Het overige nieuws

José Lourdaux overleden

Maandag 31 januari 2022
Lommel - José Lourdaux overledenGisteren is José Lourdaux overleden, de weduwe van de in 2003 gestorven Sus Berkmans. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Verlenging trainersstaf GT Kolonie

Maandag 31 januari 2022
Lommel - Verlenging trainersstaf GT KolonieNa een succesvolle eerste seizoenshelft bij GT Kolonie Lommel, verlengt de voltallige trainersstaf onder Ken Debauve de samenwerking voor een jaar. Debauve die als speler meer dan 250 wedstrijden op het allerhoogste niveau speelde, proefde dit seizoen voor het eerst van het hoofdtrainersschap. Zijn leiding over de Grenstrappers leverde hem meteen de prijs op van "trainer van het jaar" in 4de provinciale D, verkozen door zijn collega-coaches in de provinciale reeksen. Donderdag kwam het bestuur van de (…) Het hele nieuwsbericht

Wekelijkse vaccinatieteller update

Maandag 31 januari 2022
De vaccinatieteller
Lommel - Wekelijkse vaccinatieteller updateZoomOndertussen hebben 66.58% van de Lommelaars al een boosterprik gehad. Dat zijn 22.807 van de 34.255 mensen. Dagelijkse updates kan je steeds volgen via https://vaccinaties.lukin.be/lommel/

Verlies voor Lovoc-jongens U15

Maandag 31 januari 2022
Lommel - Verlies voor Lovoc-jongens U15ZoomHet wordt weer beter in volleyland! Alle jeugdwedstrijden konden dit weekend doorgaan. In tegenstelling tot de seniorenwedstrijden, daar ging er geen enkele van door. Vanwege de stilaan gekende oorzaak.
De jongens U15 (foto) moesten thuis aan de bak tegen Sparvoc Lanaken-Briegden A. Lang niet op volle kracht, ook vanwege corona. De jongens waren net met 6, waar de voltallige ploeg uit 10 stoere knapen bestaat. Alle spelers konden dus volle bak wedstrijdervaring opdoen.
In set 1 liep (…) Het hele nieuwsbericht
Verlies voor Lovoc-jongens U15Verlies voor Lovoc-jongens U15Verlies voor Lovoc-jongens U15Verlies voor Lovoc-jongens U15
Zoom

Huismus leidt in tuinvogeltelling

Maandag 31 januari 2022
Lommel - Huismus leidt in tuinvogeltellingZoomTijdens Het Grote Vogelweekend van Natuurpunt telden 47.750 vogeltellers mee de tuinvogels in Vlaanderen. Volgens de voorlopige cijfers zijn er 777.168 vogels geteld in 25.093 tuinen. Het aantal vogels en soorten per tuin bleef behouden: gemiddeld zagen we 23 vogels van 7 soorten per tuin. Ook de top 3 bleef behouden: huismus, koolmees en vink
In Limburg werden door 4331 tellers in 2635 tuinen 94.857 vogels geteld. Met per tuin gemiddeld 27 vogels van 8 verschillende soorten blijven de (…) Het hele nieuwsbericht

Morgen start Tournée Minerale

Maandag 31 januari 2022
Lommel - Morgen start Tournée MineraleZoomMorgen gaat de alweer zesde editie van 'Tournée Minerale' van start... een maand zonder alcohol! In 2017 sloegen De Druglijn en Stichting tegen Kanker de handen in elkaar: de maand zonder alcohol was geboren. Vanaf de eerste editie was het enthousiasme voor Tournée Minérale enorm: méér dan 120.000 Belgen schreven zich in. De redenen om mee te doen waren heel uiteenlopend: om te werken aan de gezondheid, om te zien of de uitdaging vol te houden was, om kankeronderzoek te steunen...  (Foto Robert Boons)

Gezocht: monitoren voor Akindo

Maandag 31 januari 2022
Lommel - Gezocht: monitoren voor AkindoZoomBij Akindo zijn ze nog op zoek naar nieuwe monitoren. Als je tussen 15 en 35 jaar bent, en zin hebt om je deze zomer in te zetten tijdens vakantiekampen voor kinderen en jongeren uit maatschappelijk kwetsbare milieus, dan kan je vrijblijvend kennismaken op hun infomomenten op 19 februari, 19 maart of 21 mei, telkens van 14 tot 16 uur. Inschrijven kan via mail aan info[!]akindo.be.

Emiel Cuypers overleden

Maandag 31 januari 2022
Lommel - Emiel Cuypers overledenIn WZC De Bekelaar is vrijdag Emiel Cuypers overleden. Hij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Vandebosch aan de Koning Leopoldlaan.
In de eerste provinciale van het damesvoetbal hebben Lommel en Diepenbeek 1-1 gelijkgespeeld.

Inbraak in Herdersweg

Zondag 30 januari 2022
Lommel - Inbraak in HerderswegIn de Herdersweg is ingebroken in een pand. Of de daders buit hebben gemaakt, is niet geweten. Het gerechtelijk labo zocht naar bruikbare sporen. De inbraak is vanochtend vastgesteld.

Kattenbos wint van Turkse Rangers

Zondag 30 januari 2022
Lommel - Kattenbos wint van Turkse Rangers
Lutlommel A verloor gisterenavond al met 3-0 bij FC Maasland, terwijl Lutlommel B vandaag op eigen terrein eveneens met 0-3 verloor, maar dan van Molenbeersel. Ook Verbroedering verloor met 0-3, van Kadijk SK, terwijl Kattenbos dan weer een erg goede zaak deed door thuis met 5-2 te winnen van de Turkse Rangers. Grenstrappers Kolonie was vrij vanmiddag.

Auto gestolen in Teutenweg

Zondag 30 januari 2022
In de Teutenweg gingen onbekenden met een auto aan de haal. Het voertuig stond naast de woning.
300 woorden van Rudi
Lommel - Sherlock Holmes en het mysterie van de bananenOp de radio legt een Sherlock Holmeskenner het verschil uit tussen deductie en abductie. Het eerste betekent ‘wat je kan afleiden uit wat iemand beweert met logische noodzakelijkheid’. Het regent en daaruit mag je besluiten dat de straten nat worden. Abductie is zoeken naar een conclusie die het beste bij je waarneming past. Sherlock Holmes, het geesteskind van Arthur Conan Doyle, was er een absolute meester in. Hij laat het zien wanneer hij voor het eerst Dr. Watson ontmoet. “U bent in (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Basket Lommel verliest nipt van Royal IV BrusselsBasket Croonen Lommel gaf gisterenavond Royal IV Brussels partij, en verloor jammerlijk met twee puntjes... 70-72 was de eindstand. (Quarters: 14-20, 19-11 (33-31), 15-21 (48-52), 22-20)
Een agressief  Royal IV dwong in Lommel zijn derde overwinning van het seizoen af en komt zo weg van de laatste plaats. Lommel maakte op geen enkel moment aanspraak op de overwinning want het bleef achter de feiten aanhollen via 0-9 naar 14-20 en aan de rust de enige voorsprong in de wedstrijd 33-31. Verzachtende (…) Het hele nieuwsbericht

Jef Boers overleden

Zaterdag 29 januari 2022
Lommel - Jef Boers overledenIn Pelt is gisteren Jef Boers overleden, de echtgenoot van Alda Vreys. Hij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Heide-Heuvel. Begroeting: woensdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Hogere temperaturen maar veel wind

Zaterdag 29 januari 2022
Weerbericht
Lommel - Hogere temperaturen maar veel windNa de doortocht van een storing komen we terecht in een zogenaamde warme sector. De temperaturen maken een flinke sprong, maar er staat wel wat wind. Na een meestal droge zondag, volgt er erg wisselvallig en winderig weer na het weekend.
Vandaag wordt een eerder grijze dag met veel wolken en soms een drupje regen of motregen. Het is echter ook vaak droog en de temperaturen komen erg hoog uit bij gemiddeld 12 graden. Er staat wel een matige tot soms vrij krachtige westelijke wind met (…) Het hele nieuwsbericht

Madeleine Damiaens overleden

Zaterdag 29 januari 2022
Lommel - Madeleine Damiaens overledenIn WZC Ploegdries is gisteren Madeleine Damiaens overleden, de weduwe van Jef Strackx. Ze was afkomstig van Overpelt en werd 90 jaar. De uitvaartdienst heeft plaats in besloten kring, waarna de asverstrooiing op de begraafplaats van Lommel-Centrum. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat. Online condoleren: www.uitvaartzorg-severens.be

Virus op Messenger

Zaterdag 29 januari 2022
Er circuleert momenteel een virus via Messenger. Je krijgt van heel wat vrienden de vraag 'Ben jij het in de video?' met een link om door te klikken. Doe dat niet, want dan geraakt jouw profiel wellicht ook geïnfecteerd en ga je het virus verder verspreiden.

André Cochet overleden

Zaterdag 29 januari 2022
Lommel - André Cochet overledenGisteren is André Cochet overleden. Hij was 67 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kattenbos. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

Alleen de hond mocht op de foto

Vrijdag 28 januari 2022
Tribunaliteiten
Lommel - Alleen de hond mocht op de fotoEen dame kocht bij een erkende honden- en kattenkweker een hondje. Een half jaar later verscheen op het Instagramprofiel van de verkoper een foto van de dame met het hondje op de schoot. Daarnaast haar zoontje. Op de achtergrond figureerde een fotogalerij met BV’s, hun hondje en het weetje dat al die BV's meewerkten aan deze “wall of fame”.
Er volgde een claim van 20.000 euro voor de rechtbank van Turnhout, 2.000 euro voor de dame, 2.000 euro voor het zoontje en 16.000 euro voor de (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Actie tegen gsm-gebruik aan het stuurZoomVolgende week gaat de politie extra controleren op het gebruik van gsm's of smartphones achter het stuur. Het gaat om een provinciale actie. Gebruik van mobiele toestellen achter het stuur veroorzaakt heel wat ongevallen, zegt de provinciegouverneur. “Bedoeling van de actie is om bestuurders bewust te maken van het gevaar van het gebruik van de gsm tijdens het besturen van een voertuig. Een bericht versturen wanneer men stilstaat in de file of aan een rood licht is trouwens ook verboden”, aldus nog gouverneur Lantmeeters. De thema-actie loopt van 31 januari tot 5 februari 2022.  
Vanmorgen waren er 28 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis, twee minder dan gisteren. Twee van hen, evenveel als gisteren, worden verpleegd op intensieve zorg. Er zijn twee patiënten met een vermoeden van COVID-19.
Lommel - Concert Chantal Acda in De AdelbergZoomTijdens de Week van de Belgische Muziek kan u op woensdag 2 februari in De Adelberg terecht voor een boeiend concert van Chantal Acda (Isbells). En misschien kan je wel gratis gaan... Zie onderaan dit artikel!
Tijdens de lockdown in het voorjaar van 2021 werkte ze een week lang in de Kleine zaal van CC De Adelberg aan haar nieuwe soloalbumSaterday Moon’. Het werd een kleurige samenstelling van verrassende samenwerkingen. Tijdens deze Week van de Belgische (…) Het hele nieuwsbericht
Wandelingen door Lommel
Lommel - Affaires met kinderen en de IJzeren RijnZoomHeel af en toe voel ik een regendruppel. Schapenwolken, soms wat donkerder grijs maar ook zon. Een aardig windje. Het houdt me fris. Dat maakt niet zoveel uit. Ik fiets toch elektrisch. Ik kijk spiedend om me heen of ik nog iets opmerkelijks zie. Achter sommige schuttingen hoor ik grasmaaiers ronken. Bij sommige huizen staan mensen buiten, keuvelend met de buren, één ellenboog op de schoffel. Zomergeluiden, zomerse bewegingen. ‘Hoi!’, ‘Ne goeiedaag’! enz. Er is zomerse verstilling (…) Het hele nieuwsbericht

Brand in bungalow

Donderdag 27 januari 2022
Een brand in een bungalow op Parelstrand heeft beperkte schade aangericht. De brand ontstond aan de boiler. De bewoner ging het vuur met succes te lijf.

Stefan Maes overleden

Donderdag 27 januari 2022
Lommel - Stefan Maes overledenVandaag is Stefan Maes overleden, de echtgenoot van Evie Villeirs. Hij was afkomstig van Bree en werd 55 jaar. De afscheidsdienst zal plaatshebben op woensdag 2 februari om 12.00 uur in de aula van het crematorium Stuifduin. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat. Online condoleren: www.uitvaartzorg-severens.be.

Triple A Consulting Company failliet

Donderdag 27 januari 2022
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag Triple A Consulting Company uit Lommel failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 26 februari ingediend worden.
Lommel - Oude pmd-zakken mogen naar recyclageparkZoomOude blauwe PMD-zakken, te herkennen aan het zwart treklint, worden niet meer aan huis opgehaald. Omdat er nog heel wat oude zakken in omloop zijn, laat Limburg.net ze tot en met 31 maart uitzonderlijk nog wel toe in de recyclageparken. Dat laat de afvalintercommunale vandaag weten.
Waarom geen ophaling meer van oude zakken? In april 2021 veranderden de sorteerregels voor pmd: sindsdien kan ook al het plastic verpakkingsafval in de blauwe zak. De zak zelf werd meteen ook aangepast naar (…) Het hele nieuwsbericht

Veerle Van Bun overleden

Donderdag 27 januari 2022
Lommel - Veerle Van Bun overleden
Gisteren is Veerle Van Bun, directeur van het cultuurcentrum Genk, en voormalig directeur van CC De Adelberg in Lommel, overleden. Zij was 57 jaar en de echtgenote van Jos Wouters. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Albertuskerk in Zwartberg.

Kepen tellen

Donderdag 27 januari 2022
Lommel - Kepen tellenZoomWe naderen het Grote Vogeltelweekend. Zaterdag en/of zondag zou u er eens goed voor moeten gaan zitten en de vogels in de tuin tellen. Maar als je toevallig een vlucht kepen op bezoek krijgt, zoals Stefan Was, kan het moeilijk tellen worden... (Foto Stefan Was)

Weersverandering

Donderdag 27 januari 2022
Lommel - WeersveranderingNa dagen van eentonig grijs weer door de invloed van een hogedrukgebied, zet zich vandaag een weersverandering door. Depressies en storingen worden de volgende dagen weerbepalend. Het gaat vooral ook harder waaien en de neerslagkansen nemen toe. In het weekend wordt zachte lucht aangevoerd en bij momenten komt er erg veel wind te staan. Winterweer staat er voorlopig nog niet aan te komen.
Vandaag kan de zon in de loop van de ochtend even door het wolkendek priemen. Lang duurt dat echter (…) Het hele nieuwsbericht

30 coronapatiënten in het ziekenhuis

Donderdag 27 januari 2022
Lommel - 30 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 30 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis, drie meer dan gisteren. Twee van hen, evenveel als gisteren, worden verpleegd op intensieve zorg. Er zijn twee patiënten met een vermoeden van COVID-19.

Toon Endevoets overleden

Woensdag 26 januari 2022
Lommel - Toon Endevoets overledenGisteren is Toon Endevoets overleden, de echtgenoot van Mien Lepelaars. Hij was afkomstig van Valkenswaard en werd 86 jaar. Het afscheid vindt maandag (10.30 uur) plaats in het crematorium aan de Vonderdreef. Begroeting: vrijdag (14-20 uur) in het rouwhuis aan de Vijverstraat 2.
Lommel - Covid-19: eerste kinderen gevaccineerdZoomUPDATE In de vaccinatiecentra in Peer en Lommel werden vandaag de eerste kinderen van de Eerstelijnszone Noord-Limburg gevaccineerd tegen Covid-19. Zowat 300 kinderen kwamen opdagen voor een eerste prik met een op kindermaat aangepaste dosis. Een tweede prik volgt later.
Het vaccinatiecentrum in de voormalige VDAB-lokalen was voor de gelegenheid wat aangepast aan de leeftijd van de vaccinatiekandidaten. Het kinderanimatieteam van Center Parcs was van de (…) Het hele nieuwsbericht
Jochen Broeckx uit Lommel heeft de besloten vennootschap B & J Bouwadvies opgericht met zetel aan de Pater Eymardstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het opvolgen van bouwwerken, patrimoniumbeheer en het leggen van tegelvloeren en klinkerwerken.

Loes Holler overleden

Woensdag 26 januari 2022
Lommel - Loes Holler overledenGisteren is Loes Holler overleden. Zij was afkomstig van Slatiga (Indonesië) en werd 84 jaar. Het afscheid en de crematie vinden plaats in beperkte kring. Begroeting: zondag (11-11.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.

Doe het hem maar eens na!

Woensdag 26 januari 2022
Puur natuur
Een snoekbaars met een zendertje in zijn buik heeft in vijf jaar minimaal 550 kilometer over de Rijn gezwommen. Dit is opvallend voor een vissoort waarvan altijd werd gedacht dat het een standvis is, maar die kennelijk toch een heel eind kan zwemmen. De snoekbaars is helemaal vanaf de Noordzee naar Mannheim in Duitsland gezwommen. Tegen de stroming in. Faut le faire! (Bron: Nature Today)
Lommel - 27 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 27 patiënten met COVID-19 opgenomen, twee meer dan gisteren. Twee van hen, evenveel als gisteren, worden verpleegd op intensieve zorg. Er zijn twee patiënten met een vermoeden van COVID-19.
Lommel - 60.000 euro voor slachtoffers watersnoodHet bisdom Hasselt heeft bijna 60.000 euro ingezameld voor de slachtoffers van de watersnood in Wallonië. Het vicariaat diaconie en caritas verdeelde deze gelden aan lokale projecten die de fondsen omzetten in tastbare hulp. Vooreerst schonk het bisdom 10.000 euro aan Caritas Hulpbetoon om getroffen gezinnen juridisch bij te staan in de afhandeling van verzekeringsdossiers. Don Gregorio Aiello, priester in de federatie Genk-Noord, kon onder meer via de financiële steun uit het diocesane noodfonds (…) Het hele nieuwsbericht

Het Grote Vogeltelweekend

Woensdag 26 januari 2022
Lommel - Het Grote VogeltelweekendZoomNatuurpunt organiseert dit weekend weer het Grote Vogeltelweekend. Tijd om het vogelvoer op te dissen en massaal tuinvogels te turven op 29 en 30 januari. Naar goede gewoonte is Michaël Pas de bevlogen ambassadeur, dit jaar voor het eerst geflankeerd door schrijfster Sarah Devos. Zij zitten alvast klaar achter hun verrekijker. Tel komend weekend de vogels in je tuin  en doe zo mee aan de grootste vogeltelling in Vlaanderen! Meer info via deze link.

Twee nieuwe spelers voor Kattenbos

Dinsdag 25 januari 2022
Lommel - Twee nieuwe spelers voor KattenbosDerde provincialer Kattenbos Sport heeft twee nieuwe spelers aangetrokken voor komend seizoen: Gert Timmermans (Achel VV) en Milos Melis (St. Dympna).

Nieuwe trainer voor V. Lommel

Dinsdag 25 januari 2022
Lommel - Nieuwe trainer voor V. LommelVerbroedering Lommel heeft Tom Diepvens aangesteld als nieuwe trainer vanaf volgend seizoen.

Nieuwe vennootschap: Richard

Dinsdag 25 januari 2022
Richard en Thomas Noens, beiden uit Lommel, hebben de besloten vennootschap Richard opgericht met zetel aan de Kleermakersweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het reinigen van interieur en exterieur van gebouwen, het lappen van ramen en algemene klus- en herstellingswerken.

Mogelijk hinder bij De Lijn

Dinsdag 25 januari 2022
Lommel - Mogelijk hinder bij De LijnDe effecten van de pandemie laten zich in de hele samenleving weer volop voelen. Ook De Lijn merkt sinds kort de impact van Omikron. Sinds eind vorige week wordt meer uitval onder het personeel genoteerd, en dat heeft gevolgen voor de dienstverlening. De Lijn adviseert haar reizigers om vlak voor vertrek de rijtijdeninfo te checken via de gebruikelijke communicatiekanalen.
Lommel - 25 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 25 patiënten met COVID-19 opgenomen, één minder dan gisteren. Twee van hen, evenveel als gisteren, worden verpleegd op intensieve zorg. Er zijn twee patiënten met een vermoeden van COVID-19.

Advies VMM: 'Stook nu geen hout'

Dinsdag 25 januari 2022
Lommel - Advies VMM: 'Stook nu geen hout'ZoomDe Vlaamse Milieumaatschappij vraagt dezer dagen geen hout te verbranden voor het verwarmen van de woning. "Er is vandaag veel fijn stof in de lucht. Omdat houtverbranding extra fijn stof in de lucht brengt, roepen we de bevolking op om geen hout te stoken als bijverwarming of om sfeer te creëren. Houtverbranding beperken heeft een belangrijke positieve impact op de gezondheid en op de luchtkwaliteit. Fijn stof inademen is schadelijk voor de gezondheid. Het is in het belang van de Vlaming zelf om zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Gele zakken hebben vertraging

Dinsdag 25 januari 2022
Lommel - Gele zakken hebben vertragingZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
Lommel - Hulpanimatorcursus Speelplein KriebelboomZoomWord jij dit jaar 16, 17 of 18 jaar en wil je tijdens de paasvakantie eens iets leuk doen? Speelpleinwerking Kriebelboom organiseert van 4 tot en met 8 april een supertoffe hulpanimatorcursus. Maak kennis met het speelplein, leer alles wat je nodig hebt om een super goede animator te worden en beleef nog veel leuke en onvergetelijke momenten ook. Je leert hun toffe leidingsbende kennen en zo kan je ook al uitkijken naar een superleuke zomer op hun plein. Interesse? Stuur snel een mailtje naar kriebelboompost[!]gmail.com. Voor meer informatie kan je ook op hun Facebookpagina 'Kriebelboom Lommel' terecht.

Gewonden bij kop-staartaanrijding

Maandag 24 januari 2022
Een 20-jarige uit Lommel en een 18-jarige uit Hechtel-Eksel zijn gewond geraakt bij een kop-staartaanrijding tussen vier auto's op de Kempische Steenweg in Hasselt. Het ongeval gebeurde vanmorgen rond 7.40 uur.
Lommel - 40 bedden minder beschikbaar in ziekenhuisDoor personeelsuitval ingevolge besmettingen of quarantaine zijn er in het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt momenteel 40 bedden minder beschikbaar. Dat heeft algemeen directeur Hans Ramaekers gezegd in een interview met TVL. Hij verwacht dat de situatie in het ziekenhuis in de komende weken nog erger zal worden.
Lommel - NMBS past treinaanbod aan vanwege Covid-19ZoomOmwille van de coronabesmettingen bij haar personeel past de NMBS vanaf woensdag 26 januari haar treinaanbod aan, meldt de spoorwegmaatschappij: "Door de evolutie van de epidemie en het aantal besmettingen wordt NMBS opnieuw steeds vaker geconfronteerd met ziektegevallen en/of quarantaine onder haar personeel. We zijn dan ook genoodzaakt om ons treinaanbod vanaf woensdag 26 januari aan te passen. We keren zo snel mogelijk terug naar het volledige treinaanbod. Ontdek het complete overzicht van de tijdelijke aanpassingen.
Voor de laatste informatie over je trein en de aangeboden alternatieven raden we je aan om de dag voor je reis de reisplanner of de NMBS-app te raadplegen."
Voor zover wij konden nagaan valt er in Limburg slechts één trein uit: de P-trein van Genk naar Brussel-Zuid, die 's morgens om 5.32u vertrekt. Maar die ligt al uit sinds 29 november.

Wekelijkse vaccinatieteller update

Maandag 24 januari 2022
De vaccinatieteller
Lommel - Wekelijkse vaccinatieteller updateZoomHet blijft vooruitgaan...62.20% van de Lommelaars hebben nu al een booster prik gekregen. Dat zijn 21.308 van de 34.255 mensen. 89.05% van de 80-plussers hebben al een booster prik gehad. Dagelijkse updates kan je steeds volgen via https://vaccinaties.lukin.be/lommel/

Yvo Geboers overleden

Maandag 24 januari 2022
Lommel - Yvo Geboers overledenIn home Berkenhof in Balen is gisteren Yvo Geboers overleden, de zoon van Pierre en van Maria Cuypers. Hij was afkomstig van Lommel en werd 62 jaar. De afscheidsviering en de begraving op de begraafplaats van Lommel-Centrum vinden plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.
Lommel - 26 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 26 patiënten met COVID-19 opgenomen, twee meer dan vrijdag. Twee van hen worden verpleegd op intensieve zorg. Er zijn 8 patiënten met een vermoeden van COVID-19.
In de afgelopen week liep het aantal geregistreerde besmettingen in onze regio weer sterker op: +72% (ofwel minstens 3,1% van de bevolking) testte positief. De grootste stijging in de besmettingen treedt nu op in de bevolkingsgroep onder de 20 jaar (+140%). Ook in de (…) Het hele nieuwsbericht

Norbert Ceustermans oveleden

Maandag 24 januari 2022
Lommel - Norbert Ceustermans oveledenGisteren is Norbert Ceustermans overleden, de weduwnaar van Juliette Philipsen. Hij was 87 jaar en afkomstig van Leopoldsburg. Het afscheid vindt vrijdag (13.30 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg, gevolgd door de bijzetting op de begraafplaats van Kerkhoven. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in aula De Vloot.
Tegen eind 2022 plant de Vlaamse regering op negentien locaties langs snelwegen in Vlaanderen camera’s die het inhaalverbod voor vrachtwagens bij regenweer kunnen controleren. In Limburg wordt de nieuwe software op drie locaties uitgerold: de E313 in Lummen richting Hasselt, de E313 in Lummen richting Antwerpen en de E314 in Genk richting Lummen. “De timing is onder voorbehoud van het tempo van de softwareontwikkeling. Om de software te testen werden er al twee testlocaties opgezet. Pas na een positieve evaluatie zullen de zeventien andere locaties worden opgestart”, weet Vlaams Parlementslid Rita Moors.

Ondertussen, in Brussel...

Maandag 24 januari 2022
Lommel - Ondertussen, in Brussel...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Evert Jan Thomassen overleden

Maandag 24 januari 2022
Lommel - Evert Jan Thomassen overledenOp 15 december is in Benidorm (Spanje) Evert Jan Thomassen overleden, de echtgenoot van Toine van Werde. Hij was afkomstig van Waalwijk en werd 65 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Rouwadres: Luikersteenweg 363, 3920 Lommel.

Gedichtendag komt eraan

Maandag 24 januari 2022
Lommel - Gedichtendag komt eraanZoom                                                                   (Foto Robert Boons)
Lommel - 4-0 winst voor Lovoc-meisjes U15-AZoomWat een raar, raar weekend! Slechts vijf van de 12 competitiewedstrijden konden doorgaan voor Lovoc. Dat verdomde coronabeestje blijft maar roet in het volley-eten strooien! Van die vijf wedstrijden waren er vier uitwedstrijden. De heren B gingen met 3-0 verliezen bij He-Voc Hechtel-Eksel D. Zeer vlotte 0-4 winst was er voor de jongens U17 bij Elvoc Elen. Beide U11-teams moesten ook uit spelen. De U11-A wonnen met 3-5 op het veld van Sparvoc en de U11-B verloren met 8-0 bij Schovoc Beverst A.
Er was dus (…) Het hele nieuwsbericht
Roy en Nick Jansen, beiden uit Lommel, en Ischa Stiers uit Neerpelt hebben de besloten vennootschap Optima Floors opgericht met zetel aan de Christoffel Plantijnstraat in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het plaatsen van vloer- en wandtegels, parketvloeren, renovatiewerkzaamheden en schrijnwerk.
Lommel - Een coronabarometer voor politici!Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Lommel - Basket: Lommel wint nu ook van LDP DonzaBasket Croonen Lommel blijft in erg goede doen... Het versloeg gisterenavond LDP Donza met 73-70 (Quarters: 22-21, 20-18 (42-39), 18-13 (60-52), 13-18.
Lommel heeft met succes de klip Donza omzeild. Coach Ronnie McCollum recupereerde Bart Maesen, maar Bram Schellkens (neusbreuk) kreeg in de lappenmand het gezelschap van Wietse Jacobs (voet) en Jules Bouts (corona). Het werd een pittige wedstrijd. Lommel sloeg een eerste kloofje (7’ 17-11) maar de bezoekers bogen via Van Hille (16) en Van (…) Het hele nieuwsbericht

Lutlommel VV verliest oefenwedstrijd

Zaterdag 22 januari 2022
Lommel - Lutlommel VV verliest oefenwedstrijdLutlommel VV heeft vanavond zijn oefenwedstrijd op het veld van Olmen verloren met 6-3.

Waar is de zon?

Zaterdag 22 januari 2022
Weerbericht
Lommel - Waar is de zon?De kern van een hogedrukgebied schuift vanuit het westen over onze streken en zorgt voor rust in de atmosfeer. Misschien wel voor te veel rust, want er is nauwelijks beweging, waardoor nevel, mist en lage wolken lange tijd aanwezig kunnen blijven. Ook de komende dagen is er weinig verandering. Het blijft erg rustig met vaak wolkenvelden, nevel en mist. Af en toe is er ook wat zon.
Vandaag kleurt de hemel 50 tinten grijs en is er nevel en lokaal mist aanwezig. Het kan enige tijd duren alvorens de (…) Het hele nieuwsbericht

Bolletjes slikken

Zaterdag 22 januari 2022
Chel mag het zeggen
Lommel - Bolletjes slikkenAf en toe kijk ik wel eens naar zo’n tv-programma waarin getoond wordt hoe douanediensten op de internationale luchthaven Jorge Chavez, van Peru geloof ik, drugskoeriers van tussen de passagiers pikken en arresteren. Onvoorstelbaar hoe vindingrijk die lui te werk gaan. En toch worden ze gepakt! Soms slikken ze tot wel vijfentwintig met cocaïne gevulde condooms in. Bolletjesslikkers noemen ze die waaghalzen. Levensgevaarlijk natuurlijk! Want als één zo’n bolletje in de maag scheurt, (…) Het hele nieuwsbericht

Herrie rond 'The Voice of Holland'

Vrijdag 21 januari 2022
Lommel - Herrie rond 'The Voice of Holland'Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Frans de Kuster overleden

Vrijdag 21 januari 2022
Lommel - Frans de Kuster overledenVandaag is Frans de Kuster overleden, de weduwnaar van Rosa Kuypers. Hij was 95 jaar en ere-voorzitter van de Verenigde Lutlommelaren. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Wolven hebben we al, nu is daar de trommelwolfspin. Ze is door 84 spinnendeskundigen uit 27 Europese landen verkozen tot "Europese spin van het jaar", zo meldt de Belgische Arachnologische Vereniging ARABEL. Zijn naam dankt deze soort aan het geluid dat de mannetjes, trommelend op droge bladeren, voortbrengen om vrouwtjes te verleiden. "De vrouwtjes horen het geroffel via speciale organen ('slit sensilla') die enkel bij spinachtigen voorkomen. Onderzoek toonde aan dat mannetjes die het meest trommelen uiteindelijk de voorkeur krijgen van de vrouwtjes", zegt spinnenexpert Koen Van Keer. Mannen, roert de trom! Meer info

Inbreker betrapt aan tuinhuis

Vrijdag 21 januari 2022
Een onbekende poogde binnen te dringen in een tuinhuis aan de Luikersteenweg. De man werd echter betrapt en sloeg op de vlucht.

Kentekenplaten gestolen

Vrijdag 21 januari 2022
Lommel - Kentekenplaten gestolenIn de Stationsstraat zijn de kentekenplaten van een voertuig gestolen. Dat gebeurde ook op de Leuken in Lommel-Barrier. Mogelijk gaat het in de twee gevallen om dezelfde dader(s).

Jan Geuens overleden

Vrijdag 21 januari 2022
Lommel - Jan Geuens overledenGisteren is Jan Geuens overleden, de levenspartner van Marie-Pierre Van Bael. Hij was 66 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (12 uur) plaats in crematorium Stuifduin. Zijn urne wordt bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Kolonie. Begroeting: maandag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Graffiti en kapellen

Vrijdag 21 januari 2022
Wandelingen door Lommel
Lommel - Graffiti en kapellenZoom‘Niet zo snel, dank u wel’ of ‘graag traag’. Het zijn rijmregeltjes die door kinderen bedacht zouden zijn. Die regeltjes staan op borden langs de kant van de weg, waarop fel gekleurde kindertekeningen staan. Ze hangen quasi provisorisch vast aan lantaarnpalen, maar wel goed zichtbaar. Ze manen automobilisten hun snelheid te minderen in de woonwijk. Het is nu vakantie. In deze periode zijn er weer meer van deze borden zichtbaar in de straten. Je kunt er niet langs kijken. De borden zijn in (…) Het hele nieuwsbericht

Doodgereden wolf wellicht 'Belg'

Donderdag 20 januari 2022
Grensgevallen
De wolf die zondagavond werd aangereden op de A67 bij Aalst, boven Valkenswaard, is niet de wolf die zich sinds twee jaar in het zuidoosten van Noord-Brabant heeft gevestigd. Dat blijkt uit de eerste resultaten van het onderzoek. Het gaat om een jonge wolf die mogelijk afkomstig was uit de "Belgisch-Limburgse" roedel, dus een nakomeling van Noëlla en August, aldus een deskundige van de provincie Noord-Brabant.

22 coronapatiënten in het ziekenhuis

Donderdag 20 januari 2022
Lommel - 22 coronapatiënten in het ziekenhuisVandaag waren er 22 patiënten met COVID-19 opgenomen in Noorderhart Mariaziekenhuis, twee meer dan eergisteren. Twee van hen liggen op intensieve zorg. Er zijn drie patiënten met een vermoeden van COVID-19.

Dit weekend alcoholcontroles

Donderdag 20 januari 2022
Lommel - Dit weekend alcoholcontrolesZoomVoor de 13de keer vindt de komende dagen een 'Weekend zonder alcohol achter het stuur' plaats. Dat is een initiatief van de wegpolitie waarbij ook de lokale politie zich aansluit. Concreet betekent het dat alle weggebruikers tussen vrijdag 18 uur en maandag 6 uur een grote kans maken om op een alcoholcontrole te stoten. De wegpolitie kan controleren bij de op- en afritten en de parkings van de E314 en E314, de lokale politie stelt zich met wisselende posten op aan de gemeente- en gewestwegen. De actie wordt vooraf aangekondigd omdat ze ook wil sensibiliseren.

Opnamestop in geriatrie ziekenhuis

Woensdag 19 januari 2022
In het Noorderhart Mariaziekenhuis is er een opnamestop doorgevoerd op de afdeling geriatrie. Oorzaak is een coronauitbraak. Vier patiënten hebben er positief getest.

Schouwbrand in Parelstrand

Woensdag 19 januari 2022
Lommel - Schouwbrand in ParelstrandDe brandweer moest vanavond uitrukken voor een schouwbrand in Parelstrand. De schade is beperkt gebleven.

Maria Bollen overleden

Woensdag 19 januari 2022
Lommel - Maria Bollen overledenMaandag is Maria Bollen overleden, de echtgenote van Jean Bogaerts. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg en wordt gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Kerkhoven. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond starten de voorbereidende nutswerken voor de bouw van de fietsbrug in Helchteren. Tijdens die voorbereidende werken zullen de nutsleidingen zoals elektriciteits-, telefoon- en internetkabels worden verlegd. Er wordt eerst een tiental dagen 's nachts gewerkt om de sleuven te trekken en de leidingen te leggen. Die werken vinden 's nachts plaats omdat de aannemer een deel van de rijweg moet innemen.
Vanaf maart zijn de voorbereidingen achter de rug en start de eigenlijke aanleg van de fietsbrug. Die zal in zes fasen verlopen.

Kapsalon in het Parktheater

Woensdag 19 januari 2022
Grensgevallen
Vandaag is het Parktheater in Eindhoven voor één dag ingericht als kapsalon. De klanten zullen er tijdens hun knipbeurt vermaakt worden door optredens van artiesten, die ook zelf een knipbeurt krijgen om hen op ludieke wijze een hart onder de riem te steken. Met deze ludieke actie vraagt het Parktheater - de vroegere Stadsschouwburg -  aandacht voor de cultuursector die ook in Nederland al twee jaar in de overlevingsstand staat. Kapsalon het Parktheater is vanaf 10u de hele dag te volgen via livestream.

Tuut tuut!

Woensdag 19 januari 2022
Danny doet Danny
Lommel - Tuut tuut!‘Vawawwe!’ Ik glom van trots. Een eerste grote succeservaring in mijn toen nog prille vaderschap. Ik ben immers van oordeel dat je een baby of peuter beter onmiddellijk standaardtaal aanleert dan allerlei ‘schattige’, doch infantiele alternatieven die het voor een kleine ukkepuk onnodig verwarrend maken. Voor onze kinderen dus geen ‘broem broem’ of ‘tuut tuut’, ook geen ‘camion’, maar meteen het algemeen aanvaarde ‘vrachtwagen’. Ik zou (…) Het hele nieuwsbericht

Versterking voor Kattenbos Sport

Dinsdag 18 januari 2022
Lommel - Versterking voor Kattenbos SportDerde provincialer Kattenbos Sport heeft Jelle Claes aangetrokken met het oog op komend seizoen. Claes komt over van Olmen.

Lindelhoeven A - Lutlommel VV 2-3

Dinsdag 18 januari 2022
Lommel - Lindelhoeven A - Lutlommel VV 2-3Lindelhoeven A en Lutlommel VV speelden een oefenwedstrijd. Uitslag:2-3.

Elisa Gielen overleden

Dinsdag 18 januari 2022
Lommel - Elisa Gielen overledenZaterdag is Elisa Gielen overleden, de weduwe van de in 2006 gestorven Michel Bergmans. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de aula van het crematorium aan de Vonderdreef. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

20 coronapatiënten in ziekenhuis

Dinsdag 18 januari 2022
Lommel - 20 coronapatiënten in ziekenhuisVanmorgen waren er nog altijd 20 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis, evenveel als gisteren. Op intensieve zorg wordt nog altijd één patiënt met Covid-19 verpleegd. Bij vijf patiënten is er een vermoeden van Covid-19.

Ophef over 'The Voice of Holland'

Dinsdag 18 januari 2022
Lommel - Ophef over 'The Voice of Holland'Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Inbraak in Werkplaatsen

Maandag 17 januari 2022
Lommel - Inbraak in WerkplaatsenIn een woning aan het Zinktrekkersplein werden afgelopen weekend een radio, een microgolfoven en een tv gestolen. De benadeelden legden vanmorgen klacht neer bij de lokale politie. Zaterdagnacht werden fietsen gestolen uit een tuinhuis op Gelderhorsten
Grensgevallen
Op de A67 in Aalst, tussen Valkenswaard en Eindhoven, is afgelopen nacht een mannelijke wolf doodgereden, meldt Welkom Wolf. Dat wordt bevestigd door de Nederlandse Rijkswaterstaat. Nader onderzoek moet duidelijkheid brengen over de identiteit van het dier. Volgens Welkom Wolf zou het kunnen gaan om de solitaire gevestigde wolf van Heeze-Leende, die van oorsprong uit de Frans-Italiaanse populatie afkomstig is. Mogelijk gaat het om dezelfde wolf die eind vorig jaar bij 't Mulke in Achel drie schapen heeft gedood.

Pierre Bormans overleden

Maandag 17 januari 2022
Lommel - Pierre Bormans overledenIn Lommel is zaterdag Pierre Bormans overleden. Hij was afkomstig van Achel en werd 66 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in besloten kring, waarna de begraving gebeurt op de begraafplaats van Achel-Centrum. Begroeting: maandag 24 januari (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt. Online condoleren: www.uitvaartzorg-severens.be.

Valse berichten Telenet

Maandag 17 januari 2022
Lommel - Valse berichten TelenetOpgelet! Er doet op dit moment een phishingbericht de ronde met als onderwerp 'Delivery report'. Het bericht lijkt van Telenet te komen maar is vals. Meer info over phishing op safeonweb.be

Verlies voor Lovoc-heren B

Maandag 17 januari 2022
Lommel - Verlies voor Lovoc-heren BZoomAfgelopen zaterdag moesten de heren B van Lovoc, in de tweede thuiswedstrijd van het nieuwe jaar, het veld op tegen Bevo Geetbets C. In de heenwedstrijd beten de Lommelse heren (foto) jammer genoeg met 3-2 in de Geetbetse klei, benieuwd of Lommel hen deze keer toch in het Kempense zand kon doen bijten.
Set 1 begon alvast niet goed. Geetbets bouwde al snel een kloofje uit dat Lommel helemaal niet kon dichten. Slordige opslagen, weinig power in de aanval. Lommel was een vogel voor de (…) Het hele nieuwsbericht
Verlies voor Lovoc-heren B
Zoom

Takeawaybuffet Judoclub

Maandag 17 januari 2022
Lommel - Takeawaybuffet JudoclubNet zoals vorig jaar, kan ook dit jaar de eetdag van judoclub Agglorex niet fysiek plaatsvinden. Maar er is wél een 'Takeawaybuffet' op 29 januari i.s.m. traiteur 'Jelle & Roel'. Via deze link kan u vóór 21 januari uw bestelling doorgeven, het bedrag op voorhand storten en op 29 januari uw pakket afhalen tussen 10 en 12 uur, achteraan de cafetaria van De Soeverein.
Lommel - 20 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 20 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis, één minder dan vrijdag. Een van hen, ook één minder dan vrijdag, werd verpleegd op intensieve zorg.

De Jumbo komt eraan

Maandag 17 januari 2022
Lommel - De Jumbo komt eraanZoomNieuws uit eigen straat deze week op 'het bord' in de Leopoldlaan! (Foto Robert Boons)

Wekelijkse vaccinatieteller update

Maandag 17 januari 2022
De vaccinatieteller
Lommel - Wekelijkse vaccinatieteller updateZoomHet blijft vooruit gaan... 56.23% van de Lommelaars hebben ondertussen al een booster prik gehad. Dat zijn 19.260 van de 34.255 mensen. Dagelijkse updates kan je nog steeds volgen via https://vaccinaties.lukin.be/lommel/
Lommel - Michel Nulens nu ook actief bij BuienradarZoomOnze weerman Michel Nulens  is voortaan ook één van de weersvoorspellers van de populaire 'Buienradar'. Michel heeft al een hele loopbaan als professionele weersvoorspeller achter de rug. Oorspronkelijk was hij aan de slag op de meteo van Kleine-Brogel, later stapte hij over naar het internationale bureau Meteoservices. Ondertussen is Michel aan de slag als zelfstandige weersvoorspeller en nu dus ook voor Buienradar, één van de meest populaire weerapps in de lage landen. Daar verzorgt hij samen met zijn collega Sam Hias de meest actuele en accurate updates. Ook handig op je smartphone!
Het is maar dat je 't weet
Lommel - 'Wegwijs in het Secundair Onderwijs' - een websiteZoomDe Vrije Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB) hebben de website "Wegwijs in het secundair onderwijs" gelanceerd. Daarop is heel wat informatie te vinden die ouders en kinderen kan helpen bij de studiekeuze, zoals het keuzeproces, uitleg over de structuur van het secundair onderwijs, het aanbod aan secundaire scholen in Limburg,...
Indien ouders  of kinderen na het doornemen van de informatie van de website nog vragen (…) Het hele nieuwsbericht
In de wereldbekerwedstrijd veldrijden in het Franse Flamanville is Laura Verdonschot vandaag 14de geworden. Ze was daarmee de derde Belgische.

Inbraak in Gelderhorsten

Zondag 16 januari 2022
In Gelderhorsten is ingebroken in een tuinhuisje. Er werd een fiets gestolen. De diefstal is vanmiddag vastgesteld.
Lommel - Djokovic teruggestuurd naar ServiëZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Basket Lommel terug alleen leider

Zondag 16 januari 2022
Lommel - Basket Lommel terug alleen leider
Basket Croonen Lommel deed gisteren een erg goede zaak in de rangschikking door te gaan winnen bij medeleider Ieper met 62-74 (Quarters: 15-20, 22-20 (37-40), 12-10 (49-50), 13-24.
Lommel zette de kroon op het werk en won verdiend tegen medeleider Ieper, waardoor het ook opnieuw alleen leider wordt in tweede nationale. De vooruitzichten waren nochtans minder gunstig want zowel de Heren A, B als C speelden gisterenavond op hetzelfde moment, waardoor de jongeren verdeeld (…) Het hele nieuwsbericht

Martin Jansen overleden

Zondag 16 januari 2022
Lommel - Martin Jansen overledenVrijdag is Martin Jansen overleden, de echtgenoot van Marie-José Geys. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt donderdag (15 uur) plaats in de aula van het crematorium aan de Vonderdreef.

Brandje in Koningin Elisabethlaan

Zondag 16 januari 2022
Vanochtend ontstond brand in een kleine werkplaats aan de Koningin Elisabethlaan. Er is beperkte schade.

Rustig winterweer

Zaterdag 15 januari 2022
Weerbericht
Lommel - Rustig winterweerDoor de invloed van hogedrukgebieden is de atmosfeer erg rustig en komt er nauwelijks beweging voor. Bovendien is er veel vochtigheid aanwezig in de onderste lagen, die slechts traag of lokaal zelfs niet opgelost geraakt. Na de doortocht van een zwakke storing op zondag, zal een nieuw hogedrukgebied het weerbeeld in onze streken domineren. De kans op zonneschijn wordt dan wel groter.
Vandaag is het grijs in de ochtend met nevel, mist en veel lage wolken. Een drupje motregen is soms mogelijk. De (…) Het hele nieuwsbericht

Kris Bosmans overleden

Zaterdag 15 januari 2022
Lommel - Kris Bosmans overledenGisteren is Christine Kris Bosmans (57) overleden, de echtgenote van Jan Van Ham. Donderdag wordt ze gecremeerd; de uitvaartdienst met asurn vindt vrijdag (om 10.30u) plaats in het crematorium. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat. 

Een lange arm

Zaterdag 15 januari 2022
300 woorden van Rudi
Lommel - Een lange armIk ga u iets verklappen. Het is een soort van aandoening of lichamelijk kenmerk. Kortweg gezegd komt het hier op neer. Ik ben aangedaan met korte armen. Ik hoor u zeggen: dan hebt u wellicht ook korte benen. Ja, maar korte armen hebben is een probleem van een andere grootorde. Bovendien krijg je er in de samenleving alsmaar meer problemen mee.
Denk maar aan de drive-in waar je een hamburger bestelt. Als de persoon in het raam ook korte armen heeft, heb je een probleem. Of denk aan een betaalparking. Of het (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Voortaan alleen nog blauwe zakken met wit lintjeDe oude pmd-zakken, te herkennen aan de zwarte lintjes, zijn niet meer geldig sinds 1 januari. Bij de eerste ophaling namen de afvalophalers uitzonderlijk nog oude pmd-zakken mee. Maar die overgangsperiode is nu voorbij: vanaf maandag 17 januari worden enkel nog nieuwe pmd-zakken, te herkennen aan de witte lintjes, meegenomen. 
Enkel de nieuwe pmd-zakken, met witte lintjes en opdruk ‘nieuwe blauwe zak’, zullen nog opgehaald worden. Oude pmd-zakken blijven voortaan staan. De wissel in (…) Het hele nieuwsbericht

Magda Vanden Berk overleden

Vrijdag 14 januari 2022
Lommel - Magda Vanden Berk overledenIn WZC Hoevezavel is woensdag Magda Vanden Berk overleden, de echtgenote van André Pasternak. Ze zou maandag 74 jaar worden. De uitvaartdienst zal in besloten familiekring plaatsvinden waarna haar asurn geplaatst wordt in het urnenveld op de begraafplaats van Lommel-Centrum. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat in Lommel.

Bewakingsdienst failliet verklaard

Vrijdag 14 januari 2022
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft bewakingsdienst Michel Budde uit Lommel failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 12 februari ingediend worden.
Lommel - Weer 21 coronapatiënten in het ziekenhuisWoensdag waren er nog 13 coronapatiënten in het Noorderhart Mariaziekenhuis, zodat men hoopte dat de daling van het aantal opnames was ingezet. Maar vanmorgen ging het weer om 21 patiënten waarvan twee op intensieve zorg. Er is één patiënt met een vermoeden van COVID-19.

Fietsendieven aan het werk

Vrijdag 14 januari 2022
Afgelopen nacht zijn op Kattenbos drie dure mountainbikes gestolen. Gisteren gebeurde hetzelfde op de Luikersteenweg.

Café de Kroon en broodautomaten

Vrijdag 14 januari 2022
Wandelingen door Lommel
Lommel - Café de Kroon en broodautomatenZoomWielrennen en het café, koers en pinten. Dat gaat in Vlaanderen dikwijls samen. Van oudsher. Soms leggen ze het parcours van een fietsronde dwars door een café, zodat de gasten de coureurs van heel dichtbij kunnen zien en hen eventueel zelfs een pint bier kunnen aanbieden tijdens de rit. Hier bij de Kroon gaat het anders. Eens per jaar, zo op het einde van de zomer organiseert Lommel een kwart triatlon. Bij die gelegenheid gaat een deel van het loopparcours dwars door de Kroon. Dat is dus een variant op (…) Het hele nieuwsbericht

Hubertina Jansen (101) overleden

Donderdag 13 januari 2022
Lommel - Hubertina Jansen (101) overledenVandaag is Hubertina Jansen overleden. Zij was 101 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

'Het meedogenloze verweesd raken'

Donderdag 13 januari 2022
Vandaag gelezen
Lommel - 'Het meedogenloze verweesd raken'"Voor elke niet-gevaccineerde Amerikaanse dode verliezen ongeveer negen mensen een grootouder, ouder, broer of zus, echtgenoot of kind. Het meest verontrustende van Covid-19 is waarschijnlijk het meedogenloze verweesd raken, dat doet denken aan de HIV-epidemie in Afrika of de Grote Griep van 1918."
(Kuper Simon in de Fin. Times).

Het gala van de Gouden Schoen

Donderdag 13 januari 2022
Lommel - Het gala van de Gouden SchoenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Grijs en mistig

Donderdag 13 januari 2022
Weerbericht
Lommel - Grijs en mistigNa de doortocht van een zwakke storing, vooral gekenmerkt met wolkenvelden, overheerst hoge luchtdruk opnieuw het weerbeeld en zijn er opklaringen. De volgende dagen blijft een krachtig hogedrukgebied in de buurt van ons land. Het is rustig en eerder koud weer met een grote kans op nevel en mist. De zon zal niet overal kunnen doorbreken en lokaal blijft het mistig en grijs. 
Vandaag is het de vraag of de zon de nevel, mist en lage wolken krijgt opgeruimd. Het ziet er naar uit dat het (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
De burgemeesters van 21 gemeenten in het Nederlandse Zuidoost-Brabant hebben vanavond in een brandbrief aan hun minister-president Mark Rutte gevraagd dat de coronamaatregelen worden versoepeld. Het gaat over de burgemeesters van onder meer Best, Veldhoven, Bergeijk, Waalre, Someren, Cranendonck, Eindhoven, Eersel en Valkenswaard. Ze zeggen zich zorgen te maken over de lokale handelaars "die door de huidige lockdown opnieuw hard worden geraakt." "Het zijn juist deze ondernemers die onze lokale gemeenschappen kleur geven en direct en indirect zorgen voor werkgelegenheid," aldus de burgemeesters in de brief. 

Watergroep vraagt nieuwe vergunning

Woensdag 12 januari 2022
De Watergroep heeft een nieuwe vergunning aangevraagd voor de drinkwaterwinning aan De Roosen in Pelt. Daar wordt water opgepompt, niet alleen voor het drinkwater van Peltenaren maar ook voor dat van inwoners van Bocholt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel en Peer. Het gaat in totaal om zowat 6 miljoen m³ drinkwater per jaar.
Op de website van De Watergroep is mooi uitgelegd wat er allemaal gebeurt voor het opgepompte water verandert in drinkwater.

Drinkwater dit jaar weer duurder

Woensdag 12 januari 2022
Lommel - Drinkwater dit jaar weer duurderZoomSinds 1 januari is drinkwater weer duurder geworden. Dat is te wijten aan het feit dat De Watergroep de algemene jaarlijkse indexatie (stijgende consumptieprijzen en loonkosten) in de tarieven doorrekent. De waterfactuur is opgebouwd uit verschillende onderdelen dus de exacte prijsstijging is afhankelijk van je persoonlijke situatie en waterverbruik. Enkele prijssimulaties ter verduidelijking:
- Een alleenstaande persoon die in een appartement woont, geen gebruik maakt van regenwater en een (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - 13 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen verbleven er nog 13 coronapatiënten in het Noorderhart Mariaziekenhuis, zeven minder dan gisteren. Twee van hen , evenveel als gisteren, werden verpleegd op de afdeling intensieve zorg.
Lommel - Bosland op shortlist nationale parkenZoomBosland staat op de shortlist van 6 kandidaten die toekomstgericht een Nationaal Park kunnen worden. Dat heeft minister Zuhal Demir bekendgemaakt. Elk van de zes kandidaten wordt vanaf nu begeleid in de opmaak van een masterplan dat in het voorjaar 2023 moet leiden tot een finale keuze en toekenning van het statuut Nationaal Park door de Vlaamse Regering.
In het voorjaar van 2021 maakte die regering bekend dat er toekomstgericht vier Nationale Parken in Vlaanderen opgericht zullen worden. (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in wolvengebied...

Dinsdag 11 januari 2022
Lommel - Ondertussen, in wolvengebied...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Ambachtsvrouwen gezocht

Dinsdag 11 januari 2022
Lommel - Ambachtsvrouwen gezochtZoomDit jaar gaat de 16de editie van de nationale wedstrijd “Ambacht in de kijker” weer van start. Met deze wedstrijd wordt de ambachtelijke sector in de spotlights gezet. Volgens de cijfers van de FOD Economie vertegenwoordigden vrouwen in 2020 41% van de ambachtelijke beroepen in België. De wedstrijd richt zich daarom dit jaar op de ambachtsvrouw. Men wil via de wedstrijd vrouwen aanmoedigen om een ambachtsberoep uit te oefenen, maar zeker ook de bestaande ambachtsvrouwen laten (…) Het hele nieuwsbericht

Vechtersbaas op het matje

Dinsdag 11 januari 2022
Lommel - Vechtersbaas op het matjeOp het betichtenbankje moest een jongeman plaatsnemen omdat hij in een Lommels café een andere klant met een glas in het aangezicht sloeg. Het Openbaar ministerie vorderde acht maanden cel tegen de verdachte. De verdediging drong aan op vrijspraak en wees er op dat de feiten al van 2017 dateren. De rechter maakt zijn vonnis op 8 februari bekend. (PG)

Ziekenhuizen hebben noodplan klaar

Dinsdag 11 januari 2022
Lommel - Ziekenhuizen hebben noodplan klaarZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Fikse buit in garage

Dinsdag 11 januari 2022
Lommel - Fikse buit in garageUit de garage van een woning aan de Luikersteenweg zijn twee koersfietsen, een mountainbike en een navigatiesysteem gestolen. De diefstal is vanmorgen vastgesteld. De jongste dagen zijn dieven in Lommel erg actief.

Maria Claes overleden

Dinsdag 11 januari 2022
Lommel - Maria Claes overledenVandaag overleed in WZC Hoevezavel Maria Claes, echtgenote van wijlen de heer Henri Beliën. Zij werd 89 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten familiekring plaatsvinden, waarna de asurne zal worden bijgeplaatst in het columbarium op de begraafplaats van het centrum. U kan Maria nog een laatste groet brengen in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat op vrijdag 14 januari 2022 van 19.30 tot 20.00 uur.
Lommel - 20 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 20 patiënten met COVID-19 opgenomen, twee minder dan gisteren. Twee onder hen, ook twee minder dan gisteren, verbleven op de afdeling intensieve zorgen.

Gun dieren een rustig plekje

Dinsdag 11 januari 2022
Vandaag gelezen
"Een hoekje met wat takken en planten levert meer op voor de natuur dan een strak getrimd gazon. Dieren hebben echt een rustig plekje nodig waar weinig mensen komen."
(Rik Brys van Heempark Genk, bij radio2.be)
In 2019 telde Limburg volgens gegevens van StatBel 126,7 wagens per 100 huishoudens. Dat is het hoogste cijfer van alle Vlaamse provincies. In heel Vlaanderen waren er in dat jaar 114,5 wagens per 100 huishoudens. Samen met Limburg zit ook Vlaams-Brabant (121,6) daarboven.
Een mogelijke verklaring voor het hoge cijfer op het vlak van wagenbezit in Limburg is dat het openbaar vervoer binnen de provincie en vanuit de provincie naar elders minder goed is uitgebouwd dan in de rest van Vlaanderen. (Bron: Limburg.incijfers.be)

Pierre Neijnens overleden

Dinsdag 11 januari 2022
Lommel - Pierre Neijnens overledenIn WZC De Bekelaar is zaterdag Pierre Neijnens overleden, de echtgenoot van Hélène Verboven. Hij was afkomstig van Lier en werd 86 jaar. De uitvaart zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: vrijdag (18.30-19u) in uitvaartcentrum Vandebosch aan de Koning Leopoldlaan.

Philomène Mannaerts overleden

Dinsdag 11 januari 2022
Lommel - Philomène Mannaerts overledenVrijdag is Philomène Mannaerts overleden, de weduwe van Jacky Boes en de levensgezellin van Tinie Baudewijns. Ze was 78 jaar. De uitvaart zal in besloten kring worden gehouden. Begroeting: donderdag (19-19.30u) in uitvaartcentrum Vandebosch aan de Koning Leopoldlaan.

'Vaccinatie morele plicht'

Maandag 10 januari 2022
Vandaag gelezen
Vaccinatie tegen het coronavirus is een morele verplichting , verklaarde paus Franciscus vandaag. Hij hekelde hoe mensen door ongegronde informatie een ​​van de meest effectieve maatregelen om levens te redden blijven weigeren. Hij herhaalde ook zijn oproep voor een universele beschikbaarheid van essentiële medische zorg en vaccins. (Vatican News)
Vandaag gelezen
De Bijbel ging in 2021 21,3 miljoen keer digitaal open op het Bijbelplatform debijbel.nl van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap. Dat is 25 procent meer dan de 16,9 miljoen keer in 2020. Psalm 23 blijft de populairste bijbeltekst. Opvallend is dat het online Bijbellezen voor het eerst vaker gebeurde met een smartphone dan met een laptop of tablet. (KerkNet)

Covid: 90% meer besmettingen

Maandag 10 januari 2022
Lommel - Covid: 90% meer besmettingenIn de voorbije week steeg het aantal coronabesmettingen - voornamelijk met de omikronvariant - met een onwaarschijnlijke 90%  in onze regio. Opvallend was dat er in de Eerstelijnszone Noord-Limburg meer positieve tests waren dan in de aangrenzende zones, en dat de besmettingscijfers bij ons bijna tweemaal zo hoog liggen als in de aangrenzende Nederlandse gemeenten. 
In het Noorderhart Mariaziekenhuis waren er vanmorgen 22 patiënten met Covid-19 opgenomen, vier meer dan vrijdag. Vier van hen - één minder dan vrijdag - werden verpleegd op intensieve zorg. Bij vijf ziekenhuispatiënten is er een vermoeden van besmetting.

Weer een mythe de wereld uit

Maandag 10 januari 2022
Vandaag gelezen
Paarden uit de middeleeuwen die door krachtige ruiters en ridders werden bereden, worden vaak afgebeeld als enorme, machtige dieren. In werkelijkheid waren ze niet groter dan de huidige pony's. Dit blijkt uit een nieuwe studie van de Britse universiteit van Exeter. De groep onderzoekers kwam tot de conclusie dat het fokken van paarden in de Middeleeuwen niet noodzakelijkerwijs werd geoptimaliseerd voor de grootte, maar ook voor het gedrag bij toernooien of voor het uithoudingsvermogen tijdens lange veldtochten.
(Der Spiegel)

Maria van Och overleden

Maandag 10 januari 2022
Lommel - Maria van Och overledenZaterdag overleed Maria van Och, de echtgenote van René Kemps. Zij was 76 jaar en afkomstig van Neerpelt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.
Lommel - Leven met dementie: aandacht voor mantelzorgZoomHet Noorderhart Mariaziekenhuis organiseert een vierdelige reeks infosessies voor iedereen die nauw betrokken is bij de zorg voor een persoon met dementie. Die sessies vinden telkens van 19.30 tot 21.30 uur plaats in Noorderhart Mariaziekenhuis (Maesensveld 1, 3900 Pelt) op volgende dagen:
· Donderdag 20 januari 2022 (zaal Sigmund Freud): Wat is dementie?
· Donderdag 27 januari 2022 (zaal Sigmund Freud): Omgaan met dementie
· Donderdag 3 (…) Het hele nieuwsbericht

Corona hier, omikron daar...

Maandag 10 januari 2022
Lommel - Corona hier, omikron daar...ZoomDe piek van de vijfde golf komt er (volgens de experts) begin volgende week aan... En de volgende letter in het Griekse alfabet is Pi, dus dan weet u nu al de naam van de zesde golf! Maar voor de Pi-dag moeten alle wiskundeliefhebbers nog wachten tot op 14 maart. (Foto Robert Boons)
Lommel - Kindervaccinaties in de Antwerpse ZooZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Inbraken in Heeserbergen

Zondag 9 januari 2022
Lommel - Inbraken in HeeserbergenIn een woning aan de Hendrik van Veldestraat maakten dieven geld buit. In een woning aan de Ernest Claesstraat is een gsm gestolen.
Lommel - Onverwacht verlies voor basket LommelBasket Croonen Lommel verloor gisteren onverwacht van Guco Lier A met 68-79 (Quarters: 15-19, 15-23 (30-42), 14-24 (44-66), 24-13)
Wat op papier een eerder gemakkelijke wedstrijd zou worden draaide uit op een opdoffer. Had het te maken met het ontbreken van de supporters in de tribunes, feit is dat Lommel op geen enkel moment op voorsprong kwam. Het ging van kwaad naar erger via 17-31 (13de min) naar 35-63 (25ste min) tot 28(!)  punten verschil.
Niemand bij Lommel nam het heft (…) Het hele nieuwsbericht

Droog na het weekend

Zaterdag 8 januari 2022
Weerbericht
Lommel - Droog na het weekendIn een strakke westelijke hoogtestroming wordt een actieve regenzone naar onze streken gestuurd. Het gaat daarbij langdurig en veel regenen. Nadien is de luchtmassa licht onstabiel, maar na het weekend bouwt een hogedrukgebied op over onze regio. Het wordt dan rustig en overwegend droog. De zon is af en toe ook aanwezig, maar vaak zijn er lage wolkenvelden en is het eerder grijs.
Vandaag is het droog tot de middag, dan komt er vanuit het westen regen opzetten. Het blijft nadien lange tijd (…) Het hele nieuwsbericht

Nu ook vaccinaties van kinderen

Zaterdag 8 januari 2022
Lommel - Nu ook vaccinaties van kinderenZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Els Daniels overleden

Zaterdag 8 januari 2022
Lommel - Els Daniels overledenIn Hasselt is donderdag Els Daniels overleden, de echtgenote van Dirk Heyligen. Ze werd geboren in Beringen, woonde in Lommel en werd 41 jaar. De uitvaart gebeurt in intieme kring in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroeting: woensdag (18.30-19u) in funerarium Convents.

Frans Vanlimbergen overleden

Zaterdag 8 januari 2022
Lommel - Frans Vanlimbergen overledenDinsdag is Frans Vanlimbergen overleden, de levensgezel van Alice Hamaekers. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans in Genk gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats van Lommel. Begroeting: maandag (19-20 uur).

De boom der zekerheden

Zaterdag 8 januari 2022
Chel mag het zeggen
Lommel - De boom der zekerhedenWeet je nog hoe wij uitkeken naar een vrije schooldag? En hoe intens gelukkig we ons voelden als die dag vrijheid een beetje onverwacht kwam? Omdat de leerkrachten naar een verschoven pedagogische studiedag moesten bijvoorbeeld. Zo een dagje vrijaf opende eindeloze horizonten. Weg uit die duffe klaslokalen! Geen muren meer rond je met landkaarten en leerrijke of stichtende prenten, de ene al onnozeler dan de andere!
En de vakanties dan! Twee weken met Kerstmis en twee met Pasen. En hopla, daar kwam later (…) Het hele nieuwsbericht

Alda Vandenberk overleden

Vrijdag 7 januari 2022
Lommel - Alda Vandenberk overledenVandaag is Alda Vandenberk overleden, de weduwe van de in 1998 gestorven Jan Geuens. Zij was 92 jaar. Begroeting: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat. Rouwadres: fam. Geuens-Vandenberk, Molenakkerweg 13, 3920 Lommel.
Door bevoorradingsproblemen zijn de gele keukenafvalzakken in verschillende winkels in Limburg niet meer te koop. Dat meldt de afvalintercommunale Limburg.net, die zich verontschuldigt voor dit ongemak en er naar eigen zeggen alles aan doet om de voorraden zo snel mogelijk bij te vullen. Vanaf eind januari liggen er normaal gezien opnieuw gele zakken in de winkels. In februari zullen inwoners bovendien een startpakket van 3 gele zakken ontvangen. Voor alle andere afvalsoorten zijn er nog voldoende (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Bijna 900 bevallingen in MariaziekenhuisZoomDe dienst gynaecologie-verloskunde van het Noorderhart Mariaziekenhuis sloot het jaar 2021 af met 887 bevallingen, waaruit 897 baby’s geboren werden. In 10 gevallen ging het om tweelingen. De drukste maand was december 2021 met maar liefst 94 bevallingen.
In een rapport van 2020 over bevallingen scoort Noorderhart Mariaziekenhuis heel goed. Het opvallendste is het aantal inleidingen bij bevallingen. Zo worden heel weinig bevallingen in Noorderhart kunstmatig ingeleid, het minst in (…) Het hele nieuwsbericht

Het gaat nu écht vooruit

Vrijdag 7 januari 2022
De vaccinatieteller
Lommel - Het gaat nu écht vooruitZoomVorige week meldden we dat er 37,45% Lommelaren 'geboosterd' waren. Op één week tijd is dit met bijna 10% gestegen, nl. tot 46,84%. En 82.58% van de Lommelaars zijn volledig gevaccineerd. Dat zijn 28.289 van de 34.255 mensen. Dagelijkse updates kan je nog steeds volgen via de website.

Theater en parkje

Vrijdag 7 januari 2022
Wandelingen door Lommel
Lommel - Theater en parkjeZoomIn juni krijgen we jaarlijks het programma voor het volgende jaar. Dan kiezen we de voorstellingen die we willen zien. Dit jaar hebben we dat programma niet gezien. Er is niets te kiezen voor het volgende theaterseizoen. Het moment is eerlijk gezegd ook aan mij voorbij gegaan. Elk jaar ben ik erop gespitst het te krijgen omdat je voor sommige voorstellingen er snel bij moet zijn met reserveren.
Langs een pleintje met bedriegertjes loop ik in de richting van het theater de Adelberg. Over een (…) Het hele nieuwsbericht

KMI: code geel

Vrijdag 7 januari 2022
Lommel - KMI: code geel
Het KMI verwacht vandaag winterse buien, en dan meestal sneeuwbuien boven 400-500 m hoogte, die 's avonds tijdelijk intenser kunnen worden over het zuiden van de Ardennen en in Belgisch Lotharingen. In de nacht van vrijdag op zaterdag liggen de temperaturen in vele streken rond het vriespunt, zodat er gevaar is voor ijsplekken. Het KMI geeft code geel voor heel België.
Lommel - 18 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 18 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, vier minder dan gisteren. Vier van hen - één minder dan gisteren - worden verpleegd op intensieve zorg.  

Ondertussen, in Bethlehem...

Donderdag 6 januari 2022
Lommel - Ondertussen, in Bethlehem...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Aannemer failliet verklaard

Donderdag 6 januari 2022
De Ondernemersrechtbank heeft aannemer LS P&L Consult uit Lommel failliet verklaard. De schuldvorderingen worden op 5 februari neergelegd.
Lommel - Djokovic in gedwongen afzondering in AustraliëZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Jan Vreys overleden

Donderdag 6 januari 2022
Lommel - Jan Vreys overledenVandaag is Jan Vreys overleden, de echtgenoot van Ida Van Broeckhoven. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de aula van het crematorium aan de Vonderdreef. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Tuinhuisje vat vlam

Donderdag 6 januari 2022
Lommel - Tuinhuisje vat vlamDe brandweer moest gisterennamiddag uitrukken naar de Sint-Marcusstraat waar brand was ontstaan in een tuinhuisje. Hoe de brand ontstond, is niet geweten.

Groeten uit Ecuador

Donderdag 6 januari 2022
Lommel - Groeten uit EcuadorZoomEnige tijd geleden vroegen we mensen die in het buitenland Internetgazet lezen om eens iets van zich te laten horen... En zo kregen we vandaag een berichtje van Frans Hendrickx, die trouw iedere dag Internetgazet bekijkt. Hij verblijft momenteel voor drie maanden in Ecuador, waar hij met zijn echtgenote Mercy ieder jaar overwintert. Hij laat ons tevens weten dat er daar erg gedisciplineerd wordt omgesprongen met corona: overal een mondmasker, en een coronapaspoort niet alleen op restaurant maar zelfs om te winkelen!
Lommel - 'Mogelijk gevaarlijke XTC-pillen in omloop'Het Parket Limburg waarschuwt dat er mogelijk gevaarlijke XTC-pillen in de omloop zijn. Aanleiding is het overlijden van een 39-jarige man in Lanaken. Op nieuwjaarsdag werd de man in een appartement levenloos aangetroffen en uit een lijkschouwing bleek dat hjij gestorven was aan een combinatie van alcohol- en drugsgebruik. Op initiatief van het parket zijn in de zaak enkele aanhoudingen verricht.  

Alice Hendrikx overleden

Donderdag 6 januari 2022
Lommel - Alice Hendrikx overleden
In Leopoldsburg is gisteren Alice Hendrix overleden, de weduwe van Paul Theuwissen. Zij was 93 jaar. Zij krijgt haar laatste rustplaats op de begraafplaats van Lommel-Centrum na het afscheid in intieme kring. Begroeting:
maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.
Lommel - 22 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 22 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, vier meer dan gisteren. Vijf van hen worden verpleegd op intensieve zorg. Er is één patiënt met een vermoeden van COVID-19, twee minder dan gisteren.
Lommel - Noord-Zuid: werken aan fietsbrug van startZoomDe aanleg van de fietsbrug in Helchteren gaat van start. Op maandag 10 januari beginnen de voorbereidende werken, zoals het verplaatsen van nutsleidingen langs de Grote Baan en snoeiwerk langs fietssnelweg F74. De werken worden in zes fases uitgevoerd.
Volgens de huidige planning fiets je over de fietsbrug in het voorjaar van 2023. Meer informatie   
Bij Bosland hebben ze ontdekt dat Chinezen opgetogen zijn over Bosland en bijzonder over "Fietsen door de bomen". Het persagentschap Xinhua stuurde zelfs fotograaf Zhang Cheng naar hier om foto's van het gebied te maken. Zhang fotografeerde niet alleen "Fietsen door de bomen", met één fietser er op, maar ook de herfstige bossen, en wandelaars op een bospad. Die foto's kunt u hier bekijken.
Bij de start van het nieuwe jaar maakt het Limburgse ondernemersvertrouwen, na de recordscore van +22,8 in oktober 2021, een forse duik naar +10,6. Dat blijkt uit de Polsslag Ondernemend Limburg (POL), de bevraging waarmee UNIZO Limburg en VKW Limburg ieder kwartaal polsen naar het aanvoelen bij de Limburgse ondernemers over de economische gang van zaken.
Hoewel het afgelopen vierde kwartaal van 2021 met +8,9 nog overwegend positief beoordeeld werd, ging het de Limburgse bedrijven de voorbije (…) Het hele nieuwsbericht

Anna Kemps overleden

Woensdag 5 januari 2022
Lommel - Anna Kemps overledenIn Balen is vandaag Anna Kemps overleden, de weduwe van Fons Weckx. Zij was 91 jaar en afkomstig van Lommel. Het afscheid gevolgd door de bijbegraving in het urnenveld op de begraafplaats van Kerkhoven vindt in beperkte kring plaats. Begroeting: maandag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Dries-Hulsmans in Balen.

Hugo de Kuster overleden

Woensdag 5 januari 2022
Lommel - Hugo de Kuster overledenGisteren is Hugo de Kuster overleden, de echtgenoot van Rina Alaerts. Hij was 68 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: maandag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Ophaling huisvuilzakken

Woensdag 5 januari 2022
Lommel - Ophaling huisvuilzakkenZoomLimburg.net hanteert nieuwe ophaaldagen. In Lommel zijn er nog twee ophaalrondes. De eerste ophaling zal plaatsvinden op woensdag 12 januari en op vrijdag 14 januari. Wanneer jouw straat aan de beurt is, zie je in de afvalkalender en op www.limburg.net
Was jij er te vroeg bij? Zet je afval weer binnen tot volgende week. Heb je vragen over de afvalophaling? Kijk op www.limburg.net of bel naar het gratis nummer 0800 90 720.
Er circuleren valse oproepingsmails om je te registreren voor je boosterprik. Opgelet: de mails zien er onwaarschijnlijk echt uit. Pas op dat je niet doorklikt naar de nep-sites waar men je gegevens probeert te achterhalen. Het mailadres noreply[!]vlaamse-overheid.be is vals. Echte mails komen van noreply[!]burgerprofiel.vlaanderen.be. Twijfel je, controleer dan eerst het telefoonnummer in de mail. Is dat 050 636 636, dan is het een valse mail (want dit is het nummer van het vaccinatiecentrum van Blankenberge).
Lommel - Maandag starten werken viaduct BoorsemZoomKomende maandag 10 januari start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de renovatie van het viaduct van de E314 aan de grensovergang in Boorsem. In het weekend van 8 en 9 januari wordt het verkeer stelselmatig omgezet naar de tijdelijke verkeerssituatie met versmalde rijstroken en doorsteken in de middenberm. Vervolgens wordt tot eind 2022 in een lange rechte lijn het viaduct van kop tot teen aangepakt. In het voorjaar plant AWV de asfaltrenovatie tot aan het ecoduct Kikbeek.
Lommel - 18 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 18 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, één minder dan gisteren. Vijf van hen worden verpleegd op intensieve zorg. Er zijn drie patiënten met een vermoeden van COVID-19, twee meer dan gisteren.

Een stuk kouder

Woensdag 5 januari 2022
Weerbericht
Lommel - Een stuk kouderNa de erg hoge temperaturen van de afgelopen dagen, wordt het de volgende dagen een flink stuk kouder. Met een noordwestelijke hoogtestroming wordt koude lucht aangevoerd en bereiken de maxima nog maar de helft van de voorgaande dagen. Dit zijn dan wel weer de normale waarden voor deze tijd van het jaar. Het is daarbij wisselvallig met geregeld regen en buien. Bovendien komt er bij momenten flink wat wind te staan. Op de lange termijn krijgen we invloed van een hogedrukgebied en wordt de atmosfeer (…) Het hele nieuwsbericht

Kerststronk

Woensdag 5 januari 2022
Danny doet Danny
Lommel - KerststronkNa een korte periode van afwezigheid is 'ie er weer: om de 14 dagen op woensdag onze columnist Danny Vandenberk. Veel plezier ermee!
Weet je wat het is? Pure zelfopoffering! Voor mijn neus staat een vrij groot uitgevallen stuk kerststronk en ik kwijl als een hond van Pavlov. Ik ben alleen thuis. Niet dat ik honger heb. Eerder goesting, om eens een woord te gebruiken dat Nederlanders zo gezellig vinden aan ons Vlaams. Straks ontdekken de kinderen dit restantje in de diepvries en dan is het geheid (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Al 38.000 boosterprikken in EerstelijnszoneTot nog toe zijn er in de Eerstelijnszone Noord-Limburg zowat 38.000 boosterprikken gezet. Eind januari zal elke 18-plusser uit de betrokken gemeenten - Bocholt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Peer en Pelt - een uitnodiging voor zo'n boosterprik hebben ontvangen. Als iedereen op de uitnodiging ingaat, kunnen er 85.264 boosterprikken gezet worden.
In februari wordt er gestart met het vaccineren van kinderen (5 t.e.m. 11 jaar). Het gaat in onze regio om zowat 9.000 kinderen. Momenteel wordt die kindervaccinatiecampagne voorbereid en is een werkgroep bezig met het op kindermaat inrichten van de vaccinatiecentra.
De Natuurpunt-afdelingen Meeuwen-Gruitrode-Peer (kern Peer), Houthalen-Helchteren, Hechtel-Eksel, Lommel en Pelt gaan samenwerken als "Natuurpunt - regio Dommeldal". Op vrijdag 18 februari wordt die samenwerking geofficialiseerd in De Geer in Hechtel-Eksel. De vijf Natuurpunt-afdelingen zeggen met elkaar de zorg voor meerdere natuurreservaten in het stroomgebied van de Dommel en haar zijbeken te delen, maar ook in de brongebieden van de Zwarte Beek en de Grote Nete die hier aan (…) Het hele nieuwsbericht

Siets van der Wiel overleden

Dinsdag 4 januari 2022
Lommel - Siets van der Wiel overledenIn WZC Hoevezavel is gisteren Siets van der Wiel overleden, de weduwe van Jos van der Meulen. Zij was 75 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (13.30 uur) plaats in het crematorium aan de Vonderdreef. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Thieu Roomers overleden

Dinsdag 4 januari 2022
Lommel - Thieu Roomers overledenZondag is Thieu Roomers overleden, de echtgenoot van Martha Willekens. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring waarna zijn urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Kattenbos.

Jef Theunis overleden

Dinsdag 4 januari 2022
Lommel - Jef Theunis overledenGisteren is Jef Theunis overleden, de weduwnaar van de vorig jaar gestorven Anny Weyen. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (15 uur) plaats in de aula van het crematorium aan de Vonderdreef.
Lommel - Weer 19 coronapatiënten in ziekenhuisVanmorgen waren er 19 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, twee meer dan gisteren. Vijf van hen worden verpleegd op intensieve zorg. Er is één patiënt met een vermoeden van COVID-19. In Noorderhart Revalidatie & MS is er één patiënt met COVID-19.
Lommel - Snelheidscontroles: meer dan 10% te snelTijdens de maand december werden er in Lommel snelheidscontroles uitgevoerd (o.a. N71, Kerkhovensesteenweg, Siberië, ....), en het resultaat was dat 10.60% te snel reed!
Commentaar
Lommel - Waar blijven die buitenlandse lezers?ZoomAan het eind van elk jaar werpen we wel eens een blik op het aantal bezoekers van de Internetgazet. Dan zien we wat de Duitsers beeindruckende getallen noemen. Zo bekeken die tienduizenden bezoekers elke dag veel pagina's op de Internetgazet: over heel 2021 waren er dat meer dan 36 miljoen. Daar staat een mens wel even bij stil.
Wat ons ook intrigeert is het hoge aantal bezoekers uit vreemde landen. Peltse Wim in New York is niet de enige Belg in Amerika die elke dag naar de Internetgazet surft; uit de VS kwamen vorige maand meer dan 110.000 bezoekers. Meer dan uit Nederland, alhoewel er dat ook bijna 70.000 waren, net als uit Noorwegen. Noorwegen? Welke lezers wonen in Noorwegen? En dan volgen Groot-Brittennië, Bulgarije (!), Duitsland, Finland, Frankrijk...
Als al die "buitenlanders" nu eens van zich lieten horen? Dat zou mooi Internetgazetmateriaal opleveren. Stuur eens een foto uit jullie omgeving daar? Vertel eens wat er daar gebeurt? Waar jullie je mee bezig houden? Gewoon een mailtje naar redactie[!]internetgazet.be. We zouden er zò blij mee zijn... (PP)
Lommel - 17 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 17 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, twee meer dan vrijdag. Vijf van hen - één meer dan vrijdag - worden verpleegd op intensieve zorg. Er is één patiënt met COVID-19 in Noorderhart Revalidatie & MS.

Mathieu Alen overleden

Maandag 3 januari 2022
Lommel - Mathieu Alen overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is op nieuwjaarsdag Mathieu Alen overleden, de weduwnaar van Francine Tormans en de levensgezel van Rita Vos. Hij was 76 jaar. De afscheidsdienst zal in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: donderdag (18-19u) in uitvaartcentrum Vandebosch aan de Leopoldlaan 177.

Jan Tombeur overleden

Maandag 3 januari 2022
Lommel - Jan Tombeur overledenOp nieuwjaarsdag is Jan Tombeur op zijn 94ste verjaardag overleden, de weduwnaar van de in 2006 gestorven Fien Van Geel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18-18.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

Jos Seykens overleden

Maandag 3 januari 2022
Lommel - Jos Seykens overledenOp Nieuwjaarsdag is Jos Seykens overleden. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (12 uur) plaats in de aula van crematorium Stuifduin. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in funerarium Witters.

Wolf verdrinkt in Albertkanaal

Maandag 3 januari 2022
Lommel - Wolf verdrinkt in AlbertkanaalZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Veel regen

Maandag 3 januari 2022
Weerbericht
Lommel - Veel regenKrachtige depressies in de buurt van Schotland en de Scandinavische landen sturen in een erg strakke zuidwestelijke luchtstroming gestoorde lucht naar onze regio. Het gaat regenen en er staat veel wind, al zijn de temperaturen nog erg hoog. Dinsdag wordt er veel regen verwacht op de scheiding van koude en warme lucht. De dagen daarna wordt het gevoelig kouder. Het blijft wisselvallig.
Vandaag wisselen bewolkte perioden af met enkele sporadische opklaringen. Hier en daar ontstaat er een (…) Het hele nieuwsbericht

Solden van start

Maandag 3 januari 2022
Lommel - Solden van startZoom                                                          (Foto Robert Boons)

Maria Docx overleden

Maandag 3 januari 2022
Lommel - Maria Docx overledenOp nieuwjaarsdag is Maria Docx overleden, de echtgenote van Georgius Van den Bosch. Zij was 80 jaar en mede-oprichtster van NV Meubelen Prijzenklopper in Hechtel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum.
Lommel - Sterke stijging van covidbesmettingenEr is sprake van een sterke stijging van het aantal besmettingen met de omikronvariant van het coronavirus. In onze regio steeg het aantal besmettingen met liefst 70 procent. Bovendien stijgt het aantal positieve coronatesten bij ons sneller dan in de andere regio's.
De omikronvariant nestelt zich vooral in onze neus en keel en minder in de longen, waardoor een besmetting minder snel tot een ziekenhuisopname leidt. Maar om te vermijden dat nog meer kwetsbare ouderen besmet worden is het zaak van zoveel mogelijk afstand te houden, mondmasker te dragen, enzovoort.
Lommel - 13,5 procent van winkels staat leegZoomIn Limburg staan iets meer dan 2.200 winkels of 13,5 procent van het totaal leeg. Limburg heeft de grootste leegstand van Vlaanderen. Het Belgisch gemiddelde bedraagt 11 procent. In Tongeren bedraagt de winkelleegstand zelfs 18,3 procent, in Leopoldsburg 17,2 procent.

Woninginbraak in Herdersweg

Zondag 2 januari 2022
Lommel - Woninginbraak in HerderswegIn een woning aan de Herdersweg in Lommel-Barrier kwamen tijdens de nieuwjaarsnacht dieven over de vloer. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten.

Julia Berckmans overleden

Zondag 2 januari 2022
Vandaag is Julia Berckmans overleden, de echtgenoot van Jan Geuens. Zij was 86 jaar en afkomstig van Lommel. Het afscheid en de bijzetting in het columbarium op de begraafplaats van Mol-Wezel vinden in beperkte kring plaats. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Dries in Balen.

Wolf verdronken in Albertkanaal

Zondag 2 januari 2022
In Hasselt is vanmorgen een verdronken wolf uit het kanaal gehaald. Het gaat vermoedelijk om het dier dat gisteren op verschillende plaatsen in Zuid-Limburg, maar ook in Stevoort en Kuringen werd gespot. Men vermoedt dat de mannetjeswolf per ongeluk in het kanaal is terechtgekomen en daar niet meer uit geraakte, vanwege de betonnen oeverversteviging.
Het kadaver werd overgebracht naar het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen waar het oppervlakkig werd onderzocht. Daarna verhuist het naar het labo van het INBO voor een autopsie en genetisch onderzoek. Pas over enkele weken zal duidelijk zijn om welke wolf het gaat.
Kerk
Lommel - Aantal Limburgse missionarissen gedaaldMomenteel zijn er nog 53 Limburgse missionarissen en ontwikkelingshelpers actief. Twintig jaar geleden waren er dat nog 248. Dat blijkt uit cijfers van STELIMO, het steunfonds voor Limburgse missionarissen en ontwikkelingshelpers. Nu zijn er nog 28 mannelijke religieuzen (paters en broeders), 18 (vooral vrouwelijke) leken coöperanten, 5 vrouwelijke religieuzen en 2 priesters van het bisdom actief in de missiegebieden. Twintig jaar geleden waren er nog 132 mannelijke religieuzen, 63 vrouwelijke religieuzen, 42 leken coöperanten en 11 priesters van het bisdom werkzaam in de ontwikkelingslanden.

Colruyt Helchteren overvallen...

Zaterdag 1 januari 2022
Lommel - Colruyt Helchteren overvallen...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

De voortekens

Zaterdag 1 januari 2022
300 woorden van Rudi
Lommel - De voortekensWe hadden ons voorgenomen om er een rustige kerstavond van te maken. De lege stoel aan tafel vulden we aan met de warmte van elkaar. Maar ik had de voortekens moeten zien. Het begon met de bevroren kalkoen, die ik te laat uit de vriezer had gehaald. Domweg vergeten om ‘kalkoen’ in mijn agenda te zetten. Al was ‘kieken’ misschien beter geweest. Ons ma zei vroeger al 'ge gaat uwe kop nog eens vergeten’. Ze krijgt nog ooit gelijk, al zal het geen gezicht zijn.
Het tweede voorteken (…) Het hele nieuwsbericht

De warmste jaarwisseling ooit...

Zaterdag 1 januari 2022
Lommel - De warmste jaarwisseling ooit...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Gelukkig Nieuwjaar!

Zaterdag 1 januari 2022
Lommel - Gelukkig Nieuwjaar!ZoomEen nieuw jaar, weer 365 dagen die we zelf mogen vullen en waarin we hopelijk gespaard zullen blijven van ziekte, onheil en andere tegenslagen. En we hopen dat al onze lezers, medewerkers en adverteerders het geluk aan hun zijde zullen hebben. We wensen u allen van harte een gelukkig 2022!
16/03

Diane, gefeliciteerd met je verjaardag!!

Cor Wevers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel