Het overige nieuws

Pelt - 15 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 15 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, twee minder dan gisteren. Vier van hen - één minder dan gisteren - worden verpleegd op intensieve zorg. Er is één patiënt met COVID-19 in Noorderhart Revalidatie & MS.

Covida Burana...

Vrijdag 31 december 2021
Pelt - Covida Burana...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

De laatste dorpswandeling van het jaar

Donderdag 30 december 2021
Pelt - De laatste dorpswandeling van het jaarZoomVandaag werd de laatste dorpswandeling van dit jaar feestelijk afgesloten met een lekkere borrel... (Foto Joannes Hammer)

Al meer dan 8.800 starters

Donderdag 30 december 2021
Tijdens de eerste elf maanden van dit jaar hebben 8.827 Limburgers een eigen zaak opgestart. Het aantal starters in onze provincie is op vijf jaar tijd bijna verdubbeld. Dat blijkt uit gegevens van Voka Limburg. Limburg telt momenteel ruim 81.000 btw-plichtige KMO's. In 2010 waren er zo’n 60.500. Vergeleken met tien jaar geleden gaat het dus om een stijging van bijna 35 procent.

Bromfiets gejat aan station

Donderdag 30 december 2021
Aan het station in Neerpelt is een bromfiets met helm gestolen. De diefstal werd gisterenavond vastgesteld.

Georges Vermaerke overleden

Donderdag 30 december 2021
Pelt - Georges Vermaerke overledenVandaag is Georges Vermaerke overleden, de weduwnaar van Jacqueline Vanderfeesten. Hij was afkomstig van Gent en werd 97 jaar. De afscheidsviering en de begraving vinden plaats in besloten kring. Begroeting: dinsdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens. Online condoleren: www.uitvaartzorg-severens.be.

17 coronapatiënten in het ziekenhuis

Donderdag 30 december 2021
Pelt - 17 coronapatiënten in het ziekenhuisMomenteel zijn er 17 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, evenveel als gisteren. Vijf van hen worden verpleegd op intensieve zorg.
Er is 1 patiënt met COVID-19 in Noorderhart Revalidatie & MS.

Wandelen in Limburg

Donderdag 30 december 2021
Pelt - Wandelen in LimburgZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

19 buitenlandse priesters in Limburg

Donderdag 30 december 2021
Kerk
Pelt - 19 buitenlandse priesters in LimburgIn het bisdom Hasselt zijn momenteel negentien buitenlandse priesters aan de slag, meestal in parochies. Zij komen onder meer uit Italië en Polen maar ook uit Burkina Faso, Benin, Rwanda, RDC Congo en India. Twintig jaar geleden waren er maar vijf buitenlandse priesters werkzaam in het bisdom. Er zijn daar nu ook buitenlandse zusters actief: leden van twee Indonesische congregaties en een congregatie uit Brazilië.
Het inzetten van buitenlandse priesters zal het priestertekort in Limburg niet (…) Het hele nieuwsbericht

Esperanza trekt aanvaller aan

Woensdag 29 december 2021
Pelt - Esperanza trekt aanvaller aanEsperanza Pelt heeft de 32-jarige aanvaller Jaouad Chraou uit Waalwijk aangetrokken. Hij komt over van RSKV UDI'19 Uden.
Grensgevallen
Vanaf volgende week wordt er in Valkenswaard gewerkt aan een renovatie van de Eindhovenseweg. Het asfalt wordt verwijderd, nutsleidingen worden aangepakt en de straat wordt omgebouwd voor eenrichtingsverkeer, voetgangers- en fietsvoorzieningen. Er komen ook terrassen en meer groen. De winkels blijven tijdens de werken te voet bereikbaar. In mei moet de Eindhovenseweg vanaf de Markt tot bijna aan de Beelmanstraat - zowat 200m - gerenoveerd zijn.

Dertig doden door spookrijders

Woensdag 29 december 2021
Vandaag gelezen
Elk jaar telt de federale politie 350 tot 400 spookrijders op de Belgische autosnelwegen. Gedurende de laatste 10 jaar werden er 121 letselongevallen met een spookrijder genoteerd op onze autosnelwegen. Deze ongevallen eisten bijna 250 slachtoffers onder wie 30 doden. Er was een spookrijder betrokken bij 2,4% van de dodelijke ongevallen op de Belgische autosnelwegen gedurende de laatste 10 jaar. Dit soort ongevallen is dodelijk in bijna20% van de gevallen tegenover 3% voor alle letselongevallen op de autosnelweg. (Bron: VIAS)

Gerard Vanhees overleden

Woensdag 29 december 2021
Pelt - Gerard Vanhees overledenVandaag is Gerard Vanhees overleden, de echtgenoot van Marie-Jeanne Eerdekens. Hij was 80 jaar. Donderdag 6 januari wordt hij begraven, na een afscheidsviering (om 10.30u) in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.

Minister van Cultuur teruggevonden

Dinsdag 28 december 2021
Pelt - Minister van Cultuur teruggevondenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Pelt - Storende affiches langs fietsroute verwijderdZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Vandaag gelezen
Eén vrijwilliger op drie is ouder dan zestig, één op vijf jonger dan dertig. Met andere woorden: er staat geen leeftijd op vrijwilligerswerk, al zijn mensen aan het begin van hun loopbaan en na hun pensioen sterker vertegenwoordigd in het vrijwilligerswerk. Bij hen een oververtegenwoordiging van mensen met een diploma hoger onderwijs. (Kerk & Leven)
Pelt - Latere herstart voor provinciaal voetbalDe voetbalcompetitie in de amateur- en provinciale reeksen wordt pas hervat als er opnieuw publiek toegelaten wordt. De winterstop wordt dus - tenzij het overlegcomité eerder versoepelt - verlengd tot 29 januari 2022. De jeugdreeksen hervatten wel in het weekend van 8 en 9 januari. Dat heeft Voetbal Vlaanderen beslist.

Henri Versterre overleden

Dinsdag 28 december 2021
Pelt - Henri Versterre overledenGisteren is Henri Versterre overleden, de echtgenoot van Gerda Willems. Hij was afkomstig van Eindhoven en werd 73 jaar. Het afscheid en de begraving op de begraafplaats De Roosen zullen plaatsvinden in intieme kring. Begroeting: maandag 3 januari van 19u30 tot 20u00 in uitvaartcentrum Severens. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.

17 coronapatiënten in ziekenhuis

Dinsdag 28 december 2021
Pelt - 17 coronapatiënten in ziekenhuisVanmorgen lagen er 17 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis, één meer dan vrijdag. Vijf van hen werden verpleegd op de afdeling intensieve zorg. Er is één patiënt met COVID-19 in Noorderhart Revalidatie & MS.

Maria Hoeben (102) overleden

Dinsdag 28 december 2021
Pelt - Maria Hoeben (102) overledenIn Vucht is op Kerstdag Maria Hoeben overleden, de weduwe van de in 1979 gestorven Theo Vrijens. Zij was 102 jaar en afkomstig van Neerpelt. Het afscheid vindt donderdag plaats in uitvaartcentrum Papillon in Maasmechelen.

Klanten met budgetmeter gedaald

Maandag 27 december 2021
Pelt - Klanten met budgetmeter gedaaldZoomHet aantal klanten met een budgetmeter of stroombegrenzer in Limburg is gedaald tot 4.046. In 2012 waren er dat nog 6.364. Bij niet-betaling van de energiekosten mag een energieleverancier overgaan tot het plaatsen van een budgetmeter bij de klant. Een budgetmeter laat toe het energieverbruik op te volgen via een systeem van voorafbetalingen. Het systeem werkt met een betaalkaart die de klant eerst voor een bepaald bedrag moet opladen. (Bron: limburg.incijfers.be)
Het is maar dat je 't weet
Morgen is het de laatste dinsdag van de maand, papierophaling dus in Neerpelt-centrum vanaf 6u30, meldt Esperanza. Om het werk wat te verlichten wordt er vanavond na 17u30 al papier opgehaald door één ploeg; wat er buiten staat kan dan al meegenomen worden.

De Antwerpse wolf heet Asterix

Maandag 27 december 2021
Pelt - De Antwerpse wolf heet AsterixZoom                                                                       (Cartoion: Fobie)
Pelt - Inbraak in Stalmansstraat en AnjerstraatZowel in een woning aan de Stalmansstraat als in een huis in de Anjerstraat is er ingebroken. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten.

Cultuursector betoogde in Brussel

Zondag 26 december 2021
Pelt - Cultuursector betoogde in BrusselZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Nòjoarswense van Fons

Zondag 26 december 2021
Pelter Hükske
Pelt - Nòjoarswense van FonsZoomVanne wèèk vur ne kieër gin mop mer gewoeën oas bèèste wense vur e goe, e bèter joar 2022. Had ullie goe! En tot tekomede móndig (daan wir wèl met en mop!) (Fons Tuyaerts)

Marco Vanendert T1 bij Grote Heide

Zondag 26 december 2021
Pelt - Marco Vanendert T1 bij Grote Heide
Marco Vanendert, T2 bij Grote Heide, zal voor de rest van het seizoen als T1 fungeren.

Nieuwe vennootschap: Azdi Invest

Zondag 26 december 2021
Waël Azdi-Ahmed uit Pelt heeft de besloten vennootschap Azdi Invest opgericht met zetel aan de Spoorwegstraat. Het gaat onder meer om een onderneming in onroerende goederen. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer ook het verlenen van technische, administratieve, financiële en commerciële bijstand aan ondernemingen.
Pelt - Valse mails in naam van de gemeenteZoomEr doet een phishingbericht - een vals e-mailbericht - de ronde waarin Siregar, een onbestaand advocaten- en gerechtsdeurwaardersbureau, een aanmaning tot betaling stuurt van een afvalstoffenheffing en rioolbelasting. In de e-mail staat valselijk dat de gemeente opdracht heeft gegeven tot de vordering. Ook de Nationale Kamer van Gerechtsdeurwaarders waarschuwt voor dit soort mails, ook van andere (valse) kantoren.  

Kerstpakket voor OKRA 't Haspershoven

Zaterdag 25 december 2021
Pelt - Kerstpakket voor OKRA 't HaspershovenZoomVanwege de coronamaatregelen kon het kerstfeest van Okra ‘t Haspershoven niet plaatsvinden. Niettemin werden de leden toch aangenaam verrast met een kerstdiner, dat aan huis werd geleverd. Het bestuur wenst ieder een gezellig Kerstmis en een gezond en gelukkig Nieuwjaar. (Louis, Jos, Tiny, Ida, Paul en José)

Vroeg uit de veren

Zaterdag 25 december 2021
Chel mag het zeggen
Pelt - Vroeg uit de verenStraks is het kerstavond. Het gezin van mijn dochter komt op bezoek. Er valt nog een heleboel te doen voor een alleenstaande man als ik: een lijstje klaarmaken en gaan winkelen, de tafel schikken, namen op de cadeautjes plakken… En hoe meer je doet, des te meer vallen je dingen in die óók nog moeten gebeuren.
Ik ben dus maar wat vroeger opgestaan dan anders. Trouwens, de morgenstond heeft in onze contreien goud in de mond. Dat is niet overal zo. In West-Vlaanderen bijvoorbeeld niet. Daar (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Theuwen

Zaterdag 25 december 2021
Bjorn Theuwen uit Pelt heeft de besloten vennootschap Theuwen opgericht met zetel aan de Lupinestraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer vervaardiging van vlakglas, slopen van gebouwen, nivelleren van bouwterreinen, installatie van verwarming, isolatiewerkzaamheden en montage van serres en veranda's.
Promotekst
Pelt - Tel de kerstboomballen en win een e-stepZoomNu het jaareinde nadert lanceren VIP Computers en de Internetgazet een eindejaarswedstrijd. En je kan daarbij een e-step winnen, zo'n elektrische step waarmee je snel vooruitgaat. Wat moet je doen? Je gaat naar de winkel van VIP Computers aan de Sint-Antoniusweg in Pelt, je telt het aantal Internetgazetkerstboomballen dat in de kerstboom hangt en je mailt dat aantal naar internetgazetactie[!]gmail.com. Je kan deelnemen tot 5 januari. Succes!

Een zalige Kerst!

Vrijdag 24 december 2021
Pelt - Een zalige Kerst!ZoomAan alle sympathisanten, medewerkers en adverteerders van de Internetgazet: een zalige Kerst!

Vrede op aarde

Vrijdag 24 december 2021
Pelt - Vrede op aardeZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Kerstboodschap mgr. Hoogmartens

Vrijdag 24 december 2021
Pelt - Kerstboodschap mgr. Hoogmartens"Het viel me op dat de politieke wereld er met de coronamaatregelen alles aan wilde doen om tenminste ‘kerst en de feesten’ gewoon te kunnen laten plaatsvinden. We willen met z’n allen immers opnieuw beleven wat ons zo kostbaar is: wat gezelligheid en geluk, liefst beleefd samen met enkele dierbaren. De voorbije twee jaar deden ons echter collectief inzien dat niets nog echt vanzelfsprekend is. Een economie kan sputteren, gezondheid kan ineens afknappen, mensen moeten hun land ontvluchten, (…) Het hele nieuwsbericht

Madeleine Hermans overleden

Vrijdag 24 december 2021
Vandaag is Madeleine Hermans overleden, de echtgenote van Louis Verreydt. Zij was 80 jaar en afkomstig van Neerpelt. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Barrier. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

François Huysmans overleden

Vrijdag 24 december 2021
Pelt - François Huysmans overleden
Gisteren is François Huysmans overleden, de weduwnaar van Anneke Vlemmix. Hij was afkomstig van Overpelt en werd 89 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een afscheidsviering (om 10.30u) in de parochiekerk van Boseind. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.

Kerstpakket voor KVG-leden

Vrijdag 24 december 2021
Pelt - Kerstpakket voor KVG-ledenZoomOok bij KVG Pelt kan het kerstfeest dit jaar niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen. Toch bezorgde het bestuur de voorbije dagen bij de leden een kerstpakket met de nodige kerst- en nieuwjaarswensen.
Een volgende activiteit van KVG is gepland op zaterdag 19 maart: een kienavond in zaal Holheide.

16 coronapatiënten in ziekenhuis

Vrijdag 24 december 2021
Pelt - 16 coronapatiënten in ziekenhuisVanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 16 patiënten met COVID-19 opgenomen, vier minder dan woensdag. Vijf van hen werden verpleegd op intensieve zorg. Er is één patiënt met een vermoeden van COVID-19. Ook in Noorderhart Revalidatie & MS is er weer een patiënt met Covid-19.
De gemeentelijke administratie blijft de komende dagen gewoon open volgens de normale uren. Dat komt omdat Kerstmis en Nieuwjaar op zaterdag vallen. Je moet zoals steeds wel een afspraak maken als je er de komende dagen moet zijn.
De vrijetijdsbalie in CC Palethe is gesloten vanaf vrijdag 24 december om 12.00 uur tot en met maandag 3 januari om 13.00 uur. Ze is weer open vanaf maandagnamiddag. Als gevolg van de nieuwe coronamaatregelen zullen geplande activiteiten in CC Palethe trouwens niet (…) Het hele nieuwsbericht

Kerstnachtvieringen zonder kerkgangers

Donderdag 23 december 2021
Kerk
De Nederlandse bisschoppen hebben in de strijd tegen Covid-19 besloten alle publieke kerstnachtvieringen te schrappen om zo op kerstavond een massale beweging van kerkgangers te voorkomen. De lockdown is ingrijpend voor iedereen, aldus de bisschoppen. Zij begrijpen dat dit voor parochies en parochianen weer een teleurstelling is die het samen vieren van Kerstmis belemmert. 'Maar', vragen de bisschoppen, 'laten we zorg hebben voor onze naasten en dit zorgvuldig doen in solidariteit met de hele samenleving'. De nachtmis wordt dit jaar opgedragen in een lege Sint-Jan in Den Bosch. De viering zal via Eurovisie uitgezonden worden.

Twee gewonden bij verkeersongeval

Donderdag 23 december 2021
Bij een botsing tussen twee personenwagens op Haspershoven werd vanmiddag rond 13u een 35-jarige man uit Overpelt zo ernstig gewond dat hij naar het ziekenhuis overgebracht moest worden. In de andere auto werd de bestuurster, een 45-jarige vrouw uit Pelt, lichtgewond.
Pelt - Het oproer broeit in de cultuursector...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Pelt - Vakantieregeling in Limburg, geen feestvervoerZoomDe Lijn voorziet elk jaar een bijzondere dienstregeling met oud en nieuw. Maar helaas houdt corona ons nog steeds bezig. Gezien de geldende coronamaatregelen met o.m. de sluiting van de horeca om 23 uur en de beslissingen van verschillende lokale besturen om geen grote evenementen zoals vuurwerk te organiseren, is er dit jaar geen feestvervoer. De Lijn blijft klaarstaan voor haar reizigers en doet er alles aan om ze comfortabel naar hun bestemming te brengen. Zo zorgt De Lijn ervoor dat er in alle (…) Het hele nieuwsbericht

Vier spelers van Sporting in Red Wolves

Donderdag 23 december 2021
Pelt - Vier spelers van Sporting in Red WolvesHandbal-bondscoach Yérime Sylla maakte vandaag zijn selectie bekend voor de zes interlands die de Red Wolves in januari spelen. Van Sporting zijn volgende spelers geselecteerd: Youri Denert,Robbe Spooren, Door Vandebeek en Seppe Vandeboer.
Tussen 5 en 15 januari spelen de Belgen vier WK-kwalificatiewedstrijden waaronder twee thuiswedstrijden. Op 20 en 22 januari volgen dan de barragematchen voor behoud in de hoofdgroep van EK-kwalificatiecampagne.
De KBHB heeft een langetermijnovereenkomst met de VRT die de thuiswedstrijden zal uitzenden, zowel op televisie via het kanaal van Ketnet als online via Sporza.

Halve finales handbalbeker

Donderdag 23 december 2021
In de halve finales voor de beker van België komt Sporting Pelt uit tegen Handbal Tongeren. In de andere halve finale speelt Sezoens Bocholt thuis tegen Atomix. UPDATE De wedstrijden worden gespeeld in de midweek vóór het weekend van 19 februari. Deze voormiddag vond de loting plaats.

Oplossing voor Peltse cultuursector...

Donderdag 23 december 2021
Pelt - Oplossing voor Peltse cultuursector...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Pelt - Kwartfinales handbalbeker: Sporting klopt InitiaIn de kwartfinales van de Beker van België handbal heeft Sporting Pelt vanavond Initia Hasselt verslagen. Uitslag: 36-38. Morgen wordt er geloot voor de halve finales.

Denk aan de vogels...

Woensdag 22 december 2021
Pelt - Denk aan de vogels...ZoomHet is koud geworden en dus geraken tuinvogels moeilijker aan voedsel. Het is dus geen slecht idee om ze wat bij te voederen. Jos Keppens kreeg in het Hobos een hele reeks tuinvogels voor de lens. Hierboven een kuifmees. Verder een vink, een pimpelmees, een gaai, een grote bonte specht, een middelste bonte specht, een koolmees, een merel en een boomklever. 
Denk aan de vogels...Denk aan de vogels...Denk aan de vogels...
Denk aan de vogels...Denk aan de vogels...Denk aan de vogels...
Denk aan de vogels...Denk aan de vogels...
Zoom

20 coronapatiënten in het ziekenhuis

Woensdag 22 december 2021
Pelt - 20 coronapatiënten in het ziekenhuisMomenteel zijn er 20 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis, drie minder dan gisteren. Vijf van hen - één minder dan gisteren - worden verpleegd op de afdeling intensieve zorg.

Mia Beckers overleden

Woensdag 22 december 2021
Pelt - Mia Beckers overledenGisteren is Mia Beckers overleden, de weduwe van Jan Heijlen. Ze was 80 jaar. De afscheidsviering en de crematie vinden plaats in besloten kring. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens. 

Groene kerst

Dinsdag 21 december 2021
Weerbericht
Pelt - Groene kerstNu we nog slechts enkele dagen van Kerstmis verwijderd zijn, wordt een weersvoorspelling voor die dag vrij betrouwbaar. De huidige weermodellen voorzien koude lucht met kans op sneeuw over het noorden van Nederland. Bij ons wordt het echter regenachtig met maxima in de buurt van 10 graden. Op korte termijn krijgen we eerst nog winterkou te verwerken met algemene vorst en droog weer.
Vandaag is het koud, maar wel zonnig. Het kwik komt niet hoger dan 1 of 2 graden, maar de zon domineert (…) Het hele nieuwsbericht

Je wens voor 2022?

Dinsdag 21 december 2021
Pelt - Je wens voor 2022?ZoomWat is jouw wens voor 2022? Deze vraag stellen de inwoners van het Wijerpad en de Schoolstraat in Sint-Huibrechts-Lille. De kerststal staat opgesteld in het Wijerpad en nodigt iedereen uit om zijn/haar wensen voor het nieuwe jaar op te schrijven. Iedereen welkom voor een bezoekje in die warme buurt!
Pelt - 23 coronapatiënten in het ziekenhuisMomenteel zijn er 23 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis, twee minder dan gisteren. Zes van hen - één meer dan gisteren - worden verpleegd op de afdeling intensieve zorg.  

En nu de kinderen...

Dinsdag 21 december 2021
Pelt - En nu de kinderen...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Pelt - Een kerstkaartje voor de zorgverlenersZoomEerstelijnszone Noord-Limburg lanceert een kerstkaartjescampagne voor haar netwerk van zorg- en welzijnsverstrekkers. Tot en met 9 januari kunnen inwoners van Bocholt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Peer en Pelt via de website www.elznoordlimburg.be een hartverwarmend kaartje met een persoonlijke boodschap naar hun favoriete zorgverlener, welzijnswerker of organisatie sturen. Denk maar aan de (…) Het hele nieuwsbericht

Met de trein naar Berlijn

Maandag 20 december 2021
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Met de trein naar BerlijnZoomAan het begin van de zomer van volgend jaar start de nieuwe nachttrein van Antwerpen naar Berlijn, Dresden en Praag. De capaciteit op het spoor voor deze trein is toegewezen aan de Nederlands-Belgische start-up European Sleeper en het Tsjechische RegioJet. Dat levert een aantrekkelijke dienstregeling op, zowel voor vakantiegangers, stedentrippers als zakelijke reizigers. En voor fietsers, want ook fietsen kunnen mee.
 De trein gaat in eerste instantie drie keer per week rijden. Het is de bedoeling om zo snel mogelijk uit te breiden naar een dagelijkse service. Begin 2022 volgt meer nieuws over de comfortklassen, ticketprijzen en de exacte startdatum. De start van de kaartverkoop is vooralsnog voorzien op 1 april 2022.

Het geheim van SK Kadijk

Maandag 20 december 2021
Pelt - Het geheim van SK KadijkIn derde provinciale B van het voetbal is de leider in de reeks, SK Kadijk, aan een onwaarschijnlijke reeks bezig. De ploeg werd vorige week herfstkampioen na 15 opeenvolgende overwinningen, en is daarmee de enige in Limburg die dat exploot dit seizoen klaarspeelt. Dat is voor een groot stuk te danken aan Coop Sleurs, maar is er nog meer? TVL ging op zoek naar het geheim van de club.
Het is maar dat je 't weet
"Onbeschermd vee is een gemakkelijke prooi voor de wolf. Hij zal graag zijn zoektocht onderbreken en in een gebied blijven waar hij onbeschermde schapen vindt. Hoe beter vee beschermd is, des te sneller zal de wolf dus verder trekken naar meer geschikt leefgebied.” (Ecoloog Johan Mees, secretaris van de Noord-Brabantse wolvencommissie)
Pelt - 25 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 25 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, drie minder dan vrijdag. Vijf van hen werden verpleegd op intensieve zorg.

Niet alles goud wat blinkt

Maandag 20 december 2021
Om over na te denken
Meer dan 1 op 4 studenten die zich inschreven aan een van de hogescholen of universiteiten in Vlaanderen verlaat het hoger onderwijs zonder een diploma te behalen. Slechts 1 op 3 studenten behaalt een bachelordiploma binnen de vooropgestelde termijn van 3 jaar.
                                                              (Kabinet minister Weyts)

Zebracinema: 'There Is No Evil'

Maandag 20 december 2021
Pelt - Zebracinema: 'There Is No Evil'Zoom"There Is No Evil" - Mohammad Rasoulof - Duitsland, Iran - 2015 - 151'
Hedendaags Iran. Heshmat is een voorbeeldige echtgenoot en vader, maar niemand weet waar hij elke ochtend heen trekt. Pouya, een jonge dienstplichtige, kan zich er niet toe brengen een man te doden zoals hem is opgedragen. Javad, die is gekomen om zijn geliefde ten huwelijk te vragen, zit plotseling gevangen in een dilemma. Bharam, een verbannen arts, heeft besloten zijn nichtje eindelijk het geheim van zijn leven te onthullen. Deze vier verhalen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In een despotisch regime waar de doodstraf nog steeds bestaat, strijden mannen en vrouwen voor hun vrijheid.
Morgen om 20.15u in Dommelhof  Tickets hier bestellen

'Vogels in Limburg'

Maandag 20 december 2021
Pelt - 'Vogels in Limburg'ZoomZaterdag lanceerden vrijwilligers van de LIKONA-vogelwerkgroep de nieuwe publicatie "Vogels in Limburg - Historiek, verspreiding, trends en verplaatsingen". Dit boek beschrijft elke vogelsoort die ooit in Limburg voorkwam en belooft hét standaardwerk over vogels in Limburg te worden.
Meer dan 750 medewerkers van de vogelwerkgroep van LIKONA (Limburgse Koepel voor Natuurstudie) droegen de laatste 50 jaar hun steentje bij aan deze eerste Limburgse avifauna. Zo’n avifauna (…) Het hele nieuwsbericht

En maagd van inne tachtig

Maandag 20 december 2021
Pelter Hükske
Pelt - En maagd van inne tachtigZoomPier en Merieke, die zien allebei e stuk in de tachtig. En ze kunne hennig goe medieën gewère! En op ne kieër is ’t wir fist inne serviceflats. Lüstert hoe di aaflupt.
En had ullie goe en blieft gezoond. Nog èfkes en’t is wir Kòòrsmis.
Tot te komede wèèk! (Fons Tuyaerts)

LHVV B verliest van Bocholter VV B

Zondag 19 december 2021
Pelt - LHVV B verliest van Bocholter VV BLindelhoeven VV B heeft thuis met 0-3 verloren van Bocholter VV B.
Pelt - Verbroedering Lommel klopt Sparta LilleSparta Lille heeft thuis met 1-2 verloren van Verbroedering Lommel. 
In het oude bestuursgebouw van het bisdom Hasselt konden kansarme gezinnen en dak- en thuislozen dit weekend kledij en speelgoed uitkiezen. Op 1 mei verhuisden de administratieve diensten van het bisdom Hasselt naar hun nieuwe stek aan de Paul Bellefroidlaan. Maar daarmee was het einde van het verhaal van het oude bisdomgebouw aan het Vrijwilligersplein nog niet geschreven. Nadat het vicariaat diaconie in september dit jaar het overgebleven meubilair schonk aan Warm Borgloon, om zo kansarme gezinnen te helpen, (…) Het hele nieuwsbericht

Zwaar verlies voor Herkol

Zondag 19 december 2021
Pelt - Zwaar verlies voor HerkolHerkol is bij Zepperen-Brustem gaan verliezen met 5-0.

Bijna 15.000 euro voor Mieke

Zondag 19 december 2021
Move for Mieke.. De dames van Esperanza Pelt zetten een steunactie op voor Mieke, de 27-jarige doelvrouw van Kadijk SK die in augustus dit jaar levenslang in een rolstoel belandde na een foute beweging. Enkele speelsters van Esperanza Pelt verzamelden voetbalshirts van internationale en nationale voetballers en voetbalsters... Ze kregen 20 unieke items bijeen, de meeste gesigneerd. Die veiling bracht maar liefst 14.912 euro op! Zo werd 4400 euro geboden voor de keepershandschoenen van Thibaut Courtois en 4201 euro voor het wedstrijdshirt van Kevin De Bruyne... Een dikke pluim voor de initiatiefneemsters van deze actie!

Sporting klopt Aalsmeer

Zondag 19 december 2021
Pelt - Sporting klopt AalsmeerIn de BENE League van het handbal heeft Sporting Pelt gisteravond Aalsmeer verslagen met 29-34, en meteen belangrijke punten voor de Final Four gepakt. Een verslag van Sven Spooren: 
Wow! Vanuit de kantine werd er meegeleefd en gesupporterd voor onze jongens in Aalsmeer! Dat is misschien wel de moeilijkste verplaatsing van het seizoen maar onze gasten waren secuur in de afwerking, sterk in de dekking en de keepers wederom fantastisch! Door enkele missers bleef Aalsmeer 20 (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Aan de Maastrichterweg in Valkenswaard is afgelopen nacht een woning voor een groot deel uitgebrand. Dat gebeurde rond half één. De bovenverdieping ging nagenoeg volledig in de vlammen op. De brandweer had twee uur nodig om de brand meester te worden. Niemand werd gewond.
Het huis ligt tegenover de manege van Tops aan de Maastrichterweg. 

Handbal: Beyne - Pelt 37-32

Zaterdag 18 december 2021
Pelt - Handbal: Beyne - Pelt 37-32In tweede nationale mannen van het handbal heeft Sporting Pelt met 37-32 verloren van Beyne.

Stikstof zorgt voor neergang

Zaterdag 18 december 2021
Vandaag gehoord
"Stikstof heeft een verzurend effect. Mineralen in de bodem lossen daardoor op. Ze zijn dan niet meer beschikbaar voor insecten. En als vogels geen insecten meer vinden, valt het allemaal in elkaar."  
                       (Boswachter Jef De Winter in "Terzake" op Eén)

KFC Hamont 99 verslaat Grote Heide

Zaterdag 18 december 2021
Pelt - KFC Hamont 99 verslaat Grote HeideKFC Hamont 99 heeft vanavond de punten thuis gehouden tegen Sporting Grote Heide. Het won met 3-1.

Esperanza klopt Betekom

Zaterdag 18 december 2021
Pelt - Esperanza klopt BetekomEsperanza Pelt heeft vanavond de punten thuis gehouden tegen Betekom. Het won met 2-1. De stand was al bij de rust bereikt. Esperanza kwam aanvankelijk op achterstand, maar vervolgens scoorden Jens Meeus en Jan Smolders. Een verslag van Esperanza: 
Pelt kreeg met Betekom de beste uitploeg op bezoek, in de heenronde won men met 0-1 na een vrije trap van Emrah Bostanci. De bezoekers begonnen ook bijzonder sterk aan de wedstrijd, zeer hoge druk naar voren waar Pelt best veel moeite (…) Het hele nieuwsbericht

Kadijk blijft ongeslagen

Zaterdag 18 december 2021
Pelt - Kadijk blijft ongeslagenOok vandaag heeft Kadijk gewonnen. Thuis tegen Ham United werd het 6-0, na doelpuinten van Stijn Molenberghs (4), Toon Willems en Michiel Loenders.
Grensgevallen
Het bloemencorso en de valkerijhistorie in Valkenswaard hebben van de Unesco de erkenning voor immaterieel erfgoed gekregen. Wie meer wil weten over de valkerij (waaraan Valkenswaard zijn naam ontleent) moet daar zeker eens gaan kijken in het Valkerij- en Sigarenmakerijmuseum (www.vsmm.nl).

Emilie Vanderheyden overleden

Zaterdag 18 december 2021
Pelt - Emilie Vanderheyden overledenWoensdag is Emilie Vanderheyden overleden, de echtgenote van Jan Luys. Zij was 67 jaar en afkomstig van Sint-Huibrechts-Lille. Het afscheid en de plaatsing van de urne in het columbarium op de begraafplaats van Bocholt vinden plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Voorrang bij derde prik

Vrijdag 17 december 2021
Pelt - Voorrang bij derde prikDe burgemeesters van de Eerstelijnszone Noord-Limburg hebben besloten de personeelsleden van basisscholen (kleuter en lager) en kinderopvanginitiatieven de kans te geven om voorrang te krijgen bij de boostervaccinatie. Daardoor kunnen die personeelsleden, die gedomicilieerd moeten zijn in Bocholt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Peer of Pelt, zich inschrijven op de reservelijst via www.vaccinatie-noord-limburg.be. Ze moeten dan vanaf morgen/zaterdag om 12u surfen naar dat adres, kiezen voor "Reservelijst/oproeplijst" en hun gegevens en die van hun werkgever invullen. Wanneer er dan een vrije plaats is, kunnen ze opgeroepen worden.
Pelt - Damesvoetbal: Esperanza wint van LommelZoomDe dames van Esperanza Pelt hebben in een ware cupmatch met 4-3 gewonnen van Lommel United. Voor Esperanza scoorden Emily Dirx (3) en Janna Van Hove. (Foto Esperanza)
Lore Schildermans (27) uit Pelt heeft de besloten vennootschap Lore Schildermans opgericht met zetel aan de Achelsendijk. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitbaten van een kinesistenpraktijk, ambulante revalidatietechnieken en ostheopatische activiteiten.

Nieuw: KERO Bouwonderneming

Vrijdag 17 december 2021
Kevin Quinten (33) uit Overpelt heeft de besloten vennootschap KERO Bouwonderneming opgericht. De zetel is gevestigd aan de Leukenstraat.

Kerstklokken

Vrijdag 17 december 2021
Pelt - KerstklokkenHet is één en al Kerstmis dat de klok (!) slaat. Beiaardier Jan Verheyen speelt bekende en minder bekende kerstliederen uit binnen- en buitenland. Stille Nacht, De Herdekens… maar ook Dreaming of a White Christmas, Have yourself a Merry Little Christmas… De sneeuw moet u er nog zelf bij denken. Te horen tijdens de Neerpeltse zaterdagmarkt vanaf 11 uur.

Mia Verlinden overleden

Vrijdag 17 december 2021
Pelt - Mia Verlinden overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is vandaag Mia Verlinden overleden, de echtgenote van Jang Vandael. Ze was geboren in Neerpelt en werd 83 jaar. Woensdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Hamont. Begroeting: dinsdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.

Hoeveel warmte verliest je huis?

Vrijdag 17 december 2021
Pelt - Hoeveel warmte verliest je huis?ZoomZowat een jaar geleden, op 5 december, merkten we dat een klein vliegtuig constant in rechte lijnen over de provincie vloog. Later bleek dat het ging om een toestel dat in opdracht van Fluvius metingen deed om na te gaan hoeveel warmte er via daken verloren gaat. Begin volgend jaar kan je online navragen hoe het zit met jouw woning. Dat wordt gemeld in LINA, het (interessante!) blad van het Provinciaal Natuurcentrum. Een en ander wordt gekoppeld aan een provinciale actie voor een betere dakisolatie, waarbij ook infoavonden op het programma staan.

Afscheidsvlucht C130 in mineur

Vrijdag 17 december 2021
Pelt - Afscheidsvlucht C130 in mineurZoomDoor de slechte weersomstandigheden wordt de afscheidsvlucht van de C130 aangepast en ingekort. De vlucht tussen Schaffen en Kleine-Brogel deze namiddag gaat niet door. Een Poolse C130 zal namiddag tussen 13u10 en 14u10 wel richting Kleine-Brogel vliegen. (Foto Marc Faes)
Pelt - 28 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen lagen er 28 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis, twee meer dan gisteren. Zes van hen (één meer dan gisteren)  verblijven op intensieve zorg. Er zijn drie patiënten met een vermoeden van COVID-19.

Trainer Geyens weg bij Grote Heide

Donderdag 16 december 2021
Pelt - Trainer Geyens weg bij Grote HeideSven Geyens is niet langer trainer van Sporting Grote Heide. Dat hebben club en trainer in onderling overleg besloten.

Paal-Tervant A - Lindelhoeven afgelast

Donderdag 16 december 2021
Pelt - Paal-Tervant  A - Lindelhoeven afgelastDe wedstrijd Paal-Tervant A - Lindelhoeven in tweede provinciale gaat zaterdag niet door. De reden: corona.

Dank aan juf Lutgarde

Donderdag 16 december 2021
Pelt - Dank aan juf LutgardeZoomGisteren nam juf Lutgarde Thijs afscheid van haar kleuters in basisschool Helibel Herent. Na een loopbaan van 39 jaar als kleuterjuf in ‘t Hent mag ze verdiend op pensioen. Alle kleuters en leerlingen konden gisteren in hun klasbubbel hun juf (links op de foto boven) nog eens uitvoerig bedanken en uitwuiven met een mooi liedje of gedichtje. Als afsluiter brachten alle leerlingen op de "grote speelplaats" nog een mooie volksdans te berde, iets waar de juf zichtbaar van genoot. (Jochen Heyligen)
Dank aan juf Lutgarde
Zoom

Sporting wint van Bevo

Donderdag 16 december 2021
Pelt - Sporting wint van BevoSporting Pelt heeft vanavond het Nederlandse Bevo verslagen met 24-18. Het ging om een inhaalwedstrijd, nadat de eerste match niet kon doorgaan vanwege een lichtpanne. Nu ging het licht bij Bevo al uit in de eerste helft; bij de rust was de stand 15-6. UPDATE Een verslag van Sven Spooren:
Een beetje geladen was de (midweek)wedstrijd toch wel. Sporting wilde dus kost wat kost winnen! De jarige Köhlen en de altijd snelle Falke openden de score voor (…) Het hele nieuwsbericht

Rustig blokken in Pelt

Donderdag 16 december 2021
Pelt - Rustig blokken in PeltZoomPeltse studenten die thuis niet over een stille werk- en studeerplek beschikken, kunnen van maandag 27 december tot en met vrijdag 28 januari elke dag komen blokken op verschillende locaties kort bij huis: De Kentings (Boseind), den Drossaerd (Lindel-Hoeven) en OC Sint-Hubertus (Sint-Huibrechts-Lille). Dankzij de medewerking van de ontmoetingscentra kan de gemeente op de drie locaties verspreid over Pelt in totaal goed 60 studieplekken aanbieden.
"We voorzien elke dag – van (…) Het hele nieuwsbericht

26 coronapatiënten in het ziekenhuis

Donderdag 16 december 2021
Pelt - 26 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen verbleven er 26 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis. Vijf van hen werden verpleegd op intensieve zorg. Er zijn twee patiënten met een vermoeden van COVID-19, zo meldt het ziekenhuis. Schrijf je in op de reservelijst voor vaccinatie

Gratis naar... Otto-Jan Ham?

Donderdag 16 december 2021
Pelt - Gratis naar... Otto-Jan Ham?ZoomEen gezellig feestavondje, nu zaterdagavond in Cinema Walburg in Hamont. Dan is er daar een vrolijke, muzikale voorstelling waarin Otto-Jan Ham, met hier en daar wat gewaardeerde hulp en inspraak van zijn publiek, op zoek gaat naar de twaalf nummers die van 2021 het allerbeste jaar uit de muziekgeschiedenis hebben gemaakt. Eéntje voor elke maand. En die krijgt u dan ook nog eens live te horen, gebracht door de allerbeste muzikanten die er beschikbaar zijn voor een muzikale terugblik als deze. Met Otto-Jan Ham (foto), Axl Peleman en Roeland Vandemoortele. Plezier gegarandeerd!
Tickets kosten 23,50 euro, of 21 euro in voorverkoop. Maar misschien kunt u er wel gratis naartoe? We mogen per gemeente twee duotickets weggeven. Stuur daarom zo snel mogelijk een vrolijk bedelmailtje naar uitpunt[!]hamont-achel.be. Per gemeente winnen de eerste twee mailers een duoticket! Je moet dus wel je adres opgeven.  Succes!

Wolf sloeg toe in oktober

Woensdag 15 december 2021
Grensgevallen
Eind oktober werden in natuurgebied bij Leende, in de "Groote Heide", drie kalfjes en een schaap dood aangetroffen. Het vermoeden was toen dat een wolf de dader was. Dat is nu bevestigd geworden door DNA-onderzoek. De dader is GW1625m, een mannetjeswolf die in het gebied leeft. In het voorjaar van 2020 werd hij daar voor het eerst gezien; sindsdien heeft hij al zowat 70 keer toegeslagen. 
Pelt - Gideon Kiefer exposeert op Art AntwerpenZoomDe Peltse kunstenaar Gideon Kiefer presenteert een solo op de eerste Art Antwerp, een kunstbeurs voor Contemporary Art die van 16 tot 19 december plaatsvindt in Antwerpen Expo. Er nemen meer dan 50 nationale en internationale galerijen aan deel.

Somber maar zacht

Woensdag 15 december 2021
Weerbericht
Pelt - Somber maar zachtHoewel het weerbeeld gedomineerd wordt door een krachtig hogedrukgebied dat zich uitstrekt over Frankrijk en een groot deel van Oost-Europa, blijft de zon de grote afwezige in het weerbeeld. Er is veel lage bewolking en in de onderste lagen van de atmosfeer bevindt zich ook veel vochtigheid, waardoor de kans op mist erg groot is. De volgende dagen wordt de kans op wat zon groter.
Vandaag is het weerbeeld uniform grijs met veel wolken en nauwelijks of geen zon. Bovendien kan er in de ochtend en (…) Het hele nieuwsbericht

Clemence Elen overleden

Woensdag 15 december 2021
Pelt - Clemence Elen overledenMaandag is Clemence Elen overleden, de echtgenote van Albert Van Helden. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (13.30 uur) plaats op de begraafplaats van Overpelt-Centrum. Begroeting: donderdag(19.30-20 uur) in Uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat.

Opgepast voor RAT-fraude

Dinsdag 14 december 2021
Pelt - Opgepast voor RAT-fraudeHet Openbaar Ministerie en de politie waarschuwen opnieuw voor oplichting via computerhelpprogramma’s, namelijk RAT-fraude. De afgelopen maanden is het aantal aangiftes gestegen en vaak met een erg groot nadeel. Er is sprake van het gebruik van een ‘remote acces tool’, zoals bijvoorbeeld het programma teamviewer.    
Hoe werkt deze fraude?  
De oplichter belt je op en beweert een medewerker te zijn van een betrouwbare organisatie (…) Het hele nieuwsbericht

Nog even die papierophaling

Dinsdag 14 december 2021
Gisteren plaatsten we een bericht over de papierophaling deze maand. Maar dat ging alleen over de ophaling in Neerpelt. In Overpelt gebeurt ze op 20 december.
Nog even op een rijtje: 
- in de Neerpeltse gehuchten wordt het papier opgehaald op zaterdag 18 december en niet op 25 december;
- in Neerpelt-centrum wordt het opgehaald op dinsdag 28 december;
- in heel Overpelt wordt het opgehaald op maandag 20 december. 

Geen RYD-actie met oudejaar

Dinsdag 14 december 2021
Ieder jaar staan de vrijwilligers van Responsible Young Drivers Vlaanderen klaar om tijdens de nieuwjaarsnacht feestvierders met hun eigen wagen naar huis te brengen. Door de aanhoudende coronapandemie wordt de Nieuwjaarsactie dit jaar afgelast, voor de tweede keer op rij. De vormingen in scholen en bedrijven gaan wel door.

30 coronapatiënten in ziekenhuis

Dinsdag 14 december 2021
Pelt - 30 coronapatiënten in ziekenhuisVanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 30 patiënten met COVID-19 opgenomen. Vijf van hen lagen op intensieve. Er is één patiënt met een vermoeden van COVID-19.

Noord-Zuidkrant in de bus

Maandag 13 december 2021
Het is maar dat je 't weet
Deze week valt de tweede editie van de Noord-Zuidkrant in de brievenbus in Houthalen-Helchteren, Hechtel-Eksel, Heusden-Zolder, Zonhoven, Peer, Pelt, Lommel en het noorden van Hasselt. In de krant lees je meer over de huidige plannen voor het voorkeursalternatief, het openbaar onderzoek, de reizende infomarkt in januari en enkele winsten. Nu al kan je de digitale versie hier lezen.

Papierophaling eind deze week

Maandag 13 december 2021
We meldden het al, maar toch nog even aan herinneren dat het oud papier zaterdag 18 december wordt opgehaald ipv op Kerstdag. In Neerpelt-centrum gebeurt dat op 28 december.

'Laat de dieren met rust'

Maandag 13 december 2021
Vandaag gelezen
"Op de heide van Noord-Limburg leven wolven, raven, gladde slangen, nachtzwaluwen. Die dieren hebben het nodig om met rust gelaten te worden." (Jeroen Denaeghel, woordvoerder van het Agentschap Natuur en Bos, vandaag in De Standaard)

Thoke Willekens overleden

Maandag 13 december 2021
Pelt - Thoke Willekens overledenGisteren is Thoke Willekens overleden, de echtgenote van Thieu Pareyns. Ze was afkomstig van Kaulille en werd 95 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na een afscheidsviering (om 10.30u) in de parochiekerk van Neerpelt-centrum. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.

Henri Braeken overleden

Maandag 13 december 2021
Pelt - Henri Braeken overledenIn Canada is vandaag Henri Braeken overleden, de echtgenoot van Gaby Parthoens. Hij was afkomstig van Lindel-Hoeven en werd 86 jaar. Het afscheid vindt in Canada plaats in intieme kring.
Pelt - Weer 28 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 28 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis. Vier van hen worden verpleegd op intensieve zorg. Er zijn geen patiënten met COVID-19 in Noorderhart Revalidatie & MS.

Het nieuwe normaal (5)

Maandag 13 december 2021
Pelt - Het nieuwe normaal (5)Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Pelt - Zebracinema: 'Sin señas particulares'Zoom"Sin señas particulares" - Fernanda Valadez - Mexico - 2020 - 97'
Sinds Magdalena’s zoon het huis verliet om de grens met de Verenigde Staten over te steken, heeft ze al maanden niets meer van hem gehoord. De overheid wil dat ze de overlijdensakte van haar zoon ondertekent. Door een ontmoeting met een andere moeder beseft Magdalena dat ze niet verder kan leven zonder het lot van haar zoon te kennen. Ze begint aan een zoektocht door gevaarlijke gebieden waar drugs- en criminele bendes de baas (…) Het hele nieuwsbericht

Ne goeie psychiater

Maandag 13 december 2021
Pelter Hükske
Pelt - Ne goeie psychiaterZoomNò veul zage is Zjang… nò ne psychiater gegoan. Hij zit mèt e probleem. En hoe gittie dä oêtlegge? Lüstert - en vertèllet vort; as’t git, in oas schoeë Pèlter dialect!
En: ’t keumt allemoal goe, hür ich overaal zegge. (Fons Tuyaerts)
Pelt - Handbal: DHC verliest in WaasmunsterIn eerste nationale dames van het handbal heeft DHC Overpelt met 27-24 verloren in Waasmunster. DHC leed zijn vierde competitienederlaag op rij.

Nieuwe vennootschap: JJ Immo

Zondag 12 december 2021
Jelle Mispoulier uit Overpelt heeft de besloten vennnootschap JJ Immo opgericht met zetel aan de Lindelsebaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer uitbating van immobiliën en projectontwikkeling, rentmeesterschap en beheer van vastgoed en ontwikkeling van (niet)- residentiële bouwprojecten.

Torpedo Hasselt A- Herkol 3-2

Zondag 12 december 2021
Pelt - Torpedo Hasselt  A- Herkol 3-2SV Herkol heeft vanmiddag met 3-2 verloren op het veld van Torpedo Hasselt A. Aan de rust was de stand 1-2. Belfaqir en Plessers scoorden voor Herkol. Craeghs pakte tweemaal geel en mocht gaan douchen.

Lindelhoeven klopt Turkse FC

Zondag 12 december 2021
Pelt - Lindelhoeven klopt Turkse FCLindelhoeven heeft Turkse FC verslagen met 2-1.
Pelt - Grote Heide verliest met forfaitscoreSporting Grote Heide is bij KVV Heusden-Zolder gaan verliezen met 5-0.
Pelt - Kaulille wint derby tegen Sparta LilleKaulille FC is bij Sparta Lille gaan winnen met 0-2.

Het nieuwe normaal (4)

Zondag 12 december 2021
Pelt - Het nieuwe normaal (4)Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: M-Ake

Zondag 12 december 2021
Kristiaan Esch uit Pelt heeft de besloten vennnootschap M-Ake opgericht met zetel aan de Zonhoekstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer detailhandel en kleinhandel in heren-, dames- en kinderkleding, tapijten, meubels en verlichtingsartikelen.

Het nieuwe normaal (3)

Zaterdag 11 december 2021
Pelt - Het nieuwe normaal (3)Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Esperanza Pelt wint van Lille United

Zaterdag 11 december 2021
Pelt - Esperanza Pelt wint van Lille UnitedEsperanza Pelt heeft vanavond Lille United verslagen met 4-3. De wedstrijd duurde 99 minuten. Voor Esperanza scoorden Jens Meeus, invaller Florent Theuwis (2) en Emrah Bostanci. UPDATE Een verslag van Esperanza: 
Een topper als afsluiter van de heenronde, coach D'Angelo moest sleutelen aan zijn elftal: na de midweekwedstrijd tegen Koersel waren Souhail Belkassem en Kenny Ponet out. Tel daar de langdurig gekwetsten Ruud Swinkels, Maxim Goossens en Gijs Brouwers (…) Het hele nieuwsbericht

Achel VV B - Lindelhoeven B 3-1

Zaterdag 11 december 2021
Pelt - Achel VV B - Lindelhoeven B 3-1Achel VV B heeft vanavond de punten thuis gehouden tegen Lindelhoeven VV B. Uitslag: 3-1. UPDATE Een verslag uit het Achelse kamp:
De aanwezige supporters zagen een rommelige en evenwichtige eerste helft met weinig kansen. Achels doelman Jarne Stelten had een knappe reflex in huis op een laag schot van Vandael (26’) en Joey Soers kwam een teenlengte te kort toen hij na een infiltratie in de bezoekende rechthoek voor doelman Kuppens verscheen.
Meteen na de koffie (…) Het hele nieuwsbericht

Kadijk blijft ongeslagen

Zaterdag 11 december 2021
Pelt - Kadijk blijft ongeslagen
Kadijk S.K. heeft opnieuw gewonnen. Deze keer werd Maasland NO A  het slachtoffer. Uitslag: 3-0, na doelpunten van Stijn Molenberghs (2) en Gert Gorssen. Foto's van Albert Loos

Geen handbal vanavond

Zaterdag 11 december 2021
Pelt - Geen handbal vanavondDe handbalclash van vanavond tussen Sporting Pelt en Handbal Tongeren is uitgesteld vanwege coronabesmettingen bij Tongeren.

Winnen voor de voorzitter

Zaterdag 11 december 2021
Pelt - Winnen voor de voorzitterZoomJan Winters, voorzitter van Esperanza Pelt, ligt na een verkeersongeval nog altijd in het ziekenhuis. De dames van Esperanza Pelt namen zich voor om hem een hart onder de riem te steken door te gaan winnen van de concurrenten van Bokrijk Sport. Dat gebeurde dan ook: 5-0! De doelpunten kwamen van Stephanie Vriens, Sanne Lehaen, Emily Dirkx, Sanne Vanden Boer en Elke Lemmens. In 13 wedstrijden dit seizoen hebben de Esperanza-dames al 59 keer gescoord! (Foto Esperanza) 

Lightrun verliep in de regen

Zaterdag 11 december 2021
Pelt - Lightrun verliep in de regenZoomJe kan alles tot in de puntjes regelen, maar één belangrijk punt weet je nooit echt op voorhand: het weer. Dat weten ze nu ook bij atletiekclub SACN, waar ze ten voordele van WZC SInt-Jozef een lightrun organiseerden.
Het weer… "Speciaal voor de lightrun kochten we 75 kaarsen aan om die net als twee jaar geleden aan te steken, maar hoeveel moeite we ook deden, door de vele wind en regen gingen ze steeds uit," zegt Daan Stevens van SACN. "Dan maar lopen zonder extra verlichting, helaas. (…) Het hele nieuwsbericht
Lightrun verliep in de regen
Zoom

Het kan verkeren

Zaterdag 11 december 2021
Chel mag het zeggen
Pelt - Het kan verkerenAlleen maar een paar stronkjes witloof wou ik. Natuurlijk geraakte mijn winkelkarretje toch weer vol met dingen waar ik eigenlijk niet voor kwam: marmelade, kruiden voor visgerechten – ik had nu eenmaal honger –,  toiletpapier. En dan kies je de kassa.
Meteen slaat Murphy toe. Je staat onvermijdelijk aan te schuiven bij de verkeerde rij. Niet erg. Wat maken die vijf minuten nu uit in het licht van de eeuwigheid? Eigenlijk wou ik ook wel die krat champagne uit de reclamefolder meenemen. Zes (…) Het hele nieuwsbericht

Laat je prikken!

Zaterdag 11 december 2021
Pelt - Laat je prikken!Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Keukenbrand bij 'Pour Tous'

Vrijdag 10 december 2021
Pelt - Keukenbrand bij 'Pour Tous'ZoomDe hulpdiensten werden vanavond gealarmeerd voor een keukenbrand in brasserie "Pour Tous" in de Parkstraat in het Lindel. De dampkap had daar vuur gevat. De brandweer was snel ter plaatse en kon uitbreiding van de brand voorkomen. (Foto Rudi Luys) 

Nieuwe vennootschap: Smolders Jan

Vrijdag 10 december 2021
Jan Smolders uit Neerpelt en Gerard Veraa uit Overpelt hebben de besloten vennootschap Smolders Jan opgericht met zetel in Damsheide. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het plaatsen van schrijnwerk en het installeren, onderhouden en herstellen van ventilatietechnieken, zonnepanelen, warmtepompen en airconditioning-installaties.

Jan Voets overleden

Vrijdag 10 december 2021
In Lommel is vandaag Jan Voets overleden. Hij was 85 jaar. Het afscheid en de asverspreiding op de begraafplaats van 't Lindel in Overpelt vinden in beperkte familiekring plaats.

Music Maestro

Vrijdag 10 december 2021
Pelt - Music MaestroNa Sinterklaas breekt de kerstperiode weer aan. Tijd voor beiaardier Jan Verheyen om het kerstrepertoire weer eens af te stoffen. Maar naast Stille Nacht, De Herderkens enz. speelt hij ook “Music" van John Miles. Een eerbetoon aan Miles die afgelopen zondag overleed. En ook “Waterval” van K3 mag deze week nog eens door de galmgaten klinken. Te horen tijdens de zaterdagmarkt vanaf 11 uur.

Het nieuwe normaal (2)

Vrijdag 10 december 2021
Pelt - Het nieuwe normaal (2)Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Germaine Royackers overleden

Vrijdag 10 december 2021
Woensdag is Germaine Royackers overleden, de echtgenote van Leon Agten. Zij was 65 jaar en afkomstig van Neerpelt. Het afscheid gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats van Hechtel-Eksel vindt in intieme kring plaats. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Fina Didden overleden

Vrijdag 10 december 2021
Pelt - Fina Didden overledenGisteren is Fina Didden overleden, de weduwe van Leopold Vaesen. Ze was 90 jaar. De uitvaartdienst heeft plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag a.s. (19.30-20u)  in uitvaartcentrum Severens.
Pelt - Handbal: vierlandentoernooi in LokerenVan 21 tot en met 23 december organiseert de Koninklijke Belgische Handbal Bond met de steun van de IHF een vierlandentoernooi. De wedstrijden worden gespeeld in het sport- en jeugdcomplex in Lokeren. Behalve België nemen ook Finland, Luxemburg en Litouwen deel. Tijdens de openingsavond van het tornooi neemt België het op tegen Finland. Daags nadien is Litouwen de tegenstander. Donderdagvoormiddag spelen de Men 18 hun slotwedstrijd tegen Luxemburg. Er zijn drie Limburgers geselecteerd: Nils Deekens van Sporting Pelt, Jasper Bielen van Initia Hasselt en Victor Daniels van Handbal Tongeren.
Pelt - Covid-19: verwarring rond vaccinatieplekkenEr duiken wat problemen op rond de communicatie inzake de vaccinatieplaatsen. Dat wordt bevestigd bij de Eerstelijnszone. Nu de Soeverein in Lommel opnieuw wordt geopend als vaccinatieplaats voor inwoners van Lommel en Pelt, moeten er bestanden worden overgezet door het Agentschap Zorg en Gezondheid. En dat blijkt niet helemaal te lukken, bevestigt coördinator Maarten Mulkers. Het gevolg kan zijn dat, zoals een lezeres mailde, "mensen in de bevestigingsbrief een andere vaccinatieplaats lezen dan in de mail die ze kregen". Volgens Mulkers telt alleen de plaats die aangegeven is in de brief.
- Dan zijn er de geruchten die de ronde doen. Een gerucht dat alvast niet klopt is dat het vaccinatiecentrum van Peer morgenavond definitief zou sluiten. Dat klopt dus helemaal niet. In Peer zijn er momenteel drie vaccinatiedagen per week; zodra Lommel terug open is, worden dat net zoals in Lommel twee vaccinatiedagen. En het vaccinatiecentrum blijft in Peer open.

Het nieuwe normaal (1)

Donderdag 9 december 2021
Pelt - Het nieuwe normaal (1)Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Kubusvormig object op de maan

Donderdag 9 december 2021
Pelt - Kubusvormig object op de maanZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

27 coronapatiënten in het ziekenhuis

Donderdag 9 december 2021
Pelt - 27 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen lagen er 27 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis, één meer dan gisteren. Vier van hen verbleven op intensieve zorg. Er zijn twee patiënten met een vermoeden van COVID-19.
In Noorderhart Revalidatie & MS wordt er één patiënt met Covid-19 verpleegd.

Herkol SV verslaat Herk FC

Woensdag 8 december 2021
Pelt - Herkol SV verslaat Herk FCHerkol SV heeft vanavond verrassend met 1-3 gewonnen op het veld van Herk FC. Aan de rust was de stand 0-2. Voor Herkol scoorden Tom Kusters, Tibo Cuyvers en Toon Van Veldhoven. SV Herkol speelt zondag uit bij Torpedo Hasselt A.
Pelt - Lindelhoeven VV - Sp. Grote Heide 1-0Lindelhoeven VV heeft vanavond Sporting Grote Heide verslagen. Uitslag: 1-0.

Esperanza klopt Weerstand Koersel

Woensdag 8 december 2021
Pelt - Esperanza klopt Weerstand KoerselEsperanza Pelt heeft vanavond tijdens een inhaalwedstrijd Weerstand Koersel, de hekkensluiter in Derde Afdeling B, in de pan gehakt. Uitslag: 8-2. De Peltse doelpunten werden gescoord door Arjan Swinkels, Emrah Bostanci, Souhail Belkassem, Johan Ella Ella (3), Henry Odutayo en Sven Van de Kerkhof. Maxim Goossens liep een zware blessure op en moest vervangen worden.

Extra oppassen voor je huisdieren

Woensdag 8 december 2021
Vandaag gelezen
Tijdens de feestdagen is het extra oppassen voor je huisdieren. Chocolade is giftig voor honden en katten, dennennaalden kunnen irritatie veroorzaken en vuurwerk zorgt voor geluids- en vuurwerkangst.
Er is geen specifieke behandeling voor chocoladevergiftiging en ook geen tegengif. De dierenarts kan daarom alleen de symptomen behandelen en het dier laten braken. Het is dus zaak er snel bij te zijn.
Ook de naalden van de kerstboom zijn gevaarlijk. Zet de eet- en drinkbakjes van (…) Het hele nieuwsbericht

Jos Vranken overleden

Woensdag 8 december 2021
Pelt - Jos Vranken overledenGisteren is Jos Vranken overleden, de echtgenoot van Ria Kuppens. Hij zou op 27 december 63 jaar geworden zijn. Het afscheid heeft plaats in besloten kring. Begroeting: zondag (11-12u) bij uitvaartcentrum Severens.   
Pelt - 26 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen lagen er 26 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt. Dat zijn er twee minder dan gisteren. Vier van hen werden verpleegd op de afdeling intensieve zorgen. Er is 1 patiënt met COVID-19 in Noorderhart Revalidatie & MS.

Géén feestbussen dit eindejaar

Woensdag 8 december 2021
Pelt - Géén feestbussen dit eindejaarZoomEr zullen met eindejaar géén feestbussen rijden in onze provincie. Gezien de recente coronamaatregelen en de hoge besmettingscijfers heeft de provincie Limburg (die instaat voor 2/3 van de kosten) aan De Lijn gevraagd om de speciale feestbussen op oudejaarsavond en nieuwjaarsdag te annuleren. Men hoopt de feestbussen volgend jaar opnieuw te kunnen laten rijden onder gunstiger omstandigheden.

Zachter in het weekend

Woensdag 8 december 2021
Weerbericht
Pelt - Zachter in het weekendOmvangrijke depressies en de daaraan verbonden storingen schuiven de volgende dagen over onze streken en zorgen voor wisselvallig weer. Bovendien is het vrij koud. Vanaf het weekend bouwt een stevig hogedrukgebied op over het zuiden van Europa en dwingt de storingen naar het noorden. Daarbij wordt de aangevoerde lucht gevoelig zachter.
Vandaag bevindt een krachtige depressie zich nabij Engeland en zorgt bij ons voor veel wind met windstoten tot 50 km/u. Na de regenzone van afgelopen nacht is (…) Het hele nieuwsbericht

Juul Stessens overleden

Dinsdag 7 december 2021
Pelt - Juul Stessens overledenIn WZC Immaculata is gisteren Juul Stessens overleden, de weduwnaar van Madeleine Evens. Hij was afkomstig van Lommel en werd 82 jaar. Maandag wordt er in de parochiekerk van het Lindel afscheid van hem genomen, waarna de urn wordt geplaatst bij zijn echtgenote op de begraafplaats van het Lindel. Begroeting: zondag (18-19u) bij uitvaartcentrum Vandebosch.
Pelt - Bomen planten in “D’n Goeien Oard”ZoomDe volkstuin “D’n Goeien Oard” in de Nachtegaalstraat is ook een samentuin, wat wil zeggen dat er ook gemeenschappelijke projecten worden opgezet. De bessenstruiken in de randbeplanting kregen vandaag het gezelschap van vijf pruimenbomen en bij de kippen werden 2 appelbomen aangeplant. Smaakt naar meer? Er zijn plannen voor hazelnootstruiken. (Paul Verheyen)
Pelt - 28 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen lagen er 28 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt. Vijf van hen werden verpleegd op de afdeling intensieve zorgen. Er is 1 patiënt met COVID-19 in Noorderhart Revalidatie & MS.

Inbraak in Boemerangstraat

Dinsdag 7 december 2021
Pelt - Inbraak in BoemerangstraatIn de Boemerangstraat in Overpelt is ingebroken in een huis in aanbouw. De voordeur werd geforceerd en er is werkmateriaal gestolen. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.

Gerda Van Otterdijk overleden

Dinsdag 7 december 2021
Pelt - Gerda Van Otterdijk overledenBij een verkeersongeval in Lommel is vrijdagavond Gerda Van Otterdijk overleden, de weduwe van Henri Verheyen. Ze was afkomstig van Achel en werd 78 jaar. Jarenlang was ze werkzaam op het secretariaat van Mater Dei in Overpelt. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring, waarna haar asurn zal worden bijgezet in het columbarium van de begraafplaats in Lommel-Centrum. Begroeting: vrijdag (19-20u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt. 

Nieuwe vennootschap: MRK Precision

Dinsdag 7 december 2021
Kilian Rovers uit Pelt heeft de besloten vennootschap MRK Precision opgericht met zetel aan de Mereldreef. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer advies op het gebied van bedrijfsvoering en beheer én verhuur van onroerend goed.

Storingen bij Telenet

Dinsdag 7 december 2021
Pelt - Storingen bij TelenetSinds deze ochtend zijn er problemen met Telenet. Vooral het mailverkeer en het internet zorgt voor problemen. Er zijn al meer dan 2000 meldingen van storingen.

Trio opgepakt voor witwassen

Maandag 6 december 2021
Grensgevallen
De politie heeft vandaag in alle vroegte een inval gedaan op twee adressen in Valkenswaard. Er werden drie personen aangehouden op verdenking van witwassen. De verdachten waren al enige tijd in beeld bij de politie omdat hun levensstijl niet overeenkwam met hun inkomen en ze in het bezit waren van onverklaarbaar dure goederen en een voertuig. Het gaat om de 21-jarige bewoonster van een woning aan de Jeneverbeslaan en de bewoners (51 en 53 jaar, de ouders van de 21-jarige vrouw) van een andere woning aan de (…) Het hele nieuwsbericht

Egon Nikolajsen overleden

Maandag 6 december 2021
Pelt - Egon Nikolajsen overledenIn Neerpelt is op 3 december Egon Nikolajsen overleden, de partner van Katrien Groenen. Hij werd 52 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.

Twan Bleyen overleden

Maandag 6 december 2021
Pelt - Twan Bleyen overledenVandaag is Twan Bleyen overleden, de echtgenoot van Mia Leurs. Hij was afkomstig van Eksel en werd 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Begroeting: zondag (18-18.30 uur) bij Uitvaartzorg Severens aan de Houtmolenstraat.

Peter Wijnen overleden

Maandag 6 december 2021
Pelt - Peter Wijnen overledenOp 2 december is Peter Wijnen (64) overleden. Hij woonde in Hasselt maar was afkomstig van Neerpelt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Zebracinema: 'Un Triomphe'

Maandag 6 december 2021
Pelt - Zebracinema: 'Un Triomphe'Zoom"Un Triomphe" - Emmanuel Courcol - Frankrijk - 2020 - 105'
Om de eindjes aan elkaar te knopen zet de werkloze acteur Étienne een theaterworkshop op in de gevangenis. Verrast door het daar aanwezige talent besluit hij met hen Samuel Becketts beroemde toneelstuk "Wachten op Godot" op te voeren. De mannen slagen erin zich het stuk al snel eigen te maken en tussen hen en Étienne groeit een unieke relatie. Zo begint een triomfantelijke tournee buiten de gevangenis, die elke terugkeer achter de tralies pijnlijker maakt dan de vorige. Étienne, die eindelijk de kans heeft gekregen zijn talenten te laten zien, is zich ervan bewust dat er elk moment een einde aan het succes kan komen...
Morgen om 20.15u in Dommelhof (Tickets hier bestellen)

30 coronapatiënten in ziekenhuis

Maandag 6 december 2021
Pelt - 30 coronapatiënten in ziekenhuisVanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 30 patiënten met COVID-19 opgenomen, waarvan 5 op intensieve zorg. Er worden 4 patiënten met een vermoeden van COVID-19 verzorgd. In Noorderhart Revalidatie & MS is er 1 patiënt met COVID-19.

E goei rapport

Maandag 6 december 2021
Pelter Hükske
Pelt - E goei rapportZoomZjengske kumt vanne scho.el trug toês, goeit z’n boekketas innen hoek en ie wilt zjüst zènne pa vurbij loeëpe. Mer dieën… wilt zè rapport ziên… Sèg, had ullie allemoal goe en blieft gezoond! Tot tekomede wèèk. (Fons Tuyaerts)

Maandag staking bij De Lijn

Zondag 5 december 2021
Pelt - Maandag staking bij De LijnZoomDoor een nationale vakbondsactie op maandag 6 december zullen er die dag minder bussen en trams rijden. De Lijn doet er alles aan om haar reizigers niet in de kou te laten staan, en werkt een alternatieve dienstregeling uit. Deze zal kan je bekijken op  delijn.be/alternatievedienstverlening.
Het gemeenschappelijk vakbondsfront houdt maandag een actiedag in heel het land, en mobiliseert voor een betoging in (…) Het hele nieuwsbericht

Skiseizoen heropend

Zondag 5 december 2021
Pelt - Skiseizoen heropendZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Pelt - Grote Heide verliest van Paal-TervantSporting Grote Heide heeft vandaag thuis met 0-2 verloren van Paal-Tervant.

Gelijkspel voor Lindelhoeven B

Zondag 5 december 2021
Pelt - Gelijkspel voor Lindelhoeven BLindelhoeven B speelde thuis 1-1 gelijk tegen Bree-Beek B.

Sparta Lille verliest bij Maaseik

Zondag 5 december 2021
Pelt - Sparta Lille verliest bij MaaseikSparta Lille is bij SLW Maaseik gaan verliezen met 5-3.
Pelt - Gelijkspel voor Esperanza bij WellenEsperanza Pelt is bij Wellen gelijk gaan spelen: 1-1. De stand was al bij de rust bereikt. Doelman Birger Van Dael had toen pas een penaltydoelpunt voorkomen. Pelt kwam na 4' op achterstand via een strafschop. Op het kwartier kopte Souhail Belkassem de verdiende gelijkmaker binnen.
In de tweede helft hield Birger Van Dael de club meermaals recht maar ook Esperanza kreeg kansen. Zo ging in de slotminuut een kopbal van Jan Smolders nog tegen de lat. Over de hele negentig minuten is 1-1 een terechte uitslag, al kreeg Wellen twee strafschoppen met een grote strik rond toegewezen, terwijl Esperanza er geen kreeg na twee even discutabele fases. Woensdag om 19.30u komt Koersel op bezoek.

Bèr Leurs overleden

Zondag 5 december 2021
Pelt - Bèr Leurs overledenGisteren is Bèr Leurs overleden, de echtgenoot van Margriet Scheelen. Hij was afkomstig van Overpelt en werd 76 jaar. De afscheidsdienst vindt plaats in intieme kring, waarna zijn asurn zal geplaatst worden op de begraafplaats van het Lindel. Begroeting: donderdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens.   

Esperanza-dames steunen Mieke

Zondag 5 december 2021
Pelt - Esperanza-dames steunen MiekeZoomDe dames van Esperanza Pelt steunen de “Move For Mieke”. Op 25 augustus had Mieke, die in Lommel woont, tijdens een voetbalwedstrijd een zwaar ongeval, met ernstige complicaties tot gevolg. Er staat haar een lange en zware revalidatie te wachten. De dames van Esperanza Pelt willen graag hun steun betuigen en Mieke een hart onder de riem steken. Daarom hebben ze hun schouders onder een mooi initiatief gezet.
In samenwerking met de veilingsite matchwornshirt.com worden er (…) Het hele nieuwsbericht

Pfizer of Moderna?

Zondag 5 december 2021
Pelt - Pfizer of Moderna?Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Landbouw boert verder achteruit

Zondag 5 december 2021
Pelt - Landbouw boert verder achteruitZoomIn tien jaar tijd is het aantal land- en tuinbouwbedrijven in Limburg gedaald met 42,8 procent. Er zijn nu nog zo’n 2.800 land- en tuinbouwbedrijven in onze provincie. Dat blijkt uit gegevens van Statbel, het instituut voor de statistiek. Het aantal biobedrijven is dan weer gestegen. Er zijn er nu al 82 in Limburg, zo blijkt uit gegevens van het Departement Landbouw en Visserij. Een bedrijf mag het biolabel gebruiken na jaarlijkse controle door een erkende controleorganisatie.

LHVV verliest van Stal Sport

Zaterdag 4 december 2021
Pelt - LHVV verliest van Stal SportStal Sport heeft Lindelhoeven VV verslagen met 2-1. 

Zwaar verlies voor Herkol

Zaterdag 4 december 2021
Pelt - Zwaar verlies voor HerkolEen door blessures geteisterd Herkol heeft vanavond thuis met 1-7 verloren van Juve Hasselt. UPDATE Herkol begon strijdvaardig aan de wedstrijd maar toen de bezoekers na een halfuur spelen via een mooi gecombineerde aanval de 0–1 op het bord zetten, werd duidelijk dat Hasselt deze wedstrijd niet cadeau zou geven. Na handspel van Daan Wauters in de 16 meter stond de 0-2 al op het bord.
Na de rust bleef Juve een klasse sterker en op het uur lag de 0-3 in de (…) Het hele nieuwsbericht
Zwaar verlies voor HerkolZwaar verlies voor Herkol
Zoom
In de Eerste Provinciale van het damesvoetbal hebben de dames van Esperanza Pelt die van Hasselt verslagen met 0-8. Bij de rust was het al 0-5. De Peltse doelpunten werden gescoord door Janna Van Hove (3), Emily Dirx (3) en Stephanie Vriens (2).

Kadijk wint bij Lutlommel

Zaterdag 4 december 2021
Pelt - Kadijk wint bij LutlommelKadijk is vanavond gaan winnen bij Lutlommel. Uitslag: 2-4. Voor Kadijk scoorden Molenberghs (2), Nijs en Van Chaze.

Ballasthoeve genomineerd

Vrijdag 3 december 2021
De Ballasthoeve in Overpelt is bij de Nederlandse ANWB weer genomineerd voor "Beste kleine camping". Het is het tweede jaar op rij dat de Peltenaren volgens de ANWB tot de 24 beste "kleine" campings van Europa behoren. Volgens uitbaatster Wendy Maas zijn ze de enige camping in België, die genomineerd is. Op 12 januari weten ze wie gewonnen heeft.

'Inbrakengolf bij apotheken'

Vrijdag 3 december 2021
Pelt - 'Inbrakengolf bij apotheken'Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Suikerfeestbetogingzuur

Vrijdag 3 december 2021
Tribunaliteiten
Pelt - SuikerfeestbetogingzuurMet vijf waren ze, om te betogen tegen de “islamisering” nadat een week eerder in Mechelen 20 tot 30 moslims samenkwamen om het Suikerfeest te vieren. De vijf droegen borden met als opschrift: “Is dit de toekomst van Vlaanderen!? Nee, bedankt.”. Op een groot spandoek stond “Stop islamisering” en een verbodsteken, met de afbeelding van een moskee, negen vrouwen met een boerka en zeven met een nikab. Al na een kwartier gaf de burgemeester het bevel om de betogers op te pakken, (…) Het hele nieuwsbericht

Man verdacht van aanranding

Vrijdag 3 december 2021
Pelt - Man verdacht van aanrandingZoomKent u deze man? De politie Balen/Dessel/Mol is naar hem op zoek. De man zou op 30 juli een vrouw hebben aangerand in de bus tussen Geel en Hamont. Wie tips heeft, wordt gevraagd de politie te contacteren via een mail aan pz.balendesselmol.lik[!]police.belgium.eu of een telefoontje naar 014/33.37.00 (tijdens de kantooruren). Alle tips worden met discretie behandeld.

Fitnessclub failliet verklaard

Vrijdag 3 december 2021
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft gisteren fitnessclub Personal Fit Club uit Pelt failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 2 januari ingediend worden.

Vrouw gewond bij verkeersongeval

Vrijdag 3 december 2021
Bij een kop-staartaanrijding aan de rotonde op de Koning Albertlaan is gisternamiddag een 48-jarige vrouw uit Pelt gewond geraakt. Ze zat als passagier in het aangereden voertuig. 

Jachtgeweren gestolen

Vrijdag 3 december 2021
Pelt - Jachtgeweren gestolenBij een inbraak in een woning in de Ballaststraat zijn jachtgeweren uit een kast gestolen. Dat werd vanmorgen ontdekt. De daders hadden een ruit ingegooid om binnen te geraken.

Sint en K3 op de beiaard

Vrijdag 3 december 2021
Pelt - Sint en K3 op de beiaardDe Sint is nog in het land en dus speelt beiaardier Jan Verheyen weer sinterklaasliedjes. Ken je ze nog allemaal? Ondertussen heeft K2 een K3 gevonden en is er een nieuwe hit. Benieuwd hoe “Waterval” op beiaard klinkt? Je hoort het morgen tijdens de Neerpeltse zaterdagmarkt vanaf 11 uur.
Pelt - 25 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 25 patiënten met COVID-19 opgenomen, waarvan 5 op intensieve zorg. In Noorderhart Revalidatie & MS zijn er 3 patiënten met COVID-19.
Pelt - Wolven worden toeristische attractieZoomTussen Genk en Peer kan men soms "wolven kijken"... (Cartoon: Fobie)
Pelt - Alle middelen worden ingezet voor vaccinatieZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Wedstrijd Sporting afgelast

Donderdag 2 december 2021
Pelt - Wedstrijd Sporting afgelastDe wedstrijd die Sporting Pelt zaterdag tegen Lions zou spelen, is afgelast vanwege corona bij de Lion-spelers; De wedstrijd zal later worden ingehaald.

Davy Claes overleden

Donderdag 2 december 2021
Pelt - Davy Claes overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is gisteren Davy Claes overleden, de zoon van François Claes en Paula Tielens. Hij verbleef in Sint-Oda in Pelt en werd 41 jaar. De uitvaartdienst vindt plaats in intieme kring. Begrroeting: dinsdag (19-19.30u) in de kapel van Sint-Oda. Rouwadres: fam. Claes, J.F. Willemsstraat 23, 3920 Lommel.

De visie van Fobie

Donderdag 2 december 2021
Pelt - De visie van FobieZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

23 coronapatiënten in het ziekenhuis

Donderdag 2 december 2021
Pelt - 23 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 23 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, waarvan 5 op intensieve zorg. In Noorderhart Revalidatie & MS zijn er 3 patiënten met COVID-19.

Herkol - Bregel Sport 2-3

Woensdag 1 december 2021
Pelt - Herkol - Bregel Sport 2-3Herkol heeft vanavond de inhaalwedstrijd tegen Bregel Sport met 2-3 verloren. Bij de rust stond Herkol nog met 2-0 voor.

Sinterklaas verwelkomd in SHLille

Woensdag 1 december 2021
Pelt - Sinterklaas verwelkomd in SHLilleZoomHet is in deze moeilijke coronatijden niet evident om een manier te vinden voor een veilig bezoek van Sinterklaas en de Pieten. Maar het is de Gezinsbond van SHLille zondag toch gelukt om de Sint en de Pieten te ontvangen. De Gezinsbond organiseerde een heuse Sint-walk-In: ieder gezin ging in zijn eigen bubbel naar binnen om te genieten van het Sinterklaasgebeuren, waardoor Sinterklaas even tijd voor een kort gesprekje met ieder kind kon vrijmaken. Ook kregen de kinderen een goed gevulde snoepzak mee (…) Het hele nieuwsbericht

Dag van de Natuur in het Hageven

Woensdag 1 december 2021
Pelt - Dag van de Natuur in het HagevenZoomEen vijftigtal vrijwilligers namen in het Hageven deel aan de ‘Dag van de Natuur’ van Natuurpunt. Onder hen een enthousiaste groep jongeren, waaronder de welpen van de scouts en leden van Jong Natuurpunt. Onder een stralende hemel kon de strijd worden aangegaan tegen de verbossing van de heide en de vennen. Vele handen maken het werk licht: honderden vliegdennen werden verwijderd om het unieke ecosysteem van het Hageven te beschermen. Ook voor de wandelaars wordt op die manier de (…) Het hele nieuwsbericht

Vier overvallen in Limburg

Woensdag 1 december 2021
In de loop van de voormiddag werden in Limburg drie apotheken overvallen door 4 daders, die in het zwart gekleed waren, meldt het parket Limburg. Ze gingen op agressieve wijze te werk waarbij minstens een mes en een wapen met lange loop werden gehanteerd. De daders maakten gebruik van twee voertuigen: een rode Ford Fiësta en een blauwe BMW 1. Ze zijn nog op de vlucht. 
De overvallen gebeurden in Hoeselt, Alken en Stevoort. In de drie gevallen werden er medicijnen en geld buitgemaakt.  (…) Het hele nieuwsbericht
Bij een gerechtelijke actie met tientallen huiszoekingen in België en Nederland zijn in totaal 21 personen gearresteerd, waarvan 13 in België. De huiszoekingen in België vonden plaats in Maaseik, Maasmechelen, Heusden-Zolder, Alken, Genk, Bonheiden, Hasselt, Zutendaal en Oudsbergen). In ons land werden o.m. verschillende luxe-uurwerken, verschillende voertuigen (o.a een Porsche Taycan 4S) en ongeveer 20.000 euro cash in beslag genomen. In Nederland ging het om ongeveer 50.000 ero cash (…) Het hele nieuwsbericht

Vanuit de bus wolven kijken

Woensdag 1 december 2021
Vanochtend rond 8u30 konden de passagiers van buslijn 8 (Pelt-Genk) genieten van een wolf die rustig dravend over de akkers zijn eigen route aflegde. Schijnbaar onverstoorbaar kruiste de wolf de bus in het zicht van alle passagiers ergens in Oudsbergen. Dat meldt "Welkom Wolf", dat er aan toevoegt: "Wolven kijken met de bus, dat we daar niet eerder aan gedacht hebben!"
Pelt - 24 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 24 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, waarvan 3 op intensieve zorg. Er is 1 patiënt met een vermoeden van COVID-19. In Noorderhart Revalidatie & MS zijn er 3 patiënten met COVID-19.
Pelt - Ziekenhuis overstelpt met telefoontjesDe overheid heeft gisteravond aan de ziekenhuizen gevraagd om niet-dringende zorg uit te stellen. Dat heeft geleid tot onrust bij de betrokken kandidaat-patiënten, die nu de ziekenhuizen bellen met vraag om uitleg over hun afspraak. "Ook in het Noorderhart Mariaziekenhuis zijn we genoodzaakt om niet-dringende zorg uit te stellen," zegt Sabine Van Bree van de communicatiedienst van het ziekenhuis. "We worden momenteel overstelpt door telefoontjes van patiënten die vragen of hun opname doorgaat." 
Vandaar de oproep om dergelijke telefoontjes achterwege te laten en de lijnen vrij te houden voor dringende oproepen.
Heeft u een geplande chirurgische opname (chirurgische dagopname of chirurgische verblijvende opname)? Dan wordt u voortaan opgebeld als uw opname doorgaat. U komt dus enkel naar het ziekenhuis als u een telefoontje heeft gekregen met het uur waarop u verwacht wordt in het ziekenhuis. Als u niet opgebeld wordt (en uw opname dus is geannuleerd) wordt u binnenkort door uw arts gecontacteerd voor een nieuwe afspraak. 
De consultaties, onderzoeken, niet-chirurgische dagbehandelingen (chemo, lensimplantaat, pijnbehandeling, MKA, nierdialyse) en niet-chirurgische opnames (cathé, TEE, reconversie, pacemaker) gaan allemaal door. Hiervoor mag u op het reeds afgesproken uur naar het ziekenhuis komen.
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
14/05

Timmy, hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Aantal jaartjes zullen we maar niet noemen want het kan al tellen.Proficat van vake en moeke

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt