Het overige nieuws

Elektrische fietsen gestolen

Woensdag 31 mei 2023
Lommel - Elektrische fietsen gestolenIn de Schoolstraat is een woninginbraak gepleegd. Er werden meerdere elektrische fietsen gestolen. De diefstal is gisterenavond vastgesteld.

Inbraak in auto op Molsekiezel

Woensdag 31 mei 2023
Dieven verbrijzelden een ruit van een auto op de Molsekiezel. Zij gingen met een handtas en een gsm aan de haal. Reden te meer om die Nederlandse slogan te respecteren: auto op slot, buit er uit. Laat nooit iets zichtbaar in een geparkeerde auto liggen!

Line-up School's Out

Woensdag 31 mei 2023
Lommel - Line-up School's OutZoomTraditioneel vieren alle Lommelse jongeren vanaf 12 jaar het einde van de examens en het schooljaar op School's Out. Dit is voor hen dan ook de ideale gelegenheid om de zomervakantie in te gaan, alle stress van zich af te gooien en een stevig feestje te bouwen met hun vrienden.
Gisteren maakte Stad Lommel via een leuk filmpje de line-up bekend van dit gratis festival. Dit jaar starten ze, zoals gewoonlijk, met enkele lokale talenten, zoals Re-Infected, die het publiek komen (…) Het hele nieuwsbericht

Wiske Van Beek overleden

Woensdag 31 mei 2023
Lommel - Wiske Van Beek overleden
Gisteren is Wiske Van Beek overleden, de weduwe van de in 2007 gestorven Louis Abrahams. Zij was 85 jaar en afkomstig uit Hechtel. Het afscheid vindt maandag (11.30 uur) plaats in de aula van crematorium Stuifduin.  Begroeting: zaterdag (18-18.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Lommel - Fietser (60) gewond op Balendijk
Deze namiddag rond 13 uur raakten een fietser en een bestelwagen in een aanrijding betrokken op de Balendijk. De 60-jarige fietser uit Balen liep daarbij verwondingen op.
Lommel - Tine Van den Nieuwenhuysen overleden
In Balen is vandaag Tine Van den Nieuwenhuysen overleden, de weduwe van Jef Mariën, die in 2018 stierf. Ze was geboren in Balen en werd 85 jaar. Zaterdag om 10u is er een afscheidsplechtigheid in het crematorium in Lommel, voorafgegaan (vanaf 9.30u) door de mogelijkheid tot begroeting. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.
.

Louis Snoeckx overleden

Woensdag 31 mei 2023
Lommel - Louis Snoeckx overledenVandaag is Louis Snoeckx overleden, de echtgenoot van Paula Willekens. Hij was geboren in Eksel en werd 78 jaar. Dinsdag (11u) is er een afscheidsviering in de aula van uitvaartzorg Severens aan de Leopoldlaan in Overpelt. Maandag tussen 18.30 en 19u kan men er gaan groeten.  
Het is maar dat je 't weet
De E314 is komend weekend afgesloten in rijrichting Lummen tussen knooppunt Kerensheide (NL) en Maasmechelen. Het Agentschap Wegen en Verkeer) vernieuwt dan opnieuw een gedeelte van het wegdek.
Het verkeer komende uit Nederland wordt vanaf vrijdagavond 2 juni tot en met maandagochtend 5 juni omgeleid naar de grensovergangen in Maaseik of Lanaken en kan via de N78 richting Maasmechelen.
De toplaag geluidsreducerend asfalt volgt over enkele weken. Tot dan rijdt het verkeer aan 90 km/u over de voorlopige onderlaag. In juni volgen nog enkele vergelijkbare werkweekends.
Lommel - Ontroerend theater in openluchtZoomCC. De Adelberg sluit het seizoen af met een ontroerende openluchtvoorstelling. De mooie omgeving van de Leyssensmolen in Kattenbos vormt het decor voor dit ontroerend theater.
Een ballonvaarder die voelt dat zijn einde nadert, wil slechts één ding: nog één keer de touwen lossen en alle ballast overboord gooien. Op hoop van leven vertelt het verhaal van een oude ballonvaarder die zich klaarmaakt voor zijn allerlaatste vlucht. Nog één laatste keer met zijn hoofd in de wolken, naar zijn overleden vrouw, de liefde van z’n leven. Zijn zoon probeert hem met beide voeten op de grond te houden, tegen beter weten in.
Op de vurige tonen van Nina Simone dansen een rasverteller, een poppenspeler en een luchtballon een wonderlijk ballet onder de blote sterrenhemel bij de Leyssensmolen. Een prachtige voorstelling over dementie, verlies en hoop...
Zaterdag 3 juni, 20.15u. Tickets: €15. Info & reservatie: www.ccdeadelberg.be
Morgen/donderdag organiseren Focus Noord vzw, Fedasil, Rode Kruis, Welzijnsregio en VDAB in Pelt een jobbeurs voor nieuwkomers regio Noord-Limburg. Met deze jobbeurs wil men drempels wegnemen bij nieuwkomers om te solliciteren en de match maken met werkgevers uit de regio, om zo hun vele vacatures in te vullen. De beurs vindt plaats in Het Noorderlicht aan de Industrielaan 16.
Het wordt al de derde editie van deze jobbeurs. De eerste keer vond een veertigtal nieuwkomers een job op de beurs (…) Het hele nieuwsbericht

Vandaag Wereld-antitabakdag

Woensdag 31 mei 2023
Lommel - Vandaag Wereld-antitabakdagZoomStop toch met roken. Op medisch vlak is het vrijwel zeker de voorbode van longkanker. Op sociaal vlak word je scheef aangekeken. Op financieel vlak kost roken je een rib uit je lijf. Stoppen dus, liefst nu, direct! Op Wereld-antitabaksdag.
Want dat is het vandaag. In heel de wereld worden de negatieve kanten van het roken - positieve zijn er niet - nog maar eens in de verf gezet.
Het Noorderhart-ziekenhuis zet zich in voor een rookvrije generatie, door patiënten en medewerkers te stimuleren om te stoppen met roken, en door rookstopbegeleiding aan te bieden. Vandaag is er een infostand daarover in het ziekenhuis in Pelt (foto).
Lommel - Die onderste is de gevaarlijksteZoom
Tijdens een opleiding in Dworp voor crisis support teams vloog een koningin van een Aziatische hoornaar het leslokaal binnen. Het beest - waarop in heel het land jacht wordt gemaakt - werd met een welgemikte slag naar de eeuwige jachtvelden geklopt door Benny Schepens. Toevallig lag op de vensterbank al het kadavertje van een ongevaarlijke Europese hoornaar. Maar het was niet Benny's schuld dat die daar lag. In ieder geval houden we er een mooie foto aan over.
De Aziatische hoornaar, die echt jaagt op honingbijen en ze doodt, is op de foto onderaan te zien. Hij heeft gele pootjes en is kleiner dan de Europese hoornaar (boven); deze heeft bruine pootjes. De Europese hoornaar is ongevaarlijk, de Aziatische daarentegen bekwaam om onze bijenvolken uit te roeien. (Foto Benny Schepens)
Lommel - GO! Scholengroep Xpert zet in op energiebesparingZoomVandaag ondertekenden GO! Scholengroep Xpert en Van Roey Services een onderhouds- en energieprestatiecontract voor 9 campussen of 15 scholen van het gemeenschapsonderwijs in Noord-Limburg. Het bedrijf garandeert met dit contract een besparing van 16,5% op elektriciteit, 3% op aardgas en 100% op stookolie voor de gebouwen binnen het 10-jarige traject en een besparing van 29% op elektriciteit en 15% op aardgas voor de gebouwen binnen het 20-jarige traject.
De gegarandeerde besparingen leveren een (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Werken in Soevereinstadion Lommel SKZoomIn het Soevereinstadion wordt er hard gewerkt! Het A- en B-veld worden opnieuw aangelegd en de toiletten in de Henders&Hazel-tribune worden vernieuwd. Dit allemaal om de supporters van Lommel SK van een optimale wedstrijdbeleving te voorzien.
Werken in Soevereinstadion Lommel SKWerken in Soevereinstadion Lommel SK
Zoom

Jean-Pierre Jansen overleden

Dinsdag 30 mei 2023
Lommel - Jean-Pierre Jansen overledenVandaag is Jean-Pierre Jansen overleden. Hij was 63 jaar. De uitvaartdienst vindt plaats in besloten kring. Begroeting: zondag (19- 19.30u) in uitvaartcentrum Vandebosch aan de Koning Leopoldlaan 177.

Friedl Willems overleden

Dinsdag 30 mei 2023
Lommel - Friedl Willems overledenGisteren is Friedl Willems overleden, de echtgenote van Leo Bakker. Ze was geboren in Best (Ned.) en werd 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Begroeting: maandag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Crisis treft meer mensen

Dinsdag 30 mei 2023
Lommel - Crisis treft meer mensenIn 2022 brak de oorlog in Oekraïne uit en bereikten de energieprijzen een recordniveau. CAW Limburg - dat mensen helpt die met een welzijnsvraag zitten - voelt al langer de impact van deze crises in het werkveld. De jaarcijfers bevestigen dit aanvoelen. "In 2022 hielp CAW Limburg 13 316 mensen met een welzijnsvraag, 7% meer dan in 2021," zegt algemeen directeur Alain Bielen. ‘We organiseerden in totaal net geen 80 000 contacten om hen te helpen. Uit een eerste analyse maken we op dat deze (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Groot draagvlak voor Nationale ParkenZoomIn opdracht van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir werd de voorbije weken een bevraging uitgevoerd bij 600 Vlamingen naar het draagvlak voor de ontwikkeling van Nationale Parken en Landschapsparken in Vlaanderen. Hieruit blijkt volgens de minister dat maar liefst 79% van de Vlamingen positief staan t.o.v. een Nationaal Park. 74% zien een Landschapspark zitten. Bovendien vindt 7 op 10 Vlamingen het fijn dat binnen een straal van 20 kilometer van de woonplaats een Landschapspark of Nationaal Park wordt ontwikkeld. “Vlamingen hebben een hart voor natuur, dicht bij hen in de buurt en willen dat de overheden werk maken van Vlaamse Parken. Het beleid krijgt ruime steun omdat een overgrote meerderheid, ondanks tegencampagnes, inziet dat meer natuur ook meer gezondheid én economische vooruitgang betekent”, reageert Demir.
Vandaag staat het Parkendecreet van Demir geagendeerd in de commissie van het Vlaams Parlement.
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Industriegrond in Limburg mogelijk duurderZoomDe Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) overweegt de prijs van industriegrond te verhogen. Dat kan worden afgeleid uit een artikel in het Pomblad, het magazine van de POM Limburg.   "We moeten anders gaan denken over ons ruimtegebruik en meer inzetten op verdichting, ruimtelijk rendement of andere optimalisatiemethoden," zegt Stijn Vercampt, expert ruimtelijke economie binnen POM Limburg. "De ruimte wordt schaars en dus moeten we het geweer van schouder veranderen. Want (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
De vervoerregio Limburg heeft een voorlopig Ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan uitgewerkt. Dat plan legt de globale mobiliteitsvisie voor de komende 10 jaar (met een doorkijkperiode van 30 jaar) vast voor de vervoerregio op een strategisch niveau, en dat voor alle vervoerswijzen. In dit voorlopig Ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan werd rekening gehouden met het Ontwerp plan-MER. Dat beschrijft de mogelijke milieueffecten van het voorlopig Ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan. Iedereen kan deze (…) Het hele nieuwsbericht
In de laatste rit van de Ronde van Noorwegen is Lommelaar Jordi Meeus vandaag opnieuw derde geëindigd. Zaterdag was dat ook al het geval. De rit vandaag werd gewonnen door de Noor Alexander Kristoff. De Brit Ben Tulett volgt Remco Evenepoel op als eindwinnaar.
Lommel - Vandaag start de week van de bij...Zoom...en op de Koning Leopoldlaan zijn ze er weer bij!
Bosland is Vlaanderens énige plekje waar onze eigen zwarte honingbij nog voortplanten kan zonder al te veel risico op verbastering (genetische pollutie) met uitheemse honingbijen die door imkers geïmporteerd worden. In 2016 werd voor het eerst een kleinschalige proef opgezet; ondertussen zijn we enkele jaren verder en komen imkers uit heel Vlaanderen met hun jonge zwarte bijenkoninginnen speciaal naar Bosland om hen hier op bruidsvlucht te laten gaan. Dit was onmogelijk geweest zonder de hulp van Natuur en Bos, lokale Natuurpunt-afdelingen en vrijwilligers.
Zelf zin om mee te bouwen aan het voortbestaan van onze inlandse honingbij? In november gaat er een nieuwe imkercursus van ZwarteBij.org van start in bezoekerscentrum 'De Wulp' in het Hageven (Pelt). Ga zeker al eens een kijkje nemen op 25 juni tijdens de Kennismakingsdag Zwarte Bij in Hechtel!
Lommel - Eerste cultuurdag in Wico campus LommelZoomDe leerlingenraad van Wico campus Lommel organiseerde een eerste cultuurdag. De leerlingen kwamen naar school in traditionele kledij en wapperden fier met hun vlaggen op de rode loper. Er werd gedanst, gezongen en kennis gemaakt met de verschillende culturen op school.

Aanhoudende droogte

Zondag 28 mei 2023
Weerbericht
Lommel - Aanhoudende droogteEen krachtig hogedrukgebied nabij Engeland blijft het weerbeeld op korte en lange termijn domineren. Wel kan er af en toe een erg verzwakte storing even onze regio aandoen. Neerslag wordt er evenwel niet verwacht, maar tijdelijk zijn er meer wolken en er is wat verandering in de temperaturen.
Morgen/maandag zijn er veel hoge en later middelhoge wolken, die ervoor zorgen dat de zon gesluierd is. Dat heeft ook zijn invloed op de temperaturen. De maxima liggen rond 19 graden en de noordoostenwind blijft (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - 't Onderwerp bestaat 15 jaarZoomVollen bak ambiance vandaag bij brastro 't Onderwerp, want ze bestaan 15 jaar! Vandaag startten ze met een heuse Latino night, met om 21u00 een knaller van een afsluiter met DJ Buscemi (rechts op de foto). (Foto Robert Boons)
In de tweede rit in lijn van de Ronde van Noorwegen, 172km ver, is Lommelaar Jordi Meeus vandaag 10de geëindigd. De rit werd gewonnen door Thibau Nijs die daarmee zijn eerste ritzege bij de profs behaalde. Edward Planckaert werd tweede.
Lommel - Handtas uit auto gejat in Ruwe-HeuvelwegAan de Ruwe-Heuvelweg is ingebroken in een auto. De dader(s) nam(en) een handtas mee. De politie kreeg vanmiddag melding van de feiten.

Flitsers staan weer paraat

Zaterdag 27 mei 2023
Lommel - Flitsers staan weer paraatDe lokale politie gaat komende week extra op de snelheid van het verkeer letten op de Adelberg, in de Beemdstraat, de Geelgorsstraat en de Albert Servaesdreef. Maar ook elders!
Lommel - Neos Lommel bij Elza(s) en NancyZoomNiet wat je denkt. "We waren op reis naar de Franse regio Elzas en naar de stad Nancy!" mailt de correspondente. "Het werd een héérlijke tijd met excellent goed weer, in een prachtige omgeving. Samen met de vrienden van Neos Lummen bevolkten we hotel “Au Riesling” in Zellenberg, pal op de wijnroute. Maar eerst deden we Straatsburg nog aan. Lunch en stadswandeling/rondvaart met onze eigen gids voltooiden de eerste dag. Voor dag 2 trokken we naar het kasteel van Haut-Koenigsbourg. Indrukwekkebd (…) Het hele nieuwsbericht
Neos Lommel bij Elza(s) en NancyNeos Lommel bij Elza(s) en Nancy
Zoom

Advertenties

Zaterdag 27 mei 2023
Chel mag het zeggen
Lommel - AdvertentiesSoms erger ik me dood aan de stupiditeit die er in advertenties gedemonstreerd wordt. Ik vraag me dan wel eens af of er echt mensen zijn die zich dat product, na het zien of horen van zoveel verregaande infantiele domheid, toch nog aanschaffen.
Gisteravond nog zag ik op een of andere TV-zender voor de zoveelste keer een sliert kerels die zich in volstrekt belachelijke huppeldanspasjes over het scherm bewogen, terwijl ze zongen dat hun schorten vuil waren. Ze tonen zich telkens stomverbaasd als ze van het (…) Het hele nieuwsbericht

Alex Agnew in de Adelberg

Vrijdag 26 mei 2023
Lommel - Alex Agnew in de AdelbergZoomVanavond kon je in levenden lijve ondervinden wat je krijgt wanneer je een komiek twee jaar lang opsluit in zijn eigen hoofd. Na twee lange coronajaren mag Alex Agnew immers weer volop optreden en zijn publiek entertainen, en dat doet hem zichtbaar goed! Over corona - dat volgens hem duidelijk de verkeerde mensen getroffen heeft -, over zijn bronstige dwergpoedel Sherlock, gender, racisme en woke, sex en masturberen bij Top Gun, de komiek schakelt moeiteloos over van het ene onderwerp op het andere. (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Wie wint het petanque-toernooi van Lutlommel?ZoomElke vrijdagavond in mei doen de mannen van KWB Lutlommel aan petanque. Dat doen ze al zeker 20 jaar. Op vrijdag 2 juni is er het afsluitend toernooi. Dan is iedereen welkom om te komen supporteren!

Rita Luyten overleden

Vrijdag 26 mei 2023
Lommel - Rita Luyten overledenGisteren is Rita Luyten overleden, de partner van Roger Geerinckx. Ze was geboren in Balen en werd 69 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.
Op zondag 28 mei - we meldden het al - kan je jezelf tijdens de Archeologiedagen helemaal laten onderdompelen in de prehistorie. Van leven zoals prehistorische mensen tot het zelf opgraven van een schat, terwijl je geniet van archeologisch straattheater. Kortom, een leuke archeologische namiddag voor jong en oud! 
De archeologen van KU Leuven geven ter plaatse rondleidingen op de site. Erfgoed Lommel zorgt voor geleide wandelingen doorheen het prehistorisch landschap. Deze wandelingen vertrekken aan de molen van Kattenbos om 14.30 uur, 15.30 uur en 16.30 uur. De archeologische site is bereikbaar via Tusdijk, een trage weg die je bereikt via de Zandstraat. Meer info vind je via deze link.  
Lommel - Natuurpunt lanceert de 'Insectenzomer'ZoomVanaf 1 juni lanceert Natuurpunt de Insectenzomer. Met de slogan 'Niet meppen, wel appen' vraagt de campagne aandacht voor de enorme achteruitgang van insecten en maakt ze de mensen bewust van de wonderbaarlijke en supernuttige insectenwereld. Bedoeling is om tussen 1 juni en 31 augustus zoveel mogelijk insecten in kaart brengen met de soortenherkennings-app ObsIdentify.
Elke twee weken zet Natuurpunt een andere soort in de kijker. Daardoor wil men de angst die veel mensen (…) Het hele nieuwsbericht

Alice Conjaerts overleden

Vrijdag 26 mei 2023
Lommel - Alice Conjaerts overledenGisteren is Alice Conjaerts overleden, de echtgenote van Simon Dierckx. Ze was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: woensdag (11.30-12.30u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.
Lommel - Samana-centrum: rolstoelwandeling naar brandweerZoomNaar jaarlijkse gewoonte organiseerde Samana-centrum vandaag een rolstoelwandeling. Vanuit de oude, vertrouwde Volksmacht trokken zowat 45 leden naar de brandweerkazerne. Na een welkomstwoord en een film over de werking kregen ze een rondleiding met deskundige uitleg. Afgesloten werd met een kopje koffie met taart. Bedankt aan de bereidwillige brandweermannen! (Jan Gybels)
Samana-centrum: rolstoelwandeling naar brandweerSamana-centrum: rolstoelwandeling naar brandweer
Zoom

Rosa Van Hout overleden

Donderdag 25 mei 2023
Lommel - Rosa Van Hout overledenDinsdag is Rosa Van Hout overleden, de weduwe van de in 2003 gestorven Theo Kiggen. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Liza Meus overleden

Donderdag 25 mei 2023
Lommel - Liza Meus overledenGisteren is Liza Meus overleden, de weduwe van de vorig jaar gestorven Hugo Simons. Zij was 74 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (20-20.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.

Clea Vandenberk overleden

Donderdag 25 mei 2023
Lommel - Clea Vandenberk overledenGisteren is Clea Vandenberk overleden, de echtgenote van Jos Daniëls. Ze was 66 jaar. Het afscheid vindt dinsdag om 11.30u plaats in het crematorium. Begroeting: maandag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat. 
Om over na te denken
"Helikopter vervangt bebakeningsbollen" - een groot item vanmiddag in het VRT-televisienieuws. Alsof het om een regelrechte primeur zou gaan.
Raar.
Want al op 1 maart van vorig jaar brachten wij het bericht dat Elia in onze regio de bebakeningsbollen liet vervangen vanuit een helikopter. Zou Noord-Limburg dan toch te ver van Brussel liggen? (PP)

Tijd om te hooien

Woensdag 24 mei 2023
Lommel - Tijd om te hooienZoom"Is het weer in mei te mooi, dan krijgt de schuur maar weinig hooi", is een oude weerspreuk. (foto Gust Ischen)
Lommel - G-voetbal Wijchmaal op bezoek bij VerbroederingZoomEen speciale voetbalwedstrijd vandaag, bij Verbroedering Lommel, in organisatie van Henri Cuypers. De G-voetbalploeg van Sporting Wijchmaal kwam op bezoek bij de eerste ploeg. Niet om gewoon een match tegen elkaar te spelen. Nee, de 2 teams werden gemengd en speelden zo een wedstrijd.
Henri Cuypers, die als G-scheidsrechter de wedstrijd leidde, en Verbroedering Lommel hebben zo'n wedstrijd eerder al enkele keren georganiseerd. Dat doen ze speciaal om Danny (34), de keeper (…) Het hele nieuwsbericht
G-voetbal Wijchmaal op bezoek bij VerbroederingG-voetbal Wijchmaal op bezoek bij Verbroedering
G-voetbal Wijchmaal op bezoek bij Verbroedering
Zoom

Reünie van oud-leraars WICO

Woensdag 24 mei 2023
Lommel - Reünie van oud-leraars WICOZoomEnkele keren per jaar komen de oud-leraars van WICO samen. Dat was vandaag weer het geval. Directeur W. Hoeckx gaf er een uiteenzetting over de toekomstplannen van de school. Marc Devriede zorgde voor de gezellige noot. (Foto Jacky Geboers)

Jenny De Block overleden

Woensdag 24 mei 2023
Lommel - Jenny De Block overledenGisteren is Jenny De Block (69) overleden, de echtgenote van Jean Velkeneers. Zij woonde in Heppen maar was afkomstig uit Lommel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Triske Vandenberk overleden

Woensdag 24 mei 2023
Lommel - Triske Vandenberk overledenGisteren is Triske Vandenberk overleden, de weduwe van de in 2021 gestorven Willem Hendrikx. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (13 uur) plaats in de aula crematorium Stuifduin. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

Jef Bloemen overleden

Woensdag 24 mei 2023
Lommel - Jef Bloemen overledenGisteren is Jef Bloemen overleden. Hij was 69 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.
Om over na te denken
Mille Vermeulen uit Lommel schreef een gedicht voor de twee broertjes uit Lommel-Kolonie die gisterochtend bij een gezinsdrama om het leven kwamen...

Jullie voetjes kraken op de sterren hierboven
Nog zo vers, is er plots dat einde gekomen
De lentelucht blaast kille wind
Onvoorstelbaar
Jullie waren nog kind
Hand in hand zullen jullie op een andere plek spelen
En verder bestaan in de harten van zovelen.
Van 3 tot 15 juli organiseert Huis Over Grenzen in Lommel opnieuw een internationale jongerenuitwisseling, ondersteund en gefinancierd door Youth in Action en het Erasmus+ programma. Er zijn 25 deelnemers uit België, Duitsland, Spanje en Griekenland die zich zullen buigen over de impact van sociale media op ons dagelijks leven. Het project heet Filter your Film en wordt begeleid door experts en ervaren workshopbegeleiders. Naast het serieuze werk staan ook verkenningstochten in de (…) Het hele nieuwsbericht

Opening winkel Sint-Vincentius

Woensdag 24 mei 2023
Lommel - Opening winkel Sint-VincentiusZoomNa de voorstelling op 19 mei van de winkel van de Sint-Vincentiusvereniging, gelegen aan de achterkant van het OverKophuis aan de Norbert Neeckxlaan, vond dinsdag de officiële opening plaats.
Voorlopig mogen de klanten tweemaal per maand komen, tot alles vlot verloopt en er voldoende aanvoer van goederen is. De vereniging heeft zelfs onlangs een koelwagen gekocht om meer goederen te kunnen ophalen of aan te kopen! Die koelwagen is er nog niet, maar wordt wel binnenkort verwacht. (Foto Robert Boons)

60 kaarsjes voor Okra Lommel

Dinsdag 23 mei 2023
Lommel - 60 kaarsjes voor Okra LommelZoomDit jaar viert Okra Lommel Centrum haar 60-jarig jubileum. Dat werd deze namiddag uitgebreid gevierd in de Adelberg met een academische zitting en muzikale omlijsting. Toespraken waren er van burgemeester Bob Nijs, voorzitster van Okra Limburg Lizy Cosemans en teamleider Okra Lommel-Centrum Stan Bresseleers. De muzikale intermezzo's waren van Mark De Vroede, die we kennen van Rustling Cane. Na de academische zitting konden alle aanwezigen genieten van een gezellige (…) Het hele nieuwsbericht
60 kaarsjes voor Okra Lommel60 kaarsjes voor Okra Lommel
Zoom
Lommel - Joery Wouters 2de in WK halve triatlonZoomAfgelopen zondag is Lommelaar Joery Wouters tweede geworden op het wereldkampioenschap halve triatlon. De wedstrijd vond plaats in het Slowaakse Šamorín en kreeg zowat 650 mannen en vrouwen aan de start. Onder een stralende zon finishte de Lommelaar in net geen vier uur (3u59'26")als vice-wereldkampioen in de leeftijdscategorie M25-29. Als deelnemer van het WK Challenge moest hij 1.9 km zwemmen, 90 km fietsen en 21.1 km lopen. Jammer genoeg verliep zijn voorbereiding niet optimaal door een vervelende rugblessure.

Het wordt opnieuw warmer

Dinsdag 23 mei 2023
Weerbericht
Lommel - Het wordt opnieuw warmerEen hogedrukgebied strekt zich uit van de Atlantische Oceaan, via het Verenigd Koninkrijk tot de lage landen. Daarbij overheerst een noordelijke stroming met aanvoer van een aantal wolkenvelden, maar vaak ook met veel zon. De aangevoerde lucht is eerst nog vrij fris, maar de volgende dagen ruimt de wind naar het noordoosten en bereikt warmere en drogere lucht onze streken.
Vandaag maken wolkenvelden na de middag plaats voor steeds meer zon. Tegen de avond wordt het zelfs vrij zonnig. Bij een (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Weer actie tegen gsm-en aan het stuurZoomGsm-gebruik achter het stuur is duidelijk een hardnekkig probleem. Bestuurders weten dat het niet mag maar denken toch vaak dat het kan. Een mentaliteitswijziging is noodzakelijk, zegt het Parket Limburg. Daarom is er samen met de politiediensten van het arrondissement opnieuw een gsm-actie georganiseerd. Ze loopt van morgen/woensdag 24 mei t.e.m. donderdag 25 mei. Bij vaststelling van gsm-gebruik aan het stuur zal het rijbewijs van de bestuurder onmiddellijk worden ingetrokken voor een periode van acht dagen.
Lommel - Rinus wint de Schaal van Lommel petanqueZoom43 gegadigden namen deel aan de 23ste editie van het petanquetornooi voor de Schaal van Lommel. En wie won? Rinus van Bommel (tweede van rechts op de foto)! Jean Cochet (tweede van links) werd tweede en Philomène Ramaekers derde.

Paula Kelgtermans overleden

Dinsdag 23 mei 2023
Lommel - Paula Kelgtermans overledenGisteren is Paula Kelgtermans overleden, de echtgenote van Jos Flament. Zij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Lommel-Centrum.
Lommel - OKRA Lommel-Centrum houdt traditie in ereZoomOKRA Lommel-centrum houdt graag een jaren oude traditie in ere: na een bezoek aan het WZC Kapittelhof fietsten ze naar zaal Loxia voor een terrasje t.g.v. Balendijk-kermis, met uiteraard de degustatie van een kermisfriet. Dank aan KWB-Balendijk voor de ontvangst en bediening. (Stan Bresseleers)
Lommel - Lommelse Verliedjes in LaakdalZoomZondag brachten Dirk Van Bun en Rudi Lavreysen hun ‘Verliedjes’ tijdens het Gluren bij de Buren-festival in Laakdal. Francine Peeters zorgde voor een hartelijke ontvangst in haar tuin. Er waren zelfs enkele Lommelaars naar Laakdal gefietst om Dirk en Rudi aan het werk te zien. De nieuwe set werd bijzonder gesmaakt door het goed opgekomen publiek.  
Lommelse Verliedjes in LaakdalLommelse Verliedjes in Laakdal
Zoom

Geluksvogeltjes

Maandag 22 mei 2023
Lommel - GeluksvogeltjesZoomEn dit zijn de eerstecommunicantjes van Heeserbergen. Geluksvogeltjes! mailt lezeres Lisette Stalmans-Triki, die ons deze foto bezorgde.

Peter Geerts overleden

Maandag 22 mei 2023
Lommel - Peter Geerts overledenIn Kortrijk is zaterdag Peter Geerts overleden. Hij was geboren in Bree en werd 48 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Robin Tils overleden

Maandag 22 mei 2023
Lommel - Robin Tils overledenOp 19 mei overleed Robin Tils. Hij was 31 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Pinksteren nadert...

Maandag 22 mei 2023
Lommel - Pinksteren nadert...Zoom...en dat zullen ze op de Koning Leopoldlaan geweten hebben. Honi soit qui mal y pense!
Lommel - Brons voor beachvolley-zusjes van DorenZoomOp de 3de manche van de Geberit Beachtour in Kortrijk hebben de Lommelse zusjes Emma en Ilya van Doren brons gehaald. Voor de eerste keer OOIT in de halve finale, en dus ook voor de eerste keer ooit een medaille in de prille beachcarrière van deze jongedames!
Beiden spelen ze zaalvolleybal bij VBC Zandhoven, en pas twee jaar geleden startten ze samen hun beach-avontuur, met provinciale toernooien. Daar konden ze veel wedstrijden winnen om punten te verzamelen, en zo al twee keer (…) Het hele nieuwsbericht

Jordi Meeus 25ste in Keulen

Zondag 21 mei 2023
In de 105de editie van de "Rund um Köln", de ronde van Keulen, is Jordi Meeus vandaag 25ste geëindigd. De rit was ruim 201 km lang. Winnaar werd Danny van Poppel.
De kogel is door de kerk: na een succesvolle 20ste editie komt er ook volgend jaar een nieuwe editie van de KLAPKWIS. Noteer alvast de datum in je agenda: zaterdag 16 maart 2024. De inschrijvingen starten op 1 oktober.
Lommel - Ondertussen, in Sint-Truiden...ZoomDaar verwachten ze nog meer drag queen shows in de Minderbroederskerk... (Cartoon: Fobie)
Lommel - M16A van Basket Croonen Lommel Limburgs kampioenZoomDe M16A van basketbalclub Croonen Lommel hebben op de Limburgse basketbalkampioenschappen de beker gewonnen en zijn dus Limburgs kampioen. Gefeliciteerd, meisjes! De M14 behaalden de tweede plaats. UPDATE Er waren in totaal vijf Lommelse ploegen. De M12A werden kampioen, de M14 behaalden net als de M19 de tweede plaats, de M16A en de J21 werden kampioen. Goei clubke, BBC Croonen Lommel!
M16A van Basket Croonen Lommel Limburgs kampioenM16A van Basket Croonen Lommel Limburgs kampioen
Zoom
Lommel - De beste G-basketbalploeg van BelgiëZoomDe G-basket ploeg van BBC Lommel heeft de voorbije dagen deelgenomen aan de nationale Special Olympics in Mechelen. Daar hebben ze goud behaald in reeks 1 en de beker voor fair play ontvangen! Een topprestatie! Dit alles door het harde werk en de inzet van de spelers en coach. Lommel mag zich nu de beste G-basket ploeg van België noemen! (KT)
Lommel - 'Liberation Garden' in 'De Ochtend'ZoomHet VRT-radioprogramma "De Ochtend" bracht een verhaal over "Liberation Garden". Het pas geopende museum in Leopoldsburg vertelt op een eigentijdse en interactieve manier de aangrijpende verhalen van gewone mensen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Curator Peter Schrijvers benadrukt het belang van Leopoldsburg als locatie voor het museum, waar het unieke erfgoed en het bijzondere verhaal van de regio centraal staan. Het museum moet Limburg en Vlaanderen positioneren als een aantrekkelijke bestemming voor WO II-toerisme. Met speciale aandacht voor jongeren hoopt het museum een nieuwe generatie te betrekken bij het begrijpen en herdenken van deze periode. Luister 8 minuten naar interessante info

De Oekraïense lente

Zondag 21 mei 2023
Lommel - De Oekraïense lenteZoom                                                                              (Cartoon: Fobie)

Vegetatiebrand in Kristalpark

Zaterdag 20 mei 2023
Lommel - Vegetatiebrand in KristalparkVandaag in de vooravond ontstond er een vegetatiebrand langs het Kanaal van Beverlo, ter hoogte van het Kristalpark, zodat de brandweer moest uitrukken. Er is beperkte schade.
Lommel - KSA-meisjes Lutlommel naar WalibiZoomVandaag gingen de meisjes van KSA Lutlommel op uitstap naar Walibi. Ze waren met 51, waarvan 11 leidsters. En ze hebben zich goed geamuseerd!
KSA-meisjes Lutlommel naar WalibiKSA-meisjes Lutlommel naar WalibiKSA-meisjes Lutlommel naar WalibiKSA-meisjes Lutlommel naar WalibiKSA-meisjes Lutlommel naar Walibi
Zoom

Jan Vanchaze overleden

Zaterdag 20 mei 2023
Lommel - Jan Vanchaze overledenGisteren is Jan Vanchaze overleden, de echtgenoot van Ria Vanderhoydonks. Hij was 76 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.

'Gluren bij de buren' in Mol

Zaterdag 20 mei 2023
Kort nieuws van bij de buren
Lommel - 'Gluren bij de buren' in MolZoomIn het kader van "Gluren bij de Buren" traden Mith en Eline van Dyadic gisteravond op bij Peter en zijn gezin in Mol. Ze brachten akoestisch en tweestemmig Engelse en Nederlandstalige pophits zoals Proud Mary, Walking on sunshine, You're the one that I want, Als het avond is,.... Het was een super gezellige muzikale avond met vrienden, familie en buren!
'Gluren bij de buren' in Mol'Gluren bij de buren' in Mol
Zoom

Van de dag af

Zaterdag 20 mei 2023
300 woorden van Rudi
Lommel - Van de dag afIn de supermarkt bots ik op Willem. Ik ken hem omdat hij in de elektronicawinkel werkte waar mijn ouders wel eens elektrische spullen kochten. Je had toen enkel lokale handelaars waar je zowel de koelkast, een platenspeler, de nieuwe tv of je eerste microgolfoven kocht. Geen ketens of internet. Herstellingen waren toen nog goedkoper dan een nieuw exemplaar.
Ik heb gehoord dat zijn moeder enkele weken geleden is overleden. Ze was 93 jaar. “Ze heeft een schoon leven gehad”, zegt hij, waarna hij (…) Het hele nieuwsbericht
Nu het opnieuw warmer wordt - en de natuur dus droger - is het risico op natuurbranden groter. Daarom heeft het Agentschap Natuur en Bos code geel afgekondigd in de provincies Limburg en Antwerpen. Het is niet meer toegelaten vuur te maken in de bossen en natuurgebieden. Ook roken is er verboden. De brandwseer en de natuurbeheerders zijn extra waakzaam, zeker met de zonnige dagen in het verschiet.
Lommel - Zes nieuwe spelers bij GrenstrappersGrenstrappers Kolonie heeft zes spelers aangetrokken: Glenn Van Lishout (Sparta Lille), Jordy Vaeyens (vrije peler), Yoran Engelen (Lutlommel VV), Jan Willekens (Kattenbos Sport) en Kris Deprins en Robin Schoofs, beiden van Verbroedering Lommel.

Fietsendrager gestolen

Vrijdag 19 mei 2023
Lommel - Fietsendrager gestolenIn de Sportveldenstraat gingen onbekenden er met de fietsendrager van een auto aan de haal. De politie kreeg gisteren in de vooravond melding van de feiten.
Bij een ongeval in de Stationsstraat is deze voormiddag een fietser gewond geraakt. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

Zaak asielzoeker geseponeerd

Vrijdag 19 mei 2023
Het parket heef het dodelijke ongeval op de Luikersteenweg waarbij vorig jaar een 28-jarige asielzoeker om het leven kwam geseponeerd. De man was er gevallen, vervolgens door vermoedelijk drie voertuigen geraakt en enkele meters meegesleurd.
Lommel - 5de Indiana Jones-film op festival van CannesZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)  
De provincieraad heeft gisteravond ingestemd met het voorstel om de 19 sociale huisvestingsmaatschappijen en verhuurkantoren in de provincie te fusioneren. De nieuwe entiteit zal BV Wonen in Limburg heten.
Het is maar dat je 't weet
Verkeersinstituut VIAS is in april gestart met een speciaal proefproject rond groene zwaailichten in personenwagens van vrijwillige brandweerlieden. Dankzij die ‘hoffelijkheidslichten’ moeten ze herkenbaar zijn voor andere weggebruikers wanneer ze onderweg zijn naar de kazerne voor een dringende interventie. Het proefproject gaat acht maanden duren, meldt Het Laatste Nieuws.
Het ministerie van defensie is niet van plan zich te engageren om de kandidatuur van Bosland voor een Nationaal Park te steunen. Dat zei minister van Defensie Ludivine Dedonder vandaag in de commissie landsverdediging van de Kamer, in antwoord op een vraag van Kamerlid Verduyckt. "We willen voor bosbeheer blijven samenwerken met het Agentschap Natuur en Bos, maar het militair gebruik blijft prioritair, boven natuurrecreatie en toerisme," aldus de minister.
Het is maar dat je 't weet
De aangekondigde nieuwe brug over de Maas in Maaseik zal wellicht in 2026 klaar zijn. Dat maakte Vlaams minister Lydia Peeters vanmorgen bekend in Maaseik. De voorbereidingen voor de brug zijn al gestart en tegen de zomer 2024 moeten de eerste werken beginnen. De nieuwe brug komt ten zuiden van de bestaande. De huidige brug rust op twee pijlers in de Maas, de nieuwe krijgt slechts één centrale pijler.

Henri Cuyvers overleden

Woensdag 17 mei 2023
Lommel - Henri Cuyvers overledenGisteren is Henri Cuyvers overleden, de weduwnaar van Albertina Oyen. Hij was 81 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in besloten kring. Begroeting: maandag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.in de Schansstraat.

Pachtprijs blijft stijgen

Woensdag 17 mei 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 betaalde een Belgische landbouwer gemiddeld 329 €/ha per jaar voor de huur van geploegde grond en 287 €/ha voor grasland. In 10 jaar tijd is de pachtprijs van geploegde grond met 32,7% gestegen en de prijs van grasland met 20,1%. Dat meldt Statbel.
De pacht is het bedrag dat de pachter jaarlijks aan de verhuurder betaalt voor het gebruik van zijn grond voor landbouwdoeleinden.

Edwinne Vreys overleden

Woensdag 17 mei 2023
Lommel - Edwinne Vreys overledenGisteren is Edwinne Vreys overleden, de weduwe van Frans Verachtert, die in 2015 stierf. Ze was 61 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.
Tijdens de Para Swimming World Series in Berlijn heeft Lommelaar Sam De Visser zes Belgische records verbeterd: 50,100 en 400 m en vrij, 50 m rug, 100 m vlinder en 200 m wissel.
Lommel - Leesniveau Vlaamse kinderen blijft dalen...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Voorlopig nog koude wind

Dinsdag 16 mei 2023
Weerbericht
Lommel - Voorlopig nog koude windEen hogedrukgebied met kern net ten zuidwesten van Ierland bepaalt het weer in onze streken. Het is droog en er is flink wat zon. De temperaturen zijn echter bescheiden en de matige wind komt uit het noorden en voelt eerder koud aan. Onder de inversie ontstaan er enkele stapelwolken. Komende nacht, morgen en eigenlijk de rest van de week blijft het hogedrukgebied het weer in onze streken domineren.
Morgen/woensdag is het behoorlijk koud in de ochtend bij minima rond 5 graden. Wel is het (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Limburgse werknemers verdienen gemiddeld zo'n 300 euro minder dan de Belgische werknemer. Ze krijgen ook minder vaak extralegale voordelen zoals maaltijdcheques, jaarpremies of een hospitalisatieverzekering. Toch is Limburg bezig met een inhaalbeweging en wordt de loonkloof kleiner.
Lommel - Ondertussen, op de Koning Leopoldlaan...ZoomGe moet optimist blijven in het leven!
Lommel - (Nog) geen overwinning voor ErdoganZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) startte eind maart aan een gedeeltelijke brugrenovatie op het verkeersknooppunt in Lummen. Het gaat om de brug die het E313-verkeer komende uit Antwerpen naar de E314 richting Nederland leidt. Tijdens het Hemelvaartweekend worden er o.a. waterdichtingswerken op het brugdek uitgevoerd en krijgt de brug een nieuwe asfaltlaag. Hierdoor wordt de brug van woensdagavond 17 t.e.m. maandagochtend 22 mei volledig afgesloten. Verkeer volgt een omleiding via afrit (…) Het hele nieuwsbericht

De treinen zijn (weer) later

Maandag 15 mei 2023
Het is maar dat je 't weet
Lommel - De treinen zijn (weer) laterDoor een seinstoring in de zone Antwerpen ziet het er naar uit dat enkele treinen naar Limburg vanavond weer vertraging zullen hebben...
Lommel - Actieplan om bouw te promotenZoomVDAB Limburg en Constructiv, het sectorfonds van en voor de bouwsector, werkten samen een provinciaal actieplan uit met als doel meer werkzoekenden toe te leiden naar de bouw.
Het actieplan bevat 25 acties die VDAB en Constructiv zullen uitvoeren tegen eind 2024. Het Limburgs actieplan bevat 4 prioriteiten met daaronder in totaal 25 acties waarbij VDAB en Constructiv de krachten bundelen. Een actie uit het plan is het organiseren van infosessies om nieuwe doelgroepen warm te maken voor de bouw. (Foto Hans Put)

Propere mezen, die mezen

Maandag 15 mei 2023
Puur natuur
Lommel - Propere mezen, die mezenZoom Hoe vogelouders hun jongen voeren en tientallen keren per dag op en af naar het nestkastje vliegen - vertederend.  Maar wat erin gaat, moet er ook uit. Bijna net zo vaak als het voeren wachten ouders op een af te voeren pakje. Het jong steekt daarbij zijn kontje omhoog en voorzichtig pakken de ouders dan het wittig vormpje en vliegen er mee weg. Marcella Stappers kon zo'n moment in haar tuin vastleggen bij haar koolmeesjes. Onderschat het aantal 'poepzakjes' trouwens (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Twee aanwinsten voor Kattenbos SportLander Aerts (Wijgmaal) en Zeno Dirx (Bocholt) zullen komend seizoen de kleuren van Kattenbos Sport verdedigen.

Willy Blom overleden

Maandag 15 mei 2023
Lommel - Willy Blom overledenGisteren is Willy Blom overleden, de echtgenoot van Ineke Blom-Fluit Hij was 68 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Rouwadres: familie Blom-Fluit, Luikersteenweg 567, 3920 Lommel.

'Blijf van die sigaret af'

Zondag 14 mei 2023
Vandaag gelezen
"Ik kan enkel zeggen: de sigaret heeft mij wellicht kanker gegeven. Probeer er dus van af te blijven, hoe ongelofelijk lastig dat ook is. Ik wil niet terug naar de wereld van de sigaret. De sigaret heeft me bijna vermoord. Ik ga die tweede kans niet verprutsen."
(VRT-journalist Björn Soenens bij VRT-nieuws.be)
Lommel - Ontroerende voorstelling Kommil Foo in de AdelbergZoomHet cultuurseizoen loopt bijna op zijn einde. Gisterenavond trad, in een bomvolle zaal van De Adelberg, Kommil Foo op met de voorstelling "Grind". De twee broers Raf en Mich Walschaerts bijten zich vast in hun familieverleden en graven oude, verdoken geheimen op. Soms hilarisch, grotesk, uitbundig, soms intiem, kwetsbaar en vertederend mooi. Een ontroerende voorstelling met prachtige songs, op een bijna leeg podium. En toch weten ze steeds het publiek op het puntje van hun stoel te laten zitten. Topklasse, die twee broers!  
Lommel - Kattenbos klopt Unico Tongeren AIn de eindronde van derde provinciale (bijkomende stijgers) heeft Kattenbos Sport vanmiddag met 2-1 gewonnen van Unico Tongeren A. De doelpunten vielen in de laatste tien minuten. Voor Kattenbos scoorden Burhan en Dierick, voor Unico Schroyen.
De Stedelijke Adviesraad voor mensen met een handicap (S.T.A.P.) heeft stickers bezorgd aan Modehuis Vinken in de Kerkstraat om aan te geven dat assistentiehonden in hun zaak welkom zijn en ook een toegankelijkheidssticker voor rolstoelgebruikers, rollators en buggy’s. Wil jij ook laten weten dat dit mogelijk is in jouw zaak? Geef dan een seintje aan Kristof Habraken via STAP[!]lommel.be

De Vlaamse canon (2)

Zondag 14 mei 2023
Lommel - De Vlaamse canon (2)Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Aan alle moeders...

Zondag 14 mei 2023
Lommel - Aan alle moeders...ZoomEen fijne moederdag gewenst! Laat u maar eens in de watten leggen! (Foto Pierre Rutten)

De politie waarschuwt

Zaterdag 13 mei 2023
Straks loopt het Flashback Festival in het Kristalpark ten einde. De politie waarschuwt voor verkeersproblemen die vooral tussen middernacht en 2 uur zullen opduiken ter hoogte van de "L-rotonde".
Lommel - Een dartstoernooi bij Lommel SKZoomDeze namiddag organiseerde Lommel SK samen met DC Shotgun hun eerste gezamenlijke LSK-dartstoernooi. Met 64 deelnemers en vele prijzen werd het, misschien mede vanwege Luca Brecel, een laagdrempelig toernooi voor jong en oud. (Foto's Robert Boons)
Een dartstoernooi bij Lommel SKEen dartstoernooi bij Lommel SK
Een dartstoernooi bij Lommel SK
Zoom

Nieuw album van Paul Simon

Zaterdag 13 mei 2023
Muziek
Lommel - Nieuw album van Paul SimonZoomSinger-songwriter Paul Simon, 81 jaar intussen, brengt op 19 mei een nieuw album uit. ‘Seven Psalms’ is geïnspireerd door zeven psalmen uit de Bijbel. Paul Simon, ooit de kleine helft van het succesrijke duo Simon & Garfunkel, makers van megahits als The Sound of Silence en Bridge over Troubled Water, mag dan gestopt zijn met toeren, hij blijft onverminderd muziek maken.
Veel muziekliefhebbers, niet in het minst de Simon-fans, kijken nu al uit naar 19 mei. Dan wordt zowel op vinyl, cd als op menig digitaal platform zijn "Seven Psalms" losgelaten. (KerkNet)

Moederdag dankzij deze vrouw

Zaterdag 13 mei 2023
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Moederdag dankzij deze vrouwZoomDe Amerikaanse Anna Jarvis organiseerde in 1908 de eerste Moederdag en streed vervolgens haar hele leven tegen de commercialisering ervan. Jarvis (1864-1948) was 12 toen ze haar moeder in een parochiecentrum haar zoveelste lezing zag geven. Ze leerde er jonge moeders hoe ze hun kinderen zo goed en zo hygiënisch mogelijk konden verzorgen. ‘Eigenlijk verdienen moeders een eigen feestdag’, verzuchtte de vrouw na afloop.
Anna zou dat nooit vergeten. Toen haar moeder dertig jaar later (…) Het hele nieuwsbericht

Schilderijen van de natuur

Zaterdag 13 mei 2023
Lommel - Schilderijen van de natuurZoomSchilderijen van de natuur, zo noemt Jan Leijskens zijn foto-oogst van vandaag. En hij heeft gelijk...
Schilderijen van de natuurSchilderijen van de natuurSchilderijen van de natuur
Schilderijen van de natuur
Zoom

Een warm weekend

Zaterdag 13 mei 2023
Weerbericht
Lommel - Een warm weekendHoewel we nog steeds in onstabiele lucht vertoeven, kan een hogedrukgebied ten westen van onze streken de onstabiliteit toch wel wat beperken en valt het aantal buien erg mee. Het is bovendien ook warm bij maxima rond of zelfs boven 20 graden. Na het weekend wordt het terug frisser en nemen de neerslagkansen opnieuw toe.
Vandaag is het zonnig in de ochtend, maar stapelwolken ontwikkelen al vlug en later kan er hier en daar een bui ontstaan. Daarbij is er ook kans op een donderslag. Op veel plaatsen (…) Het hele nieuwsbericht

Mij zal het niet overkomen!

Zaterdag 13 mei 2023
Chel mag het zeggen
Lommel - Mij zal het niet overkomen!Wie mij een beetje kent, weet wel dat ik een vrij Bourgondische levenswandel leid. Ik houd van lekker eten en zal, zoals zoveel van mijn vrienden, een pittig glaasje op zijn tijd niet versmaden. Maar, heb ik bij herhaling verkondigd, ik kruip niet achter het stuur met teveel op. En ik heb me aan die stelregel altijd heel behoorlijk gehouden.
Op het kot van een vriend van een van mijn studerende kinderen hing de volgende tekst boven zijn bureau: ‘Why drink and drive when you can smoke and fly?’ (…) Het hele nieuwsbericht

Erik Vandenberk overleden

Zaterdag 13 mei 2023
Lommel - Erik Vandenberk overledenGisteren is Erik Vandenberk overleden, de zoon van Herman (†) en van Els Jansen. Hij was een van de bewoners bij Sint Oda. Dinsdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsdienst (om 10.30u) in het hoofdgebouw van Sint Oda. Begroeting: maandag (19-19.30u) in de kapel van Sint Oda. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.
Lommel - Geslaagd sensibiliseringstraject bij AkindoZoomEen sensibiliseringstraject rond maatschappelijke kwetsbaarheid bij Akindo is vandaag met succes afgesloten. Dankzij het project ‘Over Drempels’, gesubsidieerd door Agentschap Opgroeien, ging Akindo samen met 12 Lommelse partnerorganisaties binnen jeugdhulp en jeugdwerk van start met het sensibiliseringstraject. Vakanties organiseren voor kinderen en jongeren uit maatschappelijk kwetsbare situaties is een heel dankbare job. Maar wat als we niet zouden hoeven spreken (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Drugsmeldpunt krijgt bijna 500 meldingenHet drugsmeldpunt Limburg heeft vorig jaar bijna 500 meldingen gekregen. In 2019 nam  het drugsmeldpunt een voorzichtige start met 169 meldingen, in 2020 registreerde men 226 meldingen, in 2021 steeg dit aantal naar 395 meldingen en in 2022 werden er maar liefst 477 meldingen verwerkt. Tot eind december 2022 zijn er in totaal reeds 1.267 meldingen binnengekomen. Gemiddeld leidt ongeveer 30% van deze meldingen tot extra politionele informatie in lopende of nieuwe onderzoeken. Iets meer dan 10% van (…) Het hele nieuwsbericht

Lode Vandebroek overleden

Vrijdag 12 mei 2023
Lommel - Lode Vandebroek overledenOp 10 mei is Lode Vandebroek (86) overleden, de weduwnaar van Emma Schaeken. Hij woonde in Lommel maar was afkomstig uit Neerpelt. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Centrum. Begroeting: dinsdag (19.30-20.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Elektrische auto kopen?

Donderdag 11 mei 2023
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Elektrische auto kopen?ZoomElektrische auto's zijn nog steeds duurder dan klassieke verbrandingsauto's, ook qua totale kosten. Tot die conclusie komt de Duitse automobilistenbond ADAC in een onderzoek. Vooral elektrische voertuigen in de kleinste en compacte autoklasse zijn vaak niet concurrerend. Ook de totale kosten, inclusief stroom- en brandstofprijzen, afschrijving en onderhoudskosten voor deze modellen zijn duidelijk in het voordeel van de verbrandingsmotor, zegt de ADAC. Zelfs bij een dieselprijs van twee euro per liter (…) Het hele nieuwsbericht

Yvonne Willekens overleden

Donderdag 11 mei 2023
Lommel - Yvonne Willekens overledenDinsdag is Yvonne Willekens overleden, de weduwe van de in 2020 gestorven Henri Rubens. Zij was 82 jaar en woonde in Eksel. Het afscheid vindt woensdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Kerkhoven. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Rosa Driesmans overleden

Donderdag 11 mei 2023
Lommel - Rosa Driesmans overledenWoensdag is Rosa Driesmans overleden, de weduwe van Jozef Slootmans. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Jan Van Poppel overleden

Donderdag 11 mei 2023
Lommel - Jan Van Poppel overledenIn Heusden-Zolder is gisteren Jan Van Poppel overleden, de weduwnaar van Maria Goris en ooit de bedrijfsleider van de sigarenfabrieken Karel I in Arendonk en Willem II in Overpelt. Hij was 93 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd, na een plechtigheid in het crematorium in Lommel, gevolgd door de urnebijzetting op de begraafplaats van het Lindel in Pelt. Begroeting: dinsdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat in Lommel.
Het is maar dat je 't weet
Komend weekend is de E314 afgesloten tussen knooppunt Kerensheide (NL) en Maasmechelen. Richting Nederland blijven de snelweg en complex 33 Maasmechelen open. 
Vrijdag pakt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) het wegdek in de rijrichting Lummen aan. Het verkeer komende uit Nederland wordt vanaf vrijdagavond 12 mei 20u tot en met maandagochtend 15 mei omgeleid naar de grensovergangen in Maaseik of Lanaken en kan via de N78 richting Maasmechelen. De toplaag geluidsreducerend asfalt volgt over enkele weken, dus verkeer rijdt tot dan aan 90 km/u over de voorlopige onderlaag. In juni volgen nog enkele vergelijkbare werkweekends.

Lène Panhuyzen overleden

Donderdag 11 mei 2023
Gisteren is Madelaine Panhuyzen (85) overleden, de weduwe van Jacobus Beliën, die twee jaar geleden stierf. Lène was geboren in Bocholt en woonde in Lommel.
Lommel - Op weg naar een Limburgs zorg- en veiligheidshuisZoomHet Parket Limburg werkt sinds januari 2023 met een nieuwe sectie: M+. Daardoor wordt er compleet anders gewerkt op dossiers van veelvoorkomende criminaliteit, intrafamiliaal geweld, minderjarigen en zedenfeiten. Een grote stap naar een eerste zorg- en veiligheidshuis in ons land werd gezet.
De parketsectie M+ is de samensmelting van de sectie M en de sectie Jeugd & Gezin binnen het Parket Limburg. De sectie M werd opgericht in januari 2020 en was gebaseerd op 3 principes, (…) Het hele nieuwsbericht
Milan en Luc Feyen, beiden uit Lommel, hebben de besloten vennootschap Milan Feyen opgericht met zetel aan de Schievelhoek. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer las- en metaalwerken, montagewerken, vervaardiging van metalen deuren en vensters en het plaatsen van sanitaire installaties.
Christina Vriens uit Lommel heeft de besloten vennootschap Happy Seasons opgericht met zetel in Mudakkers. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het organiseren en verzorgen van bruiloften, banketten, cocktails, lunches en recepties én het klaarmaken, thuisbezorgen en eventueel serveren van maaltijden en bereide schotels.

Den Bosch bezoeken in de regen

Woensdag 10 mei 2023
Lommel - Den Bosch bezoeken in de regenZoomRegen, regen, regen… het regende maar één keer gisteren, en wel de hele dag! Niet getreurd en met 34 leden van NEOS-Lommel op uitstap naar Den Bosch. Eerst wat koffie met een échte Bossche Bol, een lokaal gebakje, erbij! En dan naar de bootjes voor een leuke rondvaart van meer dan 3 km door de “Binnendieze”, een meestal ondergronds waternetwerk ontstaan door de Aa (ook in Turnhout gekend) en de Dommel (de Dieze) en die kennen wij dan weer van in Neerpelt en Valkenswaard. De (…) Het hele nieuwsbericht
Den Bosch bezoeken in de regen
Zoom

De Vlaamse Canon...

Woensdag 10 mei 2023
Lommel - De Vlaamse Canon...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Nog even die Vlaamse Canon

Woensdag 10 mei 2023
Waarom vermeldt de Vlaamse Canon zo weinig over Limburg? Dat heeft een structurele oorzaak, zegt rijksarchivaris in Hasselt Rombout Nijssen. "De verschillende groepen geschiedkundigen communiceren te weinig en lezen elkaars studies niet." Meer bij de VRT.

Jean Veraa overleden

Woensdag 10 mei 2023
Lommel - Jean Veraa overledenVandaag is Jean Veraa overleden, de echtgenoot van Anneke Verdel. Hij was 88 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsplechtigheid (om 13u) in het crematorium. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.
Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir gaat de vrijwillige opkoopregeling voor varkensboeren verlengen. De uiterlijke indieningsdatum van 17 mei zal verlengd worden naar 15 juni 2023. De sector zelf en diverse begeleidingsbureaus voor landbouwers geven aan dat de huidige timing te krap is. De Vlaamse Landmaatschappij werd gecontacteerd door meer dan 300 geïnteresseerde landbouwers en adviesbureaus en kreeg tot nu toe 41 dossiers binnen.
“Om de varkensboeren voldoende tijd te geven (…) Het hele nieuwsbericht

9 mei-parade in Moskou

Woensdag 10 mei 2023
Lommel - 9 mei-parade in MoskouZoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Nieuw op TVL: Kennis van Wonen

Woensdag 10 mei 2023
Radio en TV
Lommel - Nieuw op TVL: Kennis van WonenZoomWie vandaag een woning wil kopen of huren, wordt vaak om de oren geslagen met heel wat complexe termen. Denk maar aan huurkoop, schuldsaldoverzekering of plaatsbeschrijving. Die typische vastgoedtermen worden nu in mensentaal vertaald in een nieuw Tv-programma ‘Kennis van Wonen’. Ex-Miss België Celine Van Ouytsel en Dorien Leyers starten deze week op TVL met een wekelijkse inkijk in de wereld van het vastgoed en wonen. Het programma loopt in samenwerking met Heylen Vastgoed. 'Kennis van Wonen' is vanaf 13 mei elke zaterdag te zien op TV Limburg. In totaal staan er zo een 9 afleveringen ingepland.
Lommel - Zware problemen in treinverkeerOp de lijn Hamont-Antwerpen ligt het treinverkeer tussen Herentals en Lier in beide richtingen stil. Dat heeft een grote impact op de lijn tussen Antwerpen, Limburg en de Kempen. Een treinbestuurder heeft vanmorgen een lichaam gevonden in de buurt van de sporen ter hoogte van Kessel, bij Nijlen. Het gerecht onderzoekt nu de omstandigheden van het incident. De NMBS voorziet vervangbussen. De hinder zal vermoedelijk nog de hele voormiddag duren. UPDATE Sinds 11.10u rijden de treinen weer.
Weerbericht
Lommel - Nog geen beter weer in het vooruitzicht Na de doortocht van een actieve storing domineert onstabiele lucht het weerbeeld en komen er de volgende dagen gemakkelijk buien tot ontwikkeling. De temperaturen zijn even wat lager, maar in het weekend gaat het kwik weer omhoog. De buien zijn dan echter ook nog van de partij, al is er ook wel ruimte voor de zon.
Morgen is het erg wisselvallig. Naast opklaringen vallen ook geregeld buien of zijn er perioden met regen. Een enkele donderslag is niet geheel uitgesloten. De wind waait matig uit (…) Het hele nieuwsbericht

Loko3 in de mix

Dinsdag 9 mei 2023
Lommel - Loko3 in de mixZoomKinderkoor Lokomotiefje, jeugdkoor Lokomotion en koor Lokomotief stomen zich klaar voor het 3-korenconcert van aanstaande zaterdag om 19.30u in de kerk van Heeserbergen. De mix wordt deskundig voorbereid zodat u die avond kan genieten van een heerlijke mengelmoes van stemmen en stijlen. Kaarten kunnen nog besteld worden via tickets[!]koorlokomotion, ophalen en afrekenen gebeurt aan de kassa. (Archieffoto)

Vlaamse Canon voorgesteld

Dinsdag 9 mei 2023
Lommel - Vlaamse Canon voorgesteldZoomIn Genk werd vandaag de veel besproken Vlaamse Canon voorgesteld. De Canon van Vlaanderen bestaat uit zestig onderwerpen, vensters genoemd. Die vensters zijn chronologisch geordend. Elk venster is opgebouwd uit een blikvanger en een iconisch beeld, een thema en twee focuspunten. Naast de illustraties in de tekst heeft elk venster ook een lint van beelden met complementaire informatie. Het venster wordt afgerond met een ‘meer wetenlijst’: VRT-archiefbeelden, leestips, musea, wandelingen en andere belevingsmomenten. Sommige vensters bevatten ook een historische kaart. Alle historische kaarten vind je samen onder de rubriek Interactieve kaarten.
Vandaag was er al meteen de kritiek dat Limburg in de Canon te weinig aan bod komt. Eén venster gaat over de multiculturele mijncités. Meer via deze link. Het boek is te koop in de boekhandel.

Lente in de natuur...

Dinsdag 9 mei 2023
Puur natuur
Lommel - Lente in de natuur...Zoom...en dan zijn jonge vosjes zó schattig! (Foto Pascal Dorny)

Plat kallen

Maandag 8 mei 2023
Vandaag gelezen
"Voor iemand zonder uitgesproken sociale aanleg, of iemand die er niet echt op uit is om zich populair te maken, was het niet makkelijk om zich in Borgloon te integreren. Iedereen praatte dialect. Ik weet dat de buurvrouw eens op mij afkwam toen ik daar al twee, drie jaar woonde, en zei, in het dialect dan: je woont hier nu al zo lang, het wordt tijd dat je een beetje plat begint te kallen. "
(Schrijver Yves Petry in 'De Morgen'. Hij staat op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs, waarvan de winnaar vanavond wordt bekendgemaakt. UPDATE De prijs is niet naar Petry gegaan maar naar de Nederlandse Anjet Daanje.)

Diefstal op Luikersteenweg

Maandag 8 mei 2023
Op de Luikersteenweg gingen dieven met een aanhangwagen aan de haal De diefstal werd de voorbije nacht gepleegd.

Petrus Berckmans overleden

Maandag 8 mei 2023
Lommel - Petrus Berckmans overledenGisteren is Petrus Berckmans overleden, de echtgenoot van Fien Claes. Hij was 94 jaar en woonde in Hechtel-Eksel. Het afscheid vindt vrijdag (13.30 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Zijn urne wordt bijgezet op de begraafplaats van Kerkhoven. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur).
Lommel - 'Kolenspoor' nieuwe fietssnelwegZoomDe provincie gaat een nieuwe fietssnelweg aanleggen: de fietssnelweg 'Kolenspoor'. Die gaat grotendeels het traject van de voormalige spoorverbinding tussen de voormalige mijnsites volgen. De fietssnelweg zal nummer F75 krijgen en loopt van Beringen via Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Zonhoven, Genk en As tot in Maasmechelen. 
De nieuwe fietssnelweg krijgt vanuit As een verlengstuk via Dilsen-Stokkem naar Maaseik. Vanuit Beringen wordt de connectie gemaakt met (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Ondertussen, op de Koning Leopoldlaan...ZoomKomende zondag is het zover. En zet haar maar eens flink in de bloemen! Ze heeft het verdiend...

Keurturnen in Bree

Zondag 7 mei 2023
Lommel - Keurturnen in BreeZoomZowat alle jonge Noord-Limburgse keurturners namen vandaag deel aan de regiowedstrijd "Acro" in de Olympia-sporthal in Bree. Jacky Geboers maakte er dit filmpje.

Jeanette Jopse overleden

Zondag 7 mei 2023
Op 3 mei is Jeanette Jopse overleden, de echtgenote van Arno Sietsma. Zij was 63 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (13 uur) plaats in de aula van crematorium Stuifduin. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

De eerste dode meikever

Zondag 7 mei 2023
Vandaag gezien in Bosland
Lommel - De eerste dode meikeverZoomHet eerste kievitsei in Nederland is al gevonden, in eigen land hebben we ook al de eerste meikever zien passeren. En vandaag mailt Pierre Rutten ons de eerste dode meikever - eens wat anders. Toch spijtig wanneer je het beestje ziet - je kijkt er toch elk jaar naar uit - en het dan dood blijkt te zijn.
Lommel - Dank vanwege het Rode KruisDe Rode Kruis-afdeling van Lommel dankt langs deze weg alle Lommelaren voor hun steun bij de pleisteractie: "Dankzij jullie kunnen wij ervoor zorgen dat jullie, de Lommelse bevolking, op ons kunnen rekenen. Dit voor het uitlenen van materiaal, gratis EHBO-lessen en verzorging op verschillende manifestaties. Duizendmaal dank voor jullie gulheid!", aldus afdelingsvoorzitter Jean Jonkers.
Lommel - Biljarten: BC De Peel klopt BC De VriendenZoomAlex Verduyckt, Cyriel Renckens, Henri Derikx en Jos Bergs van BC De Peel konden de overband beker, ingericht door Hamont BC, in de wacht slepen na een ware inhaalrace tegen BC De Vrienden uit Lommel. Gefeliciteerd!
Lommel - En eeuwig zingen de flitsersDe lokale politie controleert deze week extra op snelheid aan Heide (schoolomgeving zone 30), Koning Albertlaan, Koning Leopoldlaan en Kapelstraat.

Ondertussen, in Londen...

Zondag 7 mei 2023
Lommel - Ondertussen, in Londen...ZoomWaarom juichten al die Britten gisteren zo bij de kroning van Charles? Omdat ze blij waren dat ze dat enorme feest zelf mogen betalen! (Cartoon: Fobie)
Lommel - Kattenbos Sport klopt Sporting WijchmaalIn derde provinciale (bijkomende stijgers) heeft Kattenbos Sport vanavond Sporting Wijchmaal verslagen met 5-0. Aan de rust leidde Kattenbos met 4-0.
Het is maar dat je 't weet
Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters heeft aan het Agentschap Wegen en Verkeer opgedragen nieuwe trajectcontroles te installeren op twintig locaties langs gewestwegen in Vlaanderen. In Limburg gaat het onder meer om trajecten in Bocholt/Peer, Genk/Zutendaal, Lommel en Diest/Beringen.

Opening Liberation Garden

Zaterdag 6 mei 2023
Lommel - Opening Liberation GardenZoomIn Leopoldsburg opent dit weekend het museum Liberation Garden, een museum over de Tweede Wereldoorlog in onze regio. Hierbij is er ook aandacht voor de buurgemeenten zoals het bombardement van Beverlo, het geheim kerkhof van Hechtel-Eksel en het Duits kerkhof in Lommel. Het museum hoopt jaarlijks op 50.000 bezoekers. Meer over de opening op de editie van Leopoldsburg.
Opening Liberation GardenOpening Liberation Garden
Opening Liberation GardenOpening Liberation Garden
Zoom
Duran Kayhan uit Lommel heeft de besloten vennootschap DMKA Elektro opgericht met zetel aan de Sint-Ritastraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het plaatsen van elektrisch materiaal en van zonnepanelen, projectbouw, renovatie van gebouwen en transport.
De stad registreerde in 2022 364 overlijdens en 280 geboorten. In augustus werden de meeste kinderen geboren, namelijk 33. De populairste babynamen waren: Louis/Lowie, Amber, Quinn, Lina, Louise, Lucas/Lukas, Sofia, Youssef/Yousef en Liam.
Het is maar dat je 't weet
De Belgische mediaanprijs voor een huis in gesloten of halfopen bebouwing bedroeg in 2022 255.000 euro. Voor een huis in open bebouwing betaalde men 360.000 euro.
Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest was het duurste gewest. Huizen in gesloten of halfopen bebouwing kostten er 491.750 euro. Voor huizen in open bebouwing was dit 1.150.000 euro.
Het Waals Gewest was het goedkoopste met een mediaanprijs van 175.000 euro voor huizen in halfopen of gesloten bebouwing en 290.000 euro voor (…) Het hele nieuwsbericht
Op dinsdag 9 mei is het Europese Dag van de Beroerte. In het kader daarvan werkten enkele medewerkers van Noorderhart Revalidatie & MS een FAST 4-wardwandeling uit. Tijdens de volledig rolstoeltoegankelijke wandeling van 3 km, die start aan Noorderhart Revalidatie & MS,worden er vragen gesteld die kunnen helpen om de signalen van een beroerte te herkennen.
Een beroerte of CVA is een verstoring in de doorbloeding van de hersenen waardoor het hersenweefsel acuut (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Rutten overleden

Vrijdag 5 mei 2023
Lommel - Maria Rutten overledenGisteren is Maria Rutten (92) overleden, de weduwe van de in 2020 gestorven Leon Ooms. Zij woonde in Leopoldsurg maar was afkomstig uit Eksel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Kerkhoven. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.
Van alle Lommelse wijken kent Kattenbos (1.635) het kleinste aantal inwoners. Werkplaatsen heeft er 1.690, Kolonie 1.937, Balendijk 2.555 en Kerkhoven 2.738. Heeserbergen telt 2.899 inwoners, Heide-Heuvel 3.036, Lutlommel 3.242 en Barrier 3.375. Het Centrum telt 11.686 inwoners.

Zealander Investment failliet

Donderdag 4 mei 2023
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag het faillissement uitgesproken van Zealander investment met zetel aan de Balendijk. Schuldvorderingen moeten voor 27 mei ingediend worden.

Investeren? Ja, maar!

Donderdag 4 mei 2023
Bedrijfsnieuws
Lommel - Investeren? Ja, maar!ZoomInvesteringen door eigen Limburgse bedrijven - dat is cruciaal voor onze Limburg economie. Dat bleek deze ochtend bij de voorstelling van het 8ste Limburgse investeringrapport van Unizo Limburg en VKW Limburg bij Miniflat in Beringen. Het bedrijf, gekend voor zijn veranda's, kondigde een investering aan van 6.750.000 euro. Toch is het investeringsrapport niet helemaal rooskleurig.
"De hoge en sneller oplopende loonkosten zijn voor 6 op 10 Limburgse bedrijven dé voornaamste concurrentiehandicap (…) Het hele nieuwsbericht

Dag van de brandweer vandaag

Donderdag 4 mei 2023
Lommel - Dag van de brandweer vandaagZoomVandaag is het de dag van de brandweer.  Vorig jaar werden de brandweer- en ziekenwagendiensten van de Limburgse hulpverleningszones 67.948 keer opgeroepen voor een noodsituatie.  Er waren 2.974 oproepen voor brand, in 2021 waren dat er 2.297.
“We zien hier, al gedurende 2 jaar, een stijging van het aantal branden. De verklaring voor de stijging in 2022 ligt bij het weer: we konden vorig jaar ‘genieten’ van een vrij droge, warme en zonnige zomer met als gevolg meer buitenbranden, (…) Het hele nieuwsbericht

Lommelaar gemiddeld 46 jaar

Woensdag 3 mei 2023
De gemiddelde leeftijd van de Lommelaar is 46 jaar. 19,7 procent van de inwoners is tussen 0 en 20 jaar; 22,5 procent is tussen de 21 en de 40; 27,6 procent tissen 41 en 60; 24,4 procent tussen 61 en 80 en 5,8 procent is 80-plusser.
De trein van Antwerpen naar Hamont liep vanavond vertraging op door agressie. Op een trein tussen Antwerpen en Berchem was er sprake van agressie op een werknemer van de NMBS, zo werd in de stations langs de lijn omgeroepen. Uiteindelijk konden de reizigers pas drie kwartier later hun reis verderzetten.
Morgenavond vanaf 18.30u vindt er op de Britse begraafplaats aan de Luikerweg in Valkenswaard een dodenherdenking plaats. Er zijn onder meer toespraken en kransleggingen, ook door Oekraïense vluchtelingen. Voorts wordt op elk van de 222 graven een bloem gelegd door scouts. Tijdens de bijeenkomst speelt fanfare EMOS koraalmuziek. Ook worden de Britse en de Nederlandse vlag gehesen en worden beide volksliederen gespeeld. De bijeenkomst wordt afgesloten met een rondgang langs de graven.

Eetfestijn bij S-Plus

Woensdag 3 mei 2023
Lommel - Eetfestijn bij S-PlusZoomS-Plus Lommel, een "dynamische" vereniging voor jonge en niet meer zo jonge senioren, mag weer terugblikken op een geslaagd jaarlijks eetfestijn voor haar leden en sympathisanten. In het Klosterhof was het in twee beurten gezellig aanschuiven voor een heerlijk warm buffet en nadien op zijn Lommels nakeuvelen bij een lekker drankje. Maar ook op sportief vlak is S-Plus Lommel actief. Op maandag 12 juni organiseert het bestuur de jaarlijkse sportdag: fietsen, wandelen, petanque,... voor elk wat wils! (JJ)
Eetfestijn bij S-PlusEetfestijn bij S-PlusEetfestijn bij S-PlusEetfestijn bij S-Plus
Zoom
UPDATE Vanmorgen vond een grootschalige Europese operatie tegen de Calabrese maffia plaats in verschillende landen. Het gaat om een dossier dat is geopend door het Belgische federaal parket, in samenwerking met het Limburgse parket, de federale gerechtelijke politie, Eurojust, Europol en verschillende landen, met name Italië.
De operatie was gericht tegen meer dan honderd vermeende leden van de 'Ndrangheta. In België werden meer dan 20 huiszoekingen verricht, onder meer in Genk, Maasmechelen en Pelt
In ons land zijn er 13 mensen gearresteerd. Ze worden verdacht van witwassen, belastingontduiking, drugssmokkel en fraude.

Weerbericht
Lommel - Tweede helft van de week warmerEen hogedrukgebied bepaalt het weer in onze streken, maar hoge wolkenvelden krijgen steeds meer invloed. Het blijft voorlopig wel droog. Donderdag draait de wind naar een zuidelijke sector en wordt het de warmste dag van de week bij maxima boven 20 graden. Daarna is het iets minder warm en wisselvallig.
Vandaag krijgt de zon steeds meer ruimte vanuit het noordwesten en tegen de avond wordt het zelfs flink zonnig. Bij een zwakke noordelijke wind wordt koude lucht aangevoerd en de maxima komen dan ook (…) Het hele nieuwsbericht

Lisa Vandenberk overleden

Dinsdag 2 mei 2023
Lommel - Lisa Vandenberk overledenZondag is Lisa Vandenberk overleden, de weduwe van de in 1999 gestorven Jef Stessens. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Albertina Cochet overleden

Dinsdag 2 mei 2023
Lommel - Albertina Cochet overledenGisteren is Albertina Cochet overleden, de weduwe van de in 2010 gestorven Paul Goeman. Zij was 83 jaar. Begroeting: donderdag (17.45-18.15 uur) in funerarium Witters.
Lommel - Nieuws uit derde provinciale BKattenbos Sport, FC Kaulille en Sporting Wijchmaal spelen de eindronde in derde provinciale B. Eendracht Houthalen en SV Breugel degraderen. Turkse FC werd kampioen.
Lommel telt 105 nationaliteiten. De Top 6: 28.380 Belgen, 4.828 Nederlanders, 302 Polen, 140 Oekraïners, 80 Turken en 74 Portugezen. Het totale inwonersaantal bedraagt 34.793.
Het is maar dat je 't weet
In Nederland moeten treinreizigers naar België en Duitsland vanaf half juni vooraf een zitplaats reserveren in veel treinen. De Nederlandse Spoorwegen willen zo de enorme drukte indammen. (Bron: AD)
Om over na te denken
Geen kwaad woord over Luca Brecel. De manier waarop de sympathieke Maasmechelaar de Britse hegemonie in het snooker heeft doorbroken, is ongezien en een stunt van formaat. Het is Luca's eerste wereldtitel en het zal niet zijn laatste zijn.
Het wereldwijde applaus voor Luca staat in schril contrast met de bijna-anonimiteit van Wendy Jans, die in Pelt de snookerzaak Maxx uitbaat. Zij is al acht keer wereldkampioene in het vrouwensnooker! Van een hulde als die van Luca kan ze slechts dromen, van de financiële beloning nog meer.
"Zelfs een officieel profstatuut zou me financieel niet genoeg opleveren om er ook effectief mijn job van te maken," zei ze vorig jaar, na haar overwinning in het WK in Qatar.

Een pluim voor karate-Ronny

Maandag 1 mei 2023
Lommel - Een pluim voor karate-RonnyZoomRonny Lanckriet, van de karateclub van Kerkhoven, is niet alleen verantwoordelijke en hoofdtrainer van die club maar hij (midden) zorgt er ook voor dat de cafetaria in Kerkhoven draait. Al zowat 50 jaar is hij voor de karatesport actief. Dat verdient een pluim, dachten ze bij Samen Vooruit, en ze gingen die hem dan ook overhandigen.

Zomaar even tussendoor

Maandag 1 mei 2023
Het is maar dat je 't weet
Soms kom je, zomaar, ineens enkele interessante cijfers tegen. Zoals dit:
- In maart werden in het Noorderhart Mariaziekenhuis 91 kinderen geboren: 47 jongens en 44 meisjes. De lichtste woog 1835 gram, de zwaarste.4470 gram. In 19 gevallen moest er een keizersnede aan te pas komen; in drie gevallen kwam een sterrenkindje ter wereld. De drukste dag was 27 maart: toen waren er op één dag 8 bevallingen!
 
16/03

Diane, gefeliciteerd met je verjaardag!!

Cor Wevers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel