Het overige nieuws

Hechtel-Eksel - 15 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 15 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, twee minder dan gisteren. Vier van hen - één minder dan gisteren - worden verpleegd op intensieve zorg. Er is één patiënt met COVID-19 in Noorderhart Revalidatie & MS.

Covida Burana...

Vrijdag 31 december 2021
Hechtel-Eksel - Covida Burana...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Al meer dan 8.800 starters

Donderdag 30 december 2021
Tijdens de eerste elf maanden van dit jaar hebben 8.827 Limburgers een eigen zaak opgestart. Het aantal starters in onze provincie is op vijf jaar tijd bijna verdubbeld. Dat blijkt uit gegevens van Voka Limburg. Limburg telt momenteel ruim 81.000 btw-plichtige KMO's. In 2010 waren er zo’n 60.500. Vergeleken met tien jaar geleden gaat het dus om een stijging van bijna 35 procent.

17 coronapatiënten in het ziekenhuis

Donderdag 30 december 2021
Hechtel-Eksel - 17 coronapatiënten in het ziekenhuisMomenteel zijn er 17 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, evenveel als gisteren. Vijf van hen worden verpleegd op intensieve zorg.
Er is 1 patiënt met COVID-19 in Noorderhart Revalidatie & MS.

Wandelen in Limburg

Donderdag 30 december 2021
Hechtel-Eksel - Wandelen in LimburgZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

19 buitenlandse priesters in Limburg

Donderdag 30 december 2021
Kerk
Hechtel-Eksel - 19 buitenlandse priesters in LimburgIn het bisdom Hasselt zijn momenteel negentien buitenlandse priesters aan de slag, meestal in parochies. Zij komen onder meer uit Italië en Polen maar ook uit Burkina Faso, Benin, Rwanda, RDC Congo en India. Twintig jaar geleden waren er maar vijf buitenlandse priesters werkzaam in het bisdom. Er zijn daar nu ook buitenlandse zusters actief: leden van twee Indonesische congregaties en een congregatie uit Brazilië.
Het inzetten van buitenlandse priesters zal het priestertekort in Limburg niet (…) Het hele nieuwsbericht

Dertig doden door spookrijders

Woensdag 29 december 2021
Vandaag gelezen
Elk jaar telt de federale politie 350 tot 400 spookrijders op de Belgische autosnelwegen. Gedurende de laatste 10 jaar werden er 121 letselongevallen met een spookrijder genoteerd op onze autosnelwegen. Deze ongevallen eisten bijna 250 slachtoffers onder wie 30 doden. Er was een spookrijder betrokken bij 2,4% van de dodelijke ongevallen op de Belgische autosnelwegen gedurende de laatste 10 jaar. Dit soort ongevallen is dodelijk in bijna20% van de gevallen tegenover 3% voor alle letselongevallen op de autosnelweg. (Bron: VIAS)

Nieuwe vennootschap: CLT Cars

Woensdag 29 december 2021
Tom Claes uit Hechtel-Eksel heeft de besloten vennootschap CLT Cars opgericht met zetel aan de Heuvelstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de handel in auto's, lichte bestelwagens, terreinwagens, ambulances en minibusjes.

Roger Gilissen overleden

Woensdag 29 december 2021
Hechtel-Eksel - Roger Gilissen overledenMaandag is Roger Gilissen overleden, de echtgenoot van Ria Dalhoff. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant.

Minister van Cultuur teruggevonden

Dinsdag 28 december 2021
Hechtel-Eksel - Minister van Cultuur teruggevondenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Hechtel-Eksel - Storende affiches langs fietsroute verwijderdZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Vandaag gelezen
Eén vrijwilliger op drie is ouder dan zestig, één op vijf jonger dan dertig. Met andere woorden: er staat geen leeftijd op vrijwilligerswerk, al zijn mensen aan het begin van hun loopbaan en na hun pensioen sterker vertegenwoordigd in het vrijwilligerswerk. Bij hen een oververtegenwoordiging van mensen met een diploma hoger onderwijs. (Kerk & Leven)
Hechtel-Eksel - Latere herstart voor provinciaal voetbalDe voetbalcompetitie in de amateur- en provinciale reeksen wordt pas hervat als er opnieuw publiek toegelaten wordt. De winterstop wordt dus - tenzij het overlegcomité eerder versoepelt - verlengd tot 29 januari 2022. De jeugdreeksen hervatten wel in het weekend van 8 en 9 januari. Dat heeft Voetbal Vlaanderen beslist.

Staafke Bleyen overleden

Dinsdag 28 december 2021
Hechtel-Eksel - Staafke Bleyen overledenGisteren is Staafke Bleyen overleden. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant.

17 coronapatiënten in ziekenhuis

Dinsdag 28 december 2021
Hechtel-Eksel - 17 coronapatiënten in ziekenhuisVanmorgen lagen er 17 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis, één meer dan vrijdag. Vijf van hen werden verpleegd op de afdeling intensieve zorg. Er is één patiënt met COVID-19 in Noorderhart Revalidatie & MS.

Klanten met budgetmeter gedaald

Maandag 27 december 2021
Hechtel-Eksel - Klanten met budgetmeter gedaaldZoomHet aantal klanten met een budgetmeter of stroombegrenzer in Limburg is gedaald tot 4.046. In 2012 waren er dat nog 6.364. Bij niet-betaling van de energiekosten mag een energieleverancier overgaan tot het plaatsen van een budgetmeter bij de klant. Een budgetmeter laat toe het energieverbruik op te volgen via een systeem van voorafbetalingen. Het systeem werkt met een betaalkaart die de klant eerst voor een bepaald bedrag moet opladen. (Bron: limburg.incijfers.be)

Nieuwe vennootschap: Ubotech

Maandag 27 december 2021
Lars Van Bocxlaer uit Peer en Yannick Ulenaers uit Hechtel-Eksel hebben de besloten vennootschap Ubotech opgericht met zetel aan de Lillerbaan in Kleine-Brogel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer elektriciteitswerken, camerabewaking, ventilatie, sanitair, domotica en het installeren en onderhouden van gasketels.

De Antwerpse wolf heet Asterix

Maandag 27 december 2021
Hechtel-Eksel - De Antwerpse wolf heet AsterixZoom                                                                       (Cartoion: Fobie)

Cultuursector betoogde in Brussel

Zondag 26 december 2021
Hechtel-Eksel - Cultuursector betoogde in BrusselZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Hechtel-Eksel - Valse mails in naam van de gemeenteZoomEr doet een phishingbericht - een vals e-mailbericht - de ronde waarin Siregar, een onbestaand advocaten- en gerechtsdeurwaardersbureau, een aanmaning tot betaling stuurt van een afvalstoffenheffing en rioolbelasting. In de e-mail staat valselijk dat de gemeente opdracht heeft gegeven tot de vordering. Ook de Nationale Kamer van Gerechtsdeurwaarders waarschuwt voor dit soort mails, ook van andere (valse) kantoren.  

Geen kerststal in Hechtel-centrum

Zaterdag 25 december 2021
In Hechtel-centrum staat een kerk zonder kerststal, en dit in deze kerstperiode, signaleert een misnoegde lezer. "Persoonlijk vind ik dit een gemis." UPDATE "De persoon die dat zegt is waarschijnlijk niet in de kerk geweest," zegt pastoor Jos Bervoets. "Vooraan links staat wel een kerststal, duidelijk zichtbaar. Bovendien is de kerk nog versierd met tekeningen van kinderen over Kerstmis en kunnen mensen een vredeslichtje meenemen om er iemand mee gelukkig te maken."

Een zalige Kerst!

Vrijdag 24 december 2021
Hechtel-Eksel - Een zalige Kerst!ZoomAan alle sympathisanten, medewerkers en adverteerders van de Internetgazet: een zalige Kerst!

Vrede op aarde

Vrijdag 24 december 2021
Hechtel-Eksel - Vrede op aardeZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Kerstboodschap mgr. Hoogmartens

Vrijdag 24 december 2021
Hechtel-Eksel - Kerstboodschap mgr. Hoogmartens"Het viel me op dat de politieke wereld er met de coronamaatregelen alles aan wilde doen om tenminste ‘kerst en de feesten’ gewoon te kunnen laten plaatsvinden. We willen met z’n allen immers opnieuw beleven wat ons zo kostbaar is: wat gezelligheid en geluk, liefst beleefd samen met enkele dierbaren. De voorbije twee jaar deden ons echter collectief inzien dat niets nog echt vanzelfsprekend is. Een economie kan sputteren, gezondheid kan ineens afknappen, mensen moeten hun land ontvluchten, (…) Het hele nieuwsbericht

16 coronapatiënten in ziekenhuis

Vrijdag 24 december 2021
Hechtel-Eksel - 16 coronapatiënten in ziekenhuisVanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 16 patiënten met COVID-19 opgenomen, vier minder dan woensdag. Vijf van hen werden verpleegd op intensieve zorg. Er is één patiënt met een vermoeden van COVID-19. Ook in Noorderhart Revalidatie & MS is er weer een patiënt met Covid-19.

Kerstnachtvieringen zonder kerkgangers

Donderdag 23 december 2021
Kerk
De Nederlandse bisschoppen hebben in de strijd tegen Covid-19 besloten alle publieke kerstnachtvieringen te schrappen om zo op kerstavond een massale beweging van kerkgangers te voorkomen. De lockdown is ingrijpend voor iedereen, aldus de bisschoppen. Zij begrijpen dat dit voor parochies en parochianen weer een teleurstelling is die het samen vieren van Kerstmis belemmert. 'Maar', vragen de bisschoppen, 'laten we zorg hebben voor onze naasten en dit zorgvuldig doen in solidariteit met de hele samenleving'. De nachtmis wordt dit jaar opgedragen in een lege Sint-Jan in Den Bosch. De viering zal via Eurovisie uitgezonden worden.
Hechtel-Eksel - Vakantieregeling in Limburg, geen feestvervoerZoomDe Lijn voorziet elk jaar een bijzondere dienstregeling met oud en nieuw. Maar helaas houdt corona ons nog steeds bezig. Gezien de geldende coronamaatregelen met o.m. de sluiting van de horeca om 23 uur en de beslissingen van verschillende lokale besturen om geen grote evenementen zoals vuurwerk te organiseren, is er dit jaar geen feestvervoer. De Lijn blijft klaarstaan voor haar reizigers en doet er alles aan om ze comfortabel naar hun bestemming te brengen. Zo zorgt De Lijn ervoor dat er in alle (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - Het oproer broeit in de cultuursector...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

20 coronapatiënten in het ziekenhuis

Woensdag 22 december 2021
Hechtel-Eksel - 20 coronapatiënten in het ziekenhuisMomenteel zijn er 20 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis, drie minder dan gisteren. Vijf van hen - één minder dan gisteren - worden verpleegd op de afdeling intensieve zorg.

Groene kerst

Dinsdag 21 december 2021
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Groene kerstNu we nog slechts enkele dagen van Kerstmis verwijderd zijn, wordt een weersvoorspelling voor die dag vrij betrouwbaar. De huidige weermodellen voorzien koude lucht met kans op sneeuw over het noorden van Nederland. Bij ons wordt het echter regenachtig met maxima in de buurt van 10 graden. Op korte termijn krijgen we eerst nog winterkou te verwerken met algemene vorst en droog weer.
Vandaag is het koud, maar wel zonnig. Het kwik komt niet hoger dan 1 of 2 graden, maar de zon domineert (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - 23 coronapatiënten in het ziekenhuisMomenteel zijn er 23 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis, twee minder dan gisteren. Zes van hen - één meer dan gisteren - worden verpleegd op de afdeling intensieve zorg.  

En nu de kinderen...

Dinsdag 21 december 2021
Hechtel-Eksel - En nu de kinderen...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Hechtel-Eksel - Een kerstkaartje voor de zorgverlenersZoomEerstelijnszone Noord-Limburg lanceert een kerstkaartjescampagne voor haar netwerk van zorg- en welzijnsverstrekkers. Tot en met 9 januari kunnen inwoners van Bocholt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Peer en Pelt via de website www.elznoordlimburg.be een hartverwarmend kaartje met een persoonlijke boodschap naar hun favoriete zorgverlener, welzijnswerker of organisatie sturen. Denk maar aan de (…) Het hele nieuwsbericht

Lena Boonen overleden

Maandag 20 december 2021
Hechtel-Eksel - Lena Boonen overledenGisteren is Lena Boonen (90) overleden, de weduwe van de in 2014 gestorven Bèr Driesen. Zij woonde in Peer en was afkomstig van Hechtel. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Hechtel-Eksel. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Met de trein naar Berlijn

Maandag 20 december 2021
Het is maar dat je 't weet
Hechtel-Eksel - Met de trein naar BerlijnZoomAan het begin van de zomer van volgend jaar start de nieuwe nachttrein van Antwerpen naar Berlijn, Dresden en Praag. De capaciteit op het spoor voor deze trein is toegewezen aan de Nederlands-Belgische start-up European Sleeper en het Tsjechische RegioJet. Dat levert een aantrekkelijke dienstregeling op, zowel voor vakantiegangers, stedentrippers als zakelijke reizigers. En voor fietsers, want ook fietsen kunnen mee.
 De trein gaat in eerste instantie drie keer per week rijden. Het is de bedoeling om zo snel mogelijk uit te breiden naar een dagelijkse service. Begin 2022 volgt meer nieuws over de comfortklassen, ticketprijzen en de exacte startdatum. De start van de kaartverkoop is vooralsnog voorzien op 1 april 2022.
Het is maar dat je 't weet
"Onbeschermd vee is een gemakkelijke prooi voor de wolf. Hij zal graag zijn zoektocht onderbreken en in een gebied blijven waar hij onbeschermde schapen vindt. Hoe beter vee beschermd is, des te sneller zal de wolf dus verder trekken naar meer geschikt leefgebied.” (Ecoloog Johan Mees, secretaris van de Noord-Brabantse wolvencommissie)
Hechtel-Eksel - 25 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 25 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, drie minder dan vrijdag. Vijf van hen werden verpleegd op intensieve zorg.

Niet alles goud wat blinkt

Maandag 20 december 2021
Om over na te denken
Meer dan 1 op 4 studenten die zich inschreven aan een van de hogescholen of universiteiten in Vlaanderen verlaat het hoger onderwijs zonder een diploma te behalen. Slechts 1 op 3 studenten behaalt een bachelordiploma binnen de vooropgestelde termijn van 3 jaar.
                                                              (Kabinet minister Weyts)

'Vogels in Limburg'

Maandag 20 december 2021
Hechtel-Eksel - 'Vogels in Limburg'ZoomZaterdag lanceerden vrijwilligers van de LIKONA-vogelwerkgroep de nieuwe publicatie "Vogels in Limburg - Historiek, verspreiding, trends en verplaatsingen". Dit boek beschrijft elke vogelsoort die ooit in Limburg voorkwam en belooft hét standaardwerk over vogels in Limburg te worden.
Meer dan 750 medewerkers van de vogelwerkgroep van LIKONA (Limburgse Koepel voor Natuurstudie) droegen de laatste 50 jaar hun steentje bij aan deze eerste Limburgse avifauna. Zo’n avifauna (…) Het hele nieuwsbericht

Bregel Sport - Eksel 0-0

Zondag 19 december 2021
Hechtel-Eksel - Bregel Sport - Eksel 0-0Net als in de heenwedstrijd eindigde de wedstrijd tussen Bregel Sport en Eksel op een gelijkspel: 0-0. Eksel eindigt het jaar na een pittig eindprogramma met een 2 op 12, maar staat nog altijd knap vierde. Op 16 januari trekt Eksel naar Herk-de-Stad.
Eksel B ging bij Lutlommel B winnen met 0-6. 

Ruime overwinning voor Hechtel

Zondag 19 december 2021
Hechtel-Eksel - Ruime overwinning voor HechtelIn 2de Provinciale blijft Hechtel door de reeks razen. Het won vanmiddag met 6-1 van Thes B. De eerste kans was nochtans voor de bezoekers na 5 minuten. Ward Binnenmans knalde voorlangs. Maar vanaf dan dan was het al Hechtel wat de klok sloeg. En na 9 minuten was het 1-0. Wesley Vermijl vond Lennert Froeyen die met een subliem hakje scoorde. Op het half uur bediende Jente Daniels topschutter Dennis Clerix die beheerst afwerkte. 2-0 en meteen ook de ruststand.
Ook na de pauze dicteerde Hechtel de wet. (…) Het hele nieuwsbericht
In het oude bestuursgebouw van het bisdom Hasselt konden kansarme gezinnen en dak- en thuislozen dit weekend kledij en speelgoed uitkiezen. Op 1 mei verhuisden de administratieve diensten van het bisdom Hasselt naar hun nieuwe stek aan de Paul Bellefroidlaan. Maar daarmee was het einde van het verhaal van het oude bisdomgebouw aan het Vrijwilligersplein nog niet geschreven. Nadat het vicariaat diaconie in september dit jaar het overgebleven meubilair schonk aan Warm Borgloon, om zo kansarme gezinnen te helpen, (…) Het hele nieuwsbericht

Stikstof zorgt voor neergang

Zaterdag 18 december 2021
Vandaag gehoord
"Stikstof heeft een verzurend effect. Mineralen in de bodem lossen daardoor op. Ze zijn dan niet meer beschikbaar voor insecten. En als vogels geen insecten meer vinden, valt het allemaal in elkaar."  
                       (Boswachter Jef De Winter in "Terzake" op Eén)

Volleybeker: verlies voor HeVoc

Zaterdag 18 december 2021
Hechtel-Eksel - Volleybeker: verlies voor HeVocIn de Beker van Limburg hebben de heren D van HeVoc (3de Prov.) met 2-3 verloren van 1ste Provincialer Maasmechelen. In een spannende vijfsetter waren de setstanden 22/25, 25/21, 17/25, 25/23 en 7/15.

Heylen mag doorstart maken

Vrijdag 17 december 2021
Bedrijfsnieuws
De Groep Heylen, gespecialiseerd in meubelzaken, mag een doorstart maken. Dat heeft de ondernemingsbank Antwerpen, afdeling Hasselt, vandaag beslist. De groep bestaat uit de winkels Heylen in Peer en Kortenberg, Prijzenklopper in Hechtel en Heers, Meevita in Peer en Interieur Plus in Peer. De huidige 55 personeelsleden blijven aan boord.
In juli vroeg het bedrijf een gerechtelijke reorganisatie aan.
Ook morgen moeten de dames van Ekselle niet spelen. Voor de derde keer in de laatste vijf wedstrijden winnen ze met 5-0, nu omdat de dames van Lille forfait gaven.

Voorrang bij derde prik

Vrijdag 17 december 2021
Hechtel-Eksel - Voorrang bij derde prikDe burgemeesters van de Eerstelijnszone Noord-Limburg hebben besloten de personeelsleden van basisscholen (kleuter en lager) en kinderopvanginitiatieven de kans te geven om voorrang te krijgen bij de boostervaccinatie. Daardoor kunnen die personeelsleden, die gedomicilieerd moeten zijn in Bocholt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Peer of Pelt, zich inschrijven op de reservelijst via www.vaccinatie-noord-limburg.be. Ze moeten dan vanaf morgen/zaterdag om 12u surfen naar dat adres, kiezen voor "Reservelijst/oproeplijst" en hun gegevens en die van hun werkgever invullen. Wanneer er dan een vrije plaats is, kunnen ze opgeroepen worden.

Frans Beckers overleden

Vrijdag 17 december 2021
Hechtel-Eksel - Frans Beckers overleden
Gisteren is Frans Beckers overleden, de echtgenoot van Yvonne Cuypers. Hij was 80 jaar en afkomstig van Kleine Brogel. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hechtel. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant.

Hoeveel warmte verliest je huis?

Vrijdag 17 december 2021
Hechtel-Eksel - Hoeveel warmte verliest je huis?ZoomZowat een jaar geleden, op 5 december, merkten we dat een klein vliegtuig constant in rechte lijnen over de provincie vloog. Later bleek dat het ging om een toestel dat in opdracht van Fluvius metingen deed om na te gaan hoeveel warmte er via daken verloren gaat. Begin volgend jaar kan je online navragen hoe het zit met jouw woning. Dat wordt gemeld in LINA, het (interessante!) blad van het Provinciaal Natuurcentrum. Een en ander wordt gekoppeld aan een provinciale actie voor een betere dakisolatie, waarbij ook infoavonden op het programma staan.

Afscheidsvlucht C130 in mineur

Vrijdag 17 december 2021
Hechtel-Eksel - Afscheidsvlucht C130 in mineurZoomDoor de slechte weersomstandigheden wordt de afscheidsvlucht van de C130 aangepast en ingekort. De vlucht tussen Schaffen en Kleine-Brogel deze namiddag gaat niet door. Een Poolse C130 zal namiddag tussen 13u10 en 14u10 wel richting Kleine-Brogel vliegen. (Foto Marc Faes)
Hechtel-Eksel - 28 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen lagen er 28 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis, twee meer dan gisteren. Zes van hen (één meer dan gisteren)  verblijven op intensieve zorg. Er zijn drie patiënten met een vermoeden van COVID-19.

Urbain Vanotterdijk overleden

Donderdag 16 december 2021
Hechtel-Eksel - Urbain Vanotterdijk overleden
Gisteren is Urbain Vanotterdijk (74) overleden, de echtgenoot van Maria Rasters. Hij woonde in Wijchmaal en was afkomstig van Hechtel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne krijgt een plaats in het colulbarium op de begraafplaats van Hechtel-Eksel.

26 coronapatiënten in het ziekenhuis

Donderdag 16 december 2021
Hechtel-Eksel - 26 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen verbleven er 26 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis. Vijf van hen werden verpleegd op intensieve zorg. Er zijn twee patiënten met een vermoeden van COVID-19, zo meldt het ziekenhuis. Schrijf je in op de reservelijst voor vaccinatie

Gratis naar... Otto-Jan Ham?

Donderdag 16 december 2021
Hechtel-Eksel - Gratis naar... Otto-Jan Ham?ZoomEen gezellig feestavondje, nu zaterdagavond in Cinema Walburg in Hamont. Dan is er daar een vrolijke, muzikale voorstelling waarin Otto-Jan Ham, met hier en daar wat gewaardeerde hulp en inspraak van zijn publiek, op zoek gaat naar de twaalf nummers die van 2021 het allerbeste jaar uit de muziekgeschiedenis hebben gemaakt. Eéntje voor elke maand. En die krijgt u dan ook nog eens live te horen, gebracht door de allerbeste muzikanten die er beschikbaar zijn voor een muzikale terugblik als deze. Met Otto-Jan Ham (foto), Axl Peleman en Roeland Vandemoortele. Plezier gegarandeerd!
Tickets kosten 23,50 euro, of 21 euro in voorverkoop. Maar misschien kunt u er wel gratis naartoe? We mogen per gemeente twee duotickets weggeven. Stuur daarom zo snel mogelijk een vrolijk bedelmailtje naar uitpunt[!]hamont-achel.be. Per gemeente winnen de eerste twee mailers een duoticket! Je moet dus wel je adres opgeven.  Succes!

Inbraak in Zwaluwenlaan

Woensdag 15 december 2021
Dieven verschaften zich toegang tot een pand aan de Zwaluwenlaan. De benadeelden legden vanmorgen klacht neer bij de politie. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten.

Pierre Vaes overleden

Woensdag 15 december 2021
Hechtel-Eksel - Pierre Vaes overleden
Maandag Is Pierre Vaes overleden, de echtgenoot van Alice Cuypers. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Hoofdstraat.

Somber maar zacht

Woensdag 15 december 2021
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Somber maar zachtHoewel het weerbeeld gedomineerd wordt door een krachtig hogedrukgebied dat zich uitstrekt over Frankrijk en een groot deel van Oost-Europa, blijft de zon de grote afwezige in het weerbeeld. Er is veel lage bewolking en in de onderste lagen van de atmosfeer bevindt zich ook veel vochtigheid, waardoor de kans op mist erg groot is. De volgende dagen wordt de kans op wat zon groter.
Vandaag is het weerbeeld uniform grijs met veel wolken en nauwelijks of geen zon. Bovendien kan er in de ochtend en (…) Het hele nieuwsbericht

Opgepast voor RAT-fraude

Dinsdag 14 december 2021
Hechtel-Eksel - Opgepast voor RAT-fraudeHet Openbaar Ministerie en de politie waarschuwen opnieuw voor oplichting via computerhelpprogramma’s, namelijk RAT-fraude. De afgelopen maanden is het aantal aangiftes gestegen en vaak met een erg groot nadeel. Er is sprake van het gebruik van een ‘remote acces tool’, zoals bijvoorbeeld het programma teamviewer.    
Hoe werkt deze fraude?  
De oplichter belt je op en beweert een medewerker te zijn van een betrouwbare organisatie (…) Het hele nieuwsbericht

Madeleine Vanderhoydonck overleden

Dinsdag 14 december 2021
Hechtel-Eksel - Madeleine Vanderhoydonck overledenIn Peer is zondag Madeleine Vanderhoydonck overleden, de echtgenote van Jos Snoeks. Zij was 83 jaar en afkomstig van Eksel. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring waarna zij begeleid wordt naar haar laatste rustplaats op de begraafplaats van Wijchmaal. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Jaeken in Peer.

Sheila Bollen overleden

Dinsdag 14 december 2021
Hechtel-Eksel - Sheila Bollen overledenZondag is Sheila Bollen overleden, de weduwe van Jef Snoeckx. Zij was 77 jaar en afkomstig van Helchteren. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (20.15-20.45 uur) in funerarium Witters aan de Hoofdstraat.

Geen RYD-actie met oudejaar

Dinsdag 14 december 2021
Ieder jaar staan de vrijwilligers van Responsible Young Drivers Vlaanderen klaar om tijdens de nieuwjaarsnacht feestvierders met hun eigen wagen naar huis te brengen. Door de aanhoudende coronapandemie wordt de Nieuwjaarsactie dit jaar afgelast, voor de tweede keer op rij. De vormingen in scholen en bedrijven gaan wel door.

30 coronapatiënten in ziekenhuis

Dinsdag 14 december 2021
Hechtel-Eksel - 30 coronapatiënten in ziekenhuisVanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 30 patiënten met COVID-19 opgenomen. Vijf van hen lagen op intensieve. Er is één patiënt met een vermoeden van COVID-19.

Noord-Zuidkrant in de bus

Maandag 13 december 2021
Het is maar dat je 't weet
Deze week valt de tweede editie van de Noord-Zuidkrant in de brievenbus in Houthalen-Helchteren, Hechtel-Eksel, Heusden-Zolder, Zonhoven, Peer, Pelt, Lommel en het noorden van Hasselt. In de krant lees je meer over de huidige plannen voor het voorkeursalternatief, het openbaar onderzoek, de reizende infomarkt in januari en enkele winsten. Nu al kan je de digitale versie hier lezen.

'Laat de dieren met rust'

Maandag 13 december 2021
Vandaag gelezen
"Op de heide van Noord-Limburg leven wolven, raven, gladde slangen, nachtzwaluwen. Die dieren hebben het nodig om met rust gelaten te worden." (Jeroen Denaeghel, woordvoerder van het Agentschap Natuur en Bos, vandaag in De Standaard)

Madeleine Cuypers overleden

Maandag 13 december 2021
Hechtel-Eksel - Madeleine Cuypers overledenGisteren is Madeleine Cuypers overleden, de weduwe van de in 1997 gestorven Henri Smeets. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Eksel. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Hoofdstraat.
Hechtel-Eksel - Weer 28 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 28 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis. Vier van hen worden verpleegd op intensieve zorg. Er zijn geen patiënten met COVID-19 in Noorderhart Revalidatie & MS.

Het nieuwe normaal (5)

Maandag 13 december 2021
Hechtel-Eksel - Het nieuwe normaal (5)Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Eksel B - Bocholt B: 5-0

Zondag 12 december 2021
Hechtel-Eksel - Eksel B - Bocholt B: 5-0Eksel B heeft Bocholt B vandaag een forfaitscore aangesmeerd: 5-0.
In een intense eerste helft begint Eksel opvallend scherp aan de partij. Het merendeel van de duels is voor groen-rood en dat geldt ook voor het balbezit. Eksel is dan ook de gevaarlijkste ploeg, maar grote kansen vielen er niet te noteren. Halverwege de eerste helft valt de openingsgoal dan toch. Ulenaers kan een voorzet van Elia net voor de goalie achterwaarts in doel verlengen: 1-0. De partij wordt nadien nog wat bitsiger, venijnige (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - KFC Hechtel speelt gelijk tegen AnadolIn 2de Provinciale kwam Hechtel vandaag, thuis tegen Anadol, niet verder dan een 3-3 gelijkspel. Na amper 2 minuten vond Leander Vranken Frederic Maex voor doel die mooi binnen kopte. En na 27 minuten zat Hechtel op rozen na een doelpunt van Dennis Clerix. Even later zeg Wesley Vermijl zijn poging nog gestrand op de paal.
NA de koffie kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd. Dit resulteerde al vlug in de aansluitingstreffer. Maar toch kwam de thuisploeg op 3-1, via opnieuw Clerix. Buit binnen denk je dan. Maar de bezoekers waren duidelijk de betere ploeg in de 2de helft. In amper 2 minuten stond het 3-3. En dat was ook de eindstand. Hechtel blijft wel leider na 15 wedstrijden met 6 punten voorsprong. Zondag ontvangt het Thes B.

Het nieuwe normaal (4)

Zondag 12 december 2021
Hechtel-Eksel - Het nieuwe normaal (4)Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Het nieuwe normaal (3)

Zaterdag 11 december 2021
Hechtel-Eksel - Het nieuwe normaal (3)Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

KFC Eksel - Achel VV 1-1

Zaterdag 11 december 2021
Hechtel-Eksel - KFC  Eksel - Achel VV 1-1De voebalwedstrijd KFC Eksel - Achel VV is geëindigd op een 1-1 gelijkspel. De wedstrijd werd bijgewoond door zowat 300 toeschouwers. De bezoekers kwamen in de eerste helft op voorsprong via Glen Huibers. Maar even later lukte de jarige Tim Van Herck met een wereldgoal de aansluitingstreffer. In een matige en kansarme 2de helft werd er niet meer gescoord, al kreeg Achel via de ingevallen Ekselnaar Ulenaers nog de beste kans.

Laat je prikken!

Zaterdag 11 december 2021
Hechtel-Eksel - Laat je prikken!Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Geschenkenwinkel failliet verklaard

Vrijdag 10 december 2021
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft gisteren geschenkenwinkel Cathy Croonen in Hechtel-Eksel failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 8 januari 2022 ingediend worden.

Het nieuwe normaal (2)

Vrijdag 10 december 2021
Hechtel-Eksel - Het nieuwe normaal (2)Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Germaine Royackers overleden

Vrijdag 10 december 2021
Woensdag is Germaine Royackers overleden, de echtgenote van Leon Agten. Zij was 65 jaar en afkomstig van Neerpelt. Het afscheid gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats van Hechtel-Eksel vindt in intieme kring plaats. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
Hechtel-Eksel - Covid-19: verwarring rond vaccinatieplekkenEr duiken wat problemen op rond de communicatie inzake de vaccinatieplaatsen. Dat wordt bevestigd bij de Eerstelijnszone. Nu de Soeverein in Lommel opnieuw wordt geopend als vaccinatieplaats voor inwoners van Lommel en Pelt, moeten er bestanden worden overgezet door het Agentschap Zorg en Gezondheid. En dat blijkt niet helemaal te lukken, bevestigt coördinator Maarten Mulkers. Het gevolg kan zijn dat, zoals een lezeres mailde, "mensen in de bevestigingsbrief een andere vaccinatieplaats lezen dan in de mail die ze kregen". Volgens Mulkers telt alleen de plaats die aangegeven is in de brief.
- Dan zijn er de geruchten die de ronde doen. Een gerucht dat alvast niet klopt is dat het vaccinatiecentrum van Peer morgenavond definitief zou sluiten. Dat klopt dus helemaal niet. In Peer zijn er momenteel drie vaccinatiedagen per week; zodra Lommel terug open is, worden dat net zoals in Lommel twee vaccinatiedagen. En het vaccinatiecentrum blijft in Peer open.

Het nieuwe normaal (1)

Donderdag 9 december 2021
Hechtel-Eksel - Het nieuwe normaal (1)Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Kubusvormig object op de maan

Donderdag 9 december 2021
Hechtel-Eksel - Kubusvormig object op de maanZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

27 coronapatiënten in het ziekenhuis

Donderdag 9 december 2021
Hechtel-Eksel - 27 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen lagen er 27 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis, één meer dan gisteren. Vier van hen verbleven op intensieve zorg. Er zijn twee patiënten met een vermoeden van COVID-19.
In Noorderhart Revalidatie & MS wordt er één patiënt met Covid-19 verpleegd.

Halen geeft forfait

Woensdag 8 december 2021
Hechtel-Eksel - Halen geeft forfaitMoedige Duivels Halen geeft forfait voor de voetbalwedstrijd van vanavond in Eksel tegen Hechtel. Hechtel heeft daardoor als leider 7 punten meer dan Park Houthalen.

Extra oppassen voor je huisdieren

Woensdag 8 december 2021
Vandaag gelezen
Tijdens de feestdagen is het extra oppassen voor je huisdieren. Chocolade is giftig voor honden en katten, dennennaalden kunnen irritatie veroorzaken en vuurwerk zorgt voor geluids- en vuurwerkangst.
Er is geen specifieke behandeling voor chocoladevergiftiging en ook geen tegengif. De dierenarts kan daarom alleen de symptomen behandelen en het dier laten braken. Het is dus zaak er snel bij te zijn.
Ook de naalden van de kerstboom zijn gevaarlijk. Zet de eet- en drinkbakjes van (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - 26 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen lagen er 26 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt. Dat zijn er twee minder dan gisteren. Vier van hen werden verpleegd op de afdeling intensieve zorgen. Er is 1 patiënt met COVID-19 in Noorderhart Revalidatie & MS.

Géén feestbussen dit eindejaar

Woensdag 8 december 2021
Hechtel-Eksel - Géén feestbussen dit eindejaarZoomEr zullen met eindejaar géén feestbussen rijden in onze provincie. Gezien de recente coronamaatregelen en de hoge besmettingscijfers heeft de provincie Limburg (die instaat voor 2/3 van de kosten) aan De Lijn gevraagd om de speciale feestbussen op oudejaarsavond en nieuwjaarsdag te annuleren. Men hoopt de feestbussen volgend jaar opnieuw te kunnen laten rijden onder gunstiger omstandigheden.

Annie Driesen overleden

Woensdag 8 december 2021
Hechtel-Eksel - Annie Driesen overledenOp 5 december is Annie Driesen overleden, de weduwe van de in 2017 gestorven Albert Wouters. Zij was 77 jaar en afkomstig van Hechtel. Het afscheid vindt vrijdag in Zonhoven plaats in intieme kring.

Zachter in het weekend

Woensdag 8 december 2021
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Zachter in het weekendOmvangrijke depressies en de daaraan verbonden storingen schuiven de volgende dagen over onze streken en zorgen voor wisselvallig weer. Bovendien is het vrij koud. Vanaf het weekend bouwt een stevig hogedrukgebied op over het zuiden van Europa en dwingt de storingen naar het noorden. Daarbij wordt de aangevoerde lucht gevoelig zachter.
Vandaag bevindt een krachtige depressie zich nabij Engeland en zorgt bij ons voor veel wind met windstoten tot 50 km/u. Na de regenzone van afgelopen nacht is (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - 28 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen lagen er 28 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt. Vijf van hen werden verpleegd op de afdeling intensieve zorgen. Er is 1 patiënt met COVID-19 in Noorderhart Revalidatie & MS.

Inhaalwedstrijd niet in Halen

Dinsdag 7 december 2021
In 2de Provinciale van het voetbal wordt de inhaalwedstrijd tussen Hechtel en Halen van morgen niet in Halen maar in het Sparrenstadion van Eksel gespeeld. Ze start om 20.00 uur. Bij winst zet leider Hechtel achtervolger Park Houthalen op 7 punten.

Storingen bij Telenet

Dinsdag 7 december 2021
Hechtel-Eksel - Storingen bij TelenetSinds deze ochtend zijn er problemen met Telenet. Vooral het mailverkeer en het internet zorgt voor problemen. Er zijn al meer dan 2000 meldingen van storingen.

30 coronapatiënten in ziekenhuis

Maandag 6 december 2021
Hechtel-Eksel - 30 coronapatiënten in ziekenhuisVanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 30 patiënten met COVID-19 opgenomen, waarvan 5 op intensieve zorg. Er worden 4 patiënten met een vermoeden van COVID-19 verzorgd. In Noorderhart Revalidatie & MS is er 1 patiënt met COVID-19.

Maandag staking bij De Lijn

Zondag 5 december 2021
Hechtel-Eksel - Maandag staking bij De LijnZoomDoor een nationale vakbondsactie op maandag 6 december zullen er die dag minder bussen en trams rijden. De Lijn doet er alles aan om haar reizigers niet in de kou te laten staan, en werkt een alternatieve dienstregeling uit. Deze zal kan je bekijken op  delijn.be/alternatievedienstverlening.
Het gemeenschappelijk vakbondsfront houdt maandag een actiedag in heel het land, en mobiliseert voor een betoging in (…) Het hele nieuwsbericht

Skiseizoen heropend

Zondag 5 december 2021
Hechtel-Eksel - Skiseizoen heropendZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Eksel B speelt gelijk bij WAVO

Zondag 5 december 2021
Hechtel-Eksel - Eksel B speelt gelijk bij WAVOKFC Eksel B heeft vanmiddag 2-2 gelijkgespeeld op het veld van Waterloos -Voorshoven (WAVO) in Neeroeteren. UPDATE Eksel B begon zoals gewoonlijk dominant maar keek toch snel tegen een 1-0 achterstand aan. Eksel B probeerde het spel te maken maar de eerste helft bleef eerder kansenloos.
In de tweede helft zette Eksel B hoog druk en speelde het 45 minuten lang prima voetbal dat in een 1-2 voorsprong resulteerde. Eerst kon Bertrands een vrije trap van Van Dyck in het geharrewar binnenwerken. Later knikte Oyen een vrije trap van Aengeveld binnen. Er volgden nog enkele goede kansen en een rode kaart voor WAVO werd niet getrokken. Uiteindelijk kreeg Eksel B in minuut '80 het deksel op de neus via een knap doelpunt: 2-2. Eksel B trekt volgende week met een achterstand van 6 punten naar de topper tegen leider Bocholt.
Hechtel-Eksel - Eksel verliest van Schoonbeek-BeverstKFC Eksel heeft vanmiddag zijn tweede verlies op rij moeten incasseren. Na Helson kon ook Schoonbeek met het kleinste verschil van groen-rood winnen: 1-0.
Schoonbeek-Beverst wachtte een kwartier af om vervolgens het gaspedaal in te duwen. Eksel werd achteruit gedrukt en moest het spel ondergaan. De weinig gekadreerde pogingen van Nijs en co zorgden er voor dat de brilscore halverwege nog op het bord stond.
Na de pauze toonde de thuisploeg zich veel efficiënter: bij de eerste aanval (…) Het hele nieuwsbericht

KFC Hechtel wint bij Turkse

Zondag 5 december 2021
Hechtel-Eksel - KFC Hechtel wint bij TurkseKFC Hechtel heeft vandaag Turkse FC verslagen met 1-2. Leander Vranken en Gert Overath scoorden voor de bezoekers. Hechtel staat zo steviger aan de leiding na puntenverlies van de achtervolgers. Woensdag spelen de Duinenjongens de inhaalwedstrijd tegen Halen.

Pfizer of Moderna?

Zondag 5 december 2021
Hechtel-Eksel - Pfizer of Moderna?Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Landbouw boert verder achteruit

Zondag 5 december 2021
Hechtel-Eksel - Landbouw boert verder achteruitZoomIn tien jaar tijd is het aantal land- en tuinbouwbedrijven in Limburg gedaald met 42,8 procent. Er zijn nu nog zo’n 2.800 land- en tuinbouwbedrijven in onze provincie. Dat blijkt uit gegevens van Statbel, het instituut voor de statistiek. Het aantal biobedrijven is dan weer gestegen. Er zijn er nu al 82 in Limburg, zo blijkt uit gegevens van het Departement Landbouw en Visserij. Een bedrijf mag het biolabel gebruiken na jaarlijkse controle door een erkende controleorganisatie.

Marcella Snoeks overleden

Zaterdag 4 december 2021
Hechtel-Eksel - Marcella Snoeks overledenOp 30 november is Marcella Snoeks overleden, de echtgenote van Frans Vliegen. Zij was 88 jaar en afkomstig van Hechtel. Het afscheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel waarna ze begeleid wordt naar haar laatste rustplaats op de begraafplaats van Helchteren. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

'Inbrakengolf bij apotheken'

Vrijdag 3 december 2021
Hechtel-Eksel - 'Inbrakengolf bij apotheken'Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Suikerfeestbetogingzuur

Vrijdag 3 december 2021
Tribunaliteiten
Hechtel-Eksel - SuikerfeestbetogingzuurMet vijf waren ze, om te betogen tegen de “islamisering” nadat een week eerder in Mechelen 20 tot 30 moslims samenkwamen om het Suikerfeest te vieren. De vijf droegen borden met als opschrift: “Is dit de toekomst van Vlaanderen!? Nee, bedankt.”. Op een groot spandoek stond “Stop islamisering” en een verbodsteken, met de afbeelding van een moskee, negen vrouwen met een boerka en zeven met een nikab. Al na een kwartier gaf de burgemeester het bevel om de betogers op te pakken, (…) Het hele nieuwsbericht

Karin Bas overleden

Vrijdag 3 december 2021
Hechtel-Eksel - Karin Bas overledenIn Begeleidingscentrum 't Hoekske in Hechtel-Eksel is vandaag Karin Bas overleden, de dochter van Jaak Bas en Simonne Bernaerts. Ze was afkomstig van Hamont en werd 68 jaar. De afscheidsdienst en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: dinsdag (19-20u) in funerarium Creemers. De familie zal hierbij niet aanwezig zijn. Online condoleren via www.begrafenissencreemers.be.
Hechtel-Eksel - 25 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 25 patiënten met COVID-19 opgenomen, waarvan 5 op intensieve zorg. In Noorderhart Revalidatie & MS zijn er 3 patiënten met COVID-19.
Hechtel-Eksel - Wolven worden toeristische attractieZoomTussen Genk en Peer kan men soms "wolven kijken"... (Cartoon: Fobie)
Hechtel-Eksel - Alle middelen worden ingezet voor vaccinatieZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

De visie van Fobie

Donderdag 2 december 2021
Hechtel-Eksel - De visie van FobieZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

23 coronapatiënten in het ziekenhuis

Donderdag 2 december 2021
Hechtel-Eksel - 23 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 23 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, waarvan 5 op intensieve zorg. In Noorderhart Revalidatie & MS zijn er 3 patiënten met COVID-19.

Halen-Hechtel afgelast

Woensdag 1 december 2021
Hechtel-Eksel - Halen-Hechtel afgelastDe inhaalwedstrijd tussen Hechtel en Halen, die vanavond zou gespeeld worden, werd afgelast vanwege de onbespeelbaarheid van het veld.

Gemeente stelt evenementen uit

Woensdag 1 december 2021
Omwille van de stijgende coronacijfers en in het licht van de nieuwe maatregelen heeft het gemeentebestuur beslist de viering van Wereldlichtjesdag op 12 december 2021 (opening sterrenweide) en de Nieuwjaarsdrink op 9 januari 2022 te annuleren. Beide evenementen worden uitgesteld.
Hechtel-Eksel - Openbaar onderzoek RUP Hechtel-centrumZoomSinds vandaag kan het publiek in het kader van een openbaar onderzoek het Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) voor het Centrum van Hechtel inkijken. Met dat RUP wordt de planologische context voor het centrum van Hechtel vastgelegd, die het kader vormt voor eventuele vergunningen voor concrete projecten in die zone. Het openbaar onderzoek loopt t.e.m. 29 januari 2022. Meer info

Vier overvallen in Limburg

Woensdag 1 december 2021
In de loop van de voormiddag werden in Limburg drie apotheken overvallen door 4 daders, die in het zwart gekleed waren, meldt het parket Limburg. Ze gingen op agressieve wijze te werk waarbij minstens een mes en een wapen met lange loop werden gehanteerd. De daders maakten gebruik van twee voertuigen: een rode Ford Fiësta en een blauwe BMW 1. Ze zijn nog op de vlucht. 
De overvallen gebeurden in Hoeselt, Alken en Stevoort. In de drie gevallen werden er medicijnen en geld buitgemaakt.  (…) Het hele nieuwsbericht
Bij een gerechtelijke actie met tientallen huiszoekingen in België en Nederland zijn in totaal 21 personen gearresteerd, waarvan 13 in België. De huiszoekingen in België vonden plaats in Maaseik, Maasmechelen, Heusden-Zolder, Alken, Genk, Bonheiden, Hasselt, Zutendaal en Oudsbergen). In ons land werden o.m. verschillende luxe-uurwerken, verschillende voertuigen (o.a een Porsche Taycan 4S) en ongeveer 20.000 euro cash in beslag genomen. In Nederland ging het om ongeveer 50.000 ero cash (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - 24 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 24 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, waarvan 3 op intensieve zorg. Er is 1 patiënt met een vermoeden van COVID-19. In Noorderhart Revalidatie & MS zijn er 3 patiënten met COVID-19.
Hechtel-Eksel - Ziekenhuis overstelpt met telefoontjesDe overheid heeft gisteravond aan de ziekenhuizen gevraagd om niet-dringende zorg uit te stellen. Dat heeft geleid tot onrust bij de betrokken kandidaat-patiënten, die nu de ziekenhuizen bellen met vraag om uitleg over hun afspraak. "Ook in het Noorderhart Mariaziekenhuis zijn we genoodzaakt om niet-dringende zorg uit te stellen," zegt Sabine Van Bree van de communicatiedienst van het ziekenhuis. "We worden momenteel overstelpt door telefoontjes van patiënten die vragen of hun opname doorgaat." 
Vandaar de oproep om dergelijke telefoontjes achterwege te laten en de lijnen vrij te houden voor dringende oproepen.
Heeft u een geplande chirurgische opname (chirurgische dagopname of chirurgische verblijvende opname)? Dan wordt u voortaan opgebeld als uw opname doorgaat. U komt dus enkel naar het ziekenhuis als u een telefoontje heeft gekregen met het uur waarop u verwacht wordt in het ziekenhuis. Als u niet opgebeld wordt (en uw opname dus is geannuleerd) wordt u binnenkort door uw arts gecontacteerd voor een nieuwe afspraak. 
De consultaties, onderzoeken, niet-chirurgische dagbehandelingen (chemo, lensimplantaat, pijnbehandeling, MKA, nierdialyse) en niet-chirurgische opnames (cathé, TEE, reconversie, pacemaker) gaan allemaal door. Hiervoor mag u op het reeds afgesproken uur naar het ziekenhuis komen.
24/03

Zjang Geuens, proficiat met jou 100 ste verjaardag. Geniet samen met jou vrouwtje Trees en met heel jou familie van deze unieke leeftijd.

Jean-pierre &Annita Claes-Willekens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel