Het overige nieuws

Hamont-Achel - 15 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 15 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, twee minder dan gisteren. Vier van hen - één minder dan gisteren - worden verpleegd op intensieve zorg. Er is één patiënt met COVID-19 in Noorderhart Revalidatie & MS.

Covida Burana...

Vrijdag 31 december 2021
Hamont-Achel - Covida Burana...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

HABO-dames verder in beker

Donderdag 30 december 2021
De handbaldames van HABO gaan een ronde verder in de competitie voor de beker van Limburg. Vanavond gingen ze met 18-28 winnen bij Sint-Truiden. Het ging om een inhaalwedstrijd.

Al meer dan 8.800 starters

Donderdag 30 december 2021
Tijdens de eerste elf maanden van dit jaar hebben 8.827 Limburgers een eigen zaak opgestart. Het aantal starters in onze provincie is op vijf jaar tijd bijna verdubbeld. Dat blijkt uit gegevens van Voka Limburg. Limburg telt momenteel ruim 81.000 btw-plichtige KMO's. In 2010 waren er zo’n 60.500. Vergeleken met tien jaar geleden gaat het dus om een stijging van bijna 35 procent.

17 coronapatiënten in het ziekenhuis

Donderdag 30 december 2021
Hamont-Achel - 17 coronapatiënten in het ziekenhuisMomenteel zijn er 17 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, evenveel als gisteren. Vijf van hen worden verpleegd op intensieve zorg.
Er is 1 patiënt met COVID-19 in Noorderhart Revalidatie & MS.

Wandelen in Limburg

Donderdag 30 december 2021
Hamont-Achel - Wandelen in LimburgZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

19 buitenlandse priesters in Limburg

Donderdag 30 december 2021
Kerk
Hamont-Achel - 19 buitenlandse priesters in LimburgIn het bisdom Hasselt zijn momenteel negentien buitenlandse priesters aan de slag, meestal in parochies. Zij komen onder meer uit Italië en Polen maar ook uit Burkina Faso, Benin, Rwanda, RDC Congo en India. Twintig jaar geleden waren er maar vijf buitenlandse priesters werkzaam in het bisdom. Er zijn daar nu ook buitenlandse zusters actief: leden van twee Indonesische congregaties en een congregatie uit Brazilië.
Het inzetten van buitenlandse priesters zal het priestertekort in Limburg niet (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Vanaf volgende week wordt er in Valkenswaard gewerkt aan een renovatie van de Eindhovenseweg. Het asfalt wordt verwijderd, nutsleidingen worden aangepakt en de straat wordt omgebouwd voor eenrichtingsverkeer, voetgangers- en fietsvoorzieningen. Er komen ook terrassen en meer groen. De winkels blijven tijdens de werken te voet bereikbaar. In mei moet de Eindhovenseweg vanaf de Markt tot bijna aan de Beelmanstraat - zowat 200m - gerenoveerd zijn.

Dertig doden door spookrijders

Woensdag 29 december 2021
Vandaag gelezen
Elk jaar telt de federale politie 350 tot 400 spookrijders op de Belgische autosnelwegen. Gedurende de laatste 10 jaar werden er 121 letselongevallen met een spookrijder genoteerd op onze autosnelwegen. Deze ongevallen eisten bijna 250 slachtoffers onder wie 30 doden. Er was een spookrijder betrokken bij 2,4% van de dodelijke ongevallen op de Belgische autosnelwegen gedurende de laatste 10 jaar. Dit soort ongevallen is dodelijk in bijna20% van de gevallen tegenover 3% voor alle letselongevallen op de autosnelweg. (Bron: VIAS)

Minister van Cultuur teruggevonden

Dinsdag 28 december 2021
Hamont-Achel - Minister van Cultuur teruggevondenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Toine Lathouwers overleden

Dinsdag 28 december 2021
Hamont-Achel - Toine Lathouwers overledenVandaag is Toine Lathouwers overleden, de echtgenoot van Maria Schuurmans. Hij was afkomstig van Achel en werd 97 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag 8 januari (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Leopoldsburg-Centrum. Zijn urne wordt bijgezet op de begraafplaats van Heppen. Begroeting: vrijdag 7 januari (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.
Hamont-Achel - Storende affiches langs fietsroute verwijderdZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Vandaag gelezen
Eén vrijwilliger op drie is ouder dan zestig, één op vijf jonger dan dertig. Met andere woorden: er staat geen leeftijd op vrijwilligerswerk, al zijn mensen aan het begin van hun loopbaan en na hun pensioen sterker vertegenwoordigd in het vrijwilligerswerk. Bij hen een oververtegenwoordiging van mensen met een diploma hoger onderwijs. (Kerk & Leven)
Hamont-Achel - Latere herstart voor provinciaal voetbalDe voetbalcompetitie in de amateur- en provinciale reeksen wordt pas hervat als er opnieuw publiek toegelaten wordt. De winterstop wordt dus - tenzij het overlegcomité eerder versoepelt - verlengd tot 29 januari 2022. De jeugdreeksen hervatten wel in het weekend van 8 en 9 januari. Dat heeft Voetbal Vlaanderen beslist.

17 coronapatiënten in ziekenhuis

Dinsdag 28 december 2021
Hamont-Achel - 17 coronapatiënten in ziekenhuisVanmorgen lagen er 17 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis, één meer dan vrijdag. Vijf van hen werden verpleegd op de afdeling intensieve zorg. Er is één patiënt met COVID-19 in Noorderhart Revalidatie & MS.

Inbrekers stoten op rookgordijn

Maandag 27 december 2021
Grensgevallen
Op tweede Kerstdag is ingebroken in een huis aan de Salamanderlaan in Maarheeze (Cranendonck). Het alarmsysteem trad in werking en de woning kwam volledig onder de rook te zitten zodat de daders moesten afdruipen. De brandweer heeft het huis geventileerd.

Klanten met budgetmeter gedaald

Maandag 27 december 2021
Hamont-Achel - Klanten met budgetmeter gedaaldZoomHet aantal klanten met een budgetmeter of stroombegrenzer in Limburg is gedaald tot 4.046. In 2012 waren er dat nog 6.364. Bij niet-betaling van de energiekosten mag een energieleverancier overgaan tot het plaatsen van een budgetmeter bij de klant. Een budgetmeter laat toe het energieverbruik op te volgen via een systeem van voorafbetalingen. Het systeem werkt met een betaalkaart die de klant eerst voor een bepaald bedrag moet opladen. (Bron: limburg.incijfers.be)

Brandje in bijgebouw

Maandag 27 december 2021
Afgelopen nacht, rond 1.15u, brak door nog onbekende oorzaak brand uit in een bijgebouw achter een woning in de Bosstraat. In het bijgebouw stond een zelfgemaakte jacuzzi. De brandweer werd gealarmeerd om het vuur te blussen. Er is ook lichte schade aan de aanpalende garage van de buren. 

Jan Boelaers overleden

Maandag 27 december 2021
Hamont-Achel - Jan Boelaers overledenVrijdag is Jan Boelaers overleden, de weduwnaar van Maria Anna Boonen. Hij was afkomstig van Achel en werd 94 jaar. De afscheidsdienst en de bijbegraving op het Boskerkhof zullen in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: woensdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.

De Antwerpse wolf heet Asterix

Maandag 27 december 2021
Hamont-Achel - De Antwerpse wolf heet AsterixZoom                                                                       (Cartoion: Fobie)

Cultuursector betoogde in Brussel

Zondag 26 december 2021
Hamont-Achel - Cultuursector betoogde in BrusselZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Hamont-Achel - Trainer KFC Hamont '99  naar SV BreugelGuy Claes stopt eind dit seizoen als trainer van KFC Hamont'99. Hij verkast dan naar SV Breugel.
Hamont-Achel - Valse mails in naam van de gemeenteZoomEr doet een phishingbericht - een vals e-mailbericht - de ronde waarin Siregar, een onbestaand advocaten- en gerechtsdeurwaardersbureau, een aanmaning tot betaling stuurt van een afvalstoffenheffing en rioolbelasting. In de e-mail staat valselijk dat de gemeente opdracht heeft gegeven tot de vordering. Ook de Nationale Kamer van Gerechtsdeurwaarders waarschuwt voor dit soort mails, ook van andere (valse) kantoren.  

Vroeg uit de veren

Zaterdag 25 december 2021
Chel mag het zeggen
Hamont-Achel - Vroeg uit de verenStraks is het kerstavond. Het gezin van mijn dochter komt op bezoek. Er valt nog een heleboel te doen voor een alleenstaande man als ik: een lijstje klaarmaken en gaan winkelen, de tafel schikken, namen op de cadeautjes plakken… En hoe meer je doet, des te meer vallen je dingen in die óók nog moeten gebeuren.
Ik ben dus maar wat vroeger opgestaan dan anders. Trouwens, de morgenstond heeft in onze contreien goud in de mond. Dat is niet overal zo. In West-Vlaanderen bijvoorbeeld niet. Daar (…) Het hele nieuwsbericht

Oud-speler van 't Lo overleden

Zaterdag 25 december 2021
Hamont-Achel - Oud-speler van 't Lo overledenOp 85-jarige leeftijd overleed in Hasselt op 20 december Jacky Van Seggelen, de echtgenoot van Tilly Peeters. Geboren in Hamont sloot hij zich aan bij voetbalclub 't Lo en speelde hij daar van 1950 tot in de zestiger jaren in het eerste elftal. Hij was een zeer snelle rechtsbuiten, later werd hij halfspeler die fysiek top in orde was. Een clubspeler, ook, meldt KFC, dat aan de familie zijn oprechte deelneming aanbiedt.  

Een zalige Kerst!

Vrijdag 24 december 2021
Hamont-Achel - Een zalige Kerst!ZoomAan alle sympathisanten, medewerkers en adverteerders van de Internetgazet: een zalige Kerst!

Vrede op aarde

Vrijdag 24 december 2021
Hamont-Achel - Vrede op aardeZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Kerstboodschap mgr. Hoogmartens

Vrijdag 24 december 2021
Hamont-Achel - Kerstboodschap mgr. Hoogmartens"Het viel me op dat de politieke wereld er met de coronamaatregelen alles aan wilde doen om tenminste ‘kerst en de feesten’ gewoon te kunnen laten plaatsvinden. We willen met z’n allen immers opnieuw beleven wat ons zo kostbaar is: wat gezelligheid en geluk, liefst beleefd samen met enkele dierbaren. De voorbije twee jaar deden ons echter collectief inzien dat niets nog echt vanzelfsprekend is. Een economie kan sputteren, gezondheid kan ineens afknappen, mensen moeten hun land ontvluchten, (…) Het hele nieuwsbericht

Paard valt van brug

Vrijdag 24 december 2021
Grensgevallen
Hamont-Achel - Paard valt van brugAan de Van Hornelaan in Soerendonk (Cranendonck) is deze namiddag een paard van een brug gevallen. De brandweer kwam ter plaatste om het dier te bevrijden. Het paard liep slechts enkele schrammen op.

16 coronapatiënten in ziekenhuis

Vrijdag 24 december 2021
Hamont-Achel - 16 coronapatiënten in ziekenhuisVanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 16 patiënten met COVID-19 opgenomen, vier minder dan woensdag. Vijf van hen werden verpleegd op intensieve zorg. Er is één patiënt met een vermoeden van COVID-19. Ook in Noorderhart Revalidatie & MS is er weer een patiënt met Covid-19.

Kerstnachtvieringen zonder kerkgangers

Donderdag 23 december 2021
Kerk
De Nederlandse bisschoppen hebben in de strijd tegen Covid-19 besloten alle publieke kerstnachtvieringen te schrappen om zo op kerstavond een massale beweging van kerkgangers te voorkomen. De lockdown is ingrijpend voor iedereen, aldus de bisschoppen. Zij begrijpen dat dit voor parochies en parochianen weer een teleurstelling is die het samen vieren van Kerstmis belemmert. 'Maar', vragen de bisschoppen, 'laten we zorg hebben voor onze naasten en dit zorgvuldig doen in solidariteit met de hele samenleving'. De nachtmis wordt dit jaar opgedragen in een lege Sint-Jan in Den Bosch. De viering zal via Eurovisie uitgezonden worden.

Madeleine Hoydongs overleden

Donderdag 23 december 2021
Hamont-Achel - Madeleine Hoydongs overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is zaterdag Madeleine Hoydongs overleden, de echtgenote van François Gijsen. Ze was afkomstig van Hamont en werd 69 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring worden gehouden. Begroeting: maandag (19-20u) in uitvaartcentrum Vandebosch in Bocholt

Maria Schuermans overleden

Donderdag 23 december 2021
Hamont-Achel - Maria Schuermans overledenIn het rusthuis in Hamont is gisteren Maria Schuermans overleden. Ze was 94 jaar. Dinsdag wordt ze gecremeerd, na een afscheidsdienst (om 13.30u) in het crematorium in Lommel. Begroeting: maandag (19-20u) in funerarium Creemers. 

Ruiten bushokje ingesmeten

Donderdag 23 december 2021
Onbekenden hebben de ruiten van een bushokje ingegooid in Achel. Dat gebeurde in de Dorpsstraat.
Hamont-Achel - Vakantieregeling in Limburg, geen feestvervoerZoomDe Lijn voorziet elk jaar een bijzondere dienstregeling met oud en nieuw. Maar helaas houdt corona ons nog steeds bezig. Gezien de geldende coronamaatregelen met o.m. de sluiting van de horeca om 23 uur en de beslissingen van verschillende lokale besturen om geen grote evenementen zoals vuurwerk te organiseren, is er dit jaar geen feestvervoer. De Lijn blijft klaarstaan voor haar reizigers en doet er alles aan om ze comfortabel naar hun bestemming te brengen. Zo zorgt De Lijn ervoor dat er in alle (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Het oproer broeit in de cultuursector...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

20 coronapatiënten in het ziekenhuis

Woensdag 22 december 2021
Hamont-Achel - 20 coronapatiënten in het ziekenhuisMomenteel zijn er 20 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis, drie minder dan gisteren. Vijf van hen - één minder dan gisteren - worden verpleegd op de afdeling intensieve zorg.

Optredens uitgesteld

Woensdag 22 december 2021
Op zaterdag 8 januari stond het concert ‘Anders dan anders’ van Stan van Samang op de Aha!-planning. Op vrijdag 14 januari was ‘III-ième’ van Jan-Jaap Van der Wal voorzien. In overleg met het management van beide artiesten heeft het stadsbestuur beslist om beide Aha!-activiteiten te verplaatsen naar het voorjaar van 2022. Op 13 maart 2022 zal Stan van Samang het beste van zichzelf geven in De Posthoorn en op 29 april 2022 schittert Jan-Jaap Van der Wal in Cinema (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Bauwers

Dinsdag 21 december 2021
Bert Lauwers en Hendrik Boonen, beiden uit Hamont-Achel, hebben de besloten vennootschap Bauwers opgericht met zetel aan de Slipstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitvoeren van algemene bouwwerken en rioleringswerken, het waterdicht maken van daken en terrassen en de installatie van garagepoorten, zonneblinden en traliewerk.

Groene kerst

Dinsdag 21 december 2021
Weerbericht
Hamont-Achel - Groene kerstNu we nog slechts enkele dagen van Kerstmis verwijderd zijn, wordt een weersvoorspelling voor die dag vrij betrouwbaar. De huidige weermodellen voorzien koude lucht met kans op sneeuw over het noorden van Nederland. Bij ons wordt het echter regenachtig met maxima in de buurt van 10 graden. Op korte termijn krijgen we eerst nog winterkou te verwerken met algemene vorst en droog weer.
Vandaag is het koud, maar wel zonnig. Het kwik komt niet hoger dan 1 of 2 graden, maar de zon domineert (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - 23 coronapatiënten in het ziekenhuisMomenteel zijn er 23 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis, twee minder dan gisteren. Zes van hen - één meer dan gisteren - worden verpleegd op de afdeling intensieve zorg.  

En nu de kinderen...

Dinsdag 21 december 2021
Hamont-Achel - En nu de kinderen...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Wensen van Wijkwerking 'Het Endt'

Maandag 20 december 2021
Hamont-Achel - Wensen van Wijkwerking 'Het Endt'ZoomWijkwerking "Het Endt" stak de handen uit de mouwen om haar buurtbewoners ook dit jaar te verrassen met een kleine, zelfgeknutselde attentie. Op die manier belandden afgelopen weekend de kerst- en nieuwjaarwensen in de meer dan 200 tellende brievenbussen van de wijk. Uiteraard reiken deze wensen via Internetgazet ook tot alle mensen buiten de wijk! Maak er samen iets moois van. Hou het veilig en vooral gezond. Wij wensen eenieder fijne Kerstdagen en een mooi nieuwjaar! (Namens buurtcomité "HET ENDT")

Nieuwe vennootschap: MenMa

Maandag 20 december 2021
Romeo Mennen uit Hamont-Achel heeft de besloten vennootschap MenMa opgericht met zetel aan de Oude Pastorijstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het oprichten van gebouwen, detailhandel in bouwmaterialen en hulpgoederen en werken in onderaanneming in de bouw.
Hamont-Achel - Een kerstkaartje voor de zorgverlenersZoomEerstelijnszone Noord-Limburg lanceert een kerstkaartjescampagne voor haar netwerk van zorg- en welzijnsverstrekkers. Tot en met 9 januari kunnen inwoners van Bocholt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Peer en Pelt via de website www.elznoordlimburg.be een hartverwarmend kaartje met een persoonlijke boodschap naar hun favoriete zorgverlener, welzijnswerker of organisatie sturen. Denk maar aan de (…) Het hele nieuwsbericht

Mireille Craeghs overleden

Maandag 20 december 2021
Hamont-Achel - Mireille Craeghs overledenIN UZ Gasthuisberg is vrijdag Mireille Craeghs overleden, de echtgenote van Luc Beliën. Ze werd geboren in Neerpelt en werd 58 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de Sint-Laurentiuskerk van Hamont. Begroeting: donderdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren via www.begrafenissencreemers.be.

Met de trein naar Berlijn

Maandag 20 december 2021
Het is maar dat je 't weet
Hamont-Achel - Met de trein naar BerlijnZoomAan het begin van de zomer van volgend jaar start de nieuwe nachttrein van Antwerpen naar Berlijn, Dresden en Praag. De capaciteit op het spoor voor deze trein is toegewezen aan de Nederlands-Belgische start-up European Sleeper en het Tsjechische RegioJet. Dat levert een aantrekkelijke dienstregeling op, zowel voor vakantiegangers, stedentrippers als zakelijke reizigers. En voor fietsers, want ook fietsen kunnen mee.
 De trein gaat in eerste instantie drie keer per week rijden. Het is de bedoeling om zo snel mogelijk uit te breiden naar een dagelijkse service. Begin 2022 volgt meer nieuws over de comfortklassen, ticketprijzen en de exacte startdatum. De start van de kaartverkoop is vooralsnog voorzien op 1 april 2022.
Het is maar dat je 't weet
"Onbeschermd vee is een gemakkelijke prooi voor de wolf. Hij zal graag zijn zoektocht onderbreken en in een gebied blijven waar hij onbeschermde schapen vindt. Hoe beter vee beschermd is, des te sneller zal de wolf dus verder trekken naar meer geschikt leefgebied.” (Ecoloog Johan Mees, secretaris van de Noord-Brabantse wolvencommissie)
Hamont-Achel - 25 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 25 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, drie minder dan vrijdag. Vijf van hen werden verpleegd op intensieve zorg.

Niet alles goud wat blinkt

Maandag 20 december 2021
Om over na te denken
Meer dan 1 op 4 studenten die zich inschreven aan een van de hogescholen of universiteiten in Vlaanderen verlaat het hoger onderwijs zonder een diploma te behalen. Slechts 1 op 3 studenten behaalt een bachelordiploma binnen de vooropgestelde termijn van 3 jaar.
                                                              (Kabinet minister Weyts)

'Vogels in Limburg'

Maandag 20 december 2021
Hamont-Achel - 'Vogels in Limburg'ZoomZaterdag lanceerden vrijwilligers van de LIKONA-vogelwerkgroep de nieuwe publicatie "Vogels in Limburg - Historiek, verspreiding, trends en verplaatsingen". Dit boek beschrijft elke vogelsoort die ooit in Limburg voorkwam en belooft hét standaardwerk over vogels in Limburg te worden.
Meer dan 750 medewerkers van de vogelwerkgroep van LIKONA (Limburgse Koepel voor Natuurstudie) droegen de laatste 50 jaar hun steentje bij aan deze eerste Limburgse avifauna. Zo’n avifauna (…) Het hele nieuwsbericht

Lutgarde Swinnen overleden

Maandag 20 december 2021
Hamont-Achel - Lutgarde Swinnen overledenVrijdag is Lutgarde Swinnen overleden, de echtgenote van Ludo Bernaerts. Ze was 71 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring, waarna haar urne begraven wordt op het Boskerkhof. Begroeting: woensdag (19-20u) bij Vanhove Uitvaartzorg, Brogelerweg 24 in Bocholt. Online condoleren kan via deze link.

Houthalen VV klopt Exc. Hamont

Zondag 19 december 2021
Hamont-Achel - Houthalen VV klopt Exc. HamontHouthalen VV heeft vandaag de punten thuis gehouden tegen Excelsior Hamont. Uitslag: 3-1.
In het oude bestuursgebouw van het bisdom Hasselt konden kansarme gezinnen en dak- en thuislozen dit weekend kledij en speelgoed uitkiezen. Op 1 mei verhuisden de administratieve diensten van het bisdom Hasselt naar hun nieuwe stek aan de Paul Bellefroidlaan. Maar daarmee was het einde van het verhaal van het oude bisdomgebouw aan het Vrijwilligersplein nog niet geschreven. Nadat het vicariaat diaconie in september dit jaar het overgebleven meubilair schonk aan Warm Borgloon, om zo kansarme gezinnen te helpen, (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Aan de Maastrichterweg in Valkenswaard is afgelopen nacht een woning voor een groot deel uitgebrand. Dat gebeurde rond half één. De bovenverdieping ging nagenoeg volledig in de vlammen op. De brandweer had twee uur nodig om de brand meester te worden. Niemand werd gewond.
Het huis ligt tegenover de manege van Tops aan de Maastrichterweg. 
Hamont-Achel - Dames A van Tectum Achel winnen in bekerDe dames A van volleybalclub Tectum Achel hebben vanavond met 3-1 gewonnen van Cristal Alken Jeval C. Het was een wedstrijd in de competitie voor de beker van Limburg. Ze gaan nu een ronde verder!

Hades verliest van Sporting Pelt

Zaterdag 18 december 2021
In de provinciale afdeling van het handbal hebben de heren van handbalclub Hades vanavond verloren van Sporting Pelt. Uitslag: 30-17. 

Volleybal: Achel verliest in Haasrode

Zaterdag 18 december 2021
Hamont-Achel - Volleybal: Achel verliest in HaasrodeIn de liga mannen van het volleybal heeft Tectum Achel vanavond met 3-1 verloren in Haasrode. Setstanden: 25-17, 28-26, 22-25 en 25-14.

Achel VV A verliest in Zonhoven

Zaterdag 18 december 2021
Hamont-Achel - Achel VV A verliest in ZonhovenAchel VV A heeft vanavond met 4-3 verloren op het veld van Zonhoven United.

Stikstof zorgt voor neergang

Zaterdag 18 december 2021
Vandaag gehoord
"Stikstof heeft een verzurend effect. Mineralen in de bodem lossen daardoor op. Ze zijn dan niet meer beschikbaar voor insecten. En als vogels geen insecten meer vinden, valt het allemaal in elkaar."  
                       (Boswachter Jef De Winter in "Terzake" op Eén)

KFC Hamont 99 verslaat Grote Heide

Zaterdag 18 december 2021
Hamont-Achel - KFC Hamont 99 verslaat Grote HeideKFC Hamont 99 heeft vanavond de punten thuis gehouden tegen Sporting Grote Heide. Het won met 3-1.

Achel VV B - Lommel Kolonie 7-2

Zaterdag 18 december 2021
Hamont-Achel - Achel VV B -  Lommel Kolonie 7-2Achel VV B heeft vanavond thuis met 7-2 gewonnen van Grenstrappers Lommel Kolonie.
Grensgevallen
Het bloemencorso en de valkerijhistorie in Valkenswaard hebben van de Unesco de erkenning voor immaterieel erfgoed gekregen. Wie meer wil weten over de valkerij (waaraan Valkenswaard zijn naam ontleent) moet daar zeker eens gaan kijken in het Valkerij- en Sigarenmakerijmuseum (www.vsmm.nl).

Voorrang bij derde prik

Vrijdag 17 december 2021
Hamont-Achel - Voorrang bij derde prikDe burgemeesters van de Eerstelijnszone Noord-Limburg hebben besloten de personeelsleden van basisscholen (kleuter en lager) en kinderopvanginitiatieven de kans te geven om voorrang te krijgen bij de boostervaccinatie. Daardoor kunnen die personeelsleden, die gedomicilieerd moeten zijn in Bocholt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Peer of Pelt, zich inschrijven op de reservelijst via www.vaccinatie-noord-limburg.be. Ze moeten dan vanaf morgen/zaterdag om 12u surfen naar dat adres, kiezen voor "Reservelijst/oproeplijst" en hun gegevens en die van hun werkgever invullen. Wanneer er dan een vrije plaats is, kunnen ze opgeroepen worden.

Mia Verlinden overleden

Vrijdag 17 december 2021
Hamont-Achel - Mia Verlinden overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is vandaag Mia Verlinden overleden, de echtgenote van Jang Vandael. Ze was geboren in Neerpelt en werd 83 jaar. Woensdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Hamont. Begroeting: dinsdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.

Man (50) onder invloed van alcohol

Vrijdag 17 december 2021
Een 50-jarige autobestuurder die onder invloed was van alcohol vloog tegen de lamp bij een controle in de Sint-Odilialaan. Hij moest zijn rijbewijs voor een periode van 6 uur inleveren. De man woont in de gemeente.

Hoeveel warmte verliest je huis?

Vrijdag 17 december 2021
Hamont-Achel - Hoeveel warmte verliest je huis?ZoomZowat een jaar geleden, op 5 december, merkten we dat een klein vliegtuig constant in rechte lijnen over de provincie vloog. Later bleek dat het ging om een toestel dat in opdracht van Fluvius metingen deed om na te gaan hoeveel warmte er via daken verloren gaat. Begin volgend jaar kan je online navragen hoe het zit met jouw woning. Dat wordt gemeld in LINA, het (interessante!) blad van het Provinciaal Natuurcentrum. Een en ander wordt gekoppeld aan een provinciale actie voor een betere dakisolatie, waarbij ook infoavonden op het programma staan.
Hamont-Achel - 28 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen lagen er 28 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis, twee meer dan gisteren. Zes van hen (één meer dan gisteren)  verblijven op intensieve zorg. Er zijn drie patiënten met een vermoeden van COVID-19.

Auto en paardenwagen botsen

Donderdag 16 december 2021
Grensgevallen
Op de Randweg-Zuid in Budel kwam het tot een frontale botsing tussen een auto en een paardenwagen. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag rond 16.45 uur.

26 coronapatiënten in het ziekenhuis

Donderdag 16 december 2021
Hamont-Achel - 26 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen verbleven er 26 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis. Vijf van hen werden verpleegd op intensieve zorg. Er zijn twee patiënten met een vermoeden van COVID-19, zo meldt het ziekenhuis. Schrijf je in op de reservelijst voor vaccinatie

Wolf sloeg toe in oktober

Woensdag 15 december 2021
Grensgevallen
Eind oktober werden in natuurgebied bij Leende, in de "Groote Heide", drie kalfjes en een schaap dood aangetroffen. Het vermoeden was toen dat een wolf de dader was. Dat is nu bevestigd geworden door DNA-onderzoek. De dader is GW1625m, een mannetjeswolf die in het gebied leeft. In het voorjaar van 2020 werd hij daar voor het eerst gezien; sindsdien heeft hij al zowat 70 keer toegeslagen. 

André Van der Steen overleden

Woensdag 15 december 2021
Hamont-Achel - André Van der Steen overledenMaandag is André Van der Steen overleden, de zoon van †Harry en †Liza Van der Steen-Jaspers. Hij was 73 jaar. De afscheidsdienst zal in intieme kring plaatsvinden. Gelegenheid om afscheid te nemen in het funerarium Creemers op donderdag 16 december van 19 tot 20 uur.

Somber maar zacht

Woensdag 15 december 2021
Weerbericht
Hamont-Achel - Somber maar zachtHoewel het weerbeeld gedomineerd wordt door een krachtig hogedrukgebied dat zich uitstrekt over Frankrijk en een groot deel van Oost-Europa, blijft de zon de grote afwezige in het weerbeeld. Er is veel lage bewolking en in de onderste lagen van de atmosfeer bevindt zich ook veel vochtigheid, waardoor de kans op mist erg groot is. De volgende dagen wordt de kans op wat zon groter.
Vandaag is het weerbeeld uniform grijs met veel wolken en nauwelijks of geen zon. Bovendien kan er in de ochtend en (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Trainer Van Seggelen verlaat Exc. HamontJeroen Van Seggelen stopt eind dit seizoen als trainer van derde provincialer Exc. Hamont. Hij is er aan zijn zevende seizoen bezig.

Opgepast voor RAT-fraude

Dinsdag 14 december 2021
Hamont-Achel - Opgepast voor RAT-fraudeHet Openbaar Ministerie en de politie waarschuwen opnieuw voor oplichting via computerhelpprogramma’s, namelijk RAT-fraude. De afgelopen maanden is het aantal aangiftes gestegen en vaak met een erg groot nadeel. Er is sprake van het gebruik van een ‘remote acces tool’, zoals bijvoorbeeld het programma teamviewer.    
Hoe werkt deze fraude?  
De oplichter belt je op en beweert een medewerker te zijn van een betrouwbare organisatie (…) Het hele nieuwsbericht

Geen RYD-actie met oudejaar

Dinsdag 14 december 2021
Ieder jaar staan de vrijwilligers van Responsible Young Drivers Vlaanderen klaar om tijdens de nieuwjaarsnacht feestvierders met hun eigen wagen naar huis te brengen. Door de aanhoudende coronapandemie wordt de Nieuwjaarsactie dit jaar afgelast, voor de tweede keer op rij. De vormingen in scholen en bedrijven gaan wel door.

30 coronapatiënten in ziekenhuis

Dinsdag 14 december 2021
Hamont-Achel - 30 coronapatiënten in ziekenhuisVanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 30 patiënten met COVID-19 opgenomen. Vijf van hen lagen op intensieve. Er is één patiënt met een vermoeden van COVID-19.

Jac Achten overleden

Dinsdag 14 december 2021
Hamont-Achel - Jac Achten overledenIn Pelt is zondag Jac Achten overleden, de partner van José Verhoeven. Hij was geboren in Hasselt en werd 70 jaar. De afscheidsdienst en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.

'Laat de dieren met rust'

Maandag 13 december 2021
Vandaag gelezen
"Op de heide van Noord-Limburg leven wolven, raven, gladde slangen, nachtzwaluwen. Die dieren hebben het nodig om met rust gelaten te worden." (Jeroen Denaeghel, woordvoerder van het Agentschap Natuur en Bos, vandaag in De Standaard)
Hamont-Achel - Weer 28 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 28 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis. Vier van hen worden verpleegd op intensieve zorg. Er zijn geen patiënten met COVID-19 in Noorderhart Revalidatie & MS.

Het nieuwe normaal (5)

Maandag 13 december 2021
Hamont-Achel - Het nieuwe normaal (5)Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Peer SV - Exc. Hamont 3-3

Zondag 12 december 2021
Hamont-Achel - Peer SV - Exc. Hamont 3-3In Peer hebben Peer SV en Excelsior Hamont 3-3 gelijk gespeeld.

Het nieuwe normaal (4)

Zondag 12 december 2021
Hamont-Achel - Het nieuwe normaal (4)Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Hamont-Achel - Verlies voor meisjes Tectum Achel ADe volleydames van Tectum Achel A hebben gisteren helaas verloren. In en Tegen Tongerlo werd het 3-0. De club staat nu vierde in de rangschikking, samen met Wara Genk A.  

Het nieuwe normaal (3)

Zaterdag 11 december 2021
Hamont-Achel - Het nieuwe normaal (3)Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

KFC Hamont 99 - Park Houthalen 2-2

Zaterdag 11 december 2021
Hamont-Achel - KFC Hamont 99 - Park Houthalen 2-2KFC Hamont 99 en Park Houthalen hebben vanavond in Hamont 2-2 gelijk gespeeld. KFC kwam telkens op voorsprong, maar Park-captain Nico Prevot maakte tweemaal de achterstand goed.

KFC Eksel - Achel VV 1-1

Zaterdag 11 december 2021
Hamont-Achel - KFC  Eksel - Achel VV 1-1De voebalwedstrijd KFC Eksel - Achel VV is geëindigd op een 1-1 gelijkspel. De wedstrijd werd bijgewoond door zowat 300 toeschouwers. De bezoekers kwamen in de eerste helft op voorsprong via Glen Huibers. Maar even later lukte de jarige Tim Van Herck met een wereldgoal de aansluitingstreffer. In een matige en kansarme 2de helft werd er niet meer gescoord, al kreeg Achel via de ingevallen Ekselnaar Ulenaers nog de beste kans.

Achel VV B - Lindelhoeven B 3-1

Zaterdag 11 december 2021
Hamont-Achel - Achel VV B - Lindelhoeven B 3-1Achel VV B heeft vanavond de punten thuis gehouden tegen Lindelhoeven VV B. Uitslag: 3-1. UPDATE Een verslag uit het Achelse kamp:
De aanwezige supporters zagen een rommelige en evenwichtige eerste helft met weinig kansen. Achels doelman Jarne Stelten had een knappe reflex in huis op een laag schot van Vandael (26’) en Joey Soers kwam een teenlengte te kort toen hij na een infiltratie in de bezoekende rechthoek voor doelman Kuppens verscheen.
Meteen na de koffie (…) Het hele nieuwsbericht

Jacky Cornelissen overleden

Zaterdag 11 december 2021
Hamont-Achel - Jacky Cornelissen overledenIn het ZOL in Genk is gisteren Jacky Cornelissen overleden, de weduwnaar van Christiane Hendrikx, die in 2002 overleed. Hij was 60 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsdienst (om 13.30u) in het crematorium in Lommel. Begroeting:dinsdag (19-20u) in funerarium Creemers in Hamont-Achel. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.

Het kan verkeren

Zaterdag 11 december 2021
Chel mag het zeggen
Hamont-Achel - Het kan verkerenAlleen maar een paar stronkjes witloof wou ik. Natuurlijk geraakte mijn winkelkarretje toch weer vol met dingen waar ik eigenlijk niet voor kwam: marmelade, kruiden voor visgerechten – ik had nu eenmaal honger –,  toiletpapier. En dan kies je de kassa.
Meteen slaat Murphy toe. Je staat onvermijdelijk aan te schuiven bij de verkeerde rij. Niet erg. Wat maken die vijf minuten nu uit in het licht van de eeuwigheid? Eigenlijk wou ik ook wel die krat champagne uit de reclamefolder meenemen. Zes (…) Het hele nieuwsbericht

Laat je prikken!

Zaterdag 11 december 2021
Hamont-Achel - Laat je prikken!Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Het nieuwe normaal (2)

Vrijdag 10 december 2021
Hamont-Achel - Het nieuwe normaal (2)Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Fina Didden overleden

Vrijdag 10 december 2021
Hamont-Achel - Fina Didden overledenGisteren is Fina Didden overleden, de weduwe van Leopold Vaesen. Ze was 90 jaar. De uitvaartdienst heeft plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag a.s. (19.30-20u)  in uitvaartcentrum Severens.
Hamont-Achel - Handbal: vierlandentoernooi in LokerenVan 21 tot en met 23 december organiseert de Koninklijke Belgische Handbal Bond met de steun van de IHF een vierlandentoernooi. De wedstrijden worden gespeeld in het sport- en jeugdcomplex in Lokeren. Behalve België nemen ook Finland, Luxemburg en Litouwen deel. Tijdens de openingsavond van het tornooi neemt België het op tegen Finland. Daags nadien is Litouwen de tegenstander. Donderdagvoormiddag spelen de Men 18 hun slotwedstrijd tegen Luxemburg. Er zijn drie Limburgers geselecteerd: Nils Deekens van Sporting Pelt, Jasper Bielen van Initia Hasselt en Victor Daniels van Handbal Tongeren.
Hamont-Achel - Covid-19: verwarring rond vaccinatieplekkenEr duiken wat problemen op rond de communicatie inzake de vaccinatieplaatsen. Dat wordt bevestigd bij de Eerstelijnszone. Nu de Soeverein in Lommel opnieuw wordt geopend als vaccinatieplaats voor inwoners van Lommel en Pelt, moeten er bestanden worden overgezet door het Agentschap Zorg en Gezondheid. En dat blijkt niet helemaal te lukken, bevestigt coördinator Maarten Mulkers. Het gevolg kan zijn dat, zoals een lezeres mailde, "mensen in de bevestigingsbrief een andere vaccinatieplaats lezen dan in de mail die ze kregen". Volgens Mulkers telt alleen de plaats die aangegeven is in de brief.
- Dan zijn er de geruchten die de ronde doen. Een gerucht dat alvast niet klopt is dat het vaccinatiecentrum van Peer morgenavond definitief zou sluiten. Dat klopt dus helemaal niet. In Peer zijn er momenteel drie vaccinatiedagen per week; zodra Lommel terug open is, worden dat net zoals in Lommel twee vaccinatiedagen. En het vaccinatiecentrum blijft in Peer open.

Lucas Houben stil geboren

Donderdag 9 december 2021
Hamont-Achel - Lucas Houben stil geborenDonderdag is Lucas Houben stil geboren. Lucas was het zoontje van Ronald Houben en Nele Valkeneers. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Condoleren via info[!]uitvaartcentrum-vandebosch.be.

Het nieuwe normaal (1)

Donderdag 9 december 2021
Hamont-Achel - Het nieuwe normaal (1)Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Kubusvormig object op de maan

Donderdag 9 december 2021
Hamont-Achel - Kubusvormig object op de maanZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

27 coronapatiënten in het ziekenhuis

Donderdag 9 december 2021
Hamont-Achel - 27 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen lagen er 27 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis, één meer dan gisteren. Vier van hen verbleven op intensieve zorg. Er zijn twee patiënten met een vermoeden van COVID-19.
In Noorderhart Revalidatie & MS wordt er één patiënt met Covid-19 verpleegd.

Broeder Jos Luyten overleden

Woensdag 8 december 2021
Hamont-Achel - Broeder Jos Luyten overledenIn Meerbeek is maandag broeder Jos Luyten overleden, van de congregatie der Salvatorianen. Hij was afkomstig van Diest en werd 73 jaar. Vrijdag wordt hij begraven op het kloosterkerkhof, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Hamont-Lo. Begroeting: donderdag (19-20u). Rouwadres: Salvatorianen, Isabellaplein 15B bus 2, 3270 Scherpenheuvel. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.

Extra oppassen voor je huisdieren

Woensdag 8 december 2021
Vandaag gelezen
Tijdens de feestdagen is het extra oppassen voor je huisdieren. Chocolade is giftig voor honden en katten, dennennaalden kunnen irritatie veroorzaken en vuurwerk zorgt voor geluids- en vuurwerkangst.
Er is geen specifieke behandeling voor chocoladevergiftiging en ook geen tegengif. De dierenarts kan daarom alleen de symptomen behandelen en het dier laten braken. Het is dus zaak er snel bij te zijn.
Ook de naalden van de kerstboom zijn gevaarlijk. Zet de eet- en drinkbakjes van (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - 26 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen lagen er 26 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt. Dat zijn er twee minder dan gisteren. Vier van hen werden verpleegd op de afdeling intensieve zorgen. Er is 1 patiënt met COVID-19 in Noorderhart Revalidatie & MS.

Géén feestbussen dit eindejaar

Woensdag 8 december 2021
Hamont-Achel - Géén feestbussen dit eindejaarZoomEr zullen met eindejaar géén feestbussen rijden in onze provincie. Gezien de recente coronamaatregelen en de hoge besmettingscijfers heeft de provincie Limburg (die instaat voor 2/3 van de kosten) aan De Lijn gevraagd om de speciale feestbussen op oudejaarsavond en nieuwjaarsdag te annuleren. Men hoopt de feestbussen volgend jaar opnieuw te kunnen laten rijden onder gunstiger omstandigheden.

Zachter in het weekend

Woensdag 8 december 2021
Weerbericht
Hamont-Achel - Zachter in het weekendOmvangrijke depressies en de daaraan verbonden storingen schuiven de volgende dagen over onze streken en zorgen voor wisselvallig weer. Bovendien is het vrij koud. Vanaf het weekend bouwt een stevig hogedrukgebied op over het zuiden van Europa en dwingt de storingen naar het noorden. Daarbij wordt de aangevoerde lucht gevoelig zachter.
Vandaag bevindt een krachtige depressie zich nabij Engeland en zorgt bij ons voor veel wind met windstoten tot 50 km/u. Na de regenzone van afgelopen nacht is (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - 28 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen lagen er 28 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt. Vijf van hen werden verpleegd op de afdeling intensieve zorgen. Er is 1 patiënt met COVID-19 in Noorderhart Revalidatie & MS.

Gerda Van Otterdijk overleden

Dinsdag 7 december 2021
Hamont-Achel - Gerda Van Otterdijk overledenBij een verkeersongeval in Lommel is vrijdagavond Gerda Van Otterdijk overleden, de weduwe van Henri Verheyen. Ze was afkomstig van Achel en werd 78 jaar. Jarenlang was ze werkzaam op het secretariaat van Mater Dei in Overpelt. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring, waarna haar asurn zal worden bijgezet in het columbarium van de begraafplaats in Lommel-Centrum. Begroeting: vrijdag (19-20u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt. 

Storingen bij Telenet

Dinsdag 7 december 2021
Hamont-Achel - Storingen bij TelenetSinds deze ochtend zijn er problemen met Telenet. Vooral het mailverkeer en het internet zorgt voor problemen. Er zijn al meer dan 2000 meldingen van storingen.

Trio opgepakt voor witwassen

Maandag 6 december 2021
Grensgevallen
De politie heeft vandaag in alle vroegte een inval gedaan op twee adressen in Valkenswaard. Er werden drie personen aangehouden op verdenking van witwassen. De verdachten waren al enige tijd in beeld bij de politie omdat hun levensstijl niet overeenkwam met hun inkomen en ze in het bezit waren van onverklaarbaar dure goederen en een voertuig. Het gaat om de 21-jarige bewoonster van een woning aan de Jeneverbeslaan en de bewoners (51 en 53 jaar, de ouders van de 21-jarige vrouw) van een andere woning aan de (…) Het hele nieuwsbericht

30 coronapatiënten in ziekenhuis

Maandag 6 december 2021
Hamont-Achel - 30 coronapatiënten in ziekenhuisVanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 30 patiënten met COVID-19 opgenomen, waarvan 5 op intensieve zorg. Er worden 4 patiënten met een vermoeden van COVID-19 verzorgd. In Noorderhart Revalidatie & MS is er 1 patiënt met COVID-19.

Maandag staking bij De Lijn

Zondag 5 december 2021
Hamont-Achel - Maandag staking bij De LijnZoomDoor een nationale vakbondsactie op maandag 6 december zullen er die dag minder bussen en trams rijden. De Lijn doet er alles aan om haar reizigers niet in de kou te laten staan, en werkt een alternatieve dienstregeling uit. Deze zal kan je bekijken op  delijn.be/alternatievedienstverlening.
Het gemeenschappelijk vakbondsfront houdt maandag een actiedag in heel het land, en mobiliseert voor een betoging in (…) Het hele nieuwsbericht

Skiseizoen heropend

Zondag 5 december 2021
Hamont-Achel - Skiseizoen heropendZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Volleybal: verlies voor Dames A

Zondag 5 december 2021
De Dames A van Tectum Achel hebben gisteren in de vooravond met 3-1 verloren bij Opglabbeek.

Exc. Hamont klopt Wijchmaal

Zondag 5 december 2021
Hamont-Achel - Exc. Hamont klopt WijchmaalExcelsior Hamont heeft thuis Sporting Wijchmaal verslagen met 2-1.

Pfizer of Moderna?

Zondag 5 december 2021
Hamont-Achel - Pfizer of Moderna?Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Landbouw boert verder achteruit

Zondag 5 december 2021
Hamont-Achel - Landbouw boert verder achteruitZoomIn tien jaar tijd is het aantal land- en tuinbouwbedrijven in Limburg gedaald met 42,8 procent. Er zijn nu nog zo’n 2.800 land- en tuinbouwbedrijven in onze provincie. Dat blijkt uit gegevens van Statbel, het instituut voor de statistiek. Het aantal biobedrijven is dan weer gestegen. Er zijn er nu al 82 in Limburg, zo blijkt uit gegevens van het Departement Landbouw en Visserij. Een bedrijf mag het biolabel gebruiken na jaarlijkse controle door een erkende controleorganisatie.

Handbal: verlies voor HABO-dames

Zaterdag 4 december 2021
De dames van HABO moesten vanavond hun meerdere erkennen in de ploeg van Tessenderlo-Houthalen. HABO verloor met 17-32. Jammer voor de dames van de thuisploeg, maar de tegenstander was beter...

Rina Geusens overleden

Zaterdag 4 december 2021
Hamont-Achel - Rina Geusens overledenDonderdag is in Pelt Rina Geusens overleden, de echtgenote van Wim Lauwers. Ze werd geboren in Hamont, groeide op in Achel en werd 68 jaar. De afscheidsdienst en de bijzetting van haar as bij haar dochter Ine op het Boskerkhof zullen in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: woensdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.

Bocholt B verslaat Achel B

Zaterdag 4 december 2021
Hamont-Achel - Bocholt B verslaat Achel BBocholt VV B heeft vanavond gewonnen van Achel VV B. UItslag: 5-4.

KRC Peer - KFC Hamont 99 5-1

Zaterdag 4 december 2021
Hamont-Achel - KRC Peer - KFC Hamont 99 5-1KRC Peer heeft vanavond KFC Hamont 99 verslagen. Uitslag:5-1.

'Inbrakengolf bij apotheken'

Vrijdag 3 december 2021
Hamont-Achel - 'Inbrakengolf bij apotheken'Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Suikerfeestbetogingzuur

Vrijdag 3 december 2021
Tribunaliteiten
Hamont-Achel - SuikerfeestbetogingzuurMet vijf waren ze, om te betogen tegen de “islamisering” nadat een week eerder in Mechelen 20 tot 30 moslims samenkwamen om het Suikerfeest te vieren. De vijf droegen borden met als opschrift: “Is dit de toekomst van Vlaanderen!? Nee, bedankt.”. Op een groot spandoek stond “Stop islamisering” en een verbodsteken, met de afbeelding van een moskee, negen vrouwen met een boerka en zeven met een nikab. Al na een kwartier gaf de burgemeester het bevel om de betogers op te pakken, (…) Het hele nieuwsbericht

Man verdacht van aanranding

Vrijdag 3 december 2021
Hamont-Achel - Man verdacht van aanrandingZoomKent u deze man? De politie Balen/Dessel/Mol is naar hem op zoek. De man zou op 30 juli een vrouw hebben aangerand in de bus tussen Geel en Hamont. Wie tips heeft, wordt gevraagd de politie te contacteren via een mail aan pz.balendesselmol.lik[!]police.belgium.eu of een telefoontje naar 014/33.37.00 (tijdens de kantooruren). Alle tips worden met discretie behandeld.
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft gisteren aannemer Wesley Breemans uit Hamont-Achel failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 2 januari ingediend worden.

Karin Bas overleden

Vrijdag 3 december 2021
Hamont-Achel - Karin Bas overledenIn Begeleidingscentrum 't Hoekske in Hechtel-Eksel is vandaag Karin Bas overleden, de dochter van Jaak Bas en Simonne Bernaerts. Ze was afkomstig van Hamont en werd 68 jaar. De afscheidsdienst en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: dinsdag (19-20u) in funerarium Creemers. De familie zal hierbij niet aanwezig zijn. Online condoleren via www.begrafenissencreemers.be.
Hamont-Achel - 25 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 25 patiënten met COVID-19 opgenomen, waarvan 5 op intensieve zorg. In Noorderhart Revalidatie & MS zijn er 3 patiënten met COVID-19.
Hamont-Achel - Wolven worden toeristische attractieZoomTussen Genk en Peer kan men soms "wolven kijken"... (Cartoon: Fobie)
Hamont-Achel - Alle middelen worden ingezet voor vaccinatieZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

De visie van Fobie

Donderdag 2 december 2021
Hamont-Achel - De visie van FobieZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

23 coronapatiënten in het ziekenhuis

Donderdag 2 december 2021
Hamont-Achel - 23 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 23 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, waarvan 5 op intensieve zorg. In Noorderhart Revalidatie & MS zijn er 3 patiënten met COVID-19.

Vier overvallen in Limburg

Woensdag 1 december 2021
In de loop van de voormiddag werden in Limburg drie apotheken overvallen door 4 daders, die in het zwart gekleed waren, meldt het parket Limburg. Ze gingen op agressieve wijze te werk waarbij minstens een mes en een wapen met lange loop werden gehanteerd. De daders maakten gebruik van twee voertuigen: een rode Ford Fiësta en een blauwe BMW 1. Ze zijn nog op de vlucht. 
De overvallen gebeurden in Hoeselt, Alken en Stevoort. In de drie gevallen werden er medicijnen en geld buitgemaakt.  (…) Het hele nieuwsbericht
Bij een gerechtelijke actie met tientallen huiszoekingen in België en Nederland zijn in totaal 21 personen gearresteerd, waarvan 13 in België. De huiszoekingen in België vonden plaats in Maaseik, Maasmechelen, Heusden-Zolder, Alken, Genk, Bonheiden, Hasselt, Zutendaal en Oudsbergen). In ons land werden o.m. verschillende luxe-uurwerken, verschillende voertuigen (o.a een Porsche Taycan 4S) en ongeveer 20.000 euro cash in beslag genomen. In Nederland ging het om ongeveer 50.000 ero cash (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - 24 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 24 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, waarvan 3 op intensieve zorg. Er is 1 patiënt met een vermoeden van COVID-19. In Noorderhart Revalidatie & MS zijn er 3 patiënten met COVID-19.
Hamont-Achel - Ziekenhuis overstelpt met telefoontjesDe overheid heeft gisteravond aan de ziekenhuizen gevraagd om niet-dringende zorg uit te stellen. Dat heeft geleid tot onrust bij de betrokken kandidaat-patiënten, die nu de ziekenhuizen bellen met vraag om uitleg over hun afspraak. "Ook in het Noorderhart Mariaziekenhuis zijn we genoodzaakt om niet-dringende zorg uit te stellen," zegt Sabine Van Bree van de communicatiedienst van het ziekenhuis. "We worden momenteel overstelpt door telefoontjes van patiënten die vragen of hun opname doorgaat." 
Vandaar de oproep om dergelijke telefoontjes achterwege te laten en de lijnen vrij te houden voor dringende oproepen.
Heeft u een geplande chirurgische opname (chirurgische dagopname of chirurgische verblijvende opname)? Dan wordt u voortaan opgebeld als uw opname doorgaat. U komt dus enkel naar het ziekenhuis als u een telefoontje heeft gekregen met het uur waarop u verwacht wordt in het ziekenhuis. Als u niet opgebeld wordt (en uw opname dus is geannuleerd) wordt u binnenkort door uw arts gecontacteerd voor een nieuwe afspraak. 
De consultaties, onderzoeken, niet-chirurgische dagbehandelingen (chemo, lensimplantaat, pijnbehandeling, MKA, nierdialyse) en niet-chirurgische opnames (cathé, TEE, reconversie, pacemaker) gaan allemaal door. Hiervoor mag u op het reeds afgesproken uur naar het ziekenhuis komen.

Winand Janssen overleden

Woensdag 1 december 2021
Hamont-Achel - Winand Janssen overledenOp 27 november overleed Winand Janssen. Hij was 69 jaar en afkomstig van Hamont. Het afscheid vond plaats in intieme kring. De asverspreiding vond plaats op de begraafplaats van Bocholt. Rouwadres: fam. Janssen, Kabienstraat 5, 3950 Bocholt.
14/04

Van harte proficiat voor het behalen van het kampioenschap in de eerste provinciale van het voetbal. Op naar de nationale reeksen.

André Steensels
02/04

Van harte dank, Paul. Internetgazet werd altijd zeer mooi gepresenteerd met woorden en beelden. Een prachtig medium voor en van Noord-Limburg dankzij uw inzet. We wensen uw opvolger veel succes!

Jef Plas
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel