Het overige nieuws

Code geel: sneeuw en gladheid

Donderdag 31 maart 2022
Lommel - Code geel: sneeuw en gladheidHet KMI waarschuwt voor vannacht en morgenvroeg met code geel. Er is een grote kans op sneeuw en bijhorende gladheid in delen van Limburg.
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag het faillissement uitgesproken van Kinderdagverblijf Het Lindehofje uit Lommel. Schuldvorderingen moeten voor 30 april ingediend worden.

José Conjaerts overleden

Donderdag 31 maart 2022
Lommel - José Conjaerts overledenDinsdag is José Conjaerts overleden. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: maandag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Vlaanderen is er klaar voor

Donderdag 31 maart 2022
Lommel - Vlaanderen is er klaar voorZoom
Laat het nu maar sneeuwen. (Still)

24 COVID-patiënten in ziekenhuis

Donderdag 31 maart 2022
Momenteel zijn er 24 patiënten met COVID-19 in Noorderhart Mariaziekenhuis, waarvan 1 op intensieve zorg. Er is 1 patiënt met COVID-19 in Noorderhart Revalidatie & MS.

Twee dieven ingerekend

Donderdag 31 maart 2022
Lommel - Twee dieven ingerekendDe Leuvense politie heeft dinsdagnamiddag twee twintigers ingerekend die zich verdacht gedroegen op de Naamsesteenweg in Leuven. Zij worden verdacht van de diefstal van de portefeuille van een 25-jarige Lommelaar aan het station in Leuven en van een diefstal in een studentenkamer. In hun rugzakken werden inbrekersmateriaal en gestolen voorwerpen aangetroffen. De twee  moeten in mei voor de correctionele rechtbank in Leuven verschijnen in het kader van de snelrechtprocedure.

Oproep tot reünie

Donderdag 31 maart 2022
Lommel - Oproep tot reünieZoomWICO Campus Lommel organiseert op vrijdag 22 april van 20.00 tot 23.00 uur een oud-leerlingenavond. Ben je oud-leerling van het Sint-Pieterscollege, het Onze-Lieve-Vrouw-Instituut of het Sint-Jozefscollege en ben je afgestudeerd vóór 2000, dan ben je van harte welkom. Inschrijven is verplicht via de qr-code of facebook WICO Campus Lommel vóór 17 april.

Sneeuw op komst?

Donderdag 31 maart 2022
Weerbericht
Lommel - Sneeuw op komst?Op korte termijn geven de weerkaarten erg koud weer. Zonder het over een aprilgrap te hebben: op vrijdag voorzien de weermodellen grote sneeuwkansen in onze streken, zowel in Vlaanderen als in de Ardennen. Voordien kunnen we echter ook al winterse neerslag krijgen.
Vandaag zorgt een storing enige tijd voor regen en sneeuw gemengd of sneeuw. Mogelijk kan er tijdelijk een sneeuwtapijtje ontstaan. Later op de dag gaat de sneeuw meer over in regen. Na een drogere periode, komen er na de (…) Het hele nieuwsbericht

'Start to run' terug bij Dalo

Woensdag 30 maart 2022
Lommel - 'Start to run' terug bij DaloDALO organiseert dit jaar terug een Start to Run. Op 5 april om 19h45′ start de sessie onder de leiding van ervaren loopster Irene Hamblok. Op dinsdag en donderdag bouw je geleidelijk op, gedurende 10 weken, naar 5 km lopen. De laatste dag is het de bedoeling dat je 5 km loopt op je eigen tempo. Als je hierin slaagt, ontvang je een diploma. Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar dalo[!]val.be. Kostprijs is 30 euro.

V. Lommel wint in Opitter

Woensdag 30 maart 2022
Lommel - V. Lommel wint in OpitterVerbroedering Lommel is vanavond met 0-1 gaan winnen op het veld van Opitter.

Voorverkoop Lommel SK - Westerlo

Woensdag 30 maart 2022
Lommel - Voorverkoop Lommel SK - WesterloWie de derby Lommel SK tegen Westerlo live wil meemaken, moet hiervoor in voorverkoop tickets aanschaffen! De loketten zullen  op zaterdag immers gesloten zijn! Deze voorverkoop vindt plaats morgen - donderdag - van 18 tot 19.30 uur aan de loketten van de club.

Druk weekend voor rugby Murphy's

Woensdag 30 maart 2022
Lommel - Druk weekend voor rugby Murphy'sZoomDe Murphy’s hebben een druk weekend achter de rug - zowel jeugd, vrouwen en mannen hadden een match op het programma staan. Zaterdag namen de U12 van de Murphy’s deel aan het toernooi georganiseerd door Rugbyclub Hasselt. Het werd een heel mooie dag met mooie resultaten.
De youngsters werden aangevuld met drie spelertjes van Oudsbergen om een volledige ploeg te vormen. Vier kleine matchen van 15 minuten stonden op het programma. De ouders genoten langs de zijlijn van het jeugdige (…) Het hele nieuwsbericht
Druk weekend voor rugby Murphy'sDruk weekend voor rugby Murphy's
Zoom
Vorige week woensdag, een stralende dag en een opgeruimde speeltuin in de Kievit. Het ideale moment om een kennismakingsactiviteit te organiseren in de wijk. De Netwerkers van de stad Lommel hadden twee toffe activiteiten uitgewerkt om de wijk beter te leren kennen. De opkomst was groot, in totaal waren er 35 kinderen die participeerden aan de activiteit. De ene groep ging op fotozoektocht en de andere maakte een zelfportret. Na afloop hebben ze de tekeningen in het buurthuis De Kievit mogen ophangen. Kinderen tussen 6 en 12 jaar waren welkom en de activiteit zorgde voor een gezellige samenkomst van ouders, jongeren en kinderen. Een geslaagde activiteit...

Minder seks door Netflix

Woensdag 30 maart 2022
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Minder seks door NetflixZoomMaar liefst 27 procent van alle Vlaamse vrouwen kijkt liever een serie dan dat zij seks hebben. Onder mannen bedraagt dit slechts veertien procent. Dit blijkt uit onderzoek van Deals.be onder 1.011 Vlamingen met een vaste partner, uitgevoerd door Panelinzicht. Een kwart van alle ondervraagden zegt dat het uitgebreide aanbod aan series en films ervoor heeft gezorgd dat zij ‘het’ tegenwoordig minder vaak doen met hun partner. Met 37 procent heeft vooral het seksleven van jongeren te lijden onder (…) Het hele nieuwsbericht

Het land van de duizend meren

Woensdag 30 maart 2022
Danny doet Danny
Lommel - Het land van de duizend merenLat mie moar lopen langs de stroaten, zoals Willem Vermandere. Verminder je snelheid en je bent aan het wandelen. Ja, ik ben een straatwandelaar. Geen bosloper. Een Finse piste lijkt me iets voor fanatiekelingen. Je vindt ze vaak in bossen en nabij sportcentra. Ik heb niks met Finse pistes. Ze klinken zo vochtafdrijvend. Al wandelend ‘moeten’ vind ik maar niks. Op zaagsel, boomschors en houtsnippers huppelen evenmin.
Toch zegt iedereen dat ik het eens moet proberen. Niet zonder research, (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Swingend FT JenS vlot voorbij Amici GenkMaandagavond zette FT JenS Lommel Amici Genk opzij met een 7-1 overwinning en deed daarmee een gouden zaak in de rangschikking. Met drie punten erbij wipten ze zo over Alci Beverlo heen, welke de volgende tegenstander is op vrijdag 8 april in Beverlo. Indien ook dan de volle buit wordt gepakt, kunnen ze nog een plaatsje stijgen en is een verlengd verblijf in tweede provinciale zo goed als een feit.
Maar vooraleer daar aan gedacht kon worden, moest Amici Genk toch maar eerst puntenloos terug naar huis (…) Het hele nieuwsbericht

'Laat een bos met rust'

Dinsdag 29 maart 2022
Vandaag gelezen
Lommel - 'Laat een bos met rust'Zoom"Bossen uitdunnen, een standaardpraktijk in de bosbouw, is waanzin. Het extra zonlicht doet de bomen wel even sneller groeien, maar, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, is dat niet goed. Door stikstof, overbemesting en koolstofdioxide groeien bomen vandaag sneller dan gezond voor hen is. (...) Ze sterven dan veel jonger, waatdor ze de opgeslagen koolstof snel weer in de atmosfeer brengen."
De Duitse boswachter en schrijver Peter Wohlleben in De Standaard)
Grensgevallen
Lommel - Werken tussen Valkenswaard en WaalreWie de komende twee jaar in Eindhoven moet zijn, kan voortaan beter de nieuwe N69 nemen. Want binnenkort starten op de Eindhovenseweg in Waalre werken die gedurende twee jaar veel verkeershinder zullen opleveren. Vandaag werden in Valkenswaard en Waalre twee aankondigingsborden geplaatst om die werkzaamheden en omleidingen extra onder de aandacht te brengen. De werken en de daaraan gekoppelde maatregelen zijn bedoeld om het doorgaand vrachtverkeer te weren, hoogwaardig openbaar vervoer aan te leggen en het aantal auto’s met circa 40% terug te dringen. Hier staat meer info over de geplande werken.
Vandaag gelezen
"De zomertijd is slecht voor de volksgezondheid, en daarom moeten we standaard naar de wintertijd."
Malou Fanchamps van de Nederlandse Hersenstichting 

Eerste prijs voor Shana Cools

Dinsdag 29 maart 2022
Lommel - Eerste prijs voor Shana CoolsZoomOp de LRV Eventing in Pelt heeft Shana Cools van LRV Lommel zondag met Elias van het Futsenhof de eerste prijs behaald in de klasse Beginnelingen. Proficiat! (Foto Rik Vander Sanden)

Jos Bergmans overleden

Dinsdag 29 maart 2022
Lommel - Jos Bergmans overledenGisteren is Jos Bergmans overleden, de echtgenoot van Lisette Michiels. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Jaak Peeten overleden

Dinsdag 29 maart 2022
Lommel - Jaak Peeten overledenIn Lommel is gisteren Jaak Peeten overleden, de echtgenoot van Jenny Wijnen. Hij was afkomstig van Neerpelt en werd 91 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be. 

Lambert Rooyackers overleden

Dinsdag 29 maart 2022
Lommel - Lambert Rooyackers overledenIn het ziekenhuis in Mol is zondag Lambert Rooyackers overleden, de weduwnaar van Mia Deckers. Hij was afkomstig van Lommel en werd 78 jaar. De uitvaartplechtigheid zal plaatsvinden in beperkte kring, waarna de asverstrooiing plaatsvindt op de begraafplaats van Lommel-Centrum. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.

Het wordt kouder

Dinsdag 29 maart 2022
Weerbericht
Lommel - Het wordt kouderEen storing zorgt voor veel bewolking, waardoor de temperatuur wat getemperd wordt. Vooral in het westen en het zuiden kan een spat regen vallen, maar op veel plaatsen is het droog. Vannacht wordt er meer neerslag verwacht op de passage van een storing. Daarna wordt nog koudere lucht aangevoerd, waarbij morgen het kwik een heel stuk lager uitkomt.
Vandaag/dinsdag zijn de wolken in de meerderheid, maar lokaal is er ook nog wel een streepje zon. Vooral in het westen en het zuiden kan er een (…) Het hele nieuwsbericht

WK zijspannen naar Lommel

Dinsdag 29 maart 2022
Het WK zijspanmotorcross keert na twee seizoenen afwezigheid terug naar België, en wel op 25 en 26 juni op het crossterrein in Heeserbergen. Dit werd gisterenavond bekend gemaakt door de organisator, Maasland Motorsport. Voor hen wordt het een jubileumeditie, want het zal de 20ste Grote Prijs zijn. Eerder organiseerde de club al acht GP’s in Neeroeteren, acht in Genk en drie in Lommel. Het WK zijspannen 2022 gaat op 24 april van start in het Nederlandse Markelo.

Mariette Bosch overleden

Dinsdag 29 maart 2022
Lommel - Mariette Bosch overledenIn WZC Ploegdries is gisteren Mariette Bosch overleden, de partner van Maria Bleys. Zij was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Centrum.

Twee gemeenten met schone lucht

Maandag 28 maart 2022
Het is maar dat je 't weet
De Wereldgezondheidsorganisatie onderzocht 6475 gemeenten op de luchtzuiverheid. In 6253 gemeenten is de lucht vuiler dan de WHO graag zou willen. In België voldoen twee gemeenten aan de richtlijnen: Vielsalm en Habay, beide in Wallonië. Vlaanderen doet het slechter dan de omliggende gebieden. Meer bij IPSnews

Stuur de pijn de wereld in

Maandag 28 maart 2022
Lommel - Stuur de pijn de wereld inZoom​Ook dit jaar besteedt het Noorderhart Mariaziekenhuis extra aandacht aan de “Week van de pijn” (28 maart tot 1 april). Cindy Stevens, verpleegkundig pijnspecialist, vertelt: “Tijdens de week van de pijn besteden we extra aandacht aan de pijnbeleving van patiënten in ons ziekenhuis. Pijn is vaak dé eerste en vooral belangrijkste reden om op consultatie te komen bij een arts of om naar spoed te gaan. Pijn kan bovendien alle vormen aannemen zowel fysiek (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Zomeruurregeling in het recyclageparkVanaf morgen/dinsdag gaat de zomeruurregeling in op het recyclagepark. Op zondag en maandag is het gesloten. Op de andere weekdagen kan men er in de zomer terecht van 9 tot 12.30u en van 13 tot 17u; dinsdag is dat tot 18u, zaterdag tot 16u.
Lommel - Ontbijt voor thuisgebonden ziekenZoomNu ze hun activiteiten terug kunnen starten, na twee jaar corona, viert Samana Kerkhoven volgende week het lentefeest. Maar hun thuisgebonden zieken die daar niet naartoe kunnen komen wilden zij zeker niet vergeten en daarom kregen zij afgelopen zaterdag een lekker ontbijt aangeboden. De kranige negentigers op de foto waren net als de overige 43 thuisgebonden zieken blij verrast en dankbaar voor dit mooie gebaar. (Bijdrage Frieda Willekens)
Lommel - Kinderboek 'Pixie Pix in Bosland' voorgesteldZoomIn Bosland (Hechtel-Eksel) werd gisteren het nieuwe kinderboek 'Pixie Pix in Bosland'  voorgesteld aan het grote publiek. Het verhaal - dat zich afspeelt in de duinengordel van In den Brand - is een samenwerking van kinderschrijfster Yoke Goris en illustrator Rudi Bagusat en wordt uitgegeven door Uitgeverij Het Punt.
Schrijfster Yoke Goris uit Hechtel-Eksel: "Ik verlangde naar zon, bos, duinen natuur, ... maar ook rust" zegt ze. "En er is maar één plaats in Vlaanderen waar (…) Het hele nieuwsbericht
Kinderboek 'Pixie Pix in Bosland' voorgesteldKinderboek 'Pixie Pix in Bosland' voorgesteld
Zoom
Lommel - Campus X plus in de bres voor OekraïneZoomDe beelden van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne laten niemand onberoerd. Ook het personeel en de leerlingen van Campus X plus niet. De leerlingen van Voeding-verzorging gingen aan de slag in de keuken en bakten wafels en cupcakes die ze verkochten. Eén verkoopdag bracht maar liefst 105 euro op! Dit bedrag werd gestort aan het consortium 1212. De leerlingen van 3P deden een inzamelactie van rugzakken, verzorgingsproducten, vrijetijdsspullen en babyspullen. De gevulde 'rugzakken vol dromen' zijn onderweg naar Oekraïne.
Campus X plus in de bres voor OekraïneCampus X plus in de bres voor OekraïneCampus X plus in de bres voor Oekraïne
Zoom
Vanaf volgend schooljaar verdwijnt de minimumleeftijd om te mogen starten aan de lagere school: zo kunnen zeer makkelijk lerende of hoogbegaafde kinderen ook al voor de leeftijd van 5 jaar starten in het eerste leerjaar. Dat heeft Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts beslist. Zo kan ook vermeden worden dat hoogbegaafde kinderen schoolmoe worden nog vooraleer ze beginnen aan de lagere school. De kinderen hebben wel toelating nodig van de klassenraad en van het Centrum voor Leerlingenbegeleiding (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Bloemetjes buitenzetten... met carnavalZoomHet is bijna zover... Zondag 10 april gaat de carnavalsstoet (eindelijk) uittrekken, en kunnen alle tekorten even vergeten! (Foto Robert Boons)
Lommel - Okra Grote Heide bezocht crematoriumZoomDrie keer werd het bezoek van Okra Grote Heide aan het crematorium in Lommel uitgesteld, maar afgelopen week kon het dan toch plaatsvinden. Het gezelschap kreeg er een rondleiding door een medewerkster die ook de vragen beantwoordde. "Na dit bezoek hebben we een realistisch beeld van de werking van het crematorium en een goed gevoel dat ook op het einde van ons leven of dit van onze dierbare medemens er op een serene en liefdevolle manier afscheid wordt genomen," zegt Rik Molemans, die dit berichtje instuurde.  
Lommel - Vlotte 4-0 winst voor jongens U17 LovocZoomZaterdag speelden de nummers 2 en 3 uit de reeks jongens U17, Lovoc Lommel en VT Safesign Hasselt, tegen elkaar. Lommel (foto), dat afgetekend tweede staat in de rangschikking, ging meteen goed van start en had duidelijk overwicht op de Hasseltse ploeg. De recepties waren erg goed waardoor na een fraaie opbouw vaak mooie aanvallen kwamen van Lommel. Ook de servicebeurten waren uitstekend, er werden weinig opslagen gemist. Hierdoor kwam Hasselt in de eerste set niet echt in zijn spel. Set 1 werd dan (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraakpoging in Enneven

Zondag 27 maart 2022
Dieven probeerden een woning binnen te dringen in Enneven maar slaagden niet in hun opzet. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.
Een 68-jarige fietser uit Lommel is gewond geraaakt bij een aanrijding met een auto op het kruispunt van de Peersedijk en de Sonnisstraat in Houthalen-Helchteren. Het ongeval gebeurde deze voormiddag rond 10.15 uur.
Lommel - Infonamiddag erfrecht en successieplanningZoomDe infonamiddag rond 'erfrecht en successieplanning', speciaal voor de alleenstaanden van Okra Lommel, was een succes. Meer dan 20 leden woonden deze sessie bij. Spreker was Jaak Theuws die deze moeilijke materie begrijpbaar en duidelijk heeft uitgelegd en een antwoord gaf op alle vragen van het publiek. Het was een leerrijke namiddag. (Bijdrage Jan Gybels)
Infonamiddag erfrecht en successieplanningInfonamiddag erfrecht en successieplanningInfonamiddag erfrecht en successieplanning
Zoom

Enkel winst voor Lutlommel

Zondag 27 maart 2022
Lommel - Enkel winst voor LutlommelGrenstrappers Kolonie speelde vanmiddag 2-2 gelijk tegen FC Maasland NO B, en Verbroedering deed hetzelfde, maar dan 1-1, op het veld van SLW Maaseik. Lutlommel won gisterenavond al met 2-1 van Sp. Lille, en 'kleine broertje' Lutlommel B was vanmiddag vrij. Kattenbos tot slot speelde ook 2-2 gelijk en dit bij FC Maasland NO A.

Basket Lommel blijft winnen

Zondag 27 maart 2022
Lommel - Basket Lommel blijft winnenGembo Borgerhout - Croonen Lommel : 81-91 (Quarters:  21-24, 23-25 (44-49), 19-24 (63-73), 18-18)
Basket Lommel won gisteren van Gembo, maar de wedstrijd verliep moeilijker dan de uitslag deed vermoeden. Gembo bleef vastklampen maar opnieuw Toon Ceyssens, deze keer gesteund door een sterke Matts De Keuster, namen vooral in de tweede helft afstand door elk 29 punten te scoren en 11 rebounds te plukken.
Ook de steeds bedrijvige kapitein Enrico Montanari gaf de toon aan in de (…) Het hele nieuwsbericht

Al dat eten

Zondag 27 maart 2022
300 woorden van Rudi
Lommel - Al dat eten"Ik ga hier snel binnen", zei mijn vrouw. "Doe maar", zei ik. "Dan schuil ik daar even", naar het café wijzend 50 meter voorbij de winkel. "Hoezo schuilen?", antwoordde ze, "het is prachtig weer". Ik wilde vooral schuilen tegen de drukte van de winkelstraat. Elk excuus is goed om paskamers te vermijden.
Het was een huiskamerachtig café. Niet meteen passend in de winkelstraat, waar alles op elkaar lijkt. Het was alsof ik de Lekke Ketel binnenkwam, het café uit het boek van Harry Potter, die (…) Het hele nieuwsbericht

Neos Lommel bezocht Mechelen

Zaterdag 26 maart 2022
Lommel - Neos Lommel bezocht MechelenZoomNeos trok naar Mechelen en bezocht eerst  in 0LV Waver de Wintertuin van de Ursulinenorde. Een hoogtepunt in de beleving van art nouveau werd het, met ongeziene pracht en praal in een kracht die  stil maakte. Voor sommigen was de wintertuin onvergelijkbaar, voor anderen de “kapel”, eerder een kathedraal in zakformaat. Mooi, de afwezigen hadden ongelijk! In de noen lonkte de “Gouden Carolus”. Iedereen kent dat heerlijke gerstenat maar de verantwoordelijke brouwerij staat in (…) Het hele nieuwsbericht

Dief dringt binnen in slaapkamer

Zaterdag 26 maart 2022
Lommel - Dief dringt binnen in slaapkamerDe bewoners van een huis aan de Bakhuisstraat in Kattenbos schoten vanochtend rond 0.45 uur wakker toen er plots een dief in hun slaapkamer stond. De dief maakte zich meteen uit de voeten.

Inbraak in Mudakkers

Zaterdag 26 maart 2022
Dieven drongen binnen in een appartement in Mudakkers. De inbraak is gisterenavond vastgesteld. Of de daders buit hebben gemaakt, is niet geweten.
Op Lutlommel botsten vanmiddag rond 12 uur een auto en een 63-jarige fietsster. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Komende nacht begint het zomeruur

Zaterdag 26 maart 2022
Lommel - Komende nacht begint het zomeruurKomende nacht schakelen we alweer over naar de zomertijd: om 2 uur zetten we de klok vooruit naar 3 uur. Wie op stap gaat, heeft een uurtje minder voor de boeg, net zoals onze nachtrust met een uur wordt ingekort. De nachtwerkers moeten dan weer een uur minder kloppen. En morgenavond blijft het een uur langer licht!
Lommel - Bezoek aan de zorg- en belevingsboerderijZoomGisteren, op een zonnige vrijdagnamiddag, trokken de leden van Samana Kattenbos naar zorg- en belevingsboerderij Het Groeiveld. Boer Geert verwelkomde hen en vertelde met passie over zijn werk. Tot slot mochten ze ook nog proeven van zijn zelfgemaakte soep. Een lekkere afsluiter van een gezellige namiddag.
Bezoek aan de zorg- en belevingsboerderijBezoek aan de zorg- en belevingsboerderijBezoek aan de zorg- en belevingsboerderij
Zoom

Henri Emmers overleden

Vrijdag 25 maart 2022
Lommel - Henri Emmers overledenWoensdag is Henri Emmers overleden. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

Maria Vlems overleden

Vrijdag 25 maart 2022
Lommel - Maria Vlems overledenWoensdag is Maria Vlems overleden, de echtgenote van Jan Houben. Zij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (20.15-20.45 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

Woninginbraak op Kerkplein

Vrijdag 25 maart 2022
Lommel - Woninginbraak op KerkpleinEr is ingebroken in een woning aan het Kerkplein. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten. De inbraak is gisterenavond vastgesteld.
Lommels volksvertegenwoordiger Kris Verduyckt (Vooruit) wist afgelopen nacht het parlement (unaniem) te overtuigen om de import van jachttrofeeën van bedreigde diersoorten stop te zetten. Concreet betekent dit dat jachttrofeeën van dieren als leeuwen, olifanten, neushoorns, luipaarden, ijsberen, ... niet meer in ons land zullen mogen ingevoerd worden. België is daarmee na Australië en Nederland het derde land in de wereld om die stap te zetten en Verduyckt hoopt dat hiermee ook de druk op andere Europese landen groter wordt of dat er zelfs een algemeen Europees verbod komt.

Autodiefstal snel opgelost

Vrijdag 25 maart 2022
Grensgevallen
Lommel - Autodiefstal snel opgelostEen autodiefstal die vanmorgen vroeg in Valkenswaard plaatsvond, is snel opgelost geworden. De politie heeft de dader opgepakt.
Om kwart voor zeven wilde een man zijn woning in Valkenswaard verlaten toen hij werd overvallen door een onbekende. Die dwong hem de kluis van zijn woning open te maken. Hij maakte diverse spullen buit, waaronder de  sleutels van de dure Bentley van de bewoner. Met die Bentley ging hij aan de haal. 
De gewaarschuwde politie kon de auto even later traceren in Steensel. Mede door een telefoontje van een getuige kon een verdachte worden opgepakt. De Bentley is terug bij de eigenaar.

Jan Lavreysen overleden

Vrijdag 25 maart 2022
Lommel - Jan Lavreysen overledenDinsdag is Jan Lavreysen overleden, de weduwnaar van de in 2017 gestorven Georgette Pluckers. Hij was 94 jaar en afkomstig van Lommel. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Korspel. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats va Beverlo.

4 miljoen voor Oekraïne

Vrijdag 25 maart 2022
Lommel - 4 miljoen voor OekraïneZoomRode Kruis-Vlaanderen zal in overleg met het Internationale Rode Kruis en het Deense Rode Kruis 4 miljoen euro aanwenden voor ondersteuning van de slachtoffers van het conflict. Het bedrag komt uit de opbrengsten van het Consortium 12-12 waar Rode Kruis-Vlaanderen als partner een deel van ontvangt. De organisatie wil opnieuw en uitdrukkelijk iedereen bedanken die een bijdrage gestort heeft. "Alle hulp is en blijft zeer noodzakelijk want de situatie in Oekraïne is dramatisch", zegt het Rode Kruis. (foto Rode Kruis)

Werkplaatsen vervolg

Vrijdag 25 maart 2022
Wandelingen door Lommel
Lommel - Werkplaatsen vervolgZoomKaarsrecht en bijna anderhalve kilometer lang. Joris trekt me verder door de Martinus van Gurplaan in Lommel Werkplaatsen. Ik ben nog steeds met de hond op stap. Lommel Werkplaatsen lijkt qua wijkopzet op een stadje in de nieuwe wereld, ik bedoel Amerika, waar de patronen van straten ook kaarsrecht en haaks efficiënt zijn aangelegd. Maar hier is dat op veel kleinere schaal toegepast. Er zijn maar een viertal straten met wat haakse dwarsverbindingen, waarvan de oorspronkelijke kern slechts twee van die straten (…) Het hele nieuwsbericht

Resultaten van flitsmarathon

Donderdag 24 maart 2022
Lommel - Resultaten van flitsmarathonGisteren was er nogmaals een nationale flitsmarathon, duidelijk door de politie aangekondigd. En toch werden er nog velen 'geflitst'. In Lommel werd er op 17 verschillende plaatsen gecontroleerd op diverse tijdstippen waarbij er gekeken werd naar drukte en schoolomgevingen. In het totaal werden er 6.209 voertuigen gecontroleerd waarbij 549 overtredingen werden vastgesteld.  Dit is een kleine 9%.
Opvallend bij de resultaten is dat er in de schoolomgevingen (zone 30) 42,5% van de gecontroleerde voertuigen in overtreding waren.
In de zone 30 van Kattenbos werd een voertuig geflitst dat daar aan 66km/u op de gevoelige plaat werd vastgelegd. Meer dan dubbel zo snel als de toegelaten snelheid...

90km per uur op meeste snelwegen

Donderdag 24 maart 2022
Het is maar dat je 't weet
Lommel - 90km per uur op meeste snelwegenZoomAl enkele dagen zij er hoge concentraties fijn stof in de lucht, daarom geldt vanaf morgenvroeg 6 uur smogalarm in ons land. Op een aantal snelwegen mag je vanaf dan, wellicht tot en met zaterdag, niet sneller dan 90 km per uur rijden. Dat geldt bijvoorbeeld voor de E313 die ook hier een stuk passeert. De E314 valt op dit moment buiten de beperking. Wie morgen en overmorgen de baan op moet, ziet op deze kaart van het Vlaams Verkeerscentrum in het blauw de autosnelwegen met een snelheidsbeperking.

Mieke Peeraer overleden

Donderdag 24 maart 2022
Lommel - Mieke Peeraer overledenWoensdag is Mieke Peeraer overleden, de levensgezellin van Marc Delbroek. Zij was 65 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Werkplaatsen. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witteres aan de Adelberg.

Meer controles op zwartrijden

Donderdag 24 maart 2022
Lommel - Meer controles op zwartrijdenZoomDoor corona staat het aantal reizigers op bus en tram dat niet correct betaalt voor zijn rit op een recordhoogte. Het percentage zwartrijders loopt in landelijke regio's op tot 10 à 15 %, in stedelijke tot de helft. En dat heeft uiteraard een grote invloed op de netto-vervoersopbrengsten van De Lijn. Vanaf de paasvakantie gaat De Lijn daarom haar controles opdrijven. Daarnaast loopt er sinds 21 maart een campagne die duidelijk maakt dat een geldig vervoerbewijs verplicht is

Infoavond over drugsproductie

Donderdag 24 maart 2022
Lommel - Infoavond over drugsproductieZoomSinds enkele jaren kampt Limburg met een groot aantal drugslabo’s en drugsdumpingen. In het kader van de opsporing en bestrijding ervan organiseert het Parket Limburg samen met een aantal gemeenten een tweede ‘SMELL IT’, een info-avond over de gevaren van drugsproductie, de detectie van drugslabo’s en drugsdumpingen en vooral de rol die de burger daarin kan spelen. Specialisten van het NICC en van de Federale Gerechtelijke Politie komen er toelichting geven over concrete gevaren en aanwijzingen. De manier waarop de burger kan bijdragen aan het opsporen van drugslabo’s en drugsdumpingen zal tijdens deze avond centraal staan. De info-avond vindt plaats op dinsdag 29 maart om 20u in Pelt, in het cultureel centrum Palethe, Zinnezaal, Jeugdlaan 2. U bent van harte welkom! Wel graag inschrijven via deze link.

Het zal je kat maar wezen

Donderdag 24 maart 2022
Lommel - Het zal je kat maar wezenZoomSinds 1 november 2017 geldt er een identificatie- en registratieplicht voor katten. Alle katten moeten voor de leeftijd van 12 weken gechipt worden en geregistreerd te zijn voor ze verhandeld worden. In Vlaanderen werden vorig jaar 98.537 katten aangemeld in CatID. De totale teller van het aantal geregistreerde katten sinds de opstart van de databank staat daarmee op 354.360.
Dit zijn in theorie alle levende katten in Vlaanderen. Baasjes moeten immers ook het overlijden van hun kat aangeven in CatID, maar (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Beysen overleden

Woensdag 23 maart 2022
Lommel - Maria Beysen overledenIn WZC Reigersvliet in Leopoldsburg is gisteren Maria Beysen overleden, de weduwe van Bert Maes. Zij was 74 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Kolonie, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Lommel-Centrum. Begroeting: maandag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel. Rouwadres: fam. Maes, Bremstraat 31, 3920 Lommel.
Lommel - Woning 25 jaar verlaten, diepvriezer deed het nogZoomTwee Lommelse "urban explorers" zijn in Denderleeuw uitgekomen op een oude woning die al jaren leeg staat maar waarin de diepvriezer nog vol zat.
"We zijn urban explorers en bezoeken verlaten locaties zoals woningen, kastelen en ziekenhuizen en maken hier video's van. Daardoor maken wij vaak bijzondere dingen mee, maar dit slaat alles," zeggen de twee. "We vonden op onze laatste trip een groot verlaten herenhuis waar alle persoonlijke bezittingen waren achtergelaten - dit is op zich al (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Twee aanwinsten voor Kattenbos Sport
Maikel Schildermans (Lutlommel) en Ali Burhan (Olmen) zullen komend seizoen de kleuren van Kattenbos Sport verdedigen.

Nog enkele dagen warm

Woensdag 23 maart 2022
Weerbericht
Lommel - Nog enkele dagen warmDe kern van het hogedrukgebied dat het weer al dagenlang in onze streken bepaalt, komt vandaag over onze regio te liggen. Hierdoor is het nagenoeg windstil en krijgt de zon alle ruimte. De volgende dagen trekt de kern richting Engeland. Hierdoor wordt de luchtstroming noordelijk en vanaf het weekend wordt er koudere lucht aangevoerd. De maxima komen daarbij een flink stuk lager uit.
Vandaag is het warm en zonnig lenteweer. Het kwik kan oplopen tot 18 of 19 graden. Daarbij is er nauwelijks (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Basket Lommel wint (nog) inhaalmatchSpirou Charleroi B - Croonen Lommel: 63-66 (Quarters:19-15, 23-20 (42-35), 9-18 (51-53), 12-13)
Deze laatste (corona)-inhaalwedstrijd in Charleroi werd gisterenavond door basket Croonen gewonnen met de hakken over de sloot. En dit dan ook nog eens ondanks het ontbreken van zowel Bart Maesen en Toon Wesenbeek alsook van Carlos Gutierrez (werk).
Lommel bleef in de eerste helft op achtervolgen aangewezen en stond aan de rust 7 punten achter (42-35). Na de rust zagen we een beter verdedigend (…) Het hele nieuwsbericht

Nelis Truyen overleden

Woensdag 23 maart 2022
Lommel - Nelis Truyen overledenMaandag is Nelis Truyen overleden, de echtgenoot van Agnes Hamilton. Hij was 80 jaar en afkomstig van Overpelt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (17.45-18.15 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

Een nieuwe hEAR DROP van Musica

Woensdag 23 maart 2022
Lommel - Een nieuwe hEAR DROP van MusicaZoom Musica heeft gisteren een nieuwe hEAR DROP gepubliceerd. Deze keer heet hij Paperwork. Het idee achter het filmpje is dat papierwerk helemaal niet saai hoeft te zijn. Je kan zelfs met heel jonge kinderen improviseren en componeren met enkel en alleen papier. De diversiteit aan klank die je bijvoorbeeld uit één blad papier kan krijgen is immens. De kinderen die je hoort zijn van Pelt.

Lommel krijgt een Onument

Dinsdag 22 maart 2022
Lommel - Lommel krijgt een OnumentZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

E.H. Gerard Vinken overleden

Dinsdag 22 maart 2022
Lommel - E.H. Gerard Vinken overledenZoals gemeld is zaterdag onverwacht E.H. Gerard Vinken overleden, priester van het Bisdom Hasselt. Hij was afkomstig van Bocholt en werd 77 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Lozen. Vrijdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Kaulille. Begroeting in de parochiekerk van Lozen: donderdag (14-16u en 19-21u) en vrijdag na de avondwake. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Kamerplanten zuiveren de binnenluchtZoomHet is nu wetenschappelijk bewezen: kamerplanten zijn heel effectief in het verwijderen van stikstofdioxide binnenshuis, zowel overdag als 's nachts. Dat blijkt uit Brits wetenschappelijk onderzoek. De planten zorgen voor het verwijderen van duidelijk meetbare hoeveelheden overdag en 's nachts zonder extra energiebehoefte, met alle voordelen voor de gezondheid van dien. 
De onderzochte planten zijn een combinatie van de lepelplant (Spathiphyllum wallisii ‘Verdi'), de drakenboom (Dracaena fragrans ‘Golden Coast’ ) en de Zamioculcas (Zamioculcas zamiifolia).

Winst voor Lovoc-meisjes U17-B

Maandag 21 maart 2022
Lommel - Winst voor Lovoc-meisjes U17-BZoomAfgelopen zondag speelden de meisjes U17-B (foto) van Lovoc hun 5de wedstrijd van de 2de ronde, thuis tegen VTO Opglabbeek. De heenwedstrijd werd in Opglabbeek met 3-1 verloren. De meisjes en hun coach waren dus uit op flinke revanche!
Opglabbeek begon het beste aan set 1. Met een reeks goeie opslagen startten ze met 2-4. Toen kwam de Lommelse opslagmachine op dreef. De ene na de andere opslag vloog de Opglabbeekse meisjes om de oren, en met een blok zette Lovoc 12-4 op het (…) Het hele nieuwsbericht

Met de camper op vakantie?

Maandag 21 maart 2022
Lommel - Met de camper op vakantie?ZoomIn de lente halen vele kampeerders hun motorhome of caravan uit de winterslaap. Het laden van dat voertuig kan beginnen. Maar welke hoeveelheid aan lading/bagage kan je meenemen en hoe moet je deze lading/bagage vervoeren?
Wil je een antwoord op deze vragen? Ga dan op zaterdag 2 april langs bij de Federale Wegpolitie in Houthalen-Helchteren. Breng je motorhome of caravan mee en zij stellen ook hun weegbrug (asweger) ter beschikking. 
Kristof Royackers uit Balen heeft de besloten vennootschap RK Catering opgericht met zetel aan de Priester Daensstraat in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer catering voor privé-feesten en bedrijfsevents, het klaarmaken en leveren van maaltijden en bereide schotels en het organiseren en verzogen van bruiloften, banketten, cocktails, lunches en recepties.
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Oppassen met facturen 'De Watergroep'ZoomEen lezer waarschuwt voor valse facturen die zogenaamd namens De Watergroep zouden zijn verstuurd. "Via e-mail ontving ik een factuur van de Watergroep omtrent "zuiveringsheffing 2021 t.b.v. 84,64 euro," meldt de lezer. Maar de ondertekening klopt niet, de naam niet bekend bij de (echte) Watergroep en het rekeningnummer is ook niet van de Watergroep. Dat rekeningnummer begint met DE, dus is het een Duitse rekening. Pas op en betaal niet, want het gaat om oplichting

Nieuw bestuur bij N-VA Lommel

Maandag 21 maart 2022
Lommel - Nieuw bestuur bij N-VA LommelZoomAfgelopen vrijdag werd er door de leden van N-VA Lommel een nieuw bestuur gekozen. Kristof Beckers (33) is daarbij unaniem verkozen tot voorzitter en zal de fakkel overnemen van Yente Tips (23), die op zijn beurt de taak van ondervoorzitter op zich neemt.
“Corona heeft veel mensen hun (privé)leven op pauze gezet, maar langzaamaan begint hier voor de burger ook alles weer zijn normale gang te gaan. Gelukkig maar! Dat is ook zo in het politieke landschap. Met ons nieuw verkozen bestuur (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Resultaten verkeersactie zaterdagAfgelopen zaterdag was er weer een controle-actie vanwege de lokale politie, waarbij 97 voertuigen werden gecontroleerd. Maar liefst 12 hiervan kregen een GAS-boete voor stilstaan op het fietspad (het 'tank'fenomeen...) en verder waren er PV's voor het niet bij zich hebben van een rijbewijs, geen verzekering, GSM-gebruik achter het stuur en alcoholgebruik. In totaal werden er 22 inbreuken vastgesteld.
Lommel - Volgend weekend weer klok verzettenZoomGoed idee... Maar betere vraag ware misschien nog geweest waarom we die klok eigenlijk nog moeten verzetten? Niemand staat daar écht nog op te wachten... (Foto Robert Boons)
Lommel - Twee op drie zeges voor Murphy''s LadiesZoomDe Muphy’s Ladies hebben niet stil gezeten. Ze hebben in drie weken drie matchen gespeeld, waarvan ze er twee met winst konden bekronen. Zaterdag 5 maart deden ze een twee uur lange verplaatsing naar Sur Heure om er na heel wat zwoeg- en zweetwerk te winnen met 20-22. Beide teams liepen gelijk op in score. Ze scoorden allebei 4 try’s, maar de Murphy’s Ladies kickten één van hun conversies door de palen. Op 12 maart dropen de dames, met net genoeg speelsters, af naar een andere (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Verbroedering wint van Ham UnitedGisteren won Lutlommel reeds de derby in Derde Provinciale van Kattenbos met 0-3, en de derby van vanmiddag in Vierde Provinciale werd gewonnen door Grenstrappers Kolonie op het veld van Lutlommel B, eveneens met 0-3. Verbroedering tot slot won haar wedstrijd met 2-0 van KFC Ham United.

Samenkomst Diabetes Liga

Zondag 20 maart 2022
Lommel - Samenkomst Diabetes LigaZoom
Gisteren verzamelde de Diabetes Liga Noord-Limburg voor een ontbijt, gevolgd door een stevige wandeling en daarna nog een uitgestelde nieuwjaarsreceptie. Voorzitster Yvette Vanbeul verdient absoluut een dikke pluim voor de perfecte organisatie van dit alles! (Foto's Mario Vanoppen)
Samenkomst Diabetes LigaSamenkomst Diabetes LigaSamenkomst Diabetes Liga
Zoom
Lommel - Lezing over 'Optimale immuniteit'ZoomAfgelopen vrijdag kwamen in het Raadhuis een 40-tal mensen opdagen voor een lezing in het kader van "gezondheid en preventie". Topdokter Rudy Proesmans uit Boechout gaf, in een organisatie van Samen/Vooruit, een uiteenzetting over zijn boek Optimale immuniteit, waarbij hij eenvoudig uitlegde hoe we onze immuniteit kunnen versterken en zo meer weerstand hebben tegen virussen, ziektes en bacteriën.
De dokter kwam met enkele opmerkelijke studies tevoorschijn zodat in de toekomst door (…) Het hele nieuwsbericht

Germaine Lemmens overleden

Zaterdag 19 maart 2022
Lommel - Germaine Lemmens overledenVandaag is Germaine Lemmens overleden, de echtgenote van Frans Ramaekers. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Wel inbraak, geen buit

Zaterdag 19 maart 2022
Gisteren is ingebroken in een appartement aan de Vreyshorring. Er blijkt niets gestolen te zijn. De daders vonden blijkbaar niet wat ze zochten.

Hubert Leppens overleden

Zaterdag 19 maart 2022
Lommel - Hubert Leppens overledenGisteren is Hubert Leppens overleden, de weduwnaar van de in 2020 gestorven Anna Mertens. Hij was 97 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Centrum.
Vanavond wordt er weer een Lommelse derby gespeeld. KFC Kattenbos ontvangt dan de buren van Lutlommel VV. Beide ploegen zijn gemotiveerd om er een spektakelmatch van te maken. Lutlommel om de verloren thuiswedstrijd te revancheren en Kattenbos wil er na de mindere heenronde een mooi seizoenseinde van maken. De wedstrijd start om 19.30 uur, alle supporters op post dus! En... ook morgen is er een Lommelse derby, nl. Lutlommel B tegen Grenstrappers Kolonie, dit om 15.00 uur

OKRA viert de nieuwe lente

Zaterdag 19 maart 2022
Lommel - OKRA viert de nieuwe lenteZoomAfgelopen donderdagmiddag liep de Moffel vol met ruim 180 OKRA-leden om samen de nieuwe lente te vieren, een nieuw initiatief van OKRA Gewest Lommel en de 7 lokale Trefpunten. Het feest werd ingezet met een welkomstwoord door gewestvoorzitter Stan Bresseleers, die ook enkele momenten stilte vroeg ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de pandemie én om steun te betuigen aan het door de oorlog geteisterde Oekraïne. Na het feestmaal was het met volle teugen genieten van een spetterend en (…) Het hele nieuwsbericht
OKRA viert de nieuwe lenteOKRA viert de nieuwe lente
Zoom

Billen en knaldrang

Zaterdag 19 maart 2022
Chel mag het zeggen
Lommel - Billen en knaldrangIk zal niet zeggen dat ik altijd vrolijk word van de ‘nieuwe’ woorden die bij elke editie van Van Dale weer maar eens geaccepteerd worden. Maar met ‘knaldrang’, een verbaal resultaat van de coronapandemie, kan ik me helemaal verzoenen. Ik begon erover te mediteren toen ik bij één van mijn zaptochten doorheen de jungle van TV-zenders, op Ketnet denk ik, in een kinderprogramma terechtkwam. Twee jongelui zongen daar het ondeugend liedje dat ik in mijn eigen prille jaren wel eens (…) Het hele nieuwsbericht

Brand in spouwmuur

Vrijdag 18 maart 2022
Lommel - Brand in spouwmuurVanavond ontstond brand in de spouwmuur van een woning aan de Acaciastraat zodat de brandweer moest uitrukken. Bij het verbranden van onkruid was de isolatie in de muur beginnen smeulen.

Patrick Van Decraen overleden

Vrijdag 18 maart 2022
Lommel - Patrick Van Decraen overleden
In het Noorderhart Mariaziekenhuis is woensdag Patrick Van Decraen overleden, de weduwnaar van Diane Alen, die in 2014 overleed. Hij was geboren in Neerpelt en werd 60 jaar. Volgende week zaterdag 26 maart wordt hij gecremeerd, na een afscheidsdienst (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-Dorp. Begroeting: vrijdag (19-20u) in funerarium Creemers in Hamont. Online condoleren via www.begrafenissencreemers.be.

Zonnig maar schrale wind

Vrijdag 18 maart 2022
Weerbericht
Lommel - Zonnig maar schrale windEen krachtig hogedrukgebied trekt met zijn kern naar de Oostzee. Hierdoor wordt droge landlucht vanuit het oosten aangevoerd. Zondag schuift een hoogtelaag over onze streken en is de atmosfeer licht onstabiel met kans op een bui. Na het weekend is het opnieuw het hogedrukgebied dat het weer bepaald.
Vandaag 
is het uitermate zonnig met weinig of geen wolken. Het kwik klimt tot een graad of 15. De noordoostenwind waait matig en voelt best wel schraal aan.
Zaterdag is het (…) Het hele nieuwsbericht

Priester Giel Poets overleden

Vrijdag 18 maart 2022
Lommel - Priester Giel Poets overledenEerwaarde Heer Giel Poets, meewerkend priester in de federatie Lommel-Oost die de parochies Heide-Heuvel, Lommel-Barrier, Lutlommel en Lommel-Kolonie omvat, is woensdag plots overleden. Hij was 75 jaar en woonde in de Onderwijsstraat. Hij was gewezen leerkracht en directeur van het Virga Jesse college in Hasselt.  Op 1 juli 1972 werd hij priester gewijd. Op 3 juli zou hij zijn gouden priesterjubileum vieren. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Centrum. Zijn urne wordt bijgezet in het columbarium. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Lommel - Weer 26 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 26 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, zeven meer dan een week geleden. Geen van hen verbleef op intensieve zorgen. Er is één patiënt met een vermoeden van COVID-19. In Noorderhart Revalidatie & MS zijn er vier patiënten met COVID-19.
Lommel - Wico-leraars terug op de schoolbankenZoomNa de krokusvakantie vertrokken twee lerarenteams, samengesteld uit de verschillende campussen van scholengroep WICO, op uitwisseling naar Spanje en Zweden. Het doel was om kennis te maken met de schoolculturen van beide landen en goede praktijken mee te nemen naar België, om ze te kunnen toepassen in hun thuisscholen. De uitwisseling werd mogelijk gemaakt door het Erasmus+-programma van de Europese Unie.
“Je bent nooit te oud om te leren”, dat was het motto van de acht leraren die zich (…) Het hele nieuwsbericht

Het Mariapark

Vrijdag 18 maart 2022
Wandelingen door Lommel
Lommel - Het MariaparkZoomHet is niet altijd weggeeffeest. Dat is duidelijk bij het bord dat in het groot de mensen te kennen geeft dat het hier bij een weggeefwinkel in de wijk gesloten is tot september. Dat het om een weggeefwinkel gaat, staat luidweg aangekondigd op een spandoek. Je kunt het niet missen als je hier voorbij gaat. Joris trekt me verder.
Ik kom bij de grote oprijlaan naar de Barbarakerk. Hoe het komt dat deze gewijd is aan Barbara, weet ik niet. Barbara is de schutsheilige van mijnwerkers en artilleristen. Dat laatste (…) Het hele nieuwsbericht

Opnieuw hinder door staking

Vrijdag 18 maart 2022
Lommel - Opnieuw hinder door stakingGisteren 17 maart was het busverkeer in de provincie Limburg verstoord door een spontane vakbondsactie in stelplaats Kinrooi. Na het nodige overleg tussen directie en vakorganisaties werden er afspraken gemaakt om de werkdruk door het tijdelijke personeelstekort te verlichten. Hoewel verwacht werd dat het busverkeer in de provincie vanaf vrijdag terug normaal zou verlopen, is dat niet het geval. Ook vanmorgen legden de vakorganisaties het werk neer in de stelplaatsen Kinrooi en Lanaken. Er is hinder op verschillende streeklijnen die in de provincie rijden. Raadpleeg de routeplanner om na te kijken of je geplande rit rijdt of niet.

Henri Vanden Eynde overleden

Donderdag 17 maart 2022
Lommel - Henri Vanden Eynde overledenIn WZC De Bekelaar is vandaag Henri Vanden Eynde overleden. Hij was 80 jaar. De asverstrooiing zal plaatshebben op zaterdag 19 maart om 10 uur op de begraafplaats van Lommel-Centrum. Begroeting: vrijdag (13-13.30u) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Haspengouw wacht op de bloesems

Donderdag 17 maart 2022
Lommel - Haspengouw wacht op de bloesemsZoomBij de start van het voorjaar bloeit Haspengouw volledig open. Miljoenen knoppen aan de fruitbomen ontpoppen langzaam maar zeker. Deze bloesempracht is op verschillende manieren in Haspengouw te beleven. Het totaalaanbod staat daarom opnieuw gebundeld in een digitaal magazine ‘Hartelijk Haspengouw’. Dit handig e-zine is een samenwerking van 12 Haspengouwse gemeenten en is vanaf vandaag te bekijken via www.visithaspengouw.be. (Foto Toerisme Bilzen)
Lommel - Stad zoekt kandidaat voor organisatie TeutenmarktZoomHet stadsbestuur is op zoek naar een kandidaat om de concessie voor de organisatie van de Teutenmarkt over te nemen, de gezellige wekelijkse brocante-, rommel- en antiekmarkt in het centrum. Alle informatie en de nodige documenten i.v.m. deze de concessie kan u verkrijgen bij de dienst lokale economie (lokale.economie[!]lommel.be).  
Inschrijvingen moeten ten laatste op dinsdag 15 april om 10 uur ingediend worden: Stad Lommel, dienst lokale economie, Hertog Janplein 1, 3920 Lommel. Op 26 april beslist de gemeenteraad over de toewijzing van de concessie.

Stiltecirkel voor Oekraïne

Donderdag 17 maart 2022
Vanavond om 19 uur maken we op het kerkplein voor de kerk van Lommel-Centrum een stiltecirkel, meldt de pastorale eenheid Sint-Franciscus Lommel . "Zo willen we onze solidariteit tonen met al wie lijdt door de oorlog in Oekraïne en elders in de wereld. Met deze stiltecirkel willen we de vredesstem die nu gesnoerd wordt door de oorlog symboliseren. We maken het stil voor alle oorlogsslachtoffers."
De boodschap bij de stiltecirkels is duidelijk: staakt het vuren nu!; solidariteit met het Oekraïense volk en met al wie lijdt onder deze oorlog; solidariteit met de Russische anti-oorlogsbeweging; humanitaire hulp voor alle slachtoffers; vrede door dialoog.

Busverkeer De Lijn verstoord

Donderdag 17 maart 2022
Lommel - Busverkeer De Lijn verstoordIn heel Limburg is het busverkeer verstoord door een spontane vakbondsactie bij De Lijn. Door een personeelstekort vinden de chauffeurs van de stelplaats in Kinrooi de werkdruk te hoog. Wie de bus moet nemen, controleert best eerst de website van De Lijn.

Gebedswake voor Oekraïne

Donderdag 17 maart 2022
Lommel - Gebedswake voor OekraïneZoomOnder het motto 'Kaarsjes voor vrede' wordt vandaag (19 uur) een gebedswake voor Oekraïne gehouden in de parochiekerk van Lommel-Centrum.
Grensgevallen
Vanaf volgende maandag, 21 maart, wordt er gewerkt op de Lommelsedijk in Luyksgestel. Aan de grens van de bebouwde kom wil men daar het oversteken voor fietsers veiliger maken. De werken gaan vermoedelijk tot medio mei duren. 
Tijdens de eerste fase, vanaf 21 maart, wordt de helft van de rijbaan afgesloten en worden tijdelijke verkeerslichten ingezet. Dat gaat twee tot drie weken duren.
In een tweede fase wordt de hele Lommelsedijk afgesloten voor doorgaand verkeer, dat in die periode (…) Het hele nieuwsbericht
Jan Dominicus en Jef Berben, beiden uit Pelt, Nick Stelten uit Lommel en Jolien Coenen uit Bocholt hebben de besloten vennootschap Huisartsenpraktijk Grote Heide met zetel in Neerpelt opgericht.

Broodprijzen gaan stijgen

Woensdag 16 maart 2022
Lommel - Broodprijzen gaan stijgenZoomDe bakkers worden momenteel geconfronteerd met stijgende grondstofprijzen en energiekosten. "De grondstofprijzen stijgen door de coronacrisis en de huidige oorlog met 11,83%. En de energie met maar liefst 257,9%. Globaal zijn in 2022 de kosten met 12,88% gestegen tegenover vorig jaar", becijferde de bakkersfederatie. De bakkers beslissen zelf of ze de kosten doorrekenen maar we zien nu toch al een stijging van de broodprijs van 2,40 euro tot 2,70 euro.

Lange droge en zonnige periode

Woensdag 16 maart 2022
Weerbericht
Lommel - Lange droge en zonnige periodeNa de doortocht van een storing in de nacht, wordt het weer in onze streken gedomineerd door een krachtig hogedrukgebied. Het ziet er naar uit dat we voor een langere periode droog en erg zonnig weer gaan krijgen. Wel komt er tijdelijk een schrale wind te staan en zijn de nachten koud met grondvorst.
Vandaag is er flink wat zon, maar na de middag komen er hoge wolkenvelden opzetten en wordt de zon wat minder uitbundig. Ook schuift er Saharastof over onze streken, dat ook de zon kan (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Ex-schepen vrijgesproken voor drugsbezitDe Lommelse ex-schepen Anick Berghmans is vandaag in Hasselt vrijgesproken van cocaïnebezit. Er werden geen drugs bij haar aangetroffen, maar op basis van een telefoongesprek vervolgde het parket haar toch. “Een loutere veronderstelling die niet onderbouwd is door objectieve elementen.” volgens haar advocaat. "In het telefoongesprek wordt niet over cocaïne gesproken. Het bezit van cocaïne is nergens bewezen." (PG)

Zijn wij uit sterrenstof geboren?

Woensdag 16 maart 2022
Lommel - Zijn wij uit sterrenstof geboren?ZoomMet een 35-tal aandachtige aanwezigen had Jaak Geens een ruime belangstelling voor zijn toelichting 'Wij zijn uit sterrenstof geboren' aan de leden van OKRA-centrum én andere trefpunten. (Bijdrage Stan Bresseleers)

Vrouwengewauwel

Woensdag 16 maart 2022
Danny doet Danny
Lommel - VrouwengewauwelOmdat het zulke minzame en vrolijke mensen zijn. En omdat ik scheurde van de honger. Anders was ik al lang weer naar buiten gerend bij de frietchinees. Niet vanwege de drukte. Er waren een viertal wachtenden voor mij, dat wel. Ze gedroegen zich echter keurig en hielden beleefd afstand, zowel mentaal als fysiek. Dat rottafeltje was het probleem. Chaos! Ergerlijk veel boekjes, kriskras door elkaar gegooid. Wat had ik ze graag geordend! Op twee, nee, drie hoopjes. Maximaal. Alfabetisch misschien en daarna op datum. (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Vlotte winst voor Lovoc-meisjes U17AZoomIn de 2de ronde 3de provinciale meisjes U17 moesten de meisjes A van Lovoc (foto) zaterdag thuis het veld op tegen Sparvoc Lanaken.
In set 1 was het al Lovoc wat de klok sloeg. Over 19-8 stond al heel snel, met 3 knappe opslagen, de 25-11 setwinst op het bord.
Ook in set 2 snelde de Lovoc-trein er vandoor. Met strakke opslagen, waar Sparvoc maar moeilijk blijf mee wist, stond Lovoc al vlug 6-0 voor. Via een knap blok milderde Sparvoc tot 6-3, maar de Lovoc-meisjes (…) Het hele nieuwsbericht

Renier Fransen overleden

Dinsdag 15 maart 2022
Lommel - Renier Fransen overledenVandaag is Renier Fransen overleden, de weduwnaar van Christina Falize. Hij was 94 jaar en afkomstig van Sint-Huibrechts-Lille. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Barrier. Begroeting: vrijdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Lieve Timmers overleden

Dinsdag 15 maart 2022
Lommel - Lieve Timmers overledenGisteren is Lieve Timmers overleden, de echtgenote van René Stinckens. Zij was 69 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (20-20.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
Lommel - Materiaal gestolen uit containersBij een bedrijf aan de Louis Pasteurstraat zijn werkmateriaal en verlengkabels uit containers gestolen. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.
Promotekst
Lommel - Depolim zoekt het in de hoogte...ZoomBij Depolim aan de Norbert Neeckxlaan is een caravan op het dak beland...

Een halo rond de maan

Dinsdag 15 maart 2022
Lommel - Een halo rond de maanZoomGisteravond was er een mooie halo rond de maan zichtbaar. Een halo ontstaat op ongeveer dezelfde manier als een regenboog. Het verschil is dat bij een regenboog de lichtstralen gebroken worden door vloeibare regendruppels en bij een halo gebeurt dat door ijskristallen. (Foto Peter D'Joos)
Lommel - Geen Lutlommel B meer in 4e provincialeLutlommel zal komend seizoen niet meer aantreden met een B-ploeg in vierde provinciale.
Lommel - Liever een wilde patrijs dan een gekweekteZoomGenetisch onderzoek van patrijzen uit een beperkt aantal wildbeheerseenheden, dat uitgevoerd werd door het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO), heeft aangetoond dat er een duidelijk verschil is tussen wilde en gekweekte dieren. Dat meldt het INBO vandaag.
"We stelden regelmatig de aanwezigheid vast van gekweekte dieren, en in sommige gebieden ook genetische vermenging tussen gekweekte en wilde patrijzen," aldus het INBO.
De patrijs is een akkervogel die in heel Europa (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Hendrikx overleden

Maandag 14 maart 2022
Lommel - Maria Hendrikx overledenIn Pelt is gisteren Maria Hendrikx overleden, de levenspartner van Albert van de Wakker. Zij was afkomstig van Lommel en werd 82 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na een afscheidsviering (om 9u) in het crematorium in Lommel. Begroeting: donderdag (19.30-20u) bij uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.

Omegablokkade

Maandag 14 maart 2022
Woord van de week
Lommel - OmegablokkadeZoomHet mooie lenteweer van de afgelopen week is te danken aan een omegablokkade. Dat is een weersituatie waarbij een krachtig hogedrukgebied de weg blokkeert voor lagedrukgebieden. Op weerkaarten kun je er de vorm van de Griekse hoofdletter omega (Ω) in herkennen.
In de lente en de zomer zorgt een omegablokkade voor droog en zonnig weer in de regio’s waar ze boven hangt. In het najaar leidt een omegablokkade vaak tot de vorming van hardnekkige mist. In de regio’s ten westen en ten (…) Het hele nieuwsbericht

'No comment'

Maandag 14 maart 2022
Lommel - 'No comment'Zoom                                                                     (Foto Robert Boons)
Lommel - Alleen winst voor VerbroederingKattenbos verloor vanmiddag van Houthalen VV met het kleinste verschil... Het werd 1-0. Verbroedering won gisterenavond al op het veld van Maasland met 2-3. Lutlommel A speelde eveneens gisterenavond 1-1 gelijk tegen Peer SV. In vierde provinciale verloor Lutlommel B met het kleinste verschil bij Lindelhoeven VV B met 1-0, en Grenstrappers Kolonie tot slot... die speelden vanmiddag thuis tegen Eksel B, en ze verloren met 0-4.
Lommel - Basket Lommel wint van medeleiderCroonen Lommel – Ion Waregem : 77-74 (Quarters: 23-15, 23-24 (46-39), 17-13 (63-52), 14-22)
Lommel won gisterenavond tegen medeleider Waregem na een pittige wedstrijd. Lommel liep uit tot 16-4 (7de min), maar Waregem kwam terug tot 46-39 aan de rust. Toon Ceyssens hield Lommel op voorsprong met 7/8 shots waarvan 2/3 bommen en ook Jules Bouts viel in met een 2/2 score.
Na de rust, waarin Matts De Keuster werd opgelapt na een enkelblessure, ging het gelijkopgaand tot 71-71 waarna (…) Het hele nieuwsbericht

Bob Jacobs overleden

Zondag 13 maart 2022
Lommel - Bob Jacobs overledenIn Lommel is vrijdag Bob Jacobs overleden. Hij was 84 jaar en afkomstig van Leopoldsburg. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg in Lommel.

Actie voor 'Broederlijk Delen'

Zaterdag 12 maart 2022
Lommel - Actie voor 'Broederlijk Delen'ZoomGisteren kon je in basisschool De Speling terecht voor koffie, thee en cake, en dit ten voordele van Broederlijk Delen. Er werd niet écht verkocht, maar een vrije bijdrage gevraagd door leerlingen van het vijfde leerjaar. Op de foto Anouk, Lien, Lore en Lieselore. (Foto Rina Loos)

Nieuwe vennootschap: Relecs

Zaterdag 12 maart 2022
Raf Schepers uit Lommel heeft de besloten vennootschap Relecs opgericht met zetel aan de Astridlaan in Overpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer elektriciteitswerken, een klusjesdienst en algemene renovatiewerken.

Toenemend bewolkt

Zaterdag 12 maart 2022
Weerbericht
Lommel - Toenemend bewolktDe invloed van een krachtig hogedrukgebied neemt af, waardoor storingen vanuit het westen stilaan over onze streken kunnen doordringen. Deze storingen zijn wel erg verzwakt en worden vooral gekenmerkt door wolkenvelden en in mindere mate door neerslag.
Vandaag is het meestal zwaarbewolkt en de zon komt er maar sporadisch aan te pas. Soms een drupje regen mogelijk, al blijft het meestal droog. Bij een matige zuidzuidwestenwind wordt nog steeds zachte lucht aangevoerd en kan het kwik oplopen tot (…) Het hele nieuwsbericht

Wie ben ik?

Zaterdag 12 maart 2022
300 woorden van Rudi
Lommel - Wie ben ik?Ik lees een autobiografie waarin de auteur een beschrijving geeft van de huizen waarin hij heeft gewoond. Hij zoekt een antwoord op de vraag wie hij is. Het is een van de stappen op zijn zoektocht. Het zijn maar liefst 21 woningen. Voor mezelf tel ik er 4. Zo vaak verhuizen lijkt me een helse job, zeker met de meer dan duizend boeken die hij heeft. Maar boeiend is het wel. Ook al ken ik zijn huizen en appartementen niet, ik zie ze helemaal voor me.
"Vind je dat niet erg?', vroeg een vriend, nadat ik hem had (…) Het hele nieuwsbericht

Annie Verdonck overleden

Zaterdag 12 maart 2022
Lommel - Annie Verdonck overledenIn Lommel is woensdag Annie Verdonck overleden, de weduwe van de in 2014 gestorven Charly Lefever. Zij was 87 jaar en afkomstig van Houthalen. De uitvaartplechtighid vindt dinsdag plaats.

Ongeval in Septakkers

Vrijdag 11 maart 2022
Lommel - Ongeval in SeptakkersIn Septakkers is vanmiddag een 54-jarige fietsster uit de gemeente gewond geraakt bij een val. Mogelijk werd zij geraakt door een auto.
Inbrekers kozen een pand in de Sint-Bernardusstraat en een bedrijf op Maatheide uit om toe te slaan. Zij raakten op beide plaatsen echter niet binnen.
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft gisteren het faillisement uigesproken van Interieurinrichting BV Vandenberk uit Lommel. Ook de Lommelse syndicus Caren Beheer en Benito Lame, eveneens uit Lommel, zijn failliet verklaard. Het neerleggen van de schuldvorderingen vindt plaats op 9 april.
Lommel - 19 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er weer 19 mensen met corona opgenomen in het ziekenhuis, vijf meer dan dinsdag. Eén van hen wordt verpleegd op de afdeling intensieve zorgen. 

Zinkfabriek

Vrijdag 11 maart 2022
Wandelingen door Lommel
Lommel - ZinkfabriekZoomZink. We zijn er van vergeven. Letterlijk. Ik ken in deze streek binnen een straal van ruim dertig kilometer vier plaatsen waar een zinkfabriek is of was. Mijn vader, grootvader, ooms en sommige neven hebben in de zink gewerkt. Ik heb ook een neef die tegen alles in weigerde om er ooit te gaan werken. Ik begin met Lommel, omdat ik hier nu loop over het fietspad in de richting van de Martinus van Gurplaan. Daar op de hoek staat een bruin bordje met zwarte letters, waarop ‘Mariapark’ staat. Aan de (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak in Vreyshorring

Donderdag 10 maart 2022
Lommel - Inbraak in VreyshorringEr is ingebroken in een woning in Vreyshorring. Er zijn juwelen gestolen. De inbraak is gisterenavond vastgesteld.

Oekraïne 12-12: grote tv-show

Donderdag 10 maart 2022
Lommel - Oekraïne 12-12: grote tv-showZoomOp donderdag 17 maart zullen radio, tv en online helemaal in teken van steun voor Oekraïne staan. Er gaat geen dag voorbij of Vlamingen krijgen hartverscheurende verhalen te zien en horen over hoe de Oekraïense bevolking zwaar getroffen wordt door de oorlog in hun land. Heel veel mensen zijn hierdoor diep geraakt, velen willen ook helpen. VRT, DPG Media, SBS en Mediahuis zetten vorige week al hun schouders onder de breed verspreide spotcampagne voor Consortium 12-12. Nu willen de Vlaamse omroepen (…) Het hele nieuwsbericht

François Ramaekers overleden

Donderdag 10 maart 2022
Lommel - François Ramaekers overledenIn WZC Kapittelhof in Lommel is gisteren François Ramaekers overleden, de echtgenoot van Annette Vanesch. Hij was afkomstig van Overpelt en werd 88 jaar. De afscheidsviering en de crematie vinden in besloten kring plaats. Begroeting: maandag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat in Lommel.
Lommel - De Lijn te volgen via Google MapsZoomReizigers die dagelijks met de bus in Limburg onderweg zijn kunnen hun reis voortaan nog beter plannen door de integratie van de realtime-info van De Lijn in Google Maps. De kaarten-app toont namelijk vanaf vandaag in realtime of de voertuigen een tikje te vroeg of te laat zijn of exact op tijd rijden. (foto De Lijn)
Lommel - Lezing André Alen voor DavidsfondsZoomDavidsfonds Lommel nodigde vorige week professor André Alen uit voor een lezing in het Huis van De Stad. Het onderwerp was  “België, quo vadis”? De toekomst van ons land na zes staatshervormingen”. Voorzitter Rik Blervacq verwelkomde de bijna honderd aanwezigen die werden getrakteerd op een boeiend en leerrijk referaat.
André Alens curriculum vitae is evenzo verscheiden als indrukwekkend: hoogleraar staatsrecht in Leuven en Gent, kabinetschef van J.L. (…) Het hele nieuwsbericht
Lezing André Alen voor Davidsfonds
Zoom

Luc Philipsen overleden

Woensdag 9 maart 2022
Lommel - Luc Philipsen overledenMaandag is Luc Philipsen overleden, de echtgenoot van Chantal Kuyken. Hij was 55 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.
Lommel - Weer 9 Boslandgastheren (en -vrouwen)ZoomNegen ondernemers uit de Boslandgemeenten zijn gisteren erkend als Boslandgastheer. Ze doorliepen de voorbije maanden een opleidingstraject en informeren vanaf nu bezoekers kwalitatief over de mogelijkheden in Bosland.
“Je ziet steeds vaker dat - naast de toeristische infokantoren en Boslandkanalen -  bezoekers informatie over Bosland opvragen bij (toeristische) ondernemers zoals B&B’s, ijssalons of koffiebars. Om die reden verbindt, versterkt en vermarkt Bosland haar (…) Het hele nieuwsbericht
Weer 9 Boslandgastheren (en -vrouwen)
Zoom

Liset Hamblok te gast bij Okra

Woensdag 9 maart 2022
Lommel - Liset Hamblok te gast bij OkraZoomIn de reeks 'Aangename kennismaking' schenkt Okra enkele keren per jaar aandacht aan lokale boeiende personen. En zo was het gisteren de beurt aan Liset Hamblok, voormalig  directeur Akindo en nu voorzitter van de Peter/Meter vzw. Een bijzondere dame die zich al heel haar leven inzet voor de zwakkeren in onze samenleving. (Foto Robert Boons)

Basket Lommel wint inhaalmatch

Woensdag 9 maart 2022
Lommel - Basket Lommel wint inhaalmatchCroonen Lommel – Oxaco Boechout: 99-95 (Quarters: 19-21, 14-16 (33-37), 23-23 (56-60), 26-22 (82-82), 17-13)
Lommel won gisterenavond de inhaalwedstrijd tegen de virtuele leider Oxaco, dat slechts drie nederlagen leed tot hiertoe. Het werd opnieuw een spannende partij waarin Lommel slechts maximaal 6 punten aan de leiding kwam bij 82-76 en Oxaco 8 punten bij 52-60.
Uiteindelijk scoorden bij Lommel vijf spelers in de dubbele cijfers dankzij behoorlijk ploegspel. Na de reguliere (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Eerbetoon aan Paul McCartney: Living HeroZoomOvermorgen, vrijdag 11 maart, kan u in CC De Adelberg terecht voor een eerbetoon aan Paul McCartney. Van alle Beatles was Paul McCartney veruit het meest succesvol als soloartiest. Zijn rijke oeuvre is een verzameling prachtige nummers die muziekgeschiedenis geschreven hebben. Het meeslepende  Mull Of Kintyre stond zelfs een tijd als meest succesvolle single aller tijden genoteerd. Tijd voor een eerbetoon!
Cultuurcentrum De Adelberg haalt topmusici uit de Vlaamse pop- & (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Een gelukkig varken zegt 'knor'ZoomVarkensgeknor is niet langer onbegrijpelijk voor mensenoren. Onderzoekers hebben ontdekt dat aan de lengte en de toon van de knor kan worden afgeleid hoe een varken zich voelt. Lees bij trouw.nl "Wetenschappers ontrafelen het geknor van varkens". (Foto Mathias Zomer)

Wies Vromans overleden

Dinsdag 8 maart 2022
Lommel - Wies Vromans overledenGisteren is Wies Vromans overleden, de echtgenote van Nand Claes. Zij was 84 jaar en afkomstig van Leopoldsburg. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Kerkhoven.  Begroeting: donderdag (20-20.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg

Marcel Weckx overleden

Dinsdag 8 maart 2022
Lommel - Marcel Weckx overledenZondag is Marcel Weckx overleden. Hij was 90 jaar en afkomstig van Neerpelt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Lentetemperaturen

Dinsdag 8 maart 2022
Weerbericht
Lommel - LentetemperaturenMet de kern van een hogedrukgebied over de Scandinavische landen wordt aanhoudend droge landlucht naar onze streken gestuurd. De wind krijgt een zuidelijke component, waardoor de aangevoerde lucht een stuk warmer is en de temperaturen lenteachtig worden. Op het einde van de week kunnen verzwakte storingen over ons land schuiven. De wolken nemen toe en een spat regen is mogelijk.
Vandaag schijnt de zon onafgebroken van de ochtend tot de avond. Er komen vrijwel geen wolken voor en de maxima (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Nog 14 coronapatiënten in ziekenhuisVanmorgen waren er nog er 14 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, vijf minder dan vrijdag. Eén van hen verbleef op intensieve zorg. Er is 1 patiënt met een vermoeden van COVID-19.
Lommel - Er is nog hoop voor Hamont-WeertZoomHet dossier voor de heractivering van de spoorlijn Hamont-Weert zit nog niet op een dood spoor. Dat bleek vandaag tijdens een werkbezoek van een aantal Belgische en Nederlandse politici, waarvoor de Vereniging Treinreizigers Vervoer (VTV) het intiatief had genomen. Plaats van de afspraak was Weert. Het bezoek liet zich door middel van veldverkenningen, waarbij ook oud-burgemeester van Hamont-Achel Theo Schuurmans gids speelde, een beeld vormen van de problemen en van de mogelijke oplossingen daarvoor. In april wordt het dossier besproken in de Nederlandse Tweede Kamer. (Foto SM)

Op het bord deze week

Maandag 7 maart 2022
Lommel - Op het bord deze weekZoom                                                               (Foto Robert Boons)

'Doemscrollen'

Maandag 7 maart 2022
Woord van de week
De oorlog in Oekraïne is voor veel mensen een aanleiding om te doemscrollen of doomscrollen. Ze blijven scrollen door slechtnieuwsberichten, ook al wordt hun gemoedstoestand er alleen maar slechter op. Ook tijdens de coronacrisis werd er veel gedoemscrold. Doemscrollers willen niet louter geïnformeerd blijven. Ze volgen het onlinenieuws om een bepaalde situatie te kunnen begrijpen of controleren. Soms doemscrollen ze ook in de hoop om tussen al het negatieve nieuws een beetje positieve informatie te vinden waaraan ze zich kunnen optrekken.
Lommel - Carnaval deed besmettingen over de grens stijgenCarnavalvieringen hebben het aantal covidbesmettingen doen stijgen. Dat blijkt uit de cijfers van de grensgemeenten, waar er al heel wat carnavalfeesten doorgingen, en die van Keulen, waar dat ook gebeurde. Het aantal besmettingen in de grensgemeenten ging op dagbasis met 300% omhoog.
In onze eigen regio zet de daling van het aantal besmettingen zich niet door.  
Lommel - Eerste punt voor Lovoc-meisjes U13C!ZoomGisteren speelden de meisjes U13C van Lovoc hun 5de wedstrijd in de 2de ronde van de jeugdcompetitie. Thuis tegen leider Herk-de-Stad E. In de openingswedstrijd kregen ze daar al een 4-0 verlies aan hun broek, het beloofde dus een zware dobber te worden.
Dat bleek ook in set 1. Waren de Lommelse meisjes, die wel maar net met 4 waren, onder de indruk, of hadden ze een gevoel van "dit lukt ons toch nooit"? Wat het ook was, set 1 ging met zware 11-25 cijfers naar Herk-de-Stad. Een set om snel te (…) Het hele nieuwsbericht

Stip it-actie breidt uit

Zondag 6 maart 2022
Lommel - Stip it-actie breidt uitZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Lommel - Woninginbraak in Hennepstraat
Dieven drongen via de achterdeur binnen in een woning aan de Hennepstraat. Of zij er buit konden maken, is niet geweten. De politie kreeg kort na middernacht melding van de feiten.

Sophie Heylen overleden

Zondag 6 maart 2022
Lommel - Sophie Heylen overledenIn Balen is gisteren Sophie Heylen overleden, de echtgenote van Jan Cochet. Zij was 82 jaar en afkomstig van Lommel. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van uivaartcentrum Dries-Hulsmans in Balen, gevolgd door de bijzetting in het columbarium op de begraafplaats van Mol-Wezel. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur).

Kattenbos wint alweer...

Zondag 6 maart 2022
Lommel - Kattenbos wint alweer...Kattenbos won gisterenavond reeds van K.Sp. Wijchmaal met 3-1, en Grenstrappers Kolonie verloor vanmiddag met 3-2 van K. Waterloos-Voorshoven. Lutlommel B verloor thuis met 0-4 van Achel VV B, en de derby tussen Verbroedering en Lutlommel A eindigde in een verdiende overwinning voor de thuisploeg (Verbroedering) met 3-0.

Lommel - Nieuwjaarsreceptie (!!!) bij OkraZoomDinsdag 22 februari jl. gingen 84 deelnemers in op de uitnodiging om mee het nieuwe jaar feestelijk in te zetten met een receptie in Den Dribbel. De nodige dranken, warme en koude hapjes zorgden al snel voor een gezellige sfeer. Teamleider Stan Bresseleers heette iedereen – eindelijk - van harte welkom. Eindelijk, omdat eerst 10 januari stond ingepland (maar van uitstel komt geen afstel), maar ook omdat het bestuur eindelijk en opnieuw het jaarprogramma kon voorstellen én uitvoeren. De (…) Het hele nieuwsbericht
Nieuwjaarsreceptie (!!!) bij OkraNieuwjaarsreceptie (!!!) bij OkraNieuwjaarsreceptie (!!!) bij Okra
Zoom

Carnaval bij Vospo

Zondag 6 maart 2022
Lommel - Carnaval bij VospoZoomGistervoormiddag was het carnaval bij Vospo, de sporvereniging voor andersvaliden. Wat werd er toch gedanst! En dit met twee toptrainers: Lennert Vos en Lars Gevers!
Carnaval bij VospoCarnaval bij Vospo
Zoom
Lommel - Basket Lommel wint bij Kontich WolvesBasket Croonen Lommel kon na lange achtervolging de Kontich Wolves verslaan met 81-88. (Quarters: 18-22, 25-16 (43-38), 22-24 (65-62), 16-26
Lommel startte de wedstrijd in Kontich met twee herstelde spelers, Bram Schelkens en Wietse Jacobs, terwijl Bart Maesen en Toon Wesenbeek nog op de bank bleven. Het werd een pittige wedstrijd waarin Kontich het grootste deel aan de leiding bleef.
Toon Ceyssens (5pt) en Matts De Keuster (7pt) namen het eerste kwart voor hun rekening (18-22) maar bij de (…) Het hele nieuwsbericht

Boom kappen? Geld op tafel

Zondag 6 maart 2022
Grensgevallen
Wie bij ons een boom verwijdert, moet meestal een nieuwe boom planten. Dat was ook zo in Bergeijk, vlak over de grens. Maar de gemeente heeft die verplichting nu afgeschaft. In plaats daarvan moet er per gekapte boom betaald gaan worden. Voor een boom met een stamomtrek van 14 tot 16 centimeter - dat is een jonge boom - moet er al 240 euro op tafel gelegd worden. En dat bedrag verhoogt naarmate de dikte van de stam.
Als zoiets bij ons zou doorgevoerd worden, werden de gemeenten rijk! Maar de natuur (…) Het hele nieuwsbericht
In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Bocholt Lommel Utd WS geklopt met 5-2.

Frank Clarck zoekt zangeres

Zaterdag 5 maart 2022
Lommel - Frank Clarck zoekt zangeresZoomKan je zingen? En ben je een beetje into de stijl van DJ Frank Clarck? Dan kan je je kandidaat stellen om bij hem te gaan zingen! En wie weet wat komt daar allemaal van voort... Kijk maar naar Pauline die via Regi doorbrak! Contact via zijn website...

Ben ik wel ‘woke’?

Zaterdag 5 maart 2022
Lommel - Ben ik wel ‘woke’?Gisterenavond verweet een vriend me voorzichtig dat ik niet ‘woke’ was. Ik ben meteen in het defensief gegaan met mijn uitleg – ik blijf een taalleraar en het bloed kruipt nu eenmaal waar het niet gaan kan – dat het woord woke, op die manier gebruikt, om te beginnen al fout is. Het is namelijk gewoon de onvoltooid verleden tijd van het Engelse werkwoord to wake (up). En een verleden tijd kun je niet als bijvoeglijk naamwoord gebruiken. Ook niet in het Engels. Maar dat leek (…) Het hele nieuwsbericht

Voorliefde voor voeten

Vrijdag 4 maart 2022
Tribunaliteiten
Lommel - Voorliefde voor voetenVolgens de correctionele rechtbank van Hasselt kon er geen twijfel over bestaan. De man was zot op vrouwenvoeten. In een wasserette had hij de voeten van een dame beroerd. Hij stopte toen ze zei dat ze dat liever niet had, om daarna post te vatten naast een andere dame en zich ook aan haar voeten te wagen, met de vraag of ze sportschoenen droeg. Aan de kassa van een warenhuis zat hij plots aan de benen, enkels en voeten van de dame voor hem in de rij. In een cultureel centrum ging het om de voeten van de (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Ondertussen, in wolvengebied...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Lommel - Bijna alle coronabeperkingen vallen wegHet overlegcomité heeft beslist dat we overschakelen op code geel. Vanaf maandag moeten er geen mondmaskers meer gedragen worden in bijvoorbeeld middelbare scholen, theaters, bioscopen, in winkels en op het werk. Op het openbaar vervoer blijft het wel verplicht en ook in wonzorgcentra en ziekenhuizen. Ook voor de horeca verandert er wat: ook daar moet het personeel geen mondmasker meer dragen en de coronapas moet vanaf maandag niet meer gecontroleerd worden. De CO2-meters blijven behouden in horeca en theaters. Verder gelden in schouwburgen, sporthallen en voetbalstadions geen beperkingen meer van het aantal toeschouwers. Ook daar valt de coronapas weg.

Botsing op Koningin Astridlaan

Vrijdag 4 maart 2022
Lommel - Botsing op Koningin AstridlaanOp de Koningin Astridlaan kwam het vanmorgen om 8.25 uur tot een aanrijding tussen twee auto's. Daarbij is één gewonde gevallen.

Boeren starten afficheactie

Vrijdag 4 maart 2022
Vanmorgen hebben landbouwers het eerste bord van hun afficheactie “Stop de waanzin!” in Limburg geplaatst. Dat gebeurde in Peer. Eerder werd een dergelijke campagne al opgestart in de provincie Antwerpen. Met de actie willen de landbouwers hun ontgoocheling en ongenoegen over het stikstofakkoord van de Vlaamse regering duidelijk maken. 

Oppassen met koppen

Vrijdag 4 maart 2022
Vandaag gelezen
De Nederlandse oud-voetballer Wout Holverda heeft ernstige dementie ontwikkeld door zijn voetbalcarrière. Kopballen hebben daarbij een grote rol gespeeld. Dat is na zijn overlijden, afgelopen december, vastgesteld door specialisten van het Amsterdam UMC, die het brein van de oud-prof van Sparta Rotterdam onderzochten. Niet eerder werd bij een Nederlandse voetballer zo’n sterk verband gelegd tussen de sportcarrière en dementie – met de dood als gevolg. (NRC)
Lommel - Vaccinatiecentra sluiten op 30 maartDe vaccinatiecentra van Lommel en Peer zullen op 30 maart (voorlopig) hun laatste dag draaien. Iedereen die recht had op een vaccinatie is ondertussen meermaals uitgenodigd. Daarom plant het Agentschap Zorg en Gezondheid (AZG) voorlopig geen nieuwe campagnes. Voor wie toch nog een vaccinatie ontbreekt, of voor wie nog een traject wil starten, rest er nog één vrij inloopmoment.
In totaal werden in beide centra 267.000 prikken gezet. De ELZ kon hiervoor steeds een beroep doen op een (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - 19 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 19 patiënten met COVID-19 (vijf minder dan gisteren) in het Noorderhart Mariaziekenhuis. Eén van hen (een minder dan gisteren) verbleef op intensieve zorg. Er zijn twee patiënten met een vermoeden van COVID-19.
Parket Limburg organiseert samen met de gemeenten Bocholt, Bree, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Leopoldsburg, Lommel, Peer en Pelt een gratis studieavond over de gevaren van drugsproductie. Ervaringsdeskundigen vertellen je er over hoe je drugsafval kan herkennen en welke signalen wijzen op een drugslabo.
De voorbije jaren zijn de productie van synthetische drugs en de dumpingen van drugsafval in onze provincie sterk gestegen. Dit zorgt voor ernstige risico’s voor onze veiligheid, onze (…) Het hele nieuwsbericht

Lommel Werkplaatsen

Vrijdag 4 maart 2022
Wandelingen door Lommel
Lommel - Lommel WerkplaatsenZoom‘Salus patriae suprema lex’. In het Nederlands: ‘Het heil van het vaderland is de hoogste wet’. Deze spreuk staat in België op een van hoogste militaire onderscheidingen die het land kent: het zogeheten Vuurkruis. Dat ereteken stamt uit de eerste wereldoorlog en werd verleend aan militairen die langer dan twaalf maanden (bij andere bronnen staat achttien maanden) aan het front hebben gediend. Het staat op een gedenksteen waarbij een Lommelse verzetsstrijder Martinus van Gurp (…) Het hele nieuwsbericht

De onderhandelingstafel (3)

Donderdag 3 maart 2022
Lommel - De onderhandelingstafel (3)Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Lommel - 24 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 24 patiënten met COVID-19 opgenomen, drie meer dan gisteren. Twee van hen verbleven op intensieve zorg, dat zijn er evenveel als gisteren. Er is één patiënt met een vermoeden van COVID-19.
UPDATE Nvdr: de cijfers vermelden, zoals aangegeven, het aantal mensen dat met een Covid-19-besmetting in het ziekenhuis ligt. Het gaat dus ook over mensen met Covid-19 die om andere redenen dan Covid-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen. "Wij splitsen deze cijfers niet op," zegt algemeen directeur Hans Ramaekers van het ziekenhuis desgevraagd. "Wij geven de cijfers door conform de richtlijnen van de overheid." 

Willy Hensen overleden

Donderdag 3 maart 2022
Lommel - Willy Hensen overledenDinsdag is Willy Hensen overleden, de weduwnaar van Germaine Beeken. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt maandag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.

Zonnig, maar koude nachten

Donderdag 3 maart 2022
Weerbericht
Lommel - Zonnig, maar koude nachtenEen hogedrukgebied, uitgestrekt over Denemarken en Scandinavië, voert in een zwakke oostelijke tot zuidoostelijke luchtstroming droge landlucht aan. De zon krijgt hierbij alle kansen. In het westen komen soms wolkenflarden voor van een storing die zich over de Britse Eilanden bevindt. De volgende dagen staan in het teken van hoge luchtdruk. Er is veel zon, maar de nachten zijn koud.
Vandaag wordt het uitermate zonnig met nauwelijks of zelfs geen wolken. Na een koude start met lichte (…) Het hele nieuwsbericht

Alfons Ceustermans overleden

Woensdag 2 maart 2022
Lommel - Alfons Ceustermans overledenOp 28 februari is Alfons Ceustermans overleden,de echtgenoot van Edna Montegrejo Basas. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wort bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Kerkhoven.
Lommel - Verongelukte asielzoeker begravenZoomAmbelu Dawit, de 29-jarige Ethiopische asielzoeker die vorige week verongelukte op de Luikersteenweg, is vanmiddag begraven op de begraafplaats van Lommel-Centrum. Dat gebeurde na een afscheidsviering in de kapel van de begraafplaats die werd bijgewoond door een vijftigtal personen waaronder burgemeester Bob Nijs en de directeur van Parelstrand.

Monique Therssen overleden

Woensdag 2 maart 2022
Lommel - Monique Therssen overledenGisteren is Monique Therssen overleden, de weduwe van Camiel Decloedt. Ze was afkomstig van Gent en werd 76 jaar. Maandag wordt ze gecremeerd, na een afscheidsdienst (om 12u) in het crematorium. Begroeting: zondag (11-11.30u) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Lommel - 21 coronapatiënten in het ziekenhuisHet aantal covid 19-besmettingen daalt, maar nog altijd worden er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 21 coronapatiënten verpleegd, één minder dan gisteren. Twee van hen, evenveel als gisteren, worden verzorgd op de afdeling intensieve zorgen. UPDATE In Nederland is het aantal besmettingen weer pijlsnel aan het stijgen. Als oorzaken worden daar wintersport en carnaval genoemd.

Vogelgriep in Son

Woensdag 2 maart 2022
Het is maar dat je 't weet
Op een vleeskuikenbedrijf in Son, aan de noordkant van Eindhoven,  is vogelgriep vastgesteld. Waarschijnlijk gaat het om een zeer besmettelijke variant. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit zal alle circa 170.000 dieren op het bedrijf ruimen om verspreiding van het virus tegen te gaan.

Koffiedioot

Woensdag 2 maart 2022
Danny doet Danny
Lommel - Koffiedioot‘We kunnen het vastgoed met elkaar vinden!’ Schuin tegenover mij zat Jimmy, met beide wijsvingers naar mij gericht. Zijn tandpastaglimlach en knipoogje waren er te veel aan. Toegegeven, de woordspeling was geslaagd, zeker voor gladde marketingboys uit de immobiliënsector ten tijde van de eeuwwisseling, maar intussen gedateerd, om niet te zeggen verouderd. Zelf zouden nieuwbakken makelaars als Jimmy dit ‘gezellig’ of ‘authentiek’ noemen, of in het ergste geval (…) Het hele nieuwsbericht

Gelijkspel voor FT JenS Lommel

Dinsdag 1 maart 2022
Lommel - Gelijkspel voor FT JenS LommelGisteren - maandag - speelde Futsal JenS Lommel 4-4 gelijk tegen ZVC De Wennel Genk. Een puntendeling dus, maar niet het verhoopte resultaat voor de thuisploeg gezien de openingsfase van de wedstrijd. Die namen namelijk een vliegende start waarin een hoofdrol was weggelegd voor topschutter Deon ten Hoeve. Hij bleek een gesel voor de Genkse defensie en opende al vroeg de score, 1-0. Al wie dacht dat FT JenS vanaf dan op hetzelfde elan als de afgelopen weken zou doorgaan, kwam bedrogen uit. Want (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Lommel - Gsm-gebruik aan het stuur kost 350 euroWie in Nederland gebruik maakt van zijn gsm aan het stuur betaalt vanaf vandaag 350 euro in plaats van 250 euro. Tegelijkertijd gaan bijvoorbeeld de verkeersboetes omlaag voor te hard rijden op de snelweg bij de eerste 10 km/u boven de maximum snelheid. Deze boetes worden verlaagd met 15 procent. Voor het niet zo veel mogelijk rechts rijden op een auto(snel)weg wordt de boete opgetrokken van 150 euro tot 220 euro. Het niet verlenen van voorrang aan een voorrangsvoertuig wordt opgetrokken van 250 tot 350 euro. Kleinere snelheidsovertredingen onder de 10 km/uur worden lichter bestraft. Voor parkeren op een gehandicaptenparkeerplaats wordt de boete verlaagd van 400 naar 310 euro.
Het is maar dat je 't weet
Peeters (31.079) is de meest voorkomende familienaam in ons land. Janssens (28.532) staat op twee, Maes (24.594) op drie, Jacobs (19.077) op vier en Mertens (17.906) op vijf. (Bron: StatBel).
Lommel - 22 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er nog 22 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, waarvan 2 op intensieve zorg. Er was één patiënt met een vermoeden van COVID-19. In Noorderhart Revalidatie & MS zijn er geen coronapatiënten meer.

Annie Grobben overleden

Dinsdag 1 maart 2022
Lommel - Annie Grobben overledenOp 24 februari is Annie Grobben overleden, de weduwe van Zjang Gerits. Zij was 81 jaar en afkomstig van Overpelt. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Heide-Heuvel. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
05/06
De eik WZC Hoevezavel

Na 40 jaar gewerkt te hebben in WZC Hoevezavel,heeft Sonja Jacobs vandaag haar laatste dag gewerkt. De bewoners en personeel van afdeling de eik bedanken haar voor haar inzet en wensen haar het beste voor de toekomst.

Brigitte Faes
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel