Het overige nieuws

Politie rolt crimineel netwerk op

Dinsdag 30 november 2021
Grensgevallen
In samenwerking met de Belgische en de Duitse collega's heeft de Nederlandse politie vandaag een crimineel drugsnetwerk opgerold dat vooral actief was met de productie van synthetische drugs. 
Er werden acht mannen gearresteerd, van 29 tot 54 jaar oud. Een van hen, die als hoofdverdachte wordt beschouwd, zat nog in de gevangenis en zou morgen worden vrijgelaten. Het gaat om een Eindhovenaar.
Bij huiszoekingen - o.m. in Valkenswaard, Waalre, Eindhoven, Heeze en Weert - werd o.m. een kilo drugspoeder aangetroffen. De bende zou ook geld voor een kleine 5 miljoen euro hebben witgewassen.

Man dringt binnen in B&B

Dinsdag 30 november 2021
Lommel - Man dringt binnen in B&BAan de Luikersteenweg sloot een indringer zich vanmiddag op in één van de kamers van een B&B. De politie heeft de man meegenomen naar het politiekantoor.

Thieu Alen overleden

Dinsdag 30 november 2021
Lommel - Thieu Alen overledenIn WZC Hoevezavel is gisteren Thieu Alen overleden, de weduwnaar van Martha Vandervee. Hij was 89 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lommel-Centrum. Begroeting: vrijdag (19.30 - 20.00 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Pas er een mouw aan

Dinsdag 30 november 2021
Grensgevallen
Aan de TU Eindhoven hebben studenten een slimme mouw ontwikkeld die taal omzet in trillingen, waardoor de drager kan "voelen" wat er gezegd wordt. Op die manier kan de mouw mogelijkheden bieden voor slechthorende of dove mensen. Die moeten dan een triltaal aanleren die gebaseerd is op de 39 klanken van de Engelse taal. Er wordt ook aan andere talen gewerkt. Een verdere ontwikkeling zou kunnen zijn dat de mouw via een camera zou kunnen zien wat er achter je gebeurt en via een trilling doorgeven wat dat precies is.

Felicie Mellaerts overleden

Dinsdag 30 november 2021
Lommel - Felicie Mellaerts overledenZondag is Felicie Mellaerts overleden, de weduwe van Louis Deelkens. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.
Lommel - Meer subsidies voor anti-wolf-omheiningenZoomOp initiatief van Vlaams minister Zuhal Demir heeft de Vlaamse regering vrijdag besloten de nieuwe steunmaatregelen voor wolfwerende ingrepen retroactief tot 16 juli 2021 mogelijk te maken. Het gaat  om uitgebreide subsidieregels voor niet-professionele veehouders.  

Bloemen bij de boosterprik

Maandag 29 november 2021
Lommel - Bloemen bij de boosterprikZoomIedere medewerker van Noorderhart - werkzaam in het ziekenhuis of MS Reva - die de komende weken een boosterprik laat zetten, krijgt een mooi boeket bloemen en een bedankkaartje. Dat heeft algemeen directeur Hans Ramaekers bekendgemaakt. "Onze medewerkers zetten zich nu al bijna twee jaar dag in dag uit in voor al onze patiënten en dat verdient onze oprechte waardering," zegt hij. "Daarnaast vinden we het belangrijk dat de derde prik gezet wordt. Op die manier dragen wij als Noorderhart ons (…) Het hele nieuwsbericht

Woninginbraak in Kerkhoven

Maandag 29 november 2021
Lommel - Woninginbraak in KerkhovenEr is een inbraak gepleegd in een woning aan de Kanaalstraat. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten. De politie kreeg deze namiddag melding van de feiten.

Inbraak in Willem Elsschotstraat

Maandag 29 november 2021
In de Willem Elsschotstraat is ingebroken in een woning. Er zijn juwelen en geld gestolen. De inbraak werd gisterenavond vastgesteld.

Vier auto's in botsing betrokken

Maandag 29 november 2021
Vanmiddag rond 12.35 uur botsten vier auto's op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren. Een 31-jarige vrouw uit Peer, een 58-jarige man uit Lommel en een 24-jarige vrouw uit Hechtel-Eksel raakten daarbij gewond.

25 coronapatiënten in ziekenhuis

Maandag 29 november 2021
Lommel - 25 coronapatiënten in ziekenhuisVanmorgen waren er 25 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, waarvan 5 op intensieve zorg. In Noorderhart Revalidatie & MS zijn er twee patiënten met COVID-19.

Laat je vaccineren!

Maandag 29 november 2021
Lommel - Laat je vaccineren!ZoomNogmaals een dringende oproep... niet alleen van de vriendenkring in de Leopoldlaan, maar ook van de huisartsen, ziekenhuizen, testcentra, enz... (Foto Robert Boons)

Fien Kemps overleden

Zondag 28 november 2021
Lommel - Fien Kemps overleden
Gisteren is Fien Kemps overleden, de weduwe van Gied Loenders. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt woensdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel, gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats van Kerkhoven. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Als we maar gezond zijn

Zondag 28 november 2021
Lommel - Als we maar gezond zijnZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Verlies voor Lovoc-meisjes U15-A

Zondag 28 november 2021
Lommel - Verlies voor Lovoc-meisjes U15-AZoomDe voorlaatste speeldag in de eerste ronde van het jeugdvolleybal voor de meisjes U15-A van Lovoc vandaag. Kampioen He-Voc Hechtel-Eksel A kwam op bezoek. Slechts 1 puntje hebben de Hechtelse dames verloren in deze ronde, en Lovoc staat helaas laatste in de reeks. Een aartsmoeilijke opdracht dus.
In de eerste set lieten de Lommelse meisjes wat te veel het hoofd hangen. Of waren ze nog niet wakker? Ze kwamen er haast niet aan te pas, en He-Voc walste erover. Ze wonnen set 1 met 7-25.
Meer (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Positief weekend voor Lommelse ploegenZoomGisteravond won KFC Kattenbos zijn wedstrijd tegen Maaseik met een mooie 3-0. Door de blessures van enkele basisspelers kregen enkele jongeren het vertrouwen van de trainer. Jarne Caerts speelt al enkele weken mee, voor Davy Geboers en Vincent Vreys (foto) was het voor het eerst dat ze meededen met de eerste ploeg.
Ook Lutlommel speelde gisterenavond en won met 0-4 bij Neeroeteren FC. Lutlommel B speelde vanmiddag thuis tegen SV Breugel en kreeg opnieuw een zware pandoering: 0-9. Verbroedering ging winnen uit bij Exc. Hamont met 1-3 en Grenstrappers Kolonie tot slot ging winnen bij Sp. Ellikom met 0-2. (Foto Johan Janssen)
Lommel - Daar is de omikron-variant van het coronavirusZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Lommel - Politie waarschuwt voor valse bankbiljettenEr zijn momenteel valse bankbiljetten van 50 euro in omloop, waarschuwt de lokale politie van Lommel. In Lommel zijn ze al opgedoken: de afgelopen dagen werd er al op vier plaatsen mee betaald. "Doe best een extra controle op deze biljetten," aldus de waarschuwing.
Lommel - Basket Lommel: ook Gembo puntenloos naar huisBasket Croonen Lommel stuurde gisterenavond ook Gembo puntenloos naar huis. De eindstand werd 80 - 63 (Quarters: 19-18, 21-21 (40-39), 22-10 (62-49), 18-14).
In een matige eerste helft speelde Lommel voor het eerst dit seizoen met de volledige ploeg, met het eerste aantreden van Toon Wesenbeek en een herstartende Bart Maesen. Toon Ceyssens verdween al na een paar minuten naar de bank met 2 fouten achter zijn naam terwijl Wietse Jacobs en Matts De Keuster Lommel in het spoor van Gembo hielden: (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Miltech Belgium

Zaterdag 27 november 2021
Robert Mollemans uit Hechtel-Eksel en Henricus Mollemans uit Lommel hebben de besloten vennootschap Miltech Belgium opgericht met zetel aan de Lodewijk De Raetstraat in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer reparatie en onderhoud van verwarmingsinstallaties, loodgieterswerk en isolatiewerkzaamheden.

Nummer vierhonderd vijfenveertig

Zaterdag 27 november 2021
Chel mag het zeggen
Lommel - Nummer vierhonderd vijfenveertigIk zal het niet ontkennen: het doet me goed als ik verneem dat mensen mijn stukjes leuk vinden. Of ik dan in een poel van van neerslachtigheid wegzink als iemand meldt dat ze het maar niks vindt? Nee hoor. Echt niet. Zo meldde een dame dat ze mijn laatste bescheiden bijdrage aan de Internetgazet aangenaam vond, maar de vorige – dat zijn er vierhonderd vierenveertig! – niet. Het zij zo. Tot nu toe heb ik er mijn slaap niet voor gelaten. Wel fijn dat ze die allemaal gelezen blijkt te hebben. Jammer dat (…) Het hele nieuwsbericht

Gewonde man voor deuren ziekenhuis

Vrijdag 26 november 2021
Grensgevallen
In Eindhoven hebben onbekenden vanmorgen rond half zes een zwaargewonde man neergelegd bij de ingang van het Catharinaziekenhuis. Daarna vluchtten ze in een auto. De gewonde man werd in het ziekenhuis opgenomen en is nog in leven. De politie denkt dat hij eerder vorige nacht betrokken was bij een krachtige plofkraak in het Duitse Neuss, en daarbij zwaargewond raakte. 

Emiel Hamblok overleden

Vrijdag 26 november 2021
Lommel - Emiel Hamblok overledenIn WZC De Bekelaar is gisteren Emiel Hamblok overleden, de weduwnaar van Jeanne Hanegreefs. Hij was 95 jaar. De uitvaartlturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Centrum. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

24 coronapatiënten in ziekenhuis

Vrijdag 26 november 2021
Lommel - 24 coronapatiënten in ziekenhuisMomenteel zijn er 24 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, waarvan 4 op intensieve zorg. In Noorderhart Revalidatie & MS zijn er twee patiënten met COVID-19.

De Blauwe Kei met drie sassen

Vrijdag 26 november 2021
Wandelingen door Lommel
Lommel - De Blauwe Kei met drie sassenZoomDinsdagochtendrust. Het is hier stil. Een enkele fietser komt voorbij, net alsof hij haast heeft. Rechtopstaand op de trappers als ze hier het vrij steile talud op rijden. Ik steek de brug over van het kanaal naar Beverlo. Halverwege is er een parkeerplaats. Aan de overkant zie ik ‘Dikke Lowie’, een horeca-uitspanning die met een grote geveltekening van die zogenoemde Lowie de aandacht trekt. Naast dat café-restaurant nog een met de naam ‘De Blauwe Kei’. Zo heet die plek hier ook. (…) Het hele nieuwsbericht

Kraamspelonk voor sterren

Donderdag 25 november 2021
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Kraamspelonk voor sterrenZoomDeze dramatische foto biedt een kijkje in een grot van ronddwarrelend stof en gas waar duizenden sterren worden gevormd. De foto, gemaakt door een camera aan boord van NASA's Hubble-ruimtetelescoop, is het scherpste beeld dat ooit is gemaakt van dit gebied, dat de Orionnevel wordt genoemd. Meer dan 3.000 sterren van verschillende grootte staan op deze foto. Sommige van hen zijn nog nooit in zichtbaar licht gezien. Deze sterren bevinden zich in een dramatisch stof-en-gas landschap van plateaus, (…) Het hele nieuwsbericht

Overlegcomité morgen weer bijeen

Donderdag 25 november 2021
Lommel - Overlegcomité morgen weer bijeenZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Ritten vallen weg bij De Lijn

Donderdag 25 november 2021
Commentaar
Lommel - Ritten vallen weg bij De LijnDe vierde coronagolf woedt volop. Ook De Lijn ondervindt dag na dag meer de gevolgen. De voorbije weken vielen er meer en meer collega’s, waaronder ook heel wat chauffeurs, uit omwille van ziekte of quarantaine. Bij de chauffeurs ligt de uitval de laatste dagen op gemiddeld 12 procent. Daardoor kunnen momenteel niet alle geplande ritten gereden worden, want chauffeurs die plots uitvallen door ziekte of quarantaine kunnen niet onmiddellijk vervangen worden. Het gevolg is dat er op verschillende plaatsen ritten wegvallen.

Lisette van Engeland overleden

Donderdag 25 november 2021
Lommel - Lisette van Engeland overledenIn Pelt is gisteren Lisette van Engeland overleden, de echtgenote van Pierre Van Bommel. Ze was afkomstig van Lommel en werd 71 jaar. De uitvaartdienst vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) in het crematorium in Lommel. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.

Brandje bij Prefaco

Donderdag 25 november 2021
Vanmiddag ontstond brand in de filterinstallatie van het bedrijf Prefaco op Maatheide. Er is beperkte schade.

Zaterdag 'Warmste Jeugdwerk Weekend'

Donderdag 25 november 2021
Lommel - Zaterdag 'Warmste Jeugdwerk Weekend'ZoomDeze week zaterdag organiseert de jeugdraad van Lommel het Warmste Jeugdwerk Weekend, een initiatief van de Warmste Week met speciale aandacht voor de Lommelse jeugdbewegingen en animatoren. Want de Chiro, KSA of Scouts zijn plaatsen waar “kunnen zijn wie je bent” altijd kan! Tijdens deze actie op het Hertog Janplein kunnen de verschillende jeugdbewegingen en animatoren van onze stad een boodschap schrijven in de vlam die de komende weken te zien is op het plein. Er zullen chocomelk en vlammetjes verkocht worden om geld in te zamelen voor de Warmste Week, die dit jaar in het thema staat van “kunnen zijn wie je bent”. En met een DJ set van Tony de Ruyter en optreden van ambassadeur Rian Snoeks belooft het een gezellige middag te worden. Iedereen is welkom tussen 13h30 en 16h, hopelijk tot dan!

De visie van Fobie

Donderdag 25 november 2021
Lommel - De visie van FobieZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Leon Wouters overleden

Woensdag 24 november 2021
Lommel - Leon Wouters overledenVandaag is Leon Wouters overleden, de echtgenoot van Mariëtte Van Belle. Hij was 88 jaar. Maandag wordt hij begraven, na een afscheidsviering (om 10.30u) in de parochiekerk van Lommel-Centrum. Begroeting: zondag (18-19u) in het crematorium. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.

Elk kind verdient iets van de sint

Woensdag 24 november 2021
Lommel - Elk kind verdient iets van de sintZoomCVO Cursa doet samen met Lions Club Brueghel een inzamelactie om speelgoed te verzamelen en uit te delen aan de kinderen in het overstromingsgebied in Wallonië. Speelgoed mag binnengebracht worden in de vestiging Noorderpark, Anton Philipsweg 11. Tijdens weekdagen zijn ze open van 9u00 tot 15u00 en van 18u00 tot 21u00. Op woensdagnamiddag zijn ze gesloten. Op 1 december wordt het speelgoed door de hulppieten opgehaald, dus... vóór die datum wel binnenbrengen!

Samana bereidt zich voor op Kerstmis

Woensdag 24 november 2021
Lommel - Samana bereidt zich voor op KerstmisZoomMaandag 22 november kwam de creagroep van Samana Lommel-Centrum samen in de Volksmacht. De deelnemers gingen aan de slag met groene takken, rode bessen, balletjes van allerlei kleuren, dennenappeltjes, mooie strikken en zoveel meer.. Met vaardige vingers en een goede samenwerking knutselden ze mooie kerstkransen. Het resultaat mocht absoluut gezien worden. (Bijdrage Louisa Willekens)
Samana bereidt zich voor op KerstmisSamana bereidt zich voor op Kerstmis
Zoom
Lommel - Fietssnelwegen.be verhoogt gebruiksgemakZoomAlle fietssnelwegeninfo kunt u voortaan vinden op één website met routeplanner: Fietssnelwegen.be. Deze officiële overheidswebsite over fietssnelwegen en fietsostrades bevat nu meer en duidelijker kaartmateriaal, een geïntegreerde routeplanner én ook fietssnelweginformatie uit Brussel. De vernieuwde website verhoogt het gebruiksgemak van de fietsers.
De website is een gezamenlijk initiatief van de 5 Vlaamse provincies.  

Jaagpad afgesloten tot 30 november

Woensdag 24 november 2021
Het jaagpad wordt vernieuwd, en daarom is het vanaf vandaag tot en met 30 november afgesloten voor frees- en asfalteringswerken. Gebruikers van het jaagpad werden hierover al geïnformeerd. Fietsers worden via de Luikersteenweg omgeleid naar Pelt. Dus wilt u daar de komende dagen gaan fietsen: u weze gewaarschuwd!

Lisa Giesberts overleden

Woensdag 24 november 2021
Lommel - Lisa Giesberts overledenZondag is Lisa Giesberts, bewoonster van het Begeleidingscentrum Sint-Elisabeth in Eksel, overleden. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Lommel-Centrum. Begroeting: donderdag 2 december (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

De tijden veranderen

Dinsdag 23 november 2021
Lommel - De tijden veranderenZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Lommel - Meisjes M14A van basket Lommel kampioenZoomDe meisjes M14A van Basket Croonen Lommel zijn nu al kampioen in hun reeks met nog één match te spelen. Ze hebben alle wedstrijden (9) overtuigend gewonnen en we wensen hen veel succes in de volgende ronde, samen met hun coach Tom!

Viaduct Boorsem wordt vernieuwd

Dinsdag 23 november 2021
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer laat het viaduct van Boorsem grondig renoveren; de weg wordt vernieuwd vanaf het gewapend beton. Het viaduct wordt vervolgens volledig opgebouwd met een nieuwe rijweg en fietspaden.
"Er komen ook nieuwe vangrails en leuningen, de trappen krijgen een opknapbeurt. Gelijktijdig krijgt de snelweg een nieuw geluidsreducerend wegdek, over een afstand van 8 kilometer, tussen het ecoduct Kikbeek in Maasmechelen en de Nederlandse grens”, zegt minister van Openbare (…) Het hele nieuwsbericht

Aperitivo-concert van EMJ afgelast

Dinsdag 23 november 2021
Het EMJ laat weten dat, omwille van de bijzonder hoge Covid-besmettingscijfers in onze regio, het geplande Aperitivo-concert van zondag 28 november afgelast wordt. Het concert zou in CC Palethe doorgaan en was bedoeld als kick off voor de volgende editie van het Europees Muziekfestival. Verschillende festivaldeelnemers zouden er optreden.
Lommel - Opgepast voor phishing rond Black FridayVrijdag is het weer Black Friday, een koopjesdag die overgewaaid is uit de Verenigde Staten. Maandag volgt dan Cyber Monday, de start van de kerstverkoop bij online winkels. Op Black Friday en Cyber Monday kan je zogenaamd mooie koopjes doen, maar ook cybercriminelen maken van deze periode gebruik om je te overstelpen met phishingberichten. Elk jaar zien we dat er rond deze periode en tijdens de feestdagen in het algemeen veel phishingberichten de ronde doen. Waar moet je op letten? Is de (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Vandecraen overleden

Dinsdag 23 november 2021
Lommel - Maria Vandecraen overledenIn Balen is maandag Maria Vandecraen overleden. Zij was 82 jaar en afkomstig van Lommel. Het afscheid vindt in beperkte familiekring plaats. Haar urne wordt bijgezet op de begraafplaats van Stevensvennen. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Dries-Hulsmans in Balen.

Jules Wynants overleden

Dinsdag 23 november 2021
Lommel - Jules Wynants overledenGisteren is Jules Wynants overleden, de echtgenoot van Marie-Jeanne Diepvens. Hij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag 30 november (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Centrum.

Tijd voor de boosterprik

Dinsdag 23 november 2021
Lommel - Tijd voor de boosterprikZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Frans Hendrikx overleden

Dinsdag 23 november 2021
Lommel - Frans Hendrikx overledenOp 19 november is Frans Hendrikx overleden. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (10.30u) plaats in de aula van crematorium Stuifduin, waarna zijn asurn zal worden bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum. Begroeting: donderdag (19-19.30u) in funerarium Witters aan de Adelberg.
Lommel - 26 patiënten met Covid-19 in ziekenhuisVanmorgen lagen er 26 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt. Op de afdeling intensieve zorgen werden 6 van hen verpleegd.
Ook in de afdeling Revalidatie & MS zijn er inmiddels 2 Covid-19-patiënten. Bij nog twee andere patiënten is er een vermoeden van COVID-19.

Louis Moelans overleden

Maandag 22 november 2021
Lommel - Louis Moelans overledenOp 19 november is Louis Moelans overleden, de echtgenoot van Jacqueline Jansen. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

Marcel Vandenboer overleden

Maandag 22 november 2021
Lommel - Marcel Vandenboer overledenZaterdag is Marcel Vandenboer overleden, de echtgenoot van Diane Van Sloot. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de aula van crematorium Stuifduin. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

Opgepast voor eerste gladheid

Maandag 22 november 2021
Lommel - Opgepast voor eerste gladheidZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer waarschuwt voor kans op gladheid de komende nacht en morgenochtend. Het roept op tot extra voorzichtigheid bij deze eerste kleine winterprik. De strooiwagens staan alvast klaar. Het KMI en het Agentschap Wegen en Verkeer roepen deze winter ook de hulp in van weggebruikers bij de gladheidbestrijding. Via de KMI-app kan iedereen zelf waarnemingen doorsturen.

Oppassen voor de vogelgriep

Maandag 22 november 2021
Lommel - Oppassen  voor de vogelgriepZoomEnkele dagen geleden zijn maatregelen aangekondigd om de vogelgriep buiten het land te houden. Deze maatregelen worden in de eerste plaats genomen om uw dieren maximaal te beschermen tegen die vogelziekte, die zeer besmettelijk, pijnlijk en dodelijk is voor deze dieren. Het vogelgriepvirus wordt gemakkelijk door contact met wilde vogels of hun uitwerpselen overgedragen. De voorzorgsmaatregelen zijn bedoeld om wilde vogels buiten uw kippenren of vogelhok te houden. 
Welke zijn deze (…) Het hele nieuwsbericht

De héle week vrijdag...

Maandag 22 november 2021
Lommel - De héle week vrijdag...ZoomWat vinden ze toch allemaal uit... Het lijkt wel alsof het de héle week vrijdag is, en waarom? Enkel alleen om ons weer meer te doen consumeren! (Foto Robert Boons)

Met werkgroep Isis naar de heide

Zondag 21 november 2021
Lommel - Met werkgroep Isis naar de heideZoomDe gidsen van Werkgroep Isis vzw namen dit najaar 651 leerlingen van het basisonderwijs mee naar de heide in Lommel, Pelt en Hamont voor een educatieve activiteit. Hoe ontstond de heide? Waarom is er zo veel heide verdwenen? Waarom willen we de heide 'beheren'? Wat is biodiversiteit? Wat hebben de heidevlinder en de nachtzwaluw nodig in hun biotoop? De kinderen stropen na de heidewandeling de mouwen op en gaan kloek aan de slag. Door boompjes uit te trekken en door het pijpenstrootje uit te trekken helpen ze de heide open te houden.
Lommel - Lovoc-meisjes U17-A verliezen van SparvocZoomIn het jeugdvolleybal moesten de meisjes U17-A (foto) dit weekend thuis het veld op tegen ongenaakbaar leider Sparvoc Lanaken-Briegden. Die gaven ze vorig weekend ook al partij, in Lanaken dan. Toen werd het 3-1 voor Sparvoc, na een mooie wedstrijd. En nu?
Set 1 ging heel gelijk op, en was erg spannend. Er werden her en der wel wat opslagen gemist, gelukkig aan beide zijden van het net, maar de opslagen die goed waren, waren ook wel keigoed! Beide teams lieten mooi volleybal (…) Het hele nieuwsbericht

Witte Lintjesactie V&M Lommel

Zondag 21 november 2021
Lommel - Witte Lintjesactie V&M LommelZoomDit jaar staat de Witte Lintjesactie van Vrouw & Maatschappij in het teken van intrafamiliaal geweld en meer specifiek de gevolgen voor kinderen. Maar liefst 85 lokale afdelingen nemen dit jaar deel aan de actie. Ook de afdeling V&M Lommel nam hieraan deel, onder leiding van de lokale voorzitster Lien Bresseleers. De pluchen beertjes en flyers van de Witte Lintjesactie zijn terug te vinden bij onder andere Akindo VZW, de openbare bibliotheek en het Huis van het Kind het Kompas Lommel. Bedoeling is het gratis nummer 1712 zoveel mogelijk kenbaar te maken bij iedereen. (Bijdrage Lien Bresseleers)

Enkel Kolonie wint dit weekend

Zondag 21 november 2021
Lommel - Enkel Kolonie wint dit weekendGrenstrappers Kolonie won vanmiddag met 2-0 van HO Molenbeersel. Lutlommel A verloor gisteren al thuis met 1-3 van de tweede in de stand, Turkse Rangers, terwijl Lutlommel B opnieuw een erg zwaar oplawaai kreeg, door met 11-1 te gaan verliezen bij SSD Opoeteren. En ook Kattenbos verloor: met 2-0 bij Ham Utd. Verbroedering tenslotte speelde gisterenavond al 1-1 gelijk bij Kaulille FC.

Roger Stroobandt overleden

Zondag 21 november 2021
Lommel - Roger Stroobandt overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is gisteren Roger Stroobandt overleden, de weduwnaar van Nelly Van Gerven. Hij was afkomstig van Stekene en werd 89 jaar. De uitvaartdienst en de begraving zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: woensdag (17.45-18.30u) in het crematorium in Lommel. 

Fakkeltocht geannuleerd door corona

Zaterdag 20 november 2021
Kerk
De Fakkeltocht 2021 die dit jaar op vrijdag 26 november in Overpelt zou worden georganiseerd gaat niet door. Dat hebben de interdiocesane Jeugddienst Hasselt en de dienst parochiecatechese en gezinspastoraal van het bisdom Hasselt beslist. De Fakkeltocht die jaarlijks georganiseerd wordt de vrijdag voor het begin van de advent in een van de Limburgse gemeenten kon telkens rekenen op de aanwezigheid van zo’n 1.000 jongeren. “Het evenement op zich zou volgens de huidige geldende maatregelen in (…) Het hele nieuwsbericht

Rina Van de Paar overleden

Zaterdag 20 november 2021
Lommel - Rina Van de Paar overledenGisteren is Rina Van de Paar overleden, de echtgenote van Jonny Geubbelmans. Zij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur) in crematorium Stuifduin.

Okra-dames breien erop los

Zaterdag 20 november 2021
Lommel - Okra-dames breien erop losZoomIedere vrijdagmiddag wordt er in de Volksmacht aan handwerken gedaan, dit in een organisatie van Okra. En de dames nemen het precies heel 'au sérieux'. (Foto's Robert Boons)
Okra-dames breien erop los
Zoom

Eddy Maes overleden

Zaterdag 20 november 2021
Lommel - Eddy Maes overledenVorige week, op 14 november, overleed Eddy Maes. De uitvaartdienst heeft in besloten kring plaatsgehad in uitvaartcentrum Severens, Schansstraat 4 in Lommel.

De versleten broek

Zaterdag 20 november 2021
300 woorden van Rudi
Lommel - De versleten broekEen vriend van me zit in de broekenindustrie. De groothandel. Geen grote broeken, maar gewoon veel broeken. Hij heeft altijd verhalen bij uit het buitenland. Broekavonturen. We hebben afgesproken in de stad, waar hij woont en waar hij me van het station haalt. We zaten samen in de lagere school. Terwijl de trein het Centraal Station binnenrijdt denk ik aan de anekdote van meester Ivo die hij altijd vertelt. “Weet ge nog van meester Ivo? Hij zei altijd dat ik mijn broek zat te verslijten in de klas.” (…) Het hele nieuwsbericht

Vrouw zwaargewond bij botsing

Vrijdag 19 november 2021
Kort nieuws van bij de buren
Een vrouw is gisterenavond rond 21.40 uur zwaargewond geraakt bij een aanrijding tussen twee auto's op de Zuiderring in Mol. Zij is naar het ziekenhuis gebracht.
Lommel - Weer meer coronapatiënten in MariaziekenhuisVanmorgen waren er 29 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, waarvan 5 op intensieve zorg. Er was 1 patiënt met vermoeden van COVID-19 opgenomen.

Meld nesten van Aziatische hoornaar

Vrijdag 19 november 2021
Lommel - Meld nesten van Aziatische hoornaarZoomMet de herfst volop in actie kan je de nesten van de Aziatische hoornaar makkelijk spotten. Deze invasieve exoot is al sinds 2017 in het land. De grote nazomernesten bevinden zich in de top van hoge bomen, net onder de kruin, en kunnen een diameter van 1m bereiken. Ze zijn ovaal- of peervormig en hebben een bruine kleur. In de zomer zijn ze verscholen in een dicht bladerdak maar éénmaal de bladeren beginnen te vallen kan je er niet naast kijken. Meld een mogelijke waarneming van een nest steeds op (…) Het hele nieuwsbericht

Waterlopen

Vrijdag 19 november 2021
Wandelingen door Lommel
Lommel - WaterlopenZoom‘Lola Quinoa’. Dat bekt wel. Het staat met grote letters op een bord langs de kant van de kaarsrechte bosweg waarover ik in de richting van het kanaal Bocholt – Herentals loop. Rechts bos, links akkers. Het lijkt wel onkruid wat er staat, onregelmatig hoog opgeschoten stengels dicht op elkaar, groen met bruine vlekken. Quinoa, ik heb er wel ooit van gehoord maar daar houdt het mee op. Ik kijk als ik thuis kom op internet. Het goedje wordt links en rechts aangeprezen en verkocht als (…) Het hele nieuwsbericht

De wondere wereld van de wateringen

Donderdag 18 november 2021
Lommel - De wondere wereld van de wateringenZoomKen je de Noord-Limburgse vloeiweiden? Dat zijn kunstmatig bevloeide graslanden die aaneengesloten in een gebied wateringen genoemd worden. Het zijn overblijfselen van een irrigatieproject. De Noord-Limburgse wateringen stammen al van het midden van de 19de eeuw en leidden tot een bijzonder landschap met een unieke vegetatie. In het artikel “De wateringen in Noord-Limburg” lichten Robert Berten en Albert Jansen van de Limburgse Plantenwerkgroep deze bevloeiingssystemen en de positieve gevolgen die ze hebben voor de biodiversiteit toe. Zeker lezen!

Veel inbraken in auto's in Eindhoven

Donderdag 18 november 2021
Grensgevallen
Afgelopen maand hebben onbekenden in Eindhoven in 168 auto's ingebroken. In heel 2021 waren er tot dusver in die stad al 897 inbraken in auto's.

27 coronapatiënten in Mariaziekenhuis

Donderdag 18 november 2021
Lommel - 27 coronapatiënten in MariaziekenhuisVanmorgen waren er 27 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, waarvan 5 op intensieve zorg. Er was 1 patiënt met vermoeden van COVID-19 opgenomen.
In Nederland verwacht de Universiteit van Wageningen dat men in dat land afstevent op "code zwart", wat betekent dat straks patiënten, die nog maar een kleine kans hebben op overleving, niet meer op de intensive care terecht kunnen.

Kwart eeuw Sint-Vincentius

Woensdag 17 november 2021
De provinciale raad Sint-Vincentius Limburg bestaat 25 jaar. Dat wordt op 28 november in C-Mine in Genk gevierd. De provinciale raad ondersteunt de 37 voedselbanken in onze provincie die samen 1.100 vrijwilligers tellen en maandelijks ruim 10.000 mensen helpen met verse voeding, kleding of onderhouds- en verzorgingsproducten. Het aantal hulpvragers neemt jaarlijks toe. ‘Dat wij groeien is het bewijs dat het armoedebeleid in Vlaanderen niet werkt”, stelt de organisatie. Sint-Vincentius doet (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe coronamaatregelen

Woensdag 17 november 2021
Lommel - Nieuwe coronamaatregelenHet Overlegcomité heeft nieuwe maatregelen aangekondigd in verband met de strijd tegen het coronavirus. Die maatregelen gaan zaterdag in en gelden voorlopig tot 28 januari. Op de site van VRTnieuws hebben ze alles op een rijtje gezet. Lees meer bij VRTnieuws

Fietser (46) aangereden

Woensdag 17 november 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Markt en de Martelarenstraat in Mol is een 46-jarige fietser aangereden door een auto. De fietser liep daarbij verwondingen op.
Het is maar dat je 't weet
Morgen voert de politie een protestactie op de Kempischesteenweg in Kiewit (Hasselt). De hele voormiddag zijn er extra verkeerscontroles. Het ziet er naar uit dat de ochtendspits door de politieactie zwaar verstoord wordt.

Enorme afname Europese broedvogels

Woensdag 17 november 2021
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Enorme afname Europese broedvogelsZoomEén op de zes individuen van onze Europese broedvogels is de laatste 40 jaar verdwenen. Dat blijkt uit een nieuwe studie, meldt Natuurpunt. Met andere woorden: sinds 1980 zijn we in de EU ongeveer 600 miljoen broedvogels kwijtgeraakt. De grootste daling is verrassend genoeg te zien bij de huismus, gevolgd door gele kwikstaart, spreeuw (foto) en veldleeuwerik. Meer info (Foto Marcella Stappers)

Jaarrapport Kerk gepubliceerd

Woensdag 17 november 2021
Kerk
Vandaag verscheen het vierde jaarrapport van de katholieke Kerk in België, dat terugblikt op het coronajaar 2020. In een jaar waarin de inspanningen van de zorgsector uitzonderlijk belangrijk waren, zoomt het rapport in op het waardevolle werk van de 550 pastores (waarvan 68 % vrouwen) en de 4.587 pastorale vrijwilligers (goed voor 55.044 uur vrijwilligerswerk/maand) in ziekenhuizen en rust- en verzorgingstehuizen. Ondanks de contactbeperkingen probeerden ze er te zijn voor ouderen en zieken, voor (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Klassiek in Noord-Limburg, een belevenisZoomKlassiek in Noord-Limburg is een unieke concertreeks en een samenwerking tussen CC De Adelberg Lommel en CC Palethe Pelt. De crème de la crème van de Belgische kamermusici waaronder Taurus Kwartet, Luc Tooten, Sofie Vanden Eynde en Toon Fret en enkele buitenlandse toppers spelen dit seizoen werken van bekende en minderbekende componisten zoals A. Vivaldi, A. Stradella, G. Tartini, D. Scarlatti, C. Debussy en meer. ..
Voor de concerten in Lommel werd gekozen voor de nieuwe, (…) Het hele nieuwsbericht

'Moreel niet verantwoord'

Dinsdag 16 november 2021
Vandaag gelezen
"Je kunt niet 36.000 mensen laten feesten, terwijl honderd meter verderop mensen op de IC vechten voor hun leven en zorgmedewerkers dreigen om te vallen. Dat is moreel niet verantwoord”. (Dirigent André Rieu over het afgelasten van zijn kerstshows in Maastricht, vandaag in De Limburger)

Schrijf nu je brief naar de Sint!

Dinsdag 16 november 2021
Lommel - Schrijf nu je brief naar de Sint!Zoom
Bpost heeft een aantal bussen getooid in Sinterklaasornaat. Dat betekent dat de kinderen hun brieven met wensen weer mogen sturen. Ze kunnen tot 29 november 2021 een brief naar de Sint schrijven. Elk kind dat een brief schrijft of een tekening naar de Sint stuurt, krijgt een brief en een cadeautje terug. Wat dat cadeautje is, moet een verrassing blijven. Maar om je geschenk te ontvangen, moet je je adres op de achterkant van de envelop schrijven, zodat je geschenk thuis aankomt!
Het adres: Sinterklaas Spanjestraat 1 0612 Hemel

Wandelen met buurtvereniging Enneven

Dinsdag 16 november 2021
Lommel - Wandelen met buurtvereniging EnnevenZoomAfgelopen zondag ging buurtvereniging Enneven Lommel wandelen door de bossen van Bosland. In deze moeilijke tijd deed het iedereen goed om nog eens samen te komen onder geburen en het was bovendien écht wandelweer. Nadien was er voor iedereen een lekkere hotdog voorzien en zo werd dit alweer een geslaagde activiteit...

22.698 Limburgers in kunstonderwijs

Dinsdag 16 november 2021
In het schooljaar 2020-2021 zijn er 22.698 Limburgers ingeschreven in het deeltijds kunstonderwijs. Dat is het laagste cijfer van de drie voorbije schooljaren. De coronacrisis zit daar wellicht voor iets tussen. Het deeltijds kunstonderwijs is veel populairder bij meisjes/vrouwen dan bij jongens/mannen. Beeldende en audiovisuele kunst is in Limburg het meest gevolgde domein, gevolgd door muziek. (Bron: Provincie Limburg).

Gilberte Vanderhoydonks overleden

Maandag 15 november 2021
Lommel - Gilberte Vanderhoydonks overledenZaterdag is Gilberte Vanderhoydonks overleden, de echtgenote van Jan Cuyvers. Zij was 58 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.
Lommel - Weer 26 coronapatiënten in MariaziekenhuisVanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis weer 26 patiënten met COVID-19 opgenomen; vijf onder hen werden verpleegd op de afdeling intensieve zorg.
Kort nieuws van bij de buren
Lommel - Wie wil cavia's of konijnen adopteren ?ZoomIn het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum Heusden-Zolder wachten momenteel honderden diertjes op een nieuwe warme thuis, nadat ze in beslaggenomen zijn bij mensen die het niet zo nauw namen met het dierenwelzijn. Meer bepaald gaat het om ongeveer 300 cavia's. Daarvoor kun je een afspraak maken via info[!]vogelenzoogdierenopvangcentrum.be. Daarnaast zijn er ook nog ongeveer 180 konijnen te adopteren. Een volledig overzicht van dieren die kunnen geadopteerd worden vind je op de website van de Vlaamse overheid.

Stakingsacties bij politie

Maandag 15 november 2021
Lommel - Stakingsacties bij politieZoomDe politievakbonden hebben een stakingsaanzegging ingediend voor prik- en stiptheidsacties. In Limburg zal de politie nu donderdag en volgende week dinsdag en donderdag acties houden. De politiebonden zeggen dat het personeel al 20 jaar geen opslag meer heeft gehad en dat minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) een verbetering van het statuut en het loon had beloofd. Het zou vooral gaan om stiptheidsacties en verkeerscontroles.

Voor even dan toch...

Maandag 15 november 2021
Lommel - Voor even dan toch...Zoom                                                             (Foto Robert Boons)

Wietplantage ontdekt bij brand

Maandag 15 november 2021
Kort nieuws van bij de buren
Lommel - Wietplantage ontdekt bij brandZaterdagnacht is in een loods aan de Puttestraat in Balen een wietplantage met 1.500 planten ontdekt nadat er brand uitbrak. De plantage is verzegeld.

Nathalie Vromans overleden

Maandag 15 november 2021
Lommel - Nathalie Vromans overledenOp 12 november is Nathalie Vromans overleden, de echtgenote van Frans Oeyen. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.
Lommel - Volley-meisjes verliezen nagelbijtende vijfsetterZoomZevende speeldag alweer voor de meisjes U17-B van Lovoc. Ze moesten thuis het veld op tegen het nummer 3 Kevoc Kessenich B. In Kessenich werd jammer genoeg met 4-0 verloren. Benieuwd wat deze match zou brengen!
Al van bij de aanvang van de wedstrijd viel de gretigheid bij beide teams enorm op. Alle dames gingen ervoor, de spannende rally's volgden elkaar op. Set 1 ging mooi gelijk op. Uiteindelijk bouwde Lovoc een klein kloofje uit, via strak opslagwerk van de meisjes. Jammer genoeg lieten ze (…) Het hele nieuwsbericht

De Sint is in het land

Zondag 14 november 2021
Lommel - De Sint is in het landZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Lommel - Kolonie haalt zwaar uit: 0-7 bij FC MaaslandLutlommel A verloor vanmiddag bij Sp. Lille met 3-1, Lutlommel B speelde dit weekend niet. Kattenbos speelde thuis tegen FC Maasland NO A en kon een 2-2 gelijkspel uit de brand slepen, terwijl Grenstrappers Kolonie diezelfde ploeg (FC Maasland NO, maar dan B) met zware 0-7 cijfers ging verslaan. Verbroedering tot slot gaf SLW Maaseik partij en speelde 0-0 gelijk.
Lommel - Basket Lommel wint wéér, na thrillerOnze Lommelse basketjongens blijven maar winnen. Zo droogde Croonen Lommel gisterenavond Kontich Wolves af met 72-67 cijfers, dit na een heuse spannende thriller. (Quarters: 19-23, 16-16 (35-39), 18-13 (53-52), 19-15)
Lommel kende wel een serieuze tegenval toen Bart Maesen al in de derde minuut uitviel met een rugblessure. Daarna bleef Lommel op achterstand tot aan de rust (35-39). De afstandsshots vielen niet (3/14) maar door de vele fouten van de Wolven kon Lommel via de (…) Het hele nieuwsbericht

OKRA-centrum houdt Opendeurweek

Zondag 14 november 2021
Lommel - OKRA-centrum houdt OpendeurweekIn 2021 staat de Ouderenweek van de Vlaamse Ouderenraad, van maandag 15 tot en met zondag 21 november, in het teken van hun campagne “Kopzorgen Verdienen Zorg”. Voor Trefpunt Centrum vormt deze Ouderen- of Seniorenweek dé gelegenheid om zijn jaarwerking eens voor te stellen aan alle Lommelse senioren, al dan niet aangesloten bij OKRA. Met de lezing van Luc Van De Ven op dinsdag 19 oktober jl. in cc De Adelberg kwam het thema van de geestelijke gezondheidszorg al uitgebreid aan (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Assistentiehonden en toegankelijkheidZoomDe Stedelijke Adviesraad voor mensen met een handicap (S.T.A.P.) heeft stickers bezorgd aan Spronken Orthopedie in de Mudakkers en aan Ortho-Fine Eddy Lodewijks op de Molsekiezel, niet alleen om aan te geven dat assistentiehonden in hun zaak welkom zijn, maar ook toegankelijkheidsstickers voor rolstoelgebruikers, rollators en buggy's. Wil jij ook laten weten dat dit mogelijk is in jouw zaak ? Contacteer dan Kristof Habraken via STAP[!]lommel.be. (Bijdrage S.T.A.P. Edmond Brouwers)

Damesvoetbal: Bokrijk B- Lommel B 4-0

Zaterdag 13 november 2021
Lommel - Damesvoetbal: Bokrijk B- Lommel B 4-0In tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Bokrijk Sport B vanavond Lommel Utd WS B geklopt met 4-0.

Autobestuurder ramt bomen

Zaterdag 13 november 2021
In Lommel-Werkplaatsen ramde een autobestuurder enkele bomen. Hij vervolgde zijn weg. Het ongeval gebeurde vanmorgen, even voor 7 uur.

Krijg de klere!

Zaterdag 13 november 2021
Chel mag het zeggen
Lommel - Krijg de klere!Ja ik weet het. Ik lijk weer de Nederlandse toer op te gaan. Wij in Vlaanderen gebruiken die uitdrukking immers nauwelijks. Wij weten wel wat het betekent natuurlijk. Wij weten trouwens altijd wat Hollandse uitspraken betekenen. Zij daarentegen begrijpen nooit wat wij bedoelen. Maar dat terzijde.
Vandaag wil ik het over kleren hebben. Gewoon omdat ik, zoals zoveel mannen, een behoorlijke hekel heb aan het uit- en aantrekken van kledingstukken. Hoe dat komt is me, op mijn zesenzeventigste, nog altijd (…) Het hele nieuwsbericht

Ophokplicht vanaf maandag

Zaterdag 13 november 2021
Lommel - Ophokplicht vanaf maandagZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Postkantoren blijven maandag dicht

Vrijdag 12 november 2021
Het is maar dat je 't weet
Komende maandag - koningsdag - blijven de postkantoren dicht. Kranten, brieven en pakjes worden wel bezorgd.

Lommel SK verliest oefenmatch

Vrijdag 12 november 2021
Lommel - Lommel SK verliest oefenmatchLommel SK heeft gisteren zijn oefenwedstrijd tegen het Nederlandse AZ verloren. Uitslag: 4-0.

Vanaf maandag pluimvee ophokken

Vrijdag 12 november 2021
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Vanaf maandag pluimvee ophokkenZoomVanaf maandag moeten pluimveehouders hun dieren ophokken. Die maatregel wordt genomen nadat er in Schilde vogelgriep is vastgesteld bij een wilde gans. Dat melden het Federaal Voedselagentschap en federaal minister van landbouw David Clarinval. Ophokken kan ook door netten boven de kippenren te spannen. Het belangrijkste is dat je je pluimvee afschermt van wilde vogels, zodat die niet in contact kunnen komen met je pluimvee. Daarnaast raadt het FAVV aan om je dieren binnen eten en drinken te geven, zodat wilde vogels buiten geen graantje komen meepikken. Het FAVV benadrukt dat het vogelgriepvirus niet gevaarlijk is voor de mens, mocht je eieren of vlees eten van besmette dieren. “Het vogelgriepvirus is een virus dat alleen vogels treft. Dus eieren en gevogelte kunnen in alle veiligheid geconsumeerd worden.”
Grensgevallen
Lommel - Meer politie door coronamaatregelen in NederlandPolitie Lommel gaat meer patrouilles inzetten om na te gaan of er door de pas aangekondigde tijdelijke lockdown in Nederland 's avonds meer Nederlanders naar hier komen. Het gaat om twee extra ploegen. Politiezone HANO houdt het voorlopig bij de twee gebruikelijke weekendpatrouilles, maar versterking wordt achter de hand gehouden. De lockdown in Nederland houdt onder meer in dat de horeca daar vroeger - al om 20u - moet sluiten.

Liza Dries overleden

Vrijdag 12 november 2021
Lommel - Liza Dries overledenGisteren is Liza Dries overleden, de weduwe van de in 2013 gestorven Fons Mertens. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt in besloten familiekring plaats. Begroeting: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrlm Severens aan de Schansstraat.
Lommel - Het gaat (weer) de verkeerde kant uitMet Covid-19 gaat het in onze regio weer de verkeerde kant uit. Vanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 26 (!) patiënten met het coronavirus opgenomen. Zes van hen verbleven op de afdeling intensieve zorgen, waarmee de "Covid-bedden" op die afdeling bezet zijn.

Curiositeiten 2 - El Cid

Vrijdag 12 november 2021
Lommel - Curiositeiten 2 - El CidZoomVandaag publiceerden we het vervolg van de wandelingen van Willem van Lit. In deze episode is sprake van een 'geheimzinnig monument' onderweg, waarvan hij zélf niet direct wist waarover dit ging. Maar Jan van den Dungen uit Luyksgestel brengt raad!
Wanneer je over het fietspad vanuit de Pielis in Luyksgestel naar het Lommels kanaal fietst zie je direct na de grenspassage -mocht je die al hebt opgemerkt- een stenen zerk staan met inscriptie. De natuurstenen plaat doet aan als een grafzerk en (…) Het hele nieuwsbericht
Showbizz
Lommel - Regi en Pauline maken song Rode Neuzen DagZoomNa het aangrijpende Vechter met Camille vorig jaar, verrast Regi in de nieuwe editie van de Liefde voor Muziek Special voor Rode Neuzen Dag met een epische versie van Lost Without You, de wereldhit van Freya Ridings, gezongen door Pauline. Het nummer wordt dé song van Rode Neuzen Dag 2021.
Deze Special staat volledig in het teken van zeven veerkrachtige jongeren. Elk van hen koos een nummer voor een leerkracht die voor haar/hem veel heeft betekend. De inspiratie voor de keuze van het Rode (…) Het hele nieuwsbericht

Curiositeiten

Vrijdag 12 november 2021
Wandelingen door Lommel
Lommel - CuriositeitenZoom‘Werd hier een aanzienlijke inheemse familie begraven die uitkeek over haar bezit?’ Ik sta stil voor een groot bord met een plattegrond, twee foto’s met aardewerken potten en toelichting in drukletters. Dat gaat over de drieperiodenheuvel nabij grenspaal 194. Zo heet het hier volgens dat bord. Inheems, denk ik. Kennelijk duiden we mensen in vreemde streken vanuit ver vervlogen tijden waar we mysterieus weinig vanaf weten aan met inheems, zelfs hier op de eigen hei in Lommel. Aanzienlijk. Dat (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in Gent...

Vrijdag 12 november 2021
Lommel - Ondertussen, in Gent...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Alice Van Hout overleden

Donderdag 11 november 2021
Lommel - Alice Van Hout overledenGisteren is Alice Van Hout (92) overleden, de weduwe van de in 2007 gestorven Louis Vanhoudt. Zij woonde in Zonhoven maar was afkomstig van Lommel. Het afscheid vindt dinsdag (12 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

Weg met materiaal

Donderdag 11 november 2021
In de Anjerstraat in Lommel-Werkplaatsen is materiaal gestolen. De politie kreeg vanmorgen melding van de feiten.

België kleurt weer donkerrood

Donderdag 11 november 2021
Lommel - België kleurt weer donkerroodZoomOp de ECDC-kaart, die elke donderdag gepubliceerd wordt en aangeeft hoe het zit met de aanwezigheid van het coronavirus in Europa, kleuren België en Nederland sinds vandaag weer donkerrood. Dat is geen goede situatie. En het zou nog erger zijn als we al niet met zovelen ingeënt waren. Alleen Frankrijk, Italië en het grootste deel van Spanje zien er nog relatief goed uit. 

Roger Snoekx overleden

Donderdag 11 november 2021
Lommel - Roger Snoekx overleden
Vandaag is Roger Snoekx overleden. Hij was 74 jaar en afkomstig van Neerpelt. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Rustig novemberweer

Woensdag 10 november 2021
Weerbericht
Lommel - Rustig novemberweerHogedrukgebieden over het Europese vasteland verzwakken storingen die vanaf de Atlantische Oceaan naar onze regio afzakken, waardoor er enkel nog wolkenvelden overblijven. In het weekend wordt de kans op wat neerslag echter wat groter. De temperaturen zijn normaal of zelfs iets boven normaal voor de tijd van het jaar.
Vandaag is er flink wat zon en het blijft droog. Er komen ook enkele wolkenvelden voor, maar de zon kan steeds domineren. Bij weinig wind liggen de maxima rond 10 of (…) Het hele nieuwsbericht

OKRA-fietsers wereldkampioen

Woensdag 10 november 2021
Lommel - OKRA-fietsers wereldkampioenZoomElke dinsdagnamiddag komen een aantal leden van OKRA-centrum samen aan de bibliotheek om een gezonde fietstocht te maken onder de bekwame leiding van de wegkapiteins Fons Geboers en Jan Vandenberk. Deze week mochten we de "wereldkampioen-hesjes" ontvangen. Zulk een uniek hesje kon verdiend worden door gedurende de maanden juli tot september jl. minstens 267 km (de afstand die de beroepsrenners maakten tijdens het wereldkampioenschap in ons land) te fietsen in OKRA verband. (Bijdrage Stan Bresseleers)

Inbraak in nieuwbouw

Woensdag 10 november 2021
In de Anjerstraat in Lommel-Werkplaatsen is er ingebroken in een nieuwbouw. Om binnen te geraken werd een schuifraam geforceerd.

Een verschrikkelijke ziekte

Woensdag 10 november 2021
Vandaag gelezen
Lommel - Een verschrikkelijke ziekte"Covid-19 is een ziekte, die het hele lichaam en niet alleen de longen aanvalt. Vele organen worden zwaar beschadigd - en momenteel weten we nog helemaal niet hòe zwaar, en of ze ooit weer genezen kunnen." (Duitse wetenschapper Stefan Schreiber in Der Spiegel)
Lommel - Weer 18 coronapatiënten in MariaziekenhuisVorige week dinsdag waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 19 patiënten opgenomen met een Covid 19-besmetting. Dat aantal zakte in de afgelopen dagen enigszins, maar vanmorgen waren het er weer 18. Drie van hen werden verpleegd op de afdeling intensieve zorgen. We zijn nog niet van dat virus af...
Lommel - Meer besmettingen dan in grensgemeentenHet ziet er niet goed uit voor wat betreft het aantal coronabesmettingen in Noord-Limburg. Momenteel zijn er zelfs méér besmettingen dan in de ons omringende grensgemeenten, en dat is lang geleden. In de Eerstelijnszone is de incidentie opgelopen tot 711/100.000 inwoners per week, veel hoger dan de piek in oktober 2020 en hoger dan de cijfers nationaal. In de grensgemeenten bedraagt die incidentie 487/100.000 inwoners per week, ook veel te hoog.
Merkwaardig is dat het aantal ziekenhuisopnames alsnog beperkt blijft, ondanks het feit dat de aanwezigheid van het virus nagenoeg verdrievoudigd is ten opzichte van het voorjaar. Die lagere ziekenhuisopnames hebben we te danken aan het grote aantal gevaccineerden.

Sterrenkijkdagen komend weekend

Maandag 8 november 2021
Lommel - Sterrenkijkdagen komend weekendZoomNaar jaarlijkse traditie organiseert de Vereniging voor Sterrenkunde op vrijdag 12 en zaterdag 13 november weer haar Sterrenkijkdagen. Ook in onze regio kan je die dagen op verschillende plaatsen terecht: in Achel, Bocholt, Genk en Lommel richten de plaatselijke sterrenwachten hun telescopen naar de hemel om alle geïnteresseerden te laten kennismaken met de wonderen van het heelal. Dit jaar gaat de aandacht speciaal naar de sterrenbeelden. Je komt te weten welke sterrenbeelden er allemaal aan onze hemel prijken, hoe ze ontstaan zijn en hoe je ze makkelijk kan terugvinden. Alle info vind je hier. (Foto Peter D'Joos)

Weg met partij hout

Maandag 8 november 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op een werf aan de Zandputlaan in Mol is een partij hout gestolen. Aan een bedrijf aan de Berkenbossenlaan gingen dieven met een auto aan de haal. In de Bosdreef is een woninginbraak gepleegd terwijl de bewoners met vakantie waren.

Diefstal in Lommel-Kolonie

Maandag 8 november 2021
Uit een loods in Lommel-Kolonie zijn een aanhangwagen en een ladder gestolen. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Maria Bergmans overleden

Maandag 8 november 2021
Lommel - Maria Bergmans overledenVandaag is Maria Bergmans overleden, de weduwe van Henri Boons. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Man (56) gewond bij frontale klap

Maandag 8 november 2021
Lommel - Man (56) gewond bij frontale klapEen 56-jarige man uit Lommel is gisterenmiddag gewond geraakt bij een frontale botsing tussen twee auto's op de N136 tussen Postel en Balen op het grondgebied van Mol. De brandweer werd opgeroepen om het slachtoffer te bevrijden. De man is naar het ziekenhuis gebracht. Eén van de bestuurders zou afgeweken zijn van zijn rijvak.

Bekerweekend voor Lovoc-ploegen

Maandag 8 november 2021
Lommel - Bekerweekend voor Lovoc-ploegenZoomEindelijk weer bekervolley in Limburg! Dit na een seizoen zonder finales en een volledig bekerloos seizoen. Om de gekende redenen... Bij de jeugd speelden de meisjes U13 hun kwalificatietornooi in Lanaken. Ze verloren hun twee wedstrijdjes, tegen Tamera Lummen en Mavo Dilsen-Stokkem. De meisjes U15 speelden hun tornooi in Kinrooi, tegen Cristal Alken Jeval E, Sparvoc Lanaken en Tongerlo VC. Alken was veel te sterk voor de Lovoc-girls, maar dit was wel de mooiste wedstrijd van de drie. Tegen Sparvoc (…) Het hele nieuwsbericht

Weer mooie vooruitzichten

Maandag 8 november 2021
Lommel - Weer mooie vooruitzichtenZoom(Foto Robert Boons)
Lommel - Twee bedrijfsinbraken in Lommel-BarrierIn Lommmel-Barrier is ingebroken in twee bedrijven: in een Porschegarage en in een verhuurbedrijf van frituurwagens. In de garage is er veel schade, in het andere bedrijf is geld gestolen. Vermoedelijk gaat het in de twee gevallen om dezelfde daders.

Lutgarde Vande Broek overleden

Zondag 7 november 2021
Lommel - Lutgarde Vande Broek overledenIn het AZ Damiaan in Oostende is op 2 november Lutgarde Vande Broek overleden. Ze was afkomstig van Lommel en werd 70 jaar. Woensdag wordt ze gecremeerd, na een afscheidsdienst (om 10.30u) in het crematorium in Lommel. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Lommel - Kattenbos wint derby bij LutlommelVandaag stond in Derde provinciale de lokale derby tussen Lutlommel en Kattenbos gepland, een wedstrijd die toch eerder verrassend gewonnen werd door Kattenbos met 1-3. Verbroedering, in dezelfde reeks, verloor met 3-0 bij Ham Utd. In vierde provinciale tot slot stond ook de enige derby op het programma, nl. Grenstrappers Kolonie tegen Lutlommel B, en daar was het de thuisploeg die het laken naar zich toetrok met 3-1.
Lommel - Basket Lommel blijft aan de leidingGisterenavond moesten onze Lommelse basketters naar Kortrijk, en ze wonnen daar, weliswaar met nipt verschil. De eindstand was 78-80. (Quarters: 22-19, 18-25 (40-44), 24-17 (64-61), 14-19). De basketters presteren dus duidelijk beter dan onze voetballers van Lommel SK, want basket Croonen Lommel blijft dankzij deze overwinning op de eerste plaats prijken in de rangschikking!
Zoals verwacht werd  het een nek aan nek duel tussen Kortrijk en Lommel. Gelukkig was Toon Ceyssens in (…) Het hele nieuwsbericht

Meer toeristen bezoeken Limburg

Zaterdag 6 november 2021
Lommel - Meer toeristen bezoeken LimburgZoomHet typische Belgische herfstweer houdt gasten niet tegen om ook na de zomer en tijdens de herfstvakantie massaal naar Limburg af te zakken. Dat blijkt uit een bevraging van Visit Limburg bij de Limburgse toeristische sector. “De trend van de zomer blijft voelbaar tijdens de herfstvakantie. Het nazomerse weer in september en oktober en de ‘top-of-mind’-positie van Limburg als vakantiebestemming zorgden voor een succesvolle seizoensverlenging”, aldus Igor Philtjens, gedeputeerde en voorzitter van Visit Limburg. “De gemiddelde bezettingsgraad van 65,1% is zelfs een stijging van 15,1% t.o.v. 2019. Het is het zoveelste bewijs dat Limburg de afgelopen jaren hard heeft gewerkt aan een plek in het binnenlands toerisme die we niet meer afgeven.” (foto Visit Limburg)
Lommel - Voertuig rijdt tegen appartementsgebouwVanochtend is in de Kloosterstraat een voertuig tegen de gevel van een appartementsgebouw gereden. Er is heel wat schade. De bestuurder pleegde vluchtmisdrijf.
Kort nieuws van bij de buren
Lommel - Mondmasker weer verplicht in NederlandIn Nederland is vanaf vandaag het mondmasker weer verplicht in onder meer winkels, bibliotheken en stations. Het coronatoegangsbewijs moet weer worden getoond op buitenterrassen, in sportscholen, zwembaden en doorstroomlocaties zoals musea en bij binnensporten.

Het pistool

Zaterdag 6 november 2021
300 woorden van Rudi
Lommel - Het pistoolIk moet zes of zeven jaar geweest zijn. Meer dan vier decennia later steekt het niet op een jaar. Het was zomer. Ik sta voor het huis in mijn korte broek en een bruin cowboyvest. Op mijn hoofd draag ik een cowboyhoed van dezelfde kleur, met vooraan een zilveren ster. Een echte Texas Ranger, dat zag je zo. Het kledingsetje kreeg ik van Sinterklaas. De revolver had ik al.
In die tijd lag er naast ons huis een schrijnwerkerij. Het was er een komen en gaan van vrachtwagens, kopers en vertegenwoordigers. Al wist (…) Het hele nieuwsbericht

Een kind mag niet meeroken

Vrijdag 5 november 2021
Tribunaliteiten
Lommel - Een kind mag niet meerokenVoor de familierechtbank van Dendermonde streed een vader voor meer contact met zijn driejarig zoontje. De rechtbank had zijn vaderschap twee jaar na de geboorte erkend, maar de moeder verweet hem dat hij niet de minste ervaring had met het kind. De vader gaf aan dat hij het goed voor had met zijn zoontje en openstond voor een geleidelijke opbouw van contact met hem. De rechtbank kon dit slechts beamen. Bovendien, zo stelde de rechtbank, heeft elk kind het recht om zoveel mogelijk met elke ouder samen te zijn en (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Conjaerts overleden

Vrijdag 5 november 2021
Lommel - Maria Conjaerts overledenGisteren is Maria Conjaerts overleden, de echtgenote van Theo Brusselaers. Zij was 71 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum. Begroeting: dinsdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Karel (Charel) Fonteyn overleden

Vrijdag 5 november 2021
Lommel - Karel (Charel) Fonteyn overledenVandaag overleed Charel Fonteyn, echtgenoot van wijlen mevrouw Miet Maes. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden. De begroeting is voorzien nu zondag 7 november van 11 tot 11.30 uur in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Vergeet de vogels niet

Vrijdag 5 november 2021
Lommel - Vergeet de vogels nietZoomHet is november. De meeste wintergasten uit het hoge noorden arriveren nu in onze contreien. Help ze nu samen met onze standvogels de winter door! Tijd dus om de voedertafel te installeren... Op de foto: een Vlaamse gaai. (Foto Pierre Rutten)

Uitbreiding voor 3T Prefab Beton

Vrijdag 5 november 2021
Bedrijfsnieuws
3T Prefab Beton gaat in Lommel een nieuwe betoncentrale bouwen om aan de sterke vraag naar prefab betonelementen te kunnen voldoen. Om geen tijd te verliezen wordt steeds meer gekozen voor trappen, balkons of draaitrappen in prefab”, zeggen de zaakvoerders.

Angele Vanhoof overleden

Vrijdag 5 november 2021
Lommel - Angele Vanhoof overledenGisteren is Angele Vanhoof overleden, de echtgenote van Victor Willekens. Zij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur) in funerarium Dries-Hulsmans in Balen.

Heerlijkheid

Vrijdag 5 november 2021
Wandelingen door Lommel
Lommel - HeerlijkheidZoomEén rechte weg, dat wil zeggen een weg verhard met fijn grint en daarnaast een fietspad van betonplaten. Die liggen hier wel mooi gelijkmatig op hoogte zodat je niet voortdurend dokkerend de naden van de platen onder je fietsbanden hoeft te voelen als je hier rijdt. Ik ben blij dat ik een regenjas heb aangetrokken. Het landschap is wat saai hier. Ik stap stevig door. Aan de rechterkant loop ik schuin af op een bos toe; links komt een waterloop met bomen op zijn oevers dichterbij. Het is een gracht die hier (…) Het hele nieuwsbericht
Dario Carlucci (31) uit Lommel heeft de besloten vennootschap DC Wood Design opgericht met zetel aan de Jan Frans Willemsstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitvoeren van interieurprojecten en van buitenschrijnwerken en het vervaardigen en plaatsen van meubels, keukens en inbouwkasten.
Vanwege personeelstekort in het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt heeft men een volledige afdeling van 29 bedden moeten sluiten. Het resterende personeel wordt nu ingezet op andere afdelingen. Momenteel zijn er 14 patiënten met COVID-19 in het ziekenhuis opgenomen. Twee van hen verblijven op de afdeling intensieve zorg. Er zijn vijf patiënten met een vermoeden van COVID-19.
Lommel - Win het nieuwste boek van Christian MeadowZoomNu zaterdag signeert Christian Meadow zijn nieuwste boek 'Vergeten Bloed' in boekhandel De Standaard, en dit van 13.30 tot 15.00 uur. Vanaf dan tot 16.30 uur wordt hij afgelost door die andere Lommelse auteur (en columnschrijver...) Rudi Lavreysen die zijn eerste boek 'Allesbehalve Super' zal signeren. Tussendoor kan u ook nog eens genieten van het Lommelse bier 'Slijkvisser'. En nog méér goed nieuws: u maakt kans op twee exemplaren van het boek van Christian Meadow. Het enige dat u moet doen is een mailtje sturen aan internetgazet.lommel[!]telenet.be en antwoorden op deze simpele vraag: van en tot welk jaar vond de Koreaanse oorlog plaats? Antwoorden vóór morgenavond 20.00 uur!

Lei Martens overleden

Donderdag 4 november 2021
Lommel - Lei  Martens overledenVandaag is Lei Martens overleden, de echtgenoot van Martha Corens. Hij was 80 jaar.  Het afscheid vindt dinsdag (10.30 uur) in de parochiekerk van Kattenbos. Begroeting: maandag (17-18 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Politie CARMA heeft het koppel geïdentificeerd dat gisteren in de publiciteit kwam naar aanleiding van een naaktvideo die werd opgenomen in de Sint-Michielskerk in Bree. De twee werden verhoord en gaven de feiten toe. In het kader van de M-werking van het parket Limburg werden ze na hun verhoor onmiddellijk voorgeleid bij de parketmagistraat. De magistraat wees beiden terecht en legde hen een procedure bemiddeling en maatregelen op in overleg met de dienst justitiehuizen, aldus het parket (…) Het hele nieuwsbericht

Buien, nadien droger

Donderdag 4 november 2021
Weerbericht
Lommel - Buien, nadien drogerLangs de oostelijke flank van een hogedrukgebied met kern ten westen van Ierland, wordt in een noordelijke luchtstroming koude en onstabiele lucht naar onze streken gestuurd. De volgende dagen krijgen we wat meer invloed van het hogedrukgebied en is het tijdelijk meestal droog. Zondag nemen de neerslagkansen opnieuw toe.
Vandaag is het droog, maar mistig in de ochtend. Nadien volgen er enkele opklaringen, maar vooral na de middag vallen er ook lokaal buien. Het is eerder koud bij maxima rond 9 (…) Het hele nieuwsbericht

Dauwtrip OKRA-centrum succesvol

Woensdag 3 november 2021
Lommel - Dauwtrip OKRA-centrum succesvolZoomEergisteren namen bijna 50 enthousiaste wandelaars deel aan de jaarlijkse dauwtrip op Allerheiligen van OKRA Trefpunt Centrum. Onder leiding van gids Jacques Jansen trokken zij vanaf 8 uur gedurende een uurtje doorheen de rustgevende natuurpracht van de Sahara. Na een verkwikkende wandeling wachtte hen een smakelijk en heerlijk ontbijt, klaargemaakt en verzorgd door de vrijwilligers van en in Den Dribbel. (Bijdrage Stan Bresseleers)
Dauwtrip OKRA-centrum succesvol
Zoom

Denk je corona te hebben?

Woensdag 3 november 2021
Lommel - Denk je corona te hebben?Wie zich ziek voelt en denkt corona te hebben, hoeft niet meer per se de huisarts te bellen voor een PCR-coronatest. Vanaf vandaag kan je online nagaan of je je het best laat testen. Als dat het geval is, krijg je een testcode waarmee je naar een testcentrum kan gaan. Bedoeling is om druk bij te huisartsen weg te halen. Meer info bij vrtnieuws.be

Martin Luijten overleden

Woensdag 3 november 2021
Lommel - Martin Luijten overledenGisteren is Martin Luijten overleden, de weduwnaar van Mia Maes. Hij was 88 jaar en afkomstig van Overpelt. Het afscheid vindt maandag (13.30 uur) plaats in de aula van crematorium in Lommel.

Drie ton CO2 per koe

Dinsdag 2 november 2021
Lommel - Drie ton CO2 per koeZoomKoeien leveren de voedzame zuivelproducten waar we vandaag goed op gedijen - boordevol hoogwaardige eiwitten, micronutriënten en essentiële vetzuren die ons lichaam nodig heeft. Melkkoeien zorgen ook voor het levensonderhoud en de voedselzekerheid van meer dan een miljard mensen over de hele wereld. Maar koeien produceren methaan, een broeikasgas met negatieve gevolgen voor onze planeet. Bijna 60% van de uitstoot, die wereldwijd vrijkomt bij de productie van melk, komt in de vorm van (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak in Jan Frans Willemsstraat

Dinsdag 2 november 2021
Lommel - Inbraak in Jan Frans Willemsstraat
Er is ingebroken in een woning aan de Jan Frans Willemsstraat. De politie kreeg deze voormiddag melding van de feiten. Over de buit is niets bekend.
Lommel - Aantal coronapatiënten stijgt weerVanmiddag waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 19 patiënten met COVID-19, waarvan drie op intensieve zorg. Dat is bijna dubbel zoveel als vrijdag. Het besmettingscijfer in de Eerstelijnszone Noord-Limburg ligt nu bijna 50% hoger dan de piek in oktober 2020. Het blijft dus belangrijk om de persoonlijke contacten te beperken: door bijvoorbeeld te telewerken, een mondmasker te dragen indien u toch naar de winkel moet en zeker niet op bezoek te gaan bij ouderen en andere risicopersonen.  

Vanaf nu heb je hem nodig

Maandag 1 november 2021
Lommel - Vanaf nu heb je hem nodigZoomVoor diegenen die nog niet gevaccineerd zijn, wordt het vanaf vandaag erg moeilijk, of zelfs onmogelijk om op café of restaurant te gaan, of naar de bioscoop, het theater of de fitness, want op al deze plaatsen moet je in het bezit zijn van een Covid Safe Ticket. En dit kan dus na vaccinatie, of na een negatieve test, of wanneer je hersteld bent van Covid. (Foto Robert Boons)
16/03

Diane, gefeliciteerd met je verjaardag!!

Cor Wevers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel