Het overige nieuws

Beringse vogeltelling

Dinsdag 31 januari 2017
Beringen - Beringse vogeltellingZoomOok Natuurpunt Beringen heeft ondertussen de telling van het afgelopen vogelweekend klaar. In Beringen werden 24 tellingen gehouden, er werden 631 vogels gespot, gemiddeld 26 per tuin. Op één staat de huismus (foto), gevolgd door de kauw en de vink. In de top-tien staan ook nog de koolmees, houtduif, ekster, merel, Turkse tortel, spreeuw en de pimpelmees. (Foto Jos Neys)
Beringen - Gratis infosessie Tournée MinéraleZoomDonderdag 9 februari om 19.30 uur kan je in de bib van Beringen naar een gratis infosessie over Tournéé Minerale, de actie om een maand geen alcohol te drinken. Wil je zelf meedoen aan Tournée Minérale of wil je meer info over deze campagne dan kan je naar de infosessie in de bib. Het CAD geeft toelichting over de effecten en risico’s van alcohol en legt uit waarom het een goed idee is om eens een maand niet te drinken. Schrijf je in via bibliotheek[!]beringen.be, telefonisch via 011 45 08 10 of aan de infobalie in de bib.

Chinezen verzot op Limburgs bier

Dinsdag 31 januari 2017
Chinezen zijn verzot op Limburgs bier, meldt TVL. Brouwerij Cornelissen uit Opitter zal dit jaar tien procent van zijn omzet halen uit de export naar China. 2017 moet voor de zesde generatie van de familiebrouwerij het jaar van de verre export worden.

Dierenasiel in Lommel geopend

Dinsdag 31 januari 2017
Beringen - Dierenasiel in Lommel geopendZoomDeze namiddag opende het nieuwe dierenasiel op Maatheide in Lommel. Het heeft net iets langer geduurd dan gepland, maar uiteindelijk is alles toch goed gekomen. En om het met de woorden van schepen Geert Jansen te zeggen “een kat komt tenslotte altijd op haar pootjes terecht”. Het nieuwe asiel zal worden uitgebaat door dezelfde vzw, nl. vzw Noodasiel, die ook al de uitbating deed in de gebouwen van de oude werf in Lommel.
Afgelopen weekend werden de dieren overgebracht (…) Het hele nieuwsbericht

Fina Aendekerk overleden

Dinsdag 31 januari 2017
Beringen - Fina Aendekerk overledenGisteren overleed Fina Aendekerk. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Koersel. Vrijdag (18.30 uiur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents.
Beringen - 50 jaar Stal Sport voor 'den baard'ZoomGisteren werd ook Willy Lambrechts ofwel 'den baard' gehuldigd door het gewest Beringen. Willy was 50 jaar lid van Stal Sport, manusje van alles en zeer gerespecteerd als afgevaardigde van het eerste elftal gedurende vele jaren. Proficiat Willy!
Maak dat mee!
Beringen - Rikske al 70 jaar bij Flandria PaalZoomFier poseert Rikske Vanden Eynde samen met zijn zoon Dominique tijdens de uitreiking van verdienstelijke leden van het gewest Beringen voetbal. Rikske is al 70 jaar lid van Flandria Paal en is nog altijd present om achter de toog te helpen. Een dikke proficiat Rikske!

Marcella Labie overleden

Dinsdag 31 januari 2017
Beringen - Marcella Labie overledenVrijdag is in WZC H.Catharina in Zonhoven de uit Beringen afkomstige Marcella Labie overleden, de echtgenote van René Switten. Zij was 81 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt donderdag (12.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.
Beringen - Huismus meest geteld in Vlaamse tuinenZoomLiefst 22.950 mensen hebben afgelopen weekend minstens 443.000 vogels geteld in 15.403 tuinen tijdens Het Grote Vogeltelweekend van Natuurpunt. Maar met gemiddeld 27 vogels per tuin waren de Vlaamse tuinen leger dan ooit. In Limburg waren het gemiddeld 29 vogels per tuin.
De huismus (foto) haalde het met grote voorsprong van de merel, die in Vlaanderen op een tweede plek belandde, en van de kauw, die doorstoot naar een derde plaats. De vink en de koolmees, die de afgelopen (…) Het hele nieuwsbericht

Jef Kimpen overleden

Maandag 30 januari 2017
Beringen - Jef Kimpen overledenGisteren is Jef Kimpen overleden, de weduwnaar van Gusta Kenis. Hij was 89 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Donderdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Beverlo waarna gelegenheid tot groeten in het funerarium in Beringen-Mijn.

Infosessie voor groepsbegeleiders

Maandag 30 januari 2017
Begeleiders van groepsuitstappen hebben een grote verantwoordelijkheid. Daarom biedt het provinciebestuur vier gratis informatieve sessies aan over de rechten en plichten van groepsbegeleiders in het verkeer. De deelnemers ontvangen tevens een volledige uitrusting. De infosessies vinden plaats op 11, 15, 18 een 22 mei, telkens van 19 tot 21 uur in het provinciehuis. Inschrijven voor deze infosessies is verplicht. De inschrijvingsperiode loopt van 30 januari tot 21 april 2017.
Meer info
Beringen - Roos Bex wint muziekprijs in MaastrichtZoomDe 15-jarige harpiste Roos Bex uit Paal wint een aanmoedigingsprijs op het prestigieuze Prinses Christina Concours in Maastricht. Daar deden afgelopen weekend 60 jonge muzikanten mee aan deze internationale wedstrijd. (foto: .MajankaFotografie)
Roos Bex wint muziekprijs in Maastricht
Zoom

Maria Schepkens overleden

Maandag 30 januari 2017
Beringen - Maria Schepkens overledenDonderdag is de uit Koersel afkomstige Maria Schepkens overleden, de echtgenote van Lucien Swinnen. Zij was 67 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Zolder-Centrum.

Zonsondergang Beringen

Zondag 29 januari 2017
Vandaag gezien
Beringen - Zonsondergang BeringenZoomGust Ischen stuurde deze mooie foto van de zonsondergang.

Win een dvd - of een boek

Zondag 29 januari 2017
Beringen - Win een dvd - of een boekZoomEen dvd winnen, of een boek, kunt u door een tekst te verzinnen voor het lege tekstballonnetje hierboven. Deze week gaat het over de goede voornemens die u ongetwijfeld gemaakt hebt. Wat zegt de man die door Stijn Lodewijks is getekend?
Mail uw inzending vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u de winnaar!
Het is maar dat je 't weet
Vanaf komende woensdag 1 februari verhoogt De Lijn de tarieven van abonnementen, Lijnkaarten en sms-tickets. De prijs van een biljet, m-ticket en dag- & meerdagenpas wijzigt niet. Meer info

De democratie is onverbiddelijk

Zondag 29 januari 2017
Vandaag gelezen
"De democratie is een uitvinding van pakweg 2500 jaar geleden. Het heeft ons veel moois gebracht, maar in tijden van Trump zien we dat dit systeem ook onverbiddelijk is. Leiders die hun waanfeiten zo overtuigend weten te brengen dat een meerderheid van de kiesgerechtigden er in gaat geloven, krijgen ook daadwerkelijk de kans hun luchtkasteel te gaan creëren. Met alle gevolgen van dien, vooral voor onze kinderen. Amerika levert een scherpe waarschuwing." (Hoogleraar journalistiek Bart Brouwers op E52.nl)

Nieuwe bvba: Vancle

Zondag 29 januari 2017
Lambert en Yannick Vanseer, beiden uit Koersel, hebben de bvba Vancle opgericht met zetel aan de Hoogstraat in Beringen en met een maatschappelijk kapitaal van 18.600 euro. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitbaten van een bar, café, herberg, taverne, restaurant, tearoom en snackbar.

Jef Webers overleden

Zondag 29 januari 2017
Beringen - Jef Webers overledenGisteren is Jef Webers overleden, de echtgenoot van Stans Caerts. Hij was 85 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur).

En wie won de dvd?

Zaterdag 28 januari 2017
Beringen - En wie won de dvd?ZoomHet is Steven Snoekx. Hij mag een dvd tegemoet zien omdat hij het meest humoristische tekstje instuurde. Het aantal inzendingen voor de lege tekstballon was groot. Vele mailers maakten combinaties van letters uit de drie gemeentenamen, anderen zagen de fusie in een groter verband, met Lommel erbij en zo. Wat heel veel terugkwam: Peltenham of Pelterham - niet zo uitzonderlijk, want in Engeland kennen ze bv. Tottenham, Birmingham,... Ook vaak ingezonden: Grevenbroek of iets daarrond. En Toverpelt, Droomland, Hanover... Het was de moeite!
Morgen een nieuwe opgave.

Poëzieweek

Zaterdag 28 januari 2017
Gekleurde Woorden
Beringen - PoëzieweekZoomOok in deze poeziëweek mogen de wekelijkse gekleurde woorden niet ontbreken.

Nieuwe bvba: SL Transport

Zaterdag 28 januari 2017
SL Transport: dat is de naam van de bvba die door Serdar Karaca en Muhtar Göl, beiden uit Koersel, werd opgericht. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer transport- en koeriersdienst, groothandel in nieuwe en gebruikte auto's, IT-beheer en beheer van computerfaciliteiten. De bvba is gevestigd aan de Corceliusstraat in Koersel.

Gisèle Leys overleden

Zaterdag 28 januari 2017
Beringen - Gisèle Leys overledenWoensdag is Gisèle Leys overleden, de levenspartner van Mark Vandebroek. Zij was 44 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt dinsdag (12.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: maandag (18-18.30 uur).

Anna Peustjens overleden

Zaterdag 28 januari 2017
Beringen - Anna Peustjens overledenIn Hasselt is de uit Beverlo afkomstige Anna Peustjens overleden, de weduwe van Jean Van Noorbeeck. Zij was 86 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats.

Opening Skin City Tattoo

Zaterdag 28 januari 2017
Beringen - Opening Skin City TattooZoomOp de hoek van de Botermijnstraat en de Hoogstraat in het centrum van Beringen opende Sylvia Hertebaut een nieuw tattoosalon. De passie voor het tatoeëren deelt Sylvia met een zevental internationale gastartiesten die in Beringen bij Skin City Tattoo komen werken. Sylvia is ook de drijvende kracht achter Ink Mania, een groot tattoofestival in Hasselt dat dit jaar georganiseerd wordt op zondag 25 juni.

Uit de oude doos: het kolenspoor

Zaterdag 28 januari 2017
Uit de oude doos
Beringen - Uit de oude doos: het kolenspoorZoomOp dit moment wordt het oude kolenspoor omgevormd tot een fiets- en wandelpad. In onze wekelijkse rubriek 'Uit de oude doos' nog een mooie foto van een trein in Beringen-Mijn. (foto Marie-Franche Planche)
Heb jij nog een mooie oude foto? Beringen[!]internetgazet.be

Flor Heselmans overleden

Vrijdag 27 januari 2017
Beringen - Flor Heselmans overledenVandaag is Flor Heselmans overleden, de weduwnaar van Francisca Engelen. Hij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Paal. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Paal.

Eén bod voor aankoop Begijnhof

Vrijdag 27 januari 2017
De termijn om een bod uit te brengen op de huisjes en het poortgebouw van het Begijnhof in Hasselt is vandaag verstreken. “Er heeft één partij een bod ingediend. Het bod werd uitgebracht door de UHasselt, die dit eerder op de dag al zelf communiceerde”, aldus gedeputeerde van Cultuur en Erfgoed Igor Philtjens.
Het bod zal nu worden geanalyseerd door de beoordelingscommissie. Eerst komt er een onderzoek naar de ontvankelijkheid van de bieding. Daarna komt er een (…) Het hele nieuwsbericht

Vogels tellen, dit weekend

Vrijdag 27 januari 2017
Beringen - Vogels tellen, dit weekendZoomMogen en overmorgen is het zover: dan vraagt Natuurpunt om de vogels in je tuin te tellen. Met maar een half uurtje werk neem je deel aan het grootste vogelonderzoek in Vlaanderen. Leer nog snel de vogels herkennen, en krijg last minute voedertips op www.vogelweekend.be.(Foto David Verdonck)

Is hotel mama gratis?

Vrijdag 27 januari 2017
Tribunaliteiten
Beringen - Is hotel mama gratis?Voor de rechtbank van eerste aanleg van West-Vlaanderen stond een zekere J.T.. Tegenover hem stond zijn moeder. Ze had hem eerder uit huis gezet via de vrederechter en nu eiste ze van hem 3.015 euro. Aan de rechtbank legde zij uit dat zij met haar drie kinderen had afgesproken dat zij per maand 250 euro betaalden voor kost en inwoon. J.T. had maar af en toe betaald. Hij moest 21 maanden betalen of 5.250 euro, maar betaalde slechts 2.040 euro. Zijn moeder had voor hem ook nog een verkeersboete, verkeersbelasting en (…) Het hele nieuwsbericht

Koen Snyers op Gedichtendag

Vrijdag 27 januari 2017
Beringen - Koen Snyers op GedichtendagZoomGisterenavond op Gedichtendag brachten de Beringse dichter Koen Snyers en fluitiste Marjoke Swinnen in de bib van Heusden-Zolder de poëtisch-muzikale vertelling 'Onderweg naar hier en later'. De afwisseling van woord en muziek zorgde voor een leuke gevarieerde avond. Na de vertelling trakteerde Koen het publiek op een korte tekstperformance uit zijn tweede dichtbundel 'Leg mij dwars' en een avant-première van enkele gedichten uit zijn derde bundel 'Ik zie mensen'. De gezellige avond werd afgesloten met een korte vragenronde en de mogelijkheid om één van Koens dichtbundels te laten signeren.
Koen Snyers op GedichtendagKoen Snyers op Gedichtendag
Zoom
"Ik heb God zien schreien." Dat is de titel van de bundel cursiefjes van de Overpeltse pastoor Theo Borgermans die vandaag verscheen. De cursiefjes spelen zich onder meer af op school, in het ziekenhuis, het bejaardenhuis en de gevangenis. Als priester is Theo Borgermans erg gevoelig voor de kleine kanten in Kerk en samenleving. Als priester-journalist heeft hij daarenboven een scherpe opmerkingsgave. De combinatie van deze twee resulteert in deze ‘cursiefjes’, uit het leven (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Smits overleden

Donderdag 26 januari 2017
Beringen - Maria Smits overledenIn Koersel is gisteren Maria Smits overleden, de echtgenote van Jos Prijs. Zij was 89 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt woensdag (12.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur).

TODI op Boot Düsseldorf

Donderdag 26 januari 2017
Beringen - TODI op Boot DüsseldorfZoomDuikcentrum TODI uit Beringen is tot en met zondag nog te gast op Boot Düsseldorf, een belangrijke beurs voor watersporters. Het Duikcentrum mikt voor een groot stuk op de Duitse markt en hoopt in de toekomst veel duikers en snorkelaars te ontvangen op de site van be-Mine.
TODI op Boot DüsseldorfTODI op Boot Düsseldorf
Zoom

Gedichtendag: Koen Snyers

Donderdag 26 januari 2017
Beringen - Gedichtendag: Koen SnyersZoomVandaag start de poëzieweek met de gedichtendag. Koen Snyers uit Beverlo brengt ons vandaag het gedicht 'Meervoud'. Een interview met Koen kan je lezen in onze linkerkolom.

Bisdom Hasselt schorst diaken

Donderdag 26 januari 2017
Het bisdom Hasselt heeft een diaken geschorst wegens een melding van mogelijk grensoverschrijdend gedrag tegenover - op het ogenblik van de feiten - wellicht minderjarige personen.
De feiten zouden dateren van ongeveer 15 jaar geleden. De man, die recent tot diaken is gewijd, stond in die periode in het onderwijs. De slachtoffers hebben zich gemeld korte tijd na de diakenwijding bij het Opvangpunt Misbruik in de Kerk, dat de bisschop op de hoogte bracht. Het bisdom heeft meteen gereageerd en de (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: A & A

Donderdag 26 januari 2017
Nurcan Gulfidan uit Beverlo heeft de bvba A & A opgericht met zetel aan de Turfstraat in Beverlo. Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 18.600 euro. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitbaten van een wasserij, het verkopen van zeep, reinigings- bleek- en ontvlekkingsmiddelen en herstellingen aan schoenen en kledingsstukken.

Beringse persborrel

Donderdag 26 januari 2017
Beringen - Beringse persborrelZoomGisteren werd de jaarlijkse Beringse persborrel georganiseerd. Het is een initiatief dat werd ingevoerd door Martin Vanierschot. Bedoeling is om de Beringse journalisten samen te brengen en te toasten op het nieuwe jaar. Op de afspraak ontbraken nog enkele collega's. De bende Beringse nieuwsjagers hopen allemaal op veel primeurs. Hans Put was de gastheer en Martin blikte terug op 33 jaar Streekkrant.
Op de foto: Luc Moons (TVL), Martin Vanierschot, Hans Put (Radio 2 Limburg en Internetgazet Beringen), Paul van Moll (Deze Week en HLN) en Gert Gommé (Sporza-VRT)

Nieuwe reeks namen Putrock

Donderdag 26 januari 2017
Beringen - Nieuwe reeks namen PutrockZoomPutrock heeft een nieuwe reeks namen gelost voor het festivial op 5 en 6 mei op de terreinen van be-Mine.
"Op zaterdag 6 mei nodigen we de Limburgse bluesrock-trots The Sore Losers opnieuw uit. Zij worden op de affiche vergezeld door de Belgische rapvirtuoos Dvtch Norris en Nederlander Ronnie Flex. U weet wel die kompaan van Lil' Kleine in Drank & Drugs.
En ook de heren van Double Veterans beloofden om een dijk van een setje komen neer te zetten. Op vrijdag 5 mei trekken we onder andere de kaart van de stevige riffs met als ceremoniemeesters: Cornflames, The Guru Guru, El Yunque, Psychonaut en lokale helden Sons of a Wanted Man. Dit rockspektakel wordt op magistrale wijze afgesloten met een DJ-set van Goe Vur In Den Otto", laat de organisatie weten.

Gedichtendag: Kristel Dewaele

Donderdag 26 januari 2017
Beringen - Gedichtendag: Kristel DewaeleZoomKristel Dewaele bezorgde ons deze verknipte woorden voor gedichtendag.

Gedichtendag: Edith Oeyen

Donderdag 26 januari 2017
Beringen - Gedichtendag: Edith OeyenZoomOp deze gedichtendag brengt onze vaste huisdichteres Edith Oeyen toepasselijk gedicht.

Nieuwe vzw: De Muziekonaut

Woensdag 25 januari 2017
Marjoke Swinnen uit Koersel én Aitor en Ivern Reynders, beiden uit Dilsen-Stokkem, hebben de vzw De Muziekonaut, kortweg M-Naut, opgericht met zetel aan de Gildestraat in Koersel. De vereniging heeft tot doel jong en oud muziek en andere kunstvormen te laten ervaren in alle mogelijke vormen.

Geslaagde try-out Durango Sessions

Woensdag 25 januari 2017
Beringen - Geslaagde try-out Durango SessionsZoomIn de nieuwe studio van Radio Benelux werd gisteren een try-out georganiseerd om te zien of de wekelijkse live-sets tijdens de Durango Sessions vlekkeloos kunnen verlopen. En dat kan! Vanaf februari kan je elke dinsdagavond luisteren en kijken naar een talentvolle band in de Deurnestraat in Paal.

Gisèle Leys overleden

Woensdag 25 januari 2017
Vandaag is Gisèle Leys overleden, de levenspartner van Mark Vandebroek. Zij was 44 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt dinsdag (12.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: maandag (18-18.30 uur).

Filmavond over Gülen afgelast

Woensdag 25 januari 2017
De filmavond die voorzien was op 2 februari in het gebouw van Vuslat in Beringen-Mijn wordt verschoven naar een andere dag en andere locatie. De organisatoren achten het niet langer opportuun om de film in Beringen te vertonen.

Bomberbike op be-Mine

Woensdag 25 januari 2017
Beringen - Bomberbike op be-MineZoomBeringen is een nieuw evenement rijker. Op 21 mei wordt er in Beringen een Bomberbike georganiseerd. Dat is een unieke obstakelrace voor MTB en cyclocross op de terril en door de mijngebouwen. Het parcours op het terrein wordt aangevuld met watervallen, stroomdraden, wind, mist en boomstammen om het geheel nog spectaculairder te maken. Er is een grote finale met de 100 snelsten. Naast de race is er nog een gevarieerd animatieprogramma met helicoptervluchten, optredens en dj's. Inschrijven kan via www.bomberbike.be

Gedichtendag: Jill Bijloos

Woensdag 25 januari 2017
In het kader van de jaarlijkse gedichtendag brengen wij u vandaag en morgen enkele gedichten van Beringse dichters. De 18-jarige Jill Bijloos uit Beverlo mag de spits afbijten.

Alles en toch niets

De blik in je ogen
elke dag weer
het is niet te geloven
ik verlang naar meer

je verlegen glimlach
zeer spontaan
op een hemelse dag
heeft me aangedaan

maar ook de pijn
die ik dagelijks voel
zal er altijd zijn
ondanks dat gevoel.Gedichtendag: Paul Frison

Woensdag 25 januari 2017
Beringen - Gedichtendag: Paul FrisonZoomDe Paalse dichter Paul Frison bezorgde ons dit leuk gedicht.

Josephine Vangestel overleden

Dinsdag 24 januari 2017
Beringen - Josephine Vangestel overledenGisteren is Josephine Vangestel overleden, de weduwe van Roger Duts. Zij was 78 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Marie-Louise Van Roy overleden

Dinsdag 24 januari 2017
Beringen - Marie-Louise Van Roy overledenVandaag is Marie-Louise Van Roy overleden, de weduwe van Mun Verbeeck. Zij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Korspel-Beverlo. Begroetingsmoment: maandag (18-18.30 uur) in fuinerarium Convents.
Het is maar dat je 't weet
Sinds kort kan men op het internet een woordenboek raadplegen over de dialecten in beide Limburgen. Het e-WLD bevat de inhoud van de drie delen van het Woordenboek van de Limburgse Dialecten, die in druk in 39 afleveringen zijn verschenen tussen 1983 en 2008. Geïnteresseerden kunnen er de Limburgse trefwoorden opzoeken voor bepaalde begrippen, zoals ‘appelstroop’ of ‘persstro’. Daarbij worden ook de verschillende fonetische varianten, de zogenoemde dialectopgaven, van de trefwoorden getoond. Het is ook mogelijk alle trefwoorden van één bepaalde Limburgse plaats op te zoeken.
Het e-WLD bevat 17.539 begrippen, 137.231 trefwoorden en 1.759.090 dialectopgaven, verzameld in ruim 1000 Limburgse plaatsen ofwel dialecten (iedere plaats vertegenwoordigt een eigen dialect). Kijk bijvoorbeeld eens naar de woorden waarmee in beide Limburgen een merel wordt benoemd. Of een lieveheersbeestje...

Nieuwe bvba: Niv Events

Dinsdag 24 januari 2017
Sylvia Hertebaut uit Beverlo heeft de bvba Niv Events opgericht met zetel aan de Botermijnstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de organisatie en de inrichting van alle studie- en ontspanningsbijeenkomsten en de behartiging van sport en cultuur in het algemeen en van muziek in het bijzonder.

Leo Thomassen overleden

Dinsdag 24 januari 2017
Beringen - Leo Thomassen overledenDonderdag is de uit Beringen afkomstige Leo Thomassen overleden. Hij was 74 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30,uur) plaats in de OLV-kerk in Sint-Truiden. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Eraerts in Sint-Truiden.

René Meykens overleden

Dinsdag 24 januari 2017
Beringen - René Meykens overledenGisteren is René Meykens overleden, de echtgenoot van Maria Dams. Hij was 82 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme familiekring plaats. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Openbare verkoping: Dopheidestraat

Dinsdag 24 januari 2017
Morgennamiddag wordt in taverne Modern in Koersel de deels gerenoveerde woning Dopheidestraat 72 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 10a53ca en heeft een K.I. van 575 euro.

Nieuw logo voor Beringse jeugdraad

Maandag 23 januari 2017
Beringen - Nieuw logo voor Beringse jeugdraadZoomDe stedelijke jeugdraad mag trots zijn op zijn nieuw logo. Het werd ontworpen door Davy Vanschooren uit Koersel.

Dichter aan huis

Maandag 23 januari 2017
Beringen - Dichter aan huisZoomDonderdag 26 januari is het nationale poëziedag. Die avond kan je ook deelnemen aan Dichter aan Huis, dat is een initiatief van de Koninklijke Vereniging van Limburgse Schrijvers. Bedoeling is literatuur op een aangename en huiselijk sfeer bij de mensen te brengen. Zo kan je die avond terecht bij Edith Oeyen uit Beverlo voor een gezellige avond met poëzie. Inschrijven kan via edith.oeyen[!]telenet.be
Beringen - Nieuwe datum Bonanzas: zaterdag 1 april 2017ZoomHet concert van De Bonanzas op vrijdag 20 januari 2017 in Casino Beringen moest vroegtijdig stopgezet worden omwille van ziekte van de zanger. De nieuwe datum voor het concert is zaterdag 1 april 2017.
Alle tickethouders met een e-mailadres zullen in de loop van de week nieuwe digitale tickets ontvangen. Wie via de balie tickets kocht en geen e-mailadres heeft, zal deze per post toegestuurd krijgen. Wie tickets had en verhinderd is op de nieuwe datum, kan contact opnemen met de balie. In dat geval betalen we de tickets terug. Wie nog geen tickets had en graag wil komen op 1 april 2017 is uiteraard ook van harte welkom!

Albert Van Poppel overleden

Maandag 23 januari 2017
Beringen - Albert Van Poppel overledenZaterdag is Albert Van Poppel overleden, de echtgenoot van Magriet Schmitz. Hij was 57 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de kerk van Beringen-Centrum. Donderdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents.

Stefan Chachula overleden

Maandag 23 januari 2017
Beringen - Stefan Chachula overledenGisteren is Stefan Chachula overleden. Hij was 67 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.30 uur) in funerarium Convents.

José Maes overleden

Maandag 23 januari 2017
Beringen - José Maes overledenGisteren is José Maes overleden, de weduwe van Henri Belen. Zij was 85 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt donderdag (12.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur).
Beringen - Filmpje rollerskate nieuwjaarsreceptieZoomBekijk hier het filmverslag van Pascal Peeters over de rollerskate party in de sporthal van Beverlo.

Wie wint de dvd - of het boek?

Zondag 22 januari 2017
Beringen - Wie wint de dvd - of het boek?ZoomDat wordt iemand die de mooiste tekst bedenkt voor het lege tekstballonnetje in bovenstaande cartoon van Stijn Lodewijks. Laat je verbeelding de vrije loop en mail je tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. Zaterdag hoor je of je gewonnen hebt!

Niels Beelen wint in Maldegem

Zondag 22 januari 2017
Beringen - Niels Beelen wint in MaldegemZoomNiels Beelen won vandaag een MTB-wedstrijd in Maldegem. Het was een wedstrijd voor politie en brandweer. Voor Niels die afgelopen jaar sukkelde met blessures is dit een mooie opsteker aan het begin van het nieuwe jaar.
Beringen - Edith Oeyen op Toast Literair in Heusden-ZolderZoomHet Davidsfonds bracht gisteren twee dichteressen samen in de bibliotheek van Heusden-Zolder voor een 'Toast Literair'. Ingrid Lenaerts uit Heusden-Zolder en Edith Oeyen uit Beverlo hebben elk al een boekenplank vol gedichten en verhalen geschreven. Jef Elsen van het Davidsfonds gaf daarvan een kort overzicht en onderstreepte hoe vaak beiden al bekroond zijn voor hun werk. Hoewel Edith en Ingrid een eigen stijl ontwikkelden, hebben ze veel raakpunten en tijdens de voordracht van hun gedichten en (…) Het hele nieuwsbericht
Edith Oeyen op Toast Literair in Heusden-ZolderEdith Oeyen op Toast Literair in Heusden-Zolder
Edith Oeyen op Toast Literair in Heusden-ZolderEdith Oeyen op Toast Literair in Heusden-Zolder
Zoom
Beringen - Middenstand Beringen-Mijn bezoekt TODIZoomDe Middenstand van Beringen-Mijn bracht vandaag een bezoek aan duikcentrum TODI. Zo werd er geklonken op het nieuwe jaar.

Jaarfeest KWB Koersel

Zondag 22 januari 2017
Beringen - Jaarfeest KWB KoerselZoomIn de Kardijk Beverlo organiseerde KWB Koersel haar jaarfeest. Na een korte bezinning door voorzitter Valére Put namen 90 KWB-leden plaats aan tafel voor een heerlijk 4-gangen menu. Na het eten bracht D.J. Roel de hele avond animatie en werd er gedanst, of gezellig gebabbeld bij een glaasje. (Jean Beerten)
Jaarfeest KWB KoerselJaarfeest KWB Koersel
Jaarfeest KWB Koersel
Zoom

Wie won de DVD?

Zondag 22 januari 2017
Beringen - Wie won de DVD?ZoomHet is Maurice Kohlen, die een plezierig tekstje had voor het lege tekstballonnetje. Hij mag deze week zijn prijs verwachten! Het aantal inzendingen rond "Schat, staat de Bokma koud" was niet te tellen en veel lezers hadden iets gezien in "ijsblokjes"... Straks een nieuwe opgave!

Openbare verkoping: Hoevestraat

Zondag 22 januari 2017
Morgennamiddag wordt in "Whatz Happ" aan het Kioskplein de woning Hoevestraat 5 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 21a48ca en heeft een K.I. van 1189 euro.

Frans Persoons overleden

Zaterdag 21 januari 2017
Beringen - Frans Persoons overledenGisteren is Frans Persoons overleden, de weduwnaar van Rosette Claes. Hij was 77 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Vrijdag (19.15 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Paal waarna gelegenheid tot groeten in het funerarium in Paal.

Nieuwe bvba: Upconsulting

Zaterdag 21 januari 2017
Wim Maet en Wendy Vaes, beiden uit Beverlo, hebben de bvba Upconsulting opgericht met zetel aan de Viekevorststraat in Beverlo. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verlenen van advies over hardware en software én de verhuur en lease van kantoormachines, inclusief computers.

Chrysostomos in Beringen

Zaterdag 21 januari 2017
Uit de oude doos
Beringen - Chrysostomos in BeringenZoomGisteren werd in Beringen Chrysostomos gevierd, een traditie die al heel lang bestaat uiteraard. We blikken nog even terug op het feest in de jaren '70 door deze jongens en meisjes van het TIKB in Beringen.

Gedichtendag

Zaterdag 21 januari 2017
Gekleurde Woorden
Beringen - GedichtendagZoomEdith blikt vandaag al vooruit op de gedichtendag van volgende week.

IJsberenduik in Sportoase

Zaterdag 21 januari 2017
Maak dat mee!
Beringen - IJsberenduik in SportoaseZoomIn het zwembad van Beringen werd gisterenavond een ijsberenduik georganiseerd. En het waren echt ijzige temperaturen om te trotseren. Proficiat aan de moedige duikers! (Patrick Cosemans)
IJsberenduik in SportoaseIJsberenduik in Sportoase
Zoom

Nieuwe MRI-scanner voor West-Limburg

Zaterdag 21 januari 2017
Beringen - Nieuwe MRI-scanner voor West-LimburgZoomIn het Sint-Franciskusziekenhuis in Heusden-Zolder is de nieuwe MRI -scanner officieel ingehuldigd door de burgemeesters van Heusden-Zolder, Beringen en Houthalen-Helchteren. De MRI-scanner is een toestel dat een sterk magneetveld genereert waarmee het lichaam kan doorgelicht worden, maar dan met minder schadelijke straling. Ook kunnen er goede weefselopnames worden gemaakt. Daardoor kan bijvoorbeeld een herseninfarct sneller gezien worden; hetzelfde voor een hernia, een kraakbeenletsel of meniscusscheur. Tot nu toe moesten inwoners uit West-Limburg ofwel de CT-scanner in het SFZ gebruiken ofwel voor onderzoeken naar de grotere ziekenhuizen gaan. Het nieuwe toestel is dus een belangrijke verbetering voor de regio.
Nieuwe MRI-scanner voor West-Limburg
Zoom

Walter Poel overleden

Zaterdag 21 januari 2017
Beringen - Walter Poel overledenDinsdag is de uit Koersel afkomstige Walter Poel overleden, de echtgenoot van Greta Meykens. Hij was 57 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring. Maandag (19.15 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Heusden-Centrum.

Nieuwe bvba: B.V.S.

Vrijdag 20 januari 2017
Berkan Sahin uit Koersel heeft de bvba B.V.S. opgericht met zetel aan de Stokstraat in Koersel en met een maatschappelijk kapitaal van 50.000 euro.  De bvba laat zich onder meer in met het management van vennootschappen en met consultancy-activiteiten.

Jef Schaeken overleden

Vrijdag 20 januari 2017
Beringen - Jef Schaeken overledenGisteren is Jef Schaeken overleden, de weduwnaar van Maria Goossens. Hij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30, uur) in de parochiekerk van Koersel. Woensdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents.

Michèle Gatto overleden

Vrijdag 20 januari 2017
Beringen - Michèle Gatto overledenVandaag is Michèle Gatto overleden, de echtgenoot van Pasqualina Martino. Hij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Beringen-Mijn. Maandag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents.

Nieuwe bvba: K&V Projects

Vrijdag 20 januari 2017
Kamiel en Viktor Andries, beiden uit Heusden-Zolder, hebben de bvba K&V Projects opgericht met zetel aan De Weven in Beringen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het monteren, plaatsen, onderhouden en herstellen van alle mogelijke afsluitingen en omheiningen. Het maatschappelijk kapitaal van de bvba bedraagt 20.000 euro.
Beringen - Kinderidool Dirk Scheele en Dikkie Dik in CasinoZoomDe Nederlandse Dirk Scheele, bekend van Nickolodeon, speelt nu zondag samen met Dikkie Dik een voorstelling vol liedjes in een kleurrijk decor. Een echt kinderfeest! Voor alle vrolijke snoetjes van 2 tot 7 jaar (en hun ouders natuurlijk!). Achteraf is er een meet & greet met Dirk en Dikkie Dik!
Zondag 22 januari om 14 uur in Casino Beringen. Laatste tickets via www.ccberingen.be.

CMA Consultants failliet verklaard

Vrijdag 20 januari 2017
De rechtbank van Koophandel heeft CMA Consultants met zetel aan de Kruisweg in Beringen gisteren failliet verklaard. De rechtbank sprak ook nog vijf andere faillissementen uit.

Kristel Geerkens overleden

Donderdag 19 januari 2017
Beringen - Kristel Geerkens overledenGisteren is Kristel Geerkens overleden, de echtgenote van Luc Dab. Zij was 46 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Paal waarna begroeting in het funerarium.

Patrick Vanderhoydonck overleden

Donderdag 19 januari 2017
Beringen - Patrick Vanderhoydonck overledenZaterdag is de uit Koersel afkomstige Patrick Vanderhoydonck overleden, de echtgenoot van Karin Wiemeersch. Hij was 55 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (13 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in rouwcenter De Backer-Put in Houthalen.

Duiken met zwarte pacu's

Donderdag 19 januari 2017
Maak dat mee!
Beringen - Duiken met zwarte pacu'sZoomHet duikcentrum TODI in Beringen kreeg deze week ruim 200 nieuwe bewoners. "In totaal vinden meer dan 200 vissen van Aquatopia uit Antwerpen, dat op 8 januari 2017 de deuren sloot, een nieuwe thuis bij ons. Zo zwemmen er vanaf vandaag 24 grote zwarte pacu's, 60 citroencichliden en 10 silver dollars rond bij TODI. De zwarte pacu's zijn familie van de piranha's. Ze kunnen tot 1 meter groot worden en sommige wegen tot 20 kg en zijn 30 jaar oud", vertelt Dirk Heylen trots.

Vingerafdruk af te lezen van foto

Woensdag 18 januari 2017
Het is maar dat je 't weet
Digitale fotografie is zo ver gevorderd dat vingerafdrukken kunnen worden gekopieerd van een foto. Dat zegt het Japanse Instituut voor Informatica (NII). Het waarschuwt ervoor dat scherpe foto's, waarop iemand bijvoorbeeld het populaire vredesteken maakt (met twee vingers een V maken) gebruikt kunnen worden voor identiteitsdiefstal. Een experiment toonde aan dat een vinger, gefotografeerd van op een afstand van drie meter met een goede digitale camera, gemakkelijk kon worden "gereproduceerd". (Bron: dpreview.com)

Afscheid verongelukte trucker

Woensdag 18 januari 2017
Beringen - Afscheid verongelukte truckerHet afscheid van de maandag op de E313 in het Luikse Milmort verongelukte trucker Sacha Sannen (22) vindt in intieme kring plaats. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Beringen.
 

Back to the sixties met de Bonanzas

Woensdag 18 januari 2017
Beringen - Back to the sixties met de BonanzasZoomOok zo verzot op de heerlijke muziek uit de jaren ’60? Neil Sedaka, Cliff Richard, Roy Orbison, Simon & Garfunkel, Elvis Presley, … The swinging sixties hebben hun naam niet gestolen. Vrijdag in Casino Beringen laten De Bonanzas u alle dagelijkse beslommeringen vergeten tijdens een muzikale trip naar de gouden jaren ’60, die naar goede gewoonte eindigt op de dansvloer! Tickets via www.ccberingen.be of 011 450 310.

Appartementen fors duurder

Woensdag 18 januari 2017
Een appartement kopen is weer fors duurder geworden in Limburg. Het afgelopen jaar steeg de prijs van een appartement in onze provincie met 13 procent, gemiddeld betaal je nu zo een 197.000 euro. Dat meldt TVL.
Het is maar dat je 't weet
Beringen - 38% van Vlaamse broedvogels in gevaarZoomOp basis van een evaluatie van 161 Vlaamse broedvogelsoorten blijkt dat 38% ‘ernstig bedreigd’, ‘bedreigd’ of ‘kwetsbaar’ is. Minder dan de helft van de soorten wordt momenteel als niet in gevaar beschouwd. Lees meer bij Natuurpunt. Op de foto: een kievit. (Foto © Wim Dirckx)

Georges Vanherle overleden

Woensdag 18 januari 2017
Beringen - Georges Vanherle overledenGisteren is Georges Vanherle overleden, de echtgenoot van Rosa Luckx. Hij was 79 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in het funerarium in Paal.

Erwin Vandenreyken overleden

Woensdag 18 januari 2017
Beringen - Erwin Vandenreyken overledenGisteren is  Erwin Vandenreyken overleden, de echtgenoot van Carla Kennes. Hij was 54 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in het funerarium in Paal.
Beringen - Dienst personenbelastingen naar HasseltZoomDe dienst personenbelasting in de Harmoniestraat in het centrum van Beringen heeft haar deuren gesloten. Je kan als particulier voortaan terecht in het kantoor van Hasselt, gelegen aan de Voorstraat 43.

'Te rap kapot'

Dinsdag 17 januari 2017
Het is maar dat je 't weet
Wil je smartphone na 1 jaar niet meer updaten? Is je wasmachine al na enkele jaren defect en is het vervangstuk te duur? Geef dit dan door aan het meldpunt "Te rap kapot" van Test-Aankoop. Wanneer er voldoende meldingen zijn over hetzelfde toestel, kunnen zij de problematiek aankaarten en zelfs onderhandelingen voeren met fabrikanten over een tegemoetkoming voor de gedupeerden. Volg deze en andere weetjes via www.klimaatnieuws.be!

Jan zoekt maatje

Dinsdag 17 januari 2017
Beringen - Jan zoekt maatjeZoomJan is op zoek naar een vrijwilliger die hem een beetje wil helpen. "Ik ben Jan (42j) en heb een lichamelijke beperking. Ik zoek een vrijwilliger om samen met mij 2x per maand een uurtje op de computer te werken of samen muziek te luisteren, te Facebooken enz.. Ik verblijf in een woonvorm in Paal", laat Jan weten. Meer info via beukenveld[!]kla.stijn.be of 011/295630.

Singles Night in het museum

Maandag 16 januari 2017
Het is maar dat je 't weet
Op zaterdag 11 februari organiseert het Gallo-Romeins Museum in Tongeren voor de vierde keer een ‘Singles Night’. Alleenstaanden die op een fijne manier een vleugje cultuur willen opsnuiven, leren in het museum andere singles kennen. Luchtige activiteiten, animatie, opdrachten en muziek loodsen de aanwezigen doorheen de tentoonstelling ‘Timeless Beauty’ en, wie weet, in elkaars armen.
De tentoonstelling focust op het schoonheidsideaal van de vrouw in de (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd - of een boek!

Maandag 16 januari 2017
Beringen - Win een dvd - of een boek!ZoomEr zijn koude dagen op komst. En dat inspireerde cartoonist Stijn Lodewijks tot bovenstaande cartoon. Wie levert de beste tekst voor het lege tekstballonnetje? Mail hem voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail com, vermeld ook uw postadres en misschien wordt u wel de winnaar!

Martje Claes overleden

Maandag 16 januari 2017
Beringen - Martje Claes overledenGisteren overleed Martje Claes, de weduwe van Gène Tielemans. Zij was 83 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt vrijdag plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Clémence Beaufays overleden

Maandag 16 januari 2017
Beringen - Clémence Beaufays overledenGisteren is Clémence Beaufays overleden, de echtgenote van Albert Vanhex. Zij was 70 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Koersel. Vrijdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Koersel.
Beringen - Het wordt koud: vergeet de vogels nietZoomTotnogtoe was het opvallend rustig op de voederplanken in de Vlaamse tuinen. Met de winterprik en de stevige nachtvorst die zich momenteel aandient, zou daar plots en grondig verandering in kunnen komen. “Door (extra) te voederen help je de vogels deze barre periode door”, zegt Gerald Driessens, vogelexpert van Natuurpunt.
De winter is voor vogels een taaie periode: insecten verdwijnen onder de grond, bessen zijn geplukt, regen en sneeuw maken het moeilijk om zaden te vinden. (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Toast Literair bij Davidsfonds KoerselZoomOp zondag 15 januari waren ze met velen om tijdens ‘Toast Literair’ te genieten van ‘Humor in de poëzie’ gebracht door ‘Het Genootschap’ en muzikaal begeleid door Liesbet Verbeek. Tijdens de pauze en na de voorstelling werd er getoast met een hapje en een drankje op het nieuwe jaar. (Jean Beerten)
Toast Literair bij Davidsfonds KoerselToast Literair bij Davidsfonds Koersel
Toast Literair bij Davidsfonds KoerselToast Literair bij Davidsfonds Koersel
Toast Literair bij Davidsfonds KoerselToast Literair bij Davidsfonds Koersel
Zoom

Nieuwjaarswandelng Pasar Beringen

Maandag 16 januari 2017
Beringen - Nieuwjaarswandelng Pasar BeringenZoomPasar Beringen organiseerde gisteren een nieuwjaarswandeling in Paal. Vertrek en aankomst was bij de nieuwe studio van Radio Benelux. 46 deelnemers maakten een wandeling in de buurt van Brelaar-Heide.
Morgennamiddag wordt in café De Vagant in Koersel een huis met weide, gelegen Vliegeneindestraat 46, openbaar verkocht na hoger bod. Het huis staat op een perceel van 33a44ca en heeft een K.I. van 811 euro. Na hoger bod is de inzetprijs bepaald op 157.200 euro.

Winterwandeling Tennisclub Paal

Zondag 15 januari 2017
Beringen - Winterwandeling Tennisclub PaalZoomOm de aangekomen kilo's van de feestdagen een beetje te verbranden organiseert Tennisclub Paal jaarlijks een winterwandeling na de feestdagen. Uiteraard ook het ideale moment om nieuwjaar te wensen met een drankje...
Meer foto's van Patrick Knuyt op onze facebookpagina.
Beringen - Nieuwjaarsreceptie Weerstand KoerselZoomVandaag werd er ook getoast op het nieuwe jaar en een goed vervolg van het voetbalseizoen voor Weerstand Koersel. En dat nieuwe jaar werd al meteen ingezet met een klinkende overwinning tegen Flandria Paal.
Bekijk hier de foto's van de receptie.

Wie won de dvd?

Zondag 15 januari 2017
Beringen - Wie won de dvd?ZoomHet is François Pennemans. Hij had bovenstaand tekstje voor het lege tekstballonnetje bedacht en krijgt van ons een dvd toegestuurd. Er waren nog andere plezierige inzendingen:
- Verdampt! (Rolf Ziemann)
- Ik ben alleen maar een recept van Pascale Naessens aan het maken! (Ann Hannes)
- Ben ik gestopt met roken, is het nog niet goed (Tiens Mevissen)
- Wacht, ik kom meespelen! (Willy Cochet)
enz. enz.....
Beringen - Nieuwjaarsreceptie Markant BeringenZoomOp 10 januari nodigde Markant Beringen Monica Vanleke uit op hun nieuwjaarsreceptie. In het Casino gaf zij een boeiende lezing over het tot stand komen van haar boek Pelgrimstocht op hoge hakken, een roman over de innerlijke reis van een vrouw die het uiterlijke verafgoodt.
Nieuwjaarsreceptie Markant Beringen
Zoom

Recordaantal vacatures in Limburg

Zondag 15 januari 2017
De VDAB heeft in Limburg een recordaantal vacatures in vijftien jaar gehad, meldt TVL. Bijna 24.000 vacatures ontving de VDAB. Dat is een stijging met ruim 35 procent. Daarmee doet Limburg beter dan alle andere Vlaamse provincies.

Louisa Geukens overleden

Zaterdag 14 januari 2017
Beringen - Louisa Geukens overledenGisteren is Louisa Geukens overleden, de echtgenote van Jef Polders. Zij was 86 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Woensdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Beverlo waarna gelegenheid tot groeten.

Raymond Lemmens overleden

Zaterdag 14 januari 2017
Beringen - Raymond Lemmens overledenGisteren is Raymond Lemmens overleden. Hij was 64 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt vrijdag (12.30 uur) plaats in uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur).

Paal, nog niet zo lang geleden

Zaterdag 14 januari 2017
Uit de oude doos
Beringen - Paal, nog niet zo lang geledenZoomDeze week werden de plannen bekend voor de tweede herinrichting van Paal. Weet je nog hoe het er nog niet zo lang geleden uitzag?

Winterprikje

Zaterdag 14 januari 2017
Gekleurde Woorden
Beringen - WinterprikjeZoomOok Edith Oeyen vond inspiratie deze week in het zogenaamde winterprikje van gisteren.

De bisschop op bezoek: fotoalbum

Vrijdag 13 januari 2017
Beringen - De bisschop op bezoek: fotoalbumZoomOnze medewerkers Lambert Reynders volgt het vierdaags bezoek van bisschop Patrick Hoogmartens in dekenaat Beringen. Zijn fotoverslag kan je volgen op onze facebookpagina.

Winnende foto

Vrijdag 13 januari 2017
Maak dat mee!
Beringen - Winnende fotoZoomMet deze mooie foto van de Paalse Plas won de Beringse fotografe Anastasia Tofoni de wekelijkse fotowedstrijd van Nikon-België.

Een onbetaalbaar zicht

Vrijdag 13 januari 2017
Tribunaliteiten
Beringen - Een onbetaalbaar zicht‘Mehr Licht.’ Met die woorden blies de Duitse dichter Goethe zijn laatste adem uit. Meer licht, dat was ook wat de kopers van een penthouse in Antwerpen hadden gewild. Ze waren afgegaan op een advertentie die het had over een luxueus penthouse met prachtig zonneterras. Het was uitzonderlijk gelegen, met zicht op de statige Frankrijklei en het theaterplein in Antwerpen, stond er nog te lezen. Het appartement ging van de hand voor 285.000 euro, maar vier maanden na de akte bij de notaris trokken (…) Het hele nieuwsbericht

Het zout op hun patatten

Vrijdag 13 januari 2017
Commentaar
Gisteren werd ik de hele dag op de radio gewaarschuwd voor sneeuw, sneeuw en sneeuw. Tot 5cm zou er wel vallen vertelde me de nieuwslezer nog om 20u. Ik dacht aan de vele kinderen die hun slee uit het tuinhuisje haalden en muts, sjaal en handschoentjes klaarlegden om vandaag trots door de sneeuw naar school te stappen. Mama's en papa's vroegen nog snel een extra dagje verlof want de ochtendspits zou toch een hel worden. Dan maar mee met de kinderen en de slee naar school: family time heet dat (…) Het hele nieuwsbericht

Verfhandel Power Paints failliet

Donderdag 12 januari 2017
De rechtbank van Koophandel heeft vandaag verfhandel Power Paints uit Beringen failliet verklaard. Tot en met 11 februari kunnen schuldvorderingen ingediend worden.

Raymond Bekkers overleden

Donderdag 12 januari 2017
Beringen - Raymond Bekkers overledenGisteren is Raymond Bekkers overleden, de weduwnaar van Mia Hermans. Hij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk in Koersel. Dinsdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents.

Strooidiensten klaar voor sneeuwval

Donderdag 12 januari 2017
Beringen - Strooidiensten klaar voor sneeuwvalZoomDe Beringse strooidiensten zijn klaar om uit te rukken bij de aangekondigde sneeuwval van deze avond en nacht. Via deze link kan je de routes zien die de ploegen volgen.

De Collega’s in Casino Beringen

Donderdag 12 januari 2017
Beringen - De Collega’s in Casino BeringenZoom Jomme Dockx, Philemon Persez, Betty Bossé en natuurlijk madame Arabelle: wie kent de legendarische figuren van ‘De Collega’s’ niet? Loge 10 brengt dit Vlaamse culturele erfgoed opnieuw op de planken! Naar goede gewoonte brengen ze een uitgebreide cast mee met o.a. Luc Caals en Ann Pira.
Vrijdag 13 januari om 20.15 uur in Casino Beringen! Info en tickets via CC Beringen (011 450 310 of www.ccberingen.be).

Nieuwe bvba: Kuu

Donderdag 12 januari 2017
Lucien Vandebroeck uit Koersel en Nele Quick uit Hasselt hebben de bvba Kuu opgericht met zetel aan de Schomstraat in Koersel en met een maatschappelijk kapitaal van 20.000 euro. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verwerken van groenten en fruit tot diverse voedingsmiddelen en de uitbating van een bed and breakfast, andere hotelfaciliteiten en campings.
Het is maar dat je 't weet
De FOD Mobiliteit en Vervoer zal de regularisatieperiode voor de inschrijving van bromfietsen en lichte vierwielers (zoals brommobielen, quads en golfkarretjes) uitzonderlijk met één jaar verlengen. Op 10 december 2016 eindigde de eerste overgangsperiode. In totaal werden vorig jaar 71.690 voertuigen geregulariseerd. Daarnaast is voor 43.555 voertuigen enkel de eerste stap van de regularisatie doorlopen.
Sinds 31 maart 2014 moeten alle nieuwe bromfietsen worden ingeschreven bij de (…) Het hele nieuwsbericht

Godelieve Lambrechts overleden

Woensdag 11 januari 2017
Beringen - Godelieve Lambrechts overledenGisteren is Godelieve Lambrechts overleden, de weduwe van Alfons Lambrechts. Zij was 81 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Maandag (19-19.30 uur) is er daar gelegenheid tot groeten.

Madeleine Gestels overleden

Woensdag 11 januari 2017
Beringen - Madeleine Gestels overledenGisteren is Madeleine Gestels overleden, de weduwe van Jan Pauwels. Zij was 96 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur).

Limburgse pool voor truckers

Woensdag 11 januari 2017
De transportbedrijven TDL, Alders Transport, Transport Lux en Multimodal Transports and Logistics (MTL) hebben een werkgeversgroepering opgericht waarmee zij vrachtwagenchauffeurs met elkaar kunnen delen. De
groepering  werd opgericht onder de vorm van een VZW, waarin alle vrachtwagenbestuurders een contract van onbepaalde duur krijgen. In functie van o.a. de wens van de chauffeur naar deeltijdse arbeidsinzet, de gelijktijdige tewerkstelling in verschillende niches van de transportactiviteit of de (…) Het hele nieuwsbericht
De Kerstvakantie lokte heel wat dag- en verblijfstoeristen naar Limburg. Dat blijkt uit een bevraging die Toerisme Limburg hield bij 198 logiesuitbaters en attracties. De resultaten van de steekproef tonen aan dat de Limburgse logies- en attractiehouders tevreden zijn over de afgelopen kerstvakantie. Zo bevestigt meer dan 70 % van de bevraagde logiesuitbaters dat deze eindejaarsperiode even goed of beter is dan die van 2015. Ook de attracties scoren goed.
“Hiermee trekken we de (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vzw opgericht

Woensdag 11 januari 2017
Danny Currinckx en Jeroen Reynders, beiden uit Beringen, én Carlo Knops uit Wijer hebben de vzw KoKoDo Ju Jutsu Heijoshin Dojo opgericht met zetel aan de Tervantstraat in Paal. De vereniging heeft tot doel alle zelfverdedigingstechnieken te promoten, te verspreiden en te onderrichten, met in het bijzonder de ju jitsu.

Schrijf eens een sprookje

Woensdag 11 januari 2017
Sprookjespark De Efteling in het Nederlandse Kaatsheuvel is op zoek naar nieuwe sprookjes en roept iedereen op om mee te zoeken, maar vooral ook om mee te schrijven. Met de 'Sprookjesschrijfwedstrijd der Lage Landen' mag iedereen in Nederland en Vlaanderen een verhaal insturen. De ingestuurde verhalen worden door boekenschrijver Paul van Loon en prinses Laurentien gebruikt voor een nieuw sprookjesboek: de "Sprookjessprokkelaar". De opdracht luidt: schrijf een sprookje van maximaal 1001 woorden, dat zich afspeelt in de toekomst. De sprookjesverhalen kunnen worden ingestuurd tot en met 11 maart dit jaar. In mei worden de winnaars bekend gemaakt. Meer info

Windsurfkampen Paalse Plas

Woensdag 11 januari 2017
Beringen - Windsurfkampen Paalse PlasZoomKinderen kunnen zich nu al inschrijven voor de windsurfkampen aan de Paalse Plas tijdens de zomervakantie. "Ouders zoeken steeds vroeger naar zomerkampen voor hun kinderen. Daarom deze vroege aankondiging", vertelt Joel Vangoidsenhoven van surfclub Sirocco uit Paal. 
"Er zijn verschillende  windsurfkampen voor de jeugd voor jongeren van 11 tot 16 jaar. Kamp 1 is van 3 tot 7 juli. Kamp 2 is van 17 tot 21 juli en is een combi-kamp met computer en surf. Kamp 3 is van 31 juli tot 4 augustus en het laatste kamp is van 14 tot 18 augustus", vertelt Joel nog.
Alle informatie en inschrijvingen op: www.sirocco.tk.
Leefbaar Tervant, de actiegroep die strijdt tegen de verbrandingsoven in Beringen, verkoopt wafels om de kosten van de advocaat te dekken. Er zijn twee pakketten te koop: pakket wafels: mix vanille-, chocolade- & suikerwafels ofwel pakket gebak: mix carré confituur & frangipane. Beide pakketten kosten elk € 10. Pakketten kunnen besteld worden per email: leefbaar.tervant[!]telenet.be telefonisch : 011/27 51 71 Steunen kan ook door iets te storten op onze bankrekening : BE98 0635 5275 0693 .
Beringen - Fien Troch stelt nieuwe film voor in Roxy KoerselZoomMaandag 16 januari om 20u30 zal regisseur Fien Troch aanwezig zijn voor de voorstelling van haar nieuwe film Home.
"Wanneer de 17-jarige Kevin vrijkomt uit een gesloten instelling, is terug bij zijn ouders wonen geen optie meer. Gelukkig kan hij terecht bij zijn tante Sonja en haar gezin, waar hij ook met een leercontract aan de slag kan in hun zaak. Via zijn neef Sammy leert hij John kennen. John lijdt onder een ongezonde thuis-situatie met zijn labiele moeder en Kevin voelt de nood zijn vriend (…) Het hele nieuwsbericht

Oppassen met bronwater in Banneux

Dinsdag 10 januari 2017
Het is maar dat je 't weet
Een man die elke week een aantal flessen vult met gratis water uit de openbare bron bij de kerk in Banneux, trof nu ineens water met een sterke chloorsmaak en hij kreeg maagklachten. Hij maakte zijn beklag bij de krant "La Meuse", die naar de kerk stapte. Daar zei men dat het water niet bedoeld is om te drinken, hoewel bedevaartgangers dat sinds 1933 doen en de kerk weet dat. Het water wordt niet voor niets tweemaal per maand gecontroleerd. Alleen bij hevig noodweer is het wel eens even slecht. Elke week worden ook de buizen met chloor schoongemaakt. De krant waarschuwt de mensen om voorzichtig te zijn. (Bron: WaalsWeekblad.be)

Nieuwe bvba: Squarevision

Dinsdag 10 januari 2017
Computerdienstverlening in de ruimste zin van het woord. Dat is het doel van de nieuwe bvba Squarevision, die opgericht werd door Yves Munters uit Beringen. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Meelbergstraat.

Marie Melis overleden

Dinsdag 10 januari 2017
Beringen - Marie Melis overledenVandaag is Marie Melis overleden, de weduwe van Charles Verbraeken. Zij was 95 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van het uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur).

Concetta Lallo overleden

Dinsdag 10 januari 2017
Beringen - Concetta Lallo overledenVandaag is Concetta Lallo overleden, de weduwe van Pasquale Morelli. Zij was 72 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: vrijdag (19.30-20 uur)

Marieke Thoelen overleden

Dinsdag 10 januari 2017
Beringen - Marieke Thoelen overledenZondag overleed de uit Koersel afkomstige Marieke Thoelen, de weduwe van Fernand Vandael. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Centrum. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium De Backer-Put.

Danielle Huybrighs overleden

Dinsdag 10 januari 2017
Beringen - Danielle Huybrighs overledenGisteren is Danielle Huybrighs overleden, de echtgenote van Rudy Vandermaesen. Zij was 58 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt vrijdag (12.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur).

Manu Smeets overleden

Dinsdag 10 januari 2017
Beringen - Manu Smeets overledenIn WZC Sporenpark in Beringen is vrijdag de uit Helchteren afkomstige Manu Smeets overleden, de weduwnaar van Annie Magdelyns. Hij was 96 jaar en wordt donderdag begraven na de afscheidsplechtigheid (11 uur in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Zolder-Centrum.

Verhoogde bijdrage voor brandweer

Maandag 9 januari 2017
Gemeenteraad
Naar aanleiding van de niet-goedkeuring van de gemeentelijke verdeelsleutel en overeenstemmende gemeentelijke bijdrage in de begroting 2017 van de Hulpverleningszone Zuidwest Limburg heeft de gouverneur ambtshalve die bijdrage vastgesteld. De bijdrage voor Beringen bedraagt na deze beslissing 1.464.297 euro, wat een verhoging is van 9074 euro.
Gemeenteraad
Naar aanleiding van het einde van het mandaat als OCMW-raadslid van Meral Özcan (Open VLD)wordt Mark De Zutter (Open VLD) aangesteld als opvolger.
Het economisch herstel wint aan kracht. Voor het achtste kwartaal op rij stijgt het ondernemersvertrouwen in onze provincie, meldt TVL op basis van een studie van VKW en Unizo Limburg. Om het hoogste niveau sinds 2011 vast te houden, vragen de werkgeversorganisaties dringend een verlaging van de vennootschapsbelasting.

Anita Voet overleden

Maandag 9 januari 2017
Beringen - Anita Voet overledenVandaag is Anita Voet overleden. Zij was 70 jaar. De uitvaart vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de Koninkrijkszaal van Jehova's Getuigen in Zolder. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Bertha Weyens overleden

Maandag 9 januari 2017
Beringen - Bertha Weyens overledenIn Paal is zaterdag Bertha Weyens overleden, de weduwe van Frans Bleux. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lummen. Begroetingsmoment: donderdag (19.45-20.15 uur) in funerarium Convents in Paal.
KVK Beringen trok de 29-jarige Congolese verdediger Claudio Gbama Wende aan. Hij zat zonder club en speelde in het verleden voor Turnhout, Berlare, Cappellen en Goes.

Jozef Bervoets overleden

Maandag 9 januari 2017
Beringen - Jozef Bervoets overledenZaterdag is Jozef Bervoets overleden, de echtgenoot van José Vosch. Hij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Koersel. Vrijdag (18.30 uur) is er daar een avondwake. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Koersel.

Julia Schepers overleden

Maandag 9 januari 2017
Beringen - Julia Schepers overledenZaterdag is Julia Schepers overleden, de echtgenote van Leon Moons. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Koersel. Woensdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Koersel.

Jaagpad terug open voor fietsers

Maandag 9 januari 2017
Tot vorige week vonden er werken plaats aan de containerterminal van Euro Shoe Unie op Beringen-Zuid. Het jaagpad was tijdens de werken permanent afgesloten voor fietsers. Nu de werken afgerond zijn, is het terug opengesteld.

Winnaars Beringse eindejaarsactie

Maandag 9 januari 2017
Beringen - Winnaars Beringse eindejaarsactieZoomVia deze link kan je de lijst van de winnende nummers van de Beringse eindejaarsactie bekijken.

Openbare verkoping: Beverlo-Dorp

Maandag 9 januari 2017
Morgennamiddag wordt in eetstaminee De Lemmensmolen een opbrengsteigendom, bestaande uit een handelspand en twee duplexappartementen, openbaar verkocht. Het pand ligt aan Beverlo-Dorp 49-51. Het handelsgedeelte heeft een KI van 625 euro; het eerste duplexappartement heeft er een van 607 euro en het tweede een van 551 euro. Het pand staat op een perceel van 2a54ca.

Wie wint de dvd - of het boek?

Zondag 8 januari 2017
Beringen - Wie wint de dvd - of het boek?ZoomSinds de elektronische sigaret haar intrede heeft gedaan - we gaan het hier niet over het gezondheidsaspect hebben - wordt Limburg overspoeld door dampshops, zo stond laatst in de kranten. Stijn Lodewijks zag er inspiratie in voor bijgaande cartoon. Wat zegt de man in de dampshop wanneer hij die demonstranten voor de deur ziet?
Mail uw tekst voor dat tekstballonnetje vóór zaterdagmiddag naar wineendvd[!]gmail.com en u kunt een dvd winnen - of een boek. Graag ook uw postadres vermelden!
Beringen - Driekoningen bij WZC Ocura Beringen-MijnZoomDe misviering in woonzorgcentrum Ocura kreeg gisteren het bezoek van drie... euh vier koningen. Deze vier wijzen kwamen uit Tervant en volgden de ster richting Beringen-Mijn. (Lambert Reynders)
Driekoningen bij WZC Ocura Beringen-MijnDriekoningen bij WZC Ocura Beringen-MijnDriekoningen bij WZC Ocura Beringen-Mijn
Zoom

En wie won de dvd?

Zondag 8 januari 2017
Beringen - En wie won de dvd?ZoomHet is Walter Reijnders! Hij stuurde bovenstaand tekstje in. Straks een nieuwe opgave!
Beringen - Alle voetbalwedstrijden afgelastZoomHet P.C. Limburg heeft vanmorgen ALLE voetbalwedstrijden van vandaag in de provincie afgelast.Dat heeft uiteraard te maken met het winterweer en de staat van de velden, zoals op de foto. (Foto Johan Janssen)
Beringen - Nieuwjaarsduik afgelast maar animatie gaat doorZoomDe Paalse Plas is bevroren en daarom kan de Beringse nieuwjaarsduik van vandaag niet doorgaan. De kinderanimatie, livemuziek en jeneverbar gaan wel door. Organisator Steven Jans nodigt iedereen uit om er vandaag een gezellige nieuwjaarsdrink van te maken. Iedereen is welkom vanaf 14u.

Opkomend sporttalent Beringen

Zondag 8 januari 2017
Beringen - Opkomend sporttalent BeringenZoomBekijk hier het filmpje dat op het sportgala van de stad Beringen werd getoond. Hans Vanwijn, Ferre Vanderhoydonck, Kenneth Vanderheyden, Dante Vannzeir, Joran Verbruggen en Yoran Raymaekers kregen een trofee als opkomend talent en omdat ze alle zes ons land vertegenwoordigen in een nationale ploeg.

Diamant voor Anna en Rik

Zondag 8 januari 2017
Beringen - Diamant voor Anna en RikZoomRik Vastmans ( 84 ) en Anna Geudens (82) uit de Windmolenstraat in Koersel vierden zaterdag hun zestigste huwelijksverjaardag en werden door het stadsbestuur in de bloemetjes gezet. Dit was de1ste diamanten bruiloft dit jaar in Beringen. Het weer was erbarmelijk slecht er was bijna geen doorkomen aan. Zonder de hulp van de stadswerkmannen was het niet gelukt de trappen naar het stadhuis te doen en kwam het diamanten paar toch op tijd in de zaal. Burgemeester Maurice Webers schetste de levensloop van (…) Het hele nieuwsbericht
Diamant voor Anna en RikDiamant voor Anna en Rik
Zoom

Basketbal: algemene afgelasting

Zaterdag 7 januari 2017
Er is vandaag ook geen basketbal. De Vlaamse basketliga heeft tot een algemene afgelasting beslist omwille van de gevaarlijke toestand op de wegen. De afgelasting geldt zowel voor de jeugd als voor de seniors, landelijk en provinciaal en alleen voor vandaag. Over de wedstrijd morgen zal vanavond een beslissing worden genomen.

Nieuwe nv: Netalux

Zaterdag 7 januari 2017
Pieter Cretskens en Emmanuel Flaam, beiden uit Paal, hebben de nv Netalux opgericht. De nv met een maatschapopelijk kapitaal van 61.500 euro is gevestigd aan de Gele Plasstraat in Paal. Tot het doel behoren onder meer reinigingstechnieken, oppervlaktebehandelingen, research & development en consultancy.

Jean Marie Erregeerts overleden

Zaterdag 7 januari 2017
Beringen - Jean Marie Erregeerts overledenWoensdag is Jean Marie Erregeerts overleden. Hij was 64 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring.

Voetbal: nieuwe afgelastingen

Zaterdag 7 januari 2017
Het PC Limburg heeft beslist alle voetbalwedstrijden van zaterdag 7 januari af te gelasten (jeugd, reserven, vrouwen, G-voetbal, KLBS, eerste elftallen). Voor morgen/ zondag worden alle jeugdwedstrijden en G-voetbal afgelast. De wedstrijden van de eerste elftallen gaan in principe wel door. Hier beslist de scheidsrechter ter plaatse.

Driekoningen

Zaterdag 7 januari 2017
Beringen - DriekoningenZoomHet was gisteren Driekoningen. En dan gaan kinderen de straat op om te zingen voor een snoepje of een centje. Ook de bakkers bieden dan een driekoningentaart aan. Dat is een taart waarin een boon, muntje of noot verstopt zit. Wie deze krijgt is voor één dag koning of koningin. En zo werd gisteren Monica de koningin van de avond.
DriekoningenDriekoningen
Zoom

Twee haiku's

Zaterdag 7 januari 2017
Gekleurde Woorden
Beringen - Twee haiku'sZoomVandaag geeft Edith de lezers twee haiku's.

Poolse Barak

Zaterdag 7 januari 2017
Uit de oude doos
Beringen - Poolse BarakZoomEen mooie foto uit de oude doos van het vroegere clublokaal voor de Poolse gemeenschap. Ook vandaag kan je nog altijd een Poolse worst eten of een lekker Poolse vodka drinken in hun clublokaal dat nu ligt langs de Laan op Vurten in Beringen-Mijn.

Nieuwe NV: MGM Golf

Vrijdag 6 januari 2017
Millennium Golf Management, verkort MGM Golf: dat is de naam van de nv die door [!]golf uit Wijnegem, de nv Pieters Managing & Consulting uit Nijlen, Heron Golf Management Group uit Eeklo en de nv Migal uit Paal werd opgericht. De zetel van de nv is gevestigd aan de Donckstraat in Paal. Doel van de vennootschap is onder meer het verlenen van advies inzake sportinfrastructuur én het begeleiden en beheren van projecten inzake golfinfrastructuur en -organisaties.

Zaterdagvoormiddag geen voetbal

Vrijdag 6 januari 2017
Het Provinciaal Comité Limburg heeft beslist om alle wedstrijden die op zaterdag 7 januari voor 12.00 uur starten, af te gelasten vanwege de koude en het verwachte risico op gladde wegen. Het gaat om alle vriendschappelijke, provinciale en gewestelijke competitie- en bekerwedstrijden van de jeugd, vrouwen, reserven en G-voetbal. Het PC wil geen risico nemen met de koude en gladde wegen. “De algemene afgelasting geldt dus alleen zaterdagvoormiddag”, luidt het.

Amelie Vandevoort overleden

Vrijdag 6 januari 2017
Beringen - Amelie Vandevoort overledenVandaag is Amelie Vandevoort overleden, de weduwe van Jan Olczyk. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de winterkapel van de parochiekerk in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents.

Yvonne Melis overleden

Vrijdag 6 januari 2017
Beringen - Yvonne Melis overledenVandaag is in Tervant Yvonne Melis overleden, de weduwe van Louis Huysmans. Zij was 92 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring.
Beringen - J&R Popcorndansers bij Radio BeneluxZoomVanaf 2 februari zullen er bij Radio Benelux lessen popcorndans gegeven worden. Zowel koppels als alleenstaande dames en/of heren zijn welkom in de lessen. De lessen gaan door iedere donderdag avond om 20u bij Radio Benelux. Meer info via deze link.

Met de auto naar Antwerpen?

Donderdag 5 januari 2017
Het is maar dat je 't weet
Vanaf 1 februari wordt in Antwerpen de lage-emissiezone (LEZ) ingevoerd. Dat heeft gevolgen voor auto's die de stad willen binnenrijden. Kunt u dat met uw auto nog zonder problemen? Hier vindt u een antwoord op die vraag.

Eerste namen Putrock al bekend

Donderdag 5 januari 2017
Beringen - Eerste namen Putrock al bekendZoomDe eerste bands voor Putrock 2017 zijn al bekend. De organisatie is trots om meteen al enkele kleppers aan te kondigen. The Sore Losers, Ronnie Flex, DVTCH NORRIS, Double Veterans en Goe Vur in Den Otto zakken op 5 en 6 mei af naar Beringen.
Op vrijdag zal Monkeyland opnieuw de betere beats serveren terwijl je op het tweede podium een stevige portie gitaren mag verwachten. Goe vur in den Otto zal de avond gepast afsluiten. Op zaterdag het gekende (…) Het hele nieuwsbericht

3de Beringse nieuwjaarsduik

Donderdag 5 januari 2017
Beringen - 3de Beringse nieuwjaarsduikZoomOm het nieuwjaar fris te beginnen organiseert Fiets- & Eetcafé Paalse Plas ook dit jaar weer de Beringse nieuwjaarsduik aan de Paalse Plas. Deze duik vindt zondag 8 januari plaats. Om 14u wordt er opwarming gegeven door Karteria Paal waarna de deelnemers rond 14u15 in het water zullen duiken.
"Na het grote succes van de voorbije jaren, 70 duikers en een paar 100 toeschouwers, verwachten wij ook dit jaar een toeloop van mensen", vertelt Steven Jans.
"Na de duik is er (…) Het hele nieuwsbericht

Slecht weer op komst

Donderdag 5 januari 2017
Het is maar dat je 't weet
Het wordt deze nacht zeer koud. De vochtige lucht kan zo tegen de ochtend aanvriezen en zorgen voor gevaarlijke situaties op de weg. Vrijdagavond wordt dan nog een regen- of sneeuwzone verwacht. De koude en het slechte weer duren zeker tot zaterdag.
Vandaag gelezen
"Canadees onderzoek onder 6,6 miljoen mensen toont aan dat dementie vaker voorkomt bij mensen die dicht langs drukke verkeerswegen wonen. Liefst 7 tot 11% van de gevallen van dementie binnen 50 meter van een drukke weg kan worden veroorzaakt door het verkeer.  (...) Uitlaatgassen worden ook gelinkt aan hart- en vaatziekten, zoals astma, longkanker en hartaandoeningen, en ze zouden een negatief effect hebben op de cognitieve ontwikkeling van kinderen. Met de toenemende bevolkingsgroei en urbanisatie (…) Het hele nieuwsbericht

(Brom)fietsen moeten verlicht zijn

Donderdag 5 januari 2017
Het is maar dat je 't weet
U hebt het ongetwijfeld al eens meegemaakt: als chauffeur plotseling in het donker geconfronteerd worden met een of meer fietsers waarvan de fiets niet verlicht is. Dat is écht schrikken hoor. En boos worden.
Want het is een kleine moeite, het licht op (brom)fietsen in orde brengen. En het kan levens redden. Vandaar dat de gouverneur een thema-actie rond de "verlichting ven zwakke weggebruiikers en bromfietsers" aankondigt. Dat betekent dat er in dat verband volgende week veel zal gecontroleerd worden. En dat kinderen 's morgens op weg naar school vaak politie zullen zien staan die nagaat of de fietsverlichting wel brandt. "Fietsverlichting is nog maar een minimum; fluo-vestjes en andere fluo-gadgets met verlichting combineren is nog beter," zegt het persbericht van de provincie.

Leon Peremans overleden

Donderdag 5 januari 2017
Beringen - Leon Peremans overledenIn WZC Ocura in Beringen overleed op 30 december de uit Paal afkomstige Leon Peremans. Hij was 94 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie in de parochiekerk van Heusden-Centrum.

Bijna 6.000 nieuwe ondernemingen

Woensdag 4 januari 2017
Het voorbije jaar stelden we bijna maandelijks vast dat het aantal starters in Limburg sterk boven het aantal starters van de voorbije jaren uitstak. Dit kunnen we nu ook officieel bevestigen. Met 5.908 starters is 2016 het beste jaar van de 21ste eeuw, stelt VOKA.
"In 2015 waren we trots dat Limburg voor het eerst in vijf jaar terug meer dan 5.000 startende ondernemingen kende. In 2016 deden we er een serieuze schep bovenop. Enkel in de maanden juli en december werd het maandelijks recordaantal starters van de voorbije vijf jaar niet verbroken. Met tien van de twaalf maanden die telkens een record aantal starters kenden, is 2016 dus geëindigd als een absoluut topjaar voor starters".

Johan Nijsten overleden

Woensdag 4 januari 2017
Beringen - Johan Nijsten overledenIn Paal is zondag Johan Nijsten overleden. Hij was 33 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt maandag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroetingsmoment: zondag (19-19.30 uur).

Kampioenenhulde in het Casino

Woensdag 4 januari 2017
Beringen - Kampioenenhulde in het CasinoBen je ook benieuwd welke Beringse sporters er dit jaar allemaal gehuldigd worden? Kom dan zaterdag 7 januari naar de kampioenenhulde van de Beringse sportdienst in het Casino van Beringen. Daar kom je ook te weten wie de speciale titel van onder andere de sportclub en sportvrijwilliger van het jaar mag ontvangen. Aanvang 19u30.
De Internetgazet brengt zondag uitgebreid verslag uit van dit evenement!

10 duotickets voor 'Brimstone'

Woensdag 4 januari 2017
Beringen - 10 duotickets voor 'Brimstone'ZoomVolgende week maandag om 20u30 kan je in het kader van de ElaN Filmavonden de exclusieve avant-première van de film "Brimstone" van regisseur Martin Koolhoven gaan bijwonen in Roxy Theatre. De film komt pas op 12 januari uit in Nederland en op 18 januari in België.
Na het grote succes van 'Oorlogswinter' (2008) kon de Nederlander Martin Koolhoven een droom in vervulling laten gaan door een film te maken in een van zijn favoriete filmgenres. Het resultaat is een duistere, bloederige (…) Het hele nieuwsbericht

Willy Sannen overleden

Woensdag 4 januari 2017
Beringen - Willy Sannen overledenVandaag is Willy Sannen overleden, de echtgenoot van Denise Jans. Hij was 74 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: maandag (18.30-19 uur).

Solden gestart in Beringen

Woensdag 4 januari 2017
Beringen - Solden gestart in BeringenZoomGisteren zijn ook de jaarlijkse wintersolden gestart. Voor de Beringse handelaars een goed moment om de winterkledij aan sterk gereduceerde prijzen te verkopen. En de eerste stukken van de nieuwe voorjaarscollectie zijn uiteraard ook al te koop. Veel shopplezier in Beringen!

Niet genoeg acteurs

Woensdag 4 januari 2017
Om over na te denken
"Een serie met alleen maar Limburgers is gewoonweg onmogelijk, daarvoor zijn er niet voldoende acteurs."
(Producer Saskia Verboven van productiehuis 'De Mensen' over de Eén-serie 'Beau Séjour', vandaag in 'Het Laatste Nieuws')

Opening Café P'Ilske

Woensdag 4 januari 2017
Beringen - Opening Café P'IlskeZoomLangs de Beverlosesteenweg in Paal opende op nieuwjaarsdag café P'Ilske. (voorheen café De Lange). De naam van het café is een leuke woordspeling met de namen van de nieuwe eigenaars, Ilse Aerts en Patrick Caluwé. Ilse of Ilske voor de vrienden wil het volkscafé op de zelfde manier verderzetten als voorheen. Tegen de lente komt er nog wel een opknapbeurt en een nieuw terras.

Jef Moons overleden

Woensdag 4 januari 2017
Beringen - Jef Moons overledenOp 30 december overleed de uit Paal afkomstige Jef Moons, de echtgenoot van Gabriëlle Biesmans. Hij was 84 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Hansen in Zelem.
In Limburg is het aantal faillissementen vorig jaar gedaald met 14 procent. Dat blijkt uit cijfers van Graydon Belgium. Nationaal daalde het aantal faillissementen met 5,1 procent. In 2016 gingen in ons land 10.066 bedrijven over de kop.

Louis Vanderheiden overleden

Dinsdag 3 januari 2017
Beringen - Louis Vanderheiden overledenGisteren is Louis Vanderheiden overleden, de weduwnaar van Francine Vanderheyden en van Maria Jans. Hij was 92 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur).

Frans Blockx overleden

Dinsdag 3 januari 2017
Beringen - Frans Blockx overledenZondag is de uit Paal afkomstige Frans Blockx overleden, de echtgenoot van Bertha Mondelaers. Hij was 83 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo.

Nieuwe expo Bel-Art Paal

Dinsdag 3 januari 2017
Beringen - Nieuwe expo Bel-Art PaalZoomMarie Jeanne Cleeren, Viviane Paelinck en Wim Hemerijckx zijn de drie kunstenaars die het nieuwe kunstjaar van galerij Bel-Art openen Zij presenteren een mengeling van collages, tekeningen en schrift (vervalsing). De zondagen 8, 15, 22 en 29 januari kan je de tentoonstelling bezoeken van 14.00 tot 18.00 uur. Als dat niet mogelijk is, kan het ook na telefonisch contact (0473 472 183). Alle kunstliefhebbers zijn welkom en de toegang is gratis.
Adres: Wisselstraat Paal.
In 2016 is het aantal werklozen in Limburg gedaald met 7,6 procent. Dat blijkt uit cijfers van de VDAB en van Vlaams minister van Werk Philippe Muyters. In heel Vlaanderen gaat het om een daling met 5,9%.

Richard Geysen overleden

Maandag 2 januari 2017
Beringen - Richard Geysen overledenGisteren is Richard Geysen overleden, de echtgenoot van Rosette Vanhees. Hij was 76 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Beverlo. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Clement Vandezande overleden

Maandag 2 januari 2017
Beringen - Clement Vandezande overledenZaterdag is Clement Vandezande overleden, de weduwnaar van Lena Landerloos. Hij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de kerk van Beringen-Centrum. Donderdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Win een dvd! Of een boek!

Zondag 1 januari 2017
Beringen - Win een dvd! Of een boek!ZoomIn verschillende gemeenten gold op oudejaarsavond een vuurwerkverbod. In hoeverre dat werd nageleefd was moeilijk te controleren. De cartoon van Stijn Lodewijks speelt op dat vuurwerkverbod in. Wat zegt de begeleider van die jongen die klaarblijkelijk iets aan de hand had tegen de politieagent?
Stuur uw suggestie voor dit tekstballonnetje naar wineendvd[!]gmail.com. Doe dat voor zaterdagmiddag, en u maakt kans op een dvd of een boek! Zaterdagnamiddag maken we de winnaar bekend. Nog dit: vergeet niet uw postadres te vermelden, zodat we bij winst de dvd of het boek kunnen versturen.

Winter op terril

Zondag 1 januari 2017
Vandaag gezien
Beringen - Winter op terrilZoomDe winter levert mooie foto's op zoals deze ingestuurd door Gust Ischen.

Nieuwe singel Maarten Cox

Zondag 1 januari 2017
Beringen - Nieuwe singel Maarten CoxZoomOp nieuwjaarsdag presenteert Maarten Cox ook zijn nieuwe singel 'Ga Door'.

Een voorspoedig 2017!

Zondag 1 januari 2017
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Een voorspoedig 2017!ZoomRedactie en medewerkers van de Internetgazet wensen u van ganser harte een heel voorspoedig 2017. En hou het gezond!

Het jaar van be-Mine

Zondag 1 januari 2017
Commentaar
Beringen - Het jaar van be-MineZoomEen gezond en gelukkig 2017, dat wil ik onze lezers eerst wensen. Vandaag op deze nieuwsjaarsdag serveren wij u de eindejaarsvraagjes van boeiende, bekende of beruchte Beringenaren. Wat opvalt is één gemene deler: de ontwikkelingen op be-Mine. Onze oude mijnsite die uit een winterslaap is ontwaakt en een prachtige herbestemming heeft gekregen, beroert iedereen. Afgelopen jaar zijn de ontwikkelingen is een stroomversnelling gekomen.
De opening van het duikcentrum TODI was ook voor mij (…) Het hele nieuwsbericht

Meest gelezen artikels 2016

Zondag 1 januari 2017
Beringen - Meest gelezen artikels 2016ZoomOp deze nieuwjaarsdag blikken we ook graag terug op de meest gelezen artikels van 2016. Op 1 staat de brand van C&A op be-Mine in augustus met 16266 clicks op het artikel. De opening van het hondenasiel van Heidi Swerts staat met 10248 hits op twee. De derde plaats is weggelegd voor de ontdekking van een wietplantage in Paal, goed voor 9684 clicks.
Berichten over nieuwe handelszaken doen het altijd goed: er staan er drie in de top tien: Hot Dog Jan (7484), Brouwerij Remise 56 (6726) en opening Hamburgerhoek Koersel (6322).
Ook de overlijdensberichten worden druk gelezen. Het overlijdensbericht van Ann Coenen uit Paal werd 6956 aangeklikt.
De top tien wordt afgesloten met het feest in Paal voor de overwinning van Chloé en Magali in Mijn Restaurant (6122), het protest in Beringen-Mijn naar aanleiding van de mislukte staatsgreep in Turkije (5929) en 5322 hits nog voor jongeren die 25u vloggen.
Al deze artikels kan je uiteraard nog nalezen in ons nieuwsarchief.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen