Het overige nieuws

Patriek, Valerie en Charline Schepkens, allen uit Lommel, hebben de besloten vennootschap Schepkens Office opgericht met zetel in Heide, 31. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het maken van publiciteit voor ondernemingen, het uitgeven van publiciteitsbladen voor KMO's en activiteiten op het vlak van public relations en communicatie.

Alfons Flemings overleden

Vrijdag 31 december 2021
Lommel - Alfons Flemings overledenVandaag is Alfons Flemings overleden, de echtgenoot van Jeannine Mertens. Hij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag 8 januari (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Centrum.

Diel Verpoorten overleden

Vrijdag 31 december 2021
Lommel - Diel Verpoorten overledenOp zijn 86ste verjaardag is gisteren in het Noorderhart Mariaziekenhuis Diel Verpoorten overleden, de echtgenoot van Mina Hanegreefs. Hij was erevoorzitter van het OCMW van Lommel. De uitvaartdienst en de begraving zullen in besloten familiekring plaatsvinden. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be. 
Lommel - 15 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 15 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, twee minder dan gisteren. Vier van hen - één minder dan gisteren - worden verpleegd op intensieve zorg. Er is één patiënt met COVID-19 in Noorderhart Revalidatie & MS.

Covida Burana...

Vrijdag 31 december 2021
Lommel - Covida Burana...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Jochem Schonewelle overleden

Vrijdag 31 december 2021
Woensdag is Jochem Schonewelle overleden, de weduwnaar van Theodora Burla. Hij was 99 jaar. Het afscheid vindt woensdag (12 uur) plaats in de aula van crematorium Stuifduin.

Aantal boosterprikken schiet op

Vrijdag 31 december 2021
De vaccinatieteller
Lommel - Aantal boosterprikken schiet opZoomTot en met gisteren hebben 37.45% van de Lommelaars een boosterprik gekregen. Dat zijn 12.828 van de 34.255 mensen. Van de 80-plussers heeft al 88,55% een boosterprik gehad. Dagelijkse updates kan je nog steeds volgen via de website.

Lindebomen, teuten en de kiosk

Vrijdag 31 december 2021
Wandelingen door Lommel
Lommel - Lindebomen, teuten en de kioskZoomBeroemd en geliefd. Het is een boom waar je normaal niet voor stilstaat omdat hij zo gewoon is. Toch is hij enorm in trek. Ik heb het dan over de lindeboom. Je ziet ze niet zo heel veel meer als vrijstaande kolos. Hij wordt veelal gecultiveerd gebruikt: gesnoeid en geleid. Op de Markt in Lommel staan er zeker vijftig. Geknot, want deze bomen worden om de zoveel jaar in hun kruin gepikt door zaag en schaar. De Markt is door de bomen lommerrijk. Er staan bankjes onder en daardoor is deze omgeving nogal bezocht door (…) Het hele nieuwsbericht

Al meer dan 8.800 starters

Donderdag 30 december 2021
Tijdens de eerste elf maanden van dit jaar hebben 8.827 Limburgers een eigen zaak opgestart. Het aantal starters in onze provincie is op vijf jaar tijd bijna verdubbeld. Dat blijkt uit gegevens van Voka Limburg. Limburg telt momenteel ruim 81.000 btw-plichtige KMO's. In 2010 waren er zo’n 60.500. Vergeleken met tien jaar geleden gaat het dus om een stijging van bijna 35 procent.

Nieuwe vennootschap: Decoratie Mollen

Donderdag 30 december 2021
Kevin Mollen (31) uit Lommel heeft de besloten vennootschap Decoratie Mollen opgericht met zetel aan de Lindestraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer alle schilder- en decoratiewerken, de installatie van wanden en binnendeuren, vloer- en tegelwerken en gevelreiniging door zandstralen.

Nieuwe vennootschap: RuJa

Donderdag 30 december 2021
Ruben Jansen (22) uit Lommel heeft de besloten vennootschap RuJa opgericht met zetel aan de Vekenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer pleisterwerken, het leggen van parketvloer, restauratiewerken van gebouwen en monumenten en timmer- en schrijnwerk.

Jacques Cornel overleden

Donderdag 30 december 2021
Lommel - Jacques Cornel overledenMaandag is Jacques Cornel overleden. Hij was 66 jaar. Het afscheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de aula van crematorium Stuifduin. De asverspreiding vindt plaats op de begraafplaats van Lommel-Centrum. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witter aan de Adelberg.

17 coronapatiënten in het ziekenhuis

Donderdag 30 december 2021
Lommel - 17 coronapatiënten in het ziekenhuisMomenteel zijn er 17 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, evenveel als gisteren. Vijf van hen worden verpleegd op intensieve zorg.
Er is 1 patiënt met COVID-19 in Noorderhart Revalidatie & MS.

Wandelen in Limburg

Donderdag 30 december 2021
Lommel - Wandelen in LimburgZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

19 buitenlandse priesters in Limburg

Donderdag 30 december 2021
Kerk
Lommel - 19 buitenlandse priesters in LimburgIn het bisdom Hasselt zijn momenteel negentien buitenlandse priesters aan de slag, meestal in parochies. Zij komen onder meer uit Italië en Polen maar ook uit Burkina Faso, Benin, Rwanda, RDC Congo en India. Twintig jaar geleden waren er maar vijf buitenlandse priesters werkzaam in het bisdom. Er zijn daar nu ook buitenlandse zusters actief: leden van twee Indonesische congregaties en een congregatie uit Brazilië.
Het inzetten van buitenlandse priesters zal het priestertekort in Limburg niet (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Vanaf volgende week wordt er in Valkenswaard gewerkt aan een renovatie van de Eindhovenseweg. Het asfalt wordt verwijderd, nutsleidingen worden aangepakt en de straat wordt omgebouwd voor eenrichtingsverkeer, voetgangers- en fietsvoorzieningen. Er komen ook terrassen en meer groen. De winkels blijven tijdens de werken te voet bereikbaar. In mei moet de Eindhovenseweg vanaf de Markt tot bijna aan de Beelmanstraat - zowat 200m - gerenoveerd zijn.

Dertig doden door spookrijders

Woensdag 29 december 2021
Vandaag gelezen
Elk jaar telt de federale politie 350 tot 400 spookrijders op de Belgische autosnelwegen. Gedurende de laatste 10 jaar werden er 121 letselongevallen met een spookrijder genoteerd op onze autosnelwegen. Deze ongevallen eisten bijna 250 slachtoffers onder wie 30 doden. Er was een spookrijder betrokken bij 2,4% van de dodelijke ongevallen op de Belgische autosnelwegen gedurende de laatste 10 jaar. Dit soort ongevallen is dodelijk in bijna20% van de gevallen tegenover 3% voor alle letselongevallen op de autosnelweg. (Bron: VIAS)

Nieuwe vennootschap: TSR Belgium

Woensdag 29 december 2021
Joost Jongenelen (25) uit Eindhoven heeft de besloten vennootschap TSR Belgium opgericht met zetel aan de Kerkstraat in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de handel in herenkleding, kledingaccessoires, hoeden, handschoenen en lederwaren.

Minister van Cultuur teruggevonden

Dinsdag 28 december 2021
Lommel - Minister van Cultuur teruggevondenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Lommel - Storende affiches langs fietsroute verwijderdZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Vandaag gelezen
Eén vrijwilliger op drie is ouder dan zestig, één op vijf jonger dan dertig. Met andere woorden: er staat geen leeftijd op vrijwilligerswerk, al zijn mensen aan het begin van hun loopbaan en na hun pensioen sterker vertegenwoordigd in het vrijwilligerswerk. Bij hen een oververtegenwoordiging van mensen met een diploma hoger onderwijs. (Kerk & Leven)
Lommel - Latere herstart voor provinciaal voetbalDe voetbalcompetitie in de amateur- en provinciale reeksen wordt pas hervat als er opnieuw publiek toegelaten wordt. De winterstop wordt dus - tenzij het overlegcomité eerder versoepelt - verlengd tot 29 januari 2022. De jeugdreeksen hervatten wel in het weekend van 8 en 9 januari. Dat heeft Voetbal Vlaanderen beslist.

17 coronapatiënten in ziekenhuis

Dinsdag 28 december 2021
Lommel - 17 coronapatiënten in ziekenhuisVanmorgen lagen er 17 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis, één meer dan vrijdag. Vijf van hen werden verpleegd op de afdeling intensieve zorg. Er is één patiënt met COVID-19 in Noorderhart Revalidatie & MS.

Jan Mannaerts overleden

Maandag 27 december 2021
Lommel - Jan Mannaerts overledenVandaag is Jan Mannaerts overleden, de weduwnaar van José Vervoort. Hij was 86 jaar en afkomstig van Lommel. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10uur) plaats in de parochiekerk van Balen-Centrum. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Dries in Balen.

Klanten met budgetmeter gedaald

Maandag 27 december 2021
Lommel - Klanten met budgetmeter gedaaldZoomHet aantal klanten met een budgetmeter of stroombegrenzer in Limburg is gedaald tot 4.046. In 2012 waren er dat nog 6.364. Bij niet-betaling van de energiekosten mag een energieleverancier overgaan tot het plaatsen van een budgetmeter bij de klant. Een budgetmeter laat toe het energieverbruik op te volgen via een systeem van voorafbetalingen. Het systeem werkt met een betaalkaart die de klant eerst voor een bepaald bedrag moet opladen. (Bron: limburg.incijfers.be)

Christina Bleyen overleden

Maandag 27 december 2021
Lommel - Christina Bleyen overledenIn Mol is gisteren Christina Bleyen overleden, de levenspartner van Paul Doms. Ze was geboren in Lommel en werd 65 jaar. De uitvaartplechtigheid en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden, waarna de urn zal bijgezet worden in het columbarium van Kattenbos. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Partnerbijdrage
Lommel - Gaat bij ons in België straks het licht uit?ZoomDe gasprijzen staan bij ons in België op een historisch hoogtepunt. Hoewel er in de ons omringende landen flink meer voor betaald moet worden, spant gas hier de kroon. De bescherming die hier vanuit de energiemarkt is georganiseerd zou zulke extreme fluctuaties moeten voorkomen. Helaas is dat niet het geval. Voor huishoudens die te maken hebben met energiearmoede komt de klap in deze winterperiode dubbel zo hard aan. Vaak hebben de betreffende gezinnen de thermostaat al extreem laag staan op een graad of (…) Het hele nieuwsbericht

KVG brengt cadeautjes aan de deur

Maandag 27 december 2021
Lommel - KVG brengt cadeautjes aan de deurZoomVoor het tweede jaar op rij heeft de Katholieke Vereniging Gehandicapten-Zorgenkind de Sint niet kunnen ontvangen. En ook  het kerstfeest van KVG-Lommel kon niet doorgaan. Via de voordeur werden dan maar cadeautjes, attenties en wensen coronaveilig aan de kinderen en aan de leden bezorgd. De vereniging koestert de hoop om iedereen binnenkort weer op een normale manier te kunnen ontmoeten.

Henri Vandenberk overleden

Maandag 27 december 2021
Lommel - Henri Vandenberk overledenZaterdag is Henri Vandenberk overleden, echtgenoot van Theresia Van Gestel. Hij werd 84 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden, waarna zijn asurne zal worden bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Stevensvennen. Begroeting: woensdag 29 december van 17.30 tot 18.30 uur in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

De laatste loodjes...

Maandag 27 december 2021
Lommel - De laatste loodjes...Die wegen altijd het zwaarst, maar laat ze financieel niet nog zwaarder wegen door je te laten flitsen! Deze week is het extra opletten geblazen op de Luikersteenweg, in Lutlommel, in de Fabrieksstraat, de Beemdstraat en de Sint-Lucasstraat, want de lokale politie heeft aangekondigd dat de flitsauto daar regelmatig aan het werk zal zijn...

De Antwerpse wolf heet Asterix

Maandag 27 december 2021
Lommel - De Antwerpse wolf heet AsterixZoom                                                                       (Cartoion: Fobie)

Op naar 2022

Maandag 27 december 2021
Lommel - Op naar 2022ZoomEen nieuw jaar dient zich alweer aan... Hopelijk iets beter dan het afgelopen jaar! (Foto Robert Boons)

Drie inbraken in dezelfde straat

Zondag 26 december 2021
Lommel - Drie inbraken in dezelfde straatIn de Hendrik van Veldekestraat is er ingebroken in drie woningen. De daders maakten onder meer juwelen buit.

Cultuursector betoogde in Brussel

Zondag 26 december 2021
Lommel - Cultuursector betoogde in BrusselZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Alice Berkmans overleden

Zondag 26 december 2021
Lommel - Alice Berkmans overledenVrijdag is Alice Berkmans overleden, de weduwe van Willy Colaers. Ze was 62 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: woensdag (19-20u) aan Grote Hoef 9 in Lommel. Online condoleren: www.uitvaartzorg-severens.be.
Lommel - Valse mails in naam van de gemeenteZoomEr doet een phishingbericht - een vals e-mailbericht - de ronde waarin Siregar, een onbestaand advocaten- en gerechtsdeurwaardersbureau, een aanmaning tot betaling stuurt van een afvalstoffenheffing en rioolbelasting. In de e-mail staat valselijk dat de gemeente opdracht heeft gegeven tot de vordering. Ook de Nationale Kamer van Gerechtsdeurwaarders waarschuwt voor dit soort mails, ook van andere (valse) kantoren.  

Vroeg uit de veren

Zaterdag 25 december 2021
Chel mag het zeggen
Lommel - Vroeg uit de verenStraks is het kerstavond. Het gezin van mijn dochter komt op bezoek. Er valt nog een heleboel te doen voor een alleenstaande man als ik: een lijstje klaarmaken en gaan winkelen, de tafel schikken, namen op de cadeautjes plakken… En hoe meer je doet, des te meer vallen je dingen in die óók nog moeten gebeuren.
Ik ben dus maar wat vroeger opgestaan dan anders. Trouwens, de morgenstond heeft in onze contreien goud in de mond. Dat is niet overal zo. In West-Vlaanderen bijvoorbeeld niet. Daar (…) Het hele nieuwsbericht
Promotekst
Lommel - Tel de kerstboomballen en win een e-stepZoomNu het jaareinde nadert lanceren VIP Computers en de Internetgazet een eindejaarswedstrijd. En je kan daarbij een e-step winnen, zo'n elektrische step waarmee je snel vooruitgaat. Wat moet je doen? Je gaat naar de winkel van VIP Computers aan de Sint-Antoniusweg in Pelt, je telt het aantal Internetgazetkerstboomballen dat in de kerstboom hangt en je mailt dat aantal naar internetgazetactie[!]gmail.com. Je kan deelnemen tot 5 januari. Succes!

Een zalige Kerst!

Vrijdag 24 december 2021
Lommel - Een zalige Kerst!ZoomAan alle sympathisanten, medewerkers en adverteerders van de Internetgazet: een zalige Kerst!

Vrede op aarde

Vrijdag 24 december 2021
Lommel - Vrede op aardeZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Kerstboodschap mgr. Hoogmartens

Vrijdag 24 december 2021
Lommel - Kerstboodschap mgr. Hoogmartens"Het viel me op dat de politieke wereld er met de coronamaatregelen alles aan wilde doen om tenminste ‘kerst en de feesten’ gewoon te kunnen laten plaatsvinden. We willen met z’n allen immers opnieuw beleven wat ons zo kostbaar is: wat gezelligheid en geluk, liefst beleefd samen met enkele dierbaren. De voorbije twee jaar deden ons echter collectief inzien dat niets nog echt vanzelfsprekend is. Een economie kan sputteren, gezondheid kan ineens afknappen, mensen moeten hun land ontvluchten, (…) Het hele nieuwsbericht

Madeleine Hermans overleden

Vrijdag 24 december 2021
Vandaag is Madeleine Hermans overleden, de echtgenote van Louis Verreydt. Zij was 80 jaar en afkomstig van Neerpelt. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Barrier. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

In het centrum

Vrijdag 24 december 2021
Wandelingen door Lommel
Lommel - In het centrumZoomLommel een stad? Men zegt van wel. Ik weet niet waaraan je zo’n benaming ontleent. Ik heb wel ergens gelezen dat een van de vorige burgemeesters zich ervoor heeft ingespannen dat Lommel de aanduiding van dorp is ontstegen. Want ja, stad, dat is toch iets meer dan dorp, ook qua prestige. Lommel zou in de middeleeuwen al stadse privileges hebben had. Middels privileges kreeg je als plaats bijzondere voorrechten. Je mocht markten houden of een waterpomp exploiteren. Je kon ook verdedigingswerken oprichten om (…) Het hele nieuwsbericht

Wekelijkse vaccinatiecijfertjes

Vrijdag 24 december 2021
De vaccinatieteller
Lommel - Wekelijkse vaccinatiecijfertjesZoomHierbij alweer de laatste vaccinatiecijfers voor Lommel: 32,47 % van de Lommelaars hebben al een boosterprik gehad. Dat zijn 11.121 van de 34.255 mensen.  Van de 80-plussers hebben al 88.35% deze prik gehad. 82.38% van de Lommelaars zijn ondertussen volledig gevaccineerd. Dagelijkse updates kan je nog steeds volgen via de website.

Kerstwandeling in de Schildersbuurt

Vrijdag 24 december 2021
Lommel - Kerstwandeling in de SchildersbuurtZoomEen heel mooie kerstwandeling start bij een afbeelding van het wapen van Lommel in de Pieter Breugheldreef (zie foto) en voert uiteindelijk naar een prachtige kerststal in de Gebroeders van Eyckdreef. Loop onderweg langs levensgrote dieren, door een Koninklijk Paleis en langs een Aankondiging aan de Herders, met een engel geschapen uit meer dan 30.000 gaatjes en diverse groepjes figuren op weg naar de stal, met meer dan 200 schitterende schaapjes. Je komt onderweg ook langs een museum voor Heidese KerstKunst, met kopieën van oude meesters en originele werken van nog levende kunstenaars. Er zijn twee routes uitgezet, met lengtes van 7 en 4 km. Een aanrader voor jong en oud, vooral bij valavond! Méér info op de website.

Hendrik Van Broeckhoven overleden

Vrijdag 24 december 2021
Lommel - Hendrik Van Broeckhoven overledenIn WZC De Bekelaar is gisteren Hendrik Van Broeckhoven overleden, de echtgenoot van Alda Hesemans. Hij was 88 jaar. Woensdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie in de parochiekerk van Lommel-Centrum. Begroeting: dinsdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Frans Vandenberk overleden

Vrijdag 24 december 2021
Lommel - Frans Vandenberk overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is gisteren Frans Vandenberk overleden, de echtgenoot van Maria Spooren. Hij zou op nieuwjaarsdag 76 jaar geworden zijn. De uitvaartplechtigheid en de crematie vinden in besloten familiekring plaats. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

16 coronapatiënten in ziekenhuis

Vrijdag 24 december 2021
Lommel - 16 coronapatiënten in ziekenhuisVanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 16 patiënten met COVID-19 opgenomen, vier minder dan woensdag. Vijf van hen werden verpleegd op intensieve zorg. Er is één patiënt met een vermoeden van COVID-19. Ook in Noorderhart Revalidatie & MS is er weer een patiënt met Covid-19.

Brievenbus vernield door vuurwerk

Donderdag 23 december 2021
Onbekenden hebben vuurwerk in een brievenbus gedropt in de Zwaluwstraat. De brievenbus is vernield.

Kerstnachtvieringen zonder kerkgangers

Donderdag 23 december 2021
Kerk
De Nederlandse bisschoppen hebben in de strijd tegen Covid-19 besloten alle publieke kerstnachtvieringen te schrappen om zo op kerstavond een massale beweging van kerkgangers te voorkomen. De lockdown is ingrijpend voor iedereen, aldus de bisschoppen. Zij begrijpen dat dit voor parochies en parochianen weer een teleurstelling is die het samen vieren van Kerstmis belemmert. 'Maar', vragen de bisschoppen, 'laten we zorg hebben voor onze naasten en dit zorgvuldig doen in solidariteit met de hele samenleving'. De nachtmis wordt dit jaar opgedragen in een lege Sint-Jan in Den Bosch. De viering zal via Eurovisie uitgezonden worden.

Vier jaar gevorderd voor wietplantage

Donderdag 23 december 2021
Lommel - Vier jaar gevorderd voor wietplantageHet Openbaar ministerie heeft vier jaar cel gevorderd tegen twee mannen die een wietplantage opzetten in de vroegere Scapinowinkel aan de Norbert Neeckxlaan. De twee lieten verstek gaan. Op 13 januari maakt de rechter zijn vonnis bekend.
Lommel - Vakantieregeling in Limburg, geen feestvervoerZoomDe Lijn voorziet elk jaar een bijzondere dienstregeling met oud en nieuw. Maar helaas houdt corona ons nog steeds bezig. Gezien de geldende coronamaatregelen met o.m. de sluiting van de horeca om 23 uur en de beslissingen van verschillende lokale besturen om geen grote evenementen zoals vuurwerk te organiseren, is er dit jaar geen feestvervoer. De Lijn blijft klaarstaan voor haar reizigers en doet er alles aan om ze comfortabel naar hun bestemming te brengen. Zo zorgt De Lijn ervoor dat er in alle (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Het oproer broeit in de cultuursector...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Rotonde N71 wordt aangepast

Donderdag 23 december 2021
Lommel - Rotonde N71 wordt aangepastZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Elva Poorters overleden

Donderdag 23 december 2021
Lommel - Elva Poorters overledenDinsdag is Elva Poorters overleden. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. De asverspreiding vindt plaats op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Voetganger (61) aangereden

Woensdag 22 december 2021
Lommel - Voetganger (61) aangeredenEen 61-jarige voetganger is gewond geraakt toen hij door een auto werd aangereden in de Vijverstraat. Het ongeval gebeurde gisteren rond 12.40 uur.

20 coronapatiënten in het ziekenhuis

Woensdag 22 december 2021
Lommel - 20 coronapatiënten in het ziekenhuisMomenteel zijn er 20 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis, drie minder dan gisteren. Vijf van hen - één minder dan gisteren - worden verpleegd op de afdeling intensieve zorg.

Nieuwe vennootschap: 2Kid's

Dinsdag 21 december 2021
Ivan Vreysen uit Lommel heeft de besloten vennootschap 2Kid's opgericht met zetel aan de Kranenveldstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer aan- en verkoop van onroerende goederen en het begeleiden van kinderen, huiswerkbegeleiding en begeleiding van kinderen met een stoornis (onder andere autisme).

Groene kerst

Dinsdag 21 december 2021
Weerbericht
Lommel - Groene kerstNu we nog slechts enkele dagen van Kerstmis verwijderd zijn, wordt een weersvoorspelling voor die dag vrij betrouwbaar. De huidige weermodellen voorzien koude lucht met kans op sneeuw over het noorden van Nederland. Bij ons wordt het echter regenachtig met maxima in de buurt van 10 graden. Op korte termijn krijgen we eerst nog winterkou te verwerken met algemene vorst en droog weer.
Vandaag is het koud, maar wel zonnig. Het kwik komt niet hoger dan 1 of 2 graden, maar de zon domineert (…) Het hele nieuwsbericht

Leopold Stephan overleden

Dinsdag 21 december 2021
In het Noorderhart Mariaziekenhuis is gisteren Leopold Stephan overleden. Hij was afkomstig van Rotterdam (Ned.) en werd 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring, waarna de teraardebestelling op de begraafplaats van Lommel-Centrum. 
Lommel - 23 coronapatiënten in het ziekenhuisMomenteel zijn er 23 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis, twee minder dan gisteren. Zes van hen - één meer dan gisteren - worden verpleegd op de afdeling intensieve zorg.  

En nu de kinderen...

Dinsdag 21 december 2021
Lommel - En nu de kinderen...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Lommel - Eindejaarsgeschenk voor hartpatiëntenZoomIn normale omstandigheden zouden de Lommelse Hartpatiënten vorige week zaterdag van een gezellig eindejaarsfeest genoten hebben, maar corona besliste daar voor het tweede jaar op rij anders over... En zo besloot het bestuur om alle leden te verrassen met een mooie fruitschotel om ze toch in deze moeilijke tijden een hart onder de riem te steken. Het was een blij weerzien al was het door corona een blitzbezoek op de stoep. Het bestuur wenst al haar leden een gezellige kersttijd en een gelukkig en gezond nieuwjaar. (Bijdrage Jozef Mols)

Kerstgeschenk Samana Kerkhoven

Dinsdag 21 december 2021
Lommel - Kerstgeschenk Samana KerkhovenZoomAl voor het tweede jaar op rij geen kan Samana Kerkhoven géén kerstfeest organiseren voor haar zieken. Toch willen ze hen een hart onder de riem steken in deze onzekere tijden met een mooi geschenk en vooral hartverwarmende wensen. Dus trokken de kernleden coronaproof op pad en zowel de thuisgebonden als de andere zieken kregen een geschenk aangeboden. Dat korte bezoek deed hen duidelijk deugd. Het bestuur van Samana Kerkhoven wenst dan ook al haar leden fijne Kerstdagen en vooral een gezond 2022 met de hoop snel terug te kunnen starten met de activiteiten. (Bijdrage Frieda Willekens)

Frans Dekkers overleden

Dinsdag 21 december 2021
Lommel - Frans Dekkers overledenOp 18 december is Frans Dekkers overleden, de echtgenoot van Elza Bernaerdts. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt donderdag (12 uur) plaats in de aula van crematorium Stuifduin. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.
Lommel - Een kerstkaartje voor de zorgverlenersZoomEerstelijnszone Noord-Limburg lanceert een kerstkaartjescampagne voor haar netwerk van zorg- en welzijnsverstrekkers. Tot en met 9 januari kunnen inwoners van Bocholt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Peer en Pelt via de website www.elznoordlimburg.be een hartverwarmend kaartje met een persoonlijke boodschap naar hun favoriete zorgverlener, welzijnswerker of organisatie sturen. Denk maar aan de (…) Het hele nieuwsbericht

Harry Evers overleden

Maandag 20 december 2021
Lommel - Harry Evers overledenOp 17 december is Harry Evers overleden, de echtgenoot van Paulina Verkroost. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag (13.30-14.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Lommel - Lovoc-heren A winnen van Schovoc Beverst AZoomHet was het bekerweekend van het Limburgse volley. De heren A van Lovoc, aangevuld met de jongens U19, moesten thuis aan de bak tegen reeksgenoot Schovoc Beverst A. Beide ploegen waren al uitgeschakeld voor de 8ste finales, het werd dus een wedstrijd voor de eer, en een goeie test voor de competitiewedstrijd van 15 januari. Een evenwichtig aanvang van de eerste set. Al was het wel duidelijk dat de "oudere" Schovoc-spelers meer ervaring hadden dan de jonkies van Lovoc. Ze waren meer op elkaar (…) Het hele nieuwsbericht

Met de trein naar Berlijn

Maandag 20 december 2021
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Met de trein naar BerlijnZoomAan het begin van de zomer van volgend jaar start de nieuwe nachttrein van Antwerpen naar Berlijn, Dresden en Praag. De capaciteit op het spoor voor deze trein is toegewezen aan de Nederlands-Belgische start-up European Sleeper en het Tsjechische RegioJet. Dat levert een aantrekkelijke dienstregeling op, zowel voor vakantiegangers, stedentrippers als zakelijke reizigers. En voor fietsers, want ook fietsen kunnen mee.
 De trein gaat in eerste instantie drie keer per week rijden. Het is de bedoeling om zo snel mogelijk uit te breiden naar een dagelijkse service. Begin 2022 volgt meer nieuws over de comfortklassen, ticketprijzen en de exacte startdatum. De start van de kaartverkoop is vooralsnog voorzien op 1 april 2022.

Eerste winst voor rugbymannen

Maandag 20 december 2021
Lommel - Eerste winst voor rugbymannenZoomAfgelopen zondag speelden de Murphy’s mannen een thuiswedstrijd tegen Hamme. Hoewel Hamme een snelle en fitte ploeg leek bij te hebben, domineerden de Lommelse mannen de match en zetten ze een mooie score neer, winst met 22-3! Team, coach en supporters mogen terecht trots zijn.
De wedstrijd startte met een sterke druk van de thuisploeg. De Murphy’s zetten niet alleen druk, maar hielden ook goed hun defensieve lijn in stand waardoor het een mooi en spannende wedstrijd werd. De (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
"Onbeschermd vee is een gemakkelijke prooi voor de wolf. Hij zal graag zijn zoektocht onderbreken en in een gebied blijven waar hij onbeschermde schapen vindt. Hoe beter vee beschermd is, des te sneller zal de wolf dus verder trekken naar meer geschikt leefgebied.” (Ecoloog Johan Mees, secretaris van de Noord-Brabantse wolvencommissie)
Lommel - 25 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 25 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, drie minder dan vrijdag. Vijf van hen werden verpleegd op intensieve zorg.

Niet alles goud wat blinkt

Maandag 20 december 2021
Om over na te denken
Meer dan 1 op 4 studenten die zich inschreven aan een van de hogescholen of universiteiten in Vlaanderen verlaat het hoger onderwijs zonder een diploma te behalen. Slechts 1 op 3 studenten behaalt een bachelordiploma binnen de vooropgestelde termijn van 3 jaar.
                                                              (Kabinet minister Weyts)

'Vogels in Limburg'

Maandag 20 december 2021
Lommel - 'Vogels in Limburg'ZoomZaterdag lanceerden vrijwilligers van de LIKONA-vogelwerkgroep de nieuwe publicatie "Vogels in Limburg - Historiek, verspreiding, trends en verplaatsingen". Dit boek beschrijft elke vogelsoort die ooit in Limburg voorkwam en belooft hét standaardwerk over vogels in Limburg te worden.
Meer dan 750 medewerkers van de vogelwerkgroep van LIKONA (Limburgse Koepel voor Natuurstudie) droegen de laatste 50 jaar hun steentje bij aan deze eerste Limburgse avifauna. Zo’n avifauna (…) Het hele nieuwsbericht

De Warmste Week in ons dialect

Maandag 20 december 2021
Lommel - De Warmste Week in ons dialectZoomOok in ons eigenste dialect klinkt de slogan van De Warmste Week erg 'warm'... (Foto Robert Boons)

Inbraak in Martinus Van Gurplaan

Zondag 19 december 2021
Lommel - Inbraak in Martinus Van Gurplaan
Er werd een inbraak gepleegd in een pand aan de Martinus Van Gurplaan. Of er iets gestolen werd, is niet geweten. De inbraak is gisterennamiddag vastgesteld.
Lommel - Winst en verlies voor provincialersGrenstrappers Lommel Kolonie verloor met maar liefst 7-2 bij Achel VV. Verbroedering won met 1-2 bij SP Lille. Lutlommel VV A ging winnen bij K.Sp. Wijchmaal met 1-3. Kattenbos won gisterenavond al met 4-1 van Peer SV, en Lutlommel B tot slot verloor met 0-6 van Eksel B.
In het oude bestuursgebouw van het bisdom Hasselt konden kansarme gezinnen en dak- en thuislozen dit weekend kledij en speelgoed uitkiezen. Op 1 mei verhuisden de administratieve diensten van het bisdom Hasselt naar hun nieuwe stek aan de Paul Bellefroidlaan. Maar daarmee was het einde van het verhaal van het oude bisdomgebouw aan het Vrijwilligersplein nog niet geschreven. Nadat het vicariaat diaconie in september dit jaar het overgebleven meubilair schonk aan Warm Borgloon, om zo kansarme gezinnen te helpen, (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Basket Lommel: nipt verlies in Waregen
Basket Croonen Lommel verloor gisteren met een erg klein verschil bij Ion Waregem met 66-64 (Quarters:13-22, 18-9 (31-31), 21-17 (52-48), 14-16)
Het begon nochtans goed voor Lommel dat in de 10de minuut 9 punten uitliep (13-22) maar in het tweede quarter Ion liet terugkomen tot 31-31. Matts De Keuster zat intussen op de bank met drie fouten en de vrijworpen gingen er niet in (11/20) terwijl ook enkele lay-ups gemist werden waardoor Lommel op 10 punten achterstand kwam (41-31).
Met nog (…) Het hele nieuwsbericht

Zeven bestuurders onder invloed

Zondag 19 december 2021
Lommel - Zeven bestuurders onder invloedDe politie betrapte zeven bestuurders onder invloed. Dat gebeurde gisteren tijdens een BOB-actie. Een kleine tweehonderd chauffeurs moesten een ademtest afleggen.

Stikstof zorgt voor neergang

Zaterdag 18 december 2021
Vandaag gehoord
"Stikstof heeft een verzurend effect. Mineralen in de bodem lossen daardoor op. Ze zijn dan niet meer beschikbaar voor insecten. En als vogels geen insecten meer vinden, valt het allemaal in elkaar."  
                       (Boswachter Jef De Winter in "Terzake" op Eén)

Gekke sprongen

Zaterdag 18 december 2021
300 woorden van Rudi
Lommel - Gekke sprongenJe speelde een spel van lang geleden. Ik zie ons bij een familiefeestje nog in de keuken zitten. De grote mensen zaten in de woonkamer. Die twee ruimtes konden we van elkaar scheiden met een harmonicadeur. Die kom je nog zelden tegen. Het zag eruit als het tussenstuk van een lange lijnbus. We zaten toen met een tiental neven en nichten samen en speelden 'Namen zoeken'.
Het papier dat we gebruikten kwam van een notablok en was niet wit, maar had eerder een vaalgele kleur. Ik gebruik ze nog altijd. Iemand (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Het bloemencorso en de valkerijhistorie in Valkenswaard hebben van de Unesco de erkenning voor immaterieel erfgoed gekregen. Wie meer wil weten over de valkerij (waaraan Valkenswaard zijn naam ontleent) moet daar zeker eens gaan kijken in het Valkerij- en Sigarenmakerijmuseum (www.vsmm.nl).

Brand in leegstaand huis

Zaterdag 18 december 2021
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend rond 4 uur, ontstond brand in een woning in renovatie aan de Belgenlaan in Balen. In twee vertrekken is er brandschade. Over de oorzaak van de brand is nog niets geweten.

Weg met kerstverlichting

Vrijdag 17 december 2021
In een tuin aan de  Jan Frans Willlemsstraat is kerstverlichting gestolen. De diefstal is vanmorgen ontdekt.

Voorrang bij derde prik

Vrijdag 17 december 2021
Lommel - Voorrang bij derde prikDe burgemeesters van de Eerstelijnszone Noord-Limburg hebben besloten de personeelsleden van basisscholen (kleuter en lager) en kinderopvanginitiatieven de kans te geven om voorrang te krijgen bij de boostervaccinatie. Daardoor kunnen die personeelsleden, die gedomicilieerd moeten zijn in Bocholt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Peer of Pelt, zich inschrijven op de reservelijst via www.vaccinatie-noord-limburg.be. Ze moeten dan vanaf morgen/zaterdag om 12u surfen naar dat adres, kiezen voor "Reservelijst/oproeplijst" en hun gegevens en die van hun werkgever invullen. Wanneer er dan een vrije plaats is, kunnen ze opgeroepen worden.

Nieuw: Soli Deo gloria

Vrijdag 17 december 2021
Robert Heessels uit Lommel heeft de besloten vennootschap Soli Deo Gloria opgericht met zetel aan de Grote Fosséstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer consultancy, computerservices, web hosting, web design en marketing.

Vier gewonden bij botsing in Mol

Vrijdag 17 december 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Zuiderring in Mol, net voor de brug over de spoorweg in de richting van Lommel, zijn vanmiddag rond 14 uur vier gewonden gevallen bij een botsing tussen twee auto's. Eén van de bestuurders zat bekneld in zijn voertuig en moest door de brandweer bevrijd worden. De slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht. Door het ongeval raakte de Zuiderring volledig versperd.

Chantal Andelhofs overleden

Vrijdag 17 december 2021
Lommel - Chantal Andelhofs overledenVandaag is Chantal Andelhofs overleden, de echtgenote van Gust Van Grieken. Zij was 60 jaar. Het afscheid vindt woensdag (10.30 uur) plaats in crematorium Stuifduin. Begroeting: maandag (19.15-20.15 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Inbraak in Koningsstraat

Vrijdag 17 december 2021
Lommel - Inbraak in KoningsstraatDieven verschaften zich toegang tot een pand aan de Koningsstraat. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.

Hoeveel warmte verliest je huis?

Vrijdag 17 december 2021
Lommel - Hoeveel warmte verliest je huis?ZoomZowat een jaar geleden, op 5 december, merkten we dat een klein vliegtuig constant in rechte lijnen over de provincie vloog. Later bleek dat het ging om een toestel dat in opdracht van Fluvius metingen deed om na te gaan hoeveel warmte er via daken verloren gaat. Begin volgend jaar kan je online navragen hoe het zit met jouw woning. Dat wordt gemeld in LINA, het (interessante!) blad van het Provinciaal Natuurcentrum. Een en ander wordt gekoppeld aan een provinciale actie voor een betere dakisolatie, waarbij ook infoavonden op het programma staan.

Afscheidsvlucht C130 in mineur

Vrijdag 17 december 2021
Lommel - Afscheidsvlucht C130 in mineurZoomDoor de slechte weersomstandigheden wordt de afscheidsvlucht van de C130 aangepast en ingekort. De vlucht tussen Schaffen en Kleine-Brogel deze namiddag gaat niet door. Een Poolse C130 zal namiddag tussen 13u10 en 14u10 wel richting Kleine-Brogel vliegen. (Foto Marc Faes)

Kies mee voor nieuw Lommel SK-shirt

Vrijdag 17 december 2021
Lommel - Kies mee voor nieuw Lommel SK-shirtZoomDe komende drie dagen zullen de supporters en sympathisanten van Lommel SK kunnen stemmen op een nieuw shirt voor het unieke jubileumseizoen ’22-’23, het 90ste voetbaljaar voor de club... Elke fan die vanavond de wedstrijd tegen Waasland-Beveren bezoekt kan meestemmen, maar ook iedere fan die op vrijdagavond, zaterdag of zondag een e-mailadres achterlaat kan meestemmen. Voor meer info, klik hier!
Lommel - 28 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen lagen er 28 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis, twee meer dan gisteren. Zes van hen (één meer dan gisteren)  verblijven op intensieve zorg. Er zijn drie patiënten met een vermoeden van COVID-19.

Ellikom - Grenstrappers 0-5

Donderdag 16 december 2021
Lommel - Ellikom - Grenstrappers 0-5Sporting Ellikom verliest de wedstrijd tegen Grenstrappers Lommel Kolonie met 0-5. De wedstrijd werd op 28 november gestaakt. Toen hing er 0-2 op het bord.

'Woord van het Jaar' in Boudewijnschool

Donderdag 16 december 2021
Lommel - 'Woord van het Jaar' in BoudewijnschoolZoomIeder jaar zoeken ze ook in de Boudewijnschool naar hun 'Woord van het Jaar'. Deze keer viel de keuze op Random. Op de foto Nore Bussels die dit net als haar medestudenten een prachtwoord vindt! (Foto Robert Boons)

Auto komt bovenop rotonde terecht

Donderdag 16 december 2021
Lommel - Auto komt bovenop rotonde terechtZoomGisterenavond rond 22.40 uur is een auto tegen de rotonde gereden op de N71. De auto ging over de kop en belandde bovenop de rotonde. De bestuurder liep verwondingen op en is naar het ziekenhuis gebracht. Aan de betrokken rotonde zijn al meerdere verkeersongevallen gebeurd.

Eduard Potemans overleden

Donderdag 16 december 2021
Lommel - Eduard Potemans overledenOp 14 december overleed Eduard Potemans, echtgenoot van Olga Burgmans. Het afscheid vindt plaats op dinsdag 21 december om 10.30 uur in besloten kring. De asurne zal nadien worden bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Lommel centrum.

26 coronapatiënten in het ziekenhuis

Donderdag 16 december 2021
Lommel - 26 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen verbleven er 26 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis. Vijf van hen werden verpleegd op intensieve zorg. Er zijn twee patiënten met een vermoeden van COVID-19, zo meldt het ziekenhuis. Schrijf je in op de reservelijst voor vaccinatie

Gratis naar... Otto-Jan Ham?

Donderdag 16 december 2021
Lommel - Gratis naar... Otto-Jan Ham?ZoomEen gezellig feestavondje, nu zaterdagavond in Cinema Walburg in Hamont. Dan is er daar een vrolijke, muzikale voorstelling waarin Otto-Jan Ham, met hier en daar wat gewaardeerde hulp en inspraak van zijn publiek, op zoek gaat naar de twaalf nummers die van 2021 het allerbeste jaar uit de muziekgeschiedenis hebben gemaakt. Eéntje voor elke maand. En die krijgt u dan ook nog eens live te horen, gebracht door de allerbeste muzikanten die er beschikbaar zijn voor een muzikale terugblik als deze. Met Otto-Jan Ham (foto), Axl Peleman en Roeland Vandemoortele. Plezier gegarandeerd!
Tickets kosten 23,50 euro, of 21 euro in voorverkoop. Maar misschien kunt u er wel gratis naartoe? We mogen per gemeente twee duotickets weggeven. Stuur daarom zo snel mogelijk een vrolijk bedelmailtje naar uitpunt[!]hamont-achel.be. Per gemeente winnen de eerste twee mailers een duoticket! Je moet dus wel je adres opgeven.  Succes!

Somber maar zacht

Woensdag 15 december 2021
Weerbericht
Lommel - Somber maar zachtHoewel het weerbeeld gedomineerd wordt door een krachtig hogedrukgebied dat zich uitstrekt over Frankrijk en een groot deel van Oost-Europa, blijft de zon de grote afwezige in het weerbeeld. Er is veel lage bewolking en in de onderste lagen van de atmosfeer bevindt zich ook veel vochtigheid, waardoor de kans op mist erg groot is. De volgende dagen wordt de kans op wat zon groter.
Vandaag is het weerbeeld uniform grijs met veel wolken en nauwelijks of geen zon. Bovendien kan er in de ochtend en (…) Het hele nieuwsbericht

Opgepast voor RAT-fraude

Dinsdag 14 december 2021
Lommel - Opgepast voor RAT-fraudeHet Openbaar Ministerie en de politie waarschuwen opnieuw voor oplichting via computerhelpprogramma’s, namelijk RAT-fraude. De afgelopen maanden is het aantal aangiftes gestegen en vaak met een erg groot nadeel. Er is sprake van het gebruik van een ‘remote acces tool’, zoals bijvoorbeeld het programma teamviewer.    
Hoe werkt deze fraude?  
De oplichter belt je op en beweert een medewerker te zijn van een betrouwbare organisatie (…) Het hele nieuwsbericht

Maj Stalmans overleden

Dinsdag 14 december 2021
Lommel - Maj Stalmans overleden
In Kerkhoven is zondag Maj Stalmans overleden, de echtgenote van Jos Willekens. Zij was 71 jaar en afkomstig van Heppen. Het afscheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Geen RYD-actie met oudejaar

Dinsdag 14 december 2021
Ieder jaar staan de vrijwilligers van Responsible Young Drivers Vlaanderen klaar om tijdens de nieuwjaarsnacht feestvierders met hun eigen wagen naar huis te brengen. Door de aanhoudende coronapandemie wordt de Nieuwjaarsactie dit jaar afgelast, voor de tweede keer op rij. De vormingen in scholen en bedrijven gaan wel door.

30 coronapatiënten in ziekenhuis

Dinsdag 14 december 2021
Lommel - 30 coronapatiënten in ziekenhuisVanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 30 patiënten met COVID-19 opgenomen. Vijf van hen lagen op intensieve. Er is één patiënt met een vermoeden van COVID-19.

Noord-Zuidkrant in de bus

Maandag 13 december 2021
Het is maar dat je 't weet
Deze week valt de tweede editie van de Noord-Zuidkrant in de brievenbus in Houthalen-Helchteren, Hechtel-Eksel, Heusden-Zolder, Zonhoven, Peer, Pelt, Lommel en het noorden van Hasselt. In de krant lees je meer over de huidige plannen voor het voorkeursalternatief, het openbaar onderzoek, de reizende infomarkt in januari en enkele winsten. Nu al kan je de digitale versie hier lezen.

'Laat de dieren met rust'

Maandag 13 december 2021
Vandaag gelezen
"Op de heide van Noord-Limburg leven wolven, raven, gladde slangen, nachtzwaluwen. Die dieren hebben het nodig om met rust gelaten te worden." (Jeroen Denaeghel, woordvoerder van het Agentschap Natuur en Bos, vandaag in De Standaard)

Rosette Vandyck overleden

Maandag 13 december 2021
Lommel - Rosette Vandyck overledenVandaag is Rosette Vandyck overleden, de echtgenote van Jos Geysen. Zij was 71 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroeting: zaterdag (11-11.45 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Frans Mannaerts overleden

Maandag 13 december 2021
Lommel - Frans Mannaerts overledenZaterdag is Frans Mannaerts overleden, de echtgenoot van Julienne Geysen. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

Weg met elektrische fiets

Maandag 13 december 2021
In de Torenstraat is een elektrische fiets gestolen uit een garage. De eigenaar stelde de diefstal vanmorgen vast.
In de Stijn Streuvelsstraat is ingebroken in een woning. Er is geld ontvreemd. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.

Inbraak in Kraaistraat

Maandag 13 december 2021
In een woning aan de Kraaistraat kwamen dieven over de vloer. Zij gingen er met juwelen en een horloge vandoor. De inbraak is gisterenavond vastgesteld.

Alweer 'ne goeie'...

Maandag 13 december 2021
Lommel - Alweer 'ne goeie'...Zoom                                                             (Foto Robert Boons)
Lommel - Weer 28 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 28 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis. Vier van hen worden verpleegd op intensieve zorg. Er zijn geen patiënten met COVID-19 in Noorderhart Revalidatie & MS.

Het nieuwe normaal (5)

Maandag 13 december 2021
Lommel - Het nieuwe normaal (5)Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Lommel - Rugbydames: verlies tegen de nummer 1ZoomAfgelopen zaterdag mochten de Lommelse Murphy's Ladies samen met de dames van Oudsbergen zich bewijzen tegen de nummer 1 van hun poule. En ondanks stevig tegenwerk, werd er toch (maar met opgeheven hoofd) verloren met 36-22, en dit voor een hele schare supporters. Net als de afgelopen matchen verschenen de dames strijdvaardig en vol zelfvertrouwen op het veld. De eerst helft werd een gelijkoplopende strijd. Mirre Caers en Janne Kerkhof konden voor de Limburgse dames een try scoren. Helaas kregen ze ook 3 (…) Het hele nieuwsbericht
Rugbydames: verlies tegen de nummer 1
Zoom
Lommel - Kolonie en Lutlommel A winnen wedstrijdDat Verbroedering gisteren de derby won met 1-3 bij de buren van Kattenbos, dat gaven we u eerder reeds mee. Ook gisteren won Grenstrappers Kolonie bij GS Bree-Beek B met eveneens 1-3. Lulommel A won met 1-2 bij Opitter en Lutlommel B tot slot verloor thuis met 0-5 van K. Waterloos-Voorshoven.

Het nieuwe normaal (4)

Zondag 12 december 2021
Lommel - Het nieuwe normaal (4)Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Lommel - Speciale aandacht voor de volleyjeugdZoomBij Lovoc krijgt de jeugd alle kansen! Sinds enkele weken worden er op zaterdagvoormiddag weer speciale techniektrainingen voor de jeugd U13, U15 en U17 gegeven, dit voor spelers en speelsters die al enige volley-ervaring hebben. Om hun techniek bij te schaven en naar een hoger niveau te tillen. Iedere week opnieuw komen er 20 tot 30 jeugdspelers enthousiast meetrainen. Ze worden uitgedaagd met speciale oefeningen, maken heel veel plezier en kunnen zo ook eens met spelers van andere teams samen trainen. Dat is eens wat anders dan het eigen team, hoe leuk dat team ook is! Met anderen samen trainen is toch weer wat extra, geeft weer andere ervaringen en stimuleert het clubgevoel. Zo biedt Lovoc haar leden extra mogelijkheden met kwalitatieve trainingen aan om hen technisch beter te maken. En dat wordt dus best gesmaakt, zoals op de foto's te zien is! (LdB)
Speciale aandacht voor de volleyjeugdSpeciale aandacht voor de volleyjeugdSpeciale aandacht voor de volleyjeugdSpeciale aandacht voor de volleyjeugd
Zoom

Ook gisteren BOB-actie

Zondag 12 december 2021
Lommel - Ook gisteren BOB-actieZoomOok gisteren, zaterdag 11 december, werd er een BOB-actie gehouden in onze stad. In totaal werden er 181 bestuurders gecontroleerd, waarvan er 5 een 'glaasje teveel' op hadden. Ook de volgende inbreuken werden vastgesteld: één niet-verzekerd voertuig, viermaal het negeren van het verkeersbord C1 (verboden richting), tweemaal het parkeren op een mindervalidenplaats zonder de benodigde kaart, en één inbreuk op de technische eisen van de auto, een rode keuringskaart. (Foto politie Lommel)

Maria Gerits overleden

Zondag 12 december 2021
Lommel - Maria Gerits overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is vrijdag Maria Gerits overleden, de weduwe van Henri Bergmans. Ze was 89 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten familiekring plaatsvinden waarna haar asurn wordt bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Maria Vander Heyden overleden

Zondag 12 december 2021
Lommel - Maria Vander Heyden overledenIn Balen is gisteren Maria Vander Heyden overleden, de echtgenote van Alfons Poets. Ze was 71 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden, waarna haar asurn een plekje krijgt in het urnenveld op de begraafplaats van Lommel-Centrum. Begroeting: woensdag (17.45-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Het nieuwe normaal (3)

Zaterdag 11 december 2021
Lommel - Het nieuwe normaal (3)Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Fernand Bukenberghs overleden

Zaterdag 11 december 2021
Lommel - Fernand Bukenberghs overledenVandaag is Fernand Bukenberghs overleden, de echtgenoot van Rina Verherstraeten. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (12 uur) plaats in de aula van crematorium Stuifduin. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Dries-Hulsmans in Balen.

Eugène Willekens overleden

Zaterdag 11 december 2021
Lommel - Eugène Willekens overleden
Donderdag is Eugène Willekens overleden. Hij was 67 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: maandag (20.15-20.45 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

Het kan verkeren

Zaterdag 11 december 2021
Chel mag het zeggen
Lommel - Het kan verkerenAlleen maar een paar stronkjes witloof wou ik. Natuurlijk geraakte mijn winkelkarretje toch weer vol met dingen waar ik eigenlijk niet voor kwam: marmelade, kruiden voor visgerechten – ik had nu eenmaal honger –,  toiletpapier. En dan kies je de kassa.
Meteen slaat Murphy toe. Je staat onvermijdelijk aan te schuiven bij de verkeerde rij. Niet erg. Wat maken die vijf minuten nu uit in het licht van de eeuwigheid? Eigenlijk wou ik ook wel die krat champagne uit de reclamefolder meenemen. Zes (…) Het hele nieuwsbericht

Laat je prikken!

Zaterdag 11 december 2021
Lommel - Laat je prikken!Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Zondag Wereldlichtjesdag

Zaterdag 11 december 2021
Lommel - Zondag WereldlichtjesdagZoomNu zondag 12 december is het Wereldlichtjesdag. Dan herdenken we alle overleden kinderen met een kaarsje. Je kan vanaf 18.45 uur een kaarsje brengen naar het Huis van de Stad op het Hertog Janplein en daar een hartenwenskaartje met een boodschap bevestigen aan de Wereldlichtjesboom. Je kan ook je medeleven tonen door rond 19 uur een kaarsje te plaatsen voor je raam of je woning. De hartenwenskaartjes kan je verkrijgen aan de balie van het Huis van de Stad of bij het huisvandeMens.

Jan Voets overleden

Vrijdag 10 december 2021
In Lommel is vandaag Jan Voets overleden. Hij was 85 jaar. Het afscheid en de asverspreiding op de begraafplaats van 't Lindel in Overpelt vinden in beperkte familiekring plaats.

Fietsster (18) gewond bij aanrijding

Vrijdag 10 december 2021
Lommel - Fietsster (18) gewond bij aanrijdingVanmorgen raakten een 18-jarige fietsster en een auto in een aanrijding betrokken in Lutlommel. De fietsster, een meisje uit Lommel, werd daarbij gewond.

Het nieuwe normaal (2)

Vrijdag 10 december 2021
Lommel - Het nieuwe normaal (2)Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
Lommel - Hondenlosloopzone Kattenbos weekje 'out'ZoomVolgende week is de hondenlosloopzone op Kattenbos niet beschikbaar aangezien er vanaf maandag kappingswerken worden uitgevoerd. Voor de veiligheid van honden en hun baasjes is het dan ook aangeraden om de zone tijdelijk niet te betreden. Wil je toch vrij gaan wandelen met je hond, dan kan je terecht in de losloopzones aan de Sahara en Molsekiezel. (Foto Stad Lommel)

Mathilda Cochet overleden

Vrijdag 10 december 2021
Lommel - Mathilda Cochet overledenWoensdag is Mathilda Cochet overleden, de weduwe van Jos Veraa. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

Julien Mariën overleden

Vrijdag 10 december 2021
Lommel - Julien Mariën overledenWoensdag is Julien Mariën overleden. Hij was 70 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: zaterdag (16-16.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

Citébouw ook hier

Vrijdag 10 december 2021
Wandelingen door Lommel
Lommel - Citébouw ook hierZoomIn het verleden heb ik er letterlijk nooit bij stilgestaan. Voor mij waren gebouwen en woningen die in de citéstijl waren opgetrokken overblijfsels van een somber verleden. Zó werd vooral in Wallonië gebouwd rond de naargeestige buitenrand van door zware industrie aangetaste en verkommerde steden. Het waren voor mij de beelden van plaatsen waarin mensen samen geklonterd hokten als beklemde massa’s die met zichzelf weinig meer raad wisten dan hun dagen met hard werken en armoedige problemen (…) Het hele nieuwsbericht

Pietro Miniaci overleden

Donderdag 9 december 2021
Lommel - Pietro Miniaci overledenGisteren is Pietro Miniaci overleden, de echtgenoot van Marie-Jeanne Beysen. Hij was 77 jaar. Her afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Begroeting: maandag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Lommel - Covid-19: verwarring rond vaccinatieplekkenEr duiken wat problemen op rond de communicatie inzake de vaccinatieplaatsen. Dat wordt bevestigd bij de Eerstelijnszone. Nu de Soeverein in Lommel opnieuw wordt geopend als vaccinatieplaats voor inwoners van Lommel en Pelt, moeten er bestanden worden overgezet door het Agentschap Zorg en Gezondheid. En dat blijkt niet helemaal te lukken, bevestigt coördinator Maarten Mulkers. Het gevolg kan zijn dat, zoals een lezeres mailde, "mensen in de bevestigingsbrief een andere vaccinatieplaats lezen dan in de mail die ze kregen". Volgens Mulkers telt alleen de plaats die aangegeven is in de brief.
- Dan zijn er de geruchten die de ronde doen. Een gerucht dat alvast niet klopt is dat het vaccinatiecentrum van Peer morgenavond definitief zou sluiten. Dat klopt dus helemaal niet. In Peer zijn er momenteel drie vaccinatiedagen per week; zodra Lommel terug open is, worden dat net zoals in Lommel twee vaccinatiedagen. En het vaccinatiecentrum blijft in Peer open.

Het nieuwe normaal (1)

Donderdag 9 december 2021
Lommel - Het nieuwe normaal (1)Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Jac Gerits overleden

Donderdag 9 december 2021
Lommel - Jac Gerits overledenGisteren is Jac Gerits overleden, de echtgenoot van Anny Poorters. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: dinsdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Anna Hoekx overleden

Donderdag 9 december 2021
Lommel - Anna Hoekx overledenGisteren is Anna Hoekx overleden, de weduwe van Henri Lavreysen. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (13.30 uur) plaats in crematorium Stuifduin. Begroeting: maandag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Fietsster (47) gewond bij val

Donderdag 9 december 2021
Lommel - Fietsster (47) gewond bij valVanmorgen rond 7.45 uur is een 47-jarige fietsster ten val gekomen op het kruispunt van de Vinkertstraaten de Vredestraat. Zij raakte daarbij gewond.

Prijswinnaars boek Danny Vandenberk

Donderdag 9 december 2021
Lommel - Prijswinnaars boek Danny VandenberkZoomEerder deze week kregen onze lezers de kans om een gratis, en gesigneerd exemplaar van het nieuwste boek van Danny Vandenberk te winnen. Héél wat deelnemers die allemaal hun reden opgaven om dit boek te winnen, maar uiteindelijk koos onze jury volgende twee eruit: Mario Vanoppen en Nele Van den Broeck. Zij mogen binnenkort hun exemplaar thuis verwachten! Proficiat! En voor alle anderen: het boek is nog steeds verkrijgbaar bij Standaard Boekhandel...

Derby Kattenbos tegen Verbroedering

Donderdag 9 december 2021
Lommel - Derby Kattenbos tegen VerbroederingAanstaande zaterdag 11 december wordt de stadsderby tussen KFC Kattenbos en Verbroedering Lommel gespeeld. De spelers van beide teams zijn gemotiveerd en er zal een gezellige coronaproof kerstsfeer met drank en eetstandjes zijn rond het terrein. Denk eraan om je Covid Safe Ticket en een mondmasker mee te brengen. Matchsponsor is Rijschool Flament en de wedstrijd begint uitzonderlijk om 18:30. (Bijdrage Johan Janssen)
De Warmste Week
Lommel - Een quizpakket voor onder de warmste kerstboomEnkele vrienden hebben voor de Warmste Week een originele actie bedacht. Ze verkopen online een “Bubbelquiz”, dat is een quizpakket vol puzzels om met vrienden of het gezin te spelen tijdens de kerstvakantie. Het idee is simpel. Je stort 10 euro en op 24 december ontvang je een heel pakket. Een video met een quiz à la de drie wijzen om tegen elkaar te spelen en ook een pakket met 15 originele quizpuzzels om samen op te lossen. Gezinnen of vriendengroepen maken zelfs kans op mooie (…) Het hele nieuwsbericht

Kubusvormig object op de maan

Donderdag 9 december 2021
Lommel - Kubusvormig object op de maanZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

27 coronapatiënten in het ziekenhuis

Donderdag 9 december 2021
Lommel - 27 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen lagen er 27 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis, één meer dan gisteren. Vier van hen verbleven op intensieve zorg. Er zijn twee patiënten met een vermoeden van COVID-19.
In Noorderhart Revalidatie & MS wordt er één patiënt met Covid-19 verpleegd.

Extra oppassen voor je huisdieren

Woensdag 8 december 2021
Vandaag gelezen
Tijdens de feestdagen is het extra oppassen voor je huisdieren. Chocolade is giftig voor honden en katten, dennennaalden kunnen irritatie veroorzaken en vuurwerk zorgt voor geluids- en vuurwerkangst.
Er is geen specifieke behandeling voor chocoladevergiftiging en ook geen tegengif. De dierenarts kan daarom alleen de symptomen behandelen en het dier laten braken. Het is dus zaak er snel bij te zijn.
Ook de naalden van de kerstboom zijn gevaarlijk. Zet de eet- en drinkbakjes van (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - 26 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen lagen er 26 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt. Dat zijn er twee minder dan gisteren. Vier van hen werden verpleegd op de afdeling intensieve zorgen. Er is 1 patiënt met COVID-19 in Noorderhart Revalidatie & MS.

Géén feestbussen dit eindejaar

Woensdag 8 december 2021
Lommel - Géén feestbussen dit eindejaarZoomEr zullen met eindejaar géén feestbussen rijden in onze provincie. Gezien de recente coronamaatregelen en de hoge besmettingscijfers heeft de provincie Limburg (die instaat voor 2/3 van de kosten) aan De Lijn gevraagd om de speciale feestbussen op oudejaarsavond en nieuwjaarsdag te annuleren. Men hoopt de feestbussen volgend jaar opnieuw te kunnen laten rijden onder gunstiger omstandigheden.

Zachter in het weekend

Woensdag 8 december 2021
Weerbericht
Lommel - Zachter in het weekendOmvangrijke depressies en de daaraan verbonden storingen schuiven de volgende dagen over onze streken en zorgen voor wisselvallig weer. Bovendien is het vrij koud. Vanaf het weekend bouwt een stevig hogedrukgebied op over het zuiden van Europa en dwingt de storingen naar het noorden. Daarbij wordt de aangevoerde lucht gevoelig zachter.
Vandaag bevindt een krachtige depressie zich nabij Engeland en zorgt bij ons voor veel wind met windstoten tot 50 km/u. Na de regenzone van afgelopen nacht is (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Dirkx overleden

Dinsdag 7 december 2021
Lommel - Maria Dirkx overledenGisteren is Maria Dirx overleden, de weduwe van de in 2012 gestorven Frans Geenen. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt maandag (10.30 uur) plaats in de aula van crematorium Stuifduin waarna haar urne wordt bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Kerkhoven. Begroeting: zaterdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

Juul Stessens overleden

Dinsdag 7 december 2021
Lommel - Juul Stessens overledenIn WZC Immaculata is gisteren Juul Stessens overleden, de weduwnaar van Madeleine Evens. Hij was afkomstig van Lommel en werd 82 jaar. Maandag wordt er in de parochiekerk van het Lindel afscheid van hem genomen, waarna de urn wordt geplaatst bij zijn echtgenote op de begraafplaats van het Lindel. Begroeting: zondag (18-19u) bij uitvaartcentrum Vandebosch.
Lommel - 28 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen lagen er 28 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt. Vijf van hen werden verpleegd op de afdeling intensieve zorgen. Er is 1 patiënt met COVID-19 in Noorderhart Revalidatie & MS.

Vijf schapen dood in Balen

Dinsdag 7 december 2021
Kort nieuws van bij de buren
In Olmen (Balen) zijn vandaag in een weide vijf dode schapen aangetroffen. Onderzocht wordt of een of meerdere wolven daar de dader van zijn. UPDATE Dat is inmiddels bevestigd. Het gemeentebestuur roept veehouders op om hun vee te beschermen met wolfproof afsluitingen waarvoor subsidies kunnen bekomen worden.

Gerda Van Otterdijk overleden

Dinsdag 7 december 2021
Lommel - Gerda Van Otterdijk overledenBij een verkeersongeval in Lommel is vrijdagavond Gerda Van Otterdijk overleden, de weduwe van Henri Verheyen. Ze was afkomstig van Achel en werd 78 jaar. Jarenlang was ze werkzaam op het secretariaat van Mater Dei in Overpelt. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring, waarna haar asurn zal worden bijgezet in het columbarium van de begraafplaats in Lommel-Centrum. Begroeting: vrijdag (19-20u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt. 

Bijna 20% kreeg al boosterprik

Dinsdag 7 december 2021
De vaccinatieteller
Lommel - Bijna 20% kreeg al boosterprikZoomNet zoals tijdens de grote eerste vaccinatiegolf, gaan we u hier ook op de hoogte houden van de graad van vaccinatie (booster) bij de Lommelaars. Wederom dank hiervoor aan Maarten Huijsmans die ons wekelijks de cijfertjes gaat bezorgen. We gaan opnieuw van start na 14 december, de dag dat het vaccinatiecentrum weer opent. Momenteel staat het cijfer van de boosterprik in Lommel op 19.56% van de gehele bevolking.
Bijna 20% kreeg al boosterprik
Zoom

Storingen bij Telenet

Dinsdag 7 december 2021
Lommel - Storingen bij TelenetSinds deze ochtend zijn er problemen met Telenet. Vooral het mailverkeer en het internet zorgt voor problemen. Er zijn al meer dan 2000 meldingen van storingen.

Trio opgepakt voor witwassen

Maandag 6 december 2021
Grensgevallen
De politie heeft vandaag in alle vroegte een inval gedaan op twee adressen in Valkenswaard. Er werden drie personen aangehouden op verdenking van witwassen. De verdachten waren al enige tijd in beeld bij de politie omdat hun levensstijl niet overeenkwam met hun inkomen en ze in het bezit waren van onverklaarbaar dure goederen en een voertuig. Het gaat om de 21-jarige bewoonster van een woning aan de Jeneverbeslaan en de bewoners (51 en 53 jaar, de ouders van de 21-jarige vrouw) van een andere woning aan de (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: YourWork

Maandag 6 december 2021
Luc Lormans uit Heusden-Zolder, Koen Janssen uit Lanaken, Louis Kemps uit Alken, Tony Wauters uit Hasselt en de besloten vennootschap naar Nederlands recht PSvW Holding uit Stramproy hebben de besloten vennootschap YourWork opgericht met zetel aan de Buitensingel in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het voorzien in tijdelijke tewerkstelling van werknemer of uitzendkrachten en adviesverlening op gebied van beheer, management en marketing, coaching, communicatie en aanverwante.

Pierre Jansen overleden

Maandag 6 december 2021
Lommel - Pierre Jansen overleden
Zaterdag is Pierre Jansen op zijn 78ste verjaardag overleden. Hij was de echtgenoot van Gaby Huysmans. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van crematorium Stuifduin. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

Riki Cox overleden

Maandag 6 december 2021
Lommel - Riki Cox overledenIn Calpe in Spanje is op 18 november Riki Cox overleden. Hij woonde in Lommel en werd 47 jaar. De crematie zal in alle sereniteit plaatsvinden. Begroeting van de urn: donderdag (18.30-20u) in de Grote Drieszaal (1ste verdieping) van De Soeverein. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.
Lommel - Zeven chauffeurs met glaasje te veel
Afgelopen zaterdag hield de Lommelse politie een eerste BOB-actie deze eindejaarsperiode, en wist daarbij zeven bestuurders te vatten die een glaasje teveel op hadden. Dit op een totaal van 244 gecontroleerde bestuurders. Één van hen moest zijn rijbewijs onmiddellijk inleveren. Daarnaast waren er ook nog twee boetes wegens te snel rijden en 4 inbreuken op het parkeren op een mindervalideplaats zonder in het bezit te zijn van het benodigde formulier hiervoor.

Frans Van den Boer overleden

Maandag 6 december 2021
Lommel - Frans Van den Boer overledenZaterdag is Frans Van den Boer overleden, de echtgenoot van Madeleine Meuris. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

Murphy's Ladies: winst in Laakdal

Maandag 6 december 2021
Lommel - Murphy's Ladies: winst in LaakdalZoomAfgelopen zaterdag trokken de Murhy’s Ladies/Ladies Oudsbergen, samen met de steeds groeiende supportersclub, naar Laakdal. Deze supporters werden absoluut niet teleurgesteld, want de Lommelse en Oudsbergse dames haalden voor het eerst in het seizoen de winst binnen.
De wedstrijd begon zoals altijd strijdvaardig en de dames zorgden voor de nodig druk. Toch brak Laakdal door en incasseerden de vrouwen al in de eerste helft een eerste try van Laakdal. Ook hun conversie ging tussen de palen (…) Het hele nieuwsbericht

30 coronapatiënten in ziekenhuis

Maandag 6 december 2021
Lommel - 30 coronapatiënten in ziekenhuisVanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 30 patiënten met COVID-19 opgenomen, waarvan 5 op intensieve zorg. Er worden 4 patiënten met een vermoeden van COVID-19 verzorgd. In Noorderhart Revalidatie & MS is er 1 patiënt met COVID-19.

Zondag is het Wereldlichtjesdag

Maandag 6 december 2021
Lommel - Zondag is het WereldlichtjesdagZoomOok in onze stad kan je dan een lichtje aansteken, en dit op zondag 12 december vanaf 18.45 uur aan het Huis van de Stad. Dit ter nagedachtenis aan alle overleden kinderen. Je kan ook een hartenwenskaart, met een eigen boodschap, meebrengen en in de Wereldlichtjesboom hangen. (Foto Robert Boons)

Maandag staking bij De Lijn

Zondag 5 december 2021
Lommel - Maandag staking bij De LijnZoomDoor een nationale vakbondsactie op maandag 6 december zullen er die dag minder bussen en trams rijden. De Lijn doet er alles aan om haar reizigers niet in de kou te laten staan, en werkt een alternatieve dienstregeling uit. Deze zal kan je bekijken op  delijn.be/alternatievedienstverlening.
Het gemeenschappelijk vakbondsfront houdt maandag een actiedag in heel het land, en mobiliseert voor een betoging in (…) Het hele nieuwsbericht

Skiseizoen heropend

Zondag 5 december 2021
Lommel - Skiseizoen heropendZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Lommel - Kolonie verslaat Grote Brogel met 4-2Lutlommel verloor gisterenavond reeds met 2-4. Niet geheel onverwacht want ze kregen leider Kadijk over de vloer... Ook gisterenavond speelde Kattenbos al 0-0 gelijk bij Kaulille. Verbroedering moest vanmiddag het veld in tegen Peer SV en won met 4-3, en Grenstrappers Kolonie mocht het thuis opnemen tegen de tweede in de stand Grote Brogel en won (toch eerder verrassend) met 4-2. Lutlommel B tot slot trok richting Wijshagen vanmiddag en verloor er met 3-1.

Verlies voor Lovoc-meisjes U13-C

Zondag 5 december 2021
Lommel - Verlies voor Lovoc-meisjes U13-CZoomGisteren was het de laatste wedstrijd van de eerste ronde voor de meisjes U13-C (foto). Ze moesten thuis, helaas in een zeer onvolledige bezetting, het veld op tegen MVC Peer A. Die van Peer waren duidelijk meer bedreven en hadden wat meer volley-ervaring dan onze kersverse nieuwste lichting meisjes U13, dat was te merken. Maar al bij al hebben ze dat zeer goed gedaan. Ze hebben nog veel te leren maar dat komt vast wel goed!
In set 1 stoomden de Peerse meisjes goed door. Ze sloegen goed (…) Het hele nieuwsbericht

Esperanza-dames steunen Mieke

Zondag 5 december 2021
Lommel - Esperanza-dames steunen MiekeZoomDe dames van Esperanza Pelt steunen de “Move For Mieke”. Op 25 augustus had Mieke, die in Lommel woont, tijdens een voetbalwedstrijd een zwaar ongeval, met ernstige complicaties tot gevolg. Er staat haar een lange en zware revalidatie te wachten. De dames van Esperanza Pelt willen graag hun steun betuigen en Mieke een hart onder de riem steken. Daarom hebben ze hun schouders onder een mooi initiatief gezet.
In samenwerking met de veilingsite matchwornshirt.com worden er (…) Het hele nieuwsbericht

De tweeprocentvrouw

Zondag 5 december 2021
300 woorden van Rudi
Lommel - De tweeprocentvrouw“Doeme, ik ben bijna plat. Nog maar drie procent.” “Ik heb u dat al gezegd. Ge moet die rapper insteken.” Het jonge koppel achter mij in de krantenwinkel spreekt in raadsels. Via de bolle spiegel boven de toonbank zie ik dat de jongeman met zijn smartphone zwaait, alsof hij hem wil weggooien.
Later diezelfde zaterdag zijn we in de provinciehoofdstad voor vroege kerstinkopen. In een taverne houden we een stoel bezet met winkeltassen. Aan de tafel naast ons zetten zich drie dames. De (…) Het hele nieuwsbericht

Pfizer of Moderna?

Zondag 5 december 2021
Lommel - Pfizer of Moderna?Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Landbouw boert verder achteruit

Zondag 5 december 2021
Lommel - Landbouw boert verder achteruitZoomIn tien jaar tijd is het aantal land- en tuinbouwbedrijven in Limburg gedaald met 42,8 procent. Er zijn nu nog zo’n 2.800 land- en tuinbouwbedrijven in onze provincie. Dat blijkt uit gegevens van Statbel, het instituut voor de statistiek. Het aantal biobedrijven is dan weer gestegen. Er zijn er nu al 82 in Limburg, zo blijkt uit gegevens van het Departement Landbouw en Visserij. Een bedrijf mag het biolabel gebruiken na jaarlijkse controle door een erkende controleorganisatie.

Woninginbraak in Hoogstraat

Zaterdag 4 december 2021
Lommel - Woninginbraak in HoogstraatIn de Hoogstraat is ingebroken in een woning. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten. De inbraak is gisteren vastgesteld.

Jozef Van Engeland overleden

Zaterdag 4 december 2021
Lommel - Jozef Van Engeland overledenMaandag is Jozef Van Engeland overleden, de weduwnaar van Maria Schillebeekx. Hij was 80 jaar. Vrijdag is er een afscheidsviering (om 10.30u) in het crematorium in Lommel. Begroeting van de asurne: donderdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens.

Grens en brug

Vrijdag 3 december 2021
Wandelingen door Lommel
Lommel - Grens en brugZoomEen houten raam dat mensen open klapten op scharnieren. Ze plaatsten dat raam tussen twee draden die onder hoge spanning stonden, klapten het open en ze slopen er dan voorzichtig door naar de andere kant. Dat liep niet altijd goed af. Zo probeerden vluchtelingen, smokkelaars en overlopers België dat door de Duitsers was bezet, naar Nederland te ontkomen. Die draad stond tijdens de eerste wereldoorlog overal langs de grens van Vaals tot aan Cadzand. In Hamont-Achel is een deel van die draad gereconstrueerd op (…) Het hele nieuwsbericht

'Inbrakengolf bij apotheken'

Vrijdag 3 december 2021
Lommel - 'Inbrakengolf bij apotheken'Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Suikerfeestbetogingzuur

Vrijdag 3 december 2021
Tribunaliteiten
Lommel - SuikerfeestbetogingzuurMet vijf waren ze, om te betogen tegen de “islamisering” nadat een week eerder in Mechelen 20 tot 30 moslims samenkwamen om het Suikerfeest te vieren. De vijf droegen borden met als opschrift: “Is dit de toekomst van Vlaanderen!? Nee, bedankt.”. Op een groot spandoek stond “Stop islamisering” en een verbodsteken, met de afbeelding van een moskee, negen vrouwen met een boerka en zeven met een nikab. Al na een kwartier gaf de burgemeester het bevel om de betogers op te pakken, (…) Het hele nieuwsbericht

Thieu Claes overleden

Vrijdag 3 december 2021
Lommel - Thieu Claes overledenGisteren is Thieu Claes overleden. Hij was afkomstig van Balen en werd 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Man verdacht van aanranding

Vrijdag 3 december 2021
Lommel - Man verdacht van aanrandingZoomKent u deze man? De politie Balen/Dessel/Mol is naar hem op zoek. De man zou op 30 juli een vrouw hebben aangerand in de bus tussen Geel en Hamont. Wie tips heeft, wordt gevraagd de politie te contacteren via een mail aan pz.balendesselmol.lik[!]police.belgium.eu of een telefoontje naar 014/33.37.00 (tijdens de kantooruren). Alle tips worden met discretie behandeld.

Grondwerker failliet verklaard

Vrijdag 3 december 2021
De Ondernemersrechtbank in Hasset heeft gisteren grondwerker Harmannus Siepel uit Lommel failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 2 januari ingediend worden.

Virginie Van Endert overleden

Vrijdag 3 december 2021
Lommel - Virginie Van Endert overledenVandaag is Virginie Van Endert overleden, de echtgenote van Jan Heeren. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Lommel - 25 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 25 patiënten met COVID-19 opgenomen, waarvan 5 op intensieve zorg. In Noorderhart Revalidatie & MS zijn er 3 patiënten met COVID-19.
Lommel - Wolven worden toeristische attractieZoomTussen Genk en Peer kan men soms "wolven kijken"... (Cartoon: Fobie)
Lommel - Alle middelen worden ingezet voor vaccinatieZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Charel Pauwels overleden

Donderdag 2 december 2021
Lommel - Charel Pauwels overledenVandaag is Charel Pauwels overleden, de weduwnaar van de in 2017 gestorven Jeannine Cortens en de partner van Raymonda Theunis. Hij was 82 jaar en afkomstig van Lommel. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Beringen-Centrum.

Alfons Tips overleden

Donderdag 2 december 2021
Lommel - Alfons Tips overledenIn Pelt is vandaag Alfons Tips overleden, de echtgenoot van Maria Willekens. Hij was afkomstig van Lommel en werd 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be. 

Davy Claes overleden

Donderdag 2 december 2021
Lommel - Davy Claes overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is gisteren Davy Claes overleden, de zoon van François Claes en Paula Tielens. Hij verbleef in Sint-Oda in Pelt en werd 41 jaar. De uitvaartdienst vindt plaats in intieme kring. Begrroeting: dinsdag (19-19.30u) in de kapel van Sint-Oda. Rouwadres: fam. Claes, J.F. Willemsstraat 23, 3920 Lommel.

De visie van Fobie

Donderdag 2 december 2021
Lommel - De visie van FobieZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Hendrika (Maria) Lodewijks overleden

Donderdag 2 december 2021
Lommel - Hendrika (Maria) Lodewijks overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is gisteren Hendrika (Maria) Lodewijks overleden, de weduwe van Frits Engelen. Ze was 85 jaar. De uitvaartdienst vindt plaats in besloten kring waarna haar asurn wordt bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) in het uitvaartcentrum in de Schansstraat.

Julien Luyckx overleden

Donderdag 2 december 2021
Lommel - Julien Luyckx overledenOp 30 november overleed Julien Luyckx, de echtgenoot van Christina Moonen. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt maandag (12 uur) plaats in de aula van crematorium Stuifduin. Begroeting: zaterdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

23 coronapatiënten in het ziekenhuis

Donderdag 2 december 2021
Lommel - 23 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 23 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, waarvan 5 op intensieve zorg. In Noorderhart Revalidatie & MS zijn er 3 patiënten met COVID-19.

Alice Luyten overleden

Donderdag 2 december 2021
Lommel - Alice Luyten overledenOp 28 november is Alice Luyten overleden, de weduwe van de in 1993 gestorven Albert Jansen. Zij was 96 jaar en afkomstig van Lommel. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de H. Kruiskerk in Hasselt.

Vier overvallen in Limburg

Woensdag 1 december 2021
In de loop van de voormiddag werden in Limburg drie apotheken overvallen door 4 daders, die in het zwart gekleed waren, meldt het parket Limburg. Ze gingen op agressieve wijze te werk waarbij minstens een mes en een wapen met lange loop werden gehanteerd. De daders maakten gebruik van twee voertuigen: een rode Ford Fiësta en een blauwe BMW 1. Ze zijn nog op de vlucht. 
De overvallen gebeurden in Hoeselt, Alken en Stevoort. In de drie gevallen werden er medicijnen en geld buitgemaakt.  (…) Het hele nieuwsbericht
Bij een gerechtelijke actie met tientallen huiszoekingen in België en Nederland zijn in totaal 21 personen gearresteerd, waarvan 13 in België. De huiszoekingen in België vonden plaats in Maaseik, Maasmechelen, Heusden-Zolder, Alken, Genk, Bonheiden, Hasselt, Zutendaal en Oudsbergen). In ons land werden o.m. verschillende luxe-uurwerken, verschillende voertuigen (o.a een Porsche Taycan 4S) en ongeveer 20.000 euro cash in beslag genomen. In Nederland ging het om ongeveer 50.000 ero cash (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - 24 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 24 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, waarvan 3 op intensieve zorg. Er is 1 patiënt met een vermoeden van COVID-19. In Noorderhart Revalidatie & MS zijn er 3 patiënten met COVID-19.
Lommel - Ziekenhuis overstelpt met telefoontjesDe overheid heeft gisteravond aan de ziekenhuizen gevraagd om niet-dringende zorg uit te stellen. Dat heeft geleid tot onrust bij de betrokken kandidaat-patiënten, die nu de ziekenhuizen bellen met vraag om uitleg over hun afspraak. "Ook in het Noorderhart Mariaziekenhuis zijn we genoodzaakt om niet-dringende zorg uit te stellen," zegt Sabine Van Bree van de communicatiedienst van het ziekenhuis. "We worden momenteel overstelpt door telefoontjes van patiënten die vragen of hun opname doorgaat." 
Vandaar de oproep om dergelijke telefoontjes achterwege te laten en de lijnen vrij te houden voor dringende oproepen.
Heeft u een geplande chirurgische opname (chirurgische dagopname of chirurgische verblijvende opname)? Dan wordt u voortaan opgebeld als uw opname doorgaat. U komt dus enkel naar het ziekenhuis als u een telefoontje heeft gekregen met het uur waarop u verwacht wordt in het ziekenhuis. Als u niet opgebeld wordt (en uw opname dus is geannuleerd) wordt u binnenkort door uw arts gecontacteerd voor een nieuwe afspraak. 
De consultaties, onderzoeken, niet-chirurgische dagbehandelingen (chemo, lensimplantaat, pijnbehandeling, MKA, nierdialyse) en niet-chirurgische opnames (cathé, TEE, reconversie, pacemaker) gaan allemaal door. Hiervoor mag u op het reeds afgesproken uur naar het ziekenhuis komen.
Lommel - Judoteam Agglorex legt alle trainingen stilGezien de forse stijging van de coronacijfers heeft Judoteam Agglorex Lommel besloten al zijn activiteiten stop te zetten. Hoofdtrainer Jean-Jacques Melotte hierover:"Wij dragen de fysieke en mentale gezondheid van onze 150 judoka's hoog in het vaandel maar vinden het in de huidige omstandigheden maatschappelijk onverantwoord om de trainingen verder te zetten. Wij hopen ook dat andere sportverenigingen ons voorbeeld zullen volgen want dit is de enige manier om onze eindejaarsperiode te redden". De Lommelse judoclub geeft hiermee ook gevolg aan de oproep van de zes Noord-Limburgse burgemeesters om alle indooractiviteiten stop te zetten.
Lommel - Ambassadeur Warmste Week: Rian SnoeksZoomDe Warmste Week komt nu erg dichtbij, en u hoort er dan ook wel iedere dag iets van op radio en TV. Ook was er afgelopen zaterdag al een De Warmste Week-actie in Lommel, waar Ambassadeur Rian Snoeks een gesmaakt optreden gaf. De kans voor ons om na onze Lommelse Melissa Luykx ook deze tweede Noord-Limburgse ambassadeur eens nader te leren kennen.
Rian is ondertussen 18, is afkomstig van Pelt (Neerpelt…), en noemt zichzelf fulltime artiest en creatieveling. Hij participeert aan (…) Het hele nieuwsbericht
16/03

Diane, gefeliciteerd met je verjaardag!!

Cor Wevers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel