas maakte 'welcome flight'
Zoom

Koude periode

Zaterdag 10 oktober 2020
Weerbericht
Beringen - Koude periodeEen depressiekern over de Scandinavische landen stuurt in een koude noordwestelijke luchtstroming onstabiele en gestoorde lucht naar onze streken. Het kwik presteert ondermaats en de neerslagkansen zijn hoog. Ook na het weekend staan er nog regen en buien op het programma, maar in de tweede helft van volgende week zijn er ook af en toe droge dagen en stilaan wordt het iets zachter.
Vandaag kan de zon even flink tevoorschijn komen in de ochtend. Later nemen de wolken alweer toe vanuit het (…) Het hele nieuwsbericht

Flexactie op camping in Ham

Zaterdag 10 oktober 2020
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Flexactie op camping in HamGisteren werd in Ham een gecoördineerde controleactie (zgn. flexactie) uitgevoerd op een camping. De controle ging uit van het gemeentebestuur en kaderde in de bestuurlijke aanpak van georganiseerde criminaliteit. De flexactie werd ondersteund door het ARIEC Limburg (Arrondissementeel Informatie en Expertise Centrum) en vond plaats in overleg met het parket en arbeidsauditoraat. Ploegen van de lokale politie Beringen-Ham-Tessenderlo begeleidden de controle. Er werden stedenbouwkundige (…) Het hele nieuwsbericht

Mariette Vaes overleden

Zaterdag 10 oktober 2020
Beringen - Mariette Vaes overledenIn Heusden-Zolder is de uit Koersel afkomstige Mariette Vaes overleden, de weduwe van Edgard Vijfeijken. Zij was 87 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme familiekring.

Koeltorens in het blauw

Zaterdag 10 oktober 2020
Lens op Beringen
Beringen - Koeltorens in het blauwZoomBart richtte deze week zijn lens op de koeltorens van be-MINE. (Foto Bart Liesenborghs)

Wie kent deze films nog?

Zaterdag 10 oktober 2020
Uit de oude doos
Beringen - Wie kent deze films nog?ZoomNog meer nostalgie vandaag met een oude reclame voor de cinema Palace in Beverlo. 

Pure nostalgie

Zaterdag 10 oktober 2020
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Pure nostalgieZoomEr zijn ook van die dingen die gewoon verdwijnen zoals deze windmolen aan de Meldertsesteenweg in Paal.

Hier staat ze nog te pronken

Zaterdag 10 oktober 2020
Gekleurde Woorden
Beringen - Hier staat ze nog te pronkenZoomEdith en Lambert zorgen elke zaterdag voor kleur in ons poëtisch leven.

Jonge wolf aangereden

Vrijdag 9 oktober 2020
Beringen - Jonge wolf aangeredenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Ingebroken in garage

Vrijdag 9 oktober 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Molenwijk in Ham is ingebroken in een garage. De dieven gingen met een elektrische fiets en een heggenschaar aan de haal.

Voordeur woning bekrast

Vrijdag 9 oktober 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Bergstraat in Ham hebben vandalen de voordeur van een woning bekrast. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Wadek Krupa overleden

Vrijdag 9 oktober 2020
Beringen - Wadek Krupa overledenGisteren is de in Beringen-Mijn woonachtige Wadek Krupa overleden, de weduwnaar van de in 2014 overleden Liza Rodasik. Hij was 95 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Clementine Schmitz overleden

Vrijdag 9 oktober 2020
Beringen - Clementine Schmitz overledenIn Maaseik is op 4 oktober de uit Beringen afkomstige Clementine Schmitz overleden, de weduwe van de in 2013 overleden Edmondus Schmitz. Zij was 78 jaar. Het afscheid vond inmiddels plaats.
Beringen - Veel coronabesmettingen in het BrusselseZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Wolf doodgereden in Hechtel-Eksel

Vrijdag 9 oktober 2020
Beringen - Wolf doodgereden in Hechtel-EkselZoom
Afgelopen nacht is een wolf doodgereden op de Noord-Zuid ter hoogte van Hechtel-Eksel. Het dode dier werd gezien door een passerende vrachtwagenchauffeur, die alarm sloeg. Volgens Jan Loos, van Welkom Wolf, gaat het vermoedelijk om een van de welpen van Noëlla en August. Welkom Wolf wil dat er veilige oversteekplaatsen voor de wolven komen. 
Het Natuurhulpcentrum is het kadaver komen ophalen. (Foto NHC)

We doen maar wat

Vrijdag 9 oktober 2020
Commentaar
Gisterenavond na het bekijken van het journaal kreeg ik zin om meteen naar de kroeg te lopen en de wereld met liters bier te gaan verbeteren, het lijkt me even zinvol als wat de heren politici in Brussel momenteel bezig zijn. Er is geen wetenschappelijk bewijs dat de coronabesmettingen vanuit de horeca komen maar we varen op een woelige zee en we doen maar wat. De horeca twee uur vroeger sluiten bijvoorbeeld, wat kan het kwaad? We hebben dan toch iets gedaan. Weet je hoeveel volk er in Beringen op café zit (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuw bedrijvenpark in Lummen

Vrijdag 9 oktober 2020
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Nieuw bedrijvenpark in LummenZoomDe herontwikkeling van de vroegere site van Mobis te Lummen is van start gegaan. Op deze site van 11ha komt het nieuwe gemengde bedrijvenpark LAAR26, dat ruimte zal voorzien voor zo’n 50 bedrijven via renovatie en nieuwbouw. Projectontwikkelaar Futurn wil met bedrijvenpark LAAR26 een gevarieerd aanbod creëren voor zowel grote als kleine spelers. De grootste gebruiker wordt logistiek dienstverlener DPD die met een hal van 18.500 m² haar ambitieus expansieprogramma met een nieuwe vestiging voor Limburg realiseert.

Staking De Lijn

Donderdag 8 oktober 2020
Beringen - Staking De LijnDe drie vakbonden houden morgen een 24 urenstaking bij De Lijn. Ze protesteren tegen de privatisering van activiteiten, zoals de belbuscentrale en het leerlingenvervoer, en het afstoten van personeel. De bonden vragen garanties komen voor de werkzekerheid van de betrokken personeelsleden. Het is op dit moment nog afwachten wat de impact gaat zijn van de staking. De lijnen 7 (Diest-Paal-Beringen), 22 (Hasselt-Beringen), 23 (Hasselt-Lillo-Beringen), 32 (Beringen-Paal-Tessenderlo), 52 (…) Het hele nieuwsbericht

Gerard Dries overleden

Donderdag 8 oktober 2020
Beringen - Gerard Dries overledenGisteren is de in Beverlo woonachtige Gerard Dries overleden, de weduwnaar van de in 2011 overleden Julia Celen. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Ook naar 'Pano' gekeken?

Donderdag 8 oktober 2020
Beringen - Ook naar 'Pano' gekeken?Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Turkse FC - KRC Peer 0-2

Donderdag 8 oktober 2020
Beringen - Turkse FC - KRC Peer 0-2Turkse FC heeft gisterenavond zijn inhaalwedstrijd tegen KRC Peer verloren met 0-2. De eindstand was aan de rust al bereikt. Yilmaz pakte geel.

Ook Nederlands-Limburg kleurt rood

Woensdag 7 oktober 2020
Grensgevallen
Na Noord-Brabant kleurt ook Nederlands-Limburg rood. Dat betekent dat Buitenlandse Zaken reizen naar die provincie(s) sterk afraadt en dat u, na een verblijf van twee dagen daar, bij uw terugkeer verplicht een covid-test moet ondergaan en in quarantaine moet gaan.

Een heldere persconferentie

Woensdag 7 oktober 2020
Beringen - Een heldere persconferentieZoom                                                                             (Cartoon: Fobie)
Beringen - Zakwoordenboekje voor anderstaligenZoomDe Voetbalbond brengt samen met vzw ‘de Rand’, de Taalunie en Voetbal Vlaanderen een zakwoordenboekje uit om anderstalige voetballertjes Nederlands te leren en te laten oefenen. De 10.000 gratis boekjes helpen clubs en trainers te communiceren met anderstalige spelers en hun ouders. De taaldiversiteit in de Belgische voetbalclubs neemt jaar na jaar toe. Zo telde het voetbalseizoen 2019-20 ruim 30% meer vluchtelingen dan een jaar eerder. De Rode Duivels en Red Flames zijn de peters en (…) Het hele nieuwsbericht
Ronny Dewit uit Koersel heeft de besloten vennootschap Roofconstruct opgericht met zetel aan de Plakkettenberg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer algemene bouwwerkzaamheden en de aanleg van rioleringen.

Nieuw: Beringse betonwerken

Dinsdag 6 oktober 2020
Ceprayil Ozturk uit Beringen en Ali Aribas uit Koersel hebben de besloten vennootschap Beringse betonwerken opgericht met zetel aan de Mijnschoolstraat in Koersel. Het betreft een bouwonderneming. Verder behoren tot het doel van de vennootschap onder meer de verhuur van bouwwerktuigen en het plaatsen van ramen en deuren.

Flitsmarathon morgen

Dinsdag 6 oktober 2020
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Flitsmarathon morgenFederale politie, lokale politie en wegpolitie starten morgenvroeg om 6u met een flitsmarathon tegen automobilisten die de snelheidsbeperkingen niet respecteren. Het is de bedoeling dat die actie 24 uur duurt.

Coronamaatregelen verstrengd

Dinsdag 6 oktober 2020
Beringen - Coronamaatregelen verstrengdVanaf vrijdag worden de coronamaatregelen weer verstrengd. Dat is noodzakelijk omdat het aantal besmettingen weer de pan uitswingt. De maatregelen houden het volgende in:
- Het aantal toegelaten dichte contacten wordt verlaagd naar maximum 3 personen;
- Privébijeenkomsten thuis of in buitenlucht zijn beperkt tot maximaal 4 mensen bovenop je gezin;
- Cafés zullen nog maar tot 23 uur open zijn. Op café gaan mag maar met 4 personen per tafel. Restaurants blijven buiten schot.
- Thuiswerken wordt nog steeds aangemoedigd.

Ivonne Rubens overleden

Dinsdag 6 oktober 2020
Beringen - Ivonne Rubens overleden
Vandaag is de in Paal woonachtige Ivonne Rubens overleden, de weduwe van Sjel Vonckx. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo.

Bart stelt nieuwste boek voor

Dinsdag 6 oktober 2020
Beringen - Bart stelt nieuwste boek voorZoom
Vrijdag 16 oktober stelt de Beringse auteur Bart Demyttenaere zijn nieuwste boek voor in CC De Muze in Heusden-Zolder. Het boek 'In Harmonie, de kracht van het middenveld', gaat over het 150-jarig bestaan van de Koninklijke Harmonie De Ware Vrienden uit Heusden-Zolder. Met ruim zestig muzikanten en meer dan honderd actieve vrijwilligers is deze vereniging het symbool voor het krachtige middenveld. Het boek is een ode aan elke vrijwilliger die zich onbaatzuchtig inzet voor een warm gemeenschapsleven. Inschrijven voor deze boekvoorstelling kan via deze link.

Veertiger zwaar onder invloed

Dinsdag 6 oktober 2020
Beringen - Veertiger zwaar onder invloedEen 44-jarige man uit Beringen is vanochtend rond 2 uur in Diest uit het verkeer geplukt. Hij was zwaar onder invloed van alcohol. Zijn rijbewijs is voor vijftien dagen ingetrokken.

Trainer weg bij Turkse FC

Maandag 5 oktober 2020
Beringen - Trainer weg bij Turkse FCTheo Van de Reyd is niet langer trainer van Turkse FC. Yoney Beytullah volgt hem op. Hij leidt morgen zijn eerste training.

Nieuwe vennootschap: Fehamali

Maandag 5 oktober 2020
Ferdinand Huysmans uit Koersel heeft de besloten vennootschap Fehamali opgericht met zetel aan de Witte weg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de handel in onroerende goederen en het verlenen van adviezen van financiële, technische, commerciële of administratieve aard.

Nieuwe vennootschap: ByteStream

Maandag 5 oktober 2020
De besloten vennootschap Menoga IT Solutions uit Beringen en de besloten vennootschap Itsolva uit Koersel hebben de besloten vennootschap ByteStream opgericht met zetel aan de Koerselsesteenweg in Beringen. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het ontwikkelen en commercialiseren van soft- en hardware en ontwerp ,ontwikkeling en onderhoud van websites en elektronische catalogi.

Franciscus Engelen overleden

Maandag 5 oktober 2020
Beringen - Franciscus Engelen overledenVandaag is de uit Paal afkomstige en in Neerpelt woonachtige Franciscus Engelen overleden, de weduwnaar van Mia Bex. Hij was 94 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (17.45-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
Op dit moment liggen er 33 patiënten met COVID-19 in de Limburgse ziekenhuizen, waarvan 8 op de intensieve zorgen. Drie weken geleden waren er amper 5. De ziekenhuizen vragen om de coronamaatregelen strikt te blijven opvolgen. 

Boerenwijsheid (23)

Maandag 5 oktober 2020
Beringen - Boerenwijsheid (23)ZoomIs oktober warm en fijn, het zal een scherpe winter zijn, maar is het nat en koel, 't is van een zachte winter een voorgevoel!
In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Beringen Hasselt geklopt met 3-2. Aan de rust leidde Hasselt met 0-1.

Paal-Tervant B verliest

Zondag 4 oktober 2020
Beringen - Paal-Tervant B verliestZoomSV Breugel won zaterdagavond van Paal-Tervant B met 5-1. (foto Jochen Heyligen)

Annie Noels overleden

Zondag 4 oktober 2020
Beringen - Annie Noels overledenVandaag is de in Paal woonachtige Annie Noels overleden. Zij was 63 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Paal.

Guido Leyssens overleden

Zondag 4 oktober 2020
Beringen - Guido Leyssens overledenGisteren is de in Koersel woonachtige Guido Leyssens overleden, de echtgenoot van Marina Mentens. Hij was 67 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Koersel.
Beringen - Berlaar-Heikant -  KVK Beringen 1-1KVK Beringen is 1-1 gelijk gaan spelen op het veld van Berlaar Heikant. De ruststand was 1-0. Turkse FC verloor met 1-0 van Sporting Grote Heide.

Rikske Reynders

Zondag 4 oktober 2020
Beringen - Rikske ReyndersGisteren is de in Stal woonachtige Rikske Reynders overleden, de echtgenoot van Mariette Andriessens. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Nieuwe huisdierstickers

Zondag 4 oktober 2020
Beringen - Nieuwe huisdierstickersZoomVlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts lanceert op Werelddierendag 500.000 gloednieuwe huisdierstickers. De huisdiersticker 2.0 maakt in één oogopslag duidelijk welke dieren zich in een woning bevinden, zodat de brandweer of andere hulpdiensten in het geval van een brand of andere noodgevallen ook de huisdieren kunnen redden. “Niet alleen mensenlevens, maar ook dierenlevens tellen”, zegt Weyts. De stickers worden weldra verdeeld via de gemeenten. Brandweermannen en -vrouwen hebben tijdens een woningbrand altijd oog voor dierenlevens, maar vaak weten ze niet hoeveel dieren er in huis zijn. De huisdiersticker is een eenvoudige en efficiënte manier om dat de brandweer snel te laten weten.

Hondenclub Beringen-Mijn

Zondag 4 oktober 2020
Uit de oude doos
Beringen - Hondenclub Beringen-MijnZoomOp deze Werelddierendag nog een mooie foto uit het archief van Citévolk Spreekt: de hondenclub aan cinema Palace Beverlo. 

Botsing op Heppensesteenweg

Zaterdag 3 oktober 2020
Beringen - Botsing op HeppensesteenwegVanavond raakten twee voertuigen in een aanrijding betrokken op de Heppensesteenweg in Beverlo. Daarbij viel één gewonde. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

Weerstand Koersel - KFC Nijlen 1-2

Zaterdag 3 oktober 2020
Beringen - Weerstand Koersel - KFC Nijlen 1-2Weerstand Koersel heeft vanavond thuis met 1-2 verloren van KFC Nijlen. Stal Sport verloor van Lindelhoeven VV eveneens met 1-2. Paal-Tervant B verloor met 5-1 van SV Breugel. Ook Paal-Tervant A verloor: tegen KFC Hechtel werd het 0-1.

Zaalvoetbal: Koersel - Hoeselt 1-7

Zaterdag 3 oktober 2020
Beringen - Zaalvoetbal: Koersel - Hoeselt 1-7Op speeldag 4 van het zaalvoetbal in tweede nationale B heeft RSC Koersel thuis verloren van Pibo Hoeselt. Uitslag: 1-7.

Na regen komt zonneschijn!

Zaterdag 3 oktober 2020
Vandaag gezien
Beringen - Na regen komt zonneschijn!ZoomEen 'stralende' zon die ondergaat. Het lijkt wel op een excuus voor het regenweer op het Weekend van de klant! (Gust Ischen)

Stille getuige

Zaterdag 3 oktober 2020
Lens op Beringen
Beringen - Stille getuigeZoomDeze boom op de site van be-MINE is een stille getuige van een lange geschiedenis...(Bart Liesenborgs)

Mijnzondagen

Zaterdag 3 oktober 2020
Uit de oude doos
Beringen - MijnzondagenZoomDit weekend starten terug de Mijnzondagen, een ideaal moment om de voormalige mijn van Beringen nog eens te bezoeken. Ook in de tijd dat de mijn nog actief was, was een bezoek aan de mijn heel populair. Op deze foto een groep uit Paal op bezoek in de mijn.

Kapel Trompetstraat

Zaterdag 3 oktober 2020
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Kapel TrompetstraatZoomDe kapel in de Trompetstraat in Koersel werd in 2015 gerestaureerd. Het is een monument dat al vermeld staat in 1655 als ‘lemen kapel met zadeldak’ en het is terug te vinden op de Ferarriskaart van 1775. De huidige kapel is volgens de specialisten in baksteen opgetrokken ca. 1860 zoals ze nu min of meer te zien is.

Elke eeuw telt duizende uren

Zaterdag 3 oktober 2020
Gekleurde Woorden
Beringen - Elke eeuw telt duizende urenZoomDe tijd is vandaag de inspiratiebron voor Edith Oeyen.
Tribunaliteiten
Beringen - Wie betaalt de begrafenisondernemer?Roger stierf op 73-jarige leeftijd in een Antwerps ziekenhuis. Hij was gescheiden en liet alleen zijn 44-jarige verstandelijk gehandicapte zoon Thierry na. Thierry woonde officieel nog bij zijn moeder maar verbleef in een instelling. Zijn voorlopig bewindvoerder werd verondersteld te waken over zijn belangen.
Om de begrafenis te regelen probeerde zijn 70-jarige zus Juliette vruchteloos de bewindvoerder van Thierry te bereiken. De uitvaart kon niet op zich laten wachten en Juliette nam de zorg voor de (…) Het hele nieuwsbericht

Het blijft wisselvallig

Vrijdag 2 oktober 2020
Weerbericht
Beringen - Het blijft wisselvalligEen omvangrijke depressie nestelt zich over het westen van Europa en wordt weerbepalend voor onze streken. Regen en buien staan daarbij op het programma en de zon is vaak afwezig. Soms kan het echter tussen 2 storingen in overwegend droog zijn. De maxima zijn in het weekend normaal of net iets te laag voor de tijd van het jaar.
Morgen/ zaterdag kan het met wat geluk tot de avond overwegend droog blijven, al is een verdwaalde regendruppel zeker niet uitgesloten. Wolkenvelden domineren het (…) Het hele nieuwsbericht

Norbert Leten overleden

Vrijdag 2 oktober 2020
Beringen - Norbert Leten overledenIn Beringen is vandaag Norbert Leten overleden, de echtgenoot van Wis Vande Reyd. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo.

Werkloosheid stijgt lichtjes

Vrijdag 2 oktober 2020
Beringen - Werkloosheid stijgt lichtjesBeringen telt op 30 september 1351 werklozen, dat is 2,3% meer dan vorig jaar in september. De stijging is wel een stuk minder dan het Limburgs en Vlaams gemiddelde. De stijging is het grootst bij mannen +5,4%, bij de vrouwen is er een minieme daling van 0.7%. De stijging laat zich het sterkst voelen bij de laaggeschoolden, ook bij de hooggeschoolden is er een stijging van de werkloosheid. De meeste werklozen zijn er bijgekomen in de leeftijdscategorie van 25 tem 39 jaar.

Dieven op pad in Koersel

Vrijdag 2 oktober 2020
Beringen - Dieven op pad in KoerselDinsdagavond of nacht werd ingebroken bij SBS Koersel. In één van de kantoren konden de dieven aan de haal gaan met een gsm, laptop en geld. Ook aan het parochiehuis aan het Fonteintje in Koersel was er een poging tot inbraak. Daar ging het alarm af en kozen de dieven het hazenpad.

Ethias Cross zonder toeschouwers

Vrijdag 2 oktober 2020
Beringen - Ethias Cross zonder toeschouwersZoomDe Ethias Cross veldrijden in Beringen gaat als gevolg van de coronacrisis door zonder publiek. De wedstrijd vindt plaats op 17 oktober.

Nieuwe vennootschap: U-Mine

Donderdag 1 oktober 2020
Lissa Camerlinck uit Turnhout, Seppe Van der Stoelen uit Sint-Niklaas, de besloten vennootschap 'Erfgoed & Visie - Edith Vermeiren architect' uit Malle en de coöperatieve vennootschap United Experts uit Koersel hebben de besloten vennootschap U-Mine opgericht met zetel aan de Koolmijnlaan in Koersel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de aankoop, verkoop en verhuur van roerende en onroerende goederen en de ontwikkeling en studie rondom materialen(her)gebruik.
Construct partners: dat is de naam van de besloten vennootschap die opgericht werd door Kristof Vaes uit Koersel, An Baecke uit Ham en Jo Van Pée uit Heppen. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Langvenstraat in Koersel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer algemene bouwwerken, sloopingswerken en het plaatsen van elektrische installaties.

Vicky Fonteyn overleden

Donderdag 1 oktober 2020
Beringen - Vicky Fonteyn overledenGisteren is de uit Lommel afkomstige Vicky Fonteyn overleden, de weduwe van de in 1994 overleden Jan Segers. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Nieuwe website stad Beringen

Donderdag 1 oktober 2020
Beringen - Nieuwe website stad BeringenZoomDe stad Beringen pakt vandaag uit met een nieuwe frisse website. Oordeel zelf via deze link.

Zwarte mountainbikeroute aangepast

Donderdag 1 oktober 2020
Beringen - Zwarte mountainbikeroute aangepastZoomDe zwarte mountainbikeroute is aangepast en zal nu maar in één richting lopen. "Zo kunnen we de paden beter onderhouden en vermijden we dat mountainbikers kruisen", laat Sport Beringen weten.

Carpoolparking wordt gereinigd

Donderdag 1 oktober 2020
Beringen - Carpoolparking wordt gereinigdZoom
Nog even herhalen dat de carpoolparking van Paal dit weekend wordt gereinigd en dus niet beschikbaar is van vrijdag 2 oktober (20u) tot zaterdag 3 oktober (6u). De reiniging gebeurt grotendeels met een grote borstelwagen. Daarmee kan er niet tussen en onder auto’s gereinigd worden. Het is dus belangrijk dat de parking volledig leeg is. Auto's die blijven staan, worden verwijderd.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen