Het overige nieuws

Nestkasten ophangen is zeer mooi om holenbroeders aan een nestgelegenheid te helpen, zegt Pierre Rutten. Het is wel nodig om ze - de kastjes - elk voorjaar te controleren op eventuele rotte plekken en vooral te letten of de ophanging nog in orde is. Verwijder de oude nesten, zodat de nestkasten van binnen kunnen opdrogen. Een goede opvolging van deze zaken garandeert dat deze broedsels ook effectief zullen lukken.

Politie pakt drugsdealers

Vrijdag 30 maart 2012
De lokale politie Kempenland heeft eind februari twee drugsdealers in de kraag gevat. Dat is vandaag bekendgemaakt. Het gaat om twee mannen van 30 en 49 jaar die werden opgepakt na intensief speurwerk van de lokale recherche en die 87 gram cocaïne bij zich hadden. Ze brachten hun drugs aan de man in de uitgangsbuurt van Leopoldsburg. De onderzoeksrechter liet de mannen aanhouden en in de gevangenis opsluiten. Een van hen werd gisteren onder voorwaarden vrijgelaten.
De volgende weken en maanden worden 3 nieuwe installaties geplaatst in het Klankenbos van Musica, in het DOmmelhofpark in Neerpelt. Het gaat om een zitbank die trillingen en klank genereert, een kunstinstallatie in het rietvijvertje, en een muzikaal berkenbos langs het pad tussen de sporthal en de Scoutsrally. De nieuwe kunstwerken zullen half juli klaar zijn en worden opengesteld voor het publiek.
Het Klankenbos is een initiatief van Musica, een structurele partner van Dommelhof. Momenteel zijn er tien hedendaagse kunstwerken geplaatst die klank voortbrengen. Het Klankenbos is dus een bijzondere (klank)kunstervaring in openlucht, waarbij je wordt meegenomen langs een wandelparcours in het domein.

Donderdag 'Sportkicks' in Lommel

Donderdag 29 maart 2012
Peer - Donderdag 'Sportkicks' in LommelZoomTraditioneel wordt op de eerste donderdag van de paasvakantie de Limburgse jeugdsporthappening Sportkicks georganiseerd. De tieners worden dit jaar op donderdag 5 april verwacht aan sportsite De Soeverein in Lommel. Tchoukbal, rugby, handboogschieten, dans of schermen: op Sportkicks kan het allemaal. “Dit evenement mogen de Limburgse jongeren echt niet aan zich voorbij laten gaan,” zegt gedeputeerde van Sport Walter Cremers. “De jongeren kunnen op Sportkicks kennismaken met meer dan (…) Het hele nieuwsbericht

Ida Hesemans overleden

Donderdag 29 maart 2012
Peer - Ida Hesemans overledenOp dinsdag 20 maart is Ida Hesemans overleden, de echtgenote van Pieter Van Wershoven. Ze was 61 jaar. De uitvaartdienst en crematie hebben in alle intimiteit plaatsgevonden.

Paasactiviteiten in het museum

Woensdag 28 maart 2012
Peer - Paasactiviteiten in het museumZoomTijdens de paasvakantie zijn (groot)ouders met hun (klein)kinderen meer dan welkom in het Gallo-Romeins Museum in Tongeren.
Wie droomt er niet van om archeoloog te worden? In de paasvakantie kunnen kinderen (6-12 jaar) met hun (groot)ouders dit spannende beroep eens een dagje uitproberen. Op een nagebouwde archeologische site gaan ze op zoek naar de verborgen schatten van het museum. Als ze alle opdrachten juist hebben, krijgen ze aan het eind een echt “archeologendiploma” mee naar (…) Het hele nieuwsbericht

Denis Mellaerts overleden

Woensdag 28 maart 2012
Peer - Denis Mellaerts overledenIn het rusthuis in Achel is zondag Denis Mellaerts overleden. Hij was 63 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Wijchmaal.

Albertine Winters overleden

Dinsdag 27 maart 2012
Peer - Albertine Winters overledenZaterdag is Albertine Winters overleden, de weduwe van Jan Reyskens. Ze was 83 jaar. Donderdag wordt ze in familiekring gecremeerd. Woensdag om 19  uur is er een afscheidsviering in de kerk van Peer.

Josephine Cox overleden

Dinsdag 27 maart 2012
Peer - Josephine Cox overledenZaterdag is Josephine Cox overleden, de weduwe van Jan Wyers. Ze was 87 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Grote Brogel. Woensdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Nieuwe blog van Dommelhof

Maandag 26 maart 2012
Peer - Nieuwe blog van DommelhofZoomProvinciaal Domein Dommelhof heeft onlangs een nieuwe blog online geplaatst. Die houdt je op de hoogte van de voorstellingen en activiteiten in Dommelhof. Bovendien kom je ook heel wat te weten over de werking van het huis. Zo kan je ondermeer lezen over het 'artiesten-in-residentie' programma waarbij enerzijds artiesten uit het openlucht- en circustheater aan nieuwe voorstellingen komen werken, en anderzijds ook jong Vlaams en Limburgs theatertalent ondersteund wordt. Nog op de blog te vinden: een kalender, info over het circusatelier, over het sportcentrum, over de vele culturele partners, enz. De blog is een voorlopig communicatie-instrument in afwachting van de nieuwe website. Het adres: http://dommelhof.wordpress.com/

Met de groeten uit... Borgloon

Maandag 26 maart 2012
Peer - Met de groeten uit... BorgloonZoomHet mooie weer trok gisteren veel en veel schoon volk  naar Grootloon, een kerkdorp van Borgloon. In de Servaeshoeve vond daar de inhuldiging (foto boven, met links gedeputeerde Gilbert Van Baelen) plaats van de nieuwe werken van PIT met receptie. Een verslag van Zjuul Devens: PIT is een project van Z33 (het provinciale huis voor actuele kunst) en brengt kunst in de open ruimte van Borgloon-Heers. Borgloon heeft iets met kerken. Ik leerde vandaag dat ze er 15 hebben en met het kunstwerk (…) Het hele nieuwsbericht
Met de groeten uit... BorgloonMet de groeten uit... Borgloon
Met de groeten uit... BorgloonMet de groeten uit... Borgloon
Zoom

Zeldzaam mos aangetroffen

Maandag 26 maart 2012
Peer - Zeldzaam mos aangetroffenZoomIn het domein van Bokrijk hebben vrijwilligers van natuurkoepel Likona een vierkante meter van het zeer zeldzame krulbladmos gevonden. Het was 22 jaar geleden dat dit mos nog was opgemerkt in Vlaanderen. Krulbladmos (Nowellia curvifolia) is een zeer zeldzame mossensoort met een gouden kleur, die voor het laatst werd waargenomen in 1990. Toen werden er in Hoeselt enkele vierkante centimeters gezien. Nu bevond het zeldzame plantje (foto) zich op een rotte en ontschorste boomstam van een (…) Het hele nieuwsbericht

Agnes Creemers overleden

Maandag 26 maart 2012
Peer - Agnes Creemers overledenIn Gasthuisberg is woensdag Agnes Creemers overleden, de echtgenote van Roger Van Campenhout. Ze zou volgende maand 61 jaar worden. Woensdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Grote Brogel.
Het hele nieuwsbericht
Peer - Zet straks de klok één uur vooruitKomende nacht schakelen we over naar de zomertijd: om 2 uur zetten we de klok vooruit naar 3 uur. Wie op stap gaat, heeft een uurtje minder voor de boeg, net zoals onze nachtrust met een uur wordt ingekort. De nachtwerkers moeten dan weer een uur minder kloppen. En morgenavond blijft het een uur langer licht.

Vandaag gelezen...

Vrijdag 23 maart 2012
"Er is een andere strategie nodig om ouders ervan te overtuigen dat technisch en beroepsonderwijs levensnoodzakelijk zijn voor onze bedrijven en dus voor onze welvaart. Het beste lijkt ons dat de hardste schreeuwers zelf het voorbeeld geven. Misschien moeten we het roer omgooien en een oproep lanceren aan onze werkgevers: 'Stuur uw eerstgeborenen systematisch naar het TSO.' Naar analogie met vroeger, toen één kind uit elke begoede familie voorbestemd was voor God. Ons land zal er hen dankbaar voor zijn."
(Provinciaal ACW-secretaris Carien Neven, vandaag in Visie)

Gratis naar... Raymond?

Vrijdag 23 maart 2012
Peer - Gratis naar... Raymond?Zoom"Memoires van een balmuzikant" heet het nieuwe programma van Raymond van het Groenewoud. Een geweldig mooie voorstelling van een groot zanger. U kunt die morgenavond om 20.30u meemaken in Cinema Walburg in Hamont. Tickets kosten in voorverkoop 18 euro, aan de kassa 21,5 euro, maar misschien kunt u er gratis naartoe? Mail dan als de bliksem naar vrijetijd[!]hamont-achel.be en u maakt er kans op! UPDATE Niet meer mailen, alle kaarten zijn weg.

Terug thuis na het verkeersongeval

Donderdag 22 maart 2012
Op 10 maart plaatsten we een bericht over een verkeersongeval op de Kiezel Kleine Brogel in Peer, waarbij twee mensen zwaar gewond raakten. Het ongeval gebeurde toen hun auto tegen een boom botste. De slachtoffers werden naar het Mariaziekenhuis overgebracht. Beiden mailen nu:
"Na het ongeval zijn er zeker 10 auto’s voorbijgekomen en niemand is gestopt. Ik hoop dat deze personen niet in dezelfde omstandigheden terechtkomen.
Ik wil vanuit het diepst van mijn hart de mensen bedanken die ons geholpen en gesteund hebben zoals de ambulanciers van beide ambulances, de politie van Leopoldsburg, de verpleegster en verpleger van het Mariaziekenhuis, die wel na de ambulance gestopt zijn, de Mug en ook de medische ploeg van de spoed en van de afdelingen waar men ons later verpleegde. Wij zijn nu terug thuis, onze revalidatie start nu."

Wees slim

Donderdag 22 maart 2012
We hebben het al eens bekendgemaakt, een maand of zo geleden, maar toch nog even meegeven dat er vanaf vrijdagavond 22.00u tot maandagmorgen 06.00u in de hele provincie gecombineerde alcohol-, drugs- en snelheidscontroles zullen gehouden worden door de Limburgse lokale politiezones op lokale en gewestwegen en door de WegPolitie Limburg op de autosnelwegen.
Vorig jaar hebben 2 miljoen mensen de provincie Limburg per fiets verkend. Samen hebben zij zo'n 26 miljoen euro gespendeerd in de diverse horecazaken rondom het Fietsroutenetwerk Limburg.
Dat heeft gedeputeerde van Toerisme Jean-Paul Peuskens vandaag bekendgemaakt. Het gaat om een schatting op basis van de vele tellers die langs het Fietsroutenetwerk Limburg opgesteld staan. Vooral in het voor- en najaar waren er merkelijk meer fietsers, onder meer dankzij de succesvolle (…) Het hele nieuwsbericht

Bertha Winters overleden

Donderdag 22 maart 2012
Peer - Bertha Winters overledenZondag is Bertha Winters overleden, de weduwe van Antoon Thys. Ze was 90 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Kleine Brogel. Vrijdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Jan Eerdekens overleden

Woensdag 21 maart 2012
Peer - Jan Eerdekens overledenZaterdag is Jan Eerdekens overleden, de weduwnaar van Catho Vanbuel. Hij was 91 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Erpekom. Donderdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Monteer nu de zomerbanden

Dinsdag 20 maart 2012
Het is voor autobestuurders die momenteel nog winterbanden op hun wagen hebben, stilaan tijd om over te schakelen op zomerbanden. Vanaf het moment dat de temperaturen niet meer onder de 6 à 7 graden Celsius duiken, hebben winterbanden geen positief effect meer. Bovendien leveren zomerbanden een brandstofbesparing van 5 tot 8 procent op en zorgen ze voor een lagere CO2-uitstoot door hun lagere rolweerstand.

Thieu Winters overleden

Dinsdag 20 maart 2012
Peer - Thieu Winters overledenZaterdag is Thieu Winters overleden, de echtgenoot van Mia Vanchaze. Hij was 67 jaar. Donderdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Kleine Brogel. Woensdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Joggers, laat je zien!

Maandag 19 maart 2012
Het weer wordt zachter, dus gaan meer en meer mensen  joggen/lopen bij valavond (of zelfs later) op de openbare weg. Twee eenvoudige zaken kunnen het voor jezelf (en anderen) in het verkeer veiliger maken:
- draag bij voorkeur kledij van een lichte kleur en draag een reflecterend armbandje of vestje (zeker bij donkere kledij)
- loop aan de linkerkant van de weg, zo zie je zelf beter het verkeer aankomen, en ga dan tijdig van de weg af. Veel chauffeurs komen nog al te vaak joggers of lopers tegen, die plots uit het niets opduiken.
Nog beter is natuurlijk gaan trainen in een verkeersarme omgeving...

Jan Loos overleden

Maandag 19 maart 2012
Peer - Jan Loos overledenIn het Mariaziekenhuis is donderdag Jan Loos overleden. Hij was 82 jaar. Woensdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30  uur) in de kerk van Peer-centrum.

Wies Daens overleden

Zaterdag 17 maart 2012
Peer - Wies Daens overledenWoensdag is Wies Daens overleden, de weduwe van Leo Gielen. Ze was 81 jaar. Dinsdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Kleine Brogel. Maandag om 19 uur is er daar een avondwake.

Win 25000 euro!

Vrijdag 16 maart 2012
Peer - Win 25000 euro!ZoomOnbekenden hebben maandagavond op de Markt in Valkenswaard een Mercedes CL 500 gestolen. Daar lagen "belangrijke documenten" in. Wie tips kan leveren die tot de teruggave van de auto leiden, krijgt 25.000 euro beloning. Het gaat om een zilverkleurige Mercedes met kenteken 06-GKG-7, nieuwprijs 136.000 euro. Na de diefstal verdwenen de daders richting Belgische grens. Misschien staat de auto in uw buurt? Foto: een Mercedes CL 500.

Gratis naar... 'Biechten'?

Woensdag 14 maart 2012
Peer - Gratis naar... 'Biechten'?ZoomOp vraag van toneelgroep ‘t Arsenaal schreef Walter van den Broeck een nieuwe theatertekst: Biechten. Over het Vlaanderen van vandaag. Het Vlaanderen dat zijn verleden van zich afschudt en potjes die jaren bedekt waren voor eens en altijd ontdekt. Het wordt een stuk dat bevolkt is met een heel netwerk aan personages rond een pedofiele geestelijke, een zus, de misbruikte neef, diens vrouw en dochter, de vrijer, een jaloerse minnaar en een eenvoudige aalmoezenier. Met Camilia Blereau, Els (…) Het hele nieuwsbericht

Busongeval: vlaggen halfstok

Woensdag 14 maart 2012
Peer - Busongeval: vlaggen halfstokZoomDe Noord-Limburgse gemeenten betuigen hun diepste gevoelens van medeleven met alle families van de slachtoffers van het busongeval in Zwitserland. Alle gemeenten hangen vanaf vanmiddag hun vlaggen halfstok aan alle openbare gebouwen. Dat heeft burgemeester Raf Drieskens van Neerpelt laten weten.
"Het drama is onvoorstelbaar en niet te beschrijven. Als teken van rouw, verbondenheid en steun hebben we deze beslissing genomen. We wensen alle betrokkenen veel moed en sterkte om dit drama te verwerken", aldus Drieskens, die ook voorzitter is van het Platform Noord-Limburg, waaraan negen gemeenten verbonden zijn. Foto: de vlaggen aan het gemeentehuis van Neerpelt. (Foto Stijn Philippe)

Mieke Creemers overleden

Woensdag 14 maart 2012
Peer - Mieke Creemers overledenIn het Mariaziekenhuis is maandag Mieke Creemers overleden, de weduwe van Michel Smeets. Ze was 86 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Peer-centrum. Donderdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Nog even die uitleg

Dinsdag 13 maart 2012
Een aantal lezers vraagt nog eens uit te leggen wat er door de nieuwe lay-out is veranderd. Tenslotte zit niet iedereen op Facebook. Hier gaan we met de essentie:
  • in de eerste kolom ziet u nieuws dat puur lokaal is, voor de eigen gemeente;
  • boven in de tweede kolom staat de kalender. Wie iets organiseert kan dat daar gratis aankondigen, eventueel mét een afbeelding;
  • daaronder vindt u in de tweede kolom nieuws dat voor verscheidene gemeenten - ook de uwe - interessant is. Daar staan ook de overlijdensberichten, algemene berichten met een grote impact, of gewoon maar berichten die u gelezen moet hebben om "bij" te zijn;
  • in de derde kolom staan de zoekertjes en de felicitaties. Ook hier kan men eventueel een afbeelding of foto toevoegen;
  • onderaan elk bericht staan ikoontjes; als men daar op klikt, kan men een bericht printen, mailen, via een sociale site "delen", enz.; 
  • de foto's in de eerste kolom zijn groter dan vroeger. Ook de site zelf is wat breder geworden.
Reageren op de nieuwe vormgeving kunt u via mail of op www.facebook.com/internetgazet.

Stop toch met dat roken

Dinsdag 13 maart 2012
Op 26 maart start het Mariaziekenhuis een nieuwe vormingsreeks ‘Rook-arm, hart-rijk’. Roken is slecht voor de gezondheid. Velen kregen al eens het advies om te stoppen. Slechts 3 tot 5% van de rokers slaagt erin om te stoppen met roken zonder hulp. Daarom wil het Mariaziekenhuis daarbij helpen. Omdat stoppen zo moeilijk is, probeert men de kans te vergroten door te werken in een groep van 10 à 15 personen. Voor dit rookstopprogramma, dat professioneel begeleid wordt door erkende tabakologen, zijn er 8 samenkomsten gepland op maandagavond. De reeks start op maandag 26 maart 2012.
Er wordt gewerkt in groepjes van 10 tot 15 personen. De volledige sessie wordt grotendeels door het ziekenfonds terugbetaald.
Locatie: Mariaziekenhuis, Maesensveld 1, 3900 Overpelt; inschrijving en informatie: Sigrid Claes, psychologe/tabakologe (011/826 000 of rookstop[!]mznl.be).

Annie Lemmens overleden

Dinsdag 13 maart 2012
Peer - Annie Lemmens overledenIn het Mariaziekenhuis is zaterdag Annie Lemmens overleden, de weduwe van François Pardon. Ze was 57 jaar. De afscheidsviering en crematie zullen in intieme familiekring plaatsvinden.

Gratis naar... JazzCase?

Maandag 12 maart 2012
Peer - Gratis naar... JazzCase?ZoomJazzCase brengt donderdagavond om 20.30u in Dommelhof een concert van het Jesse van Ruller kwartet, met Jesse van Ruller zelf, Joris Roelofs, Frans van der Hoeven en Dré Pallemaerts. Jesse van Ruller (foto) kan zonder twijfel gerekend worden tot de beste hedendaagse jazzgitaristen. Hij wordt alom geprezen om zijn unieke geluid, techniek en uitstekende composities. In 2003 speelde hij in duovorm samen met  Pat Metheny op het North Sea Jazz Festival. Daarnaast trad hij op met (…) Het hele nieuwsbericht

Dienstmededeling

Zaterdag 10 maart 2012
De redactie van de Internetgazet zoekt mensen uit Peer en Meeuwen-Gruitrode die op vrijwillige basis willen zorgen voor nieuws en/of foto's uit hun gemeente of wijk. Interesse? Stuur dan een mailtje naar redactie[!]internetgazet.be en u hoort snel van ons!

Madeleine Vandecruys overleden

Zaterdag 10 maart 2012
Peer - Madeleine Vandecruys overledenWoensdag is Madeleine Vandecruys overleden, de echtgenote van Theo Leyssen. Ze was 89 jaar. Dinsdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Peer-centrum. Maandag om 19 uur is er daar een gebedswake.

'A Boy's Home' in Kinepolis

Woensdag 7 maart 2012
Peer - 'A Boy's Home' in KinepolisZoomOp 30 september ging in Peer 'A Boy's Home' in première, een film gerealiseerd door Filmgroep 18-8 Peer naar een idee van Neerpeltenaar Harrie Huysmans. Ondertussen is hij al op tal van plaatsen vertoond, wat ook door Bert Claeys van cinemagroep Kinepolis werd opgemerkt. En die wou maar al te graag zijn complex ter beschikking stellen om de film op een héél groot doek te laten zien. Dat dit geapprecieerd werd, bleek vanavond uit de totaal uitverkochte zaal, waarin scenaristen en acteurs nog eens bejubeld werden. (Foto Marc Faes) Meer foto's
Het zal u niet ontgaan zijn: de Internetgazet steekt in een nieuw, fris kleedje. Voortaan is het nieuws opgedeeld in een hoofdkolom met grotere foto’s, en een zijkolom. De hoofdkolom toont nieuws uit de gemeente zelf; in de zijkolom brengen we onder meer het nieuws dat op meerdere gemeenten terugkomt, zoals dit bericht. Nogal wat lezers volgen immers meer dan één gemeente, waardoor ze hetzelfde bericht meermaals zagen terugkomen. Dat ongemak is nu van de baan. Nog in die (…) Het hele nieuwsbericht

Gratis naar... Lady Linn?

Maandag 5 maart 2012
Zaterdag komt dan een van de grootste vrouwen van het Vlaamse artiestenheir naar De Posthoorn in Hamont-Achl: Lady Linn. Vanaf 20.30u stelt ze daar haar nieuwe plaat voor, “No Goodbye at All”, die ze samen met haar groep "The Magnificent Seven" heeft opgenomen en waarop een warm popgeluid te horen is, met blazers, drums en piano. We hebben hier al eerder de lof van Lady Linn gezongen, dus: wees erbij!
Tickets zijn verkrijgbaar bij de dienst vrije tijd in het stadhuis of (…) Het hele nieuwsbericht

Wandelen op de MS-wandeldag

Zaterdag 3 maart 2012
Wandelaars kunnen morgen van 7 tot 15 uur terecht op de vliegbasis van Kleine Brogel voor de bekende MS-wandeldag. Ze kunnen kiezen tussen afstanden van 4, 7, 12 en 21 kilometer. Deze wandeldag kadert in het MS-jaar waarin het Peerse stadsbestuur en de Tiende Wing van Kleine Brogel geld inzamelen voor de MS-Liga en het Revalidatie & MS-centrum van Overpelt.

Alice Ketelbuters overleden

Zaterdag 3 maart 2012
Peer - Alice Ketelbuters overledenDonderdag is Alice Ketelbuters overleden, de weduwe van Jan Lenders. Ze was 97 jaar. Woensdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Peer-centrum. Dinsdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Jaak Jonkers overleden

Donderdag 1 maart 2012
Peer - Jaak Jonkers overledenMaandag is Jaak Jonkers overleden, de echtgenoot van Julia Claes. Hij was 73 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Peer-centrum. Vrijdag om 19 uur is er daar een avondwake.
01/04

Mijn broer Guido is op 9 april jarig proficiat Van Rita en Valere

Valentinus Goossens
25/03

Ons Rita is op 31/03 jarig Proficiat van Rita en Valere

Valere en Rita Goossens Timmers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer
Aangeboden
Badlift Lamp
Te koop
Te koop
Te koop