Het overige nieuws

Kort nieuws van bij de buren
In de Groenstraat in Tessenderlo botsten gisterenavond een 65-jarige fietser en een 11-jarige bestuurder van een step. Beiden raakten gewond.

De pioenroos

Woensdag 31 mei 2023
Puur natuur
Beringen - De pioenroosZoomEr zijn weinig planten die zo een indrukwekkende bloemen hebben als de pioenroos. De knop van de pioen doet niet vermoeden dat enkele dagen later zulke prachtige bloemen tevoorschijn komen. De pioenen bloeien nu in mei en juni, net zoals in de tuin hier. (Johan Put)
Het is maar dat je 't weet
De E314 is komend weekend afgesloten in rijrichting Lummen tussen knooppunt Kerensheide (NL) en Maasmechelen. Het Agentschap Wegen en Verkeer) vernieuwt dan opnieuw een gedeelte van het wegdek.
Het verkeer komende uit Nederland wordt vanaf vrijdagavond 2 juni tot en met maandagochtend 5 juni omgeleid naar de grensovergangen in Maaseik of Lanaken en kan via de N78 richting Maasmechelen.
De toplaag geluidsreducerend asfalt volgt over enkele weken. Tot dan rijdt het verkeer aan 90 km/u over de voorlopige onderlaag. In juni volgen nog enkele vergelijkbare werkweekends.

Eindelijk op het veld

Woensdag 31 mei 2023
Beringen - Eindelijk op het veldZoom
'Mei niet te koud en niet te nat, vult de schuur en ook het vat'. Na verschillende te natte weken kunnen de boeren eindelijk op het veld en dan duimen dat de spreuk toch uitkomt voor de boeren. (Gust Ischen) 
Beringen - Die onderste is de gevaarlijksteZoom
Tijdens een opleiding in Dworp voor crisis support teams vloog een koningin van een Aziatische hoornaar het leslokaal binnen. Het beest - waarop in heel het land jacht wordt gemaakt - werd met een welgemikte slag naar de eeuwige jachtvelden geklopt door Benny Schepens. Toevallig lag op de vensterbank al het kadavertje van een ongevaarlijke Europese hoornaar. Maar het was niet Benny's schuld dat die daar lag. In ieder geval houden we er een mooie foto aan over.
De Aziatische hoornaar, die echt jaagt op honingbijen en ze doodt, is op de foto onderaan te zien. Hij heeft gele pootjes en is kleiner dan de Europese hoornaar (boven); deze heeft bruine pootjes. De Europese hoornaar is ongevaarlijk, de Aziatische daarentegen bekwaam om onze bijenvolken uit te roeien. (Foto Benny Schepens)
Beringen - Anne-Sophie Vanhees overledenAnne-Sophie Vanhees uit Beverlo is overleden.
( ° Lommel op 11 januari 2004 † Beverlo op 29 mei 2023 )
Begroeting: vrijdag 2 juni 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: zaterdag 3 juni 2023 om 10.30 uur in de parochiekerk te Korspel-Beverlo. 
Naar de wens van Anne-Sophie, liever geen bloemen of kransen, maar een vrijblijvende gift aan Kites Team UZ-Leuven op het nummer BE45 7340 1941 7789 met vermelding “ECE-FOKKF1-V5020-Anne-Sophie”
Anne-Sophie vertelde onlangs het verhaal van haar ziekte en het feit dat ze ging sterven in een pakkende video. 

Crisis treft meer mensen

Dinsdag 30 mei 2023
Beringen - Crisis treft meer mensenIn 2022 brak de oorlog in Oekraïne uit en bereikten de energieprijzen een recordniveau. CAW Limburg - dat mensen helpt die met een welzijnsvraag zitten - voelt al langer de impact van deze crises in het werkveld. De jaarcijfers bevestigen dit aanvoelen. "In 2022 hielp CAW Limburg 13 316 mensen met een welzijnsvraag, 7% meer dan in 2021," zegt algemeen directeur Alain Bielen. ‘We organiseerden in totaal net geen 80 000 contacten om hen te helpen. Uit een eerste analyse maken we op dat deze (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Groot draagvlak voor Nationale ParkenZoomIn opdracht van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir werd de voorbije weken een bevraging uitgevoerd bij 600 Vlamingen naar het draagvlak voor de ontwikkeling van Nationale Parken en Landschapsparken in Vlaanderen. Hieruit blijkt volgens de minister dat maar liefst 79% van de Vlamingen positief staan t.o.v. een Nationaal Park. 74% zien een Landschapspark zitten. Bovendien vindt 7 op 10 Vlamingen het fijn dat binnen een straal van 20 kilometer van de woonplaats een Landschapspark of Nationaal Park wordt ontwikkeld. “Vlamingen hebben een hart voor natuur, dicht bij hen in de buurt en willen dat de overheden werk maken van Vlaamse Parken. Het beleid krijgt ruime steun omdat een overgrote meerderheid, ondanks tegencampagnes, inziet dat meer natuur ook meer gezondheid én economische vooruitgang betekent”, reageert Demir.
Vandaag staat het Parkendecreet van Demir geagendeerd in de commissie van het Vlaams Parlement.
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Industriegrond in Limburg mogelijk duurderZoomDe Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) overweegt de prijs van industriegrond te verhogen. Dat kan worden afgeleid uit een artikel in het Pomblad, het magazine van de POM Limburg.   "We moeten anders gaan denken over ons ruimtegebruik en meer inzetten op verdichting, ruimtelijk rendement of andere optimalisatiemethoden," zegt Stijn Vercampt, expert ruimtelijke economie binnen POM Limburg. "De ruimte wordt schaars en dus moeten we het geweer van schouder veranderen. Want (…) Het hele nieuwsbericht

Juwelendiefstal in Stal

Maandag 29 mei 2023
Beringen - Juwelendiefstal in StalAan de Paardendijk in Stal is tijdens het weekend ingebroken in een woning. De daders gingen er met juwelen aan de haal.
Beringen - Woninginbraak in KanaalstraatIn een huis aan de Kanaalstraat in Beringen-Mijn kwamen de voorbije nacht dieven over de vloer. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten.
Het is maar dat je 't weet
De vervoerregio Limburg heeft een voorlopig Ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan uitgewerkt. Dat plan legt de globale mobiliteitsvisie voor de komende 10 jaar (met een doorkijkperiode van 30 jaar) vast voor de vervoerregio op een strategisch niveau, en dat voor alle vervoerswijzen. In dit voorlopig Ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan werd rekening gehouden met het Ontwerp plan-MER. Dat beschrijft de mogelijke milieueffecten van het voorlopig Ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan. Iedereen kan deze (…) Het hele nieuwsbericht

Aanhoudende droogte

Zondag 28 mei 2023
Weerbericht
Beringen - Aanhoudende droogteEen krachtig hogedrukgebied nabij Engeland blijft het weerbeeld op korte en lange termijn domineren. Wel kan er af en toe een erg verzwakte storing even onze regio aandoen. Neerslag wordt er evenwel niet verwacht, maar tijdelijk zijn er meer wolken en er is wat verandering in de temperaturen.
Morgen/maandag zijn er veel hoge en later middelhoge wolken, die ervoor zorgen dat de zon gesluierd is. Dat heeft ook zijn invloed op de temperaturen. De maxima liggen rond 19 graden en de noordoostenwind blijft (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Fietsstertje (7) gewond bij ongevalIn de Ulfortstraat in Beverlo Tuinwijk is gisterenavond een 7-jarig fietsstertje geraakt door een auto. Zij werd lichtgewond.
Beringen - Motorrijder belandt tegen boomOp de Meldertsesteenweg in Paal is een 39-jarige motorrijder gewond geraakt toen hij tegen een boom belandde. Het ongeval gebeurde vanmiddag rond 13 uur.
Beringen - KVK trekt keeper en middenvelder aanKVK Beringen heeft Zairo Swerten, doelman van Termien, en zijn broer Ilian, middenvelder van Witgoor Dessel, aangetrokken.

Van café tot CTR Chicken

Zaterdag 27 mei 2023
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Van café tot CTR ChickenZoomCafé Oud Beringen in het centrum van Beringen was jarenlang een begrip en Allan Vandeweyer de gulle gastheer. Het gebouw is ondertussen afgebroken en een appartementsgebouw kwam in de plaats met onderaan een vestiging van de restaurantketen CTC Chicken.

Sinkenkermis

Zaterdag 27 mei 2023
Uit de oude doos
Beringen - SinkenkermisZoomDe kermis in Beringen-Mijn tijdens het weekend van Pinksteren was jarenlang toonaangevend voor de streek. In de glorietijden van de Beringse mijn was de kermis indrukwekkend en kon je over de koppen lopen. De kinderen die net hun communie deden, mochten hun mooie kleren dan nog eens aandoen. Vandaag blijft er van die grote kermis niet veel meer over. De kermis telt nog een handvol kramen en staat dit weekend voor het Casino. (foto archief Citévolk Spreekt)

Over een herinnering

Zaterdag 27 mei 2023
Gekleurde Woorden
Beringen - Over een herinneringZoomElke zaterdag zorgt Edith voor poëtische woorden op een foto van Lambert Reynders.
Beringen - Woninginbraak in Klaverweide misluktDe voorbije nacht ondernamen dieven een inbraakpoging in een huis aan de KLaverweide in Beverlo. Zij slaagden echter niet in hun opzet.
Bedrijfsnieuws
Beringen - Aanbevelingen voor bloeiend starterslandschapZoomJong ondernemerschap is van essentieel belang voor de nodige dynamiek en vernieuwing van onze Limburgse economie. Hiervoor is een bloeiend en innovatief startersklimaat in Limburg een absolute must. Na een moeilijk startersjaar in 2022 door de Oekraïnecrisis wordt het meer dan ooit belangrijk om startende bedrijven een ondernemersvriendelijk kader te bieden met een maximum aan begeleiding én een minimum aan administratieve lasten. “Mensen die durven ondernemen moet het niet te moeilijk gemaakt worden. Minder administratieve rompslomp en een betere toegang tot kapitaal moeten onze Limburgse talenten hier houden”, zeggen Johann Leten en Ellen Olislagers, gedelegeerd bestuurder en directeur eigenaars-ondernemers van Voka – KvK Limburg. In aanwezigheid van Vlaams minister van Economie Jo Brouns stelt Voka – KvK Limburg tijdens de Bryo Business Dates tien aanbevelingen voor een bloeiend starterslandschap voor. Je kan deze lezen via deze link.
Kort nieuws van bij de buren
In een werfkeet aan de Zonnestraat in Lummen is werkmateriaal gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Reinhilde Kenens overleden

Vrijdag 26 mei 2023
Beringen - Reinhilde Kenens overleden
Reinhilde Kenens uit Beringen, echtgenote van Benny Van Ende, is overleden.
(° Paal op 1 december 1953 † Beringen op 25 mei 2023) Begroeting: woensdag 31 mei 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur. 

Mia Laeremans overleden

Vrijdag 26 mei 2023
Beringen - Mia Laeremans overleden
Mia Laeremans uit Beringen, echtgenote van Jean Bervoets, is overleden.
( ° Leopoldsburg op 9 april 1940 † Beringen op 18 mei 2023) Uitvaart: In intieme kring

Werken spoorwegbrug

Vrijdag 26 mei 2023
Beringen - Werken spoorwegbrugZoomWie de werken aan de nieuwe spoorwegbrug wil volgen vanuit de lucht, kan terecht bij deze link van W&S 360° Photos.

Maai Mei Niet

Vrijdag 26 mei 2023
Beringen - Maai Mei NietZoomEen weelderige bloemenpracht aan de burg van Tervant, dat is het resultaat van een maand niet maaien. De actie Maai Mei Niet is ondertussen een goed ingeburgerde actie waarbij de bijen wel varen. Binnenkort is deze bloemenzee wel voorbij... (foto Lutgarde Aerts)
Beringen - Boerenbond met opvallende truitje...ZoomTijdens de Ronde van Limburg op maandag 29 mei zal er een gigantische koerstrui met de sprekende boodschap “Ons landschap, uw voedsel, onze toekomst” het parcours opluisteren. Deze grote grasmat  zal gezelschap krijgen van heel wat lokale landbouwers die in tractorcolonne naar de koerstrui zullen rijden. Deze visual moet mooi tot zijn recht komen op de vele luchtbeelden die gemaakt worden tijdens de wedstrijd. De actie gaat uit van de Boerenbond.

Boomvalken

Donderdag 25 mei 2023
Puur natuur
Beringen - BoomvalkenZoomBoomvalken zijn niet het hele jaar hier te zien zoals de buizerd, sperwer of havik. Zij overwinteren namelijk diep in zuidelijk Afrika. Het zijn echte acrobaten en razen over rietvelden op zoek naar vooral libellen waar ze verlekkerd op zijn. Gisteren kon ik er één de hele namiddag volgen in zijn rooftocht. En hij had warempel een libel gevangen. (Johan Put)
Boomvalken
Zoom

Tijd om te hooien

Woensdag 24 mei 2023
Beringen - Tijd om te hooienZoom"Is het weer in mei te mooi, dan krijgt de schuur maar weinig hooi", is een oude weerspreuk. (foto Gust Ischen)
Beringen - Zwaargewonde bij botsing op BeverlosesteenwegZoomEen bestelwagen en twee auto's raakten deze voormiddag in een aanrijding betrokken op de Beverlosesteenweg in Beringen. Een autobestuurster liep daarbij zware verwondingen op en is naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de andere auto werd lichtgewond. De politie moest de rijbaan afsluiten.

Rebel door Thomas Smith

Woensdag 24 mei 2023
Beringen - Rebel door Thomas SmithZoom
Zaterdagavond 27 mei kan je in het Casino van Beringen naar de theatershow Rebel van comedian Thomas Smith. Hij is het Nederlandse Delft in 1967, als kind van Britse ouders en groeide op in België.Hij begon mijn carrière in 2000 als finalist van Humo’s Comedy Cup en wordt als comedian doorgaans als volgt omschreven: Een comedian die flegma en flow van de pure Engelse stand-upcomedy weet te vertalen naar een Nederlandstalig equivalent.
Beringen - Extra filmvoorstelling Ramp TessenderloZoomWegens het grote succes komt er een extra voorstelling van de film over De Ramp van Tessenderlo door de Paalse regisseur Eddy Vandepoel. Dit op dinsdag 6 juni om 20.00u in Het Loo te Tessenderlo. Wees snel want de extra voorstelling is al voor 2/3 uitverkocht.

Het wordt opnieuw warmer

Dinsdag 23 mei 2023
Weerbericht
Beringen - Het wordt opnieuw warmerEen hogedrukgebied strekt zich uit van de Atlantische Oceaan, via het Verenigd Koninkrijk tot de lage landen. Daarbij overheerst een noordelijke stroming met aanvoer van een aantal wolkenvelden, maar vaak ook met veel zon. De aangevoerde lucht is eerst nog vrij fris, maar de volgende dagen ruimt de wind naar het noordoosten en bereikt warmere en drogere lucht onze streken.
Vandaag maken wolkenvelden na de middag plaats voor steeds meer zon. Tegen de avond wordt het zelfs vrij zonnig. Bij een (…) Het hele nieuwsbericht

Kleuters worden archeologen

Dinsdag 23 mei 2023
Beringen - Kleuters worden archeologenZoomEmma en Otis begonnen vorig jaar aan hun verovertocht van het Limburgse kleuteronderwijs. De juniorarcheologen uit het prentenboek komen ook dit jaar terug in aanloop van de jaarlijkse Archeologiedagen. De afdeling Erfgoed van de provincie Limburg ontwikkelde samen met auteur en illustratrice Liesbet Slegers nieuwe educatieve vervolgproducten in de vorm van een unieke opdrachtenposter en twee gezelschapsspelen van Emma en Otis rond archeologie. “We hebben er dan ook alle belang bij om kleuters op (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Weer actie tegen gsm-en aan het stuurZoomGsm-gebruik achter het stuur is duidelijk een hardnekkig probleem. Bestuurders weten dat het niet mag maar denken toch vaak dat het kan. Een mentaliteitswijziging is noodzakelijk, zegt het Parket Limburg. Daarom is er samen met de politiediensten van het arrondissement opnieuw een gsm-actie georganiseerd. Ze loopt van morgen/woensdag 24 mei t.e.m. donderdag 25 mei. Bij vaststelling van gsm-gebruik aan het stuur zal het rijbewijs van de bestuurder onmiddellijk worden ingetrokken voor een periode van acht dagen.

Volop lente

Dinsdag 23 mei 2023
Beringen - Volop lenteZoomDe temperaturen zijn bij momenten nog aan de frisse kant maar eens als de zon doorbreekt is het al aangenaam warm. En de weersvoorspellingen voor de komende dagen gaan alsmaar crescendo wat betreft de temperaturen. Ondertussen is de natuur volop in bloei en is het genieten van al die geuren en kleuren. (foto's Gust Ischen) 
Volop lenteVolop lente
Volop lenteVolop lente
Volop lenteVolop lente
Zoom

Wat is kunst?

Dinsdag 23 mei 2023
Beringen - Wat is kunst?ZoomHet hoeft niet te verbazen dat de nieuwe brug in Beringen ook het onderwerp wordt van graffiti. Het is van alle tijden dat zogenaamde 'graffiti kunstenaars' bruggen of andere gebouwen misbruiken. Misschien moet er in Beringen, zoals in Maasmechelen, een officiële plaats voorzien worden waar deze artiesten hun kunsten kunnen tonen. Maar dat zal waarschijnlijk weer niet spannend genoeg zijn... (foto Gust Ischen)
Wedstrijdverslag
Beringen - Limburg Shotguns doen goede zetHet Mijnstadion was het toneel voor de heruitgave van de finale van BNL 2022. De Limburg Shotguns waren uit op revanche in deze terugmatch tegen de Amsterdam Crusaders. Het werd een wedstrijd op het scherpst van de snee die pas in de laatste seconden beslist werd. De Limburg Shotguns wonnen met 20-23 en hadden hun revanche beet. Het eerste kwart begon met sterk defensief werk. De Amsterdam Crusaders duwen de Limburg Shotguns meteen naar een 3-and-out. De Limburg Shotguns reageren daarna meteen (…) Het hele nieuwsbericht

Vera Elsen overleden

Dinsdag 23 mei 2023
Beringen - Vera Elsen overleden
Vera Elsen uit Beringen is overleden.
(° Diest op 27 maart 1953 † Beringen op 20 mei 2023)
Begroeting: donderdag 25 mei 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur.
Uitvaart: vrijdag 26 mei 2023 om 11.15 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Staking bij Lidl

Maandag 22 mei 2023
Beringen - Staking bij LidlZoomVandaag bleven verschillende vestigingen van Lidl dicht wegens de nationale stakingsactie. Paal sloot een halve dag, Koersel, Leopoldsburg, Houthalen en Genk sloten een hele dag. Het personeel deed mee aan de actie van de vakbonden in Brussel, tegen het verslechteren van de loon- en arbeidsvoorwaarden.
Kort nieuws van bij de buren
Basisschool De Letterberg in Tessenderlo. kreeg af te rekenen met vandalisme. Op de speelplaats werden graffiti gespoten, onder meer op picknicktafels. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Zilver voor Tommy Kinders

Maandag 22 mei 2023
Kampioen in de kijker
Beringen - Zilver voor Tommy KindersZoom Tommy Kinders uit Paal zorgde afgelopen weekend voor een zeer knappe prestatie. Hij werd tweede in de halve marathon van Luxemburg in de categorie Master 35+. Tussen vele internationale toppers liep hij een zware maar goede wedstrijd, goed voor zilver. Het lijstje van eremetaal in de afgelopen jaren flink gegroeid. Zo werd hij: 2de op het Vlaams Kampioenschap Veldlopen 35+, 2de op het Belgisch Kampioenschap  Halve Marathon 35+, 1ste op het Vlaams Kampioenschap Halve Marathon 35+, 2de op het Provinciaal Kampioenschap 5000m en behaalde hij goud op het Belgisch Kampioenschap 10000m 35+.

Problemen met Telenet

Maandag 22 mei 2023
Beringen - Problemen met TelenetKlanten van Telenet ondervinden al de hele dag problemen met tv- of internetverbindingen. Het gaat volgens Telenet om een geval van overmacht door werken bij Fluvius. Ook onze redactie ondervindt hierdoor flink wat hinder.
Beringen - Bloembakken in brand gestoken
Op het terrein van school De Step aan de Salviastraat zijn twee bloembakken in brand gestoken. De feiten zijn vanmorgen vastgesteld.
Kort nieuws van bij de buren
Onbekenden poogden binnen te dringen in een woning aan de Kattestraat in Oostham. Zij raakten echter niet binnen. Een inbraakpoging in een huiis aan het Marterpad in Schoot-Tesssenderlo mislukte eveneens.
Beringen - Fietsster (26) gewond bij aanrijdingEen 26-jarige fietsster uit Beringen is gewond geraakt bij een aanrijding met een auto in de Posthoornstraat in Beringen-Mijn. Het ongeval gebeurde deze namiddag rond 15.30 uur.
Beringen - Woninginbraak in LaardijkstraatInbrekers drongen via de voordeur binnen in een woning aan de Laardijkstraat in Beverlo. Volgens de eerste vaststellingen is er niets weg. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.

Torenvalk vast in dakgoot

Maandag 22 mei 2023
Kort nieuws van bij de buren
Het voorbije weekend kwam een torenvalk vast te zitten in een dakgoot van de Sint-Sulpitiuskerk in Diest. De vogel kon zich zelf bevrijden zonder tussenkomst van de politie. Gelukkig maar, want de interventieploeg was ondertussen opgeroepen voor een loslopend paard in de Merelstraat.

2X 3 Wijzen-kroegentocht

Maandag 22 mei 2023
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - 2X 3 Wijzen-kroegentochtLaatst zat ik op een zonnig terras in Leopoldsburg in de drankgelegenheid met de toepasselijke naam ’t Kamps Caféke. Ik schoof aan bij de drie wijzen Bèr, Gilbert en Louis die voor een uurtje mijn gesprekspartners werden. Ik heb het me niet beklaagd. De ene na de andere wijsheid rolde over de lippen van het trio dat geen enkel actueel thema schuwde. “Voor alles is een oplossing”, luidde de conclusie van deze 7de dag op een vrijdag, hier bekend als de 5de dag. Maar die jongens zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Morgen gemeenteraad

Zondag 21 mei 2023
Beringen - Morgen gemeenteraadMorgenavond om 19u30 is het gemeenteraad. Je kan deze volgen via de livestream van de Stad Beringen of via onze website. Er liggen een aantal punten voor stemming op tafel zoals de aanleg van een wildplukpad en de organisatie van wielerwedstrijden. Raadslid Erik Gilissen van Vlaams Belang stelt een vraag over het gebruik van TikTok.

Hinder door stakingsactie

Zondag 21 mei 2023
Beringen - Hinder door stakingsactieZoomMorgen, 22 mei, is er een nationale stakingsactie. Er is in Brussel een nationale betoging. Lokaal kan je hinder ondervinden bij De Lijn. Je controleert best de website of app om te kijken welke bussen er rijden. Ook bij verschillende supermarktketens wordt actie gevoerd. Zo zal Lidl Paal in de namiddag gesloten zijn. 
Dit zijn de winnaars van de actie van The Fashion Store: Laila Jaanisoo, Stephanie Bosmans, Kathleen Claes, Karolien Bartels, Sandra Laccino, Els Reekmans, Bert Joris, Marie Martens, Stephanie Ceunen en Debby Vancraybex. Stuur een email naar beringen[!]internetgazet.be met jullie geposte boodschap. En wij zorgen voor de rest. (Hans Put)
Beringen - Ondertussen, in Sint-Truiden...ZoomDaar verwachten ze nog meer drag queen shows in de Minderbroederskerk... (Cartoon: Fobie)
Beringen - 'Liberation Garden' in 'De Ochtend'ZoomHet VRT-radioprogramma "De Ochtend" bracht een verhaal over "Liberation Garden". Het pas geopende museum in Leopoldsburg vertelt op een eigentijdse en interactieve manier de aangrijpende verhalen van gewone mensen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Curator Peter Schrijvers benadrukt het belang van Leopoldsburg als locatie voor het museum, waar het unieke erfgoed en het bijzondere verhaal van de regio centraal staan. Het museum moet Limburg en Vlaanderen positioneren als een aantrekkelijke bestemming voor WO II-toerisme. Met speciale aandacht voor jongeren hoopt het museum een nieuwe generatie te betrekken bij het begrijpen en herdenken van deze periode. Luister 8 minuten naar interessante info

De Oekraïense lente

Zondag 21 mei 2023
Beringen - De Oekraïense lenteZoom                                                                              (Cartoon: Fobie)
Kampioen in de kijker
De jongeren U17 van KFC Paal-Tervant hebben de jeugdcup van het Nieuwsblad gewonnen. Ze versloegen FC Poesele met het kleinste verschil.

Werken Meldertsebaan

Zaterdag 20 mei 2023
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Werken MeldertsebaanZoomOp maandag 22 mei start de aannemer met de voorbereidende grondwerken van het wegenwerkenproject: gescheiden riolering en fietspaden tussen Meldert en Lummen. Fietsers kunnen op de Meldertsebaan blijven rijden tijdens de werken. De aannemer werkt op één weghelft. Op de andere weghelft voorziet hij een veilige doorgang voor fietsers. Het doorgaand verkeer volgt een omleiding via Paal en Beringen terug naar Lummen. Ook de bussen volgen deze omleiding. Stap jij op de bus aan de halte 'Meldert Melkerij' (Lijn 91 en 35)? Dan kan je gedurende de werken opstappen aan de halte 'Zwarte Ring' of 'Meldert centrum'.

Albert Engelen overleden

Zaterdag 20 mei 2023
Beringen - Albert Engelen overledenAlbert Engelen uit Koersel, weduwnaar van Mariette Ickmans, is overleden. (° Peer op 20 november 1941 † Turnhout op 18 mei 2023) Uitvaart: zaterdag 27 mei 2023 om 11.15 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents Beringen. 

Eugeen Braeken overleden

Zaterdag 20 mei 2023
Beringen - Eugeen Braeken overleden
Vandaag is Eugeen Braeken (87) overleden, de echtgenoot van Cecile Stockmans. Hij woonde in Heppen maar was afkomstig uit Beverlo. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans-Laenen in Leopoldsburg.

Beringen - Fotoverslag Slagkracht Stephan VoldersZoomOp onze Facebookpagina kan je nog een extra fotoverslag van Slagkracht bekijken. 

Goud voor Karst Wouters

Zaterdag 20 mei 2023
Kampioen in de kijker
Beringen - Goud voor Karst WoutersZoomOp de Special Olympics National Games in Mechelen behaalde Karst Wouters goud op de 50m sprint. Hij behaalde ook een verdienstelijke vierde plek in het softbal werpen. Proficiat!

Drie medailles voor Krim

Zaterdag 20 mei 2023
Kampioen in de kijker
Beringen - Drie medailles voor KrimZoom
Op de Special Olympics National Games in Mechelen behaalde Krim Missault goud op de 200 m vrije slag, goud op de 100 m schoolslag en brons op de 100 m vrije slag. Proficiat!

80 jaar kerk Beringen-Mijn

Zaterdag 20 mei 2023
Uit de oude doos
Beringen - 80 jaar kerk Beringen-MijnZoom
De kerk van Beringen-Mijn bestaat dit jaar 80 jaar en dat zal in september gevierd worden. Erfgoedvereniging Citévolk Spreekt is nog op zoek naar foto's die te maken hebben met het kerkelijk leven. Communie, bruiloften, begrafenissen, processies,...en dan specifiek nog foto's uit de jaren 70-80-90-00.
Info: swa[!]hemelaers.be

VTI Beringen

Zaterdag 20 mei 2023
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - VTI BeringenZoomDoor de verhuis en de afbraak van de drie scholen in het centrum van Beringen is het uitzicht op verschillende plaatsen fel veranderd. Zo werd op het VTI gesloopt op het oudste stukje na.

Over een dromend meisje

Zaterdag 20 mei 2023
Gekleurde Woorden
Beringen - Over een dromend meisjeZoomEdith sloeg deze week aan het dromen...
Nu het opnieuw warmer wordt - en de natuur dus droger - is het risico op natuurbranden groter. Daarom heeft het Agentschap Natuur en Bos code geel afgekondigd in de provincies Limburg en Antwerpen. Het is niet meer toegelaten vuur te maken in de bossen en natuurgebieden. Ook roken is er verboden. De brandwseer en de natuurbeheerders zijn extra waakzaam, zeker met de zonnige dagen in het verschiet.
Kort nieuws van bij de buren
Op een werf aan de Olmensesteenweg in Oostham zijn koperen kabels gestolen. De diefstal werd de voorbije nacht gepleegd.
Beringen - Juwelendiefstal in Ward SchoutedenstraatDieven drongen binnen in een appartement aan de Ward Schoutedenstraat. Zij gingen er met juwelen aan de haal. De diefstal werd gepleegd tussen 17 en 19 mei.

Sterren kijken op El Teide

Vrijdag 19 mei 2023
Vakantiefoto
Beringen - Sterren kijken op El TeideZoomStephan Volders stuurde ons deze vakantiefoto's vanuit Tenerife.
Sterren kijken op El TeideSterren kijken op El Teide
Zoom

Jong leven

Vrijdag 19 mei 2023
Puur natuur
Beringen - Jong levenZoomIn mei leggen alle vogels een ei, zo is het spreekwoord. En dat zorgt voor nieuw leven zoals deze tortelduifjes in de tuin van Marleen Abeels.

Nieuwe T2 voor Stal Sport

Donderdag 18 mei 2023
Beringen - Nieuwe T2 voor Stal SportStal Sport heeft een nieuwe T2. De keuze viel op Tom Dierick.
Kampioen in de kijker
Beringen - Tuur en Rik zijn de nieuwe koningenZoomVandaag vond in Korspel het koningsschieten plaats van de Sint-Antoniusgilde. Het is een traditie dat op Hemelvaartsdag er gestreden wordt voor de titel van koning. Tuur Gielis werd jeugdkoning en het was zijn wens dat zijn coach Rik Claes koning zou worden...en die wens kwam vandaag uit.Proficiat Tuur en Rik.
Beringen - Opgelet: hackers kapen winactie The Fashion StoreZoomOpgelet bij de winactie op onze Facebookpagina. Als u een bericht zoals op deze foto krijgt, niet klikken. Dit is een vals bericht.  De actie op onze Facebookpagina werd daarom ook verwijderd. Alle namen van de deelnemers werden genoteerd. De winnaars worden zoals aangekondigd zondag bekend gemaakt en zullen persoonlijk worden verwittigd door onze medewerker Hans Put.
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Subsidie voor afbraak 'Zwarte Markt'ZoomVlaams minister van Omgeving Zuhal Demir geeft groen licht voor de afbraak van de Zwarte Markt in Tessenderlo. Die was sinds begin de jaren tachtig een grote overdekte tweedehandsmarkt. 37 jaar lang kon je er in de hallen terecht voor de meest uiteenlopende zaken, maar door corona moest de markt sluiten en werden de verouderde gebouwen verkocht. Het gebouw was voorheen een fabriek van Philips en is ondertussen sterk verloederd. Op het terrein bevindt zich ook asbest.
Vlaanderen kent nu 60% (…) Het hele nieuwsbericht
Subsidie voor afbraak 'Zwarte Markt'Subsidie voor afbraak 'Zwarte Markt'Subsidie voor afbraak 'Zwarte Markt'
Zoom
Beringen - 5de Indiana Jones-film op festival van CannesZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)  
De provincieraad heeft gisteravond ingestemd met het voorstel om de 19 sociale huisvestingsmaatschappijen en verhuurkantoren in de provincie te fusioneren. De nieuwe entiteit zal BV Wonen in Limburg heten.

Lowie Tielens overleden

Donderdag 18 mei 2023
Beringen - Lowie Tielens overledenLowie Tielens uit Beringen, echtgenoot van Germa Baelen, is overleden. 
 (° Beringen 2 augustus 1942 † Beringen 16 mei 2023) 
Lowie was gemeenteraadslid voor Vlaams Belang. 
Naar wens van Lowie heeft de teraardebestelling plaatsgevonden op het kerkhof van Beringen. 
Er is een herdenkingsdienst in de Evangelische kerk Pniël, Kolfstraat 9 in Balen, op maandag 29 mei om 10u30.

Gerarda Geypen overleden

Donderdag 18 mei 2023
Beringen - Gerarda Geypen overledenGerarda Geypen uit Balen, weduwe van de heer Frans Rossenbacker en levensgezellin van de heer Denis Stuyck, is overleden.
(°Mol 02/03/1929 † Mol 16/05/2023)
Begroeting in uitvaartcentrum Dries - Hulsmans te Balen op maandag 22 mei 2023 van 19.30 tot 20.00 uur. 
De afscheidsviering, gevolgd door de bijzetting in het columbarium op de begraafplaats te Mol - Wezel zal in intieme kring plaatsvinden. 
Het is maar dat je 't weet
Verkeersinstituut VIAS is in april gestart met een speciaal proefproject rond groene zwaailichten in personenwagens van vrijwillige brandweerlieden. Dankzij die ‘hoffelijkheidslichten’ moeten ze herkenbaar zijn voor andere weggebruikers wanneer ze onderweg zijn naar de kazerne voor een dringende interventie. Het proefproject gaat acht maanden duren, meldt Het Laatste Nieuws.

Weronika Rewenko overleden

Donderdag 18 mei 2023
Beringen - Weronika Rewenko overleden
Weronika Rewenko uit Beverlo, weduwe van Adam Majewski, is overleden.
(° Kiev (Oekraïne) op 12 oktober 1926 † Beverlo op 16 mei 2023) Begroeting: in intieme kring.
Herdenkingslezing (Jehovah's getuigen): zaterdag 20 mei 2023 om 11 uur, te volgen via videoconferentie Zoom
Beringen - Fietsster belandt op motorkap autoBij een ongeval op het kruispunt van de Posthoornstraat en de Koolmijnlaan in Beringen-Mijn is een 29-jarige fietsster uit Beringen gisterenavond op de motorkap van een auto beland. De vrouw raakte gewond en is voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.
Beringen - Internationale dag tegen homohaatZoom
Het is vandaag de Internationale Dag tegen Homofobie, Bifobie, Transfobie en Interseksefobie. Vandaag vragen lgbt-organisaties internationaal aandacht voor het verschijnsel homohaat en de sociale onwenselijkheid daarvan. In scholen is er vandaag aandacht voor dit thema en steden en gemeenten hangen de regenboogvlag op. 

Pachtprijs blijft stijgen

Woensdag 17 mei 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 betaalde een Belgische landbouwer gemiddeld 329 €/ha per jaar voor de huur van geploegde grond en 287 €/ha voor grasland. In 10 jaar tijd is de pachtprijs van geploegde grond met 32,7% gestegen en de prijs van grasland met 20,1%. Dat meldt Statbel.
De pacht is het bedrag dat de pachter jaarlijks aan de verhuurder betaalt voor het gebruik van zijn grond voor landbouwdoeleinden.

Koninginnenpage

Woensdag 17 mei 2023
Puur natuur
Beringen - KoninginnenpageZoomHet is mei, de eerste warme dagen zijn achter de rug en dat betekent dat de koninginnenpage ook weer te zien is. Het is de grootste dagvlindersoort in Vlaanderen. Opmerkelijk is dat hij bij ons vooral te zien is op en rond de mijnterrils. Ook op terril van Beringen kan je hem weer bewonderen. (Johan Put)

Vrouw rijdt echtgenoot aan

Woensdag 17 mei 2023
Beringen - Vrouw rijdt echtgenoot aan
Op een parking van een winkel in Tessenderlo werd een man uit Beringen gewond toen zijn echtgenote achteruit reed. De vrouw had de man, die nog iets in de koffer aan het leggen was, niet opgemerkt. 
Beiden hadden gedronken. 

Beringen - Leesniveau Vlaamse kinderen blijft dalen...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Voorlopig nog koude wind

Dinsdag 16 mei 2023
Weerbericht
Beringen - Voorlopig nog koude windEen hogedrukgebied met kern net ten zuidwesten van Ierland bepaalt het weer in onze streken. Het is droog en er is flink wat zon. De temperaturen zijn echter bescheiden en de matige wind komt uit het noorden en voelt eerder koud aan. Onder de inversie ontstaan er enkele stapelwolken. Komende nacht, morgen en eigenlijk de rest van de week blijft het hogedrukgebied het weer in onze streken domineren.
Morgen/woensdag is het behoorlijk koud in de ochtend bij minima rond 5 graden. Wel is het (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Limburgse werknemers verdienen gemiddeld zo'n 300 euro minder dan de Belgische werknemer. Ze krijgen ook minder vaak extralegale voordelen zoals maaltijdcheques, jaarpremies of een hospitalisatieverzekering. Toch is Limburg bezig met een inhaalbeweging en wordt de loonkloof kleiner.
Beringen - (Nog) geen overwinning voor ErdoganZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Fietser (13) gewond bij val

Dinsdag 16 mei 2023
Beringen - Fietser (13) gewond bij valEn 13-jarige fietser uit Beringen kwam vanmorgen ten val op de Oude Baan in Heusden. Hij raakte daarbij lichtgewond.>
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) startte eind maart aan een gedeeltelijke brugrenovatie op het verkeersknooppunt in Lummen. Het gaat om de brug die het E313-verkeer komende uit Antwerpen naar de E314 richting Nederland leidt. Tijdens het Hemelvaartweekend worden er o.a. waterdichtingswerken op het brugdek uitgevoerd en krijgt de brug een nieuwe asfaltlaag. Hierdoor wordt de brug van woensdagavond 17 t.e.m. maandagochtend 22 mei volledig afgesloten. Verkeer volgt een omleiding via afrit (…) Het hele nieuwsbericht

Eurovision met Dance4Life

Dinsdag 16 mei 2023
Beringen - Eurovision met Dance4LifeZoomNaar jaarlijkse traditie is het op 20 en 21 mei weer zover: de dansers van Dance4Life uit Paal gaan in een spetterend optreden laten zien wat ze weer geleerd hebben tijdens dit dansjaar. Dit jaar trekken ze met z'n allen naar het Eurovision 'Dance' contest. De voorstelling van zaterdag is uitverkocht, voor zondag zijn er nog enkele tickets.

Renovatie sporthal Koersel

Dinsdag 16 mei 2023
Beringen - Renovatie sporthal KoerselZoomDe sporthal van Koersel krijgt een upgrade met een nieuwe sportvloer en nieuwe verlichting. Bijgevolg zal de sporthal t.e.m. eind augustus gesloten zijn.

Weg met tv en juwelen

Maandag 15 mei 2023
Beringen - Weg met tv en juwelenInbrekers gingen aan de haal met een tv en juwelen aan de Laan op Vurten in Beringen-Mijn. Ze forceerden hierbij een venster aan de achterkant van de woning.

De treinen zijn (weer) later

Maandag 15 mei 2023
Het is maar dat je 't weet
Beringen - De treinen zijn (weer) laterDoor een seinstoring in de zone Antwerpen ziet het er naar uit dat enkele treinen naar Limburg vanavond weer vertraging zullen hebben...

Maria Snyers overleden

Maandag 15 mei 2023
Beringen - Maria Snyers overleden
Maria Snyers uit Beringen, echtgenote van Walter Mentens, is overleden.
(° Koersel op 26 augustus 1937 † Beringen op 14 mei 2023) Begroeting: vrijdag 19 mei 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 20.00 tot 20.30 uur
Uitvaart: zaterdag 20 mei 2023 om 10.30 uur in de parochiekerk te Beringen - Centrum.

Sus Bervoets overleden

Maandag 15 mei 2023
Beringen - Sus Bervoets overleden
Sus Bervoets, weduwnaar van Jen Beyens is overleden.
(° Paal op 28 mei 1935  † 14 mei 2023)
Groeten: Op donderdag 18 mei 2023 van 17 uur tot 17.30 uur in het Uitvaartcentrum Heselmans Tessenderlo.
Uitvaart: in de aula van het Uitvaartcentrum Heselmans op vrijdag 19 mei 2023 om 13.30 uur.

Gudrun Convens overleden

Maandag 15 mei 2023
Beringen - Gudrun Convens overleden
Gudrun Convens uit Beringen is overleden.
(° Hasselt op 19 december 1980 † Leuven op 13 mei 2023) Begroeting: vrijdag 19 mei 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Remie Leyssens overleden

Maandag 15 mei 2023
Beringen - Remie Leyssens overleden
Remie Leyssens uit Beringen is overleden.
(° Koersel op 14 april 1925 † Beringen op 14 mei 2023)
Begroeting: vrijdag 19 mei 2023 - funerarium - Koersel van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.
Beringen - Actieplan om bouw te promotenZoomVDAB Limburg en Constructiv, het sectorfonds van en voor de bouwsector, werkten samen een provinciaal actieplan uit met als doel meer werkzoekenden toe te leiden naar de bouw. Het plan omvat verschillende concrete acties om de bouwsector in de kijker te zetten en zo de instroom te verhogen. Het actieplan bevat 25 acties die VDAB en Constructiv zullen uitvoeren tegen eind 2024.
Het Limburgs actieplan bevat 4 prioriteiten met daaronder in totaal 25 acties waarbij VDAB en Constructiv de krachten bundelen. Een actie uit het plan is het organiseren van infosessies om nieuwe doelgroepen warm te maken voor de bouw. Zo worden er in deze maand al infosessies georganiseerd voor bewoners van het asielcentrum in Leopoldsburg.

Erik Van Looy: verslaafd!

Maandag 15 mei 2023
Beringen - Erik Van Looy: verslaafd!Zoom ‘Verslaafd!’ is de eerste theatershow van Erik Van Looy waarin hij openhartig vertelt over de verslaving waar hij al heel zijn leven mee worstelt: zijn verslaving aan filmsterren ... Sappige verhalen, gekke grappen en geweldige filmpjes: we komen echt álles te weten over Erik, zijn films, zijn vaak waanzinnige ontmoetingen met filmsterren en … de smaak van haarlak. De show is te zien in CC Casino Beringen op vrijdag 26 mei. Laatste tickets via deze link.

Propere mezen, die mezen

Maandag 15 mei 2023
Puur natuur
Beringen - Propere mezen, die mezenZoom Hoe vogelouders hun jongen voeren en tientallen keren per dag op en af naar het nestkastje vliegen - vertederend.  Maar wat erin gaat, moet er ook uit. Bijna net zo vaak als het voeren wachten ouders op een af te voeren pakje. Het jong steekt daarbij zijn kontje omhoog en voorzichtig pakken de ouders dan het wittig vormpje en vliegen er mee weg. Marcella Stappers kon zo'n moment in haar tuin vastleggen bij haar koolmeesjes. Onderschat het aantal 'poepzakjes' trouwens (…) Het hele nieuwsbericht
Agabey Yücel uit Paal heeft de besloten vennootschap Kolli Dak opgericht met zetel aan de Meelbergsstraat in Paal. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitvoeren van elektriciteitswerken, laswerken en voegwerken, het aanbrengen van pleister- en stukadoorswerk en de plaatsing van tussenwanden.

'Blijf van die sigaret af'

Zondag 14 mei 2023
Vandaag gelezen
"Ik kan enkel zeggen: de sigaret heeft mij wellicht kanker gegeven. Probeer er dus van af te blijven, hoe ongelofelijk lastig dat ook is. Ik wil niet terug naar de wereld van de sigaret. De sigaret heeft me bijna vermoord. Ik ga die tweede kans niet verprutsen."
(VRT-journalist Björn Soenens bij VRT-nieuws.be)

André Nuyts overleden

Zondag 14 mei 2023
Beringen - André Nuyts overleden
André Nuyts uit Oostham, echtgenoot van Maria Gebruers, is overleden.
(° Koersel op 4 oktober 1943 † Geel op 12 mei 2023)
Begroeting: woensdag 17 mei 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

De Vlaamse canon (2)

Zondag 14 mei 2023
Beringen - De Vlaamse canon (2)Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Meer en meer zon

Zondag 14 mei 2023
Beringen - Meer en meer zonZoomGisteren was het een zeer zonnige dag en ook vandaag belooft grotendeels zonnig te worden. Met een dipje morgen en dinsdag wordt vanaf woensdag terug mooi weer voorspeld. (foto Hans Put)

Aan alle moeders...

Zondag 14 mei 2023
Beringen - Aan alle moeders...ZoomEen fijne moederdag gewenst! Laat u maar eens in de watten leggen! (Foto Pierre Rutten)

Nieuw album van Paul Simon

Zaterdag 13 mei 2023
Muziek
Beringen - Nieuw album van Paul SimonZoomSinger-songwriter Paul Simon, 81 jaar intussen, brengt op 19 mei een nieuw album uit. ‘Seven Psalms’ is geïnspireerd door zeven psalmen uit de Bijbel. Paul Simon, ooit de kleine helft van het succesrijke duo Simon & Garfunkel, makers van megahits als The Sound of Silence en Bridge over Troubled Water, mag dan gestopt zijn met toeren, hij blijft onverminderd muziek maken.
Veel muziekliefhebbers, niet in het minst de Simon-fans, kijken nu al uit naar 19 mei. Dan wordt zowel op vinyl, cd als op menig digitaal platform zijn "Seven Psalms" losgelaten. (KerkNet)

Moederdag dankzij deze vrouw

Zaterdag 13 mei 2023
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Moederdag dankzij deze vrouwZoomDe Amerikaanse Anna Jarvis organiseerde in 1908 de eerste Moederdag en streed vervolgens haar hele leven tegen de commercialisering ervan. Jarvis (1864-1948) was 12 toen ze haar moeder in een parochiecentrum haar zoveelste lezing zag geven. Ze leerde er jonge moeders hoe ze hun kinderen zo goed en zo hygiënisch mogelijk konden verzorgen. ‘Eigenlijk verdienen moeders een eigen feestdag’, verzuchtte de vrouw na afloop.
Anna zou dat nooit vergeten. Toen haar moeder dertig jaar later (…) Het hele nieuwsbericht

Schilderijen van de natuur

Zaterdag 13 mei 2023
Beringen - Schilderijen van de natuurZoomSchilderijen van de natuur, zo noemt Jan Leijskens zijn foto-oogst van vandaag. En hij heeft gelijk...
Schilderijen van de natuurSchilderijen van de natuurSchilderijen van de natuur
Schilderijen van de natuur
Zoom

Een warm weekend

Zaterdag 13 mei 2023
Weerbericht
Beringen - Een warm weekendHoewel we nog steeds in onstabiele lucht vertoeven, kan een hogedrukgebied ten westen van onze streken de onstabiliteit toch wel wat beperken en valt het aantal buien erg mee. Het is bovendien ook warm bij maxima rond of zelfs boven 20 graden. Na het weekend wordt het terug frisser en nemen de neerslagkansen opnieuw toe.
Vandaag is het zonnig in de ochtend, maar stapelwolken ontwikkelen al vlug en later kan er hier en daar een bui ontstaan. Daarbij is er ook kans op een donderslag. Op veel plaatsen (…) Het hele nieuwsbericht

Carla Vrancx overleden

Zaterdag 13 mei 2023
Beringen - Carla Vrancx overleden
Carla Vrancx uit Beringen, weduwe van Jean Jasper, is overleden.
(° Leopoldsburg op 18 juni 1945 † Beringen op 11 mei 2023) Begroeting: vrijdag 19 mei 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.
Commentaar
Beringen - Een klein beetje moeite en wat boerenverstandZoomVandaag start de Week van de Korte Keten, een actie om ons bewust te maken van de waarde en de kracht van lokaal gekweekt voedsel. Zelf probeer ik mijn steentje bij te dragen door seizoensgroenten te kopen en regelmatig eens te shoppen bij onze lokale boeren of bij de boeren op de lokale markt. Het is ook een kleine moeite om even op te letten als we gaan winkelen in de supermarkt en vooral Belgisch te kopen. Is het nodig dat asperges uit Peru, boontjes uit Kenia of erwten uit Marokko in de rekken liggen? (…) Het hele nieuwsbericht

Bombardement van Beverlo

Zaterdag 13 mei 2023
Uit de oude doos
Beringen - Bombardement van BeverloZoomIn de nacht van 11 op 12 mei 1944 bombardeerden geallieerde vliegtuigen per vergissing het dorp Beverlo. Bedoeling was op het Kamp van Beverlo te treffen. Er vielen tientallen bommen in Heppen, de tuinwijk van Beringen-Mijn en in Beverlo. Vooral de Zuidstraat in Beverlo werd zwaar getroffen. 80 burgers lieten het leven. Het bombardement van Beverlo maakt nu ook deel uit van het verhaal van het nieuwe oorlogsmuseum Liberation Garden in Leopoldsburg.
Bombardement van BeverloBombardement van BeverloBombardement van Beverlo
Zoom

Brugstraat Beringen

Zaterdag 13 mei 2023
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Brugstraat BeringenZoomOp deze plek lag ooit de brug als verbinding tussen Beringen en Diest. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd deze opgeblazen. Nadien werd een nieuwe brug even verderop gebouwd en ondertussen is die ook al afgebroken voor de verbreding van het Albertkanaal en de nieuwe brug ligt alweer ietsje verderop.

PC en toetsenbord gestolen

Vrijdag 12 mei 2023
Beringen - PC en toetsenbord gestolenIn een onbewoond huis aan de Olmensesteenweg dat momenteel gebruikt wordt als werfkeet is een PC en toetsenbord gestolen. Het precieze tijdstip van de diefstal is niet gekend.

Sylva Dirix overleden

Vrijdag 12 mei 2023
Beringen - Sylva Dirix overledenIn WZC Ter Vlierbeke in Kessel-lo is Sylva Dirix overleden. Zij was 84 jaar en afkomstig uit Paal. Het afscheid vindt dinsdag (12 uur) plaats in aula Eikenveld in Winksele-Delle.
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Drugsmeldpunt krijgt bijna 500 meldingenHet drugsmeldpunt Limburg heeft vorig jaar bijna 500 meldingen gekregen. In 2019 nam  het drugsmeldpunt een voorzichtige start met 169 meldingen, in 2020 registreerde men 226 meldingen, in 2021 steeg dit aantal naar 395 meldingen en in 2022 werden er maar liefst 477 meldingen verwerkt. Tot eind december 2022 zijn er in totaal reeds 1.267 meldingen binnengekomen. Gemiddeld leidt ongeveer 30% van deze meldingen tot extra politionele informatie in lopende of nieuwe onderzoeken. Iets meer dan 10% van (…) Het hele nieuwsbericht
Kampioen in de kijker
Beringen - Verschillende kampioenen bij Gym 90Zoom
Afgelopen weekend was er niet alleen de gym-fundag, maar de competitie groepen hadden ook wedstrijd bij Gym 90 Beringen. Bij de de competitie groep ACRO behaalde de club beker in het B en C niveau. Dat wil zeggen dat ze voormiddag de beste club was. Daarnaast behaalden ze ook 3 gouden, 1 zilveren en 4 bronzen medailles.
C-niveau: Goud: Yanne, Esra en Imany
Brons: Dieter en Alixe
Brons: Mirte, Luna en Noémie
B-niveau: Goud: Hazel en Mayke
Goud: Ninah en Yente
Zilver: Eline, Katho en Sam
Brons: Luka, Mirthe en Trui.
Recrea-niveau: Brons: Vince en Cilou bij trampoline.
Kobie Indeherberg en Lynne De Clerck zijn Vlaams Kampioen geworden. Kobie behaalde een 1ste plaats in niveau A synchroon springen en een 2de plaats in niveau B individueel. Lynne was goed voor een 1ste plaats in niveau B.
Bovendien zijn ze geselecteerd, samen met Saartje Wuyts en Charlotte De Vuyst voor het Belgisch Kampioenschap
Verschillende kampioenen bij Gym 90
Zoom

Gustaph op Parkies

Vrijdag 12 mei 2023
Showbizz
Beringen - Gustaph op ParkiesZoomOns land mag zaterdag deelnemen aan de finale van het Eurovisiesongfestival. Gustaph oogstte gisteren veel bijval bij publiek en pers voor zijn optreden in de tweede halve finale van het grootste liedjesfestival ter wereld. Met 'Because of you' scoort Gustaph al goed in de Belgische hitlijsten. En wie weet wacht hem nog een mooie internationale carrière. Goed nieuws voor de fans is dat Gustaph deze zomer op het podium van Parkies zal staan. Voor de 32ste keer kan je in juli en augustus weer genieten van de Radio2 Parkies-concerten. Verspreid over 19 plekken in Vlaanderen – een record – goed voor 136 gratis optredens, wordt ‘het grootste kleinste, maar vooral ook gezelligste festival van België’ dit jaar weer omvangrijker. Gustaph en Gunther Neefs zijn de eerste blikvangers op de komende editie. Beringen is opnieuw gastheer voor de Parkies. Of Gustaph ook naar het park van Beverlo afzakt is nog niet geweten. De definitieve planning van al de artiesten en concerten wordt pas volgende maand bekend want het is niet zo dat alle artiesten in alle steden optreden. 
Wedstrijdverslag
Beringen - Limburg Shotguns winnen overtuigendDe Kasteel Nitro’s ontvingen de Limburg Shotguns in de terugronde in eigen huis. Voor de Shotguns is het de eerste wedstrijd met hun nieuwe Quarterback Raleigh Yeldell. De Shotguns blijken ook nu weer een maatje te groot en boeken een ruime 38-0 overwinning. De Kasteel Nitro’s waren klaar voor een revanche na het verlies (61-0) in de heenronde. Ze houden de eerste drive van de Shotguns goed tegen en dwingen ze tot een poging tot een field goal. Kicker voor de Shotguns is deze keer (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Fakkel voor Claes Retail GroupZoomRetailspecialist Claes Retail Group (CRG) – bekend van het modemerk JBC – mag zich de trotse eigenaar van de Fakkel, een  familiale onderscheiding noemen uitgereikt door VOKA Limburg. Euro Shoe Group uit Beringen en Hoogmartens Wegenbouw uit Oudsbergen staan mee op het podium. “Met deze onderscheiding willen we familiale ondernemingen in onze provincie belonen en tegelijk inspireren om dezelfde continuïteit en visie aan de dag te leggen als onze laureaat en de andere genomineerden”, zeggen Bart Balis & Ellen Olislagers, voorzitter van het Family Business Center en directeur eigenaars-ondernemers van Voka – KvK Limburg.

Purmo wil deuren sluiten

Vrijdag 12 mei 2023
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Purmo wil deuren sluitenZoom
Purmo, het vroegere Radson, wil de deuren sluiten. Die intentie is ingegeven door overcapaciteit op de markt voor paneelradiatoren, hoge productiekosten en een lage bezettingsgraad. "Het volume in de fabriek daalt sterk. De vraag naar klassieke radiatoren neemt af. Mensen kiezen vaker voor alternatieven, zoals een warmtepomp", vertelt Antoine Aarts, gedelegeerd bestuurder van Purmo Belgium. "Het openhouden van fabriek wordt door de dalende vraag heel lastig."
"In het verleden was de grote sterkte van de fabriek in Zonhoven dat het de enige was in de groep waar paneelradiatoren gemaakt werden. Nu wordt dat tegen ons gebruikt omdat de fabriek niet flexibel genoeg zou zijn", reageert Ellen Maes van ACV-Metea.
Radson was jarenlang een toonaangevend bedrijf in de regio. Ook veel mensen uit Beringen werkten er.

Elektrische auto kopen?

Donderdag 11 mei 2023
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Elektrische auto kopen?ZoomElektrische auto's zijn nog steeds duurder dan klassieke verbrandingsauto's, ook qua totale kosten. Tot die conclusie komt de Duitse automobilistenbond ADAC in een onderzoek. Vooral elektrische voertuigen in de kleinste en compacte autoklasse zijn vaak niet concurrerend. Ook de totale kosten, inclusief stroom- en brandstofprijzen, afschrijving en onderhoudskosten voor deze modellen zijn duidelijk in het voordeel van de verbrandingsmotor, zegt de ADAC. Zelfs bij een dieselprijs van twee euro per liter (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Een brand aan de Genenbemdstraat in Kwaadmechelen maakte gisterenavond een huis tijdelijk onbewoonbaar. Oorzaak van de brand: de batterij van een elektrische fiets die vuur had gevat.
Beringen - Montagninno weg bij KVK BeringenVerdediger Daniel Montagninno trekt de deur achter zich dicht bij KVK Beringen. Hij verkast naar FC Helson.
Het is maar dat je 't weet
Komend weekend is de E314 afgesloten tussen knooppunt Kerensheide (NL) en Maasmechelen. Richting Nederland blijven de snelweg en complex 33 Maasmechelen open. 
Vrijdag pakt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) het wegdek in de rijrichting Lummen aan. Het verkeer komende uit Nederland wordt vanaf vrijdagavond 12 mei 20u tot en met maandagochtend 15 mei omgeleid naar de grensovergangen in Maaseik of Lanaken en kan via de N78 richting Maasmechelen. De toplaag geluidsreducerend asfalt volgt over enkele weken, dus verkeer rijdt tot dan aan 90 km/u over de voorlopige onderlaag. In juni volgen nog enkele vergelijkbare werkweekends.
Beringen - Op weg naar een Limburgs zorg- en veiligheidshuisZoomHet Parket Limburg werkt sinds januari 2023 met een nieuwe sectie: M+. Daardoor wordt er compleet anders gewerkt op dossiers van veelvoorkomende criminaliteit, intrafamiliaal geweld, minderjarigen en zedenfeiten. Een grote stap naar een eerste zorg- en veiligheidshuis in ons land werd gezet.
De parketsectie M+ is de samensmelting van de sectie M en de sectie Jeugd & Gezin binnen het Parket Limburg. De sectie M werd opgericht in januari 2020 en was gebaseerd op 3 principes, (…) Het hele nieuwsbericht

Brandje op boot

Woensdag 10 mei 2023
Beringen - Brandje op boot
Deze namiddag werd de Brandweer van Beringen opgeroepen door een schipper die aan wal lag aan de Beringse kanaalzone. Door een technisch defect aan de motor ontstond er een steekvlam in de boot. De schipper sloot meteen de deur zodat het vuur doofde door gebrek aan zuurstof. Toen de brandweer ter plaatse kwam was het gevaar geweken.


Beringen - Vrouw (46) gewond bij kop-staartbotsingEen 46-jarige vrouw uit Beringen is gewond geraakt bij een kop-staartaanrijding op de Staatsbaan in Halen. Zij is naar het ziekenhuiis gebracht. Het ongeval gebeurde vanmiddag rond 12.30 uur.

Benefiet bracht 4.500 euro op

Woensdag 10 mei 2023
Beringen - Benefiet bracht 4.500 euro opZoomVorige maand organiseerde 't Kafkoor een benefiet voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. De avond bracht 4.169 euro op. "We vulden dit bedrag nog aan tot 4.500 euro. Dit bedrag gaat integraal naar het consortium 12-12. Hartelijk dank aan alle aanwezigen om dit mogelijk te maken", laat 't Kafkoor trots weten.

De Vlaamse Canon...

Woensdag 10 mei 2023
Beringen - De Vlaamse Canon...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Nog even die Vlaamse Canon

Woensdag 10 mei 2023
Waarom vermeldt de Vlaamse Canon zo weinig over Limburg? Dat heeft een structurele oorzaak, zegt rijksarchivaris in Hasselt Rombout Nijssen. "De verschillende groepen geschiedkundigen communiceren te weinig en lezen elkaars studies niet." Meer bij de VRT.
Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir gaat de vrijwillige opkoopregeling voor varkensboeren verlengen. De uiterlijke indieningsdatum van 17 mei zal verlengd worden naar 15 juni 2023. De sector zelf en diverse begeleidingsbureaus voor landbouwers geven aan dat de huidige timing te krap is. De Vlaamse Landmaatschappij werd gecontacteerd door meer dan 300 geïnteresseerde landbouwers en adviesbureaus en kreeg tot nu toe 41 dossiers binnen.
“Om de varkensboeren voldoende tijd te geven (…) Het hele nieuwsbericht

9 mei-parade in Moskou

Woensdag 10 mei 2023
Beringen - 9 mei-parade in MoskouZoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Nieuw op TVL: Kennis van Wonen

Woensdag 10 mei 2023
Radio en TV
Beringen - Nieuw op TVL: Kennis van WonenZoomWie vandaag een woning wil kopen of huren, wordt vaak om de oren geslagen met heel wat complexe termen. Denk maar aan huurkoop, schuldsaldoverzekering of plaatsbeschrijving. Die typische vastgoedtermen worden nu in mensentaal vertaald in een nieuw Tv-programma ‘Kennis van Wonen’. Ex-Miss België Celine Van Ouytsel en Dorien Leyers starten deze week op TVL met een wekelijkse inkijk in de wereld van het vastgoed en wonen. Het programma loopt in samenwerking met Heylen Vastgoed. 'Kennis van Wonen' is vanaf 13 mei elke zaterdag te zien op TV Limburg. In totaal staan er zo een 9 afleveringen ingepland.
Beringen - Zware problemen in treinverkeerOp de lijn Hasselt-Antwerpen ligt het treinverkeer tussen Herentals en Lier in beide richtingen stil. Dat heeft een grote impact op de lijn tussen Antwerpen, Limburg en de Kempen. Een treinbestuurder heeft vanmorgen een lichaam gevonden in de buurt van de sporen ter hoogte van Kessel, bij Nijlen. Het gerecht onderzoekt nu de omstandigheden van het incident. De NMBS voorziet vervangbussen De hinder zal vermoedelijk nog de hele voormiddag duren. UPDATE Sinds 11.10u rijden de treinen weer.

Geel, symbool van de lente

Woensdag 10 mei 2023
Puur natuur
Beringen - Geel, symbool van de lenteZoomWie deze tijd van het jaar wandelen gaat, heeft het al gezien: de brem staat mooi in bloei. En met de vele regen van de laatste tijd bloeit hij nog feller als andere jaren. Brem is een ijzersterke plant die goed tegen wind, veel zon, droogte en nat weer kan. En het is zoals men zegt: als de brem is uitgebloeid, begint de zomer. (Johan Put)

Aprilse grillen

Dinsdag 9 mei 2023
Beringen - Aprilse grillenZoom
Over de aprilse grillen zijn er veel weerspreuken. Wat dacht je van deze? Een natte april, dan doet de boer wat hij wil. Zo houden we het ondanks de regen toch nog positief en mogen we een vruchtbaar jaar verwachten. (foto Gust Ischen)
Weerbericht
Beringen - Nog geen beter weer in het vooruitzicht Na de doortocht van een actieve storing domineert onstabiele lucht het weerbeeld en komen er de volgende dagen gemakkelijk buien tot ontwikkeling. De temperaturen zijn even wat lager, maar in het weekend gaat het kwik weer omhoog. De buien zijn dan echter ook nog van de partij, al is er ook wel ruimte voor de zon.
Morgen is het erg wisselvallig. Naast opklaringen vallen ook geregeld buien of zijn er perioden met regen. Een enkele donderslag is niet geheel uitgesloten. De wind waait matig uit (…) Het hele nieuwsbericht

Vlaamse Canon voorgesteld

Dinsdag 9 mei 2023
Beringen - Vlaamse Canon voorgesteldZoomIn Genk werd vandaag de veel besproken Vlaamse Canon voorgesteld. De Canon van Vlaanderen bestaat uit zestig onderwerpen, vensters genoemd. Die vensters zijn chronologisch geordend. Elk venster is opgebouwd uit een blikvanger en een iconisch beeld, een thema en twee focuspunten. Naast de illustraties in de tekst heeft elk venster ook een lint van beelden met complementaire informatie. Het venster wordt afgerond met een ‘meer wetenlijst’: VRT-archiefbeelden, leestips, musea, wandelingen en andere belevingsmomenten. Sommige vensters bevatten ook een historische kaart. Alle historische kaarten vind je samen onder de rubriek Interactieve kaarten.
Vandaag was er al meteen de kritiek dat Limburg in de Canon te weinig aan bod komt. Eén venster gaat over de multiculturele mijncités. Meer via deze link. Het boek is te koop in de boekhandel.

Lente in de natuur...

Dinsdag 9 mei 2023
Puur natuur
Beringen - Lente in de natuur...Zoom...en dan zijn jonge vosjes zó schattig! (Foto Pascal Dorny)

Jos Wendrickx overleden

Maandag 8 mei 2023
Beringen - Jos Wendrickx overledenJos Wendrickx uit Laakdal is overleden.
( ° Paal op 12 december 1944 † Hasselt op 8 mei 2023)
Uitvaart: in intieme kring in de aula van Uitvaartcentrum Convents Beringen. 

Plat kallen

Maandag 8 mei 2023
Vandaag gelezen
"Voor iemand zonder uitgesproken sociale aanleg, of iemand die er niet echt op uit is om zich populair te maken, was het niet makkelijk om zich in Borgloon te integreren. Iedereen praatte dialect. Ik weet dat de buurvrouw eens op mij afkwam toen ik daar al twee, drie jaar woonde, en zei, in het dialect dan: je woont hier nu al zo lang, het wordt tijd dat je een beetje plat begint te kallen. "
(Schrijver Yves Petry in 'De Morgen'. Hij staat op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs, waarvan de winnaar vanavond wordt bekendgemaakt. UPDATE De prijs is niet naar Petry gegaan maar naar de Nederlandse Anjet Daanje.)
Beringen - 'Kolenspoor' nieuwe fietssnelwegZoomDe provincie gaat een nieuwe fietssnelweg aanleggen: de fietssnelweg 'Kolenspoor'. Die gaat grotendeels het traject van de voormalige spoorverbinding tussen de voormalige mijnsites volgen. De fietssnelweg zal nummer F75 krijgen en loopt van Beringen via Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Zonhoven, Genk en As tot in Maasmechelen. 
De nieuwe fietssnelweg krijgt vanuit As een verlengstuk via Dilsen-Stokkem naar Maaseik. Vanuit Beringen wordt de connectie gemaakt met (…) Het hele nieuwsbericht

Een koning te rijk

Maandag 8 mei 2023
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - Een koning te rijkIk word weldra een jaartje ouder. Ik word namelijk ? jaar! Tijd om de tijd stil te zetten en nog maar eens na te denken over wat in mijn leven voorafging en wat nog in de sterrenhemel geschreven staat. ‘Ouder en wijzer’ wordt er al eens geroepen als je de wereld kenbaar maakt dat je wel ouder wordt maar is dat dan ook wijzer? Het zal allemaal afhangen van wie deze woorden wenst te lezen en een oordeel over mijn persoon wil prijsgeven. Er zijn ontelbaar veel mensen die veel wijzer zijn dan ik en toch (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - KS Vriendenkring viert Dag van de MijnwerkerZoomOnder de schachtbokken van de mijn van Houthalen zijn op initiatief van de KS-Vriendenkring vandaag ex-mijnwerkers samengekomen voor de viering van de 'Dag van de Mijnwerker'. Die dag verwijst naar de datum dat het parlement de rechtzetting rond de ondergrondse mijnwerkerspensioenen goedkeurde. De opkomst lag heel wat lager dan in de periode voor de 'affaire Dylst' losbarstte. Bestuursleden en aanhangers blijven nog atlijd geloven in de onschuld van de voormalige voorzitter van de KS-Vriendenkring die momenteel onder voorwaarden vrij is. Ze blijven de rechtzetting van de pensioentekorten uit het verleden eisen, terwijl politici en de pensioenadministratie het erover eens zijn dat de wet van 7 mei 2020 volledig is uitgevoerd.
"Sommigen beweren dat er geen dossier is, wel we zullen het nog deze maand met een delegatie nog eens bezorgen bij hen die er moeten voor zorgen dat onze rechten toegekend en gerespecteerd worden. Onze provincie hoofdplaats zal nu het actieterrein zijn", zegt voorzitter Roger Vanlook.

De eerste dode meikever

Zondag 7 mei 2023
Vandaag gezien in Bosland
Beringen - De eerste dode meikeverZoomHet eerste kievitsei in Nederland is al gevonden, in eigen land hebben we ook al de eerste meikever zien passeren. En vandaag mailt Pierre Rutten ons de eerste dode meikever - eens wat anders. Toch spijtig wanneer je het beestje ziet - je kijkt er toch elk jaar naar uit - en het dan dood blijkt te zijn.

Ondertussen, in Londen...

Zondag 7 mei 2023
Beringen - Ondertussen, in Londen...ZoomWaarom juichten al die Britten gisteren zo bij de kroning van Charles? Omdat ze blij waren dat ze dat enorme feest zelf mogen betalen! (Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
Bij een aanrijding tussen twee voertuigen op het kruispunt van de Olmensesteenweg, Wasseven en de Stationsstraat in Ham zijn twee kinderen van respectievelijk 4 en 5 jaar gewond geraakt. Het ongeval gebeurde gisterenavond rond 17.10 uur.

Vier gewonden met bierfiets

Zaterdag 6 mei 2023
Beringen - Vier gewonden met bierfietsDeze namiddag zijn in de Bergstraat in Ham vier personen gewond geraakt toen een bierfiets op hol sloeg omdat de rem het niet deed. Twee slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Paula Quintens overleden

Zaterdag 6 mei 2023
Beringen - Paula Quintens overleden
Paula Quintens uit Koersel, weduwe van Eugène Vanderlinden, is overleden.
(° Koersel op 13 juni 1930 † Koersel op 4 mei 2023)
Begroeting: woensdag 10 mei 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: donderdag 11 mei 2023 om 13u15 in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.
Het is maar dat je 't weet
Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters heeft aan het Agentschap Wegen en Verkeer opgedragen nieuwe trajectcontroles te installeren op twintig locaties langs gewestwegen in Vlaanderen. In Limburg gaat het onder meer om trajecten in Bocholt/Peer, Genk/Zutendaal, Lommel en Diest/Beringen.

Opening Liberation Garden

Zaterdag 6 mei 2023
Beringen - Opening Liberation GardenZoomIn Leopoldsburg opent dit weekend het museum Liberation Garden, een museum over de Tweede Wereldoorlog in onze regio. Hierbij is er ook aandacht voor de buurgemeenten zoals het bombardement van Beverlo, het geheim kerkhof van Hechtel-Eksel en het Duits kerkhof in Lommel. Het museum hoopt jaarlijks op 50.000 bezoekers. Meer over de opening op de editie van Leopoldsburg.
Opening Liberation GardenOpening Liberation Garden
Opening Liberation GardenOpening Liberation Garden
Zoom

KAJ Beverlo 1957

Zaterdag 6 mei 2023
Uit de oude doos
Beringen - KAJ Beverlo 1957ZoomToneelgroep van KAJ Beverlo onder leiding van Edgard Meukens. (foto Rob Leyssens)

Bevrijding 1944

Zaterdag 6 mei 2023
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Bevrijding 1944ZoomDeze week herdenken we de bevrijding van Beringen na de Tweede Wereldoorlog. De oude foto hangt momenteel als herinnering in café 't Hert op de markt in Beringen.

Genietende kinderen

Zaterdag 6 mei 2023
Gekleurde Woorden
Beringen - Genietende kinderenZoomEdith en Lambert vinden vandaag inspiratie aan de zee.
Het is maar dat je 't weet
De Belgische mediaanprijs voor een huis in gesloten of halfopen bebouwing bedroeg in 2022 255.000 euro. Voor een huis in open bebouwing betaalde men 360.000 euro.
Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest was het duurste gewest. Huizen in gesloten of halfopen bebouwing kostten er 491.750 euro. Voor huizen in open bebouwing was dit 1.150.000 euro.
Het Waals Gewest was het goedkoopste met een mediaanprijs van 175.000 euro voor huizen in halfopen of gesloten bebouwing en 290.000 euro voor (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Een zwangere vrouw is gisterenavond, kort voor middernacht, gewond geraak toen zij met haar auto  op de aansluiting van de Kraaiweg en de Kanaalweg in Tessenderlo tegen een verkeerseiland en een verlichtngspaal reed. Zij is naar het ziekenhuis gebracht.

Onder invloed tegen rotonde

Donderdag 4 mei 2023
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend reed eenn auto tegen de rotonde in de Bergstraat in Ham. De man, een twintiger uit Laakdal, was zowel onder invloed van alcohol als drugs.

Brons voor Tim Celen

Donderdag 4 mei 2023
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Brons voor Tim CelenZoomOp de UCI World Cup Para-cycling Ostend Belgium heeft wereldkampioen Tim Celen uit Ham brons behaald in de tijdrit (klasse MT2). Na de eerste van twee ronden lag Tim in vierde positie, maar hij kon nog een plaatsje goed maken. Hij werkte de tijdrit af in 34:11.122. De overwinning ging naar de Duitser Maximilian Jäger (33:59.879), de Amerikaan Dennis Connors (34:04.340) werd tweede.(foto Gilles Dehérand)
Bedrijfsnieuws
Beringen - Opendeurdag bij Vynova en ValtrisZoomWat is er nodig om zowel chocolade en zero-frisdranken, maar ook vinylplaten, zwembaden, parfum, verf en bloedzakjes te maken? De chemie van Vynova en Valtris. Op zondag 14 mei zetten Vynova en Valtris in Tessenderlo de deuren wijd open voor het grote publiek in het kader van het Essenscia Ontdekkingsweekend Chemie & Life Sciences. Tijdens een gegidste rondleiding met de bus krijg je een blik achter de schermen van de productie-installaties. Je ontdekt er ook meer over de toepassingen van de producten (…) Het hele nieuwsbericht

Dag van de brandweer vandaag

Donderdag 4 mei 2023
Beringen - Dag van de brandweer vandaagZoomVandaag is het de dag van de brandweer.  Vorig jaar werden de brandweer- en ziekenwagendiensten van de Limburgse hulpverleningszones 67.948 keer opgeroepen voor een noodsituatie.  Er waren 2.974 oproepen voor brand, in 2021 waren dat er 2.297.
“We zien hier, al gedurende 2 jaar, een stijging van het aantal branden. De verklaring voor de stijging in 2022 ligt bij het weer: we konden vorig jaar ‘genieten’ van een vrij droge, warme en zonnige zomer met als gevolg meer buitenbranden, (…) Het hele nieuwsbericht

Het zomert heel even

Woensdag 3 mei 2023
Vandaag gezien
Beringen - Het zomert heel evenZoomOp de schrale wind na, eindelijke een mooi dag. En voor morgen zijn de voorspellingen echt top met temperaturen boven de 20°, en dat is het voor het eerst dit jaar.  Wie de kans heeft moet daar maar goed van genieten want daarna is het weer mis met het weer. Gelukkig zijn er de zonsondergangen, nooit hetzelfde en altijd verrassend. (Gust Ischen) 
Beringen - Botsing in Beverlo: drie gewondenDeze namiddag, kort voor 15 uur, raakten meerdere voertuigen in een aanrijding betrokken op de Koolmijnlaan in Beverlo. Daarbij zijn drie bestuurders gewond geraakt. De politie leidde het verkeer om.

Fons Sas overleden

Woensdag 3 mei 2023
Beringen - Fons Sas overledenFons Sas uit Paal, echtgenoot van Maria Raymaekers, is overleden. (°Paal 3 juli 1934 † op 1 mei 2023) 
 Groeten: vrijdag 5 mei 2023 is iedereen van 18 uur tot 18.30 uur welkom om, samen met de familie, Fons te groeten in het Uitvaartcentrum Heselmans. 
Uitvaart: in de aula van het Uitvaartcentrum Heselmans op zaterdag 6 mei 2023 om 13.30 uur.

Achille Libaers overleden

Woensdag 3 mei 2023
Beringen - Achille Libaers overledenAchile Libaers uit Beverlo, echtgenoot van Damaryse Zurinckx, is overleden.
(° Paal op 15 februari 1930 † Heusden-Zolder op 2 mei 2023) Begroeting: maandag 8 mei 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: dinsdag 9 mei 2023 in de aula van Uitvaartcentrum Convents.

Martine Heymans overleden

Woensdag 3 mei 2023
Beringen - Martine Heymans overledenMartine Heymans uit Beverlo, echtgenote van Bart Speliers, is overleden. 
(° Koersel op 2 april 1965 † Leuven op 2 mei 2023)
Begroeting: vrijdag 5 mei 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 20.00 tot 20.30 uur 
Uitvaart: zaterdag 6 mei 2023 om 12:30 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Maria Lens overleden

Woensdag 3 mei 2023
Beringen - Maria Lens overledenMaria Lens 'Tante Maya', uit Koersel is overleden. 
(° Beverlo op 22 juli 1930 † Koersel op 1 mei 2023)
Begroeting: vrijdag 5 mei 2023 - funerarium - Koersel van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: zaterdag 6 mei 2023 om 10.30 uur in de parochiekerk te Koersel.
UPDATE Vanmorgen vond een grootschalige Europese operatie tegen de Calabrese maffia plaats in verschillende landen. Het gaat om een dossier dat is geopend door het Belgische federaal parket, in samenwerking met het Limburgse parket, de federale gerechtelijke politie, Eurojust, Europol en verschillende landen, met name Italië.
De operatie was gericht tegen meer dan honderd vermeende leden van de 'Ndrangheta. In België werden meer dan 20 huiszoekingen verricht, onder meer in Genk, Maasmechelen en Pelt
In ons land zijn er 13 mensen gearresteerd. Ze worden verdacht van witwassen, belastingontduiking, drugssmokkel en fraude.

Koning Kobe Deferme

Woensdag 3 mei 2023
Kampioen in de kijker
Beringen - Koning Kobe DefermeZoomBij handboog schuttersgilde Sint-Joris Onder Stal werd Kobe Deferme de nieuwe koning. 
Koning Kobe Deferme
Zoom

Visarend op jacht

Woensdag 3 mei 2023
Puur natuur
Beringen - Visarend op jachtZoomDe visarend is een imposante roofvogel omdat hij uitsluitend vis eet. Hij is veel groter dan de buizerd en niet verwant aan andere roofvogelsoorten. Lange tijd was hij alleen een doortrekker, maar ze blijven steeds vaker hier hangen in de broedtijd. Je kon hem de laatste zien in visrijke gebieden. Ondertussen zijn de meesten verder naar het Noorden getrokken om daar te gaan broeden. (Johan Put)

Raymond Franssens overleden

Dinsdag 2 mei 2023
Beringen - Raymond Franssens overledenRaymond Franssens uit Beringen, weduwnaar van Frieda Eerdekens, is overleden.
(° Zolder op 11 augustus 1947 † Hasselt op 2 mei 2023)
Begroeting: vrijdag 5 mei 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Jeanne Brughmans overleden

Dinsdag 2 mei 2023
Beringen - Jeanne Brughmans overledenJeanne Brughmans uit Heusden-Zolder, weduwe van Martin Bosters († 1982) en levensgezel van wijlen Eduard Put († 2013), is overleden.  (° Brecht op 6 juli 1932 † Heusden-Zolder op 30 april 2023)
Begroeting: vrijdag 5 mei 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: zaterdag 6 mei 2023 om 10.30 uur in de parochiekerk te Korspel.
Beringen - Jos 'de snor' Vaes overledenJos 'de snor' Vaes uit Paal, weduwnaar van Lucienne Jans, is overleden. 
( ° Paal op 15 juni 1944 † Laakdal op 30 april 2023)
Begroeting: donderdag 4 mei 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: in intieme kring.
Weerbericht
Beringen - Tweede helft van de week warmerEen hogedrukgebied bepaalt het weer in onze streken, maar hoge wolkenvelden krijgen steeds meer invloed. Het blijft voorlopig wel droog. Donderdag draait de wind naar een zuidelijke sector en wordt het de warmste dag van de week bij maxima boven 20 graden. Daarna is het iets minder warm en wisselvallig.
Vandaag krijgt de zon steeds meer ruimte vanuit het noordwesten en tegen de avond wordt het zelfs flink zonnig. Bij een zwakke noordelijke wind wordt koude lucht aangevoerd en de maxima komen dan ook (…) Het hele nieuwsbericht

Vandalisme in school

Dinsdag 2 mei 2023
Beringen - Vandalisme in schoolIn de wc's van een school aan de Alfred Habetslaan in Beverlo is vandalisme gepleegd. De politie kreeg deze voormiddag melding van de feiten.
Beringen - Gaten gemaakt in voorband autoVandalen hebben op de Paardendijk in Stal twee gaten gemaakt in een voorband van een auto. De feiten zijn vanmorgen vastgestreld.

Koning Kevin Vanderstraeten

Dinsdag 2 mei 2023
Kampioen in de kijker
Beringen - Koning Kevin VanderstraetenZoomVanderstraeten Kevin is de nieuwe koning van schuttersgilde Sint-Pieter Boven-Stal.
Koning Kevin Vanderstraeten
Zoom
Beringen - Nieuws uit derde provinciale BKattenbos Sport, FC Kaulille en Sporting Wijchmaal spelen de eindronde in derde provinciale B. Eendracht Houthalen en SV Breugel degraderen. Turkse FC werd kampioen.
Beringen - Nieuws uit tweede provinciale BK.ESK Leopoldsburg, Nevok Gruitrode, Turkse Rangers en KRC Peer spelen de eindronde in tweede provinciale B. Kabouters Opglabbeek is veroordeeld tot de dalers-eindronde. Stal Sport en Eendracht Louwel degraderen.
Beringen - Weerstand Koersel trekt speler aanWeerstand Koersel heeft Zeno Ndikumana aangetrokken. De speler komt over van K. ESK Leopoldsburg.
Het is maar dat je 't weet
In Nederland moeten treinreizigers naar België en Duitsland vanaf half juni vooraf een zitplaats reserveren in veel treinen. De Nederlandse Spoorwegen willen zo de enorme drukte indammen. (Bron: AD)
Om over na te denken
Geen kwaad woord over Luca Brecel. De manier waarop de sympathieke Maasmechelaar de Britse hegemonie in het snooker heeft doorbroken, is ongezien en een stunt van formaat. Het is Luca's eerste wereldtitel en het zal niet zijn laatste zijn.
Het wereldwijde applaus voor Luca staat in schril contrast met de bijna-anonimiteit van Wendy Jans, die in Pelt de snookerzaak Maxx uitbaat. Zij is al acht keer wereldkampioene in het vrouwensnooker! Van een hulde als die van Luca kan ze slechts dromen, van de financiële beloning nog meer.
"Zelfs een officieel profstatuut zou me financieel niet genoeg opleveren om er ook effectief mijn job van te maken," zei ze vorig jaar, na haar overwinning in het WK in Qatar.
Beringen - Kop-staartaanrijding in Stal
Bij een kop-staartbotsinbg tussen twee auto's op de Nieuwendijk in Stal raakten twee personen lichtgewond. Het ongeval gebeurde deze namiddag rond 13.30 uur.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen