Het overige nieuws

Cadeaudagen Wereldwinkel

Dinsdag 30 november 2021
Na een jaar onderbreking vinden de jaarlijkse Cadeaudagen van Wereldwinkel Hamont-Achel weer plaats in Expo De Wal. De vrijwilligers zijn blij met de grote ruimte waarin zij alles hebben kunnen etaleren en waar de bezoekers genoeg ruimte hebben om coronaproof rustig te shoppen. Je kan deze week nog een bezoekje brengen op woensdag en vrijdag van 13u30 tot 16u00, zaterdag van 13u00 tot 18u00 en zondag van 13u00 tot 17u00. Denk aan je mondmasker en Covidpas. 

Politie rolt crimineel netwerk op

Dinsdag 30 november 2021
Grensgevallen
In samenwerking met de Belgische en de Duitse collega's heeft de Nederlandse politie vandaag een crimineel drugsnetwerk opgerold dat vooral actief was met de productie van synthetische drugs. 
Er werden acht mannen gearresteerd, van 29 tot 54 jaar oud. Een van hen, die als hoofdverdachte wordt beschouwd, zat nog in de gevangenis en zou morgen worden vrijgelaten. Het gaat om een Eindhovenaar.
Bij huiszoekingen - o.m. in Valkenswaard, Waalre, Eindhoven, Heeze en Weert - werd o.m. een kilo drugspoeder aangetroffen. De bende zou ook geld voor een kleine 5 miljoen euro hebben witgewassen.

Pas er een mouw aan

Dinsdag 30 november 2021
Grensgevallen
Aan de TU Eindhoven hebben studenten een slimme mouw ontwikkeld die taal omzet in trillingen, waardoor de drager kan "voelen" wat er gezegd wordt. Op die manier kan de mouw mogelijkheden bieden voor slechthorende of dove mensen. Die moeten dan een triltaal aanleren die gebaseerd is op de 39 klanken van de Engelse taal. Er wordt ook aan andere talen gewerkt. Een verdere ontwikkeling zou kunnen zijn dat de mouw via een camera zou kunnen zien wat er achter je gebeurt en via een trilling doorgeven wat dat precies is.
Hamont-Achel - Meer subsidies voor anti-wolf-omheiningenZoomOp initiatief van Vlaams minister Zuhal Demir heeft de Vlaamse regering vrijdag besloten de nieuwe steunmaatregelen voor wolfwerende ingrepen retroactief tot 16 juli 2021 mogelijk te maken. Het gaat  om uitgebreide subsidieregels voor niet-professionele veehouders.  

Bloemen bij de boosterprik

Maandag 29 november 2021
Hamont-Achel - Bloemen bij de boosterprikZoomIedere medewerker van Noorderhart - werkzaam in het ziekenhuis of MS Reva - die de komende weken een boosterprik laat zetten, krijgt een mooi boeket bloemen en een bedankkaartje. Dat heeft algemeen directeur Hans Ramaekers bekendgemaakt. "Onze medewerkers zetten zich nu al bijna twee jaar dag in dag uit in voor al onze patiënten en dat verdient onze oprechte waardering," zegt hij. "Daarnaast vinden we het belangrijk dat de derde prik gezet wordt. Op die manier dragen wij als Noorderhart ons (…) Het hele nieuwsbericht

Christ Van Helden overleden

Maandag 29 november 2021
Hamont-Achel - Christ Van Helden overledenZaterdag is Christ Van Helden overleden, de echtgenoot van Gerda Verhaeren. Hij was afkomstig van Achel en werd 85 jaar. De afscheidsviering en de crematie vinden plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.

Madeleine Stevens overleden

Maandag 29 november 2021
Hamont-Achel - Madeleine Stevens overledenIn het rusthuis in Hamont is zaterdag Madeleine Stevens overleden, de weduwe van Godfried Van Cranenbroek (†1963) en van Frans Thys (†2017). Ze was op 19 november 84 jaar geworden. De afscheidsdienst en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: dinsdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren via www.begrafenissencreemers.be.

25 coronapatiënten in ziekenhuis

Maandag 29 november 2021
Hamont-Achel - 25 coronapatiënten in ziekenhuisVanmorgen waren er 25 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, waarvan 5 op intensieve zorg. In Noorderhart Revalidatie & MS zijn er twee patiënten met COVID-19.

Afgelast: Davidsfondslezing

Maandag 29 november 2021
Vanwege corona wordt de geplande Davidsfondslezing "Door het oog van de kunstenaar", door dr. Frank Goes, geannuleerd. Ze zou normaliter donderdag 2 december doorgaan.

Uitgesteld: concert De Kreuners

Maandag 29 november 2021
Op zondag 5 december stond de Najaarskreun! gepland. Omwille van de sterk stijgende coronacijfers heeft het stadsbestuur besloten dit concert van De Kreuners te verplaatsen naar 3 september 2022 in De Posthoorn. Alle ticketkopers die online een ticket kochten, worden via e-mail op de hoogte gebracht.
Hamont-Achel - Volleybal: Tectum B verliest in RiemstIn eerste promo mannen heeft Tectum Achel B van Riemst B verloren met 3-0.

Als we maar gezond zijn

Zondag 28 november 2021
Hamont-Achel - Als we maar gezond zijnZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Exc. Hamont - V. Lommel 1-3

Zondag 28 november 2021
Hamont-Achel - Exc. Hamont - V. Lommel 1-3Exc. Hamont heeft vanmiddag thuis met 1-3 verloren van Verbroedering Lommel. Duisters scoorde voor Exc. Hamont op strafschop.
Hamont-Achel - Daar is de omikron-variant van het coronavirusZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Hamont-Achel - Politie waarschuwt voor valse bankbiljettenEr zijn momenteel valse bankbiljetten van 50 euro in omloop, waarschuwt de lokale politie van Lommel. In Lommel zijn ze al opgedoken: de afgelopen dagen werd er al op vier plaatsen mee betaald. "Doe best een extra controle op deze biljetten," aldus de waarschuwing.

Achel VV - Schoonbeek-Beverst 2-2

Zaterdag 27 november 2021
Hamont-Achel - Achel VV  - Schoonbeek-Beverst 2-2Achel V.V. heeft vanavond thuis 2-2 gelijk gespeeld tegen Schoonbeek-Beverst. Een verslag uit het Achelse kamp:
Groen-wit ontving vanavond op De Siggert het als 2de geklasseerde Schoonbeek-Beverst en leverde een prestatie af die door de Achelse supporters gesmaakt werd. In een attractieve wedstrijd werd een achterstand met veel energie en dominantie omgebogen in een voorsprong maar de bezoekers hadden aan één kansje voldoende om even later weer gelijk te komen. En hoewel de (…) Het hele nieuwsbericht

KFC Hamont 99 - RC Reppel 2-1

Zaterdag 27 november 2021
Hamont-Achel - KFC Hamont 99 - RC Reppel 2-1KFC Hamont 99 heeft vanavond de punten thuis gehouden tegen RC Reppel. Het won met 2-1.

Een teller langs de fietssnelweg

Zaterdag 27 november 2021
Hamont-Achel - Een teller langs de fietssnelwegZoomMomenteel wordt de "fietssnelweg" tussen Pelt en Hasselt gerealiseerd. Onderweg zal de fietser deze informatiepanelen tegenkomen. Deze foto werd gemaakt in Pelt. 

GS Bree-Beek B - Achel VV B 3-3

Zaterdag 27 november 2021
Hamont-Achel - GS Bree-Beek B - Achel VV B 3-3GS Bree-Beek en Achel VV B hebben vanavond 3-3 gelijkgespeeld.

Geen handbalwedstrijd

Zaterdag 27 november 2021
Hamont-Achel - Geen handbalwedstrijdDe handbalwedstrijd tussen de Hades-heren (Hamont) en Arena (Hechtel) voor de beker van Limburg, voorzien voor vanavond om 20u, gaat niet door.

Florke Bernaerts overleden

Zaterdag 27 november 2021
Hamont-Achel - Florke Bernaerts overledenDonderdag is Florke Bernaerts overleden, de echtgenote van de heer Harrie Van Lishout. Ze was afkomstig van Bree en werd 86 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-20u) bij Vanhove Uitvaartzorg, Brogelerweg 24, 3950 Bocholt.

Menen - Tectum Achel 3-2

Zaterdag 27 november 2021
Hamont-Achel - Menen - Tectum Achel 3-2Tectum Achel heeft met 3-2 verloren in Menen. Sets: 25-23, 25-22, 18-25, 11-25, 16-14.

Nummer vierhonderd vijfenveertig

Zaterdag 27 november 2021
Chel mag het zeggen
Hamont-Achel - Nummer vierhonderd vijfenveertigIk zal het niet ontkennen: het doet me goed als ik verneem dat mensen mijn stukjes leuk vinden. Of ik dan in een poel van van neerslachtigheid wegzink als iemand meldt dat ze het maar niks vindt? Nee hoor. Echt niet. Zo meldde een dame dat ze mijn laatste bescheiden bijdrage aan de Internetgazet aangenaam vond, maar de vorige – dat zijn er vierhonderd vierenveertig! – niet. Het zij zo. Tot nu toe heb ik er mijn slaap niet voor gelaten. Wel fijn dat ze die allemaal gelezen blijkt te hebben. Jammer dat (…) Het hele nieuwsbericht

Gewonde man voor deuren ziekenhuis

Vrijdag 26 november 2021
Grensgevallen
In Eindhoven hebben onbekenden vanmorgen rond half zes een zwaargewonde man neergelegd bij de ingang van het Catharinaziekenhuis. Daarna vluchtten ze in een auto. De gewonde man werd in het ziekenhuis opgenomen en is nog in leven. De politie denkt dat hij eerder vorige nacht betrokken was bij een krachtige plofkraak in het Duitse Neuss, en daarbij zwaargewond raakte. 

24 coronapatiënten in ziekenhuis

Vrijdag 26 november 2021
Hamont-Achel - 24 coronapatiënten in ziekenhuisMomenteel zijn er 24 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, waarvan 4 op intensieve zorg. In Noorderhart Revalidatie & MS zijn er twee patiënten met COVID-19.
Elise Mertens gaat volgend seizoen in het dubbelspel de Russin Veronika Kuderemetova (24) als partner hebben. De samenwerking met de Taiwanese Su-Wei Hsieh wordt stopgezet. Su-Wei Hsieh leidt de WTA-dubbelranking, Kudermetova staat 14de. Dit jaar werd ze in de dubbelfinale van Wimbledon verslagen door Mertens en Hsieh.

Kraamspelonk voor sterren

Donderdag 25 november 2021
Het is maar dat je 't weet
Hamont-Achel - Kraamspelonk voor sterrenZoomDeze dramatische foto biedt een kijkje in een grot van ronddwarrelend stof en gas waar duizenden sterren worden gevormd. De foto, gemaakt door een camera aan boord van NASA's Hubble-ruimtetelescoop, is het scherpste beeld dat ooit is gemaakt van dit gebied, dat de Orionnevel wordt genoemd. Meer dan 3.000 sterren van verschillende grootte staan op deze foto. Sommige van hen zijn nog nooit in zichtbaar licht gezien. Deze sterren bevinden zich in een dramatisch stof-en-gas landschap van plateaus, (…) Het hele nieuwsbericht
Wegens teveel besmettingen in de ploeg gaat de wedstrijd van dames A van Tectum Achel in het weekend niet door.

Overlegcomité morgen weer bijeen

Donderdag 25 november 2021
Hamont-Achel - Overlegcomité morgen weer bijeenZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Ritten vallen weg bij De Lijn

Donderdag 25 november 2021
Commentaar
Hamont-Achel - Ritten vallen weg bij De LijnDe vierde coronagolf woedt volop. Ook De Lijn ondervindt dag na dag meer de gevolgen. De voorbije weken vielen er meer en meer collega’s, waaronder ook heel wat chauffeurs, uit omwille van ziekte of quarantaine. Bij de chauffeurs ligt de uitval de laatste dagen op gemiddeld 12 procent. Daardoor kunnen momenteel niet alle geplande ritten gereden worden, want chauffeurs die plots uitvallen door ziekte of quarantaine kunnen niet onmiddellijk vervangen worden. Het gevolg is dat er op verschillende plaatsen ritten wegvallen.

Josée Dolders overleden

Donderdag 25 november 2021
Hamont-Achel - Josée Dolders overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is gisteren Josée Dolders overleden, de weduwe van Jein Duisters en de levensgezellin van Roger Kellens. Ze was 74 jaar. Dinsdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de Sint-Laurentiuskerk in Hamont. Begroeting: maandag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren via www.begrafenissencreemers.be.

Lijk in Weert: man opgepakt

Donderdag 25 november 2021
Grensgevallen
In verband met de vondst van een stoffelijk overschot in Weert heeft de politie daar gisternamiddag een man opgepakt die zich bij het politiebureau had gemeld. Uit hetgeen hij vertelde kon een mogelijke relatie gelegd worden met de vondst van het lijk van een vrouw, die vermoedelijk door een misdrijf om het leven kwam. Sectie op het lichaam van de vrouw zal moeten uitwijzen wat de juiste doodsoorzaak is. De politie, die een groot onderzoek is begonnen, is op zoek naar getuigen. 

De visie van Fobie

Donderdag 25 november 2021
Hamont-Achel - De visie van FobieZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Jan Spreuwers overleden

Donderdag 25 november 2021
Hamont-Achel - Jan Spreuwers overledenIn WZC Aan de Beverdijk in Achel is gisteren Jan Spreuwers overleden, de weduwnaar van de in 2018 gestorven Nelly Hulsbosch. Hij was 82 jaar en afkomstig van Bocholt. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hamont-Lo. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in funerarium Creemers in Hamont. Online condoleren: www.begrafenissencreemers.be.

Tectum Achel verliest bekerwedstrijd

Woensdag 24 november 2021
Hamont-Achel - Tectum Achel verliest bekerwedstrijdTectum Achel heeft vanavond de bekerwedstrijd tegen Carbuur Gent verloren met 3-0. Setstanden: 34-32, 25-21 en 25-23.
Grensgevallen
Deze namiddag heeft de Nederlandse politie een stoffelijk overschot aangetroffen in het buitengebied langs de Ringbaan-Zuid in Weert. Details ontbreken voorlopig.

Gezond eten, gezond leven

Woensdag 24 november 2021
Hamont-Achel - Gezond eten, gezond levenZoomNEOS Hamont-Achel organiseerde een causerie over: “Gezond eten, gezond ouder worden”. Met dit thema had de spreker van dienst, dr. ir. Eric De Maerteleire, het publiek onmiddellijk op zijn hand. Hij gaf aan dat we voor ongeveer 75% zelf verantwoordelijk zijn voor onze gezondheid. Slechts 25% wordt bepaald door onze “genen”.
Gezond eten betekent volgens hem niet dat we een streng dieet moeten volgen. Integendeel, want wetenschappelijk onderzoek heeft (…) Het hele nieuwsbericht

Jet Schildermans overleden

Woensdag 24 november 2021
Hamont-Achel - Jet Schildermans overledenIn het rusthuis in Achel is vandaag Jet Schildermans overleden, de echtgenote van Theo Van Hertum. Ze was 89 jaar. De afscheidsviering heeft dinsdag (10.30u) plaats in de parochiekerk van Achel-Centrum. Begroeting: Uitvaartzorg Severens in Pelt op maandag 29 november van 19.30 tot 20.00 uur.
Hamont-Achel - Fietssnelwegen.be verhoogt gebruiksgemakZoomAlle fietssnelwegeninfo kunt u voortaan vinden op één website met routeplanner: Fietssnelwegen.be. Deze officiële overheidswebsite over fietssnelwegen en fietsostrades bevat nu meer en duidelijker kaartmateriaal, een geïntegreerde routeplanner én ook fietssnelweginformatie uit Brussel. De vernieuwde website verhoogt het gebruiksgemak van de fietsers.
De website is een gezamenlijk initiatief van de 5 Vlaamse provincies.  

De tijden veranderen

Dinsdag 23 november 2021
Hamont-Achel - De tijden veranderenZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Viaduct Boorsem wordt vernieuwd

Dinsdag 23 november 2021
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer laat het viaduct van Boorsem grondig renoveren; de weg wordt vernieuwd vanaf het gewapend beton. Het viaduct wordt vervolgens volledig opgebouwd met een nieuwe rijweg en fietspaden.
"Er komen ook nieuwe vangrails en leuningen, de trappen krijgen een opknapbeurt. Gelijktijdig krijgt de snelweg een nieuw geluidsreducerend wegdek, over een afstand van 8 kilometer, tussen het ecoduct Kikbeek in Maasmechelen en de Nederlandse grens”, zegt minister van Openbare (…) Het hele nieuwsbericht

Aperitivo-concert van EMJ afgelast

Dinsdag 23 november 2021
Het EMJ laat weten dat, omwille van de bijzonder hoge Covid-besmettingscijfers in onze regio, het geplande Aperitivo-concert van zondag 28 november afgelast wordt. Het concert zou in CC Palethe doorgaan en was bedoeld als kick off voor de volgende editie van het Europees Muziekfestival. Verschillende festivaldeelnemers zouden er optreden.
Hamont-Achel - Opgepast voor phishing rond Black FridayVrijdag is het weer Black Friday, een koopjesdag die overgewaaid is uit de Verenigde Staten. Maandag volgt dan Cyber Monday, de start van de kerstverkoop bij online winkels. Op Black Friday en Cyber Monday kan je zogenaamd mooie koopjes doen, maar ook cybercriminelen maken van deze periode gebruik om je te overstelpen met phishingberichten. Elk jaar zien we dat er rond deze periode en tijdens de feestdagen in het algemeen veel phishingberichten de ronde doen. Waar moet je op letten? Is de (…) Het hele nieuwsbericht

Annie Vriens overleden

Dinsdag 23 november 2021
Hamont-Achel - Annie Vriens overledenVandaag is Annie Vriens overleden, de weduwe van Urbanus Janssen. Zij was 87 jaar en afkomstig van Hamont. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Begroeting: zondag (11-11.30 uur) bij Uitvaartzorg Severens in Overpelt.

Tijd voor de boosterprik

Dinsdag 23 november 2021
Hamont-Achel - Tijd voor de boosterprikZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Hamont-Achel - 26 patiënten met Covid-19 in ziekenhuisVanmorgen lagen er 26 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt. Op de afdeling intensieve zorgen werden 6 van hen verpleegd.
Ook in de afdeling Revalidatie & MS zijn er inmiddels 2 Covid-19-patiënten. Bij nog twee andere patiënten is er een vermoeden van COVID-19.
Hamont-Achel - Volley: verlies voor Dames A van TectumDe dames A van Tectum Achel hebben gisteravond met 3-0 verloren van As. Setstanden: 25/22, 25/23, 25/16.

Opgepast voor eerste gladheid

Maandag 22 november 2021
Hamont-Achel - Opgepast voor eerste gladheidZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer waarschuwt voor kans op gladheid de komende nacht en morgenochtend. Het roept op tot extra voorzichtigheid bij deze eerste kleine winterprik. De strooiwagens staan alvast klaar. Het KMI en het Agentschap Wegen en Verkeer roepen deze winter ook de hulp in van weggebruikers bij de gladheidbestrijding. Via de KMI-app kan iedereen zelf waarnemingen doorsturen.

Harmonie huldigde Nico van Dooren

Maandag 22 november 2021
Hamont-Achel - Harmonie huldigde Nico van DoorenZoomAfgelopen weekend werd Nico Van Dooren gehuldigd als verdienstelijk lid van de Kon. Harmonie St.-Cecilia. Nico was 37 jaar lang bestuurslid van de harmonie en penningmeester sinds 1997. Enkele maanden geleden gaf hij te kennen als bestuurslid met pensioen te willen gaan. Als dank voor zijn inzet werd hij daarom benoemd tot erelid. Naast het bijbehorende diploma en een bos bloemen werd hem een aandenken overhandigd in de vorm van een kunstwerk van Boud Ceysens.

Truus Fleuren overleden

Maandag 22 november 2021
Hamont-Achel - Truus Fleuren overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is vandaag Truus Fleuren overleden, de weduwe van Sus Smolders. Ze was afkomstig van Eindhoven en werd 93 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in familiekring waarna de asverstrooiing op de begraafplaats De Roosen in Pelt. Online condoleren: www.uitvaartzorg-severens.be.

Oppassen voor de vogelgriep

Maandag 22 november 2021
Hamont-Achel - Oppassen  voor de vogelgriepZoomEnkele dagen geleden zijn maatregelen aangekondigd om de vogelgriep buiten het land te houden. Deze maatregelen worden in de eerste plaats genomen om uw dieren maximaal te beschermen tegen die vogelziekte, die zeer besmettelijk, pijnlijk en dodelijk is voor deze dieren. Het vogelgriepvirus wordt gemakkelijk door contact met wilde vogels of hun uitwerpselen overgedragen. De voorzorgsmaatregelen zijn bedoeld om wilde vogels buiten uw kippenren of vogelhok te houden. 
Welke zijn deze (…) Het hele nieuwsbericht

Met werkgroep Isis naar de heide

Zondag 21 november 2021
Hamont-Achel - Met werkgroep Isis naar de heideZoomDe gidsen van Werkgroep Isis vzw namen dit najaar 651 leerlingen van het basisonderwijs mee naar de heide in Lommel, Pelt en Hamont voor een educatieve activiteit. Hoe ontstond de heide? Waarom is er zo veel heide verdwenen? Waarom willen we de heide 'beheren'? Wat is biodiversiteit? Wat hebben de heidevlinder en de nachtzwaluw nodig in hun biotoop? De kinderen stropen na de heidewandeling de mouwen op en gaan kloek aan de slag. Door boompjes uit te trekken en door het pijpenstrootje uit te trekken helpen ze de heide open te houden.
Hamont-Achel - KFC Hamont verliest van Thes Sport BKFC Hamont 99 is bij Thes Sport B gaan verliezen met 2-1.

Exc. Hamont wint in Opitter

Zondag 21 november 2021
Hamont-Achel - Exc. Hamont wint in OpitterExc. Hamont heeft vanmiddag met 0-1 gewonnen op het veld van KFC Opitter. Duisters maakte het doelpunt.

Verlies voor heren Hades

Zondag 21 november 2021
De hrenploeg van Hades heeft gisteravond verloren van Tessenderlo. Uitslag: 23-31.

Tectum Achel verliest van Maaseik

Zaterdag 20 november 2021
Hamont-Achel - Tectum Achel verliest van MaaseikTectum Achel heeft vanavond de wedstrijd tegen Greenyard Maaseik verloren met 1-3. Setstanden: 20-25, 25-21, 23-25 en 20-25.

Achel VV A verliest van Bree-Beek A

Zaterdag 20 november 2021
Hamont-Achel - Achel VV A  verliest van Bree-Beek AAchel VV A heeft vanavond met 6-1 verloren op het veld van GS Bree-Beek.

Achel VV B - Grote-Brogel 3-3

Zaterdag 20 november 2021
Hamont-Achel - Achel VV B - Grote-Brogel 3-3Sporting Grote-Brogel is bij Achel VV B 3-3 gelijk gaan spelen. 

Fakkeltocht geannuleerd door corona

Zaterdag 20 november 2021
Kerk
De Fakkeltocht 2021 die dit jaar op vrijdag 26 november in Overpelt zou worden georganiseerd gaat niet door. Dat hebben de interdiocesane Jeugddienst Hasselt en de dienst parochiecatechese en gezinspastoraal van het bisdom Hasselt beslist. De Fakkeltocht die jaarlijks georganiseerd wordt de vrijdag voor het begin van de advent in een van de Limburgse gemeenten kon telkens rekenen op de aanwezigheid van zo’n 1.000 jongeren. “Het evenement op zich zou volgens de huidige geldende maatregelen in (…) Het hele nieuwsbericht

Dirk Bequé overleden

Zaterdag 20 november 2021
Hamont-Achel - Dirk Bequé overledenOp 10 september overleed Dirk Bequé (45). Hij woonde in Sint-Truiden maar was afkomstig van Hamont. Het afscheid vond plaats in intieme familiekring. Rouwadres: fam. Bequé Bloesemlaan 6/001 3800 Sint-Truiden.
Hamont-Achel - Weer meer coronapatiënten in MariaziekenhuisVanmorgen waren er 29 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, waarvan 5 op intensieve zorg. Er was 1 patiënt met vermoeden van COVID-19 opgenomen.

Meld nesten van Aziatische hoornaar

Vrijdag 19 november 2021
Hamont-Achel - Meld nesten van Aziatische hoornaarZoomMet de herfst volop in actie kan je de nesten van de Aziatische hoornaar makkelijk spotten. Deze invasieve exoot is al sinds 2017 in het land. De grote nazomernesten bevinden zich in de top van hoge bomen, net onder de kruin, en kunnen een diameter van 1m bereiken. Ze zijn ovaal- of peervormig en hebben een bruine kleur. In de zomer zijn ze verscholen in een dicht bladerdak maar éénmaal de bladeren beginnen te vallen kan je er niet naast kijken. Meld een mogelijke waarneming van een nest steeds op (…) Het hele nieuwsbericht

Veel inbraken in auto's in Eindhoven

Donderdag 18 november 2021
Grensgevallen
Afgelopen maand hebben onbekenden in Eindhoven in 168 auto's ingebroken. In heel 2021 waren er tot dusver in die stad al 897 inbraken in auto's.

Afgelastingen door corona

Donderdag 18 november 2021
Hamont-Achel - Afgelastingen door coronaOmwille van corona zijn enkele activiteiten in de gemeente afgelast. Dat geldt onder meer voor
- de missietentoonstelling in De Posthoorn (27 en 28 november);
- het Achelse "Kampioenschap Wiezen" (19 november).

27 coronapatiënten in Mariaziekenhuis

Donderdag 18 november 2021
Hamont-Achel - 27 coronapatiënten in MariaziekenhuisVanmorgen waren er 27 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, waarvan 5 op intensieve zorg. Er was 1 patiënt met vermoeden van COVID-19 opgenomen.
In Nederland verwacht de Universiteit van Wageningen dat men in dat land afstevent op "code zwart", wat betekent dat straks patiënten, die nog maar een kleine kans hebben op overleving, niet meer op de intensive care terecht kunnen.
In de finale van de WTA Finals in het Mexicaanse Guadalajara hebben Elise Mertens en haar Taiwanese partner Su-Wei Hsieh in twee sets verloren van de olympische kampioenen Barbora Krejcikova en Katerina Siniakova uit Tsjechië. Uitslag: 6-3, 6-4.

Tectum Achel tegen Greenyard Maaseik

Donderdag 18 november 2021
Aanstaande zaterdag zal “De Koekoek” in Achel weer omgetoverd worden in een kolkende arena bij de Limburgse derby tussen Tectum Achel en Greenyard Maaseik in de Euromillions Volley League. Zin om de wedstrijd bij te wonen? We zouden denken van wel, maar breng een geldige coronapas (Corona Safe Ticket) en mondmasker mee, zoniet wordt de toegang geweigerd. Aanvang van de wedstrijd: 20.30u. Deuren open om 19.00u.

Annie Boonen overleden

Donderdag 18 november 2021
Maandag is Annie Boonen overleden, de echtgenote van Jaak Kenis. Zij was 83 jaar en afkomstig van Hamont. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in rouwcentrum Van Staey-Leurs in Schoten.

Kwart eeuw Sint-Vincentius

Woensdag 17 november 2021
De provinciale raad Sint-Vincentius Limburg bestaat 25 jaar. Dat wordt op 28 november in C-Mine in Genk gevierd. De provinciale raad ondersteunt de 37 voedselbanken in onze provincie die samen 1.100 vrijwilligers tellen en maandelijks ruim 10.000 mensen helpen met verse voeding, kleding of onderhouds- en verzorgingsproducten. Het aantal hulpvragers neemt jaarlijks toe. ‘Dat wij groeien is het bewijs dat het armoedebeleid in Vlaanderen niet werkt”, stelt de organisatie. Sint-Vincentius doet (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe coronamaatregelen

Woensdag 17 november 2021
Hamont-Achel - Nieuwe coronamaatregelenHet Overlegcomité heeft nieuwe maatregelen aangekondigd in verband met de strijd tegen het coronavirus. Die maatregelen gaan zaterdag in en gelden voorlopig tot 28 januari. Op de site van VRTnieuws hebben ze alles op een rijtje gezet. Lees meer bij VRTnieuws

Elise Mertens in finale WTA-Finals

Woensdag 17 november 2021
Elise Mertens staat samen met Su-Wei Hsieh in de finale van de WTA-Finals in Guadalajara (Mexico). Ze versloegen in de halve finale een Japans duo met tweemaal 6-2.
Het is maar dat je 't weet
Morgen voert de politie een protestactie op de Kempischesteenweg in Kiewit (Hasselt). De hele voormiddag zijn er extra verkeerscontroles. Het ziet er naar uit dat de ochtendspits door de politieactie zwaar verstoord wordt.

Enorme afname Europese broedvogels

Woensdag 17 november 2021
Het is maar dat je 't weet
Hamont-Achel - Enorme afname Europese broedvogelsZoomEén op de zes individuen van onze Europese broedvogels is de laatste 40 jaar verdwenen. Dat blijkt uit een nieuwe studie, meldt Natuurpunt. Met andere woorden: sinds 1980 zijn we in de EU ongeveer 600 miljoen broedvogels kwijtgeraakt. De grootste daling is verrassend genoeg te zien bij de huismus, gevolgd door gele kwikstaart, spreeuw (foto) en veldleeuwerik. Meer info (Foto Marcella Stappers)

Gerrit Klootwijk overleden

Woensdag 17 november 2021
Hamont-Achel - Gerrit Klootwijk overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is maandag Gerrit Klootwijk overleden, de echtgenoot van Lidy Looijmans. Hij was afkomstig van Sliedrecht (NL) en werd 73 jaar. Het afscheid en de crematie zullen in stilte plaatsvinden. Online condoleren via www.begrafenissencreemers.be.

Jaarrapport Kerk gepubliceerd

Woensdag 17 november 2021
Kerk
Vandaag verscheen het vierde jaarrapport van de katholieke Kerk in België, dat terugblikt op het coronajaar 2020. In een jaar waarin de inspanningen van de zorgsector uitzonderlijk belangrijk waren, zoomt het rapport in op het waardevolle werk van de 550 pastores (waarvan 68 % vrouwen) en de 4.587 pastorale vrijwilligers (goed voor 55.044 uur vrijwilligerswerk/maand) in ziekenhuizen en rust- en verzorgingstehuizen. Ondanks de contactbeperkingen probeerden ze er te zijn voor ouderen en zieken, voor (…) Het hele nieuwsbericht

'Moreel niet verantwoord'

Dinsdag 16 november 2021
Vandaag gelezen
"Je kunt niet 36.000 mensen laten feesten, terwijl honderd meter verderop mensen op de IC vechten voor hun leven en zorgmedewerkers dreigen om te vallen. Dat is moreel niet verantwoord”. (Dirigent André Rieu over het afgelasten van zijn kerstshows in Maastricht, vandaag in De Limburger)

Schrijf nu je brief naar de Sint!

Dinsdag 16 november 2021
Hamont-Achel - Schrijf nu je brief naar de Sint!Zoom
Bpost heeft een aantal bussen getooid in Sinterklaasornaat. Dat betekent dat de kinderen hun brieven met wensen weer mogen sturen. Ze kunnen tot 29 november 2021 een brief naar de Sint schrijven. Elk kind dat een brief schrijft of een tekening naar de Sint stuurt, krijgt een brief en een cadeautje terug. Wat dat cadeautje is, moet een verrassing blijven. Maar om je geschenk te ontvangen, moet je je adres op de achterkant van de envelop schrijven, zodat je geschenk thuis aankomt!
Het adres: Sinterklaas Spanjestraat 1 0612 Hemel

Frits Vaesen overleden

Dinsdag 16 november 2021
Hamont-Achel - Frits Vaesen overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is gisteren Frits Vaesen overleden, de echtgenoot van Philomène Peeters. Hij was afkomstig van Hamont en werd 75 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-Centrum. Begroeting: donderdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren via www.begrafenissencreemers.be.

22.698 Limburgers in kunstonderwijs

Dinsdag 16 november 2021
In het schooljaar 2020-2021 zijn er 22.698 Limburgers ingeschreven in het deeltijds kunstonderwijs. Dat is het laagste cijfer van de drie voorbije schooljaren. De coronacrisis zit daar wellicht voor iets tussen. Het deeltijds kunstonderwijs is veel populairder bij meisjes/vrouwen dan bij jongens/mannen. Beeldende en audiovisuele kunst is in Limburg het meest gevolgde domein, gevolgd door muziek. (Bron: Provincie Limburg).

Meneer Papier komt naar de Walburg

Dinsdag 16 november 2021
Hamont-Achel - Meneer Papier komt naar de WalburgZoomMeneer Papier is terug, en hoe: sinds 30 oktober als animatiereeks op Ketnet, vandaag in het voorleesboek in de bibliotheek en morgen in de Walburg!
Als vanouds knipt en plakt Meneer Papier de wereld die hij wenst. Met papier en schaar staat hij klaar voor elke uitdaging. Hij knipt een fles water tegen de dorst, een appel tegen de honger en als Poes geen zin heeft om te spelen, knipt hij een hond of een meisje om mee te wandelen.
Maar niet alles wat hij knipt, doet zomaar wat hij wenst. Zo blijft zijn leven altijd een beetje een avontuur. En lijkt het verbazend op het onze.
Schone dromen van papier.
Elvis Peeters, de bezieler van Meneer Papier, vertelt betoverende, verrassende en herkenbare verhalen aan de vooravond van de voorleesweek. Morgennamiddag vanaaf 14u in CInema Walburg. Tickets kosten 6 euro, in voorverkoop 5 euro. 

Marie-Thérèse Magnette overleden

Dinsdag 16 november 2021
Hamont-Achel - Marie-Thérèse Magnette overledenIn WZC Sint-Jozef is zaterdag Marie-Thérèse Magnette overleden, de weduwe van Jan Joosten. Ze was afkomstig van Sint-Huibrechts-Lille en werd 88 jaar. De uitvaart zal plaatsvinden in besloten kring. Rouwadres: fam. Joosten, Heerstraat 27, 3910 Pelt.
Elise Mertens en haar Taiwanese dubbelpartner Su-Wei Hsieh hebben hun derde groepswedstrijd op de WTA Finals in Guadalajara gewonnen en zich zo verzekerd van een ticket voor de halve finales. Ze versloegen op de Mexicaanse hardcourtbaan de Canadese Sharon Fichman en de Mexicaanse Giuliana Olmos in twee sets: 6-4 en 7-6 (7/3). In dee halve finale komen ze uit tegen een Japans duo. (Bron: Sporza)

Nieuwe vennootschap: Almado

Maandag 15 november 2021
Antonius Loos uit Hamont-Achel heeft de besloten vennootschap Almado opgericht met zetel aan de Molendijk. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer management, consultancy en het verlenen van adviezen van financiële, technische, commerciële of administratieve aard.

André Thijs overleden

Maandag 15 november 2021
Hamont-Achel - André Thijs overledenGisteren is André Thijs (69) overleden, de echtgenoot van Mia Caymax. Hij woonde in Meeuwen en was afkomstig van Hamont. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (20.30-21 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat in Meeuwen.
Hamont-Achel - Weer 26 coronapatiënten in MariaziekenhuisVanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis weer 26 patiënten met COVID-19 opgenomen; vijf onder hen werden verpleegd op de afdeling intensieve zorg.

Mina Stevens overleden

Maandag 15 november 2021
Hamont-Achel - Mina Stevens overledenVrijdag is Wilhelmina “Mina” Stevens overleden, de weduwe van Wilhelmus “Wiel” Looijmans. Zij was 97 jaar. Het afscheid en de crematie zullen in stilte plaatsvinden. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.

Activiteiten Okra-Hamont afgelast

Maandag 15 november 2021
Vanwege corona heeft het bestuur van Okra-Hamont alle geplande activiteiten voor november en december afgelast. 
Kort nieuws van bij de buren
Hamont-Achel - Wie wil cavia's of konijnen adopteren ?ZoomIn het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum Heusden-Zolder wachten momenteel honderden diertjes op een nieuwe warme thuis, nadat ze in beslaggenomen zijn bij mensen die het niet zo nauw namen met het dierenwelzijn. Meer bepaald gaat het om ongeveer 300 cavia's. Daarvoor kun je een afspraak maken via info[!]vogelenzoogdierenopvangcentrum.be. Daarnaast zijn er ook nog ongeveer 180 konijnen te adopteren. Een volledig overzicht van dieren die kunnen geadopteerd worden vind je op de website van de Vlaamse overheid.

Stakingsacties bij politie

Maandag 15 november 2021
Hamont-Achel - Stakingsacties bij politieZoomDe politievakbonden hebben een stakingsaanzegging ingediend voor prik- en stiptheidsacties. In Limburg zal de politie nu donderdag en volgende week dinsdag en donderdag acties houden. De politiebonden zeggen dat het personeel al 20 jaar geen opslag meer heeft gehad en dat minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) een verbetering van het statuut en het loon had beloofd. Het zou vooral gaan om stiptheidsacties en verkeerscontroles.

Hades-heren verliezen in Kortessem

Zondag 14 november 2021
De heren van HC Hades hebben zaterdag een 29-23 nederlaag geleden tegen Kortessem. Beide clubs spelen in de eerste provinciale van het handbal.

Exc. Hamont - KFC Kaulille 8-0

Zondag 14 november 2021
Hamont-Achel - Exc. Hamont - KFC Kaulille 8-0Exc. Hamont heeft vanmiddag thuis KFC Kaulille verslagen met 8-0. De doelpuntenmakers waren Duisters (3), Jannis (2), Vandael (2) en Kusters.

De Sint is in het land

Zondag 14 november 2021
Hamont-Achel - De Sint is in het landZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Ellikom klopt Achel VV B

Zondag 14 november 2021
Hamont-Achel - Ellikom klopt Achel VV BSporting Ellikom heeft Achel VV B verslagen met 3-1. 

KFC Hamont 99 - KFC Anadol 1-1

Zondag 14 november 2021
Hamont-Achel - KFC Hamont 99 - KFC Anadol 1-1KFC Hamont 99 heeft vanmiddag thuis 1-1 gelijkgespeeld tegen KFC Anadol. Aan de rust was de stand 1-0. Foqué scoorde voor de thuisploeg.

Achel VV - Helson 0-0

Zondag 14 november 2021
Hamont-Achel - Achel VV - Helson 0-0Aan De Siggert in Achel hebben Achel VV en FC Helson 0-0 gelijk gespeeld. UPDATE Een verslag van Achel VV: 
De toeschouwers zagen een inspiratieloze en kansarme eerst helft met weliswaar veldoverwicht voor de thuisploeg. Yento Hendriks – verrassend door trainer Van Hout vanuit de B-ploeg in het basiselftal gedropt - bediende de vrijstaande Lennert Vos die net naast trapte (11’). Een knappe infiltratie van Ivan Rosario op de rechterflank die (…) Het hele nieuwsbericht
Elise Mertens en haar Taiwanese dubbelpartner Su-Wei Hsieh hebben gisteren hun tweede wedstrijd op de WTA Finals in het Mexicaanse Guadalajara verloren. Tegen een Tsjechisch duo werd het 6-3 en 6-1.

Volleybal: Achel verliest van Gent

Zaterdag 13 november 2021
Hamont-Achel - Volleybal: Achel verliest van GentIn het volleybal is Tectum Achel met 3-1 gaan verliezen bij Caruur Volley Gent. Setstanden: 18-25, 25-12, 25-17 en 25-15.

Auto's mikpunt van vandalen

Zaterdag 13 november 2021
Hamont-Achel - Auto's mikpunt van vandalenVandalen hebben afgelopen nacht in de Bosstraat en aan de Stadswaag buitenspiegels van auto's vernield. In Achel-centrum werd een band van een auto lekgestoken.

Sint-Cecilia last pauze in

Zaterdag 13 november 2021
Hamont-Achel - Sint-Cecilia last pauze inZoomDe Koninklijke Harmonie St.-Cecilia heeft besloten een tijdelijke repetitiestop in te lassen. De sterk stijgende coronabesmettingen in combinatie met de beperkte beschikbare ruimte en een uitgesproken generatiemix laten het niet verder toe om op een veilige manier te kunnen repeteren, zo luidt het. Als gevolg hiervan zullen ook de geplande activiteiten, zoals het opluisteren van de Ceciliamis op 27 november, het concert Budel-Schoot op 19 december, het Winterconcert op 26 december en het Ceciliafeest opgeschort worden. Het bestuur en de leden van de harmonie betreuren uiteraard deze noodzakelijke pauze, maar hopen zo spoedig mogelijk en in veilige omstandigheden terug te kunnen hervatten. (Franky Houben)

Krijg de klere!

Zaterdag 13 november 2021
Chel mag het zeggen
Hamont-Achel - Krijg de klere!Ja ik weet het. Ik lijk weer de Nederlandse toer op te gaan. Wij in Vlaanderen gebruiken die uitdrukking immers nauwelijks. Wij weten wel wat het betekent natuurlijk. Wij weten trouwens altijd wat Hollandse uitspraken betekenen. Zij daarentegen begrijpen nooit wat wij bedoelen. Maar dat terzijde.
Vandaag wil ik het over kleren hebben. Gewoon omdat ik, zoals zoveel mannen, een behoorlijke hekel heb aan het uit- en aantrekken van kledingstukken. Hoe dat komt is me, op mijn zesenzeventigste, nog altijd (…) Het hele nieuwsbericht

Ophokplicht vanaf maandag

Zaterdag 13 november 2021
Hamont-Achel - Ophokplicht vanaf maandagZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Postkantoren blijven maandag dicht

Vrijdag 12 november 2021
Het is maar dat je 't weet
Komende maandag - koningsdag - blijven de postkantoren dicht. Kranten, brieven en pakjes worden wel bezorgd.

Vanaf maandag pluimvee ophokken

Vrijdag 12 november 2021
Het is maar dat je 't weet
Hamont-Achel - Vanaf maandag pluimvee ophokkenZoomVanaf maandag moeten pluimveehouders hun dieren ophokken. Die maatregel wordt genomen nadat er in Schilde vogelgriep is vastgesteld bij een wilde gans. Dat melden het Federaal Voedselagentschap en federaal minister van landbouw David Clarinval. Ophokken kan ook door netten boven de kippenren te spannen. Het belangrijkste is dat je je pluimvee afschermt van wilde vogels, zodat die niet in contact kunnen komen met je pluimvee. Daarnaast raadt het FAVV aan om je dieren binnen eten en drinken te geven, zodat wilde vogels buiten geen graantje komen meepikken. Het FAVV benadrukt dat het vogelgriepvirus niet gevaarlijk is voor de mens, mocht je eieren of vlees eten van besmette dieren. “Het vogelgriepvirus is een virus dat alleen vogels treft. Dus eieren en gevogelte kunnen in alle veiligheid geconsumeerd worden.”
Grensgevallen
Hamont-Achel - Meer politie door coronamaatregelen in NederlandPolitie Lommel gaat meer patrouilles inzetten om na te gaan of er door de pas aangekondigde tijdelijke lockdown in Nederland 's avonds meer Nederlanders naar hier komen. Het gaat om twee extra ploegen. Politiezone HANO houdt het voorlopig bij de twee gebruikelijke weekendpatrouilles, maar versterking wordt achter de hand gehouden. De lockdown in Nederland houdt onder meer in dat de horeca daar vroeger - al om 20u - moet sluiten.

Roger Meekers overleden

Vrijdag 12 november 2021
Hamont-Achel - Roger Meekers overledenGisteren is Roger Meekers overleden, de echtgenoot van Rina Schuermans. Hij was afkomstig van Hasselt en zou later deze maand 69 jaar geworden zijn. De crematie en de urnebijzetting in het urnenbos op het Boskerkhof zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: maandag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren via www.begrafenissencreemers.be.

Mathieu Beliën overleden

Vrijdag 12 november 2021
Hamont-Achel - Mathieu Beliën overledenIn het rusthuis in Hamont is woensdag Mathieu Beliën overleden, de echtgenoot van Gertrude Vanderheyden. Hij was afkomstig van Achel en werd 92 jaar. De afscheidsdienst, de crematie en de urnebijzetting in het urnenbos op het Boskerkhof zullen in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: dinsdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren via www.begrafenissencreemers.be.
Hamont-Achel - Het gaat (weer) de verkeerde kant uitMet Covid-19 gaat het in onze regio weer de verkeerde kant uit. Vanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 26 (!) patiënten met het coronavirus opgenomen. Zes van hen verbleven op de afdeling intensieve zorgen, waarmee de "Covid-bedden" op die afdeling bezet zijn.
Op de WTA-Finals in het Mexicaanse Guadalajara hebben Elise Mertens en Su-Wei Hsieh hun eerste wedstrijd gewonnen. Als derde reekshoofd versloegen ze Alexa Guarachi en Desirae Krawczyk in 2 sets: 7-6 en 6-2.

Ondertussen, in Gent...

Vrijdag 12 november 2021
Hamont-Achel - Ondertussen, in Gent...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

België kleurt weer donkerrood

Donderdag 11 november 2021
Hamont-Achel - België kleurt weer donkerroodZoomOp de ECDC-kaart, die elke donderdag gepubliceerd wordt en aangeeft hoe het zit met de aanwezigheid van het coronavirus in Europa, kleuren België en Nederland sinds vandaag weer donkerrood. Dat is geen goede situatie. En het zou nog erger zijn als we al niet met zovelen ingeënt waren. Alleen Frankrijk, Italië en het grootste deel van Spanje zien er nog relatief goed uit. 

Femma-kooklessen afgelast

Donderdag 11 november 2021
De kooklessen voor de Femmaleden, die gepland waren op 16 november en 7 december, zijn vanwege de coronamaatregelen afgelast, zo wordt ons gemeld. 

Rustig novemberweer

Woensdag 10 november 2021
Weerbericht
Hamont-Achel - Rustig novemberweerHogedrukgebieden over het Europese vasteland verzwakken storingen die vanaf de Atlantische Oceaan naar onze regio afzakken, waardoor er enkel nog wolkenvelden overblijven. In het weekend wordt de kans op wat neerslag echter wat groter. De temperaturen zijn normaal of zelfs iets boven normaal voor de tijd van het jaar.
Vandaag is er flink wat zon en het blijft droog. Er komen ook enkele wolkenvelden voor, maar de zon kan steeds domineren. Bij weinig wind liggen de maxima rond 10 of (…) Het hele nieuwsbericht

Een verschrikkelijke ziekte

Woensdag 10 november 2021
Vandaag gelezen
Hamont-Achel - Een verschrikkelijke ziekte"Covid-19 is een ziekte, die het hele lichaam en niet alleen de longen aanvalt. Vele organen worden zwaar beschadigd - en momenteel weten we nog helemaal niet hòe zwaar, en of ze ooit weer genezen kunnen." (Duitse wetenschapper Stefan Schreiber in Der Spiegel)
Hamont-Achel - Weer 18 coronapatiënten in MariaziekenhuisVorige week dinsdag waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 19 patiënten opgenomen met een Covid 19-besmetting. Dat aantal zakte in de afgelopen dagen enigszins, maar vanmorgen waren het er weer 18. Drie van hen werden verpleegd op de afdeling intensieve zorgen. We zijn nog niet van dat virus af...
Ook dit jaar organiseert de stedelijke jeugdraad in samenwerking met het Huis van het Kind het "Speelgoedgeefplein". Heb je thuis speelgoed liggen waarmee niet meer gespeeld wordt? Lever het dan in en maak er zo iemand anders gelukkig mee. Ben je zelf nog op zoek naar een leuk Sinterklaas- of eindejaarscadeau? Ga dan zeker eens een kijkje nemen op zaterdag 20 november van 10.00 tot 13.00 uur in het Huis van het Kind. Het speelgoed dat op het einde van de dag geen nieuwe eigenaar heeft, wordt geschonken aan een goed doel.
Hamont-Achel - Meer besmettingen dan in grensgemeentenHet ziet er niet goed uit voor wat betreft het aantal coronabesmettingen in Noord-Limburg. Momenteel zijn er zelfs méér besmettingen dan in de ons omringende grensgemeenten, en dat is lang geleden. In de Eerstelijnszone is de incidentie opgelopen tot 711/100.000 inwoners per week, veel hoger dan de piek in oktober 2020 en hoger dan de cijfers nationaal. In de grensgemeenten bedraagt die incidentie 487/100.000 inwoners per week, ook veel te hoog.
Merkwaardig is dat het aantal ziekenhuisopnames alsnog beperkt blijft, ondanks het feit dat de aanwezigheid van het virus nagenoeg verdrievoudigd is ten opzichte van het voorjaar. Die lagere ziekenhuisopnames hebben we te danken aan het grote aantal gevaccineerden.

Sterrenkijkdagen komend weekend

Maandag 8 november 2021
Hamont-Achel - Sterrenkijkdagen komend weekendZoomNaar jaarlijkse traditie organiseert de Vereniging voor Sterrenkunde op vrijdag 12 en zaterdag 13 november weer haar Sterrenkijkdagen. Ook in onze regio kan je die dagen op verschillende plaatsen terecht: in Achel, Bocholt, Genk en Lommel richten de plaatselijke sterrenwachten hun telescopen naar de hemel om alle geïnteresseerden te laten kennismaken met de wonderen van het heelal. Dit jaar gaat de aandacht speciaal naar de sterrenbeelden. Je komt te weten welke sterrenbeelden er allemaal aan onze hemel prijken, hoe ze ontstaan zijn en hoe je ze makkelijk kan terugvinden. Alle info vind je hier. (Foto Peter D'Joos)

Zjang Bex overleden

Maandag 8 november 2021
Hamont-Achel - Zjang Bex overledenIn WZC Aan de Beverdijk is vandaag Zjang Bex overleden, de echtgenoot van Mia Theunissen. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Zijn urne wordt bijgezet op de begraafplaats van Achel. Begroeting: vrijdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Pierre Joosten overleden

Maandag 8 november 2021
Hamont-Achel - Pierre Joosten overledenOp 5 november is Pierre Joosten overleden, de weduwnaar van de in 2002 gestorven Antoinette Kerkhofs. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) in funerarium Creemers.
Hamont-Achel - Damesvolley: winst voor Tectum AchelDe heren van Tectum Achel verloren gisteravond dan wel jammerlijk van Roeselare, op hetzelfde moment wonnen de Dames A van Achel tegen die van Hasselt. Uitslag: 0-3! Setstanden: 23/25, 16/25 en 11/25.

Achel V.V. B - Molenbeersel 1-1

Zondag 7 november 2021
Hamont-Achel - Achel V.V. B - Molenbeersel 1-1Achel VV B heeft thuis tegen HO Molenbeersel 1-1 gelijk gespeeld.
Hamont-Achel - KFC Hamont 99 verliest van HechtelKFC Hamont 99 is in en tegen Hechtel gaan verliezen met 3-1. De ruststand was 0-0.

Zepperen-Brustem - Achel VV 3-0

Zondag 7 november 2021
Hamont-Achel - Zepperen-Brustem - Achel VV 3-0Achel VV heeft vanmiddag verloren op het veld van Zepperen-Brustem. Uitslag: 3-0.

Kadijk - Exc. Hamont 8-2

Zondag 7 november 2021
Hamont-Achel - Kadijk - Exc. Hamont 8-2Kadijk heeft Excelsior Hamont verslagen met 8-2. Bij de rust was het al 6-0.

Lucie Van Cranenbroek overleden

Zondag 7 november 2021
Hamont-Achel - Lucie Van Cranenbroek overledenGisteren is Lucie Van Cranenbroek (76) overleden, de echtgenote van Fons Quanten. Zij woonde in Snt-Huibrechts-Lille en was afkomstig van Hamont. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat in Overpelt.
Hamont-Achel - Tectum Achel verliest van Knack RoeselareIn het volleybal heeft Tectum Achel vanavond met 1-3 verloren van Knack Roeselare. Setstanden: 19-25, 25-19, 16-25 en 19-25. 

Meer toeristen bezoeken Limburg

Zaterdag 6 november 2021
Hamont-Achel - Meer toeristen bezoeken LimburgZoomHet typische Belgische herfstweer houdt gasten niet tegen om ook na de zomer en tijdens de herfstvakantie massaal naar Limburg af te zakken. Dat blijkt uit een bevraging van Visit Limburg bij de Limburgse toeristische sector. “De trend van de zomer blijft voelbaar tijdens de herfstvakantie. Het nazomerse weer in september en oktober en de ‘top-of-mind’-positie van Limburg als vakantiebestemming zorgden voor een succesvolle seizoensverlenging”, aldus Igor Philtjens, gedeputeerde en voorzitter van Visit Limburg. “De gemiddelde bezettingsgraad van 65,1% is zelfs een stijging van 15,1% t.o.v. 2019. Het is het zoveelste bewijs dat Limburg de afgelopen jaren hard heeft gewerkt aan een plek in het binnenlands toerisme die we niet meer afgeven.” (foto Visit Limburg)

Tectum Achel B verder in beker

Zaterdag 6 november 2021
Hamont-Achel - Tectum Achel B verder in bekerZoomDeze namiddag troffen Tectum Achel B en Tectum Achel D elkaar in de Beker van Limburg. Hoewel Tectum D twee klassen lager speelt dan Tectum B, werd het een spannende, doch uiterst sportieve wedstrijd. Tectum D won zowaar de eerste set met 27-25, maar nadien werd de logica gerespecteerd en won Tectum B de wedstrijd met 3-1. Vanavond wacht het Heren A Team in De Koekoek de wedstrijd met Roeselare. Allen daarheen, zouden we zeggen!
Kort nieuws van bij de buren
Hamont-Achel - Mondmasker weer verplicht in NederlandIn Nederland is vanaf vandaag het mondmasker weer verplicht in onder meer winkels, bibliotheken en stations. Het coronatoegangsbewijs moet weer worden getoond op buitenterrassen, in sportscholen, zwembaden en doorstroomlocaties zoals musea en bij binnensporten.

Een kind mag niet meeroken

Vrijdag 5 november 2021
Tribunaliteiten
Hamont-Achel - Een kind mag niet meerokenVoor de familierechtbank van Dendermonde streed een vader voor meer contact met zijn driejarig zoontje. De rechtbank had zijn vaderschap twee jaar na de geboorte erkend, maar de moeder verweet hem dat hij niet de minste ervaring had met het kind. De vader gaf aan dat hij het goed voor had met zijn zoontje en openstond voor een geleidelijke opbouw van contact met hem. De rechtbank kon dit slechts beamen. Bovendien, zo stelde de rechtbank, heeft elk kind het recht om zoveel mogelijk met elke ouder samen te zijn en (…) Het hele nieuwsbericht
Zondagvoormiddag om 10.30u staan bij "De Vier Jaargetijden" in het Hubertustheater in de Stationsstraat in Pelt lokale talenten op het podium. Jolien Thijs en Marco Cirone zingen de mooiste songs uit het oeuvre van The Beatles en begeleiden zichzelf op piano en gitaar. Ze gaan van een intieme setting naar een symfonische bewerking met celliste Vera Baliko, violisten Fryderyk Sevens en Ruth Boukaert en altvioliste Marjan Bosmans. Tickets kosten 15 euro.

Vergeet de vogels niet

Vrijdag 5 november 2021
Hamont-Achel - Vergeet de vogels nietZoomHet is november. De meeste wintergasten uit het hoge noorden arriveren nu in onze contreien. Help ze nu samen met onze standvogels de winter door! Tijd dus om de voedertafel te installeren... Op de foto: een Vlaamse gaai. (Foto Pierre Rutten)

Infosessie voor verhuurders

Vrijdag 5 november 2021
Wie tegenwoordig een woning verhuurt of wil verhuren, moet meer doen dan alleen maar een huurcontract opmaken. Als eigenaar kan je dan ook met een aantal vragen geconfronteerd worden. Aan welke kwaliteitsnormen moet de woning voldoen, bv. op vlak van dakisolatie en dubbele beglazing? Kan je als verhuurder premies aanvragen? Aan welke verplichtingen moet je voldoen volgens de huurwet? Is verhuren via het sociaal verhuurkantoor een optie? Is er professioneel advies mogelijk als ik mijn huurwoning wil (…) Het hele nieuwsbericht

Lambert Beliën overleden

Vrijdag 5 november 2021
Hamont-Achel - Lambert Beliën overledenIn het ZOL in Genk is woensdag Lambert Beliën overleden, de weduwnaar van Mathilda Serroyen en de levensgezel van Alexandra Christodouleas. Hij was 77 jaar. De afscheidsdienst en de crematie vinden in besloten kring plaats. Begroeting: maandag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.
Vanwege personeelstekort in het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt heeft men een volledige afdeling van 29 bedden moeten sluiten. Het resterende personeel wordt nu ingezet op andere afdelingen. Momenteel zijn er 14 patiënten met COVID-19 in het ziekenhuis opgenomen. Twee van hen verblijven op de afdeling intensieve zorg. Er zijn vijf patiënten met een vermoeden van COVID-19.
Politie CARMA heeft het koppel geïdentificeerd dat gisteren in de publiciteit kwam naar aanleiding van een naaktvideo die werd opgenomen in de Sint-Michielskerk in Bree. De twee werden verhoord en gaven de feiten toe. In het kader van de M-werking van het parket Limburg werden ze na hun verhoor onmiddellijk voorgeleid bij de parketmagistraat. De magistraat wees beiden terecht en legde hen een procedure bemiddeling en maatregelen op in overleg met de dienst justitiehuizen, aldus het parket (…) Het hele nieuwsbericht

Rigo Gielen overleden

Donderdag 4 november 2021
Hamont-Achel - Rigo Gielen overledenMaandag is Rigo Gielen overleden. Hij was 64 jaar. Het afscheid zal in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.

Buien, nadien droger

Donderdag 4 november 2021
Weerbericht
Hamont-Achel - Buien, nadien drogerLangs de oostelijke flank van een hogedrukgebied met kern ten westen van Ierland, wordt in een noordelijke luchtstroming koude en onstabiele lucht naar onze streken gestuurd. De volgende dagen krijgen we wat meer invloed van het hogedrukgebied en is het tijdelijk meestal droog. Zondag nemen de neerslagkansen opnieuw toe.
Vandaag is het droog, maar mistig in de ochtend. Nadien volgen er enkele opklaringen, maar vooral na de middag vallen er ook lokaal buien. Het is eerder koud bij maxima rond 9 (…) Het hele nieuwsbericht

Constant Schuurmans overleden

Donderdag 4 november 2021
Hamont-Achel - Constant Schuurmans overledenDinsdag is Constant Schuurmans overleden, de echtgenoot van Jeanne Van Hoof. Hij was 88 jaar en stichter van staalbedrijf CSM. Het afscheid en de begraving van de urne op de begraafplaats van Achel-Centrum vinden in intieme kring plaats. Begroeting: zaterdag (18-20 uur) in funerarium Creemers. Online condoleren via www.begrafenissencreemers.be.
De "Red Wolves" hebben vanavond hun eerste wedstrijd voor het wereldkampioenschap 2023 verloren van Griekenland. Uitslag: 27-29. Aanstaande zondag om 17u spelen de Belgen in en tegen Kosovo.

Denk je corona te hebben?

Woensdag 3 november 2021
Hamont-Achel - Denk je corona te hebben?Wie zich ziek voelt en denkt corona te hebben, hoeft niet meer per se de huisarts te bellen voor een PCR-coronatest. Vanaf vandaag kan je online nagaan of je je het best laat testen. Als dat het geval is, krijg je een testcode waarmee je naar een testcentrum kan gaan. Bedoeling is om druk bij te huisartsen weg te halen. Meer info bij vrtnieuws.be

Wim Dericks overleden

Woensdag 3 november 2021
Hamont-Achel - Wim Dericks overledenOp 78-jarige leeftijd is op 9 oktober oud-Achelaar Wim Dericks overleden in Saint Petersburg, in de Amerikaanse staat Florida. Hij was de echtgenoot van Marijke Jooris.. De uitvaartdienst vond in familiekring plaats.

Jeaninne Clijsters overleden

Dinsdag 2 november 2021
Hamont-Achel - Jeaninne Clijsters overledenZaterdag is Jeaninne Clijsters overleden, de weduwe van Bèr Kwanten. Ze was afkomstig van Kaulille en zou volgende week 83 jaar zijn geworden. Zaterdag wordt ze gecremeerd, na een afscheidsplechtigheid (om 10.30u) in het crematorium in Lommel. Begroeting: vrijdag (19-20u) in funerarium  Creemers. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be. 

Drie ton CO2 per koe

Dinsdag 2 november 2021
Hamont-Achel - Drie ton CO2 per koeZoomKoeien leveren de voedzame zuivelproducten waar we vandaag goed op gedijen - boordevol hoogwaardige eiwitten, micronutriënten en essentiële vetzuren die ons lichaam nodig heeft. Melkkoeien zorgen ook voor het levensonderhoud en de voedselzekerheid van meer dan een miljard mensen over de hele wereld. Maar koeien produceren methaan, een broeikasgas met negatieve gevolgen voor onze planeet. Bijna 60% van de uitstoot, die wereldwijd vrijkomt bij de productie van melk, komt in de vorm van (…) Het hele nieuwsbericht

Vervolgd voor stockeren vuurwerk

Dinsdag 2 november 2021
Hamont-Achel - Vervolgd voor stockeren vuurwerkVandaag moest een man zich voor de rechter verantwoorden voor het opslaan van een enorme hoeveelheid vuurwerk in de kelder van zijn woning in Hamont-Achel. Het Openbaar ministerie vorderde vier maanden cel en een boete van 2.400 euro maar stelde zich ook te kunnen vinden in een werkstraf. Op 30 november maakt de rechter zijn vonnis bekend. (PG)
Hamont-Achel - Aantal coronapatiënten stijgt weerVanmiddag waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 19 patiënten met COVID-19, waarvan drie op intensieve zorg. Dat is bijna dubbel zoveel als vrijdag. Het besmettingscijfer in de Eerstelijnszone Noord-Limburg ligt nu bijna 50% hoger dan de piek in oktober 2020. Het blijft dus belangrijk om de persoonlijke contacten te beperken: door bijvoorbeeld te telewerken, een mondmasker te dragen indien u toch naar de winkel moet en zeker niet op bezoek te gaan bij ouderen en andere risicopersonen.  

Lena Kwanten overleden

Dinsdag 2 november 2021
Hamont-Achel - Lena Kwanten overledenZondag overleed Lena Kwanten, de weduwe van de in 1986 gestorven Jef Bloemen. Zij was 85 jaar en afkomstig van Hamont. Het afscheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in aula De Sprink in Bocholt. Haar urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Kaulille. Begroeting: donderdag (19-20 uur)  bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Willy Bernaerts overleden

Maandag 1 november 2021
Hamont-Achel - Willy Bernaerts overledenIn het rusthuis in Hamont is vrijdag Willy Bernaerts overleden, de echtgenoot van Josée Bernaerts. Hij was 83 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsplechtigheid (om 12u) in het crematorium in Lommel. Begroeting: donderdag (19-20u) in funerarium Creemers.

Marij van Gils overleden

Maandag 1 november 2021
Hamont-Achel - Marij van Gils overledenZondag is Marij van Gils overleden, de echtgenote van Henri Gerrits. Ze was afkomstig van Geldrop en werd 69 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: zondag (11-11.30u) in uitvaartcentrum Severens, Houtmolenstraat 8 in Pelt.
14/04

Van harte proficiat voor het behalen van het kampioenschap in de eerste provinciale van het voetbal. Op naar de nationale reeksen.

André Steensels
02/04

Van harte dank, Paul. Internetgazet werd altijd zeer mooi gepresenteerd met woorden en beelden. Een prachtig medium voor en van Noord-Limburg dankzij uw inzet. We wensen uw opvolger veel succes!

Jef Plas
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel