Het overige nieuws

De rechter in Tongeren heeft vandaag het faillissement uitgesproken van William Werck Tuinarchitectuur uit Tongeren. Schuldvorderingen moeten voor 29 juni ingediend worden.
Kort nieuws van bij de buren
Een 18-jarige bromfietser raakte in de Sint-Maartenstraat in Riemst gewond toen hij aangereden werd door een auto. Het ongeval gebeurde vanmorgen rond 8 uur.

Bertha Goessens overleden

Woensdag 31 mei 2023
Tongeren - Bertha Goessens overledenZondag is Bertha Goessens overleden, de weduwe van Chrétien Hansen. Zij was 91 jaar. Het afscbeid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur).
Het is maar dat je 't weet
De E314 is komend weekend afgesloten in rijrichting Lummen tussen knooppunt Kerensheide (NL) en Maasmechelen. Het Agentschap Wegen en Verkeer) vernieuwt dan opnieuw een gedeelte van het wegdek.
Het verkeer komende uit Nederland wordt vanaf vrijdagavond 2 juni tot en met maandagochtend 5 juni omgeleid naar de grensovergangen in Maaseik of Lanaken en kan via de N78 richting Maasmechelen.
De toplaag geluidsreducerend asfalt volgt over enkele weken. Tot dan rijdt het verkeer aan 90 km/u over de voorlopige onderlaag. In juni volgen nog enkele vergelijkbare werkweekends.
De 79-jarige Louis Petiels heeft een boek geschreven over Lauw. Het handelt over het leven in Lauw van midden jaren '40 tot midden jaren '60. Petiels heeft er anderhalf jaar aan gewerkt. Het boek - een uitgave van het Willemsfonds - kost 10 euro. Bestellen: l.petiels[!]gmail.com
Tongeren - Die onderste is de gevaarlijksteZoom
Tijdens een opleiding in Dworp voor crisis support teams vloog een koningin van een Aziatische hoornaar het leslokaal binnen. Het beest - waarop in heel het land jacht wordt gemaakt - werd met een welgemikte slag naar de eeuwige jachtvelden geklopt door Benny Schepens. Toevallig lag op de vensterbank al het kadavertje van een ongevaarlijke Europese hoornaar. Maar het was niet Benny's schuld dat die daar lag. In ieder geval houden we er een mooie foto aan over.
De Aziatische hoornaar, die echt jaagt op honingbijen en ze doodt, is op de foto onderaan te zien. Hij heeft gele pootjes en is kleiner dan de Europese hoornaar (boven); deze heeft bruine pootjes. De Europese hoornaar is ongevaarlijk, de Aziatische daarentegen bekwaam om onze bijenvolken uit te roeien. (Foto Benny Schepens)

Irène Calsius overleden

Dinsdag 30 mei 2023
Tongeren - Irène Calsius overledenIn WZC De Motten is zondag Irène Calsius overleden, de weduwe van de in 2019 gestorven André Doemen. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Crisis treft meer mensen

Dinsdag 30 mei 2023
Tongeren - Crisis treft meer mensenIn 2022 brak de oorlog in Oekraïne uit en bereikten de energieprijzen een recordniveau. CAW Limburg - dat mensen helpt die met een welzijnsvraag zitten - voelt al langer de impact van deze crises in het werkveld. De jaarcijfers bevestigen dit aanvoelen. "In 2022 hielp CAW Limburg 13 316 mensen met een welzijnsvraag, 7% meer dan in 2021," zegt algemeen directeur Alain Bielen. ‘We organiseerden in totaal net geen 80 000 contacten om hen te helpen. Uit een eerste analyse maken we op dat deze (…) Het hele nieuwsbericht

Nicole Bollars overleden

Dinsdag 30 mei 2023
Tongeren - Nicole Bollars overledenOp 27 mei is Nicole Bollars (91) overleden, de weduwe van de in 2013 gestorven Jos Bijnens. Zij woonde in Hasselt en was afkomstig uit Tongeren. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (12.30 uur) plaats in de parochiekerk van Rapertingen.

Chantal Leroi overleden

Dinsdag 30 mei 2023
Tongeren - Chantal Leroi overledenOp 28 mei is Chantal Leroi overleden, de echtgenote van Roland Deploige. Zij was 65 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Rutten. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.
Tongeren - Groot draagvlak voor Nationale ParkenZoomIn opdracht van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir werd de voorbije weken een bevraging uitgevoerd bij 600 Vlamingen naar het draagvlak voor de ontwikkeling van Nationale Parken en Landschapsparken in Vlaanderen. Hieruit blijkt volgens de minister dat maar liefst 79% van de Vlamingen positief staan t.o.v. een Nationaal Park. 74% zien een Landschapspark zitten. Bovendien vindt 7 op 10 Vlamingen het fijn dat binnen een straal van 20 kilometer van de woonplaats een Landschapspark of Nationaal Park wordt ontwikkeld. “Vlamingen hebben een hart voor natuur, dicht bij hen in de buurt en willen dat de overheden werk maken van Vlaamse Parken. Het beleid krijgt ruime steun omdat een overgrote meerderheid, ondanks tegencampagnes, inziet dat meer natuur ook meer gezondheid én economische vooruitgang betekent”, reageert Demir.
Vandaag staat het Parkendecreet van Demir geagendeerd in de commissie van het Vlaams Parlement.
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Industriegrond in Limburg mogelijk duurderZoomDe Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) overweegt de prijs van industriegrond te verhogen. Dat kan worden afgeleid uit een artikel in het Pomblad, het magazine van de POM Limburg.   "We moeten anders gaan denken over ons ruimtegebruik en meer inzetten op verdichting, ruimtelijk rendement of andere optimalisatiemethoden," zegt Stijn Vercampt, expert ruimtelijke economie binnen POM Limburg. "De ruimte wordt schaars en dus moeten we het geweer van schouder veranderen. Want (…) Het hele nieuwsbericht

Henri Poncelet overleden

Maandag 29 mei 2023
Tongeren - Henri Poncelet overledenOp 25 mei is Henri Poncelet overleden, de weduwnaar van de op 15 mei gestorven Marie-Jeanne Saren. Hij was 92 jaar. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Auto belandt op muurtje

Maandag 29 mei 2023
Kort nieuws van bij de buren
In de Helstraat in Kortessem belandde een auto op een muurtje. Het ongeval gebeurde deze namiddag.

Weg met waterpomp

Maandag 29 mei 2023
Kort nieuws van bij de buren
In de Melleveldstraat in Hoeselt is een waterpomp gestolen. De politie kreeg deze voormiddag melding van de feiten.
Het is maar dat je 't weet
De vervoerregio Limburg heeft een voorlopig Ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan uitgewerkt. Dat plan legt de globale mobiliteitsvisie voor de komende 10 jaar (met een doorkijkperiode van 30 jaar) vast voor de vervoerregio op een strategisch niveau, en dat voor alle vervoerswijzen. In dit voorlopig Ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan werd rekening gehouden met het Ontwerp plan-MER. Dat beschrijft de mogelijke milieueffecten van het voorlopig Ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan. Iedereen kan deze (…) Het hele nieuwsbericht

Aanhoudende droogte

Zondag 28 mei 2023
Weerbericht
Tongeren - Aanhoudende droogteEen krachtig hogedrukgebied nabij Engeland blijft het weerbeeld op korte en lange termijn domineren. Wel kan er af en toe een erg verzwakte storing even onze regio aandoen. Neerslag wordt er evenwel niet verwacht, maar tijdelijk zijn er meer wolken en er is wat verandering in de temperaturen.
Morgen/maandag zijn er veel hoge en later middelhoge wolken, die ervoor zorgen dat de zon gesluierd is. Dat heeft ook zijn invloed op de temperaturen. De maxima liggen rond 19 graden en de noordoostenwind blijft (…) Het hele nieuwsbericht

Nicole Munsters overleden

Zondag 28 mei 2023
Tongeren - Nicole Munsters overledenGisteren is Nicole Munsters overleden, de echtgenote van Lambert Deprez. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.
Kort nieuws van bij de buren
Dieven drongen binnen in een pand aan de Zwart Kruisstraat in Riemst. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.

Tuinhuis uitgebrand

Zondag 28 mei 2023
Kort nieuws van bij de buren
Vanmiddag is aan de Tongersesteenweg in Hoeselt een tuinhuis uitgebrand. De brandweer kon verhinderen dat de brand oversloeg naar de woning. Een kortsluiting zou aan de basis liggen van de brand.
Kort nieuws van bij de buren
De voorbije nacht is op de Bilzersteenweg in Hoeselt een voetganger gewond geraakt toen hij bij het oversteken van de rijbaan werd aangereden door een auto. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Marcel Bertrand overleden

Zaterdag 27 mei 2023
Tongeren - Marcel Bertrand overledenOp 25 mei is Marcel Bertrand overleden, de echtgenoot van Olga Janssen. Hij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de OLV basiliek, gevolgd door de begraving op de begraafplaats van Rutten. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.
Kort nieuws van bij de buren
Op Bilzersteenweg in Riemst raakten deze voormiddag vijf voertuigen in een kettingbotsing betrokken. Een 59-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren is naar het ziekenhuis gebracht.

Agnes Schreurs overleden

Vrijdag 26 mei 2023
Tongeren - Agnes Schreurs overledenGisteren is Agnes Schreurs overleden, de weduwe van Gustave Jorissen. Zij was 95 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Patrick Vyvey overleden

Vrijdag 26 mei 2023
Tongeren - Patrick Vyvey overledenWoendsag is Patrick Vyvey overleden, de echtgenoot van Marlène Reggers. Hij was 64 jaar en voorzitter van Davidsfonds Tongeren. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.
Tongeren - Natuurpunt lanceert de 'Insectenzomer'ZoomVanaf 1 juni lanceert Natuurpunt de Insectenzomer. Met de slogan 'Niet meppen, wel appen' vraagt de campagne aandacht voor de enorme achteruitgang van insecten en maakt ze de mensen bewust van de wonderbaarlijke en supernuttige insectenwereld. Bedoeling is om tussen 1 juni en 31 augustus zoveel mogelijk insecten in kaart brengen met de soortenherkennings-app ObsIdentify.
Elke twee weken zet Natuurpunt een andere soort in de kijker. Daardoor wil men de angst die veel mensen (…) Het hele nieuwsbericht

Myriam Baus overleden

Donderdag 25 mei 2023
Tongeren - Myriam Baus overledenOp 16 mei is Myriam Baus overleden. Zij was 56 jaar. De asverspreiding vindt woensdag (11 uur) plaats op de stedelijke begraafplaats van Berg.

Edouard Teugels overleden

Donderdag 25 mei 2023
Tongeren - Edouard Teugels overledenMaandag is Edouard Teugels overleden. Hij was 75 jaar. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Tijd om te hooien

Woensdag 24 mei 2023
Tongeren - Tijd om te hooienZoom"Is het weer in mei te mooi, dan krijgt de schuur maar weinig hooi", is een oude weerspreuk. (foto Gust Ischen)

Het wordt opnieuw warmer

Dinsdag 23 mei 2023
Weerbericht
Tongeren - Het wordt opnieuw warmerEen hogedrukgebied strekt zich uit van de Atlantische Oceaan, via het Verenigd Koninkrijk tot de lage landen. Daarbij overheerst een noordelijke stroming met aanvoer van een aantal wolkenvelden, maar vaak ook met veel zon. De aangevoerde lucht is eerst nog vrij fris, maar de volgende dagen ruimt de wind naar het noordoosten en bereikt warmere en drogere lucht onze streken.
Vandaag maken wolkenvelden na de middag plaats voor steeds meer zon. Tegen de avond wordt het zelfs vrij zonnig. Bij een (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Weer actie tegen gsm-en aan het stuurZoomGsm-gebruik achter het stuur is duidelijk een hardnekkig probleem. Bestuurders weten dat het niet mag maar denken toch vaak dat het kan. Een mentaliteitswijziging is noodzakelijk, zegt het Parket Limburg. Daarom is er samen met de politiediensten van het arrondissement opnieuw een gsm-actie georganiseerd. Ze loopt van morgen/woensdag 24 mei t.e.m. donderdag 25 mei. Bij vaststelling van gsm-gebruik aan het stuur zal het rijbewijs van de bestuurder onmiddellijk worden ingetrokken voor een periode van acht dagen.

Germaine Romsée overleden

Dinsdag 23 mei 2023
Tongeren - Germaine Romsée overledenOp 21 mei overleed Germaine Romsée, de weduwe van de in 1996 gestorven Guy Deckers. Zij was 94 jaar. Het afscheid en de asverspreiding vinden in intieme kring plaats.

Juwelendiefstal in Kortessem

Maandag 22 mei 2023
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Kerkveldweg in Kortessem zijn juwelen gestolen.In een huis aan de Oude Hoevestraat kwamen ook dieven over de vloer.

Eliza Collas overleden

Maandag 22 mei 2023
Tongeren - Eliza Collas overledenOp 17 mei is Eliza Collas overleden, de weduwe van Ivon Vrancken. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.
Kort nieuws van bij de buren
In de Bartholijnstraat in Borgloon is deze namiddag een auto in de gracht beland. Daarbij viel één lichtgewonde.
Tongeren - Ondertussen, in Sint-Truiden...ZoomDaar verwachten ze nog meer drag queen shows in de Minderbroederskerk... (Cartoon: Fobie)
Tongeren - 'Liberation Garden' in 'De Ochtend'ZoomHet VRT-radioprogramma "De Ochtend" bracht een verhaal over "Liberation Garden". Het pas geopende museum in Leopoldsburg vertelt op een eigentijdse en interactieve manier de aangrijpende verhalen van gewone mensen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Curator Peter Schrijvers benadrukt het belang van Leopoldsburg als locatie voor het museum, waar het unieke erfgoed en het bijzondere verhaal van de regio centraal staan. Het museum moet Limburg en Vlaanderen positioneren als een aantrekkelijke bestemming voor WO II-toerisme. Met speciale aandacht voor jongeren hoopt het museum een nieuwe generatie te betrekken bij het begrijpen en herdenken van deze periode. Luister 8 minuten naar interessante info

De Oekraïense lente

Zondag 21 mei 2023
Tongeren - De Oekraïense lenteZoom                                                                              (Cartoon: Fobie)

Caferuzie loopt uit de hand

Zaterdag 20 mei 2023
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond rond 21.25 uur ontstond in een café in de Brugstraat in Riemst een ruzie. Een 58-jarige verdachte uit Bassenge heeft tijdens de discussie een mes getrokken. Daarrmee zou hij de 30-jarige uitbater in de buikstreek gestoken hebben. Een 56-jarige omstaander, die hulp wou bieden, werd in de borststreek gesraakt. Het MUG-team heeft de eerste hulp geboden aan de slachtoffers, die naar het Vesalius-ziekenhuis in Tongeren werden gebracht. Na het hechten van hun verwondingen mochten zij het ziekenhuis verlaten. De politie kon de verdachte arresteren.

Jean Monard overleden

Zaterdag 20 mei 2023
Tongeren - Jean Monard overledenOp 15 mei is Jean Monard overleden, de echtgenoot van Mia Herlitska. De uitvaart vindt dinsdag plaats. Begroeting: maandag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Debay. Rouwadres: Achttiende Oogstwal 35 bus9 , 3700 Tongeren.

Twee keer pech voor dieven

Zaterdag 20 mei 2023
Tongeren - Twee keer pech voor dievenDieven poogden toe te slaan in een pand aan de Sabinuslaan en de Driekruisenstraat. In beide gevallen raakten zij echter niet binnen.

Henri Poelmans overleden

Zaterdag 20 mei 2023
Tongeren - Henri Poelmans overledenOp 17 mei is Henri Poelmans overleden, de weduwnaar van de in 2008 gestorven Betsy Claesen. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: maandag (20.30-21 uur) bij Uitvaartzorg Debay.
Nu het opnieuw warmer wordt - en de natuur dus droger - is het risico op natuurbranden groter. Daarom heeft het Agentschap Natuur en Bos code geel afgekondigd in de provincies Limburg en Antwerpen. Het is niet meer toegelaten vuur te maken in de bossen en natuurgebieden. Ook roken is er verboden. De brandwseer en de natuurbeheerders zijn extra waakzaam, zeker met de zonnige dagen in het verschiet.
Tongeren - Drie spelers verlaten KSK TongerenJerre en Johan Franssen en Loïc Martin, allen spelers van KSK Tongeren, zullen komend seizoen de kleuren van tweedeprovincialer Vlijtingen VV verdedigen.
Tongeren - Woninginbraak in DriekruisenstraatIn de Driekruisenstraat is ingebroken in een woning. Om binnen te geraken hadden de daders de voordeur geforceerd. Er is geld gestolen. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Lisette Dirken overleden

Vrijdag 19 mei 2023
Tongeren - Lisette Dirken overledenOp 16 mei overleed Lisette Dirken, de weduwe van Roger Lahaque. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt woensdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.
Tongeren - 5de Indiana Jones-film op festival van CannesZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)  

Eendracht Henis - Opitter 2-4

Donderdag 18 mei 2023
Tongeren - Eendracht Henis - Opitter 2-4ZoomIn de dalerseindronde van derde provinciale heeft Eendracht Henis vanmiddag thuis met 2-4 verloren van FC Opitter. Henis dat door dit verlies degradeert heeft zich niet opnieuw ingeschreven voor volgend seizoen.
De provincieraad heeft gisteravond ingestemd met het voorstel om de 19 sociale huisvestingsmaatschappijen en verhuurkantoren in de provincie te fusioneren. De nieuwe entiteit zal BV Wonen in Limburg heten.
Het is maar dat je 't weet
Verkeersinstituut VIAS is in april gestart met een speciaal proefproject rond groene zwaailichten in personenwagens van vrijwillige brandweerlieden. Dankzij die ‘hoffelijkheidslichten’ moeten ze herkenbaar zijn voor andere weggebruikers wanneer ze onderweg zijn naar de kazerne voor een dringende interventie. Het proefproject gaat acht maanden duren, meldt Het Laatste Nieuws.

Botsing op Veemarkt

Woensdag 17 mei 2023
Tongeren - Botsing op VeemarktBij een botsing met een brommobiel op de Veemarkt is vanmiddag een motorrijder gewond geraakt. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

Marie-Jeanne Saren overleden

Woensdag 17 mei 2023
Tongeren - Marie-Jeanne Saren overledenOp 15 mei is Marie-Jeanne Saren overleden, de echtgenote van Henri Poncelet. Zij was 89 jaar. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Jef Delmans overleden

Woensdag 17 mei 2023
Tongeren - Jef Delmans overledenMaandag is Jef Delmans overleden, de weduwnaar van Clemence Delveaux. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Pachtprijs blijft stijgen

Woensdag 17 mei 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 betaalde een Belgische landbouwer gemiddeld 329 €/ha per jaar voor de huur van geploegde grond en 287 €/ha voor grasland. In 10 jaar tijd is de pachtprijs van geploegde grond met 32,7% gestegen en de prijs van grasland met 20,1%. Dat meldt Statbel.
De pacht is het bedrag dat de pachter jaarlijks aan de verhuurder betaalt voor het gebruik van zijn grond voor landbouwdoeleinden.
De voorbije nacht probeerden dieven binnen te dringen in een krantenwinkel aan de Sint-Maternuskerk. Zij slaagden echter niet in hun opzet. Vorige week was er ook al een inbraakpoging vlak in de buurt.
Tongeren - Leesniveau Vlaamse kinderen blijft dalen...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Voorlopig nog koude wind

Dinsdag 16 mei 2023
Weerbericht
Tongeren - Voorlopig nog koude windEen hogedrukgebied met kern net ten zuidwesten van Ierland bepaalt het weer in onze streken. Het is droog en er is flink wat zon. De temperaturen zijn echter bescheiden en de matige wind komt uit het noorden en voelt eerder koud aan. Onder de inversie ontstaan er enkele stapelwolken. Komende nacht, morgen en eigenlijk de rest van de week blijft het hogedrukgebied het weer in onze streken domineren.
Morgen/woensdag is het behoorlijk koud in de ochtend bij minima rond 5 graden. Wel is het (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Limburgse werknemers verdienen gemiddeld zo'n 300 euro minder dan de Belgische werknemer. Ze krijgen ook minder vaak extralegale voordelen zoals maaltijdcheques, jaarpremies of een hospitalisatieverzekering. Toch is Limburg bezig met een inhaalbeweging en wordt de loonkloof kleiner.
Kerk
Sinds het overlijden van priester Tony Hayen op 1 oktober 2022 is er geen pastoor-moderator meer in de pastorale eenheid Sint-Marcus. Parochieassistente Josiane Houben is nu benoemd tot pastoraal coördinator en deken Eric Reynders als 'aangestelde priester". Josiane Houben zal haar taak uitoefenen in nauwe samenwerking met diaken Kris Buckinx en met het team van de pastorale eenheid. Voor de misvieringen en de sacramenten waarvoor een priester vereist is zal de pastorale eenheid Sint-Marcus een beroep kunnen doen op pater Jeeva Devaraj. De pastorale eenheid Sint-Marcus omvat de parochies Vreren, Diets-Heur, Mal, Nerem, Rutten en Sluizen.
Kerk
Pater Jeeva Devaraj (43) is benoemd tot pastoor-moderator van de pastorale eenheid Sint-Benedictus die de parochies Lauw, Herstappe, Koninksem, Piringen en Widooie omvat. De functie was vacant sinds het overlijden van priester Tony Hayen op 1 okober 2022. Devaraj  zal zijn functie uitoefenen in nauwe  samenwerking met parochieassistente Marleen Driessen en met het team van de pastorale eenheid. Door zijn benoeming in de pastorale eenheid Sint-Benedictus vervalt zijn taak in de pastorale eenheid OLV.
Tongeren - (Nog) geen overwinning voor ErdoganZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Eendracht Henis stopt

Dinsdag 16 mei 2023
Tongeren - Eendracht Henis stoptZoomNog één wedstrijd speelt Eendracht Henis - donderdagavond tegen Opitter, in de eindronde - en dan stopt de club. Haar laatste verblijf was in Derde Provinciale.
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) startte eind maart aan een gedeeltelijke brugrenovatie op het verkeersknooppunt in Lummen. Het gaat om de brug die het E313-verkeer komende uit Antwerpen naar de E314 richting Nederland leidt. Tijdens het Hemelvaartweekend worden er o.a. waterdichtingswerken op het brugdek uitgevoerd en krijgt de brug een nieuwe asfaltlaag. Hierdoor wordt de brug van woensdagavond 17 t.e.m. maandagochtend 22 mei volledig afgesloten. Verkeer volgt een omleiding via afrit (…) Het hele nieuwsbericht

Cindy Doucet overleden

Dinsdag 16 mei 2023
Tongeren - Cindy Doucet overledenZondag overleed Cindy Doucet. Zij was 37 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.
Tongeren - Actieplan om bouw te promotenZoomVDAB Limburg en Constructiv, het sectorfonds van en voor de bouwsector, werkten samen een provinciaal actieplan uit met als doel meer werkzoekenden toe te leiden naar de bouw.
Het actieplan bevat 25 acties die VDAB en Constructiv zullen uitvoeren tegen eind 2024. Het Limburgs actieplan bevat 4 prioriteiten met daaronder in totaal 25 acties waarbij VDAB en Constructiv de krachten bundelen. Een actie uit het plan is het organiseren van infosessies om nieuwe doelgroepen warm te maken voor de bouw. (Foto Hans Put)

Propere mezen, die mezen

Maandag 15 mei 2023
Puur natuur
Tongeren - Propere mezen, die mezenZoom Hoe vogelouders hun jongen voeren en tientallen keren per dag op en af naar het nestkastje vliegen - vertederend.  Maar wat erin gaat, moet er ook uit. Bijna net zo vaak als het voeren wachten ouders op een af te voeren pakje. Het jong steekt daarbij zijn kontje omhoog en voorzichtig pakken de ouders dan het wittig vormpje en vliegen er mee weg. Marcella Stappers kon zo'n moment in haar tuin vastleggen bij haar koolmeesjes. Onderschat het aantal 'poepzakjes' trouwens (…) Het hele nieuwsbericht

'Blijf van die sigaret af'

Zondag 14 mei 2023
Vandaag gelezen
"Ik kan enkel zeggen: de sigaret heeft mij wellicht kanker gegeven. Probeer er dus van af te blijven, hoe ongelofelijk lastig dat ook is. Ik wil niet terug naar de wereld van de sigaret. De sigaret heeft me bijna vermoord. Ik ga die tweede kans niet verprutsen."
(VRT-journalist Björn Soenens bij VRT-nieuws.be)
In de Cornetstraat is een portefeuille gestolen. De politie kreeg gisterennamiddag melding van de feiten.
Tongeren - Kattenbos klopt Unico Tongeren AIn de eindronde van derde provinciale (bijkomende stijgers) heeft Kattenbos Sport vanmiddag met 2-1 gewonnen van Unico Tongeren A. De doelpunten vielen in de laatste tien minuten. Voor Kattenbos scoorden Burhan en Dierick, voor Unico Schroyen.
Tongeren - Lummen VV - Eendracht Henis 1-1ZoomIn de eindronde van derde provinciale (bijkomende dalers) heeft Eendracht Henis vanmiddag 1-1 gelijkgespeeld op het velld van Lummen VV. Voor Henis scoorde Lenaerts. Henis speelt donderdag tegen Opitter.
Tongeren - KSK Tongeren wint bij TurnhoutKSK Tongeren is bij Turnhout gaan winnen met 2-3. Turnhout vloog er vol in om zijn behoud te verzekeren en kwam snel op 1-0. Maar de Tongenaren hielden het rustig en deden de wedstrijd helemaal kantelen met drie assists van Cilt en goals via Jungschleger en Voorjans (2x). Deze winst levert Tongeren nog enkele plaatsen winst op in het klassement: met 56 punten komt het op gelijke hoogte van Belisia, op plaats 4.

De Vlaamse canon (2)

Zondag 14 mei 2023
Tongeren - De Vlaamse canon (2)Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Aan alle moeders...

Zondag 14 mei 2023
Tongeren - Aan alle moeders...ZoomEen fijne moederdag gewenst! Laat u maar eens in de watten leggen! (Foto Pierre Rutten)

Tongeren - Financiële steun voor De SchelpDe palliatieve afdeling De Schelp van het AZ Vesalius heeft 1.316 euro gekregen van De Dageraad uit Kortessem. Dat is de opbrengst van de bakmaraton van de leerlingen van het eerste jaar.

Nieuw album van Paul Simon

Zaterdag 13 mei 2023
Muziek
Tongeren - Nieuw album van Paul SimonZoomSinger-songwriter Paul Simon, 81 jaar intussen, brengt op 19 mei een nieuw album uit. ‘Seven Psalms’ is geïnspireerd door zeven psalmen uit de Bijbel. Paul Simon, ooit de kleine helft van het succesrijke duo Simon & Garfunkel, makers van megahits als The Sound of Silence en Bridge over Troubled Water, mag dan gestopt zijn met toeren, hij blijft onverminderd muziek maken.
Veel muziekliefhebbers, niet in het minst de Simon-fans, kijken nu al uit naar 19 mei. Dan wordt zowel op vinyl, cd als op menig digitaal platform zijn "Seven Psalms" losgelaten. (KerkNet)

Moederdag dankzij deze vrouw

Zaterdag 13 mei 2023
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Moederdag dankzij deze vrouwZoomDe Amerikaanse Anna Jarvis organiseerde in 1908 de eerste Moederdag en streed vervolgens haar hele leven tegen de commercialisering ervan. Jarvis (1864-1948) was 12 toen ze haar moeder in een parochiecentrum haar zoveelste lezing zag geven. Ze leerde er jonge moeders hoe ze hun kinderen zo goed en zo hygiënisch mogelijk konden verzorgen. ‘Eigenlijk verdienen moeders een eigen feestdag’, verzuchtte de vrouw na afloop.
Anna zou dat nooit vergeten. Toen haar moeder dertig jaar later (…) Het hele nieuwsbericht

Schilderijen van de natuur

Zaterdag 13 mei 2023
Tongeren - Schilderijen van de natuurZoomSchilderijen van de natuur, zo noemt Jan Leijskens zijn foto-oogst van vandaag. En hij heeft gelijk...
Schilderijen van de natuurSchilderijen van de natuurSchilderijen van de natuur
Schilderijen van de natuur
Zoom

Een warm weekend

Zaterdag 13 mei 2023
Weerbericht
Tongeren - Een warm weekendHoewel we nog steeds in onstabiele lucht vertoeven, kan een hogedrukgebied ten westen van onze streken de onstabiliteit toch wel wat beperken en valt het aantal buien erg mee. Het is bovendien ook warm bij maxima rond of zelfs boven 20 graden. Na het weekend wordt het terug frisser en nemen de neerslagkansen opnieuw toe.
Vandaag is het zonnig in de ochtend, maar stapelwolken ontwikkelen al vlug en later kan er hier en daar een bui ontstaan. Daarbij is er ook kans op een donderslag. Op veel plaatsen (…) Het hele nieuwsbericht

Eddie Bertrand overleden

Vrijdag 12 mei 2023
Op 9 mei is Eddie Bertrand overleden. Hij was 64 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Rouwadres: Verbindingsstraat 118, 3700 Tongeren.
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Drugsmeldpunt krijgt bijna 500 meldingenHet drugsmeldpunt Limburg heeft vorig jaar bijna 500 meldingen gekregen. In 2019 nam  het drugsmeldpunt een voorzichtige start met 169 meldingen, in 2020 registreerde men 226 meldingen, in 2021 steeg dit aantal naar 395 meldingen en in 2022 werden er maar liefst 477 meldingen verwerkt. Tot eind december 2022 zijn er in totaal reeds 1.267 meldingen binnengekomen. Gemiddeld leidt ongeveer 30% van deze meldingen tot extra politionele informatie in lopende of nieuwe onderzoeken. Iets meer dan 10% van (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - Versterking voor KSK Tongeren BKSK Tongeren B heeft met het oog op komend seizoen drie spelers aangetrokken: Senne Delanoy (KMR Biesen), Luca Macours (JS Fizoise) en Emile Dessers (Eendracht Henis).

Ida Vanlommel overleden

Vrijdag 12 mei 2023
Tongeren - Ida Vanlommel overledenOp 4 mei overleed Ida Vanlommel, de weduwe van de in 1994 gestorven Argo Tulkens. Zij was 98 jaar. Het afscheid vond plaats in alle intimiteit.

Elektrische auto kopen?

Donderdag 11 mei 2023
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Elektrische auto kopen?ZoomElektrische auto's zijn nog steeds duurder dan klassieke verbrandingsauto's, ook qua totale kosten. Tot die conclusie komt de Duitse automobilistenbond ADAC in een onderzoek. Vooral elektrische voertuigen in de kleinste en compacte autoklasse zijn vaak niet concurrerend. Ook de totale kosten, inclusief stroom- en brandstofprijzen, afschrijving en onderhoudskosten voor deze modellen zijn duidelijk in het voordeel van de verbrandingsmotor, zegt de ADAC. Zelfs bij een dieselprijs van twee euro per liter (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - Treinverkeer onderbroken door ongevalHet treinverkeer tussen Hasselt en Tongeren werd deze namiddag onderbroken nadat een auto door een trein werd gegrepen op een overweg in Beverst. De autobestuurster, een 60-jarige vrouw uit Genk, raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.
Tongeren - Op weg naar een Limburgs zorg- en veiligheidshuisZoomHet Parket Limburg werkt sinds januari 2023 met een nieuwe sectie: M+. Daardoor wordt er compleet anders gewerkt op dossiers van veelvoorkomende criminaliteit, intrafamiliaal geweld, minderjarigen en zedenfeiten. Een grote stap naar een eerste zorg- en veiligheidshuis in ons land werd gezet.
De parketsectie M+ is de samensmelting van de sectie M en de sectie Jeugd & Gezin binnen het Parket Limburg. De sectie M werd opgericht in januari 2020 en was gebaseerd op 3 principes, (…) Het hele nieuwsbericht
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft restaurant Alvaci uit Tongeren failliet verklaard. M&0 Horeca uit Tongeren werd eveneens failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 20 juni ingediend worden.

Autotransport vast in berm

Woensdag 10 mei 2023
Deze namiddag heeft zich op de Luikersteenweg een autotransport vastgereden in de berm. Er kwam een takelwagen aan te pas om de wegreus weg te trekken.

De Vlaamse Canon...

Woensdag 10 mei 2023
Tongeren - De Vlaamse Canon...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Nog even die Vlaamse Canon

Woensdag 10 mei 2023
Waarom vermeldt de Vlaamse Canon zo weinig over Limburg? Dat heeft een structurele oorzaak, zegt rijksarchivaris in Hasselt Rombout Nijssen. "De verschillende groepen geschiedkundigen communiceren te weinig en lezen elkaars studies niet." Meer bij de VRT.
Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir gaat de vrijwillige opkoopregeling voor varkensboeren verlengen. De uiterlijke indieningsdatum van 17 mei zal verlengd worden naar 15 juni 2023. De sector zelf en diverse begeleidingsbureaus voor landbouwers geven aan dat de huidige timing te krap is. De Vlaamse Landmaatschappij werd gecontacteerd door meer dan 300 geïnteresseerde landbouwers en adviesbureaus en kreeg tot nu toe 41 dossiers binnen.
“Om de varkensboeren voldoende tijd te geven (…) Het hele nieuwsbericht

9 mei-parade in Moskou

Woensdag 10 mei 2023
Tongeren - 9 mei-parade in MoskouZoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Nieuw op TVL: Kennis van Wonen

Woensdag 10 mei 2023
Radio en TV
Tongeren - Nieuw op TVL: Kennis van WonenZoomWie vandaag een woning wil kopen of huren, wordt vaak om de oren geslagen met heel wat complexe termen. Denk maar aan huurkoop, schuldsaldoverzekering of plaatsbeschrijving. Die typische vastgoedtermen worden nu in mensentaal vertaald in een nieuw Tv-programma ‘Kennis van Wonen’. Ex-Miss België Celine Van Ouytsel en Dorien Leyers starten deze week op TVL met een wekelijkse inkijk in de wereld van het vastgoed en wonen. Het programma loopt in samenwerking met Heylen Vastgoed. 'Kennis van Wonen' is vanaf 13 mei elke zaterdag te zien op TV Limburg. In totaal staan er zo een 9 afleveringen ingepland.
Franck Rutten en Sandra Anastasi, beiden uit Tongeren, hebben de besloten vennootschap Eventi Group opgericht met zetel aan de Viséweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verwijderen van asbest, elektrische installatiewerken, isolatiewerken en waterdichtingswerken.

Fietser slipt op nat wegdek

Dinsdag 9 mei 2023
Vanavond, even voor 18 uur, is in de Stationslaan een jeugdige fietser bij eem remmanoeuvre geslipt op het natte wegdek. Hij kwam er met de schrik vanaf.
Weerbericht
Tongeren - Nog geen beter weer in het vooruitzicht Na de doortocht van een actieve storing domineert onstabiele lucht het weerbeeld en komen er de volgende dagen gemakkelijk buien tot ontwikkeling. De temperaturen zijn even wat lager, maar in het weekend gaat het kwik weer omhoog. De buien zijn dan echter ook nog van de partij, al is er ook wel ruimte voor de zon.
Morgen is het erg wisselvallig. Naast opklaringen vallen ook geregeld buien of zijn er perioden met regen. Een enkele donderslag is niet geheel uitgesloten. De wind waait matig uit (…) Het hele nieuwsbericht

Vlaamse Canon voorgesteld

Dinsdag 9 mei 2023
Tongeren - Vlaamse Canon voorgesteldZoomIn Genk werd vandaag de veel besproken Vlaamse Canon voorgesteld. De Canon van Vlaanderen bestaat uit zestig onderwerpen, vensters genoemd. Die vensters zijn chronologisch geordend. Elk venster is opgebouwd uit een blikvanger en een iconisch beeld, een thema en twee focuspunten. Naast de illustraties in de tekst heeft elk venster ook een lint van beelden met complementaire informatie. Het venster wordt afgerond met een ‘meer wetenlijst’: VRT-archiefbeelden, leestips, musea, wandelingen en andere belevingsmomenten. Sommige vensters bevatten ook een historische kaart. Alle historische kaarten vind je samen onder de rubriek Interactieve kaarten.
Vandaag was er al meteen de kritiek dat Limburg in de Canon te weinig aan bod komt. Eén venster gaat over de multiculturele mijncités. Meer via deze link. Het boek is te koop in de boekhandel.

Lente in de natuur...

Dinsdag 9 mei 2023
Puur natuur
Tongeren - Lente in de natuur...Zoom...en dan zijn jonge vosjes zó schattig! (Foto Pascal Dorny)

Auto over rotonde gevlogen

Maandag 8 mei 2023
Kort nieuws van bij de buren
Op de Sint-Truidersteenweg in Borgloon is zaterdag een auto over de rotonde gevlogen. De bestuurder, een dertiger, raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

Plat kallen

Maandag 8 mei 2023
Vandaag gelezen
"Voor iemand zonder uitgesproken sociale aanleg, of iemand die er niet echt op uit is om zich populair te maken, was het niet makkelijk om zich in Borgloon te integreren. Iedereen praatte dialect. Ik weet dat de buurvrouw eens op mij afkwam toen ik daar al twee, drie jaar woonde, en zei, in het dialect dan: je woont hier nu al zo lang, het wordt tijd dat je een beetje plat begint te kallen. "
(Schrijver Yves Petry in 'De Morgen'. Hij staat op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs, waarvan de winnaar vanavond wordt bekendgemaakt. UPDATE De prijs is niet naar Petry gegaan maar naar de Nederlandse Anjet Daanje.)

Vrouw gewond bij botsing

Maandag 8 mei 2023
Tongeren - Vrouw gewond bij botsingAan het kruispunt van de Maastrichtersteenweg en de Eerste Meistraat is een vrouw gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's. Het ongeval gebeurde deze voormiddag.
Tongeren - 'Kolenspoor' nieuwe fietssnelwegZoomDe provincie gaat een nieuwe fietssnelweg aanleggen: de fietssnelweg 'Kolenspoor'. Die gaat grotendeels het traject van de voormalige spoorverbinding tussen de voormalige mijnsites volgen. De fietssnelweg zal nummer F75 krijgen en loopt van Beringen via Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Zonhoven, Genk en As tot in Maasmechelen. 
De nieuwe fietssnelweg krijgt vanuit As een verlengstuk via Dilsen-Stokkem naar Maaseik. Vanuit Beringen wordt de connectie gemaakt met (…) Het hele nieuwsbericht

Vier banden stuk gestoken

Zondag 7 mei 2023
Tongeren - Vier banden stuk gestokenIn de Nieuwstraat zijn de vier banden van een voertuig stuk gestoken. De eigenaar legde vandaag klacht neer..

Brand in slaapkamer

Zondag 7 mei 2023
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Kroonstraat in Borgloon brak deze namiddag brand uit. Een matras had er vuur gevat. De brand zou veroorzaakt zijn door een smeulende sigaret. De dochter kon via een raam ontsnappen.

Colette Nijs overleden

Zondag 7 mei 2023
Tongeren - Colette Nijs overledenOp 4 mei overleed Colette Nijs, de weduwe van Alfons Daems. Zij was 62 jaar. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Jef Hermans overleden

Zondag 7 mei 2023
Tongeren - Jef Hermans overledenOp 4 mei is Jef Hermans overleden, de echtgenoot van Maria Wels. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt donderdag (12 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Debay. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur).

De eerste dode meikever

Zondag 7 mei 2023
Vandaag gezien in Bosland
Tongeren - De eerste dode meikeverZoomHet eerste kievitsei in Nederland is al gevonden, in eigen land hebben we ook al de eerste meikever zien passeren. En vandaag mailt Pierre Rutten ons de eerste dode meikever - eens wat anders. Toch spijtig wanneer je het beestje ziet - je kijkt er toch elk jaar naar uit - en het dan dood blijkt te zijn.

Ondertussen, in Londen...

Zondag 7 mei 2023
Tongeren - Ondertussen, in Londen...ZoomWaarom juichten al die Britten gisteren zo bij de kroning van Charles? Omdat ze blij waren dat ze dat enorme feest zelf mogen betalen! (Cartoon: Fobie)
Tongeren - Voetganger door auto gegrepenZoomOp de Hasseltsesteenweg is vandaag een voetganger door een auto gegrepen bij het oversteken van de rijbaan. De zeventiger is in kritieke toestand onder begeleiding van een medisch urgetieteam naar het ziekenhuis gebracht. Het parket gaf een verkeersdeskunduige de opdracht de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.
Tongeren - KSK Tongeren verslaat Racing MechelenKSK Tongeren heeft vanavond met 2-0 gewonnen van Racing Mechelen. Twee doelpunten van Stassen en reddingen van Vandecaetsbeek zorgden er voor dat Tongeren zich kroont tot de beste thuisploeg van dit seizoen.
Tongeren - Weer brand in oude rijkswachtkazerneVanmorgen rond 7.30 uur rukte de brandweer uit voor een brand in de voormalige rijkswachtkazerne. De brandweer was de brand snel meester. Vermoedelijk gaat het om brandstichting. Enkele maanden geleden was er ook al een brand.

José Moreas overleden

Zaterdag 6 mei 2023
Tongeren - José Moreas overledenOp 2 mei is in Herk-de-Stad José Moreas overleden, de echtgenote van René Dupont. Zij was 86 jaar en afkomstig uit Tongeren. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Gertrude Nelissen overleden

Zaterdag 6 mei 2023
Tongeren - Gertrude Nelissen overledenDonderdag is in WZC Orelia Katarinadal in Hasselt Gertrude Nelissen overleden, de weduwe van de in 2018 gestorven Pieter Gheysenbergs. Zij was 98 jaar en afkomstig uit Riksingen. Het afscheid en de bijzetting van de urne op de begraafplaats van Kortessem vinden in familiekring plaats.
Het is maar dat je 't weet
De Belgische mediaanprijs voor een huis in gesloten of halfopen bebouwing bedroeg in 2022 255.000 euro. Voor een huis in open bebouwing betaalde men 360.000 euro.
Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest was het duurste gewest. Huizen in gesloten of halfopen bebouwing kostten er 491.750 euro. Voor huizen in open bebouwing was dit 1.150.000 euro.
Het Waals Gewest was het goedkoopste met een mediaanprijs van 175.000 euro voor huizen in halfopen of gesloten bebouwing en 290.000 euro voor (…) Het hele nieuwsbericht

Willy Achten overleden

Vrijdag 5 mei 2023
Tongeren - Willy Achten overledenGisteren is Willy Achten overleden. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur).

Anny Ernots overleden

Vrijdag 5 mei 2023
Tongeren - Anny Ernots overledenDinsdag overleed Anny Ernots, de echtgenote van Valère Moens. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Koninksem. Begroeting: maandag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.
Tongeren - Elvira Bergenhuizen overledenOp 29 april overleed Elvira Bergenhuizen, de partner van Tony Stouten. Zij was 51 jaar en afkomstig uit Tongeren. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Rekem.

Francis Mulleners overleden

Donderdag 4 mei 2023
Tongeren - Francis Mulleners overledenDinsdag is Francis Mulleners overleden, de echtgenoot van Liliane Dessers. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Investeren? Ja, maar!

Donderdag 4 mei 2023
Bedrijfsnieuws
Tongeren - Investeren? Ja, maar!ZoomInvesteringen door eigen Limburgse bedrijven - dat is cruciaal voor onze Limburg economie. Dat bleek deze ochtend bij de voorstelling van het 8ste Limburgse investeringrapport van Unizo Limburg en VKW Limburg bij Miniflat in Beringen. Het bedrijf, gekend voor zijn veranda's, kondigde een investering aan van 6.750.000 euro. Toch is het investeringsrapport niet helemaal rooskleurig.
"De hoge en sneller oplopende loonkosten zijn voor 6 op 10 Limburgse bedrijven dé voornaamste concurrentiehandicap (…) Het hele nieuwsbericht

Dag van de brandweer vandaag

Donderdag 4 mei 2023
Tongeren - Dag van de brandweer vandaagZoomVandaag is het de dag van de brandweer.  Vorig jaar werden de brandweer- en ziekenwagendiensten van de Limburgse hulpverleningszones 67.948 keer opgeroepen voor een noodsituatie.  Er waren 2.974 oproepen voor brand, in 2021 waren dat er 2.297.
“We zien hier, al gedurende 2 jaar, een stijging van het aantal branden. De verklaring voor de stijging in 2022 ligt bij het weer: we konden vorig jaar ‘genieten’ van een vrij droge, warme en zonnige zomer met als gevolg meer buitenbranden, (…) Het hele nieuwsbericht
Deze namiddag was er twee uur geen treinverkeer tussen Hasselt en Tongeren omdat zich in Bilzen een gaslek vlak bij de soorweg had voorgedaan. De NMBS legde extra bussen in.

Kenny Zygmaniak overleden

Woensdag 3 mei 2023
Tongeren - Kenny Zygmaniak overledenMaandag is Kenny Zygmaniak overleden, de echtgenoot van Seleba Vanspauwen. Hij was 34 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen in Tongeren.

Gerda Cox overleden

Woensdag 3 mei 2023
Tongeren - Gerda Cox overledenMaandag is Gerda Cox overleden, de weduwe van Jean Partoens. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur).
UPDATE Vanmorgen vond een grootschalige Europese operatie tegen de Calabrese maffia plaats in verschillende landen. Het gaat om een dossier dat is geopend door het Belgische federaal parket, in samenwerking met het Limburgse parket, de federale gerechtelijke politie, Eurojust, Europol en verschillende landen, met name Italië.
De operatie was gericht tegen meer dan honderd vermeende leden van de 'Ndrangheta. In België werden meer dan 20 huiszoekingen verricht, onder meer in Genk, Maasmechelen en Pelt
In ons land zijn er 13 mensen gearresteerd. Ze worden verdacht van witwassen, belastingontduiking, drugssmokkel en fraude.

Tongeren - Mikael Gemici weg bij KSK TongerenDe 20-jarige flankspeler Mikael Gemici trekt de deur achter zich dicht bij KSK Tongeren. Hij verkast naar Schoonbeek-Beverst.
Weerbericht
Tongeren - Tweede helft van de week warmerEen hogedrukgebied bepaalt het weer in onze streken, maar hoge wolkenvelden krijgen steeds meer invloed. Het blijft voorlopig wel droog. Donderdag draait de wind naar een zuidelijke sector en wordt het de warmste dag van de week bij maxima boven 20 graden. Daarna is het iets minder warm en wisselvallig.
Vandaag krijgt de zon steeds meer ruimte vanuit het noordwesten en tegen de avond wordt het zelfs flink zonnig. Bij een zwakke noordelijke wind wordt koude lucht aangevoerd en de maxima komen dan ook (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Dieven drongen binnen in een huis aan de Sint-Truidersteenweg in Borgloon. Over de aard en de omvang van de buit is nog niets geweten. De inbraak is deze namiddag vastgesteld.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Steenweg in Heers raakten een auto en een 52-jarige fietser in een aanrijding betrokken. Deze laatste werd daarbij gewond.

Auto tegen verkeerseiland

Dinsdag 2 mei 2023
Tongeren - Auto tegen verkeerseilandEen vrouw uit Tongeren is deze namiddag gewond geraakt toen zij met haar auto tegen een verkeerseiland reed op de Kiezelweg in Veldwezelt. Zij is naar het ziekenhuis gebracht.

Hélene Delvaux overleden

Dinsdag 2 mei 2023
Tongeren - Hélene Delvaux overledenGisteren is Hélene Delvaux overleden, de weduwe van de in 1991 gestorven Yvan Flieberge. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt donderdag (13 uur) plaats bij Uitvaartzorg Debay.
Tongeren - Nieuws uit derde provinciale CHouthalen VV kroonde zich tot kampioen in derde provinciale C. Genk VV, Stokkem, KMR Biesen en Wiemismeer spelen de eindronde. Eendracht Henis is veroordeeld tor de dalerseindronde. Racing Boxberg en Heis degraderen.

Unico A speelt eindronde

Dinsdag 2 mei 2023
Tongeren - Unico A speelt eindrondeUnico Tongeren, Gravelo, Linkhout en Velm spelen de eindronde in derde provinciale A. Kortessem werd kampioen in deze reeks.
Tongeren - Corstjens weg bij Eendracht HenisZoomCorstjens trekt de deur achter zich dicht bij Eendracht Henis. Hij verkast naar Herk Sport.
Het is maar dat je 't weet
In Nederland moeten treinreizigers naar België en Duitsland vanaf half juni vooraf een zitplaats reserveren in veel treinen. De Nederlandse Spoorwegen willen zo de enorme drukte indammen. (Bron: AD)
Om over na te denken
Geen kwaad woord over Luca Brecel. De manier waarop de sympathieke Maasmechelaar de Britse hegemonie in het snooker heeft doorbroken, is ongezien en een stunt van formaat. Het is Luca's eerste wereldtitel en het zal niet zijn laatste zijn.
Het wereldwijde applaus voor Luca staat in schril contrast met de bijna-anonimiteit van Wendy Jans, die in Pelt de snookerzaak Maxx uitbaat. Zij is al acht keer wereldkampioene in het vrouwensnooker! Van een hulde als die van Luca kan ze slechts dromen, van de financiële beloning nog meer.
"Zelfs een officieel profstatuut zou me financieel niet genoeg opleveren om er ook effectief mijn job van te maken," zei ze vorig jaar, na haar overwinning in het WK in Qatar.

Irma Lambrix overleden

Dinsdag 2 mei 2023
Tongeren - Irma Lambrix overledenZondag is Irma Lambrix overleden, de echtgenote van Chretien Vankriekelsvenne. Zij was 89 jaar en afkomstig uit Sluizen. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Orye in Borgloon.
Aan de 32ste editie van Tungirun vandaag in sportpark De Motten namen 2.600 lopers deel. Er waren zes verschillende afstanden.
Het martelarenspel dat tijdens het Sint-Evermarusfeest in Rutten werd opgevoerd trok zo'n 1.200 toeschouwers. Jef Hansen (87) en Hubert Engelborghs (85) vertolkten ook dit jaar weer de hoofdrollen.

Inbrekers kunnen ontkomen

Maandag 1 mei 2023
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend rond 0.15 uur zijn twee inbrekers betrapt in de Kruisstraat in Hoeselt. Zij sloegen op de vlucht en konden niet meer aangetroffen worden.

Nick Willems overleden

Maandag 1 mei 2023
Tongeren - Nick Willems overledenOp 29 april is Nick Willems overleden, de partner van Mathieu van de Boel. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Debay.

Gisèle Ghijsens overleden

Maandag 1 mei 2023
Tongeren - Gisèle Ghijsens overledenOp 29 april overleed Gisèle Ghijsens, de echtgenote van Edwin Toppet. Zij was 70 jaar. Het afscheid vindt donderdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur).

Jef Eggen overleden

Maandag 1 mei 2023
Tongeren - Jef Eggen overledenZaterdag overleed Jef Eggen, de echtgenoot van Jacqueline Vrancken. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur).

Monique Borgs overleden

Maandag 1 mei 2023
Tongeren - Monique Borgs overledenOp 28 april is Monique Borgs overleden, gewezen bestuurder-voorzitter van de vzw Gastama. Zij was 72 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur).

Irene Croughs overleden

Maandag 1 mei 2023
Tongeren - Irene Croughs overledenOp 27 april is Irene Croughs overleden, de weduwe van Theophile Streignart. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur).
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Boeken Stapelbed
Te koop
Te koop