Het overige nieuws

Michel Haex overleden

Maandag 31 januari 2022
Peer - Michel Haex overledenGisteren is Michel Haex overleden, de weduwnaar van Nieke Vrolijks. Hij was 90 jaar en afkomstig van Wijchmaal. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Huismus leidt in tuinvogeltelling

Maandag 31 januari 2022
Peer - Huismus leidt in tuinvogeltellingZoomTijdens Het Grote Vogelweekend van Natuurpunt telden 47.750 vogeltellers mee de tuinvogels in Vlaanderen. Volgens de voorlopige cijfers zijn er 777.168 vogels geteld in 25.093 tuinen. Het aantal vogels en soorten per tuin bleef behouden: gemiddeld zagen we 23 vogels van 7 soorten per tuin. Ook de top 3 bleef behouden: huismus, koolmees en vink
In Limburg werden door 4331 tellers in 2635 tuinen 94.857 vogels geteld. Met per tuin gemiddeld 27 vogels van 8 verschillende soorten blijven de (…) Het hele nieuwsbericht

Pol Van Dingenen overleden

Maandag 31 januari 2022
Peer - Pol Van Dingenen overledenIn WZC Het Perrehof is vrijdag Pol Van Dingenen overleden. Hij was 81 jaar. Het afscheidsmoment vindt donderdag (14 uur) plaats op de begraafplaats van Peer-Centrum. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur) in UC Jaeken.
Peer - Sporting Wijchmaal wint bij SLW MaaseikSporting Wijchmaal heeft vandaag SLW Maaseik verslagen met 0-2.

Sporting Grote-Brogel klopt WAVO

Zondag 30 januari 2022
Peer - Sporting Grote-Brogel klopt WAVOSporting Grote-Brogel is deze namiddag met 1-2 gaan winnen bij WAVO (K. Waterloos-Voorshoven VV.)

KRC Peer - FC Anadol 0-1

Zondag 30 januari 2022
Peer - KRC Peer - FC Anadol  0-1KRC Peer heeft vanmiddag thuis met 0-1 verloren van FC Anadol.

Peer SV - Neeroeteren FC 0-4

Zondag 30 januari 2022
Peer - Peer SV - Neeroeteren FC  0-4Peer SV heeft vanmiddag thuis met 0-4 verloren van Neeroeteren FC.

Hogere temperaturen maar veel wind

Zaterdag 29 januari 2022
Weerbericht
Peer - Hogere temperaturen maar veel windNa de doortocht van een storing komen we terecht in een zogenaamde warme sector. De temperaturen maken een flinke sprong, maar er staat wel wat wind. Na een meestal droge zondag, volgt er erg wisselvallig en winderig weer na het weekend.
Vandaag wordt een eerder grijze dag met veel wolken en soms een drupje regen of motregen. Het is echter ook vaak droog en de temperaturen komen erg hoog uit bij gemiddeld 12 graden. Er staat wel een matige tot soms vrij krachtige westelijke wind met (…) Het hele nieuwsbericht

Virus op Messenger

Zaterdag 29 januari 2022
Er circuleert momenteel een virus via Messenger. Je krijgt van heel wat vrienden de vraag 'Ben jij het in de video?' met een link om door te klikken. Doe dat niet, want dan geraakt jouw profiel wellicht ook geïnfecteerd en ga je het virus verder verspreiden.

SV Breugel - Achel VV B uitgesteld

Zaterdag 29 januari 2022
Peer - SV Breugel - Achel VV B uitgesteldDe voetbalwedstrijd tussen SV Breugel en Achel VV van dit weekend gaat niet door. Achel VV B kampt met corona.

Alleen de hond mocht op de foto

Vrijdag 28 januari 2022
Tribunaliteiten
Peer - Alleen de hond mocht op de fotoEen dame kocht bij een erkende honden- en kattenkweker een hondje. Een half jaar later verscheen op het Instagramprofiel van de verkoper een foto van de dame met het hondje op de schoot. Daarnaast haar zoontje. Op de achtergrond figureerde een fotogalerij met BV’s, hun hondje en het weetje dat al die BV's meewerkten aan deze “wall of fame”.
Er volgde een claim van 20.000 euro voor de rechtbank van Turnhout, 2.000 euro voor de dame, 2.000 euro voor het zoontje en 16.000 euro voor de (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Actie tegen gsm-gebruik aan het stuurZoomVolgende week gaat de politie extra controleren op het gebruik van gsm's of smartphones achter het stuur. Het gaat om een provinciale actie. Gebruik van mobiele toestellen achter het stuur veroorzaakt heel wat ongevallen, zegt de provinciegouverneur. “Bedoeling van de actie is om bestuurders bewust te maken van het gevaar van het gebruik van de gsm tijdens het besturen van een voertuig. Een bericht versturen wanneer men stilstaat in de file of aan een rood licht is trouwens ook verboden”, aldus nog gouverneur Lantmeeters. De thema-actie loopt van 31 januari tot 5 februari 2022.  
Vanmorgen waren er 28 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis, twee minder dan gisteren. Twee van hen, evenveel als gisteren, worden verpleegd op intensieve zorg. Er zijn twee patiënten met een vermoeden van COVID-19.

Versterking voor KRC Peer

Donderdag 27 januari 2022
Peer - Versterking voor KRC PeerTweede provincialer KRC Peer heeft speler Diego Derwa aangetrokken. Hij komt over van Stal Sport.

Horecazaak failliet verklaard

Donderdag 27 januari 2022
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag horecazaak Alan Jansen uit Peer failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 26 februari ingediend worden.
Peer - Oude pmd-zakken mogen naar recyclageparkZoomOude blauwe PMD-zakken, te herkennen aan het zwart treklint, worden niet meer aan huis opgehaald. Omdat er nog heel wat oude zakken in omloop zijn, laat Limburg.net ze tot en met 31 maart uitzonderlijk nog wel toe in de recyclageparken. Dat laat de afvalintercommunale vandaag weten.
Waarom geen ophaling meer van oude zakken? In april 2021 veranderden de sorteerregels voor pmd: sindsdien kan ook al het plastic verpakkingsafval in de blauwe zak. De zak zelf werd meteen ook aangepast naar (…) Het hele nieuwsbericht

Kepen tellen

Donderdag 27 januari 2022
Peer - Kepen tellenZoomWe naderen het Grote Vogeltelweekend. Zaterdag en/of zondag zou u er eens goed voor moeten gaan zitten en de vogels in de tuin tellen. Maar als je toevallig een vlucht kepen op bezoek krijgt, zoals Stefan Was, kan het moeilijk tellen worden... (Foto Stefan Was)

Weersverandering

Donderdag 27 januari 2022
Peer - WeersveranderingNa dagen van eentonig grijs weer door de invloed van een hogedrukgebied, zet zich vandaag een weersverandering door. Depressies en storingen worden de volgende dagen weerbepalend. Het gaat vooral ook harder waaien en de neerslagkansen nemen toe. In het weekend wordt zachte lucht aangevoerd en bij momenten komt er erg veel wind te staan. Winterweer staat er voorlopig nog niet aan te komen.
Vandaag kan de zon in de loop van de ochtend even door het wolkendek priemen. Lang duurt dat echter (…) Het hele nieuwsbericht

30 coronapatiënten in het ziekenhuis

Donderdag 27 januari 2022
Peer - 30 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 30 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis, drie meer dan gisteren. Twee van hen, evenveel als gisteren, worden verpleegd op intensieve zorg. Er zijn twee patiënten met een vermoeden van COVID-19.
Peer - Covid-19: eerste kinderen gevaccineerdZoomUPDATE In de vaccinatiecentra in Peer en Lommel werden vandaag de eerste kinderen van de Eerstelijnszone Noord-Limburg gevaccineerd tegen Covid-19. Zowat 300 kinderen kwamen opdagen voor een eerste prik met een op kindermaat aangepaste dosis. Een tweede prik volgt later.
Het vaccinatiecentrum in de voormalige VDAB-lokalen was voor de gelegenheid wat aangepast aan de leeftijd van de vaccinatiekandidaten. Het kinderanimatieteam van Center Parcs was van de (…) Het hele nieuwsbericht

Doe het hem maar eens na!

Woensdag 26 januari 2022
Puur natuur
Een snoekbaars met een zendertje in zijn buik heeft in vijf jaar minimaal 550 kilometer over de Rijn gezwommen. Dit is opvallend voor een vissoort waarvan altijd werd gedacht dat het een standvis is, maar die kennelijk toch een heel eind kan zwemmen. De snoekbaars is helemaal vanaf de Noordzee naar Mannheim in Duitsland gezwommen. Tegen de stroming in. Faut le faire! (Bron: Nature Today)
Peer - 27 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 27 patiënten met COVID-19 opgenomen, twee meer dan gisteren. Twee van hen, evenveel als gisteren, worden verpleegd op intensieve zorg. Er zijn twee patiënten met een vermoeden van COVID-19.
Peer - 60.000 euro voor slachtoffers watersnoodHet bisdom Hasselt heeft bijna 60.000 euro ingezameld voor de slachtoffers van de watersnood in Wallonië. Het vicariaat diaconie en caritas verdeelde deze gelden aan lokale projecten die de fondsen omzetten in tastbare hulp. Vooreerst schonk het bisdom 10.000 euro aan Caritas Hulpbetoon om getroffen gezinnen juridisch bij te staan in de afhandeling van verzekeringsdossiers. Don Gregorio Aiello, priester in de federatie Genk-Noord, kon onder meer via de financiële steun uit het diocesane noodfonds (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Loos overleden

Woensdag 26 januari 2022
Peer - Mia Loos overledenZondag is Mia Loos overleden, de weduwe van de in 2016 gestorven Toine Smeets. Zij was 82 jaar. Het afscheid en de begraving van de urne op de begraafplaats van Wijchmaal vinden in intieme kring plaats. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Godlief Braekers overleden

Woensdag 26 januari 2022
Peer - Godlief Braekers overledenGisteren is Godlief Braekers overleden, de weduwe van de in 1979 gestorven Henri Smeets. Zij was 92 jaar en was afkomstig van Ellikom. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Linde-Peer. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Het Grote Vogeltelweekend

Woensdag 26 januari 2022
Peer - Het Grote VogeltelweekendZoomNatuurpunt organiseert dit weekend weer het Grote Vogeltelweekend. Tijd om het vogelvoer op te dissen en massaal tuinvogels te turven op 29 en 30 januari. Naar goede gewoonte is Michaël Pas de bevlogen ambassadeur, dit jaar voor het eerst geflankeerd door schrijfster Sarah Devos. Zij zitten alvast klaar achter hun verrekijker. Tel komend weekend de vogels in je tuin  en doe zo mee aan de grootste vogeltelling in Vlaanderen! Meer info via deze link.

SV Breugel - Sporting Ellikom 3-2

Dinsdag 25 januari 2022
Peer - SV Breugel - Sporting Ellikom 3-2SV Breugel heeft vanavond de oefenwedstrijd tegen Sporting Ellikom gewonnen. Uitslag: 3-2.

Mogelijk hinder bij De Lijn

Dinsdag 25 januari 2022
Peer - Mogelijk hinder bij De LijnDe effecten van de pandemie laten zich in de hele samenleving weer volop voelen. Ook De Lijn merkt sinds kort de impact van Omikron. Sinds eind vorige week wordt meer uitval onder het personeel genoteerd, en dat heeft gevolgen voor de dienstverlening. De Lijn adviseert haar reizigers om vlak voor vertrek de rijtijdeninfo te checken via de gebruikelijke communicatiekanalen.
Peer - 25 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 25 patiënten met COVID-19 opgenomen, één minder dan gisteren. Twee van hen, evenveel als gisteren, worden verpleegd op intensieve zorg. Er zijn twee patiënten met een vermoeden van COVID-19.

Advies VMM: 'Stook nu geen hout'

Dinsdag 25 januari 2022
Peer - Advies VMM: 'Stook nu geen hout'ZoomDe Vlaamse Milieumaatschappij vraagt dezer dagen geen hout te verbranden voor het verwarmen van de woning. "Er is vandaag veel fijn stof in de lucht. Omdat houtverbranding extra fijn stof in de lucht brengt, roepen we de bevolking op om geen hout te stoken als bijverwarming of om sfeer te creëren. Houtverbranding beperken heeft een belangrijke positieve impact op de gezondheid en op de luchtkwaliteit. Fijn stof inademen is schadelijk voor de gezondheid. Het is in het belang van de Vlaming zelf om zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Gele zakken hebben vertraging

Dinsdag 25 januari 2022
Peer - Gele zakken hebben vertragingZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
Peer - 40 bedden minder beschikbaar in ziekenhuisDoor personeelsuitval ingevolge besmettingen of quarantaine zijn er in het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt momenteel 40 bedden minder beschikbaar. Dat heeft algemeen directeur Hans Ramaekers gezegd in een interview met TVL. Hij verwacht dat de situatie in het ziekenhuis in de komende weken nog erger zal worden.

Michel Eyckens overleden

Maandag 24 januari 2022
Peer - Michel Eyckens overledenZaterdag is Michel Eyckens (72) in WZC Uioenspiegel in Genk overleden. Hij was afkomstig van Peer en woonde in As. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: woensdag (18.30-19.30 uur) in UCAS aan de Kerkstraat in As.
Peer - NMBS past treinaanbod aan vanwege Covid-19ZoomOmwille van de coronabesmettingen bij haar personeel past de NMBS vanaf woensdag 26 januari haar treinaanbod aan, meldt de spoorwegmaatschappij: "Door de evolutie van de epidemie en het aantal besmettingen wordt NMBS opnieuw steeds vaker geconfronteerd met ziektegevallen en/of quarantaine onder haar personeel. We zijn dan ook genoodzaakt om ons treinaanbod vanaf woensdag 26 januari aan te passen. We keren zo snel mogelijk terug naar het volledige treinaanbod. Ontdek het complete overzicht van de tijdelijke aanpassingen.
Voor de laatste informatie over je trein en de aangeboden alternatieven raden we je aan om de dag voor je reis de reisplanner of de NMBS-app te raadplegen."
Voor zover wij konden nagaan valt er in Limburg slechts één trein uit: de P-trein van Genk naar Brussel-Zuid, die 's morgens om 5.32u vertrekt. Maar die ligt al uit sinds 29 november.
Peer - Gele zakken hebben (weer) vertragingZoomHet wil klaarblijkelijk niet lukken met die gele keukenafvalzakken van Limburg.net. Vandaag meldde die afvalintercommunale: "Limburg.net doet er alles aan om de nieuwe keukenafvalzakken zo snel mogelijk weer in de winkelrekken te krijgen. Vanaf eind februari zouden de voorraden in de winkels opnieuw aangevuld moeten zijn." Eerder was gesteld dat dat eind januari zou worden.
Maar dezer dagen valt alvast een kennismakingspakket in de bus. Dat pakket bevat 3 gele zakken voor het keukenafval en meer uitleg over de manier waarvoor we die gele zakken kunnen gebruiken. Benieuwd naar eind februari!
Peer - 26 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 26 patiënten met COVID-19 opgenomen, twee meer dan vrijdag. Twee van hen worden verpleegd op intensieve zorg. Er zijn 8 patiënten met een vermoeden van COVID-19.
In de afgelopen week liep het aantal geregistreerde besmettingen in onze regio weer sterker op: +72% (ofwel minstens 3,1% van de bevolking) testte positief. De grootste stijging in de besmettingen treedt nu op in de bevolkingsgroep onder de 20 jaar (+140%). Ook in de (…) Het hele nieuwsbericht
Tegen eind 2022 plant de Vlaamse regering op negentien locaties langs snelwegen in Vlaanderen camera’s die het inhaalverbod voor vrachtwagens bij regenweer kunnen controleren. In Limburg wordt de nieuwe software op drie locaties uitgerold: de E313 in Lummen richting Hasselt, de E313 in Lummen richting Antwerpen en de E314 in Genk richting Lummen. “De timing is onder voorbehoud van het tempo van de softwareontwikkeling. Om de software te testen werden er al twee testlocaties opgezet. Pas na een positieve evaluatie zullen de zeventien andere locaties worden opgestart”, weet Vlaams Parlementslid Rita Moors.

Jeanne Paredis overleden

Maandag 24 januari 2022
Peer - Jeanne Paredis overledenOp 20 januari is Jeanne Paredis overleden, de weduwe van de in 2002 gestorven Jef Knevels. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Linde-Peer. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Jaeken aan de Kerkstraat.

Ondertussen, in Brussel...

Maandag 24 januari 2022
Peer - Ondertussen, in Brussel...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Peer - Nieuwjaarswandeling in Kleine-BrogelZoom Gisteren hield de buurtwerking Heris - Groenewoud uit Kleine-Brogel een "nieuwjaarswandeling" in plaats van de jaarlijkse "nieuwjaarsborrel". Tijdens een gezellige wandeling van +/- 5 km door de straten van Kleine-Brogel kon er coronaproof eens bijgepraat worden. Want niets zis o belangrijk als een goede buurt, ook in deze coronatijden!
Peer - Een coronabarometer voor politici!Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Peer - Sporting Wijchmaal - Nevok Gruitrode 0-4Sporting Wijchmaal heeft vanavond zijn oefenwedstrijd tegen Nevok Gruitrode verloren. Uitslag: 0-4.

Helson - KRC Peer 7-1

Zaterdag 22 januari 2022
Peer - Helson - KRC Peer 7-1Helson Helchteren heeft vanavond in een vriendschappelijke wedstrijd KRC Peer verslagen met 7-1.

Jeanne Wyers overleden

Zaterdag 22 januari 2022
Peer - Jeanne Wyers overledenIn Bocholt is donderdag Jeanne Wyers overleden, de echtgenote van Leo Boonen. Zij was 86 jaar en was afkomstig van Grote-Brogel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Reppel. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Waar is de zon?

Zaterdag 22 januari 2022
Weerbericht
Peer - Waar is de zon?De kern van een hogedrukgebied schuift vanuit het westen over onze streken en zorgt voor rust in de atmosfeer. Misschien wel voor te veel rust, want er is nauwelijks beweging, waardoor nevel, mist en lage wolken lange tijd aanwezig kunnen blijven. Ook de komende dagen is er weinig verandering. Het blijft erg rustig met vaak wolkenvelden, nevel en mist. Af en toe is er ook wat zon.
Vandaag kleurt de hemel 50 tinten grijs en is er nevel en lokaal mist aanwezig. Het kan enige tijd duren alvorens de (…) Het hele nieuwsbericht

Herrie rond 'The Voice of Holland'

Vrijdag 21 januari 2022
Peer - Herrie rond 'The Voice of Holland'Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Wolven hebben we al, nu is daar de trommelwolfspin. Ze is door 84 spinnendeskundigen uit 27 Europese landen verkozen tot "Europese spin van het jaar", zo meldt de Belgische Arachnologische Vereniging ARABEL. Zijn naam dankt deze soort aan het geluid dat de mannetjes, trommelend op droge bladeren, voortbrengen om vrouwtjes te verleiden. "De vrouwtjes horen het geroffel via speciale organen ('slit sensilla') die enkel bij spinachtigen voorkomen. Onderzoek toonde aan dat mannetjes die het meest trommelen uiteindelijk de voorkeur krijgen van de vrouwtjes", zegt spinnenexpert Koen Van Keer. Mannen, roert de trom! Meer info
Kort nieuws van bij de buren
Peer - Demopiloot F16 laat drie jaar van zich horenZoomIn de komende drie jaar zal het geluid van F16's bij ons weer wat toenemen. Dat heeft te maken met de trainingen van de nieuwe demopiloot. De vorige drie jaar was die demopiloot gelokaliseerd op de vliegbasis van Florennes. Maar om de drie jaar wordt er van vliegbasis gewisseld. Nu wordt dat dus Kleine-Brogel.
De vliegbasis in Kleine-Brogel is van plan om de omliggende gemeenten via de sociale media regelmatig te informeren over de trainingen die de demopîloot - Steven Vrieske De Vries (foto) - in de komende drie jaar gaat uitvoeren: "De trainingszone is vooral boven en in de omgeving van onze vliegbasis. Bij deze willen we dan ook de buurtbewoners op de hoogte brengen dat u mogelijk niet alledaagse vliegbewegingen gaat horen/zien. Over het algemeen zal de training kort maar (soms) krachtig zijn"... (Foto Kleine-Brogel Air Base - Robin Mues) 

22 coronapatiënten in het ziekenhuis

Donderdag 20 januari 2022
Peer - 22 coronapatiënten in het ziekenhuisVandaag waren er 22 patiënten met COVID-19 opgenomen in Noorderhart Mariaziekenhuis, twee meer dan eergisteren. Twee van hen liggen op intensieve zorg. Er zijn drie patiënten met een vermoeden van COVID-19.

Dit weekend alcoholcontroles

Donderdag 20 januari 2022
Peer - Dit weekend alcoholcontrolesZoomVoor de 13de keer vindt de komende dagen een 'Weekend zonder alcohol achter het stuur' plaats. Dat is een initiatief van de wegpolitie waarbij ook de lokale politie zich aansluit. Concreet betekent het dat alle weggebruikers tussen vrijdag 18 uur en maandag 6 uur een grote kans maken om op een alcoholcontrole te stoten. De wegpolitie kan controleren bij de op- en afritten en de parkings van de E314 en E314, de lokale politie stelt zich met wisselende posten op aan de gemeente- en gewestwegen. De actie wordt vooraf aangekondigd omdat ze ook wil sensibiliseren.

Bèr Driesen overleden

Donderdag 20 januari 2022
Peer - Bèr Driesen overledenIn Peer is gisteren Bèr Driesen overleden, de echtgenoot van José Bellinkx. Hij was 90 jaar en afkomstig van Hechtel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in de begroetngsruimte van aula 't Sant in Hechtel.

Opnamestop in geriatrie ziekenhuis

Woensdag 19 januari 2022
In het Noorderhart Mariaziekenhuis is er een opnamestop doorgevoerd op de afdeling geriatrie. Oorzaak is een coronauitbraak. Vier patiënten hebben er positief getest.

Louise Willemans overleden

Woensdag 19 januari 2022
Peer - Louise Willemans overledenGisteren is Louise Willemans overleden, de echtgenoot van Félix Wouters. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Jaeken.
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond starten de voorbereidende nutswerken voor de bouw van de fietsbrug in Helchteren. Tijdens die voorbereidende werken zullen de nutsleidingen zoals elektriciteits-, telefoon- en internetkabels worden verlegd. Er wordt eerst een tiental dagen 's nachts gewerkt om de sleuven te trekken en de leidingen te leggen. Die werken vinden 's nachts plaats omdat de aannemer een deel van de rijweg moet innemen.
Vanaf maart zijn de voorbereidingen achter de rug en start de eigenlijke aanleg van de fietsbrug. Die zal in zes fasen verlopen.

KRC Peer verliest van Bree-Beek

Dinsdag 18 januari 2022
Peer - KRC Peer verliest van Bree-BeekKRC Peer heeft zijn oefenwedstrijd op het veld van GS Bree-Beek A verloren. Uitslag: 3-0.
Partnerbijdrage
Live wedden wordt met de dag populairder. Maar je hebt nogal wat informatie nodig als je goed voorbereid wilt live wedden op voetbal. De livescore is daarbij wel makkelijk maar daarnaast zijn er nog veel meer aspecten belangrijk bij live weddenschappen.
Nu zijn er een hoop apps en websites waar je de tussenstanden kan bekijken, maar een scoringsapp speciaal voor voetbalweddenschappen, die was er nog niet. Voetbal Vandaag komt met een speciale app (…) Het hele nieuwsbericht

Rosalie Vrijsen overleden

Dinsdag 18 januari 2022
Peer - Rosalie Vrijsen overledenOp 14 januari is Rosalie Vrijsen overleden, de echtgenote van Henri Jansen. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Wijchmaal. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van de aula.

20 coronapatiënten in ziekenhuis

Dinsdag 18 januari 2022
Peer - 20 coronapatiënten in ziekenhuisVanmorgen waren er nog altijd 20 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis, evenveel als gisteren. Op intensieve zorg wordt nog altijd één patiënt met Covid-19 verpleegd. Bij vijf patiënten is er een vermoeden van Covid-19.

Ophef over 'The Voice of Holland'

Dinsdag 18 januari 2022
Peer - Ophef over 'The Voice of Holland'Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Valse berichten Telenet

Maandag 17 januari 2022
Peer - Valse berichten TelenetOpgelet! Er doet op dit moment een phishingbericht de ronde met als onderwerp 'Delivery report'. Het bericht lijkt van Telenet te komen maar is vals. Meer info over phishing op safeonweb.be
Peer - 20 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 20 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis, één minder dan vrijdag. Een van hen, ook één minder dan vrijdag, werd verpleegd op intensieve zorg.
Peer - Michel Nulens nu ook actief bij BuienradarZoomOnze weerman Michel Nulens  is voortaan ook één van de weersvoorspellers van de populaire 'Buienradar'. Michel heeft al een hele loopbaan als professionele weersvoorspeller achter de rug. Oorspronkelijk was hij aan de slag op de meteo van Kleine-Brogel, later stapte hij over naar het internationale bureau Meteoservices. Ondertussen is Michel aan de slag als zelfstandige weersvoorspeller en nu dus ook voor Buienradar, één van de meest populaire weerapps in de lage landen. Daar verzorgt hij samen met zijn collega Sam Hias de meest actuele en accurate updates. Ook handig op je smartphone!

Leo Thaens overleden

Maandag 17 januari 2022
Peer - Leo Thaens overledenOp 12 januari is Leo Thaens overleden, de echtgenoot van Lizette Dejong. Hij was 82 jaar en afkomstig van Peer. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bolderberg.
Het is maar dat je 't weet
Peer - 'Wegwijs in het Secundair Onderwijs' - een websiteZoomDe Vrije Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB) hebben de website "Wegwijs in het secundair onderwijs" gelanceerd. Daarop is heel wat informatie te vinden die ouders en kinderen kan helpen bij de studiekeuze, zoals het keuzeproces, uitleg over de structuur van het secundair onderwijs, het aanbod aan secundaire scholen in Limburg,...
Indien ouders  of kinderen na het doornemen van de informatie van de website nog vragen (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Djokovic teruggestuurd naar ServiëZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Fineke Gielen overleden

Zondag 16 januari 2022
Peer - Fineke Gielen overledenVrijdag is Fineke Gielen overleden, de weduwe van de in 2019 gestorven Pierre Bongaerts. Zij was 90 jaar en afkomstig van Kleine-Brogel. De uitvaartliturgie vindt in besloten familiekring plaats in de parochiekerk van Helchteren. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg De Linde aan de Guldensporenlaan in Houthalen.

Rustig winterweer

Zaterdag 15 januari 2022
Weerbericht
Peer - Rustig winterweerDoor de invloed van hogedrukgebieden is de atmosfeer erg rustig en komt er nauwelijks beweging voor. Bovendien is er veel vochtigheid aanwezig in de onderste lagen, die slechts traag of lokaal zelfs niet opgelost geraakt. Na de doortocht van een zwakke storing op zondag, zal een nieuw hogedrukgebied het weerbeeld in onze streken domineren. De kans op zonneschijn wordt dan wel groter.
Vandaag is het grijs in de ochtend met nevel, mist en veel lage wolken. Een drupje motregen is soms mogelijk. De (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Voortaan alleen nog blauwe zakken met wit lintjeDe oude pmd-zakken, te herkennen aan de zwarte lintjes, zijn niet meer geldig sinds 1 januari. Bij de eerste ophaling namen de afvalophalers uitzonderlijk nog oude pmd-zakken mee. Maar die overgangsperiode is nu voorbij: vanaf maandag 17 januari worden enkel nog nieuwe pmd-zakken, te herkennen aan de witte lintjes, meegenomen. 
Enkel de nieuwe pmd-zakken, met witte lintjes en opdruk ‘nieuwe blauwe zak’, zullen nog opgehaald worden. Oude pmd-zakken blijven voortaan staan. De wissel in (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Weer 21 coronapatiënten in het ziekenhuisWoensdag waren er nog 13 coronapatiënten in het Noorderhart Mariaziekenhuis, zodat men hoopte dat de daling van het aantal opnames was ingezet. Maar vanmorgen ging het weer om 21 patiënten waarvan twee op intensieve zorg. Er is één patiënt met een vermoeden van COVID-19.

'Het meedogenloze verweesd raken'

Donderdag 13 januari 2022
Vandaag gelezen
Peer - 'Het meedogenloze verweesd raken'"Voor elke niet-gevaccineerde Amerikaanse dode verliezen ongeveer negen mensen een grootouder, ouder, broer of zus, echtgenoot of kind. Het meest verontrustende van Covid-19 is waarschijnlijk het meedogenloze verweesd raken, dat doet denken aan de HIV-epidemie in Afrika of de Grote Griep van 1918."
(Kuper Simon in de Fin. Times).

Het gala van de Gouden Schoen

Donderdag 13 januari 2022
Peer - Het gala van de Gouden SchoenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Grijs en mistig

Donderdag 13 januari 2022
Weerbericht
Peer - Grijs en mistigNa de doortocht van een zwakke storing, vooral gekenmerkt met wolkenvelden, overheerst hoge luchtdruk opnieuw het weerbeeld en zijn er opklaringen. De volgende dagen blijft een krachtig hogedrukgebied in de buurt van ons land. Het is rustig en eerder koud weer met een grote kans op nevel en mist. De zon zal niet overal kunnen doorbreken en lokaal blijft het mistig en grijs. 
Vandaag is het de vraag of de zon de nevel, mist en lage wolken krijgt opgeruimd. Het ziet er naar uit dat het (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Croanhouse

Woensdag 12 januari 2022
Johannus Fennis uit Mol heeft de besloten vennootschap Croanhouse opgericht met zetel aan de Monsstraat in Peer. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer IT consultancy en projectmanagement.

Watergroep vraagt nieuwe vergunning

Woensdag 12 januari 2022
De Watergroep heeft een nieuwe vergunning aangevraagd voor de drinkwaterwinning aan De Roosen in Pelt. Daar wordt water opgepompt, niet alleen voor het drinkwater van Peltenaren maar ook voor dat van inwoners van Bocholt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel en Peer. Het gaat in totaal om zowat 6 miljoen m³ drinkwater per jaar.
Op de website van De Watergroep is mooi uitgelegd wat er allemaal gebeurt voor het opgepompte water verandert in drinkwater.

Drinkwater dit jaar weer duurder

Woensdag 12 januari 2022
Peer - Drinkwater dit jaar weer duurderZoomSinds 1 januari is drinkwater weer duurder geworden. Dat is te wijten aan het feit dat De Watergroep de algemene jaarlijkse indexatie (stijgende consumptieprijzen en loonkosten) in de tarieven doorrekent. De waterfactuur is opgebouwd uit verschillende onderdelen dus de exacte prijsstijging is afhankelijk van je persoonlijke situatie en waterverbruik. Enkele prijssimulaties ter verduidelijking:
- Een alleenstaande persoon die in een appartement woont, geen gebruik maakt van regenwater en een (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - 13 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen verbleven er nog 13 coronapatiënten in het Noorderhart Mariaziekenhuis, zeven minder dan gisteren. Twee van hen , evenveel als gisteren, werden verpleegd op de afdeling intensieve zorg.

Frans Hendrix overleden

Woensdag 12 januari 2022
Peer - Frans Hendrix overleden
Gisteren is Frans Hendrix overleden, de echtgenoot van Rina Gielkens. Hij was 70 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Peer. Begroeting: vrijdag (20.15-20.45 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Philomène Moors overleden

Woensdag 12 januari 2022
Peer - Philomène Moors overledenGisteren is in Sint-Huibrechts-Lille Philomène Moors overleden, de weduwe van Harrie Evens. Ze was afkomstig van Grote-Brogel en werd 94 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in familiekring, waarna ze begraven wordt bij haar echtgenoot op de begraafplaats aan de Roosendijk. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) bij uitvaartzorg Severens in Pelt.
Peer - Bosland op shortlist nationale parkenZoomBosland staat op de shortlist van 6 kandidaten die toekomstgericht een Nationaal Park kunnen worden. Dat heeft minister Zuhal Demir bekendgemaakt. Elk van de zes kandidaten wordt vanaf nu begeleid in de opmaak van een masterplan dat in het voorjaar 2023 moet leiden tot een finale keuze en toekenning van het statuut Nationaal Park door de Vlaamse Regering.
In het voorjaar van 2021 maakte die regering bekend dat er toekomstgericht vier Nationale Parken in Vlaanderen opgericht zullen worden. (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in wolvengebied...

Dinsdag 11 januari 2022
Peer - Ondertussen, in wolvengebied...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Ambachtsvrouwen gezocht

Dinsdag 11 januari 2022
Peer - Ambachtsvrouwen gezochtZoomDit jaar gaat de 16de editie van de nationale wedstrijd “Ambacht in de kijker” weer van start. Met deze wedstrijd wordt de ambachtelijke sector in de spotlights gezet. Volgens de cijfers van de FOD Economie vertegenwoordigden vrouwen in 2020 41% van de ambachtelijke beroepen in België. De wedstrijd richt zich daarom dit jaar op de ambachtsvrouw. Men wil via de wedstrijd vrouwen aanmoedigen om een ambachtsberoep uit te oefenen, maar zeker ook de bestaande ambachtsvrouwen laten (…) Het hele nieuwsbericht

Meisje aangereden op zebrapad

Dinsdag 11 januari 2022
Peer - Meisje aangereden op zebrapadOp een zebrapad in de Molenstraat is een 19-jarig meisje lichtgewond geraakt toen zij aangereden werd door een auto. Het ongeval gebeurde vanmorgen rond 8.10 uur.

Ziekenhuizen hebben noodplan klaar

Dinsdag 11 januari 2022
Peer - Ziekenhuizen hebben noodplan klaarZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Niels Vanpol, huidig trainer van leider KFC Hechtel, gaat volgend seizoen als speler-trainer aan de slag bij Sporting Wijchmaal.

Liesbeth Moons overleden

Dinsdag 11 januari 2022
Peer - Liesbeth Moons overledenZondag is Liesbeth Moons overleden, de echtgenote van Tjörven Rosson. Zij was 46 jaar. Het afscheid vindt plaats intieme kring.
Peer - 20 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 20 patiënten met COVID-19 opgenomen, twee minder dan gisteren. Twee onder hen, ook twee minder dan gisteren, verbleven op de afdeling intensieve zorgen.

Gun dieren een rustig plekje

Dinsdag 11 januari 2022
Vandaag gelezen
"Een hoekje met wat takken en planten levert meer op voor de natuur dan een strak getrimd gazon. Dieren hebben echt een rustig plekje nodig waar weinig mensen komen."
(Rik Brys van Heempark Genk, bij radio2.be)
In 2019 telde Limburg volgens gegevens van StatBel 126,7 wagens per 100 huishoudens. Dat is het hoogste cijfer van alle Vlaamse provincies. In heel Vlaanderen waren er in dat jaar 114,5 wagens per 100 huishoudens. Samen met Limburg zit ook Vlaams-Brabant (121,6) daarboven.
Een mogelijke verklaring voor het hoge cijfer op het vlak van wagenbezit in Limburg is dat het openbaar vervoer binnen de provincie en vanuit de provincie naar elders minder goed is uitgebouwd dan in de rest van Vlaanderen. (Bron: Limburg.incijfers.be)

De PIPO-wagen kan er weer tegen

Maandag 10 januari 2022
Peer - De PIPO-wagen kan er weer tegenZoomEnkele jaren geleden kon de Sint-Elisabethschool BuBaO in Wijchmaal een PIPO-wagen aankopen dank zij de steun van verschillende sponsors. In deze wagen organiseren de ergotherapeute en leerkrachten activiteiten voor de leerlingen. De sfeer van deze pipowagen biedt vele mogelijkheden: aanleren van relaxatieoefeningen, aandachts- en concentratieopdrachten, een zintuiglijk prikkelaanbod... Alles op individueel niveau en op tempo van elk kind. Er kunnen uitgebreide aandachtsessies in (…) Het hele nieuwsbericht

'Vaccinatie morele plicht'

Maandag 10 januari 2022
Vandaag gelezen
Vaccinatie tegen het coronavirus is een morele verplichting , verklaarde paus Franciscus vandaag. Hij hekelde hoe mensen door ongegronde informatie een ​​van de meest effectieve maatregelen om levens te redden blijven weigeren. Hij herhaalde ook zijn oproep voor een universele beschikbaarheid van essentiële medische zorg en vaccins. (Vatican News)
Vandaag gelezen
De Bijbel ging in 2021 21,3 miljoen keer digitaal open op het Bijbelplatform debijbel.nl van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap. Dat is 25 procent meer dan de 16,9 miljoen keer in 2020. Psalm 23 blijft de populairste bijbeltekst. Opvallend is dat het online Bijbellezen voor het eerst vaker gebeurde met een smartphone dan met een laptop of tablet. (KerkNet)

Covid: 90% meer besmettingen

Maandag 10 januari 2022
Peer - Covid: 90% meer besmettingenIn de voorbije week steeg het aantal coronabesmettingen - voornamelijk met de omikronvariant - met een onwaarschijnlijke 90%  in onze regio. Opvallend was dat er in de Eerstelijnszone Noord-Limburg meer positieve tests waren dan in de aangrenzende zones, en dat de besmettingscijfers bij ons bijna tweemaal zo hoog liggen als in de aangrenzende Nederlandse gemeenten. 
In het Noorderhart Mariaziekenhuis waren er vanmorgen 22 patiënten met Covid-19 opgenomen, vier meer dan vrijdag. Vier van hen - één minder dan vrijdag - werden verpleegd op intensieve zorg. Bij vijf ziekenhuispatiënten is er een vermoeden van besmetting.

Weer een mythe de wereld uit

Maandag 10 januari 2022
Vandaag gelezen
Paarden uit de middeleeuwen die door krachtige ruiters en ridders werden bereden, worden vaak afgebeeld als enorme, machtige dieren. In werkelijkheid waren ze niet groter dan de huidige pony's. Dit blijkt uit een nieuwe studie van de Britse universiteit van Exeter. De groep onderzoekers kwam tot de conclusie dat het fokken van paarden in de Middeleeuwen niet noodzakelijkerwijs werd geoptimaliseerd voor de grootte, maar ook voor het gedrag bij toernooien of voor het uithoudingsvermogen tijdens lange veldtochten.
(Der Spiegel)

Ann Ruppol overleden

Maandag 10 januari 2022
Peer - Ann Ruppol overledenOp 7 januari overleed Ann Rupol (56). Zij woonde in Wijchmaal en was afkomstig van Sint-Truiden. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
Peer - Leven met dementie: aandacht voor mantelzorgZoomHet Noorderhart Mariaziekenhuis organiseert een vierdelige reeks infosessies voor iedereen die nauw betrokken is bij de zorg voor een persoon met dementie. Die sessies vinden telkens van 19.30 tot 21.30 uur plaats in Noorderhart Mariaziekenhuis (Maesensveld 1, 3900 Pelt) op volgende dagen:
· Donderdag 20 januari 2022 (zaal Sigmund Freud): Wat is dementie?
· Donderdag 27 januari 2022 (zaal Sigmund Freud): Omgaan met dementie
· Donderdag 3 (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Kindervaccinaties in de Antwerpse ZooZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Droog na het weekend

Zaterdag 8 januari 2022
Weerbericht
Peer - Droog na het weekendIn een strakke westelijke hoogtestroming wordt een actieve regenzone naar onze streken gestuurd. Het gaat daarbij langdurig en veel regenen. Nadien is de luchtmassa licht onstabiel, maar na het weekend bouwt een hogedrukgebied op over onze regio. Het wordt dan rustig en overwegend droog. De zon is af en toe ook aanwezig, maar vaak zijn er lage wolkenvelden en is het eerder grijs.
Vandaag is het droog tot de middag, dan komt er vanuit het westen regen opzetten. Het blijft nadien lange tijd (…) Het hele nieuwsbericht

Nu ook vaccinaties van kinderen

Zaterdag 8 januari 2022
Peer - Nu ook vaccinaties van kinderenZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Door bevoorradingsproblemen zijn de gele keukenafvalzakken in verschillende winkels in Limburg niet meer te koop. Dat meldt de afvalintercommunale Limburg.net, die zich verontschuldigt voor dit ongemak en er naar eigen zeggen alles aan doet om de voorraden zo snel mogelijk bij te vullen. Vanaf eind januari liggen er normaal gezien opnieuw gele zakken in de winkels. In februari zullen inwoners bovendien een startpakket van 3 gele zakken ontvangen. Voor alle andere afvalsoorten zijn er nog voldoende (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Bijna 900 bevallingen in MariaziekenhuisZoomDe dienst gynaecologie-verloskunde van het Noorderhart Mariaziekenhuis sloot het jaar 2021 af met 887 bevallingen, waaruit 897 baby’s geboren werden. In 10 gevallen ging het om tweelingen. De drukste maand was december 2021 met maar liefst 94 bevallingen.
In een rapport van 2020 over bevallingen scoort Noorderhart Mariaziekenhuis heel goed. Het opvallendste is het aantal inleidingen bij bevallingen. Zo worden heel weinig bevallingen in Noorderhart kunstmatig ingeleid, het minst in (…) Het hele nieuwsbericht

Vogelgriep in Bocholt

Vrijdag 7 januari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Bij een vogelhandel in Bocholt is vogelgriep vastgesteld. Dat heeft het FAVV, het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen, bekendgemaakt. Het gaat om de hoogpathogene variant. Rond de uitbraak worden nu een beschermingszone met een straal van 3 km en een bewakingszone met een straal van 10 km afgebakend. Iedereen die gevogelte houdt, of dit nu professioneel of als hobby is, moet zich houden aan de ophokplicht. Morgen wordt het aanwezige pluimvee geruimd door (…) Het hele nieuwsbericht

KMI: code geel

Vrijdag 7 januari 2022
Peer - KMI: code geel
Het KMI verwacht vandaag winterse buien, en dan meestal sneeuwbuien boven 400-500 m hoogte, die 's avonds tijdelijk intenser kunnen worden over het zuiden van de Ardennen en in Belgisch Lotharingen. In de nacht van vrijdag op zaterdag liggen de temperaturen in vele streken rond het vriespunt, zodat er gevaar is voor ijsplekken. Het KMI geeft code geel voor heel België.
Peer - 18 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 18 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, vier minder dan gisteren. Vier van hen - één minder dan gisteren - worden verpleegd op intensieve zorg.  

Ondertussen, in Bethlehem...

Donderdag 6 januari 2022
Peer - Ondertussen, in Bethlehem...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Peer - Djokovic in gedwongen afzondering in AustraliëZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Peer - 'Mogelijk gevaarlijke XTC-pillen in omloop'Het Parket Limburg waarschuwt dat er mogelijk gevaarlijke XTC-pillen in de omloop zijn. Aanleiding is het overlijden van een 39-jarige man in Lanaken. Op nieuwjaarsdag werd de man in een appartement levenloos aangetroffen en uit een lijkschouwing bleek dat hjij gestorven was aan een combinatie van alcohol- en drugsgebruik. Op initiatief van het parket zijn in de zaak enkele aanhoudingen verricht.  

Anna Swennen overleden

Donderdag 6 januari 2022
Peer - Anna Swennen overledenGisteren is in Eksel Anna Swennen overleden, de weduwe van Jan Paesen. Zij was 90 jaar en afkomstig van Grote-Brogel. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
Peer - 22 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 22 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, vier meer dan gisteren. Vijf van hen worden verpleegd op intensieve zorg. Er is één patiënt met een vermoeden van COVID-19, twee minder dan gisteren.
Peer - Noord-Zuid: werken aan fietsbrug van startZoomDe aanleg van de fietsbrug in Helchteren gaat van start. Op maandag 10 januari beginnen de voorbereidende werken, zoals het verplaatsen van nutsleidingen langs de Grote Baan en snoeiwerk langs fietssnelweg F74. De werken worden in zes fases uitgevoerd.
Volgens de huidige planning fiets je over de fietsbrug in het voorjaar van 2023. Meer informatie   
Bij Bosland hebben ze ontdekt dat Chinezen opgetogen zijn over Bosland en bijzonder over "Fietsen door de bomen". Het persagentschap Xinhua stuurde zelfs fotograaf Zhang Cheng naar hier om foto's van het gebied te maken. Zhang fotografeerde niet alleen "Fietsen door de bomen", met één fietser er op, maar ook de herfstige bossen, en wandelaars op een bospad. Die foto's kunt u hier bekijken.
Bij de start van het nieuwe jaar maakt het Limburgse ondernemersvertrouwen, na de recordscore van +22,8 in oktober 2021, een forse duik naar +10,6. Dat blijkt uit de Polsslag Ondernemend Limburg (POL), de bevraging waarmee UNIZO Limburg en VKW Limburg ieder kwartaal polsen naar het aanvoelen bij de Limburgse ondernemers over de economische gang van zaken.
Hoewel het afgelopen vierde kwartaal van 2021 met +8,9 nog overwegend positief beoordeeld werd, ging het de Limburgse bedrijven de voorbije (…) Het hele nieuwsbericht
Er circuleren valse oproepingsmails om je te registreren voor je boosterprik. Opgelet: de mails zien er onwaarschijnlijk echt uit. Pas op dat je niet doorklikt naar de nep-sites waar men je gegevens probeert te achterhalen. Het mailadres noreply[!]vlaamse-overheid.be is vals. Echte mails komen van noreply[!]burgerprofiel.vlaanderen.be. Twijfel je, controleer dan eerst het telefoonnummer in de mail. Is dat 050 636 636, dan is het een valse mail (want dit is het nummer van het vaccinatiecentrum van Blankenberge).
Peer - Maandag starten werken viaduct BoorsemZoomKomende maandag 10 januari start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de renovatie van het viaduct van de E314 aan de grensovergang in Boorsem. In het weekend van 8 en 9 januari wordt het verkeer stelselmatig omgezet naar de tijdelijke verkeerssituatie met versmalde rijstroken en doorsteken in de middenberm. Vervolgens wordt tot eind 2022 in een lange rechte lijn het viaduct van kop tot teen aangepakt. In het voorjaar plant AWV de asfaltrenovatie tot aan het ecoduct Kikbeek.
Peer - 18 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 18 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, één minder dan gisteren. Vijf van hen worden verpleegd op intensieve zorg. Er zijn drie patiënten met een vermoeden van COVID-19, twee meer dan gisteren.

René Herremans overleden

Woensdag 5 januari 2022
Peer - René Herremans overledenOp 30 december is René Herremans overleden, de echtgenoot van Maria Mackowiak. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Louis Ulenaers overleden

Woensdag 5 januari 2022
Op 29 december is Louis Ulenaers overleden, de echtgenoot van Magda Kelchtermans. Hij was 82 jaar en afkomstig van Peer. Het afscheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Zolder-Centrum.

Roos Custers overleden

Woensdag 5 januari 2022
Peer - Roos Custers overledenIn WZC Toermalien in Genk is zondag Roos Custers overleden, de weduwe van de in 1997 gestorven François Gemoets. Zij was 91 jaar en afkomstig van Peer. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: donderdag (18-19uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat in Waterschei.

Een stuk kouder

Woensdag 5 januari 2022
Weerbericht
Peer - Een stuk kouderNa de erg hoge temperaturen van de afgelopen dagen, wordt het de volgende dagen een flink stuk kouder. Met een noordwestelijke hoogtestroming wordt koude lucht aangevoerd en bereiken de maxima nog maar de helft van de voorgaande dagen. Dit zijn dan wel weer de normale waarden voor deze tijd van het jaar. Het is daarbij wisselvallig met geregeld regen en buien. Bovendien komt er bij momenten flink wat wind te staan. Op de lange termijn krijgen we invloed van een hogedrukgebied en wordt de atmosfeer (…) Het hele nieuwsbericht

Marieke Winters overleden

Dinsdag 4 januari 2022
Peer - Marieke Winters overledenGisteren is Marieke Winters overleden, de weduwe van Jaak Gielen. Zij was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Peer. Begroeting donderdag (19-20 uur) in funerarium Dela aan de Kerkstraat.
Peer - Al 38.000 boosterprikken in EerstelijnszoneTot nog toe zijn er in de Eerstelijnszone Noord-Limburg zowat 38.000 boosterprikken gezet. Eind januari zal elke 18-plusser uit de betrokken gemeenten - Bocholt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Peer en Pelt - een uitnodiging voor zo'n boosterprik hebben ontvangen. Als iedereen op de uitnodiging ingaat, kunnen er 85.264 boosterprikken gezet worden.
In februari wordt er gestart met het vaccineren van kinderen (5 t.e.m. 11 jaar). Het gaat in onze regio om zowat 9.000 kinderen. Momenteel wordt die kindervaccinatiecampagne voorbereid en is een werkgroep bezig met het op kindermaat inrichten van de vaccinatiecentra.
De Natuurpunt-afdelingen Meeuwen-Gruitrode-Peer (kern Peer), Houthalen-Helchteren, Hechtel-Eksel, Lommel en Pelt gaan samenwerken als "Natuurpunt - regio Dommeldal". Op vrijdag 18 februari wordt die samenwerking geofficialiseerd in De Geer in Hechtel-Eksel. De vijf Natuurpunt-afdelingen zeggen met elkaar de zorg voor meerdere natuurreservaten in het stroomgebied van de Dommel en haar zijbeken te delen, maar ook in de brongebieden van de Zwarte Beek en de Grote Nete die hier aan (…) Het hele nieuwsbericht

Helena Habraken overleden

Dinsdag 4 januari 2022
Peer - Helena Habraken overledenZondag is Helena Habraken overleden, de weduwe van de in 2019 overleden Martinus Maesen. Zij was 84 jaar en afkomstig van Hechtel. Het afscheid en de bijzetting op de begraafplaats van Linde Peer vinden in intieme kring plaats. Begroeting: vrijdag (19.15-20.15 uur) in aula Omega in Peer.
Peer - Weer 19 coronapatiënten in ziekenhuisVanmorgen waren er 19 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, twee meer dan gisteren. Vijf van hen worden verpleegd op intensieve zorg. Er is één patiënt met een vermoeden van COVID-19. In Noorderhart Revalidatie & MS is er één patiënt met COVID-19.

Gaby Van Houdt overleden

Dinsdag 4 januari 2022
Peer - Gaby Van Houdt overledenOp 31 december is Gaby Van Houdt overleden, de weduwe van de in 1981 gestorven Edmond Helsen. Zij was 95 jaar en afkomstig van Overpelt. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Peer. Begroeting: woensdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Jaeken in Peer.
Commentaar
Peer - Waar blijven die buitenlandse lezers?ZoomAan het eind van elk jaar werpen we wel eens een blik op het aantal bezoekers van de Internetgazet. Dan zien we wat de Duitsers beeindruckende getallen noemen. Zo bekeken die tienduizenden bezoekers elke dag veel pagina's op de Internetgazet: over heel 2021 waren er dat meer dan 36 miljoen. Daar staat een mens wel even bij stil.
Wat ons ook intrigeert is het hoge aantal bezoekers uit vreemde landen. Peltse Wim in New York is niet de enige Belg in Amerika die elke dag naar de Internetgazet surft; uit de VS kwamen vorige maand meer dan 110.000 bezoekers. Meer dan uit Nederland, alhoewel er dat ook bijna 70.000 waren, net als uit Noorwegen. Noorwegen? Welke lezers wonen in Noorwegen? En dan volgen Groot-Brittennië, Bulgarije (!), Duitsland, Finland, Frankrijk...
Als al die "buitenlanders" nu eens van zich lieten horen? Dat zou mooi Internetgazetmateriaal opleveren. Stuur eens een foto uit jullie omgeving daar? Vertel eens wat er daar gebeurt? Waar jullie je mee bezig houden? Gewoon een mailtje naar redactie[!]internetgazet.be. We zouden er zò blij mee zijn... (PP)
Peer - 17 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 17 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, twee meer dan vrijdag. Vijf van hen - één meer dan vrijdag - worden verpleegd op intensieve zorg. Er is één patiënt met COVID-19 in Noorderhart Revalidatie & MS.

Wolf verdrinkt in Albertkanaal

Maandag 3 januari 2022
Peer - Wolf verdrinkt in AlbertkanaalZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Veel regen

Maandag 3 januari 2022
Weerbericht
Peer - Veel regenKrachtige depressies in de buurt van Schotland en de Scandinavische landen sturen in een erg strakke zuidwestelijke luchtstroming gestoorde lucht naar onze regio. Het gaat regenen en er staat veel wind, al zijn de temperaturen nog erg hoog. Dinsdag wordt er veel regen verwacht op de scheiding van koude en warme lucht. De dagen daarna wordt het gevoelig kouder. Het blijft wisselvallig.
Vandaag wisselen bewolkte perioden af met enkele sporadische opklaringen. Hier en daar ontstaat er een (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Sterke stijging van covidbesmettingenEr is sprake van een sterke stijging van het aantal besmettingen met de omikronvariant van het coronavirus. In onze regio steeg het aantal besmettingen met liefst 70 procent. Bovendien stijgt het aantal positieve coronatesten bij ons sneller dan in de andere regio's.
De omikronvariant nestelt zich vooral in onze neus en keel en minder in de longen, waardoor een besmetting minder snel tot een ziekenhuisopname leidt. Maar om te vermijden dat nog meer kwetsbare ouderen besmet worden is het zaak van zoveel mogelijk afstand te houden, mondmasker te dragen, enzovoort.
Peer - 13,5 procent van winkels staat leegZoomIn Limburg staan iets meer dan 2.200 winkels of 13,5 procent van het totaal leeg. Limburg heeft de grootste leegstand van Vlaanderen. Het Belgisch gemiddelde bedraagt 11 procent. In Tongeren bedraagt de winkelleegstand zelfs 18,3 procent, in Leopoldsburg 17,2 procent.

Nieuwe vennootschap: Pelterzorg

Zondag 2 januari 2022
Jasmine Naus uit Peer en Carl Ramaekers uit Pelt hebben de besloten vennootschap Pelterzorg opgericht met zetel aan de Jaak Tassetstraat in Pelt. Doel van de vennootschap: de uitoefening van de geneeskunde met de specialiteit arts-huisarts.

Wolf verdronken in Albertkanaal

Zondag 2 januari 2022
In Hasselt is vanmorgen een verdronken wolf uit het kanaal gehaald. Het gaat vermoedelijk om het dier dat gisteren op verschillende plaatsen in Zuid-Limburg, maar ook in Stevoort en Kuringen werd gespot. Men vermoedt dat de mannetjeswolf per ongeluk in het kanaal is terechtgekomen en daar niet meer uit geraakte, vanwege de betonnen oeverversteviging.
Het kadaver werd overgebracht naar het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen waar het oppervlakkig werd onderzocht. Daarna verhuist het naar het labo van het INBO voor een autopsie en genetisch onderzoek. Pas over enkele weken zal duidelijk zijn om welke wolf het gaat.
Kerk
Peer - Aantal Limburgse missionarissen gedaaldMomenteel zijn er nog 53 Limburgse missionarissen en ontwikkelingshelpers actief. Twintig jaar geleden waren er dat nog 248. Dat blijkt uit cijfers van STELIMO, het steunfonds voor Limburgse missionarissen en ontwikkelingshelpers. Nu zijn er nog 28 mannelijke religieuzen (paters en broeders), 18 (vooral vrouwelijke) leken coöperanten, 5 vrouwelijke religieuzen en 2 priesters van het bisdom actief in de missiegebieden. Twintig jaar geleden waren er nog 132 mannelijke religieuzen, 63 vrouwelijke religieuzen, 42 leken coöperanten en 11 priesters van het bisdom werkzaam in de ontwikkelingslanden.

Colruyt Helchteren overvallen...

Zaterdag 1 januari 2022
Peer - Colruyt Helchteren overvallen...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Aliya failliet verklaard

Zaterdag 1 januari 2022
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft het faillissement uitgesproken van winkel Aliya uit Peer. Schuldvorderingen moeten voor 22 januari ingediend worden.

De warmste jaarwisseling ooit...

Zaterdag 1 januari 2022
Peer - De warmste jaarwisseling ooit...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Gelukkig Nieuwjaar!

Zaterdag 1 januari 2022
Peer - Gelukkig Nieuwjaar!ZoomEen nieuw jaar, weer 365 dagen die we zelf mogen vullen en waarin we hopelijk gespaard zullen blijven van ziekte, onheil en andere tegenslagen. En we hopen dat al onze lezers, medewerkers en adverteerders het geluk aan hun zijde zullen hebben. We wensen u allen van harte een gelukkig 2022!
01/04

Mijn broer Guido is op 9 april jarig proficiat Van Rita en Valere

Valentinus Goossens
25/03

Ons Rita is op 31/03 jarig Proficiat van Rita en Valere

Valere en Rita Goossens Timmers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer