Het overige nieuws

Kort nieuws van bij de buren
Uit de gemeenschappelijke garage van een appartementsgebouw aan de Oudekerkstraat in Kinrooi zijn een elektrische fiets en een koersfiets gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.
Het is maar dat je 't weet
De E314 is komend weekend afgesloten in rijrichting Lummen tussen knooppunt Kerensheide (NL) en Maasmechelen. Het Agentschap Wegen en Verkeer) vernieuwt dan opnieuw een gedeelte van het wegdek.
Het verkeer komende uit Nederland wordt vanaf vrijdagavond 2 juni tot en met maandagochtend 5 juni omgeleid naar de grensovergangen in Maaseik of Lanaken en kan via de N78 richting Maasmechelen.
De toplaag geluidsreducerend asfalt volgt over enkele weken. Tot dan rijdt het verkeer aan 90 km/u over de voorlopige onderlaag. In juni volgen nog enkele vergelijkbare werkweekends.

Lambert Stinissen overleden

Woensdag 31 mei 2023
Bocholt - Lambert Stinissen overleden
Gisteren is Lambert Stinissen (99) overleden, de echtgenoot van mevrouw Marie Jeanne Meurs. Hij woonde in Olmen en was afkomstig uit Bocholt. Het afscheid vindt zaterdag (15 uur) plaats  in de Koninkrijkszaal van  Jehovah's Getuigen in Eksel. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Dries-Hulsmans in Balen.

Morgen/donderdag organiseren Focus Noord vzw, Fedasil, Rode Kruis, Welzijnsregio en VDAB in Pelt een jobbeurs voor nieuwkomers regio Noord-Limburg. Met deze jobbeurs wil men drempels wegnemen bij nieuwkomers om te solliciteren en de match maken met werkgevers uit de regio, om zo hun vele vacatures in te vullen. De beurs vindt plaats in Het Noorderlicht aan de Industrielaan 16.
Het wordt al de derde editie van deze jobbeurs. De eerste keer vond een veertigtal nieuwkomers een job op de beurs (…) Het hele nieuwsbericht

Vandaag Wereld-antitabakdag

Woensdag 31 mei 2023
Bocholt - Vandaag Wereld-antitabakdagZoomStop toch met roken. Op medisch vlak is het vrijwel zeker de voorbode van longkanker. Op sociaal vlak word je scheef aangekeken. Op financieel vlak kost roken je een rib uit je lijf. Stoppen dus, liefst nu, direct! Op Wereld-antitabaksdag.
Want dat is het vandaag. In heel de wereld worden de negatieve kanten van het roken - positieve zijn er niet - nog maar eens in de verf gezet.
Het Noorderhart-ziekenhuis zet zich in voor een rookvrije generatie, door patiënten en medewerkers te stimuleren om te stoppen met roken, en door rookstopbegeleiding aan te bieden. Vandaag is er een infostand daarover in het ziekenhuis in Pelt (foto).

Christine Hoeben overleden

Woensdag 31 mei 2023
Bocholt - Christine Hoeben overledenZondag is Christine Hoeben overleden, de weduwe van Martin Straetemans. Zij was 91 jaar. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.
Bocholt - Die onderste is de gevaarlijksteZoom
Tijdens een opleiding in Dworp voor crisis support teams vloog een koningin van een Aziatische hoornaar het leslokaal binnen. Het beest - waarop in heel het land jacht wordt gemaakt - werd met een welgemikte slag naar de eeuwige jachtvelden geklopt door Benny Schepens. Toevallig lag op de vensterbank al het kadavertje van een ongevaarlijke Europese hoornaar. Maar het was niet Benny's schuld dat die daar lag. In ieder geval houden we er een mooie foto aan over.
De Aziatische hoornaar, die echt jaagt op honingbijen en ze doodt, is op de foto onderaan te zien. Hij heeft gele pootjes en is kleiner dan de Europese hoornaar (boven); deze heeft bruine pootjes. De Europese hoornaar is ongevaarlijk, de Aziatische daarentegen bekwaam om onze bijenvolken uit te roeien. (Foto Benny Schepens)

Rik Cuppens overleden

Dinsdag 30 mei 2023
Bocholt - Rik Cuppens overledenZaterdag is Rik Cuppens overleden, de echtgenoot van Henriette Verheyen. Hij was 79 jaar en afkomstig uit Bocholt. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (11 uur) plaats in de parochiekerk van Vertrijk (Boutersem). Begroeting: vrijdag (18.30-19.30 uur) in funerarium Pues in Heverlee.

Liza Tielen (100) overleden

Dinsdag 30 mei 2023
Bocholt - Liza Tielen (100) overledenIn WZC De Voorzienigheid is gisteren Liza Tielen overleden, de weduwnaar van Jules Vermeulen, die in 2015 stierf. Ze was geboren in Beek en werd 100 jaar. Vrijdag wordt ze begraven in Gerdingen, na een uitvaartliturgie (om 13u) in de Sint-Martinuskerk van Beek-Bree. Begroeting: donderdag (19-20u) in uitvaartcentrum Creemers in de Cobbestraat 2 in Bree. Online condoleren via www.begrafenissencreemers.be.

Crisis treft meer mensen

Dinsdag 30 mei 2023
Bocholt - Crisis treft meer mensenIn 2022 brak de oorlog in Oekraïne uit en bereikten de energieprijzen een recordniveau. CAW Limburg - dat mensen helpt die met een welzijnsvraag zitten - voelt al langer de impact van deze crises in het werkveld. De jaarcijfers bevestigen dit aanvoelen. "In 2022 hielp CAW Limburg 13 316 mensen met een welzijnsvraag, 7% meer dan in 2021," zegt algemeen directeur Alain Bielen. ‘We organiseerden in totaal net geen 80 000 contacten om hen te helpen. Uit een eerste analyse maken we op dat deze (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Groot draagvlak voor Nationale ParkenZoomIn opdracht van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir werd de voorbije weken een bevraging uitgevoerd bij 600 Vlamingen naar het draagvlak voor de ontwikkeling van Nationale Parken en Landschapsparken in Vlaanderen. Hieruit blijkt volgens de minister dat maar liefst 79% van de Vlamingen positief staan t.o.v. een Nationaal Park. 74% zien een Landschapspark zitten. Bovendien vindt 7 op 10 Vlamingen het fijn dat binnen een straal van 20 kilometer van de woonplaats een Landschapspark of Nationaal Park wordt ontwikkeld. “Vlamingen hebben een hart voor natuur, dicht bij hen in de buurt en willen dat de overheden werk maken van Vlaamse Parken. Het beleid krijgt ruime steun omdat een overgrote meerderheid, ondanks tegencampagnes, inziet dat meer natuur ook meer gezondheid én economische vooruitgang betekent”, reageert Demir.
Vandaag staat het Parkendecreet van Demir geagendeerd in de commissie van het Vlaams Parlement.
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Industriegrond in Limburg mogelijk duurderZoomDe Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) overweegt de prijs van industriegrond te verhogen. Dat kan worden afgeleid uit een artikel in het Pomblad, het magazine van de POM Limburg.   "We moeten anders gaan denken over ons ruimtegebruik en meer inzetten op verdichting, ruimtelijk rendement of andere optimalisatiemethoden," zegt Stijn Vercampt, expert ruimtelijke economie binnen POM Limburg. "De ruimte wordt schaars en dus moeten we het geweer van schouder veranderen. Want (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
De vervoerregio Limburg heeft een voorlopig Ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan uitgewerkt. Dat plan legt de globale mobiliteitsvisie voor de komende 10 jaar (met een doorkijkperiode van 30 jaar) vast voor de vervoerregio op een strategisch niveau, en dat voor alle vervoerswijzen. In dit voorlopig Ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan werd rekening gehouden met het Ontwerp plan-MER. Dat beschrijft de mogelijke milieueffecten van het voorlopig Ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan. Iedereen kan deze (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Op de Venlosesteenweg in Kinrooi is vanochtend rond 2 uur een 39-jarige man gewond geraakt. Daar reed een auto tegen een boom.

Aanhoudende droogte

Zondag 28 mei 2023
Weerbericht
Bocholt - Aanhoudende droogteEen krachtig hogedrukgebied nabij Engeland blijft het weerbeeld op korte en lange termijn domineren. Wel kan er af en toe een erg verzwakte storing even onze regio aandoen. Neerslag wordt er evenwel niet verwacht, maar tijdelijk zijn er meer wolken en er is wat verandering in de temperaturen.
Morgen/maandag zijn er veel hoge en later middelhoge wolken, die ervoor zorgen dat de zon gesluierd is. Dat heeft ook zijn invloed op de temperaturen. De maxima liggen rond 19 graden en de noordoostenwind blijft (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - U18 van Sezoens Achilles Bocholt Belgisch kampioenDe U18 van Sezoens Achilles Bocholt zijn vandaag Belgisch kampioen geworden in hun handbalafdeling! Bocholt won de finale tegen Kraainem met 32-26. Proficiat!
Bocholt - Marie-Thérèse Ryckeboer overledenGisteren is in het rusthuis in Hamont Marie-Thérèse Ryckeboer overleden, de weduwe van Roger Vintevogel, die in 2008 stierf. Ze was geboren in Watou en werd 93 jaar. Volgende week vrijdag wordt ze begraven, na een afscheid in de parochiekerk van Kaulille. Begroeting: donderdag (19-20u) in uitvaartcentrum Creemers in Hamont. Online condoleren via www.begrafenissencreemers.be.
Bocholt - Natuurpunt lanceert de 'Insectenzomer'ZoomVanaf 1 juni lanceert Natuurpunt de Insectenzomer. Met de slogan 'Niet meppen, wel appen' vraagt de campagne aandacht voor de enorme achteruitgang van insecten en maakt ze de mensen bewust van de wonderbaarlijke en supernuttige insectenwereld. Bedoeling is om tussen 1 juni en 31 augustus zoveel mogelijk insecten in kaart brengen met de soortenherkennings-app ObsIdentify.
Elke twee weken zet Natuurpunt een andere soort in de kijker. Daardoor wil men de angst die veel mensen (…) Het hele nieuwsbericht
Om over na te denken
"Helikopter vervangt bebakeningsbollen" - een groot item vanmiddag in het VRT-televisienieuws. Alsof het om een regelrechte primeur zou gaan.
Raar.
Want al op 1 maart van vorig jaar brachten wij het bericht dat Elia in onze regio de bebakeningsbollen liet vervangen vanuit een helikopter. Zou Noord-Limburg dan toch te ver van Brussel liggen? (PP)

Tijd om te hooien

Woensdag 24 mei 2023
Bocholt - Tijd om te hooienZoom"Is het weer in mei te mooi, dan krijgt de schuur maar weinig hooi", is een oude weerspreuk. (foto Gust Ischen)
Bocholt - Priester Bert Stienaers overledenIn Heverlee is gisteren priester Bert Stienaers, salesiaan van Don Bosco, overleden. Hij was 87 jaar en afkomstig uit Bocholt. Op 7 februari 1965 werd hij priester gewijd. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (11 uur) plaats in de Don Boscokapel in Oud-Heverlee. Begroeting: zaterdag (16.30-17.30 uur) in funerarium Pues in Heverlee.

Vrachtwagen belandt in gracht

Woensdag 24 mei 2023
Kerk
Bij een ongeval op 't Hasseltkiezel in Bree waren deze namiddag rond 14.30 uur een vrachtwagen en een auto betrokken. De vrachtwagen die betonblokken vervoerde kwam in de gracht terecht. De bestuurders bleven ongedeerd.
Bocholt - Tim Tijskens naar Bocholter VV BTim Tijskens (28), geboren Lozenaar en gewezen jeugdspeler van Bocholter VV, verlaat KFC Hamont 99 en gaat de aanval van het B-elftal van Bocholter VV versterken. Bovendien zal hij zich volgend seizoen ook ontfermen over een Bocholter jeugdelftal.

Het wordt opnieuw warmer

Dinsdag 23 mei 2023
Weerbericht
Bocholt - Het wordt opnieuw warmerEen hogedrukgebied strekt zich uit van de Atlantische Oceaan, via het Verenigd Koninkrijk tot de lage landen. Daarbij overheerst een noordelijke stroming met aanvoer van een aantal wolkenvelden, maar vaak ook met veel zon. De aangevoerde lucht is eerst nog vrij fris, maar de volgende dagen ruimt de wind naar het noordoosten en bereikt warmere en drogere lucht onze streken.
Vandaag maken wolkenvelden na de middag plaats voor steeds meer zon. Tegen de avond wordt het zelfs vrij zonnig. Bij een (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Weer actie tegen gsm-en aan het stuurZoomGsm-gebruik achter het stuur is duidelijk een hardnekkig probleem. Bestuurders weten dat het niet mag maar denken toch vaak dat het kan. Een mentaliteitswijziging is noodzakelijk, zegt het Parket Limburg. Daarom is er samen met de politiediensten van het arrondissement opnieuw een gsm-actie georganiseerd. Ze loopt van morgen/woensdag 24 mei t.e.m. donderdag 25 mei. Bij vaststelling van gsm-gebruik aan het stuur zal het rijbewijs van de bestuurder onmiddellijk worden ingetrokken voor een periode van acht dagen.

Swa Beysen overleden

Dinsdag 23 mei 2023
Bocholt - Swa Beysen overledenOp 20 mei is Swa Beysen overleden, de echtgenoot van Gilberte Cams. Hij was 77 jaar en afkomstig uit Bocholt. Het afscheid vindt vrijdag (10.3O uur) plaats in de aula van Begrafenissen Witters en Baers in Zolder. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur).

Nelly Bollen overleden

Dinsdag 23 mei 2023
Bocholt - Nelly Bollen overledenOp 20 mei is Nelly Bollen overleden, de echtgenote van Jan Janssen. Zij was 84 jaar en afkomstig uit Ellikom. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Reppel. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.
Bocholt - Versterking voor Sezoens Achilles BocholtIn het nieuwe handbalseizoen 2023-2024 zal Odirin Jerry (21) de kleuren van Sezoens Achilles Bocholt mee verdedigen. Hij is een talentvolle linkeropbouwer die gedurende drie jaar bij de Nederlandse handbalacademie in Papendal trainde. Vervolgens maakte hij de stap naar de Duitse opleidingsploeg van Balingen-Weilstetten, waar hij ook geregeld met de eerste ploeg mocht meetrainen. De volgende stap in zijn handbalcarrière zet hij nu in België.  

Lea Meuris overleden

Maandag 22 mei 2023
Bocholt - Lea Meuris overledenOp 16 mei is Lea Meuris (74) overleden, de echtgenote van Gilbert Luyten. Ziij woonde in Rotem maar was afkomstig uit Kaulille. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Bussels in Neeroeteren.
Bocholt - Ondertussen, in Sint-Truiden...ZoomDaar verwachten ze nog meer drag queen shows in de Minderbroederskerk... (Cartoon: Fobie)
Bocholt - 'Liberation Garden' in 'De Ochtend'ZoomHet VRT-radioprogramma "De Ochtend" bracht een verhaal over "Liberation Garden". Het pas geopende museum in Leopoldsburg vertelt op een eigentijdse en interactieve manier de aangrijpende verhalen van gewone mensen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Curator Peter Schrijvers benadrukt het belang van Leopoldsburg als locatie voor het museum, waar het unieke erfgoed en het bijzondere verhaal van de regio centraal staan. Het museum moet Limburg en Vlaanderen positioneren als een aantrekkelijke bestemming voor WO II-toerisme. Met speciale aandacht voor jongeren hoopt het museum een nieuwe generatie te betrekken bij het begrijpen en herdenken van deze periode. Luister 8 minuten naar interessante info

De Oekraïense lente

Zondag 21 mei 2023
Bocholt - De Oekraïense lenteZoom                                                                              (Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
Op de Neeroetersesteenweg in Kinrooi raakten vrijdagavond rond 17.15 uur een motorrijder en een fietsster in een aanrijding betrokken. Daarbij raakte een 43-jarige vrouw gewond.

Handbal: J18 Vlaams kampioen

Zaterdag 20 mei 2023
De J18 van Sezoens Bocholt zijn Vlaams kampioen geworden. Ze versloegen Hubo Handbal met 28-38.
Bocholt - Sezoens Bocholt wint eerste finalewedstrijdHandbalclub Sezoens Bocholt heeft vanavond de eerste wedstrijd van de titelfinale in het handbal gewonnen. Het versloeg Hubo Handbal met 26-31. Bij de rust was de stand 13-16.
Volgende week zaterdag wordt de tweede wedstrijd gespeeld, in Bocholt dan. Bij winst is Bocholt de nieuwe landskampioen.
Sezoens Bocholt wint eerste finalewedstrijdSezoens Bocholt wint eerste finalewedstrijd
Sezoens Bocholt wint eerste finalewedstrijdSezoens Bocholt wint eerste finalewedstrijd
Zoom
GC De Kroon in Kaulille start dinsdag 23 mei met de verkoop van abonnementen en op dinsdag 30 mei met de voorverkoop van losse tickets. De verkoop start telkens om 9.00u stipt. Bestellen kan eenvoudig via de website van GC De Kroon  . Wie liever aan de balie of telefonisch bestelt, kan dat uiteraard ook. Houd wel rekening met wachttijden aan de telefoon of balie wegens drukte bij de start van de verkoop.
Voor het aanbod van GC De Kroon kan je terecht op www.dekroon.bocholt.be. Wie een abonnement bestelt voor 10 juni, wordt verwend met extra korting en een gratis voorstelling!

Bèr Nouwen overleden

Zaterdag 20 mei 2023
Bocholt - Bèr Nouwen overledenOp 17 mei overleed Bèr Nouwen, de echtgenoot van Mia Hulsbosch. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Kaulille. Begroeting: maandag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Rik Craenen overleden

Zaterdag 20 mei 2023
Bocholt - Rik Craenen overledenOp 16 mei overleed Rik Craenen, de weduwnaar van de in 2007 gestorven Madeleine Gielen. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt maandag (10.30 uur) plaats in aula De Sprink.
Nu het opnieuw warmer wordt - en de natuur dus droger - is het risico op natuurbranden groter. Daarom heeft het Agentschap Natuur en Bos code geel afgekondigd in de provincies Limburg en Antwerpen. Het is niet meer toegelaten vuur te maken in de bossen en natuurgebieden. Ook roken is er verboden. De brandwseer en de natuurbeheerders zijn extra waakzaam, zeker met de zonnige dagen in het verschiet.

Lambert Janssen overleden

Vrijdag 19 mei 2023
Bocholt - Lambert Janssen overledenDinsdag is Lambert Janssen overleden, de weduwnaar van de in 2015 gestorven Gerda Peymen. Hij was 84 jaar en afkomstig uit Bocholt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt bijgezet op de begraafplaats van Gerdingen. Maandag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Gerdingen.
Bocholt - 5de Indiana Jones-film op festival van CannesZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)  
De provincieraad heeft gisteravond ingestemd met het voorstel om de 19 sociale huisvestingsmaatschappijen en verhuurkantoren in de provincie te fusioneren. De nieuwe entiteit zal BV Wonen in Limburg heten.
Het is maar dat je 't weet
Verkeersinstituut VIAS is in april gestart met een speciaal proefproject rond groene zwaailichten in personenwagens van vrijwillige brandweerlieden. Dankzij die ‘hoffelijkheidslichten’ moeten ze herkenbaar zijn voor andere weggebruikers wanneer ze onderweg zijn naar de kazerne voor een dringende interventie. Het proefproject gaat acht maanden duren, meldt Het Laatste Nieuws.
Bocholt - Vandersanden (Bocholt B) topschutterIn derde provinciale B is Jasper Vandersanden van Bocholt VV B topschutter. Hij maakte 30 goals.
Kort nieuws van bij de buren
In de Smeetsstraat in Kinrooi is een aanhangwagen gestolen. De diefstal is vanochtend vastgesteld.
Het is maar dat je 't weet
De aangekondigde nieuwe brug over de Maas in Maaseik zal wellicht in 2026 klaar zijn. Dat maakte Vlaams minister Lydia Peeters vanmorgen bekend in Maaseik. De voorbereidingen voor de brug zijn al gestart en tegen de zomer 2024 moeten de eerste werken beginnen. De nieuwe brug komt ten zuiden van de bestaande. De huidige brug rust op twee pijlers in de Maas, de nieuwe krijgt slechts één centrale pijler.

Pachtprijs blijft stijgen

Woensdag 17 mei 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 betaalde een Belgische landbouwer gemiddeld 329 €/ha per jaar voor de huur van geploegde grond en 287 €/ha voor grasland. In 10 jaar tijd is de pachtprijs van geploegde grond met 32,7% gestegen en de prijs van grasland met 20,1%. Dat meldt Statbel.
De pacht is het bedrag dat de pachter jaarlijks aan de verhuurder betaalt voor het gebruik van zijn grond voor landbouwdoeleinden.

Drika Bosch overleden

Woensdag 17 mei 2023
Bocholt - Drika Bosch overledenGisteren is Drika Bosch overleden, de weduwe van de vorig jaar gestorven Chel Gielen. Zij was 95 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (13.30 uur) plaats in aula De Sprink. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.
Bocholt - Leesniveau Vlaamse kinderen blijft dalen...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Voorlopig nog koude wind

Dinsdag 16 mei 2023
Weerbericht
Bocholt - Voorlopig nog koude windEen hogedrukgebied met kern net ten zuidwesten van Ierland bepaalt het weer in onze streken. Het is droog en er is flink wat zon. De temperaturen zijn echter bescheiden en de matige wind komt uit het noorden en voelt eerder koud aan. Onder de inversie ontstaan er enkele stapelwolken. Komende nacht, morgen en eigenlijk de rest van de week blijft het hogedrukgebied het weer in onze streken domineren.
Morgen/woensdag is het behoorlijk koud in de ochtend bij minima rond 5 graden. Wel is het (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Limburgse werknemers verdienen gemiddeld zo'n 300 euro minder dan de Belgische werknemer. Ze krijgen ook minder vaak extralegale voordelen zoals maaltijdcheques, jaarpremies of een hospitalisatieverzekering. Toch is Limburg bezig met een inhaalbeweging en wordt de loonkloof kleiner.
Bocholt - (Nog) geen overwinning voor ErdoganZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) startte eind maart aan een gedeeltelijke brugrenovatie op het verkeersknooppunt in Lummen. Het gaat om de brug die het E313-verkeer komende uit Antwerpen naar de E314 richting Nederland leidt. Tijdens het Hemelvaartweekend worden er o.a. waterdichtingswerken op het brugdek uitgevoerd en krijgt de brug een nieuwe asfaltlaag. Hierdoor wordt de brug van woensdagavond 17 t.e.m. maandagochtend 22 mei volledig afgesloten. Verkeer volgt een omleiding via afrit (…) Het hele nieuwsbericht

Pol Brands overleden

Dinsdag 16 mei 2023
Bocholt - Pol Brands overledenOp 12 mei is Pol Brands overleden, de echtgenoot van Rina Crijns. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Lozen. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

De treinen zijn (weer) later

Maandag 15 mei 2023
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - De treinen zijn (weer) laterDoor een seinstoring in de zone Antwerpen ziet het er naar uit dat enkele treinen naar Limburg vanavond weer vertraging zullen hebben...
Bocholt - Actieplan om bouw te promotenZoomVDAB Limburg en Constructiv, het sectorfonds van en voor de bouwsector, werkten samen een provinciaal actieplan uit met als doel meer werkzoekenden toe te leiden naar de bouw.
Het actieplan bevat 25 acties die VDAB en Constructiv zullen uitvoeren tegen eind 2024. Het Limburgs actieplan bevat 4 prioriteiten met daaronder in totaal 25 acties waarbij VDAB en Constructiv de krachten bundelen. Een actie uit het plan is het organiseren van infosessies om nieuwe doelgroepen warm te maken voor de bouw. (Foto Hans Put)

Propere mezen, die mezen

Maandag 15 mei 2023
Puur natuur
Bocholt - Propere mezen, die mezenZoom Hoe vogelouders hun jongen voeren en tientallen keren per dag op en af naar het nestkastje vliegen - vertederend.  Maar wat erin gaat, moet er ook uit. Bijna net zo vaak als het voeren wachten ouders op een af te voeren pakje. Het jong steekt daarbij zijn kontje omhoog en voorzichtig pakken de ouders dan het wittig vormpje en vliegen er mee weg. Marcella Stappers kon zo'n moment in haar tuin vastleggen bij haar koolmeesjes. Onderschat het aantal 'poepzakjes' trouwens (…) Het hele nieuwsbericht

Thieu Tijskens overleden

Maandag 15 mei 2023
Bocholt - Thieu Tijskens overledenOp 12 mei is Thieu Tijskens overleden, de echtgenoot van Philomène Brands. Hij was  72 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Lozen. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

'Blijf van die sigaret af'

Zondag 14 mei 2023
Vandaag gelezen
"Ik kan enkel zeggen: de sigaret heeft mij wellicht kanker gegeven. Probeer er dus van af te blijven, hoe ongelofelijk lastig dat ook is. Ik wil niet terug naar de wereld van de sigaret. De sigaret heeft me bijna vermoord. Ik ga die tweede kans niet verprutsen."
(VRT-journalist Björn Soenens bij VRT-nieuws.be)

Bocholt - Berchem 1-3

Zondag 14 mei 2023
Bocholt - Bocholt - Berchem 1-3Bocholt VV heeft vanmiddag thuis met 1-3 verloren van Berchem.  Voor Bocholt scoorde Vandersmissen in de 6de minuut op strafschop. De Juyffer hing de bordjes twee minuten later gelijk. Daarna zette Cobos Copado voor Berchem nog twee keer een strafschop om. De supporters mochten de wedstrijd gratis bijwonen in het kader van de opening van het 100-jarig jubileum van de club én het afscheid van trainer Tom Vandervee.

De Vlaamse canon (2)

Zondag 14 mei 2023
Bocholt - De Vlaamse canon (2)Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Aan alle moeders...

Zondag 14 mei 2023
Bocholt - Aan alle moeders...ZoomEen fijne moederdag gewenst! Laat u maar eens in de watten leggen! (Foto Pierre Rutten)

Vandalisme aan Kaulillerweg

Zaterdag 13 mei 2023
Bocholt - Vandalisme aan KaulillerwegOp de Kaulillerweg hebben onbekenden afgelopen nacht de achterruit van een Mercedes Vito kapotgeslagen. De auto stond op de oprit geparkeerd.
In Lozen worden de leegstaande meisjesschool en de oude parochiezaal afgebroken. De vrij gekomen ruimte zal samen met de gronden van enkele privé-eigenaars plaats bieden voor een dertigtal wooineenheden.

Nieuw album van Paul Simon

Zaterdag 13 mei 2023
Muziek
Bocholt - Nieuw album van Paul SimonZoomSinger-songwriter Paul Simon, 81 jaar intussen, brengt op 19 mei een nieuw album uit. ‘Seven Psalms’ is geïnspireerd door zeven psalmen uit de Bijbel. Paul Simon, ooit de kleine helft van het succesrijke duo Simon & Garfunkel, makers van megahits als The Sound of Silence en Bridge over Troubled Water, mag dan gestopt zijn met toeren, hij blijft onverminderd muziek maken.
Veel muziekliefhebbers, niet in het minst de Simon-fans, kijken nu al uit naar 19 mei. Dan wordt zowel op vinyl, cd als op menig digitaal platform zijn "Seven Psalms" losgelaten. (KerkNet)

Moederdag dankzij deze vrouw

Zaterdag 13 mei 2023
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Moederdag dankzij deze vrouwZoomDe Amerikaanse Anna Jarvis organiseerde in 1908 de eerste Moederdag en streed vervolgens haar hele leven tegen de commercialisering ervan. Jarvis (1864-1948) was 12 toen ze haar moeder in een parochiecentrum haar zoveelste lezing zag geven. Ze leerde er jonge moeders hoe ze hun kinderen zo goed en zo hygiënisch mogelijk konden verzorgen. ‘Eigenlijk verdienen moeders een eigen feestdag’, verzuchtte de vrouw na afloop.
Anna zou dat nooit vergeten. Toen haar moeder dertig jaar later (…) Het hele nieuwsbericht

Schilderijen van de natuur

Zaterdag 13 mei 2023
Bocholt - Schilderijen van de natuurZoomSchilderijen van de natuur, zo noemt Jan Leijskens zijn foto-oogst van vandaag. En hij heeft gelijk...
Schilderijen van de natuurSchilderijen van de natuurSchilderijen van de natuur
Schilderijen van de natuur
Zoom

Een warm weekend

Zaterdag 13 mei 2023
Weerbericht
Bocholt - Een warm weekendHoewel we nog steeds in onstabiele lucht vertoeven, kan een hogedrukgebied ten westen van onze streken de onstabiliteit toch wel wat beperken en valt het aantal buien erg mee. Het is bovendien ook warm bij maxima rond of zelfs boven 20 graden. Na het weekend wordt het terug frisser en nemen de neerslagkansen opnieuw toe.
Vandaag is het zonnig in de ochtend, maar stapelwolken ontwikkelen al vlug en later kan er hier en daar een bui ontstaan. Daarbij is er ook kans op een donderslag. Op veel plaatsen (…) Het hele nieuwsbericht

Jan Smeets (100) overleden

Zaterdag 13 mei 2023
Bocholt - Jan Smeets (100) overledenDonderdag is Jan Smeets overleden, de weduwnaar van de in 2012 gestorven Gertrude Vankerkom. Hij was 100 jaar en afkomstig uit Bocholt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt bijgezet op de begraafplaats De Kluis in Bree. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Drugsmeldpunt krijgt bijna 500 meldingenHet drugsmeldpunt Limburg heeft vorig jaar bijna 500 meldingen gekregen. In 2019 nam  het drugsmeldpunt een voorzichtige start met 169 meldingen, in 2020 registreerde men 226 meldingen, in 2021 steeg dit aantal naar 395 meldingen en in 2022 werden er maar liefst 477 meldingen verwerkt. Tot eind december 2022 zijn er in totaal reeds 1.267 meldingen binnengekomen. Gemiddeld leidt ongeveer 30% van deze meldingen tot extra politionele informatie in lopende of nieuwe onderzoeken. Iets meer dan 10% van (…) Het hele nieuwsbericht

Elektrische auto kopen?

Donderdag 11 mei 2023
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Elektrische auto kopen?ZoomElektrische auto's zijn nog steeds duurder dan klassieke verbrandingsauto's, ook qua totale kosten. Tot die conclusie komt de Duitse automobilistenbond ADAC in een onderzoek. Vooral elektrische voertuigen in de kleinste en compacte autoklasse zijn vaak niet concurrerend. Ook de totale kosten, inclusief stroom- en brandstofprijzen, afschrijving en onderhoudskosten voor deze modellen zijn duidelijk in het voordeel van de verbrandingsmotor, zegt de ADAC. Zelfs bij een dieselprijs van twee euro per liter (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Hubertina Vandekerkhof overledenGisteren is Hubertina Vandekerkhof overleden, de weduwe van Fons Geunis. Ze was geboren in Achel en werd 81 jaar. De uitvaartdienst wordt in besloten kring gehouden. Begroeting: dinsdag (19-19.30u) in uitvaartcentrum Vandebosch in de Brugstraat in Bocholt.
Het is maar dat je 't weet
Komend weekend is de E314 afgesloten tussen knooppunt Kerensheide (NL) en Maasmechelen. Richting Nederland blijven de snelweg en complex 33 Maasmechelen open. 
Vrijdag pakt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) het wegdek in de rijrichting Lummen aan. Het verkeer komende uit Nederland wordt vanaf vrijdagavond 12 mei 20u tot en met maandagochtend 15 mei omgeleid naar de grensovergangen in Maaseik of Lanaken en kan via de N78 richting Maasmechelen. De toplaag geluidsreducerend asfalt volgt over enkele weken, dus verkeer rijdt tot dan aan 90 km/u over de voorlopige onderlaag. In juni volgen nog enkele vergelijkbare werkweekends.

Gerard Timmermans overleden

Donderdag 11 mei 2023
Bocholt - Gerard Timmermans overleden
Gisteren is Gerard Timmermans (77) overleden. Hij woonde in Leopoldsburg maar was afkomstig uit Kaulille. De bijzetting van de urne op de begraafplaats van Leopoldsburg vindt in intieme kring plaats. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in uittvaartcentrum Hulsmans - Laenen in Leopoldsburg.

Lène Panhuyzen overleden

Donderdag 11 mei 2023
Gisteren is Madelaine Panhuyzen (85) overleden, de weduwe van Jacobus Beliën, die twee jaar geleden stierf. Lène was geboren in Bocholt en woonde in Lommel.
Bocholt - Op weg naar een Limburgs zorg- en veiligheidshuisZoomHet Parket Limburg werkt sinds januari 2023 met een nieuwe sectie: M+. Daardoor wordt er compleet anders gewerkt op dossiers van veelvoorkomende criminaliteit, intrafamiliaal geweld, minderjarigen en zedenfeiten. Een grote stap naar een eerste zorg- en veiligheidshuis in ons land werd gezet.
De parketsectie M+ is de samensmelting van de sectie M en de sectie Jeugd & Gezin binnen het Parket Limburg. De sectie M werd opgericht in januari 2020 en was gebaseerd op 3 principes, (…) Het hele nieuwsbericht

Jos Luys overleden

Donderdag 11 mei 2023
Bocholt - Jos Luys overledenDinsdag is Jos Luys overleden, de echtgenoot van Paula Jordens. Hi was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19.30-20.30 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg. Jos was ook gedurende acht jaar voorzitter van Bocholt VV. Voor de aftrap van de komende wedstrijd tegen Berchem Sport zal een minuut stilte in acht worden genomen.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Weertersteenweg in Kinrooi is een 27-jarige Nederlandse fietsster gewond geraakt toen zij aangereden werd door een auto. Het ongeval gebeurde vanmorgen rond 8.45 uur.

De Vlaamse Canon...

Woensdag 10 mei 2023
Bocholt - De Vlaamse Canon...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Nog even die Vlaamse Canon

Woensdag 10 mei 2023
Waarom vermeldt de Vlaamse Canon zo weinig over Limburg? Dat heeft een structurele oorzaak, zegt rijksarchivaris in Hasselt Rombout Nijssen. "De verschillende groepen geschiedkundigen communiceren te weinig en lezen elkaars studies niet." Meer bij de VRT.
Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir gaat de vrijwillige opkoopregeling voor varkensboeren verlengen. De uiterlijke indieningsdatum van 17 mei zal verlengd worden naar 15 juni 2023. De sector zelf en diverse begeleidingsbureaus voor landbouwers geven aan dat de huidige timing te krap is. De Vlaamse Landmaatschappij werd gecontacteerd door meer dan 300 geïnteresseerde landbouwers en adviesbureaus en kreeg tot nu toe 41 dossiers binnen.
“Om de varkensboeren voldoende tijd te geven (…) Het hele nieuwsbericht

9 mei-parade in Moskou

Woensdag 10 mei 2023
Bocholt - 9 mei-parade in MoskouZoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Nieuw op TVL: Kennis van Wonen

Woensdag 10 mei 2023
Radio en TV
Bocholt - Nieuw op TVL: Kennis van WonenZoomWie vandaag een woning wil kopen of huren, wordt vaak om de oren geslagen met heel wat complexe termen. Denk maar aan huurkoop, schuldsaldoverzekering of plaatsbeschrijving. Die typische vastgoedtermen worden nu in mensentaal vertaald in een nieuw Tv-programma ‘Kennis van Wonen’. Ex-Miss België Celine Van Ouytsel en Dorien Leyers starten deze week op TVL met een wekelijkse inkijk in de wereld van het vastgoed en wonen. Het programma loopt in samenwerking met Heylen Vastgoed. 'Kennis van Wonen' is vanaf 13 mei elke zaterdag te zien op TV Limburg. In totaal staan er zo een 9 afleveringen ingepland.
Bocholt - Zware problemen in treinverkeerOp de lijn Hamont-Antwerpen ligt het treinverkeer tussen Herentals en Lier in beide richtingen stil. Dat heeft een grote impact op de lijn tussen Antwerpen, Limburg en de Kempen. Een treinbestuurder heeft vanmorgen een lichaam gevonden in de buurt van de sporen ter hoogte van Kessel, bij Nijlen. Het gerecht onderzoekt nu de omstandigheden van het incident. De NMBS voorziet vervangbussen. De hinder zal vermoedelijk nog de hele voormiddag duren. UPDATE Sinds 11.10u rijden de treinen weer.
Weerbericht
Bocholt - Nog geen beter weer in het vooruitzicht Na de doortocht van een actieve storing domineert onstabiele lucht het weerbeeld en komen er de volgende dagen gemakkelijk buien tot ontwikkeling. De temperaturen zijn even wat lager, maar in het weekend gaat het kwik weer omhoog. De buien zijn dan echter ook nog van de partij, al is er ook wel ruimte voor de zon.
Morgen is het erg wisselvallig. Naast opklaringen vallen ook geregeld buien of zijn er perioden met regen. Een enkele donderslag is niet geheel uitgesloten. De wind waait matig uit (…) Het hele nieuwsbericht

Vlaamse Canon voorgesteld

Dinsdag 9 mei 2023
Bocholt - Vlaamse Canon voorgesteldZoomIn Genk werd vandaag de veel besproken Vlaamse Canon voorgesteld. De Canon van Vlaanderen bestaat uit zestig onderwerpen, vensters genoemd. Die vensters zijn chronologisch geordend. Elk venster is opgebouwd uit een blikvanger en een iconisch beeld, een thema en twee focuspunten. Naast de illustraties in de tekst heeft elk venster ook een lint van beelden met complementaire informatie. Het venster wordt afgerond met een ‘meer wetenlijst’: VRT-archiefbeelden, leestips, musea, wandelingen en andere belevingsmomenten. Sommige vensters bevatten ook een historische kaart. Alle historische kaarten vind je samen onder de rubriek Interactieve kaarten.
Vandaag was er al meteen de kritiek dat Limburg in de Canon te weinig aan bod komt. Eén venster gaat over de multiculturele mijncités. Meer via deze link. Het boek is te koop in de boekhandel.

Lente in de natuur...

Dinsdag 9 mei 2023
Puur natuur
Bocholt - Lente in de natuur...Zoom...en dan zijn jonge vosjes zó schattig! (Foto Pascal Dorny)
Bocholt - Miet Vanden Bogaert overledenOp 5 mei is Miet Vanden Bogaert overleden, de echtgenote van François Vandeurzen. Zij was 70 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.
Maikel Hoeben (29) uit Overpelt heeft de besloten vennootschap MH Trappen opgericht met zetel aan de Ambachtstraat in Bocholt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het vervaardigen en plaatsen van alle soorten trappen, leuningen en balustrades; het vervaardigen en plaatsen van schrijn- en timmerwerk voor binnen en buiten zoals onder meer kantoor- en winkelmeubilair, keukenmeubilair, eetkamer- , zitkamer-, slaapkamer- en badkamermeubilair én het vervaardigen en plaatsen van ramen, deuren, kozijnen, garagepoorten en rolluiken.

Plat kallen

Maandag 8 mei 2023
Vandaag gelezen
"Voor iemand zonder uitgesproken sociale aanleg, of iemand die er niet echt op uit is om zich populair te maken, was het niet makkelijk om zich in Borgloon te integreren. Iedereen praatte dialect. Ik weet dat de buurvrouw eens op mij afkwam toen ik daar al twee, drie jaar woonde, en zei, in het dialect dan: je woont hier nu al zo lang, het wordt tijd dat je een beetje plat begint te kallen. "
(Schrijver Yves Petry in 'De Morgen'. Hij staat op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs, waarvan de winnaar vanavond wordt bekendgemaakt. UPDATE De prijs is niet naar Petry gegaan maar naar de Nederlandse Anjet Daanje.)
Bocholt - 'Kolenspoor' nieuwe fietssnelwegZoomDe provincie gaat een nieuwe fietssnelweg aanleggen: de fietssnelweg 'Kolenspoor'. Die gaat grotendeels het traject van de voormalige spoorverbinding tussen de voormalige mijnsites volgen. De fietssnelweg zal nummer F75 krijgen en loopt van Beringen via Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Zonhoven, Genk en As tot in Maasmechelen. 
De nieuwe fietssnelweg krijgt vanuit As een verlengstuk via Dilsen-Stokkem naar Maaseik. Vanuit Beringen wordt de connectie gemaakt met (…) Het hele nieuwsbericht

Jef Plas overleden

Maandag 8 mei 2023
Bocholt - Jef Plas overledenOp 4 mei is Jef Plas overleden, de weduwnaar van de in 2018 gestorven Magda Jambon. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt bijgezet op de begaafplaats van Kaulille. Begroeting: woensdag (19.30-20.30 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Keurturnen in Bree

Zondag 7 mei 2023
Bocholt - Keurturnen in BreeZoomZowat alle jonge Noord-Limburgse keurturners namen vandaag deel aan de regiowedstrijd "Acro" in de Olympia-sporthal in Bree. Jacky Geboers maakte er dit filmpje.
In de interprovinciale eindronde heeft KRC Genk C met 2-0 gewonnen van Bocholt. Versluijs maakte de doelpunten.
Bocholt - Drie vertrekkers bij Bocholt VVJorran Thenon, Svend Hontis en Xanthi Gielen verlaten Bocholt VV. Zij zullen komend seizoen de kleuren van eerste provincialer KSK Meeuwen verdedigen.

FC Kaulille - Velm VV 1-3

Zondag 7 mei 2023
Bocholt - FC Kaulille - Velm VV 1-3In derde provinciale (bijkomende stijgers) heeft FC Kaulille met 1-3 verloren van Velm VV.

Bocholt VV wint bij Hades

Zondag 7 mei 2023
Bocholt - Bocholt VV wint bij HadesBocholter VV is bij Hades gaan winnen met 2-3, na een hattrick van Jordy Mathei.

De eerste dode meikever

Zondag 7 mei 2023
Vandaag gezien in Bosland
Bocholt - De eerste dode meikeverZoomHet eerste kievitsei in Nederland is al gevonden, in eigen land hebben we ook al de eerste meikever zien passeren. En vandaag mailt Pierre Rutten ons de eerste dode meikever - eens wat anders. Toch spijtig wanneer je het beestje ziet - je kijkt er toch elk jaar naar uit - en het dan dood blijkt te zijn.

Ondertussen, in Londen...

Zondag 7 mei 2023
Bocholt - Ondertussen, in Londen...ZoomWaarom juichten al die Britten gisteren zo bij de kroning van Charles? Omdat ze blij waren dat ze dat enorme feest zelf mogen betalen! (Cartoon: Fobie)
Bocholt - Gelijkspel voor Sezoens BocholtIn de play-offs van de nationale competitie hebben Sezoens Bocholt en Hubo Handbal vanavond in Bocholt 27-27 gelijk gespeeld. Er komt nu een finale tussen Hubo Handbal en Sezoens Bocholt. Bocholt speelt de eerste finalewedstrijd op verplaatsing tijdens het weekend van 20/21 mei. De 2de finalewedstrijd wordt in Bocholt op 27 mei gespeeld, indien na twee wedstrijden geen van beide ploegen twee overwinningen behaald heeft, wordt de derde wedstrijd op zaterdag 3 juni gespeeld, eveneens in Bocholt.
Het is maar dat je 't weet
Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters heeft aan het Agentschap Wegen en Verkeer opgedragen nieuwe trajectcontroles te installeren op twintig locaties langs gewestwegen in Vlaanderen. In Limburg gaat het onder meer om trajecten in Bocholt/Peer, Genk/Zutendaal, Lommel en Diest/Beringen.
Het is maar dat je 't weet
De Belgische mediaanprijs voor een huis in gesloten of halfopen bebouwing bedroeg in 2022 255.000 euro. Voor een huis in open bebouwing betaalde men 360.000 euro.
Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest was het duurste gewest. Huizen in gesloten of halfopen bebouwing kostten er 491.750 euro. Voor huizen in open bebouwing was dit 1.150.000 euro.
Het Waals Gewest was het goedkoopste met een mediaanprijs van 175.000 euro voor huizen in halfopen of gesloten bebouwing en 290.000 euro voor (…) Het hele nieuwsbericht
Op dinsdag 9 mei is het Europese Dag van de Beroerte. In het kader daarvan werkten enkele medewerkers van Noorderhart Revalidatie & MS een FAST 4-wardwandeling uit. Tijdens de volledig rolstoeltoegankelijke wandeling van 3 km, die start aan Noorderhart Revalidatie & MS,worden er vragen gesteld die kunnen helpen om de signalen van een beroerte te herkennen.
Een beroerte of CVA is een verstoring in de doorbloeding van de hersenen waardoor het hersenweefsel acuut (…) Het hele nieuwsbericht

Investeren? Ja, maar!

Donderdag 4 mei 2023
Bedrijfsnieuws
Bocholt - Investeren? Ja, maar!ZoomInvesteringen door eigen Limburgse bedrijven - dat is cruciaal voor onze Limburg economie. Dat bleek deze ochtend bij de voorstelling van het 8ste Limburgse investeringrapport van Unizo Limburg en VKW Limburg bij Miniflat in Beringen. Het bedrijf, gekend voor zijn veranda's, kondigde een investering aan van 6.750.000 euro. Toch is het investeringsrapport niet helemaal rooskleurig.
"De hoge en sneller oplopende loonkosten zijn voor 6 op 10 Limburgse bedrijven dé voornaamste concurrentiehandicap (…) Het hele nieuwsbericht

Dag van de brandweer vandaag

Donderdag 4 mei 2023
Bocholt - Dag van de brandweer vandaagZoomVandaag is het de dag van de brandweer.  Vorig jaar werden de brandweer- en ziekenwagendiensten van de Limburgse hulpverleningszones 67.948 keer opgeroepen voor een noodsituatie.  Er waren 2.974 oproepen voor brand, in 2021 waren dat er 2.297.
“We zien hier, al gedurende 2 jaar, een stijging van het aantal branden. De verklaring voor de stijging in 2022 ligt bij het weer: we konden vorig jaar ‘genieten’ van een vrij droge, warme en zonnige zomer met als gevolg meer buitenbranden, (…) Het hele nieuwsbericht

Versterking voor Bocholt VV

Woensdag 3 mei 2023
Bocholt - Versterking voor Bocholt VVOpnieuw versterking voor de A-kern van Bocholter VV: aanvaller Lorenzo Noviello (21). Hij speelde eerder bij Bregel Sport, KRC Genk, Westerlo en MVV.
UPDATE Vanmorgen vond een grootschalige Europese operatie tegen de Calabrese maffia plaats in verschillende landen. Het gaat om een dossier dat is geopend door het Belgische federaal parket, in samenwerking met het Limburgse parket, de federale gerechtelijke politie, Eurojust, Europol en verschillende landen, met name Italië.
De operatie was gericht tegen meer dan honderd vermeende leden van de 'Ndrangheta. In België werden meer dan 20 huiszoekingen verricht, onder meer in Genk, Maasmechelen en Pelt
In ons land zijn er 13 mensen gearresteerd. Ze worden verdacht van witwassen, belastingontduiking, drugssmokkel en fraude.

Weerbericht
Bocholt - Tweede helft van de week warmerEen hogedrukgebied bepaalt het weer in onze streken, maar hoge wolkenvelden krijgen steeds meer invloed. Het blijft voorlopig wel droog. Donderdag draait de wind naar een zuidelijke sector en wordt het de warmste dag van de week bij maxima boven 20 graden. Daarna is het iets minder warm en wisselvallig.
Vandaag krijgt de zon steeds meer ruimte vanuit het noordwesten en tegen de avond wordt het zelfs flink zonnig. Bij een zwakke noordelijke wind wordt koude lucht aangevoerd en de maxima komen dan ook (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Nieuws uit derde provinciale BKattenbos Sport, FC Kaulille en Sporting Wijchmaal spelen de eindronde in derde provinciale B. Eendracht Houthalen en SV Breugel degraderen. Turkse FC werd kampioen.
Het is maar dat je 't weet
In Nederland moeten treinreizigers naar België en Duitsland vanaf half juni vooraf een zitplaats reserveren in veel treinen. De Nederlandse Spoorwegen willen zo de enorme drukte indammen. (Bron: AD)
Om over na te denken
Geen kwaad woord over Luca Brecel. De manier waarop de sympathieke Maasmechelaar de Britse hegemonie in het snooker heeft doorbroken, is ongezien en een stunt van formaat. Het is Luca's eerste wereldtitel en het zal niet zijn laatste zijn.
Het wereldwijde applaus voor Luca staat in schril contrast met de bijna-anonimiteit van Wendy Jans, die in Pelt de snookerzaak Maxx uitbaat. Zij is al acht keer wereldkampioene in het vrouwensnooker! Van een hulde als die van Luca kan ze slechts dromen, van de financiële beloning nog meer.
"Zelfs een officieel profstatuut zou me financieel niet genoeg opleveren om er ook effectief mijn job van te maken," zei ze vorig jaar, na haar overwinning in het WK in Qatar.
Kort nieuws van bij de buren
Uit een bestelwagen in Geistingen (Kinrooi) zijn vijf jassen en twee fietsen gestolen. De diefstal is de voorbije nacht gepleegd.

Zomaar even tussendoor

Maandag 1 mei 2023
Het is maar dat je 't weet
Soms kom je, zomaar, ineens enkele interessante cijfers tegen. Zoals dit:
- In maart werden in het Noorderhart Mariaziekenhuis 91 kinderen geboren: 47 jongens en 44 meisjes. De lichtste woog 1835 gram, de zwaarste.4470 gram. In 19 gevallen moest er een keizersnede aan te pas komen; in drie gevallen kwam een sterrenkindje ter wereld. De drukste dag was 27 maart: toen waren er op één dag 8 bevallingen!
 
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen