Het overige nieuws

Pelt - Zebracinema: 'The Worst Person In The World'Zoom "The Worst Person In The World" - Joachim Trier - Noorwegen - 2021 - 128' 
Wanneer Julie dertig wordt, besluit ze meer uit het leven te halen en zet ze een punt achter haar stabiele relatie met de 45-jarige succesvolle schrijver Aksel. Ze ontmoet de jongere en knappe Eivind, met wie ze zich in een nieuw avontuur stort. Voor haar vertolking van Julie kreeg Renate Reinsve in Cannes de prijs voor de beste actrice.
Morgenavond om 20.15u in Dommelhof.  Reserveer hier je ticket
Pelt - Winteraanwinsten voor Sp. Grote HeideSporting Grote Heide heeft twee spelers aangetrokken: middenvelder Jesus Da Silva van Roda JC en aanvaller Nawid Sadat van Eindhoven.

Huismus leidt in tuinvogeltelling

Maandag 31 januari 2022
Pelt - Huismus leidt in tuinvogeltellingZoomTijdens Het Grote Vogelweekend van Natuurpunt telden 47.750 vogeltellers mee de tuinvogels in Vlaanderen. Volgens de voorlopige cijfers zijn er 777.168 vogels geteld in 25.093 tuinen. Het aantal vogels en soorten per tuin bleef behouden: gemiddeld zagen we 23 vogels van 7 soorten per tuin. Ook de top 3 bleef behouden: huismus, koolmees en vink
In Limburg werden door 4331 tellers in 2635 tuinen 94.857 vogels geteld. Met per tuin gemiddeld 27 vogels van 8 verschillende soorten blijven de (…) Het hele nieuwsbericht

Ne groeëte pizza

Maandag 31 januari 2022
Pelter Hükske
Pelt - Ne groeëte pizzaZoom’t Is mêrtdaag, en Zjanien en Suska, die gön ne pizza ète. Ze hemmen er ne fermen hónger van gekrege. Lüstert… en vertèllet vort in oas schoeë Pèlter. Had ullie en tot tekomede móndig! (Fons Tuyaerts)
In tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Kadijk met 5-0 verloren in Membruggen, Aan de rust keek Kadijk tegen een 2-0 achterstand aan.

Twee nieuwe spelers voor Herkol

Zondag 30 januari 2022
Pelt - Twee nieuwe spelers voor HerkolHerkol heeft twee nieuwe spelers aangetrokken: Jean Black (Achel VV) en Niels Beuten (Dilsen-Stokkem). Joris Bollen zal komend seizoen de kleuren van KSK Meeuwen verdedigen.
Peltenaar Raf Drieskens is vandaag bij CD&V Limburg herkozen tot provinciaal voorzitter. Bij Jong CD&V-Limburg was Peltenaar Dennis Fransen geen kandidaat meer; hij wordt opgevolgd door Bekir Kablan uit Tessenderlo.
Pelt - Winst voor LHVV A, verlies voor LHVV BLindelhoeven VV A heeft vandaag Bolderberg verslagen met 2-0, na doelpunten van Mathias Vaesen en Cédric Claeys. De B-ploeg verloor met 4-1 van SSD Opoeteren. Het LHVV-doelpunt werd daar gescoord door Joris Vanbaelen.
Pelt - Sparta Lille verliest van buur ExcelsiorExcelsior Hamont heeft vandaag met 3-2 gewonnen van Sparta Lille.
Pelt - Sp. Grote Heide - Leopoldsburg 1-3Sporting Grote Heide heeft vanmiddag thuis met 1-3 verloren van K. ESK Leopoldsburg.

Kadijk klopt Verbroedering Lommel

Zondag 30 januari 2022
Pelt - Kadijk klopt Verbroedering LommelKadijk zet zijn zegereeks verder, met vandaag een overwinning tegen Verbroedering Lommel. Uitslag: 0-3, na doelpunten van Croonenberghs (2) en Van Chaze.

Mooie winst voor Esperanza-dames

Zondag 30 januari 2022
In het damesvoetbal zijn de dames van Esperanza Pelt op Sint-Truiden gaan winnen met 2-4. UPDATE Een Pelts matchverslag:
Pelt miste enkele speelsters in Sint-Truiden en de thuisploeg trof al vroeg raak. Naomi Maria Droppert maakte er na vijf minuten 1-0 van. De thuisploeg verdubbelde net voor het half uur de voorsprong via Camille Hermans 2-0. Met de rust in zicht deed Stephanie Vriens iets belangrijks: de aansluitingstreffer scoren en 2-1 na 38 minuten (…) Het hele nieuwsbericht

Sporting klopt Atomix

Zaterdag 29 januari 2022
Pelt - Sporting klopt AtomixIn de BENE-League van het handbal heeft Sporting Pelt vanavond Atomix verslagen met 37-30. UPDATE Een verslag van Sven Spooren: 
Voor aanvang van de wedstrijd werden de Nederlandse internationals gehuldigd, ook kersverse papa Niels werd gefeliciteerd waarna de wedstrijd door de heren Hommen/Vankessel werd aangefloten. Met enkele (quarantaine-)afwezigen, waaronder trainer Björn, werd de puzzel vandaag vooral door T2 Robrecht gelegd. De start na deze (…) Het hele nieuwsbericht

Zware nederlaag voor Esperanza Pelt

Zaterdag 29 januari 2022
Pelt - Zware nederlaag voor Esperanza PeltEsperanza Pelt heeft vanavond bij Sint-Lenaarts een zware nederlaag geleden: 4-0. Bij de rust was het al 2-0. In de slotfase werd Arjan Swinkels van het veld getrapt. UPDATE Een verslag van Esperanza:
Geen twaalf zonder nederlaag voor Esperanza Pelt. Ze verloren met 4-0 bij Sint-Lenaerts. Esperanza Pelt nam de eerste 20 minuten voor zijn rekening, maar Carlo Palmans en Rick Mulder kregen de kopkansen niet tussen het kader. Balverlies bij Pelt in de zestien (…) Het hele nieuwsbericht

WK handbal: België tegen Slovakije

Zaterdag 29 januari 2022
Pelt - WK handbal: België tegen SlovakijeDeze namiddag werd er in Boedapest geloot voor de eerste ronde van de tweede WK-kwalificatiefase. België neemt het half maart op tegen Slovakije dat het thuisrecht heeft. De heenwedstrijd wordt gespeeld op woensdag 16 OF donderdag 17 maart, de return in het weekend van 19 en 20 maart. Het exacte spelschema wordt later bekendgemaakt. Als België zich zou plaatsen voor de tweede ronde van de tweede kwalificatiefase dan is Rusland de tegenstander.

Hogere temperaturen maar veel wind

Zaterdag 29 januari 2022
Weerbericht
Pelt - Hogere temperaturen maar veel windNa de doortocht van een storing komen we terecht in een zogenaamde warme sector. De temperaturen maken een flinke sprong, maar er staat wel wat wind. Na een meestal droge zondag, volgt er erg wisselvallig en winderig weer na het weekend.
Vandaag wordt een eerder grijze dag met veel wolken en soms een drupje regen of motregen. Het is echter ook vaak droog en de temperaturen komen erg hoog uit bij gemiddeld 12 graden. Er staat wel een matige tot soms vrij krachtige westelijke wind met (…) Het hele nieuwsbericht

Madeleine Damiaens overleden

Zaterdag 29 januari 2022
Pelt - Madeleine Damiaens overledenIn WZC Ploegdries is gisteren Madeleine Damiaens overleden, de weduwe van Jef Strackx. Ze was afkomstig van Overpelt en werd 90 jaar. De uitvaartdienst heeft plaats in besloten kring, waarna de asverstrooiing op de begraafplaats van Lommel-Centrum. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat. Online condoleren: www.uitvaartzorg-severens.be

Virus op Messenger

Zaterdag 29 januari 2022
Er circuleert momenteel een virus via Messenger. Je krijgt van heel wat vrienden de vraag 'Ben jij het in de video?' met een link om door te klikken. Doe dat niet, want dan geraakt jouw profiel wellicht ook geïnfecteerd en ga je het virus verder verspreiden.

Alleen de hond mocht op de foto

Vrijdag 28 januari 2022
Tribunaliteiten
Pelt - Alleen de hond mocht op de fotoEen dame kocht bij een erkende honden- en kattenkweker een hondje. Een half jaar later verscheen op het Instagramprofiel van de verkoper een foto van de dame met het hondje op de schoot. Daarnaast haar zoontje. Op de achtergrond figureerde een fotogalerij met BV’s, hun hondje en het weetje dat al die BV's meewerkten aan deze “wall of fame”.
Er volgde een claim van 20.000 euro voor de rechtbank van Turnhout, 2.000 euro voor de dame, 2.000 euro voor het zoontje en 16.000 euro voor de (…) Het hele nieuwsbericht

Wedstrijd Herkol uitgesteld

Vrijdag 28 januari 2022
Pelt - Wedstrijd Herkol uitgesteld
Vanwege de vele positieve coronabesmettingen in de A-kern van Herkol is de thuiswedstrijd van zondag tegen Zonhoven United uitgesteld tot woensdag 9 februari.
Pelt - Actie tegen gsm-gebruik aan het stuurZoomVolgende week gaat de politie extra controleren op het gebruik van gsm's of smartphones achter het stuur. Het gaat om een provinciale actie. Gebruik van mobiele toestellen achter het stuur veroorzaakt heel wat ongevallen, zegt de provinciegouverneur. “Bedoeling van de actie is om bestuurders bewust te maken van het gevaar van het gebruik van de gsm tijdens het besturen van een voertuig. Een bericht versturen wanneer men stilstaat in de file of aan een rood licht is trouwens ook verboden”, aldus nog gouverneur Lantmeeters. De thema-actie loopt van 31 januari tot 5 februari 2022.  

Domien Maes overleden

Vrijdag 28 januari 2022
Pelt - Domien Maes overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is vandaag Domien Maes overleden, de echtgenoot van Myriam Vaes. Hij was 82 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens. Rouwadres: Koning Boudewijnplin 2 bus 4, 3910 Pelt. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.
Vanmorgen waren er 28 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis, twee minder dan gisteren. Twee van hen, evenveel als gisteren, worden verpleegd op intensieve zorg. Er zijn twee patiënten met een vermoeden van COVID-19.
Bij een verkeersongeval op de Noord-Zuid is een vrouw even voor middernacht lichtgewond geraakt. Haar auto ging van de weg toen ze moest uitwijken en belandde op zijn kant in de berm. De bestuurster werd door de brandweer bevrijd en naar het ziekenhuis overgebracht. 
Pelt - Oude pmd-zakken mogen naar recyclageparkZoomOude blauwe PMD-zakken, te herkennen aan het zwart treklint, worden niet meer aan huis opgehaald. Omdat er nog heel wat oude zakken in omloop zijn, laat Limburg.net ze tot en met 31 maart uitzonderlijk nog wel toe in de recyclageparken. Dat laat de afvalintercommunale vandaag weten.
Waarom geen ophaling meer van oude zakken? In april 2021 veranderden de sorteerregels voor pmd: sindsdien kan ook al het plastic verpakkingsafval in de blauwe zak. De zak zelf werd meteen ook aangepast naar (…) Het hele nieuwsbericht

Leo Sevens overleden

Donderdag 27 januari 2022
Pelt - Leo Sevens overledenGisteren is Leo Sevens overleden, de weduwnaar van Delphine Verlinden. Hij was 94 jaar en afkomstig van Kaulille. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum. Online condoleren: www.uitvaartzorg-severens.be.

Kepen tellen

Donderdag 27 januari 2022
Pelt - Kepen tellenZoomWe naderen het Grote Vogeltelweekend. Zaterdag en/of zondag zou u er eens goed voor moeten gaan zitten en de vogels in de tuin tellen. Maar als je toevallig een vlucht kepen op bezoek krijgt, zoals Stefan Was, kan het moeilijk tellen worden... (Foto Stefan Was)

Weersverandering

Donderdag 27 januari 2022
Pelt - WeersveranderingNa dagen van eentonig grijs weer door de invloed van een hogedrukgebied, zet zich vandaag een weersverandering door. Depressies en storingen worden de volgende dagen weerbepalend. Het gaat vooral ook harder waaien en de neerslagkansen nemen toe. In het weekend wordt zachte lucht aangevoerd en bij momenten komt er erg veel wind te staan. Winterweer staat er voorlopig nog niet aan te komen.
Vandaag kan de zon in de loop van de ochtend even door het wolkendek priemen. Lang duurt dat echter (…) Het hele nieuwsbericht

30 coronapatiënten in het ziekenhuis

Donderdag 27 januari 2022
Pelt - 30 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 30 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis, drie meer dan gisteren. Twee van hen, evenveel als gisteren, worden verpleegd op intensieve zorg. Er zijn twee patiënten met een vermoeden van COVID-19.
Pelt - Covid-19: eerste kinderen gevaccineerdZoomUPDATE In de vaccinatiecentra in Peer en Lommel werden vandaag de eerste kinderen van de Eerstelijnszone Noord-Limburg gevaccineerd tegen Covid-19. Zowat 300 kinderen kwamen opdagen voor een eerste prik met een op kindermaat aangepaste dosis. Een tweede prik volgt later.
Het vaccinatiecentrum in de voormalige VDAB-lokalen was voor de gelegenheid wat aangepast aan de leeftijd van de vaccinatiekandidaten. Het kinderanimatieteam van Center Parcs was van de (…) Het hele nieuwsbericht

Pierre Geunes overleden

Woensdag 26 januari 2022
Pelt - Pierre Geunes overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is maandag Pierre Geunes overleden, de echtgenoot van Maria Goossens. Hij was een van de oprichters van het Hageven en werd 87 jaar. De afscheidsplechtigheid en de crematie worden in besloten kring gehouden. Begroeting: vrijdag (19-19.30u) in uitvaartcentrum Vandebosch.

Doe het hem maar eens na!

Woensdag 26 januari 2022
Puur natuur
Een snoekbaars met een zendertje in zijn buik heeft in vijf jaar minimaal 550 kilometer over de Rijn gezwommen. Dit is opvallend voor een vissoort waarvan altijd werd gedacht dat het een standvis is, maar die kennelijk toch een heel eind kan zwemmen. De snoekbaars is helemaal vanaf de Noordzee naar Mannheim in Duitsland gezwommen. Tegen de stroming in. Faut le faire! (Bron: Nature Today)
Pelt - 27 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 27 patiënten met COVID-19 opgenomen, twee meer dan gisteren. Twee van hen, evenveel als gisteren, worden verpleegd op intensieve zorg. Er zijn twee patiënten met een vermoeden van COVID-19.
Pelt - 60.000 euro voor slachtoffers watersnoodHet bisdom Hasselt heeft bijna 60.000 euro ingezameld voor de slachtoffers van de watersnood in Wallonië. Het vicariaat diaconie en caritas verdeelde deze gelden aan lokale projecten die de fondsen omzetten in tastbare hulp. Vooreerst schonk het bisdom 10.000 euro aan Caritas Hulpbetoon om getroffen gezinnen juridisch bij te staan in de afhandeling van verzekeringsdossiers. Don Gregorio Aiello, priester in de federatie Genk-Noord, kon onder meer via de financiële steun uit het diocesane noodfonds (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuw: GS Vliegenramen en -deuren

Woensdag 26 januari 2022
Gunter Schuurmans uit Pelt heeft de besloten vennootschap GS Vliegenramen en -deuren opgericht met zetel aan de Vennenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het plaatsen, de aankoop, de verkoop en fabricatie van vliegenramen en -deuren, van metalen en kunststoframen en  -deuren en rolluiken.

Het Grote Vogeltelweekend

Woensdag 26 januari 2022
Pelt - Het Grote VogeltelweekendZoomNatuurpunt organiseert dit weekend weer het Grote Vogeltelweekend. Tijd om het vogelvoer op te dissen en massaal tuinvogels te turven op 29 en 30 januari. Naar goede gewoonte is Michaël Pas de bevlogen ambassadeur, dit jaar voor het eerst geflankeerd door schrijfster Sarah Devos. Zij zitten alvast klaar achter hun verrekijker. Tel komend weekend de vogels in je tuin  en doe zo mee aan de grootste vogeltelling in Vlaanderen! Meer info via deze link.
Pelt - Esperanza versterkt zich met Bob AdriaansEsperanza Pelt heeft zich in extremis nog versterkt met de polyvalente verdediger (back of centraal) Bob Adriaans. De 21-jarige inwoner van Luyksgestel komt over van het Nederlandse OSS'20 (3de divisie). Het dagelijkse reizen tussen zijn woonplaats Luyksgestel, Den Bosch (studie aan de Avans Hogeschool) en het voetballen en trainen bij OSS’20 (Oss) begon Adriaans steeds meer tegen te staan waardoor Esperanza Pelt hem de kans bood om dichtbij te gaan spelen.
Adriaans voetbalde eerder (…) Het hele nieuwsbericht

Mogelijk hinder bij De Lijn

Dinsdag 25 januari 2022
Pelt - Mogelijk hinder bij De LijnDe effecten van de pandemie laten zich in de hele samenleving weer volop voelen. Ook De Lijn merkt sinds kort de impact van Omikron. Sinds eind vorige week wordt meer uitval onder het personeel genoteerd, en dat heeft gevolgen voor de dienstverlening. De Lijn adviseert haar reizigers om vlak voor vertrek de rijtijdeninfo te checken via de gebruikelijke communicatiekanalen.
Pelt - 25 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 25 patiënten met COVID-19 opgenomen, één minder dan gisteren. Twee van hen, evenveel als gisteren, worden verpleegd op intensieve zorg. Er zijn twee patiënten met een vermoeden van COVID-19.

Advies VMM: 'Stook nu geen hout'

Dinsdag 25 januari 2022
Pelt - Advies VMM: 'Stook nu geen hout'ZoomDe Vlaamse Milieumaatschappij vraagt dezer dagen geen hout te verbranden voor het verwarmen van de woning. "Er is vandaag veel fijn stof in de lucht. Omdat houtverbranding extra fijn stof in de lucht brengt, roepen we de bevolking op om geen hout te stoken als bijverwarming of om sfeer te creëren. Houtverbranding beperken heeft een belangrijke positieve impact op de gezondheid en op de luchtkwaliteit. Fijn stof inademen is schadelijk voor de gezondheid. Het is in het belang van de Vlaming zelf om zijn (…) Het hele nieuwsbericht

François Vranckx overleden

Dinsdag 25 januari 2022
Pelt - François Vranckx overledenZondag is François Vranckx overleden, de echtgenoot van Josephina Noots. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne zal thuis bewaard worden.

Gele zakken hebben vertraging

Dinsdag 25 januari 2022
Pelt - Gele zakken hebben vertragingZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Bedrijfsnieuws: overnames

Maandag 24 januari 2022
Bedrijfsnieuws
- De Peltse APK-groep heeft de netwerkinstallateurs LeVan Services uit Heindonk en R.V.D.S. uit Herenthout overgenomen. Ze moeten APK helpen bij de aanleg van glasvezel in het land.
- De "Water Is Life Group" in Pelt heeft het Italiaanse bedrijf Orlando Watertechnology overgenomen. Het gaat om een verdeler van pompen en andere materialen, die in 42 landen levert.
Pelt - NMBS past treinaanbod aan vanwege Covid-19ZoomOmwille van de coronabesmettingen bij haar personeel past de NMBS vanaf woensdag 26 januari haar treinaanbod aan, meldt de spoorwegmaatschappij: "Door de evolutie van de epidemie en het aantal besmettingen wordt NMBS opnieuw steeds vaker geconfronteerd met ziektegevallen en/of quarantaine onder haar personeel. We zijn dan ook genoodzaakt om ons treinaanbod vanaf woensdag 26 januari aan te passen. We keren zo snel mogelijk terug naar het volledige treinaanbod. Ontdek het complete overzicht van de tijdelijke aanpassingen.
Voor de laatste informatie over je trein en de aangeboden alternatieven raden we je aan om de dag voor je reis de reisplanner of de NMBS-app te raadplegen."
Voor zover wij konden nagaan valt er in Limburg slechts één trein uit: de P-trein van Genk naar Brussel-Zuid, die 's morgens om 5.32u vertrekt. Maar die ligt al uit sinds 29 november.
Pelt - Gele zakken hebben (weer) vertragingZoomHet wil klaarblijkelijk niet lukken met die gele keukenafvalzakken van Limburg.net. Vandaag meldde die afvalintercommunale: "Limburg.net doet er alles aan om de nieuwe keukenafvalzakken zo snel mogelijk weer in de winkelrekken te krijgen. Vanaf eind februari zouden de voorraden in de winkels opnieuw aangevuld moeten zijn." Eerder was gesteld dat dat eind januari zou worden.
Maar dezer dagen valt alvast een kennismakingspakket in de bus. Dat pakket bevat 3 gele zakken voor het keukenafval en meer uitleg over de manier waarvoor we die gele zakken kunnen gebruiken. Benieuwd naar eind februari!
Pelt - Mitchell Colemont naar FC BolderbergMitchell Colemont (Sporting Grote Heide) zal komend seizoen de kleuren van FC Bolderberg verdedigen.
Ruben Vleugels en Leen Schildermans, beiden uit Overpelt, hebben de besloten vennootschap Vleugels Ruben opgericht met zetel in Boseind. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de bereiding van maaltijden, detailhandel in brood en banketbakkerswerk, kleinhandel in dranken en de exploitatie van biljart- en snookerzalen.
Pelt - 26 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 26 patiënten met COVID-19 opgenomen, twee meer dan vrijdag. Twee van hen worden verpleegd op intensieve zorg. Er zijn 8 patiënten met een vermoeden van COVID-19.
In de afgelopen week liep het aantal geregistreerde besmettingen in onze regio weer sterker op: +72% (ofwel minstens 3,1% van de bevolking) testte positief. De grootste stijging in de besmettingen treedt nu op in de bevolkingsgroep onder de 20 jaar (+140%). Ook in de (…) Het hele nieuwsbericht
Tegen eind 2022 plant de Vlaamse regering op negentien locaties langs snelwegen in Vlaanderen camera’s die het inhaalverbod voor vrachtwagens bij regenweer kunnen controleren. In Limburg wordt de nieuwe software op drie locaties uitgerold: de E313 in Lummen richting Hasselt, de E313 in Lummen richting Antwerpen en de E314 in Genk richting Lummen. “De timing is onder voorbehoud van het tempo van de softwareontwikkeling. Om de software te testen werden er al twee testlocaties opgezet. Pas na een positieve evaluatie zullen de zeventien andere locaties worden opgestart”, weet Vlaams Parlementslid Rita Moors.
Pelt - Zebracinema: 'Tout s'est bien passé'Zoom "Tout s'est bien passé" - François Ozon - Frankrijk - 2021 - 113' 
André ligt op 85-jarige leeftijd in het ziekenhuis na een beroerte. Wanneer hij ontwaakt ontfermen zijn twee dochters zich over hem. Hij was heel zijn leven lang nieuwsgierig naar alles en gepassioneerd door het leven. Maar André ziet zijn nieuwe situatie, waarin hij half verlamd en afhankelijk door het leven moet, niet zitten. Hij vraagt aan zijn dochter Emmanuelle om hem te helpen sterven.
De Franse (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in Brussel...

Maandag 24 januari 2022
Pelt - Ondertussen, in Brussel...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Evert Jan Thomassen overleden

Maandag 24 januari 2022
Pelt - Evert Jan Thomassen overledenOp 15 december is in Benidorm (Spanje) Evert Jan Thomassen overleden, de echtgenoot van Toine van Werde. Hij was afkomstig van Waalwijk en werd 65 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Rouwadres: Luikersteenweg 363, 3920 Lommel.

Geheugenverlies

Maandag 24 januari 2022
Pelter Hükske
Pelt - GeheugenverliesZoomDe Zjeraar klagt tiggen den dokter dettie ècht niks mieër kan onthaawe. Dä’s toch normoal, zit den dokter… Dä hemme ummers alle aauw miense. Lüstert… en vertèllet vort in oas schoeë Pèlter dialect. En had ullie goe! Tot tekomede móndig. (Fons Tuyaerts)
Roy en Nick Jansen, beiden uit Lommel, en Ischa Stiers uit Neerpelt hebben de besloten vennootschap Optima Floors opgericht met zetel aan de Christoffel Plantijnstraat in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het plaatsen van vloer- en wandtegels, parketvloeren, renovatiewerkzaamheden en schrijnwerk.
Pelt - Een coronabarometer voor politici!Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Yannick Pellens uit Overpelt heeft de besloten vennootschap Pellens Kitwerken opgericht met zetel aan de Kleinmolenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer kitwerken, restauratiewerken van gevels, voegwerken, het leveren en plaatsen van vliegenramen en -deuren, sanitair en centrale verwarming.

Kadijk SK - KSK Meeuwen 1-5

Zaterdag 22 januari 2022
Pelt - Kadijk SK - KSK Meeuwen 1-5Kadijk SK heeft zijn oefenwedstrijd tegen KSK Meeuwen verloren. Uitslag:1-5.

Thes Sport - Esperanza Pelt 3-2

Zaterdag 22 januari 2022
Pelt - Thes Sport - Esperanza Pelt 3-2Esperanza Pelt heeft vanavond een vriendschappelijke wedstrijd verloren op het veld van Thes Sport. Uitslag:3-2.

Waar is de zon?

Zaterdag 22 januari 2022
Weerbericht
Pelt - Waar is de zon?De kern van een hogedrukgebied schuift vanuit het westen over onze streken en zorgt voor rust in de atmosfeer. Misschien wel voor te veel rust, want er is nauwelijks beweging, waardoor nevel, mist en lage wolken lange tijd aanwezig kunnen blijven. Ook de komende dagen is er weinig verandering. Het blijft erg rustig met vaak wolkenvelden, nevel en mist. Af en toe is er ook wat zon.
Vandaag kleurt de hemel 50 tinten grijs en is er nevel en lokaal mist aanwezig. Het kan enige tijd duren alvorens de (…) Het hele nieuwsbericht

Bolletjes slikken

Zaterdag 22 januari 2022
Chel mag het zeggen
Pelt - Bolletjes slikkenAf en toe kijk ik wel eens naar zo’n tv-programma waarin getoond wordt hoe douanediensten op de internationale luchthaven Jorge Chavez, van Peru geloof ik, drugskoeriers van tussen de passagiers pikken en arresteren. Onvoorstelbaar hoe vindingrijk die lui te werk gaan. En toch worden ze gepakt! Soms slikken ze tot wel vijfentwintig met cocaïne gevulde condooms in. Bolletjesslikkers noemen ze die waaghalzen. Levensgevaarlijk natuurlijk! Want als één zo’n bolletje in de maag scheurt, (…) Het hele nieuwsbericht

Herrie rond 'The Voice of Holland'

Vrijdag 21 januari 2022
Pelt - Herrie rond 'The Voice of Holland'Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Pelt - 'Paradise by the dashboard light' op klokkenDe zanger Meat Loaf is overleden. Hij laat enkele wereldhits achter, waaronder ook "Paradise by the dashboard light". Een goede reden om dat lied eens in een klokkenversie te gieten. U kan het horen, samen met nog andere mooie liedjes, morgen tijdens de Neerpeltse zaterdagmarkt vanaf 11 uur.

Michel Hermans overleden

Vrijdag 21 januari 2022
Pelt - Michel Hermans overledenGisteren is Michel Hermans overleden, de echtgenoot van Marie-Josée Tuyaerts. Hij was 79 jaar. De uitvaartplechtigheid heeft plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.
Wolven hebben we al, nu is daar de trommelwolfspin. Ze is door 84 spinnendeskundigen uit 27 Europese landen verkozen tot "Europese spin van het jaar", zo meldt de Belgische Arachnologische Vereniging ARABEL. Zijn naam dankt deze soort aan het geluid dat de mannetjes, trommelend op droge bladeren, voortbrengen om vrouwtjes te verleiden. "De vrouwtjes horen het geroffel via speciale organen ('slit sensilla') die enkel bij spinachtigen voorkomen. Onderzoek toonde aan dat mannetjes die het meest trommelen uiteindelijk de voorkeur krijgen van de vrouwtjes", zegt spinnenexpert Koen Van Keer. Mannen, roert de trom! Meer info

Twee nieuwe spelers voor Lindelhoeven

Donderdag 20 januari 2022
Pelt - Twee nieuwe spelers voor LindelhoevenLindelhoeven VV heeft twee nieuwe spelers aangetrokken: Ridah Vanherck (KFC Hamont 99) en Kobe Alen (Esperanza Pelt).
Kort nieuws van bij de buren
Pelt - Demopiloot F16 laat drie jaar van zich horenZoomIn de komende drie jaar zal het geluid van F16's bij ons weer wat toenemen. Dat heeft te maken met de trainingen van de nieuwe demopiloot. De vorige drie jaar was die demopiloot gelokaliseerd op de vliegbasis van Florennes. Maar om de drie jaar wordt er van vliegbasis gewisseld. Nu wordt dat dus Kleine-Brogel.
De vliegbasis in Kleine-Brogel is van plan om de omliggende gemeenten via de sociale media regelmatig te informeren over de trainingen die de demopîloot - Steven Vrieske De Vries (foto) - in de komende drie jaar gaat uitvoeren: "De trainingszone is vooral boven en in de omgeving van onze vliegbasis. Bij deze willen we dan ook de buurtbewoners op de hoogte brengen dat u mogelijk niet alledaagse vliegbewegingen gaat horen/zien. Over het algemeen zal de training kort maar (soms) krachtig zijn"... (Foto Kleine-Brogel Air Base - Robin Mues) 

Herkol wint bij Opglabbeek

Donderdag 20 januari 2022
Pelt - Herkol wint bij OpglabbeekHerkol is vanavond bij Kabouters Opglabbeek gaan winnen met 2-3. Het ging om een vriendschappelijke wedstrijd.

Doodgereden wolf wellicht 'Belg'

Donderdag 20 januari 2022
Grensgevallen
De wolf die zondagavond werd aangereden op de A67 bij Aalst, boven Valkenswaard, is niet de wolf die zich sinds twee jaar in het zuidoosten van Noord-Brabant heeft gevestigd. Dat blijkt uit de eerste resultaten van het onderzoek. Het gaat om een jonge wolf die mogelijk afkomstig was uit de "Belgisch-Limburgse" roedel, dus een nakomeling van Noëlla en August, aldus een deskundige van de provincie Noord-Brabant.

De onschuld van dansende kinderen

Donderdag 20 januari 2022
Pelt - De onschuld van dansende kinderenZoomRusland staat op het punt Oekraïne binnen te vallen, China wil komaf maken met Taiwan en Hongkong en bedreigt de Verenigde Staten, Kim Yong-un wil de wereld per se laten zien dat hij beschikt over dodelijke langeafstandsraketten, de westerse wereld zit gewrongen in een veel te lang virusverhaal,... En dan ontdek je een filmpje van de Kunstacademie Noord-Limburg, waarin kinderen dansend op zoek gaan naar een draak waarover ze al zo lang dromen. Laat de wereld voor wat hij is, en geniet drie kwartier lang van dit eenvoudige dansverhaal van de "Wintersterretjes"...

22 coronapatiënten in het ziekenhuis

Donderdag 20 januari 2022
Pelt - 22 coronapatiënten in het ziekenhuisVandaag waren er 22 patiënten met COVID-19 opgenomen in Noorderhart Mariaziekenhuis, twee meer dan eergisteren. Twee van hen liggen op intensieve zorg. Er zijn drie patiënten met een vermoeden van COVID-19.

Dit weekend alcoholcontroles

Donderdag 20 januari 2022
Pelt - Dit weekend alcoholcontrolesZoomVoor de 13de keer vindt de komende dagen een 'Weekend zonder alcohol achter het stuur' plaats. Dat is een initiatief van de wegpolitie waarbij ook de lokale politie zich aansluit. Concreet betekent het dat alle weggebruikers tussen vrijdag 18 uur en maandag 6 uur een grote kans maken om op een alcoholcontrole te stoten. De wegpolitie kan controleren bij de op- en afritten en de parkings van de E314 en E314, de lokale politie stelt zich met wisselende posten op aan de gemeente- en gewestwegen. De actie wordt vooraf aangekondigd omdat ze ook wil sensibiliseren.

Opnamestop in geriatrie ziekenhuis

Woensdag 19 januari 2022
In het Noorderhart Mariaziekenhuis is er een opnamestop doorgevoerd op de afdeling geriatrie. Oorzaak is een coronauitbraak. Vier patiënten hebben er positief getest.

Rudi Boes gaat Haelen trainen

Woensdag 19 januari 2022
Peltenaar Rudi Boes wordt komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van derdeklasser RKVV Haelen in Nederlands-Limburg. Hij volgt daar Thijs Moonen op. Rudi Boes (54) was de afgelopen jaren actief als trainer bij de Nederlandse clubs Wilhelmina Weert 08 en VV Roosteren. Als prof speelde hij onder meer voor KRC Genk, KV Kortrijk en KSV Waregem.
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond starten de voorbereidende nutswerken voor de bouw van de fietsbrug in Helchteren. Tijdens die voorbereidende werken zullen de nutsleidingen zoals elektriciteits-, telefoon- en internetkabels worden verlegd. Er wordt eerst een tiental dagen 's nachts gewerkt om de sleuven te trekken en de leidingen te leggen. Die werken vinden 's nachts plaats omdat de aannemer een deel van de rijweg moet innemen.
Vanaf maart zijn de voorbereidingen achter de rug en start de eigenlijke aanleg van de fietsbrug. Die zal in zes fasen verlopen.

Kapsalon in het Parktheater

Woensdag 19 januari 2022
Grensgevallen
Vandaag is het Parktheater in Eindhoven voor één dag ingericht als kapsalon. De klanten zullen er tijdens hun knipbeurt vermaakt worden door optredens van artiesten, die ook zelf een knipbeurt krijgen om hen op ludieke wijze een hart onder de riem te steken. Met deze ludieke actie vraagt het Parktheater - de vroegere Stadsschouwburg -  aandacht voor de cultuursector die ook in Nederland al twee jaar in de overlevingsstand staat. Kapsalon het Parktheater is vanaf 10u de hele dag te volgen via livestream.

Frans Geunis overleden

Woensdag 19 januari 2022
In zijn woning in Sint-Huibrechts-Lille is op 14 januari Frans Geunis overleden, de echtgenoot van Griet Arits. Hij was 90 jaar en afkomstig van Bocholt. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in aula De Sprink in Bocholt. Begroeting: vrijdag (19-20 uur).

Gerard Van Vlierden overleden

Woensdag 19 januari 2022
Pelt - Gerard Van Vlierden overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is zaterdag Gerard Van Vlierden overleden, de echtgenoot van Mène Van Cranenbroek. Hij was afkomstig van Sint-Huibrechts-Lille en werd 87 jaar. De uitvaart en het bijplaatsen van zijn urne in het columbarium op begraafplaats De Roosen vinden plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-20u) bij Vanhove Uitvaartzorg, Brogelerweg 24 in Bocholt.

Lindelhoeven VV trekt keeper aan

Dinsdag 18 januari 2022
Pelt - Lindelhoeven VV trekt keeper aanLindelhoeven VV trekt keeper Ben Mertens aan ter vervanging van de vertrekkende Burhan. Mertens komt over van RC Reppel, dat volgend jaar - na 44 jaar voetbal - de handdoek in de ring gooit. Eerder keepte hij ook bij o.m. Sparta Lille, Neeroeteren-Elen en Esperanza Pelt.

Zes nieuwe spelers voor Kadijk

Dinsdag 18 januari 2022
Pelt - Zes nieuwe spelers voor KadijkKadijk SK heeft zes spelers aangetrokken met het oog op komend seizoen: Thijs (KFC Hamont), Rombouts (St-Dimpna Geel), Theuwis (Eindhoven), Chiaverine (Wijchmaal) en Peeten en Paesen, beiden van Esperanza Pelt.

Lindelhoeven A - Lutlommel VV 2-3

Dinsdag 18 januari 2022
Pelt - Lindelhoeven A - Lutlommel VV 2-3Lindelhoeven A en Lutlommel VV speelden een oefenwedstrijd. Uitslag:2-3.
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Nog even die afvalzakken van Limburg.netZoomHet nieuwe Optimo-systeem voor de afvalophaling kent nog wat kinderziektes, en niet iedereen is mee met de nieuwe regels. Daarom heeft Limburg.Net tot nu toe het gebruik van verkeerde vuilniszakken door de vingers gezien. Dat verandert echter vanaf deze week: foute zakken blijven voortaan staan en er komt een rode sticker (afb.) op, meldt de gemeente. Die sticker wordt overigens ook gekleefd wanneer er iets in de pmd-zak zit wat er niet in hoort, zakken te zwaar zijn, er teveel zakken (…) Het hele nieuwsbericht

Geen 'Kaatje' morgen in CC Palethe

Dinsdag 18 januari 2022
Er is morgen geen voorstelling van de "Kaatjes iedereen kan iets-show" in CC Palethe. In de entourage van Kaatje zijn mensen positief getest op corona. Daarom kunnen de twee voorstellingen van morgen niet doorgaan. Of de voorstelling verplaatst of volledig geannuleerd wordt, is momenteel nog niet duidelijk - Palethe bekijkt dat nog met het boekingskantoor en zal dat in de komende dagen bekendmaken. Wie al een ticket had gekocht krijgt dan ook een brief met meer informatie.

20 coronapatiënten in ziekenhuis

Dinsdag 18 januari 2022
Pelt - 20 coronapatiënten in ziekenhuisVanmorgen waren er nog altijd 20 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis, evenveel als gisteren. Op intensieve zorg wordt nog altijd één patiënt met Covid-19 verpleegd. Bij vijf patiënten is er een vermoeden van Covid-19.

Anny Vanmuysen overleden

Dinsdag 18 januari 2022
Pelt - Anny Vanmuysen overledenIn WZC Immaculata is gisteren Anny Vanmuysen overleden, de weduwe van Jef Kenis. Ze was afkomstig van Lanaken en werd 98 jaar. Zaterdag (10.30u) is er een uitvaartliturgie in de Sint-Martinuskerk van Overpelt-Centrum. Begroeting: vrijdag (19-19.30u) in uitvaartcentrum Vandebosch.

Ophef over 'The Voice of Holland'

Dinsdag 18 januari 2022
Pelt - Ophef over 'The Voice of Holland'Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Tony Theuwis overleden

Dinsdag 18 januari 2022
Pelt - Tony Theuwis overledenOp 16 januari is Tony Theuwis overleden, de weduwnaar van de in 2018 gestorven Huguette Sweertvaegher. Hij was 94 jaar en afkomstig van Neerpelt. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in Uitvaartcentrum Papillon in Maasmechelen. Zijn urne wordt bijgezet op de begraafplaats van Eisden-Tuinwijk.

Stephanie Duijsters overleden

Maandag 17 januari 2022
Pelt - Stephanie Duijsters overledenIn Maasmechelen is gisteren Stephanie Duijsters overleden, de weduwe van François Jutten. Ze was afkomstig van Hamont en werd 82 jaar. De crematie, gevolgd door het afscheid, zal in besloten familiekring plaatsvinden. Haar as zal uitgestrooid worden op de begraafplaats van Neerpelt. Begroeting: woensdag (19-20u) in uitvaartcentrum Papillon, Rijksweg 558 in Maasmechelen. Online condoleren: www.papillonuitvaartzorg.com.

Zebracinema: 'The Card Counter'

Maandag 17 januari 2022
Pelt - Zebracinema: 'The Card Counter'Zoom"The Card Counter" - Paul Schrader - VS - 109'
William (Oscar Isaac) gaat gebukt onder zijn gruweldaden als gewezen soldaat in Irak. Na een verblijf in de gevangenis vindt hij zichzelf opnieuw uit als professioneel pokerspeler. Op z'n eentje schuimt hij de casino's af, tot hij benaderd wordt door Cirk (Tye Sheridan). Deze kwetsbare jongeman verloor zijn vader en wil maar één ding: wraak op de militaire kolonel (Willem Dafoe) die hij verantwoordelijk acht. In zijn vriendschap met Cirk ziet William een kans om eindelijk iets goed te doen in zijn leven. Maar Cirk op het goede pad houden blijkt moeilijker dan gedacht. Al snel kan William niet anders dan zijn verleden recht in de ogen te kijken...
Morgen om 20.15u in Dommelhof - hier reserveren
Grensgevallen
Op de A67 in Aalst, tussen Valkenswaard en Eindhoven, is afgelopen nacht een mannelijke wolf doodgereden, meldt Welkom Wolf. Dat wordt bevestigd door de Nederlandse Rijkswaterstaat. Nader onderzoek moet duidelijkheid brengen over de identiteit van het dier. Volgens Welkom Wolf zou het kunnen gaan om de solitaire gevestigde wolf van Heeze-Leende, die van oorsprong uit de Frans-Italiaanse populatie afkomstig is. Mogelijk gaat het om dezelfde wolf die eind vorig jaar bij 't Mulke in Achel drie schapen heeft gedood.

Valse berichten Telenet

Maandag 17 januari 2022
Pelt - Valse berichten TelenetOpgelet! Er doet op dit moment een phishingbericht de ronde met als onderwerp 'Delivery report'. Het bericht lijkt van Telenet te komen maar is vals. Meer info over phishing op safeonweb.be
Pelt - 20 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 20 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis, één minder dan vrijdag. Een van hen, ook één minder dan vrijdag, werd verpleegd op intensieve zorg.
Pelt - Michel Nulens nu ook actief bij BuienradarZoomOnze weerman Michel Nulens  is voortaan ook één van de weersvoorspellers van de populaire 'Buienradar'. Michel heeft al een hele loopbaan als professionele weersvoorspeller achter de rug. Oorspronkelijk was hij aan de slag op de meteo van Kleine-Brogel, later stapte hij over naar het internationale bureau Meteoservices. Ondertussen is Michel aan de slag als zelfstandige weersvoorspeller en nu dus ook voor Buienradar, één van de meest populaire weerapps in de lage landen. Daar verzorgt hij samen met zijn collega Sam Hias de meest actuele en accurate updates. Ook handig op je smartphone!

Lewieke zükt oech wêrk

Maandag 17 januari 2022
Pelter Hükske
Pelt - Lewieke zükt oech wêrkZoomLewieke, dieje zal oech es wèrk gón züke! Nò veul gezaag van zèn Ketrien issie bij en firma binne gegoan, en op stuk van zaak zittie now bij den direkteur. Lüstert… en vertèllet vort in oas schoeë Pèlter dialect. Had ullie en tot tekomede móndig! (Fons Tuyaerts)

Sint-Theunis in mineur

Zondag 16 januari 2022
Pelt - Sint-Theunis in mineurZoomMorgen is het Sint-Theunis, maar ook dit jaar zal dat feest niet gevierd worden in O.C. De Vranken. De traditionele verkoop van offergaven gaat dus niet door. Er is wel een eucharistieviering in de kerk, en na afloop neemt de parochie afscheid van die kerk - omdat er gewoon niet meer genoeg priesters zijn om alle diensten te verzekeren. Het parochiaal team heeft alle Hèntenaren opgeroepen om in die mis aanwezig te zijn. (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
Pelt - 'Wegwijs in het Secundair Onderwijs' - een websiteZoomDe Vrije Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB) hebben de website "Wegwijs in het secundair onderwijs" gelanceerd. Daarop is heel wat informatie te vinden die ouders en kinderen kan helpen bij de studiekeuze, zoals het keuzeproces, uitleg over de structuur van het secundair onderwijs, het aanbod aan secundaire scholen in Limburg,...
Indien ouders  of kinderen na het doornemen van de informatie van de website nog vragen (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Djokovic teruggestuurd naar ServiëZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Leedvermaak na arbeid

Zondag 16 januari 2022
Pelt - Leedvermaak na arbeidZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Rustig winterweer

Zaterdag 15 januari 2022
Weerbericht
Pelt - Rustig winterweerDoor de invloed van hogedrukgebieden is de atmosfeer erg rustig en komt er nauwelijks beweging voor. Bovendien is er veel vochtigheid aanwezig in de onderste lagen, die slechts traag of lokaal zelfs niet opgelost geraakt. Na de doortocht van een zwakke storing op zondag, zal een nieuw hogedrukgebied het weerbeeld in onze streken domineren. De kans op zonneschijn wordt dan wel groter.
Vandaag is het grijs in de ochtend met nevel, mist en veel lage wolken. Een drupje motregen is soms mogelijk. De (…) Het hele nieuwsbericht

De ongerepte bossen

Zaterdag 15 januari 2022
Vandaag gelezen
"Er schuilt een ontroerende schoonheid in dit ijdele streven. Een mentale vlekkeloosheid. Het verklaart waarom Gideon in zijn beeldtaal vaak teruggrijpt naar zijn onschuldige jeugdtijd in de ongerepte bossen rond Neerpelt, lang voordat gebetonneerde paden er de dollende kinderen in netjes afgebakende richtingen duwden."
(Frederic De Meyer op theartcouch.be, naar aanleiding van de tentoonstelling van ex-(Neer)Peltenaar Gideon Kiefer in CC De Halle in Geel)
Pelt - Voortaan alleen nog blauwe zakken met wit lintjeDe oude pmd-zakken, te herkennen aan de zwarte lintjes, zijn niet meer geldig sinds 1 januari. Bij de eerste ophaling namen de afvalophalers uitzonderlijk nog oude pmd-zakken mee. Maar die overgangsperiode is nu voorbij: vanaf maandag 17 januari worden enkel nog nieuwe pmd-zakken, te herkennen aan de witte lintjes, meegenomen. 
Enkel de nieuwe pmd-zakken, met witte lintjes en opdruk ‘nieuwe blauwe zak’, zullen nog opgehaald worden. Oude pmd-zakken blijven voortaan staan. De wissel in (…) Het hele nieuwsbericht

Herkol klopt Hoeselt

Vrijdag 14 januari 2022
Herkol heeft vanavond Hoeselt verslagen met 1-0.

Herkol trekt middenvelder aan

Vrijdag 14 januari 2022
Pelt - Herkol trekt middenvelder aanHerkol heeft een middenvelder aangetrokken: Bodari Knipper van EHC Hoensbroek.
Pelt - Esperanza verliest van Dessel SportEsperanza Pelt heeft vanavond de oefenmatch tegen Dessel Sport verloren met 1-2. Voor Esperanza scoorde Jaouad Chraou vlak voor affluiten. Voor Dessel Sport, de leider in Eerste Nationale, waren Daan Colman en Jari Breugelmans de doelpuntenmakers. Het was een pittige wedstrijd.

Nieuwe T2 bij Sporting Grote Heide

Vrijdag 14 januari 2022
Pelt - Nieuwe T2 bij Sporting Grote HeideTweede provincialer Sporting Grote Heide heeft Jef Eerdekens aangetrokken als nieuwe T2. Eerdekens werkte eerder bij de jeugd van Kadijk en Lindelhoeven.

Nieuwe vennootschap: AWM.moris

Vrijdag 14 januari 2022
Mark Moris en Stefanie Vermeesen, beiden uit Overpelt, hebben de besloten vennootschap AWM.moris opgericht met zetel aan de Citroenvlinderstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de installatie van centrale verwarming, het bouwrijp maken van terreinen, de bouw van huizen en appartementen, schrijnwerk, verpleegkundige activiteiten en ambulante revalidatieactiviteiten.

Ongeval op Sint-Antoniusweg

Vrijdag 14 januari 2022
Pelt - Ongeval op Sint-AntoniuswegZoomOp de Sint-Antoniusweg is vanavond een auto over de kop gegaan na eerst een tegenligger, een boom en een paar verkeersborden te hebben geramd. De 25-jarige passagier vloog uit het voertuig. Overbrenging van de betrokkene naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.
Pelt - 22 provinciale medailles voor LipaletZoomAfgelopen weekend vonden in Lanaken de provinciale tafeltenniskampioenschappen plaats. De spelers van Lipalet haalden maar liefst 22 keer het podium en verschillende spelers konden zelfs een gouden medaille bemachtigen. Vooral de jeugdspelers speelden een sterk tornooi. Een mooie beloning voor het harde werk op training. (Wil jij ook graag leren tafeltennissen? Ga gerust eens langs op dinsdag of donderdag vanaf 18u30!)

Sophie Hillen overleden

Vrijdag 14 januari 2022
Pelt - Sophie Hillen overledenGisteren is Sophie Hillen overleden, de weduwe van Albert Gielen. Ze was afkomstig van Bocholt en werd 86 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een afscheidsdienst (om 10.30u) in de Sint-Niklaaskerk van Neerpelt-Centrum. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt.

Renilda Bosmans overleden

Vrijdag 14 januari 2022
Pelt - Renilda Bosmans overledenGisteren is Renilda Bosmans overleden, de echtgenote van Ruddi Segers. Ze was 57 jaar. De uitvaartdienst heeft plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be. 

Magda Vanden Berk overleden

Vrijdag 14 januari 2022
Pelt - Magda Vanden Berk overledenIn WZC Hoevezavel is woensdag Magda Vanden Berk overleden, de echtgenote van André Pasternak. Ze zou maandag 74 jaar worden. De uitvaartdienst zal in besloten familiekring plaatsvinden waarna haar asurn geplaatst wordt in het urnenveld op de begraafplaats van Lommel-Centrum. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat in Lommel.

Bèr Donné overleden

Vrijdag 14 januari 2022
Pelt - Bèr Donné overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is woensdag Hubert ”Bèr” Donné overleden, de echtgenoot van Liliane Janssen. Hij was afkomstig van Hamont en werd 67 jaar. De afscheidsplechtigheid en de urnebegraving op het Boskerkhof zullen plaatsvinden in intieme kring. Begroeting: maandag (19-20u) bij Vanhove Uitvaartzorg, Brogelerweg 24 in Bocholt.
Pelt - Weer 21 coronapatiënten in het ziekenhuisWoensdag waren er nog 13 coronapatiënten in het Noorderhart Mariaziekenhuis, zodat men hoopte dat de daling van het aantal opnames was ingezet. Maar vanmorgen ging het weer om 21 patiënten waarvan twee op intensieve zorg. Er is één patiënt met een vermoeden van COVID-19.

Concert afgelast

Vrijdag 14 januari 2022
Het concert van "De 4 Jaargetijden" van komende zondag 17 januari is afgelast, meldt de vereniging.

'Het meedogenloze verweesd raken'

Donderdag 13 januari 2022
Vandaag gelezen
Pelt - 'Het meedogenloze verweesd raken'"Voor elke niet-gevaccineerde Amerikaanse dode verliezen ongeveer negen mensen een grootouder, ouder, broer of zus, echtgenoot of kind. Het meest verontrustende van Covid-19 is waarschijnlijk het meedogenloze verweesd raken, dat doet denken aan de HIV-epidemie in Afrika of de Grote Griep van 1918."
(Kuper Simon in de Fin. Times).

Het gala van de Gouden Schoen

Donderdag 13 januari 2022
Pelt - Het gala van de Gouden SchoenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Grijs en mistig

Donderdag 13 januari 2022
Weerbericht
Pelt - Grijs en mistigNa de doortocht van een zwakke storing, vooral gekenmerkt met wolkenvelden, overheerst hoge luchtdruk opnieuw het weerbeeld en zijn er opklaringen. De volgende dagen blijft een krachtig hogedrukgebied in de buurt van ons land. Het is rustig en eerder koud weer met een grote kans op nevel en mist. De zon zal niet overal kunnen doorbreken en lokaal blijft het mistig en grijs. 
Vandaag is het de vraag of de zon de nevel, mist en lage wolken krijgt opgeruimd. Het ziet er naar uit dat het (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
De burgemeesters van 21 gemeenten in het Nederlandse Zuidoost-Brabant hebben vanavond in een brandbrief aan hun minister-president Mark Rutte gevraagd dat de coronamaatregelen worden versoepeld. Het gaat over de burgemeesters van onder meer Best, Veldhoven, Bergeijk, Waalre, Someren, Cranendonck, Eindhoven, Eersel en Valkenswaard. Ze zeggen zich zorgen te maken over de lokale handelaars "die door de huidige lockdown opnieuw hard worden geraakt." "Het zijn juist deze ondernemers die onze lokale gemeenschappen kleur geven en direct en indirect zorgen voor werkgelegenheid," aldus de burgemeesters in de brief. 

Watergroep vraagt nieuwe vergunning

Woensdag 12 januari 2022
De Watergroep heeft een nieuwe vergunning aangevraagd voor de drinkwaterwinning aan De Roosen in Pelt. Daar wordt water opgepompt, niet alleen voor het drinkwater van Peltenaren maar ook voor dat van inwoners van Bocholt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel en Peer. Het gaat in totaal om zowat 6 miljoen m³ drinkwater per jaar.
Op de website van De Watergroep is mooi uitgelegd wat er allemaal gebeurt voor het opgepompte water verandert in drinkwater.

Stunt van Dyka

Woensdag 12 januari 2022
Pelt - Stunt van DykaZoomDyka, de Peltse specialist in kunststofleidingen, heeft in Nederland een mooi exploot gerealiseerd.
Voor een verbreding van de snelweg A27 moest de bouwgroep BAM in opdracht van netbeheerder Stedin - vergelijkbaar met Fluvius bij ons - een 50 Kv-kabel verleggen. Doordat deze 1500 meter stroomkabel door woongebied en langs het spoor loopt was daarvoor een slimme oplossing nodig. Dat werd een ondergrondse boring, waardoor de omgeving zo min mogelijk last van de wegwerkzaamheden zou hebben. De (…) Het hele nieuwsbericht

Drinkwater dit jaar weer duurder

Woensdag 12 januari 2022
Pelt - Drinkwater dit jaar weer duurderZoomSinds 1 januari is drinkwater weer duurder geworden. Dat is te wijten aan het feit dat De Watergroep de algemene jaarlijkse indexatie (stijgende consumptieprijzen en loonkosten) in de tarieven doorrekent. De waterfactuur is opgebouwd uit verschillende onderdelen dus de exacte prijsstijging is afhankelijk van je persoonlijke situatie en waterverbruik. Enkele prijssimulaties ter verduidelijking:
- Een alleenstaande persoon die in een appartement woont, geen gebruik maakt van regenwater en een (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - 13 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen verbleven er nog 13 coronapatiënten in het Noorderhart Mariaziekenhuis, zeven minder dan gisteren. Twee van hen , evenveel als gisteren, werden verpleegd op de afdeling intensieve zorg.

Geen carnavalsstoet in Genk

Woensdag 12 januari 2022
In Pelt worden de carnavalsstoeten vanwege corona met een maand opgeschoven, in Genk is besloten de grote canavalsstoet volledig af te schaffen, voor het tweede jaar op rij. "We willen niet dat mensen gezondheidsrisico's lopen," aldus Carlo Peeters van de carnavalsvereniging "De Spasbinken". De vereniging nam het besluit na uitgebreid overleg met het stadsbestuur. 

Philomène Moors overleden

Woensdag 12 januari 2022
Pelt - Philomène Moors overledenGisteren is in Sint-Huibrechts-Lille Philomène Moors overleden, de weduwe van Harrie Evens. Ze was afkomstig van Grote-Brogel en werd 94 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in familiekring, waarna ze begraven wordt bij haar echtgenoot op de begraafplaats aan de Roosendijk. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) bij uitvaartzorg Severens in Pelt.
Pelt - Bosland op shortlist nationale parkenZoomBosland staat op de shortlist van 6 kandidaten die toekomstgericht een Nationaal Park kunnen worden. Dat heeft minister Zuhal Demir bekendgemaakt. Elk van de zes kandidaten wordt vanaf nu begeleid in de opmaak van een masterplan dat in het voorjaar 2023 moet leiden tot een finale keuze en toekenning van het statuut Nationaal Park door de Vlaamse Regering.
In het voorjaar van 2021 maakte die regering bekend dat er toekomstgericht vier Nationale Parken in Vlaanderen opgericht zullen worden. (…) Het hele nieuwsbericht

Herkol klopt KFC in oefenwedstrijd

Woensdag 12 januari 2022
Pelt - Herkol klopt KFC in oefenwedstrijdIn een vriendschappelijke wedstrijd heeft Herkol gisteravond met 2-1 gewonnen van KFC Hamont 99. Vrijdagavond om 19.30u speelt Herkol opnieuw vriendschappelijk tegen Hoeselt VV.
Kevin en Tony Walbers en Ilse Leten, allen uit Overpelt, hebben de besloten vennootschap Walbers Verwarming en Sanitair opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Boekweitstraat in Overpelt.

Ondertussen, in wolvengebied...

Dinsdag 11 januari 2022
Pelt - Ondertussen, in wolvengebied...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Ambachtsvrouwen gezocht

Dinsdag 11 januari 2022
Pelt - Ambachtsvrouwen gezochtZoomDit jaar gaat de 16de editie van de nationale wedstrijd “Ambacht in de kijker” weer van start. Met deze wedstrijd wordt de ambachtelijke sector in de spotlights gezet. Volgens de cijfers van de FOD Economie vertegenwoordigden vrouwen in 2020 41% van de ambachtelijke beroepen in België. De wedstrijd richt zich daarom dit jaar op de ambachtsvrouw. Men wil via de wedstrijd vrouwen aanmoedigen om een ambachtsberoep uit te oefenen, maar zeker ook de bestaande ambachtsvrouwen laten (…) Het hele nieuwsbericht

Ziekenhuizen hebben noodplan klaar

Dinsdag 11 januari 2022
Pelt - Ziekenhuizen hebben noodplan klaarZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Henk van Dam overleden

Dinsdag 11 januari 2022
Pelt - Henk van Dam overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is gisteren Henk van Dam overleden, de echtgenoot van Mariette Smans. Hij was afkomstig van Delft (Ned.) en werd 82 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in besloten kring. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.

Tuinhuis uitgebrand

Dinsdag 11 januari 2022
Pelt - Tuinhuis uitgebrandAan de Riesel in SHLille is gisteravond even na 19u een tuinhuis uitgebrand. Dat was te wijten aan een oververhitte houtkachel die in het houten tuinhuis stond.

Zebracinema: 'Un Monde'

Dinsdag 11 januari 2022
Pelt - Zebracinema: 'Un Monde'Zoom"Un Monde" - Laura Wandel - België - 2021 - 70'
Wanneer Nora naar het eerste leerjaar gaat, ziet ze dat haar grote broer Abel op de speelplaats wordt lastiggevallen. Terwijl haar vader wil dat ze spreekt, wil haar broer dat ze zwijgt. Nora hoopt vooral nieuwe vrienden te maken, waardoor ze voor een verscheurende keuze staat. Een meeslepende duik in het niet zo onschuldige leven op school.
Vanavond om 20.15u in Dommelhof. Hier reserveren.
Pelt - Schapen gaan het wachtbekken begrazenZoom                                                                         Cartoon: Fobie)
Pelt - 20 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 20 patiënten met COVID-19 opgenomen, twee minder dan gisteren. Twee onder hen, ook twee minder dan gisteren, verbleven op de afdeling intensieve zorgen.

Gun dieren een rustig plekje

Dinsdag 11 januari 2022
Vandaag gelezen
"Een hoekje met wat takken en planten levert meer op voor de natuur dan een strak getrimd gazon. Dieren hebben echt een rustig plekje nodig waar weinig mensen komen."
(Rik Brys van Heempark Genk, bij radio2.be)
In 2019 telde Limburg volgens gegevens van StatBel 126,7 wagens per 100 huishoudens. Dat is het hoogste cijfer van alle Vlaamse provincies. In heel Vlaanderen waren er in dat jaar 114,5 wagens per 100 huishoudens. Samen met Limburg zit ook Vlaams-Brabant (121,6) daarboven.
Een mogelijke verklaring voor het hoge cijfer op het vlak van wagenbezit in Limburg is dat het openbaar vervoer binnen de provincie en vanuit de provincie naar elders minder goed is uitgebouwd dan in de rest van Vlaanderen. (Bron: Limburg.incijfers.be)

'Vaccinatie morele plicht'

Maandag 10 januari 2022
Vandaag gelezen
Vaccinatie tegen het coronavirus is een morele verplichting , verklaarde paus Franciscus vandaag. Hij hekelde hoe mensen door ongegronde informatie een ​​van de meest effectieve maatregelen om levens te redden blijven weigeren. Hij herhaalde ook zijn oproep voor een universele beschikbaarheid van essentiële medische zorg en vaccins. (Vatican News)
Vandaag gelezen
De Bijbel ging in 2021 21,3 miljoen keer digitaal open op het Bijbelplatform debijbel.nl van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap. Dat is 25 procent meer dan de 16,9 miljoen keer in 2020. Psalm 23 blijft de populairste bijbeltekst. Opvallend is dat het online Bijbellezen voor het eerst vaker gebeurde met een smartphone dan met een laptop of tablet. (KerkNet)

Covid: 90% meer besmettingen

Maandag 10 januari 2022
Pelt - Covid: 90% meer besmettingenIn de voorbije week steeg het aantal coronabesmettingen - voornamelijk met de omikronvariant - met een onwaarschijnlijke 90%  in onze regio. Opvallend was dat er in de Eerstelijnszone Noord-Limburg meer positieve tests waren dan in de aangrenzende zones, en dat de besmettingscijfers bij ons bijna tweemaal zo hoog liggen als in de aangrenzende Nederlandse gemeenten. 
In het Noorderhart Mariaziekenhuis waren er vanmorgen 22 patiënten met Covid-19 opgenomen, vier meer dan vrijdag. Vier van hen - één minder dan vrijdag - werden verpleegd op intensieve zorg. Bij vijf ziekenhuispatiënten is er een vermoeden van besmetting.

Weer een mythe de wereld uit

Maandag 10 januari 2022
Vandaag gelezen
Paarden uit de middeleeuwen die door krachtige ruiters en ridders werden bereden, worden vaak afgebeeld als enorme, machtige dieren. In werkelijkheid waren ze niet groter dan de huidige pony's. Dit blijkt uit een nieuwe studie van de Britse universiteit van Exeter. De groep onderzoekers kwam tot de conclusie dat het fokken van paarden in de Middeleeuwen niet noodzakelijkerwijs werd geoptimaliseerd voor de grootte, maar ook voor het gedrag bij toernooien of voor het uithoudingsvermogen tijdens lange veldtochten.
(Der Spiegel)

Maria van Och overleden

Maandag 10 januari 2022
Pelt - Maria van Och overledenZaterdag overleed Maria van Och, de echtgenote van René Kemps. Zij was 76 jaar en afkomstig van Neerpelt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.
Pelt - Leven met dementie: aandacht voor mantelzorgZoomHet Noorderhart Mariaziekenhuis organiseert een vierdelige reeks infosessies voor iedereen die nauw betrokken is bij de zorg voor een persoon met dementie. Die sessies vinden telkens van 19.30 tot 21.30 uur plaats in Noorderhart Mariaziekenhuis (Maesensveld 1, 3900 Pelt) op volgende dagen:
· Donderdag 20 januari 2022 (zaal Sigmund Freud): Wat is dementie?
· Donderdag 27 januari 2022 (zaal Sigmund Freud): Omgaan met dementie
· Donderdag 3 (…) Het hele nieuwsbericht

Diefstal uit werkcamionette

Maandag 10 januari 2022
Pelt - Diefstal uit werkcamionetteUit een werkcamionette, die geparkeerd stond in de Holvenstraat, is afgelopen nacht elektrisch werkmateriaal gestolen. De toestellen waren van het merk Makita.

Roger Janssen overleden

Maandag 10 januari 2022
Pelt - Roger Janssen overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is gisteren Roger Janssen overleden. Hij was 64 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur) bij Uitvaartzorg Severens.

François Bloemen overleden

Maandag 10 januari 2022
Pelt - François Bloemen overledenIn WZC Demerhof in Bilzen is op 6 januari François Bloemen overleden, de echtgenoot van Anna Royackers. Hij was 88 jaar en afkomstig uit Overpelt. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

On de port van Sinte Pieter

Maandag 10 januari 2022
Pelter Hükske
Pelt - On de port van Sinte PieterZoomSinte Pieter zit achter zènne büro wa in den Humo te lèèze. Het is veul te druk gewist mè dieë corona! Miens miens.
Mer op ne kieër, dò klopt er toch wir ieëne ón de port…
Lüstert, en vertèllet vort - in oas schoeë Pèlter. Had ullie goe, blieft gezoond en tot tekomede móndig! (Fons Tuyaerts)

Nieuwe vennootschap: Ankobe

Zondag 9 januari 2022
Zizou Bergs (22) uit Pelt heeft de besloten vennootschap Ankobe opgericht met zetel aan de Eikenlaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer sportmanagement, het begeleiden en adviseren van sportbeoefenaars, octrooien en portretrechten.

Jet Pellens overleden

Zondag 9 januari 2022
Pelt - Jet Pellens overledenIn WZC Immaculata in Pelt is vrijdag Jet Pellens overleden, de echtgenote van Willy Snoekx. Ze was afkomstig van Achel en werd 78 jaar. De uitvaart vindt plaats in besloten kring. Begroeting: woensdag (19-19.30u) in uitvaartcentrum Vandebosch.
Pelt - Kindervaccinaties in de Antwerpse ZooZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Droog na het weekend

Zaterdag 8 januari 2022
Weerbericht
Pelt - Droog na het weekendIn een strakke westelijke hoogtestroming wordt een actieve regenzone naar onze streken gestuurd. Het gaat daarbij langdurig en veel regenen. Nadien is de luchtmassa licht onstabiel, maar na het weekend bouwt een hogedrukgebied op over onze regio. Het wordt dan rustig en overwegend droog. De zon is af en toe ook aanwezig, maar vaak zijn er lage wolkenvelden en is het eerder grijs.
Vandaag is het droog tot de middag, dan komt er vanuit het westen regen opzetten. Het blijft nadien lange tijd (…) Het hele nieuwsbericht

Nipt verlies voor Esperanza

Zaterdag 8 januari 2022
Pelt - Nipt verlies voor EsperanzaEsperanza Pelt heeft deze namiddag een oefenwedstrijd tegen Bocholter VV nipt verloren met 1-2.  Pelt kwam snel 0-2 achter na twee gemiste torenhoge kansen. Pas aan het slot van de wedstrijd lukte invaller Jan Smolders de 1-2.

Nu ook vaccinaties van kinderen

Zaterdag 8 januari 2022
Pelt - Nu ook vaccinaties van kinderenZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

De boom der zekerheden

Zaterdag 8 januari 2022
Chel mag het zeggen
Pelt - De boom der zekerhedenWeet je nog hoe wij uitkeken naar een vrije schooldag? En hoe intens gelukkig we ons voelden als die dag vrijheid een beetje onverwacht kwam? Omdat de leerkrachten naar een verschoven pedagogische studiedag moesten bijvoorbeeld. Zo een dagje vrijaf opende eindeloze horizonten. Weg uit die duffe klaslokalen! Geen muren meer rond je met landkaarten en leerrijke of stichtende prenten, de ene al onnozeler dan de andere!
En de vakanties dan! Twee weken met Kerstmis en twee met Pasen. En hopla, daar kwam later (…) Het hele nieuwsbericht
Door bevoorradingsproblemen zijn de gele keukenafvalzakken in verschillende winkels in Limburg niet meer te koop. Dat meldt de afvalintercommunale Limburg.net, die zich verontschuldigt voor dit ongemak en er naar eigen zeggen alles aan doet om de voorraden zo snel mogelijk bij te vullen. Vanaf eind januari liggen er normaal gezien opnieuw gele zakken in de winkels. In februari zullen inwoners bovendien een startpakket van 3 gele zakken ontvangen. Voor alle andere afvalsoorten zijn er nog voldoende (…) Het hele nieuwsbericht

Vogelgriep in Bocholt

Vrijdag 7 januari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Bij een vogelhandel in Bocholt is vogelgriep vastgesteld. Dat heeft het FAVV, het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen, bekendgemaakt. Het gaat om de hoogpathogene variant. Rond de uitbraak worden nu een beschermingszone met een straal van 3 km en een bewakingszone met een straal van 10 km afgebakend. Iedereen die gevogelte houdt, of dit nu professioneel of als hobby is, moet zich houden aan de ophokplicht. Morgen wordt het aanwezige pluimvee geruimd door (…) Het hele nieuwsbericht

KMI: code geel

Vrijdag 7 januari 2022
Pelt - KMI: code geel
Het KMI verwacht vandaag winterse buien, en dan meestal sneeuwbuien boven 400-500 m hoogte, die 's avonds tijdelijk intenser kunnen worden over het zuiden van de Ardennen en in Belgisch Lotharingen. In de nacht van vrijdag op zaterdag liggen de temperaturen in vele streken rond het vriespunt, zodat er gevaar is voor ijsplekken. Het KMI geeft code geel voor heel België.
Pelt - 18 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 18 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, vier minder dan gisteren. Vier van hen - één minder dan gisteren - worden verpleegd op intensieve zorg.  

Repaircafé geannuleerd

Vrijdag 7 januari 2022
Het Repaircafé, dat op 29 januari zou doorgaan in 't Pelterke, wordt vanwege de coronamaatregelen geannuleerd. Dat meldt het gemeentebestuur.

Ondertussen, in Bethlehem...

Donderdag 6 januari 2022
Pelt - Ondertussen, in Bethlehem...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Groentebedrijf failliet

Donderdag 6 januari 2022
De Ondernemersrechtbank heeft Groenten en fruit Paul Fransen uit Pelt failliet verklaard. De neerlegging van de schuldvorderingen gebeurt op 5 februari.
Pelt - Djokovic in gedwongen afzondering in AustraliëZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Anneke Alders overleden

Donderdag 6 januari 2022
Pelt - Anneke Alders overledenIn Heppen is gisteren Anneke Alders overleden, de weduwe van Jean Gielen. Ze was afkomstig van Neerpelt en werd 84 jaar oud. De uitvaartplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van het uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroeting: maandag (18.30-19u) in funerarium Convents.
Pelt - 'Mogelijk gevaarlijke XTC-pillen in omloop'Het Parket Limburg waarschuwt dat er mogelijk gevaarlijke XTC-pillen in de omloop zijn. Aanleiding is het overlijden van een 39-jarige man in Lanaken. Op nieuwjaarsdag werd de man in een appartement levenloos aangetroffen en uit een lijkschouwing bleek dat hjij gestorven was aan een combinatie van alcohol- en drugsgebruik. Op initiatief van het parket zijn in de zaak enkele aanhoudingen verricht.  

Leny Van Meerendonk overleden

Donderdag 6 januari 2022
Pelt - Leny Van Meerendonk overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is gisteren Leny van Meerendonk overleden, de echtgenote van Henk Simons. Ze was afkomstig van Tilburg en werd 87 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in besloten kring.
Pelt - 22 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 22 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, vier meer dan gisteren. Vijf van hen worden verpleegd op intensieve zorg. Er is één patiënt met een vermoeden van COVID-19, twee minder dan gisteren.
Pelt - Noord-Zuid: werken aan fietsbrug van startZoomDe aanleg van de fietsbrug in Helchteren gaat van start. Op maandag 10 januari beginnen de voorbereidende werken, zoals het verplaatsen van nutsleidingen langs de Grote Baan en snoeiwerk langs fietssnelweg F74. De werken worden in zes fases uitgevoerd.
Volgens de huidige planning fiets je over de fietsbrug in het voorjaar van 2023. Meer informatie   

Inbraak in Sint-Jorisstraat

Woensdag 5 januari 2022
Pelt - Inbraak in Sint-JorisstraatBij een inbraak in een woning in de Sint-Jorisstraat, op Haspershoven, zijn gisteren geld en juwelen buitgemaakt. Om binnen te geraken had de dader aan de achterzijde van de woning een klapraam geforceerd.
Bij Bosland hebben ze ontdekt dat Chinezen opgetogen zijn over Bosland en bijzonder over "Fietsen door de bomen". Het persagentschap Xinhua stuurde zelfs fotograaf Zhang Cheng naar hier om foto's van het gebied te maken. Zhang fotografeerde niet alleen "Fietsen door de bomen", met één fietser er op, maar ook de herfstige bossen, en wandelaars op een bospad. Die foto's kunt u hier bekijken.
Bij de start van het nieuwe jaar maakt het Limburgse ondernemersvertrouwen, na de recordscore van +22,8 in oktober 2021, een forse duik naar +10,6. Dat blijkt uit de Polsslag Ondernemend Limburg (POL), de bevraging waarmee UNIZO Limburg en VKW Limburg ieder kwartaal polsen naar het aanvoelen bij de Limburgse ondernemers over de economische gang van zaken.
Hoewel het afgelopen vierde kwartaal van 2021 met +8,9 nog overwegend positief beoordeeld werd, ging het de Limburgse bedrijven de voorbije (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Vorige week heeft vermoedelijk een wolf in een weide in de buurt van 't Mulke in Hamont-Achel drie schapen gedood. Dat is pas vandaag bekend geworden. Vermoed wordt dat de dader de "wolf van de Groote Heide" is, die al geruime tijd in de buurt van Heeze-Leende leeft. Het dier vestigde zich in het voorjaar van 2020 in de ruime regio rondom de Strabrechtse Heide, na omzwervingen door de Nederlandse provincies Limburg en Noord-Brabant en een passage langs Retie (21 (…) Het hele nieuwsbericht

Rosalie Gassenhuber overleden

Woensdag 5 januari 2022
Pelt - Rosalie Gassenhuber overledenGisteren is Rosalie Gassenhuber overleden. Ze was afkomstig van het Duitse Attendorn en werd 62 jaar. De uitvaart zal in besloten kring worden gehouden. Begroeting: vrijdag (18.30-19u) in uitvaartcentrum Vandebosch. 

Ronnie van der Burgt overleden

Woensdag 5 januari 2022
Pelt - Ronnie van der Burgt overledenIn Pelt is maandag Ronnie van der Burgt overleden. Hij was afkomstig van Valkenswaard en is 75 jaar geworden. De crematie zal in alle stilte plaatsvinden. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.
Er circuleren valse oproepingsmails om je te registreren voor je boosterprik. Opgelet: de mails zien er onwaarschijnlijk echt uit. Pas op dat je niet doorklikt naar de nep-sites waar men je gegevens probeert te achterhalen. Het mailadres noreply[!]vlaamse-overheid.be is vals. Echte mails komen van noreply[!]burgerprofiel.vlaanderen.be. Twijfel je, controleer dan eerst het telefoonnummer in de mail. Is dat 050 636 636, dan is het een valse mail (want dit is het nummer van het vaccinatiecentrum van Blankenberge).

Priester Noël Bernaerts overleden

Woensdag 5 januari 2022
Pelt - Priester Noël Bernaerts overledenIn WZC Immaculata is gisteren priester Noël Bernaerts overleden. Hij was afkomstig van Overpelt en werd 82 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring worden gehouden. Condoleren kan via info[!]uitvaartcentrum-vandebosch.be.
Pelt - Maandag starten werken viaduct BoorsemZoomKomende maandag 10 januari start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de renovatie van het viaduct van de E314 aan de grensovergang in Boorsem. In het weekend van 8 en 9 januari wordt het verkeer stelselmatig omgezet naar de tijdelijke verkeerssituatie met versmalde rijstroken en doorsteken in de middenberm. Vervolgens wordt tot eind 2022 in een lange rechte lijn het viaduct van kop tot teen aangepakt. In het voorjaar plant AWV de asfaltrenovatie tot aan het ecoduct Kikbeek.
Pelt - 18 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 18 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, één minder dan gisteren. Vijf van hen worden verpleegd op intensieve zorg. Er zijn drie patiënten met een vermoeden van COVID-19, twee meer dan gisteren.

Josée Vanduffel overleden

Woensdag 5 januari 2022
Pelt - Josée Vanduffel overledenMaandag is Josée Vanduffel overleden, de echtgenote van Frans Simons. Zij was 78 jaar en afkomstig van Overpelt. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bocholt. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Vanhove in Bocholt.

Hoe duur is je energieleverancier?

Woensdag 5 januari 2022
Pelt - Hoe duur is je energieleverancier?ZoomDe energieprijzen swingen de pan uit, maar vaak levert een verandering van leverancier al een grote besparing op. Om Peltenaren te helpen bij de vergelijking van verschillende energieleveranciers, biedt het gemeentebestuur een gratis V-test aan. Hierbij bekijkt een expert je energiefactuur en wordt nagekeken welk voor jou het beste contract en tarief is. Indien blijkt dat je beter overstapt naar een andere energieleverancier, helpt de expert je hierbij.
Deze V-test duurt ongeveer 30 minuten. (…) Het hele nieuwsbericht

Een stuk kouder

Woensdag 5 januari 2022
Weerbericht
Pelt - Een stuk kouderNa de erg hoge temperaturen van de afgelopen dagen, wordt het de volgende dagen een flink stuk kouder. Met een noordwestelijke hoogtestroming wordt koude lucht aangevoerd en bereiken de maxima nog maar de helft van de voorgaande dagen. Dit zijn dan wel weer de normale waarden voor deze tijd van het jaar. Het is daarbij wisselvallig met geregeld regen en buien. Bovendien komt er bij momenten flink wat wind te staan. Op de lange termijn krijgen we invloed van een hogedrukgebied en wordt de atmosfeer (…) Het hele nieuwsbericht

Vier generaties

Dinsdag 4 januari 2022
Pelt - Vier generatiesZoomOp 27 september werd Noé van Roey geboren. Daarmee zijn er bij de familie Schuurmans-Emmers in Pelt vier generaties: oma Blondine, moeke Sonja, mama Evelien en dochter Noé!
Pelt - Al 38.000 boosterprikken in EerstelijnszoneTot nog toe zijn er in de Eerstelijnszone Noord-Limburg zowat 38.000 boosterprikken gezet. Eind januari zal elke 18-plusser uit de betrokken gemeenten - Bocholt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Peer en Pelt - een uitnodiging voor zo'n boosterprik hebben ontvangen. Als iedereen op de uitnodiging ingaat, kunnen er 85.264 boosterprikken gezet worden.
In februari wordt er gestart met het vaccineren van kinderen (5 t.e.m. 11 jaar). Het gaat in onze regio om zowat 9.000 kinderen. Momenteel wordt die kindervaccinatiecampagne voorbereid en is een werkgroep bezig met het op kindermaat inrichten van de vaccinatiecentra.
De Natuurpunt-afdelingen Meeuwen-Gruitrode-Peer (kern Peer), Houthalen-Helchteren, Hechtel-Eksel, Lommel en Pelt gaan samenwerken als "Natuurpunt - regio Dommeldal". Op vrijdag 18 februari wordt die samenwerking geofficialiseerd in De Geer in Hechtel-Eksel. De vijf Natuurpunt-afdelingen zeggen met elkaar de zorg voor meerdere natuurreservaten in het stroomgebied van de Dommel en haar zijbeken te delen, maar ook in de brongebieden van de Zwarte Beek en de Grote Nete die hier aan (…) Het hele nieuwsbericht

Man gewond in Torenstraat

Dinsdag 4 januari 2022
Pelt - Man gewond in TorenstraatIn de Torenstraat kwam deze namiddag rond 15.15u een auto tegen een boom terecht. De bestuurder werd daarbij gewond. Het gaat om een 60-jarige Peltenaar.
Pelt - Weer 19 coronapatiënten in ziekenhuisVanmorgen waren er 19 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, twee meer dan gisteren. Vijf van hen worden verpleegd op intensieve zorg. Er is één patiënt met een vermoeden van COVID-19. In Noorderhart Revalidatie & MS is er één patiënt met COVID-19.

Gaby Van Houdt overleden

Dinsdag 4 januari 2022
Pelt - Gaby Van Houdt overledenOp 31 december is Gaby Van Houdt overleden, de weduwe van de in 1981 gestorven Edmond Helsen. Zij was 95 jaar en afkomstig van Overpelt. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Peer. Begroeting: woensdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Jaeken in Peer.

Veronique Engelen overleden

Maandag 3 januari 2022
Pelt - Veronique Engelen overledenIn Sint-Truiden is donderdag Veronique Engelen overleden, de echtgenote van Rob Vandenbroucke. Ze was afkomstig van Neerpelt en werd 52 jaar. De afscheidsdienst en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: woensdag (19-20u) in funerarium Creemers in Hamont. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be. 
Commentaar
Pelt - Waar blijven die buitenlandse lezers?ZoomAan het eind van elk jaar werpen we wel eens een blik op het aantal bezoekers van de Internetgazet. Dan zien we wat de Duitsers beeindruckende getallen noemen. Zo bekeken die tienduizenden bezoekers elke dag veel pagina's op de Internetgazet: over heel 2021 waren er dat meer dan 36 miljoen. Daar staat een mens wel even bij stil.
Wat ons ook intrigeert is het hoge aantal bezoekers uit vreemde landen. Peltse Wim in New York is niet de enige Belg in Amerika die elke dag naar de Internetgazet surft; uit de VS kwamen vorige maand meer dan 110.000 bezoekers. Meer dan uit Nederland, alhoewel er dat ook bijna 70.000 waren, net als uit Noorwegen. Noorwegen? Welke lezers wonen in Noorwegen? En dan volgen Groot-Brittennië, Bulgarije (!), Duitsland, Finland, Frankrijk...
Als al die "buitenlanders" nu eens van zich lieten horen? Dat zou mooi Internetgazetmateriaal opleveren. Stuur eens een foto uit jullie omgeving daar? Vertel eens wat er daar gebeurt? Waar jullie je mee bezig houden? Gewoon een mailtje naar redactie[!]internetgazet.be. We zouden er zò blij mee zijn... (PP)
De stormschade gisteravond bleef gelukkig binnen de perken. In de Populierenstraat en de Breugelweg werd telkens een boom ontworteld en kwam die op de weg terecht.  
Pelt - 17 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 17 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, twee meer dan vrijdag. Vijf van hen - één meer dan vrijdag - worden verpleegd op intensieve zorg. Er is één patiënt met COVID-19 in Noorderhart Revalidatie & MS.

Wolf verdrinkt in Albertkanaal

Maandag 3 januari 2022
Pelt - Wolf verdrinkt in AlbertkanaalZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Veel regen

Maandag 3 januari 2022
Weerbericht
Pelt - Veel regenKrachtige depressies in de buurt van Schotland en de Scandinavische landen sturen in een erg strakke zuidwestelijke luchtstroming gestoorde lucht naar onze regio. Het gaat regenen en er staat veel wind, al zijn de temperaturen nog erg hoog. Dinsdag wordt er veel regen verwacht op de scheiding van koude en warme lucht. De dagen daarna wordt het gevoelig kouder. Het blijft wisselvallig.
Vandaag wisselen bewolkte perioden af met enkele sporadische opklaringen. Hier en daar ontstaat er een (…) Het hele nieuwsbericht

Een vrouwelijke hersencel

Maandag 3 januari 2022
Pelter Hükske
Pelt - Een vrouwelijke hersencelZoomZjanien en Trees, die zitten ón ne krèèm. En Zjanien zal Trees is en goei mop vertèlle. Lüstert… En as’t git, vertèlt ze mer vort in oas sappig Pèlter.
Nog is ’t allerbèèste vur 2022 en had ullie goe. Tot tekomede móndig! (Fons Tuyaerts)
Pelt - Sterke stijging van covidbesmettingenEr is sprake van een sterke stijging van het aantal besmettingen met de omikronvariant van het coronavirus. In onze regio steeg het aantal besmettingen met liefst 70 procent. Bovendien stijgt het aantal positieve coronatesten bij ons sneller dan in de andere regio's.
De omikronvariant nestelt zich vooral in onze neus en keel en minder in de longen, waardoor een besmetting minder snel tot een ziekenhuisopname leidt. Maar om te vermijden dat nog meer kwetsbare ouderen besmet worden is het zaak van zoveel mogelijk afstand te houden, mondmasker te dragen, enzovoort.
Pelt - 13,5 procent van winkels staat leegZoomIn Limburg staan iets meer dan 2.200 winkels of 13,5 procent van het totaal leeg. Limburg heeft de grootste leegstand van Vlaanderen. Het Belgisch gemiddelde bedraagt 11 procent. In Tongeren bedraagt de winkelleegstand zelfs 18,3 procent, in Leopoldsburg 17,2 procent.

Nieuwe vennootschap: Pelterzorg

Zondag 2 januari 2022
Jasmine Naus uit Peer en Carl Ramaekers uit Pelt hebben de besloten vennootschap Pelterzorg opgericht met zetel aan de Jaak Tassetstraat in Pelt. Doel van de vennootschap: de uitoefening van de geneeskunde met de specialiteit arts-huisarts.

Wolf verdronken in Albertkanaal

Zondag 2 januari 2022
In Hasselt is vanmorgen een verdronken wolf uit het kanaal gehaald. Het gaat vermoedelijk om het dier dat gisteren op verschillende plaatsen in Zuid-Limburg, maar ook in Stevoort en Kuringen werd gespot. Men vermoedt dat de mannetjeswolf per ongeluk in het kanaal is terechtgekomen en daar niet meer uit geraakte, vanwege de betonnen oeverversteviging.
Het kadaver werd overgebracht naar het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen waar het oppervlakkig werd onderzocht. Daarna verhuist het naar het labo van het INBO voor een autopsie en genetisch onderzoek. Pas over enkele weken zal duidelijk zijn om welke wolf het gaat.
Kerk
Pelt - Aantal Limburgse missionarissen gedaaldMomenteel zijn er nog 53 Limburgse missionarissen en ontwikkelingshelpers actief. Twintig jaar geleden waren er dat nog 248. Dat blijkt uit cijfers van STELIMO, het steunfonds voor Limburgse missionarissen en ontwikkelingshelpers. Nu zijn er nog 28 mannelijke religieuzen (paters en broeders), 18 (vooral vrouwelijke) leken coöperanten, 5 vrouwelijke religieuzen en 2 priesters van het bisdom actief in de missiegebieden. Twintig jaar geleden waren er nog 132 mannelijke religieuzen, 63 vrouwelijke religieuzen, 42 leken coöperanten en 11 priesters van het bisdom werkzaam in de ontwikkelingslanden.

Colruyt Helchteren overvallen...

Zaterdag 1 januari 2022
Pelt - Colruyt Helchteren overvallen...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

De warmste jaarwisseling ooit...

Zaterdag 1 januari 2022
Pelt - De warmste jaarwisseling ooit...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Gelukkig Nieuwjaar!

Zaterdag 1 januari 2022
Pelt - Gelukkig Nieuwjaar!ZoomEen nieuw jaar, weer 365 dagen die we zelf mogen vullen en waarin we hopelijk gespaard zullen blijven van ziekte, onheil en andere tegenslagen. En we hopen dat al onze lezers, medewerkers en adverteerders het geluk aan hun zijde zullen hebben. We wensen u allen van harte een gelukkig 2022!
12/07

Onze late gelukwensen voor jullie gouden huwelijksverjaardag! Familie Seutens

Marieke Seutens
04/07

Hartelijk gefeliciteerd met jullie gouden huwelijksverjaardag

Familie. Didden
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt