Het overige nieuws

Huismus leidt in tuinvogeltelling

Maandag 31 januari 2022
Bocholt - Huismus leidt in tuinvogeltellingZoomTijdens Het Grote Vogelweekend van Natuurpunt telden 47.750 vogeltellers mee de tuinvogels in Vlaanderen. Volgens de voorlopige cijfers zijn er 777.168 vogels geteld in 25.093 tuinen. Het aantal vogels en soorten per tuin bleef behouden: gemiddeld zagen we 23 vogels van 7 soorten per tuin. Ook de top 3 bleef behouden: huismus, koolmees en vink
In Limburg werden door 4331 tellers in 2635 tuinen 94.857 vogels geteld. Met per tuin gemiddeld 27 vogels van 8 verschillende soorten blijven de (…) Het hele nieuwsbericht

Bocholt VV wint van Londerzeel

Zondag 30 januari 2022
Bocholt - Bocholt VV wint van LonderzeelBocholter VV heeft Londerzeel verslagen met 2-1, na doelpunten van Siebe Paesen en Romero Regales. Alle doelpunten vielen in de tweede helft.

Mia Claes overleden

Zondag 30 januari 2022
Bocholt - Mia Claes overledenIn het ZOL in Genk is donderdag Mia Claes overleden, de echtgenote van Theo Janssen. Ze was 75 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Kaulille. Begroeting: woensdag (19-20u) in funerarium Creemers in de Belgebergstraat. Online condoleren via www.begrafenissencreemers.be.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Maaseikerbaan in Bree botsten gisterennamiddag rond 13.45 uur twee auto's. Een 60-jarige vrouw uit Maaseik en een 46-jarige vrouw uit Leopoldsburg raakten daarbij gewond.

Damesvoetbal: Bocholt A klopt Genk C

Zaterdag 29 januari 2022
In de Eerste Provinciale van het damesvoetbal hebben de Dames Bocholt A vandaag Genk C verslagen met 2-3. 

FC Kaullille - Opitter 0-1

Zaterdag 29 januari 2022
Bocholt - FC Kaullille - Opitter 0-1FC Kaulille heeft vanavond thuis verlorenvan Opitter. Uitslag: 0-1.

Sezoens Bocholt klopt Initia Hasselt

Zaterdag 29 januari 2022
Bocholt - Sezoens Bocholt klopt Initia HasseltSezoens Bocholt heeft vanavond Initia Hasselt verslagen met 35-16. Bij de rust was het 19-5.

RC Reppel verslaat THES Sport B

Zaterdag 29 januari 2022
Bocholt - RC Reppel verslaat THES Sport  BRC Reppel heeft vanavond THES Sport B Tessenderlo geklopt met 3-0. UPDATE Een verslag van het thuisfront:
Speler-coach Janssen zat voor de match even met de handen in het haar door de talrijke blessures en coronagevallen. Uiteindelijk posteerde hij zichzelf in de verdediging naast Cisse Peeters, Nick Paesen vormde een extra buffer op het middenveld en Joeri Truyen bevolkte de spits met achter zich Geebelen.
Reppel nam een vliegende start toen sneltrein (…) Het hele nieuwsbericht

Bocholter B wint van Maasland NO B

Zaterdag 29 januari 2022
Bocholt - Bocholter B wint van Maasland NO BBocholter VV B heeft vanavond de punten thuis gehouden tegen Maasland NO B. Uitslag: 2-0.

Auto belandt in middenberm

Zaterdag 29 januari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op de Rode Kruislaan in Bree is gisterenavond een auto op zijn kant in de middenberm beland na een uitwijkmanoeuvre voor een ander voertuig. De bestuurster, een 33-jarige vrouw uit Bree, raakte daarbij gewond.

WK handbal: België tegen Slovakije

Zaterdag 29 januari 2022
Bocholt - WK handbal: België tegen SlovakijeDeze namiddag werd er in Boedapest geloot voor de eerste ronde van de tweede WK-kwalificatiefase. België neemt het half maart op tegen Slovakije dat het thuisrecht heeft. De heenwedstrijd wordt gespeeld op woensdag 16 OF donderdag 17 maart, de return in het weekend van 19 en 20 maart. Het exacte spelschema wordt later bekendgemaakt. Als België zich zou plaatsen voor de tweede ronde van de tweede kwalificatiefase dan is Rusland de tegenstander.

Hogere temperaturen maar veel wind

Zaterdag 29 januari 2022
Weerbericht
Bocholt - Hogere temperaturen maar veel windNa de doortocht van een storing komen we terecht in een zogenaamde warme sector. De temperaturen maken een flinke sprong, maar er staat wel wat wind. Na een meestal droge zondag, volgt er erg wisselvallig en winderig weer na het weekend.
Vandaag wordt een eerder grijze dag met veel wolken en soms een drupje regen of motregen. Het is echter ook vaak droog en de temperaturen komen erg hoog uit bij gemiddeld 12 graden. Er staat wel een matige tot soms vrij krachtige westelijke wind met (…) Het hele nieuwsbericht

Virus op Messenger

Zaterdag 29 januari 2022
Er circuleert momenteel een virus via Messenger. Je krijgt van heel wat vrienden de vraag 'Ben jij het in de video?' met een link om door te klikken. Doe dat niet, want dan geraakt jouw profiel wellicht ook geïnfecteerd en ga je het virus verder verspreiden.

Alleen de hond mocht op de foto

Vrijdag 28 januari 2022
Tribunaliteiten
Bocholt - Alleen de hond mocht op de fotoEen dame kocht bij een erkende honden- en kattenkweker een hondje. Een half jaar later verscheen op het Instagramprofiel van de verkoper een foto van de dame met het hondje op de schoot. Daarnaast haar zoontje. Op de achtergrond figureerde een fotogalerij met BV’s, hun hondje en het weetje dat al die BV's meewerkten aan deze “wall of fame”.
Er volgde een claim van 20.000 euro voor de rechtbank van Turnhout, 2.000 euro voor de dame, 2.000 euro voor het zoontje en 16.000 euro voor de (…) Het hele nieuwsbericht

Drie verkeersongevallen

Vrijdag 28 januari 2022
Grensgevallen
In Weert zijn deze namiddag drie ongevallen gebeurd. Rond 13.50 uur botsten een auto en een fietser op de Ringbaan-Zuid. Rond 16.20  uur raakten een bestelwagen en een scooter in een aanrijding betrokken in de Molenakkerdreef en rond 17.45 raakte een fietsster gewond bij een val aan de Maaspoort.
Bocholt - Actie tegen gsm-gebruik aan het stuurZoomVolgende week gaat de politie extra controleren op het gebruik van gsm's of smartphones achter het stuur. Het gaat om een provinciale actie. Gebruik van mobiele toestellen achter het stuur veroorzaakt heel wat ongevallen, zegt de provinciegouverneur. “Bedoeling van de actie is om bestuurders bewust te maken van het gevaar van het gebruik van de gsm tijdens het besturen van een voertuig. Een bericht versturen wanneer men stilstaat in de file of aan een rood licht is trouwens ook verboden”, aldus nog gouverneur Lantmeeters. De thema-actie loopt van 31 januari tot 5 februari 2022.  
Vanmorgen waren er 28 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis, twee minder dan gisteren. Twee van hen, evenveel als gisteren, worden verpleegd op intensieve zorg. Er zijn twee patiënten met een vermoeden van COVID-19.
Bocholt - Oude pmd-zakken mogen naar recyclageparkZoomOude blauwe PMD-zakken, te herkennen aan het zwart treklint, worden niet meer aan huis opgehaald. Omdat er nog heel wat oude zakken in omloop zijn, laat Limburg.net ze tot en met 31 maart uitzonderlijk nog wel toe in de recyclageparken. Dat laat de afvalintercommunale vandaag weten.
Waarom geen ophaling meer van oude zakken? In april 2021 veranderden de sorteerregels voor pmd: sindsdien kan ook al het plastic verpakkingsafval in de blauwe zak. De zak zelf werd meteen ook aangepast naar (…) Het hele nieuwsbericht

Leo Sevens overleden

Donderdag 27 januari 2022
Bocholt - Leo Sevens overledenGisteren is Leo Sevens overleden, de weduwnaar van Delphine Verlinden. Hij was 94 jaar en afkomstig van Kaulille. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum. Online condoleren: www.uitvaartzorg-severens.be.

Kepen tellen

Donderdag 27 januari 2022
Bocholt - Kepen tellenZoomWe naderen het Grote Vogeltelweekend. Zaterdag en/of zondag zou u er eens goed voor moeten gaan zitten en de vogels in de tuin tellen. Maar als je toevallig een vlucht kepen op bezoek krijgt, zoals Stefan Was, kan het moeilijk tellen worden... (Foto Stefan Was)

Weersverandering

Donderdag 27 januari 2022
Bocholt - WeersveranderingNa dagen van eentonig grijs weer door de invloed van een hogedrukgebied, zet zich vandaag een weersverandering door. Depressies en storingen worden de volgende dagen weerbepalend. Het gaat vooral ook harder waaien en de neerslagkansen nemen toe. In het weekend wordt zachte lucht aangevoerd en bij momenten komt er erg veel wind te staan. Winterweer staat er voorlopig nog niet aan te komen.
Vandaag kan de zon in de loop van de ochtend even door het wolkendek priemen. Lang duurt dat echter (…) Het hele nieuwsbericht

30 coronapatiënten in het ziekenhuis

Donderdag 27 januari 2022
Bocholt - 30 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 30 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis, drie meer dan gisteren. Twee van hen, evenveel als gisteren, worden verpleegd op intensieve zorg. Er zijn twee patiënten met een vermoeden van COVID-19.
Bocholt - Covid-19: eerste kinderen gevaccineerdZoomUPDATE In de vaccinatiecentra in Peer en Lommel werden vandaag de eerste kinderen van de Eerstelijnszone Noord-Limburg gevaccineerd tegen Covid-19. Zowat 300 kinderen kwamen opdagen voor een eerste prik met een op kindermaat aangepaste dosis. Een tweede prik volgt later.
Het vaccinatiecentrum in de voormalige VDAB-lokalen was voor de gelegenheid wat aangepast aan de leeftijd van de vaccinatiekandidaten. Het kinderanimatieteam van Center Parcs was van de (…) Het hele nieuwsbericht

Doe het hem maar eens na!

Woensdag 26 januari 2022
Puur natuur
Een snoekbaars met een zendertje in zijn buik heeft in vijf jaar minimaal 550 kilometer over de Rijn gezwommen. Dit is opvallend voor een vissoort waarvan altijd werd gedacht dat het een standvis is, maar die kennelijk toch een heel eind kan zwemmen. De snoekbaars is helemaal vanaf de Noordzee naar Mannheim in Duitsland gezwommen. Tegen de stroming in. Faut le faire! (Bron: Nature Today)
Bocholt - 27 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 27 patiënten met COVID-19 opgenomen, twee meer dan gisteren. Twee van hen, evenveel als gisteren, worden verpleegd op intensieve zorg. Er zijn twee patiënten met een vermoeden van COVID-19.
Bocholt - 60.000 euro voor slachtoffers watersnoodHet bisdom Hasselt heeft bijna 60.000 euro ingezameld voor de slachtoffers van de watersnood in Wallonië. Het vicariaat diaconie en caritas verdeelde deze gelden aan lokale projecten die de fondsen omzetten in tastbare hulp. Vooreerst schonk het bisdom 10.000 euro aan Caritas Hulpbetoon om getroffen gezinnen juridisch bij te staan in de afhandeling van verzekeringsdossiers. Don Gregorio Aiello, priester in de federatie Genk-Noord, kon onder meer via de financiële steun uit het diocesane noodfonds (…) Het hele nieuwsbericht

Het Grote Vogeltelweekend

Woensdag 26 januari 2022
Bocholt - Het Grote VogeltelweekendZoomNatuurpunt organiseert dit weekend weer het Grote Vogeltelweekend. Tijd om het vogelvoer op te dissen en massaal tuinvogels te turven op 29 en 30 januari. Naar goede gewoonte is Michaël Pas de bevlogen ambassadeur, dit jaar voor het eerst geflankeerd door schrijfster Sarah Devos. Zij zitten alvast klaar achter hun verrekijker. Tel komend weekend de vogels in je tuin  en doe zo mee aan de grootste vogeltelling in Vlaanderen! Meer info via deze link.

Transporteur FH Cargo failliet

Dinsdag 25 januari 2022
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft vandaag het faillissement uitgesproken van transporteur FH Cargo uit Bocholt. Het bedrijf had zelf de boeken neergelegd.  Schuldvorderingen moeten voor 21 februari ingediend worden.

Mogelijk hinder bij De Lijn

Dinsdag 25 januari 2022
Bocholt - Mogelijk hinder bij De LijnDe effecten van de pandemie laten zich in de hele samenleving weer volop voelen. Ook De Lijn merkt sinds kort de impact van Omikron. Sinds eind vorige week wordt meer uitval onder het personeel genoteerd, en dat heeft gevolgen voor de dienstverlening. De Lijn adviseert haar reizigers om vlak voor vertrek de rijtijdeninfo te checken via de gebruikelijke communicatiekanalen.
Bocholt - 25 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 25 patiënten met COVID-19 opgenomen, één minder dan gisteren. Twee van hen, evenveel als gisteren, worden verpleegd op intensieve zorg. Er zijn twee patiënten met een vermoeden van COVID-19.

Advies VMM: 'Stook nu geen hout'

Dinsdag 25 januari 2022
Bocholt - Advies VMM: 'Stook nu geen hout'ZoomDe Vlaamse Milieumaatschappij vraagt dezer dagen geen hout te verbranden voor het verwarmen van de woning. "Er is vandaag veel fijn stof in de lucht. Omdat houtverbranding extra fijn stof in de lucht brengt, roepen we de bevolking op om geen hout te stoken als bijverwarming of om sfeer te creëren. Houtverbranding beperken heeft een belangrijke positieve impact op de gezondheid en op de luchtkwaliteit. Fijn stof inademen is schadelijk voor de gezondheid. Het is in het belang van de Vlaming zelf om zijn (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - 40 bedden minder beschikbaar in ziekenhuisDoor personeelsuitval ingevolge besmettingen of quarantaine zijn er in het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt momenteel 40 bedden minder beschikbaar. Dat heeft algemeen directeur Hans Ramaekers gezegd in een interview met TVL. Hij verwacht dat de situatie in het ziekenhuis in de komende weken nog erger zal worden.
Bocholt - NMBS past treinaanbod aan vanwege Covid-19ZoomOmwille van de coronabesmettingen bij haar personeel past de NMBS vanaf woensdag 26 januari haar treinaanbod aan, meldt de spoorwegmaatschappij: "Door de evolutie van de epidemie en het aantal besmettingen wordt NMBS opnieuw steeds vaker geconfronteerd met ziektegevallen en/of quarantaine onder haar personeel. We zijn dan ook genoodzaakt om ons treinaanbod vanaf woensdag 26 januari aan te passen. We keren zo snel mogelijk terug naar het volledige treinaanbod. Ontdek het complete overzicht van de tijdelijke aanpassingen.
Voor de laatste informatie over je trein en de aangeboden alternatieven raden we je aan om de dag voor je reis de reisplanner of de NMBS-app te raadplegen."
Voor zover wij konden nagaan valt er in Limburg slechts één trein uit: de P-trein van Genk naar Brussel-Zuid, die 's morgens om 5.32u vertrekt. Maar die ligt al uit sinds 29 november.
Bocholt - 26 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 26 patiënten met COVID-19 opgenomen, twee meer dan vrijdag. Twee van hen worden verpleegd op intensieve zorg. Er zijn 8 patiënten met een vermoeden van COVID-19.
In de afgelopen week liep het aantal geregistreerde besmettingen in onze regio weer sterker op: +72% (ofwel minstens 3,1% van de bevolking) testte positief. De grootste stijging in de besmettingen treedt nu op in de bevolkingsgroep onder de 20 jaar (+140%). Ook in de (…) Het hele nieuwsbericht
Tegen eind 2022 plant de Vlaamse regering op negentien locaties langs snelwegen in Vlaanderen camera’s die het inhaalverbod voor vrachtwagens bij regenweer kunnen controleren. In Limburg wordt de nieuwe software op drie locaties uitgerold: de E313 in Lummen richting Hasselt, de E313 in Lummen richting Antwerpen en de E314 in Genk richting Lummen. “De timing is onder voorbehoud van het tempo van de softwareontwikkeling. Om de software te testen werden er al twee testlocaties opgezet. Pas na een positieve evaluatie zullen de zeventien andere locaties worden opgestart”, weet Vlaams Parlementslid Rita Moors.

Ondertussen, in Brussel...

Maandag 24 januari 2022
Bocholt - Ondertussen, in Brussel...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Auto botst tegen verlichtingspaal

Zondag 23 januari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond rond 20.30 uur botste een auto tegen een verlichtingspaal op de Peerderbaan in Bree. De paal knakte af en belandde op het wegdek. Het verkeer moest omgeleid worden.
Bocholt - Een coronabarometer voor politici!Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Bocholt VV wint oefenmatch

Zaterdag 22 januari 2022
Bocholt - Bocholt VV wint oefenmatchBocholter VV heeft vandaag de oefenwedstrijd tegen KVK Wellen gewonnen met 2-1. Bij de rust was het 0-0.

Jeanne Wyers overleden

Zaterdag 22 januari 2022
Bocholt - Jeanne Wyers overledenIn Bocholt is donderdag Jeanne Wyers overleden, de echtgenote van Leo Boonen. Zij was 86 jaar en was afkomstig van Grote-Brogel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Reppel. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Waar is de zon?

Zaterdag 22 januari 2022
Weerbericht
Bocholt - Waar is de zon?De kern van een hogedrukgebied schuift vanuit het westen over onze streken en zorgt voor rust in de atmosfeer. Misschien wel voor te veel rust, want er is nauwelijks beweging, waardoor nevel, mist en lage wolken lange tijd aanwezig kunnen blijven. Ook de komende dagen is er weinig verandering. Het blijft erg rustig met vaak wolkenvelden, nevel en mist. Af en toe is er ook wat zon.
Vandaag kleurt de hemel 50 tinten grijs en is er nevel en lokaal mist aanwezig. Het kan enige tijd duren alvorens de (…) Het hele nieuwsbericht

Herrie rond 'The Voice of Holland'

Vrijdag 21 januari 2022
Bocholt - Herrie rond 'The Voice of Holland'Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Wolven hebben we al, nu is daar de trommelwolfspin. Ze is door 84 spinnendeskundigen uit 27 Europese landen verkozen tot "Europese spin van het jaar", zo meldt de Belgische Arachnologische Vereniging ARABEL. Zijn naam dankt deze soort aan het geluid dat de mannetjes, trommelend op droge bladeren, voortbrengen om vrouwtjes te verleiden. "De vrouwtjes horen het geroffel via speciale organen ('slit sensilla') die enkel bij spinachtigen voorkomen. Onderzoek toonde aan dat mannetjes die het meest trommelen uiteindelijk de voorkeur krijgen van de vrouwtjes", zegt spinnenexpert Koen Van Keer. Mannen, roert de trom! Meer info

Drie nieuwe spelers voor KFC Kaulille

Donderdag 20 januari 2022
Bocholt - Drie nieuwe spelers voor KFC KaulilleKFC Kaulille heeft drie spelers aangetrokken met het oog op komend seizoen: Yenthe Daniëls (RC Reppel), Jarno Goossens (GS Bree-Beek) en Stijn Nulens (KFC Hamont 99).
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Demopiloot F16 laat drie jaar van zich horenZoomIn de komende drie jaar zal het geluid van F16's bij ons weer wat toenemen. Dat heeft te maken met de trainingen van de nieuwe demopiloot. De vorige drie jaar was die demopiloot gelokaliseerd op de vliegbasis van Florennes. Maar om de drie jaar wordt er van vliegbasis gewisseld. Nu wordt dat dus Kleine-Brogel.
De vliegbasis in Kleine-Brogel is van plan om de omliggende gemeenten via de sociale media regelmatig te informeren over de trainingen die de demopîloot - Steven Vrieske De Vries (foto) - in de komende drie jaar gaat uitvoeren: "De trainingszone is vooral boven en in de omgeving van onze vliegbasis. Bij deze willen we dan ook de buurtbewoners op de hoogte brengen dat u mogelijk niet alledaagse vliegbewegingen gaat horen/zien. Over het algemeen zal de training kort maar (soms) krachtig zijn"... (Foto Kleine-Brogel Air Base - Robin Mues) 

Doodgereden wolf wellicht 'Belg'

Donderdag 20 januari 2022
Grensgevallen
De wolf die zondagavond werd aangereden op de A67 bij Aalst, boven Valkenswaard, is niet de wolf die zich sinds twee jaar in het zuidoosten van Noord-Brabant heeft gevestigd. Dat blijkt uit de eerste resultaten van het onderzoek. Het gaat om een jonge wolf die mogelijk afkomstig was uit de "Belgisch-Limburgse" roedel, dus een nakomeling van Noëlla en August, aldus een deskundige van de provincie Noord-Brabant.

Scooterrijder aangereden

Donderdag 20 januari 2022
Grensgevallen
Op de splitsing van de Klaarstraat en de Ospelseweg in Nederweert is een scooterrijder gewond geraakt toen hij aangereden werd door een auto. Het ongeval gebeurde vanavond rond 19.10 uur.

22 coronapatiënten in het ziekenhuis

Donderdag 20 januari 2022
Bocholt - 22 coronapatiënten in het ziekenhuisVandaag waren er 22 patiënten met COVID-19 opgenomen in Noorderhart Mariaziekenhuis, twee meer dan eergisteren. Twee van hen liggen op intensieve zorg. Er zijn drie patiënten met een vermoeden van COVID-19.

Twee vrouwen gewond bij ongeval

Donderdag 20 januari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Een 74-jarige vrouw uit Bocholt en een 24-jarige vrouw uit Bree raakten gewond bij een botsing tussen twee auto's op het kruispunt van de Hamonterweg en de Barrierstraat in Bree. Het ongeval gebeurde vanmiddag rond 12.30 uur.

Dit weekend alcoholcontroles

Donderdag 20 januari 2022
Bocholt - Dit weekend alcoholcontrolesZoomVoor de 13de keer vindt de komende dagen een 'Weekend zonder alcohol achter het stuur' plaats. Dat is een initiatief van de wegpolitie waarbij ook de lokale politie zich aansluit. Concreet betekent het dat alle weggebruikers tussen vrijdag 18 uur en maandag 6 uur een grote kans maken om op een alcoholcontrole te stoten. De wegpolitie kan controleren bij de op- en afritten en de parkings van de E314 en E314, de lokale politie stelt zich met wisselende posten op aan de gemeente- en gewestwegen. De actie wordt vooraf aangekondigd omdat ze ook wil sensibiliseren.

Opnamestop in geriatrie ziekenhuis

Woensdag 19 januari 2022
In het Noorderhart Mariaziekenhuis is er een opnamestop doorgevoerd op de afdeling geriatrie. Oorzaak is een coronauitbraak. Vier patiënten hebben er positief getest.

Kapsalon in het Parktheater

Woensdag 19 januari 2022
Grensgevallen
Vandaag is het Parktheater in Eindhoven voor één dag ingericht als kapsalon. De klanten zullen er tijdens hun knipbeurt vermaakt worden door optredens van artiesten, die ook zelf een knipbeurt krijgen om hen op ludieke wijze een hart onder de riem te steken. Met deze ludieke actie vraagt het Parktheater - de vroegere Stadsschouwburg -  aandacht voor de cultuursector die ook in Nederland al twee jaar in de overlevingsstand staat. Kapsalon het Parktheater is vanaf 10u de hele dag te volgen via livestream.

Frans Geunis overleden

Woensdag 19 januari 2022
In zijn woning in Sint-Huibrechts-Lille is op 14 januari Frans Geunis overleden, de echtgenoot van Griet Arits. Hij was 90 jaar en afkomstig van Bocholt. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in aula De Sprink in Bocholt. Begroeting: vrijdag (19-20 uur).

Jaak Van Vleymen overleden

Woensdag 19 januari 2022
Bocholt - Jaak Van Vleymen overledenOp 16 januari is Jaak Van Vleymen overleden, de echtgenoot van Marie-Louise Cremers. Hij was 88 jaar en afkomstig van Reppel. Het afscheid vindt in besloten familiekring plaats. Begroeting: donderdag (19.30-19 uur) in 1Afscheidshuys Vancleef in Kinrooi.

Mariabeeld en kruis gestolen

Dinsdag 18 januari 2022
Grensgevallen
Uit de Jobkapel op de hoek van de Achterstestraat en de Leukerschansstraat in Weert zijn een Mariabeeld, een kruis een een wijwatervaatje gestolen. De diefstal zou zondag gepleegd zijn.

Met wapen bedreigd op trein

Dinsdag 18 januari 2022
Grensgevallen
Bocholt - Met wapen bedreigd op treinDe politie van Cranendonck is op zoek naar de dader die gisterenavond rond 20.30 uur een persoon met een wapen bedreigde op de trein Eindhoven - Weert. De politie vraagt eventuele getuigen zich te melden.

20 coronapatiënten in ziekenhuis

Dinsdag 18 januari 2022
Bocholt - 20 coronapatiënten in ziekenhuisVanmorgen waren er nog altijd 20 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis, evenveel als gisteren. Op intensieve zorg wordt nog altijd één patiënt met Covid-19 verpleegd. Bij vijf patiënten is er een vermoeden van Covid-19.

Ophef over 'The Voice of Holland'

Dinsdag 18 januari 2022
Bocholt - Ophef over 'The Voice of Holland'Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Valse berichten Telenet

Maandag 17 januari 2022
Bocholt - Valse berichten TelenetOpgelet! Er doet op dit moment een phishingbericht de ronde met als onderwerp 'Delivery report'. Het bericht lijkt van Telenet te komen maar is vals. Meer info over phishing op safeonweb.be
Bocholt - 20 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 20 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis, één minder dan vrijdag. Een van hen, ook één minder dan vrijdag, werd verpleegd op intensieve zorg.
Bocholt - Michel Nulens nu ook actief bij BuienradarZoomOnze weerman Michel Nulens  is voortaan ook één van de weersvoorspellers van de populaire 'Buienradar'. Michel heeft al een hele loopbaan als professionele weersvoorspeller achter de rug. Oorspronkelijk was hij aan de slag op de meteo van Kleine-Brogel, later stapte hij over naar het internationale bureau Meteoservices. Ondertussen is Michel aan de slag als zelfstandige weersvoorspeller en nu dus ook voor Buienradar, één van de meest populaire weerapps in de lage landen. Daar verzorgt hij samen met zijn collega Sam Hias de meest actuele en accurate updates. Ook handig op je smartphone!
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - 'Wegwijs in het Secundair Onderwijs' - een websiteZoomDe Vrije Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB) hebben de website "Wegwijs in het secundair onderwijs" gelanceerd. Daarop is heel wat informatie te vinden die ouders en kinderen kan helpen bij de studiekeuze, zoals het keuzeproces, uitleg over de structuur van het secundair onderwijs, het aanbod aan secundaire scholen in Limburg,...
Indien ouders  of kinderen na het doornemen van de informatie van de website nog vragen (…) Het hele nieuwsbericht

24 everzwijnen doodgeschoten

Zondag 16 januari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Bij drijfjachten in Kinrooi zijn 24 everzwijnen doodgeschoten. Voorlopig zijn er geen drijfjachten meer gepland.
Bocholt - Djokovic teruggestuurd naar ServiëZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Gelijkspel Hades-Bocholt

Zaterdag 15 januari 2022
Vanavond speelde HC Hades Hamont tegen de buren uit Bocholt. Na een spannende wedstrijd werd het een gelijkspel: 21-21.

Rustig winterweer

Zaterdag 15 januari 2022
Weerbericht
Bocholt - Rustig winterweerDoor de invloed van hogedrukgebieden is de atmosfeer erg rustig en komt er nauwelijks beweging voor. Bovendien is er veel vochtigheid aanwezig in de onderste lagen, die slechts traag of lokaal zelfs niet opgelost geraakt. Na de doortocht van een zwakke storing op zondag, zal een nieuw hogedrukgebied het weerbeeld in onze streken domineren. De kans op zonneschijn wordt dan wel groter.
Vandaag is het grijs in de ochtend met nevel, mist en veel lage wolken. Een drupje motregen is soms mogelijk. De (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Vrolix overleden

Zaterdag 15 januari 2022
Bocholt - Mia Vrolix overledenDinsdag is Mia Vrolix overleden, de echtgenote van Jean Waelbers. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.
Bocholt - Voortaan alleen nog blauwe zakken met wit lintjeDe oude pmd-zakken, te herkennen aan de zwarte lintjes, zijn niet meer geldig sinds 1 januari. Bij de eerste ophaling namen de afvalophalers uitzonderlijk nog oude pmd-zakken mee. Maar die overgangsperiode is nu voorbij: vanaf maandag 17 januari worden enkel nog nieuwe pmd-zakken, te herkennen aan de witte lintjes, meegenomen. 
Enkel de nieuwe pmd-zakken, met witte lintjes en opdruk ‘nieuwe blauwe zak’, zullen nog opgehaald worden. Oude pmd-zakken blijven voortaan staan. De wissel in (…) Het hele nieuwsbericht

Lucia Stinissen overleden

Zaterdag 15 januari 2022
Bocholt - Lucia Stinissen overledenDonderdag is Lucia Stinissen overleden, de weduwe van de in 2007 gestorven Rik Goossens. Zij was 97 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Vanhove.

Wolf slaat toe in Nederweert

Vrijdag 14 januari 2022
Grensgevallen
Een wolf heeft de afgelopen week meerdere schapen doodgebeten in Nederweert. De wolf waagt er zich steeds dichter bij woningen op zoek naar een prooi.

Sophie Hillen overleden

Vrijdag 14 januari 2022
Bocholt - Sophie Hillen overledenGisteren is Sophie Hillen overleden, de weduwe van Albert Gielen. Ze was afkomstig van Bocholt en werd 86 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een afscheidsdienst (om 10.30u) in de Sint-Niklaaskerk van Neerpelt-Centrum. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt.
Bocholt - Weer 21 coronapatiënten in het ziekenhuisWoensdag waren er nog 13 coronapatiënten in het Noorderhart Mariaziekenhuis, zodat men hoopte dat de daling van het aantal opnames was ingezet. Maar vanmorgen ging het weer om 21 patiënten waarvan twee op intensieve zorg. Er is één patiënt met een vermoeden van COVID-19.

Bestelwagen botst tegen lijnbus

Donderdag 13 januari 2022
Grensgevallen
Bocholt - Bestelwagen botst  tegen lijnbusOp bedrijventerrein Kampershoek in Weert is vanmiddag de bestuurder van een bestelwagen bij het uitvoeren van een manoeuvre tegen een lijnbus gebotst. In de bus viel één gewonde. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

'Het meedogenloze verweesd raken'

Donderdag 13 januari 2022
Vandaag gelezen
Bocholt - 'Het meedogenloze verweesd raken'"Voor elke niet-gevaccineerde Amerikaanse dode verliezen ongeveer negen mensen een grootouder, ouder, broer of zus, echtgenoot of kind. Het meest verontrustende van Covid-19 is waarschijnlijk het meedogenloze verweesd raken, dat doet denken aan de HIV-epidemie in Afrika of de Grote Griep van 1918."
(Kuper Simon in de Fin. Times).

Het gala van de Gouden Schoen

Donderdag 13 januari 2022
Bocholt - Het gala van de Gouden SchoenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Grijs en mistig

Donderdag 13 januari 2022
Weerbericht
Bocholt - Grijs en mistigNa de doortocht van een zwakke storing, vooral gekenmerkt met wolkenvelden, overheerst hoge luchtdruk opnieuw het weerbeeld en zijn er opklaringen. De volgende dagen blijft een krachtig hogedrukgebied in de buurt van ons land. Het is rustig en eerder koud weer met een grote kans op nevel en mist. De zon zal niet overal kunnen doorbreken en lokaal blijft het mistig en grijs. 
Vandaag is het de vraag of de zon de nevel, mist en lage wolken krijgt opgeruimd. Het ziet er naar uit dat het (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
De burgemeesters van 21 gemeenten in het Nederlandse Zuidoost-Brabant hebben vanavond in een brandbrief aan hun minister-president Mark Rutte gevraagd dat de coronamaatregelen worden versoepeld. Het gaat over de burgemeesters van onder meer Best, Veldhoven, Bergeijk, Waalre, Someren, Cranendonck, Eindhoven, Eersel en Valkenswaard. Ze zeggen zich zorgen te maken over de lokale handelaars "die door de huidige lockdown opnieuw hard worden geraakt." "Het zijn juist deze ondernemers die onze lokale gemeenschappen kleur geven en direct en indirect zorgen voor werkgelegenheid," aldus de burgemeesters in de brief. 

Watergroep vraagt nieuwe vergunning

Woensdag 12 januari 2022
De Watergroep heeft een nieuwe vergunning aangevraagd voor de drinkwaterwinning aan De Roosen in Pelt. Daar wordt water opgepompt, niet alleen voor het drinkwater van Peltenaren maar ook voor dat van inwoners van Bocholt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel en Peer. Het gaat in totaal om zowat 6 miljoen m³ drinkwater per jaar.
Op de website van De Watergroep is mooi uitgelegd wat er allemaal gebeurt voor het opgepompte water verandert in drinkwater.

Drinkwater dit jaar weer duurder

Woensdag 12 januari 2022
Bocholt - Drinkwater dit jaar weer duurderZoomSinds 1 januari is drinkwater weer duurder geworden. Dat is te wijten aan het feit dat De Watergroep de algemene jaarlijkse indexatie (stijgende consumptieprijzen en loonkosten) in de tarieven doorrekent. De waterfactuur is opgebouwd uit verschillende onderdelen dus de exacte prijsstijging is afhankelijk van je persoonlijke situatie en waterverbruik. Enkele prijssimulaties ter verduidelijking:
- Een alleenstaande persoon die in een appartement woont, geen gebruik maakt van regenwater en een (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - 13 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen verbleven er nog 13 coronapatiënten in het Noorderhart Mariaziekenhuis, zeven minder dan gisteren. Twee van hen , evenveel als gisteren, werden verpleegd op de afdeling intensieve zorg.

Karel Doumen overleden

Woensdag 12 januari 2022
Bocholt - Karel Doumen overledenMaandag is Karel Doumen overleden, de echtgenoot van Thoke Winters. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Reppel. Begroeting: vandaag woensdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Ondertussen, in wolvengebied...

Dinsdag 11 januari 2022
Bocholt - Ondertussen, in wolvengebied...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Ambachtsvrouwen gezocht

Dinsdag 11 januari 2022
Bocholt - Ambachtsvrouwen gezochtZoomDit jaar gaat de 16de editie van de nationale wedstrijd “Ambacht in de kijker” weer van start. Met deze wedstrijd wordt de ambachtelijke sector in de spotlights gezet. Volgens de cijfers van de FOD Economie vertegenwoordigden vrouwen in 2020 41% van de ambachtelijke beroepen in België. De wedstrijd richt zich daarom dit jaar op de ambachtsvrouw. Men wil via de wedstrijd vrouwen aanmoedigen om een ambachtsberoep uit te oefenen, maar zeker ook de bestaande ambachtsvrouwen laten (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Twintiger veroordeeld voor kinderpornoVijftien maanden cel met uitstel onder voorwaarden en een boete van 4.000 euro waarvan 800 euro effectief: dat is de straf die een twintiger uit Kinrooi heeft gekregen voor het bezit van kinderpornografische video's die op zijn computer werden aangetroffen.

Ziekenhuizen hebben noodplan klaar

Dinsdag 11 januari 2022
Bocholt - Ziekenhuizen hebben noodplan klaarZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Bocholt - 20 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 20 patiënten met COVID-19 opgenomen, twee minder dan gisteren. Twee onder hen, ook twee minder dan gisteren, verbleven op de afdeling intensieve zorgen.

Gun dieren een rustig plekje

Dinsdag 11 januari 2022
Vandaag gelezen
"Een hoekje met wat takken en planten levert meer op voor de natuur dan een strak getrimd gazon. Dieren hebben echt een rustig plekje nodig waar weinig mensen komen."
(Rik Brys van Heempark Genk, bij radio2.be)
In 2019 telde Limburg volgens gegevens van StatBel 126,7 wagens per 100 huishoudens. Dat is het hoogste cijfer van alle Vlaamse provincies. In heel Vlaanderen waren er in dat jaar 114,5 wagens per 100 huishoudens. Samen met Limburg zit ook Vlaams-Brabant (121,6) daarboven.
Een mogelijke verklaring voor het hoge cijfer op het vlak van wagenbezit in Limburg is dat het openbaar vervoer binnen de provincie en vanuit de provincie naar elders minder goed is uitgebouwd dan in de rest van Vlaanderen. (Bron: Limburg.incijfers.be)

'Vaccinatie morele plicht'

Maandag 10 januari 2022
Vandaag gelezen
Vaccinatie tegen het coronavirus is een morele verplichting , verklaarde paus Franciscus vandaag. Hij hekelde hoe mensen door ongegronde informatie een ​​van de meest effectieve maatregelen om levens te redden blijven weigeren. Hij herhaalde ook zijn oproep voor een universele beschikbaarheid van essentiële medische zorg en vaccins. (Vatican News)
Vandaag gelezen
De Bijbel ging in 2021 21,3 miljoen keer digitaal open op het Bijbelplatform debijbel.nl van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap. Dat is 25 procent meer dan de 16,9 miljoen keer in 2020. Psalm 23 blijft de populairste bijbeltekst. Opvallend is dat het online Bijbellezen voor het eerst vaker gebeurde met een smartphone dan met een laptop of tablet. (KerkNet)

Covid: 90% meer besmettingen

Maandag 10 januari 2022
Bocholt - Covid: 90% meer besmettingenIn de voorbije week steeg het aantal coronabesmettingen - voornamelijk met de omikronvariant - met een onwaarschijnlijke 90%  in onze regio. Opvallend was dat er in de Eerstelijnszone Noord-Limburg meer positieve tests waren dan in de aangrenzende zones, en dat de besmettingscijfers bij ons bijna tweemaal zo hoog liggen als in de aangrenzende Nederlandse gemeenten. 
In het Noorderhart Mariaziekenhuis waren er vanmorgen 22 patiënten met Covid-19 opgenomen, vier meer dan vrijdag. Vier van hen - één minder dan vrijdag - werden verpleegd op intensieve zorg. Bij vijf ziekenhuispatiënten is er een vermoeden van besmetting.

Weer een mythe de wereld uit

Maandag 10 januari 2022
Vandaag gelezen
Paarden uit de middeleeuwen die door krachtige ruiters en ridders werden bereden, worden vaak afgebeeld als enorme, machtige dieren. In werkelijkheid waren ze niet groter dan de huidige pony's. Dit blijkt uit een nieuwe studie van de Britse universiteit van Exeter. De groep onderzoekers kwam tot de conclusie dat het fokken van paarden in de Middeleeuwen niet noodzakelijkerwijs werd geoptimaliseerd voor de grootte, maar ook voor het gedrag bij toernooien of voor het uithoudingsvermogen tijdens lange veldtochten.
(Der Spiegel)
Bocholt - Leven met dementie: aandacht voor mantelzorgZoomHet Noorderhart Mariaziekenhuis organiseert een vierdelige reeks infosessies voor iedereen die nauw betrokken is bij de zorg voor een persoon met dementie. Die sessies vinden telkens van 19.30 tot 21.30 uur plaats in Noorderhart Mariaziekenhuis (Maesensveld 1, 3900 Pelt) op volgende dagen:
· Donderdag 20 januari 2022 (zaal Sigmund Freud): Wat is dementie?
· Donderdag 27 januari 2022 (zaal Sigmund Freud): Omgaan met dementie
· Donderdag 3 (…) Het hele nieuwsbericht

Hubert Vangerven overleden

Maandag 10 januari 2022
Bocholt - Hubert Vangerven overledenZaterdag is Hubert Vangerven overleden, de weduwnaar van de in 2006 gestorven Martha Custers. Hij was 96 jaar. Woensdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Kaulille waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Creemers.

Jan Heynickx overleden

Maandag 10 januari 2022
Bocholt - Jan Heynickx overledenVrijdag is Jan Heynickx overleden, de echtgenoot van Elly Brankaert. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Lozen. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.
Bocholt - Kindervaccinaties in de Antwerpse ZooZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Inbraak in clubhuis

Zondag 9 januari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Kolisboomstraat in Bree is ingebroken in een clubhuis. De daders gingen met drie bakken bier aan de haal. De politie kreeg vrijdag melding van de feiten.

Droog na het weekend

Zaterdag 8 januari 2022
Weerbericht
Bocholt - Droog na het weekendIn een strakke westelijke hoogtestroming wordt een actieve regenzone naar onze streken gestuurd. Het gaat daarbij langdurig en veel regenen. Nadien is de luchtmassa licht onstabiel, maar na het weekend bouwt een hogedrukgebied op over onze regio. Het wordt dan rustig en overwegend droog. De zon is af en toe ook aanwezig, maar vaak zijn er lage wolkenvelden en is het eerder grijs.
Vandaag is het droog tot de middag, dan komt er vanuit het westen regen opzetten. Het blijft nadien lange tijd (…) Het hele nieuwsbericht

Illegaal feest stilgelegd

Zaterdag 8 januari 2022
Grensgevallen
Bocholt - Illegaal feest stilgelegdDe politie heeft vanochtend rond 6 uur een illegaal feest stilgelegd op een voormalig fabrieksterrein aan de Kempenweg in Weert. Dat gebeurde na meldingen van overlast. Er waren zo'n 150 personen op het feest.

Bocholt klopt Esperanza Pelt

Zaterdag 8 januari 2022
Bocholt - Bocholt klopt Esperanza PeltBocholter VV heeft deze namiddag een oefenwedstrijd tegen Esperanza Pelt gewonnen met 1-2.

Nu ook vaccinaties van kinderen

Zaterdag 8 januari 2022
Bocholt - Nu ook vaccinaties van kinderenZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Zuster Anna Gielkens overleden

Vrijdag 7 januari 2022
Bocholt - Zuster Anna Gielkens overledenWoensdag is zuster Anna Gielkens (85) overleden. Zij was afkomstig van Kaulille en lid van de congregatie van de Zusters van Maria. Van 1957 tot 2008 was zij actief als kleuterleidster en werkzaam in de parochie in Hechtel. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Jozefskerk aan de Bogaardenstraat in Leuven. Haar urne wordt bijgezet op de begraafplaats in Vlierbeek (Kessel-lo).
Door bevoorradingsproblemen zijn de gele keukenafvalzakken in verschillende winkels in Limburg niet meer te koop. Dat meldt de afvalintercommunale Limburg.net, die zich verontschuldigt voor dit ongemak en er naar eigen zeggen alles aan doet om de voorraden zo snel mogelijk bij te vullen. Vanaf eind januari liggen er normaal gezien opnieuw gele zakken in de winkels. In februari zullen inwoners bovendien een startpakket van 3 gele zakken ontvangen. Voor alle andere afvalsoorten zijn er nog voldoende (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Bijna 900 bevallingen in MariaziekenhuisZoomDe dienst gynaecologie-verloskunde van het Noorderhart Mariaziekenhuis sloot het jaar 2021 af met 887 bevallingen, waaruit 897 baby’s geboren werden. In 10 gevallen ging het om tweelingen. De drukste maand was december 2021 met maar liefst 94 bevallingen.
In een rapport van 2020 over bevallingen scoort Noorderhart Mariaziekenhuis heel goed. Het opvallendste is het aantal inleidingen bij bevallingen. Zo worden heel weinig bevallingen in Noorderhart kunstmatig ingeleid, het minst in (…) Het hele nieuwsbericht

Vogelgriep in Bocholt

Vrijdag 7 januari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Bij een vogelhandel in Bocholt is vogelgriep vastgesteld. Dat heeft het FAVV, het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen, bekendgemaakt. Het gaat om de hoogpathogene variant. Rond de uitbraak worden nu een beschermingszone met een straal van 3 km en een bewakingszone met een straal van 10 km afgebakend. Iedereen die gevogelte houdt, of dit nu professioneel of als hobby is, moet zich houden aan de ophokplicht. Morgen wordt het aanwezige pluimvee geruimd door (…) Het hele nieuwsbericht

Zes vaten met aceton gedumpt

Vrijdag 7 januari 2022
Grensgevallen
Bocholt - Zes vaten met aceton gedumptGisterenavond zijn zes vaten met een vluchtige stof aangetroffen aan de Galgenbergweg in Weert. Vermoedelijk ging het om aceton dat gebruikt wordt bij de productie van drugs.

KMI: code geel

Vrijdag 7 januari 2022
Bocholt - KMI: code geel
Het KMI verwacht vandaag winterse buien, en dan meestal sneeuwbuien boven 400-500 m hoogte, die 's avonds tijdelijk intenser kunnen worden over het zuiden van de Ardennen en in Belgisch Lotharingen. In de nacht van vrijdag op zaterdag liggen de temperaturen in vele streken rond het vriespunt, zodat er gevaar is voor ijsplekken. Het KMI geeft code geel voor heel België.
Bocholt - 18 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 18 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, vier minder dan gisteren. Vier van hen - één minder dan gisteren - worden verpleegd op intensieve zorg.  

Jacques Janssen overleden

Vrijdag 7 januari 2022
Bocholt - Jacques Janssen overledenOp 29 december is in Genk Jacques Janssen overleden, de weduwnaar van Nelly Vandeweyer en de oprichter van de AJK Groep. Hij was 83 jaar en afkomstig van Achel, waar hij ook begraven wordt. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats. Online condoleren kan via www.uitvaartzorgvanhove.be.

Ondertussen, in Bethlehem...

Donderdag 6 januari 2022
Bocholt - Ondertussen, in Bethlehem...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Bocholt - Djokovic in gedwongen afzondering in AustraliëZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Bocholt - 'Mogelijk gevaarlijke XTC-pillen in omloop'Het Parket Limburg waarschuwt dat er mogelijk gevaarlijke XTC-pillen in de omloop zijn. Aanleiding is het overlijden van een 39-jarige man in Lanaken. Op nieuwjaarsdag werd de man in een appartement levenloos aangetroffen en uit een lijkschouwing bleek dat hjij gestorven was aan een combinatie van alcohol- en drugsgebruik. Op initiatief van het parket zijn in de zaak enkele aanhoudingen verricht.  
Bocholt - 22 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 22 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, vier meer dan gisteren. Vijf van hen worden verpleegd op intensieve zorg. Er is één patiënt met een vermoeden van COVID-19, twee minder dan gisteren.
Bocholt - Noord-Zuid: werken aan fietsbrug van startZoomDe aanleg van de fietsbrug in Helchteren gaat van start. Op maandag 10 januari beginnen de voorbereidende werken, zoals het verplaatsen van nutsleidingen langs de Grote Baan en snoeiwerk langs fietssnelweg F74. De werken worden in zes fases uitgevoerd.
Volgens de huidige planning fiets je over de fietsbrug in het voorjaar van 2023. Meer informatie   
Bij de start van het nieuwe jaar maakt het Limburgse ondernemersvertrouwen, na de recordscore van +22,8 in oktober 2021, een forse duik naar +10,6. Dat blijkt uit de Polsslag Ondernemend Limburg (POL), de bevraging waarmee UNIZO Limburg en VKW Limburg ieder kwartaal polsen naar het aanvoelen bij de Limburgse ondernemers over de economische gang van zaken.
Hoewel het afgelopen vierde kwartaal van 2021 met +8,9 nog overwegend positief beoordeeld werd, ging het de Limburgse bedrijven de voorbije (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Vorige week heeft vermoedelijk een wolf in een weide in de buurt van 't Mulke in Hamont-Achel drie schapen gedood. Dat is pas vandaag bekend geworden. Vermoed wordt dat de dader de "wolf van de Groote Heide" is, die al geruime tijd in de buurt van Heeze-Leende leeft. Het dier vestigde zich in het voorjaar van 2020 in de ruime regio rondom de Strabrechtse Heide, na omzwervingen door de Nederlandse provincies Limburg en Noord-Brabant en een passage langs Retie (21 (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Op de Dr. Anton Philipsweg in Weert heeft zich vandaag een vrachtwagen vastgereden in de berm. Een berger heeft de vrachtwagen uit de berm getrokken.

Brand in leegstaand bedrijfsgebouw

Woensdag 5 januari 2022
Grensgevallen
Bocholt - Brand in leegstaand bedrijfsgebouwVanmiddag heeft een brand gewoed in een leegstaand bedrijfsgebouw aan de Bloemerstraat in Nederweert. Bij de brand is asbest vrijgekomen.
Er circuleren valse oproepingsmails om je te registreren voor je boosterprik. Opgelet: de mails zien er onwaarschijnlijk echt uit. Pas op dat je niet doorklikt naar de nep-sites waar men je gegevens probeert te achterhalen. Het mailadres noreply[!]vlaamse-overheid.be is vals. Echte mails komen van noreply[!]burgerprofiel.vlaanderen.be. Twijfel je, controleer dan eerst het telefoonnummer in de mail. Is dat 050 636 636, dan is het een valse mail (want dit is het nummer van het vaccinatiecentrum van Blankenberge).
Bocholt - Maandag starten werken viaduct BoorsemZoomKomende maandag 10 januari start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de renovatie van het viaduct van de E314 aan de grensovergang in Boorsem. In het weekend van 8 en 9 januari wordt het verkeer stelselmatig omgezet naar de tijdelijke verkeerssituatie met versmalde rijstroken en doorsteken in de middenberm. Vervolgens wordt tot eind 2022 in een lange rechte lijn het viaduct van kop tot teen aangepakt. In het voorjaar plant AWV de asfaltrenovatie tot aan het ecoduct Kikbeek.
Bocholt - 18 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 18 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, één minder dan gisteren. Vijf van hen worden verpleegd op intensieve zorg. Er zijn drie patiënten met een vermoeden van COVID-19, twee meer dan gisteren.

Josée Vanduffel overleden

Woensdag 5 januari 2022
Bocholt - Josée Vanduffel overledenMaandag is Josée Vanduffel overleden, de echtgenote van Frans Simons. Zij was 78 jaar en afkomstig van Overpelt. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bocholt. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Vanhove in Bocholt.

Een stuk kouder

Woensdag 5 januari 2022
Weerbericht
Bocholt - Een stuk kouderNa de erg hoge temperaturen van de afgelopen dagen, wordt het de volgende dagen een flink stuk kouder. Met een noordwestelijke hoogtestroming wordt koude lucht aangevoerd en bereiken de maxima nog maar de helft van de voorgaande dagen. Dit zijn dan wel weer de normale waarden voor deze tijd van het jaar. Het is daarbij wisselvallig met geregeld regen en buien. Bovendien komt er bij momenten flink wat wind te staan. Op de lange termijn krijgen we invloed van een hogedrukgebied en wordt de atmosfeer (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Al 38.000 boosterprikken in EerstelijnszoneTot nog toe zijn er in de Eerstelijnszone Noord-Limburg zowat 38.000 boosterprikken gezet. Eind januari zal elke 18-plusser uit de betrokken gemeenten - Bocholt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Peer en Pelt - een uitnodiging voor zo'n boosterprik hebben ontvangen. Als iedereen op de uitnodiging ingaat, kunnen er 85.264 boosterprikken gezet worden.
In februari wordt er gestart met het vaccineren van kinderen (5 t.e.m. 11 jaar). Het gaat in onze regio om zowat 9.000 kinderen. Momenteel wordt die kindervaccinatiecampagne voorbereid en is een werkgroep bezig met het op kindermaat inrichten van de vaccinatiecentra.
Bocholt - Weer 19 coronapatiënten in ziekenhuisVanmorgen waren er 19 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, twee meer dan gisteren. Vijf van hen worden verpleegd op intensieve zorg. Er is één patiënt met een vermoeden van COVID-19. In Noorderhart Revalidatie & MS is er één patiënt met COVID-19.
Commentaar
Bocholt - Waar blijven die buitenlandse lezers?ZoomAan het eind van elk jaar werpen we wel eens een blik op het aantal bezoekers van de Internetgazet. Dan zien we wat de Duitsers beeindruckende getallen noemen. Zo bekeken die tienduizenden bezoekers elke dag veel pagina's op de Internetgazet: over heel 2021 waren er dat meer dan 36 miljoen. Daar staat een mens wel even bij stil.
Wat ons ook intrigeert is het hoge aantal bezoekers uit vreemde landen. Peltse Wim in New York is niet de enige Belg in Amerika die elke dag naar de Internetgazet surft; uit de VS kwamen vorige maand meer dan 110.000 bezoekers. Meer dan uit Nederland, alhoewel er dat ook bijna 70.000 waren, net als uit Noorwegen. Noorwegen? Welke lezers wonen in Noorwegen? En dan volgen Groot-Brittennië, Bulgarije (!), Duitsland, Finland, Frankrijk...
Als al die "buitenlanders" nu eens van zich lieten horen? Dat zou mooi Internetgazetmateriaal opleveren. Stuur eens een foto uit jullie omgeving daar? Vertel eens wat er daar gebeurt? Waar jullie je mee bezig houden? Gewoon een mailtje naar redactie[!]internetgazet.be. We zouden er zò blij mee zijn... (PP)
Bocholt - 17 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 17 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, twee meer dan vrijdag. Vijf van hen - één meer dan vrijdag - worden verpleegd op intensieve zorg. Er is één patiënt met COVID-19 in Noorderhart Revalidatie & MS.

Wolf verdrinkt in Albertkanaal

Maandag 3 januari 2022
Bocholt - Wolf verdrinkt in AlbertkanaalZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Veel regen

Maandag 3 januari 2022
Weerbericht
Bocholt - Veel regenKrachtige depressies in de buurt van Schotland en de Scandinavische landen sturen in een erg strakke zuidwestelijke luchtstroming gestoorde lucht naar onze regio. Het gaat regenen en er staat veel wind, al zijn de temperaturen nog erg hoog. Dinsdag wordt er veel regen verwacht op de scheiding van koude en warme lucht. De dagen daarna wordt het gevoelig kouder. Het blijft wisselvallig.
Vandaag wisselen bewolkte perioden af met enkele sporadische opklaringen. Hier en daar ontstaat er een (…) Het hele nieuwsbericht

Motorrijdster rijdt tegen paaltje

Maandag 3 januari 2022
Grensgevallen
Bocholt - Motorrijdster rijdt tegen paaltjeOp de Randweg Zuid in Nederweert is gisteren een motorrijdster gewond geraakt toen zij tegen een paaltje reed. De motor belandde in de sloot. De motorrijdster is naar het ziekenhuis gebracht.

Zware stormschade

Maandag 3 januari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Hevige rukwinden hebben gisterenavond zware schade veroorzaakt in Kinrooi. Verschillende huizen en daken raakten beschadigd. Bij het bedrijf Coolen Doe Het Zelf gingen meerdere showmodellen van tuinhuizen vliegen.

Jo Jaspers overleden

Maandag 3 januari 2022
Bocholt - Jo Jaspers overledenOp 29 december is Jo Jaspers overleden, de weduwnaar van de in 2007 gestorven Maria Savelkoul. Hij was 92 jaar en afkomstig van Hechtel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring gevolgd door de bijzetting in het familiegraf op de begraafplaats in Bocholt. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.
Bocholt - Sterke stijging van covidbesmettingenEr is sprake van een sterke stijging van het aantal besmettingen met de omikronvariant van het coronavirus. In onze regio steeg het aantal besmettingen met liefst 70 procent. Bovendien stijgt het aantal positieve coronatesten bij ons sneller dan in de andere regio's.
De omikronvariant nestelt zich vooral in onze neus en keel en minder in de longen, waardoor een besmetting minder snel tot een ziekenhuisopname leidt. Maar om te vermijden dat nog meer kwetsbare ouderen besmet worden is het zaak van zoveel mogelijk afstand te houden, mondmasker te dragen, enzovoort.
Bocholt - 13,5 procent van winkels staat leegZoomIn Limburg staan iets meer dan 2.200 winkels of 13,5 procent van het totaal leeg. Limburg heeft de grootste leegstand van Vlaanderen. Het Belgisch gemiddelde bedraagt 11 procent. In Tongeren bedraagt de winkelleegstand zelfs 18,3 procent, in Leopoldsburg 17,2 procent.

Quadbestuurder gewond geraakt

Zondag 2 januari 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de Oude Kerkstraat in Kinrooi is gisterenavond rond 17.15 uur een bestuurder van een quad gewond geraakt. Het slachtoffer is een 64-jarige man uit Kinrooi.

Wolf verdronken in Albertkanaal

Zondag 2 januari 2022
In Hasselt is vanmorgen een verdronken wolf uit het kanaal gehaald. Het gaat vermoedelijk om het dier dat gisteren op verschillende plaatsen in Zuid-Limburg, maar ook in Stevoort en Kuringen werd gespot. Men vermoedt dat de mannetjeswolf per ongeluk in het kanaal is terechtgekomen en daar niet meer uit geraakte, vanwege de betonnen oeverversteviging.
Het kadaver werd overgebracht naar het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen waar het oppervlakkig werd onderzocht. Daarna verhuist het naar het labo van het INBO voor een autopsie en genetisch onderzoek. Pas over enkele weken zal duidelijk zijn om welke wolf het gaat.

Maria Simons overleden

Zondag 2 januari 2022
Bocholt - Maria Simons overledenOp 31 december is Maria Simons overleden, de weduwe van Henri Janssens. Zij was 87 jaar en woonde in Kaulille. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (17-18u) in uitvaartcentrum Jaeken in Peer.
Kerk
Bocholt - Aantal Limburgse missionarissen gedaaldMomenteel zijn er nog 53 Limburgse missionarissen en ontwikkelingshelpers actief. Twintig jaar geleden waren er dat nog 248. Dat blijkt uit cijfers van STELIMO, het steunfonds voor Limburgse missionarissen en ontwikkelingshelpers. Nu zijn er nog 28 mannelijke religieuzen (paters en broeders), 18 (vooral vrouwelijke) leken coöperanten, 5 vrouwelijke religieuzen en 2 priesters van het bisdom actief in de missiegebieden. Twintig jaar geleden waren er nog 132 mannelijke religieuzen, 63 vrouwelijke religieuzen, 42 leken coöperanten en 11 priesters van het bisdom werkzaam in de ontwikkelingslanden.

Colruyt Helchteren overvallen...

Zaterdag 1 januari 2022
Bocholt - Colruyt Helchteren overvallen...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Auto en bestelwagen botsen

Zaterdag 1 januari 2022
Grensgevallen
Op de Wilhelminasingel in Weert raakten vandaag een auto en bestelwagen in een aanrijding betrokken. Daarbij is één gewonde gevallen. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. Een berger heeft de twee voertuigen afgesleept.

Auto botst frontaal op boom

Zaterdag 1 januari 2022
Grensgevallen
Op de Kemperveldweg in Tungelroy (Weert) is vanochtend, even na middernacht, een auto frontaal op een boom gereden. De bestuurder liep daarbij verwondingen op en is naar het ziekenhuis in Maastricht gebracht.

De warmste jaarwisseling ooit...

Zaterdag 1 januari 2022
Bocholt - De warmste jaarwisseling ooit...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Gelukkig Nieuwjaar!

Zaterdag 1 januari 2022
Bocholt - Gelukkig Nieuwjaar!ZoomEen nieuw jaar, weer 365 dagen die we zelf mogen vullen en waarin we hopelijk gespaard zullen blijven van ziekte, onheil en andere tegenslagen. En we hopen dat al onze lezers, medewerkers en adverteerders het geluk aan hun zijde zullen hebben. We wensen u allen van harte een gelukkig 2022!
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen