Het overige nieuws

Brand in flatgebouw

Vrijdag 31 december 2021
Grensgevallen
Bocholt - Brand in flatgebouwDe brandweer kreeg gisterenavond melding van een brand in een appartementsgebouw aan de Serviliusstraat in Weert. In een kelderbox had huisraad vlam gevat. Dat ging met grote rookontwikkeling gepaard. De bewoners van de bovengelegen appartementen werden uit veiligheidsoverwegingen geëvacueerd.
Grensgevallen
Bocholt - Aanhangwagen schiet los: fietser gewondIn de Penitentenstraat in Weert is gisterennamiddag een aanhangwagen losgeschoten van een auto. Die belandde tegen een fietser die daarbij verwondingen opliep en naar het ziekenhuis werd gebracht.
Bocholt - 15 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 15 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, twee minder dan gisteren. Vier van hen - één minder dan gisteren - worden verpleegd op intensieve zorg. Er is één patiënt met COVID-19 in Noorderhart Revalidatie & MS.

Covida Burana...

Vrijdag 31 december 2021
Bocholt - Covida Burana...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Maria Haesen overleden

Vrijdag 31 december 2021
Bocholt - Maria Haesen overledenOp 27 december is Maria Haesen overleden, de weduwe van de in 1983 overleden Eduard Geladi. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in aula De Sprink aan de Brogelerweg. Begroeting: maandag (18-)19 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

HABO-dames verder in beker

Donderdag 30 december 2021
De handbaldames van HABO gaan een ronde verder in de competitie voor de beker van Limburg. Vanavond gingen ze met 18-28 winnen bij Sint-Truiden. Het ging om een inhaalwedstrijd.

Al meer dan 8.800 starters

Donderdag 30 december 2021
Tijdens de eerste elf maanden van dit jaar hebben 8.827 Limburgers een eigen zaak opgestart. Het aantal starters in onze provincie is op vijf jaar tijd bijna verdubbeld. Dat blijkt uit gegevens van Voka Limburg. Limburg telt momenteel ruim 81.000 btw-plichtige KMO's. In 2010 waren er zo’n 60.500. Vergeleken met tien jaar geleden gaat het dus om een stijging van bijna 35 procent.

17 coronapatiënten in het ziekenhuis

Donderdag 30 december 2021
Bocholt - 17 coronapatiënten in het ziekenhuisMomenteel zijn er 17 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, evenveel als gisteren. Vijf van hen worden verpleegd op intensieve zorg.
Er is 1 patiënt met COVID-19 in Noorderhart Revalidatie & MS.

Wandelen in Limburg

Donderdag 30 december 2021
Bocholt - Wandelen in LimburgZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

19 buitenlandse priesters in Limburg

Donderdag 30 december 2021
Kerk
Bocholt - 19 buitenlandse priesters in LimburgIn het bisdom Hasselt zijn momenteel negentien buitenlandse priesters aan de slag, meestal in parochies. Zij komen onder meer uit Italië en Polen maar ook uit Burkina Faso, Benin, Rwanda, RDC Congo en India. Twintig jaar geleden waren er maar vijf buitenlandse priesters werkzaam in het bisdom. Er zijn daar nu ook buitenlandse zusters actief: leden van twee Indonesische congregaties en een congregatie uit Brazilië.
Het inzetten van buitenlandse priesters zal het priestertekort in Limburg niet (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Vanaf volgende week wordt er in Valkenswaard gewerkt aan een renovatie van de Eindhovenseweg. Het asfalt wordt verwijderd, nutsleidingen worden aangepakt en de straat wordt omgebouwd voor eenrichtingsverkeer, voetgangers- en fietsvoorzieningen. Er komen ook terrassen en meer groen. De winkels blijven tijdens de werken te voet bereikbaar. In mei moet de Eindhovenseweg vanaf de Markt tot bijna aan de Beelmanstraat - zowat 200m - gerenoveerd zijn.

Dertig doden door spookrijders

Woensdag 29 december 2021
Vandaag gelezen
Elk jaar telt de federale politie 350 tot 400 spookrijders op de Belgische autosnelwegen. Gedurende de laatste 10 jaar werden er 121 letselongevallen met een spookrijder genoteerd op onze autosnelwegen. Deze ongevallen eisten bijna 250 slachtoffers onder wie 30 doden. Er was een spookrijder betrokken bij 2,4% van de dodelijke ongevallen op de Belgische autosnelwegen gedurende de laatste 10 jaar. Dit soort ongevallen is dodelijk in bijna20% van de gevallen tegenover 3% voor alle letselongevallen op de autosnelweg. (Bron: VIAS)

Minister van Cultuur teruggevonden

Dinsdag 28 december 2021
Bocholt - Minister van Cultuur teruggevondenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Bocholt - Storende affiches langs fietsroute verwijderdZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Vandaag gelezen
Eén vrijwilliger op drie is ouder dan zestig, één op vijf jonger dan dertig. Met andere woorden: er staat geen leeftijd op vrijwilligerswerk, al zijn mensen aan het begin van hun loopbaan en na hun pensioen sterker vertegenwoordigd in het vrijwilligerswerk. Bij hen een oververtegenwoordiging van mensen met een diploma hoger onderwijs. (Kerk & Leven)
Bocholt - Latere herstart voor provinciaal voetbalDe voetbalcompetitie in de amateur- en provinciale reeksen wordt pas hervat als er opnieuw publiek toegelaten wordt. De winterstop wordt dus - tenzij het overlegcomité eerder versoepelt - verlengd tot 29 januari 2022. De jeugdreeksen hervatten wel in het weekend van 8 en 9 januari. Dat heeft Voetbal Vlaanderen beslist.

17 coronapatiënten in ziekenhuis

Dinsdag 28 december 2021
Bocholt - 17 coronapatiënten in ziekenhuisVanmorgen lagen er 17 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis, één meer dan vrijdag. Vijf van hen werden verpleegd op de afdeling intensieve zorg. Er is één patiënt met COVID-19 in Noorderhart Revalidatie & MS.

Nieuw: Voeg- en restauratiewerken CP

Maandag 27 december 2021
Peter Caenen uit Bocholt heeft de besloten vennootschap Voeg- en restauratiewerken CP opgericht met zetel aan de Reppelerweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de bouw van residentiële gebouwen, renovatiewerkzaamheden, vochtbestrijding en het bouwrijp maken van terreinen.

Klanten met budgetmeter gedaald

Maandag 27 december 2021
Bocholt - Klanten met budgetmeter gedaaldZoomHet aantal klanten met een budgetmeter of stroombegrenzer in Limburg is gedaald tot 4.046. In 2012 waren er dat nog 6.364. Bij niet-betaling van de energiekosten mag een energieleverancier overgaan tot het plaatsen van een budgetmeter bij de klant. Een budgetmeter laat toe het energieverbruik op te volgen via een systeem van voorafbetalingen. Het systeem werkt met een betaalkaart die de klant eerst voor een bepaald bedrag moet opladen. (Bron: limburg.incijfers.be)

De Antwerpse wolf heet Asterix

Maandag 27 december 2021
Bocholt - De Antwerpse wolf heet AsterixZoom                                                                       (Cartoion: Fobie)

Cultuursector betoogde in Brussel

Zondag 26 december 2021
Bocholt - Cultuursector betoogde in BrusselZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Wolf pakt schapen in Bree

Zondag 26 december 2021
Kort nieuws van bij de buren
In een weide tussen ’t Hasselt en Tongerlo in Bree heeft vermoedelljk een wolf afgelopen nacht vier schapen gedood. Deskundigen van het Agentschap Natuur en Bos zijn ter plaatse gekomen om de sporen te onderzoeken. De weide had geen wolfwerende afsluiting.
Bocholt - Valse mails in naam van de gemeenteZoomEr doet een phishingbericht - een vals e-mailbericht - de ronde waarin Siregar, een onbestaand advocaten- en gerechtsdeurwaardersbureau, een aanmaning tot betaling stuurt van een afvalstoffenheffing en rioolbelasting. In de e-mail staat valselijk dat de gemeente opdracht heeft gegeven tot de vordering. Ook de Nationale Kamer van Gerechtsdeurwaarders waarschuwt voor dit soort mails, ook van andere (valse) kantoren.  

Vroeg uit de veren

Zaterdag 25 december 2021
Chel mag het zeggen
Bocholt - Vroeg uit de verenStraks is het kerstavond. Het gezin van mijn dochter komt op bezoek. Er valt nog een heleboel te doen voor een alleenstaande man als ik: een lijstje klaarmaken en gaan winkelen, de tafel schikken, namen op de cadeautjes plakken… En hoe meer je doet, des te meer vallen je dingen in die óók nog moeten gebeuren.
Ik ben dus maar wat vroeger opgestaan dan anders. Trouwens, de morgenstond heeft in onze contreien goud in de mond. Dat is niet overal zo. In West-Vlaanderen bijvoorbeeld niet. Daar (…) Het hele nieuwsbericht

Kat doet brandweer uitrukken

Zaterdag 25 december 2021
Grensgevallen
Bocholt - Kat doet brandweer uitrukkenDe brandweer rukte vanochtend rond 0.45 uur uit naar de Maasstraat in Weert om een kat te bevrijden. De kat was op een uithangbord gesprongen en durfde niet naar beneden. Toen de brandweer met een ladderwagen ter plaatse kwam deed het dier het dan toch.

Twee gewonden bij vechtpartij

Zaterdag 25 december 2021
Kort nieuws van bij de buren
Bij een vechtpartij in een woning aan de Witte Torenstraat in Bree zijn gisterennamiddag twee lichtgewonden gevallen. De politie heeft in dit verband drie verdachten verhoord en onderzoekt de precieze omstandigheden van het gebeuren.

Een zalige Kerst!

Vrijdag 24 december 2021
Bocholt - Een zalige Kerst!ZoomAan alle sympathisanten, medewerkers en adverteerders van de Internetgazet: een zalige Kerst!

Vrede op aarde

Vrijdag 24 december 2021
Bocholt - Vrede op aardeZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Kerstboodschap mgr. Hoogmartens

Vrijdag 24 december 2021
Bocholt - Kerstboodschap mgr. Hoogmartens"Het viel me op dat de politieke wereld er met de coronamaatregelen alles aan wilde doen om tenminste ‘kerst en de feesten’ gewoon te kunnen laten plaatsvinden. We willen met z’n allen immers opnieuw beleven wat ons zo kostbaar is: wat gezelligheid en geluk, liefst beleefd samen met enkele dierbaren. De voorbije twee jaar deden ons echter collectief inzien dat niets nog echt vanzelfsprekend is. Een economie kan sputteren, gezondheid kan ineens afknappen, mensen moeten hun land ontvluchten, (…) Het hele nieuwsbericht

Kerstgeschenken gestolen

Vrijdag 24 december 2021
Kort nieuws van bij de buren
In een appartement aan de Ter Rivierenwal in Bree is gisteren ingebroken. De daders gingen met enkele kerstgeschenken aan de haal.

16 coronapatiënten in ziekenhuis

Vrijdag 24 december 2021
Bocholt - 16 coronapatiënten in ziekenhuisVanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 16 patiënten met COVID-19 opgenomen, vier minder dan woensdag. Vijf van hen werden verpleegd op intensieve zorg. Er is één patiënt met een vermoeden van COVID-19. Ook in Noorderhart Revalidatie & MS is er weer een patiënt met Covid-19.

Dood tegen boom

Donderdag 23 december 2021
Grensgevallen
Bocholt - Dood tegen boomOp de Moostdijk in Ospel (Nederweert) is vanavond een auto van de weg geraakt en tegen een boom beland. De bestuurder kwam ter plaatse om.

Kerstnachtvieringen zonder kerkgangers

Donderdag 23 december 2021
Kerk
De Nederlandse bisschoppen hebben in de strijd tegen Covid-19 besloten alle publieke kerstnachtvieringen te schrappen om zo op kerstavond een massale beweging van kerkgangers te voorkomen. De lockdown is ingrijpend voor iedereen, aldus de bisschoppen. Zij begrijpen dat dit voor parochies en parochianen weer een teleurstelling is die het samen vieren van Kerstmis belemmert. 'Maar', vragen de bisschoppen, 'laten we zorg hebben voor onze naasten en dit zorgvuldig doen in solidariteit met de hele samenleving'. De nachtmis wordt dit jaar opgedragen in een lege Sint-Jan in Den Bosch. De viering zal via Eurovisie uitgezonden worden.

Bouwmaterialen gestolen

Donderdag 23 december 2021
Kort nieuws van bij de buren
Dieven gingen met bouwmaterialen aan de haal in Bree. De materialen lagen achter een woning aan de Bergstraat. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Madeleine Hoydongs overleden

Donderdag 23 december 2021
Bocholt - Madeleine Hoydongs overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is zaterdag Madeleine Hoydongs overleden, de echtgenote van François Gijsen. Ze was afkomstig van Hamont en werd 69 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring worden gehouden. Begroeting: maandag (19-20u) in uitvaartcentrum Vandebosch in Bocholt
Bocholt - Vakantieregeling in Limburg, geen feestvervoerZoomDe Lijn voorziet elk jaar een bijzondere dienstregeling met oud en nieuw. Maar helaas houdt corona ons nog steeds bezig. Gezien de geldende coronamaatregelen met o.m. de sluiting van de horeca om 23 uur en de beslissingen van verschillende lokale besturen om geen grote evenementen zoals vuurwerk te organiseren, is er dit jaar geen feestvervoer. De Lijn blijft klaarstaan voor haar reizigers en doet er alles aan om ze comfortabel naar hun bestemming te brengen. Zo zorgt De Lijn ervoor dat er in alle (…) Het hele nieuwsbericht

Drie Bocholt-spelers in handbalselectie

Donderdag 23 december 2021
Bocholt - Drie Bocholt-spelers in handbalselectieHandbal-bondscoach Yérime Sylla maakte vandaag zijn selectie bekend voor de zes interlands die de Red Wolves in januari spelen. Van Sezoens Achilles Bocholt zijn volgende spelers geselecteerd: Jeroen De Beule, Yannick Glorieux en Serge Spooren.
Tussen 5 en 15 januari spelen de Belgen vier WK-kwalificatiewedstrijden waaronder twee thuiswedstrijden. Op 20 en 22 januari volgen dan de barragematchen voor behoud in de hoofdgroep van EK-kwalificatiecampagne.
De KBHB heeft een langetermijnovereenkomst met de VRT die de thuiswedstrijden zal uitzenden, zowel op televisie via het kanaal van Ketnet als online via Sporza.

Halve finales handbalbeker

Donderdag 23 december 2021
In de halve finales voor de beker van België komt Sporting Pelt uit tegen Handbal Tongeren. In de andere halve finale speelt Sezoens Bocholt thuis tegen Atomix. UPDATE De wedstrijden worden gespeeld in de midweek vóór het weekend van 19 februari. Deze voormiddag vond de loting plaats.
Bocholt - Het oproer broeit in de cultuursector...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Bekerhandbal: Bocholt wint van Beyne

Woensdag 22 december 2021
Bocholt - Bekerhandbal: Bocholt wint van BeyneHandbalclub Sezoens Bocholt heeft in de kwartfinales van de Beker van België vanavond Union Beynoise gemakkelijk verslagen. Uitslag: 16-47. Morgen vindt de loting voor de halve finales plaats.

Twee verkeersongevallen

Woensdag 22 december 2021
Grensgevallen
Bocholt - Twee verkeersongevallenOp de A2 in Nederweert is deze namiddag rond 13.30 uur een auto van de weg geraakt. Aan de Kanaaldijk belandde vanochtend rond 0.30 uur een auto in een greppel.

20 coronapatiënten in het ziekenhuis

Woensdag 22 december 2021
Bocholt - 20 coronapatiënten in het ziekenhuisMomenteel zijn er 20 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis, drie minder dan gisteren. Vijf van hen - één minder dan gisteren - worden verpleegd op de afdeling intensieve zorg.

Vrachtwagenchauffeur gereanimeerd

Dinsdag 21 december 2021
Grensgevallen
Bocholt - Vrachtwagenchauffeur gereanimeerdVanavond raakte in de Celsiusstraat in Weert een vrachtwagenchauffeur bekneld tussen de oplegger van een vrachtwagen en een auto. De man moest gereanimeerd worden en is vervolgens naar het ziekenhuis gebracht.

Groene kerst

Dinsdag 21 december 2021
Weerbericht
Bocholt - Groene kerstNu we nog slechts enkele dagen van Kerstmis verwijderd zijn, wordt een weersvoorspelling voor die dag vrij betrouwbaar. De huidige weermodellen voorzien koude lucht met kans op sneeuw over het noorden van Nederland. Bij ons wordt het echter regenachtig met maxima in de buurt van 10 graden. Op korte termijn krijgen we eerst nog winterkou te verwerken met algemene vorst en droog weer.
Vandaag is het koud, maar wel zonnig. Het kwik komt niet hoger dan 1 of 2 graden, maar de zon domineert (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - 23 coronapatiënten in het ziekenhuisMomenteel zijn er 23 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis, twee minder dan gisteren. Zes van hen - één meer dan gisteren - worden verpleegd op de afdeling intensieve zorg.  

En nu de kinderen...

Dinsdag 21 december 2021
Bocholt - En nu de kinderen...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Brandweer kan vogel niet redden

Maandag 20 december 2021
Grensgevallen
Bocholt - Brandweer kan vogel niet reddenDe brandweer rukte deze namiddag uit naar de Magdalenastraat in Weert om een vogel uit een afvoerpijp te redden. De locatie was voor de brandweer die een ladderwagen inzette echter onbereikbaar. Daarop werd beslist werknemers van gespecialiseerd bedrijf in te zetten.

Auto en tractor botsen

Maandag 20 december 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Sportlaan en de Kookshofstraat in Bree botsten vanmorgen rond 7 uur een auto en een tractor. De bestuurster van de auto, een 38-jarige vrouw uit Bree, liep daarbij verwondingen op.
Bocholt - Een kerstkaartje voor de zorgverlenersZoomEerstelijnszone Noord-Limburg lanceert een kerstkaartjescampagne voor haar netwerk van zorg- en welzijnsverstrekkers. Tot en met 9 januari kunnen inwoners van Bocholt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Peer en Pelt via de website www.elznoordlimburg.be een hartverwarmend kaartje met een persoonlijke boodschap naar hun favoriete zorgverlener, welzijnswerker of organisatie sturen. Denk maar aan de (…) Het hele nieuwsbericht

Met de trein naar Berlijn

Maandag 20 december 2021
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Met de trein naar BerlijnZoomAan het begin van de zomer van volgend jaar start de nieuwe nachttrein van Antwerpen naar Berlijn, Dresden en Praag. De capaciteit op het spoor voor deze trein is toegewezen aan de Nederlands-Belgische start-up European Sleeper en het Tsjechische RegioJet. Dat levert een aantrekkelijke dienstregeling op, zowel voor vakantiegangers, stedentrippers als zakelijke reizigers. En voor fietsers, want ook fietsen kunnen mee.
 De trein gaat in eerste instantie drie keer per week rijden. Het is de bedoeling om zo snel mogelijk uit te breiden naar een dagelijkse service. Begin 2022 volgt meer nieuws over de comfortklassen, ticketprijzen en de exacte startdatum. De start van de kaartverkoop is vooralsnog voorzien op 1 april 2022.
Het is maar dat je 't weet
"Onbeschermd vee is een gemakkelijke prooi voor de wolf. Hij zal graag zijn zoektocht onderbreken en in een gebied blijven waar hij onbeschermde schapen vindt. Hoe beter vee beschermd is, des te sneller zal de wolf dus verder trekken naar meer geschikt leefgebied.” (Ecoloog Johan Mees, secretaris van de Noord-Brabantse wolvencommissie)
Bocholt - 25 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 25 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, drie minder dan vrijdag. Vijf van hen werden verpleegd op intensieve zorg.

Niet alles goud wat blinkt

Maandag 20 december 2021
Om over na te denken
Meer dan 1 op 4 studenten die zich inschreven aan een van de hogescholen of universiteiten in Vlaanderen verlaat het hoger onderwijs zonder een diploma te behalen. Slechts 1 op 3 studenten behaalt een bachelordiploma binnen de vooropgestelde termijn van 3 jaar.
                                                              (Kabinet minister Weyts)

'Vogels in Limburg'

Maandag 20 december 2021
Bocholt - 'Vogels in Limburg'ZoomZaterdag lanceerden vrijwilligers van de LIKONA-vogelwerkgroep de nieuwe publicatie "Vogels in Limburg - Historiek, verspreiding, trends en verplaatsingen". Dit boek beschrijft elke vogelsoort die ooit in Limburg voorkwam en belooft hét standaardwerk over vogels in Limburg te worden.
Meer dan 750 medewerkers van de vogelwerkgroep van LIKONA (Limburgse Koepel voor Natuurstudie) droegen de laatste 50 jaar hun steentje bij aan deze eerste Limburgse avifauna. Zo’n avifauna (…) Het hele nieuwsbericht

Haag vat vlam

Zondag 19 december 2021
Grensgevallen
Bocholt - Haag vat vlamDe brandweer rukte deze namiddag uit voor een haagbrand aan de Bernhardlaan in Weert. De vlammen sloegen zo'n twee meter hoog. Vermoedelijk gaat het om brandstichting.

LHVV B verliest van Bocholter VV B

Zondag 19 december 2021
Bocholt - LHVV B verliest van Bocholter VV BLindelhoeven VV B heeft thuis met 0-3 verloren van Bocholter VV B.

Turkse Rangers kloppen Kaulille

Zondag 19 december 2021
Bocholt - Turkse Rangers kloppen KaulilleTurkse Rangers heeft de punten thuis gehouden tegen Kaulille. Uitslag: 4-0.
In het oude bestuursgebouw van het bisdom Hasselt konden kansarme gezinnen en dak- en thuislozen dit weekend kledij en speelgoed uitkiezen. Op 1 mei verhuisden de administratieve diensten van het bisdom Hasselt naar hun nieuwe stek aan de Paul Bellefroidlaan. Maar daarmee was het einde van het verhaal van het oude bisdomgebouw aan het Vrijwilligersplein nog niet geschreven. Nadat het vicariaat diaconie in september dit jaar het overgebleven meubilair schonk aan Warm Borgloon, om zo kansarme gezinnen te helpen, (…) Het hele nieuwsbericht

Handbal: Bocholt - Sint-Truiden 39-24

Zaterdag 18 december 2021
Bocholt - Handbal: Bocholt - Sint-Truiden 39-24In tweede nationale mannen van het handbal heeft Bocholt Sint-Truiden verslagen met 39-24.

Stikstof zorgt voor neergang

Zaterdag 18 december 2021
Vandaag gehoord
"Stikstof heeft een verzurend effect. Mineralen in de bodem lossen daardoor op. Ze zijn dan niet meer beschikbaar voor insecten. En als vogels geen insecten meer vinden, valt het allemaal in elkaar."  
                       (Boswachter Jef De Winter in "Terzake" op Eén)

Handbal: gelijkspel voor Bocholt

Zaterdag 18 december 2021
Bocholt - Handbal: gelijkspel voor BocholtIn de BENE League van het handbal is Sezoens Bocholt vanavond 27-27 gelijk gaan spelen bij het Nederlandse Herpertz Bevo. Twee minuten voor het einde leidde Bocholt nog met 24-27. De ruststand was 15-13 voor Bevo.

Bocholt VV verliest van City Pirates

Zaterdag 18 december 2021
Bocholt - Bocholt VV verliest van City PiratesBocholt VV heeft vanavond met 1-0 verloren op he( veld van City Pirates Antwerpen. Het doelpunt viel voor de rust.

K.ESK Leopoldsburg - RC Reppel 2-0

Zaterdag 18 december 2021
Bocholt - K.ESK Leopoldsburg - RC Reppel 2-0K. ESK Leopoldburg heeft vanavond thuis met 2-0 gewonnen van RC Reppel.
Grensgevallen
Het bloemencorso en de valkerijhistorie in Valkenswaard hebben van de Unesco de erkenning voor immaterieel erfgoed gekregen. Wie meer wil weten over de valkerij (waaraan Valkenswaard zijn naam ontleent) moet daar zeker eens gaan kijken in het Valkerij- en Sigarenmakerijmuseum (www.vsmm.nl).

Emilie Vanderheyden overleden

Zaterdag 18 december 2021
Bocholt - Emilie Vanderheyden overledenWoensdag is Emilie Vanderheyden overleden, de echtgenote van Jan Luys. Zij was 67 jaar en afkomstig van Sint-Huibrechts-Lille. Het afscheid en de plaatsing van de urne in het columbarium op de begraafplaats van Bocholt vinden plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Voorrang bij derde prik

Vrijdag 17 december 2021
Bocholt - Voorrang bij derde prikDe burgemeesters van de Eerstelijnszone Noord-Limburg hebben besloten de personeelsleden van basisscholen (kleuter en lager) en kinderopvanginitiatieven de kans te geven om voorrang te krijgen bij de boostervaccinatie. Daardoor kunnen die personeelsleden, die gedomicilieerd moeten zijn in Bocholt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Peer of Pelt, zich inschrijven op de reservelijst via www.vaccinatie-noord-limburg.be. Ze moeten dan vanaf morgen/zaterdag om 12u surfen naar dat adres, kiezen voor "Reservelijst/oproeplijst" en hun gegevens en die van hun werkgever invullen. Wanneer er dan een vrije plaats is, kunnen ze opgeroepen worden.

Jongen (14) beroofd van jas

Vrijdag 17 december 2021
Grensgevallen
Op het Stationsplein in Weert hebben twee personen gisterennamiddag een 14-jarige jongen beroofd van zijn jas. De politie is op zoek naar getuigen van het voorval.

Zeven evers doodgeschoten

Vrijdag 17 december 2021
Kort nieuws van bij de buren
Jagers hebben tijdens een drukjacht in wandelgebied de Zig in Kinrooi zeven everzwijnen doodgeschoten. Vorige week was er ook al een drijfjacht op het grondgebied van Bocholt, Bree en Kinrooi.

Hoeveel warmte verliest je huis?

Vrijdag 17 december 2021
Bocholt - Hoeveel warmte verliest je huis?ZoomZowat een jaar geleden, op 5 december, merkten we dat een klein vliegtuig constant in rechte lijnen over de provincie vloog. Later bleek dat het ging om een toestel dat in opdracht van Fluvius metingen deed om na te gaan hoeveel warmte er via daken verloren gaat. Begin volgend jaar kan je online navragen hoe het zit met jouw woning. Dat wordt gemeld in LINA, het (interessante!) blad van het Provinciaal Natuurcentrum. Een en ander wordt gekoppeld aan een provinciale actie voor een betere dakisolatie, waarbij ook infoavonden op het programma staan.
Bocholt - 28 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen lagen er 28 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis, twee meer dan gisteren. Zes van hen (één meer dan gisteren)  verblijven op intensieve zorg. Er zijn drie patiënten met een vermoeden van COVID-19.

Hennepkwekerij met 150 planten ontdekt

Donderdag 16 december 2021
Grensgevallen
Bocholt - Hennepkwekerij met 150 planten ontdektDe politie heeft vanavond bij een inval in de kelder van een appartement aan de Sint-Jozefsstraat in Weert een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. De 150 hennepplanten en de apparatuur worden vernietigd.

Fietsster (58) aangereden door auto

Donderdag 16 december 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Sportlaan in Bree is deze namiddag rond 14 uur een 58-jarige fietsster aangereden door een auto. Zij raakte daarbij gewond.

26 coronapatiënten in het ziekenhuis

Donderdag 16 december 2021
Bocholt - 26 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen verbleven er 26 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis. Vijf van hen werden verpleegd op intensieve zorg. Er zijn twee patiënten met een vermoeden van COVID-19, zo meldt het ziekenhuis. Schrijf je in op de reservelijst voor vaccinatie

Gratis naar... Otto-Jan Ham?

Donderdag 16 december 2021
Bocholt - Gratis naar... Otto-Jan Ham?ZoomEen gezellig feestavondje, nu zaterdagavond in Cinema Walburg in Hamont. Dan is er daar een vrolijke, muzikale voorstelling waarin Otto-Jan Ham, met hier en daar wat gewaardeerde hulp en inspraak van zijn publiek, op zoek gaat naar de twaalf nummers die van 2021 het allerbeste jaar uit de muziekgeschiedenis hebben gemaakt. Eéntje voor elke maand. En die krijgt u dan ook nog eens live te horen, gebracht door de allerbeste muzikanten die er beschikbaar zijn voor een muzikale terugblik als deze. Met Otto-Jan Ham (foto), Axl Peleman en Roeland Vandemoortele. Plezier gegarandeerd!
Tickets kosten 23,50 euro, of 21 euro in voorverkoop. Maar misschien kunt u er wel gratis naartoe? We mogen per gemeente twee duotickets weggeven. Stuur daarom zo snel mogelijk een vrolijk bedelmailtje naar uitpunt[!]hamont-achel.be. Per gemeente winnen de eerste twee mailers een duoticket! Je moet dus wel je adres opgeven.  Succes!

René Weytjens overleden

Donderdag 16 december 2021
Bocholt - René Weytjens overledenOp 10 december is René Weytjens overleden, de echtgenoot van Hubertine Cardinaels. Hij was 89 jaar en afkomstig van Reppel. De uitvaartliturgie vindt zaterdag in besloten kring plaats. Rouwadres: Sint-Jansberg 18, 3680 Maaseik.

Nieuwe vennootschap: JVDH Consultancy

Woensdag 15 december 2021
Johannes Van Der Heijden uit Kaulille heeft de besloten vennootschap JVDH Consultancy opgericht met zetel aan de Schansweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer verhuur en exploitatie van residentieel goed, verhuur en lease van kantoormachines en verlenen van adviezen en hulp aan het bedrijfsleven en de overheid op het gebied van planning, organisatie en efficiëntie.

Wolf sloeg toe in oktober

Woensdag 15 december 2021
Grensgevallen
Eind oktober werden in natuurgebied bij Leende, in de "Groote Heide", drie kalfjes en een schaap dood aangetroffen. Het vermoeden was toen dat een wolf de dader was. Dat is nu bevestigd geworden door DNA-onderzoek. De dader is GW1625m, een mannetjeswolf die in het gebied leeft. In het voorjaar van 2020 werd hij daar voor het eerst gezien; sindsdien heeft hij al zowat 70 keer toegeslagen. 

Somber maar zacht

Woensdag 15 december 2021
Weerbericht
Bocholt - Somber maar zachtHoewel het weerbeeld gedomineerd wordt door een krachtig hogedrukgebied dat zich uitstrekt over Frankrijk en een groot deel van Oost-Europa, blijft de zon de grote afwezige in het weerbeeld. Er is veel lage bewolking en in de onderste lagen van de atmosfeer bevindt zich ook veel vochtigheid, waardoor de kans op mist erg groot is. De volgende dagen wordt de kans op wat zon groter.
Vandaag is het weerbeeld uniform grijs met veel wolken en nauwelijks of geen zon. Bovendien kan er in de ochtend en (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Op de Maaseikerweg in Weert raakten gisterenavond drie auto's in een aanrijding betrokken. Daarbij is één gewonde gevallen.

Opgepast voor RAT-fraude

Dinsdag 14 december 2021
Bocholt - Opgepast voor RAT-fraudeHet Openbaar Ministerie en de politie waarschuwen opnieuw voor oplichting via computerhelpprogramma’s, namelijk RAT-fraude. De afgelopen maanden is het aantal aangiftes gestegen en vaak met een erg groot nadeel. Er is sprake van het gebruik van een ‘remote acces tool’, zoals bijvoorbeeld het programma teamviewer.    
Hoe werkt deze fraude?  
De oplichter belt je op en beweert een medewerker te zijn van een betrouwbare organisatie (…) Het hele nieuwsbericht

Henk Peeters overleden

Dinsdag 14 december 2021
Bocholt - Henk Peeters overledenZaterdag is Henk Peeters overleden, de partner van Maddy Engelen. Hij was afkomstig van Broekhuizen (Ned.) en werd 78 jaar. De uitvaart zal in besloten kring worden gehouden. Begroeting: vrijdag (19-19.30u) in uitvaartcentrum Vandebosch in de Brugstraat.

Geen RYD-actie met oudejaar

Dinsdag 14 december 2021
Ieder jaar staan de vrijwilligers van Responsible Young Drivers Vlaanderen klaar om tijdens de nieuwjaarsnacht feestvierders met hun eigen wagen naar huis te brengen. Door de aanhoudende coronapandemie wordt de Nieuwjaarsactie dit jaar afgelast, voor de tweede keer op rij. De vormingen in scholen en bedrijven gaan wel door.

30 coronapatiënten in ziekenhuis

Dinsdag 14 december 2021
Bocholt - 30 coronapatiënten in ziekenhuisVanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 30 patiënten met COVID-19 opgenomen. Vijf van hen lagen op intensieve. Er is één patiënt met een vermoeden van COVID-19.

'Laat de dieren met rust'

Maandag 13 december 2021
Vandaag gelezen
"Op de heide van Noord-Limburg leven wolven, raven, gladde slangen, nachtzwaluwen. Die dieren hebben het nodig om met rust gelaten te worden." (Jeroen Denaeghel, woordvoerder van het Agentschap Natuur en Bos, vandaag in De Standaard)

Thoke Willekens overleden

Maandag 13 december 2021
Bocholt - Thoke Willekens overledenGisteren is Thoke Willekens overleden, de echtgenote van Thieu Pareyns. Ze was afkomstig van Kaulille en werd 95 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na een afscheidsviering (om 10.30u) in de parochiekerk van Neerpelt-centrum. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.

Anja Sauer overleden

Maandag 13 december 2021
Bocholt - Anja Sauer overledenIn Grote-Brogel is vrijdag Anja Sauer overleden, de echtgenote van Herman Gerards. Ze was afkomstig van het Duitse Celle en werd 52 jaar. De uitvaart zal in besloten kring worden gehouden. Begroeting: woensdag (18.30-19.30u) in uitvaartcentrum Vandebosch in Bocholt.
Kort nieuws van bij de buren
De onderzoeksrechter heeft een 21-jarige man uit Maaseik en een 36-jarige man uit Kinrooi aangehouden. De twee worden verdacht van een diefstal met geweld op een dakloze man aan de Lourdeskapel in Kinrooi zaterdagochtend.
Bocholt - Weer 28 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 28 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis. Vier van hen worden verpleegd op intensieve zorg. Er zijn geen patiënten met COVID-19 in Noorderhart Revalidatie & MS.

Het nieuwe normaal (5)

Maandag 13 december 2021
Bocholt - Het nieuwe normaal (5)Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Mia Bussels overleden

Maandag 13 december 2021
Bocholt - Mia Bussels overledenVrijdag is Mia Bussels overleden, de weduwe van de in 1998 gestorven Rik Evens. Zij was 79 jaar. Het afscheid en de begraving van de urne op de begraafplaats van Kaulille vinden in intieme kring plaats. Begroeting: dinsdag (18-19 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg aan de Brogelerweg.

Brand bij Zeescouts

Zondag 12 december 2021
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Brand bij ZeescoutsEen brand heeft vanavond grote schade aangericht aan het clublokaal van Zeescouting Pebbles in Kinrooi. Het lokaal is onbruikbaar. Hoe de brand precies ontstond, is nog niet geweten.
Bocholt - Kaulille wint derby tegen Sparta LilleKaulille FC is bij Sparta Lille gaan winnen met 0-2.

Bocholt verliest van Berchem

Zondag 12 december 2021
Bocholt - Bocholt verliest van BerchemBocholt VV is bij Berchem gaan verliezen met 3-1. Bij de rust was het al 2-1. Voor Bocholt scoorde Alessio Allegria.

Eksel B - Bocholt B: 5-0

Zondag 12 december 2021
Bocholt - Eksel B - Bocholt B: 5-0Eksel B heeft Bocholt B vandaag een forfaitscore aangesmeerd: 5-0.
In een intense eerste helft begint Eksel opvallend scherp aan de partij. Het merendeel van de duels is voor groen-rood en dat geldt ook voor het balbezit. Eksel is dan ook de gevaarlijkste ploeg, maar grote kansen vielen er niet te noteren. Halverwege de eerste helft valt de openingsgoal dan toch. Ulenaers kan een voorzet van Elia net voor de goalie achterwaarts in doel verlengen: 1-0. De partij wordt nadien nog wat bitsiger, venijnige (…) Het hele nieuwsbericht

Het nieuwe normaal (4)

Zondag 12 december 2021
Bocholt - Het nieuwe normaal (4)Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Het nieuwe normaal (3)

Zaterdag 11 december 2021
Bocholt - Het nieuwe normaal (3)Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Reppel verliest bij MD Halen

Zaterdag 11 december 2021
Bocholt - Reppel verliest bij MD HalenRacing Reppel is bij de Moedige Duivels Halen gaan verliezen met 1-0.
Bocholt - Handbal: Sezoens Bocholt klopt QuintusIn de BENE League van het handbal heeft Sezoens Bocholt met ruime cijfers gewonnen van het Nederlandse Quintus: 39-23. Ruststand 17-13. Na het verlies van Lions tegen Volendam (29-28) blijft Bocholt aan de leiding met 3 punten voorsprong op Kembit Lions. Bocholt heeft wel 1 wedstrijd meer gespeeld. Volgende week speelt Bocholt in het Nederlandse Bevo.

Dakloze man slachtoffer van geweld

Zaterdag 11 december 2021
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Dakloze man slachtoffer van geweldVanochtend rond 6.40 sliep een 74-jarige dakloze man in de Lourdeskapel aan de Weertersteenweg in Kinrooi. Hij werd door twee verdachte mannen gewekt. Ze vroegen of hij geld nodig had. Het slachtoffer antwoordde hierop negatief. Het tweetal vertrok en keerde even later terug. Ditmaal werd het slachtoffer bedreigd en vroegen de verdachten geld. De man zei dat hij geen geld had en werd daarop geslagen en gestampt. Het duo vluchtte weg in ongekende richting. Het slachtoffer kon hulp vragen in een krantenwinkel in de buurt. Hij werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.  De politie heeft twee verdachten gearresteerd.

Het kan verkeren

Zaterdag 11 december 2021
Chel mag het zeggen
Bocholt - Het kan verkerenAlleen maar een paar stronkjes witloof wou ik. Natuurlijk geraakte mijn winkelkarretje toch weer vol met dingen waar ik eigenlijk niet voor kwam: marmelade, kruiden voor visgerechten – ik had nu eenmaal honger –,  toiletpapier. En dan kies je de kassa.
Meteen slaat Murphy toe. Je staat onvermijdelijk aan te schuiven bij de verkeerde rij. Niet erg. Wat maken die vijf minuten nu uit in het licht van de eeuwigheid? Eigenlijk wou ik ook wel die krat champagne uit de reclamefolder meenemen. Zes (…) Het hele nieuwsbericht

Laat je prikken!

Zaterdag 11 december 2021
Bocholt - Laat je prikken!Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: Sfeeralux

Vrijdag 10 december 2021
Kim de Ruijter uit Bocholt heeft de besloten vennootschap Speeralux opgericht met zetel aan de Buskruitweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer schrijnwerk, het plaatsen van vloer- en wandtegels, gevelreiniging, handel in bloemen en planten en het ontwerpen van tuinen en parken.

Vrachtwagen en bestelbus vatten vlam

Vrijdag 10 december 2021
Grensgevallen
Bocholt - Vrachtwagen en bestelbus vatten vlamDe brandweer moest deze namiddag uitrukken voor een vrachtwagenbrand aan de Roermondseweg in Weert. Op de A2 bij Weert vatten een bestelbus vlam.

Het nieuwe normaal (2)

Vrijdag 10 december 2021
Bocholt - Het nieuwe normaal (2)Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
Bocholt - Handbal: vierlandentoernooi in LokerenVan 21 tot en met 23 december organiseert de Koninklijke Belgische Handbal Bond met de steun van de IHF een vierlandentoernooi. De wedstrijden worden gespeeld in het sport- en jeugdcomplex in Lokeren. Behalve België nemen ook Finland, Luxemburg en Litouwen deel. Tijdens de openingsavond van het tornooi neemt België het op tegen Finland. Daags nadien is Litouwen de tegenstander. Donderdagvoormiddag spelen de Men 18 hun slotwedstrijd tegen Luxemburg. Er zijn drie Limburgers geselecteerd: Nils Deekens van Sporting Pelt, Jasper Bielen van Initia Hasselt en Victor Daniels van Handbal Tongeren.
Bocholt - Covid-19: verwarring rond vaccinatieplekkenEr duiken wat problemen op rond de communicatie inzake de vaccinatieplaatsen. Dat wordt bevestigd bij de Eerstelijnszone. Nu de Soeverein in Lommel opnieuw wordt geopend als vaccinatieplaats voor inwoners van Lommel en Pelt, moeten er bestanden worden overgezet door het Agentschap Zorg en Gezondheid. En dat blijkt niet helemaal te lukken, bevestigt coördinator Maarten Mulkers. Het gevolg kan zijn dat, zoals een lezeres mailde, "mensen in de bevestigingsbrief een andere vaccinatieplaats lezen dan in de mail die ze kregen". Volgens Mulkers telt alleen de plaats die aangegeven is in de brief.
- Dan zijn er de geruchten die de ronde doen. Een gerucht dat alvast niet klopt is dat het vaccinatiecentrum van Peer morgenavond definitief zou sluiten. Dat klopt dus helemaal niet. In Peer zijn er momenteel drie vaccinatiedagen per week; zodra Lommel terug open is, worden dat net zoals in Lommel twee vaccinatiedagen. En het vaccinatiecentrum blijft in Peer open.

Het nieuwe normaal (1)

Donderdag 9 december 2021
Bocholt - Het nieuwe normaal (1)Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Horloge en spaarpotten gestolen

Donderdag 9 december 2021
Kort nieuws van bij de buren
Er is een diefstal gepleegd in een woning aan de Witte Torenwal in Bree. De dieven gingen met een horloge en twee spaarpotten aan de haal.

Kubusvormig object op de maan

Donderdag 9 december 2021
Bocholt - Kubusvormig object op de maanZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

27 coronapatiënten in het ziekenhuis

Donderdag 9 december 2021
Bocholt - 27 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen lagen er 27 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis, één meer dan gisteren. Vier van hen verbleven op intensieve zorg. Er zijn twee patiënten met een vermoeden van COVID-19.
In Noorderhart Revalidatie & MS wordt er één patiënt met Covid-19 verpleegd.
Bocholt - Sezoens Bocholt naar kwartfinales handbalbekerSezoens Bocholt heeft zich vanavond geplaatst voor de kwartfinales van de Beker van België door in Hoboken Sasja te gaan verslaan met 24-33. De kwartfinale wordt op 22 december in Beyne gespeeld. Zaterdag komt Quintus op bezoek.

Bocholt VV B klopt WAVO

Woensdag 8 december 2021
Bocholt - Bocholt VV B  klopt WAVOBocholt VV B heeft vanavond de punten thuis gehouden tegen WAVO (Waterloos-Voorshoven) uit Neeroeteren. Het won met 2-1. Bocholt B speelt zondag uit bij Eksel B.

Zwartrijders uit trein gezet

Woensdag 8 december 2021
Grensgevallen
Bocholt - Zwartrijders uit trein gezetDe politie heeft vanmiddag drie zwartrijders uit de trein gezet in het station van Weert nadat zij beboet werden. Twee van drie zwartrijders die de agenten beledigden kregen ook voor deze feiten een proces-verbaal.

Extra oppassen voor je huisdieren

Woensdag 8 december 2021
Vandaag gelezen
Tijdens de feestdagen is het extra oppassen voor je huisdieren. Chocolade is giftig voor honden en katten, dennennaalden kunnen irritatie veroorzaken en vuurwerk zorgt voor geluids- en vuurwerkangst.
Er is geen specifieke behandeling voor chocoladevergiftiging en ook geen tegengif. De dierenarts kan daarom alleen de symptomen behandelen en het dier laten braken. Het is dus zaak er snel bij te zijn.
Ook de naalden van de kerstboom zijn gevaarlijk. Zet de eet- en drinkbakjes van (…) Het hele nieuwsbericht

Scooter gestolen in Kaulillerdorp

Woensdag 8 december 2021
Bocholt - Scooter gestolen in KaulillerdorpZoomIn Kaulillerdorp is vandaag een scooter Speedfight 2 Peugeot gestolen. De eigenaar zette een foto online. Wie meer informatie heeft wordt verzocht de politie te informeren.
Bocholt - 26 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen lagen er 26 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt. Dat zijn er twee minder dan gisteren. Vier van hen werden verpleegd op de afdeling intensieve zorgen. Er is 1 patiënt met COVID-19 in Noorderhart Revalidatie & MS.

Géén feestbussen dit eindejaar

Woensdag 8 december 2021
Bocholt - Géén feestbussen dit eindejaarZoomEr zullen met eindejaar géén feestbussen rijden in onze provincie. Gezien de recente coronamaatregelen en de hoge besmettingscijfers heeft de provincie Limburg (die instaat voor 2/3 van de kosten) aan De Lijn gevraagd om de speciale feestbussen op oudejaarsavond en nieuwjaarsdag te annuleren. Men hoopt de feestbussen volgend jaar opnieuw te kunnen laten rijden onder gunstiger omstandigheden.

Berthe Peuskens overleden

Woensdag 8 december 2021
Bocholt - Berthe Peuskens overledenOp 4 december is Berthe Peuskens overleden, de weduwe van de in 2006 gestorven Leopold Gielkens. Zij was 88 jaar en afkomstig van Bocholt. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (12.30 uur) plaats in de parochiekerk van Rapertingen (Hasselt).

Zachter in het weekend

Woensdag 8 december 2021
Weerbericht
Bocholt - Zachter in het weekendOmvangrijke depressies en de daaraan verbonden storingen schuiven de volgende dagen over onze streken en zorgen voor wisselvallig weer. Bovendien is het vrij koud. Vanaf het weekend bouwt een stevig hogedrukgebied op over het zuiden van Europa en dwingt de storingen naar het noorden. Daarbij wordt de aangevoerde lucht gevoelig zachter.
Vandaag bevindt een krachtige depressie zich nabij Engeland en zorgt bij ons voor veel wind met windstoten tot 50 km/u. Na de regenzone van afgelopen nacht is (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - 28 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen lagen er 28 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt. Vijf van hen werden verpleegd op de afdeling intensieve zorgen. Er is 1 patiënt met COVID-19 in Noorderhart Revalidatie & MS.

Storingen bij Telenet

Dinsdag 7 december 2021
Bocholt - Storingen bij TelenetSinds deze ochtend zijn er problemen met Telenet. Vooral het mailverkeer en het internet zorgt voor problemen. Er zijn al meer dan 2000 meldingen van storingen.

Trio opgepakt voor witwassen

Maandag 6 december 2021
Grensgevallen
De politie heeft vandaag in alle vroegte een inval gedaan op twee adressen in Valkenswaard. Er werden drie personen aangehouden op verdenking van witwassen. De verdachten waren al enige tijd in beeld bij de politie omdat hun levensstijl niet overeenkwam met hun inkomen en ze in het bezit waren van onverklaarbaar dure goederen en een voertuig. Het gaat om de 21-jarige bewoonster van een woning aan de Jeneverbeslaan en de bewoners (51 en 53 jaar, de ouders van de 21-jarige vrouw) van een andere woning aan de (…) Het hele nieuwsbericht

Meisje gewond bij aanrijding

Maandag 6 december 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Helmuskesstraat in Kinrooi is vanmorgen rond 7.50 uur een minderjarige Nederlandse fietsster aangereden door een auto. Zij raakte daarbij gewond.

Mia Nysen overleden

Maandag 6 december 2021
Bocholt - Mia Nysen overledenOp 2 december is Mia Nysen overleden, de echtgenote van Jan Vanmierlo. Zij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bocholt. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg aan de Brogelerweg.

30 coronapatiënten in ziekenhuis

Maandag 6 december 2021
Bocholt - 30 coronapatiënten in ziekenhuisVanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 30 patiënten met COVID-19 opgenomen, waarvan 5 op intensieve zorg. Er worden 4 patiënten met een vermoeden van COVID-19 verzorgd. In Noorderhart Revalidatie & MS is er 1 patiënt met COVID-19.

Grensgevallen
Op de Heltenbosdijk in Alterweerterheide (Weert) is vanavond een auto over de kop gegaan nadat de bestuurder uitweek voor een overstekend dier. De twee inzittenden kwamen met de schrik vrij. De auto is zwaar beschadigd.

Maandag staking bij De Lijn

Zondag 5 december 2021
Bocholt - Maandag staking bij De LijnZoomDoor een nationale vakbondsactie op maandag 6 december zullen er die dag minder bussen en trams rijden. De Lijn doet er alles aan om haar reizigers niet in de kou te laten staan, en werkt een alternatieve dienstregeling uit. Deze zal kan je bekijken op  delijn.be/alternatievedienstverlening.
Het gemeenschappelijk vakbondsfront houdt maandag een actiedag in heel het land, en mobiliseert voor een betoging in (…) Het hele nieuwsbericht

Skiseizoen heropend

Zondag 5 december 2021
Bocholt - Skiseizoen heropendZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Pfizer of Moderna?

Zondag 5 december 2021
Bocholt - Pfizer of Moderna?Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Landbouw boert verder achteruit

Zondag 5 december 2021
Bocholt - Landbouw boert verder achteruitZoomIn tien jaar tijd is het aantal land- en tuinbouwbedrijven in Limburg gedaald met 42,8 procent. Er zijn nu nog zo’n 2.800 land- en tuinbouwbedrijven in onze provincie. Dat blijkt uit gegevens van Statbel, het instituut voor de statistiek. Het aantal biobedrijven is dan weer gestegen. Er zijn er nu al 82 in Limburg, zo blijkt uit gegevens van het Departement Landbouw en Visserij. Een bedrijf mag het biolabel gebruiken na jaarlijkse controle door een erkende controleorganisatie.

Bocholt verliest van Eendracht Aalst

Zaterdag 4 december 2021
Bocholt - Bocholt verliest van Eendracht AalstBocholter VV is vanavond thuis tegen Eendracht Aalst niet verder gekomen dan 2-3. De Bocholtse doelpunten werden gescoord door Wouter Scheelen en Ruben Janssen. UPDATE Een verslag uit Bocholt: 
Over de hele wedstrijd gezien waren Bocholt VV en Eendracht Aalst mekaar waard in deze felbevochten topwedstrijd. Toch stond er na goed twintig minuten spelen al 0-2 op het scorebord, en daarmee toonden de bezoekers vooral efficiëntie. Onze jongens lieten de (…) Het hele nieuwsbericht

Handbal: winst voor Sezoens Bocholt

Zaterdag 4 december 2021
Bocholt - Handbal: winst voor Sezoens BocholtIn de BENE-league van het handbal is Sezoens Bocholt gaan winnen bij Visé. Uitslag: 23-30. De ruststand was 13-12. UPDATE Een verslag uit het Bocholtse kamp:   
De eerste twee missers van de wedstrijd waren voor Bocholt en Visé mocht de score openen. Sergio mocht vanaf de strafworp de bordjes gelijk hangen. Door het zenuwachtige spel bij Bocholt kon Visé een klein kloofje slaan: 3 – 1. Serge met een knap doelpunt en Joren vanaf de (…) Het hele nieuwsbericht

KFC Kaulille - Kattenbos Sport 0-0

Zaterdag 4 december 2021
Bocholt - KFC Kaulille - Kattenbos Sport 0-0KFC Kaulille FC heeft thuis 0-0 gelijk gespeeld tegen Kattenbos Sport.

Reppel wint van Bolderberg

Zaterdag 4 december 2021
Bocholt - Reppel wint van BolderbergReppel heeft vanavond thuis Bolderberg verslagen met 3-0. Die stand was al bij de rust bereikt.

Bocholt B verslaat Achel B

Zaterdag 4 december 2021
Bocholt - Bocholt B verslaat Achel BBocholt VV B heeft vanavond gewonnen van Achel VV B. UItslag: 5-4.

Mathieu Goossens overleden

Zaterdag 4 december 2021
Bocholt - Mathieu Goossens overledenOp 28 november is Mathieu Goossens overleden, de echtgenoot van Hildegard Groenen. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg aan de Brogelerweg.
Grensgevallen
Op het Molenakkerplein in Weert is in de vooravond een voetgangster aangereden door een bestelauto. De vrouw raakte daarbij gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

'Inbrakengolf bij apotheken'

Vrijdag 3 december 2021
Bocholt - 'Inbrakengolf bij apotheken'Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Suikerfeestbetogingzuur

Vrijdag 3 december 2021
Tribunaliteiten
Bocholt - SuikerfeestbetogingzuurMet vijf waren ze, om te betogen tegen de “islamisering” nadat een week eerder in Mechelen 20 tot 30 moslims samenkwamen om het Suikerfeest te vieren. De vijf droegen borden met als opschrift: “Is dit de toekomst van Vlaanderen!? Nee, bedankt.”. Op een groot spandoek stond “Stop islamisering” en een verbodsteken, met de afbeelding van een moskee, negen vrouwen met een boerka en zeven met een nikab. Al na een kwartier gaf de burgemeester het bevel om de betogers op te pakken, (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - 25 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 25 patiënten met COVID-19 opgenomen, waarvan 5 op intensieve zorg. In Noorderhart Revalidatie & MS zijn er 3 patiënten met COVID-19.
Bocholt - Wolven worden toeristische attractieZoomTussen Genk en Peer kan men soms "wolven kijken"... (Cartoon: Fobie)

Hennepkwekerij ontdekt in garage

Donderdag 2 december 2021
Grensgevallen
Bocholt - Hennepkwekerij ontdekt in garageIn een garage achter een woning in de Hoebensstraat in Nederweert is vandaag een hennepkwekerij ontdekt met zo'n 350 planten. De planten werden vernietigd. Er is één arrestatie verricht.
Bocholt - Alle middelen worden ingezet voor vaccinatieZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

De visie van Fobie

Donderdag 2 december 2021
Bocholt - De visie van FobieZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Oud-minister Gabriëls veroordeeld

Donderdag 2 december 2021
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Oud-minister Gabriëls veroordeeld
8.250 euro: dat is de boete die minister van Staat Jaak Gabriëls, oud-burgemeester van Bree, van de rechtbank in Tongeren heeft gekregen. Hij moest zich verantwoorden voor het opzetten van een systeem van valse facturen. Gabriels ontkende dat hij op de hoogte was van het systeem. (PG)

23 coronapatiënten in het ziekenhuis

Donderdag 2 december 2021
Bocholt - 23 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 23 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, waarvan 5 op intensieve zorg. In Noorderhart Revalidatie & MS zijn er 3 patiënten met COVID-19.

Vier overvallen in Limburg

Woensdag 1 december 2021
In de loop van de voormiddag werden in Limburg drie apotheken overvallen door 4 daders, die in het zwart gekleed waren, meldt het parket Limburg. Ze gingen op agressieve wijze te werk waarbij minstens een mes en een wapen met lange loop werden gehanteerd. De daders maakten gebruik van twee voertuigen: een rode Ford Fiësta en een blauwe BMW 1. Ze zijn nog op de vlucht. 
De overvallen gebeurden in Hoeselt, Alken en Stevoort. In de drie gevallen werden er medicijnen en geld buitgemaakt.  (…) Het hele nieuwsbericht
Bij een gerechtelijke actie met tientallen huiszoekingen in België en Nederland zijn in totaal 21 personen gearresteerd, waarvan 13 in België. De huiszoekingen in België vonden plaats in Maaseik, Maasmechelen, Heusden-Zolder, Alken, Genk, Bonheiden, Hasselt, Zutendaal en Oudsbergen). In ons land werden o.m. verschillende luxe-uurwerken, verschillende voertuigen (o.a een Porsche Taycan 4S) en ongeveer 20.000 euro cash in beslag genomen. In Nederland ging het om ongeveer 50.000 ero cash (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - 24 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 24 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, waarvan 3 op intensieve zorg. Er is 1 patiënt met een vermoeden van COVID-19. In Noorderhart Revalidatie & MS zijn er 3 patiënten met COVID-19.
Bocholt - Ziekenhuis overstelpt met telefoontjesDe overheid heeft gisteravond aan de ziekenhuizen gevraagd om niet-dringende zorg uit te stellen. Dat heeft geleid tot onrust bij de betrokken kandidaat-patiënten, die nu de ziekenhuizen bellen met vraag om uitleg over hun afspraak. "Ook in het Noorderhart Mariaziekenhuis zijn we genoodzaakt om niet-dringende zorg uit te stellen," zegt Sabine Van Bree van de communicatiedienst van het ziekenhuis. "We worden momenteel overstelpt door telefoontjes van patiënten die vragen of hun opname doorgaat." 
Vandaar de oproep om dergelijke telefoontjes achterwege te laten en de lijnen vrij te houden voor dringende oproepen.
Heeft u een geplande chirurgische opname (chirurgische dagopname of chirurgische verblijvende opname)? Dan wordt u voortaan opgebeld als uw opname doorgaat. U komt dus enkel naar het ziekenhuis als u een telefoontje heeft gekregen met het uur waarop u verwacht wordt in het ziekenhuis. Als u niet opgebeld wordt (en uw opname dus is geannuleerd) wordt u binnenkort door uw arts gecontacteerd voor een nieuwe afspraak. 
De consultaties, onderzoeken, niet-chirurgische dagbehandelingen (chemo, lensimplantaat, pijnbehandeling, MKA, nierdialyse) en niet-chirurgische opnames (cathé, TEE, reconversie, pacemaker) gaan allemaal door. Hiervoor mag u op het reeds afgesproken uur naar het ziekenhuis komen.

Lien Cox overleden

Woensdag 1 december 2021
Bocholt - Lien Cox overledenZondag is Lien Cox overleden, de weduwe van de in 2019 gestorven Willem Huskens. Zij was 95 jaar. Het afscheid en de asverspreiding op de begraafplaats van Kaulille vinden plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Winand Janssen overleden

Woensdag 1 december 2021
Bocholt - Winand Janssen overledenOp 27 november overleed Winand Janssen. Hij was 69 jaar en afkomstig van Hamont. Het afscheid vond plaats in intieme kring. De asverspreiding vond plaats op de begraafplaats van Bocholt. Rouwadres: fam. Janssen, Kabienstraat 5, 3950 Bocholt.

Thoke Hompes overleden

Woensdag 1 december 2021
Bocholt - Thoke Hompes overledenZondag is Thoke Hompes overleden, de weduwe van de in 1999 gestorven Henri Lumens. Zij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kaulille. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen