Het overige nieuws

Peer - 15 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 15 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, twee minder dan gisteren. Vier van hen - één minder dan gisteren - worden verpleegd op intensieve zorg. Er is één patiënt met COVID-19 in Noorderhart Revalidatie & MS.

Covida Burana...

Vrijdag 31 december 2021
Peer - Covida Burana...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Al meer dan 8.800 starters

Donderdag 30 december 2021
Tijdens de eerste elf maanden van dit jaar hebben 8.827 Limburgers een eigen zaak opgestart. Het aantal starters in onze provincie is op vijf jaar tijd bijna verdubbeld. Dat blijkt uit gegevens van Voka Limburg. Limburg telt momenteel ruim 81.000 btw-plichtige KMO's. In 2010 waren er zo’n 60.500. Vergeleken met tien jaar geleden gaat het dus om een stijging van bijna 35 procent.

Nieuwe vennootschap: La Martha

Donderdag 30 december 2021
Christiane Savelkoul uit Peer, Michiel Daniëls uit Sint-Lambrechts-Herk en Marnick Daniëls uit Bree hebben de besloten vennootschap La Martha opgericht met zetel aan de Kraanberg in Peer. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer detailhandel in bloemen, planten en zaden, vervaardiging van kunstbloemen en verhuur en lease van bloemen en planten.

17 coronapatiënten in het ziekenhuis

Donderdag 30 december 2021
Peer - 17 coronapatiënten in het ziekenhuisMomenteel zijn er 17 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, evenveel als gisteren. Vijf van hen worden verpleegd op intensieve zorg.
Er is 1 patiënt met COVID-19 in Noorderhart Revalidatie & MS.

Wandelen in Limburg

Donderdag 30 december 2021
Peer - Wandelen in LimburgZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

19 buitenlandse priesters in Limburg

Donderdag 30 december 2021
Kerk
Peer - 19 buitenlandse priesters in LimburgIn het bisdom Hasselt zijn momenteel negentien buitenlandse priesters aan de slag, meestal in parochies. Zij komen onder meer uit Italië en Polen maar ook uit Burkina Faso, Benin, Rwanda, RDC Congo en India. Twintig jaar geleden waren er maar vijf buitenlandse priesters werkzaam in het bisdom. Er zijn daar nu ook buitenlandse zusters actief: leden van twee Indonesische congregaties en een congregatie uit Brazilië.
Het inzetten van buitenlandse priesters zal het priestertekort in Limburg niet (…) Het hele nieuwsbericht

Dertig doden door spookrijders

Woensdag 29 december 2021
Vandaag gelezen
Elk jaar telt de federale politie 350 tot 400 spookrijders op de Belgische autosnelwegen. Gedurende de laatste 10 jaar werden er 121 letselongevallen met een spookrijder genoteerd op onze autosnelwegen. Deze ongevallen eisten bijna 250 slachtoffers onder wie 30 doden. Er was een spookrijder betrokken bij 2,4% van de dodelijke ongevallen op de Belgische autosnelwegen gedurende de laatste 10 jaar. Dit soort ongevallen is dodelijk in bijna20% van de gevallen tegenover 3% voor alle letselongevallen op de autosnelweg. (Bron: VIAS)

Minister van Cultuur teruggevonden

Dinsdag 28 december 2021
Peer - Minister van Cultuur teruggevondenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Peer - Storende affiches langs fietsroute verwijderdZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Vandaag gelezen
Eén vrijwilliger op drie is ouder dan zestig, één op vijf jonger dan dertig. Met andere woorden: er staat geen leeftijd op vrijwilligerswerk, al zijn mensen aan het begin van hun loopbaan en na hun pensioen sterker vertegenwoordigd in het vrijwilligerswerk. Bij hen een oververtegenwoordiging van mensen met een diploma hoger onderwijs. (Kerk & Leven)
Peer - Latere herstart voor provinciaal voetbalDe voetbalcompetitie in de amateur- en provinciale reeksen wordt pas hervat als er opnieuw publiek toegelaten wordt. De winterstop wordt dus - tenzij het overlegcomité eerder versoepelt - verlengd tot 29 januari 2022. De jeugdreeksen hervatten wel in het weekend van 8 en 9 januari. Dat heeft Voetbal Vlaanderen beslist.

Jos Verheyen overleden

Dinsdag 28 december 2021
Peer - Jos Verheyen overledenZondag is Jos Verheyen overleden, de echtgenoot van Mia Creemers. Hij was 67 jaar, woonde in Wijchmaal en was afkomstig van Grote-Brogel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring, Begroeting: donderdag (19-19.30) uur in funerarium Witters in Eksel.

17 coronapatiënten in ziekenhuis

Dinsdag 28 december 2021
Peer - 17 coronapatiënten in ziekenhuisVanmorgen lagen er 17 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis, één meer dan vrijdag. Vijf van hen werden verpleegd op de afdeling intensieve zorg. Er is één patiënt met COVID-19 in Noorderhart Revalidatie & MS.

Klanten met budgetmeter gedaald

Maandag 27 december 2021
Peer - Klanten met budgetmeter gedaaldZoomHet aantal klanten met een budgetmeter of stroombegrenzer in Limburg is gedaald tot 4.046. In 2012 waren er dat nog 6.364. Bij niet-betaling van de energiekosten mag een energieleverancier overgaan tot het plaatsen van een budgetmeter bij de klant. Een budgetmeter laat toe het energieverbruik op te volgen via een systeem van voorafbetalingen. Het systeem werkt met een betaalkaart die de klant eerst voor een bepaald bedrag moet opladen. (Bron: limburg.incijfers.be)

Nieuwe vennootschap: Ubotech

Maandag 27 december 2021
Lars Van Bocxlaer uit Peer en Yannick Ulenaers uit Hechtel-Eksel hebben de besloten vennootschap Ubotech opgericht met zetel aan de Lillerbaan in Kleine-Brogel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer elektriciteitswerken, camerabewaking, ventilatie, sanitair, domotica en het installeren en onderhouden van gasketels.

Magda Bomans overleden

Maandag 27 december 2021
Peer - Magda Bomans overledenOp 24 december is Magda Bomans overleden. Zij was 66 jaar. Het afscheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Wijchmaal. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in fuinerarium Witters aan de Hoofdstraat in Eksel.

De Antwerpse wolf heet Asterix

Maandag 27 december 2021
Peer - De Antwerpse wolf heet AsterixZoom                                                                       (Cartoion: Fobie)

Cultuursector betoogde in Brussel

Zondag 26 december 2021
Peer - Cultuursector betoogde in BrusselZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Jelle Akkermans weg bij Wijchmaal

Zondag 26 december 2021
Peer - Jelle Akkermans weg bij WijchmaalOp het einde van het seizoen stopt Jelle Akkermans als speler-trainer bij Sporting Wijchmaal. Hij is er vier jaar aan de slag.

Nieuwe trainer voor komend seizoen

Zondag 26 december 2021
Peer - Nieuwe trainer voor komend seizoenVierde provincialer SV Breugel heeft al een nieuwe trainer aangetrokken voor komend seizoen: Guy Claes, nu nog T1 van KFC Hamont '99.
Peer - Valse mails in naam van de gemeenteZoomEr doet een phishingbericht - een vals e-mailbericht - de ronde waarin Siregar, een onbestaand advocaten- en gerechtsdeurwaardersbureau, een aanmaning tot betaling stuurt van een afvalstoffenheffing en rioolbelasting. In de e-mail staat valselijk dat de gemeente opdracht heeft gegeven tot de vordering. Ook de Nationale Kamer van Gerechtsdeurwaarders waarschuwt voor dit soort mails, ook van andere (valse) kantoren.  

Een zalige Kerst!

Vrijdag 24 december 2021
Peer - Een zalige Kerst!ZoomAan alle sympathisanten, medewerkers en adverteerders van de Internetgazet: een zalige Kerst!

Vrede op aarde

Vrijdag 24 december 2021
Peer - Vrede op aardeZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Kerstboodschap mgr. Hoogmartens

Vrijdag 24 december 2021
Peer - Kerstboodschap mgr. Hoogmartens"Het viel me op dat de politieke wereld er met de coronamaatregelen alles aan wilde doen om tenminste ‘kerst en de feesten’ gewoon te kunnen laten plaatsvinden. We willen met z’n allen immers opnieuw beleven wat ons zo kostbaar is: wat gezelligheid en geluk, liefst beleefd samen met enkele dierbaren. De voorbije twee jaar deden ons echter collectief inzien dat niets nog echt vanzelfsprekend is. Een economie kan sputteren, gezondheid kan ineens afknappen, mensen moeten hun land ontvluchten, (…) Het hele nieuwsbericht

16 coronapatiënten in ziekenhuis

Vrijdag 24 december 2021
Peer - 16 coronapatiënten in ziekenhuisVanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 16 patiënten met COVID-19 opgenomen, vier minder dan woensdag. Vijf van hen werden verpleegd op intensieve zorg. Er is één patiënt met een vermoeden van COVID-19. Ook in Noorderhart Revalidatie & MS is er weer een patiënt met Covid-19.

Kerstnachtvieringen zonder kerkgangers

Donderdag 23 december 2021
Kerk
De Nederlandse bisschoppen hebben in de strijd tegen Covid-19 besloten alle publieke kerstnachtvieringen te schrappen om zo op kerstavond een massale beweging van kerkgangers te voorkomen. De lockdown is ingrijpend voor iedereen, aldus de bisschoppen. Zij begrijpen dat dit voor parochies en parochianen weer een teleurstelling is die het samen vieren van Kerstmis belemmert. 'Maar', vragen de bisschoppen, 'laten we zorg hebben voor onze naasten en dit zorgvuldig doen in solidariteit met de hele samenleving'. De nachtmis wordt dit jaar opgedragen in een lege Sint-Jan in Den Bosch. De viering zal via Eurovisie uitgezonden worden.
Peer - Vakantieregeling in Limburg, geen feestvervoerZoomDe Lijn voorziet elk jaar een bijzondere dienstregeling met oud en nieuw. Maar helaas houdt corona ons nog steeds bezig. Gezien de geldende coronamaatregelen met o.m. de sluiting van de horeca om 23 uur en de beslissingen van verschillende lokale besturen om geen grote evenementen zoals vuurwerk te organiseren, is er dit jaar geen feestvervoer. De Lijn blijft klaarstaan voor haar reizigers en doet er alles aan om ze comfortabel naar hun bestemming te brengen. Zo zorgt De Lijn ervoor dat er in alle (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Het oproer broeit in de cultuursector...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

20 coronapatiënten in het ziekenhuis

Woensdag 22 december 2021
Peer - 20 coronapatiënten in het ziekenhuisMomenteel zijn er 20 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis, drie minder dan gisteren. Vijf van hen - één minder dan gisteren - worden verpleegd op de afdeling intensieve zorg.

Groene kerst

Dinsdag 21 december 2021
Weerbericht
Peer - Groene kerstNu we nog slechts enkele dagen van Kerstmis verwijderd zijn, wordt een weersvoorspelling voor die dag vrij betrouwbaar. De huidige weermodellen voorzien koude lucht met kans op sneeuw over het noorden van Nederland. Bij ons wordt het echter regenachtig met maxima in de buurt van 10 graden. Op korte termijn krijgen we eerst nog winterkou te verwerken met algemene vorst en droog weer.
Vandaag is het koud, maar wel zonnig. Het kwik komt niet hoger dan 1 of 2 graden, maar de zon domineert (…) Het hele nieuwsbericht
Vorig jaar stond er voor het eerst een wensboom in de foyer van het Poorthuis. Een mooi initiatief dat het stadsbestuur graag herhaalt. De actie loopt tot en met 31 december.
In totaal hangen er 85 kinderwensen in de wensboom.  Daarnaast hangen er ook steunkaarten - zo kan je ook Peerse hulpverleningsorganisaties steunen met een bijdrage naar keuze. Hoe werkt het: kies een wens uit de wensboom en neem hem mee naar huis. Volg de instructies op het kaartje en stort een bedrag naar (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - 23 coronapatiënten in het ziekenhuisMomenteel zijn er 23 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis, twee minder dan gisteren. Zes van hen - één meer dan gisteren - worden verpleegd op de afdeling intensieve zorg.  

En nu de kinderen...

Dinsdag 21 december 2021
Peer - En nu de kinderen...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Peer - Een kerstkaartje voor de zorgverlenersZoomEerstelijnszone Noord-Limburg lanceert een kerstkaartjescampagne voor haar netwerk van zorg- en welzijnsverstrekkers. Tot en met 9 januari kunnen inwoners van Bocholt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Peer en Pelt via de website www.elznoordlimburg.be een hartverwarmend kaartje met een persoonlijke boodschap naar hun favoriete zorgverlener, welzijnswerker of organisatie sturen. Denk maar aan de (…) Het hele nieuwsbericht

Lena Boonen overleden

Maandag 20 december 2021
Peer - Lena Boonen overledenGisteren is Lena Boonen (90) overleden, de weduwe van de in 2014 gestorven Bèr Driesen. Zij woonde in Peer en was afkomstig van Hechtel. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Hechtel-Eksel. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Met de trein naar Berlijn

Maandag 20 december 2021
Het is maar dat je 't weet
Peer - Met de trein naar BerlijnZoomAan het begin van de zomer van volgend jaar start de nieuwe nachttrein van Antwerpen naar Berlijn, Dresden en Praag. De capaciteit op het spoor voor deze trein is toegewezen aan de Nederlands-Belgische start-up European Sleeper en het Tsjechische RegioJet. Dat levert een aantrekkelijke dienstregeling op, zowel voor vakantiegangers, stedentrippers als zakelijke reizigers. En voor fietsers, want ook fietsen kunnen mee.
 De trein gaat in eerste instantie drie keer per week rijden. Het is de bedoeling om zo snel mogelijk uit te breiden naar een dagelijkse service. Begin 2022 volgt meer nieuws over de comfortklassen, ticketprijzen en de exacte startdatum. De start van de kaartverkoop is vooralsnog voorzien op 1 april 2022.
Het is maar dat je 't weet
"Onbeschermd vee is een gemakkelijke prooi voor de wolf. Hij zal graag zijn zoektocht onderbreken en in een gebied blijven waar hij onbeschermde schapen vindt. Hoe beter vee beschermd is, des te sneller zal de wolf dus verder trekken naar meer geschikt leefgebied.” (Ecoloog Johan Mees, secretaris van de Noord-Brabantse wolvencommissie)
Peer - 25 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 25 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, drie minder dan vrijdag. Vijf van hen werden verpleegd op intensieve zorg.

Niet alles goud wat blinkt

Maandag 20 december 2021
Om over na te denken
Meer dan 1 op 4 studenten die zich inschreven aan een van de hogescholen of universiteiten in Vlaanderen verlaat het hoger onderwijs zonder een diploma te behalen. Slechts 1 op 3 studenten behaalt een bachelordiploma binnen de vooropgestelde termijn van 3 jaar.
                                                              (Kabinet minister Weyts)

'Vogels in Limburg'

Maandag 20 december 2021
Peer - 'Vogels in Limburg'ZoomZaterdag lanceerden vrijwilligers van de LIKONA-vogelwerkgroep de nieuwe publicatie "Vogels in Limburg - Historiek, verspreiding, trends en verplaatsingen". Dit boek beschrijft elke vogelsoort die ooit in Limburg voorkwam en belooft hét standaardwerk over vogels in Limburg te worden.
Meer dan 750 medewerkers van de vogelwerkgroep van LIKONA (Limburgse Koepel voor Natuurstudie) droegen de laatste 50 jaar hun steentje bij aan deze eerste Limburgse avifauna. Zo’n avifauna (…) Het hele nieuwsbericht

Grote Brogel klopt Opoeteren

Zondag 19 december 2021
Peer - Grote Brogel klopt OpoeterenSporting Grote Brogel heeft vanmiddag de punten thuis gehouden tegen SDS Opoeteren. Het won met 3-1.

Sporting Ellikom - SV Breugel 1-7

Zondag 19 december 2021
Peer - Sporting Ellikom - SV Breugel 1-7Sporting Ellikom heeft vanmiddag thuis met 1-7 verloren van SV Breugel.
In het oude bestuursgebouw van het bisdom Hasselt konden kansarme gezinnen en dak- en thuislozen dit weekend kledij en speelgoed uitkiezen. Op 1 mei verhuisden de administratieve diensten van het bisdom Hasselt naar hun nieuwe stek aan de Paul Bellefroidlaan. Maar daarmee was het einde van het verhaal van het oude bisdomgebouw aan het Vrijwilligersplein nog niet geschreven. Nadat het vicariaat diaconie in september dit jaar het overgebleven meubilair schonk aan Warm Borgloon, om zo kansarme gezinnen te helpen, (…) Het hele nieuwsbericht

Peer SV verliest van Kattenbos

Zaterdag 18 december 2021
Peer - Peer SV verliest van KattenbosPeer SV heeft vanavond met 4-1 verloren op het veld van Kattenbos Sport.

Stikstof zorgt voor neergang

Zaterdag 18 december 2021
Vandaag gehoord
"Stikstof heeft een verzurend effect. Mineralen in de bodem lossen daardoor op. Ze zijn dan niet meer beschikbaar voor insecten. En als vogels geen insecten meer vinden, valt het allemaal in elkaar."  
                       (Boswachter Jef De Winter in "Terzake" op Eén)

KRC Peer wint in Halen

Zaterdag 18 december 2021
Peer - KRC Peer wint in HalenKRC Peer heeft vanavond met 1-2 gewonnen op het veld van Moedige Duivels Halen.

Wijchmaal verliest van Lutlommel A

Zaterdag 18 december 2021
Peer - Wijchmaal verliest van Lutlommel AK. Sporting Wijchmaal heeft vanavond thuis met 1-3 verloren van Lutlommel VV A.

Heylen mag doorstart maken

Vrijdag 17 december 2021
Bedrijfsnieuws
De Groep Heylen, gespecialiseerd in meubelzaken, mag een doorstart maken. Dat heeft de ondernemingsbank Antwerpen, afdeling Hasselt, vandaag beslist. De groep bestaat uit de winkels Heylen in Peer en Kortenberg, Prijzenklopper in Hechtel en Heers, Meevita in Peer en Interieur Plus in Peer. De huidige 55 personeelsleden blijven aan boord.
In juli vroeg het bedrijf een gerechtelijke reorganisatie aan.

Voorrang bij derde prik

Vrijdag 17 december 2021
Peer - Voorrang bij derde prikDe burgemeesters van de Eerstelijnszone Noord-Limburg hebben besloten de personeelsleden van basisscholen (kleuter en lager) en kinderopvanginitiatieven de kans te geven om voorrang te krijgen bij de boostervaccinatie. Daardoor kunnen die personeelsleden, die gedomicilieerd moeten zijn in Bocholt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Peer of Pelt, zich inschrijven op de reservelijst via www.vaccinatie-noord-limburg.be. Ze moeten dan vanaf morgen/zaterdag om 12u surfen naar dat adres, kiezen voor "Reservelijst/oproeplijst" en hun gegevens en die van hun werkgever invullen. Wanneer er dan een vrije plaats is, kunnen ze opgeroepen worden.

Frans Beckers overleden

Vrijdag 17 december 2021
Peer - Frans Beckers overleden
Gisteren is Frans Beckers overleden, de echtgenoot van Yvonne Cuypers. Hij was 80 jaar en afkomstig van Kleine Brogel. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hechtel. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant.
Peer - Weer vier cannabisplantages aangetroffenZoomWoensdagochtend hebben de politiediensten in de provincie weer vier cannabisplantages aangetroffen. Waar precies meldt het parket vandaag niet, maar er werden huiszoekingen uitgevoerd op 5 locaties (Zonhoven, Genk, Bree, Peer, Bilzen) waarbij in totaal 3 actieve plantages werden aangetroffen en 1 ontmantelde plantage. Op verschillende plaatsen werd diefstal van elektriciteit en water vastgesteld. Ook werden 7 illegale vuurwapens aangetroffen die verstopt waren in de woningen. De politie pakte drie personen (…) Het hele nieuwsbericht

Hoeveel warmte verliest je huis?

Vrijdag 17 december 2021
Peer - Hoeveel warmte verliest je huis?ZoomZowat een jaar geleden, op 5 december, merkten we dat een klein vliegtuig constant in rechte lijnen over de provincie vloog. Later bleek dat het ging om een toestel dat in opdracht van Fluvius metingen deed om na te gaan hoeveel warmte er via daken verloren gaat. Begin volgend jaar kan je online navragen hoe het zit met jouw woning. Dat wordt gemeld in LINA, het (interessante!) blad van het Provinciaal Natuurcentrum. Een en ander wordt gekoppeld aan een provinciale actie voor een betere dakisolatie, waarbij ook infoavonden op het programma staan.

Afscheidsvlucht C130 in mineur

Vrijdag 17 december 2021
Peer - Afscheidsvlucht C130 in mineurZoomDoor de slechte weersomstandigheden wordt de afscheidsvlucht van de C130 aangepast en ingekort. De vlucht tussen Schaffen en Kleine-Brogel deze namiddag gaat niet door. Een Poolse C130 zal namiddag tussen 13u10 en 14u10 wel richting Kleine-Brogel vliegen. (Foto Marc Faes)
Peer - 28 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen lagen er 28 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis, twee meer dan gisteren. Zes van hen (één meer dan gisteren)  verblijven op intensieve zorg. Er zijn drie patiënten met een vermoeden van COVID-19.

Trainer weg bij SV Breugel

Donderdag 16 december 2021
Peer - Trainer weg bij SV BreugelTrainer Jurgen Corstjens is na dit seizoen niet langer trainer van vierde provincialer SV Breugel.

René Geebelen overleden

Donderdag 16 december 2021
Peer - René Geebelen overledenIn WZC Perrehof in Peer is gisteren René Geebelen overleden. Hij was 96 jaar en afkomstig van Opglabbeek. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Rouwadres: Ria en Jean-Pierre Kindt-Geebelen, Weg naar Gruitrode 105 3660 Opglabbeek.

Urbain Vanotterdijk overleden

Donderdag 16 december 2021
Peer - Urbain Vanotterdijk overleden
Gisteren is Urbain Vanotterdijk (74) overleden, de echtgenoot van Maria Rasters. Hij woonde in Wijchmaal en was afkomstig van Hechtel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne krijgt een plaats in het colulbarium op de begraafplaats van Hechtel-Eksel.

26 coronapatiënten in het ziekenhuis

Donderdag 16 december 2021
Peer - 26 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen verbleven er 26 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis. Vijf van hen werden verpleegd op intensieve zorg. Er zijn twee patiënten met een vermoeden van COVID-19, zo meldt het ziekenhuis. Schrijf je in op de reservelijst voor vaccinatie

Gratis naar... Otto-Jan Ham?

Donderdag 16 december 2021
Peer - Gratis naar... Otto-Jan Ham?ZoomEen gezellig feestavondje, nu zaterdagavond in Cinema Walburg in Hamont. Dan is er daar een vrolijke, muzikale voorstelling waarin Otto-Jan Ham, met hier en daar wat gewaardeerde hulp en inspraak van zijn publiek, op zoek gaat naar de twaalf nummers die van 2021 het allerbeste jaar uit de muziekgeschiedenis hebben gemaakt. Eéntje voor elke maand. En die krijgt u dan ook nog eens live te horen, gebracht door de allerbeste muzikanten die er beschikbaar zijn voor een muzikale terugblik als deze. Met Otto-Jan Ham (foto), Axl Peleman en Roeland Vandemoortele. Plezier gegarandeerd!
Tickets kosten 23,50 euro, of 21 euro in voorverkoop. Maar misschien kunt u er wel gratis naartoe? We mogen per gemeente twee duotickets weggeven. Stuur daarom zo snel mogelijk een vrolijk bedelmailtje naar uitpunt[!]hamont-achel.be. Per gemeente winnen de eerste twee mailers een duoticket! Je moet dus wel je adres opgeven.  Succes!

Somber maar zacht

Woensdag 15 december 2021
Weerbericht
Peer - Somber maar zachtHoewel het weerbeeld gedomineerd wordt door een krachtig hogedrukgebied dat zich uitstrekt over Frankrijk en een groot deel van Oost-Europa, blijft de zon de grote afwezige in het weerbeeld. Er is veel lage bewolking en in de onderste lagen van de atmosfeer bevindt zich ook veel vochtigheid, waardoor de kans op mist erg groot is. De volgende dagen wordt de kans op wat zon groter.
Vandaag is het weerbeeld uniform grijs met veel wolken en nauwelijks of geen zon. Bovendien kan er in de ochtend en (…) Het hele nieuwsbericht

Giselle Vanhove overleden

Woensdag 15 december 2021
Peer - Giselle Vanhove overledenMaandag is Giselle Vanhove overleden, de weduwe van Robert Meysen. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Peer-Centrum. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten Markt 22.

Opgepast voor RAT-fraude

Dinsdag 14 december 2021
Peer - Opgepast voor RAT-fraudeHet Openbaar Ministerie en de politie waarschuwen opnieuw voor oplichting via computerhelpprogramma’s, namelijk RAT-fraude. De afgelopen maanden is het aantal aangiftes gestegen en vaak met een erg groot nadeel. Er is sprake van het gebruik van een ‘remote acces tool’, zoals bijvoorbeeld het programma teamviewer.    
Hoe werkt deze fraude?  
De oplichter belt je op en beweert een medewerker te zijn van een betrouwbare organisatie (…) Het hele nieuwsbericht

Madeleine Vanderhoydonck overleden

Dinsdag 14 december 2021
Peer - Madeleine Vanderhoydonck overledenIn Peer is zondag Madeleine Vanderhoydonck overleden, de echtgenote van Jos Snoeks. Zij was 83 jaar en afkomstig van Eksel. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring waarna zij begeleid wordt naar haar laatste rustplaats op de begraafplaats van Wijchmaal. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Jaeken in Peer.

Albert De Ruyter overleden

Dinsdag 14 december 2021
Peer - Albert De Ruyter overledenGisteren is Albert De Ruyter overleden, de echtgenoot van Dora Geyskens. Hij was 88 jaar en afkomstig van Peer. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Rik Bleux overleden

Dinsdag 14 december 2021
Peer - Rik Bleux overledenOp 8 december is Rik Bleux overleden, de echtgenoot van Chris Gijbels. Hij was 71 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Jaeken aan de Kerkstraat.

Geen RYD-actie met oudejaar

Dinsdag 14 december 2021
Ieder jaar staan de vrijwilligers van Responsible Young Drivers Vlaanderen klaar om tijdens de nieuwjaarsnacht feestvierders met hun eigen wagen naar huis te brengen. Door de aanhoudende coronapandemie wordt de Nieuwjaarsactie dit jaar afgelast, voor de tweede keer op rij. De vormingen in scholen en bedrijven gaan wel door.

30 coronapatiënten in ziekenhuis

Dinsdag 14 december 2021
Peer - 30 coronapatiënten in ziekenhuisVanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 30 patiënten met COVID-19 opgenomen. Vijf van hen lagen op intensieve. Er is één patiënt met een vermoeden van COVID-19.

Noord-Zuidkrant in de bus

Maandag 13 december 2021
Het is maar dat je 't weet
Deze week valt de tweede editie van de Noord-Zuidkrant in de brievenbus in Houthalen-Helchteren, Hechtel-Eksel, Heusden-Zolder, Zonhoven, Peer, Pelt, Lommel en het noorden van Hasselt. In de krant lees je meer over de huidige plannen voor het voorkeursalternatief, het openbaar onderzoek, de reizende infomarkt in januari en enkele winsten. Nu al kan je de digitale versie hier lezen.

'Laat de dieren met rust'

Maandag 13 december 2021
Vandaag gelezen
"Op de heide van Noord-Limburg leven wolven, raven, gladde slangen, nachtzwaluwen. Die dieren hebben het nodig om met rust gelaten te worden." (Jeroen Denaeghel, woordvoerder van het Agentschap Natuur en Bos, vandaag in De Standaard)
Partnerbijdrage
Peer - Hoe fanatiek ben je in energie vergelijkenZoomWe zijn geneigd om dingen die eenmaal in gang zijn gezet, gewoon door te laten gaan. Zo zitten huizenbezitters soms al jaar en dag bij dezelfde energieleverancier. Hoewel het nu, met de hoge gasprijzen niet raadzaam is om over te stappen, is het toch belangrijk dat je de markt goed in de gaten houdt en profiteert wanneer het weer kan.
Ben je de afgelopen jaren passief geweest, dan heeft dat je waarschijnlijk duizenden euro’s gekost op je energierekening. Heb je een variabel contract dan kan het zo (…) Het hele nieuwsbericht

Anja Sauer overleden

Maandag 13 december 2021
Peer - Anja Sauer overledenIn Grote-Brogel is vrijdag Anja Sauer overleden, de echtgenote van Herman Gerards. Ze was afkomstig van het Duitse Celle en werd 52 jaar. De uitvaart zal in besloten kring worden gehouden. Begroeting: woensdag (18.30-19.30u) in uitvaartcentrum Vandebosch in Bocholt.
Peer - Weer 28 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 28 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis. Vier van hen worden verpleegd op intensieve zorg. Er zijn geen patiënten met COVID-19 in Noorderhart Revalidatie & MS.

Het nieuwe normaal (5)

Maandag 13 december 2021
Peer - Het nieuwe normaal (5)Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

KRC Peer verliest van Bolderberg

Zondag 12 december 2021
Peer - KRC Peer verliest van BolderbergKRC Peer is bij Bolderberg FC gaan verliezen. Uitslag: 3-1.

Peer SV - Exc. Hamont 3-3

Zondag 12 december 2021
Peer - Peer SV - Exc. Hamont 3-3In Peer hebben Peer SV en Excelsior Hamont 3-3 gelijk gespeeld.

Ruime winst voor SV Breugel

Zondag 12 december 2021
Peer - Ruime winst voor SV BreugelSV Breugel is bij HO Molenbeersel gaan winnen met 1-4. Jonas Theunis, Nijssen en Jongeneelen (2) maakten de doelpunten van SV Breugel.

Het nieuwe normaal (4)

Zondag 12 december 2021
Peer - Het nieuwe normaal (4)Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Het nieuwe normaal (3)

Zaterdag 11 december 2021
Peer - Het nieuwe normaal (3)Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Sp. Wijchmaal - Houthalen VV 3-1

Zaterdag 11 december 2021
Peer - Sp. Wijchmaal - Houthalen VV  3-1Sporting Wijchmaal heeft vanavond Houthalen VV verslagen met 3-1.

Marcel Heijlen overleden

Zaterdag 11 december 2021
Peer - Marcel Heijlen overledenGisteren is Marcel Heijlen overleden. Hij was 60 jaar. Het afscheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. De plaatsing van de urne in het columbarium op de begraafplaats van Wijchmaal vindt in intieme familiekring plaats. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Rosalie Camps overleden

Zaterdag 11 december 2021
Peer - Rosalie Camps overledenDonderdag is Rosalie Camps overleden, de echtgenote van Henri Brebels. Zij was 79 jaar. De uitvaartliturgie vindt in besloten kring plaats in de parochiekerk van Peer. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Jaeken aan de Kerkstraat.

Laat je prikken!

Zaterdag 11 december 2021
Peer - Laat je prikken!Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Het nieuwe normaal (2)

Vrijdag 10 december 2021
Peer - Het nieuwe normaal (2)Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
Peer - Covid-19: verwarring rond vaccinatieplekkenEr duiken wat problemen op rond de communicatie inzake de vaccinatieplaatsen. Dat wordt bevestigd bij de Eerstelijnszone. Nu de Soeverein in Lommel opnieuw wordt geopend als vaccinatieplaats voor inwoners van Lommel en Pelt, moeten er bestanden worden overgezet door het Agentschap Zorg en Gezondheid. En dat blijkt niet helemaal te lukken, bevestigt coördinator Maarten Mulkers. Het gevolg kan zijn dat, zoals een lezeres mailde, "mensen in de bevestigingsbrief een andere vaccinatieplaats lezen dan in de mail die ze kregen". Volgens Mulkers telt alleen de plaats die aangegeven is in de brief.
- Dan zijn er de geruchten die de ronde doen. Een gerucht dat alvast niet klopt is dat het vaccinatiecentrum van Peer morgenavond definitief zou sluiten. Dat klopt dus helemaal niet. In Peer zijn er momenteel drie vaccinatiedagen per week; zodra Lommel terug open is, worden dat net zoals in Lommel twee vaccinatiedagen. En het vaccinatiecentrum blijft in Peer open.

Het nieuwe normaal (1)

Donderdag 9 december 2021
Peer - Het nieuwe normaal (1)Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Carlo Samec overleden

Donderdag 9 december 2021
Peer - Carlo Samec overledenGisteren is Carlo Samec (60) overleden, de echtgenoot van Carine Timmermans. Hij woonde in Wauberg Peer maar was afkomstig van Helchteren. Het afscheid vindt plaats 1830-19 uur)in funerarium Witters in Eksel.

Kubusvormig object op de maan

Donderdag 9 december 2021
Peer - Kubusvormig object op de maanZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

27 coronapatiënten in het ziekenhuis

Donderdag 9 december 2021
Peer - 27 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen lagen er 27 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis, één meer dan gisteren. Vier van hen verbleven op intensieve zorg. Er zijn twee patiënten met een vermoeden van COVID-19.
In Noorderhart Revalidatie & MS wordt er één patiënt met Covid-19 verpleegd.

Extra oppassen voor je huisdieren

Woensdag 8 december 2021
Vandaag gelezen
Tijdens de feestdagen is het extra oppassen voor je huisdieren. Chocolade is giftig voor honden en katten, dennennaalden kunnen irritatie veroorzaken en vuurwerk zorgt voor geluids- en vuurwerkangst.
Er is geen specifieke behandeling voor chocoladevergiftiging en ook geen tegengif. De dierenarts kan daarom alleen de symptomen behandelen en het dier laten braken. Het is dus zaak er snel bij te zijn.
Ook de naalden van de kerstboom zijn gevaarlijk. Zet de eet- en drinkbakjes van (…) Het hele nieuwsbericht

Gemeenteraad woensdag weer digitaal

Woensdag 8 december 2021
De volgende vergadering van de gemeenteraad en van de raad voor maatschappelijk welzijn gaat door op woensdag 15 december. Het gaat om digitale vergaderingen die om 20 uur starten. Je kan de vergadering van de gemeenteraad online volgen. De link naar de online vergadering is op 15 december vanaf 19.45 uur beschikbaar via www.peer.be/gemeenteraadonline.
Peer - 26 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen lagen er 26 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt. Dat zijn er twee minder dan gisteren. Vier van hen werden verpleegd op de afdeling intensieve zorgen. Er is 1 patiënt met COVID-19 in Noorderhart Revalidatie & MS.

Géén feestbussen dit eindejaar

Woensdag 8 december 2021
Peer - Géén feestbussen dit eindejaarZoomEr zullen met eindejaar géén feestbussen rijden in onze provincie. Gezien de recente coronamaatregelen en de hoge besmettingscijfers heeft de provincie Limburg (die instaat voor 2/3 van de kosten) aan De Lijn gevraagd om de speciale feestbussen op oudejaarsavond en nieuwjaarsdag te annuleren. Men hoopt de feestbussen volgend jaar opnieuw te kunnen laten rijden onder gunstiger omstandigheden.

José Loos overleden

Woensdag 8 december 2021
Peer - José Loos overledenMaandag is José Loos overleden, de weduwe van de in 2012 gestorven Marcel Gielen. Zij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Wauberg. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Jaeken.

Zachter in het weekend

Woensdag 8 december 2021
Weerbericht
Peer - Zachter in het weekendOmvangrijke depressies en de daaraan verbonden storingen schuiven de volgende dagen over onze streken en zorgen voor wisselvallig weer. Bovendien is het vrij koud. Vanaf het weekend bouwt een stevig hogedrukgebied op over het zuiden van Europa en dwingt de storingen naar het noorden. Daarbij wordt de aangevoerde lucht gevoelig zachter.
Vandaag bevindt een krachtige depressie zich nabij Engeland en zorgt bij ons voor veel wind met windstoten tot 50 km/u. Na de regenzone van afgelopen nacht is (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - 28 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen lagen er 28 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt. Vijf van hen werden verpleegd op de afdeling intensieve zorgen. Er is 1 patiënt met COVID-19 in Noorderhart Revalidatie & MS.

Marcel Evens overleden

Dinsdag 7 december 2021
Peer - Marcel Evens overledenOp 3 december is Marcel Evens overleden, de echtgenoot van Marie-Josée Raymaekers. Hij was 76 jaar en afkomstig van Houthalen. Het afscheid vindt in intieme familiekring plaats.

Storingen bij Telenet

Dinsdag 7 december 2021
Peer - Storingen bij TelenetSinds deze ochtend zijn er problemen met Telenet. Vooral het mailverkeer en het internet zorgt voor problemen. Er zijn al meer dan 2000 meldingen van storingen.

Fons Vanderhoydonck overleden

Maandag 6 december 2021
Peer - Fons Vanderhoydonck overledenOp 3 december is Fons Vanderhoydonck, de echtgenoot van José Vandecruys. Hij was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Wijchmaal. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.
Peer - Speler-trainer weg bij Sporting WijchmaalJelle Akkermans stopt als speler-trainer van derde provincialer Sporting Wijchmaal. Dat gebeurt op het einde van dit voetbalseizoen.

André Moons overleden

Maandag 6 december 2021
Peer - André Moons overledenOp 2 december is André Moons overleden, de echtgenoot van Emilie van Helden. Hij was 86 jaar en afkomstig van Wijchmaal. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in Afscheidshuys Vancleef in Maaseik. Rouwadres: Pelserstraat 43 2680 Maaseik.

30 coronapatiënten in ziekenhuis

Maandag 6 december 2021
Peer - 30 coronapatiënten in ziekenhuisVanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 30 patiënten met COVID-19 opgenomen, waarvan 5 op intensieve zorg. Er worden 4 patiënten met een vermoeden van COVID-19 verzorgd. In Noorderhart Revalidatie & MS is er 1 patiënt met COVID-19.

Maandag staking bij De Lijn

Zondag 5 december 2021
Peer - Maandag staking bij De LijnZoomDoor een nationale vakbondsactie op maandag 6 december zullen er die dag minder bussen en trams rijden. De Lijn doet er alles aan om haar reizigers niet in de kou te laten staan, en werkt een alternatieve dienstregeling uit. Deze zal kan je bekijken op  delijn.be/alternatievedienstverlening.
Het gemeenschappelijk vakbondsfront houdt maandag een actiedag in heel het land, en mobiliseert voor een betoging in (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Verbroedering Lommel klopt Peer SVVerbroedering Lommel heeft vandaag Peer SV verslagen met 4-3.

Skiseizoen heropend

Zondag 5 december 2021
Peer - Skiseizoen heropendZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Exc. Hamont klopt Wijchmaal

Zondag 5 december 2021
Peer - Exc. Hamont klopt WijchmaalExcelsior Hamont heeft thuis Sporting Wijchmaal verslagen met 2-1.
Peer - Grote-Brogel verliest van GrenstrappersSporting Grote-Brogel heeft vanmiddag met 4-2 verloren op het veld van Grenstrappers Lommel-Kolonie.

Pfizer of Moderna?

Zondag 5 december 2021
Peer - Pfizer of Moderna?Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Landbouw boert verder achteruit

Zondag 5 december 2021
Peer - Landbouw boert verder achteruitZoomIn tien jaar tijd is het aantal land- en tuinbouwbedrijven in Limburg gedaald met 42,8 procent. Er zijn nu nog zo’n 2.800 land- en tuinbouwbedrijven in onze provincie. Dat blijkt uit gegevens van Statbel, het instituut voor de statistiek. Het aantal biobedrijven is dan weer gestegen. Er zijn er nu al 82 in Limburg, zo blijkt uit gegevens van het Departement Landbouw en Visserij. Een bedrijf mag het biolabel gebruiken na jaarlijkse controle door een erkende controleorganisatie.

KRC Peer - KFC Hamont 99 5-1

Zaterdag 4 december 2021
Peer - KRC Peer - KFC Hamont 99 5-1KRC Peer heeft vanavond KFC Hamont 99 verslagen. Uitslag:5-1.

'Inbrakengolf bij apotheken'

Vrijdag 3 december 2021
Peer - 'Inbrakengolf bij apotheken'Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Suikerfeestbetogingzuur

Vrijdag 3 december 2021
Tribunaliteiten
Peer - SuikerfeestbetogingzuurMet vijf waren ze, om te betogen tegen de “islamisering” nadat een week eerder in Mechelen 20 tot 30 moslims samenkwamen om het Suikerfeest te vieren. De vijf droegen borden met als opschrift: “Is dit de toekomst van Vlaanderen!? Nee, bedankt.”. Op een groot spandoek stond “Stop islamisering” en een verbodsteken, met de afbeelding van een moskee, negen vrouwen met een boerka en zeven met een nikab. Al na een kwartier gaf de burgemeester het bevel om de betogers op te pakken, (…) Het hele nieuwsbericht

Jan Vaes overleden

Vrijdag 3 december 2021
Peer - Jan Vaes overledenOp 28 november is Jan Vaes overleden. Hij was 58 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Jaeken aan de Kerkstraat.
Peer - 25 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 25 patiënten met COVID-19 opgenomen, waarvan 5 op intensieve zorg. In Noorderhart Revalidatie & MS zijn er 3 patiënten met COVID-19.
Peer - Wolven worden toeristische attractieZoomTussen Genk en Peer kan men soms "wolven kijken"... (Cartoon: Fobie)
Peer - Alle middelen worden ingezet voor vaccinatieZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

De visie van Fobie

Donderdag 2 december 2021
Peer - De visie van FobieZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

23 coronapatiënten in het ziekenhuis

Donderdag 2 december 2021
Peer - 23 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 23 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, waarvan 5 op intensieve zorg. In Noorderhart Revalidatie & MS zijn er 3 patiënten met COVID-19.

KRC Peer klopt Paal-Tervant

Woensdag 1 december 2021
Peer - KRC Peer klopt Paal-TervantKRC Peer heeft vanavond de inhaalwedstrijd tegen Paal-Tervant gewonnen. Uitslag: 4-1.

Vier overvallen in Limburg

Woensdag 1 december 2021
In de loop van de voormiddag werden in Limburg drie apotheken overvallen door 4 daders, die in het zwart gekleed waren, meldt het parket Limburg. Ze gingen op agressieve wijze te werk waarbij minstens een mes en een wapen met lange loop werden gehanteerd. De daders maakten gebruik van twee voertuigen: een rode Ford Fiësta en een blauwe BMW 1. Ze zijn nog op de vlucht. 
De overvallen gebeurden in Hoeselt, Alken en Stevoort. In de drie gevallen werden er medicijnen en geld buitgemaakt.  (…) Het hele nieuwsbericht
Bij een gerechtelijke actie met tientallen huiszoekingen in België en Nederland zijn in totaal 21 personen gearresteerd, waarvan 13 in België. De huiszoekingen in België vonden plaats in Maaseik, Maasmechelen, Heusden-Zolder, Alken, Genk, Bonheiden, Hasselt, Zutendaal en Oudsbergen). In ons land werden o.m. verschillende luxe-uurwerken, verschillende voertuigen (o.a een Porsche Taycan 4S) en ongeveer 20.000 euro cash in beslag genomen. In Nederland ging het om ongeveer 50.000 ero cash (…) Het hele nieuwsbericht

Vanuit de bus wolven kijken

Woensdag 1 december 2021
Vanochtend rond 8u30 konden de passagiers van buslijn 8 (Pelt-Genk) genieten van een wolf die rustig dravend over de akkers zijn eigen route aflegde. Schijnbaar onverstoorbaar kruiste de wolf de bus in het zicht van alle passagiers ergens in Oudsbergen. Dat meldt "Welkom Wolf", dat er aan toevoegt: "Wolven kijken met de bus, dat we daar niet eerder aan gedacht hebben!"
Peer - 24 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 24 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, waarvan 3 op intensieve zorg. Er is 1 patiënt met een vermoeden van COVID-19. In Noorderhart Revalidatie & MS zijn er 3 patiënten met COVID-19.
Peer - Ziekenhuis overstelpt met telefoontjesDe overheid heeft gisteravond aan de ziekenhuizen gevraagd om niet-dringende zorg uit te stellen. Dat heeft geleid tot onrust bij de betrokken kandidaat-patiënten, die nu de ziekenhuizen bellen met vraag om uitleg over hun afspraak. "Ook in het Noorderhart Mariaziekenhuis zijn we genoodzaakt om niet-dringende zorg uit te stellen," zegt Sabine Van Bree van de communicatiedienst van het ziekenhuis. "We worden momenteel overstelpt door telefoontjes van patiënten die vragen of hun opname doorgaat." 
Vandaar de oproep om dergelijke telefoontjes achterwege te laten en de lijnen vrij te houden voor dringende oproepen.
Heeft u een geplande chirurgische opname (chirurgische dagopname of chirurgische verblijvende opname)? Dan wordt u voortaan opgebeld als uw opname doorgaat. U komt dus enkel naar het ziekenhuis als u een telefoontje heeft gekregen met het uur waarop u verwacht wordt in het ziekenhuis. Als u niet opgebeld wordt (en uw opname dus is geannuleerd) wordt u binnenkort door uw arts gecontacteerd voor een nieuwe afspraak. 
De consultaties, onderzoeken, niet-chirurgische dagbehandelingen (chemo, lensimplantaat, pijnbehandeling, MKA, nierdialyse) en niet-chirurgische opnames (cathé, TEE, reconversie, pacemaker) gaan allemaal door. Hiervoor mag u op het reeds afgesproken uur naar het ziekenhuis komen.
01/04

Mijn broer Guido is op 9 april jarig proficiat Van Rita en Valere

Valentinus Goossens
25/03

Ons Rita is op 31/03 jarig Proficiat van Rita en Valere

Valere en Rita Goossens Timmers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer