Het overige nieuws

Johnny Boonen overleden

Maandag 31 januari 2022
Hamont-Achel - Johnny Boonen overledenIn Hasselt is vrijdag Johnny Boonen overleden, de zoon van Hendrik en van Catharina Creemers. Hij was afkomstig van Hamont en zou volgende week 72 jaar geworden zijn. De crematie en de verstrooiing van de as op het Boskerkhof zullen in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: woensdag (19.30-20.30u) in funerarium Creemers. Online condoleren via www.begrafenissencreemers.be.

Pierre Boonen overleden

Maandag 31 januari 2022
Hamont-Achel - Pierre Boonen overledenZaterdag is Pierre Boonen overleden, de weduwnaar van Paula Joosten en de levensgezel van Gerda Peeters. Hij was afkomstig van Hamont en werd 64 jaar. De crematie en de bijzetting van de urn bij Paula op het Boskerkhof zullen in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: woensdag (17.30-18.30u) in funerarium Creemers. Online condoleren via www.begrafenissencreemers.be.

Huismus leidt in tuinvogeltelling

Maandag 31 januari 2022
Hamont-Achel - Huismus leidt in tuinvogeltellingZoomTijdens Het Grote Vogelweekend van Natuurpunt telden 47.750 vogeltellers mee de tuinvogels in Vlaanderen. Volgens de voorlopige cijfers zijn er 777.168 vogels geteld in 25.093 tuinen. Het aantal vogels en soorten per tuin bleef behouden: gemiddeld zagen we 23 vogels van 7 soorten per tuin. Ook de top 3 bleef behouden: huismus, koolmees en vink
In Limburg werden door 4331 tellers in 2635 tuinen 94.857 vogels geteld. Met per tuin gemiddeld 27 vogels van 8 verschillende soorten blijven de (…) Het hele nieuwsbericht
Partnerbijdrage
Hamont-Achel - Dit zijn de beste vloeropties voor seniorenZoomVallen bij oudere volwassenen is een probleem voor de volksgezondheid dat moeilijk kan worden opgelost. Het is zelfs één van de belangrijkste oorzaken van ernstige verwondingen bij ouderen, terwijl het ook nog eens regelmatig leidt tot de dood. Vallen bij ouderen leidt ook tot immobiliteit en vroegtijdige plaatsing in een verpleeghuis.
Het is dan ook van belang om het risico op vallen te verminderen. Begin hierbij met het vervangen van de vloer. Sommige vloeren zijn niet echt een geschikte (…) Het hele nieuwsbericht

Drie personen opgepakt in Budel

Zondag 30 januari 2022
Grensgevallen
Bij controles in de omgeving van het asielcentrum in Budel zijn zaterdagnamiddag drie mensen opgepakt. Een van hen had een zakmes bij zich. Verder vond de politie een bewerkte tas met daarin gestolen gelabelde kleding en enkele andere goederen.
De controles door de politie gebeurden in het kader van een noodverordening die dinsdag door burgemeester Roland van Kessel was uitgevaardigd en tot medio februari geldt. De burgemeester nam die beslissing na een reeks van steekpartijen in het asielzoekerscentrum, de afgelopen drie maanden.
Hamont-Achel - Sparta Lille verliest van buur ExcelsiorExcelsior Hamont heeft vandaag met 3-2 gewonnen van Sparta Lille.

Bruno Gerrits overleden

Zondag 30 januari 2022
Hamont-Achel - Bruno Gerrits overledenIn Pelt is vrijdag Bruno Gerrits overleden. Hij was afkomstig van Tongeren en werd 56 jaar. De crematie zal in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: dinsdag (19-20u) in funerarium Creemers, Achelpoort 6 in Hamont. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.
De Dames A van Tectum Achel hebben gisteren in sporthal De Koekoek met 2-3 verloren van Peer A. Setstanden: 17/25, 25/18, 25/20, 14/25, 10/15.
Gisteravond speelden HABO-dames van handbalclub Hades hun wedstrijd thuis tegen Pentagoon Kortessem. Eindstand: 31-20 in het voordeel van HABO. Twee uur later was het de beurt aan de heren van HC Hades. Zij speelden een inhaalwedstrijd in de kwartfinale van de Beker van Limburg en verloren die nipt, met 30-32, van HV Arena.
Hamont-Achel - Eindelijk overwinning voor Tectum AchelTectum Achel heeft vanavond met 3-1 gewonnen van Gent. Setstanden: 27-25, 16-25, 25-22 en 25-23.

Achel VV A - FC Herk A 1-0

Zaterdag 29 januari 2022
Hamont-Achel - Achel VV A - FC Herk A 1-0Achel VV A heeft vanavond de punten thuis gehouden tegen FC Herk A. Uitslag: 1-0. UPDATE Een verslag van het thuisfront:  Thuisploeg Achel VV moest vanavond de wei in zonder T1 Jan Van Hout (coronabesmetting) en dus mocht T2 Chris Philippe – met succes - de honneurs waarnemen. In een fel bevochten wedstrijd pakte groen-wit meteen haar eerste driepunter van 2022; een vroege klasseflits van Gio Dors bleek uiteindelijk voldoende voor de zege. Een felle wind bemoeilijkte het spel aan beide kanten maar al na 8 minuten mocht Giovanni Dors op links de bal aannemen, naar binnen kappen en met rechts in de verste benedenhoek buiten bereik van Herk-doelman Swinnen binnenknallen (9’ 1-0). De thuisploeg bleef aanvankelijk voor de grootste dreiging zorgen, o.a. via een verschroeiend schot van Niels Vandebroek, door de bezoekende doelman in hoekschop geduwd. Pas na 23’ konden de bezoekers voor gevaar zorgen. Na hoekschop bleef de bal hangen in de rechthoek en doelman Ian Wouters had een knappe reflex in huis op het bezoekend schot. Hetzelfde scenario toen Orye na een knappe Herkse aanval alleen op doel af mocht, zich vrij kapte, maar zijn schot gepareerd zag door een attente Ian Wouters (35’).
De tweede helft verliep gelijkopgaand, met een eerste kans voor de bezoekers, voorlangs getrapt (56’). Twee minuten later werd Ivan Rosario op de linkerflank diep gestuurd, maar zijn schot eindigde in handen van doelman Swinnen. Even later zag een sterkspelende Lars Gevers zijn poeier onder de lat in hoekschop geduwd (62’) en amper één minuut op het veld, zag Stijn Deckers zijn trap op de paal uiteenspatten. De minuten bleven in het voordeel van de thuisploeg wegtikken en met de kleine voorsprong bleef de wedstrijd ongemeen spannend. Maar ook de bezoekers raakten niet meer aan uitgespeelde kansen en de dreiging kwam vooral uit hoekschoppen of vrije trappen. Eénmaal kwam de thuisploeg nog goed weg toen op hoekschop een bezoekende kopbal op de deklat eindigde (85’). Meteen het laatste wapenfeit want beide ploegen hadden veel energie verbruikt en groen-wit speelde de laatste minuten verstandig uit. De drie punten bleven vanavond op de Siggert.
Opstelling Achel VV: Ian Wouters, Jasper Vandebroek, Niels Vandebroek, Nick Pinxten ,Ivo Moerenhout , Glen Huibers (65’ Stijn Deckers) , Lars Gevers, Giovanni Dors, Jeroen Janssens (86’ Gert Timmermans) , Ivan Paulino Rosario, Kenneth Ulenaers (83’ Livio Di Girolami).
De wedstrijd vanavond in 4de prov. D  (SV Breugel – K. Achel VV) B werd o.w.v. corona uitgesteld.

WK handbal: België tegen Slovakije

Zaterdag 29 januari 2022
Hamont-Achel - WK handbal: België tegen SlovakijeDeze namiddag werd er in Boedapest geloot voor de eerste ronde van de tweede WK-kwalificatiefase. België neemt het half maart op tegen Slovakije dat het thuisrecht heeft. De heenwedstrijd wordt gespeeld op woensdag 16 OF donderdag 17 maart, de return in het weekend van 19 en 20 maart. Het exacte spelschema wordt later bekendgemaakt. Als België zich zou plaatsen voor de tweede ronde van de tweede kwalificatiefase dan is Rusland de tegenstander.

Hogere temperaturen maar veel wind

Zaterdag 29 januari 2022
Weerbericht
Hamont-Achel - Hogere temperaturen maar veel windNa de doortocht van een storing komen we terecht in een zogenaamde warme sector. De temperaturen maken een flinke sprong, maar er staat wel wat wind. Na een meestal droge zondag, volgt er erg wisselvallig en winderig weer na het weekend.
Vandaag wordt een eerder grijze dag met veel wolken en soms een drupje regen of motregen. Het is echter ook vaak droog en de temperaturen komen erg hoog uit bij gemiddeld 12 graden. Er staat wel een matige tot soms vrij krachtige westelijke wind met (…) Het hele nieuwsbericht

Virus op Messenger

Zaterdag 29 januari 2022
Er circuleert momenteel een virus via Messenger. Je krijgt van heel wat vrienden de vraag 'Ben jij het in de video?' met een link om door te klikken. Doe dat niet, want dan geraakt jouw profiel wellicht ook geïnfecteerd en ga je het virus verder verspreiden.

SV Breugel - Achel VV B uitgesteld

Zaterdag 29 januari 2022
Hamont-Achel - SV Breugel - Achel VV B uitgesteldDe voetbalwedstrijd tussen SV Breugel en Achel VV van dit weekend gaat niet door. Achel VV B kampt met corona.
Hamont-Achel - Paal-Tervant A - KFC Hamont 99 uitgesteldDe voetbalwedstrijd tussen Paal-Tervant A en KFC Hamont 99 van dit weekend is uitgesteld wegens corona bij de thuisploeg

Alleen de hond mocht op de foto

Vrijdag 28 januari 2022
Tribunaliteiten
Hamont-Achel - Alleen de hond mocht op de fotoEen dame kocht bij een erkende honden- en kattenkweker een hondje. Een half jaar later verscheen op het Instagramprofiel van de verkoper een foto van de dame met het hondje op de schoot. Daarnaast haar zoontje. Op de achtergrond figureerde een fotogalerij met BV’s, hun hondje en het weetje dat al die BV's meewerkten aan deze “wall of fame”.
Er volgde een claim van 20.000 euro voor de rechtbank van Turnhout, 2.000 euro voor de dame, 2.000 euro voor het zoontje en 16.000 euro voor de (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Actie tegen gsm-gebruik aan het stuurZoomVolgende week gaat de politie extra controleren op het gebruik van gsm's of smartphones achter het stuur. Het gaat om een provinciale actie. Gebruik van mobiele toestellen achter het stuur veroorzaakt heel wat ongevallen, zegt de provinciegouverneur. “Bedoeling van de actie is om bestuurders bewust te maken van het gevaar van het gebruik van de gsm tijdens het besturen van een voertuig. Een bericht versturen wanneer men stilstaat in de file of aan een rood licht is trouwens ook verboden”, aldus nog gouverneur Lantmeeters. De thema-actie loopt van 31 januari tot 5 februari 2022.  
Vanmorgen waren er 28 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis, twee minder dan gisteren. Twee van hen, evenveel als gisteren, worden verpleegd op intensieve zorg. Er zijn twee patiënten met een vermoeden van COVID-19.
Hamont-Achel - Vijf  nieuwe spelers voor KFC Hamont 99KFC Hamont 99 heeft zes spelers aangetrokken: Jeremy Lemmens ('s Herenelderen),  Brecht Geebelen en Tim Tijskens (RC Reppel) en Bryan Langens en Ilario Meli (Sporting Wijchmaal).
Hamont-Achel - Oude pmd-zakken mogen naar recyclageparkZoomOude blauwe PMD-zakken, te herkennen aan het zwart treklint, worden niet meer aan huis opgehaald. Omdat er nog heel wat oude zakken in omloop zijn, laat Limburg.net ze tot en met 31 maart uitzonderlijk nog wel toe in de recyclageparken. Dat laat de afvalintercommunale vandaag weten.
Waarom geen ophaling meer van oude zakken? In april 2021 veranderden de sorteerregels voor pmd: sindsdien kan ook al het plastic verpakkingsafval in de blauwe zak. De zak zelf werd meteen ook aangepast naar (…) Het hele nieuwsbericht

Kepen tellen

Donderdag 27 januari 2022
Hamont-Achel - Kepen tellenZoomWe naderen het Grote Vogeltelweekend. Zaterdag en/of zondag zou u er eens goed voor moeten gaan zitten en de vogels in de tuin tellen. Maar als je toevallig een vlucht kepen op bezoek krijgt, zoals Stefan Was, kan het moeilijk tellen worden... (Foto Stefan Was)

Weersverandering

Donderdag 27 januari 2022
Hamont-Achel - WeersveranderingNa dagen van eentonig grijs weer door de invloed van een hogedrukgebied, zet zich vandaag een weersverandering door. Depressies en storingen worden de volgende dagen weerbepalend. Het gaat vooral ook harder waaien en de neerslagkansen nemen toe. In het weekend wordt zachte lucht aangevoerd en bij momenten komt er erg veel wind te staan. Winterweer staat er voorlopig nog niet aan te komen.
Vandaag kan de zon in de loop van de ochtend even door het wolkendek priemen. Lang duurt dat echter (…) Het hele nieuwsbericht
Elise Mertens is ook in het dubbelspel uitgeschakeld op de Australian Open. Afgelopen nacht verloor ze met haar Russische dubbelpartner Veronika Kudermetova in twee sets van een Tsjechisch duo: 6-2 en 6-3. Vorig jaar had Elise in Melbourne nog de dubbelfinale gewonnen.  

Woonwagen uitgebrand in Budel

Donderdag 27 januari 2022
Grensgevallen
In een woonwagenkamp in Budel is vanmorgen even na mdidernacht een woonwagen uitgebrand. Het vuur ontstond in de keuken. De bewoner kon zich redden. De brand, die voor veel rookontwikkeling zorgde, werd geblust door de brandweer van Budel.

Theo Breemans overleden

Donderdag 27 januari 2022
Hamont-Achel - Theo Breemans overledenIn het rusthuis in Achel is dinsdag Theo Breemans overleden. Hij was 68 jaar. Dinsdag wordt zijn urn bijgezet op de begraafplaats in Achel-Dorp, na een afscheidsplechtigheid (om 10.30u) in de parochiekerk. Begroeting: maandag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.

30 coronapatiënten in het ziekenhuis

Donderdag 27 januari 2022
Hamont-Achel - 30 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 30 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis, drie meer dan gisteren. Twee van hen, evenveel als gisteren, worden verpleegd op intensieve zorg. Er zijn twee patiënten met een vermoeden van COVID-19.
Hamont-Achel - Covid-19: eerste kinderen gevaccineerdZoomUPDATE In de vaccinatiecentra in Peer en Lommel werden vandaag de eerste kinderen van de Eerstelijnszone Noord-Limburg gevaccineerd tegen Covid-19. Zowat 300 kinderen kwamen opdagen voor een eerste prik met een op kindermaat aangepaste dosis. Een tweede prik volgt later.
Het vaccinatiecentrum in de voormalige VDAB-lokalen was voor de gelegenheid wat aangepast aan de leeftijd van de vaccinatiekandidaten. Het kinderanimatieteam van Center Parcs was van de (…) Het hele nieuwsbericht

Doe het hem maar eens na!

Woensdag 26 januari 2022
Puur natuur
Een snoekbaars met een zendertje in zijn buik heeft in vijf jaar minimaal 550 kilometer over de Rijn gezwommen. Dit is opvallend voor een vissoort waarvan altijd werd gedacht dat het een standvis is, maar die kennelijk toch een heel eind kan zwemmen. De snoekbaars is helemaal vanaf de Noordzee naar Mannheim in Duitsland gezwommen. Tegen de stroming in. Faut le faire! (Bron: Nature Today)
Hamont-Achel - 27 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 27 patiënten met COVID-19 opgenomen, twee meer dan gisteren. Twee van hen, evenveel als gisteren, worden verpleegd op intensieve zorg. Er zijn twee patiënten met een vermoeden van COVID-19.
Hamont-Achel - 60.000 euro voor slachtoffers watersnoodHet bisdom Hasselt heeft bijna 60.000 euro ingezameld voor de slachtoffers van de watersnood in Wallonië. Het vicariaat diaconie en caritas verdeelde deze gelden aan lokale projecten die de fondsen omzetten in tastbare hulp. Vooreerst schonk het bisdom 10.000 euro aan Caritas Hulpbetoon om getroffen gezinnen juridisch bij te staan in de afhandeling van verzekeringsdossiers. Don Gregorio Aiello, priester in de federatie Genk-Noord, kon onder meer via de financiële steun uit het diocesane noodfonds (…) Het hele nieuwsbericht
In de kwartfinales van het dubbelspel in de Australian Open in Melbourne hebben Elise Mertens en Veronika Koedermetova afgelopen nacht Kirsten Flipkens en Sara Sorribes verslagen in twee sets: 6-3, 6-4.
Grensgevallen
Burgemeester Roland van Kessel van de gemeente Cranendonck heeft een noodverordening ingesteld voor het asielzoekerscentrumterrein in Budel en het gebied eromheen. Dat meldt Eindhovens Dagblad. De maatregel gaat onmiddellijk in en duurt in elk geval tot medio februari. Van Kessel heeft hiertoe besloten na de reeks steekincidenten in het asielzoekerscentrum. In de afgelopen drie maanden waren er binnen de poorten van de opvanglocatie maar liefst zes meldingen van geweld waarbij steekwapens werden gebruikt.

Het Grote Vogeltelweekend

Woensdag 26 januari 2022
Hamont-Achel - Het Grote VogeltelweekendZoomNatuurpunt organiseert dit weekend weer het Grote Vogeltelweekend. Tijd om het vogelvoer op te dissen en massaal tuinvogels te turven op 29 en 30 januari. Naar goede gewoonte is Michaël Pas de bevlogen ambassadeur, dit jaar voor het eerst geflankeerd door schrijfster Sarah Devos. Zij zitten alvast klaar achter hun verrekijker. Tel komend weekend de vogels in je tuin  en doe zo mee aan de grootste vogeltelling in Vlaanderen! Meer info via deze link.

Mogelijk hinder bij De Lijn

Dinsdag 25 januari 2022
Hamont-Achel - Mogelijk hinder bij De LijnDe effecten van de pandemie laten zich in de hele samenleving weer volop voelen. Ook De Lijn merkt sinds kort de impact van Omikron. Sinds eind vorige week wordt meer uitval onder het personeel genoteerd, en dat heeft gevolgen voor de dienstverlening. De Lijn adviseert haar reizigers om vlak voor vertrek de rijtijdeninfo te checken via de gebruikelijke communicatiekanalen.
Hamont-Achel - 25 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 25 patiënten met COVID-19 opgenomen, één minder dan gisteren. Twee van hen, evenveel als gisteren, worden verpleegd op intensieve zorg. Er zijn twee patiënten met een vermoeden van COVID-19.

Advies VMM: 'Stook nu geen hout'

Dinsdag 25 januari 2022
Hamont-Achel - Advies VMM: 'Stook nu geen hout'ZoomDe Vlaamse Milieumaatschappij vraagt dezer dagen geen hout te verbranden voor het verwarmen van de woning. "Er is vandaag veel fijn stof in de lucht. Omdat houtverbranding extra fijn stof in de lucht brengt, roepen we de bevolking op om geen hout te stoken als bijverwarming of om sfeer te creëren. Houtverbranding beperken heeft een belangrijke positieve impact op de gezondheid en op de luchtkwaliteit. Fijn stof inademen is schadelijk voor de gezondheid. Het is in het belang van de Vlaming zelf om zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Gele zakken hebben vertraging

Dinsdag 25 januari 2022
Hamont-Achel - Gele zakken hebben vertragingZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
Hamont-Achel - 40 bedden minder beschikbaar in ziekenhuisDoor personeelsuitval ingevolge besmettingen of quarantaine zijn er in het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt momenteel 40 bedden minder beschikbaar. Dat heeft algemeen directeur Hans Ramaekers gezegd in een interview met TVL. Hij verwacht dat de situatie in het ziekenhuis in de komende weken nog erger zal worden.

Inbraak in woning in Ruiterstraat

Maandag 24 januari 2022
Hamont-Achel - Inbraak in woning in RuiterstraatTijdens de afwezigheid van de bewoners is er gisteravond ingebroken in een woning in de Ruiterstraat. De dader doorzocht vooral de woonkamer en de slaapkamer en veroorzaakte daar veel wanorde. Er zijn zilveren halskettingen en oorbellen gestolen.
Hamont-Achel - NMBS past treinaanbod aan vanwege Covid-19ZoomOmwille van de coronabesmettingen bij haar personeel past de NMBS vanaf woensdag 26 januari haar treinaanbod aan, meldt de spoorwegmaatschappij: "Door de evolutie van de epidemie en het aantal besmettingen wordt NMBS opnieuw steeds vaker geconfronteerd met ziektegevallen en/of quarantaine onder haar personeel. We zijn dan ook genoodzaakt om ons treinaanbod vanaf woensdag 26 januari aan te passen. We keren zo snel mogelijk terug naar het volledige treinaanbod. Ontdek het complete overzicht van de tijdelijke aanpassingen.
Voor de laatste informatie over je trein en de aangeboden alternatieven raden we je aan om de dag voor je reis de reisplanner of de NMBS-app te raadplegen."
Voor zover wij konden nagaan valt er in Limburg slechts één trein uit: de P-trein van Genk naar Brussel-Zuid, die 's morgens om 5.32u vertrekt. Maar die ligt al uit sinds 29 november.
Hamont-Achel - Gele zakken hebben (weer) vertragingZoomHet wil klaarblijkelijk niet lukken met die gele keukenafvalzakken van Limburg.net. Vandaag meldde die afvalintercommunale: "Limburg.net doet er alles aan om de nieuwe keukenafvalzakken zo snel mogelijk weer in de winkelrekken te krijgen. Vanaf eind februari zouden de voorraden in de winkels opnieuw aangevuld moeten zijn." Eerder was gesteld dat dat eind januari zou worden.
Maar dezer dagen valt alvast een kennismakingspakket in de bus. Dat pakket bevat 3 gele zakken voor het keukenafval en meer uitleg over de manier waarvoor we die gele zakken kunnen gebruiken. Benieuwd naar eind februari!

Peter Walraven overleden

Maandag 24 januari 2022
Hamont-Achel - Peter Walraven overledenVrijdag is Peter Walraven overleden in het Noorderhart Mariaziekenhuis. Hij was afkomstig van Eindhoven en werd 71 jaar. Het afscheid en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. Condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.
Hamont-Achel - 26 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 26 patiënten met COVID-19 opgenomen, twee meer dan vrijdag. Twee van hen worden verpleegd op intensieve zorg. Er zijn 8 patiënten met een vermoeden van COVID-19.
In de afgelopen week liep het aantal geregistreerde besmettingen in onze regio weer sterker op: +72% (ofwel minstens 3,1% van de bevolking) testte positief. De grootste stijging in de besmettingen treedt nu op in de bevolkingsgroep onder de 20 jaar (+140%). Ook in de (…) Het hele nieuwsbericht
Tegen eind 2022 plant de Vlaamse regering op negentien locaties langs snelwegen in Vlaanderen camera’s die het inhaalverbod voor vrachtwagens bij regenweer kunnen controleren. In Limburg wordt de nieuwe software op drie locaties uitgerold: de E313 in Lummen richting Hasselt, de E313 in Lummen richting Antwerpen en de E314 in Genk richting Lummen. “De timing is onder voorbehoud van het tempo van de softwareontwikkeling. Om de software te testen werden er al twee testlocaties opgezet. Pas na een positieve evaluatie zullen de zeventien andere locaties worden opgestart”, weet Vlaams Parlementslid Rita Moors.
Elise Mertens (WTA-26) is er niet in geslaagd om door te stoten naar de kwartfinales in het enkelspel op de Australian Open. Ze verloor in drie sets van de Amerikaanse Danielle Collins (WTA-30). Onze stadsgenote keek al snel tegen een 0-3 achterstand aan, maar wist de scheve situatie nog recht te zetten. Mertens pakte vijf spelletjes op rij en haalde de eerste set met 6-4 binnen. In de tweede set kwam ze opnieuw op achterstand. Ze wist de vroege break nog ongedaan te maken maar (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in Brussel...

Maandag 24 januari 2022
Hamont-Achel - Ondertussen, in Brussel...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Woningbrand in Salvatorstraat

Zondag 23 januari 2022
Gisterenavond brak brand uit in een woning aan de Salvatorstraat. Zowel de brandweer Noord-Limburg als de brandweer van Budel kwamen ter plaatse. De brand was snel onder controle. De oorzaak van de brand is niet bekend.
Hamont-Achel - Een coronabarometer voor politici!Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Elise Mertens en Kirsten Flipkens komen tegen mekaar uit in de kwartfinales van het dubbelspel op de Australian Open. Mertens en haar partner Veronika Koedermetova versloegen in de 1/8 finales een Chinees duo met 7-6 en 6-4, Kirsten Flipkens en haar Spaanse partner Sara Sorribes Tormo hadden het gemakkelijker tegen de Duitse Andrea Petkovic met de Roemeense Jaqueline Cristian, die met 6-1, 6-2 werden verslagen.
Hamont-Achel - Weer mooie winst voor dames A van Tectum AchelDe dames A van Tectum Achel zitten in de winning mood! Gisteravond gingen ze bij de dames B van Volley Hasselt winnen met 0-3. Setstanden: 15-25, 18-25 en 15-25. Gefeliciteerd, dames!

Hades - Achel VV 5-3

Zaterdag 22 januari 2022
Hamont-Achel - Hades - Achel VV 5-3Achel VV heeft vanavond een vriendschappelijke wedstrijd verloren op het veld van RC Hades Kiewit Hasselt. Uitslag: 5-3.

Bree-Beek - KFC Hamont 99 1-1

Zaterdag 22 januari 2022
Hamont-Achel - Bree-Beek - KFC Hamont 99 1-1Vanmiddag heeft KFC Hamont 99 in een vriendschappelijke wedstrijd 1-1 gelijkgespeeld op het veld van GS Bree-Beek.
Elise Mertens heeft zich vanmorgen geplaatst voor de 1/8 finales van de Australian Open. Ze versloeg de Chinese Zhang Shuai (WTA-74) in 2 korte sets: 6-2, 6-2. Tegenstandster in de 1/8 finales is de Amerikaanse Danielle Collins (WTA-30).

Waar is de zon?

Zaterdag 22 januari 2022
Weerbericht
Hamont-Achel - Waar is de zon?De kern van een hogedrukgebied schuift vanuit het westen over onze streken en zorgt voor rust in de atmosfeer. Misschien wel voor te veel rust, want er is nauwelijks beweging, waardoor nevel, mist en lage wolken lange tijd aanwezig kunnen blijven. Ook de komende dagen is er weinig verandering. Het blijft erg rustig met vaak wolkenvelden, nevel en mist. Af en toe is er ook wat zon.
Vandaag kleurt de hemel 50 tinten grijs en is er nevel en lokaal mist aanwezig. Het kan enige tijd duren alvorens de (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
In het centrum voor asielzoekers in de voormalige kazerne in Budel is donderdagavond een man neergestoken. Hij werd daarbij ernstig gewond en naar het ziekenhuis overgebracht. Een tweede asielzoeker liep een hoofdwonde op, maar hij moest niet overgebracht worden.
in de loop van de nacht pakte de politie in dat verband drie broers op die in het asielcentrum verblijven.  De afgelopen drie maanden volgen de geweldsincidenten in het asielcentrum elkaar in rap tempo op. Zo vonden er in die periode onder andere zes steekpartijen plaats, blijkt uit meldingen van de politie.

Bolletjes slikken

Zaterdag 22 januari 2022
Chel mag het zeggen
Hamont-Achel - Bolletjes slikkenAf en toe kijk ik wel eens naar zo’n tv-programma waarin getoond wordt hoe douanediensten op de internationale luchthaven Jorge Chavez, van Peru geloof ik, drugskoeriers van tussen de passagiers pikken en arresteren. Onvoorstelbaar hoe vindingrijk die lui te werk gaan. En toch worden ze gepakt! Soms slikken ze tot wel vijfentwintig met cocaïne gevulde condooms in. Bolletjesslikkers noemen ze die waaghalzen. Levensgevaarlijk natuurlijk! Want als één zo’n bolletje in de maag scheurt, (…) Het hele nieuwsbericht

Botsing onder invloed van drugs

Vrijdag 21 januari 2022
Grensgevallen
Deze namiddag is in Maarheeze (Cranendonck) een auto uit de bocht gevlogen en tegen een andere auto gebotst. De man was onder invloed van drugs en is voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.

Herrie rond 'The Voice of Holland'

Vrijdag 21 januari 2022
Hamont-Achel - Herrie rond 'The Voice of Holland'Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Wolven hebben we al, nu is daar de trommelwolfspin. Ze is door 84 spinnendeskundigen uit 27 Europese landen verkozen tot "Europese spin van het jaar", zo meldt de Belgische Arachnologische Vereniging ARABEL. Zijn naam dankt deze soort aan het geluid dat de mannetjes, trommelend op droge bladeren, voortbrengen om vrouwtjes te verleiden. "De vrouwtjes horen het geroffel via speciale organen ('slit sensilla') die enkel bij spinachtigen voorkomen. Onderzoek toonde aan dat mannetjes die het meest trommelen uiteindelijk de voorkeur krijgen van de vrouwtjes", zegt spinnenexpert Koen Van Keer. Mannen, roert de trom! Meer info
Op de Australian open in Melbourne heeft Elise Mertens zich samen met Veronika Kudermetova  geplaatst voor de derde ronde in het dubbelspel. Ze wonnen hun wedstrijd in drie sets: 6-4, 3-6 en 6-2.
Kort nieuws van bij de buren
Hamont-Achel - Demopiloot F16 laat drie jaar van zich horenZoomIn de komende drie jaar zal het geluid van F16's bij ons weer wat toenemen. Dat heeft te maken met de trainingen van de nieuwe demopiloot. De vorige drie jaar was die demopiloot gelokaliseerd op de vliegbasis van Florennes. Maar om de drie jaar wordt er van vliegbasis gewisseld. Nu wordt dat dus Kleine-Brogel.
De vliegbasis in Kleine-Brogel is van plan om de omliggende gemeenten via de sociale media regelmatig te informeren over de trainingen die de demopîloot - Steven Vrieske De Vries (foto) - in de komende drie jaar gaat uitvoeren: "De trainingszone is vooral boven en in de omgeving van onze vliegbasis. Bij deze willen we dan ook de buurtbewoners op de hoogte brengen dat u mogelijk niet alledaagse vliegbewegingen gaat horen/zien. Over het algemeen zal de training kort maar (soms) krachtig zijn"... (Foto Kleine-Brogel Air Base - Robin Mues) 

Doodgereden wolf wellicht 'Belg'

Donderdag 20 januari 2022
Grensgevallen
De wolf die zondagavond werd aangereden op de A67 bij Aalst, boven Valkenswaard, is niet de wolf die zich sinds twee jaar in het zuidoosten van Noord-Brabant heeft gevestigd. Dat blijkt uit de eerste resultaten van het onderzoek. Het gaat om een jonge wolf die mogelijk afkomstig was uit de "Belgisch-Limburgse" roedel, dus een nakomeling van Noëlla en August, aldus een deskundige van de provincie Noord-Brabant.

22 coronapatiënten in het ziekenhuis

Donderdag 20 januari 2022
Hamont-Achel - 22 coronapatiënten in het ziekenhuisVandaag waren er 22 patiënten met COVID-19 opgenomen in Noorderhart Mariaziekenhuis, twee meer dan eergisteren. Twee van hen liggen op intensieve zorg. Er zijn drie patiënten met een vermoeden van COVID-19.

Dit weekend alcoholcontroles

Donderdag 20 januari 2022
Hamont-Achel - Dit weekend alcoholcontrolesZoomVoor de 13de keer vindt de komende dagen een 'Weekend zonder alcohol achter het stuur' plaats. Dat is een initiatief van de wegpolitie waarbij ook de lokale politie zich aansluit. Concreet betekent het dat alle weggebruikers tussen vrijdag 18 uur en maandag 6 uur een grote kans maken om op een alcoholcontrole te stoten. De wegpolitie kan controleren bij de op- en afritten en de parkings van de E314 en E314, de lokale politie stelt zich met wisselende posten op aan de gemeente- en gewestwegen. De actie wordt vooraf aangekondigd omdat ze ook wil sensibiliseren.

Opnamestop in geriatrie ziekenhuis

Woensdag 19 januari 2022
In het Noorderhart Mariaziekenhuis is er een opnamestop doorgevoerd op de afdeling geriatrie. Oorzaak is een coronauitbraak. Vier patiënten hebben er positief getest.

Op bezoek bij 100-jarige Catho

Woensdag 19 januari 2022
Hamont-Achel - Op bezoek bij 100-jarige CathoZoomEen kleine delegatie van het bestuur van Okra-Hamont ging een bloemetje en een oorkonde afgeven bij de 100-jarige Catho Achten (links op de foto). Ze is het trouwste lid van de afdeling: liefst 40 jaar lang maakt ze al deel uit van de vereniging. Wat een energieke vrouw, nu op naar de oudste Limburgse, hé Catho! (J.J.S.)
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond starten de voorbereidende nutswerken voor de bouw van de fietsbrug in Helchteren. Tijdens die voorbereidende werken zullen de nutsleidingen zoals elektriciteits-, telefoon- en internetkabels worden verlegd. Er wordt eerst een tiental dagen 's nachts gewerkt om de sleuven te trekken en de leidingen te leggen. Die werken vinden 's nachts plaats omdat de aannemer een deel van de rijweg moet innemen.
Vanaf maart zijn de voorbereidingen achter de rug en start de eigenlijke aanleg van de fietsbrug. Die zal in zes fasen verlopen.

Kapsalon in het Parktheater

Woensdag 19 januari 2022
Grensgevallen
Vandaag is het Parktheater in Eindhoven voor één dag ingericht als kapsalon. De klanten zullen er tijdens hun knipbeurt vermaakt worden door optredens van artiesten, die ook zelf een knipbeurt krijgen om hen op ludieke wijze een hart onder de riem te steken. Met deze ludieke actie vraagt het Parktheater - de vroegere Stadsschouwburg -  aandacht voor de cultuursector die ook in Nederland al twee jaar in de overlevingsstand staat. Kapsalon het Parktheater is vanaf 10u de hele dag te volgen via livestream.

Gerard Van Vlierden overleden

Woensdag 19 januari 2022
Hamont-Achel - Gerard Van Vlierden overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is zaterdag Gerard Van Vlierden overleden, de echtgenoot van Mène Van Cranenbroek. Hij was afkomstig van Sint-Huibrechts-Lille en werd 87 jaar. De uitvaart en het bijplaatsen van zijn urne in het columbarium op begraafplaats De Roosen vinden plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-20u) bij Vanhove Uitvaartzorg, Brogelerweg 24 in Bocholt.

Met wapen bedreigd op trein

Dinsdag 18 januari 2022
Grensgevallen
Hamont-Achel - Met wapen bedreigd op treinDe politie van Cranendonck is op zoek naar de dader die gisterenavond rond 20.30 uur een persoon met een wapen bedreigde op de trein Eindhoven - Weert. De politie vraagt eventuele getuigen zich te melden.
Elise Mertens gaat door naar de tweede ronde van de Australian Open, die gisteren van start ging. Het duurde bijna twee uur voor ze in de eerste ronde in twee sets de 37-jarige Russische Vera Zvonareva had verslagen: 6-4, 7-5. Elise sloeg 11 aces in de match. In de tweede ronde komt ze uit tegen de Roemeense Irina-Camelia Begu (WTA-61), die in 2010 twee grandslamfinales verloor van Kim Clijsters.

20 coronapatiënten in ziekenhuis

Dinsdag 18 januari 2022
Hamont-Achel - 20 coronapatiënten in ziekenhuisVanmorgen waren er nog altijd 20 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis, evenveel als gisteren. Op intensieve zorg wordt nog altijd één patiënt met Covid-19 verpleegd. Bij vijf patiënten is er een vermoeden van Covid-19.

Ophef over 'The Voice of Holland'

Dinsdag 18 januari 2022
Hamont-Achel - Ophef over 'The Voice of Holland'Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Stephanie Duijsters overleden

Maandag 17 januari 2022
Hamont-Achel - Stephanie Duijsters overledenIn Maasmechelen is gisteren Stephanie Duijsters overleden, de weduwe van François Jutten. Ze was afkomstig van Hamont en werd 82 jaar. De crematie, gevolgd door het afscheid, zal in besloten familiekring plaatsvinden. Haar as zal uitgestrooid worden op de begraafplaats van Neerpelt. Begroeting: woensdag (19-20u) in uitvaartcentrum Papillon, Rijksweg 558 in Maasmechelen. Online condoleren: www.papillonuitvaartzorg.com.
Hamont-Achel - Coronabesmettingen bij Tectum AchelVorige week moest Tectum Achel de thuiswedstrijd tegen Menen afblazen vanwege corona bij de bezoekers, nu is de ploeg zelf de klos: zes besmettingen in eigen rangen. Gevolg: de derby tegen en in Maaseik van komende zaterdag moet uitgesteld worden.
Grensgevallen
Op de A67 in Aalst, tussen Valkenswaard en Eindhoven, is afgelopen nacht een mannelijke wolf doodgereden, meldt Welkom Wolf. Dat wordt bevestigd door de Nederlandse Rijkswaterstaat. Nader onderzoek moet duidelijkheid brengen over de identiteit van het dier. Volgens Welkom Wolf zou het kunnen gaan om de solitaire gevestigde wolf van Heeze-Leende, die van oorsprong uit de Frans-Italiaanse populatie afkomstig is. Mogelijk gaat het om dezelfde wolf die eind vorig jaar bij 't Mulke in Achel drie schapen heeft gedood.

Pierre Bormans overleden

Maandag 17 januari 2022
Hamont-Achel - Pierre Bormans overledenIn Lommel is zaterdag Pierre Bormans overleden. Hij was afkomstig van Achel en werd 66 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in besloten kring, waarna de begraving gebeurt op de begraafplaats van Achel-Centrum. Begroeting: maandag 24 januari (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt. Online condoleren: www.uitvaartzorg-severens.be.

Valse berichten Telenet

Maandag 17 januari 2022
Hamont-Achel - Valse berichten TelenetOpgelet! Er doet op dit moment een phishingbericht de ronde met als onderwerp 'Delivery report'. Het bericht lijkt van Telenet te komen maar is vals. Meer info over phishing op safeonweb.be
Hamont-Achel - 20 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 20 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis, één minder dan vrijdag. Een van hen, ook één minder dan vrijdag, werd verpleegd op intensieve zorg.
Hamont-Achel - Michel Nulens nu ook actief bij BuienradarZoomOnze weerman Michel Nulens  is voortaan ook één van de weersvoorspellers van de populaire 'Buienradar'. Michel heeft al een hele loopbaan als professionele weersvoorspeller achter de rug. Oorspronkelijk was hij aan de slag op de meteo van Kleine-Brogel, later stapte hij over naar het internationale bureau Meteoservices. Ondertussen is Michel aan de slag als zelfstandige weersvoorspeller en nu dus ook voor Buienradar, één van de meest populaire weerapps in de lage landen. Daar verzorgt hij samen met zijn collega Sam Hias de meest actuele en accurate updates. Ook handig op je smartphone!
Het is maar dat je 't weet
Hamont-Achel - 'Wegwijs in het Secundair Onderwijs' - een websiteZoomDe Vrije Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB) hebben de website "Wegwijs in het secundair onderwijs" gelanceerd. Daarop is heel wat informatie te vinden die ouders en kinderen kan helpen bij de studiekeuze, zoals het keuzeproces, uitleg over de structuur van het secundair onderwijs, het aanbod aan secundaire scholen in Limburg,...
Indien ouders  of kinderen na het doornemen van de informatie van de website nog vragen (…) Het hele nieuwsbericht

Vandalisme aan Lourdesgrot

Zondag 16 januari 2022
Vandalen hebben toegeslagen aan de Lourdesgrot in de Bosstraat. De politie kreeg vanmiddag melding van de feiten.
Hamont-Achel - Djokovic teruggestuurd naar ServiëZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
Hamont-Achel - Winst voor Dames A van Tectum AchelIn sporthal De Koekoek hebben de Dames A van Tectum Achel gisteren die van Tongerlo verslagen. Uitslag: 3-0. Goed gedaan, dames!

Gelijkspel Hades-Bocholt

Zaterdag 15 januari 2022
Vanavond speelde HC Hades Hamont tegen de buren uit Bocholt. Na een spannende wedstrijd werd het een gelijkspel: 21-21.

Jef van Erum overleden

Zaterdag 15 januari 2022
Hamont-Achel - Jef van Erum overledenIn Leuven is vandaag oud-gemeenteraadslid Jef van Erum overleden, de echtgenoot van Lisette Stalmans. Hij was afkomstig van Valkenswaard, woonde in Achel en werd 79 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in besloten kring, waarna de as zal worden uitgestrooid op de strooiweide van de begraafplaats in  Achel-Centrum. Begroeting: woensdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt.

Rustig winterweer

Zaterdag 15 januari 2022
Weerbericht
Hamont-Achel - Rustig winterweerDoor de invloed van hogedrukgebieden is de atmosfeer erg rustig en komt er nauwelijks beweging voor. Bovendien is er veel vochtigheid aanwezig in de onderste lagen, die slechts traag of lokaal zelfs niet opgelost geraakt. Na de doortocht van een zwakke storing op zondag, zal een nieuw hogedrukgebied het weerbeeld in onze streken domineren. De kans op zonneschijn wordt dan wel groter.
Vandaag is het grijs in de ochtend met nevel, mist en veel lage wolken. Een drupje motregen is soms mogelijk. De (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Voortaan alleen nog blauwe zakken met wit lintjeDe oude pmd-zakken, te herkennen aan de zwarte lintjes, zijn niet meer geldig sinds 1 januari. Bij de eerste ophaling namen de afvalophalers uitzonderlijk nog oude pmd-zakken mee. Maar die overgangsperiode is nu voorbij: vanaf maandag 17 januari worden enkel nog nieuwe pmd-zakken, te herkennen aan de witte lintjes, meegenomen. 
Enkel de nieuwe pmd-zakken, met witte lintjes en opdruk ‘nieuwe blauwe zak’, zullen nog opgehaald worden. Oude pmd-zakken blijven voortaan staan. De wissel in (…) Het hele nieuwsbericht

Bèr Donné overleden

Vrijdag 14 januari 2022
Hamont-Achel - Bèr Donné overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is woensdag Hubert ”Bèr” Donné overleden, de echtgenoot van Liliane Janssen. Hij was afkomstig van Hamont en werd 67 jaar. De afscheidsplechtigheid en de urnebegraving op het Boskerkhof zullen plaatsvinden in intieme kring. Begroeting: maandag (19-20u) bij Vanhove Uitvaartzorg, Brogelerweg 24 in Bocholt.
Hamont-Achel - Weer 21 coronapatiënten in het ziekenhuisWoensdag waren er nog 13 coronapatiënten in het Noorderhart Mariaziekenhuis, zodat men hoopte dat de daling van het aantal opnames was ingezet. Maar vanmorgen ging het weer om 21 patiënten waarvan twee op intensieve zorg. Er is één patiënt met een vermoeden van COVID-19.

'Het meedogenloze verweesd raken'

Donderdag 13 januari 2022
Vandaag gelezen
Hamont-Achel - 'Het meedogenloze verweesd raken'"Voor elke niet-gevaccineerde Amerikaanse dode verliezen ongeveer negen mensen een grootouder, ouder, broer of zus, echtgenoot of kind. Het meest verontrustende van Covid-19 is waarschijnlijk het meedogenloze verweesd raken, dat doet denken aan de HIV-epidemie in Afrika of de Grote Griep van 1918."
(Kuper Simon in de Fin. Times).

Het gala van de Gouden Schoen

Donderdag 13 januari 2022
Hamont-Achel - Het gala van de Gouden SchoenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Grijs en mistig

Donderdag 13 januari 2022
Weerbericht
Hamont-Achel - Grijs en mistigNa de doortocht van een zwakke storing, vooral gekenmerkt met wolkenvelden, overheerst hoge luchtdruk opnieuw het weerbeeld en zijn er opklaringen. De volgende dagen blijft een krachtig hogedrukgebied in de buurt van ons land. Het is rustig en eerder koud weer met een grote kans op nevel en mist. De zon zal niet overal kunnen doorbreken en lokaal blijft het mistig en grijs. 
Vandaag is het de vraag of de zon de nevel, mist en lage wolken krijgt opgeruimd. Het ziet er naar uit dat het (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
De burgemeesters van 21 gemeenten in het Nederlandse Zuidoost-Brabant hebben vanavond in een brandbrief aan hun minister-president Mark Rutte gevraagd dat de coronamaatregelen worden versoepeld. Het gaat over de burgemeesters van onder meer Best, Veldhoven, Bergeijk, Waalre, Someren, Cranendonck, Eindhoven, Eersel en Valkenswaard. Ze zeggen zich zorgen te maken over de lokale handelaars "die door de huidige lockdown opnieuw hard worden geraakt." "Het zijn juist deze ondernemers die onze lokale gemeenschappen kleur geven en direct en indirect zorgen voor werkgelegenheid," aldus de burgemeesters in de brief. 

Watergroep vraagt nieuwe vergunning

Woensdag 12 januari 2022
De Watergroep heeft een nieuwe vergunning aangevraagd voor de drinkwaterwinning aan De Roosen in Pelt. Daar wordt water opgepompt, niet alleen voor het drinkwater van Peltenaren maar ook voor dat van inwoners van Bocholt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel en Peer. Het gaat in totaal om zowat 6 miljoen m³ drinkwater per jaar.
Op de website van De Watergroep is mooi uitgelegd wat er allemaal gebeurt voor het opgepompte water verandert in drinkwater.

Drinkwater dit jaar weer duurder

Woensdag 12 januari 2022
Hamont-Achel - Drinkwater dit jaar weer duurderZoomSinds 1 januari is drinkwater weer duurder geworden. Dat is te wijten aan het feit dat De Watergroep de algemene jaarlijkse indexatie (stijgende consumptieprijzen en loonkosten) in de tarieven doorrekent. De waterfactuur is opgebouwd uit verschillende onderdelen dus de exacte prijsstijging is afhankelijk van je persoonlijke situatie en waterverbruik. Enkele prijssimulaties ter verduidelijking:
- Een alleenstaande persoon die in een appartement woont, geen gebruik maakt van regenwater en een (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - 13 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen verbleven er nog 13 coronapatiënten in het Noorderhart Mariaziekenhuis, zeven minder dan gisteren. Twee van hen , evenveel als gisteren, werden verpleegd op de afdeling intensieve zorg.

Volleybalwedstrijd uitgesteld

Woensdag 12 januari 2022
Hamont-Achel - Volleybalwedstrijd uitgesteldDe volleybalwedstrijd van Tectum Achel tegen Decospan Menen van aanstaande zaterdag zal verplaatst worden naar een latere datum. Reden is dat het coronavirus massaal om zich heen heeft gegrepen bij Menen, zodat zij met een tekort aan inzetbare spelers zitten.

Tectum Achel krijgt nieuwe trainer

Woensdag 12 januari 2022
Jan Vanvenckenray wordt vanaf komend seizoen hoofdcoach van Tectum Achel. Hij volgt Jan Meertens op die eind dit seizoen stopt. Meertens is al acht seizoenen aan de slag bij Tectum.
Voorzitter Joos Gysen: “Volleybalbeesten zoals Jan Meertens zijn dezer dagen dun gezaaid. Ik ken Jan als iemand die met volleybal opstaat en gaat slapen. Veeleisend van zijn spelers en het clubbestuur, maar ook van zichzelf. In zijn beginjaren als speler de kleuren van Achel verdedigend, en na vele jaren (…) Het hele nieuwsbericht

KFC verliest van Herkol

Woensdag 12 januari 2022
Hamont-Achel - KFC verliest van HerkolKFC Hamont 99 heeft gisteravond een oefenmatch tegen Herkol verloren met 2-1.

Ondertussen, in wolvengebied...

Dinsdag 11 januari 2022
Hamont-Achel - Ondertussen, in wolvengebied...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Ambachtsvrouwen gezocht

Dinsdag 11 januari 2022
Hamont-Achel - Ambachtsvrouwen gezochtZoomDit jaar gaat de 16de editie van de nationale wedstrijd “Ambacht in de kijker” weer van start. Met deze wedstrijd wordt de ambachtelijke sector in de spotlights gezet. Volgens de cijfers van de FOD Economie vertegenwoordigden vrouwen in 2020 41% van de ambachtelijke beroepen in België. De wedstrijd richt zich daarom dit jaar op de ambachtsvrouw. Men wil via de wedstrijd vrouwen aanmoedigen om een ambachtsberoep uit te oefenen, maar zeker ook de bestaande ambachtsvrouwen laten (…) Het hele nieuwsbericht

Ziekenhuizen hebben noodplan klaar

Dinsdag 11 januari 2022
Hamont-Achel - Ziekenhuizen hebben noodplan klaarZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Willy Mulders overleden

Dinsdag 11 januari 2022
Hamont-Achel - Willy Mulders overledenVandaag is Willy Mulders overleden, de weduwnaar van Rachella Snyers. Hij was afkomstig van Testelt en werd 77 jaar. De crematie zal in intieme kring plaatsvinden. Condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.
Hamont-Achel - 20 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 20 patiënten met COVID-19 opgenomen, twee minder dan gisteren. Twee onder hen, ook twee minder dan gisteren, verbleven op de afdeling intensieve zorgen.

Gun dieren een rustig plekje

Dinsdag 11 januari 2022
Vandaag gelezen
"Een hoekje met wat takken en planten levert meer op voor de natuur dan een strak getrimd gazon. Dieren hebben echt een rustig plekje nodig waar weinig mensen komen."
(Rik Brys van Heempark Genk, bij radio2.be)
In 2019 telde Limburg volgens gegevens van StatBel 126,7 wagens per 100 huishoudens. Dat is het hoogste cijfer van alle Vlaamse provincies. In heel Vlaanderen waren er in dat jaar 114,5 wagens per 100 huishoudens. Samen met Limburg zit ook Vlaams-Brabant (121,6) daarboven.
Een mogelijke verklaring voor het hoge cijfer op het vlak van wagenbezit in Limburg is dat het openbaar vervoer binnen de provincie en vanuit de provincie naar elders minder goed is uitgebouwd dan in de rest van Vlaanderen. (Bron: Limburg.incijfers.be)

'Vaccinatie morele plicht'

Maandag 10 januari 2022
Vandaag gelezen
Vaccinatie tegen het coronavirus is een morele verplichting , verklaarde paus Franciscus vandaag. Hij hekelde hoe mensen door ongegronde informatie een ​​van de meest effectieve maatregelen om levens te redden blijven weigeren. Hij herhaalde ook zijn oproep voor een universele beschikbaarheid van essentiële medische zorg en vaccins. (Vatican News)
Vandaag gelezen
De Bijbel ging in 2021 21,3 miljoen keer digitaal open op het Bijbelplatform debijbel.nl van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap. Dat is 25 procent meer dan de 16,9 miljoen keer in 2020. Psalm 23 blijft de populairste bijbeltekst. Opvallend is dat het online Bijbellezen voor het eerst vaker gebeurde met een smartphone dan met een laptop of tablet. (KerkNet)

Covid: 90% meer besmettingen

Maandag 10 januari 2022
Hamont-Achel - Covid: 90% meer besmettingenIn de voorbije week steeg het aantal coronabesmettingen - voornamelijk met de omikronvariant - met een onwaarschijnlijke 90%  in onze regio. Opvallend was dat er in de Eerstelijnszone Noord-Limburg meer positieve tests waren dan in de aangrenzende zones, en dat de besmettingscijfers bij ons bijna tweemaal zo hoog liggen als in de aangrenzende Nederlandse gemeenten. 
In het Noorderhart Mariaziekenhuis waren er vanmorgen 22 patiënten met Covid-19 opgenomen, vier meer dan vrijdag. Vier van hen - één minder dan vrijdag - werden verpleegd op intensieve zorg. Bij vijf ziekenhuispatiënten is er een vermoeden van besmetting.

Weer een mythe de wereld uit

Maandag 10 januari 2022
Vandaag gelezen
Paarden uit de middeleeuwen die door krachtige ruiters en ridders werden bereden, worden vaak afgebeeld als enorme, machtige dieren. In werkelijkheid waren ze niet groter dan de huidige pony's. Dit blijkt uit een nieuwe studie van de Britse universiteit van Exeter. De groep onderzoekers kwam tot de conclusie dat het fokken van paarden in de Middeleeuwen niet noodzakelijkerwijs werd geoptimaliseerd voor de grootte, maar ook voor het gedrag bij toernooien of voor het uithoudingsvermogen tijdens lange veldtochten.
(Der Spiegel)
Hamont-Achel - Leven met dementie: aandacht voor mantelzorgZoomHet Noorderhart Mariaziekenhuis organiseert een vierdelige reeks infosessies voor iedereen die nauw betrokken is bij de zorg voor een persoon met dementie. Die sessies vinden telkens van 19.30 tot 21.30 uur plaats in Noorderhart Mariaziekenhuis (Maesensveld 1, 3900 Pelt) op volgende dagen:
· Donderdag 20 januari 2022 (zaal Sigmund Freud): Wat is dementie?
· Donderdag 27 januari 2022 (zaal Sigmund Freud): Omgaan met dementie
· Donderdag 3 (…) Het hele nieuwsbericht
Deze namiddag trokken de heren van handbalclub Hades naar St.-Truiden om hun inhaalwedstrijd te spelen. Jammer genoeg was de tegenstander iets te sterk. HC Hades verloor met 22-19.

Handtas gestolen aan Boskerkhof

Zondag 9 januari 2022
Hamont-Achel - Handtas gestolen aan BoskerkhofOp de parking van het Boskerkhof hebben onbekenden gisteren een handtas gestolen uit een auto. De tas lag onder een zetel in de wagen. De daders sloegen de voorruit in om in de auto te geraken. Een getuige zag wat eerder dat een lichtblauwe auto met Nederlandse nummerplaat achteruit langs de auto van de gedupeerde vrouw parkeerde. In de wagen zaten een man en een vrouw. De gedupeerde vrouw vraagt aan andere eventuele getuigen zich bij de politie te melden. 

Jet Pellens overleden

Zondag 9 januari 2022
Hamont-Achel - Jet Pellens overledenIn WZC Immaculata in Pelt is vrijdag Jet Pellens overleden, de echtgenote van Willy Snoekx. Ze was afkomstig van Achel en werd 78 jaar. De uitvaart vindt plaats in besloten kring. Begroeting: woensdag (19-19.30u) in uitvaartcentrum Vandebosch.
Hamont-Achel - Nieuwjaarsborrel van De GrevenbroekersZoomOnder coronaproof omstandigheden heeft wandelclub De Grevenbroekers gisteren een toast uitgebracht op het nieuwe jaar. Ondanks het slechte weer mochten ze op het prachtige domein van de Tomp 75 wandelaars verwelkomen. Na ontvangst met een glaasje bubbels was er de gelegenheid om een mooie wandeling te maken in de buurt, met halfweg een stop met een jenevertje. Terug bij aankomst waren er nog koffie met cake en soep voorzien. Het was een gezellig weerzien voor alle deelnemers. Met dank aan de eigenaars van de Tomp. (JG)
Hamont-Achel - Kindervaccinaties in de Antwerpse ZooZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Rudy Van Der Lienden uit Hamont-Achel heeft de besloten vennootschap PBC Reiniging opgericht met zetel aan de Groenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het reinigen van ramen, kozijnen, gevels, daken en van het interieur van gebouwen.

Nipt verlies voor Tectum Achel

Zaterdag 8 januari 2022
Hamont-Achel - Nipt verlies voor Tectum AchelTectum Achel heeft vanavond de thuiswedstrijd tegen Lindemans Aalst verloren met 2-3. Setstanden: 25-16, 22-25, 24-26, 25-23 en 6-15.

Van Excelsior naar KFC Hamont 99

Zaterdag 8 januari 2022
Hamont-Achel - Van Excelsior naar KFC Hamont 99Trainer Jeroen Van Seggelen van Excelsior Hamont maakt komend seizoen de overstap naar KFC Hamont 99. Hij is zeven jaar aan de slag bij Excelsior.

Droog na het weekend

Zaterdag 8 januari 2022
Weerbericht
Hamont-Achel - Droog na het weekendIn een strakke westelijke hoogtestroming wordt een actieve regenzone naar onze streken gestuurd. Het gaat daarbij langdurig en veel regenen. Nadien is de luchtmassa licht onstabiel, maar na het weekend bouwt een hogedrukgebied op over onze regio. Het wordt dan rustig en overwegend droog. De zon is af en toe ook aanwezig, maar vaak zijn er lage wolkenvelden en is het eerder grijs.
Vandaag is het droog tot de middag, dan komt er vanuit het westen regen opzetten. Het blijft nadien lange tijd (…) Het hele nieuwsbericht

Nu ook vaccinaties van kinderen

Zaterdag 8 januari 2022
Hamont-Achel - Nu ook vaccinaties van kinderenZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

De boom der zekerheden

Zaterdag 8 januari 2022
Chel mag het zeggen
Hamont-Achel - De boom der zekerhedenWeet je nog hoe wij uitkeken naar een vrije schooldag? En hoe intens gelukkig we ons voelden als die dag vrijheid een beetje onverwacht kwam? Omdat de leerkrachten naar een verschoven pedagogische studiedag moesten bijvoorbeeld. Zo een dagje vrijaf opende eindeloze horizonten. Weg uit die duffe klaslokalen! Geen muren meer rond je met landkaarten en leerrijke of stichtende prenten, de ene al onnozeler dan de andere!
En de vakanties dan! Twee weken met Kerstmis en twee met Pasen. En hopla, daar kwam later (…) Het hele nieuwsbericht
Door bevoorradingsproblemen zijn de gele keukenafvalzakken in verschillende winkels in Limburg niet meer te koop. Dat meldt de afvalintercommunale Limburg.net, die zich verontschuldigt voor dit ongemak en er naar eigen zeggen alles aan doet om de voorraden zo snel mogelijk bij te vullen. Vanaf eind januari liggen er normaal gezien opnieuw gele zakken in de winkels. In februari zullen inwoners bovendien een startpakket van 3 gele zakken ontvangen. Voor alle andere afvalsoorten zijn er nog voldoende (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Bijna 900 bevallingen in MariaziekenhuisZoomDe dienst gynaecologie-verloskunde van het Noorderhart Mariaziekenhuis sloot het jaar 2021 af met 887 bevallingen, waaruit 897 baby’s geboren werden. In 10 gevallen ging het om tweelingen. De drukste maand was december 2021 met maar liefst 94 bevallingen.
In een rapport van 2020 over bevallingen scoort Noorderhart Mariaziekenhuis heel goed. Het opvallendste is het aantal inleidingen bij bevallingen. Zo worden heel weinig bevallingen in Noorderhart kunstmatig ingeleid, het minst in (…) Het hele nieuwsbericht

André Schouten overleden

Vrijdag 7 januari 2022
Hamont-Achel - André Schouten overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is gisteren André Schouten overleden, de weduwnaar van Madeleine Clauwers. Hij zou eind volgende week 92 jaar geworden zijn. De afscheidsdienst en de begraving van de urne op het boskerkhof zullen in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.

Vogelgriep in Bocholt

Vrijdag 7 januari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Bij een vogelhandel in Bocholt is vogelgriep vastgesteld. Dat heeft het FAVV, het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen, bekendgemaakt. Het gaat om de hoogpathogene variant. Rond de uitbraak worden nu een beschermingszone met een straal van 3 km en een bewakingszone met een straal van 10 km afgebakend. Iedereen die gevogelte houdt, of dit nu professioneel of als hobby is, moet zich houden aan de ophokplicht. Morgen wordt het aanwezige pluimvee geruimd door (…) Het hele nieuwsbericht

KMI: code geel

Vrijdag 7 januari 2022
Hamont-Achel - KMI: code geel
Het KMI verwacht vandaag winterse buien, en dan meestal sneeuwbuien boven 400-500 m hoogte, die 's avonds tijdelijk intenser kunnen worden over het zuiden van de Ardennen en in Belgisch Lotharingen. In de nacht van vrijdag op zaterdag liggen de temperaturen in vele streken rond het vriespunt, zodat er gevaar is voor ijsplekken. Het KMI geeft code geel voor heel België.
Hamont-Achel - 18 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 18 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, vier minder dan gisteren. Vier van hen - één minder dan gisteren - worden verpleegd op intensieve zorg.  

Jacques Janssen overleden

Vrijdag 7 januari 2022
Hamont-Achel - Jacques Janssen overledenOp 29 december is in Genk Jacques Janssen overleden, de weduwnaar van Nelly Vandeweyer en de oprichter van de AJK Groep. Hij was 83 jaar en afkomstig van Achel, waar hij ook begraven wordt. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats. Online condoleren kan via www.uitvaartzorgvanhove.be.

Ondertussen, in Bethlehem...

Donderdag 6 januari 2022
Hamont-Achel - Ondertussen, in Bethlehem...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Hamont-Achel - Djokovic in gedwongen afzondering in AustraliëZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Hamont-Achel - 'Mogelijk gevaarlijke XTC-pillen in omloop'Het Parket Limburg waarschuwt dat er mogelijk gevaarlijke XTC-pillen in de omloop zijn. Aanleiding is het overlijden van een 39-jarige man in Lanaken. Op nieuwjaarsdag werd de man in een appartement levenloos aangetroffen en uit een lijkschouwing bleek dat hjij gestorven was aan een combinatie van alcohol- en drugsgebruik. Op initiatief van het parket zijn in de zaak enkele aanhoudingen verricht.  
De pastorale eenheid Sint-Jozef Hamont-Achel houdt op dinsdag 18 januari (19.30 uur) een pastoraal beraad, zeg maar volksraadpleging, in de Sint-Laurentiuskerk in Hamont. Er zal overleg gepleegd worden over de toekomst van de parochies. Verder staan onder meer de planning van de weekendvieringen en de communicatie op het programma. Aan de volksraadpleging kan iedereen deelnemen.
Een 'Pastoraal Beraad' sluit aan bij de visie dat 'kerk betrokken-zijn' méér is dan alleen 'naar de mis' gaan," zegt Raf Lust. "Er zijn vele andere vormen van betrokkenheid, die zich bijvoorbeeld vertalen in zorg voor zieken ('ziekenzorg'), mensen in rouw ('rouwenden nabij'), enz... In het spoor van paus Franciscus krijgt het zogenoemde synodaal overleg vernieuwde aandacht. Parochiale Eenheid St.-Jozef vatte het thema van dit beraad samen in de drie vragen: waar moet 'de kerk' mee stoppen? Wat moet 'de kerk' vooral blijven doen? En wat moet 'de kerk' vanaf nu gaan doen?" De vragen kunnen anoniem worden beantwoord.
Hamont-Achel - 22 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 22 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, vier meer dan gisteren. Vijf van hen worden verpleegd op intensieve zorg. Er is één patiënt met een vermoeden van COVID-19, twee minder dan gisteren.
Hamont-Achel - 48 toeschouwers voor Tectum Achel tegen AalstAanstaande zaterdag speelt Tectum Achel om 20.30u de eerste wedstrijd van de terugronde tegen Lindemans Aalst. En hoewel er nog steeds geen publiek is toegelaten in de sporthal, zal Tectum toch proberen 48 supporters gelukkig te maken. Er is immers plaats voor 48 personen om in het cafetaria, achter het glas en gezeten met 6 aan een tafeltje, coronaproof en volgens alle geldende regels, de wedstrijd bij te wonen.
Interesse? Stuur dan vliegensvlug een mailtje naar info[!]tectum-achel.be met vermelding van je naam en Tectum-Aalst. Doe dit vòòr vrijdagmiddag 12.00u en een onschuldige trekking zal nadien de 48 gelukkige winnaars uit een trommel toveren. Als je “erbij” bent zal je vrijdagavond op de hoogte worden gebracht. Niet bij de gelukkigen? Niet getreurd! De wedstrijd is tevens te volgen via de livestream van de Euromillions Volley League.
Hamont-Achel - Noord-Zuid: werken aan fietsbrug van startZoomDe aanleg van de fietsbrug in Helchteren gaat van start. Op maandag 10 januari beginnen de voorbereidende werken, zoals het verplaatsen van nutsleidingen langs de Grote Baan en snoeiwerk langs fietssnelweg F74. De werken worden in zes fases uitgevoerd.
Volgens de huidige planning fiets je over de fietsbrug in het voorjaar van 2023. Meer informatie   
Bij de start van het nieuwe jaar maakt het Limburgse ondernemersvertrouwen, na de recordscore van +22,8 in oktober 2021, een forse duik naar +10,6. Dat blijkt uit de Polsslag Ondernemend Limburg (POL), de bevraging waarmee UNIZO Limburg en VKW Limburg ieder kwartaal polsen naar het aanvoelen bij de Limburgse ondernemers over de economische gang van zaken.
Hoewel het afgelopen vierde kwartaal van 2021 met +8,9 nog overwegend positief beoordeeld werd, ging het de Limburgse bedrijven de voorbije (…) Het hele nieuwsbericht

Frank van den Wildenberg overleden

Woensdag 5 januari 2022
Hamont-Achel - Frank van den Wildenberg overledenGisteren is Frank van den Wildenberg overleden, de echtgenoot van Corrie Wigmans. Hij was afkomstig van Leende en werd 64 jaar. Het afscheid vindt door de coronamaatregelen plaats in besloten kring. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.

Nelly van Elewoud overleden

Woensdag 5 januari 2022
Hamont-Achel - Nelly van Elewoud overledenIn het rusthuis in Achel is vandaag Nelly van Elewoud overleden. Ze was afkomstig van Breda en werd op nieuwjaarsdag 79 jaar. Het afscheid en de crematie zullen in stilte plaatsvinden. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.
Er circuleren valse oproepingsmails om je te registreren voor je boosterprik. Opgelet: de mails zien er onwaarschijnlijk echt uit. Pas op dat je niet doorklikt naar de nep-sites waar men je gegevens probeert te achterhalen. Het mailadres noreply[!]vlaamse-overheid.be is vals. Echte mails komen van noreply[!]burgerprofiel.vlaanderen.be. Twijfel je, controleer dan eerst het telefoonnummer in de mail. Is dat 050 636 636, dan is het een valse mail (want dit is het nummer van het vaccinatiecentrum van Blankenberge).
Hamont-Achel - Maandag starten werken viaduct BoorsemZoomKomende maandag 10 januari start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de renovatie van het viaduct van de E314 aan de grensovergang in Boorsem. In het weekend van 8 en 9 januari wordt het verkeer stelselmatig omgezet naar de tijdelijke verkeerssituatie met versmalde rijstroken en doorsteken in de middenberm. Vervolgens wordt tot eind 2022 in een lange rechte lijn het viaduct van kop tot teen aangepakt. In het voorjaar plant AWV de asfaltrenovatie tot aan het ecoduct Kikbeek.
Hamont-Achel - 18 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 18 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, één minder dan gisteren. Vijf van hen worden verpleegd op intensieve zorg. Er zijn drie patiënten met een vermoeden van COVID-19, twee meer dan gisteren.

Een stuk kouder

Woensdag 5 januari 2022
Weerbericht
Hamont-Achel - Een stuk kouderNa de erg hoge temperaturen van de afgelopen dagen, wordt het de volgende dagen een flink stuk kouder. Met een noordwestelijke hoogtestroming wordt koude lucht aangevoerd en bereiken de maxima nog maar de helft van de voorgaande dagen. Dit zijn dan wel weer de normale waarden voor deze tijd van het jaar. Het is daarbij wisselvallig met geregeld regen en buien. Bovendien komt er bij momenten flink wat wind te staan. Op de lange termijn krijgen we invloed van een hogedrukgebied en wordt de atmosfeer (…) Het hele nieuwsbericht

Alda Mertens overleden

Dinsdag 4 januari 2022
Hamont-Achel - Alda Mertens overledenOp nieuwjaarsdag is Alda Mertens (90) overleden, de weduwe van de in 1999 overleden Ferdinand Peeters. Zij woonde in Hasselt maar was afkomstig van Hamont. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Hamont-Achel - Al 38.000 boosterprikken in EerstelijnszoneTot nog toe zijn er in de Eerstelijnszone Noord-Limburg zowat 38.000 boosterprikken gezet. Eind januari zal elke 18-plusser uit de betrokken gemeenten - Bocholt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Peer en Pelt - een uitnodiging voor zo'n boosterprik hebben ontvangen. Als iedereen op de uitnodiging ingaat, kunnen er 85.264 boosterprikken gezet worden.
In februari wordt er gestart met het vaccineren van kinderen (5 t.e.m. 11 jaar). Het gaat in onze regio om zowat 9.000 kinderen. Momenteel wordt die kindervaccinatiecampagne voorbereid en is een werkgroep bezig met het op kindermaat inrichten van de vaccinatiecentra.
Hamont-Achel - Weer 19 coronapatiënten in ziekenhuisVanmorgen waren er 19 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, twee meer dan gisteren. Vijf van hen worden verpleegd op intensieve zorg. Er is één patiënt met een vermoeden van COVID-19. In Noorderhart Revalidatie & MS is er één patiënt met COVID-19.

Veronique Engelen overleden

Maandag 3 januari 2022
Hamont-Achel - Veronique Engelen overledenIn Sint-Truiden is donderdag Veronique Engelen overleden, de echtgenote van Rob Vandenbroucke. Ze was afkomstig van Neerpelt en werd 52 jaar. De afscheidsdienst en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: woensdag (19-20u) in funerarium Creemers in Hamont. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be. 
Commentaar
Hamont-Achel - Waar blijven die buitenlandse lezers?ZoomAan het eind van elk jaar werpen we wel eens een blik op het aantal bezoekers van de Internetgazet. Dan zien we wat de Duitsers beeindruckende getallen noemen. Zo bekeken die tienduizenden bezoekers elke dag veel pagina's op de Internetgazet: over heel 2021 waren er dat meer dan 36 miljoen. Daar staat een mens wel even bij stil.
Wat ons ook intrigeert is het hoge aantal bezoekers uit vreemde landen. Peltse Wim in New York is niet de enige Belg in Amerika die elke dag naar de Internetgazet surft; uit de VS kwamen vorige maand meer dan 110.000 bezoekers. Meer dan uit Nederland, alhoewel er dat ook bijna 70.000 waren, net als uit Noorwegen. Noorwegen? Welke lezers wonen in Noorwegen? En dan volgen Groot-Brittennië, Bulgarije (!), Duitsland, Finland, Frankrijk...
Als al die "buitenlanders" nu eens van zich lieten horen? Dat zou mooi Internetgazetmateriaal opleveren. Stuur eens een foto uit jullie omgeving daar? Vertel eens wat er daar gebeurt? Waar jullie je mee bezig houden? Gewoon een mailtje naar redactie[!]internetgazet.be. We zouden er zò blij mee zijn... (PP)

Fietser en bestelwagen botsen

Maandag 3 januari 2022
Grensgevallen
In de Adriaan Groenewegenlaan in Budel raakten deze namiddag een fietser en een bestelwagen in een aanrijding betrokken. De fietser is daarbij lichtgewond geraakt.
Hamont-Achel - 17 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 17 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, twee meer dan vrijdag. Vijf van hen - één meer dan vrijdag - worden verpleegd op intensieve zorg. Er is één patiënt met COVID-19 in Noorderhart Revalidatie & MS.

Bertha Huybers overleden

Maandag 3 januari 2022
Hamont-Achel - Bertha Huybers overledenGisteren is Bertha Huybers overleden, de weduwe van Toon Seutens. Ze was 82 jaar. De afscheidsviering en de begraving op de begraafplaats in Achel-Centrum vinden plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19;30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt. 

Marie-Josée Schuurmans overleden

Maandag 3 januari 2022
Hamont-Achel - Marie-Josée Schuurmans overledenGisteren is Marie-Josée Schuurmans overleden, de echtgenote van Guido Goosens. Zij was 68 jaar en afkomstig van Achel. Het afscheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Wolf verdrinkt in Albertkanaal

Maandag 3 januari 2022
Hamont-Achel - Wolf verdrinkt in AlbertkanaalZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Veel regen

Maandag 3 januari 2022
Weerbericht
Hamont-Achel - Veel regenKrachtige depressies in de buurt van Schotland en de Scandinavische landen sturen in een erg strakke zuidwestelijke luchtstroming gestoorde lucht naar onze regio. Het gaat regenen en er staat veel wind, al zijn de temperaturen nog erg hoog. Dinsdag wordt er veel regen verwacht op de scheiding van koude en warme lucht. De dagen daarna wordt het gevoelig kouder. Het blijft wisselvallig.
Vandaag wisselen bewolkte perioden af met enkele sporadische opklaringen. Hier en daar ontstaat er een (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Sterke stijging van covidbesmettingenEr is sprake van een sterke stijging van het aantal besmettingen met de omikronvariant van het coronavirus. In onze regio steeg het aantal besmettingen met liefst 70 procent. Bovendien stijgt het aantal positieve coronatesten bij ons sneller dan in de andere regio's.
De omikronvariant nestelt zich vooral in onze neus en keel en minder in de longen, waardoor een besmetting minder snel tot een ziekenhuisopname leidt. Maar om te vermijden dat nog meer kwetsbare ouderen besmet worden is het zaak van zoveel mogelijk afstand te houden, mondmasker te dragen, enzovoort.
Hamont-Achel - 13,5 procent van winkels staat leegZoomIn Limburg staan iets meer dan 2.200 winkels of 13,5 procent van het totaal leeg. Limburg heeft de grootste leegstand van Vlaanderen. Het Belgisch gemiddelde bedraagt 11 procent. In Tongeren bedraagt de winkelleegstand zelfs 18,3 procent, in Leopoldsburg 17,2 procent.

Yvonne Ceelen overleden

Zondag 2 januari 2022
Hamont-Achel - Yvonne Ceelen overleden
In het rusthuis in Achel is woensdag Yvonne Ceelen overleden, de echtgenote van Hubert Dirkx, die in 2012 stierf. Ze was 83 jaar. 
De afscheidsdienst en de urnebegraving bij haar echtgenoot op het Boskerkhof zal in beperkte kring plaatsvinden. Begroeting: morgen/maandag (19.30-20u) bij Vanhove Uitvaartzorg, Brogelerweg 24 in Bocholt.

Wolf verdronken in Albertkanaal

Zondag 2 januari 2022
In Hasselt is vanmorgen een verdronken wolf uit het kanaal gehaald. Het gaat vermoedelijk om het dier dat gisteren op verschillende plaatsen in Zuid-Limburg, maar ook in Stevoort en Kuringen werd gespot. Men vermoedt dat de mannetjeswolf per ongeluk in het kanaal is terechtgekomen en daar niet meer uit geraakte, vanwege de betonnen oeverversteviging.
Het kadaver werd overgebracht naar het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen waar het oppervlakkig werd onderzocht. Daarna verhuist het naar het labo van het INBO voor een autopsie en genetisch onderzoek. Pas over enkele weken zal duidelijk zijn om welke wolf het gaat.
Kerk
Hamont-Achel - Aantal Limburgse missionarissen gedaaldMomenteel zijn er nog 53 Limburgse missionarissen en ontwikkelingshelpers actief. Twintig jaar geleden waren er dat nog 248. Dat blijkt uit cijfers van STELIMO, het steunfonds voor Limburgse missionarissen en ontwikkelingshelpers. Nu zijn er nog 28 mannelijke religieuzen (paters en broeders), 18 (vooral vrouwelijke) leken coöperanten, 5 vrouwelijke religieuzen en 2 priesters van het bisdom actief in de missiegebieden. Twintig jaar geleden waren er nog 132 mannelijke religieuzen, 63 vrouwelijke religieuzen, 42 leken coöperanten en 11 priesters van het bisdom werkzaam in de ontwikkelingslanden.

Colruyt Helchteren overvallen...

Zaterdag 1 januari 2022
Hamont-Achel - Colruyt Helchteren overvallen...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

De warmste jaarwisseling ooit...

Zaterdag 1 januari 2022
Hamont-Achel - De warmste jaarwisseling ooit...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Gelukkig Nieuwjaar!

Zaterdag 1 januari 2022
Hamont-Achel - Gelukkig Nieuwjaar!ZoomEen nieuw jaar, weer 365 dagen die we zelf mogen vullen en waarin we hopelijk gespaard zullen blijven van ziekte, onheil en andere tegenslagen. En we hopen dat al onze lezers, medewerkers en adverteerders het geluk aan hun zijde zullen hebben. We wensen u allen van harte een gelukkig 2022!
14/04

Van harte proficiat voor het behalen van het kampioenschap in de eerste provinciale van het voetbal. Op naar de nationale reeksen.

André Steensels
02/04

Van harte dank, Paul. Internetgazet werd altijd zeer mooi gepresenteerd met woorden en beelden. Een prachtig medium voor en van Noord-Limburg dankzij uw inzet. We wensen uw opvolger veel succes!

Jef Plas
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel